Dodaj do ulubionych

Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek...

• macondowo niezłomny Jan sprostytuował się...:( 19.11.06, 14:45
      czyli krótki list do upadłego anioła

"Dziś, kiedy przeczytałem o zeznaniach Kaczyńskiego na temat inwigilacji
      prawicy, w których słowa o Panu nie ma, z którego oglądu sprawy zniknął Pan jak
      kamfora, zrozumiałem. Sprzedał Pan się za spokój i ciszę."

więcej: macondo.blox.pl/html
    • halfliner Sądząc po tym co wyczyniają obecnie należało i 19.11.06, 14:46
      pozdr
      • halfliner należy inwigilować kurdupli nadal. 19.11.06, 14:49
        pozdr
        • majster_g Re: należy inwigilować kurdupli nadal. 19.11.06, 14:55
          halfliner napisał:

> pozdr

Najdziwniejsze jest to, ze ta Wielka Inwigilacja ostatnio byla calkowicie
          bezskuteczna. Za wpuszczenie tej bandy na salony Rzeczpospolitej nalezalo sie
          jej rozwiazanie.
          • halfliner Oczywiście, kurduple wzięli do rąk dwie brudne 19.11.06, 15:02
            pozrd
            • halfliner ścierki (SA i LPR) i mówią że będą tu sprzątać. 19.11.06, 15:03
              pozdr
              • majster_g Re: ścierki (SA i LPR) i mówią że będą tu sprząta 19.11.06, 15:18
                Strach pomyslec ile bedzie sprzatania po nich. Jeszcze w dodatku teraz, gdy
                dostana wsparcie PO. Bo PO tez bedzie robic to samo - tak dziala szantaz
                Kaczynskich.
            • wrojoz Re: Oczywiście, kurduple 19.11.06, 16:36
              Straszne kurduple.
    • majster_g Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 14:51
      Olszewskiego i jego grupe wyrzucono.
      Kaczynskich wyrzucono. Parysa wyrzucono.
      Zadrwiono, wysmiano, sponiewierano...
      To teraz, gdy dorwali sie do wladzy co niby maja robic?
      I tak jakos malo pokazowych procesow.
      Chyba, ze jeszcze wszystko przed nami.
      • halfliner Parys? Czy to ten bufonek który balował za 19.11.06, 14:55
        pozdr
        • halfliner pieniądze dla więźniów obozów koncentracyjnych? 19.11.06, 14:56
          pozdr
          • majster_g Re: pieniądze dla więźniów obozów koncentracyjnyc 19.11.06, 15:04
            halfliner napisał:

> pozdr

Zajrzalem do "Afery Prawa" i faktycznie:
            "Minister Skarbu odwołał Jana Parysa, wiceprzewodniczącego oraz sekretarza
            Andrzeja Tłomackiego z funkcji jakie pełnili w Fundacji "Polsko - Niemieckie
            Pojednanie". Decyzja ta ma związek z informacją Najwyższej Izby Kontroli o tym,
            że Zarząd Fundacji przyznał sobie bezprawnie premie kwartalne w latach 1998-
            2000. Obecny prezes Fundacji Jerzy Sułek zwrócił się do członków Zarządu o
            zwrot pobranych premii". itd itp
            www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=artykuly&id=859

• mario.osh ten sam 19.11.06, 15:10

• majster_g Re: ten sam 19.11.06, 15:14
              mario.osh napisał:

>

Czyli znow Prawo i Sprawiedliwosc.
              • mario.osh w rzeczy samej. 19.11.06, 15:20
                ot, zgraja zakompleksionych kotopchajów.
    • mario.osh tak jest. 19.11.06, 14:54
      adegie napisał:

> Mały, zakompleksiony wypierdek.
      • mysz_polna5 Re: tak jest. 19.11.06, 15:59
        mario.osh napisał:

> adegie napisał:
        >
        > > Mały, zakompleksiony wypierdek.

****************************************************************************

To raczej wy, jestescie malymi, zakompleksionymi, komunistycznymi wypierdkami ~
        traktujacymi, ze inwigilacja i zezwolenie na nia, to normalna sprawa. Mozgi wam
        wyprano i wyprasowano na gladko! Brrr!
        • majster_g Re: tak jest. 19.11.06, 16:09
          mysz_polna5 napisała:

> ze inwigilacja i zezwolenie na nia, to normalna sprawa. Mozgi wam wyprano i
          wyprasowano na gladko! Brrr!

"A czym zyje rabi?"
          • mysz_polna5 Re: tak jest. 19.11.06, 16:13
            majster_g napisał:

> mysz_polna5 napisała:
            >
            > > ze inwigilacja i zezwolenie na nia, to normalna sprawa. Mozgi wam wyprano
            > i
            > wyprasowano na gladko! Brrr!

> "A czym zyje rabi?"

Zapytaj rabiego! Ty zmajstrowany brygadzisto :))))))))))))))))))))))))))))))
            • majster_g Re: tak jest. 19.11.06, 16:18
              mysz_polna5 napisała:

> > "A czym zyje rabi?"
              >
              > Zapytaj rabiego! Ty zmajstrowany brygadzisto :))))))))))))))))))))))))))))))

Alez to golym okiem widac! Chcialem, zebys sama zauwazyla, ze rabi zyje ze
              sluzb specjalnych. Bez nich by nie istnial.
              No, istnialby jako zart Walesy.
            • europa130 Re: tak jest. 19.11.06, 18:00
              mysz_polna5 napisała:

> majster_g napisał:
              >
              > > mysz_polna5 napisała:
              > >
              > > > ze inwigilacja i zezwolenie na nia, to normalna sprawa. Mozgi wam w
              > yprano
              > > i
              > > wyprasowano na gladko! Brrr!
              >
              > > "A czym zyje rabi?"
              >
              >
              > ********************************************
              >
              > Zapytaj rabiego! Ty zmajstrowany brygadzisto :))))))))))))))))))))))))))))))
              <polna mysz uwaga w locie nurkowym myszlow
        • mario.osh i to szara. i tak zostanisz juz szara 19.11.06, 16:19
          do usranej smierci. nic myslenia ino szare posłuszeństwo.

ps.
          bawi mnie jak fanka lewaków wyzywa innych od komunistów.
          niezła paranoja, buhehe
    • magz_pl III Rzeczpospolita Polska Ludowa to samo od nowa 19.11.06, 15:01
      to samo od nowa..
      jak było w pewnej piosence..

III RP - "demokratyczny" Ubekistan..
      • majster_g Re: III Rzeczpospolita Polska Ludowa to samo od n 19.11.06, 15:10
        magz_pl napisał:

> to samo od nowa..

Prosze zwrocic uwage, ze to wszystko to wielki pokaz sluzb specjalnych. To
        porownanie jest bardzo na miejscu. Tylko w PRL starano sie zachowac pozory, ze
        UB nie rzadzi. Teraz nawet o pozory nikt nie dba...
        • magz_pl Re: III Rzeczpospolita Polska Ludowa to samo od n 19.11.06, 15:22
          Właśnie chodzi o to że przez ostatnie 15 lat bardzo dbano o pozory..
          ogromną rolę odegrał tu nie kto inny jak koncesjonowany opozycjonista Aaron
          Szechter czyli Michnik Adam i jego Gadzina Wybiórcza
          www.polonica.net/imag/michnik_kiszczak.jpg
          • majster_g Re: III Rzeczpospolita Polska Ludowa to samo od n 19.11.06, 15:28
            magz_pl napisał:

> Właśnie chodzi o to że przez ostatnie 15 lat bardzo dbano o pozory..

Za duzo czytasz Tygodnik Ojczyzna.
      • wuetend Re: III Rzeczpospolita Polska Ludowa to samo od n 19.11.06, 15:32
        jak juz powolujesz sie na Kazika Staszewskiego, to wypada zahaczyc o szerszy
        kontekst - nie od dzis wiadomo ze KS jest dosc wyraznym liberalem

magz_pl napisał:

> to samo od nowa..
        > jak było w pewnej piosence..
        >
        > III RP - "demokratyczny" Ubekistan..
        >
        • magz_pl Re: III Rzeczpospolita Polska Ludowa to samo od n 19.11.06, 16:03
          I bardzo dobrze.Konserwatywny liberalizm bardzo OK.POstkomunizm nie OK.
          • mysz_polna5 Kundle jazgocza, karawana jedzie dalej! 19.11.06, 16:06
            Chichichichi!
            Tyle waszego, ze sobie poskowyczycie! Ot co!
    • marcus81 Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 15:01
      Kaczyński, Szeremitiew, Olszewski-też mi autorytety.
      • 12x1 Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 15:16
        wydawalo mi sie oj glupia ze
        rzad jest od rzadzenia
        a nie bronienia swoich kompleksow
        hihihi juz nawet nic do nich
        nie dochodzi
        chce normalnego rzadu bez kompleksow
        co bylo to juz historia
        niech sobie historycy ustalaja co i jak
        sad ma karac....jezeli ktos byl winny
        a narazie mamy
        cos ktos itd
    • signal Kaczyński, Ty do pięt dla Wałęsy nie dorosłeś 19.11.06, 15:05
      myślisz, że na początku lat 90 było tak jak teraz ?. Cały system komunistyczny
      jeszcze działał w pełni.
    • mirmat1 Sadze, ze komuchy maja jeszcze jakies Gulagi 19.11.06, 15:05
      chwd.pis4 napisał:
      > Tyle razy oszukali społeczeństwo, tyle razy mataczyli, że nie wierzę im.
      Wierzę natomiast, że nastąpi zmiana ekipy rządzącej, że PiS zostanie odesłany
      na śmietnik historii a przedtem solidnie rozliczony, oskarżony i osądzony.
      Mirmat: bedzie do tego potrzebna bratnia pomoc i czyjes czolgi. Z braku ZSRR na
      pomoc moga przyjsc Komisary z Eurokolchozu w ramach bratniej "walki z
      ksenofobia i rasizmem". I wynajmia u tow. Putina jakis Gulag na Syberii. No ale
      jak powstana u nas bazy Amerykanskie to bedzie z tym ciezko.
      • m_16 Re: Sadze, ze komuchy maja jeszcze jakies Gulagi 19.11.06, 15:17
        Bynajmniej: kaczki wykopie sam naród: popiera was pisdupki jakieś 20% luda. A
        reszta coraz bardziej zaczyna mieć was dość.
      • europa130 Re: Sadze, ze komuchy maja jeszcze jakies Gulagi 19.11.06, 17:37
        mirmat1 tobie by sie przydalo nie mycie dup podstarzalym angielkom tylko gulag
        na dalekiej syberi,to moze bys zmadrzal glupku.
      • ready4freddy Re: Sadze, ze komuchy maja jeszcze jakies Gulagi 19.11.06, 20:09
        przyznajta sie, kumie - z Jackowa piszeta, zgadlem? o tym Eurokolchozie i czolgach, co? a bedze cos o black helicopters, New World Order i podobnych? lubie sie czasem posmiac.
        ps. mozesz pisac po angielsku, jesli ci latwiej - bedzie _jeszcze_ smieszniej :)
        • mirmat1 Raduje sie widzac "merytoryczne" plucie bolszewji 19.11.06, 21:32
          ready4freddy napisał:
          > przyznajta sie, kumie - z Jackowa piszeta, zgadlem? o tym Eurokolchozie i
          czolgach, co? a bedze cos o black helicopters, New World Order i podobnych?
          lubie sie czasem posmiac.
          > ps. mozesz pisac po angielsku, jesli ci latwiej - bedzie _jeszcze_
          smieszniej :
          > )
          Mirmat: moge ci podac do poczytania moje artykuly jakie ukazaly sie w IEEE
          Transactions... czy IEEE Conference Digest czy na tematy nietechniczne w
          torontonskim Toronto Star (900 tysiecy nakladu) ale watpie by bolszewik umial
          szukac w bibliotece a nawet jak znajdziesz to biorac pod uwage poziom
          inteligencji jaka wykazujesz ....
          • gringo_w66 Aron wie co mówi 19.11.06, 21:38
            "Gazeta Wyborcza" - żydokomunistyczna propaganda - organ polonofobów,
            prowokatorów, żydów, dywersantów i zdrajców, redaktor naczelny polonofob,
            renegat, fanatyczny komunista, dywersant i zdrajca, arcy-bydlę żyd Aaron
            Szechter vel Adam Michnik, syn żydowskiego komunisty ukraińskiego,
            zbrodniarza, polonofoba i polakożercy, agenta i kata NKWD Ozjasza Szechtera,
            brat żydowskiego zbrodniarza i kata UB Stefana Szechtera vel Szwedowicza -
            mordercy żołnierzy AK, WiN, NIE, ZWZ, pupil zbrodniarza, agenta NKWD Bolesława
            Bieruta
            • wojtekmmm Re: Aron wie co mówi 19.11.06, 21:53
              gringo_w66 napisał:

> "Gazeta Wyborcza" - żydokomunistyczna propaganda - organ polonofobów,
              > prowokatorów, żydów, dywersantów i zdrajców, redaktor naczelny polonofob,
              > renegat, fanatyczny komunista, dywersant i zdrajca, arcy-bydlę żyd Aaron
              > Szechter vel Adam Michnik, syn żydowskiego komunisty ukraińskiego,
              > zbrodniarza, polonofoba i polakożercy, agenta i kata NKWD Ozjasza Szechtera,
              > brat żydowskiego zbrodniarza i kata UB Stefana Szechtera vel Szwedowicza -
              > mordercy żołnierzy AK, WiN, NIE, ZWZ, pupil zbrodniarza, agenta NKWD Bolesława
              > Bieruta

Gości tu dość często niejaka jola z dywit. Poziom ten sam. Serdeczne gratulacje.
              Po wojnie tworzono wiele podobnych tekstów o zaplutych karłach reakcji,
              imperialistycznych szpiegach i paskudnych kułakach. Pocieszające jest tylko to,
              że oszołomy obojętne jakiej maści, zawsze w końcu lądują na śmietniku historii.
    • karolana Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 15:05
      jak napisał wielki wieszcz narodowy:
      Atakują klony!!!
      Bardzo ciekawe, ze WSZYSCY byli umoczeni, a Jarkową teczkę SFAŁSZOWANO!!
      Wiecie, kiedyś myślałam, ze Wałęsa to prostak :( Lechu, wybacz mi, bo na tle
      obecnej elyty tyś wielkim mężem stanu jest!!
      • majster_g Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 15:08
        karolana napisała:

> (...) Lechu, wybacz mi, bo na tle
        > obecnej elyty tyś wielkim mężem stanu jest!!

Bo i jest. A nam bylo lepiej, gdy sie go sluchalismy.
    • dewot007 Zachwyciłem się jak zwykle ! 19.11.06, 15:17
      Styl, ach, ten styl !
      Sformuowania pełne insynuacji, lecz jak zawsze bez konkretów !

Jest nastrój:
      Wściekły atak...
      Zmasowany atak...
      Pewne osoby poczuły się zagrożone...
      W interesie pewnych sił jest...
      Bezprecedensowy atak...
      Atak pełen jadu...
      Określone siły dały odpór...
      Atakuje się ze szczególną zaciętością...
      Określone osoby działają w układzie służącym pewnym grupom interesów..."
      • majster_g Re: Zachwyciłem się jak zwykle ! 19.11.06, 15:20
        dewot007 napisał:

> (...)
        > Określone osoby działają w układzie służącym pewnym grupom interesów..."

Od razu widac, kto za Toba stoi ;-)
    • grunberg Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 15:18
      Kompleksy malego czlowieczka!!! To jest przyklad co sie dzieje z psychika jak
      nie sypia sie z kobietami.
      • majster_g Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 15:31
        grunberg napisał:

> Kompleksy malego czlowieczka!!! To jest przyklad co sie dzieje z psychika jak
        > nie sypia sie z kobietami.

I po co Ci ruszac tych, co nie spia z kobietami? ;-) Oni go tez nie lubia ;-)
    • scull1 Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 15:24
      Brawo Jarosław. Odkrył przed nami ich mizerny spisek. Głosujmy bracia i siostry
      na wodzów naszych, braci kaczyńskich i ich pomazańców. Wygramy 2gą ture wyborów
      samorządowych, wygramy Warszawę a wtedy odkryjemy ich wredne spiski. Cała
      władza w ręce PIS, niech żyje......
    • jsz1960 Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 15:25
      Żal, że naród liczący ponad 40 mln ludności i tysiąc lat wspaniałej historii nie
      mógł(nie potrafił) wybrać normalnych ludzi tylko stado psychopatów!!!!.
    • amoremio Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 15:26
      > Uważa on, choć nie na pewno, że ....

No, prawdziwie liliputanska wypowiedz, hehe :)))))))
    • bzenon5 Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 15:29
      Zeznający w procesie moim skromnym zdaniem od dawna mają kompleks poczucia
      mniejszej wartości i chorują na manię prześladowczą i cały czas głoszą teorię
      spiskową dziejów aby dodać sobie wartości.Twierdziłem od dawna ,że powinni
      poddać się leczeniu u psychanalityka.Wówczas Polacy odetkneliby od
      powracającego tematu zastępczego.
      • majster_g Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 15:37
        bzenon5 napisał:

> (...) od
        > powracającego tematu zastępczego.

To nie jest temat zastepczy. To temat numer jeden, najwazniejszy, pierwszy,
        jedyny. A moze im wybudowac zlote pomniki, to moze sie wtedy troche uspokoja?

• earlyyears Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 15:35
      smiech mnie ogarnia jak czytam te wypowiedzi. maluczcy i ku..ko bezczene typy.
    • flyb52 Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 15:45
      No to jest tak: "pewna osoba przyszla do mnie i ta osoba pewnie spieprzyla mi
      lewe kolo od auta czy roweru i ja o malo nie wlecialem za orbite".
      Maciarewicz: "istnieje bardzo duze prawdopodobienstwo, ze byla nomenklatura i
      dzisiejsza makulatura stoi za wszystkim i niczym".
      Po polsku to sie nazywanie yebanie kotka za pomoca mlotka. Ci ludzie potrzebuja
      pomocy. Moze to byc pediatra, gastrolog albo ktos, kto zna sie na opetaniu,
      moze byc egzorcysta. Psychiatra w takich sytuacjach jest bezradny.
    • ofiks Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 16:02
      Oświadczenie Kaczyńskiego: Ujawnił on "próbę wręczenia łapówki w wysokości ówczesnych miliarda ośmiuset milionów starych zł w siedzibie Porozumienia Centrum na ul. Bagatela". "Przyszli do mnie dwaj mężczyźni i powiedzieli, że chcą mi dać te pieniądze z szacunku dla mnie, ale trudno mi było w takie coś uwierzyć (...), co oczywiście odrzuciłem, ale traktowałem jako próbę doprowadzenia do sytuacji, w której popełniłbym przestępstwo; podobną próbę podjęto wobec mojego brata" - zeznał premier. A GDZIE PANIE KACZYŃSKI, ZGŁOSZENIE DO PROKURATURY O PRÓBIE WRĘCZENIA ŁAPÓWKI, CZYŻBY WTEDY SĄDY I PROKURATURA NIE DZIAŁAŁY. OJ NIEŁADNIE PANIE KACZYŃSKI ZATAJAC PRÓBĘ POPEŁNIENIA PRZESTĘPSTWA. NA TO SĄ TAKŻE ODPOWIEDNIE ARTYKÓŁY W KODEKSIE KARNYM. A MOŻE POLSKA W LATACH 2000-2005 TO NIE PANA, PANIE KACZYŃSKI, POLSKA.
      • majster_g Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 16:12
        ofiks napisał:

> "Przyszli do mnie dwaj mężczyźni i powiedzieli, że chcą mi dać
        > te pieniądze z szacunku dla mnie, ale trudno mi było w takie coś uwierzyć ...

Dlaczego? ;-)
        • wicary Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 16:14
          majster_g napisał:

> ofiks napisał:
          >
          > > "Przyszli do mnie dwaj mężczyźni i powiedzieli, że chcą mi dać
          > > te pieniądze z szacunku dla mnie, ale trudno mi było w takie coś uwierzyć
          > ...
          >
          > Dlaczego? ;-)

W przebłyskach świadomości kurdupel zna swoją wartość
    • tadjan Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 16:06
      Można budować swoją legendę na propagandzie prześladowań, fakt. Tyle tylko, że
      ta legenda mało kogo obchodzi. Innych osiągnięć brak, Panie K.
    • wicary Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 16:11
      Odwal się kurduplu od Wałesy do pięt mu nie dorastasz
      • mysz_polna5 Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 16:15
        wicary napisał:

> Odwal się kurduplu od Wałesy do pięt mu nie dorastasz

*******************************************************************************

dzieki takim 'kurduplom' i innym tez, ten wsiowy chlopek, polanalfabeta i
        prostak, stal sie tym ... kim sie stal. Glownie milionerem. Hehehehehehe!
        • majster_g Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 16:20
          mysz_polna5 napisała:

> (...) Glownie milionerem. Hehehehehehe!

Tu Cie boli! Przeczytaj wiec sobie uzasadnienie Twojego rzadu, dlaczego nie ma
          podatku spadkowego od wielkich pieniedzy.
          I widzisz jak PRL z Ciebie wychodzi ;-)
    • ptak57 Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 16:20
      Jak czytam ten teks jestem zdiwiony tym ze on mnie wogóle nie dziwi!I to jest
      dziwne.Kaczyńscy - nie wiem z jakiego powodu - są chorzy na nienawiść i to jest
      bardzo niebezpieczne!Jak słyszę "układy", "skrót myslowy" to zaraz mam przed
      oczami tych niezgrabnych, prostackich "wodzów".Zastanawiam sie też kto im dał
      doktoraty, chyba jednak ta znienawidzona "komuna" i "ludzie z układów".Faktem
      jest że nawet tak śmieszna i dęta sprawa jak "szafa Lesiaka" pokazała po raz
      kolejny małość tych ludzików.Strach że maja oni jeszcze tak długo być na
      najwyzszych urzedach w kraju.Chyba że los się do nas usmiechnie i odejda w
      nicość.OBY!
      • mysz_polna5 Pieprzyta kmioty! 19.11.06, 16:24
        Od rzeczy. Ale tylko to wam pozostalo. Brrr
        • majster_g Re: Pieprzyta kmioty! 19.11.06, 16:26
          mysz_polna5 napisała:

> Od rzeczy. Ale tylko to wam pozostalo. Brrr

A Tobie?
          (i znow ten rabi :-))
        • tles01 mysz-polna5.. dobrze nazwałas Kaczynskich ! 19.11.06, 16:49
      • 1europejczyk Dziwny narod: fakt, ze sluzby bezpieczenstwa 19.11.06, 17:52
        w sposob bezprawny i niezgodny z obowiazujaca Konstytucja dzialajac w
        demokratycznym panstwie dopuszczaly sie przestepstw zagrozonych najwyzszym
        wymiarem kary sledzac, prowokujac, straszac i zagrazajac zyciu przedstwicieli
        srodowisk politycznych wywoluje w uczestnikach forum GW ekstaze wrogosci wobec
        nieprzypadkowych ofiar tych bandyckich dzialan.
        Jedno z dwojga: albo czytalnicy portalu GW nie wiedza co oznacza slowo
        demokracja i jakie obowiazki naklada zarowno na wladze jak i na spoleczenstwo
        albo wykorzystuja forum GW dla wlasnych celow propagandowych korzystajac z
        kazdej okazji by opluwac Kaczynskich.
        Problem jest w tym, ze im bardziej "pluja" z bezsilnej wscieklosci tym czesciej
        daja dowod wlasnej glupoty opluwajac tym samym siebie samych co nie pozostaje
        niezauwazone przez milczaca wiekszosc, ktora zdecyduja za trzy lata o naszej
        przyszlosci. Im glupsza bedzie opozycja (a ta ktorej wyrazem jest forum GW w
        swojej glupocie jest niedoscigniona) tym wieksze szanse beda miec Kaczynscy w
        przyszlych wyborach.
        • majster_g Re: Dziwny narod: fakt, ze sluzby bezpieczenstwa 19.11.06, 18:09
          1europejczyk napisał:

> (...) tym wieksze szanse beda miec Kaczynscy w
          > przyszlych wyborach.

Znasz takie powiedzonko: "Boze, strzez mnie od przyjaciol bo od wrogow sam sie
          obronie"?

Niestey, leczenie dzumy cholera rzadko jest doceniane.
        • setel Re: Dziwny narod: fakt, ze sluzby bezpieczenstwa 19.11.06, 23:28
          1europejczyku, mocno przesadzasz. To, że w tzw. demokracji tzw. służby
          interesują się poczynaniami opozycji, to normalka. Problem w tym, jak głęboko
          się interesują i w jaki sposób zdobyte informacje wykorzystują. W przypadku
          braci Kaczyńskich to najprawdopodobniej było łagodne "liźnięcie", a oni robią z
          tego kosmiczny problem. Po prostu potrzebują (m.in.) argumentów do
          wytłumaczenia niektórych swoich politycznych działań. Pozdrawiam.
    • jovanka22 Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świadek.. 19.11.06, 16:21
      jak tak kaczki wracają do przeszłości, to ja się pytam premiera co on na to, że
      w przeszłości jego Kuchciński wręczał łapówki do czego przyznał się w artykule
      Penelopa w IV RP. W końcu Kuchciński uważał, że lepiej przynać się do tego niż
      do innych rzeczy. Artykuł Penelopa w świątecznym wydaniu Gazety.
    • inquisition Obciążone to jest ale "Ksero direktore" 19.11.06, 16:21

• w.baszczynski Aresztowany Dyrektor Departamentu Systemu Podatkow 19.11.06, 16:32
      Aresztowany przez CBŚ w dniu 15.05.06 Andrzej Żelechowski Dyrektor Departamentu
      Systemu Podatkowego
      Ministerstwa Finansów posiada powiązania rodzinne z firmą sprzedającą kasy
      fiskalne do taksówek. Syn
      Andrzeja Ż. - Maciej Żelechowski jest mężem Anny Cieślak (obecnie
      Żelechowskiej) córki właściciela
      firmy CB Electronics (Bogdana Cieślaka) - słynnej (firmy) swego czasu ze
      sprzedaży rekordowej ilości
      kas fiskalnych i taksometrów instalowanych w taksówkach. Interesująca jest
      również obecność firmy
      CB Electronics w Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej i
      uzyskiwane przez nią ulgi
      podatkowe z tego tytułu. Firma CB Electronics zasługuje także na uwagę z innego
      powodu. A ściślej
      rzecz biorąc jej przybudówka kierowana przez Michała Cieślaka (syna Bogdana
      C.), a mianowicie
      Fundacja Promocji i Innowacji Technicznych "TachoForum" wcześniej działająca
      jako fundacja
      "Tacho-Tech". Fundacja miała i ma nadal duży wpływ na Główny Urząd Miar (oraz
      podlegające mu
      Okręgowe Urzędy Miar) -
      odpowiadający miedzy innymi za dopuszczenie do oficjalnego obiegu taksometru
      Cezar Fiskalny.
      Taksometr Cezar Fiskalny współpracuje z kasami fiskalnymi, co ciekawe istnieje
      również
      wersja "nie fiskalna" tego taksometru przeznaczona dla jak to określa Firma CB
      Electronics na swojej
      stronie internetowej tzw. przewozu okazjonalnego. Czyli dla taksówkarzy, którzy
      z różnych powodów
      (miedzy innymi brak świadectwa o niekaralności) nie mogli otrzymać licencji
      taksówkarza i zmuszeni
      byli założyć jednoosobowe firmy znane jako Przewóz Osób. Nie to jednak
      zadecydowało o olbrzymiej
      popularności, jaką cieszy się Cezar Fiskalny. Wśród taksówkarzy korzystających
      z taksometru Cezar
      Fiskalny tajemnicą poliszynela jest łatwość, z jaką można zdjąć z niego plomby
      zabezpieczające (tzw.
      cechy legalizacji wstępnej oraz cechy legalizacji ostatecznej), co pozwala na
      zmianę ustawień
      taksometru. Polega to na takim uszkodzeniu tzw. koszyczka plombowniczego, aby
      można było wyjąc
      plomby nie uszkadzając ich. Koszyczek plombowniczy jest zastępowany nowym (jest
      to element ogólnie
      dostępny) a
      plomby ponownie umieszczane na swoich pierwotnych miejscach po dokonaniu zmian
      w konfiguracji
      taksometru. Pozwala to miedzy innymi na reset pamięci taksometru i
      wyczyszczenie rejestrów
      zawierających liczbę przejechanych kilometrów płatnych i niepłatnych oraz
      numerów unikatowych kas
      fiskalnych podłączanych do danego taksometru. Zabieg taki umożliwia wielokrotne
      podłączanie rożnych
      kas fiskalnych. Najczęściej stosowana konfiguracja to dwie kasy fiskalne. Jedna
      pracująca w trybie
      fiskalnym druga
      pracująca w trybie szkoleniowym, która nie zapisuje uzyskiwanych obrotów trwale
      do pamięci
      fiskalnej. Inna równie popularna metoda jest ingerencja w złącze impulsowe.
      Polega to na takim
      nałożeniu ołowianej cechy zabezpieczającej, aby możliwe było rozkręcenie złącza
      DB9 i wstawienie w
      obwód impulsowy multiplikatora (mnożnika). Proszę zauważyć, że złącza impulsowe
      DB9 stosowane przez
      CBE są rozbieralne. Tego typu praktyki maja miejsce od wielu juz lat i
      stosowane były również we
      wcześniejszych
      generacjach taksometrów produkowanych przez CBE. Na uwagę zasługuje również
      przychylność, jaką
      cieszyła się firma CB Electronics w Głównym Urzędzie Miar, jeśli chodzi o
      legalizację tachografów
      oraz łatwość, z jaką CB Electronics uzyskała certyfikat pozwalający na
      otworzenie tzw. Laboratorium
      Pomiarowego, co pozwalało na legalizacje tachografów bez obecności urzędników z
      Urzędu Miar.
      Czy rozbicie układu w Min. Finansów przyczyni się również do skierowania swej
      troski przez
      Państwo na stosunki panujące w Głównym Urzędzie Miar i podległych mu Okręgowych
      Urzędach Miar oraz
      spojrzenia czujniejszym okiem na "partnerstwo", różnych firm i fundacji oraz
      Urzędu Miar?

• wrojoz Re: Proces Lesiaka: Jarosław Kaczyński jako świad 19.11.06, 16:33
      Wstydzę się,że żyję w Kraju, gdzie Premierem jest taki człowiek. Straszne.
      • zgodnik1 Kaczyński !.. zejdż, wstydu oszczedz Polakom ! 19.11.06, 16:35
        co za gnój!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka