orcheystra 24.11.06, 13:01 niech się wypchają. Sami trzęsą tyłkiem przed Chińczykami, którzy za ok. 100 lat fizycznie obejmą obszar do Uralu. Wtedy bedziemy mogli się z Rosjanami przyjaźnić, pić wódkę, śpiewać i chodzić na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orcheystra Rosja 24.11.06, 13:01 niech się wypchają. Sami trzęsą tyłkiem przed Chińczykami, którzy za ok. 100 lat fizycznie obejmą obszar do Uralu. Wtedy bedziemy mogli się z Rosjanami przyjaźnić, pić wódkę, śpiewać i chodzić na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Są w Rosji rozsądni analitycy jak widać z tego 24.11.06, 20:14 komentarza. Choc pojednawcze słowa Putina pozwalają na optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
baleron-pheziem-wawy ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją !:) ++ 24.11.06, 13:23 Kacapia - potężne, reżimowe dziadostwo z PKB mniejszym od Holandii !:) (tylko 2razy wiekszym od polskiego) o wygórowanych ambicjach bycia mocarstwem :) gdzie miliony dzieci żebrzą z głodu na ulicach, gdzie morduje się własnych obywateli za mówienie prawdy, gdzie uprawia się holokaust na małych narodach jak za stalina gdzie przestępcy są u władzy gdzie alkoholizm zżera 90% społeczeństwa itd. itd. ten dziadowski nadęty balon trzeba wkońcu przekłuć :) ps Chiny wschodząca globalna potęga w ciągu 20 lat zaleją to dziadowskie imperium zła, jeżeli się do tego czasu samo nie rozpirzchnie od degrengolady i pijaństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
merianna Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 13:27 Dobrze to napisales/as. Poprostu Kacapia. Wczoraj jakis medialny ruski odgrazal sie, ze jak tylko szkopja w Brukseli do zloba sie dorwie, to z Polaczkami zatancza. Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia no tak ale chińczyk taż nie jest słodki i miły w.. 24.11.06, 13:36 dotyku..przy bliższym poznaniu traci...i to prawie wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 swolocz to jest swolocz i zawsze bedzie swolocz 24.11.06, 14:34 swolocz to jest swolocz i zawsze bedzie swolocz - niestety racjonalne argumenty do rozmowy ze swolocza juz dawno zostaly wyczerpane. Pozostaly tylko argumenty emocjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz To czemu inni mogą się dogadać a my nigdy ? czy to 24.11.06, 16:50 z nimi jest coś nie tak czy może z nami, my myślimy że są jeszcze czasy kiedy szabelkę wyciagało się, pokrzyczało i sprawa się sama rozwiązywała ! Wydaje mi się, że właśnie tak jest, choćby po tym kogo społeczeństwo wybrało w ostatnich wyborach ! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Weto Polski jest w interesie Rosji. To oczywiste. 24.11.06, 17:58 Weto Polski jest w interesie Rosji. To oczywiste. Obecna stara umowa - srednio korzystna dla Rosji wygasa. Rosja zdecydowanie woli umowy bilateralne od unijnych. A 24 panstwa Unii Europejskiej odwrotnie - tu Unia przemawia w zasadzie jednym glosem. Rosja kieruje sie haslem: "dziel i rzadz". Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Weto Polski jest w interesie Rosji. To oczywi 24.11.06, 18:39 brednie, stara umowa nie wygasa. nie siej zamętu, prowokatorko radziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Re: Weto Polski jest w interesie Rosji. To jasne. 24.11.06, 18:48 > brednie, stara umowa nie wygasa. > nie siej zamętu, prowokatorko radziecka. Co prosze ?! Stara umowa wygasa za rok ! I moze nie w takim tonie... Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Weto Polski jest w interesie Rosji. To oczywi 24.11.06, 20:37 katrina_bush napisała: > Weto Polski jest w interesie Rosji. > To oczywiste. > Obecna stara umowa - srednio korzystna dla Rosji wygasa. > Rosja zdecydowanie woli umowy bilateralne od unijnych. > A 24 panstwa Unii Europejskiej odwrotnie - tu Unia przemawia w zasadzie jednym > glosem. > Rosja kieruje sie haslem: "dziel i rzadz". sama sobie przeczysz, chcą traktować Polskę odrębnie, a veto jest przeciw takiemu postępowaniu. zgadzasz się teraz ze mną, towarzyszko katio ? Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 ruskich nie lubią tylko sąsiedzi. dlaczego?! 24.11.06, 20:46 > w rosyjskim wykazie 'osi zła', którą tworzą też Gruzja, Mołdawia i (trzy) kraje > bałtyckie" dochodzi /a w zasadzie pozostaje/ Polska co jest ku.. z tymi ruskimi, że wszyscy sąsiedzi mają ich dość?! może nie ruskie z tego się wytłumaczą? matematyka: polska+ukraina+bałtyckie+ural... inni wku..eni = ok. 120 mln ludzi, ok 110% PKB może by się tak zjednoczyć i ruskim wp...lić ? /gospodarczo i politycznie of kors, bo militarnie PÓKI CO nie damy rady/ inna sprawa że nagle okaże się że sępów do ruskiego padła (syberia i zasoby) znajdzie się wiele (japonia, china na początek :/ ) Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: Weto Polski jest w interesie Rosji. To oczywi 25.11.06, 05:57 O czynm Ty gledzisz dziecino jak nie masz pojecia to pytaj albo sie ucz przestan macic. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 13:49 I niestety zatańczą! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 13:35 baleron-pheziem-wawy napisał: > Kacapia - potężne, reżimowe dziadostwo > z PKB mniejszym od Holandii !:) > (tylko 2razy wiekszym od polskiego) > o wygórowanych ambicjach > bycia mocarstwem :) www/rambler/ru/news/economy/0/9162791.html Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:47 Wyglada na to ze ekonomii w Rosji nie znaleziono. "Object not found!" >www/rambler/ru/news/economy/0/9162791.html (zgaduje ze gdzies tam powinny byc kropeczki, ale to chyba za wysoka szkola jazdy, zreszta chyba i tak nie warto czytac") PS: przypomina mi sie stary dowcip. Odpytuja Polakow ze znajomosci slowek rosyjskich. Stanelo na slowie "dobrobyt". Nikt nie widzial. "Nie przejmujcie sie bo Rosjanie tez nie wiedza". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 17:41 W języku rosyjskim istotnie nie ma słowa "dobrobyt". Powiedziała mi to wykształcona Rosjanka, od lat mieszkająca i pracująca w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
myszylda Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 26.11.06, 17:18 To niech Twoja Rosjanka otworzy Wielki Slownik Polsko-Rosyjski A-O (WP wydanie V 2001 r.) na stronie 146 i nie gada głupot. A Ty nie powtarzaj za babą, która najprawdopodobniej chciała Ci się podlizac kosztem własnej Ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
jarosh_jarosh Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:18 no tak, ale taki skok wiaze sie z tym , ze zloto poszlo w gore wzglednie dolar w dol ;) wiec to taki üprzyros czysto ksiegowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 13:43 Nie przesadzaj, z PKB nie 2 tylko 3 razy większym od naszego. Choć nie wiem czy to coś zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:02 Licząc per capita, to Meksyk jest lepiej rozwinięty :P Mocarstwo heh Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:07 No własnie. Rosyjscy polityce chyba utracili kontakt z rzeczywistością. Ciekawe czy chińczycy zajmą też białoruś i będą naszymi sąsiadami? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:11 wymiatator1 napisał: > No własnie. Rosyjscy polityce chyba utracili kontakt z rzeczywistością. Ciekawe > czy chińczycy zajmą też białoruś i będą naszymi sąsiadami? --------------------------- Jak powiedzial stary goral W Rosji zawsze bedzie Ural Chiny beda w ramach Chin Zamknij gebe sku..syn... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:33 w sumie to chińczycy mogą poprostu poczekać ze 100 lat. przy takim tempie spadku liczby ludności rosjan już wtedy nie będzie i poprostu przesuną sobie granicę aż do finlandii. czyżby rosja była tak wspaniałym krajem, że ludzie umierają tam na ulicach a nikt nie chce mieć dzieci?? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:44 a miała być granica polsko-chińska na uralu! Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:48 No ja też bym taką wolał. Może nawet się uda. jak już rosjanie wymrą jako naród może pierwsi do uralu dotrzemy. Jak chińczycy tam dotrą zobacza już gotowe przejścia graniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:14 Poki u nas wymra wszystcy, z polski jusz uczekna ostatni zywi :) Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:16 O Polaków się nie bój, My w przeciwieństwie do Rosjan nie umieramy na ulicach z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:19 No tak, tylko po Londyne na ulicach zyjecze :) A w polsce to wszytci sa syci? -Gdzie mieszkasz? -W pudelku po lodowce za rogem! No i w koncu - gdzie mamy tych ludzi co chca pracowac, co umieraja z glodu na ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:22 Na stacjach metra. Dzieci żebrzące tam o jedzenie nie mówią jakimś cudem po polsku tylko po rosyjsku.wystarczy popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:32 Na jakich stacjach? Moze zaduzo filmow pan oglada :) Sa dzieci co uczeklirodzicam. Tacy sa wszdzie na swiecze. W tym i w "sumieniu narodow" Polsce. Idz sobie, poszukaj - a znajdziesz. A gdzie te UMIERAJACE z glodu? Gdzie te ulice? Jakie stacje metra? Metra gdzie? No, czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:35 Jak mam Ci pokazać? Sam sobie zobacz. Nasz możesz okłamywać ale siebie nie oszukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:37 Ja wczaz czekam - Gdzie umieraja z glodu? Na jakich ulicach? Na jakich stacjach metra? Gdyby bardziej powazna dyskusja, mozna i napisac wiecej, ale zucanie slowami na wiatr... Tak to po-polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:52 kacap_z_moskwy napisał: > Ja wczaz czekam - Gdzie umieraja z glodu? Na jakich ulicach? Jak gdzie? Tu... "Coraz częściej media donoszą o przypadkach ciężkiego pobicia, a czasami śmiertelnego,małych dzieci i już wielokrotnie zabójcy stwierdzali na przesłuchaniu, że "dziecko stale płakało". Wiadomo z doświadczenia, że dziecko uporczywie płacze albo, gdy jest chore, albo gdy jest głodne. A teraz kilka liczb: wielokrotne badania resortu oświaty stwierdzają, że co piąte (w najbiedniejszych rejonach kraju co trzecie) dziecko przychodzi do szkoły głodne, gdyż nie jadło śniadania. To 20%-30% dzieci. Te dzieci, zapewne też nie jadły kolacji, ale obiad w szkole (nie we wszystkich szkołach) zapewnia przynajmniej jeden porządny posiłek. Jest też niewątpliwie obiektywny dowód na powszechną biedę w rodzinach polskich, gdyż rząd Marcinkiewicza wyliczając, jaką kwotę musi przygotować na becikowe, podał, że 72% rodzin polskich, posiadających dzieci, nie przekracza 504 pln miesięcznie brutto na osobę w rodzinie, a to znaczy ok. 350 pln netto!!! (możemy wyobrazić sobie komfort życia w tych warunkach) Te dwie liczby pokazują, że w około przynajmniej 20% rodzin polskich panuje skrajny głód a w zimie pewnie i chłód!!! I nie można tu uciekać w łatwe tłumaczenie, że to dotyczy rodzin patologicznych, (pewnie też) ale jest to zjawisko związane niewątpliwie z bezrobociem i powiększającą się sferą ubóstwa. A teraz o tych bitych, małych dzieciach. Najbiedniejsze są właśnie małe dzieci, które mając kilka lat, nie potrafią zdobyć samodzielnie jakiegokolwiek pokarmu i płaczą denerwując "opiekunów". Podobno głód jest większą męką od bólu. Ten czterolatek (ostatnia ofiara) został zabity, gdyż, jak mówił zabójca, poszedł do lodówki i wyjął resztkę jakiegoś jedzenia!!! Mamy też ostatnie doniesienie (także przypadek nie odosobniony) o hospitalizowaniu 5 letniej dziewczynki, napojonej alkoholem i będącej pod wpływem narkotyków. Pewnie płakała z głodu. I trzeba ją było jakoś uciszyć. Niewątpliwie duża część takich płaczących, głodnych dzieci jest "uspokajana" alkoholem, a jak nie ma, to ciężkim biciem. Z publikowanych oficjalnie danych, wynika, że skala poważnego pobicia dzieci w Polsce wynosi około 30 tysięcy dzieci rocznie!!! (oczywiście nie każde pobicie kończy się śmiercią) Te zjawiska niezbicie świadczą, że państwo polskie nie potrafi skutecznie zadbać o ludzkie warunki życia wielkiej grupy obywateli, opieka społeczna beznadziejnie wykonuje swoje obowiązki, a skala nędzy po 1989 roku, pomimo pełnych sklepów (na Haiti i w innych krajach nędzy też są pełne sklepy, i co z tego?), zastraszająco wzrosła (GUS podaje, że za tzw. komuny, poniżej progu ubóstwa żyło w PRL ok. 15% obywateli, chociaż milionerów, na pewno było mniej, a obecnie, licząc tym samym "koszykiem", żyje poniżej progu ubóstwa, ok. 60% społeczeństwa!!!) Bardzo przystającą do tego obrazu informacją GUS jest wyliczenie, że w porównaniu z okresem przed 1989, ilość samobójstw w Polsce wzrosła o 40%, w tym są także samobójstwa matek, najpierw zabijających dzieci, a potem samych wyskakujących z okien, gdyż właśnie nie mogą patrzeć na głodujące dzieci... Po stwierdzeniu prawdziwości tych oficjalnych danych, o procencie rodzin o dochodzie poniżej 504 pln i danych GUS o 60% żyjących poniżej minimum socjalnego i samobójstwach, twórca naszego "cudu gospodarczego" Leszek Balcerowicz powinien, albo sam popełnić samobójstwo (jeśli jest człowiekiem honoru), albo zakupić łopatę, kilof i ubranie robocze, i przyjąć się do kopania rowów, pod kierunkiem doświadczonego brygadzisty, uprzednio komisyjnie spaliwszy dyplom profesora. Uważam, że hasło przewodniczącego Leppera "Balcerowicz musi odejść" wynika z jego elegancji, umiarkowania i wrodzonej kultury, i w tym przypadku jest przesadą, stąd proponuję nowe hasło: "Balcerowicz do łopaty". Twierdzenie o wielkim sukcesie transformacj, jest goebbelsowską prawdą, powtarzaną przez media w nadziei, że stanie się faktem. Te głodujące dzieci są też ofiarą zakłamanego, dobrego samopoczucia, większości mediów i tzw "elit". I może jeszcze jedno spostrzeżenie, także związane z Balcerowiczem: w ocenach społecznych, Balcerowicz od lat zajmuje jedno z ostatnich miejsc. Ludzie podświadomie wyczuwają jego szkodliwe działania (zbiorowa mądrość narodu?). To samo stało się z naszym, niegdysiejszym bohaterem narodowym, Lechem Wałęsą, kiedyś bardzo popularnym i podziwianym, ale po wielu latach arogancji, głupich wypowiedzi i skandalicznej prezydentury. Wałęsa w rankingach, nie może przekroczyć 1,5 procenta, a ciągle zapowiada powrót do władzy!!! Uchowaj Panie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:58 Это из-за запрета на ввоз в Россию мяса с польскими документами :) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 16:00 krzaczki chlopku to uzywaj na swoich forach kacapskich, gdzie skieruj swe internetowe kroki w tej chwili :D sio z Polskiego forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 16:12 albo spie..j na japońskie fora ćwiczyć kaligrafię Odpowiedz Link Zgłoś
marmuazel Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 17:58 troche sie wstydze jak to czytam wstydze sie ze jestem Polka jak czytam wasze zaciekle wsciekle nacjonalistyczne listy. nie wyobrazam sobie zeby za polityczne gowno tak ze soba walczyc w jednosci sila jezeli politycy tego nie rozumieja to nie znaczy ze musimy brac z nich przyklad. Rozja raczej zawsze byla przeciwko nam niz z nami ale my tez jej nie kochalismy i nie jest to powod dla ktorego mam nie lubic rosjan. mieszkam za granica i czasami bardziej nie lubie Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 18:00 marmuazel napisała: > troche sie wstydze jak to czytam wstydze sie ze jestem Polka jak czytam wasze z > aciekle wsciekle > nacjonalistyczne listy. nie wyobrazam sobie zeby za polityczne gowno tak ze sob > a walczyc w > jednosci sila jezeli politycy tego nie rozumieja to nie znaczy ze musimy brac z > nich przyklad. > Rozja raczej zawsze byla przeciwko nam niz z nami ale my tez jej nie kochalismy > i nie jest to > powod dla ktorego mam nie lubic rosjan. mieszkam za granica i czasami bardziej > nie lubie > Polakow. w pełni się z toba zgadzam - ta mściwa zajadłość jest żałosna i mało szlachetna. Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 18:27 twoja nieuprzejmość mnie uraziła, uważam że jest podszyta mściwością. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 22:30 munikea napisała: > twoja nieuprzejmość mnie uraziła, uważam że jest podszyta mściwością. co ty nie powiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 ...albo też Rosja Rebubliką Korei Płn Rad 24.11.06, 23:08 pożywiom uwidim, dobrze żarło aż zdechło tak będzie z imperialną Rosją Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 25.11.06, 06:04 Twoje zmartwienie sieroto. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 16:13 A to polski forum, czy nalezy do moich przyjaczol niemcow? Naprawde nie znam. Wyjasni. Bo slyszalem ze GW nalezy jusz do niemcow. Czy to prawda, pytam powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 16:15 жопа ladnie maluje krzaczki?? to jak najbardziej Polskie forum, wiec palcie z tad walonki kacapy :D Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 16:22 o tych przyjaciołach Niemcach co mordowali kacapskego żołdaka jak wściekłego psa myśli? wyjaśni bo nie kojarzę? I jak to jeszcze nie wie że należy do osi zła? Jutro przeczyta w Gazietie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "... przyjaciół Niemców..." ??? 24.11.06, 17:48 Kacapy nie mają i nigdy nie będą mieć przyjaciół. Chcecie się przyjaźnić z Niemcami? Już przyjaźniliście się. W toku tej przyjaźni wytłukli wam 30 milionów. Ile wytłuką tym razem? Bo tym razem będą mieć Polaków, Anglików i Amerykanów po swojej stronie. Nikt nie będzie wam przysyłać tuszonek, bo nie będzie komu. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 17:45 gekon1979 napisał: > krzaczki chlopku to uzywaj na swoich forach kacapskich, gdzie skieruj swe inter > netowe kroki w tej chwili :D > sio z Polskiego forum!! przestań tak chrzanić rodaku, bo mnie to wku...rwia. Nie kompromituj Polski, zachowując się jak cham. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Tutaj fakty o rosyjskich dzieciach i nie tylko... 24.11.06, 17:33 napisane rosyjskimi rekoma: www.storruss.com/stories/russia/children/homelesschildren.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 kacapie z moskwy 24.11.06, 17:14 Zwyczajnie wynies sie z tego forum, jestes na polskim forum, poslkiej gazety... czego ty tutaj szukasz? Ja ci obiecuje ze ja do zadnej kacapskiej gazety nigdy w zyciu nie zagladne, nigdy nie pojade rowniez do kacapii. Ja sie bede trzymal z daleka od twojego kraju, a ty trzymaj sie od mojego. Ok? ================= Zapraszam do Polski obywateli wszystkich krajow oprocz Rosji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: kacapie z moskwy 24.11.06, 17:49 mat56 napisała: > Zwyczajnie wynies sie z tego forum, jestes na polskim forum, poslkiej gazety... > > czego ty tutaj szukasz? Ja ci obiecuje ze ja do zadnej kacapskiej gazety nigdy > w zyciu nie zagladne, nigdy nie pojade rowniez do kacapii. Ja sie bede trzymal > z daleka od twojego kraju, a ty trzymaj sie od mojego. Ok? > > ================= > Zapraszam do Polski obywateli wszystkich krajow oprocz Rosji!!! co ty pie...rdolisz? Polak ma się wynosić z forum rosyjskich a Rosjanin z polskich?! Co ty, je...bany faszysto pieprzysz?! Nie kompromituj mojego kraju. Przez moment się zastanów i zdobądź na odrobinę szlachetności, prostaku. Mówię to ja, Polak, błaźnie! Nienawiść rzuca ci się na mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: kacapie z moskwy 25.11.06, 06:08 Szlachetosc wyrozumialosc tylko dla szlachetnych i wyrozumialych kacapa w zeby i do piachu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: kacapie z moskwy 24.11.06, 17:50 No, chyba że z biurem podróży "Panzergruppe Kleist". Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 18:23 wymiatator1 napisał: > No ja też bym taką wolał. Może nawet się uda. jak już rosjanie wymrą jako naród > może pierwsi do uralu dotrzemy. Jak chińczycy tam dotrą zobacza już gotowe > przejścia graniczne. co ty pie...przysz?! Pierwszy dostaniesz kulą w łeb od Chińczyka, chyba, że zostaniesz jego gorliwym sługusem, durniu. Prowokator jesteś? Myśl trochę. Nie chodzi tutaj o szerzenie nienawiści, imbecylu, ale rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:13 Nic strasznego. oczywiscze ze bedzie granica. Ale chyba ze rosyjsko-niemecka :) Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:16 Ech, głupota jest nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 17:51 Litewsko-chińska, fińsko-chińska, rumuńsko-chińska, gruzińsko-chińska - to i owszem. Ale najbardziej prawdopodobna jest turecko-chińska. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 nikola_pietrski2 24.11.06, 15:09 Proponuje przeniesc sie na jakies rosyjskie forum i tam glosic 'prawdy' o swoim narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: nikola_pietrski2 24.11.06, 15:15 A panuszka to zna moj narod? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 24.11.06, 15:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: nikola_pietrski2 24.11.06, 15:59 Jakis ty dzisaj nerwowy? Zaduzo miesa jadles? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: nikola_pietrski2 24.11.06, 16:02 a widzisz mam mieso, i to dobre mieso :D bo Polskie a wy sobie mozecie pomarzyc o Polskim miesie bo chyba juz doszlo do twojej malej glowki, ze to mieso przez ktore mamy zakaz sprzedazy miesa do kacapi(i bardzo dobrze, moim zdaniem nei jestescie godni jesc naszych produktow), to bylo mieso amerykanskie, i nawet przez Polske nie przejezdzalo :D Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: nikola_pietrski2 24.11.06, 16:08 To celnikem jestes? Wiesz jak wszystko bylo? To powiedz, dlaczego wtedy podtwerdzali, na poczatku sprawy, sertyfikaty. Ktore poznej przyznano falszywymi? Czeszesie ze macze dobre meso. Smacznego. Ale dla nas - dziekoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nikola_pietrski2 24.11.06, 17:52 Rosyjski celnik po pijanemu podpisze wszystko, zwłaszcza gdy wsunąć mu w kieszeń dolara. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 kacap_z_moskwy 24.11.06, 16:19 kacap_z_moskwy napisał: > A panuszka to zna moj narod? ??? a MZOE TAK PO POLSKU, NA POLSKIM FORUM??? CO TO JEST PANUSZKA??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacap_z_moskwy 24.11.06, 16:30 mat56 napisała: > kacap_z_moskwy napisał: > > > A panuszka to zna moj narod? > > ??? a MZOE TAK PO POLSKU, NA POLSKIM FORUM??? CO TO JEST PANUSZKA??? -------------------------- Przepraszam, o ile jestem samoukiem w polszczyznie, nie wiem co oznacz "MZOE"? Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Re: kacap_z_moskwy 24.11.06, 17:08 'MZOE' to taka sama literowka (poprawnie - MOZE) jak twoj 'oznacz', w ostatnim zdaniu twojego posta. Tak czy inaczej - nadal utrzymuje, ze jako kacap, pownienes sie wyniesc z polskiego forum i glosic swoje glupoty w swojej kacapii. Kilka postow u gory sugeruje, ze nalezy w kacapii oddzielic ich rzad od biednego ludu... mnie jest wcale tego ludu nie szkoda. Wyrzadzili Polsce tyle krzywd na przestrzeni dziejow (szczegolnie w XX w), ze zwyczajnie postrzegam ich wszystkich jako swinie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacap_z_moskwy 24.11.06, 17:17 mat56 napisała: > 'MZOE' to taka sama literowka (poprawnie - MOZE) jak twoj 'oznacz', w ostatnim zdaniu twojego posta. > Tak czy inaczej - nadal utrzymuje, ze jako kacap, pownienes sie wyniesc z > polskiego forum i glosic swoje glupoty w swojej kacapii. --------------------------- Ten forum jest taki zas "polski", jak wszystko co jest polskim dzis w tym kraju. O ile tak nienawidzisz "kacapow", dlaczego tu sam tkwisz? Wymieniac bzdury o Rosji z potworami rodzaju "gekona" mozesz z nim przez telefon, a nie przez swiatowa pajeczyne. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 24.11.06, 17:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: kacap_z_moskwy 24.11.06, 17:50 gekon1979 napisał: > spieprzaj z Polskiej czesci tej swiatowej pajeczyny ;) w czyim imieniu mówisz? Nie rób wiochy. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Re: kacap_z_moskwy 24.11.06, 17:25 Ten forum jest taki zas "polski"... Poucz sie jeszcze troche jezyka, zanim bedziesz wypisywal glupoty kacapie. Tak jak juz wczesniej wspomnialem - siedzisz na polskim forum. Czego tutaj szukasz - smierdzaca, kacapska swinio? Spadaj do kacapii glosic swoje rewelacje na temat swojego 'imperium'. Na prawde nie rozumiem czego ty tutaj szukasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: kacap_z_moskwy 24.11.06, 17:53 Widzę, że niektórzy już się nauczyli, jak rozmawiać z dziczą. Batem i pałą. A najlepiej po niemiecku! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur złodziej nikołaszka ukradł polski wierszyk 24.11.06, 17:44 Typowy Rosjanin: nic sam nie potrafi wymyśleć, wszystko musi ukraść. A wierszyk brzmi: Przepowiedział stary góral: będzie Polska aż po Ural, za Uralem będą Chiny, was nie będzie, sq...syny. I tak ma być. I tak będzie. Ludność Rosji na wschód od Uralu jest mniejsza niż ludność Polski. Zresztą większość stanowią nie Rosjanie lecz narody przez Moskwę podbite i Moskwy nienawidzące. Chińczyków jest 40 x więcej. Potencjał gospodarczy Chin jest nieporównywalnie większy. Nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:46 Polska jest jak dziecko z zespolem Downa... tak sie usmialem z tej frazy ze myslslem ze sie zesikam. Dobre!!! hahahahahaah Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:50 a wymyśliłem jeszcze coś takiego: "Rosja jest jak trzydziestoletni dresiarz na sterydach - wydaje sie groźny i silny ale w środku wszystko już się pieprzy i za parę lat sam umrze" Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:57 hahaa, dobre. Ten z zespolem Downa jest jednak lepszy... trafiles tam w dziesiatke - dosadne do bolu!!! hahahaah Myslalem ze sie posikam z tego posta (wyslalem ci nawet maila). pozdrawiam i zycze dobrego weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 15:07 pozdrawiam również Odpowiedz Link Zgłoś
dimi2 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 19:58 chlopaki, zrobcie seans masturbacji zbiorowej we dwojke - to bedzie dobrym rozpoczecie tego "dobrego" weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias prośba mała do rewolucjonisów dnia dzisiejszego 24.11.06, 14:06 za komuny gremialnie nie cierpieliśmy Kremla, utażsamiającego ich władze, ale zawsze rozróżnialiśmy tę władzę od narodu rosyjskiego. Doceniając i kulturę i charakter i tak duże do nas podobieństwo. Obrzucając błotem ich władzę (jeśli już musisz) rozdziel to od Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: prośba mała do rewolucjonisów dnia dzisiejsze 24.11.06, 14:48 No tak, tak kiedyś było, ale kiedyś nie było w Polsce ani w Rosji wolnych wyborów, demokratycznie wybranych władz. Teraz są, i Rosjanie sami wybrali wołodję. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Jestesmy antykagiebistowscy a nie antyrosyjscy! 24.11.06, 15:11 Trzeba rozroznic wladze Rosji-obecnie neokagebisci z petersburga od Rosjan najlepiej demkratow np Jelcyn. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestesmy antykagiebistowscy a nie antyrosyjsc 24.11.06, 15:16 A moze wlasnie dlatego to teraz jest jak jest. I my sie czeszymy ze Elcin odszedl ze swoja kupa rodzinna? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Jestesmy antykagiebistowscy a nie antyrosyjsc 24.11.06, 15:22 marcowsky napisał: > Trzeba rozroznic wladze Rosji-obecnie neokagebisci z petersburga od Rosjan > najlepiej demkratow np Jelcyn. _________________ Smiac sie az do rozpuku: "...demkratow np Jelcyn..." To o tym czlonku Politbiuro CK KPZR, ktory calowal raczki L.I. a potem M.S. i nagle zostal "demokrata", zeby obrodzic Berezowskich, Chodorkowskich, Gusinskich... Ale i siebie nie zapomniec... Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Jestesmy antykagiebistowscy a nie antyrosyjsc 24.11.06, 15:23 Zgoda, ale ci Twoi demokraci sa trochę niewidoczni i wszystkie wybory w Rosji przegrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Jestesmy antykagiebistowscy a nie antyrosyjsc 24.11.06, 15:26 Jelcyn rzadzil Rosja fatlnie to trzeba przyznac ale nie uwierze ze kazał zabijac dziennikarzy i bylych agentow!I ropa naftowa za jego rzadow kosztowala 15-20$ za barylke. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestesmy antykagiebistowscy a nie antyrosyjsc 24.11.06, 15:32 A kto kazal zabijac? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Jestesmy antykagiebistowscy a nie antyrosyjsc 25.11.06, 00:35 zmknij ryło kacapie z moskwy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wawag Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:07 O! Właśnie to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:13 baleron-pheziem-wawy napisał: > gdzie miliony dzieci żebrzą z głodu na ulicach, > > gdzie alkoholizm zżera 90% społeczeństwa > itd. itd. Konkretne dane na potwierdzenie tych słów? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek3472 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:27 Sam jestes nadety. Popatrz na to polskie imperium, gdzie nie mysli sie o gospodarce, o bezrobotnych i nie majacych co do garka wlozyc rodzinach, tylko buduje pomniki slawiace tego polskiego Boga, sluch radia Maryja i rozlicza z wszystkiego wszystkich urodzonych przed 1972 rokiem. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 25.11.06, 00:49 gdybyście tylko potrafili spojrzeć na waszą wymianę zdań z dystansu, dwa lata rumienilibyście się ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
sorexa Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 25.11.06, 12:10 z PKB mniejszym od Holandii PomyŁka. 2005 PKB Rosji: 1 550 mld $ PKB Polski: 505 mld $ PKB Holandii: 497 mld $ Odpowiedz Link Zgłoś
kszyhoo Re: Rosja 24.11.06, 13:19 > niech się wypchają. Sami trzęsą tyłkiem przed Chińczykami, którzy za ok. 100 > lat fizycznie obejmą obszar do Uralu. Za 200 lat dojdą do Wołgi, a za 300 do Atlantyku. Wtedy to dopiero będzie zabawnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Rosja 24.11.06, 13:31 ale mimo wszystko, wolałbym, żeby w łeb mi strzelał Rosjanin a nie Chińczyk, zawszeć to chrześcijanin i brat Słowianin... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja 24.11.06, 17:56 Ani chrześcijanin, ani brat, ani Słowianin. Chińczyków nie ma co się bać. Przegrywali wszystkie możliwe wojny. Tłukł ich kto chciał, nawet Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Rosja 24.11.06, 18:03 zigzaur napisał: > Ani chrześcijanin, ani brat, ani Słowianin. > > Chińczyków nie ma co się bać. Przegrywali wszystkie możliwe wojny. Tłukł ich kt > o > chciał, nawet Niemcy. i brat, i chrześcijanin i Słowianin... Nie pieprz. A bać się Chińczyków jest na prawdę dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Rosja 24.11.06, 22:31 zigzaur napisał: > Dmowskiego się naczytałeś? Że co? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Rosja 25.11.06, 00:37 orcheystra napisał: > zigzaur napisał: > > > Dmowskiego się naczytałeś? > > > > > Że co? Skąd w takim wątku znalazł sie Dmowski?????? Ciężko, naprawdę, żal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborcapo a więc wojna! 24.11.06, 13:30 do woja marsz, do woja, a ty nie płącz cizio moja === "pod prysznicem słychać plusk, to kaczora kąpie Tusk"' Odpowiedz Link Zgłoś
zygzag3 Re: a więc wojna! 24.11.06, 14:26 Czy Polska stanie sie druga Czeczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: a więc wojna! 25.11.06, 00:52 niewątpliwie, o ile będziemy mieć wyższe góry Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Politycy rosyjscy 24.11.06, 13:33 Myslę, że politycy rosyjscy wykazali sie w tym przypadku brakiem wyobraźni. Wielki kraj, o wielkim potencjale powinien starać się zrozumieć swoich mniejszych i bardzo małych sąsiadów. Starać się ich zjednać, a nie antagonizować i odpychać kierując się fałszywym poczuciem wyższości i wielkomocarstwowymi ambicjami. Żeby taki kolos nie ptrafił w sposób cywilizowany dogadać się z małą Gruzją czy krajami bałtyckimi. Przecież ten konflikt z mięsem można było dużo wcześniej rozwiązać - obie strony mogły wyjść z twarzą. A tak zanosi się na pat. Chyba Rosjanie wpadli teraz we własne sidła, nie spodziewając się veta z naszej strony. Jak narazie jedynym argumentem jakiego używają, to jest wymachiwanie gazrurką (pardon - Gazpromem). Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Politycy rosyjscy 24.11.06, 13:34 matuszka rassija. cokolwiek chcesz - nielzia. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborcapo Re: Politycy rosyjscy 24.11.06, 13:39 będzie pat i ruskie firmy z tymi wszystkimi szpiegami i agentami w doopę się będą mogły pocałować, bo pozostanie im kiszenie się w ruskim śmierdzącym sosie. === "pod prysznicem słychać plusk, to kaczora kąpie Tusk"' Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Politycy rosyjscy 24.11.06, 15:21 A mi sie wydaje ze nam tej umowy i nie trzeba :) Raczej to EU potrzebna. Bo co sie tak pchacze do nas z tym mesem? macze EU. To co? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Politycy rosyjscy 24.11.06, 15:25 Bo jesteśmy dobrzy i chcemy wspomóc wasz głodujący naród. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo Już od dawna wiadomo ze Gazieta to oś propagandy 24.11.06, 13:36 "wielkomocarstwowej" Rosji. Chcą znowu nas rozbierać - a sami są już nadzy jak odarci ze złudzeń wciąż śniący o swojej potędze zakompleksieni troglodyci. Zatrzymali się jak zwykle na etapie bezpodstawnego wygrażania - zachowanie typowe dla pijanego żula który myśli że jak zwymiotuje to innych postraszy. Czerwone kacapstwo nie może pogodzić się z równaniem do szeregu rozmów jak równy z równym - skoro ich umowa energetyczna z EU nie musi być renegocjowana - to czemu putek tak przezywa jakby wdepnął w kupkę ? Mały cienisty karzełek niewidzialny z pozycji olbrzyma nie powinien stanowić podstawy stresu - a jednak tak jest ! słoń przestraszył się myszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
contacttome Re: Już od dawna wiadomo ze Gazieta to oś propaga 24.11.06, 20:48 ciekawe zjawisko sie tu dzije na naszyhc oczach jak sie ruskim przeciwstawic to zaczna cie szanowac ta prosta prawda jak widac w uzasadnionych przypadkach i odpowiednim natezeniu dziala i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia co słowo to niegotowość do życia w społeczności 24.11.06, 13:40 demokratycznej...ślepa i głupia , nadęta kacapia... Odpowiedz Link Zgłoś
beata8 dokładnie ! - dziwią się ze w UE chca rozmawiać na 24.11.06, 13:45 poziomach równości - typowy potwór z satelickimi zapędami - sami powinni oddać się do mauzoleum i zamrozić obok swojego guru Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Kaczyńscy spychają Polskę w niebyt! 24.11.06, 13:43 Bliżniacy za cenę utrzymania się przy wladzy, gotowi są utopić Polskę w morzu krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia [...] 24.11.06, 13:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Kaczyńscy spychają Polskę w niebyt! 24.11.06, 13:45 A co? Masz informacje o jakimś przewrocie? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Kaczyńscy spychają Polskę w niebyt! 24.11.06, 13:48 Przewrót klerykalno- prawicowy się już dokonal,a tym malym schizofrenikom chodzi o "utrwalenie" tego co w Polsce już dokonali. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_leon Re: Kaczyńscy spychają Polskę w niebyt! 24.11.06, 13:54 to biegnij do swego lekarza poskarzyc sie na kartoflanych bandytow co to koloratki pod tiszertami chowaja Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo typowe pękadło - z kolan to ty nie wstałeś chyba 24.11.06, 13:47 w tym roku :D Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Polska prowadzi absurdalną politykę antyrosyjską 24.11.06, 13:51 którą obecna ekipa niestety przejęła po postkomunistach, probujących się taką polityką "uwiarygodnić". Obiektywnie Polska z Rosją nie ma istotnych zagadnień spornych (które mają np. Gruzja czy Mołdawia), i im prędzej zaczniemy wspólpracować, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo racja ale to reakcja na ruskie mocarstwowe zapędy 24.11.06, 14:01 wobec nas - trzeba być wobec nich stanowczym , zdecydowanym ale konstruktywnym - tylko że takie metody mają szanse powodzenia wobec poważnego i chcącego rozmawiać jak równy z równym partnera Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol To są metody rodem z piaskownicy, niestety 24.11.06, 14:04 i o tym, że są nieskuteczne, można dowiedzieć się z dowolnego podręcznika technik negocjacyjnych, nie trzeba być politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Co więcej, nie jesteśmy rownym partnerem 24.11.06, 14:06 dla Rosji, jak i np. dla Niemiec, Francji czy Wielkiej Brytanii, nie mówiąc o USA. O tym też nie należy zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Co więcej, nie jesteśmy rownym partnerem 24.11.06, 14:56 No to maszeruj se na kolanach do Moskwy poklonic sie p.o. cara. r_mol napisał: > dla Rosji, jak i np. dla Niemiec, Francji czy Wielkiej Brytanii, nie mówiąc o > USA. O tym też nie należy zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Myśl, od patrioty można tego wymagać 24.11.06, 14:59 W stosunkach z mocarstwami trzeba dążyć do tego, aby jak najlepiej zabezpieczyć polskie interesy. A nie udawać mocarstwo samodzielnie, bo to niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Myśl, od patrioty można tego wymagać 24.11.06, 17:58 Z mocarstwami, owszem. Ale nie z Rosją. To zdechlak. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Od patrioty należy wymagać tylko hałaśliwego 25.11.06, 01:18 podkreślania swego patriotyzmu (najlepiej okraszonego chamstwem - jest wtedy bardziej patriotyczny), a nie myślenia :-)! r_mol napisał: > W stosunkach z mocarstwami trzeba dążyć do tego, aby jak najlepiej zabezpieczyć > > polskie interesy. A nie udawać mocarstwo samodzielnie, bo to niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Rosyjska "oś zła"? NIech ta dzicz i mordercy 24.11.06, 13:58 podliczą ile zamordowali w historii swoich ludzi a ile obcych.Wyjdzie,że są notorycznymi mordercami.Najwyższe ZLO! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Rosyjska "oś zła"? NIech ta dzicz i mordercy 24.11.06, 14:04 szasza7 napisała: > podliczą ile zamordowali w historii swoich ludzi a ile obcych.Wyjdzie,że są > notorycznymi mordercami.Najwyższe ZLO! ----------------- "Byla rzez jako medzy taka gestwa ludzi wielka, placz, wrask dzieci, sadnemu dniowi cos podobnego..." "...i tak sie stalo, ze nie tykosmy bojar, chlopow, niewiast wysiekali, ale nawet niemowlatka u persi matek wpol przecinali..." Stanislaw Zolkiewski JAK ODKURZAC HISTORJE, TO NA CALEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo odkurzamy !! na całego ! tylko nie wstydźcie się 24.11.06, 14:10 za bardzo - bo wyniki będą dla was przerażające ! Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Rosyjska "oś zła"? NIech ta dzicz i mordercy 24.11.06, 14:40 Polacy może i mordowali ale przynajmniej nie Polaków. Rosjanie zawsze najlepiej samych siebie eksterminowali dlatego nadal ubywa was 1 milion rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Rosyjska "oś zła"? NIech ta dzicz i mordercy 24.11.06, 14:51 czyżby nikola w świetle straszliwych faktów dotyczących swej matuszki rasiji wymiękł i sam sobie wmówił , że nie ma czasu na siedzenie na internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 13:58 czy ktorys z dyskutantow zrozumial tresc artykułu?????Chyba nie!!!!!!!Nie dotarlo do was dupki żoledne ,ze jest gazeta w Rosji ktora rozumie postawę Polski i ja popiera???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:00 Nareszcie jakis sensowny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:03 a po co komu artykuł? Tu jest duży tytuł i miejsce żeby ładować w kacapię. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:04 myślę, że dotarło do do większości na tym forum - Gazieta rzeczywiście przedstawia i rozumie polskie argumenty - niechęc tu wyrażona dotyczy stanowiska rosyjskich władz Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie miało prawa dotrzeć! Prawdziwy Patriota jest 25.11.06, 01:22 zazwyczaj analfabetą funkcjonalnym i reaguje jak pies Pawłowa: cokolwiek napisano w rosyjskiej gazecie - to na pewno musi być kolejny podły atak zbrodniczej kacapii na Ubogacony Wartościami Naród Polski! orcheystra napisał: > myślę, że dotarło do do większości na tym forum - Gazieta rzeczywiście > przedstawia i rozumie polskie argumenty - niechęc tu wyrażona dotyczy > stanowiska rosyjskich władz Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 i Vice Versa! 24.11.06, 14:05 Rosja, tak jak Niemcy - to odwieczni wrogowie Polski. Zdwojone wysiłki komunistycznej propagandy zaowocowały (wbrew woli władz) wychowaniem pokoleń jeszcze bardziej Rosji nienawidzących. Ja do takiego należę! Niech spie..ją jak najdalej od nas! Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: i Vice Versa! 24.11.06, 14:17 Tak jest, nienawidzimy sowieckich sku..eli i nie wstydzimy sie tego! Lepiej z głodu zdechnąć, w mrozie, niż od ruskiego wziąć cokolwiek! Niech w końcu nasza władza zrealizuje wolę polskiego narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Re: i Vice Versa! 24.11.06, 14:37 Oni niczego nie dają. A kupić można gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: i Vice Versa! 24.11.06, 15:19 Z głodu zdechnąć? Z braku ropy? Freelancer ma rację. Trzeba kupować gdzie indziej. Taka jest wola narodu. Przynajmniej dopóki KGB będzie rządziło Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: i Vice Versa! 24.11.06, 15:28 tak to jest jak się ku.. widzi to co się chce zobaczyć Niech sobie ku.. pan dosłowny, przesiąknięty, wychowany, anglonickemny kupuje! tam było chyba o tym a nie o zasranych surowcach? Odpowiedz Link Zgłoś
wawag Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:05 Ja zawsze powtarzałam, żeby na naszej wschodniej granicy postawic mur,co by ta ruska zaraza nie wydostawała się do Europy. Tylko niech mi nikt nie tłumaczy,że Rosja to Europa. Może keidyś była,ale wszystkich swoich Europejczyków wytłukła rewolucja i Stalin. Wszystko rozumiem,że dialog ze wschodnim sąsiadem jest potrzebny, ale DIALOG,u licha! Lepiej jednak rozmawiałoby się mając zabezpieczenie w postaci muru...A może teraz Szanowna Europa w końcu przestanie trząśc się przed Rosją (toż to słabe państwo, z głodnym, słabym fizycznie narodem,które można pewnie wziąc głodem...przepraszam,ale humanitaryzm u mnie tutaj zamiera..). A źródeł energii trzeba szukac gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:08 wawag napisała: > Ja zawsze powtarzałam, żeby na naszej wschodniej granicy postawic mur,co by ta ruska zaraza nie wydostawała się do Europy... Tylko pare dziureczek zostawic dla trabek z ropa i gazem? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo trzeba bylo wytluc ta zaraze i muru nie stawiac 24.11.06, 14:11 dziurki nie byłyby potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
wawag Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:19 Nie! Pomyslec, poszukac gdzie indziej - oczym napisałam na końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:09 No właśnie. Ropa ruskim też się niedlugo skończy, a to w Europie się opracowuje nowe źródła energii. za 30 lat ruscy będą jeść trawę i kupować prąd z Ue. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:19 wymiatator1 napisał: > No właśnie. Ropa ruskim też się niedlugo skończy, a to w Europie się opracowuje > nowe źródła energii. za 30 lat ruscy będą jeść trawę i kupować prąd z Ue. ----------------------------- Zrodla ropy i gaza w Rosji sa niewyczerpane i bezgraniczne. Jutro bedziemy Europie (oczywiscie w obejscie Polski) przez wodociagi sprzedawali i slodka wode, ktorej w Rosji tylko w Bajkale wiecej niz w kazdym innym kraju swiata. Trzeba bylo waszym przodkom i ich obecnym potomkom mniej szukac winnych i gadac a wiecej czynic! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:20 oceany są znacznie wiekszym rezerwuaerem słodkiej (!) wody. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:22 ejże nikolka, bezgraniczne źródła nie istnieją. Wiem, że bronisz swoich i dobrze, ale bądź obiektywny i nie mitologizuj. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:25 Jak widać w Rosji jest też słabo z edukacją. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 17:53 wymiatator1 napisał: > Jak widać w Rosji jest też słabo z edukacją. po jaki ch...uj ta twoja złośliwość? Co ci po niej? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 18:02 W Rosji czystej wody nie ma. Wszystko jest skażone promieniotwórczo, mikrobiologicznie i chemicznie. Akurat znam tę branżę. To właśnie zatruta woda, jest - chwała Bogu Najwyższemu - przyczyną dużej śmiertelności Moskali. Myślą, że jeśli będą pić spirytus zamiast wody, to powstrzymają wymieranie. Ale za to zniszczy ich alkoholizm. I nikt po nich nie będzie płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 18:29 zigzaur napisał: > W Rosji czystej wody nie ma. > Wszystko jest skażone promieniotwórczo, mikrobiologicznie i chemicznie. > > Akurat znam tę branżę. > > To właśnie zatruta woda, jest - chwała Bogu Najwyższemu - przyczyną dużej > śmiertelności Moskali. > Myślą, że jeśli będą pić spirytus zamiast wody, to powstrzymają wymieranie. Ale > za to zniszczy ich alkoholizm. > > I nikt po nich nie będzie płakał. Przestań tak pie...rdolić, baranie. >>>To właśnie zatruta woda, jest - chwała Bogu Najwyższemu - przyczyną dużej śmiertelności Moskali. <<<<<<<<<<<< Myśisz, że "Bóg Najwyższy" życzy "dużej śmiertelności" komukolwiek mściwy kretynie? Jesteś oszust. Gnojek. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 18:44 Oj, Wania, Wania. Wot ty durak! Poczytaj sobie Stary Testament, jak to Bóg wyniszczał całe narody, które przeciwko Niemu bluźniły. Wymieranie całych narodów to powszechne zjawisko w historii. Wymarli między innymi: Etruskowie, Sumerowie, Hetyci, Goci, Inkowie. Takoż i z Moskalami, daj Boże, będzie. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 22:34 zigzaur napisał: > Oj, Wania, Wania. Wot ty durak! > > Poczytaj sobie Stary Testament, jak to Bóg wyniszczał całe narody, które > przeciwko Niemu bluźniły. > > Wymieranie całych narodów to powszechne zjawisko w historii. Wymarli między > innymi: Etruskowie, Sumerowie, Hetyci, Goci, Inkowie. Takoż i z Moskalami, daj > Boże, będzie. > Amen! też chciałbyś kogoś wyniszczyć? I mieć jeszcze do tego boską sankcję, co? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A to jeszcze się nie zorientowałeś, że Pan Bóg 25.11.06, 01:27 jest Polakiem (a nawet Wszechpolakiem) i z miłą chęcią wyniszczy wszelkie antypolskie ludy na świecie (czyli większość ludów świata) - a przede wszystkim Rosję vel kacapię...? orcheystra napisał: > > też chciałbyś kogoś wyniszczyć? > I mieć jeszcze do tego boską sankcję, co? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 na świecie panuje tylko nienawiść do Żydów 25.11.06, 01:34 no i ameryczki (nie mylić z Ameryką) a skąd się wziął światowy terroryzm? www.polonica.net/breaking-bones.ram Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: na świecie panuje tylko nienawiść do Żydów 25.11.06, 17:08 Skąd się wziął światowy terroryzm? Z Moskwy. To jedna z metod zaprowadzenia komunistycznego barbarzyństwa na świecie. Skąd się wziął islamski terroryzm? Z pobłażliwości wobec terroryzmu. Gdyby kraje islamskie znalazły się pod kolonialnym jarzmem, nie podskakiwałyby, ropa byłaby po 1 USD za baryłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:27 To bardzo ciekawe co piszesz. Opowiedz o tym dzieciom głodującym na ulicach waszej wspaniałej nowoczesnej stolicy. Napewno się ucieszą. Zapytaj się też ich czy nie wolałyby mieszkać w tym maleńkim państewku między rosją a niemcami - tam gdzie istnieje opieka socjalna a bezdomnych dzieci poprostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 15:08 > Zrodla ropy i gaza w Rosji sa niewyczerpane i bezgraniczne. > Jutro bedziemy Europie (oczywiscie w obejscie Polski) przez wodociagi > sprzedawali i slodka wode, ktorej w Rosji tylko w Bajkale wiecej niz w kazdym > innym kraju swiata. > Trzeba bylo waszym przodkom i ich obecnym potomkom mniej szukac winnych i >gadac a wiecej czynic! No no kto by sie spodziewal niewyczerpalne i bezgraniczne! To znaczy, ze sa wieksze niz sama Rosja, ba wieksze niz Europa i Azja, cala ziemie i porownywalne tylko z rozmiarami wszechswiata! Ty to masz spust! No wode bedziecie sprzedawac, byc moze ktoregos dnia kto wie kto wie...w koncu efekt cieplarniany i wogole. A potem piasek (jak wiadomo towar mocno deficytowy, bo bez krzemu nie ma elektorniki) ktorego zasoby w Rosji sa na pewno wieksze niz na Saharze, a potem tlen ktorego jest tam wiecej niz gdziekolwiek indziej. A na samym koncu zadzwoni budzik i trzeba bedzie sie obudzic i przestac snic. Wiesz co jest bezgraniczne i niewyczerpalne? Twoja glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 15:21 Rosyjskie złoża są tak bezgraniczne jak Twoja głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Rosyjskie złoża metanu jednak są odnawialne! 24.11.06, 18:04 Po prostu, robi się co jakiś czas wielką czystkę wśród wojska, aparatu cywilnego, czynowników partyjnych i oligarchii gospodarczej. Po masowych egzekucjach trupy polewa się soljanką i fermentują z wydzieleniem metanu. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:24 wawag napisała: > Ja zawsze powtarzałam, żeby na naszej wschodniej granicy postawic mur,co by ta > ruska zaraza nie wydostawała się do Europy. Tylko niech mi nikt nie tłumaczy,że > > Rosja to Europa. Może keidyś była,ale wszystkich swoich Europejczyków wytłukła > rewolucja i Stalin. Wszystko rozumiem,że dialog ze wschodnim sąsiadem jest > potrzebny, ale DIALOG,u licha! Lepiej jednak rozmawiałoby się mając > zabezpieczenie w postaci muru...A może teraz Szanowna Europa w końcu przestanie > > trząśc się przed Rosją (toż to słabe państwo, z głodnym, słabym fizycznie > narodem,które można pewnie wziąc głodem...przepraszam,ale humanitaryzm u mnie > tutaj zamiera..). A źródeł energii trzeba szukac gdzie indziej. Rodaku, przestań też pieprzyć - ruska zaraza, polska zaraza... bez znaczenia, chodzi o to by było dobrze i rozumnie a nie o to, żeby komuś dowalić. Odpowiedz Link Zgłoś
wawag Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:40 To ja życzę powodzenia w dogadaniau się z bandytami i śniącymi o Wielkiej Potędze za wszelką cenę.I, pardon, ja nie pieprzę, tylko wyrażam swoją opinię, RODAKU (i tu było westchnienie) Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 17:57 wawag napisała: > To ja życzę powodzenia w dogadaniau się z bandytami i śniącymi o Wielkiej > Potędze za wszelką cenę.I, pardon, ja nie pieprzę, tylko wyrażam swoją opinię, > RODAKU (i tu było westchnienie) chcesz powiedzieć, że ty jesteś rodakiem w jakimś głębszym, prawdziwszym, bardziej prawomyślnym sensie niż ja? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oczywiście - każdy, kto nie uważa, że należy 25.11.06, 01:32 eksterminować Rosjan i Niemców ku Chwale Narodu Polskiego jest szwabsko- kacapskim pachołkiem, a nie Polakiem-Rodakiem! orcheystra napisał: > > chcesz powiedzieć, że ty jesteś rodakiem w jakimś głębszym, prawdziwszym, > bardziej prawomyślnym sensie niż ja? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Re: Oczywiście - każdy, kto nie uważa, że należy 25.11.06, 01:38 uchachany napisał: > eksterminować Rosjan i Niemców ku Chwale Narodu Polskiego jest szwabsko- > kacapskim pachołkiem, a nie Polakiem-Rodakiem! > > orcheystra napisał: > > > eksterminować potrafią tylko Niemcy,Żydzi i Rosjanie, Polacy tego nie robili i nie robią www.polonica.net/breaking-bones.ram > > chcesz powiedzieć, że ty jesteś rodakiem w jakimś głębszym, prawdziwszym, > > > bardziej prawomyślnym sensie niż ja? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w666 Re: Oczywiście - każdy, kto nie uważa, że należy 25.11.06, 10:57 gringo_w66 napisał: > eksterminować potrafią tylko Niemcy,Żydzi i Rosjanie, Polacy tego nie robili i > nie robią > > www.polonica.net/breaking-bones.ram > > > chcesz powiedzieć, że ty jesteś rodakiem w jakimś głębszym, prawdzi > wszym, > > > > > bardziej prawomyślnym sensie niż ja? ### Ja jestem Polakiem, słowianinem i jestem z tego dumny. P.S O słowianch syjonistach szczerze mówiąc nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:35 Już widze jak obrażona Rosja skierowuje strumień gazu i ropy do Chin, aby ukarać Europę. Jeśli tak zrobią, stracą jedyną możliwość nacisku na Europę, a ta Europa straci zaniteresowanie Rosją. Jeśli tak się stanie, w co nie wierzę, Rosjanie mogą się już uczyć chinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A niby po co mają się uczyć chińskiego? 24.11.06, 18:07 Uderzenia bata zrozumieją bez słów. Podobnie jak rozumieli bat mongolski, szwedzki, litewski, polski, angielski, tatarski, japoński, francuski, niemiecki, gruziński i żydowski. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: A niby po co mają się uczyć chińskiego? 25.11.06, 00:55 nie gadaj, bo my też kilka batów poznaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A niby po co mają się uczyć chińskiego? 25.11.06, 17:12 W tej części Europy - najmniej ze wszystkich narodów. Poza tym, klęski nie załamywały Polaków. Zawsze znajdowali inny sposób walki. W efekcie, Polacy zwyciężyli. Porównaj pozycję Polski, Niemiec i Rosji: - 100 lat temu - w roku 1906 - 50 lat temu - w roku 1956 - i dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:08 wladze się zmieniaja , takze przyjdzie czas i na eksagenta Putina i do wladzy dojda ludzie rozumni.Oby jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Szanowni Dyskutanci!!! 24.11.06, 14:19 Proponowałbym mniej się nadymać, a więcej myśleć! Myślenie nie boli! A od nadymania się można pęknąć, a to brzydko pachnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:16 Zastanawiające ileż jadu i nienawiści w komentarzach. Prowokacja nacjonalistów, czy po prostu frustraci? Osobiście nie mam nic do żadnego narodu, jedynie do ich władców. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborcapo Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:21 jak zobacze kacapa to mu szczura podam w potrawce - niech żre! === "pod prysznicem słychać plusk, to kaczora kąpie Tusk"' Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:25 wyborcapo napisał: > jak zobacze kacapa to mu szczura podam w potrawce - niech żre Z lekem "Elfy" tez byla twoja praca? A z Litwinienka? Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 17:55 nikola_piterski2 napisał: > wyborcapo napisał: > > > jak zobacze kacapa to mu szczura podam w potrawce - niech żre > > Z lekem "Elfy" tez byla twoja praca? A z Litwinienka? tutaj akurat nikola jest moim bratem a ktoś, kto proponuje komuś (za plecami) potrawkę ze szczura jest jak dla mnie ch...ujem. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 17:58 napisał to nie nikola piterski tylko wyborcapo Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:23 ale porozmawiaj z którymś predstawicielem. znam nieźle rosyjski. na plazy na litwie podchodzi do mnie jakis facet i prosi porosyjsku bym mu zdziełał snimku, zrobiłem mu i jego zonie zdjecie, a ze byłem tam sam to porosiłem by mienia toże snimku sdziełał a on do mnie: wy iz lieningrada? a ja: niet iz polszy... trzeba było widziec jego minę, odwrócił sie odemnie, nadął jak zaba i odszedł. oni nas tam wszyscy za zdrajców mają. a Polske uwazaja za prostytutkę. yasne. niereformowalni są, intresowni, homo sowietikus. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:28 mreck napisał: > ale porozmawiaj z którymś predstawicielem. Słodka historia, ale tak samo zareaguje na ciebie jakiś palant w Czechach, Brazylii czy na Jamajce. Cholera wie na kogo trafisz. Po prostu nienawidzę takich uogólnień na podstawie jakiegoś tam zdarzenia z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:36 mreck napisał: > ale porozmawiaj z którymś predstawicielem. > znam nieźle rosyjski. > na plazy na litwie podchodzi do mnie jakis facet i prosi porosyjsku bym mu > zdziełał snimku, > zrobiłem mu i jego zonie zdjecie, a ze byłem tam sam to porosiłem by mienia > toże snimku sdziełał > a on do mnie: > wy iz lieningrada? > a ja: niet iz polszy... > trzeba było widziec jego minę, odwrócił sie odemnie, nadął jak zaba i odszedł. > oni nas tam wszyscy za zdrajców mają. a Polske uwazaja za prostytutkę. > yasne. niereformowalni są, intresowni, homo sowietikus. ----------------------------------- Androny pleciesz! Na prawde, jest wazna notatka: byles na Litwie... Tam Polakow jak i Russkich nie bardzo przyjmuja. Co sie tyczy samej Rosji to Polakow z czasow PRLu tam licza za europejczykow... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:54 Może mi to ktoś przetłumaczyć. nie pojmuję tych kilku zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:57 nikola_piterski, jak ty mi tak ja im. po jednej mojej wypowiedzi ze androny bo na litwie, wszak napisałem ze rozmawiałem z jednym z nich, a nie z litwinem. a z ruskimi studentami za peerelu nie raz i dwa rozmawiałem. zamordyzm, dumki, gitara, kipatok i wiernopoddańcze nawyki. olimpiada w moskwie. hahaha. przekrety w sporcie, mozejki, czeczenia, mówie ci nikola my dla nich nie jestesmy europejczykami bo my wszyscy to mieżdunarodnyje szpiony. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 15:52 Trzeba napisac nowa ksarzke o ukladach i spiskach, i jak to wszystko za wschodnia granica ziala :) Moi pozdrowenia! Tak trzymac! Ale po co wam nasz rynek? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 18:11 To wy chcecie sprzedawać w Europie. Polska u was nie chce sprzedawać. Jest w Polsce trochę hochsztaplerów, którzy handlują z Moskalami, aby wyłudzić zwrot VAT i przemycać w tamtą stronę kradzione samochody a w przeciwną prostytutki i narkotyki. Ale to się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 25.11.06, 00:57 no i co z tego, że handlujemy i oni handlują? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 25.11.06, 17:13 Tylko, że z Rosjanami handlują albo idioci albo hochsztaplerzy. Jedni i drudzy źle kończą, prędzej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
wawag Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:23 Akurat do frustrata mnie daleko, bo mi tu jakimś cudem dobrze (w sensie w Polsce właśnie), a nacjonalizemm brzydze sie jak mało czym-od tego to juz krok do faszyzmu i innych takich skarjności.A jak wiadomo, każda skrajnośc kończy się źle.A biedny Putin nie może się pogodzic, że carem to on nie zostanie, bo toz pochodzenie nie to - toż to jakiś plebs albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 14:22 Rosja od zawsze miała na nas chrapkę i bedzie robić wszystko by nam uprzykrzyć zycie a my jako że jesteśmy UNIĄ, powtarzam UNIĄ,(dla niektórych Unia to jakiś odległy byt który isnieje na zachodzie) mamy konstytucyjne prawo domagać sie tego co dla nas najistotniejsze. Z cała pewnością inny kraj postąpiłby podobnie, niestety walczymy ze stereotypem Polski, która nie ma właściwie zdania i ciągle jest na pozycji państwa które musi dziekować za przyjęcie do Unii a co za tym idzie nie powinna sie za bardzo wychylać bo "starsi" członkowie mają większe prawa. Tak wiec okres "kocenia" sie skończył i starzy muszą sie przyzwyczaić że jesteśmy współzależni i wbrew pozorom jesteśmy bardzo poterzebni całej Unii. Unaia musio sie rozrasać bo brakuje rynku zbytu, mamy chrapke na kawałeczek Azji;) A Rosja, Rosja zmięknie, odgryzie sie i obrazi. Polecam do przeczytania JPII "Pamięć i tożsamość" - tam jest odp. na dzisiejsze pytania, jakże aktualnei dot. Unii i naszych stosunków z Rosją. Wszystko jest logiczne jeśli ma sie w pamięci historię. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 14:37 fiszek2 napisał: > Rosja od zawsze miała na nas chrapkę i bedzie robić wszystko by nam uprzykrzyć > zycie a my jako że jesteśmy UNIĄ, powtarzam UNIĄ,(dla niektórych Unia to jakiś > odległy byt który isnieje na zachodzie) Sczzegolnie dla tych zyjacych na Zachodzie Unia to byt zyjacy na zachodzie. Na wschod od Odry to margines.. przepraszam, niezauwazalny cien :-))) > mamy konstytucyjne prawo domagać sie > tego co dla nas najistotniejsze. Chcesz powiedziec, ze Unie obowiazuje konstytucja RP, czy jak? > Z cała pewnością inny kraj postąpiłby podobnie, niestety walczymy ze > stereotypem Polski, która nie ma właściwie zdania i ciągle jest na pozycji > państwa które musi dziekować za przyjęcie do Unii Wypadaloby, nie? Nikt szczegolnie nie zapraszal, wisita na garnuszku, w zasazdie nie powinnscie byc przyjeci (agresja na Irak - traktatowy powod aby odmiwci przyjecia ) a zachowujeta sie jak slon w skladzie porcelany. >a co za tym idzie nie powinna sie za bardzo wychylać bo "starsi" członkowie > mają większe prawa. > Tak wiec okres "kocenia" sie skończył i starzy muszą sie przyzwyczaić że > jesteśmy współzależni Lepiej jednak omijac, gazociagiem czy promami. > i wbrew pozorom jesteśmy bardzo poterzebni całej Unii. Mozna wiedziec, do czego? > Unaia musio sie rozrasać bo brakuje rynku zbytu, Dlatego interesujace sa Rosja i CHiny. > mamy chrapke na kawałeczek Azji;) A Rosja, Rosja zmięknie, odgryzie sie > i obrazi. Rosja nadal wspolpracowac bedzie z Unia a teraz i intensywniej z poszczegolnymi panstwami bezposrednio. > Polecam do przeczytania JPII "Pamięć i tożsamość" - tam jest odp. na > dzisiejsze pytania, jakże aktualnei dot. Unii i naszych stosunków z Rosją. > Wszystko jest logiczne jeśli ma sie w pamięci historię. Polecam raczej realizm. JPII nie zyje, swiat toczy sie dalej, teraz i tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 Re: zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 14:44 mamy dwa różne diametrialnie zdania ale szanuje Twoje chociaz sie z nimi nie zgadzam jasne że jest Rosja i są Chiny ale raczej nie wejdą razem do UE a UE musi sie powiekszyć jestem realistą a Tobie dalej bede polecjał "pamięć i tożsamość" ...bo tylko narzekac potrafimy Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 Re: zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 14:47 to jaka masz radę dla Polski old european? jestem ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 14:59 Daj spokój, stara europa woli na kolanach, z ugiętym karkiem, tak jak rosyjski chłop panszczyźniany. Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 16:13 Agresja na Irak powiadasz? To powiedz który jeszcze kraj europejski powinien wylecieć z UE? Chryste co za debil. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 18:16 Większość krajów UE dostarczyła kontygenty wojskowe do operacji wyzwolenia Iraku. Parę mniej ważnych krajów, we własnym mniemaniu "mocarstw" nie było w stanie tego zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: zimny oddech rosji, prosto w plecy 24.11.06, 18:14 Kacapku głupi, wojskowe kontygenty do operacji w Iraku wysłały prawie WSZYSTKIE państwa UE, oprócz Niemiec i Francji, ale te dwa kraje znaczą mniej niż im się zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: ++ Nadęta Kacapia Wkrótce Chińską Prowincją ! 24.11.06, 14:23 Powiedz to dzieciom głodującym na ulicach Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:27 Jak nie wiadomo o co chodzi, to znaczy,że chodzi o amerykańską tarczę antyrakietową i ewentualne zamontowanie jej elementów w Polsce. Próba trwałego usadowienia się Amerykanów w Polsce doprowadza Rosję do białej goraczki, a że ich dyplomacja oparta jest na ropie i gazie, no i na straszku embargiem, to tak to wygląda. Rosyjska dyplomacja zna tylko siłę jako element nacisku, tak było zawsze. Może równiez chodzić o rurę, bo jak Szwedzi powiedzą niet, to będzie niet. Trudno zrozumieć po co Szwedzi się w to mieszają, będą mieli stale ruskich na karku, jak Polska, a wiadomo czym to grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:29 Szwedzi mogą się mieszać. Są w końcu państwem znacznie silniejszym i bogatszym od Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 14:37 wymiatator1 napisał: > Szwedzi mogą się mieszać. Są w końcu państwem znacznie silniejszym i bogatszym > od Rosji. Trochę przesadziłeś, ale Szwecja pozwoli na wybudowanie rury, stanie sie krajem tranzytowym dla towarów (gazu) rosyjskich, po co to bogatej Szwecji? Odpowiedz Link Zgłoś
vilomort Jeszcze raz: Rosja to DZICZ 24.11.06, 14:28 Dzikusy. Nie dorosli do XXI wieku. Ich mentalnosc zatrzymala sie na carskiej Rosji! Wiekszosc politykow rosyjskich i dziennikarze z 'betonu' to szympansy w drogich garniturach! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 14:30 Rosja nie moze pogodzic sie z mysle ze integracja EU ciagle postepuje i bedzie coraz trudniej wygrywac jedne kraje przeciw innym. "W cieniu giganta" jest Rosja a tym gigantem jest EU z Polska jako integralna czescia. Czym predzej Rosja zrozumie i zaakceptuje ten fakt tym dla niej lepiej. Bezmyslne machanie maczuga nie zdobedzie Rosji sympatykow w EU. Brawo Polska, Brawo EU - tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 14:40 adam.2x napisał: > Rosja nie moze pogodzic sie z mysle ze integracja EU ciagle postepuje i bedzie > coraz trudniej wygrywac jedne kraje przeciw innym. "W cieniu giganta" jest > Rosja a tym gigantem jest EU z Polska jako integralna czescia. > Czym predzej Rosja zrozumie i zaakceptuje ten fakt tym dla niej lepiej. > Bezmyslne machanie maczuga nie zdobedzie Rosji sympatykow w EU. > Brawo Polska, Brawo EU - tak trzymac. Obudz sie. Dla wielkich panstw EU liczy sie Rosja. A w Unii licza sie wielkie panstwa. Te male zbieraja okruchy i tak bedzie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 14:45 Polska jest 6 co do liczby ludności i powierchni państwem uniii europejskiej. Podejrzewam, że jednak warto się z nami liczyć chociażby jako z rynkiem zbytu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 Re: Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 14:46 old.european napisał: > adam.2x napisał: > > > Rosja nie moze pogodzic sie z mysle ze integracja EU ciagle postepuje i > bedzie > > coraz trudniej wygrywac jedne kraje przeciw innym. "W cieniu giganta" jes > t > > Rosja a tym gigantem jest EU z Polska jako integralna czescia. > > Czym predzej Rosja zrozumie i zaakceptuje ten fakt tym dla niej lepiej. > > Bezmyslne machanie maczuga nie zdobedzie Rosji sympatykow w EU. > > Brawo Polska, Brawo EU - tak trzymac. > > Obudz sie. Dla wielkich panstw EU liczy sie Rosja. A w Unii licza sie wielkie > panstwa. Te male zbieraja okruchy i tak bedzie zawsze. > no... my do najmniejszych państw raczej nie należymy Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 18:19 Akurat dzięki UE wzrosło znaczenie tak małych państw, jak Luksemburg czy Belgia. Oczywiście, kosztem Francji i Niemiec, ale to akurat nie jest zmartwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 14:46 Kto sie dla kogo liczy to kwestia semantyczna. Natomiast system obowiazujacy w EU pozwala na zabezpieczenie interesow wszystkich krajow - jak widac w tych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 16:33 > Obudz sie. Dla wielkich panstw EU liczy sie Rosja. A w Unii licza sie wielkie > panstwa. Te male zbieraja okruchy i tak bedzie zawsze. A gdzie polskie znaki zgubiłeś "europejczyku"??? Nie uważasz, że Unia jako całość miałaby nieporównywalnie lepszą pozycję w rozmowach z kacapią niż każde państwo oddzielnie?? Jaki z ciebie Europejczyk jak nie wiesz nawet po co jest UE. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Zimny prysznic z EU dla Rosji 24.11.06, 17:04 Wg. niego służy do korzystniejszego (i z obowiązkowym dymaniem państw mniejszych) załatwiania partykularnych interesów Niemiec, Francji i światowego sprzysiężenia Żydów-masonów z Niu Łełld Ołdeł. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
wieszatiel_ukaz Zle rozposiera sie na tym krajem od dawna 24.11.06, 14:35 odbierajac rozum, siejac nienawsic, egzorcyzmy, upadek moralny, polityczny i gospodarcczy. Zlo opanowalo Polske od wewnatrz, PO sie rozpada, rokta popiera, tego ktora zakapowal swojego ojca, tusk popiera rozbiorowe weto pisu. Tak wyglada zlo polskie, wiszace na tym narodem, tysiace zabitych na drogach, kataklizmy i straszliwe wypadki, a to jeszcze nie koniec. Po odjesciu Balcerowicza rozpadnie sie caly system bankowy, Zly zajrzy do kazdego zapozyczonego na smierc gospodarstwa domowego, Zly odbierze i pokara. Dlaczego ten kiedys "wybrany" narod wpadl takie tarapaty? Dlaczego Zly msci sie za zbrodnie polskie na calym swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Zle rozposiera sie na tym krajem od dawna 24.11.06, 14:43 Co za nawiedzony mużik... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Zle rozposiera sie na tym krajem od dawna 24.11.06, 14:47 Tak się kończy branie narkotyków. Najpierw jest wesoło i kolorowo a potem "zły zagląda do domów". Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Zle rozposiera sie na tym krajem od dawna 24.11.06, 14:55 ten "wieszatiel" nawet po polsku nie nauczył się dobrze, chyba sowieci rzucają wszystkie siły na pole propagandy. Czekamy jeszcze na ewusię. Odpowiedz Link Zgłoś
wieszatiel_ukaz Czasu juz nieduzo, tylko jeden rok 24.11.06, 15:01 www.rzeczpospolita.pl/News/1,20,47051.html#47051 Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Czasu juz nieduzo, tylko jeden rok 24.11.06, 15:09 Belgia: Polskie weto osłabia UE- Pozbawieni jedności, Europejczycy są w Helsinkach osłabieni. Żeby nie powiedzieć - ośmieszeni przed Moskwą - pisze belgijski dziennik Le Soir. Gazeta zauważa, że 'Moskwa i Warszawa przywykły między sobą do homeryckich bojów wywołanych błahymi sprawami', ale - zdaniem pisma - Polska nie powinna podtrzymać weta, utrudniając przebieg dzisiejszego szczytu i ryzykując podziały wewnątrz UE. - Dla Kremla polskie weto nie jest katastrofą - podsumowuje Le Soir. Tego nie moze zrozumiec tylko glupak i "polski patriota", ktory wybieral blizniakow... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Czasu juz nieduzo, tylko jeden rok 24.11.06, 15:12 ogromna większośc ludzi na tym forum nie głosowała na bliźniaków i jest dobrze wykształcona. dlaczego nie odpowiadasz na moje komentarze? brak argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Czasu juz nieduzo, tylko jeden rok 24.11.06, 15:13 A jednak Europa będzie razem na spotkaniu z Putinem, da to wanii dużo do myślenia. Wowa, gazety nie robią polityki, normalni politycy gazety olewają. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "...polskie veto nie jest dla Rosji katastrofą..." 24.11.06, 18:21 Bo nie jest. Katastrofą dla Rosji jest Moskwa, Kreml i jego główny lokator. Odpowiedz Link Zgłoś
grubkins Re: Czasu juz nieduzo, tylko jeden rok 24.11.06, 20:28 hehe, Le Soir, hehe. Pewnie to jeden z najbardziej opiniotwórczych dzienników w UE ;). To będzie w przyszłości w interesie Unii, że stało się jak się stało. Pamiętajcie - najlepszym manewrem jest próba zbagatelizowania sprawy i zapomnienia o niej, ale wewnętrznie to Rosję bardzo denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Zle rozposiera sie na tym krajem od dawna 25.11.06, 00:59 wieszatiel_ukaz napisała: > odbierajac rozum, siejac nienawsic, egzorcyzmy, upadek moralny, polityczny i go > spodarcczy. Zlo opanowalo Polske od wewnatrz, PO sie rozpada, rokta popiera, te > go ktora zakapowal swojego ojca, tusk popiera rozbiorowe weto pisu. Tak wyglada > zlo polskie, wiszace na tym narodem, tysiace zabitych na drogach, kataklizmy i > straszliwe wypadki, a to jeszcze nie koniec. Po odjesciu Balcerowicza rozpadni > e sie caly system bankowy, Zly zajrzy do kazdego zapozyczonego na smierc gospod > arstwa domowego, Zly odbierze i pokara. Dlaczego ten kiedys "wybrany" narod wpa > dl takie tarapaty? Dlaczego Zly msci sie za zbrodnie polskie na calym swiecie? koleś, siedź w tej swojej ambasadzie, slij meldunki, ale, na boga, tak nie pie...rdol. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Typowa ruska buta. Ale czego mozna sie spodziewac 24.11.06, 14:55 po kraju kierowanym przez bylego agenta KGB? Typa z morda szpicla? Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Polska to taki smieszny kraik 24.11.06, 15:53 a czego mozna sie spodziewac po marionetkowej i nieprzewidywalnej Polsce? Polska to taki smieszny kraik biegajacy na smyczy USA.Zadnych korzysci z tego nie ma i jedynie straty.Zadnej wazniejsze decyzji nie moze podjac bez pozwolenia swojego pana za oceanem.Kartofel wykonuje posłusznie polecenia swojego pana liczac na to,ze podobnie jak Kawach i cwaniak Miller tez pojedzie na odczyty do USA za 20 tys$ kazdy i wrocic jako dolarowy milioner.To własnie forma łapowki za uległosc. Polska to kraj zdrajcow i mataczy.Za prywatne korzysci gotowi sa sprzedac własny kraj byle własna kieszen była pełna.Kraj jest karmiony papką propagandową a tacy naiwni jak ty wierzą w ten bełkot i dają sobą manipulowac.Mowi sie co innego a robi co innego a ciemne społeczenstwo i tak kupi wszystko. Wobec nowych dowodow i zeznan swiadkow w sprawie Szyman zaciska sie petla na szyi polskich kłamcow.Z tego widac,ze zanosi sie na kolejną polską kompromitacje. Obecne zniewolenie Polski jest gorsze niz PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: Polska to taki smieszny kraik 24.11.06, 16:07 Olex to taki śmieszny człowieczek. Szczekaj, szczekaj. Rosyjski folklor zawsze mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Polska to taki smieszny kraik 24.11.06, 16:12 jzz ci raz pisałem,ze jak nie masz o czyms pojecia i kłopoty z mysleniem to sie nie wyhylaj bo załosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo jakaś pani zobaczyła lądujący samolot 24.11.06, 16:27 KGB już piszczy z radości ! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Polska to taki smieszny kraik 24.11.06, 17:48 W takiej Rosji korupcja jest o wiele, wiele większa a kraj jest zależny od oligarchów Odpowiedz Link Zgłoś
benio16 Tzw. "nasi" politycy wciagneli nas do osi zla 24.11.06, 14:56 jestesmy barbarzynskimi okupantami i ludobojcami. Putin ma racje! ja sie jednak do tego nie przyznaje, bo zawsze bylem przeciw tym wojnom, ale politycy ludobojcy powinni isc pod swiatowy trybunal. Bardzo prawdopodobne, ze zamiast Busha podzie pod gilotyne Kwasniewski i Kaczynski - oni juz sa kozlami ofiarnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: Tzw. "nasi" politycy wciagneli nas do osi zla 24.11.06, 15:28 To powiedz Putinowi, żeby sprzedawał ropę po cenie sprzed wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
benio16 Czy Putin to idiota,by nie skorzystac na glupocie 24.11.06, 15:36 i chciwosci bushmenow? Nie, to cwany lis. Dzieki bushmenom ceny ropy wzrosly, Putin na tym korzysta, a buszhmeni zrujnowali swoj kraj. Takich idiotow swiat nie widzail. Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: Czy Putin to idiota,by nie skorzystac na glup 24.11.06, 15:48 Do zrujnowania USA Bush musiałby przegrać karty z Hu Jintao równowartość dziesiątek rosyjskich rocznych budżetów. Nie emocjonuj się tak. Europa z Rosją zaczynają być dla Azji i USA tym, czym Bliski Wschód jest dla Europy. Europa za 100 lat nie będzie mówić po chińsku tylko wówczas, jeżeli w ogóle jej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
benio16 Re: Czy Putin to idiota,by nie skorzystac na glup 24.11.06, 16:15 Zgadzam sie z Toba i to dowodzi szalonej glupoty i arogancji Zachodu, ktory sam popelnil harakiri oddajac Chinom swoje bogactwa. Chiny sa madre i cierpliwe, dlatego zwycieza ze wszystkimi. Ja juz sie ucze chinskiego. 晚上好! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy Putin to idiota,by nie skorzystac na glup 24.11.06, 18:25 Nie musisz się uczyć chińskiego. Chińczycy się uczą angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nooom "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zła" 24.11.06, 15:04 ruska swołocz jak zwykle pragnie upokorzyć Polaków (z zawiści) - oni tak po prostu mają- olejmy ich i "chwatit" - róbmy swoje Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 15:10 z zawiści i zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 15:48 nooom napisał: > ruska swołocz jak zwykle pragnie upokorzyć Polaków (z zawiści) > - oni tak po prostu mają- olejmy ich i "chwatit" - róbmy swoje z zawisci???? pragnie??? upokorzyc Polaków???? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: "Gazieta": Polska w rosyjskim wykazie "osi zł 24.11.06, 15:16 na tak maly i nic nie znaczacy kraj tranzytowy rosjanie poswiecaja tak duzo uwagi... oczywiste jest Polske traktuja o wiele powazniej niz probuja to wszystkim wcisnac, irracjonalna pamiec o Dymitrze Samozwancu czy walka o rzad slowianskich dusz etc... Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey "gigantów" hłe hłe 24.11.06, 15:18 UE daleko do giganta politycznego a Rosji do gospododarczego. Jeżeli ósme pod względem wielkości złoża ropy na świecie uprawniają do tego miana to Wenezuela jest jeszcze większym gigantem. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i... 24.11.06, 15:38 dla Polski jest to stawianie sie wobec gigantow.Przeciez Polska to zwykłe zero i gospodarcze i polityczne.Polska to kraj,ktory za łapowki sam oddał swoj majątek narodowy w obce rece.Przy tak ogromnym zadłuzeniu i bezrobociu oraz strukturze gospodarki,ktorej 80 % jest w rekach zagranicznego kapitału bardziej przypomina kraje III swiata.Cena za tą glupote bedzie znowu wysoka. Przeszłosci polskie warcholstwo doprowadziło do rozbiorow a historia lubi sie powtarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 24.11.06, 15:48 ciekawe że nigdy nie była chanatem Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 24.11.06, 15:55 Zerem to może ty jesteś i dlatego się miotasz. Podaj jakiś argument albo się zamknij. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 24.11.06, 16:10 olex podał wystarczająco duzo argumentow.Jak masz za słabą głowke i kłopoty z mysleniem to sie nie wyhylaj bo załosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 24.11.06, 16:17 Te argumenty (zwłaszcza o kapitale zagranicznym) pasują do 80% krajów świata. Dlatego pytam o kokretne. Ty też widzę za wąski w uszach jesteś, żeby to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 24.11.06, 16:34 OK,odpowiadam ci na twoje pytanie. Kraje III swiata od II wojny sw. były bardzo chamsko traktowane przez USA.Celowo doprowadzano te kraje do duzego zadłuzenia zeby moc je miec w reku i dyktowac swoje warunnki.W tych krajach panoszył sie zachodni,głownie amerykanski kapitał,ktory przejał najwazniesze dziedziny gospodarki.Dobrał sie do surowcow i wykorzystywał te kraje tez jako tania siłe robocza.Najgorsze w tym było to,ze nie pozwalał celowo na wprowadzanie reform zeby utrzymac korzystny dla siebie stan na długie lata.Jezeli jednak te panstwa probowały oswobodzic sie z ich ucisku to CIA siegało po mordy politczne i zrzucało niewygodne rzady metoda kolorowych rewolucji.Tak bylo przez 50 lat w Ameryce Południowej i Afryce.Dzis doszły dodatkowe narzedzia działania w postaci giełdy.W takich krajach rzadzi głownie kapitał spekulacyjny. Wystarczy,ze odrobine sie wycofa i kryzys gotowy.Przedsmak tego był w Polsce na wiosne. Polska pod wzgledem swojej struktury bardzo przypomina kraje III swiata. W polskiej gospodarce najwazniejsze sektory przejete sa przez zagraniczny kapitał a kapitał spekulacyjny decyduje na giełdzie.Podobnie jest z tania siła robocza. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 24.11.06, 18:27 Przepisałeś z podręcznika dla politruków LWP z lat pięćdziesiątych? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 24.11.06, 17:53 U ruskich jest o wiele gorzej mają gigantyczną korupcję wieksza niż u nas biedę, takie samo bezrobocie, więszość przedsiębiorstw jest państwowa. Polska jest 8 gospodarką europy i 23 świata i wyprzedzamy rosję która jest i zerem gospodarczym i militarnym i politycznym gdyż w polityce stosuje metody najbiedniejszych krajów afrykańskich itp. czyli taktyke szantażu surowcowego a jak ktoś powie nie to wielkie obrażenie i upolitycznienie sprawy oraz nałożenie embarga na produkty choć i tak mało kto tam eksportuje to tym bardziej mało kto inwestuje Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Przeciez Polska to zwykłe zero gospodarcze i. 25.11.06, 09:32 sory sprawdziłem Polska jest 6 gospodarką europy. Wyprzedzają nas niemcy,francuzi,brytyjczycy,włosi i hiszpanie Odpowiedz Link Zgłoś