Dodaj do ulubionych

Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wizją

24.11.06, 18:04
To ojciec dyrektor ma trafić szóstkę aż tyle razy??? <LOL>
Obserwuj wątek
    • orcheystra Re: Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wi 24.11.06, 18:15
      przesadyzm
      • st1111 Re: Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wi 24.11.06, 18:34
        Czy Pan Premier i Pan Prezydent też mogliby nie występować
        podczas żałoby narodowej? Jako że ich widok sprawia mi radość
        niesamowitą co nie służy odpowiedniemu uczczeniu zmarłych.
        • frant3 Re: Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wi 24.11.06, 18:46
          Elektrownie powinni wyłączyć prąd, aby ludzie nie oglądali i nie słuchali radosnych treści.

--
          Frant - poważna satyra
          • dan3iger Żałoba - szczera, czy na pokaz? 24.11.06, 21:46
            www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=21312
            Ogłoszono żałobę narodową. Żałuję, że Ci, którzy weszli do kopalni, nie wyszli
            już z niej żywi. Naprawdę współczuję ich rodzinom i bliskim ofiar. Nie uważam
            się za osobę bezduszną czy niewrażliwą na losy innych, ale histeryczna reakcja
            mediów i władz przeraża mnie.

Przecież tak naprawdę codziennie tragicznie giną ludzie – pod torami kolejki, na
            drogach całego kraju, zapomniani przez innych. Gdybyśmy po każdej trzydziestce
            śmiertelnych ofiar mieli zawsze obchodzić dzień żałoby narodowej, to myślę, że
            czarny kir wisiałby na naszej fladze niemal bez przerwy.

Przyciemnione loga serwisów internetowych, czarno-białe szaty gazet... Czy to
            naprawdę oddaje naszą solidarność i współczucie z rodzinami ofiar? Organizatorzy
            imprez, którzy przygotowują koncert od pół roku odwołują go z powodu żałoby
            narodowej. Niech tak będzie w przypadku show, niech tak będzie w przypadku
            typowo rozrywkowych imprez, ale czy w owczym pędzie trzeba też odwoływane
            koncerty muzyki poważnej, jazzowe festiwale, spektakle teatralne? Bo tak wypada,
            bo ten i tamtem organizator już odwołał, więc może my też powinniśmy?

Żałoba...co oznacza to słowo? "Żałoba to stan emocjonalny, stanowiący proces
            przystosowania po stracie oraz zwyczaj polegający na oddaniu szacunku osobie
            zmarłej manifestowany przez osoby, z którymi była ona związana, zazwyczaj przez
            noszenie czarnych ubrań oraz przez powstrzymywanie się od korzystania z
            rozrywki" – tyle słownikowa definicja.

Stan emocjonalny po stracie bliskich. Z całym szacunkiem, ale nie czuję się
            bliską tych górników, żadnego z nich nie znałam.

"Żałoba narodowa - żałoba ogłaszana przez władze państwowe po śmierci wybitnej
            osobowości (najczęściej związanej z krajem jej ogłoszenia) lub z powodu wielkiej
            katastrofy". Jan Paweł II i jego śmierć. Tak. Wielka katastrofa – choć i z tym
            pewnie można by polemizować.

"Nagłe i nieoczekiwane wydarzenie niosące ze sobą negatywne skutki: straty
            materialne oraz straty w ludziach." Czy wypadki w kopalni są nagłe i
            nieoczekiwane? W ten zawód zawsze wpisane było ryzyko. Być może rodzinom ofiar
            jest spokojniej przyjąć do wiadomości fakt, że nikt nie będzie się bawił do
            soboty. A może jest im to obojętne? Potrzebują spokoju i wsparcia.

Czy decyzja prezydenta o ustanowieniu żałoby cokolwiek dla nich znaczy w tej –
            zapewne najcięższej w ich życiu – chwili? Czy on sam zastanawiając się nad
            ogłoszeniem żałoby nie kierował się aby tym, że może stracić punkty popularności
            w rankingach sympatii do polityków gdy jej nie ogłosi?

Moda na żałobę narodową zaczyna mnie już męczyć.
            Autor: Nazwisko autorki znane redakcji
            • krasnov To niech Marcinkiewicz przestanie pokazywać… 24.11.06, 22:17
              swoją przeuśmiechniętą gębę.
              I zdjąć Kaczyńskich i obrady Sejmu z wizji - miało nie być kabaretów w żałobie!
            • kola Re: Żałoba - szczera, czy na pokaz? 25.11.06, 00:48
              banda pisiorowatych pojebusow i tyle..
    • norab1 Debilizm w tym kraju nie zna granic !!! 24.11.06, 18:26
      • roblaz Re: Debilizm w tym kraju nie zna granic !!! 24.11.06, 19:36
        czekamy dalej, może jakiś oficjel ogłosi że nie bedzie srał bo to takie
        radoisne a mamy żałobę, debilizm totalny, wyciszmy się po prostu i uszanujmy
        pamieć zmarłych ile jeszcze można słuchać , oglądać pokazywaniem w kółko tego
        samego i rozdrapywanie ran, nawet w żałobie musi być odrobina umiaru bo chęć
        uczczenia zmarłych robi się farsą
        • cynozura Re: Meka,cierpienie,angelologia i żal,który... 24.11.06, 20:06
          dupę ściska!Niech nikt się się nie uśmiecha nawet w duchu.A swoją drogą
          nareszcie lotto przyznał oficjalnie,że sprzedaje marzenia (po 2 zł za sztukę).
          • kalinowski11 Re: Meka,cierpienie,angelologia i żal,który... 24.11.06, 20:13
            "W TV Polsat zostają tylko ogłoszone wyniki losowań o godzinie 22.10. Przyczyny
            takiej zmiany podawane są telewidzom na pasku wyświetlanym przed godz. 22.00."

A może przy okazji chcą odwlec moment ogłoszenia podwyżki cen zakładów
            w telewizji ? Przecież w niedzielę o 22.00 już nikt nie wyśle multi na dziesięć
            losowań w starej stawce...

cynozura napisał:

> A swoją drogą
            > nareszcie lotto przyznał oficjalnie,że sprzedaje marzenia (po 2 zł za sztukę).

Po 2.50 z dodatkiem na sport.
          • gondoliero Re: Meka,cierpienie,angelologia i żal,który... 24.11.06, 21:19
            cynozura napisał:

> dupę ściska!Niech nikt się się nie uśmiecha nawet w duchu.A swoją drogą
            > nareszcie lotto przyznał oficjalnie,że sprzedaje marzenia (po 2 zł za sztukę).

świat się zmienia... jak wyjeżdżałem z polanda, było po złoty dwadzieścia.
        • autochton Re: Debilizm w tym kraju nie zna granic !!! 24.11.06, 21:49
          Jeżeli w weekend zginie na drogach nawet 10000 osób żałoby narodowej nie
          będzie! Dlaczego? Bo nie ma miejsca gdzie dobry premier i dobry prezydent
          mógłby przyjechać i rozliczyć winnych!
          Tak drzewiej było jak zawalił się dach - jest miejsce? Nie ważne ile osób
          zginęlo, ważne że możemy się wylansować! Rzygać się chce od tej hipokryzji :/
    • jezus.maria.nowakowski Re: Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wi 24.11.06, 18:29
      > (...) Losowanie ma charakter radosny, my sprzedajemy marzenia.

A to dobre! Tego jeszcze nie grali. No tak, przyznaję, że jak jestem w złym
      humorze to czasem oglądam losowanie Lotto, ono jest takie radosne, że poprawia
      mi humor. Ale może w dniu żałoby Polsat powinien pokazać właśnie coś radosnego,
      żeby podnieść widzów na duchu?
      • cynozura Re: Już Polshit Ciebie podniesie na duchu - 24.11.06, 20:14
        ujrzysz to,jak lewe ucho bez lustra.
    • baribal2 lekka paranoja z tymi marzeniami i radosnymi 24.11.06, 18:33
      rzeczami, które kojarzą się z lotkiem. w końcu po losowaniu mają powody do
      radości może 1-2 osoby za kazdem razem. reszta ma raczej smutne mny... można już
      by im na to pozwolić.

www.porysunki.blox.pl
    • jerzy-j Zwykłe oszustwo - rydzyk zgarnia pulę! 24.11.06, 18:36
      • nessuno [...] 24.11.06, 19:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • cynozura Re: Coś w tym jest.Tatuś prawdziwek ma chody. 24.11.06, 20:17
        ...
    • 2560a i to wszystko w Europie ? 24.11.06, 18:49
      Szkoda chlopakow ale wybrali zawod zwiazany z ryzykiem-jezeli byly zaniedbania
      to sprawa dla organow scigania-ale zeby caly kraj padl na kleczki i komus
      losowanie jakiejs gry przeszkadzalo?-ja nie wiem czy nie dokonalem kilku
      przestepstw, bo w czasie zaloby narodowej wypilem troche , no i rozerwalem sie
      kilka razy z malzonka, slubna oczywiscie-az strach pomyslec gdyby tak rozbil
      nam sie samolot.....- trzy lata zaloby?
    • asze2 Totalna paranoja.Debilizm do kwadratu 24.11.06, 19:00
      Totalna paranoja.Debilizm do kwadratu
    • unamatita Gratuluję decyzji - totalna głupota. 24.11.06, 19:10
      u.
      • dublin2 A moze czrne pileczki???? 24.11.06, 19:18
        • slwy Re: A moze czrne pileczki???? 24.11.06, 19:25
          z czarna wstazka.

swoja droga ciekawe ile szostek padnie.
        • kixx i zeby mniej skakaly... 24.11.06, 20:25

• cynozura Re: To jest Lottotalna głupota!!!! 24.11.06, 20:19
        ...
    • a.p.84 ja bym proponował w ramach żałoby ..... 24.11.06, 19:36
      aby zakazac działalności na kilka dni telewizji radiu i prasie oraz zakazać wychodzenia z domów ludzią i zamknąć wszystkie sklepy .
      W Polsce dochodzi do paranoi jak po smierci papieża , wszystko wyolbrzymione aby tylko była duża oglądalnośc a kto nie pojdzie za tym trendem zostaje skrytykowany przez społeczeństwo typu radio maryia , lpr i pis , paranoja . A na przykład na drogach dziennie ginie więcej osób w Polsce i nie ma codziennie żałoby . TRZEBA Z TĄD UCIEKAĆ
      • chaves Re: ja bym proponował w ramach żałoby ..... 24.11.06, 19:49
        kup sobie najpierw słownik ortograficzny bezmózgi człowieczku
      • matamu Re: ja bym proponował w ramach żałoby ..... 24.11.06, 20:04
        A ja się całkowicie z Tobą zgadzam! To co się dzieje przechodzi wszelkie
        pojęcie. Najwyraźniej w tym kraju najwymyślniejsze absurdy stają się
        normalnością. Może ktoś powinien spisywać różne przejawy żałobnej paranoi. Za
        kilka lat, jak społeczeństwo trochę znormalnieje (jeśli znormalnieje) pewne
        sytuacje będą się wydawać nieprawdopodobne. Czasem wydaje mnie się, że żyjemy w
        świecie Misia i Alternatyw podlanych sosem katolickiej poprawności.
        Przykłady mówią same za siebie - pierwszy, który mnie się nasuwa. Mecz piłki
        nożnej, który po śmierci JP2 w ramach żałoby pokazywany był.... bez
        komentarza. Niewiarygodne, a jednak prawdziwe.
        • 2560a Re: ja bym proponował w ramach żałoby ..... 24.11.06, 20:26
          Mmatamu napisała:
          ecz piłki
          > nożnej, który po śmierci JP2 w ramach żałoby pokazywany był.... bez
          > komentarza. Niewiarygodne, a jednak prawdziwe.
          -I tak powinno byc! Festiwal piosenki bez fonii a zamiast wizji zdjecie
          blizniakow z ponurymi minami.
          -seks tylko przy uzyciu czarnych prezerwatyw i bez stekania, zadnych och i ach
          -gazety bialym drukiem na czarnym tle-teraz z oszczednosci robia odwrotnie
          -po pracy kazdy obowiazkowo poddaje sie samoumartwieniu czyli sam sie chloszcze
          az do krwi-zboczency ktorym to sprawia przyjemnosc musza poscic , zadnego
          pejczowania sie
          -wdowcy i wdowy powinni byc wrzucani do piechu razem ze zmarlym-jak wiernosc to
          wiernosc
          --------
          Za
          > kilka lat, jak społeczeństwo trochę znormalnieje (jeśli znormalnieje) pewne
          > sytuacje będą się wydawać nieprawdopodobne.
          Przez 1000 lat nie znormalnielismy, to dlaczego ma to sie stac teraz? Chyba, ze
          JP2 sprawi cud!
          Czasem wydaje mnie się, że żyjemy w
          >
          > świecie Misia i Alternatyw podlanych sosem katolickiej poprawności.
          Masz na mysli pluszowego misia z trocinami we lbie. Mozliwe ze taki mieszka w
          Belwederze, ale on nie jest jedyny , ma brata blizniaka i wielu krewnych.

• misiekmisiek6 Re: ja bym proponował w ramach żałoby ..... 25.11.06, 00:35
          Masz 100% racji. To co się dzieje nie ma NIC wspólnego ze współczuciem.
          Telewizja nadaje non stop informacje z kopalni, choć wiadomo że nic nowego się
          tam już nie wydarzy, ale to jest na topie i to przyciąga ludzi. Portale po
          śmierci papierza po jednym kliknięciu admina zmieniają szatę na czarnobiałą, bo
          gdyby tego nie zrobiły to jakby to wyglądało.
          Nie chodzi o to, że lekceważę śmierć górników, ale niestety takie jest życie że
          człowiek się rodzi i umiera. Oni wybrali zawód podwyższonego ryzyka, podobnie
          jak żołnierze, strażacy, policjanci, czy ratownicy górscy lub alpiniści.
          Zauważcie, że w ostatnich dwóch dniach wszystkie wywiady (z Małyszem, Benhakerem
          , siatkarzami czy osobami niezwiązanymi ze sportem) zaczynały się pytaniem o to
          co czują. I WSZYSCY mówili, że czują ogromny żal i smutek. Przepraszam, czy
          czują ten smutek na codzień, bo dzień w dzień ginie masa osób - w szpitalach, na
          drogach, w domach, tylko że w kopalni te osoby zginęły w jednym miejscu.
          Podkreślam jeszcze raz, współczuję rodzinom ofiar, ale nie uwazam, aby
          ogłaszanie żałoby narodowej było dobrym pomysłem. Dla mnie to kolejna wyborcza
          zagrywka.
          A co do Lotto, to sami przyznają, że nie losują na antenie, bo mają wielu
          klientów na Śląsku, a więc nie chcą uczcić pamięci, tylko nie stracić klientów.

Wracając do górników.Na miejscu ich rodzin byłby totalnie zdenerwowany gdyby
          cała telewizja, prasa i zgraja polityków nie pozwalała mi w spokoju przeżyć to
          co się zdarzyło. Wywiady, relacje, przemówienia - czy ktoś zapytał rodziy ofiar
          czy tego chcą? Śmierć sprzedaje się najlepiej.

Na koniec pytanie: Czy ktoś pamięta jak często ogłaszana była żałoba narodowa
          przed śmiercią Jana Pawła II? Tylko proszę bez odpowiedzi, że Jego śmierć bardzo
          nas zmieniła i teraz postępujemy właściwie.
      • cynozura Re: Uzupełniam:wszystkich kabareciarzy... 24.11.06, 20:21
        profilaktycznie rozstrzelać,bo nóż widelec,któryś padalec się uśmiechnie!
      • protoplex Re: ja bym proponował w ramach żałoby ..... 25.11.06, 05:27
        Jeśli ja kiedyś zginę w tragicznym wypadku i na miejsce katastrofy przyjedzie premier ogłaszać żałobę narodową, to powiedzcie panu premierowi, że ja za życia bardzo protestowałem przeciw takim rozwiązaniom. Jeśli ktoś zawini mojej śmierci niech zostanie osądzony, jeśli winne jest prawo niech zostanie zmienione. Nie życzę sobie, aby z powodu mojej skromnej osoby komplikować życie 38 mln rodaków, a już na pewno nie chciałbym być pretekstem dla różnych machlojek, które Totalizator robi za plecami "uzależnionych od marzeń".
    • tukot wygra jarek? - zgadłem ? 24.11.06, 19:43
    • aluniaaa czysta kpina n/t 24.11.06, 19:51

• kalinowski11 Lotto drożeje ... 24.11.06, 20:01
        Od poniedziałku... Jak ktoś gra w multi to niech wysyła po starej stawce do
        niedzieli :) Pozdrawiam.

serwis.lotto.pl/183-41ecfb85b18b0-2098.htm
        • cynozura Re: A tak poważnie ,na marginesie tej humo- 24.11.06, 20:27
          reski:trafić 6 w DL to tak,jak na dystansie 14 km trafić w jeden milimetr!
          Natomiast Multilotek (jeśli chodzi o główną wygraną) ma prawdopodobienstwo -
          pisze słownie:jeden do osmiuset trzydziestu sześciu miliardów!!!"Zerdecznie
          postrawiam" lotto!
          • 2560a Re: A tak poważnie ,na marginesie tej humo-bzdury 24.11.06, 20:37
            cynozura napisał:

> reski:trafić 6 w DL to tak,jak na dystansie 14 km trafić w jeden milimetr!
            > Natomiast Multilotek (jeśli chodzi o główną wygraną) ma prawdopodobienstwo -
            > pisze słownie:jeden do osmiuset trzydziestu sześciu miliardów!!!"Zerdecznie
            > postrawiam" lotto!
            To oczywiscie matematycznie, ale jak sie robi "losowanie" bez wizji to mozna
            taki numer odstawic, a wlasciwie USTAWIC, ze sie zgarnie cala wygrana.
    • ozyrys4 Ludzie z lotto!Przeginacie i to ostro! 24.11.06, 20:00
      ....
    • kropekuk1 Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wizją 24.11.06, 20:04
      Czy w tym zacofanym Kaczym raju nawet z tragedii robi się jaja.
    • cynozura A gdyby rzeczniczka tej zacnej instytucji... 24.11.06, 20:11
      przyznała,że sprzedają złudzenia a nie marzenia,to może nie trzeba by wówczas z
      wizji uciekać?Najpierw cichcem zniknęła komisja,teraz też cichcem losowania
      przeniosą do gabinetu p.dyrektora lotto i w ramach oszczędności bedą losować
      tylko z sekretarką.
    • biedron1980 Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wizją 24.11.06, 20:13
      Może lepiej byłoby wcześniej zapobiec żałobie:(
    • m824 polska "wrażliwość" ha ha - kombinatorstwo i tyle! 24.11.06, 20:16
      własnie moja mama stwierdziła, że to dlatego, bo prezydent za dużo kasy im
      (rodzinom zmarłych górników) obiecał, więc teraz jakoś musi jakoś tę kasę
      skombinować! dobre. ta teoria jak najbardziej mi odpowieada.

a tak bardziej na serio - to ciekawe do kogo trafi wygrana, bo, że będzie to
      zwykły szaraczek, to nie ma co liczyć....
    • menuet1 wirtualne LOTTO 24.11.06, 21:22
      Oni kombinuja 'jak sie tylko da'. Niepokazywanie losowania to nastepny krok w
      lekcewazeniu grających po :
      - niejednoznacznej identyfikacji dnia losowania 'pokazywanego' w TV
      - 'migotanie' kamerami tak ,żeby nie można było się zorientowac w sekwencji
      zdarzeń.
      - niepodawanie do powszechnej wiedzy informacji o 'miejscu wygrania', w taki
      sposób ,żeby uprawnione ORGANA mogły podane fakte zweryfikować.

Możliwości techniczne XXI wieku są tak niesamowite ,że cały Lotek może istnieć
      tylko w wirtualnej rzeczywistości.
      Dowodem na podobne myślenie jest ciągle zmniejszająca sie liczba grających.
    • wielki_czarownik Kabaret. /nt 24.11.06, 21:30

• jorg49 Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wizją 24.11.06, 21:32
      Idiotyzm
    • 2560a Re: lepiej sie przyzwyczajajcie.... 24.11.06, 21:50
      predzej czy pozniej, tak stworzyl nas Bog, umrze mamusia Kaczynska-wtedy
      dopiero zobaczycie co to jest zaloba-o chlebie i wodzie spedzicie 10 lat a dla
      a jedyna rozrywka bedzie umartwianie sie
      Polsko, wojczyzno moja , kto cie stracil ten zyje normalnie.
    • 2560a Re:.. lepiej sie przyzwyczajajcie.... 24.11.06, 21:51
      predzej czy pozniej, tak stworzyl nas Bog, umrze mamusia Kaczynska-wtedy
      dopiero zobaczycie co to jest zaloba-o chlebie i wodzie spedzicie 10 lat a dla
      a jedyna rozrywka bedzie umartwianie sie
      Polsko, wojczyzno moja , kto cie stracil ten zyje normalnie.
    • rotax Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wizją 24.11.06, 23:20
      Żenada
    • dzakarta Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wizją 24.11.06, 23:43
      Obłudni pajace, tak jak i cała telewizja!
      • 1group Re: Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wi 24.11.06, 23:54
        Paranoja.
        • 333a3 To całe to Lotto Wielka Ściema 25.11.06, 00:06
          Co tydzień w Polsce przybywa ponoć 1 milioner z szóstką w dużym lotku
          To dziwne, że nikt o żadnym z nich nigdy nie słyszał.
          • protoplex Re: To całe to Lotto Wielka Ściema 25.11.06, 05:31
            hehe... bo wyjeżdżają na Kanary. Zostałbyś w tym kraju jakbyś miał tyle szmalcu?
    • kvakva Losowania Lotto w czasie żałoby tylko poza wizją 25.11.06, 00:14
      Ludzi z "Halemby" szkoda, ale większą krzywdę robią ci, którzy stracili mózg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka