us-rn 14.12.06, 07:56 Stek bzdur i nonsensow rozbudzajacych niezdrowe nadzeje.!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rembick Re: Cukrzyca bez zastrzyków 14.12.06, 12:12 Nie uważasz że bzdurą są takie właśnie wypowiedzi? Może jakieś argumenty na poparcie? Tego typu idiotyczne wypowiedzi powinny być zakazane... Skąd wiesz, że takie rzeczy nie są możliwe...? Jesteś lekarzem, biologiem, genetykiem...? Słabo mi się robi jak widzę coś takiego... Jesteśmy społeczeństwem, które w nic nie wierzy, uważa, że nic nie potrafimy. Tylko szydzić umiemy i narzekać... ech... szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisany Re: Cukrzyca bez zastrzyków tylko dla PCN ! 14.12.06, 20:50 Odkrycie tylko dotyczy cukrzycy PCN - przetrwala cukrzyca noworodkowa - znaczy to tylko dla ludzi, ktorzy urodzili sie z cukrzyca. Chorzy, ktorzy maja cukrzyce typu I - insulinowo zalezna, i ktora maja np z powodu szoku nerwowego, psychologicznego nie moga korzystac z tego odkrycia. SZKODA. Moze jednego dnia beda mogli leczyc sie bez zastrzykow insuliny - narazie NIE JEST TO TEMATEM DNIA. Wlasnie z tego powodu artykul nie jest kompletny i wprowadzic moze w blad. Wiem co pisze, jestem sam cukrzykiem insulinowcem, lecze sie u znanych diabetologow w Genewie i Nowym Yorku. Cukrzyce odkryto u mnie w wieku 36 lat kiedy pracowalem na Bliskim Wschodzie. Podobno jest to cukteyca nerewowa. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Re: Cukrzyca bez zastrzyków tylko dla PCN ! 17.12.06, 08:42 Scislej nie urodzili sie z cukrzyca a stwierdzono u nich cukrzyce pomiedzy 14 dniem a 6 m-cem życia.Czesc z tych dzieci jest traktowana wlasnie jako cukrzyca typu 1 z duzymi problemami z wyrownaniem cukrzycy za pomoca insuliny,a wlasnie u nich sprawdzaja sie pochodne sulfonylomocznika czyli leki doustne takie jak glibenklamid,glipizyd,glimepiryd i.t.d.Zaklada sie ze takich osob w Polsce jest max.kilkaset.Moga one miec nawet po kilkadziesiat lat,ale wazny jest moment rozpoznania cukrzycy.Te artykuly maja pomoc w dotarciu do tych osob. Pozdrawiam Diabetolog z Południa Odpowiedz Link Zgłoś