drakoniusz żydo-komuno-jezuito-masoneria 19.12.06, 13:15 Taka piosenka kiedyś była... Pan premier chyba za dużo grzybów zjadł - rydzyków, czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 Premier niedawno twierdził, że w Polsce nie ma .. 19.12.06, 13:23 antysemityzmu, a tu proszę ,ilu antysemitów z sekty RM Rydzyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Premier niedawno twierdził, że w Polsce nie 19.12.06, 13:33 No prosze. Odezwal sie ten co pisze tylko po polsku a serce ma przepelnione nienawiscia do Piolski. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny a tu prosze ilu sntysemitow z sekty RM 19.12.06, 13:33 Oto dlaczego element zydowskosci nie moze dostac odszkodowan: cytat z oficialnej uniwersyteckiej strony internetowej cenzorze. Udowodnilbys szowinizm i judaszyzm wyborczej gdybys skasowal ten post ;-)))))))))))))))))))))) ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO www.kansaspress.ku.edu/righitpix.html Agresorzy, bez wzgledu na pochodzenie cenzorze, powinni zaplacic odszkodowania za zabicie milionow Polakow i utrate terytoriow na rzecz ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: a tu prosze ilu sntysemitow z sekty RM 19.12.06, 13:36 Oto kolejny przyklad mojego "antysemityzmu" cenzorze: link z uniwersyteckiej strony internetowej: www.kansaspress.ku.edu/righit.html Polaku, nie daj sie zwiesc tym co z antysemityzmu i holocaustu zrobili sobie przedsiebiorstwo do wyciagania pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: a tu prosze ilu sntysemitow z sekty RM 19.12.06, 13:38 www.ourcivilisation.com/smartboard/shop/festjc/chap8.htm Reinhard Tristan Eugen Heydrich zyd z pochodzenia, byl naczelnym architektem zaglady zydow. Link wcale nie jest autorstwa Radia Maryja. Wyglada na to Rodacy, ze ewolucja jest faktem. Np. w wyniku ewolucji mamy jadowite antypolskie hieny na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: a tu prosze ilu sntysemitow z sekty RM 19.12.06, 13:45 Lazar Kaganowicz www.mail-archive.com/prawica@zascianek.pl/msg07641.html Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Dlaczego "polski" antysemityzm wiecznie zywy?????? 19.12.06, 13:50 Zydowska Tora pisze: Kto nie pracuje jesc nie powinien. cytowanie tego fragmentu to oczywiscie SKRAJNY antysemityzm. Nieroby ktore przez cale zycie nie zapracowaly nawet na jedno sniadanie, zawsze beda szukaly sposobu aby odebrac innym przedmiot ich pracy. Antysemityzm to jedna z ich metod. Leznie Polakow i Katolikow bezkarnie na forum wyborczej, z pelnym blogoslawienstwem cenzora to takze metoda. popelina2005, kiedy ostatnio pracowales na swoje utrzymanie? Prosze powiedziec gdzie pracujesz i co robisz rycerzu antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: a tu prosze ilu sntysemitow z sekty RM 19.12.06, 13:51 Jak Michnik pokona Rydzyka ;-))))))))))))))))))))))))))))) Slyszalem pogloski ze pan Michnik ktory zywi specjalny szacunek do nowego "ewangelisty" Judasza, planuje zalozyc Radio Judasz i wyeliminowac Rydzyka z gry. Przed budynkiem planowanego Radia Judasz ma podobno byc zainstalowany duzy pomnik nowego "ewangelisty". Sw. Piotr zawsze jest przedstawiany z kluczami na pomnikach. Judasz, ktory ma byc podobno ogloszony patronem Agory i Radia Judasz, bedzie przedstawiony ze srebrnikami. Srebrniki maja symbolizowac sukces zyciowy Judasza "ewangelisty" i przyciagnac sluchaczy z nieKATOLICKICH kregow dla ktorych srebrniki maja wielkie znaczenie. Obok pomnika zostanie posadzone duze dzrzewo z sucha galezia dla uzupelnienia architektury ogrodowej ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Wg. tych samych poglosek, w planach pana Michnika jest tez telewizja FARYZEUSZ, ktora bedzie bezposprednio konkurowac z telewizja Trwam ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) oraz Bazylika Judasza ktora przycmi blaskiem obiekt w Licheniu i spowoduje nawrocenie pewnej glosnej mniejszosci religijnej w Polsce. ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: popelina2005 19.12.06, 15:16 popelina2005 napisał: > Premier niedawno twierdzil, ze w Polsce nie ma > antysemityzmu, a tu proszę ,ilu antysemitów z sekty RM Rydzyka ! Z twojej wypowiedzi jasno wynika, ze atysemitami sa ci, ktorych tacy Zydzi jak ty nie lubia! Nie jest wazne czy ktos mowi prawde o Zydach - bo tej tez nie wolno juz mowic, a holokaust stal sie kultem - o czym przekonal sie na wlasnej skorze niejaki Angol kiedy bezprawnie dostal 3 lata pierdla! Ciekaw jestem kiedy wreszcie ten durny i nieprzmyslany zamordyzm zydowstwa skonczy sie?! To jest juz szczyt histerii i glupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba "element zydowskosci" - to już po Jarku... 19.12.06, 13:21 To już o podróżach do usa nie ma co myśleć. Tak się k. wkopał. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: "element zydowskosci" - to już po Jarku... 19.12.06, 13:28 na ksiezycu sa parcele do nabycia. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: "element zydowskosci" - to już po Jarku... 19.12.06, 13:30 USA to bankrut wiec nie ma po co jechac.Radek zrzekl sie obywatelstwa GB.Dobry krok.A zydzi?Pisze te slowo i mysle ze skasuja.Nie wolno.Polecam wiec cenzure jako niezawodny srodek do walki z polskoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Kiedy rezolucja parlamentu UE w tej sprawie? 19.12.06, 14:25 a.ba napisał: > To już o podróżach do usa nie ma co myśleć. Tak się k. wkopał. Amen To samo mowie. Tylko czekac na rezolucje parlamentu europejskiego w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo troche dziwna konkluzja ale z ziarnem prawdy 19.12.06, 13:40 5 kolumna i roszczeniowe elementy niemieckie wzmacniaja swoje żądania typowymi slowami wytrychami - Niemcy sudeccy oskarzaja Czechow o terroryzm , nas oskarza sie o antysemityzm korzystajac z ogolnej aury - juz od jakiego czasu nas otaczajacej. "Polskie obozy" to tylko preludium tych sytuacji - inną sprawą jest to - ze jest to tez konsekwencja polityki premiera ktory w swojej antyniemieckosci zapomnial ze po tamtej stronie rachunki kat-ofiara juz dawno zostaly wyrównane a zaczęło się wspólne reprezentowanie swoich interesów Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 13:45 Ja rozważyłbym pozwy przeciwko osobom fizycznym członkom tego "Powiernictwa Pruskiego". Na pewno część z nich służyła w armii hitlerowskiej. Pewnie znajdą się dokumenty potwierdzające że któryś z tych Niemców siedział w samolocie który zrzucił bombę na jakiś budynek np. w Warszawie albo ogólnie że brał udział w nalotach na Warszawę czy inne polskie miasto. Pytanie do prawników - czy od żołnierza np. lotnika można żądać odszkodowania za zniszczony budynek podczas bombardowania ???? Jesli tak to mielibyśmy niezły straszak na tych weteranów hitlerowskich... Odpowiedz Link Zgłoś
adam02138 Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 13:56 Czolowy, Te myslenie czolowe w Twoim wydaniu, to cos kiepsko, kiepsko. Dzialania wojenne nie podlegaja odszkodowaniom, inaczej alianci by placili za Hamburg, a my po czesci za zniszczony Berlin. Jedynie dzialania niezgodne z prawami wojny i wymierzone przeciw ludzkosci sa karalne, ale one tez nie podlegaja prawu cywilnemu. I niewazne kto zaczal, inaczej USA mogla by zostac pozwana za Irak. Jezeli nasi prawicowcy maja takich czolowych, to wstyd. palestrina2005 napisał: > Ja rozważyłbym pozwy przeciwko osobom fizycznym członkom > tego "Powiernictwa Pruskiego". Na pewno część z nich służyła w armii > hitlerowskiej. Pewnie znajdą się dokumenty potwierdzające że któryś z tych > Niemców siedział w samolocie który zrzucił bombę na jakiś budynek np. w > Warszawie albo ogólnie że brał udział w nalotach na Warszawę czy inne polskie > miasto. > Pytanie do prawników - czy od żołnierza np. lotnika można żądać odszkodowania > za zniszczony budynek podczas bombardowania ???? > Jesli tak to mielibyśmy niezły straszak na tych weteranów hitlerowskich... > Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 14:24 <<<Jedynie dzialania niezgodne z prawami wojny i wymierzone przeciw ludzkosci sa karalne, <<<< A nazizmu nie można podciągnąć pod "działania wymierzone przeciw ludzkości" ??? Na pewno można. Wobec powyższego kazdy z żołnierzy hitlerowskich jest winny takich zbrodni. Poza tym można starać się tworzyć nowe precedensy poprzez twórczą interpretację obecnego prawa i napędzić stracha Niemcom... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 14:31 Rozmowa z toba to jak z dzieckiem, ktore chce sie koniecznie przypodobac nauczycielowi w pierwszej klasie. Zastanow sie troche zanim wyskoczysz z takimi rewelacyjnymi pomyslami, 60 lat po wojnie. Nie pomyslales, ze wszystkie takie sprawy "przewalkowano" tysiace razy, nie palestriny mysliciele ale prawnicy, politycy, specjalisci... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 15:00 Jak prawo jest złe to trzeba je zmienić. I każdy ma prawo o to walczyć. Jak "Powiernictwo Pruskie" chce odgrzewać te sprawy to my tez mozemy wynająć prawników którzy będą szukali luk aby zaskarżyć o odszkodowania osoby z Powiernictwa służące w hitlerowskiej armii.... Odpowiedz Link Zgłoś
adam02138 Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 14:33 Ideologia nie moze byc zbrodnia, jedynie czyny. Poza tym nie kazdy Niemiec w Wermachcie byl nazista, tak jak nie kazdy Polak w LWP byl komunista. Tworczo to se mozna na tym forum ale nie w Strasburgu, gdzie po pierwsze nie pozwola marnowac czasu sedziowskiego, a po drugie zaden szanujacy polski, i nie tylko polski, prawnik nie bedzie chcial robic jeszcze wiekszego wstydu sobie, jak naszemu kraju. palestrina2005 napisał: > <<<Jedynie dzialania niezgodne z prawami wojny i wymierzone przeciw > > ludzkosci sa karalne, <<<< > A nazizmu nie można podciągnąć pod "działania wymierzone przeciw ludzkości" ??? > Na pewno można. > Wobec powyższego kazdy z żołnierzy hitlerowskich jest winny takich zbrodni. > Poza tym można starać się tworzyć nowe precedensy poprzez twórczą interpretację > > obecnego prawa i napędzić stracha Niemcom... > Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 15:05 Jak już pisałem powyżej jak prawo jest złe to warto walczyć aby je zmienić. Dobry prawnik znajdzie luki pozwalające oskarzyć członków Powiernictwa za przynalezność do armii niemieckiej i zbrodnie i przynajmniej napędzić im stracha z odszkodowaniami. Warto trochę powalczyć o tą sprawę i zmienić standardy europejskiego myślenia. Wkurza mnie, że Niemcy starają się wybielać i robią z siebie ofiary wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 19.12.06, 23:30 > Warto trochę powalczyć o tą sprawę i zmienić standardy europejskiego myślenia. Dziecko, ty sie nawet jeszcze nie zakwalifikowales do Europy, a juz chcesz ja zmieniac. Przyjedz do Berlina i powyglaszaj twoje teorie np. na Alexanderplatz, dostaniesz kopa i od skinow i od chaotow... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Pozwać Powiernictwo Pruskie 20.12.06, 08:57 Ja się nie muszę "kwalifikować" do UE. Żyje mi się w Polsce lepiej niż wielu "europejczykom" w UE. A my nie musimy przyjmowac wszyskiego co nam każą europeijskie elity... Trezba zmieniać Unię - walczyć z niekontrolowaną imigracją muzułmańską, źle rozumianą "poprawnością polityczną", zbytnim "państwem socjalnym", dyktatem zwiazków zawodowych, biurokracją, głupią polityką rolną, wlczyć o bardziej liberalną gospodarkę... Skoro jesteśmy cześcią UE to mamy prawo się wypowiadac na temat jej standardów... I mam głeboko gdzieś co mówią w Berlinie... Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 13:53 Drobna sprawa "bracia mniejsi" czasami zwani kurduplami w try miga to załatwią cieszą się bowiem w Niemczech wyjątkową popularnością ( np gazeta T.Z.) Wystarczy podać p Merkel wiąchę kwiatów z ogródka p Mariolki K - koniecznie zielonym do góry i po sprawie . A może by jednak wysłać do Niemiec p Kaczyńskiego ALE BOGUSŁAWA człowieka o kulturze niedoścignionej dla Kaczyńskiego Lecha Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 13:54 zdr1 napisała: > Uuuuu, to juz koniec, po Kaczynskim. Doigral sie. Obawiam się ,że jeszcze niejedno świnstwo wywinie RP Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 14:44 Niestety, ja też się tego obawiam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
pazio to z rządem i Jareczkiem aż tak źle? 19.12.06, 13:55 byli agenci, geje, łże-elity, układy, wykształcuchy... Właśnie wystrzelił swój ostatni nabój Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Pan Kaczynski 19.12.06, 13:59 postanowil popelnic polityczne sepuku. To jest pewien problem biorac pod uwage ze jestem obywatelem rzadzonego przezen kraju i najwidoczniej oczekuje sie ode mnie ze sie przylacze.Teraz juz obojetnie gdzie wysiade z samolotu bede od razu postrzegany jako obywatel Polski, kraju rzadzonego przez ogarnietego obsesjami wariata. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Pan Kaczynski 19.12.06, 14:02 rmstemero napisał: > postanowil popelnic polityczne sepuku. To jest pewien problem biorac pod uwage > ze jestem obywatelem rzadzonego przezen kraju i najwidoczniej oczekuje sie ode > mnie ze sie przylacze.Teraz juz obojetnie gdzie wysiade z samolotu bede od razu > postrzegany jako obywatel Polski, kraju rzadzonego przez ogarnietego obsesjami > wariata. Wariaci nie tylko w dowcipach skaczą do basenu bez wody - a co dopiero kaczusie Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Pan Kaczynski 19.12.06, 14:30 Obsesjami? Rmstemero, bez politpoprawnych absurdow prosze. Czy kwestionujesz fakt ze pozwy zlozone przez powiernictwo pruskie zawieraja odniesienia do tzw. wlasnosci zydowskiej? (nb termin ten jest absurdalny, zaklada ze jest jakas tam wlasnosc, ktora moze byc restytuowana lub nie, i "wlasnosc zydowska", ktora ma byc restytuowana zawsze i bezwarunkowo... roznym organizacjom, ktore zostaly opisane w ksiazce Finkelsteina. No bo jesli mamy wychodzic z zalozenia ze fakty sa obsesjami to juz jest paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
defendo Re: Pan Kaczynski 19.12.06, 14:41 junkier napisał: > Obsesjami? Rmstemero, bez politpoprawnych absurdow prosze. Czy kwestionujesz > fakt ze pozwy zlozone przez powiernictwo pruskie zawieraja odniesienia do tzw. > wlasnosci zydowskiej? > (nb termin ten jest absurdalny, zaklada ze jest jakas tam wlasnosc, ktora moze Dałeś się premierowi wpuścić w kanał - chciał sobie nabić popularność - dość znikomą - dzięki poparciu rodzimych antysemitów i ksenofobów i cel osiągnął > byc restytuowana lub nie, i "wlasnosc zydowska", ktora ma byc restytuowana > zawsze i bezwarunkowo... roznym organizacjom, ktore zostaly opisane w ksiazce > Finkelsteina. > > No bo jesli mamy wychodzic z zalozenia ze fakty sa obsesjami to juz jest > paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Sorry kolego Kunkier 19.12.06, 15:06 ale chyba sie nie porozumiemy. Roznica perspektyw i doswiadczen sprawia, ze postrzegam zachowanie naszego premiera inaczej niz ty. Ale w koncu to ja musze sie wstydzic tlumaczac moim partnerom, znajomym i przyjaciolom w roznych krajach ze bycie Polakiem i bycie Kaczynskim nie sa pojeciami rownoznacznymi i ze wiekszosc ludzi nad Wisla to normalni, otwarci, spokojni i przyjacielscy osobnicy, ludzie ceniacy spokoj i dobre jedzenie, domagajacy sie naturalnie szacunku ale z drugiej strony bynajmniej nie pieniacze i awanturnicy. Ze ich celem jest dogadanie sie z innymi i znalezinie wspolnego rozwiazania problemow a nie oskarzanie wszystkich o wszystko i dopatrywanie sie wszedzie spiskow. Moge naturalnie uznac ze wszyscy Ci ludzie sie myla i sa wprowadzani przez media (bez wyjatku lewackie) w blad i ze gigantyczny spisek ktory ogarnal juz cala planete sprawia ze nikt nie chce dostrzec prawdy poza mna i Toba ale ja wybieram rozwiazanie bardziej pragmatyczne: nazywa sie ono realizmem i zaklada ze mylic moze sie osoba, grupa albo nawet duzo ludzi ale raczej nie wszyscy. I ze w przypadku gdy wiekszosc ma inne zdanie niz ja to powinienem przynajmniej rozwazyc mozliwosc ze nbyc moze sie myle a nie brnac w coraz bardziej bajeczne i zlowrogie meandry spiskowej teorii dziejow. Moze gdyby w moim otoczeniu znajdowali sie wylacznie ludzie o podobnych do Twoich pogladach i byliby oni jedynym ukladem odniesienia to sytuacja bylaby trudniejsza. Na szczescie (dla mnie) tak nie jest. A co do obsesji pana Kaczynskiego: jego wypowiedz dowodzi braku wiedzy, braku realizmu, braku wyczucia i braku wstydu przed wykorzystywaniem najnizszych instynktow. Moja pierwsza mysla bylo ze on po prostu inaczej nie umie a wykrywanie spiskow jest jedynym sposobem uprawiania polityki jaki zna. Po zastanowieniu sadze raczej ze wynika to z przeswiadczenia ze wiekszosc Polakow mysli tak jak on i w ten sposob zdola obsluzyc ich emocje. Nie wykluczam ze ma racje, mam jednak kolosalna nadzieje ze sie myli i ze tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Jaki brak wstydu i wyczucia skoro to fakty? 19.12.06, 15:14 Rmstemero, ja rozumiem ze nie popierasz Kaczynskich (tzn. nie rozumiem, ale przyjmuje do wiadomosci ze tak jest) ale chyba nie zwalnia Cie to z obowiazku zachowania elementarnej intelekturalnej uczciwosci. Pytam, jakim brakiem wstydu, wyczucia i "gry na najnizszych instynktach" jest to, co jedynie POTWIERDZIL Kaczynski, ze pozwy maja charakter przemyslany i ze zawieraja odniesienia nie tylko dl wlasnosci czysto niemieckiej ale tez zydowskiej? Przeciez powtarzam, takie sa fakty! Wiec co, o faktach nie mozna mowic bo znalazlo sie tam slowo na "ż"? Co, Kczynski ma pytac Wyborczej czy wolno mu uzyc przymiotnika "zydowski"? Bez zartow. To sa za powazne sprawy zeby okrepywac je wyswiechtanymi sloganami rodem z ksiazeczki Poprawnego Politycznie Europejczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Jaki brak wstydu i wyczucia skoro to fakty? 19.12.06, 15:33 junkier napisał: > Rmstemero, ja rozumiem ze nie popierasz Kaczynskich (tzn. nie rozumiem, ale > przyjmuje do wiadomosci ze tak jest) ale chyba nie zwalnia Cie to z obowiazku > zachowania elementarnej intelekturalnej uczciwosci. Istotnie, nie zwalnia. A Kaczynskich istotnie nie popieram co bynajmniej nie oznacza automatycznie ze popieram ich obecna konkurencje do "wlaaadzy" w naszym kraju. Oprocz lewej i prawej strony (kategorie myslowe ktore w swym przytlaczajacym dualizmie zawladnely masowa wyobraznia) jest jeszcze gora i dol, przod i tyl. > > Pytam, jakim brakiem wstydu, wyczucia i "gry na najnizszych instynktach" jest > to, co jedynie POTWIERDZIL Kaczynski, ze pozwy maja charakter przemyslany i ze > zawieraja odniesienia nie tylko dl wlasnosci czysto niemieckiej ale tez > zydowskiej? Przeciez powtarzam, takie sa fakty! Faktem jest rowniez - polecam lekture - ze pod Karta Przesiedlencow znajduja sie w 1/4 milo brzmiace polskie nazwiska. Ze ani Czaja ani Koschyk ani Pawelka nie brzmia specjalnie germansko. Gdyby jednak jakis lewak z Niemiec wpadl na pomysl ze Wypedzeni sa grupa polskich spiskowcow majacych zamiar skompromitowac Niemcy to uznalbym go za chorego psychicznie lub manipulatora. Robienie z prywatnej inicjatywy dziadkow z PP ogolnoswiatowego spisku zydowsko-nazistowskiego podpada u mnie pod ten sam paragraf. Od premiera oczekuje realizmu, trzezwosci i skutecznosci opartej na analizie faktow a nie podejrzen. Krotko: moja krytyka wystapienia Kaczynskiego dotyczy jego interpretacji faktow absurdalnosci wysuwanych przezen wnioskow jak rowniez nieudolnosci prowadzenia polityki w oparciu o inne kryteria niz chorobliwa podejrzliwosc wobec wszytskiego co wydaje mu sie obce. Przypomina mi to wniosek soltysa aby zlikwidowac biblioteke bo on sam ma trudnosci z czytaniem i wystarczy mu TV. Wiec co, o faktach nie mozna > mowic bo znalazlo sie tam slowo na "ż"? Co, Kczynski ma pytac Wyborczej czy > wolno mu uzyc przymiotnika "zydowski"? Bez zartow. To sa za powazne sprawy zeby > > okrepywac je wyswiechtanymi sloganami rodem z ksiazeczki Poprawnego Politycznie > > Europejczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jaki brak wstydu i wyczucia skoro to fakty? 19.12.06, 15:37 Pozwole sobie wkleic opinie znanego publicysty i prawnika S. Michalkiewicza, ktory zna temat lepiej niz ja: "W piątek 15 grudnia Powiernictwo Pruskie złożyło w Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu 22 pozwy odszkodowawcze przeciwko Polsce, oskarżanej o złamanie praw człowieka i wypędzanie Niemców „w warunkach ludobójczych”. Jest to tylko swego rodzaju test pilotażowy i jeśli wypadnie pomyślnie, tzn. jeśli Trybunał nie odrzuci pozwów, a jeszcze lepiej – jeśli uwzględni chociaż jeden, to w kolejce czeka co najmniej kilkadziesiąt tysięcy nastepnych. Jak wiadomo, rząd niemiecki „nie popiera” tych pozwów, ale przecież rządowe poparcie nie jest wcale koniecznym warunkiem ani ich rozpatrzenia, ani ewentualnego uwzględnienia. Warto natomiast zwrócić uwagę, że pozwy Powiernictwa Pruskiego zostały złozone do Strasburga wkrótce potem, jak Polska, wbrew sugestiom rządu niemieckiego, podtrzymała weto w sprawie nowej umowy handlowej Unii Europejskiej z Rosją. Może to nie mieć żadnego związku, ale też nie można z góry jakiegoś związku wykluczyć. Jeszcze ważniejsze jest to, że ewentualne podjęcie przez Trybunał w Strasburgu postępowania w sprawie wniesionych przez Powiernictwo Pruskie pozwów, nie mówiąc już o ewentualnym ich uwzględnieniu, oznacza, iż kwestie własnościowe na obszarze Ziem Zachodnich i Północnych w Polsce stają się przedmiotem arbitrażu międzynarodowego. Oznacza to istotne ograniczenie suwerenności Polski nad tym obszarem, co z niemieckiego punktu widzenia może stanowić doskonały wstęp do rewizji traktatów granicznych. Warto przypomnieć, że ustalenia Konferencji Poczdamskiej przewidywały, iż ostateczne uregulowanie statusu prawnego Ziem Zachodnich i Północnych, które Polsce zostały przyznane „w tymczasową administrację”, miało nastąpić w „traktacie pokojowym z Niemcami”. Ponieważ przed zjednoczeniem Niemiec zawarcie traktatu pokojowego „z Niemcami” nie było możliwe, a po zjednoczeniu Niemcy wszystkimi sposobami starały się, zresztą skutecznie, uchylić od takiej umowy, jest bardzo prawdopodobne, iż argument tymczasowości statusu zostanie prędzej czy później podniesiony. Rozpoczęcie tego procesu od kwestii własnościowych jest z pewnoscią dokonane celowo, bo traktat polsko-niemiecki „o dobrym sąsiedztwie” rozstrzygał tylko kwestie graniczne, natomiast listy wymienione przy okazji jego podpisania przez min. Genschera i min. Skubiszewskiego stwkierdzają expressis verbis, że nie reguluje on spraw własnościowych. Jeśli dodamy do tego podnoszony coraz częściej po stronie niemieckiej argument, że ustalenia Konferencji Poczdamskiej nie mogą być dla Niemiec wiążące, ponieważ nie były one jej stroną, to mamy wystarczająco wiele przesłanek by obawiać się najgorszego. Niemcy to państwo poważne i jeśli postanowiły wygrać nie tylko pierwszą, ale i drugą wojnę światową, to z pewnością będą próbowały. Jest to dla mnie sytuacja tym bardziej irytująca, że w okresie poprzedzające referendum w sprawie Anschlu`u Polski do Unii Europejskiej jeździłem po Polsce, a zwłaszcza po Ziemiach Zachodnich, przestrzegając przed wstępowaniem do Unii przed definitywnym uregulowaniem z Niemcami wszystkich remanentów II wojny światowej. Niestety propaganda europejsów, wśród których było bardzo wielu niemieckich agentów, że żadnych remanentów nie ma, okazała się znacznie skuteczniejsza. Teraz jednak zbliża się godzina prawdy i oficjalnym zaprzeczeniem ówczesnej propagandy prounijnej jest stanowisko rządu niemieckiego wobec propozycji premiera Kaczyńskiego, by zawrzeć traktat o wzajemnej rezygnacji z roszczeń. Pan Aniela Merkel odzuciła tę propozycję mówiąc, że w takim razie rząd niemiecki musiałby przejąć na siebie wszystkie roszczenia przesiedleńców. To znaczy, że rząd niemiecki wprawdzie roszczeń Powiernictwa Pruskiego „nie popiera”, ale wcale nie uważa ich za urojone. Przy okazji wyszło na jaw, jaką małą mądrością, a właściwie jakim idiotyzmem była prowadzona polska polityka zagraniczna. Oto b. minister Spraw Zagranicznych RP, Władysław Bartoszewski, tytułujący się „profesorem” oświadczył, że pozwy złożone przez Powiernictwo Pruskie, to „wyjątkowa bezczelność”. I to mówi b. minister spraw zagranicznych i b. senator, który brał od Polski pieniądze nie za recenzowanie, a za odwracanie tego rodzaju niebezpieczeństw. A jeśli Trybunał w Strasburgu też okaże się „bezczelny”, to co nam „profesor” Bartoszewski rozkaże wtedy zrobić? Pochować się na Wawelu?" Stanisław Michalkiewicz www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Nie wiem dlaczego ty to cytujesz 19.12.06, 23:36 > Jeszcze ważniejsze jest to, że ewentualne podjęcie przez Trybunał w Strasburgu > postępowania w sprawie wniesionych przez Powiernictwo Pruskie pozwów, nie > mówiąc już o ewentualnym ich uwzględnieniu, oznacza, iż kwestie własnościowe na > obszarze Ziem Zachodnich i Północnych w Polsce stają się przedmiotem arbitrażu > międzynarodowego. Gdybowanie i sianie paniki w najgorszym wydaniu:(((( Jakby ten rzekomy "prawnik" znal troche podstawy prawa to by tak nie napisal. Tego napewno nie czytal bo byc moze za trudne dla niego: www.mpil.de/shared/data/pdf/anspr_pol.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jaki brak wstydu i wyczucia skoro to fakty? 19.12.06, 16:20 Premier Kaczyński o polityce zagranicznej rządu, wywiad dla Rzeczpospolitej z dn. 6.12.2006 r. Jarosław Kaczyński: Ministerstwo Spraw Zagranicznych będzie przebudowywane, zatrudnimy nowe kadry. Przemiana tego resortu będzie dotyczyła już nie tylko ministra i jego najbliższego grona współpracowników. Minister Fotyga przedstawiła plan tych zmian. Jednocześnie będzie prowadzona polityka zagraniczna, którą ośmielę się nazwać normalną. - To za poprzednich rządów nie była normalna? W jakiejś mierze była normalna, a w jakiejś nie. Była suplikacyjno-ekspiacyjna, ogromnie nieśmiała. - Powiedział pan, że środowiska lewicowe i liberalne miały powody, by tę ekspiację bardzo silnie eksponować. Z jakiego powodu? Bały się wzrostu uczuć narodowych, bo to by te środowiska praktycznie zmarginalizowało. Ta wina jest naprawdę duża. Oczywiście nie jest to jedyna przyczyna tego, co się dziś dzieje w Niemczech. Bardzo jednak sami w tym pomogliśmy. - Co dalej w takim razie? Będziemy się temu w sposób właściwy dla Unii Europejskiej przeciwstawiać. Teraz naszym głównym zadaniem jest uzyskanie realnego statusu członka Unii. Formalnie jesteśmy nim od dwóch lat. - A realnie nim nie jesteśmy? Pod bardzo wieloma względami jesteśmy realnym członkiem. Ale jest sprawa uznania tego faktu przez innych. Chodzi mi głównie o Rosję. Przecież Rosja walczy o to, aby reguły ustalane między tym państwem a Unią nie dotyczyły Polski. Porozumienie Unia - Rosja brzmi: nie wolno wobec UE stosować sankcji. Ale okazuje się, że w stosunku do Polski można te sankcje stosować. I to jest sens sporu. Chcemy namówić Unię, by powiedziała Rosji wyraźnie: Polska jest członkiem Unii i polityka jej wyłączenia będzie jednoznacznie odrzucana. - Wracając jednak do Niemiec? Będziemy zabiegać o pełną normalizację naszych stosunków. Bo one nie są do końca znormalizowane. Niemcy nie wyjaśniły do końca swojego stosunku prawnego do własności na terytorium Polski. Ich oświadczenia w tej dziedzinie nie są zadowalające. - Rozmawiał pan o tym z kanclerz Angelą Merkel? Oczywiście, że rozmawiałem. Usłyszałem te same co zawsze deklaracje, że rząd niemiecki nie będzie nigdy w żadnym przypadku popierał roszczeń. W istocie usłyszałem więc odmowę wobec postulatu nawet wzajemnego wyrzeczenia się roszczeń. A to jest ze strony polskiej daleko idące ustępstwo. Bo przecież to nie my wywołaliśmy wojnę i mordowaliśmy miliony ludzi. To, że nasz postulat nie został przyjęty, jest elementem bardzo niepokojącym. Przyczyną tej sytuacji są właśnie błędy popełnione na początku lat dziewięćdziesiątych. Zgodziliśmy się na niepełne rozwiązania traktatowe, w ogóle nie braliśmy pod uwagę zasadniczego bądź co bądź faktu, że Niemcy zwlekały z uznaniem naszych granic, a potem pominęliśmy milczeniem jawny, a bywa że rasistowski, antypolonizm części społeczeństwa niemieckiego. No i biliśmy się w piersi. Naprawdę, w pewnym momencie niedaleko było od tego, że jawnie zażądano by od nas rachunków za II wojnę światową. - Mówi się przecież cały czas, że Niemcy są adwokatem naszego kraju w UE? Niedawno rozmawiałem z wpływowym politykiem Unii. Ta rozmowa pokazała, jak nas widzą inni. - A jak nas widzą? Najoczywistsza obrona polskich interesów jest traktowana jako wyraz resentymentów, a nie dbałości o to, o co dbać powinien każdy kraj. Przekonuje się nas głównie do tego, byśmy zapomnieli o przeszłości, o której nasi partnerzy mają zresztą wiele skromniejszą wiedzę, a dziś przyjmowali po prostu propozycje starszych i silniejszych. Można rzec, mamy przyjąć postawę osoby nieletniej. I taką postawę wielu naszych poprzedników przyjmowało. - Co pan konkretnie zarzuca? Ten sposób prowadzenia polityki jest po prostu niemądry. Dotyczył przy tym nie tylko dyplomacji. W Europie i świecie mamy do czynienia z konkurencją. Nie jest to jedyny mechanizm, ale jego rola jest ogromna. Trzeba ją umieć łączyć ze współdziałaniem, ale trzeba twardo, w przemyślany i długoterminowy sposób bronić swoich interesów. Weźmy, np. porty morskie czy lotnicze. Aby mogły się rozwijać, trzeba działać długofalowo w różnych dziedzinach, np. w drogownictwie, strategiach prywatyzacyjnych. Trzeba też pamiętać, że jest tu konkurencjaz sąsiadami, którzy niekoniecznie muszą się martwić tym, że Polska na własne życzenie stanie się całkiem prowincjonalna, połączona ze światem przez pośredników. - To chyba ze strony sąsiadów po prostu dbałość o interes własnego państwa? Niech państwo to wytłumaczą różnym ludziom w polskich firmach. Na przykład Niemcy myślą o interesach własnych firm, ale myślą również o szerszym narodowym interesie. A u nas cały management został nauczony, że niczego takiego jak interes narodowy w ogóle nie ma. To jeden z fatalnych elementów naszej sytuacji. W krajach europejskich z takim nastawieniem nie zyska się ani sukcesu, ani szacunku. - Nie sądzi pan, że taki stosunek do polityki zagranicznej, mówienie o roli interesu narodowego, jest dla młodych ludzi w Polsce staroświecki? Może ich interes narodowy nie interesuje, tylko dostatnie życie? Nie sądzę, by było aż tak źle. Ale rzeczywiście mamy w Polsce niemałą i wciąż żywą tradycję serwilizmu wobec silniejszych albo nawet narodowej apostazji. To jest właśnie anachroniczne podejście. I w odniesieniu do polityki zagranicznej całkowicie nieskuteczne. Całość: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061216/kraj/kraj_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Jaki brak wstydu i wyczucia skoro to fakty? 19.12.06, 16:38 Dziekuje za linki. Ilustruja doskonale mentalnosc obydwu panow. Michalkiewicz konstruujacy swoj wywod w oparciu o zdania typu: "moze takiego zwiazku nie ma ale nie mozna takiego zwiazku rowniez wykluczyc" i pan Premier pouczajacy narod w jaki sposob zyskuje sie szacunek sasiadow. I jak polska polityka zagraniczna powinna wygladac aby odnosic sukcesy i szacunek ten powiekszac. Problem polega na tym, ze pan redaktor M. wyborem tematow i trybun z ktorych glosi swe kontrowersyjne poglady niekoniecznie przyczynia sie do porawienia wizerunku naszego kraju poza jego granicami. W przypadku pana Premiera sprawa jest prostsza: jego koncepcja polityki zagranicznej wprowadza nas w stan izolacji i permanentnego konfliktu z wszystkimi sasiadami i potencjalnymi sojusznikami. To sprawa powazna. Fakt ze ten rodzaj myslenia u glowy panstwa zdolal uzyskac aprobate spoleczna powazny nie jest lecz jedynie bolesny. Bo nas wszystkich osmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Podobnie jak Niemcom, Polakom również nie należy 19.12.06, 14:01 się odszkodowanie za mienie pozostawione na wschodzie. Uwierzyli komunie niech im zwraca. Odpowiedz Link Zgłoś
przeban1975 Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 14:07 kaczorek juz jesteś europejskim zerem wstyd mi za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
defendo Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 14:13 Myślę, że premier dobrze wiedział, co mówi. Wykorzystał prosty sposób na pozyskanie sympatii polskich antysemitów, których - jak widać na forum i nie tylko - jest bardzo wielu. Popularność leci mu na łeb, na szyję, a po takiej gadaninie pewnie wzrośnie, jak zwykle. Ciekawe, że ilekroć tracimy za granicą, tylekroć wzrasta deklaratywne poparcie PiS-u. Być może w opiniach o polskim antysemityzmie jest przynajmniej ziarno prawdy? Szczególnie, prezentowanym przez ludzi młodych, którzy żyda widzieli tylko w tv. Może to efekt wychowania w duchu "polskiego katolicyzmu" rodem z Michałkiewicza i prałata Jankowskiego? Oby tak nie było, chociaż dziś mamy więcej wyznawców Rydzyka niż zwolenników ekumenicznej filozofii Jana Pawła II... Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 14:19 defendo napisała: > Może to efekt wychowania w duchu "polskiego katolicyzmu" Od "polskiego katolicyzmu" to sie kolego odp.., bo kogos wreszcie zdenerwujesz tymi zaczepkami, opieprzy cie z gory na dol i z dolu do gory i bedziesz wtedy wrzeszczal o tej swojej "tolerancji", a to ty palancie zaczepiasz ludzi, nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam02138 Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 14:27 Nie podskakuj tak bo majtki zgubisz. Nikt sie Ciebie nie boi, twego starszego brata rowniez Nurt antysemityzmu zawsze byl gleboki w Katolicyzmie. Swieta Inkwizycja w Hiszpanii torturowala ludzi za obrzadki zydowskie, poczytaj sobie historie Polski i Europy, ta dalsza, i ta bardziej wspolczesna. A juz nasz becny rodzimy narodowy-katolicyzm w wydaniu Ojca Dyrektora to szczyt ksenofobii i nietolerancji. Na szczescie totrury i palenie na stosie jest juz nie mozliwe. rty99 napisała: > defendo napisała: > > > Może to efekt wychowania w duchu "polskiego katolicyzmu" > > Od "polskiego katolicyzmu" to sie kolego odp.., bo kogos wreszcie > zdenerwujesz tymi zaczepkami, opieprzy cie z gory na dol i z dolu do gory i > bedziesz wtedy wrzeszczal o tej swojej "tolerancji", a to ty palancie > zaczepiasz ludzi, nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 14:33 adam02138 napisała: > Nurt antysemityzmu zawsze byl gleboki w Katolicyzmie. Czy az tak gleboki jak nurt antykatolicyzmu i antypolonizmu w dzisiejszych srodowiskach zydowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
adam02138 Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 14:40 Nie bo ten w Katolicyzmie siega setek lat, i prawdopodobnie ma korzenie w obwinianiu Zydow za smierc Jezusa. Zas antykatolicyzm, a szczegolnie antypolonizm jest zjawiskiem stosunkowo nowym i raczej marginalnym wiazacym sie z najnowsza historia. Jeszcze raz sugeruje, doksztalc sie. rty99 napisała: > adam02138 napisała: > > > Nurt antysemityzmu zawsze byl gleboki w Katolicyzmie. > > Czy az tak gleboki jak nurt antykatolicyzmu i antypolonizmu w dzisiejszych > srodowiskach zydowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 14:46 adam02138 napisała: > Nie bo ten w Katolicyzmie siega setek lat, i prawdopodobnie ma korzenie w obwinianiu Zydow za smierc Jezusa. To raczej antychrystianizm Zydow bral sie z pretensji o schizme w judaizmie. > raczej marginalnym wiazacym sie z najnowsza historia. Dla nas on "marginalny" nie jest, zapewniam cie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 To jest duet egzotyczny , ale i historyczny ? 19.12.06, 14:17 Polska musi się bronić , wyłazi szydło z worka. Czy o to walczyła Solidarnosć ? Odpowiedz Link Zgłoś
kanabi Jesteśmy wszędzie. 19.12.06, 14:22 Ja wiem, że pełno nas na całym świecie, ale Kwaczor trochie przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
broler Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 14:29 ,,Kaczyński zapowiedział, że będzie się w tej sprawie spotykał z marszałkiem Sejmu Markiem Jurkiem''. Glupek idzie do glupka i bedzie teraz polakom calkiem glupio.Jak to mowi babcia Kiepska - ale JAJA Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 14:39 Babka Kiepska mówiłą o brolerach,,ty zakało''.O jajach mawiał listonosz,Boczek,Paździoch,Ferdek i Walduś. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Do,,slepych''(?)anty i filo semitów na tym forum.. 19.12.06, 14:29 Media pokazują jako ,,roszczeniowca''spadkobiercę Zydów niemieckich z Wrocławia.To nie jest przypadek. Mozna od razu zarzucić Polsce antysemityzm, bo nie chce uznać pozwów. Tylko jeno pytanie? Co robiła rodzica szanownego ,,spadkobiercy'' w latach 1938-1945? Kto zabrał ,,mienie''zydowskiej rodzince:sowieci,Polacy czy Niemcy-przodkowie kolegów ,,spadkobiercy''z Powiernictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Do ślepej amanasunty53 19.12.06, 18:40 Czy jak ukradnie ktoś ci samochód, a potem ktoś jemu go ukradnie to czego będziesz żądać? Samochodu od tego co go posiada? Czy naprawdę okradzenie złodzieja jest powodem do dumy? Czy IV RP naprawdę nie ma wstydu dziedzicząc po komunie ukradzione przez nią majątki? Ukradzione nie tylko bezpośrednio ale również przez innych złodziei? Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio No to jesteśmy w domu 19.12.06, 14:32 Zastanawiałem się, kiedy nasi rodzimi narodowi socjaliści dojdą do wniosku ze wszystkiemu winna żydokomuna, no i okazalo si, że całkiem prędko im poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: No to jesteśmy w domu 19.12.06, 14:33 ryssio napisał: > Zastanawiałem się, kiedy nasi rodzimi narodowi socjaliści dojdą do wniosku ze > wszystkiemu winna żydokomuna, no i okazalo si, że całkiem prędko im poszło. Przeczytaj powyżej i pomysl choc trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: No to jesteśmy w domu 19.12.06, 15:01 nie wiem co ma wtym interesie człon 'żydo" do zrobienia, ale, że "komuna" to fakt, bydlątka tak gnały do UE, że nie przygotowały traktatów z państwami ościennymi. Zaś brak przewidywania w polityce zagranicznej to zbrodnia, patrz 39ty i powtórka 2006/7 (w innej formie). Odpowiedz Link Zgłoś
smukly.jaroslaw potrzebna jest reakcja 19.12.06, 14:41 "potrzebna jest reakcja polskiego parlamentu w tej sprawie" W środę zwołać powszechną mobilizację, w czwartek wymarsz, w piątek będziemy na granicy, a na Wigilię Berlin będzie polski. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: potrzebna jest reakcja 19.12.06, 14:43 smukly.jaroslaw napisał: > "potrzebna jest reakcja polskiego parlamentu w tej sprawie" > W środę zwołać powszechną mobilizację, w czwartek wymarsz, w piątek będziemy na > > granicy, a na Wigilię Berlin będzie polski. A kopyta naszych koni umyjemy w Atlantyku na Trzech Króli.Francji też trzeba dokopać za te markety ochydne! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 14:50 Nareszcie ktoś liczący się powiedział skrywaną prawdę!!! Pamiętacie jak to się zaczęło? "...my nie chcemy waszych majątków, ziem, nie chcemy nikogo wysiedlać i cokolwiek odbierać!Chcemy jedynie żeby było to zapisane w Ustawie, która da nam satysfakcję..." A później? Mazowiecki wprowadził Ustawę "satysfakcjonującą żydów" i ruszyła lawina pozwów odszkodowawczych nie oglądając się za siebie łącznie z tymi fałszywymi gdzie chciano (a ile wyłudzono) wyłudzić nieruchomości w zabytkowych częściach Polski (np. afera w Krakowie). _________________________________________________________________________________ NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Jesli ten numer Zydom wyjdzie Polaka bedzie bankru 19.12.06, 14:50 Jesli ten numer Zydom wyjdzie Polaka bedzie bankrutem, chodzi o miliardy EU. Zydom nie udalo sie pozwac Polski w USA wiec kolej przyszla na dogadanie sie z bylymi oprawcami niemieckimi - "Geld stinkt nicht" Jeden wygrany proces cywilny skonczy sie lawina nowych a chodzi o nie bagatelne sumy! Przy okazji "polskie ;)" media staraja sie zrobic z Kaczora idiote, antysemite, nawiedzonego germanofoba - bagatelizujac faktyczne niebezpieczenstwo - sprytne i dobrze przemyslane. PS: Pisal juz o tym red Michalkiewicz i ..zrobiono z niego naczelnego antysemite. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Trafna analiza. Media sa w wiekszosci zydowskie. 19.12.06, 14:56 Szczegolnie w Niemczech. Zaczeli juz robic "atmosfere". Brawo Kaczynski! W polityce wewnetrznej daje kupra, ale w polityce zagranicznej same trafne analizy. Zydzi naturalnie jak zawsze, po cichutku... Bulbaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Jesli ten numer Zydom wyjdzie Polaka bedzie b 19.12.06, 15:00 Przeciez to Niemcy odebrali Zydom w Polsce majatki. Niech teraz im oddadza. Kaczynski troche za duzo powiedzial ale w zasadzie mial racje. Strasznie to smierdzaca sprawa i bardzo niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Kaczora za cuper a Angie za clitoris. Taktyka. 19.12.06, 15:06 Niemco naturalnie knebluja Oswiecimiem a z Kaczorow robia antysemitow, opowiadaja o polskich obozach, itd, itp... To wszystko przemyslane. Geszeft i geld. Bulbaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: barbara444 19.12.06, 16:46 barbara444 napisał: > Przeciez to Niemcy odebrali Zydom w Polsce majatki. > Niech teraz im oddadza. > > Kaczynski troche za duzo powiedzial ale w zasadzie mial racje. > Strasznie to smierdzaca sprawa i bardzo niebezpieczna. Kaczynski powiedzial dokladnie tak, jak trzeba bylo powiedziec! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
castro57 Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 14:57 Kaczyński powinien się leczyć,bo te brednie,które wypowiada znamionują dalece posuniętą chorobę psychiczną.Samotne mieszkanie z matka,która namiętnie słucha zainfekowanego nienawiścią i antysemityzmem Radia Maryja,dają przerażające efekty.Trzeba tego człowieka(?)jak najszybciej odsunąć od władzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element ż 19.12.06, 16:51 castro57 napisał: > Kaczyński powinien się leczyć,bo te brednie,które wypowiada znamionują dalece > posuniętą chorobę psychiczną.Samotne mieszkanie z matka,która namiętnie słucha > zainfekowanego nienawiścią i antysemityzmem Radia Maryja,dają przerażające > efekty.Trzeba tego człowieka(?)jak najszybciej odsunąć od władzy!!!! Masz niezle fobie a fantazja dopisuje ci nadzwyczajnie. Lepiej zastanow sie nad skonczonymi glupotami ktore wypisujesz! Zal mi ciebie osobniku chory na beznadziejnie slepa nienawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
defendo Premier wiedział,co robi-spryciula,łatwo zyskał 19.12.06, 15:02 piorunem głosy polskich ksenofobów i antysemitów. Załatwił prywatny problem braku popularności kosztem naszego wizerunku w świecie.No,no......... Odpowiedz Link Zgłoś
ab255 Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 15:05 chamstwo i warcholstwo razem wzięte! Powinno się wskazać dowody!! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden pojednanie zydosko niemieckie! 19.12.06, 15:05 achtung! grupa "mischling" odnawia stosunki z przeszlosci - 2 wojna swiatowa.ta grupa marzy o powrocie do niemiec.odnawia sie wspulpraca w teroryzowaniu europy.szczegulnie naiwnych polskich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Zydzi nie mieli dokad, to Polska ich przygarnela.. 19.12.06, 15:10 A teraz juz maja dokad, wiec niech jada do domu. Bulbaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Premier: Pozwom Powiernictwa pomaga element żyd.. 19.12.06, 15:18 Gdzie premier uczył się dyplomacji ? Politykę szczególnie międzynarodwą robi się trochę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 uszy po sobie ,skulić ogon i cicho sza 19.12.06, 15:22 ksks3 napisał: > Gdzie premier uczył się dyplomacji ? > Politykę szczególnie międzynarodwą robi się trochę inaczej. oto sposoby prowadzenia polityki w komuszym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś