pirulo 21.12.06, 19:47 A ja tam i tak myślę, że dużo lepiej by było zalegalizować wszystkie miękkie narkotyki i skończyłaby się hipokryzja raz na zawsze :) A i więcej pieniążków na rządowe limuzyny by było :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernard.gui Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:05 A ja tam i tak myślę, że dużo lepiej by było zalegalizować WSZYSTKIE narkotyki i skończyłaby się hipokryzja raz na zawsze :) I MNIEJ pieniążków na MAFIJNE limuzyny by było :D -- ONLY CAPITALI$M Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:08 Albo zalegalizować hasz albo zabronić tytoniu i alkoholu. Dla mnie to jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 ukladzie zabronic tytoniu i alkoholu - bo konopie 21.12.06, 22:08 w dzialaniu sa mniej grozne niz alkohol i papierosy - razem badz osobno - po wodzie ludzie potrafia szalec bardziej niz po trawce, a nikotyna zabija na raka i choroby serca bez porowania czesciej niz marycha prowadzi do twardych narkotykow - stad wniosek: hipokryci siedza w piarlamencie! bo trawa chca zabronic nie majac z niej mozliwosci dochodu ( po zalegalizowaniu KaZDY moglby sobie w ogrodku toto zahodowac i nie byloby mowy o sciaganiu haraczu w postaci horrendalnych akcyz jak z wody, piwa czy papierosow ) - zas alkoholu i papierosow nie zabronia - bo coos przeciez narod katolycki musi cpac! a najlepiej to z czego mozna sciagnac w miare skutecznie podatki ( nie kazdy lubi bimber albo spirytus techniczny marki Royal , a tyton w ogrodku sie z reguly nie udaje ) i tyle. na temat kolejnych popisow prawiczkowatych hipokrytow. haha haha - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich - prwiczkowatych bo SLDarnosc ktora usmarowala te ustawe nie uwazam tez za lewice! hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: ukladzie zabronic tytoniu i alkoholu - bo kon 22.12.06, 00:44 W gruncie rzeczy to żadna różnica szkodą czy nie szkodzą. W naprawdę wolnym kraju obywatel ma prawo zrobić ze swoim organizmem co tylko zechce. Także popełnić samobójstwo. Totalitarne zapędy władzy chcącej na siłę uszczęśliwiać obywateli są zawsze opłakane w skutkach. Wszelka prohibicja to jedynie okazja do łatwego zarobku dla wszelkiego rodzaju grup przestępczych, przyczyna korupcji i innych tego rodzaju patologicznych zjawisk. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Ludzie posłuchajcie... uśmiejecie się po pachy... 22.12.06, 01:05 zzzz>>> Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:07 Wszystko jest dla ludzi ale strach pomyśleć jakie pandemonium nastąpiłoby w kraju psychopatycznych paranoinków gdyby każdy z nich mógł kupić sobie w byle kiosku działkę marychy, grzybków albo LSD... Odpowiedz Link Zgłoś
balbin Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:23 No ciekawe, teraz wiadomo jakie panuje w kraju, gdzie na kazdym rogu stoi monopolowy i gdzie byle dzieciak, bo 18 lat to jeszcze nie dorosly moze kupic sobie wóde i rozwalic kilka osob. Haszysz nie powoduje agresji, a jak ktokolwiek jest ciekawy dlaczego jest nielegalny to zapraszam tu: pl.wikipedia.org/wiki/Historia_konopi Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:54 onlyoner napisał: > Wszystko jest dla ludzi ale strach pomyśleć jakie pandemonium nastąpiłoby w > kraju psychopatycznych paranoinków gdyby każdy z nich mógł kupić sobie w byle > kiosku działkę marychy, grzybków albo LSD... W każdym dużym mieście biblioteka, księgarnie, a zobacz ilu ludzi czyta książki. Holandia ma legalną marihuanę, a większe spożycie notuje Francja, Niemcy, GB Odpowiedz Link Zgłoś
bob_arctor Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 22.12.06, 00:10 Paranoiczne pandemonium i tak tutaj już jest. Może na kwasiku lub grzybach ludzie prędzej zobaczyliby, jakim burakom powierzyli swój los i następnym razem głosowaliby inaczej. Choć z drugiej strony, na kwasie zobaczyć wielkich braci i ich dzielnych koalicjantów- nikomu nie życzę, bad trip gwarantowany... Odpowiedz Link Zgłoś
nightchild Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:12 Wladza odurza o wiele mocniej od haszyszu... Legalnie mozna sie sponiewierac tylko alkoholem. Ile rodzin w Polsce rozbil hasz,a ile zniszczyl alkohol? Czy ktos slyszal o przypadku przemocy domowej spowodowanej paleniem trawy lub haszyszu? Gromada nierobow decyduje czym mozesz sie odurzac,a czym nie. CO ZA HIPOKRYZJA!NAJLEPIEJ ZDELEGALIZUJCIE WSZYSTKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:15 no ale jak brać na poważnie argumenty człowieka który widzi Myszkę Miki? Odpowiedz Link Zgłoś
nightchild Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 20:33 No ale jak brac na powaznie argumenty czlowieka,ktory ma nicka mistrzkungfu? Zeby zobaczyc Myszke Mickey ( bo chyba o to Ci chodzilo , o polski Bruce Lee :) ) wystarczy obejrzec disneyowskie kreskowki w tv. Ciekawe , czym Ty sie odurzasz,ze uwazasz sie za mistrza kung-fu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 22.12.06, 09:06 Dla ciebie Myszka Mickey, a dla jezyka polskiego Myszka Miki, zeby to wiedziec nie trzeba sie odurzac niczym innym niz swiadomoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
doxepin Zdelegalizować parlament 22.12.06, 01:41 Policja rozbija meliny, gdzie ukrywają się przestępcy. Dlaczego robić wyjątek dla tej jednej? Ukrywają się tam rozmaici: malwersanci, złodzieje, ostatnio okazało się, że także zboczeńcy i faszyści. Dochodzą do tego sprzedawczyki spod rozmaitych flag, ale nie polskiej. Więc jeszcze raz: zdelegalizować parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery A ja tam i tak myślę, że wszelka propaganda pronar 21.12.06, 20:16 kotykowa, taka jak w wykonaniu pirulo powinna być ścigana i karana. Dość nieszczęść, dość tragedii, dość przyzwolenia na uzywanie narkotykó przez nasze dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: A ja tam i tak myślę, że wszelka propaganda p 21.12.06, 20:23 A co z przyzwoleniem na alkohol? Moze prohibicja? Odpowiedz Link Zgłoś
nightchild Re: A ja tam i tak myślę, że wszelka propaganda p 21.12.06, 20:58 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > kotykowa, taka jak w wykonaniu pirulo powinna być ścigana i karana. Dość > nieszczęść, dość tragedii, dość przyzwolenia na uzywanie narkotykó przez nasze > dzieci! Sorry,kolego, ale Stalin byl szybszy i ograniczal wolnosc slowa na dlugo przed twoim urodzeniem.Z twojej wypowiedzi wynika,ze dzieci moga niszczyc sie tylko alkoholem:)Rozumiem, ze jako dziedziczna cytadela finansjery oplacisz pobyt w wiezieniach dla wszystkich,ktorzy maja opinie odmienne od twoich- jedynych slusznych:) Poza tym pozwolisz,ze odrobine zmodyfikuje motto twojego guru Lisiewicza, ktore raczej powinno brzmiec: " trudno o lepszy dowod na zidiocenie idioty niz to,ze nie zrozumial o czym mowa." Zrozumiales o czym mowa? Raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: A ja tam i tak myślę, że wszelka propaganda p 21.12.06, 21:00 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > kotykowa, taka jak w wykonaniu pirulo powinna być ścigana i karana. Dość > nieszczęść, dość tragedii, dość przyzwolenia na uzywanie narkotykó przez nasze > dzieci! Święte słowa, zakazać słowa narkotyk, bo może kogoś skusić. Wykreślić słowo konopie z literatury, słowników i encyklopedii. Napiętnować publicznie Marię Konopnicką, bo źle się kojarzy. Tylko tak uzyskamy szczęście i dobrobyt całego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
cold Re: A ja tam i tak myślę, że wszelka propaganda p 21.12.06, 23:11 I Leopolda Staffa też wykreslić, jechać na Kube, o przepraszam, do Korei i tam smakować ładu Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Uwolnijmy kraj od fobii "narkotyków" 21.12.06, 20:22 (samo słowo narkotyk w odniesieniu do wielu z inkryminowanych substancji jest manipulacją) Szerzenie fobii antynarkotykowej nie ma nic wspólnego z troską o nasze zdrowie, czy o wydatki na leczenie uzależnionych. Jej cel jest polityczno-ideologiczny (tak jak ustawy antyaborcyjnej) Jest nim stworzenie precedensów dla restryktywizmu (antyliberalizmu) - dla prawa do stawiania zakazów nie uzasadnionych liberalną zasadą, że "jedyną granicą wolności mojej pięści jest wolność twojego nosa". Restryktywizm jest potrzebny religii do podtrzymania swojej dominującej pozycji w społeczeństwie. Chyba najlepsza strona informacyjna o wszystkich środkach psychoaktywnych: www.erowid.org/ Stworzona przez ich entuzjastów, jest jednakowoż absolutnie profesjonalna. Ma doskonałą opinię wśród ekspertów w dziedzinie substancji psychoaktywnych. Jak choćby dr Hofmanna, chemika szwajcarskiego koncernu farmaceutycznego Sandoz, odkrywcy LSD. On sam zresztą również jest głęboko przekonany o ogromnie wartościowym charakterze niektórych przeżyć psychodelicznych. A przezwyciężaniu lęku społecznego przed odmiennymi stanami świadomości poświęcił swoją stronę internetową: www.hofmann.org/ (gość skończył w tym roku 100 lat! Wygląda świetnie. A pytany czy zawdzięcza to stosowaniu LSD odpowiada, że nie może tego stwierdzić, ponieważ nie dysponuje próbką kontrolną w postaci życia bez LSD:) Nas tej stronie mozna tez znaleźć jego artykuł o tym, ajk propaganda antynarkotykowa rozmyślnie fałszuje interpretację wyników badań naukowych na temat substancji psychoaktywnych, żeby je zdemonizować. Dotyczy to również całkiem oficjalnych raportów (np. informacji udzielanej przez ministerstwa zdrowia), także zapewne tych na podstawie których podejmują decyzje nasi senatorowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor A co z narkomanami ?! 21.12.06, 21:00 Nienawidze hipokryzji ! Dla mnie istniaj tylko 2 rozwiazania: 1. Calkowita delegalizacja wszelkich narkotykow (wlacznie z alkoholem !) i wysokie kary. 2. Calkowita legalizacja WSZYSTKICH narkotykow, ALE pod warunkiem ze moje podatki nie beda wydawane na leczenie bandy cpunow, alimenty dla matek bitych przez pijanych mezow czy leczenia chorob watroby... Niech cpunstwo samo za siebie placi. Nich cpaja - ale za swoje. W ten sposob pozbedziemy sie tzw. "glupich jednostek" ze spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: A co z narkomanami ?! 21.12.06, 21:15 @2 Akcyza przeznaczana na rozwiązywanie problemów alkoholowych i narkotykowych. Kasa którą zapłacą sami degeneraci, a nie zdrowa część narodu. Zupełna odwrotność dzisiejszego stanu rzeczy. Dziś ty płacisz za heroinistę, a mafia zarabia na nim. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Haszysz nie jest narkotykiem. 21.12.06, 21:25 Nie uzależnia organizmu. Stosowany rozsądnie - nie niszczy go zanadto (główna szkodliwośc jest, jak się wydaje ta sama, która występuje również w papierosach: rakotwórcze substancje smoliste. Tyle, że w haszyszu - bez nikotyny. Zaś samo THC to pikuś przy nikotynie.) Także substancje psychoaktywne prawo powinno rozróżniać ze względu na ich zupełnie rozmaity wpływ na organizm. Wiele z nich nie zagraża inwestorskiej św. Kieszeni:) Więc reszta twoich wywodów wisi w powietrzu. "Nienawiść" nie daje ci specjalnej pozycji moralnej (do jakiej hipokryzji ta nienawiść?) Rozwiązania które proponujesz są oba skrajne, bo nieprzemyślane. Pomysł, żeby albo karać za palenie papierosów, albo nie leczyć chorych na raka płuc - jest bzdurny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Haszysz nie jest narkotykiem. 21.12.06, 22:30 nick3 napisał: > Nie uzależnia organizmu. Stosowany rozsądnie - nie niszczy go zanadto (główna Tak? A można po nim prowadzić samochód? Łatwiej czy trudniej kogoś zabić za kółkiem po haszu? > szkodliwośc jest, jak się wydaje ta sama, która występuje również w > papierosach: rakotwórcze substancje smoliste. Tyle, że w haszyszu - bez > nikotyny. Zaś samo THC to pikuś przy nikotynie.) Na leczenie nikotyników idą grube miliardy. Musimy dokładać palaczy haszu? > Pomysł, żeby albo karać za palenie papierosów, albo nie leczyć chorych na raka > płuc - jest bzdurny. Niech płacą za siebie - choćby w postaci wysokiej akcyzy na fajki. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Haszysz nie jest narkotykiem. 21.12.06, 23:25 > Tak? > A można po nim prowadzić samochód? Łatwiej czy trudniej kogoś zabić za kółkiem > po haszu? Na wstęp: po co ten moralistyczny jadek? Następnie: to nie jest kryterium uznania czegoś za narkotyk. A dalej: Można po nim prowadzić samochód. (Choć odradzałbym, prawdopodobieństwo wypadku nieznacznie wzrasta) Jechaliśmy kiedyś (moja dziewczyna i ja) autostopem w Niemczech. Prowadził dziennikarz niemieckiej telewizji. Właśnie palił jointa. Jechaliśmy z nim parę godzin. Był dość dobrze upalony. Jechał 120/h. Prowadził pewnie. Nie baliśmy się. Rozmawialiśmy o polityce. Gadał bardzo do rzeczy, a że był upalony - z dużym entuzjazmem:) A teraz konkrety: wysokie dane statystyczne o wypadkach samochodowych po marihuanie mamy, jeśli uwzględniamy kierowców, którzy byli po marihuanie i alkoholu jednocześnie. Jeśli weźmiemy kierowców po samej marihuanie, statystycznie prawie nie powodują oni więcej wypadków niż kierowcy nie używający żadnych używek! Ale propaganda restryktywistyczna poda ci pierwsze dane:) Otóż z punktu widzenia rozumienia przyczynowości obowiązującego w naukach eksperymentalnych, nie upowazniają one do stwierdzenia, że przyczyną tych wypadków była marihuana. A wyniki całościowe wręcz wymagają uznania stwierdzenia przeciwnego. Tak to propaganda restryktywistyczna kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex haszyszu i marihuana to lekarstwa każdy o tym wie 21.12.06, 21:11 co to za demokracja>? chce zarajać a tu nie wolno . dlaczego nikotyny nikt palic nie zabrania a szkodliwa jest! dlaczego wódki pić nikt nie zabrania a uzależnia. za chwilę nawet pierdzieć nie wolno będzie na świeżym powietrzu. do kitu z takim krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 21:12 Rozmawiamy o przemyśle wartym kilka miliardów złotych rocznie. Tu nie ma sentymentów. Legalizacji być nie może, bo wtedy mafia nie zarobi. Jeśli dziś dowiadujemy się o szantażu polityków przez gangsterów, a jeszcze niedawno ekipa Milera okazała się na wskroś skorumpowana i przeżarta przez struktury mafijne, to jak możemy rozmawiać o legalizacji. Z czego ci ludzie będą kupowali limuzyny, budowali wille, przekupywali polityków?? Przecież nie mamy moralnego prawa odbierać im dochodów. Układ jest prosty- podatnik płaci ciężką kasę za walkę z narkotykami, a mafia zbiera z tego profity. To jest porządek który musi zostać utrzymany za wszelką cenę. Należy utrzymać społeczeństwo w niewiedzy, mydląc mu oczy mitami i legendami na temat narkotyków. Straszyć obrazem przebrzydłych marihuanistów czających się w ciemnych zaułkach. Przerażone społeczeństwo można bronić i chronić, pokazując swą bezwzględną skuteczność. Proszę zobaczyć donoszą kroniki policyjne, oto kolejny hurtownik złapany z towarem wartości 300tys złotych, ten przebrzydły drań ukrywał w domu 30gr marihuany, z której mógł zrobić 50tys działek dilerskich i uzależnić wasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
narod.ovviec Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzający 21.12.06, 21:20 Zakazać wszystkich narkotyków to będzie spokój. Polska młodzież nie będzie się demoralizować tylko uczyć w szkołach, co będzie owocować w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Naród owiec:) 21.12.06, 21:28 W kupie będziecie "silni":) Masz adekwatnego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor A alkohol ? 21.12.06, 21:29 > Zakazać wszystkich narkotyków to będzie spokój. Polska młodzież nie będzie się > demoralizować tylko uczyć w szkołach, co będzie owocować w przyszłości. Narokotyki JUZ sa zakazane, a mimo to ich spozycie rosnie. Problem rozwiazac mozna tylko poprzez: 1. calkowita delegalizacje narokotykow (wlacznie z zabojczym alkoholem) i bardzo surowymi karami - np. obciecie dloni ;) 2. calkowita legalizacje narkotykow, wraz z automatycznym zniesieniem pomocy panstwowej (czytaj: z MOICH podatkow) dla cpunow, alkoholikow i alimentow dla kobiet bitych przez pijanych mezow. Niech cpuny cpaja za wlasne pieniadze ale niech i lecza sie za wlasne pieniadze. W ten sposob szybko pozbedziemy sie ze spoleczenstwa glupich jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczas345 Wielbiciel haszyszu i Holandii 21.12.06, 21:22 Zawsze kiedy powraca dyskusja o tzw "narkotykach" uprzytamniam sobie jeszcze raz krepujaca, niewolnicza sile tego systemu tworzonego przez ludzi dla nich samych. Ilekroc bywam w Holandii, zawsze udaje sie do ulubionego coffieshopu, gdzie marokanski sprzedawca (zapewne terrorysta -islamista;) ) podaje mi ulubionego jointa - polma, z odwzajemnionym usmiechem place 3,25 euro, po czym rozgladam sie za wolnym miejscem- zazwyczaj jest tam bardzo duzo, bardzo roznych ludzi, w koncu siadam gdzies przy stoliku, zamawiajac do tego zazwyczaj jakies piwko. Zapalam jointa... dosc czesto przypominam sobie wtedy, ze gdzies obok, a w zasadzie wokol mnie, na terenach terroryzowanych przez inne zorganizowane, gangi - z parlamentami i "wolnymi wyborami" do nich oczywiscie- nazywajacymi siebie panstwami, za ten czyn, za ten jeden oddech z odrobina THC gdybym mial takie szczescie, moglbym zostac aresztowany, i gdybym podszedl do sprawy wystarczajaco nonkonformistycznie, zapewne osadzony w wiezieniu, na jakis czas. Zaczynam sie wtedy usmiechac do siebie, i mysle o tych sukinsynach ustanowiajacych to prawo. O zrodle takiego traktowania czlowieka. O tym jakie motywacje kieruja tymi hienami. Wiem, jak w swietle tego co glosza na zewnatrz, dla ludu, sa zdemoralizowani. Wiem, czemu holduja miedzy soba. A mimo to ustanawiaja takie prawo. Gdyby chcieli w ciagu roku przekonaliby 90% mas ludzkich do kazdego narkotyku jaki tylko wymyslil czlowiek. Przeciez robia tyle innych bardziej niewyobrazalnych rzeczy. Ale oni nie chca. Wola trzymac bat blisko tylka, tak by wszyscy czuli strach. Nie chca dzielic sie zyskiem z panstwem, wola z pospolitymi przestepcami. Przeciez musza byc przestepcy, musza byc problemy z narkotykami, MUSIMY w koncu stac na strazy dobra obywateli i ZAOSTRZAC prawo. A wiadomo ze ceny "towaru" ida wtedy w gore. Czyli - czysty zysk! Koszt wyprodukowania 1 grama haszyszu, to parenascie centow, wliczajac w to zysk producenta. Niechby byl sprzedawany za 2 i pol euro, z podatkiem mafijnym na utrzymanie armii darmozjadow tak jak to jest w Holandii wlasnie. A wiec zyski dla "panstwa" wplywaja do kasy, a ludzie najnormalniej w swiecie moga uzywac tego na co maja ochote - tym bardziej ze nie szkodzi to innym. O tym dlaczego lubie zapalic, pisac nie bede. Pozdrawiam wszystkich smakoszy THC w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Wielbiciel haszyszu i Holandii 21.12.06, 22:28 tymczas345 napisała: > Koszt wyprodukowania 1 grama haszyszu, to parenascie centow, wliczajac w to A koszt leczenia uzależnionego od tego paskudztwa to też parenaście centów? Odpowiedz Link Zgłoś
tymczas345 Re: Wielbiciel haszyszu i Holandii 21.12.06, 22:36 tomcat21 napisał: > A koszt leczenia uzależnionego od tego paskudztwa to też parenaście centów? Nie nie jestem czescia kolchozu ktoremu holdujesz. Nie chce zeby tacy jak ty oferowali mi prawo do "leczenia" z czegokolwiek. Nie chce twoich pieniedzy ani wspolczucia. Pozwol mi zyc i umrzec tak jak ja tego chce. Tobie nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
cold Re: Wielbiciel haszyszu i Holandii 21.12.06, 23:25 500 miesięcznie płace na "służbe zdrowia", która tylko sobie służy, pokaż jak ktoś chce się z jakiegokolwiek uzależnienia wyleczyć, to musi chcieć. A jak nie hcce to i milirdy nie pomogą, a jesli juz to w oszukiwaniu otoczenia ze jest leczony i ze jest na dobrej drodze...tak jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
rasmc wojna ludzi z bożym stworzeniem - rośliną 21.12.06, 21:39 mało jest tak jasnych oznak wrogości ludzi babilonu do świata i układu stworzonego przez Boga, jak wojna wydana małej roślinie - konopii. Te zastępy czapek z daszkami wyrywających ręcznie chwasty między ruderami przed kamerami - groteska. Na Boga! jeżeli ta roślina została stworzona, taka jaką jest - dlaczego ją tępić? Jak to, część stworzenia bożego jest be? a wszystkowiedzący ministrowie z chęcią poprawią boski plan? zakażą jedzenia, palenia, tkania ubrań, wyrobu kosmetyków, docieplania ubrań, wydadzą na walkę miliony, bo konopie są tak bardzo niebezpieczne? Właściwie to jakie straszliwe skutki skłoniły ich do podjęcia takich działań, gdzie są te reportaże w radiu, tv o ofiarach konopii? ja widzę tylko mówienie o konopiach i pokazywanie skutków zażywania amfetaminy, heroiny i innego daru przemysłu chemicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek.basiak Państwo powinno zapewniać bezpieczne ekologicznie. 21.12.06, 21:47 .. thc. wlasnie dlatego, ze w obrocie zaczyna sie pojawiac modyfikowany genetycznie shit, ktory kopie duzo bardziej niz natura panstwo powinno skonczyc prohibicja i zalegalizowac thc. tak, zeby kazdy mial gwarancje tego jaki towar bierze. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzający 21.12.06, 22:25 i tak oto tzw. 'urban myth' znalazl odpowiedz w polskim sejmie haahahahahaaaaahahaaa z konopi przemyslowych nie da sie wyprodukowac haszyszu ktory klepie konopie modyfikowane genetycznie tak ze najpierw sa nienarkotyczne a potem narkotyczne to kompletna bzdura. i tyle. a my mamy ustawe przeciwko osiedlowym legendom. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 22:26 > A ja tam i tak myślę, że dużo lepiej by było zalegalizować wszystkie miękkie > narkotyki i skończyłaby się hipokryzja raz na zawsze :) A ja postuluję, żeby zalegalizować drobna przestępczość ;P Skończyłąby się hipokryzja raz na zawsze ;P I może jazdę po pijaku też zalegalizować. Albo molestowanie seksualne. Za to wsadzajmy ludzi do więzień za to, że nie lubią homoseksualistów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
baba_w_oknie Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 22:51 ..i religii. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl czy ilość restrykcyjnych "moralnie" ustaw 21.12.06, 22:51 tego rządu jest wprostproporcjonalna do liczby zmolestowanych kobiet, kochanek, dzieci na boku? Odpowiedz Link Zgłoś
cold Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzający 21.12.06, 23:04 Oto czym zajmują się władze, a może by tak wreszcie konsekwetnie do sprawy podejść. Za środki uzależniające uznać wszystko co uzależnia? Czyli: 1. władzę - jako najgroźniejszą, bo ma wpływ nie tylko na uzależnionego, jego rodzinę , ale też miliony w ógóle nie związanych z nim osób, 2. grafomanię - po co komu tyle blogów, 3. rozpustę - to związane z pkt 2, 4. alkohol - w państwie, gdzie giną tysiące osób z winy pijanych kierowców, to chyba naturalne, gdzie 80 % przemocy jest związane z nadużyciem alkoholu, 5. nikotynę - bo ponoć, ona najbardziej uzależnia - hmm, raczej po prostu przyzwyczaja mocno, bo robiąc coś ciągle, można się przyzwyczaić - tak jak do internetu, seriali, golizny, psa czy centralnego zamka samochodu, 6. ciszy i spokoju - bo nich się myśli, wyobraża, medytuje, oddycha... a te dopiero potrafią spowodować inne spojrzenie, którego tak bardzo się NieKTóRzy boją. Odpowiedz Link Zgłoś
bobasz Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 23:09 legalize it Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzający 21.12.06, 23:24 Mam nadzieję, że na liście środków odurzających (przeznaczonej dla terapeutów zajmujących się uzależnionymi) znajduje się również ALKOHOL. Znacznie bardziej uzależniający, destruktywny dla ciała i psychiki i niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
yamamoto Re: Senat za uznaniem haszyszu za środek odurzają 21.12.06, 23:25 Czyli co, posiadanie sznurka konopnego będzie podstawą do aresztowania za posiadanie narkotyków? Przeciez to wyrób z konopii włoknistych. No fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr758 nie na temat "Harry Potter 7 to ..." 21.12.06, 23:59 "Harry Potter and the Deathly Hallows" Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool wódka jako narkotyk!!!!!!!!! 22.12.06, 00:01 Właśnie policja przyprowadziła do mnie do domu, zamiast na dołek mojego wujka- alkoholika. Stan tragiczny, + pobity przez własnego syna (młody 20 latek nie wytrzymał kolejnego w tym tygodniu "załamania" tatusia). NIKT PO HASZU, MARIHUANIE NIE BĘDZIE W TAKIM STANIE JAK ON TERAZ PO WÓDCE. Wesołych świąt kur*a jego mać! Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos hipokryzja, homofobia i inne :))))))) 22.12.06, 00:40 sa to okreslenia uzywane przez ludzi NIETOLERANCYJNYCH, nie akceptujacych pogladow innych. Odpowiedz Link Zgłoś
podex Moje pytanie 22.12.06, 01:07 Czy moglby ktos podac jakies wiarygodne badania a temat szkodliwosci palenia marichuany (umiarkowanego) Moze link jakis nawet? Bo argumenty jednej strony juz znam, ciekawy jestem drugiej Odpowiedz Link Zgłoś