Dodaj do ulubionych

Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard...

08.01.07, 10:44
Czy inni pójdą za przykładem kościoła i przeprowadzą rzetelną lustrację?
Obserwuj wątek
    • palestrina2005 Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 10:45
      Wreszcie się zaczęło.
      Koniec z "zamiataniem pod dywan"...
      Lustracja teraz powinna objąć też dziennikarzy i Uniwersytety.
      • adas313 Re: Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 10:49
        Jestem ciekaw co na to ci, którzy zarzucali Dziwiszowi związki z SB, zwłaszcza
        po tym gdy próbował powstrzymać ks. Zaleskiego.
        • palestrina2005 Re: Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 10:59
          Widać po reakcji Papieża zrozumiał że "zamiatanie pod dywan" to jednak nie jest
          odpowiednie wyjście...
          Przebaczenie tak, ale prawda musi zostać ujawniona...
          A Ci którzy będą pokrzywdzeni sami są sobie winny że pchali się do stanowisk i
          na pierwsze strony gazet. Mogli w latach 90tych pozostać w cieniu...
          • husyta Wstyd, zagraniczne media wymuszaja lustracje 08.01.07, 11:19
            I mam nadzieje, ze zrobia to skutecznie, ujawniajac kazdego ksiedza esbeka, o
            ktorym zdobeda informacje;

I mam tzez nadzieje, ze przeswietla episkopat
            • homo.homini.lupus.est To gangsterstwo 08.01.07, 12:27
              a nie lustracja,nawet dzika.
              Takiego zdziczenia nie było jeszcze nigdy - portal Agory publikuje
              listę nazwisk,bez żadnej weryfikacji,być może część tych ludzi to osoby
              niewinne,nieważne,rzucamy internetowej tłuszczy te nazwiska,niech się pożywi.
              Inni już wcześniej rzucili. Obrzydliwość.
              • kolter Re: To gangsterstwo 08.01.07, 12:40
                to przypomni sobie ilu to ludzi zeszmacil przyjaciel pana premiera , antek
                policmajster ilu to niewinnych swiecilo oczyma w 1992 roku??
                • eberhard15 Re To gangsterstwo 08.01.07, 13:20
                  Takiego zdziczenia nie było w Agorze. A występowanie w towarzystwie
                  Macierewicza nie było chyba marzeniem H. Łuczywo.
                  • poszeklu Re:Zlustrowac esbeckich dziennikarzy! Od zaraz! 08.01.07, 14:41
                    Zlustrowac esbeckich dziennikarzy! Od zaraz!
                    Skonczmy z linczowaniem ludzi przez esbeckich dziennikarzy-agentow.
                    Zlustrowac natychmiast UBekow-dziennikarzy, ktrzy lamia prawo.
                    Pierwsza Gazeta Wyborowa, potem Gazeta Polska, Rzeczpospolita, Wprost,
                    Dziennik.
                    To sa siedliska-gniazda Ubecji i to trzeba oczyscic!!!!!!
                    Nie dajmy sie omamiac lachudrom dziennikarskim na ubeckich papierach!!!!
                    • gniewomir.swiechowski Stop paranoi, TAK lustracji. 08.01.07, 15:29
                      Zlustrować? Ujawnić wszelkie archiwa, a miłośnicy teorii spiskowych jak poszeklu
                      nie będą mieć już wody na młyn. Lustracja musi być przeprowadzona, jednak w tej
                      sprawie media zachowały się jak najbardziej w porządku. To kościół popełnił
                      serię błędów... o UBekach w mediach można mówić kiedy rzeczywiście dają o sobie
                      znać. Bicie piany przy każdym ataku na kościół, to tylko ośmieszanie skądinąd
                      ważnej sprawy, jaką jest lustracja.

Więcej na www.polityka-4rp.blogspot.com
              • uwolnic_cyce Re: To gangsterstwo 08.01.07, 23:55
                homo.homini.lupus.est napisał:

> a nie lustracja,nawet dzika.
                > Takiego zdziczenia nie było jeszcze nigdy - portal Agory publikuje
                > listę nazwisk,bez żadnej weryfikacji,być może część tych ludzi to osoby
                > niewinne,nieważne,rzucamy internetowej tłuszczy te nazwiska,niech się pożywi.
                > Inni już wcześniej rzucili. Obrzydliwość

Jak obecny prezes z telewizora opublikował swoją listę bez weryfikacji to było
                o`k, natomiast gdy okazało się, że księżula nie są bez winny to jest
                obrzydliwość. No cóż takie podejście do rzeczy faktycznie jest nieco obrzydliwe.
        • husyta Dziwisz pozwoli na ujawnienie plotek 08.01.07, 11:21
          adas313 napisał:

> Jestem ciekaw co na to ci, którzy zarzucali Dziwiszowi związki z SB, zwłaszcza
          > po tym gdy próbował powstrzymać ks. Zaleskiego.

Dziwisz pozwoli na ujawnienie plotek, szczupaki beda pod szczegolna ochrona
        • asmok6 To ten od czakramu? 08.01.07, 15:16
          To ten sam gość to zagrodził turystom dostęp do czakramu bo to nie po
          chrześcijańsku zwiedzać?
          Jeśli to ten to całkiem słusznie go odwołali bo moim zdaniem to debil był.
          • www.issi.pl Re: To ten od czakramu? 08.01.07, 15:31
            oczywiście
            powinien dopuszczać turystów do kamiuszczka za odpowiednią opłatą ;-)))
      • popelina2005 palestrina2005..czołowy głupek UE !!!!!! 08.01.07, 10:53
      • jwojnar Będzie sią działo... 08.01.07, 11:01
        Wielgusowi może się należało za calokształt, ale to jeszcze nie dowodzi, że
        można już wszystko. Codziennie nowy żywy trup będzie wypadał z jakiejś gazety.
        A my NIGDY się już nie dowiemy, który z nich miał chwilę słabości 40 lat temu,
        a który od dziecka był sukinsynem. Grunt, że będzie "wesoło", a moraliści z
        rocznika (urodzenia)1980 będą mogli bawić się w Boga. Lustracja bez sądu, bez
        obrońców, świadków, procedur i apelacji to lincz. Nie chcę linczów, nawet
        jeśli ceną jest Oleksy migający się 10 lat przed prawomocnym wyrokiem.
        • palestrina2005 Re: Będzie sią działo... 08.01.07, 11:09
          A ja jednak wolę aby "załatwili" Towarzyszy...

Co do Wielgusa to nie ma linczu... każdy mógł sobie wyrobić zdanie...
          A Wielgus najbardziej zaszkodził sobie tym że kłamał gdy gazety ujawniły
          dokumenty zaprzeczając wszystkiemu...
      • janusz_au Re: Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 11:58
        Cos mi sie mocno wydaje ze za niecale pol roku kosioly w polsce beda "samoobslugowe"
    • dwiejedynki ile lat ten zastepczy temat bedzie rozsadzał .pl 08.01.07, 10:45
    • polemista_x Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 10:45
      Czy inni pójdą za przykładem kościoła i przeprowadzą rzetelną lustrację?
    • zasmucony1 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 10:46
      A ilu TW pracuje w "Gazecie Wyborczej"???
      • znajomy_jennifer_lopez Pewnie wszyscy, wciąż piszą do szafy Lesiaka 08.01.07, 10:49
        A w ogóle to co Ty robisz na "esbeckim forum Gazety"? Kolaborujesz?
      • cynik.pl A co ci do tego? 08.01.07, 11:12
        zasmucony1 napisał:

> A ilu TW pracuje w "Gazecie Wyborczej"???

A niechby nawet i wszyscy. Agora to jest _prywatna_ firma. Nie chcesz - nie
        czytasz i nie wchodzisz na portal. Ja np. nigdy nie kupiłem "Nie" a czytałem
        może ze 2 razy ponad 10 lat temu...
        • chateau Re: A co ci do tego? 08.01.07, 14:02
          > czytasz i nie wchodzisz na portal. Ja np. nigdy nie kupiłem "Nie" a czytałem
          > może ze 2 razy ponad 10 lat temu...

A to szkoda, bo to ciekawa gazeta jest. Nie musisz kupować, masz online :)
          • ojciecrydzyk1 Re: Kaczyński interweniuje u Papieża 08.01.07, 14:21
            P. Kaczyński interweniował u Ojca Świętego w sprawie Wielgusa prawie wymusił
            jego rezygnację a nie przeszkadzają mu aktywiści komunistycznego reżimu w
            rządzie jego brata co za dwulicowość prawdziwa moralność Kalego.
    • baltazarus Judasz miał przynajmniej honor i powiesił się 08.01.07, 10:47
      Judasz miał przynajmniej honor i powiesił się, a ci ludzie (w większości)
      nawet nie chcą się przyznać, nie kwapią się by przeprosić ludzi, na których
      donosili.
      • kalesonyzony Re: Kiedy ujawnia sie nazwiska 08.01.07, 13:42
        tych, ktorzy raporty od agentow przyjmowali i co za te zaslugi dzisiaj maja
        albo co czynia dalej zawodowo
    • znajomy_jennifer_lopez Pozostaną młodzi księża i desant watykański 08.01.07, 10:47
      Kontakty z SB? Czy współpraca?
      Bo jeśli to pierwsze to trzeba "wyciąć" wszystkich księży urodzonych PRZED ok 70r.
      • ezavv Re: Pozostaną młodzi księża i desant watykański 08.01.07, 10:51
        Witam,
        popieram. W myśl jedynej, słusznej, prasołówej doktryny wszyscy tw powinni
        sobie dać w łeb, w dalszej kolejności wszyscy byli pracownicy SB, następnie
        Pracownicy IPN, wraz z rodzinami, a na końcu prasoły - bo wielu oleum nie
        starcza, tak są zajadli. Zaścianek Europy górą. Tak trzymać. Kogo by tu jeszcze
        unurzać????
      • baltazarus Re: Pozostaną młodzi księża i desant watykański 08.01.07, 11:02
        Prawda jest taka, że donosiła zdecydowana mniejszość, ale niestety wysoko
        ulokowana.
    • mangold Radiomaryjni zrobia powstanie :P 08.01.07, 10:51

• snowbabe Re: Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez ka 08.01.07, 10:51
      Rzetelną lustracją tego w żadnym wypadku nazwać nie można. Ale dobrze, że coś
      się ruszyło.
    • janul1 Powoli agentura jest odsuwana, bedzie larum w GW 08.01.07, 10:52
      ktora przez cale lata stala murem za bandytami komunistycznymi i kapusiami
      • popelina2005 janul1... co ci uciska łeb, berecik ? 08.01.07, 10:56
        pokaż mi jeden artykuł GW, potwierdzający twoje łajdackie pomówienia!
    • jacek.69 Każdy z nich niewinny i wije się jak piskorz. 08.01.07, 10:55
      A jak wyciągną z archiwum wiarygodne dokumenty, to zaraz Glemp mówi o
      trzykrotnie odbijanych świstkach...Czas najwyższy na całkowite otwarcie akt
      IPNu, trochę się zrobi szumu, ale za to potem już nikt nie będzie straszył teczkami.
    • krzysiek.krzeminski Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 10:57
      Czyli rację mają Michalkiewicz, Waldemar Łysiak, Korwin Mikke. Viva IV RP
    • imprezagt Lawina ruszyła. Kościół zacznie, potem cały kraj. 08.01.07, 10:58
      Taki będzie scenriusz narodowego oczyszczenia się z kłamstw i fałszu. Ludzie
      którzy ulegli odejdą. Chwała tym, którzy będą umieli sami przyznać się do
      popełnionych błędów, zanim ktoś przedstawi dokumenty.
    • wlodek31 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard.. 08.01.07, 11:01

"I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom."
      Zostały zastąpione - przypodobaj się rządzącym
    • wahlrich a gdzie sa oficerowie prowadzacy???? 08.01.07, 11:03
      proponuje, zeby przy publikacjach nazwisk tw publikowane byly zdjecia i nazwiska
      prowadzacych oficerow bezpieczenstwa. dajmy i im mozliwosc wypowiedzenia sie o
      metodach i technikach operacyjnych, sposobach werbowania agentow itp. mysle ze
      wielu z nas checia pozna twarze tych panow....
      • kapitan_stopczyk Franc Maurer jest w Nowej Zelandii. 08.01.07, 11:24
        I w ogóle nie chce mu się z tobą gadać.

-------------------------------------------------------
        - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
        demokratycznej Rzeczypospolitej?
        - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • troque Za 8 lat mój syn 08.01.07, 11:07
      Za 8 lat mój syn będzie pełnoletni oraz będzie mógl głosować. Zastanawiałem się
      czy rozmaici panowie z kanapy nadal będą budować podziały w oparciu o
      wydarzenia z minionego wieku czy też zdołają zacząć myślec o przyszlości i
      prawice oraz lewica będą oznaczały to czym w istocie są.

Do wczoraj myślałem, że niestety w 2015 roku nadal będzie najważniejsze kto na
      kogo ma teczke .... ale szambo nareszcie wystrzelilo, będzie śmierdziało,
      kwiatki w ogrodzie zwiędną by potem posprzątać i zabrać się do konstruktywnej
      pracy
    • arahat1 zlustrowac kosciol w polsce bo widac ze co drugi 08.01.07, 11:08
      to byl kapus???????? tragiczne i straszne... zwylky czlowiek sie nie lalamal a
      tu taki bo..... popoeluszko to dopiero byl czlowiek!!!!!!!!!!i kaplan...
      • tarura Ale afer obyczajowych nie ujawnili 08.01.07, 11:21
        tak ze nikt nic nie wie
    • napletekgandalfa Re: Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez ka 08.01.07, 11:08
      Niech ten kUr wa szturski odpowie czyim pomiotem jest?żydem jest to widać i czuć
      z daleka.
    • adamdark01 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 11:11
      Piszę do tej części Narodu którzy uważają siebie za wierzących w Boga,
      Każdy kto naprawdę wierzy,wie,że wszystko co było,co jest i co będzie,jest
      Wolą Boga Wszechmogącego.
      Czy nie Pan Bóg Kieruje tym wszystkim,?
      Czemu się obrażacie na Boże czyny?
      Czy możecie znać drogi Pana Wszechmogącego?
      Pan Bóg, od powstania ludzkości, wszystko wie,wszystko widzi,wszystko może,
      On to prowadzi ludzkie umysły do ich czynów,wszystko co się dzieje, złe czy
      dobre, jest to z woli Boga, nikt nie może zmienić Jego czyny,
      Tak czynił zawsze,tak czyni dziś, tak będzie czynił jutro i w przyszłości,
      nic człowiek nie robi z swojej woli,chociaż tak myśli, kto by nie był tym
      człowiekiem, taka jest wola Jego,Pana Boga.
      Mówię do Was,do wyznających i wierzących w Boga Jedynego, opamiętajcie się,
      nie krzyczcie,nie unoście się,nie przeklinajcie,nie słuchajcie tych którzy
      mówią słowa przeciw Bogu,a niby to są za sprawiedliwością,nawet żeby to był
      Rydzyk lub Glemb,bo mówią przeciw woli Boga.
      Bądźcie dobrej myśli i wróćcie do prawdziwej wiary w Boga Jedynego.
      Kochajcie bliźniego jak siebie samego,a życie wasze będzie łatwiejsze.
      Człowiek otrzymał od Boga możliwość wyboru, dobra i zła,wy bądźcie sędziami
      sprawiedliwymi,kto czyni zło dla ludzkości,a kto dobro.

Pozdrawiam

• zasmucony1 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard.. 08.01.07, 11:12
      D:\michnik_jaruzelelski_wigila.jpg
    • misiaszm Kosciol ma za swoje. 08.01.07, 11:12
      • kapitan_stopczyk To kara za 17 lat pychy i pazerności. 08.01.07, 11:18
        Kara za bezwględne łupienie państwa polskiego, za przywileje i arogancję.
        Za luksusy i zbytek.
        To sprawiedliwość dziejowa sie wypełnia.

-------------------------------------------------------
        - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
        demokratycznej Rzeczypospolitej?
        - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • misiaszm Kosciol ma za swoje 08.01.07, 11:17
      Tak nawolywal do wybierania pieknych Marianow, AWS-ow od siedmiu bolesci, to sie
      doigral. Jak przy wladzy byli dwa razy postkomunisci to jakos krzywdy
      kosciolkowi nie robili, choc kler plul im w twarz z ambony, a wierzcie mi
      Millerowe wiedzily znacznie wiecej niz wiedza Kaczorowe. Zle im bylo to maja za
      swoje. Tak na marginesie spowiedz w kraju w ktorym 30% ksiezy bylo TW nabiera
      nowego znaczenia.

Pozdrawiam

MichalM
    • kolka14 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard.. 08.01.07, 11:24
      Kościół ma możliwość odwoływania i powoływania. Ta zabawa jest dotowana z
      naszych podatków i trzeba robić miejsca dla nowych kadr kościelnych szkolonych
      za państwowe pieniądze. Z innego punktu widzenia zero mnie to obchodzi.
    • domektomek Kolejna teczka wyciągnięta przez UB -ków z Wprost. 08.01.07, 11:29
      Ile ich jeszcze wyciągną?
    • pan_glosny Trzeba było spalić wszystkie te papiery w 1990 r 08.01.07, 11:35

Trzeba było spalić wszystkie te papiery w 1990 roku albo rozliczyć je wtedy
      a nie dziś...
      Przynajmniej byłby święty spokój.
      • baltazarus Następny nawiedzony 08.01.07, 11:40
        Spalić? A co z tymi samymi papierami, które są w Moskwie, Berlinie i u innych
        wywiadów? Niszcząc te papiera dajemy argumenty do ęki obcych wywiadów i SB-
        eków, ujawniając oczyszczamy życie publiczne z ludzi, którzy byliby za ich
        pomocą sterowani, szantażowani itp.
      • domektomek Re: Trzeba było spalić wszystkie te papiery w 199 08.01.07, 14:31
        Podobno Kiszczak wszystko spalił zatrzymując mikrofilmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka