polemista_x 08.01.07, 10:44 Czy inni pójdą za przykładem kościoła i przeprowadzą rzetelną lustrację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palestrina2005 Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 10:45 Wreszcie się zaczęło. Koniec z "zamiataniem pod dywan"... Lustracja teraz powinna objąć też dziennikarzy i Uniwersytety. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 10:49 Jestem ciekaw co na to ci, którzy zarzucali Dziwiszowi związki z SB, zwłaszcza po tym gdy próbował powstrzymać ks. Zaleskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 10:59 Widać po reakcji Papieża zrozumiał że "zamiatanie pod dywan" to jednak nie jest odpowiednie wyjście... Przebaczenie tak, ale prawda musi zostać ujawniona... A Ci którzy będą pokrzywdzeni sami są sobie winny że pchali się do stanowisk i na pierwsze strony gazet. Mogli w latach 90tych pozostać w cieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Wstyd, zagraniczne media wymuszaja lustracje 08.01.07, 11:19 I mam nadzieje, ze zrobia to skutecznie, ujawniajac kazdego ksiedza esbeka, o ktorym zdobeda informacje; I mam tzez nadzieje, ze przeswietla episkopat Odpowiedz Link Zgłoś
homo.homini.lupus.est To gangsterstwo 08.01.07, 12:27 a nie lustracja,nawet dzika. Takiego zdziczenia nie było jeszcze nigdy - portal Agory publikuje listę nazwisk,bez żadnej weryfikacji,być może część tych ludzi to osoby niewinne,nieważne,rzucamy internetowej tłuszczy te nazwiska,niech się pożywi. Inni już wcześniej rzucili. Obrzydliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: To gangsterstwo 08.01.07, 12:40 to przypomni sobie ilu to ludzi zeszmacil przyjaciel pana premiera , antek policmajster ilu to niewinnych swiecilo oczyma w 1992 roku?? Odpowiedz Link Zgłoś
eberhard15 Re To gangsterstwo 08.01.07, 13:20 Takiego zdziczenia nie było w Agorze. A występowanie w towarzystwie Macierewicza nie było chyba marzeniem H. Łuczywo. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re:Zlustrowac esbeckich dziennikarzy! Od zaraz! 08.01.07, 14:41 Zlustrowac esbeckich dziennikarzy! Od zaraz! Skonczmy z linczowaniem ludzi przez esbeckich dziennikarzy-agentow. Zlustrowac natychmiast UBekow-dziennikarzy, ktrzy lamia prawo. Pierwsza Gazeta Wyborowa, potem Gazeta Polska, Rzeczpospolita, Wprost, Dziennik. To sa siedliska-gniazda Ubecji i to trzeba oczyscic!!!!!! Nie dajmy sie omamiac lachudrom dziennikarskim na ubeckich papierach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomir.swiechowski Stop paranoi, TAK lustracji. 08.01.07, 15:29 Zlustrować? Ujawnić wszelkie archiwa, a miłośnicy teorii spiskowych jak poszeklu nie będą mieć już wody na młyn. Lustracja musi być przeprowadzona, jednak w tej sprawie media zachowały się jak najbardziej w porządku. To kościół popełnił serię błędów... o UBekach w mediach można mówić kiedy rzeczywiście dają o sobie znać. Bicie piany przy każdym ataku na kościół, to tylko ośmieszanie skądinąd ważnej sprawy, jaką jest lustracja. Więcej na www.polityka-4rp.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: To gangsterstwo 08.01.07, 23:55 homo.homini.lupus.est napisał: > a nie lustracja,nawet dzika. > Takiego zdziczenia nie było jeszcze nigdy - portal Agory publikuje > listę nazwisk,bez żadnej weryfikacji,być może część tych ludzi to osoby > niewinne,nieważne,rzucamy internetowej tłuszczy te nazwiska,niech się pożywi. > Inni już wcześniej rzucili. Obrzydliwość Jak obecny prezes z telewizora opublikował swoją listę bez weryfikacji to było o`k, natomiast gdy okazało się, że księżula nie są bez winny to jest obrzydliwość. No cóż takie podejście do rzeczy faktycznie jest nieco obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Dziwisz pozwoli na ujawnienie plotek 08.01.07, 11:21 adas313 napisał: > Jestem ciekaw co na to ci, którzy zarzucali Dziwiszowi związki z SB, zwłaszcza > po tym gdy próbował powstrzymać ks. Zaleskiego. Dziwisz pozwoli na ujawnienie plotek, szczupaki beda pod szczegolna ochrona Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 To ten od czakramu? 08.01.07, 15:16 To ten sam gość to zagrodził turystom dostęp do czakramu bo to nie po chrześcijańsku zwiedzać? Jeśli to ten to całkiem słusznie go odwołali bo moim zdaniem to debil był. Odpowiedz Link Zgłoś
www.issi.pl Re: To ten od czakramu? 08.01.07, 15:31 oczywiście powinien dopuszczać turystów do kamiuszczka za odpowiednią opłatą ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Będzie sią działo... 08.01.07, 11:01 Wielgusowi może się należało za calokształt, ale to jeszcze nie dowodzi, że można już wszystko. Codziennie nowy żywy trup będzie wypadał z jakiejś gazety. A my NIGDY się już nie dowiemy, który z nich miał chwilę słabości 40 lat temu, a który od dziecka był sukinsynem. Grunt, że będzie "wesoło", a moraliści z rocznika (urodzenia)1980 będą mogli bawić się w Boga. Lustracja bez sądu, bez obrońców, świadków, procedur i apelacji to lincz. Nie chcę linczów, nawet jeśli ceną jest Oleksy migający się 10 lat przed prawomocnym wyrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Będzie sią działo... 08.01.07, 11:09 A ja jednak wolę aby "załatwili" Towarzyszy... Co do Wielgusa to nie ma linczu... każdy mógł sobie wyrobić zdanie... A Wielgus najbardziej zaszkodził sobie tym że kłamał gdy gazety ujawniły dokumenty zaprzeczając wszystkiemu... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_au Re: Wreszcie mamy przyspieszenie w lustracji 08.01.07, 11:58 Cos mi sie mocno wydaje ze za niecale pol roku kosioly w polsce beda "samoobslugowe" Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 10:45 Czy inni pójdą za przykładem kościoła i przeprowadzą rzetelną lustrację? Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 10:46 A ilu TW pracuje w "Gazecie Wyborczej"??? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Pewnie wszyscy, wciąż piszą do szafy Lesiaka 08.01.07, 10:49 A w ogóle to co Ty robisz na "esbeckim forum Gazety"? Kolaborujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl A co ci do tego? 08.01.07, 11:12 zasmucony1 napisał: > A ilu TW pracuje w "Gazecie Wyborczej"??? A niechby nawet i wszyscy. Agora to jest _prywatna_ firma. Nie chcesz - nie czytasz i nie wchodzisz na portal. Ja np. nigdy nie kupiłem "Nie" a czytałem może ze 2 razy ponad 10 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: A co ci do tego? 08.01.07, 14:02 > czytasz i nie wchodzisz na portal. Ja np. nigdy nie kupiłem "Nie" a czytałem > może ze 2 razy ponad 10 lat temu... A to szkoda, bo to ciekawa gazeta jest. Nie musisz kupować, masz online :) Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Re: Kaczyński interweniuje u Papieża 08.01.07, 14:21 P. Kaczyński interweniował u Ojca Świętego w sprawie Wielgusa prawie wymusił jego rezygnację a nie przeszkadzają mu aktywiści komunistycznego reżimu w rządzie jego brata co za dwulicowość prawdziwa moralność Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Judasz miał przynajmniej honor i powiesił się 08.01.07, 10:47 Judasz miał przynajmniej honor i powiesił się, a ci ludzie (w większości) nawet nie chcą się przyznać, nie kwapią się by przeprosić ludzi, na których donosili. Odpowiedz Link Zgłoś
kalesonyzony Re: Kiedy ujawnia sie nazwiska 08.01.07, 13:42 tych, ktorzy raporty od agentow przyjmowali i co za te zaslugi dzisiaj maja albo co czynia dalej zawodowo Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Pozostaną młodzi księża i desant watykański 08.01.07, 10:47 Kontakty z SB? Czy współpraca? Bo jeśli to pierwsze to trzeba "wyciąć" wszystkich księży urodzonych PRZED ok 70r. Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: Pozostaną młodzi księża i desant watykański 08.01.07, 10:51 Witam, popieram. W myśl jedynej, słusznej, prasołówej doktryny wszyscy tw powinni sobie dać w łeb, w dalszej kolejności wszyscy byli pracownicy SB, następnie Pracownicy IPN, wraz z rodzinami, a na końcu prasoły - bo wielu oleum nie starcza, tak są zajadli. Zaścianek Europy górą. Tak trzymać. Kogo by tu jeszcze unurzać???? Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Pozostaną młodzi księża i desant watykański 08.01.07, 11:02 Prawda jest taka, że donosiła zdecydowana mniejszość, ale niestety wysoko ulokowana. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez ka 08.01.07, 10:51 Rzetelną lustracją tego w żadnym wypadku nazwać nie można. Ale dobrze, że coś się ruszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Powoli agentura jest odsuwana, bedzie larum w GW 08.01.07, 10:52 ktora przez cale lata stala murem za bandytami komunistycznymi i kapusiami Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 janul1... co ci uciska łeb, berecik ? 08.01.07, 10:56 pokaż mi jeden artykuł GW, potwierdzający twoje łajdackie pomówienia! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Każdy z nich niewinny i wije się jak piskorz. 08.01.07, 10:55 A jak wyciągną z archiwum wiarygodne dokumenty, to zaraz Glemp mówi o trzykrotnie odbijanych świstkach...Czas najwyższy na całkowite otwarcie akt IPNu, trochę się zrobi szumu, ale za to potem już nikt nie będzie straszył teczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek.krzeminski Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 10:57 Czyli rację mają Michalkiewicz, Waldemar Łysiak, Korwin Mikke. Viva IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Lawina ruszyła. Kościół zacznie, potem cały kraj. 08.01.07, 10:58 Taki będzie scenriusz narodowego oczyszczenia się z kłamstw i fałszu. Ludzie którzy ulegli odejdą. Chwała tym, którzy będą umieli sami przyznać się do popełnionych błędów, zanim ktoś przedstawi dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard.. 08.01.07, 11:01 "I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom." Zostały zastąpione - przypodobaj się rządzącym Odpowiedz Link Zgłoś
wahlrich a gdzie sa oficerowie prowadzacy???? 08.01.07, 11:03 proponuje, zeby przy publikacjach nazwisk tw publikowane byly zdjecia i nazwiska prowadzacych oficerow bezpieczenstwa. dajmy i im mozliwosc wypowiedzenia sie o metodach i technikach operacyjnych, sposobach werbowania agentow itp. mysle ze wielu z nas checia pozna twarze tych panow.... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Franc Maurer jest w Nowej Zelandii. 08.01.07, 11:24 I w ogóle nie chce mu się z tobą gadać. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
troque Za 8 lat mój syn 08.01.07, 11:07 Za 8 lat mój syn będzie pełnoletni oraz będzie mógl głosować. Zastanawiałem się czy rozmaici panowie z kanapy nadal będą budować podziały w oparciu o wydarzenia z minionego wieku czy też zdołają zacząć myślec o przyszlości i prawice oraz lewica będą oznaczały to czym w istocie są. Do wczoraj myślałem, że niestety w 2015 roku nadal będzie najważniejsze kto na kogo ma teczke .... ale szambo nareszcie wystrzelilo, będzie śmierdziało, kwiatki w ogrodzie zwiędną by potem posprzątać i zabrać się do konstruktywnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 zlustrowac kosciol w polsce bo widac ze co drugi 08.01.07, 11:08 to byl kapus???????? tragiczne i straszne... zwylky czlowiek sie nie lalamal a tu taki bo..... popoeluszko to dopiero byl czlowiek!!!!!!!!!!i kaplan... Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Ale afer obyczajowych nie ujawnili 08.01.07, 11:21 tak ze nikt nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
napletekgandalfa Re: Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez ka 08.01.07, 11:08 Niech ten kUr wa szturski odpowie czyim pomiotem jest?żydem jest to widać i czuć z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard... 08.01.07, 11:11 Piszę do tej części Narodu którzy uważają siebie za wierzących w Boga, Każdy kto naprawdę wierzy,wie,że wszystko co było,co jest i co będzie,jest Wolą Boga Wszechmogącego. Czy nie Pan Bóg Kieruje tym wszystkim,? Czemu się obrażacie na Boże czyny? Czy możecie znać drogi Pana Wszechmogącego? Pan Bóg, od powstania ludzkości, wszystko wie,wszystko widzi,wszystko może, On to prowadzi ludzkie umysły do ich czynów,wszystko co się dzieje, złe czy dobre, jest to z woli Boga, nikt nie może zmienić Jego czyny, Tak czynił zawsze,tak czyni dziś, tak będzie czynił jutro i w przyszłości, nic człowiek nie robi z swojej woli,chociaż tak myśli, kto by nie był tym człowiekiem, taka jest wola Jego,Pana Boga. Mówię do Was,do wyznających i wierzących w Boga Jedynego, opamiętajcie się, nie krzyczcie,nie unoście się,nie przeklinajcie,nie słuchajcie tych którzy mówią słowa przeciw Bogu,a niby to są za sprawiedliwością,nawet żeby to był Rydzyk lub Glemb,bo mówią przeciw woli Boga. Bądźcie dobrej myśli i wróćcie do prawdziwej wiary w Boga Jedynego. Kochajcie bliźniego jak siebie samego,a życie wasze będzie łatwiejsze. Człowiek otrzymał od Boga możliwość wyboru, dobra i zła,wy bądźcie sędziami sprawiedliwymi,kto czyni zło dla ludzkości,a kto dobro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard.. 08.01.07, 11:12 D:\michnik_jaruzelelski_wigila.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk To kara za 17 lat pychy i pazerności. 08.01.07, 11:18 Kara za bezwględne łupienie państwa polskiego, za przywileje i arogancję. Za luksusy i zbytek. To sprawiedliwość dziejowa sie wypełnia. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaszm Kosciol ma za swoje 08.01.07, 11:17 Tak nawolywal do wybierania pieknych Marianow, AWS-ow od siedmiu bolesci, to sie doigral. Jak przy wladzy byli dwa razy postkomunisci to jakos krzywdy kosciolkowi nie robili, choc kler plul im w twarz z ambony, a wierzcie mi Millerowe wiedzily znacznie wiecej niz wiedza Kaczorowe. Zle im bylo to maja za swoje. Tak na marginesie spowiedz w kraju w ktorym 30% ksiezy bylo TW nabiera nowego znaczenia. Pozdrawiam MichalM Odpowiedz Link Zgłoś
kolka14 Proboszcz katedry na Wawelu odwołany przez kard.. 08.01.07, 11:24 Kościół ma możliwość odwoływania i powoływania. Ta zabawa jest dotowana z naszych podatków i trzeba robić miejsca dla nowych kadr kościelnych szkolonych za państwowe pieniądze. Z innego punktu widzenia zero mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Kolejna teczka wyciągnięta przez UB -ków z Wprost. 08.01.07, 11:29 Ile ich jeszcze wyciągną? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Trzeba było spalić wszystkie te papiery w 1990 r 08.01.07, 11:35 Trzeba było spalić wszystkie te papiery w 1990 roku albo rozliczyć je wtedy a nie dziś... Przynajmniej byłby święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Następny nawiedzony 08.01.07, 11:40 Spalić? A co z tymi samymi papierami, które są w Moskwie, Berlinie i u innych wywiadów? Niszcząc te papiera dajemy argumenty do ęki obcych wywiadów i SB- eków, ujawniając oczyszczamy życie publiczne z ludzi, którzy byliby za ich pomocą sterowani, szantażowani itp. Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Re: Trzeba było spalić wszystkie te papiery w 199 08.01.07, 14:31 Podobno Kiszczak wszystko spalił zatrzymując mikrofilmy. Odpowiedz Link Zgłoś