logophilos Dlaczego premier i prezydent nie 15.01.07, 05:44 uczestniczą w tej największej akcji charytatywnej w Polsce? Bardzo przepraszam, ale to jest ich obowiązek, wynikający z tego, że biorą kasę z naszych podatków. Puszki w garść i do roboty na ulice! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk ####Owsiak - przekaż te pieniądze do Radia Maryja. 15.01.07, 05:52 Wtedy będziemy mieć 100% pewności, że kasa to nie zostanie ukradziona. Bo wiesz Jurek jak jest: banki okradają a Ojca Dyrektora nikt nie ruszy. ;))) ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk _____Owsiak idzie właściwą drogą. 15.01.07, 06:24 Tak właśnie powinna wyglądać pomoc innym. Pomagać powinni INDYWIDUALNI ludzie, a NIE PAŃSTWO za nasze podatkowe pieniądze. Państwo, które te pieniądze marnotrawi i rozkrada. Ludzie chcą pomagać i robią to bez angażowania nieruchawego, złodziejskiego aparatu państwowego. I niestety rację ma jeden z przedmówców: 25 milionów zebrano, a jakiś sk...syn za kilkumiesięczne zasiadanie na fotelu prezesa państwowego monopolisty bierze taką sume jako odprawę. Bo to "superfachowiec" przecież..... I bierze ta kase zgodnie z prawem. SZKODA TEJ NASZEJ POLSKI. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx zamiast może sprawna służba zdrowia? 15.01.07, 06:34 Tak przez ciekawość: ogromna większość szpitali ma wielkie długi, za które teraz komornik może zajmować 100% majątku szpitala. Co się stanie z tym całym sprzętem?? Zostanie za pół darmo oddany jakiejś osobie, która kupi szpital? Polska to jednak świetny kraj do interesów: cały naród dorzuca się do kilku prywatnych kieszeni. Może zamiast (albo razem z) takimi imprezami rozliczyć rząd i urzędników z tych pieniędzy, które spływają z oficjalnych składek?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Niestety. Coś w tym jest co piszesz. 15.01.07, 06:43 Właśnie trzeba by się zapytać Owsiaka jak on widzi ten problem. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Relige trzeba by pytac co ma zamiar 15.01.07, 07:29 zrobic,zeby wydobyc szpitale z poteznego zadluzenia. Na Dolnym Slasku zadluzenie szpitali to jest ok,miliarda zlotych!!!! Owsiak robi biznes,a nie tylko akcje chatytatywna. To jest jego prywatna fundacja do zbierania naszych pieniedzy. Z odsetek z naplywajacyhc przez caly rok datkow na prywatna fundacje Owsiak robi woodstok,na ktorym jest propagowana Hare Kriszna oraz wybrane gatunki piwa. Przy okazji mlodzi Polacy taplaja sie w bryji oraz sluchaja muzyki,czasem dobrej ale w wiekszosci to chlam. Chodzi o jakis rodzaj luzactwa,robta co chceta i oszukiwanie ,ze taplanie sie blotnej bryji to jest wolnosc. A to jest gowno. Dokladnie. A tak naprawde,to wrogowei smieja sie w kulak widzac polska mlodziez tarzajaca sie w blocie i chlejaca piwsko,ze o narkotykach nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Relige i Owsiaka można zapytac.. 15.01.07, 07:48 Czy to nie jest dobry moment, żeby razem ze sprawozdaniem OrkierstryOwsiakowej (OO) przedstawić sprawozdanie z przepływu funduszy w służbie zdrowia?? Od sumy składek od sum przekazywanym szpitalom. Nagle by się okazało, że gdzieś po drodze "znika " 2/3 pieniędzy. Kilku złodziei i urzędników mniej pomiędzy Religą a szpitalami, a żadne OO nie będzie potrzebne. > Owsiak robi biznes,a nie tylko akcje chatytatywna. ...tu się zgadzam(robi i jedno i drugie), ale nikt nikogo nie zabije, jeśli nie da do puszki. > Przy okazji mlodzi Polacy taplaja sie w bryji oraz sluchaja muzyki,czasem >dobrej Ich sprawa. Jeśli to lubią to ich strata. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Możemy byc dumni 15.01.07, 07:53 Społeczeństwo daje na "Jurka Owsiaka", natomiast rząd i parlament łozy w pospiechu na swiatynię Opa(cz)ności Bożej i klerykalizację kraju. Rząd nie ma na sprawy związane z lezceniem chorych i pomoc potrzebujacym!!! (SŁYNNE PODZIĘKOWANIE PREMIERA MOHEROWYM BERETOM, ŻE "BEZ NICH NIC NIE BYŁOBY MOZLIWE"...!!!???). Ch(w)ała premierowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk 23 miliony Owsiak-40 mln na Św. Opatrzności Bożej 15.01.07, 08:22 23 miliny na ratowanie ludzi - 40 milionów na pomnik pychy i arogancji kleru katolickiego. Brawo. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Brawo OWSIAK! 15.01.07, 07:55 Tak trzymać! Oby takich dni jak wczoraj było jak najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Brawo OWSIAK! 15.01.07, 08:11 właśnie wróciłem ze Żmigrodu :) Było wspaniale chos wietrznie i zimno :D ale wielkie THX dla tych co zoatali :D piona.lipa Odpowiedz Link Zgłoś
johny74 Re: Brawo OWSIAK! 15.01.07, 08:36 Ludzie nie wychwalajcie tak tej żałosniej żebraniny . Tak naprawdę za darmo w tej imprezie to tylko biegają dzieciaki z puszkami . Zastanówmy sie ile w calym kraju kosztowała organizacja tej imprezki . ktoś za to zapłacił . Zamiast robić cyrk i wydawać kasę na organiację (chodzby ochrona , policja ,to są realne koszty )poprostu przelac kase na konta Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk No to namów ludzi żeby dali bez kosztów. 15.01.07, 08:38 Jak to sobie wyobrazasz bez to swoistego owsiakowego marketingu? Jesteś taki głupi czy taki sfrustrowany? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
johny74 Re: No to namów ludzi żeby dali bez kosztów. 15.01.07, 08:48 kapitan_stopczyk napisał: > Jak to sobie wyobrazasz bez to swoistego owsiakowego marketingu? Masz racje . Tylko śmieszy mnie ta żębranina , wybuchy radości z powdu zebrania paru zł. w kraju w którym władza przepie....la 23 ml.dziennie albo lepiej . To jest chore . TO tak jakbyś jadl chleb z masłem i siedial w domu po ciemku żeby zaoszczędzić a np. syn przepijał w sobotę na dyskotece 150 Zł .Bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
monopol To przelej :))) 15.01.07, 08:47 WOŚP: post.polcard.com.pl/cgi-bin/wosp/index.cgi Caritas: www.caritas.pl/platnosci/ Polska Akcja Humanitarna: www.pah.org.pl/36297.html itd... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pecunia-non-olet Owsiak musi odejsc ! 15.01.07, 09:27 Owsiak wydaje rzekomo tylko 10% zebranej kasy na wyplaty dla swego personelu i koszta organizacyjne. Kto placi wobec tego za prace 16.000 policjantów, uzycie 6.000 radiowozów, za calodzienna prace calej telewizji publicznej - zeby sie ograniczyc tylko do kilku pozycji budzetowych? Pomimo niebotycznych wydatków wplywy z orkiestry w tym roku znacznie spadly. To jest oznaka zmeczenia Owsiakiem. Budzetowa dziure powinien pokryc Przystanek Woodstock. Jesli wywazyc spoleczny zysk zgenerowany przy okazji WOSP oraz spoleczne straty zgenerowane przy okazji Przystanku Woodstock to bilans wypada zdecydowanie ujemnie. Szkodni spoleczny Owsiak musi odejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
vidaloo A dlaczego musi? 15.01.07, 09:35 robi fajna robote, i mnostwo ludzi go popiera. Wymyslcie sobie cos lepszego, a Owsiaka zostawcie samemu sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf gadające głowy w WOŚP 15.01.07, 09:32 te wszystkie gadające głowy typu minister zdrowia zapraszane do programu WOŚP na żywo ze studia dziekowały orkiestrze za sprzęt i pomoc.Te gadające głowy reprezentowaly rozne instytucje, ktore same sa niewydolne i niezorganizowane.Moze więc je rozwiązmy???I tak wychodzi z tego, że prawdziwa pomoc człowiek może otrzymać tylko od kogoś kto umie okazać serce... fajne kartki Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek WOSP czyli Swiatowy Dzien Polaka - Zebraka 15.01.07, 10:21 ....tyle cyrku aby zebrac zasrane 20 mln PLN.... ....podczas gdy jakis dyrektor panstwowego monopolisty dostaje 25 mln odprawy za kilka miesiecy dyrektorowania......... .....panstwowych czyli wspolnych pieniedzy.... .....ile niemowlatek stracilo szanse na przezycie....????? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Chciałabym wyrównać nieco proporcje na forum 15.01.07, 10:34 ponieważ ja, moja rodzina i znajomi (z wyjątkiem mojem Mamy, będącej pod wpływem RM) jesteśmy pełni uznania dla Owsiaka, jego energii i inicjatywy chciałam podziękować mu za to na tym forum. Dużo zdrowia i satysfakcji z pracy i Pana pomysłów, Panie Jurku! Odpowiedz Link Zgłoś
fucktheduck Re: z czyjego budżetu były te fajerwerki na zdjęc 15.01.07, 11:22 z budżetu sponsorów Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski WOŚP po raz 15. Zebrano już ponad 23 mln zł 15.01.07, 13:43 Nie wiem jak sie to forum konczy bo ja tylko ze 30 postow na poczatku przeczytalem. Kilka razy w zyciu zdarzylo mi sie kwestowac wiec nie jestem zaskoczony. O mendach coz powiedziec, pieprza, pieprza, ... a na wigilijne dzielo pomocy tez pewnie nie dali. Uwazam tez, ze, zamiast "konserwatyny liberal", nalezy mowic swinia. Nie, no, ogolnie poczulem sie lepiej. Lubie to wredne uczucie czucia sie kims lepszym. Chociaz przekaz bedzie mnie kosztowal prawie tyle co datek. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera77 Re: WOŚP po raz 15. Zebrano już ponad 23 mln zł 15.01.07, 19:28 ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś