taziuta 20.01.07, 17:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciumcia [...] 20.01.07, 18:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Nie obrażajcie już pana Tuska i jego partii 20.01.07, 18:29 Nie nazywajcie już PO obelżywym słowem "liberałowie". Ta partia nie ma nic wspólnego z liberalizmem - są to ludzie pobożni i jak powiedział pan Tusk "nieustannie i systematycznie i od lat" konsultują się z liderami partii chadeckich w Europie. Chadeckich, nie liberalnych. Dlatego proszę, nie obrażajcie dobrych katolików z PO, nie nazywajcie ich liberałami. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Zakazać Polakom rozmów z obcokrajowcami! 20.01.07, 18:36 O ile tylko nie nazywają się Kaczyńscy! Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Tfu, Kaszubom też ;) 20.01.07, 18:37 Rozmawianie z Niemką = ZDRADA POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Tfu, Kaszubom też ;) 20.01.07, 18:42 zupa_wolowa napisał: > Rozmawianie z Niemką = ZDRADA POLSKI To by było gorliwsze od ustaw norymberskich bo one karały za przespanie się z nie-aryjczykiem/nie-aryjką. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Tfu, Kaszubom też ;) 20.01.07, 18:44 caius1 napisał: > To by było gorliwsze od ustaw norymberskich bo one karały za przespanie się z > nie-aryjczykiem/nie-aryjką. ale w duchu myślenia ubecji - każdy kontakt z "obcym" jest potencjalnie antypaństwowy Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Donaldzie, madrzy i zrownowazeni Polacy sa z Plate 20.01.07, 18:48 Donaldzie, madrzy i zrownowazeni Polacy sa z Plateforma. Tak trzymajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Erika Steinach popiera PO !! Tak samo jak inni 20.01.07, 18:49 wypędzeni ... widać to na tym forum !! Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio Kurduple kompromitują Polskę 20.01.07, 19:52 Kurduple powinny stanąć przed trybunałem stanu za kompromitowanie Polski na arenie międzynarodowej. Kolejny raz widać że dla krtofli interes PiS stoi przed interesem Polski a najważniejszym celem jest rozbicie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nie kurduple: Naczelni Hipokryci Rzeczpospolitej 20.01.07, 20:40 I niech im ziemia pod stopami zawsze lekką będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kaczory jak psy! 20.01.07, 20:52 juz mi tak wstyd za te kacze gowno... czemu polacy tak zdurnieli zeby blizniaczych karlow wybrac... "panie prezesie melduje.." co za wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Harde jest to pisiorkowe ścierwo na tym portalu 20.01.07, 22:05 A jak się mądrzą... a jakie toto "patriotyczne" i "moralnie czyste"... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka PO lgnie do chrześcijan, już bliżej im do komuchów 21.01.07, 07:02 Z chrześcijańskich demokratów, jedynie ostatni człon ma coś wspólnego (tylko nazwa) z ich wiernym sojusznikiem PD i SLD Odpowiedz Link Zgłoś
tequila57 kim byłby Tusk dzisiaj, gdyby niemcy II WŚ wygrali 21.01.07, 09:12 pewnie zaszedłby wyżej niz dziś Odpowiedz Link Zgłoś
kyklop Re: kim byłby Tusk dzisiaj, gdyby niemcy II WŚ wy 21.01.07, 09:17 Fakt , ale nie pisałbyś na tym portalu . Niemcy to partacze. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kim bylby by kaczki gdyby nie oszustwa wyborcze? 21.01.07, 09:22 gdyby nie wsparcie ich dawnych sojusznikow z lpr i so (ktorzy nota bene maja juz w tym doswiadczenie) ktorzy doskonale wiedzieli jak sie glosuje nieboszczykami itd... kiedy my dojdziemy do wladzy wsadzimy was wszystkich do pierdla, golym okiem widac wasze oszustwa klamstwa i zdrady! az chcialby by sie rzec "jak ja was qr*y nie nawidze ... (...) jeb*na wasza partia mać..." Odpowiedz Link Zgłoś
samuel.szehter kim bylby by wermachty gdyby nie ich oszustwa 21.01.07, 11:00 ....Tusk: PO od lat konsultuje się z liderami partii chadeckich w Europie..... ....Zwrócił jednocześnie uwagę, że kanclerz Niemiec ... jest równocześnie szefową partii CDU...... He he he he he !!!!!!!!! Co za tupet !!!! Co za bezczelna ucieczka wermahta do przodu :))))) Bez porozumienia z Polskim Rządem dla dobra Polski konszachtuje po cichu ze szwabami przeciw Polsce :)))))) pora na zmianę lidera - staczającej się w bagno POkemoni - agenta wrogiego państwa i jego szczekających piesków - Niesiołków-Matołków, mendowatych Komorowych-Gnid itp. !!!! Rokita do roboty !!!!!!!! CZUJNOŚĆ !!!!! TRADYCYJNIE NAIWNIE TOLERANCYJNA POLSKA LEŻĄCA POMIĘDZY DWOMA WROGIMI AGRESYWNYMI I Z NATURY BARBAŻYŃSKIMI NARODAMI CIĄGLE NARAŻONA JEST NA PRÓBY ROZWALENIA JEJ POPRZEZ PODSTAWIANIE AGENTÓW TYPU PONIŃSKI, RZEWUSKI, BRANICKI, JARUZELSKI A TERAZ TUSK POLACY I POLACZKOWIE BĄDŹCIE CZUJNI !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kim bylby by kaczki gdyby nie oszustwa wyborcze? 21.01.07, 11:29 wszyscy wiedza ze łgarstwa kaczynskich i ich klakierow niszcza ten kraj, czy znajdzie sie ktos na tyle odwazny by splunac im w twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
tcl PiS, LPR i Samoobrona kompromitują Polskę? 21.01.07, 11:31 Plebs, prostaki i oszołomy. Na butach wnieśli swój gnój do naszych salonów. Teraz chcą skazić Europę. --- licytuj! zarabiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.morel kim byłby Tusk dzisiaj, gdyby hitler wygrał IIWS ? 21.01.07, 11:57 ....Tusk: PO od lat konsultuje się z liderami partii chadeckich w Europie..... ....Zwrócił jednocześnie uwagę, że kanclerz Niemiec ... jest równocześnie szefową partii CDU...... z taką perfidną, bezczelną retoryką i z takim pochodzeniem (dziadzio ochotnik wermahtowy) ! i tak wspaniałą niemczyzną (do 11 roku życia szprechał tylko po szwabsku) - Hertuske byłby z pewnością wysokim funkcjonariuszem w hitlerowskim państwie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko perfidne kaczory pragną ogłupić polaków do reszty 21.01.07, 12:13 chociaz sam nie wiem czy bardziej sie jeszcze da, skoro Narodowym Bankiem Polskim rządzi magisterek z szemranym dyplomem PKO BP nauczyciel fizyki, a prezydent polski jest wasalem własnego brata - taki kaczy układ Odpowiedz Link Zgłoś
samuel.szehter perfidne pokemony pragną ogłupić polaków do reszty 21.01.07, 12:30 > dawniej sprawa była prosta !!!!!! > > gdy nie pogodzony z wyborczą przegraną konkurent > szukał zdradziecko pomocy u szwabów > był po prostu oślepiany i kastrowany :) > > tak postępowali ze zdrajcami Bolesław Chrobry, > Bolesław Krzywousty i Bolesław Śmiały !!!!! :) to miało praktyczne znaczenie: zdrajca nie mógł dowodzić wojskiem rebeliantów i nie mógł mieć potomka. Tuska wystarczyłoby pozbawić przed Trybunałem imunitetu ! napiętnować za zdradę i zakazać uprawiania polityki bez kastrowania go on i tak jest eunuchem politycznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko zakaz hodowli kaczorow i aborcje jednojajowcow 21.01.07, 13:58 to program polityczny mojej nowej partii SBK - Stop braciom kaczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.morel kastracja wermahta z amputacją języka :) 21.01.07, 16:09 > dawniej sprawa była prosta !!!!!! > gdy nie pogodzony z wyborczą przegraną konkurent > szukał zdradziecko pomocy u szwabów > był po prostu oślepiany i kastrowany :) > > tak postępowali ze zdrajcami Bolesław Chrobry, > Bolesław Krzywousty i Bolesław Śmiały !!!!! :) > Tuska wystarczyłoby pozbawić > przed Trybunałem imunitetu ! > napiętnować za zdradę > i zakazać uprawiania polityki > bez kastrowania go > on i tak jest eunuchem politycznym :) wermaht to eunuch polityczny i cienias - zgoda !:) ale profilaktyczna amputacja jego szwabskiego jęzora nie zaszkodzi polskiej polityce zagranicznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kaczynskie nawet nie umia rzadzic tym krajem ;] 21.01.07, 16:29 maja prezydenta premiera szefow wszystkich firm, a polityke zagraniczna musi uprawiac za nich opozycja... co za zalosne kurduple... Odpowiedz Link Zgłoś
pexi Re: kaczynskie nawet nie umia rzadzic tym krajem 21.01.07, 17:56 no i jak ktorys z tych kaczynskich byl z wizyta w PE to tylko zaprosil na spotkanie poslow z PIS, Samoobrona, LPR znak wysokiej kultury i dyplomacji a teraz jak jest propozycja jakiegos stanowiska dla PO to oni beda wybierac kto i jak... Co do PE to ono bylo specialne stworzone zeby tam bylo glosowane nie wedluk krajow tylko weduk partii i wedluk ich potrzeb, interesesow i to tam wyglada jak by kaszub z PIS mial za zle ze kaszub z PO duskutuje z slazakiem z PO... co do komisji spraw zagranicznych w PE to raczej polska sie nie nadaje bo jak zacznie sie brac za tematy wschodnich krajow jak bialorus lub ukraina to wielu ludzi w tych krajach beda to widziec polske jak bylego kolonialiste i smutne ale prawdziwe to trzeba miec podklady ekonomiczne zeby miec jakis wplyw w rozmowach miedzynarodowych Odpowiedz Link Zgłoś
and_kok Re: kim bylby by wermachty gdyby nie ich oszustwa 21.01.07, 14:15 oj człowieczku mały - przecież gadasz jak typowy ideolog (dodam, ze w moim mniemaniu to najgorsza obelga). Ideologiami i utartymi powiedzonkami posługują się tylko małe umysły, lub ludzie chorzy z nienawiści. A może masz po prostu za dużo czasu na rozmyślania?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk [...] 21.01.07, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok MŁOCIE! Nie żyłby, ponieważ Józef Tusk 21.01.07, 14:48 trzeciega dnia na froncie zdezerterował z Wehrmachtu!!!! A za to groziła czapa!!! Przestancie wymyslac bzdury - szmaciarze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palekh Re: PO lgnie do chrześcijan, już bliżej im do kom 21.01.07, 18:44 za to kaczory są tak katoliccy że nie przeszkadza im codzienne łamanie kilku przykazań bożych. Ksądz w niedziele wysłucha spowiedzi da rozgrzeszenie pokuty nie zada bo się boi i od poniedziałku znowu hulaj kacza duszo piekła nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
martini077 Re: kaczory jak psy! 20.01.07, 23:23 Mnie nie jest wstyd. Nie jest mi wstyd nawet za ciebie, chociaż po twoich postach widać żeś prymitywne bydlę. Tak sobie myślę, źe wstyd to może być twoim nauczycielom a może i rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: kaczory jak psy! 20.01.07, 23:45 ja gdybym miala rodzine nalezaca do pis to nie wiem co bym zrobila? kiedys sie mowilo ,miec w rodzinie ksiedza taki wstyd,a teraz nalezec do pisu to nalezaloby sie tylko poszlachtowac,albo powiesic Odpowiedz Link Zgłoś
samuel.szehter Re: kaczory przeganiają szwabskie psy! 21.01.07, 11:18 > dawniej sprawa była prosta !!!!!! > > gdy nie pogodzony z wyborczą przegraną konkurent > szukał zdradziecko pomocy u niemców > był po prostu oślepiany i kastrowany :) > > tak postępowali ze zdrajcami Bolesław Chrobry, > Bolesław Krzywousty i Bolesław Śmiały !!!!! :) to miało praktyczne znaczenie: zdrajca nie mógł dowodzić wojskiem rebeliantów i nie mógł mieć potomka. Tuska wystarczyłoby pozbawić przed Trybunałem imunitetu ! napiętnować za zdradę i zakazać uprawiania polityki bez kastrowania go on i tak jest eunuchem politycznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko jadowite kaczki 21.01.07, 12:15 widac ze jesli czegos sami nie umia zrobic jednojajowi, a ktos umie zrobic to lepjej od nich - to tego kogos beda probowac zgwalcic, opluc byleby nie byl lepszym od nich Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.morel jadowite wermahty 21.01.07, 12:36 ....Tusk: PO od lat konsultuje się z liderami partii chadeckich w Europie..... ....Zwrócił jednocześnie uwagę, że kanclerz Niemiec ... jest równocześnie szefową partii CDU...... z taką perfidną, bezczelną, zakłamaną retoryką z takim pochodzeniem (dziadzio ochotnik wermahtowy) ! i tak wspaniałą niemczyzną (do 11 roku życia szprechał tylko po szwabsku) - karierowicz Hertuske byłby z pewnością wysokim funkcjonariuszem w hitlerowskim państwie prowadzącym politykę ekstermicji Polaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko skończcie z ta propaganda kurskie 21.01.07, 13:59 nie uda wam sie zawladnac naszymi umyslami! Odpowiedz Link Zgłoś
samuel.szehter skończcie z ta propaganda skur...skie pokemony 21.01.07, 16:16 i posthitleryzm i zydokmuna i GWno nie pomogą wam wermahtowe ścierwa :) Polacy i tak popierają PIS ! Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kacze psy pogodzcie sie z przegrana ;] 21.01.07, 16:27 co to za rzadzacy co ni maja kontroli nad polityka zagraniczna ;> nic nie umiecie zrobic, nawet rzadzic wlasnym krajem... jestescie tak zalosni... Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: kaczory jak psy! 21.01.07, 05:17 martini077 napisał: > Mnie nie jest wstyd. Nie jest mi wstyd nawet za ciebie, chociaż po twoich > postach widać żeś prymitywne bydlę. Tak sobie myślę, źe wstyd to może być twoi > m > nauczycielom a może i rodzicom =================================================================== Twoj post potwierdza twierdzenie ze wieprze nigdy sie nie wstydza. Odpowiedz Link Zgłoś
martini077 Re: Kurduple kompromitują Polskę 20.01.07, 20:51 Kaczyńscy prowadzą Polskę w dobrym kierunku. Są odpowiedzialni, inteligentni, przenikliwi, potrafią być stanowczy, no i co najważniejsze, są niezależni. Nazywasz ich kurduplami, twoja sprawa koleś, świadczy to jak najgorzej o tobie. Ale może to nie twoja wina, może nasłuchałeś się tego Żyrinowskiego polskiej polityki czyli Stefka Niesiołowskiego. On tak ma, że gdy mówi o Kaczyńskich to tętno mu skacze, gały na wierzch wychodzą no i jeszcze piana mu z pyska leci. Skrajny przypadek. Żal człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko piana z pyska toczy sie kaczynskiemu 20.01.07, 20:54 przy kazdej przemowie... zauwazyliscie?? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dwa stęknięcia trzy piardnięcia pociągnięcie nosem 20.01.07, 21:01 kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
martini077 Re: piana z pyska toczy sie kaczynskiemu 20.01.07, 23:15 Nie zauważyłem. Wydaje mi się nawet, że Kaczyńscy to wyjątkowo opanowani ludzie. Przy takiej ilości pomyj jakie na nich leją różne łajzy zachowują się bardzo powściągliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Kurduple kompromitują Polskę 20.01.07, 23:16 martini077,Jareczek twój kiedy mówi zawsze wygląda tak jakby siedział na kiblu i miał zatwardzenie.Jeden sraczka drugi zatwardzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
martini077 Re: Kurduple kompromitują Polskę 20.01.07, 23:42 Nie zauważyłem. Wydaje mi się nawet, że Kaczyńscy to wyjątkowo opanowani ludzie. Przy takiej ilości pomyj jakie na nich leją różne łajzy zachowują się bardzo powściągliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: Kurduple kompromitują Polskę 21.01.07, 00:03 lwowiak5 napikiblu jak mozna wierzyc szczurzym oczom kaczorow !mnie sie cchce rzygac! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 [...] 20.01.07, 22:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 [...] 21.01.07, 00:09 Wiadomość została usunięta z powodów politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk nie utożsamiaj polskich kaszubów z foksdojczami !! 20.01.07, 18:45 a lepiej niz z giermanką to z krową na polu pogadać ładniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: nie utożsamiaj polskich kaszubów z foksdojcza 20.01.07, 18:52 Zoofil? Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Wypowiadałem się w kwestii wyglądu ... a co do 20.01.07, 18:54 typu urody to preferuje blondynki z niebieskimi oczami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wypowiadałem się w kwestii wyglądu . a co do 20.01.07, 20:16 jewropejczyk napisał: > typu urody to preferuje blondynki z niebieskimi oczami :-) Niemożliwe! Nie widziałam jeszcze krowy z niebieskimi oczami. Choć może to dlatego, że wogóle nieczęsto widuję krowy... Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann FoXy Dojcze czy Volks DEUTsCHE? 20.01.07, 19:31 FoXy Dojcze czy VOLKS DEUTSCHE? Pytanie retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
czlon_pisu FOX to polityczna ekstrema w Hameryce 20.01.07, 20:28 FOX to polityczna szczekaczka w Hameryce, zreszto znacznie mniej popularna teraz niz 5 lat temu. Co to ma do polskich politykow ? Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Zakazać Polakom rozmów z obcokrajowcami! 20.01.07, 18:40 zupa_wolowa napisał: > O ile tylko nie nazywają się Kaczyńscy! To obowiązywało w CCCP i obowiązuje w rajach porządku i sprawiedliwości społecznej takich jak Korea Północna i Kuba. Tylko że to nie działa. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Nie obrażajcie już pana Tuska i jego partii 20.01.07, 18:38 >Nie nazywajcie już PO obelżywym słowem "liberałowie". Ta partia nie ma nic wspó Dlaczego obelżywym? Przecież to komplement oznaczający osobę która stara się wszystko oceniać używając rozumu zamiast ślepo porównywać z szablonami wyprodukowanymi przez autorytety. Nie jest przypadkiem, że najzajadlejsze ataki na liberałów i liberalne myślenie są w literaturze krajów gdzie cnotą najwyższą jest ślepe posłuszeństwo. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak I widzicie PISiaki!! już nie tylko cały kraj się 20.01.07, 18:33 z Was śmieje, ale i cały świat!! i to już który raz z kolei! Po takich kompromitacjach uczciwy rząd i premier podali by się do dymisji, ale nie Wy przecie jesteście PISiaki! Wam nie uczciwosć w głowie tylko władza!! Żaden rząd do tej pory się tak nie skompromitował! Do obory wieśniory! (nie ubliżając mieszkańcom wsi) Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Tusk powoli kończy 20.01.07, 20:14 >> sfatygowane pisuary Zwolennikom Platformy pozostają już tylko wyzwiska i obelgi. Mizernie Tusk kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Umiesz czytać? 20.01.07, 20:26 norton2005 napisała: > > Zwolennikom Platformy pozostają już tylko wyzwiska i obelgi. Bo na obecnym forum "koncert dał" niejaki krewiblizna; bynajmniej nie zwolennik Platformy... Odpowiedz Link Zgłoś
absurd "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo k... 20.01.07, 18:02 Jakim prawem te ciołki z PO rezygnują z komisji spraw zagranicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:07 takim prawem, ze im ta komisja sie nalezy , ale moga wymienic ja sobie na cos jeszcze bardziej korzystnego.. a glupie pisiory moga sie tylko przygladac z rozdziawiona buzia jak sie robi polityke w Europie i drapac sie po jadrach.. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:11 A kto PO zagwarantuje że gdy zrezygnują z komisji zagranicznej to będą mieli 3 inne? Jakie krasnoludki załatwiają takie sprawy? Obawiam się że w rezultacie tych matactw PO nie dostanie nic, no co najwyżej d/s Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:14 Myślisz, że szantaż w UE jest bardziej skuteczny niż negocjacje i szukanie kompromisu? To jesteś w równie dużym błędzie co kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:41 szczypiorkowski napisał: > A kto PO zagwarantuje że gdy zrezygnują z komisji zagranicznej to będą mieli 3 > inne? Jakie krasnoludki załatwiają takie sprawy? ****************************************** Jesteś skażony stylem Kaczyńskich, którzy własne słowo mają za nic. Istota wszelkich negocjacji polega na dotrzymywaniu słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 A ty sie podrap po twojej pustej glowie... 21.01.07, 04:22 bo jaja już dawno straciłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: A ty sie podrap po twojej pustej glowie... 21.01.07, 05:30 janek-007 napisał: > bo jaja już dawno straciłeś. ===================================================== janek do azbestow, bo zrozumienie tych zagadnien znacznie cie przerasta. Ja wiem ze ubodzy na duchu musza miec wodza , ale te czasy minely bezpowrotnie i twoje wsilki spelzna na niczym Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:07 Takim, ze w PE liczy sie przede wszystkim wspolpraca a nie slepy ped ku wladzy. Dlatego tez "ciolka z PiS" jest to tak trudno zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:08 absurd napisał: > Jakim prawem te ciołki z PO rezygnują z komisji spraw zagranicznych? Nie rezygnują! Gotowi są ją przehandlować za coś wiecej. To tylko biznes, kolego! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agni1 Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 20:56 No właśnie - po cholere nam komisja spraw zagranicznych w przededniu złożenia pozwu wypędzonych z ziem zachodnich przeciw Polsce - lepiej oddać stanowisko Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 21:14 agni1 napisała: > No właśnie - po cholere nam komisja spraw zagranicznych w przededniu złożenia > pozwu wypędzonych z ziem zachodnich przeciw Polsce - lepiej oddać stanowisko > Niemcom. Coś wiesz o tym przededniu? Czy tylko tak sobie spekulujesz? I co do tego ma Parlament UE? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 19:43 A czy jej "przejęcie" należy do obowiązków PO? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 20:28 absurd napisał: > Jakim prawem te ciołki z PO rezygnują z komisji spraw zagranicznych? To wprawdzie nie wynika z artykułu, ale - jeśli tak, to zapewne uważają komisję finansów za ważniejszą. A nie mogą mieć obu. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Pytanie do zaangażowanych wielbicieli PiS 20.01.07, 18:02 Czy każdy kto się nie zgadza z polityką prowadzoną przez Pana J. Kaczyńskiego i PiS to zdrajca narodu polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Pytanie do zaangażowanych wielbicieli PiS 20.01.07, 18:07 Tak w ogóle to nie istnieje jakaś polityka PiS. To co obserwujemy, to wyłącznie efekt rojeń lidera tej partii. Nie ma w tych rojeniach żadnego ładu i składu i dlatego efekty są nadzwyczaj trudne do podsumowania - bo albo ich nie ma, a jak jakieś są, to zazwyczaj mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Mylisz się! 20.01.07, 20:34 sumienie.lk napisał: > Tak w ogóle to nie istnieje jakaś polityka PiS. To co obserwujemy, to wyłącznie > efekt rojeń lidera tej partii. Lider tej partii w kwestii polityki zagranicznej nie ma nawet rojeń... Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny no i kompromitacja PiS-u oraz naszego MSZ 20.01.07, 18:04 I tak oto PiS oraz Fotyga z MSZ-u przez ostatnie dni przeniosły swoją politykę pt "bij w PO" na forum europejskie gardłując o zdradzie stanu. A skończyło się jak zawsze...kompromitacją. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk To można się jeszcze bardziej skompromitować? 20.01.07, 18:08 Uważam, że to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To można się jeszcze bardziej skompromitować? 20.01.07, 19:00 sumienie.lk napisał: > Uważam, że to niemożliwe. *************************************** Poczekaj do poniedziałku. Znajdą sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: To można się jeszcze bardziej skompromitować? 20.01.07, 20:37 sumienie.lk napisał: > Uważam, że to niemożliwe. Tu, akurat, masz rację. I dlatego liderzy innych państw wolą rozmawiać z kimś normalnym; w tym wypadku - z Tuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Korupcja polityczna PO 20.01.07, 18:07 Jesteśmy świadkami korupcji politycznej i to w układach z obcymi, czyli tego co PO tak zawzięcie cały czas krytykowała PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Korupcja polityczna PO 20.01.07, 18:11 szczypiorkowski napisał: > Jesteśmy świadkami korupcji politycznej i to w układach z obcymi, czyli tego co > PO tak zawzięcie cały czas krytykowała PiS. Szanowna Pani/Panie. Przypominam, że od jakiegoś czasu Polska jest w UE i imputowanie komuś, że rozmawiając z politykami UE dogaduje się z opcymi to już nie nadużycie semantyczne ani skrót myślowy tylko przejaw nieznajomości aktualnych wydarzeń. A może Pani/Pan myśli że jest rok 1945 tak jak zdają się myśleć bracia K. i ich przydupasy? NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Re: Korupcja polityczna PO 20.01.07, 18:45 p. coitus Skoro cała unia to są my, swoje i nasze, to dlaczego pani Merkel tak zależy żeby przewodniczącym komisji ostał się Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Korupcja polityczna PO 20.01.07, 18:53 szczypiorkowski napisał: > p. coitus > Skoro cała unia to są my, swoje i nasze, to dlaczego pani Merkel tak zależy żeb > y > przewodniczącym komisji ostał się Niemiec? Z tego samego powody dla którego Kaczyńskiemu zależało żeby prezydentem Warszawy został niejaki Kaziu. Przyganiał kocioł garnkowi. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Korupcja polityczna PO 20.01.07, 18:23 > Jesteśmy świadkami korupcji politycznej i to w układach z obcymi, czyli tego co > PO tak zawzięcie cały czas krytykowała PiS. Wiesz o czym mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Korupcja polityczna PO 20.01.07, 21:53 helmut.berlin napisał: > > Jesteśmy świadkami korupcji politycznej i to w układach z obcymi, czyli t > ego co > > PO tak zawzięcie cały czas krytykowała PiS. > > Wiesz o czym mowisz? Nie wie, bo bredzi, nie widać?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tusk powinien powiedziec PIS-owi: do budy kundle 20.01.07, 19:02 co zrobił PIS dla podniesienia prestizu Polski? Z gęby cholewę, stworzył koalicje którą zaskoczył ludzi majacych ich za przyzwoitych. Lojalnym, to mozna być wobec ludzi wiarygodnych. Co teraz, wydadza dekret wprowadzający stan wyjatkowy, wydala członków PO i sympatyków z kraju?Jak sie beda zachowywać jak rozkapryszone dziecko dostana nie tylko klapsa ale kopa w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: Korupcja polityczna PO 20.01.07, 21:58 Czy naprawde PiS musi zatrudniac takich kretynow do wypisywania opini na forum?? Kurcze bijecie na glowe pod wzgledem glupoty nawet to biedactwo z ruskiej ambasady eve15. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:08 taziuta napisał: > Pisiaki wyszły na głupków. Coś zbyt często i zbyt łatwo im to przychodzi... Mylisz się. Oni już tak się zdążyli zbłaźnić, że jedna głupota więcej nie może pogorszyć opinii o nich. Może to zresztą jest metoda. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!!!! 20.01.07, 18:15 "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO! Ale tym razem Morozowski ze swoją minikamerą zawiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:19 rejtann napisał: > "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO! > Ale tym razem Morozowski ze swoją minikamerą zawiódł. Jakimi stołkami?? Zastanów się co piszesz dobry człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:50 TRZY cieplutkie Stołeczki: "Za taki pakiet PO uważa: utrzymanie przewodnictwa w komisji budżetowej, wiceprzewodnictwo w komisji regionalnej, przewodnictwo delegacji ds. Białorusi." Oj przykleją się do ciepłych pupci, przykleją!!! tricolore napisał: > rejtann napisał: > > > "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO! > > Ale tym razem Morozowski ze swoją minikamerą zawiódł. > > Jakimi stołkami?? Zastanów się co piszesz dobry człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:56 rejtann napisał: > TRZY cieplutkie Stołeczki: "Za taki pakiet PO uważa: utrzymanie przewodnictwa w > > komisji budżetowej, wiceprzewodnictwo w komisji regionalnej, przewodnictwo > delegacji ds. Białorusi." Oj przykleją się do ciepłych pupci, przykleją!!! 1. Gdyby PiS tak negocjował to by było wszystko ok i byś brawa bił za to. 2. PE to nie polski Sejm i tam bardzo łatwo się odkleja... Odpowiedz Link Zgłoś
geordi Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 21.01.07, 00:17 Przecież kolejny bredzi, nie widać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kyklop Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 21.01.07, 09:22 Stawką jest zaległy żołd dziadka Franza. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:19 Przynajmniej robi to z otwartą przyłbicą z największymi partiami w Europie, a nie pokryjomu z Renią o tysiącu podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:46 A Lepperem w Wojnowie i w poznańskim Novotelu Donald też spotkał się z otwartą przyłbicą? To może coś nam o tych negocjacjach opowie? Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:47 rejtann napisał: > A Lepperem w Wojnowie i w poznańskim Novotelu Donald też spotkał się z otwartą > przyłbicą? > To może coś nam o tych negocjacjach opowie? A Lepper nie powiedział? W końcu Tusk jest be, a Lepper cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 19:48 Przede wszystkim nie jest to korupcja podział stanowisk, które są do wzięcia. Podział łupów. Warto zwrócić uwagę również na to, że: - nie ma mowy o żadnym spłacaniu weksli z publicznych pieniędzy - nie ma mowy o "załatwieniu" spraw sądowych - nie ma najmniejszych zastrzeżeń co do kwalifikacji osób które się typuje na stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 19:54 Platformers ze Szczecina:"Przyboczni i Kupieni cieli wszystkich!!!" "Drodzy Rodacy PO Warszawiacy ! Nie macie się czym przejmować, u nas było jeszcze lepiej. Ściągawki chodziły, ale najlepszym dowcipem były przygotowane karty do głosowania. Na dwóch kartkach ciurkiem wszystkie statutowe organy i ich skład oczekiwany przez nowego przewodniczącego - a tak naprawdę przez Sławka Nitrasa. Przyboczni i kupieni cieli wszystkich tzw. nie z układu. Ale wracając do kart do głosowania. Obradom przewodniczyła osoba wykonująca zawód radcy prawnego, w prezydium zjazdu osoby mające budzić zaufanie. Podobnie z komisją skrótacyjną, też prawie sami prawnicy i co dopuszczono do procedury głosowania karty urągające wszelkim zasadom. Na kartach obok nazwisk umieszczona została jedna kratka, w której przy wybieranym nazwisku stawiany miał być krzyżyk. Zadać należy sobie pytanie: a nie można było prościej, poprzez wykreślanie nazwisk lub umieszczenie dwóch kratek "za" i "przeciw". Nie chce mi się nawet myśleć, ile krzyżyków mogło zostać dopisanych, aby weszli swojaki. Normalnie wstyd. Jak my wyglądamy jako partia. I co mamy składać protesty, aby wszyscy nowi czytaj eskaelowcy nas do końca powycinali. W takich przypadkach winniśmy zastanowić się czy nie zarządzić ponowienia zjazdu. Ale co to da. Przecież trzeba "wykopać" Tuska, bo mu Rokita przegrał wybory. Platformers ze Szczecina" Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo a coś ad rem napisać nie łaska ? 20.01.07, 20:24 To oczywiste, że wiesz czym różni się decyzja polityczna dotycząca podziału stanowisk pomiędzy partiami koalicyjnymi od sekretnych propozycji składanych przez dwóch obślizgłych PiSdeków w pokoju hotelowym. Twój przedmówca opisał te różnice w sposób bardzo trafny i przyswajalny nawet dla ludzi otumanionych PiSowską trzecią prawdą. Nie stać cię jednak na to by przyznać, że PiS się skompromitował, więc brniesz w kabotyńskie wykręcanie kota ogonem, a jak już się poczujesz wystarczająco zbłaźniony, to wklejasz coś na zasadzie "a u was to murzynów biją"... Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:31 rejtann napisał: > "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO! > Ale tym razem Morozowski ze swoją minikamerą zawiódł. Tak, istotnie dzisiaj jest sobota. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:51 "Za taki pakiet PO uważa: utrzymanie przewodnictwa w komisji budżetowej, wiceprzewodnictwo w komisji regionalnej, przewodnictwo delegacji ds. Białorusi." Chłopcy z PO w sobotę, świątek i piątek kręcą swoje lody... Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:56 > "Za taki pakiet PO uważa: utrzymanie przewodnictwa w komisji budżetowej, > wiceprzewodnictwo w komisji regionalnej, przewodnictwo delegacji ds. Białorusi. > " > > Chłopcy z PO w sobotę, świątek i piątek kręcą swoje lody... Najlepsze są owocowe. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 18:57 rejtann napisał: > > Chłopcy z PO w sobotę, świątek i piątek kręcą swoje lody... Chłopaki z PiS natomiast kręcą, ale nie swoje lody... hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 19:02 No jasne, PO Handluje stołeczkami z KLASĄ i dlatego im wolno! Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 19:07 > No jasne, PO Handluje stołeczkami z KLASĄ i dlatego im wolno! Na temat transakcji stanowiskami to więcej doświadczeń mają akurat pisiory. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 19:33 Oj Miło! Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Nie Doceniacie Schetyny Mistrza pompowania kół UW! 20.01.07, 19:38 Spór o pompowanie w lubuskiej Platformie ARTUR ŁUKASIEWICZ, DARIUSZ BARAŃSKI 06-03-2006 Centrala sprawdzi liczebność członków PO w regionie. - Jesteśmy przejrzyści, nie doszło do tzw. pompowania kół - zarzeka się senator Jacek BachalskiJacek Bachalski, senator i szef lubuskiej Platformy informacje o nagłym przyroście członków PO nazywa insynuacjami i niesprawdzonymi pogłoskami. Zarząd partii, którym kieruje uruchomił wczoraj stronę internetową. Na www.lubuskie.platforma.org można znaleźć z imienia i nazwiska wszystkich członków PO w regionie. To ma dowieść, że nie doszło do masowego napływu działaczy przed zbliżającymi się wyborami na szefa partii. Walkę o przywództwo w PO zapowiada Bachalski i zielonogórski poseł Czesław Fiedorowicz.Strona www z listą platformerów to niecodzienne wydarzenie w polityce. Żadna partia dotychczas nie podała do publicznej wiadomości nazwisk swoich członków. - Jesteśmy przejrzyści. To przykład jawności. Dziennikarze mogą zadzwonić do każdego członka i wypytywać. Nie ma pompowania kół - zarzeka się Bachalski.Według Sebastiana Ciemnoczołowskiego do Platformy Obywatelskiej w regionie należy dziś nieco ponad tysiąc działaczy. - I przy niewielkich odstępstwach, ta liczba nie zmienia się mniej więcej od roku - mówi Ciemnoczołowski, który obecnie odpowiada za przygotowanie partii do wyborów samorządowych.Skąd więc zamieszanie z "pompowaniem Platformy". Poseł Fiedorowicz od prawie trzech miesięcy domaga się od szefów partii ujawnienia, ile osób należy do partii. I jak twierdzi, nie może dostać tak podstawowych informacji. Bachalski zaprzecza, by jego konkurent zgłaszał się do niego osobiście.Sekretarz generalny PO Grzegorz Schetyna zapowiedział jednak, że zostanie sprawdzona faktyczna liczba członków lubuskiej PO. - Dotarły do nas informacje, że liczba w niektórych kołach np. w Świebodzinie gwałtownie wzrosła. Sprawdzimy więc jak to się odbywało w ostatnich miesiącach - powiedział "Gazecie". Od liczby członków zależy ilu delegatów na zjazd wojewódzki wyślą lokalne organizacje Platformy. Obowiązuje przelicznik: jeden delegat na pięciu członków. Obaj kandydaci do przywództwa liczą więc każdego delegata. Artur Łukasiewicz, Dariusz Barański Interesuje mnie, czy w innych regionach istnieje coś takiego właśnie jak w regionie warmińsko-mazurskim czyli "przedwyborcze pompowanie kół" Platformy? Polega to na tym, że nieliczne osobowo do tej pory koła z dnia na dzień "puchną" wielokrotnie osiągając stan wieluset osób . Ma to na celu wywindowanie "pompiarzy" czyli organizatorów "pompowania" na funkcje partyjne... W Olsztynie była na to zgoda Schetyny oraz komisarzy Rybickiego i Liska, którzy mają chęć przejąć władzę w Olsztynie i startować do parlamentu z tego okręgu (obaj są obcy w regionie warmińsko - mazurskim!) Wykonawcami "pompowania" w Olsztynie byli Kamil Musielak i Rafał Targoński - młodzi, szczwani kombinatorzy... Powiem więcej... Stało się tak a nie inaczej i nic NA RAZIE nie można zrobić... Schetynowa metoda "pompowania kół" wyniosła do władzy kilku kombinatorów... Którzy jednak swoimi dalszymi działaniami mają możliwość zrehabilitować się... I mam zamiar CHWALIĆ ich za sensowne działania (mówię poważnie!) jeżeli takie będą... Jeżeli w ogóle jakieś będą... Bo np. poprzedni tzw. "szef" regionu - Żyliński, który za pomocą przekrętu ZGODNEGO ZE STATUTEM, kiedy już został przewodniczącym regionu PO PROSTU NIC NIE ROBIŁ ! DOSŁOWNIE NIC ! ======= Proszę mi tylko wytłumaczyć dlaczego nie obśmiać ludzi biorących udział w przekręcie, którzy sygnują ten przekręt własnym nazwiskiem? Jeżeli sami wystawiają się na pośmiewisko - tylko należy im pomóc w kompromitacji własnego nazwiska!... Powrót do góry Andrzej Kolasa Adept Dołączył: 17 Lut 2006 Posty: 115 Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 5:35 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Panie Marianie! Rozumiem pana wątpliwości, jednak uważam, ze w pierwszej kolejności pan i pańscy koledzy powinni oficjalnie zaprotestować kierując do władz Po stosowne pismo. Dopiero oficjalne stanowisko władz PO należałoby upublicznić w przypadku gdyby one tolerowały takie działanie jak pan to opisał. Dla uczestnika forum który nie zna deteli trudno sobie wyrobić zdanie na temat poruszany przez pana. Nie wiem jaki dokładnie pan sobie postawił cel - jeżeli naprawę sytuacji, to nie widzę możliwości jego osiągnięcia w ten sposób. Osobiście mi się wiele rzeczy nie podoba, jednak nie widzę powodu aby od razu wszczynać larum na forum publicznym. Pozdrawiam Andrzej Kolasa _________________ Obserwator Powrót do góry Marian ZDANKOWSKI Junior Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 18 Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 9:52 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Panie Andrzeju, Pyta Pan: "Nie wiem jaki dokładnie pan sobie postawił cel..." A więc spróbuję jakoś wyjaśnić... Oczywiście, chciałoby się mieć czystość zasad postępowania w polityce! Ale trudne to, oj trudne... Jednak nikt nie może - chyba - zabronić wytykać tych spraw. PO NAZWISKU ! "używając w niezbyt ppoprawnym kontekście nazwisk konkretnych osób." Po pierwsze: wolno używać PUBLICZNIE nazwisk osób działających w polityce; nawet jezeli jest to polityka na dość niskim szczeblu... Po drugie: (wynika z pierwszego) należy mocno PROMOWAĆ nazwiska osób - na wszelkich dostępnych forach - których trzymają się świństwa i inne nieprzyzwoitości polityczne, ponieważ aktualne niegodziwości mogą skutkować poważnymi skandalami w przyszłości... A wszelkich skandali mamy już chyba dość! Na szczególną, zasłużoną PROMOCJĘ nazwisk - za dotychczasowe świństwa - należą się słowa potępienia kombinatorom przekrętu na olsztyńskiej Platformie (Schetyna, Lisek, Rybicki, Musielak, Targoński czy Żemajtys) a także ludziom, którzy całymi rodzinami swą niewinność i cnotę zaprzęgli wręcz na rzecz dokonywanych świństw: - JAMIOŁKOWSCY (Danuta, Dorota, Maciek) - CIUNEL (...) - ADAMKIEWICZ (Paweł i Małgorzata) - GOŁGOWSCY (Leszek, Aleksandra, Anna) - JANKOWSCY (Agata i Michał) - KRZYNÓWEK (Sylwia i Grzegorz) - MARKIEWICZ (Szymon, Leszek, Ewa, Łukasz) PS. Można przejrzeć sobie forum, na którym przez pewien czas żywo dyskutowano o bieżących sprawach Platformy. Kiedy zaś wymienieni koledzy dokonywali przekrętu - odpuścili sobie dyskusję (bo i po co?) i aktualnie pisują wyłącznie pod nickami... Z góry przepraszam za ich styl... www.po.olsztyn.pl/Gbook/ Powrót do góry Andrzej Kolasa Adept Dołączył: 17 Lut 2006 Posty: 115 Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 4:53 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Panie Marianie! Tak, oczywiście nikt panu nie odmawia prawa zabierania głosu i przedstawiania swojej oceny sytuacji czy zdarzeń. Jednak biorąc pod uwagę wagę przedstawianego przez pana problemu, przynajmniej równolegle powinien pan pdjąć te działania formalne o których pisałem wcześniej i stosownie je przedstawiać publicznie. Pozdrawiam i życzę spokojnych i zdrowych Świąt Andrzej Kolasa _________________ Obserwator Powrót do góry Kuki Zawodowiec Dołączył: 01 Sty 2004 Posty: 3822 Skąd: Olsztyn Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 10:21 am Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,3302435.html Cytat: W swoim rodzinnym Lidzbarku Protas zasłynął z tego, że w 2002 roku zbudował w radzie powiatu koalicję Samoobrona-PO-SLD. Dzięki niej został starostą. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Gdzie WSI24, POLzomo czy GazWyb czy potępią 20.01.07, 19:02 korupej polityczną w wykonaniu Tuske ?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czy jest cos czym Kaczyński nie handluje?Jest, 20.01.07, 19:04 wiarygodnoscią, bo jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: "Uczciwy DONALD" handluje stołkami aż MIŁO!!! 20.01.07, 22:04 Glupolu jeden- moze nie handlowac wtedy Polska nie bedzie miala żadnego stanowiska w PE. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 no masz racje, wogole co pis chcial osiagnac?? 20.01.07, 18:17 idioci, a kaminski powoduje, ze dostaje ataku szalu taziuta napisał: > Pisiaki wyszły na głupków. Coś zbyt często i zbyt łatwo im to przychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr10530 "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo k.. 20.01.07, 18:17 niestety to prawda - Towarzysze Lech i Jaroslaw sa tak wpatrzeni w siebie ze nic innego nie widza Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 19:49 piotr10530 napisał: > niestety to prawda - Towarzysze Lech i Jaroslaw sa tak wpatrzeni w siebie ze ni > c > innego nie widza Jak się ma 1,20 m wzrostu i komuszo-nazistowskie ciągoty, to trudno o szerszą perspektywę. Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 Tusk do komisji w sprawie Wehrmachtu ! 20.01.07, 18:18 Niech przestanie mieszac na szkode Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Tusk do komisji w sprawie Wehrmachtu ! 20.01.07, 18:20 buszek3 napisał: > Niech przestanie mieszac na szkode Polski. Ja narazie to od ponad roku na szkodę Polski najwięcej miesza Kaczyński - Lepper - Giertych. Więc może do nich byś tak zaapelował, co? Odpowiedz Link Zgłoś
liman Re: Tusk do komisji w sprawie Wehrmachtu ! 20.01.07, 18:26 buszek3 napisał: > Niech przestanie mieszac na szkode Polski. Nie myl interesu Polski z interesem PiS-u To dwie sprezcne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Kaczynscy do komisji w sprawie marksizmu 20.01.07, 18:29 w koncu tata rajmund sie kłania! Odpowiedz Link Zgłoś
mentor6 [...] 20.01.07, 18:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Tusk, stul pysk 20.01.07, 18:26 Przez ile jeszcze lat, stuleci będziemy tak bardzo nienawidzić Niemców za to co było ponad 60 lat temu? Większość Niemców uczestnicząca w tamtych wydarzeniach już nie żyje, a ci co żyją, niewiele albo i wcale, nie mają z tym nic wspólnego. Reszty postu nie komentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: Tusk, stul pysk 20.01.07, 18:38 tricolore napisał: > Przez ile jeszcze lat, stuleci będziemy tak bardzo nienawidzić Niemców za to co > było ponad 60 lat temu? Pewnych rzeczy wybaczyc nie mozna. Ale wolna wola jak chcesz to liz sobie to niemieckie dupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Tusk, stul pysk 20.01.07, 18:53 > Pewnych rzeczy wybaczyc nie mozna. Ale wolna wola jak chcesz to liz sobie to > niemieckie dupsko. Nikomu dupska nie liżę i nie będę lizał, tym bardziej Niemcom. Ale uważasz, że powinniśmy już na zawsze ich tak nienawidzić? A poza tym, zgodnie z panującą w naszym kraju religią, wybacza się.... Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Tusk, stul pysk 20.01.07, 19:00 Wybaczyć nie znaczy zapomnieć..a jeszcze czuć dym ludzkich pieców... Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Tusk, stul pysk 20.01.07, 19:07 Ale ja nie pisałem o zapominaniu, ja pisałem o wybaczaniu. Oczywiście, że nie należy zapominać, ale wybaczać tak! Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Tusk, stul pysk 20.01.07, 18:42 Jasne ci co to robili nie żyją,a ci co żyją przerzucają winę na kosmitów"nazistów" i Polaków....Wiemy o tym aż nadto dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Tusk, stul pysk 21.01.07, 07:15 starduster napisał: > Jasne ci co to robili nie żyją,a ci co żyją przerzucają winę na kosmitów"nazist > ów" > i Polaków....Wiemy o tym aż nadto dobrze... Jak przyjemnie sie zyje nienawiscia.Uwielbiasz to prawda konusie z wschodniej sciany. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny.polak Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 18:42 tricolore napisał: > Przez ile jeszcze lat, stuleci będziemy tak bardzo nienawidzić Niemców za to co > było ponad 60 lat temu? Większość Niemców uczestnicząca w tamtych wydarzeniach > już nie żyje, a ci co żyją, niewiele albo i wcale, nie mają z tym nic wspólnego Bo Nimecy od stuleci nienawidzą nas (i nie tylko). Wywołali obie wojny światowe. Byli zaborcą Polski przez niemal 150 lat (liczę od pierwszego rozbioru). Jako Krzyżacy łupili Polskę i kompromitowali znak Krzyża Świętego. Mało ci? Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 18:46 hmmm... w takim razie pod zadnym warunkiem nie mozemy tez wybaczyc - Czechom - Tatarom (czyli Mongolom) - Kozakom - Wegrom - Szwedom aha, jeszcze Wikingom, Jadzwingom, Prusom i Litwinom. To co, na Sztkholom, czy na Wilno? Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 18:51 A co oni też stawiali krematoria? A wogóle to leć sam...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 18:51 Mistrz coraz takty nagli i tony natęża, A wtem puścił fałszywy akord jak syk węża, Jak zgrzyt żelaza po szkle - przejął wszystkich dreszczem I wesołość pomięszał przeczuciem złowieszczem. Zasmuceni, strwożeni, słuchacze zwątpili, Czy instrument niestrojny? czy się muzyk myli? Nie zmylił się mistrz taki! on umyślnie trąca Wciąż tę zdradziecką strunę, melodyję zmąca, Coraz głośniej targając akord rozdąsany, Przeciwko zgodzie tonów skonfederowany; Aż Klucznik pojął mistrza, zakrył ręką lica I krzyknął: "Znam! znam głos ten! to jest Targowica!" Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 19:54 > hmmm... w takim razie pod zadnym warunkiem nie mozemy tez wybaczyc > - Czechom > - Tatarom (czyli Mongolom) > - Kozakom > - Wegrom > - Szwedom > aha, jeszcze Wikingom, Jadzwingom, Prusom i Litwinom. > To co, na Sztkholom, czy na Wilno? Najpierw na Ankarę. Na dzień dobry czas pomścić Cecorę i Warnę. Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 zwyczajny.niepolak...teraz zaborca jest Rydzyk.. 20.01.07, 18:46 portfeli naiwnych staruszków i otumanionych prostaczków .. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 18:47 No to żyj sobie dalej w nienawiści przeciwko Bogu ducha winnym ludziom. A Polska ile wojen rozpętała? Współczuję Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 18:52 Odpowiadasz na :puch4cz napisał: No to żyj sobie dalej w nienawiści przeciwko Bogu ducha winnym ludziom. A Polska ile wojen rozpętała? Współczuję Ci. No właśnie ile? Jeśli tak doskonale wiesz to ile? Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Niemcy byli, są i będą największym wrogiem 20.01.07, 18:52 Polski ... Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Niemcy byli, są i będą największym wrogiem 20.01.07, 19:12 jewropejczyk napisał: > Niemcy byli, są i będą największym wrogiem Polski ... Znam sporo Niemców, jakoś nie traktują mnie jako swojego wroga... (Pewnie zaraz w odpowiedzi przeczytam, że to cwane lisy i się kamuflują z tym skutecznie, albo że ja jestem Niemcem i to moi ziomkowie.) Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Być może zetknąłeś się z Bawarczykami albo 20.01.07, 19:17 innymi niemcami południowymi ... Polski nienawidzą tzw. wypędzenie oraz prusacy ... Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Być może zetknąłeś się z Bawarczykami albo 20.01.07, 19:22 jewropejczyk napisał: > innymi niemcami południowymi ... Polski nienawidzą tzw. wypędzenie oraz > prusacy ... Aha! Czyli oni mnie nie nawidzą to ja ich też muszę..? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny.polak Zawsze są nieliczne wyjątki, a poza tym 20.01.07, 19:18 > Znam sporo Niemców, jakoś nie traktują mnie jako swojego wroga... > > (Pewnie zaraz w odpowiedzi przeczytam, że to cwane lisy i się kamuflują z tym > skutecznie, albo że ja jestem Niemcem i to moi ziomkowie.) Widzisz, był do niedawna taki kraj co się nazywał Jugosławia. Większość jego mieszkańców nawet używała tego samego języka. Nagle ci współobywatele stali się dla siebie nawzajem mordercami, gwałcicielami i rabusiami... Dlatego nieufność wobec obcych to nie jest wydumana paranoja, ale niezbędna ostrożność umotywowana doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zawsze są nieliczne wyjątki, a poza tym 20.01.07, 19:55 To co piszesz to raczej dowód na konieczność nieufnośći wobec SWOICH. Ostatecznie żaden sąsiad (Węgry, Austria, Włochy, Bułgaria, Grecja) Jugosławii nie zaatakował... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A jakiego jezyka to wspolnego uzywano w śp. Yugo 20.01.07, 23:40 landii? Kanton, kishuachili, qechua, dialektu odeskiego? czego to sie człowiek od pissa nie nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 19:04 > > Bo Nimecy od stuleci nienawidzą nas (i nie tylko). Wywołali obie wojny światowe > . > Byli zaborcą Polski przez niemal 150 lat (liczę od pierwszego rozbioru). Jako > Krzyżacy łupili Polskę i kompromitowali znak Krzyża Świętego. Mało ci? Natomiast Polacy nienawidzą Niemców, Rosjan, Czechów, Ukrainców, Żydów, Francuzów, Austriaków itd itd Polakom też nie wolno ufać. Świat się zmienia, idzie do przodu, to co było 20, 50, 150 lat temu dzisiaj już jest nieaktualne. Ja nie mam zamiaru grzebać się w przeszłości, mnie interesuje teraźniejszość i przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 19:10 Jedż do Auschwitz przejdż przez bramę "Arbeit Macht Frei" i powiedz komu Polacy zgotowali taki los w swojej historii...tępaku... Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 19:17 starduster napisał: > Jedż do Auschwitz przejdż przez bramę "Arbeit Macht Frei" i powiedz komu Polacy > > zgotowali taki los w swojej historii...tępaku... Byłem, widziałem to największa okropność jaką widziałem w życiu. Mój dziadek przeżył Majdanek, dużo mi opowiadał... Ale to nie jest dla mnie powód, żeby 60 lat po wojnie nienawidzić Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny.polak Przeraża mnie towja lekkomyślność 20.01.07, 19:12 > Świat się zmienia, idzie do przodu, to co było 20, 50, 150 lat temu dzisiaj już > jest nieaktualne. Ja nie mam zamiaru grzebać się w przeszłości, mnie interesuje > teraźniejszość i przyszłość. Mnie też. Ale co się niby takie zmieniło w ludzkiej naturze i "w świecie" przez ostatnie 50 lat, żeby Niemcy przestali być naturalnymi wrogami Polaków, skoro byli nimi przez setki lat? Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Przeraża mnie towja lekkomyślność 20.01.07, 19:21 zwyczajny.polak napisał: > Mnie też. Ale co się niby takie zmieniło w ludzkiej naturze i "w świecie" przez > ostatnie 50 lat, żeby Niemcy przestali być naturalnymi wrogami Polaków, skoro > byli nimi przez setki lat? Myślę, że przez ostatnie 50 lat mentalność ludzi, a szczególnie w zachodniej Europie, bardzo się zmieniła. Gdyby się tak mocno nie zmieniła nigdy by nie doszło do Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Niemcy byli wrogami Polski setki lat 20.01.07, 23:41 a dokładnie ile i którzy??? to ciekawe pytanie, wiec oczekuje jakiejs sensownej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Nie wolno ufać Niemcom! 20.01.07, 19:11 zwyczajny.polak napisał: > tricolore napisał: > > > Przez ile jeszcze lat, stuleci będziemy tak bardzo nienawidzić Niemców za > to co > > było ponad 60 lat temu? Większość Niemców uczestnicząca w tamtych wydarze > niach > > już nie żyje, a ci co żyją, niewiele albo i wcale, nie mają z tym nic wsp > ólnego > > Bo Nimecy od stuleci nienawidzą nas (i nie tylko). Wywołali obie wojny światowe > . > Byli zaborcą Polski przez niemal 150 lat (liczę od pierwszego rozbioru). Jako > Krzyżacy łupili Polskę i kompromitowali znak Krzyża Świętego. Mało ci? Mało. Zgodnie z taką logiką nie powinniśmy ufać Rosjanom, Białorusinom, Litwinom, Czechom (a kto najechał brutalnie Polskę za czasów Mieszka II?). Tylko że na budowanie muru i samowystarczalność mogły sobie pozwolić Chiny a w naszym przypadku jest to nierealne. Sąsiadów mamy jakich mamy i nic nie pomoże wzgardliwe "nie możemu ufać". NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk [...] 20.01.07, 18:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo Nicea 20.01.07, 18:30 Wszyscy się kompromitujemy i licytacja na to, kto bardziej, nie ma sensu. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Zdrada Narodu popełniona przez Tuske nie ulega 20.01.07, 18:41 wątpilowści, a przepraszam przecież nie zdradził on interesów Reichu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk [...] 20.01.07, 18:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Zdrada Narodu popełniona przez Tuske nie uleg 20.01.07, 18:48 jewropejczyk napisał: > wątpilowści, a przepraszam przecież nie zdradził on interesów Reichu :-) Oby więcej było takich zdrajców i jak najmniej takich patriotów jakich teraz mamy. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Targowica niestety przyznaje jest w Polsce liczna 20.01.07, 18:55 ale powoli jest demaskowana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo to raczej ty demaskujesz tutaj swoją głupotę... 20.01.07, 21:36 ...oraz nieznajomość tematu. Aby pokazać, kto tu rządzi, PiSdecja chciała wymusić niekorzystną dla Polski decyzję. Nie pierwszy już raz widać, że karły posuną się nawet do działań szkodzących interesowi Polski, byleby tylko w oczach ciemnego narodu wyjść na zwycięzców. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jedyny co zdradzają polskie interesy to 20.01.07, 23:42 omamienie przez rozgłośnie radia wolny piernik. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynaraj Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:34 A PO na zdrajców ,z dwojga złego wolę być głupia . Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 19:05 No to powinnaś być szczęśliwa - nie ma to jak spełnienie życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Zaskoczyles wogole o co chodzi? 20.01.07, 18:42 Tusk nie jest żadnym guru ani wyrocznią, co za puste cieniasy, żadnego samodzielnego myślenia:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Zaskoczyles wogole o co chodzi? 20.01.07, 18:44 Bredzisz i to nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zaskoczyles wogole o co chodzi? 20.01.07, 19:57 A czego się spodziewałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Zaskoczyles wogole o co chodzi? 21.01.07, 03:19 Masz jakiś argument na poparcie swojej tezy? :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tricolore Re: Zaskoczyles wogole o co chodzi? 20.01.07, 19:26 6666q napisał: > Tusk nie jest żadnym guru ani wyrocznią, co za puste cieniasy, żadnego > samodzielnego myślenia:))))))))))))))))) Oczywiście, że nie. W przeciwieństwie do J. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Polacy, którzy są jeszcze w PO typu Rokita czy 20.01.07, 18:40 Saryusz Wolski powinni albo obalicz tego wodzusia Tuske albo założyć nową partie ... niech tylko folksdojcze zostaną w PO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny.polak Rokita ma żonę Niemkę - jest niepewny! 20.01.07, 18:45 Zresztą jego pierwsza żona też chyba była Niemką albo Żydówką. Rokita jest kosmopolitą. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk [...] 20.01.07, 18:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Polacy, którzy są jeszcze w PO typu Rokita cz 20.01.07, 19:58 Cieżko będzie. Od 1945-45 roku nie pojawił się żaden nowy Volksdeutsch. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Polacy, którzy są jeszcze w PO typu Rokita cz 20.01.07, 20:07 jewropejczyk napisał: > Saryusz Wolski powinni albo obalicz tego wodzusia Tuske albo założyć nową > partie ... niech tylko folksdojcze zostaną w PO :-) W waszych pustych PiSdoglowiach Rokita to ten co jest winny zbrodni inwigilacji "postkomunistycznej prawicy", czyli tego co przed 1989 rokiem bylo "prawica", teraz to PiS sie nazywa, no nie glupi jebnopejczyku ??? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:41 ćzyli jak coś powie Tusk to jest wszystko prawdą, jak wyrocznia albo guru, śmiechu warte :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 [...] 20.01.07, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i.12 kaczuszki 20.01.07, 18:43 sęk w tym że mało kto chce z kaczkami gadać: nie kumają po prostu czekają aż ktoś przyjdzie i zagada: a nie ma o czym................................ Tusk robi swoje i to co robi nabiera znaczenia powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: kaczuszki 20.01.07, 19:22 .... chcą bez względu na wszystko realizować swoje chore ambicje...:( Odpowiedz Link Zgłoś
okoni Re: "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo 20.01.07, 18:45 odwróć tabelę a PIS będzie na czele !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo k.. 20.01.07, 18:48 Lider lidera liderem pogania. Wychodzi na to, że ze słownika języka polskiego znikneły słowa tożsame, czyli identyczne i mające najzupełniejszy odpowiednik w języku polskim: przywódca, przewodniczący, prowadzący, szef, przewodniczący... Ale tak to jest jak się w szkole miało pały z polskiego a lizneło tyci angielskiego...Jest czym szpanować. A czy burakowaty autor artykułu zna choć tyci ustwę o j. polskim? "Niech wżdy narody znają...." Odpowiedz Link Zgłoś
aglo11 [...] 20.01.07, 18:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 "Szefostwo w komisji spraw zagranicznych albo k.. 20.01.07, 18:51 PIS lubi wybierać za kogoś.W naszym sejmie powiedział dla PO,że jako największej partii opozycyjnej należy się stanowisko marszałka,ale marszałkiem ma być Tusk.PIS w PE wszedł do frakcji Unia na Rzecz Europy Narodów która marginaln, sam nic nie może,to choć stara się kierować polityką kadrową innych Odpowiedz Link Zgłoś
observator_nathan Dwoch Europejczykow rozmawia o wspolpracy w 20.01.07, 18:51 Parlamencie Europejskim, normalna i rutynowa sprawa, a u nas sie z tego robi afere na miare racji stanu. I co do tego ma przywolywany na tym forum pierwszy rozbior Polski?! Jakby kaczory i niektorzy forumowicze wysciubily nos z tego zacofanego kraju to by wiedzialy ze mozna rozmawiac z obywatelami innych panstw, i to nawet bez tlumacza. Co za zascianek. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Dwoch Europejczykow rozmawia o wspolpracy w 20.01.07, 18:53 zwyczajny.polak napisał > Bo Nimecy od stuleci nienawidzą nas (i nie tylko). Wywołali obie wojny światowe. > Byli zaborcą Polski przez niemal 150 lat (liczę od pierwszego rozbioru). Jako > Krzyżacy łupili Polskę i kompromitowali znak Krzyża Świętego. Mało ci? hmmm... w takim razie pod zadnym warunkiem nie mozemy tez wybaczyc - Czechom - Tatarom (czyli Mongolom) - Kozakom - Wegrom - Szwedom aha, jeszcze Wikingom, Jadzwingom, Prusom i Litwinom. To co, na Sztokholom, czy na Wilno, Zwyczajny Polaku? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Dwoch Europejczykow rozmawia o wspolpracy w 20.01.07, 18:59 no i oczywiście państwu Watykańskiemu, które nie miało nic przeciwko, aby w swoim czasie Niemcy także Polaków nawracali "ferro et igni"..;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dwoch Europejczykow rozmawia o wspolpracy w 20.01.07, 19:59 W dodatku krytykowało powstanie listopadowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Akurat oni w porównianiu z giermańcami nic nam 20.01.07, 19:00 nie zrobili zaś z Szwecją dobrze nam sie współpracuje przeciw moskiewsko - pruskiemu gazociągowi :-) z Litwą tak samo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Akurat oni w porównianiu z giermańcami nic na 20.01.07, 19:03 jewropejczyk napisał: > nie zrobili zaś z Szwecją dobrze nam sie współpracuje przeciw moskiewsko - > pruskiemu gazociągowi :-) z Litwą tak samo :-) Niiiic? A kto Najswietsza Panienke oblegal w Czestochowie??? !!! A tak powaznie, to wez korepetycje z historii, dobrzy czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Ostatni konfilkt z Szwecją był w XVIII wieku z 20.01.07, 19:06 Szwablandem ostatni zbrojny zakonczył się w 1945 r. acz nazigermania do dzisiaj wysuwa wobec nas pretencje terytorialne ... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Ostatni konfilkt z Szwecją był w XVIII wieku 20.01.07, 19:17 a później "okupowali" nas sowieci, korzystajac z błogosławieństwa m.in. Anglii i USA...;) Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Owszem okupowali nas ... chanatu moskiewskiego 20.01.07, 19:18 też nie znosze ... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Owszem okupowali nas ... chanatu moskiewskieg 20.01.07, 19:21 jeśli chodzi o polskich sąsiadów, to awersji nie masz tylko do czeskiego piwa...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Akurat oni w porównianiu z giermańcami nic na 20.01.07, 20:01 > nie zrobili zaś z Szwecją dobrze nam sie współpracuje przeciw moskiewsko - > pruskiemu gazociągowi :-) I są tego jakieś efekty tej "współpracy"? A w ogóle jakiej współpracy? Czy odbyło się jakiekolwiek spotkanie władz polskich i szwedzkich nt. gazociągu bałtyckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Akurat oni w porównianiu z giermańcami nic na 20.01.07, 20:19 Gazprom sponsoruje Schalke04...;) Odpowiedz Link Zgłoś