Dodaj do ulubionych

Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR

02.02.07, 07:21
Premier czeka na instrukcje z Torunia
Obserwuj wątek
    • prorok14 Przekopać 02.02.07, 09:31
      Przekopać Mierzeję Wiślaną
      www.narodowy.eblog.pl
      • frant3 Re: Przekopać 02.02.07, 10:17
        Najlepiej w trzech miejscach, żeby ciśnienie było równe.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
        • sumienie.lk Czy Pan Prezydent już dziękczynił Rydzykowi? 02.02.07, 10:54
          A powinien to uczynić na kolanach i z głową posypaną popiołem.
          • brabancja Premio zapewne uprosi Ojca Rezydenta o audiencję 02.02.07, 13:02
            i wybłaga przebaczenie.
            • ws60 Radio Maryja o ministrze Wiecheckim: To partacz 02.02.07, 19:06
              ciekawe ile czasu im zajmie zrozumienie, że tyczy to wszystkich ministrów.
              razem z prajm ministrem ;)

ale są na dobrej drodze ...
            • elo_man Toruń nową stolicą Polski 02.02.07, 21:15
              a ojciec Rydzyk królem jest
      • plmlp Moim zdaniem, skoro św. Piotr był rybakiem a Radio 02.02.07, 10:19
        Maryja "łowi" ludzi dla zbawienia wiecznego, to ministerstwo rybołóstwa należy mu sie z automatu.
        • frant3 Re: Moim zdaniem, skoro św. Piotr był rybakiem a 02.02.07, 10:46
          Właśnie, sybolem chrześcijan jest Rybka. A Radio Maryja nadaje na chrzecijańskiej fali.

--
          Frant
        • jozue.com Może nowe ministerstwo? 02.02.07, 10:48
          A może tak nowe ministerstwo do spraw Radiijjowych?
          ;-)
      • wiesiek75 Re: Przekopać 02.02.07, 13:10
        Gdyby premier miał jaja. Zamiast klęczeć i obcałowywać pulchne rączki tatki
        Rydzyka, powinien chwycić za telefon i zdrowo opieprzyć katabasa za mieszanie
        się do polityki personalnej rządu. Wechecki to nie najszczęśliwszy wybór, ale
        co klechę obchodzi kogo na stanowisku stawia premier. Kto tu q..rwa rządzi ?
        • cymber.gaj Re: Przekopać 02.02.07, 14:05
          wiesiek75 napisał:

>...Kto tu q..rwa rządzi ?

Oczywiście, rządzi Rydzyk. Wystarczy, że kiwnie palcem i Kaczory utracą połowę elektoratu. Jak kiwnie drugim palcem, koalicjanci wyjdą z rządu i będą nowe wybory. A wtedy Kaczory powrócą tam, skąd przyszły - na swoją starą kanapę. Jednak szanse na to są małe, bo Rydzyk nie ma innych kapciowych, na których zagłosowałaby ta druga połowa elektoratu Kaczorów.
      • wrojoz Kaczynski do wymiany.? 02.02.07, 13:11
        Tego chce Rydzyk czy Wiechecki.?
    • mat25 Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 09:33
      Polska to jedyny kraj na świecie, w ktorym radio decyduje o tym, kto ma byc
      ministrem.
      • zdzisiek66 Nie jakieś tam "radio" 02.02.07, 10:24
        Tylko Radio Maryja Katolicki Głos w Twoim Domu.
        Jedyne niezależne i rzetelne media w Polsce ;) Nie wierzycie - zapytajcie
        Premiera ;)
      • a.k.traper Ja uwazam to za postęp, powiedzieli porawdę 02.02.07, 10:48
        • igraszka Re: Ja uwazam to za postęp, powiedzieli porawdę 02.02.07, 14:09
          Tylko argumenty nie te :)
      • aaaaaa71 Re: Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 11:44
        Nie tylko ministra! Rydzyk mienuje tez ambasadorów, zmienia prawo, ustanawia
        księży osobami nietykalnymi itd
    • stasi1 Zbigniew Sulatycki, wiceminister transportu w rząd 02.02.07, 09:36
      Jana Olszewskiego, uważa, że "Wiechecki szkodzi polskiej gospodarce morskiej

Ale o tym wszyscy (Prócz buraków, kartofli i faszystów) wiedzieli już
      wcześniej. To on dopiero teraz o tym mówi? Inna sprawa że lepiej późno niż
      wcale.
    • skobog Jak za czasów PRL 02.02.07, 09:41
      Wówczas kierownica rządu znajdowała się w Moskwie.obecnie w Toruniu.Pytanie
      -kiedy wróci do Warszawy?
      • tymon99 Re: Jak za czasów PRL 02.02.07, 09:47
        kobog napisał:

> Wówczas kierownica rządu znajdowała się w Moskwie.obecnie w Toruniu.

mylisz się, przyjacielu. rydzyk jest agentem moskwy i z moskwy jest sterowany.
        • skobog Re: Jak za czasów PRL 02.02.07, 11:14
          Przepis na nowy-stary tort:
          Warstwa czerwona,warstwa piachu,warstwa czarna ...itd
        • maria333 Re: Jak za czasów PRL 02.02.07, 11:58
          Też o tym słyszałam...

Kiedy to jacyś dziennikarze wreszcie zbadają, póki nie jest za późno?????
    • antymoher5 Minister ds Propagandy Rydzyk 02.02.07, 09:45
      Kogoś kaczki muszą słuchać
    • junkier Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka 02.02.07, 09:51
      Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka, najlepiej takiego co by jutro
      jakiejs "organizacji roszczeniowej" obiecal ze cala polska gospdoarke morska
      odda na te ich pazerne roszczenia.

prawica.net/node/3736
      • pierot6 junkier.. ty jesteś brunatno-czarny krętacz.... 02.02.07, 10:00
        jak ojciec-kierownik imć Rydzyk!..
      • funny5 Re: Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka 02.02.07, 10:10
        Znowu nie bierzesz tabletek
      • a.k.traper O czym ty mówisz? Jacy kretacze? Przeciez nikt 02.02.07, 10:47
        zadnych żadań nie wysuwa? RM stwierdziło fakt ogólnie znany od dawna. Nie
        jestem zwolennikiem ojca dyrektora ale przyznaje mu rację, facet nie jest
        przygotowany do tej roli. Jako asystent dobrego ministra tak, cos by sie
        nauczył. Spójrz prawdzie w oczy, nikt tu niczego nie sprzedaje ani nie oddaje,
        dla wszystkich Polska znaczy wiele i wiekszość cos dla tej Polski robi cicho,
        cierpliwie i mozolnie.Ty krzyczysz, plujesz i pozytku z tego tyle co z psa
        nawozu. To ze sie róznimy nie znaczy ze nie mozemy razem budować. Nie obawiaj
        sie, ja nie wykopie dołu z modlitwa na ustach by Cie tam wepchnac i
        odmówić "wieczne odpoczywanie". Mnie naprawde w domu, szkole, pracy i na religii
        (poza szkoła) uczyli szacunku dla innych. I takich jak ja jest wielu. To co tu
        wypluwasz podpada pod co najmniej dwa przykazania, nie zabijaj i nie mów
        fałszywego swiadectwa.
        • junkier Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka 02.02.07, 11:12
          To GW moze byc jawnie zgryzliwa i szydercza wobec rzadu a mnie nie wolno (rzecz
          jasna vs. ideologii gw)?
          • a.k.traper Każda gazeta ma informowac i komentować 02.02.07, 12:04
            Ty też, tylko rób to z jakims smakiem a nie żółcią, wiecej zyskasz, moze nawet
            przekonasz albo sam cos zweryfikujesz, nigdzie nie jest powiedziane ze GW ma
            monopol na prawdę, ani tez zadna inna. Maja tam zespół który naprawde sporo ma
            informacji, wiele osób z tego składu sporo wniosło własnego wkładu w wolnośc
            tego kraju. Owszem, maja czasem jakies dziwne komentarze i mozna sie z nimi nie
            zgadzać. Osobiscie formuła gazety mi odpowiada, podaja wiele informacji i
            komentarzy które moge sobie przefiltrować, wiesz co mnie u nich wnerwia? Ze
            próbuja szczególnie młodsi isć na tania sensację, jak kilka innych tytułów. Jak
            to zacznie dominować nie bedę jej czytał. A tak prywatnie powiedz mi czym cie
            ten rzad tak zachwycił? Amatorszczyzną i niezdarnoscia które chce przykryć
            jakimiś dziwnymi ruchami. Po co to wszystko, niech zaczną rządzic a nie robic
            cyrk będa mniej krytykowani. Pamietasz jak Miller nic nie robił tylko buzka
            krytykował? Czy GW go chwaliła czy tez mu dowalała? a Miller za wiele nie
            zrobił, jego formacja w wyborach dostała baty, ale, po takim rzadzie jak ten
            nie wiem czy nie odzyskają sporej częsci wyborców. Popatrz z tej strony, ja bym
            tego nie chciał ale jak ma byc tak jak jest to niech sie dzieje wola Boża, bo
            na głupote lekarstwa nie wynaleziono.
            • junkier W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie 02.02.07, 12:26
              >A tak prywatnie powiedz mi czym cie ten rzad tak zachwycił?

Trudno o zachwycie mowic bo jest wiele do zrobienia ale sa sprawy na ktorych mi
              szczegolnie zalezy:
              - zapowiedz wstrzymania akceptacji EuroKonstytucji w obecnej formie,
              - referendum ws. euro o ile nie rezygnacja w ogole z euro w persektywie wielu
              dziesiecioleci,
              wycofanie demoralizujacego "podrecznika" (czy raczej ideologicznego
              deprawatora) o czym mowa
              www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070201/opinie_a_2.html
              - pogonienie czerwono-rozowej halastry z mediow publicznych i dyplomacji,
              - upamietnianie rzeczywistych bohaterow narodowych takich jak Jozef Kuras Ogien
              czy R. Dmowski,
              - skonczenie z permisywizmem w dziedzinie szkolnictwa i dyscypliny szkolnej,
              - skonczenie z lewicowa indoktrynacja w szkolach,
              - zapowiedz zaostrzania kar dla przestepcow i polityki karnej.

I dlugo by jeszcze wymieniac. W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie, po prostu
              czuje sie najlepiej od lat. Czego i Tobie zycze.
              • a.k.traper Wszysto to pięknie, ale wiem ze mozna sie czuc 02.02.07, 13:09
                lepiej.Wszędzie lewica, komuchy i podobne, człowieku, jest demokracja a my
                wyznajemy wiarę chrześcijańską, Własną postawą i rodziny najlepiej sie buduje
                takie tematy. Chcesz ustawowo nakazać wiarę, uczęszczanie na msze, wiecej świąt
                państwowo koscielnych? Ludzi juz wnerwia to ciagłe święcenie, celebrowanie,
                chca by nimi się ktos zajął, o nich pamiętał a nie okazywał pogarde dla nich.
                Zobacz ilu młodych ludzi wyjezdża, ilu odwraca się od koscioła, chyba nie musze
                ci tłumaczyc dlaczego?Tylko mi nie wmawiaj ze to sa ludzie małej wiary, oni sie
                czuja opuszczeni. Mieli nadzieje na lepszy swuiat a maja tylko troski i ciagłe
                wygłupy polityków. Z tymi bochaterami to nie przesadzaj sa to osoby bardzo
                kontrowersyjne, dla mnie wiekszymi bohaterami byli ci co w '81 stali naprzeciw
                luf, nawet się ugięli podczas salwy ale byli, a mogli sie schować, rzeczywisty
                bohater jest szary i nijaki, dopiero jak przyjdzie chwila zobaczysz to
                bohaterstwo. To nie jest zabijanie ludzi tylko dlatego że inaczej myslą.
                Historia nasza jest i barwna i dramatyczna, wielu ludzi wybierało nie majac
                alternatywy. Mozna było w 89 jak mówisz zrobic czystkę, mozna i teraz,
                najlepiej wystrzelac spalic wsadzic do obozów, Stalin i Hitler pokazali jak to
                sie robi, "Ogień" tez podobnie robił. Jedni zabijali w mundurze UB drudzy
                walcząc z nimi a reszta próbowała żyć, bo tylko to sie liczyło. Wtedy nie
                mielismy szans na bycie normalnym krajem, ale jakos zylismy teraz mamy
                olbrzymie mozliwosci a funduje nam sie grzebanie w g... Wybacz ale nie
                zauwazyłem ani słowa o rozwoju gospodarczym naszego kraju, a dla mnie to
                istotne, wtedy i zdrowie moralne społeczeństwa jest lepsze. Wystarczy
                egzekwowanie prawa a nie zaostrzanie, Chyba że chcesz po bolszewicku zamknac
                wszystkich i na długo, jak w "archipelagu": ile dostałeś? 8, za co? za nic
                kręcisz za nic daja 10. Przykro mi ale nie widzę tej IV RP, bo nie widze nic
                dla rozwoju społecznego i wzrostu majetnosci, ten rząd tego nie potrafi.
                • eti.gda Re: Wszysto to pięknie, ale wiem ze mozna sie czu 02.02.07, 13:41
                  a.k.traper napisał:
                  Mozna było w 89 jak mówisz zrobic czystkę, mozna i teraz,
                  > najlepiej wystrzelac spalic wsadzic do obozów, Stalin i Hitler pokazali jak
                  to
                  > sie robi, "Ogień" tez podobnie robił. Jedni zabijali w mundurze UB drudzy
                  > walcząc z nimi a reszta próbowała żyć, bo tylko to sie liczyło. Wtedy nie
                  > mielismy szans na bycie normalnym krajem, ale jakos zylismy teraz mamy
                  > olbrzymie mozliwosci a funduje nam sie grzebanie w g..

Masz rację. Stawia się pomniki różnym bandziorom tylko dlatego, że mordowali po
                  tej stronie, którą aktualnie rządząca opcja uznaje za właściwą. Podam ci
                  przykład bardziej budujący:
                  W pewnej gminie (nazwy nie podam, bo może przeczyta to jakiś junkier bądź inny
                  galba i doniesie tam gdzie trzeba) na budynku posterunku milicji a obecnie
                  policji była tablica ku czci utrwalaczy władzy ludowej. Po obaleniu komuny
                  tablicy tej nie usunięto, ale obok przymocowano inną, gdzie ku przestrodze
                  napisano o wojnie bratobójczej, w której ginęli Polacy. Kiedy pokazałem to
                  pewnemu Czechowi i wyłożyłem mu krótką historię czasów powojennych w Polsce,
                  powiedział, że najgorzej na tym wyszli ci, którzy mieli nieszczęście znaleźć
                  się między walczącymi stronami. I ten pomnik najbardziej im się należy.
                • junkier W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie 02.02.07, 16:00
                  Traper, ja doceniam to że szukasz z reguły elementów koncyliacyjnych, starasz
                  się tłumaczyć kontekst, unikasz rozwiązań radykalnych. Krótko mówiąc – masz
                  poglądy bardziej centrowe. Ja natomiast mam poglądy prawicowo-konserwatywne i
                  stąd się biorą różnice, w moim mniemaniu naturalne, na widzenie wielu spraw.
                  • a.k.traper Poglądy mam centrowe, fakt, ale zdolny jestem tez 02.02.07, 16:55
                    do rozwiazań bardzo radykalnych. Czujesz bluesa? Moge przywalic bardzo
                    konserwatywnie, w razie czego i z prawicy i z lewicy. Ja po tylu latach chce
                    wreszcie bysmy zrobili to co powinniśmy, winnych rozliczmy, ale weźmy się za
                    sprawy zywotne dla wszystkich, bo czas ucieka. A wiem że ani porzedni ani ten
                    rząd niczego nie zrobia w sferze gospodarki
                    • lobo13 Re: Poglądy mam centrowe, fakt, ale zdolny jestem 03.02.07, 14:04
                      "Ja po tylu latach chce wreszcie bysmy zrobili to co powinniśmy, winnych rozliczmy"

Kto by nie chciał... Tyle że nie jest to już dzisiaj możliwe. Za dużo spalonych teczek, za dużo bezsensownego bełkotu na temat współpracy z SB. Nic nie jest wiadomo na pewno, w żadnym instytucie nie znajdziesz wiarygodnych dowodów. Na jakiej podstawie chcesz winnych rozliczać? Dzisiaj rozliczenie może wyglądać tylko tak jak wygląda. Dzikie pomówienia, domysły, przecieki prasowe... Niczego nie można udowodnić na drodze sądowej bo po prostu się nie da.
                      Poza tym, nikt nigdy nie chciał całkowitego "oczyszczenia". Czerwoni bali się utraty wpływów, czarni natomiast woleli mieć wieczny straszak, który będzie można wyciągać niczym asa z rękawa w miarę potrzeby. I tak właśnie jest dzisiaj.

Dlatego też ja postuluję - spalić teczki. Do roboty się zabrać. Nasze dzieci będą w dupie miały to, kto z kim współpracował 50 lat wcześniej.
              • ready4freddy Re: W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie 02.02.07, 15:23
                > - zapowiedz wstrzymania akceptacji EuroKonstytucji w obecnej formie,

a wstrzymania ruchu obrotowego Ziemii nie zapowiadali? maja jakikolwiek
                alternatywny pomysl do zaprezenetowania?

> - referendum ws. euro o ile nie rezygnacja w ogole z euro w persektywie wielu
                > dziesiecioleci,

no pieknie, szkoda ze wbrew traktatowi o przyjeciu do UE.

> wycofanie demoralizujacego "podrecznika" (czy raczej ideologicznego
                > deprawatora) o czym mowa
                > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070201/opinie_a_2.html

tak, to wielki wklad w oglupianie najmlodszej czesci spoleczenstwa. przy okazji
                dobrze wiedziec, ze kaczysci neguja prawa czlowieka, natomiast nie bardzo
                rozumiem nasmiewanie sie autora tego belkotu w Rzepie z idei sprawiedliwosci
                spolecznej, kiedy narodowo-socjalistyczny rzad promuje tzw. panstwo solidarne.

> - pogonienie czerwono-rozowej halastry z mediow publicznych i dyplomacji,

zastapienie ich swoimi klakierami i pociotkami, slusznymi ideologicznie, tylko
                bez cienia przygotowania (vide: Fotyga)

> - upamietnianie rzeczywistych bohaterow narodowych takich jak Jozef Kuras
                > Ogien czy R. Dmowski,

nazwijmy to po imieniu: gloryfikacja bandytow i faszystow

> - skonczenie z permisywizmem w dziedzinie szkolnictwa i dyscypliny szkolnej,

a po polsku i jasniej?

> - skonczenie z lewicowa indoktrynacja w szkolach,

a skad sie tam wziela? o ile wiem, w szkole prowadzi sie wylacznie koscielna
                indoktrynacje, tzw. nauke religii

> - zapowiedz zaostrzania kar dla przestepcow i polityki karnej.

kolejne zagranie pod publiczke, zreszta to tylko "zapowiedz" - rozne rzeczy juz
                rozne rzady zapowiadaly

>
                > I dlugo by jeszcze wymieniac. W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie, po prostu
                > czuje sie najlepiej od lat.

tak, metna woda tez ma swoich zwolennikow. ale nie wiem, czy to sa akurat ryby.
                • junkier Re: W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie 02.02.07, 16:03
                  Ogien bandyta? Dmowski faszysta? Tys juz chyba kompletnie przyjal antypolski i
                  antynarodowy punkt widzenia... To kto ma byc polskim bohaterem? Roza
                  Luksemburg, tow. Tomasz, Marceli Nowotko, Szczypiorski czy moze Kuron?
                  Czlowieku, tu nie ma co tworzyc falszywych wutorytetow, dosc ich juz w Polsce
                  bylo.
                  • a.k.traper Powiem ci dyplomatycznie, za niektóre porównania 02.02.07, 17:00
                    powinienes dostac tak normalnie w mordę. Amen.
                  • dakula Re: W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie 02.02.07, 18:36
                    Oj,junkier ,junkier,to Ty Kuronia z Różą Luksemburg w jednym rzędzie stawiasz!
                    Coś Ty robił, kiedy Kuroń walczył z systemem, w więzieniu siedział-pewnie
                    robiłeś w pieluchy.
              • kralik111 Re: W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie 02.02.07, 17:35
                junkier, jeszcze niedawno pisales, ze najwazniejsza rzecza jaka robi ten rzad z
                kaczynskimi to walka z esbecja i komuna, jak teraz to wyglada po ustawie
                lustracyjnej glupcze, wyczyszczenie Polski z bolszewizmu nie jest juz dla
                ciebie i PiSdzielstwa priorytetem ?

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                • junkier Re: W IV RP czuje sie jak ryba w wodzie 02.02.07, 17:48
                  Facet pisalem przeciez ze jestem za calkowitym otwarciem archiwow,
                  bezwarunkowym, tak jak przewiduje to program UPR. I zdania nie zmienilem wiec
                  nie wiem cos sie tak uczepil.
      • tw_wielgus Re: Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka 02.02.07, 10:57
        junkier napisał:

> Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka, najlepiej takiego co by jutro
        > jakiejs "organizacji roszczeniowej" obiecal ze cala polska gospdoarke morska
        > odda na te ich pazerne roszczenia.

Mocherowy intelektualista, absolwent tajnych kompletów Radia Maryja.
        Doradcza rządu d/s spiskowej teorii dziejów. Uważa że :

I ma rację albowiem czerwone hieny chcą sprzątnąc sprzed nosa co tłustrze kąski
        czarnym hienom.
        Ale czarne hieny nie w ciemie bite nie dadzą sobie wyrwać mięcha.
        Smalec to jest to co czarne hieny kochają najbardziej.
        A gdzie jest najwięcej tego tłuszczyku ?
        W waszych kieszeniach kochani podatnicy.

I alleluja i do przodu.

• skobog Re: Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka 02.02.07, 11:17
        junkier napisał:

>
        > prawica.net/node/3736
        Junkier pisz po polsku ,nie umiesz to nie pisz.
      • gromek1 Re: Rozowi kretacze chcieliby jakiegos pol-Polaka 02.02.07, 14:46
        Coś od rzeczy piszesz na razie jest wybór między wszechburaczanym o
        wszechredemptornym.
    • galba No to chyba GW musi teraz bronić Wiecheckiego... 02.02.07, 09:54
      Chociaż to faktycznie nieudolny partacz.
      • marcowroc Galba! To VI RP ma aż 5 blogów? 02.02.07, 09:58
        • igraszka Co to jest Galba??? 02.02.07, 14:15
          Ciągle czytam komentarze jakiejś Galbie, kto to w ogóle jest? O co tyle szumu?
          Pisze jak 13-latek, albo jakiś członek MW, czy inny wyznawca Twórcy.
      • pierot6 galba.. dyżurny dureń sekty RM.... 02.02.07, 10:01
        i durnowaty komentarz...
      • kralik111 Re: No to chyba GW musi teraz bronić Wiecheckiego 02.02.07, 10:45
        galba napisał:

> Chociaż to faktycznie nieudolny partacz.

Tak jak caly rzad galba, wszyscy o tym wiemy,nawet ty...;)))
      • gilu33 Galba wrócił na forum,brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 02.02.07, 11:40
        to fascynujące czytać komentarze pisane przez chorego z mózgiem skażonym
        najnowszą odmianą schizofrenii i paranoji - pisofrenii... Św.prof Kępiński
        byłby szczęsliwy mając taki przypadek do badań w szpitalu...
        • ayrten Re: Galba wrócił na forum,brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.07, 13:24
          fascynujace jest to z jaka natarczywoscia lewackie tępaki atakuja to czego nie
          rozumieja, kretyni
    • haen1950 Re: Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 09:57
      Drobne mafie walczą o dochody ze sprzedaży śledzi.
    • vitkabravo Czy Rydzyk odwoła J.Kaczyńskiego ? 02.02.07, 09:58
      • 1zorro Wart pac pajaca...Jeden i drugi sa bez sensu ale 02.02.07, 10:03
        szczytem bezczelnosci jest wtracanie sie Rydzyka w nie swoje sprawy! Maja
        kartofle to co chcieli...
    • signiore Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 10:04
      A może by ktoś sprawdził co ludzie z Radia Maryja robią w Agencji Rozwoju Przemysłu?
      przecież tam degrengolada i brak kompetencji aż kipi......
      ARP będzie następną firmą z której państwowe pieniądze będą wyssane do Torunia.
      Może jakiś dziennikarz śledczy powinien tym się zająć
      • competer1 Re: Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 10:09

Niech teraz ktoś teraz powie, że Kościół się nie wpier...a do polityki. Senyszyn ma rację " Nienasycona, pazerna instytucja".
    • mielis Czemu Kościół wpływa na politykę kadrową ? 02.02.07, 10:10
      Czy nie lepiej pomodlić się o roztropność
      u sprawujących władzę?
      • megasceptyk Re: Czemu Kościół wpływa na politykę kadrową ? 02.02.07, 10:16
        Na Kościół są najlepsze ich własne metody. Ogniem i mieczem Rydzyk trzeba wyplenić jak wrzód czy gangrenę na zdrowym, polskim ciele (ciele to oczywiście Kaczyński :)).
      • eti.gda Re: Czemu Kościół wpływa na politykę kadrową ? 02.02.07, 12:12
        mielis napisał:

> Czy nie lepiej pomodlić się o roztropność
        > u sprawujących władzę?
        Taż przecież w kościołach na okrągło na każdej mszy modlą się "za rządzących,
        aby...", itd. I co? I nic! Widać Pan Bóg pogniewał się na Polaków i dał im
        takie rządy!
    • edda7 Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 10:14
      Kolega Rafał Wiechecki nawet w szczecinie jest cieniczkiem. To człowiek z
      niepojącymi ambicjami. Typu Chruszcz i Giertych.Słabeusz.
    • ksks3 A radyjo to niby co? 02.02.07, 10:21
      Wiechecki partacze ?
      Prawda, nie on jeden w obecnych władzach. Ale co można w takim razie powiedzieć
      o radyju ?
      Przekręciarze, ksenofoby paskudne ???
    • cover_wielki Re: Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 10:26
      Gospodarce szkodzi nie tylko partacz Wiechecki ale także inni partacze z rzadu.
    • kszmigie Rzygac sie chce...Ja chce do Iranu.... 02.02.07, 10:27
      Tam przynajmniej jest jasne ze rzadzi Ajatollah.
    • zdzisiek66 Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 10:28
      Najśmieszniejsze, że RM (przypadkiem?) mówi prawdę i ma 100% racji w ocenie
      kwalifikacji ministra. Tylko czy moherowcy forsowani na następców będą mieli
      wyższe kwalifikacje (oprócz jedynie słusznych poglądów oczywiście)? Jakoś w to
      bardzo wątpię.
    • gruber73 Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 10:29
      Banda debili !!!! Politycy WON !!!!! Rydzyk WON !!!!
    • maciejch Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 10:30
      Krotko: Na czym zna sie pan wiechecki ?
      W jednym na pewno radio z ryjem jest mistrzem: w robieniu glupa z sibie i takim
      samom probom-z innych !
      zenada!
    • awersja O take Polskie... 02.02.07, 10:33

...wlaczyliśmy...! Precz z czerwoną Moskwą...! Mamy swój Toruń...!
      • babcia_klara Radio maryjne prosimy o więcej 02.02.07, 10:45
        To co kolego Wiechecki ?! To już po Was, już po Was !
        Radio Maryja prosimy o więcej !
    • baltazarus Radio Maryja to wylęgarnia socjalistów 02.02.07, 10:50
      RM (poza publicystyką S.Michalkiewicza) promuje etatystyczny,
      interwencjonistyczny i biurokratyczny model państwa. Gdyby UE nie była
      antykatolicka wynieśliby ją na ołtarze.
    • mckwack trudno nie przyznać RM racji 02.02.07, 11:03
      trudno nie przyznać RM racji. też uważam, że tego zdolnego młodego człowieka
      należałoby jak najszybciej odwołać. Problem w tym, że do takiego wniosku
      powinien dojść sam premier, a nie radio. Poza tym problemem może też być ew.
      kandydat, który miałby zająć to ministerstwo.
      • hubba_hubba Re: trudno nie przyznać RM racji 02.02.07, 13:52
        mckwack napisał:
        Poza tym problemem może też być ew.
        > Poza tym problemem może też być ew.kandydat, który miałby zająć to ministerstwo.

Na to jest prosty sposób - zlikwidować to nikomu do niczego nie potrzebne pseudoministerstwo, razem z radiomaryjnymi kandydatami.
    • wieslaw1 Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 11:05
      Wstydliwie przyznaję,że kiedy słyszę o ofiarach w porachunkach między
      gangsterami to nie ma we mnie uczucia żalu.Podobnie jest kiedy czytam,że
      zgrzyta na lini LPR - o.Rydzyk.Niech się gryzą o.Rydzyk jest przecież fachowcem
      od gospodarki morskiej pokazał to zbierając kasę na Stocznie
      Gdańską.Stoczniowcy dobrze pamiętają jego pomoc.
      • eti.gda Re: Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 12:18
        wieslaw1 napisał:

> Wstydliwie przyznaję,że kiedy słyszę o ofiarach w porachunkach między
        > gangsterami to nie ma we mnie uczucia żalu.Podobnie jest kiedy czytam,że
        > zgrzyta na lini LPR - o.Rydzyk.Niech się gryzą o.Rydzyk jest przecież
        fachowcem
        >
        > od gospodarki morskiej pokazał to zbierając kasę na Stocznie
        > Gdańską.Stoczniowcy dobrze pamiętają jego pomoc.

Pamiętają, pamiętają, ale nadal włażą mu do d...
    • tetradrachma za "komuny" to jeszcze fachowiec 02.02.07, 11:10
      ale bezpartyjny mógł się uchować. Teraz PiS i reszta hołoty zawłaszcza
      wszystko, od ministra, do sprzatacki. Tak jest w wiekszości ministerstw i
      innych instytucji rzadowych. A to co się dzieje w MSZ to przechodzi ludzkie
      pojecie.
    • filip_z_konopii Re: Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 11:10
      TORUŃ PRZEPRASZA ZA RADIO MAR....
      • wiarusstary Re: Radio Maryja chce wymienić partacza z LPR 02.02.07, 13:24
        i słusznie przeprasza. Dobrze,że mieliście Kopernika i pierniki,czyli dużo
        dodatnich plusów. Ale ten Piernik - OjcDyr,to duży ujemny minus.Niepotrzebny
        Grzybik w barszcz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka