halfilner 04.02.07, 07:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
resdes Kaczyński dobrze się dogaduje z kryminalistami 04.02.07, 08:45 Gorzej z elitami bo do tych nigdy nie należał. Chciał ale nigdy nie dorastał. Dlatego takich nienawidzi. I dlatego otacza się ludźmi takimi jakimi się otacza. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Walesa kumal sie z wielokrotnym przestepca 04.02.07, 08:54 Wole Kaczynskiego niz Walese. resdes napisał: > Gorzej z elitami bo do tych nigdy nie należał. > > Chciał ale nigdy nie dorastał. > > Dlatego takich nienawidzi. > > I dlatego otacza się ludźmi takimi jakimi się otacza. > Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Teraz jest odnowa moralna 04.02.07, 09:57 Polega na tym, że jest gorzej niż kiedykolwiek, ale to wszystko wina Platformy. Poza tym nareszcie odszedł Balcerowicz, co z tego, że nie udało się znaleźć nikogo sensownego na jego miejsce. Ważne, że odszedł. Teraz jeszcze otworzymy teczki (najlepiej w dotychczasowym tempie jedna dziennie) i wszystko, co ważne dla Polski będzie już gotowe. A gospodarka? Po co nam gospodarka? Będziemy mieli najładniejszą świątynię opaczności w całej Europie... Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Dziwię się Sikorskiemu że tak długo wytrzymał 04.02.07, 11:56 Dziwię się Sikorskiemu że tak długo wytrzymał w rządzie z tym całym zoologiem - Kaczyńskim, Gosiewskim, Macierewiczem, Lepperem... Ma facet klasę, rozum i doświadczenie, ma własne zdanie i rozum więc jest niebezpieczny dla Kartofla. Szkoda tylko że firmował swoim nazwiskiem ten przaśny układ tak wiele miesięcy... Sikorski, Borusewicz, Płażyński... nie mogę się nadziwić że takie postaci udzieliły swojego poparcia tym gnomom... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Może kiedyś będzie... 04.02.07, 09:18 jak się dwie niedziele do kupy zejdą, a pośrodku będzie święto. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Kaczyński Mesjaszem 04.02.07, 09:03 resdes napisał: > Gorzej z elitami bo do tych nigdy nie należał. > Chciał ale nigdy nie dorastał. > Dlatego takich nienawidzi. > I dlatego otacza się ludźmi takimi jakimi się otacza. Kaczynski z elit zrezygnowal chyba sam, bo uznanie ich oznaczaloby, ze jest on tylko jednym z wielu, a przeciez Kaczynski jest jedyny i niepowtarzalny, choc w dwóch egzemplarzach. Sa tylko lze-elity i On, elity sa falszywe, to znaczy ze jest tylko ON. Otaczanie sie kryminalistami nie ma dla niego znaczenia, bo równie "kryminalne" dla niego sa i lze-elity. Kaczynski jest Mesjaszem Polski, (Chrystus tez otaczal sie prostytutkami, kryminalistami, sbekami), a Polska Mesjaszem narodów. Cala nadzieja, ze historia sie nie powtórzy i Kaczynski ostatecznie nie zmartwychwstanie, jak juz uda sie go skazac. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner jankbh - co z toba chlopie ? 04.02.07, 09:09 normalnie jakies science-fiction, albo zaawansa filozofie abstrakcyjna tu uprawiasz jankbh napisał: > resdes napisał: > > > Gorzej z elitami bo do tych nigdy nie należał. > > Chciał ale nigdy nie dorastał. > > Dlatego takich nienawidzi. > > I dlatego otacza się ludźmi takimi jakimi się otacza. > > Kaczynski z elit zrezygnowal chyba sam, bo uznanie ich oznaczaloby, ze jest on > tylko jednym z wielu, a przeciez Kaczynski jest jedyny i niepowtarzalny, choc w > > dwóch egzemplarzach. Sa tylko lze-elity i On, elity sa falszywe, to znaczy ze > jest tylko ON. Otaczanie sie kryminalistami nie ma dla niego znaczenia, bo > równie "kryminalne" dla niego sa i lze-elity. Kaczynski jest Mesjaszem Polski, > (Chrystus tez otaczal sie prostytutkami, kryminalistami, sbekami), a Polska > Mesjaszem narodów. Cala nadzieja, ze historia sie nie powtórzy i Kaczynski > ostatecznie nie zmartwychwstanie, jak juz uda sie go skazac. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: jankbh - co z toba chlopie ? 04.02.07, 09:16 Kogo Oni na to forum wypuszczaja, nie moga zaczekac az takim odrosna wlosy? Nudnooooo... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk jankbh -to było wspaniałe! piękne! śliczniusie! 04.02.07, 09:20 Kaczyński mesjaszem... ubaw po same pachi Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __zimą Radka, wiosną Religę... 04.02.07, 08:07 Latem wysiudają Zytę za krytykę wicepremiera... i już wszystkie urzędy będą ponownie odzyskane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
puba bezstronne czerwone i czarne:) 04.02.07, 08:26 Czerwone media stwarzaja tzw "fakty medialne" klamiac i probujac mieszac w glowach czytelnikach. tiaa, a 'czarne' media są całkowicie bezstronne w czołobitności w stosunku do władzy:) obudziłes sie kochanieńki? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: __zimą Radka, wiosną Religę... 04.02.07, 08:34 "Latem wysiudają Zytę za krytykę wicepremiera... > i już wszystkie urzędy będą ponownie odzyskane ;-)" Kaziu szuka pracy - za Religę jak ulał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk10 MON odzyskany 04.02.07, 08:08 A poza ten Sikorski tym od poczatku nie pasowal do tej rodziny oblych. Jezyki znal, przystojny i kilka zdan po polsku potrafil powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
pyton12345 Re: MON odzyskany 04.02.07, 08:11 sympatyk10 napisał: > A poza ten Sikorski tym od poczatku nie pasowal do tej rodziny oblych. Jezyki > znal, przystojny i kilka zdan po polsku potrafil powiedziec... kiedy polska bedzie miala jednego madrego polityka ktory nie bedzie przeszkadzal glupim politykom w rzadzie Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: MON odzyskany 04.02.07, 08:13 > A poza ten Sikorski tym od poczatku nie pasowal do tej rodziny oblych. Jezyki > znal, przystojny i kilka zdan po polsku potrafil powiedziec... Prawda, Mellera wysiudali, Marcinkiewicza wysiudali (co by o nim nie mówić przynajmniej starał się normalnie wyglądać) teraz jeszcze Sikorskiego i będzie coraz przaśniej i kaczorowato-obronnie. "Mierny bierny ale wierny" taka jest widać dewiza kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: MON odzyskany 04.02.07, 08:15 Myślę, że jest nieco inaczej: porządni ludzie nie chcą mieć z Kaczyńskimi i ich sługusami nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: MON odzyskany 04.02.07, 10:33 I masz stuprocentową rację. Szkoda tylko że tych porządnych jest zbyt niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: MON odzyskany 04.02.07, 08:19 Stalin wybił po kolei wszystkich swoich kumpli, którzy wracali z zagranicznych placówek. Szczególnie wpieniała go znajomość języków obcych, elegancja, szyk, no i te cholerne znajomości. Nasz łaskawca tylko zwalnia, niech więc się cieszą, w jakich czasach żyją.Sikorski, jeśli dobrze kumam,jestświatowcem, a po drodze Europejczykiem. Co taki ma do szukania w Polsce? I jeszcze ta żona... Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh doniesienia z wariatkowa 04.02.07, 08:30 Nalezy przestac odbierac informacje ze szczytów wladzy jako obraz gry politycznej - jest to obraz kliniczny, który przejdzie do podreczników zarówno historii jak i psychiatrii. Ciekawe tylko jak poczuje sie Religa w otoczeniu juz wylacznie ministrów specjalnej troski? Moze powinien zaczac nosic bialy fartuch i dac wyrazniej znac, ze on nalezy do personelu medycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: doniesienia z wariatkowa 04.02.07, 08:32 Relidze bardziej kaftan niż biały fartuch przysługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner jankbh -powiedzial co wiedzial, ludzie co z wami ? 04.02.07, 08:34 jestem zalamany, czy czytelnicy GW to naprawde ludzie o zerowej inteligencji ? pytam na podstawie ponizszego wpisu ... jankbh napisał: > Nalezy przestac odbierac informacje ze szczytów wladzy jako obraz gry > politycznej - jest to obraz kliniczny, który przejdzie do podreczników zarówno > historii jak i psychiatrii. Ciekawe tylko jak poczuje sie Religa w otoczeniu > juz wylacznie ministrów specjalnej troski? Moze powinien zaczac nosic bialy > fartuch i dac wyrazniej znac, ze on nalezy do personelu medycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
za_morzem Re: MON odzyskany 04.02.07, 08:31 widzialem go kiedys w amerykanskiej tv. totalny prawicowy oszolom. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Warty Pac Pajaca 04.02.07, 10:17 A dla mnie Radek jest typowym PiSsowczykiem. Oczywiście, trudno mi wypowiadać sie o wszystkich działaniach resortu, ale np. sprawa nielegalnego zwolnienia rektora WATu jest typowym PiSSbolszewickim działaniem rewolucyjnym. I nie chodzi mi o to, żeby użalać sie nad panem rektorem, którego nie znam, kierującym uczelnią, o której mało wiem, ale o to, że taki styl działania ministra wprowadza chaos i potęguje (i tak wszechobecne w państwowych instytucjach) włazidupstwo - ze szkodą właśnie dla ludzi kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
interstella5555 Re: Warty Pac Pajaca 04.02.07, 13:12 oczywiscie, ze jest juz rasowym PiS-dzielcem. ten konflikt czy jak to nazwac to tylko kolejna dintojra w kaczej bandzie, nie wiem skad nagle ten przyplyw sympatii do tego szemranego mini-sterka o zgola zagadkowych kartach w zyciorysie. ale z drugiej strony nawet jesliby to byla obca wtyczka, to zawzdy lepszy oszust niz wariat, a co do Antka Maciory to chyba nie ma watpliwosci - regularny psychol. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Re: Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkow 04.02.07, 08:18 Bardzo interesuje mnie Twoja definicja uczciwego dziennikarza opozycyjnego.zy to taki co karci głaszcząc.Ja osobiście wypatruję z niecieroliwością dziennikarzy obiektywnych i opierających sie na faktach,nie na dziennikarzy pro czy anty ale na tych rzetelnych, bezstronnych.Jest ich niewielu i niestety mają dośc szerokie pole do popisu w komentowaniu poczynań naszego RZĄDU Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner fakty medialne 04.02.07, 08:31 nieuczciwoscia i brakiem profesjonalizmu dziennikarskiego nazywam kreowanie tzw"faktow medialnych". 2 ostatnie przyklady: 1. GW wmawia, e marcinkiewicz i Rokita zaloza partie . Obaj politycy przecza temu. GW dalej swoje. 2. GW teraz twierdzi, ze Sikorski ma odejsc. Premier na to, ze ocena opracy Sikorskiego jest dobra i ze prasowe informacje o jego usunieciu to bzdury. Poczekajmy jeszcze troche. jesli te "fakty medialne " sie spelnia - to przyznam, ci racje. Ale jesli nie - to racje bede mial ja, choc co z tego, jesli zasieja juz ferment w glowach ludzi . heyoza napisał: > Bardzo interesuje mnie Twoja definicja uczciwego dziennikarza opozycyjnego.zy t > o > taki co karci głaszcząc.Ja osobiście wypatruję z niecieroliwością dziennikarzy > obiektywnych i opierających sie na faktach,nie na dziennikarzy pro czy anty ale > na tych rzetelnych, bezstronnych.Jest ich niewielu i niestety mają dośc szeroki > e > pole do popisu w komentowaniu poczynań naszego RZĄDU Odpowiedz Link Zgłoś
brabancja Kaczyński nie da się oderwać od żłoba. 04.02.07, 08:55 Da ciłkom z samoobrony kolejny resort, da nawet ciała, ale koryta nie odpuści. Bo on musi sobie kupić nowe buty i sznurowadła. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkow 04.02.07, 08:18 Mam niewinne pytanie: Kiedy zaczyna się sezon polowań na kaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner wlodwoz ty wszedzie to samo pytanie glupie zreszta 04.02.07, 08:26 mam nadzieje , ze nigdy. wlodwoz napisał: > Mam niewinne pytanie: Kiedy zaczyna się sezon polowań na kaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
woland7 Re: wlodwoz ty wszedzie to samo pytanie glupie zr 04.02.07, 08:58 halfilner, powiedz tylk szczerze, czy Ty należysz do tej grupy zwolenników PiSu którzy dostali za zadanie wyszukiwać na forach i czatach antykaczystowskie informacje i polemizować z nimi? Nie mów tylko, że w Pisie nie ma takich ludzi bo ja znam 2 osoby z mlodzieżowki ktore mają wlasnie takie zadanie. Nawet laptopy im obiecali.... Siedzą chlopaki po nocach i probuja udowodnic pod kilkudziesiecioma nickami ( glownie na forum GW....) jakie to kaczory są dobre a GW zła, wręcz czerwona. Zapominają tylko o tym, że to Michnik był prawdziwym opozycjonistą, ktory dostawał pałą po łbie, kiedy oni wygodnie siedzieli w swoich doktorsko-profesorkich gabinetach, niby czasem pomagając opozycji. No i ta lojalka Jarka Kaczysława, cos mi się wydaje że nie była sfałszowana.... Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: wlodwoz ty wszedzie to samo pytanie glupie zr 04.02.07, 09:06 a) nie, nie dostalem zadnego zadania, nie jestem nawet czlonkiem PiS b) lojalka byla sfalszowana i fakt ten jest potwierdzony jesli chodzi o Michnika , to nie wiem co nim kierowalo w latach 60-tych i 70- tych. Potem ten gosc zmienil kierunek o 180 stopni. jego wypowiedzi o Kiszczaku , Jaruzelskim oraz przyjazn z Kwasniewskim i Urbanem przekreslaja w moich oczach cokolwiek dobrego rzekomo zrobil wczesniej. woland7 napisał: > halfilner, powiedz tylk szczerze, czy Ty należysz do tej grupy zwolenników PiSu > > którzy dostali za zadanie wyszukiwać na forach i czatach antykaczystowskie > informacje i polemizować z nimi? Nie mów tylko, że w Pisie nie ma takich ludzi > bo ja znam 2 osoby z mlodzieżowki ktore mają wlasnie takie zadanie. Nawet > laptopy im obiecali.... Siedzą chlopaki po nocach i probuja udowodnic pod > kilkudziesiecioma nickami ( glownie na forum GW....) jakie to kaczory są dobre > a GW zła, wręcz czerwona. Zapominają tylko o tym, że to Michnik był prawdziwym > opozycjonistą, ktory dostawał pałą po łbie, kiedy oni wygodnie siedzieli w > swoich doktorsko-profesorkich gabinetach, niby czasem pomagając opozycji. No i > > ta lojalka Jarka Kaczysława, cos mi się wydaje że nie była sfałszowana.... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: wlodwoz ty wszedzie to samo pytanie glupie zr 04.02.07, 10:03 > b) lojalka byla sfalszowana i fakt ten jest potwierdzony czym niby jest potwierdzona? buńczucznym stwierdzeniem jarka? GDZIE są jakiekolwiek dokumenty??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomkowski4444 Re: wlodwoz ty wszedzie to samo pytanie glupie zr 04.02.07, 10:38 Kolego kolezanko zawsze glosowalem na lewice i sie zawodzilem teraz nie oddalem glosu na PiS i załuje bo moglem oddac . jak narazie to tylko sie ich oczernia ale ja to rozumiem jak ktos na kaczynskich nie ma argumentów (teczki) to wypisuje szkalace ich posty, jak by byly teczuszki to by WSI dawno to ujawnilo. Na dzien dzisiejszy dajmy szanse Kaczynskim niech cos zrobia w tym kraju porzadek . Jak sie pytam pzecwników kaczynskich to pytam sie jakie masz argumenty na "NIE" i zadnejodpowiedzi nie slysze bo poprostu ich nie ma tylko takie typu ze dziela stolki, z ma brzydka zone ze kurduple... Niewzne niech sa i niech rzadza bo wzrost gosp jest spada bezrobocie fakt mozna powiedziec ze to zasluga poprzednikow ale jak poprzednicy zaczynali rzadzic to zawsze cos spierd....ze nic nie bylo po poprzenikach troche to dziwne. wiec odjeb.... sie od kaczynskich tez ich nie lubie nie podobaja mi sie ale robia dobra robote...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Idż słuchaj radia maryja 04.02.07, 08:44 tam sama aprawda bplynie z ust ojca sprzedawczyka Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczka Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkowe .. 04.02.07, 08:50 Dziwię się, że ktoś taki jak Sikorski zgadzał się w ogóle firmować tak koszmarny rząd, jak ten z Lepperem i Giertychem, tudzież kwitnąco niekompetentnymi paniami typu Kalata i Fotyga (swoją drogą, sam mógłby chyba godnie tą ostatnią zstąpić?!). Skoro jednak przez tyle miesięcy mu to nie przeszkadzało, to dla mnie jednak źle o nim świadczy... Chęć ziastnienia w tzw. IV RP?! Przypodobania się obecnej "władzy"?! Może więc odchodząc uratuje resztki honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Maciarewicz powinien prześwietlić -ale swój mózg 04.02.07, 08:56 zobaczcie wiadomosci.wp.pl/gid,8547512,img,8547514,kat,45476,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=16 Odpowiedz Link Zgłoś
akrotki Jedyny minister... 04.02.07, 08:56 ...który coś tam w tym rządzie potrafi (wliczając premiera), więc trzeba go usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner akrotki - to GW chce go usunac , a nie premier 04.02.07, 09:00 kolego - caly numer w tym, ze to Newsweek z GW usiluja wmowic naiwnym, ze ktos chce usunac Sikorskiego. Sami zainteresowani nic na ten temat nie wiedza, a premier juz sie wypowiedzial, ze ocenia prace Sikorskiego dobrze. akrotki napisał: > ...który coś tam w tym rządzie potrafi (wliczając premiera), więc trzeba go > usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Wart jest Pac Pajaca 04.02.07, 10:25 Może sie czepiam, Akrotki, ale mógłbyś napisać, co (tam) ten Radek potrafi? Ja chciałbym doczekać chwili, kiedy zostaną już tylko Bliźniaki i zobaczyć, jak się ze sobą biorą za łby. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Antoni Feliksowicz, ili Czapajew? Ot zagwozdka! 04.02.07, 13:36 dzielanski napisał: > Może sie czepiam, Akrotki, ale mógłbyś napisać, co (tam) ten Radek potrafi? > Ja chciałbym doczekać chwili, kiedy zostaną już tylko Bliźniaki i zobaczyć, jak > się ze sobą biorą za łby. Nie martw sie, wszystko na dobrej drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkow 04.02.07, 08:57 halfilner napisał: > Kiedy polska bedzie miala uczciwych i profesjonalnych dziennikarzy > opozycyjnych ??? Wtedy kiedy cala opozycja bedzie wychwalac osiagniecia rzadu. Kiedys mielismy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a [...] 04.02.07, 09:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner l.ortea - czy jestes prowokatorem ????? 04.02.07, 09:12 bez antysemickich prowokacji. Prowokatorow na tym forum nie potrzebujemy. Do widzenia i przyjemnego dnia ! l.o.r.t.e.a napisał: > Tel Avivu na ministra a nie do Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Nie jestem prowokatorem, patrz na fakty. 04.02.07, 09:16 Sikorski nie zajmuje się sprawami nato, nie zajmuje się współpracą armii europejskich, za to chce wysłać polskich zołnierzy na wojnę która nie ma żadnego związku z polskimi intersesam. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner zolnierzy wpierw wyslal Kwasniewski i to sie ciagn 04.02.07, 09:20 lortea - mozna sie zgodzic lub nie z twym ponizszym, ale jest to wreszcie merytoryczne. Chodzilo mi o to, ze swymi uwagami antysemickimi dajesz amunicje dla tzw. anty-polakow ( obaj wiemy o jakie kregi chodzi i na tym zamknijmy ten watek ) l.o.r.t.e.a napisał: > Sikorski nie zajmuje się sprawami nato, nie zajmuje się współpracą armii > europejskich, za to chce wysłać polskich zołnierzy na wojnę która nie ma > żadnego związku z polskimi intersesam. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Re: zolnierzy wpierw wyslal Kwasniewski i to sie 04.02.07, 09:23 halfilner napisał: > lortea - mozna sie zgodzic lub nie z twym ponizszym, ale jest to wreszcie > merytoryczne. Wysłał, do Iraku. Sikorski to kontynuuje, a nadto wysyła bardzo liczny kontyngent do Afganistanu i popiera atak na Iran i założe s ię że zrobi wszystko by tam wysłać polskie wojsko. > Chodzilo mi o to, ze swymi uwagami antysemickimi Antysemityzm to nienawiść do Żydów za to że są Żydami, stwierdzenie że ktoś realizuje interesy Izrael a nie Polski nie jest antysemityzmem. > l.o.r.t.e.a napisał: > > > Sikorski nie zajmuje się sprawami nato, nie zajmuje się współpracą armii > > europejskich, za to chce wysłać polskich zołnierzy na wojnę która nie ma > > żadnego związku z polskimi intersesam. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: zolnierzy wpierw wyslal Kwasniewski i to sie 04.02.07, 09:29 odnosnie antysemitizmu to troche sie mylisz. Kazda wzmianka to juz jest traktowane jako antysemityzm. Wiec po prostu nie robmy zadnych wzmianek. A swoje wiemy i krytykowac mozemy merytorycznie, bez wycieczek do rasy czy wyznania. l.o.r.t.e.a napisał: > halfilner napisał: > > > lortea - mozna sie zgodzic lub nie z twym ponizszym, ale jest to wreszcie > > > merytoryczne. > > > Wysłał, do Iraku. Sikorski to kontynuuje, a nadto wysyła bardzo liczny > kontyngent do Afganistanu i popiera atak na Iran i założe s ię że zrobi > wszystko by tam wysłać polskie wojsko. > > > Chodzilo mi o to, ze swymi uwagami antysemickimi > > Antysemityzm to nienawiść do Żydów za to że są Żydami, stwierdzenie że ktoś > realizuje interesy Izrael a nie Polski nie jest antysemityzmem. > > l.o.r.t.e.a napisał: > > > > > Sikorski nie zajmuje się sprawami nato, nie zajmuje się współpracą > armii > > > europejskich, za to chce wysłać polskich zołnierzy na wojnę która n > ie ma > > > żadnego związku z polskimi intersesam. > > Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Słuchaj, nie mozemy we włąsnym kraju w 04.02.07, 09:37 nieskończoność udowadnaić że nie jesteśmy wielbłądami, że nie myśmy rozpętali wojnę, ze nie myśmy pobudowali komory i nie zorganizowali Holokaust. We własnym kraju będę pisał prawdę, będę wyrażał moje poglądy i odnosił się do definicji jakiegoś zjawiska a nie do definicji wedle czyjegoś wypaczonego uznania. Definicja antysemityzmu jest znana i nic tam nie ma wspomniane że każda janmniejsza wzmianka o Izraelu to antysemityzm. Inaczej pozwolimy sobie zasznurować usta. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: Słuchaj, nie mozemy we włąsnym kraju w 04.02.07, 09:41 ok, ale to moze suma sumarum byc mniej korzystne dla ciebie i twego obozu, niz sobie zakladasz. proponuje troche mniej "boso , ale w ostrogach ". najlepiej skupic sie na zarzutach merytorycznych a nie etnicznych. l.o.r.t.e.a napisał: > nieskończoność udowadnaić że nie jesteśmy wielbłądami, że nie myśmy rozpętali > wojnę, ze nie myśmy pobudowali komory i nie zorganizowali Holokaust. We własnym > > kraju będę pisał prawdę, będę wyrażał moje poglądy i odnosił się do definicji > jakiegoś zjawiska a nie do definicji wedle czyjegoś wypaczonego uznania. > Definicja antysemityzmu jest znana i nic tam nie ma wspomniane że każda > janmniejsza wzmianka o Izraelu to antysemityzm. Inaczej pozwolimy sobie > zasznurować usta. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Zarzyt merytoryczny jest prosty. Sikorski nie 04.02.07, 09:43 realizuje interesów Polski tylko izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Sikorski a rządowi łże-patrioci 04.02.07, 11:00 "Czy ta sprawa zdecyduje o dymisji... Sikorskiego (w ramach weryfikacji ministrów, którą robi Jarosław Kaczyński)? Zobaczymy już za parę dni..." _____________ Czyżby miała nastąpić wreszcie odsłona w sztuce pt "kto tu naprawdę rządzi"? Jeśli tak, to będzie ciekawe, kto tu kogo usunie. Mnie i tak zastanawia, jak Sikorski stał się ministrem rządu z którym ani politycznie, ani ideologicznie ani narodowo-radiomaryjnie nic a nic nie łączy. Ta konstelacja ma coś absurdalnego w sobie. Ciekawe więc, kto kogo w tym przeciąganiu liny zwycięży. Ale scenariusz, jak widać, może być jeszcze inny: "Inna, może i poważniejsza, to znacznie wyższa cena, jaką od Amerykanów chciałby domagać się Sikorski w zamian za umieszczenie w Polsce tzw. tarczy antyrakietowej" - ocenia Czarnecki. Jak dodaje podobno premier nie chce "targować się" z Amerykanami, natomiast szef MON jak najbardziej(...)". ____________________ A to dopiero. Łże- patrioci Kaczory chcą sprzedać Polskę Hameryce za bezcen, a R. Sikorski niczym współczesny Reytan obrońcą polskich interesów. Wreszcie, jak za pomocą czarodziejskiej różdżki, z gadania narodu o Rokossowskim zrobi się w mig gadanie o prawdziwym patriocie. Niechętny tarczy ludek wyborczy zachowa jedynego obrońcę we wdzięcznej pamięci. A następne wybory przyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Sikorski ma ambicje prezydenckie... 04.02.07, 11:36 poza tym jest młody, przystojny, i posiada ogładę. To są atuty. Sikorski nie chce zostać prezydentem z nadania Kaczyńskich- a Kaczyńscy są na teraz, czyli na 5-10 lat. Jeżeli teraz wycofa się z rządu to decyzja o tarczy antyrakietowej obciąży konto kaczorów, a to nie jest decyzja popularna w narodzie. Lepiej więc teraz odejść i spokojnie czekać. A Sikorski biedny nie jest, i nadal ma etat w AEI. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 obce języki na dworach Wschodu 04.02.07, 16:28 herr7 napisał: > poza tym jest młody, przystojny, i posiada ogładę. To są atuty. Sikorski nie > chce zostać prezydentem z nadania Kaczyńskich- a Kaczyńscy są na teraz, czyli >na 5-10 lat. Jeżeli teraz wycofa się z rządu to decyzja o tarczy antyrakietowej > obciąży konto kaczorów, a to nie jest decyzja popularna w narodzie. Dokładnie o tym piszę. Na Kaczki spadnie niesława łże-patriotów którzy z gębą pełną patriotycznych frazesów ostatecznie przehandlowali polską suwerenność, a na Sikorskiego splendor, że nie chciał tego firmować. To, że wysyłał wojska do Agfanistanu, że namawiał do tarczy (nawet na łamach GW) szybko będzie mu zapomniane. Ciekawe jednak, jak naród przyjąłby tak egzotyczną panią prezydentową? Polska to mimo wszystko nie Ukraina, czy Litwa, Łotwa oraz Estonia, tam to na porządku dziennym, że albo prezydenci (premierowie) albo przynajmniej ich małożnki mówią z trudem w języku swej "ojczyzny", którą rządzą i/lub reprezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner mosty - troche sie mylisz 04.02.07, 09:31 dzieki pieniaczom PiS wygral wybory ??? oj chyba nie. zdziwiony bylbys ile ludzi na poziomie , wyksztalconych i madrych popiera PiS. Zreszta na tym forum, wiekszosc ludzi rzucajacych obelgi i bluzgi to nie zwolennicy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: mosty - troche sie mylisz 04.02.07, 10:45 wygrali dzieki MILIONOM oszukanych przez nich ludzi. Osobiście nie znam wykaształconego, zdrowego na umyśle i uczciwego człowieka, który głosowałby na LPR Samoobrone, PiS czy podobny folklor polityczny. halfilner napisał: > dzieki pieniaczom PiS wygral wybory ??? > oj chyba nie. > zdziwiony bylbys ile ludzi na poziomie , wyksztalconych i madrych popiera PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Sami zaczynaja sie wykanczac, bardzo dobrze 04.02.07, 09:45 chorzy ludzie - w IV RP bez podejrzen to jest chyba tylko Jarek, Lech i Antoni... 3 przyjaciele z boiska... a raczej z szafy plk. Lesiaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
remis1 Sikorski jest niewygodny, zna angielski. 04.02.07, 09:46 Po co braciom K. taki niebezpieczny kosmopolita. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner remis1 - dales sie nabrac i wierzysz GW 04.02.07, 09:48 Newsweek i GW trabia , ze Sikorski bedzie usuniety. Zabawne jest , bo Sikorski ani Maciarewicz nic o tym nie wiedza, a premier ocenia prace Sikorskiego dobrze i dementuje plotki o jego usunieciu. pytm - czy GW i Newsweek klamia ? remis1 napisał: > Po co braciom K. taki niebezpieczny kosmopolita. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 04.02.07, 09:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti Dla dobra koalicji można dać ten resort Lepperom 04.02.07, 09:52 bo koalicja musi trwać! Nawet jak padnie... www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
popieram_pis ten resort zostanie przy Sikorskim 04.02.07, 09:59 czy to Wyborcza bedzie decydowac kto jest ministrem ? Na razie jest nim Sikorski i Kaczynski ani nie mysli go zmieniac. Wyborcza wypisuje tylko jakies spekulacje - prawdopodonie nieprawdziwe - co zreszta jest wspomniane w pierwszych zdaniach artykulu. Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkow 04.02.07, 09:57 NI nie bedzie miala. Czesc mediow i tak jest w rekach zagranicznych a reszta wiadomo. Szuka sesacji za wszelka miare. Kakon Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkowe .. 04.02.07, 10:20 Pan Macierewicz podobno nie ufa p.Sikorskiemu. A jest taki drugi, poza noszącymi nazwisko Kaczyński, komu ten ów ufa. W tej syttuacji p.min.Sikorski powinien być ostrożny, bo a nuż go p.Arcylustrator zlustruje. A jak zlustruje, to dla "Samoobrony" mamy resorcik jak złoto. A jak obejmie ten resorcik, to najpewniej zmieni nazwę na "Krajobrona". Pora wiać z tego domu wariatów! Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkowe .. 04.02.07, 10:24 Żnawet gdyby była sz- adna przeszłość Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez MON dla Samoobrony!!! 04.02.07, 10:26 Albo przynajmniej MSZ. Mięso armatnie już mamy. "Świńską dyplomację" też będziem potrafili prowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: MON dla Samoobrony!!! 04.02.07, 12:51 Sadzac po nazwie tej partii,to moga sie nadawac,nie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkowe .. 04.02.07, 10:29 Żadna przeszłość - nawet gdyby była szpetna, co w wypadku Sikorskiego nie ma miejsca - nie uzasadnia dymisji ani złej oceny ministra. Oceniać należy obecną działalność i jej możliwe skutki w przyszłości.Cóż kiedy obecny premier uważa się za Polskę i człowieka nieomylnego.Straszna bezmyślność i zadufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala [...] 04.02.07, 10:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
suniemie.lk Macierewicz oficerem politycznym Kaczyńskich? 04.02.07, 11:39 Jak ze dawnych PRL-owskich czasów oficer polityczny czuwa nad realizacja jedynie słusznej linii partyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Ten rząd w całości nadaje sie do wymiany 04.02.07, 11:46 Niekompetencja - to hasło obecnego rządu Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Ten rząd w całości nadaje sie do wymiany???? 04.02.07, 12:04 krzynia.c napisał: > Niekompetencja - to hasło obecnego rządu Chyba do ZAMIANY? Nie tylko niekompetencja ale raczej DYLETANTYZM! i dodatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Macierewicz oficerem politycznym Kaczyńskich? 04.02.07, 12:08 suniemie.lk napisała: > Jak ze dawnych PRL-owskich czasów > oficer polityczny czuwa nad realizacja > jedynie słusznej linii partyjnej. on bezustannie LEWITUJE ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Re: wrog Polski Sikorski musi odejsc!!!!!!!!!!!! 04.02.07, 12:10 Niech idzie wreszcie w cholerę razem ze zwoim stadkiem Kaczek. Przynajmniej wyjście powinno być cywilizowane, co pod wodzą PiSiorów z pewnością nie uda się. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
moherowy_majtek Zmiany w rządzie: Sikorski odejdzie, dodatkowe .. 04.02.07, 12:03 Niedługo lista gatunków ptaków chronionych będzie zaczynała się od "kaczki nadziewanej burakami":( Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Nie ma min "ochrony" środowiska panie dziennikarzu 04.02.07, 12:26 jest "MINISTERSTWO ŚRODOWISKA" z uporem maniaka niektórzy dziennikarze posługują się nazwą sprzed 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś