ready4freddy Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 13:20 1zorro napisał: > Tak rozumujac, powinno sie odebrac kartoflom tytuly doktorskie no profesorski > bo robili je za komuny i "sprzedali" sie przyjmujac te tytuly z rak > wstretnych komuchow. A tak w nawiasie, jak mozna bylo zrobic nawet w PRL > doktorat nie znajac ZADNEGO jezyka obcego??! CUDA? gluptactwo kaczkodanow i ich podnozkow osiaga nieosiagalne - zdawaloby sie - wyzyny i smialo prze dalej. tak a propos pana Szczyglo i jego teorii o lamaniu prawa PRL: www.historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=4243 - tu specjalista od tych spraw, wiedzacy o danym temacie nieco wiecej niz pan Szczyglo i cala kacza banda razem wyjasnia, iz bynajmniej wprowadzenie stanu wojennego zlamaniem prawa nie bylo. mozna sie spierac, czy byl konieczny, czy wrecz przeciwnie, ale trzymajmy sie chociaz faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
general-gazrurka Generałów MSW nie zdegradują, waw!!! 04.02.07, 13:30 Generałów MSW Kaczory nie zdegradują! Waw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina PiS zamiast mózgu 04.02.07, 13:30 Nie, nie jestem zwolenikem "czerwonych pajaków", ale to co robi ta "ekipa bliźniaków" przechpdzi ludzkie pojęcie. Większość ich pomysłów są poprostu totalnie debilne. Ale grunt że umieją kurczow trzymać się koryta. Na szczęscie kiedy chirurgicznie odetnie sie ich od niego, wtedy sami będą pozbawiani emerytur, czy odznaczeń. A narazie po (jednym??) piwku mogą się rozbijać pojazdami (nie ważne że rower) po ulicach, a (xero kurduplo dyrektore) mówi że to nic takiego..... Jesli nie możesz kogoś przekonać, wpraw go w zakłopotanie........ Odpowiedz Link Zgłoś
qc Inwigilacja Prawicy 04.02.07, 13:39 byla widac sluszna, tylko dlaczego nie doprowadzono sprawy do konca? Cale to parchawe oszolomstwo dobrze wytypowano jako zagrozenie dla panstwa. Dlaczego tego zagrozenia nie zlikwidowano wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
szatan-8a Re: PiS zamiast mózgu 04.02.07, 13:48 Dali by sobie juz spokoj z tym rozliczaniem.Mie tez musza rozliczyci bo w stanie wojennym mialem przedluzona sluzba wojskowa i zamiast wyjsc w pazdzierniku 1981 to wyszlem w kwietniu 82 i stalem w Szczecinie na ulicy Pozdrowienia dla wszystkich kombatantow z Samodzielnago Batalionu Saperow Szczecin ulic Wojska Polskiego na Glebokim Rocznik Jesien 79-81 Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: PiS zamiast mózgu 04.02.07, 14:12 Pozdrowienia dla wszystkich kombatantow z Samodzielnago Batalionu Saperow > Szczecin ulic Wojska Polskiego na Glebokim Rocznik Jesien 79-81 he he he ..kombatant jestes powiadasz? A z kim to boje toczyles? Tak papla byle co jeden z drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PiS zamiast mózgu 04.02.07, 14:37 Ciekawe, czy był ranny kulką między łopatki czy też odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
szatan-8a Re: PiS zamiast mózgu 04.02.07, 15:09 star15 napisał: > Pozdrowienia dla wszystkich kombatantow z Samodzielnago Batalionu Saperow > > Szczecin ulic Wojska Polskiego na Glebokim Rocznik Jesien 79-81 > > he he he ..kombatant jestes powiadasz? A z kim to boje toczyles? Tak papla byle > > co jeden z drugim. Walczyle z takimi Debilami jak Ty Niechcial bys synku byc w tym czasi na ulicy byc obrazany bez powodu a kmbatanci to byl tylko w przenosni ale jak tego nie rozumiesz to dokoncz sobie sam Napewno rozumieja to ci wszyscy co byli w tym czasi w LWP Odpowiedz Link Zgłoś
bondzol1 Re: PiS zamiast mózgu 04.02.07, 15:52 Racja. Pozbędziemi ich tytułow. Na GNOJU wywieziemy-powstałym ze świńskiej górki Odpowiedz Link Zgłoś
munikea Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 13:33 wszystko im zabrać, niech proszą kreml o zapomogę, bydlęta Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 życzę młodzierzy z forum aby nigdy nie musiała ... 04.02.07, 13:38 stracić 10 lat życia pod dyktaturą jakiegoś śmierszgenerała...i kupować na talony masła i podpasek... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: życzę młodzierzy z forum aby nigdy nie musiał 04.02.07, 14:43 Mało kto pamięta, że okres rządów Jaruzela to czas dla Polski fatalny, porównywalny chyba tylko z hitlerowską okupacją: 1. Kompletny zastój gospodarczy. 2. Zerwanie kontaktów gospodarczych, naukowych i kulturalnych z USA i Europą Zachodnią. 3. Ścisłe podporządkowanie Polski sowietom, zwłaszcza pod względem gospodarczym. Za czasów Jaruzela Polska pełniła rolę kantyny i warsztatu remontowego sowieckich wojsk. 4. Rozpaczliwa emigracja zarobkowa. W latach 1980-1989 wyemigrowały ok. 2 mln Polaków. Niektórzy wrócili po 1989. 5. Fatalny stan zdrowia narodu spowodowany brakami żywności i leków. 6. Zupełne załamanie rynku wewnętrznego, system kartek i przydziałów prawie na wszystkie dobra materialne: żywność, części do samochodów, leki, artykuły trwałego użytku, paliwa itd. 7. Sadystyczny terror, plugawe bezprawie, bezczelna propaganda Urbana i Górnickiego. 6. Hiperinflacja. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: życzę młodzierzy z forum aby nigdy nie musiał 04.02.07, 15:29 To sa tezy do ciekawej pracy mgr/dr. Poszukaj promotora, np. L.Kaczyński. On sie ucieszy, gdyż dotychczas wypromował tylko jednego doktora - (1999: Związkowa zdolność układowa, Stelina Jakub - wg SYNABA). Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Co było przyczyną tego załamania? 04.02.07, 15:43 zigzaur napisał: > Mało kto pamięta, że okres rządów Jaruzela to czas dla Polski fatalny ... > załamanie rynku wewnętrznego, system kartek i przydziałów prawie na > wszystkie dobra materialne: żywność, części do samochodów, leki, artykuły > trwałego użytku, paliwa itd. Sporo tego co piszesz to tym razem prawda. Ale nie piszesz co było przyczyną tej inflacji, kartek itd. Za czasów Gierka PRL zaciągnęła olbrzymie pożyczki, które wydano na konsumpcje. Gierek miał nadzieję, że wyższa stopa życiowa wskutek pożyczek da wyższą wydajność pracy. Niestety tak nie było i nie jest. W PRL dominowała postawa "czy się stoi czy się leży to pensja się należy". Moi koledzy pracowali z wydajnością 25% (niektórzy ciągle tak jeszcze pracują w firmach państwowych obecnej Polski). Dzięki tym pożyczkom i załamaniu gospodarczemu będącemu ich wynikiem PRL się załamała i została zlikwidowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Co było przyczyną tego załamania? 04.02.07, 17:10 Masz częściowo rację, ale: 1. Jesienią roku 1975 Piotr Jaroszewicz i Alieksiej Kosygin podpisali długoterminową umowę handlową między PRL a CCCP dotyczącą handlu zagranicznego i płatności. Skutek był taki, że PRL kupowała za dolarowe kredyty w USA żywność i rozwiązania techniczne i sprzedawała CCCP za ruble transferowe, na czym traciła. 2. To właśnie lata siedemdziesiąte i gierkowskie kredyty są okresem najbardziej awanturniczej polityki zagranicznej CCCP (Angola, Somalia, Etiopia, Mozambik, Nikaragua, Grenada, Wietnam, Afganistan itd.). To było finansowane przez kraje tzw. RWPG. 3. Krótko mówiąc, brane przez Gierka pożyczki poszły na finansowanie sowieckich zbrojeń, względnie zostały utopione w przestarzałych i zbędnych inwestycjach. Wydobywano miliony ton węgla a nie przybywało od tego mieszkań, samochodów i żywności, bo ten węgiel szedł np. na produkcję prądu do zasilania zagłuszarek "Wolnej Europy". 4. Za komuny w gospodarce panowało luzactwo i złodziejstwo. Ale nie w zbrojeniówce. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus508 Odebrac Prezydentowi i Premierowi 04.02.07, 13:45 Odebrac stopnie naukowe prezydentowi i premierowi bo jak wszysycy wiedza zostaly uzyskane za komuny. Zreszta wszyscy wiedza jakie byly tematy tycz prac!!! www.zamekyale.pl/wojtek/ Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 jak syjoniści bronią Jaruzelskiego, znaczy winny 04.02.07, 13:46 proste i logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur a nie można uchwalić ustawy 04.02.07, 13:47 zakazującej wybierania na wysokie stanowiska państwowe debili Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 13:47 Oj z kaczki orła to nie będzie. Poza tym taka ustawa raczej nie przejdzie. W zbieraninie zwanej koalicją, tyle jest byłych PZPR-owców aż trudno uwierzyć, że cała ta masa sama sobie zacznie pluć w gębę i to zlizywać. Jakby co to życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus A mogli być bohaterami.... 04.02.07, 13:49 .... ale Jaruzelski nie zrobił nic...., żeby Kaczory grały pierwsze skrzypce.... Mamuśka przynajmniej sanitariuszką w powstaniu była a Kaczory - nic... pustka ... pętaki... gó..arze.... Trzeba się zatem zemścić na sprawcy ich niebohaterstwa ... Do jakiego stopnia gotowi są wyjść poza prawo unijne ??? Jak daleko posuną swoją małość ??? Kiedy pomniki Pinocheta i Franco w "czwartej" PiSpolitej... ??? :| Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur i jeszcze chciałem dodać 04.02.07, 13:52 że stan wyjątkowy nie był przyczyną tylko skutkiem innych okoliczności, natomiast przdłużające się rządy wariatów Kaczyńskich może być przyczyną upadku gospodarki co doprowadzi do stanu wyjątkowego Odpowiedz Link Zgłoś
jacek995510 Re: i jeszcze chciałem dodać 04.02.07, 13:58 Podobnie Jaruzelski postapil z Gierkiem, ten jednak mogl zyc z uczciwie wypracowanej emerytury w Belgii,czy emerytura Jaruzelskiego z Rosji bylaby rownie uczciwie wypracowana? oto jest pytanie, z ktorej albo jakiej strony na to patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Rosyjska emerytura dla Jaruzelskiego? 04.02.07, 14:45 W Rosji chcący iść na emeryturę dostaje Wołgę. Do przepłynięcia, oczywiście. Jeśli przepłynie, to może pracować i emerytura mu niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
sizeat5 Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 13:56 chyba nie wiesz sam co napisałeś-bo tytuł profesorski jest wyżej niż doktorski Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:07 Lepiej pozno niz wcale! Przeczytalem utyskiwania biednych komuchow i one nie wzbudzily mojej sympatii. Moze doczekamy sie wreszcie chociaz odrobiny sprawiedliwosci za 60 lat prania mozgow (bo postkomuna do konca 2005 roku robila dokladnie to samo!). Trzeba, obok deubekizacji, jeszcze dokladnie wziasc pod lupe wszystkich komuchow, ktorzy oblowili sie w czasie prywatyzacji. Powinni oddac wszystko co skradli. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1968 Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:10 Jak ja się cieszę ,że w piątek wylatuję z kraju,mojego kraju rządzonego przez ludzi z ambicjami dyktatorskimi.Znalazły się "Napolełony". "Kto Im Dał Szkrzydła"? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:46 Gwoli ścisłości, "doktor" to stopień zaś "profesor" to tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
1965kl Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 13:59 głupi pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w666 [...] 04.02.07, 14:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slaw1948 Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:05 To co piszesz,jak się ma do treści artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
wy Re: BRAWO PIS!!! 04.02.07, 14:07 Jaruzel byl sowieckim pacholem,a tak na marginesie to powinien siedziec w pierdlu Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1968 Re: BRAWO PIS!!! 04.02.07, 14:14 wy napisał: > Jaruzel byl sowieckim pacholem,a tak na marginesie to powinien siedziec w > pierdlu Żal mi takich ludzi jak Ty:(( Odpowiedz Link Zgłoś
jacek995510 [...] 04.02.07, 14:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1968 Re: BRAWO PIS!!! 04.02.07, 14:23 Douczony,i niestety w porównaniu z Tobą myślący, a ojciec mój pewnie więcej wycierpiał niż cała Twoja rodzina lecz nie zmienia mojego myślenia ,że PIS ma zapędy dyktatorskie Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: BRAWO PIS!!! 04.02.07, 14:52 Możliwe, że bracia Kaczyńscy mają nazbyt wybujałe ambicje. Faktem jednak jest, że nic im się dotychczas nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: BRAWO PIS!!! 04.02.07, 14:18 jacek1968 napisał: > wy napisał: > > > Jaruzel byl sowieckim pacholem,a tak na marginesie to powinien siedziec w > > > pierdlu > Żal mi takich ludzi jak Ty:(( Moje biedne kaczuszki jak mi was szkoda. Male glupie ale moje POLSKIE. Bravo PIS Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: BRAWO PIS!!! 04.02.07, 14:17 Jaruzel byl sowieckim pacholem,a tak na marginesie to powinien siedziec w > pierdlu Musze popierac PIS bo ma 10 procent racji To nie dziwcie sie ze 100 postow wysle. I kaczki dziwaczki bede bronil. Takie marne kaczuszki biedactwo. Bravo pis. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat [...] 04.02.07, 14:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat I dobrze mu! 04.02.07, 14:39 Dla mnie to za mała kara. Mu się należy najlżej to dożywocie. Za to całe zakłamanie że robił to wszystko dla "dobra narodu". Ale cóż, niektórzy mu uwierzyli i dalej myślą, że z niego był patriota. Stan wojenny był żałosną oznaką że on chce się utrzymać u władzy, że nie potrafią sobie poradzić z Solidarnością. ZSRR wcale nie miało najmniejszej ochoty ingerować, za duzo mieli własnych problemów, a więc powtórka z Czech czy Węgier nam nie groziła. Najbardziej smutne że własnie takie kreatury dalej chodzą na tym świecie, śmieją się z ofiar, a państwo dalej winnych widzi przede wszstkim w tych którzy się złamali i współpracowali z SB. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: I dobrze mu! 04.02.07, 14:42 hollowcat napisał: > Dla mnie to za mała kara. Mu się należy najlżej to dożywocie. Za to całe zakłam > anie że robił to wszystko dla "dobra narodu". Ale cóż, niektórzy mu uwierzyli i > dalej myślą, że z niego był patriota. > Stan wojenny był żałosną oznaką że on chce się utrzymać u władzy, że nie potraf > ią sobie poradzić z Solidarnością. ZSRR wcale nie miało najmniejszej ochoty ing > erować, za duzo mieli własnych problemów, a więc powtórka z Czech czy Węgier na > m nie groziła. > Najbardziej smutne że własnie takie kreatury dalej chodzą na tym świecie, śmiej > ą się z ofiar, a państwo dalej winnych widzi przede wszstkim w tych którzy się > złamali i współpracowali z SB. Bravo Pis..!!!!!!!!!!!!!!! Kaczuchy takie marne ptoki trzeba je bronic .. bronic. Nie strzelac do nich. Malutkie glupiutkie.. Bravo PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Bravo PIS!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
toberson [...] 04.02.07, 14:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 14:22 To jest zwykła małość braci Kaczyńskich, chcą zaistnieć za wszelką cenę, za wszelka cenę urządzic świat wg. swoich wyobrażeń. Dla mnie Jaruzelski generałem zostanie zawsze, natomiast Kaczyńscy pozostaną swoistymi "ofermami batalionowymi", nawet jeśli zrobią sie generałami Odpowiedz Link Zgłoś
jacek995510 [...] 04.02.07, 14:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.kulka slady wskazują na wasalską działalnosc 04.02.07, 14:49 dodatkowo wszystkie slady wskazują na wasalską działalnosc wobec amerykanskiego mocodawcy.Wszystkie te poczynania mają o wiele wiekszy zakres bo są wyrazne przesłanki,ze to ma zwiazek z amerykanskimi probami rozwalania EU za pomocą swoich polskich marionetek.USA robi to od dłuzszego czasu polskimi rekami bo EU stanowi dla nich duzą konkurencje gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: slady wskazują na wasalską działalnosc 04.02.07, 14:56 Oj durny, durny! UE nie jest dla USA żadną konkurencją. USA handlują więcej z Japonią niż z Niemcami, więcej z Tajwanem niż z Francją, więcej z Koreą niż Włochami i tak dalej. To właśnie UE jest uzależniona od eksportu do USA. Gospodarka UE jako tako jeszcze się trzyma tylko dlatego, że bogaci Amerykanie chcą kupować markowe europejskie produkty. Ale coraz bardziej Azja rozpycha się na tym rynku. Wystarczy porównać pozycje firm SIEMENS i SAMSUNG: 100 lat temu, 50 lat temu i dziś. Bardzo łatwo można domyśleć się, co będzie za lat 50. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: slady wskazują na wasalską działalnosc 04.02.07, 15:54 kolego,USA zdycha.Traci rynki zbytu w całym swiecie,szczegolnie w Ameryce Południowej i Afryce gdzie wiekszosc zlecen przejmują Chiny i potem EU. Otwiera sie ogromny rynek Rosji,ktory wchłania wszystko.EU ma tam lepszą i wypracowaną pozycje niz znienawidzone USA. Do tego USA osłabia sie coraz bardziej ucieczką firm do Azji i Meksyku. EU ma o wiele wiekszy potencjał gospodarczy i wypracowuje wiekszy produkt niz USA. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: slady wskazują na wasalską działalnosc 04.02.07, 17:04 Nie jestem twoim kolesiem spod bloku. Sądząc po twojej wiedzy, pijecie jedną puszkę piwa z biedronki na czterech. Zdycha to akurat Rosja. Wskaźniki demograficzne są nieubłagane. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 14:24 Za stan wojenny powinien sie sam sastrzelic taki to dekalog generala polskiego,ale on tego nie zrobi bo to sowiecki dupolizus. SBek czyli ktos bez honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:27 Jesteś antykomunistą? Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 14:24 Reżimowi złodzieje z IV RP! Checie okraść staruszków z ich emerytur i rent! Tego nie robili nawet bolszewicy ani naziści. Jeśli są winni , najpierw sąd, potem więzienie. Nawet morderców nie pozbawiano emerytur i to nie była żadna łaska. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 14:25 Jak SAD "nie da rady" to na HGW rez trzba bedzie ustawy? Przypominam, ze ustawa tez pojdzie pod sad, bo nie wolno w porzadku prawnym ustanawiac wyrokow ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:26 Zobaczyłem szczygło i mnie wygło. Odpowiedz Link Zgłoś
piort Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:27 Akurat nie jestem fanem komuny, ale pomysł degradacji gen.Jaruzelskiego uważam za skandaliczny. Jestem przekonany, że generał wprowadzając stan wojenny robił to z przekonania o mniejszym złu, jakie wybrał i myślę że miał rację. Nie robił tego napewno dla osobistych korzysci, tylko wierzył że ratuje Polskę. Odbieranie mu stopnia i emerytury świadczy o braku godności tych, którzy chcą to zrobić. Mam nadzieję, że przyjdą czasy gdy będę brał w obronę członków PiS przed niesprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
emax4 Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:42 Ja nie jestem taki wspaniołomyślny. Nie będę stawał w obronie Kaczyńskich. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
maximusro Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 14:28 Nie wiem czy dobrym pomysłem byłoby odebrać tytuły doktorskie, notabene profesorskie, i co za tym idzie stopnie oficerskie międzyinnymi W. Jaruzelskiemu. Jeżeli doszłoby do czegoś takiego, trzebaby było odebrać coś klonom. Tylko co??? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowca? 04.02.07, 14:31 swietny pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
bladekiller Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:32 Generał zawsze pozostanie generałem. Wieśniak natomiast zawsze pozostanie wieśniakiem, niezależnie od tego czy jest premierem, prezydentem czy zajmuje inne wysokie stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
maximusro Re: Zdegradują Jaruzelskiego do stopnia szeregowc 04.02.07, 14:37 Pozostańmy przy prezydencie i premierze, resztę można przeboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Brawo !! Popieram w 100 %. Sprawiedliwość istnieje 04.02.07, 14:34 Nareszcie przywracamy w tym państwie znaczenie podstawowych wartości takich jak honor, poświęcenie i na przykład solidarność społeczna. Na jedną emeryturę byłego ubowca w wolnej Polsce nadal pracują 4 osoby !! Ktoś musi zarabiać 800 złotych by drugie tyle dać ZUSowi na emeryturkę swoją jak i dawnego funkcjonariusza PRL. Czy zastanawialiście się kiedyś nad tym ?? Tyle mówi się o zmniejszeniu obciążeń ZUS itp. To jest krok we właściwiym kierunku. Powiecie że trzeba to robić inną drogą ale pytanie skąd brać na to pieniądze ? Jesteśmy na tyle biednym krajem że nie stać nas na prezenty. Najzabawniejsze jest to że tzw. "lewica" która powinna bronić zasad sprawiedliwości społecznej i dbać o przeciętną babcię dostającą 900 zł emerytury walczy raczej o zachowanie 3500 zł emerytury dla przeciętnego ubeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
emax4 Re: Brawo !! Popieram w 100 %. Sprawiedliwość ist 04.02.07, 14:50 Klawo jak cholera, tylko gdzie jest Egon? A pieniążki z ZUS-u, przeznaczone niezgodnie z prawem na budowę Świątyni Opatrzności Bożej, to nie okradanie staruszek? A ciągłe podwyższanie budżetów kancelarii: Prezydenta, Premiera, Sejmu, Senatu, tworzenie niedziałających komisji, to nie okradanie staruszek? A karuzela stanowisk w spółkach skarbu państwa, za którą trzeba płacić horrendalne odprawy, to nie okradanie staruszek? Wymieniać można długo. Demagogia Kaczyńskich poniżej krytyki i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś