galba 05.02.07, 13:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tg28 [...] 05.02.07, 13:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu [...] 05.02.07, 13:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 [...] 05.02.07, 13:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 [...] 05.02.07, 13:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: A teraz: szable w dłoń i na Moskwę ! Na Berli 05.02.07, 13:38 Nie przepadam za Sikorskim, ale jako jeden z niewielu w tym rządzie wiedział co mówi i znał się na swoim resorcie. więc faktycznie nie pasował do tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Wygrał lepszy!!! 05.02.07, 13:46 Sikorski był bezbarwnym fachowcem. Za to pan Antoni zapewni nam wiele śmiechu - co prawda przez łzy, ale zawsze. Życzmy mu powodzenia - może i ten "gabinet" obali? Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Czy Premier nad tym panuje ? Sądzę, że nie. 05.02.07, 13:48 Koterie i frakcje zaczynają wycinać się same. Wkrótce kolejny sparking Lepper - Gilowska. Zakłady przyjmujemy do końca tygodnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Czy Premier nad tym panuje ? Sądzę, że nie. 05.02.07, 13:51 Ten pojedynek na pewno przegra Gilowska,bo to fachowiec a Kaczynscy nie lubią mądrych ludzi,bo nie potrafią ich zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Gilowskiej bedzie sie trudno Jarkowi pozbyc... 05.02.07, 13:55 Juz kikumiesieczna nieobecnosc "autolustracyjna" Gilowskiej pokazala dobitnie Jarkowi, ze jego zaplecze gospodarcze jest ZADNE. W krotkim czasie wymienil kilku ministrow gospodarki i utknal... Z ugla sprowadzil wiec Gilowska back.... Ona jest dla Jarka bezcenna.... Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 I właśnie dlatego Premier nie będzie rządził do 90 05.02.07, 13:59 Zrobi lustrację, dekomunziację, deubekizcję, i koniec. On nie ma już programu dla 30 latków. Odpowiedz Link Zgłoś
brabancja Kaczyzm: Kto nie z Jarkiem, tego lewarkiem. 05.02.07, 14:04 Wałęsizm: Kto nie z Mieciem tego wymieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Kto nie z Kaczką tego taczką 05.02.07, 15:44 Kogo Jarek całuje tego już nie szanuje. Pocałunek śmierci Jarka jest składany na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Nie wystarczy z Jarkiem, trzeba jeszcze z Antkiem 05.02.07, 16:02 A to może być naprawdę obrzydliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 ++Dziwię się, że tak późno. On był z innej bajki++ 05.02.07, 16:35 Sikorski nie pasował do rządu przaśnej IV . Świetnie wykształcony, absolwent prestiżowych zachodnich uczelni (żadne tam NBA na wsiowym uniwerku), znający języki, bogaty, przystojny. Zastąpi go jakiś intelektualny nielot, życiowa niedorajda, która w PiS leczy słuszne kompleksy. Gosiewski lub Szczygło. Odpowiedz Link Zgłoś
mgz z tym wyksztalceniem... 05.02.07, 17:19 ... (swietnym?) to bym az tak nie przesadzal; Giertych senior tez ma papierek z takiego "swietnego" uniwerku i co z tego? a poza tym nie wiadomo tak naprawde dla kogo Sikorski pracuje, gdzie jest jego prawdziwe koryto (Polska?, UK?, USA?). W polskim rzadzie nie powinno byc dla niego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Re: z tym wyksztalceniem... 05.02.07, 17:49 Wydaje mi się, że on służbę Polsce nie traktuje jak koryto. I to także różni go od pozostałych ministrów. Pewnie nie odnotowałeś, że zrzekł się obywatelstwa brytyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Pod pazernością opatrzności ciemnota gniazdko s 05.02.07, 18:29 Pod pazernością opatrzności ciemnota gniazdko sobie mości! Pod twą obronę oddajemy się Panie rozwalmy obronę i co wtedy się stanie? Niech zwycięża ten co w Pana wierzy! Oszołomy mają przecież Maryji rycerzy! Ale jak nas pocisną, spuszczą nam lanie, dostają katar kiszek, a prezio kichanie? Czy gdy przyjdzie walka będzie gaci pranie? Bo ruszyli destrukcją wojska odzyskanie? Już słyszę ich pod twą obronę wołanie, i Rydzola nad szambem strachliwe sapanie! Nie NATO i Unia , ale Jasna Góra, z Rydzolem zrobi składkę, gdy w budżecie dziura! Solidarnie nazbierają obrony składek, by następnie je wsadzić Rydzolowi w zadek! Poszukają na łżeoponentów kwitów, niechaj powymierają, skubnąć emerytów! Lecz zapewnią im drogę do zbawienia wybudują im Świątynię Wniebowstąpienia! Więc modlitwą będą chronić żołnierzy, gdy z braku broni, wiedzy już w mogile leży! W rozbiorach biskup co wolał zabór pruski, licytował drugiego, co wolał rubel ruski! Czyżże kiedyś z kolan naród ten powstanie? Czy kiedyś zacznie ciemnocie odliczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Wywiad, a kontrwywiad, to dla Sikorowskiego jedno 05.02.07, 19:54 Cytat:"Sikorski dał do zrozumienia, że jednym z problemów w tej dziedzinie była sprawa zabezpieczenia wywiadowczego operacji." Nie mogl sie dogadac w sprawie pracy wywiadu w Afganistanie z A.Macierewiczem!!!! A Macierewicz jest jednakze szefem kontrwywiadu. Jesli Sikorski nie rozroznia wywiadu od kontrwywiadu, to troche pozno mu podziekowali. Odpowiedz Link Zgłoś
meandrypolityczne Re: Nie wystarczy z Jarkiem, trzeba jeszcze z Ant 05.02.07, 20:38 Nigdy nie zaszkodzi nikomu kierować się wypróbowaną przez wieki mądrością, ergo "Skoro wszedłeś między (wrony ?) musisz kr(w)akać jak i one" Pragmatyk Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica23 Re: Odzyskaliśmy MON. Dla Moskwy! 05.02.07, 18:11 W Mosadzie Antek mógłbu służyć jedynie za stojak na parasole. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A dla kogo ma program? Dla emocjonalnie niedojrza- 05.02.07, 14:11 łych? Żyjacy jedna półkulą nostalgią do PRL-u, a drugą walczac z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Re: A dla kogo ma program? Dla emocjonalnie niedo 05.02.07, 14:14 Dokładnie. Dekomunizacją i deubekizacją, i innymi "de" interesują się jeszcze 50 - 60 latkowie. Dla pokolenia 30, 40 latków PiS nie ma ani programu, ani ludzi, z którymi mogli by się utożsamiać. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper z tego co ja wiem 50-60 latkowie też maja ich w d. 05.02.07, 14:29 Zadziwia duza część młodych harcowników,ze starszych to ta częśc dawnej opozycji co nigdy nie rozumiała ani polityki ani gospodarki za to bardzo optowała za swoboda religijną, oni to rozumieli tak jak troszke inaczej, teraz to widać. My mamy płacić podatki oni nam w zamian świątynie zbudują, te co razem budowalismy sa skażone prl-em. Nigdy niczego nie rozumieli, dla nich opozycja to był udział w modlitwie a nie przesłanie nauk Chrystusa które głosił papież. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: z tego co ja wiem 50-60 latkowie też maja ich 05.02.07, 14:36 Ale chwała Bogu tacy juz wymierają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie bój nic - młode falangi Rydzykjugend rosną 05.02.07, 14:41 w siły! wojtek45-1 napisał: > Ale chwała Bogu tacy juz wymierają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dlaczego Cię zadziwiają młodzi harcownicy? Ich 05.02.07, 14:39 harcownictwo to dowód umiejętności adaptacyjnych: tacy młodzi, a już wiedzą, gdzie leżą konfitury i na czym można się wypromować :-)). A poza tym to pewnie i sprawa genetyki: ich dziadkowie pod czerwonym sztandarem z zapałem rozkułaczali i walczyli ze stonką oraz odwetowcami, robiąc przy tym kariery, więc wnukowie z równym zapałem lustrują, deubekizują i walczą z odwetowcami :- ))... a.k.traper napisał: > Zadziwia duza część młodych harcowników,ze starszych to ta częśc dawnej > opozycji co nigdy nie rozumiała ani polityki ani gospodarki za to bardzo > optowała za swoboda religijną, oni to rozumieli tak jak troszke inaczej, teraz > > to widać. My mamy płacić podatki oni nam w zamian świątynie zbudują, te co > razem budowalismy sa skażone prl-em. Nigdy niczego nie rozumieli, dla nich > opozycja to był udział w modlitwie a nie przesłanie nauk Chrystusa które głosił > > papież. Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Re: Dlaczego Cię zadziwiają młodzi harcownicy? Ic 05.02.07, 14:47 Przykład: harcownicy z IPN. Doktorzy ok. 40, świetnie czują, że mają swoje 5 minut. Nie może obyć się bez nich żaden program publicystyczny w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Masz rację, to przechodzi z ojca na syna 05.02.07, 16:05 jedni potrafia pracować drudzy kombinować. Mój dziadek batek pokazywał na milicjanta i mówił tym folwarcznym nigdy robic sie nie chciało, albo spać albo pic albo kraść tylko chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: A dla kogo ma program? Dla emocjonalnie niedo 05.02.07, 14:48 eling1 napisał: > Dokładnie. > Dekomunizacją i deubekizacją, i innymi "de" interesują się jeszcze 50 - 60 latk > owie. > > Dla pokolenia 30, 40 latków PiS nie ma ani programu, ani ludzi, z którymi mogli > by się utożsamiać. > Mozecie ze mna sie utozsamiac: niemlody jestem,ale znam od podszewki pragnienia i marzenia oraz niedostatki mlodych Rodakow. Nazywam sie krol Andreas, wladca Kameryki i Skandylandii. Hip,hip - hurra. Mlodym trzeba pracy zeby mogli swoje marzenia spelniac: auta ,komorki,dzieci i ciuchy ,a takze podroze i dobra muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: I właśnie dlatego Premier będzie rządził do 90 05.02.07, 14:43 Glupcy: on zostanie Prymasem i to jest dozywotnia posada. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Re: I właśnie dlatego Premier będzie rządził do 9 05.02.07, 14:45 Ale to dopiero potem, potem, jak go już Macierewicz wygryzie. Nie pierwszy to Premier, którego w końcu skompromituje i załatwi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Premier już podpadł swoim hunwejbinom powściągając 05.02.07, 15:04 ich zapały lustracyjne swoimi poprawkami (dla picu zgłaszanymi przez swój prezydencki duplikat) do nowej ustawy lustracyjnej. Które mają ograniczyć pierotnie w niej zakładaną omnipotencję IPN-u w orzekaniu, kto agent, a kto nie :-)). Tak że być może z czasem i Pan Premier okaże się zbyt mało rewolucyjny dla młodych kadr IV RP i trzeba go będzie wymienić na pryncypialniejszy model, choćby na Macierewicza... Zgodnie z poniższym: Kto donosił - ten jest komuch, szuja, świnia i kanalia! By polskiego nie lżył domu - wyrwie mu się genitalia, pasów parę się zeń udrze, na pal (wzorem Tuhaj-Beja) go nawleką Srogie Luśnie (chluby kadry IPN-a)... Na tym palu bedzie czekał, aż sąsiednie się zapełnią: Z czasem - Luśnie też nawleką, niech się tylko za łby wezmą! eling1 napisał: > Ale to dopiero potem, potem, jak go już Macierewicz wygryzie. Nie pierwszy to > Premier, którego w końcu skompromituje i załatwi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Gilowskiej bedzie sie trudno Jarkowi pozbyc.. 05.02.07, 16:00 Ekonomiści z prawdziwego zdarzenia, którzy cenią siebi i są szanowani nie chcą mieć nic do czynienia z tą ekipą, bo to plama na honorze do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: nie budził mojego zaufania 05.02.07, 13:49 Raport z likwidacji WSI udowodnil pozytecznosc Macierewicza, ale jesli chodzi o naszego Bonda, to ten zamiast pomyslec o zabezpieczeniu F16 w serwis, popisywal sie swoim pilotazem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: nie budził mojego zaufania 05.02.07, 14:13 A ja mam dokladnie przeciwne zdanie - kompromitujący nas dyletent zostaje, a gość ktory mógłby bez wstydu jechać gdzieś za granicę (Davos?) bo: 1. zna język obcy (chyba jedyny w rządzie?) 2. był bardziej zaangażowany i pracę niż inni i niewykluczone, że wiedział co robi, odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tiaaaa, tytułów w rządzie przybywa, IQ spada 05.02.07, 14:08 Minister ma byc skuteczny a nie barwny. Jeden z nielicznych, myślących ministrów odszedł. Teraz wezma jakiegos PIS-owskiego "fachowca", najlepiej takiego co lubił od dzieciństwa na defilady patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wygrał lepszy!!! 05.02.07, 14:19 jwojnar napisał: > Sikorski był bezbarwnym fachowcem. Za to pan Antoni zapewni nam wiele śmiechu - > > co prawda przez łzy, ale zawsze. Życzmy mu powodzenia - może i ten "gabinet" > obali? AMEN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: Wygrał lepszy!!! 05.02.07, 16:45 jwojnar napisał: > Sikorski był bezbarwnym fachowcem. Za to pan Antoni zapewni nam wiele śmiechu - > Przecież on za 3 dni rozpęta jakąś wojnę... Idę do marketu po zapas konserw i mineralnej... Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: A teraz: szable w dłoń i na Moskwę ! Na Berli 05.02.07, 13:50 Ozdoba gabinetu tow. Jarosława odchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: A teraz: szable w dłoń i na Moskwę ! Na Berli 05.02.07, 14:22 Niech żyje polsko-chińska granica na Uralu. jeszcze odzyskamy Ministerstwo Finansów i hulaj dusza. Podatnik zapłaci. Może nie był ideałem, ale jako żywo do tego rządu nie pasował. Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: A teraz: szable w dłoń i na Moskwę ! Na Berlin 05.02.07, 21:08 mialem wiele oporów co do Sikorskiego (gowniarz, podwojne czy potrojne obywatelstwo), ale w miare uplywu czasu okazal sie jednym z 2-3 sensownych i jednoczesnie uczciwych i kompetentnych ministrow w tym narodowo-socjalistycznym rzadzie baranow. Moze jeszcze zostal Wozniak, i to chyba koniec. Precz z niby-kompetentnymi ministrami typu Gilowska ktora sprzedala się za sluzbową Beemke, zrezygnowala z jakichkolwiek reform i parafowala bezsensowny budzet. Ona jest gorsza niz pokraki moralne typu Lepper, Giertych czy Lipiec, czy minister skarbu ktorego nazwiska na szcescie nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Już go widzę z fają na kasztance ! Obok premier na 05.02.07, 13:38 ...na kucu. Chociaż nie, konik polski jest niewiele większy, a jakże narodowy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: nie budził mojego zaufania 05.02.07, 13:46 Raport z likwidacji WSI udowodnil pozytecznosc Macierewicza, ale jesli chodzi o naszego Bonda, to ten zamiast pomyslec o zabezpieczeniu F16 w serwis, popisywal sie swoim pilotazem. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jaki raport? O czym bredzisz tym razem? :) 05.02.07, 13:51 > Raport z likwidacji WSI udowodnil pozytecznosc Macierewicza, Zeby mowic o pozytecznosci to: 1. Raport musi zaistniec - na razie to tajne prze przeciekniete popluczyny medialne. 2. Raport musi byc poddany ocenie. Ani jedno ani drugie miejsca nie ma - a Ty mowisz o pozytecznosci Maciarewicza bheheheheheheheheh. Sadzisz, ze masz do czynienia z ciemnym ludem? Na razie efekt dzialan Macierewicza jest taki, ze 1200 naszych chlopakow jedzie do Afganistanu kompletnie bez wsparcia wywiadowczego! Brawo!!! Matole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Jaki raport? O czym bredzisz tym razem? :) 05.02.07, 13:57 r306-nie zrozumiałeś ironii.Macierewicz jest przydatny,bo kryje dowody współpracy kaczorów z sb.Teraz szefem MON prawodopodobnie będzie Filipek(z konopi)wszak ten resort należy się SO.Wtedy zamiast na F16 polscy piloci będa latac na kukuruznikach albo iskrach. Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Kogo ubiorą w mundur: Kazika czy może Przemysława 05.02.07, 13:35 Edgara ??? Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Buhahaha !!!! :)) 05.02.07, 13:40 Chcę to zobaczyć. Edgar z Kaziem w moro :)) Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Za mundurem panny sznurem, więc może chodzi o to 05.02.07, 13:45 żeby stanowisko szefa MON wziął jakiś kawaler z PiSu (a tam kawalerów dostatek), i znalazł sobie żonę ? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Za mundurem panny sznurem, więc może chodzi o 05.02.07, 13:50 Jaruś będzie w TV występował w mundurze? a okulary załozy? Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Re: Za mundurem panny sznurem, więc może chodzi o 05.02.07, 13:53 Ciemne okulary ? Myślisz, że postawi na wizerunek macho ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Za mundurem panny sznurem, więc może chodzi o 05.02.07, 14:11 no ciemne. Postawi na sprawdzony image ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lampka.nocna Odchodzi PERŁA tego rządu 05.02.07, 13:58 nie jest to dobry sygnał dla Polaków. Wybitne jednostki sie ruguje, a zostają świry, miernoty i niedouki z metalnością Dorna. Biedna Polska, duuurny naród.... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Sikorski po skandalu z F16 powinien to zrobic wcze 05.02.07, 13:26 Sikorski po skandalu z F16 powinien to zrobic wczesniej. Kupno samolotu przy braku serwisu jest karygodne. Trudno wszystko zwalac na Macierowicza, ktory jest od czego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a powiedz mi jaki wplyw mial Radek 05.02.07, 13:28 na warunki zakupu F16? Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: a powiedz mi jaki wplyw mial Radek 05.02.07, 13:32 Poszeklu napisał:Trudno wszystko zwalac na Macierowicza, ktory jest od czego innego. --------------- Nie "od czego innego" tylko "do czego innego". A konkretnie do d... Nawet nie wiesz pac..nie o czym piszesz z tymi efami. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: a powiedz mi jaki wplyw mial Radek 05.02.07, 13:36 sierzant_nowak napisał: > na warunki zakupu F16? Ofset nie byl zamknieta transakcja. Zamiast US-tuczarnie swin, bardziej potrzebny jest zaklad obslugi tych samolotow. Sikorski, ktory kilkakrotnie latal do Stanow aby dogrywac zamowienie, zamiast popisywac sie pilotowaniem F16 powinien pomyslec. Pozniej jak sprawa sie wylala, to usunal generala. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: a powiedz mi jaki wplyw mial Radek 05.02.07, 13:44 Za zakup, i to niekoniecznie w całości gotówkowy, tylko 48 samolotów jankesi mieliby oddać rynek obsługi kilkuset samolotów ??? "Dzieś ty sie ulung?" Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: a powiedz mi jaki wplyw mial Radek 05.02.07, 14:46 Nie gdzie, ale kiedy. Ten kolo ciągle tkwi w XIX wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kub Re: Sikorski po skandalu z F16 powinien to zrobic 05.02.07, 13:29 Sikorski nie miał nic wspólnego z zakupami f16, to było na dłuuuugo przed rządami Kaczkofaszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta A od czego jest macierewicz? W kaftan go i do szpi 05.02.07, 13:32 tala. PAn Sikorski był jedynym ministrem w tym rządzie za któego sie nie wstydziłem. Reszta to psychopaci z antkiem na czele i jego braćmi. poszeklu napisał: > Sikorski po skandalu z F16 powinien to zrobic wczesniej. > Kupno samolotu przy braku serwisu jest karygodne. > Trudno wszystko zwalac na Macierowicza, ktory jest od > czego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo jakos wczesniej o tym nie pisales 05.02.07, 14:46 dopiero jak zlozyl dymisje to okazuje sie ze Sikorski byl be. jakby Macierewicz zlozyl dymisje to bys pisal ze dobrze sie stalo i jak zwykle Kaczynski ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Antek Policmajster załatwił Sikorskiego 05.02.07, 13:31 Brawo - brniemy dalej w dol. Heheh! Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 13:17 szkoda, że tak późno; zdążył rozpocząć akcję niszczenia szkolnictwa wojskowego a w tym WAT; rodzi się nadzieja na zatrzymanie tego procesu; Odpowiedz Link Zgłoś
tomkowski4444 Re: jakie szkolnictwo wyzsze 05.02.07, 13:43 O jakim ty szkolnictwie wyzszym mowisz ??? Pojedz na jakkolwiek szkole oficerska to policzysz ludzi z doktoratem na palcach jednej reki. Najgorsza prywatna szkola wyzsza w pcimiu dolnym ma wieej nauczycieli akademickich niz te oficerki ktore bym zakwalifikowal do podstawówek bo nawet nie do sredniej szkoly. Oczyiscie nie mam tu na mysli WAT-u. W mojej jednowstce jest dwoch ludzi z dr i wiesz co im powiedziano ze sa za dobrzy i za wysokie ambicje maja na prace w Warsawie Odpowiedz Link Zgłoś
tarura MONem zostanie Komorowicz z Platformy 05.02.07, 13:31 na drzwiach stodoły zamiast F-16 i PO całkiem padnie Odpowiedz Link Zgłoś
util Rząd jest fatalny, a Radek był jednym z normalnych 05.02.07, 13:18 Zwycięstwo Macierewicza będzie sybmolicznym potwierdzeniem klęski rozumu, jaka trwa od czasu nastania koalicji. Zostaje Antek, zostaje Kalata, zostaje Wiechecki, zostaje Fotyga, zostaje Lepper z Giertychem, a odchodzi Radek Sikorski. Co więcej można dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Jednego kretyna bedzie mniej... 05.02.07, 14:25 ...jak przestaniesz pisac koles. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 przegrał z oszołomem Macierewiczem. 05.02.07, 13:14 Inna sprawa że chyba jak na mój gust za mało Polski on był. > I dobrze. Za miękki był. Z Jaruzelem chciał się cackać. > Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: przegrał z oszołomem Macierewiczem. 05.02.07, 13:16 pewnie żyd okazał się obrzezany - co dopiero Jarosław zauważył, bo tak zawsze to po ciemku... a tu patrz - niespodzianka.... Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Sikorski osmielił sie miec własne zdania 05.02.07, 13:18 to go i Kaczyński odstrzelił i teraz Jarek K. będzie spijał prawdy objawione z ust Antka Policmajstra. Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Sikorski sabotwał bohaterski trud Maciarewicza 05.02.07, 13:21 w demaskowaniu przestepców i agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Kolejny inteligentny człowiek przegrał z układem 05.02.07, 13:27 no coz jedynie Sikorski miał powazanie w swiecie, jak rowniez i wykształceie przerosło zaciąg Jarosława K. niestety chorobliwa nienawisc i szukanie hakow jest ponad wszysko w tym poj,,,, kraju. Skorski a maciarewicz?? tu nawet nie mozna wybierać to jak prownać leppera i balceowicza ------------------ Polska to jedyny kraj gdzie katolikcyzm oznacza, nienawić, zydokomunę, zawiści, haki i ma w d.... 70 % obywateli tylko taka wiara nas zbawi jezeli tak to ja przchodzę na satanizm Odpowiedz Link Zgłoś
grripen Re: przegrał z oszołomem Macierewiczem. 05.02.07, 13:17 No cóż gorszy pieniądz wypiera lepszy. Cóż z kompetencji jeżeli nie ma się poparcia Radia M. Przykro mi bo w naszym rządzie coraz mniej kompetetnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 To ciekawe czy Dorn to był lepszy czy też gorszy? 07.02.07, 13:29 A Wiechecki też nie ma poparcia RM a jednak nikt go nie odwołuje! > No cóż gorszy pieniądz wypiera lepszy. > Cóż z kompetencji jeżeli nie ma się poparcia Radia M. > Przykro mi bo w naszym rządzie coraz mniej kompetetnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: przegrał z oszołomem Macierewiczem. 05.02.07, 13:33 Z jakim oszołomem? Macierewicz to najbardziej demokratyczny człowiek styropianowców i solidaruchow. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 styropianowiec też może być oszołomem. 07.02.07, 13:30 Tak samo jak wicepremier może być przestępcą > Z jakim oszołomem? Macierewicz to najbardziej demokratyczny człowiek > styropianowców i solidaruchow. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: przegrał z oszołomem Macierewiczem. 05.02.07, 13:33 stasi1 napisał: > Inna sprawa że chyba jak na mój gust za mało Polski on był. > > > I dobrze. Za miękki był. Z Jaruzelem chciał się cackać. > > To nie tylko Twój pogląd. Kiedyś oglądałem w TV TRWAM program, w którym nie zostawiono na nim suchej nitki. M. in. wysuwano argument, że taki człowiek, o podwójnym obywatelstwie, nie może być szefem tak ważnego resortu, bo czyje interesy będzie w pierwszym rzędzie reprezentował? Ostatni raz ludzi o podwójnym obywatelstwie mieliśmy w armii w latach 50-tych. Jeżeli Sikorski nie ma poparcia O. Rydzyka, jego los jest przesądzony. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: przegrał z oszołomem Macierewiczem. 07.02.07, 13:32 Mi nie przeszkadzało to jego podwójne obywatelstwo ale czasami miałem wrażenie że w Polsce jest dlatego że może tutaj robić karierę. Ale może to tylko moje odczucie? Ale z tego co mówi się o nim to jednak jakieś kompetencje miał. > > To nie tylko Twój pogląd. Kiedyś oglądałem w TV TRWAM program, w którym nie > zostawiono na nim suchej nitki. M. in. wysuwano argument, że taki człowiek, o > podwójnym obywatelstwie, nie może być szefem tak ważnego resortu, bo czyje > interesy będzie w pierwszym rzędzie reprezentował? Ostatni raz ludzi o > podwójnym obywatelstwie mieliśmy w armii w latach 50-tych. > Jeżeli Sikorski nie ma poparcia O. Rydzyka, jego los jest przesądzony. Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 Nie pasował do rządu PiSu: wykształcony, 05.02.07, 13:15 z dobrą prezencją, bez kompleksów i fobii i w dodatku zna języki. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Dokladnie. Jeszcze tylko Religa odejdzie. 05.02.07, 13:17 I w tym rzadzie pozostana same miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
alesko Re: Dokladnie. Wyrownali poziom. 05.02.07, 13:20 zostaly same niedouki i przecietniaki ktore nie beda klasc sie cieniem na jedynym naszym jaroslawie glupi narod wybiera glupich rzadzacych, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Sikorski nie rozumiał programu PiSu 05.02.07, 13:22 i dlatego musiał odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik6982 Religa 05.02.07, 13:47 Niech odejdzie! Religa niestety zeszmacil sie, kiedys wybitny kardiochirurg, obecnie aparatczyk, jego dzialania i wypowiedzi na temat sluzby zdrowia sa zenujace, podpisze się pod każdym głupstwem byle zachowac posade ministra Odpowiedz Link Zgłoś
eling1 To jak w biznesie: menadżer klasy A otacza się 05.02.07, 13:33 ludźmi klasy A+ (bo nie boi się fachowców), a menadżer klasy B otacza się ludźmi klasy C i D (zamiast fachowców, którym nie ufa, bo się ich boi, woli pochlebców i zauszników). Jakiej klasy menadżerem jest Pan Premier niech sobie każdy odpowie patrząc na jego otocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Re: Nie pasował do rządu PiSu: wykształcony, 05.02.07, 14:07 Ale zabijał Rosjan (jak się chwali) walcząc wówczas ramię w ramię z tymi samymi Afgańczykami na których teraz nasyła nasze wojska. Amerykański agent! Odpowiedz Link Zgłoś
_abx_ Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:16 Niewielu szanowałem w tym rządzie. Tego akurat tak. Odpowiedz Link Zgłoś
atomix3 Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:16 Brawo! Macierewicz i Szczygło, który chciał wsadzać wszystkich do wja, to według kaczek przyszłośc polskiej armii. Kaczki rozpierdziela ten kraj zupełnie. Lepsze chory na głowę Maciereiwcz, albo erotoman Lepper ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 13:19 No bo wojo IV RP ma być ośrodkiem ideologicznej indoktrynacji - Szczygło argumentował, że te 4 miesiące można przeznaczyć na wychowanie patriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:17 szkoda, jedyny członek rzadu godnie rezprezentujący nas na zewnątrz --- <a href="www.buhaha.pl" >Humor</a> Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 13:24 Bez przesady, od reprezentacji na zewnątrz jest Prezydent i MSZ a nie MON, poza tym Radziowi zdarzyło palnąć się parę bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:17 Teraz? Jak mu się pod tyłkiem zaczęło palić? A przez pół roku to mu Macierewicz nie przeszkadzał? Chce odejść z hukiem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 14:53 Gdzieś ty się urodził? Macierewicz przeszkadzał Sikorskiemu od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Rewolucja się rozpędza 05.02.07, 13:17 Konflikt Antka z Radkiem wygrał Antek. No cóż, źle to nam wróży - będzie więcej przecieków, niesprawdzonych informacji o agentach itp. A Radek, no cóż - nijakim ministrem był, ale ustąpić musiał, gdyż odważył się SKRYTYKOWAĆ prezydenta w prywatnych rozmowach... Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Nareszcie! 05.02.07, 13:17 Dość fraternizacji z przedstawicielami minionego reżimu! Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 13:18 galba napisał: > I dobrze. Za miękki był. Z Jaruzelem chciał się cackać. Jasne - psychiczny Antek bedzie w sam raz na jego miejsce, a wtedy to nawet Jaruzelski zacznie sie bac (o reszcie spoleczenstwa nie wspomne) --------------------------------------------------------------------------- Kiedyz wreszcie bedzie normalnie i wszystkie pisuary zawisna tam gdzie ich miejsce - w WC?! Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:18 No i dobrze. Teraz go wysłać do Iraku, skoro tak mu się tam podoba. Reszta żołnierzy niech wraca wreszcie do kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Ciekawe kogo Jasniepan Jarosław mianuje?Psychola 05.02.07, 13:19 Parysa?? A moze Antka Policmajstra? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Ciekawe kogo Jasniepan Jarosław mianuje?Psych 05.02.07, 13:31 Pożyjemy zobaczymy. W każdym razie oby to nie była następna Fotyga... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Ciekawe kogo Jasniepan Jarosław mianuje?Psych 05.02.07, 13:38 biorąc pod uwagę dotychczasową politykę kadrową, TO BĘDZIE DRUGA FOTYGA ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Ciekawe kogo Jasniepan Jarosław mianuje?Psych 05.02.07, 13:38 To przestaje być śmieszne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki W sumie zapomnielismy o... KOCIE W BUTACh!! 05.02.07, 13:46 Jarek i LEch maja tyle kocurow... jest jeszcze matka obu panow... takze Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g to niemożliwie 05.02.07, 13:53 kot miałby za wysoką przewagę intelektualną nad pozostałymi członkami gabinetu... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: to niemożliwie 05.02.07, 17:36 jardo-g napisał: > kot miałby za wysoką przewagę intelektualną nad pozostałymi członkami > gabinetu... a nad niektorymi gorowalby takze wzrostem... Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 13:19 Jeden z niewielu ministrów w tym rządzie, który coś sobą reprezentował i to chyba przeszkadzało premierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
adegie A co jeśli Kaczory są chore psychicznie? 05.02.07, 15:47 A co jeśli Kaczory (albo tylko Jarek) i reszta "ciekawych" osobowości (Antek M. etc) cierpią po prostu na jakąś manię prześladowczą? Albo z powodu jakiś napadów nastrojów socjopatycznych chcą po prostu ten cały kraj rozwalić, skłócić go z sąsiadami, rozwalić wojskowe służby specjalne i doprowadzić do jakiejś wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Tarcza kaput? Zwrot kasy za F-16 ? 05.02.07, 13:22 PowrOt wojska z Afganistanu i Iraku? Nic z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Brawo dla Min. Macierewicza, uwielbiamy Pana 05.02.07, 13:19 za niezłomna postawę wobec bandytó komunistycznych i zbirów z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
marek277 Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:20 Zastanawialem sie jak dlugo jeszcze, Sikorski- facet o wielkiej klasie, wyksztalceniu i obyty w swiecie- wytrzyma w Rzadzie , w ktorym jest tylu dyletantow. Panie Radku - ta decyzje nalezalo podjac znacznie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Brawo Panie Premierze!!!!!! 05.02.07, 13:20 Sokorski słuzył siłom obcym polskiemu interesowi Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Brawo Panie Premierze!!!!!! 05.02.07, 13:21 I w ramach tego chciał podbijać Amerykanom stawkę za tarczę - JK chce się zgodzić bez większego oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
mniejwiecej dlugo zwlekal 05.02.07, 13:20 ale honor wygral. ciekawe kogo obsadza na odzyskanym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 13:21 galba napisał: > I dobrze. Za miękki był. Z Jaruzelem chciał się cackać. Ha! Mowilem! Ciekawe czemu gdy bylo wiadomo o konfilkcie, ale nie byla znana decyzja Wielkiego Prezesa J.K. nie pozostawiles ani pol commenta. Na wzor Galby przytocze "moja diagnoza": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56748558&a=56754165 Tam sobie po moim nicku wyszukacie, nie umiem tutaj linkowac do postu :P Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Minister Radosław Sikorski podał się do dymis 05.02.07, 15:41 hihi, nalezy ci sie wyroznienie :) czytalem rano twoja "diagnoze", patrze niedawno - Galbasiad sie wypowiedzial, i dokladnie tak jak przewidziales, odczekal az kurz opadnie i wszystko stanie sie jasne :) ps. zeby wkleic wlasciwego linka, musisz kliknac na tytul swojego posta, a potem skopiowac link (sugerowalbym uzycie tinyurl lub podobnego dla ulatwienia). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maddrake Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:21 Kto następcą ? Czyżby Macierewicz ? W takim razie z pewnością niebawem polską specjalnością staną się jednostki taktyczne wsparcia psychiatrycznego. Na pierwszego szefa takowej formacji mianuje się Gabriela Janowskiego, nieodżałowanego posła poprzedniej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
andreski wszystko jasne 05.02.07, 13:21 odchodzi rozsadny i swiatowy facet , zostaje ...no wlasnie . jesli wczesniej jeszcze ktos watpil , to teraz widac jak na dloni polityke braciszkow i to co jest dla nich najwazniejsze . Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re:Minister Radosław Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:21 Czyli Macierewicz puszczony wolno. Wszystko do wykorzystania na zemste za upadek rzadu Olszewskiego. Teraz zrodelm rewelacji bedzie Parys. Odpowiedz Link Zgłoś