Dodaj do ulubionych

Weneckie lustra pojawią się w śląskim gimnazjum

09.02.07, 09:55
Lustra, o których redakcja raczyła napisać to lustra fenickie a nie weneckie.
Rozumiem, że szary człek może to mylić ale dziennikarz nie powinien.
Obserwuj wątek
    • pies_na_lewizne jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja? 09.02.07, 09:56
      Ciekawy jestem jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja w jednym kawalku ;)
      • kadewu1 Re: jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja? 09.02.07, 10:03
        Zawiercie to nie Sląsk, tylko województwo śląskie, d. katowickie. Powiat
        zawierciański i będziński czasem traktowane są razem jako Zagłębie (choć po II
        wojnie to raczej tylko powiat będziński wchodził w skład Zagłebia.
        KmJ
        • meandrypolityczne Re: jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja? 09.02.07, 10:09
          Czy do podglądu nie wystarczyłyby judasze ? Lustra fenickie są drogie, czy nie
          lepiej kupić za równowartość nowoczesnego wyposażenia dla tych szkół ? Pragmatyk
    • and_nowak Bzdura 09.02.07, 10:12
      Niech jeszcze zamontują kamery od szatni po kible, bramki z wykrywaczem metalu,
      a w całej szkole rozprowadzą instalację gazu obezwładniającego.
      To szkoła czy więzienie ?

Jak się tych ludzi nie NAUCZY pewnych zasad, to i tak będzie się działo źle, np.
      poza szkołą, po lekcjach.
      Nauczyciele też na pewno są zadowoleni z permanentnej inwigilacji.

• arahat1 czy to nie jakies zboczenie podgladanie innych 09.02.07, 10:15
      podczas roznych czynnosci???? smierdzi mi to pedofilem/....
    • tymon99 Re: Weneckie lustra pojawią się w śląskim gimnazj 09.02.07, 10:23
      cozy napisał:

> Rozumiem, że szary człek może to mylić ale dziennikarz nie powinien.

facet, który myśli, że zawiercie jest na śląsku, prawdopodobnie własnej twarzy
      od zadka nie odróżnia..
    • fiksik Rozrywka dla woźnych 09.02.07, 10:27
      Panu prezydentowi nieszczęsnego Zawiercia najwyraźniej się nudzi. O ile mi
      wiadomo (a sam ukończyłem 2 szkoły w Zawierciu - SP4 i II LO), to podczas
      lekcji, pieczę nad uczniami sprawują nauczyciele. Czy zatem zamontowanie
      owych luster nie jest przypadkiem jawną demonstracją braku zaufania do ciała
      pedagogicznego? I cóż takiego szanowny Pan Prezydent chce dojrzeć przez owe
      weneckie lustra? Może zapomniał jak wygląda lekcja? A może po prostu nigdy w
      takim "przedsięwzięciu" nie uczestniczył? Jak rozumiem rozwiązanie to ma na
      celu zwiększenie kontroli. Rodzi się jedynie pytanie nad kim? Czy inwigilacji
      mają podlegać uczniowie, czy raczej nauczyciele? Poza wszystkim już widzę
      tych dyrektorów, wędrujących po korytarzach szkół podczas lekcji :-) Myślę,
      że zadowoleni z tego rozwiązania bedą, co najwyżej, woźni. Przynajmniej będą
      mieli się czym zająć w przerwie między przerwami. Czy jednak nie wyjdzie
      taniej kupić im po telewizorze? Panie prezydencie, czy doprawdy nie zauważa
      pan ważniejszych potrzeb tego zaniedbanego miasta? Nie mieszkam w nim juz od
      20 lat. Bywam sporadycznie ale wystarcza to, by zauważyć np. brak ogrodzenia
      wzdłuż torów kolejowych na wysokości parku od strony ul. 3-go Maja,
      katastrofalny stan nawierzchni na większości zawierciańskich ulic,
      zdewastowane "Żabki" - dawną wizytówka Zawiercia. Nie zobaczy pan tego,
      choćby pan godzinami wpatrywał się w weneckie lustro. A wystarczyłoby na
      moment wyjść na ulicę! Wszystkie, opisane przeze mnie rzeczy ujrzałem podczas
      godzinnego spaceru po moim Zawierciu. Zawierciu, które nigdy szczególnie
      bogate nie było ale kiedyś przynajmniej miało duszę.
      • rs_gazeta_forum Re: Rozrywka dla woźnych 09.02.07, 22:50
        Zawiercia nie znam, ale co opinii o tym, że takie lustra to wyłącznie
        szpiegowanie nauczycieli, to zgoda. Od razu powinni obok cele wybudować, same
        pokoje do przesłuchań to mało.
    • analfabeta3 Weneckie lustra pojawią się w śląskim gimnazjum 09.02.07, 11:20
      I co te lustra mają dać?????????? Jak chodziłem do średniej /co było jakieś
      6lat temu/ to nasz mądry dyrektor porobił okienka w drzwiach ale nie po to aby
      sprawdzać uczniów tylko nauczycieli ;) czy czasem papierosów nie palą heh. dla
      nas to było ilepiej bo można było sie spóźnić na lekcje żeby pytanie ominęło :)
      .ale po roku jakoś okienka zniknęły ale za to mieliśmy monitoring w szkole i
      nie tylko bo jedna kamerka była na parkingu wycelowana w samochód wielmożnego
      pana dyrektora :p. Za te pieniądze to niech lepiej kupią nowe piłki albo ławki
      i krzesła A NIE LUSTRA!!!!!!!!! A tak na marginesie to jak do naszej szkoły
      przysły roczniki po gimnazjum to dopiero było ZOO banda podszczelonych
      oszołomów i cwaniaków biegających po budynku za sobą jak dzieci z podstawówki
      (ludzie po 16 lat)którzy przejawiali brak jakiegokolwiek szacunku
      do "autorytetów" jakimi mają być nauczyciele ;)NORMALNIE DZICZ!!!! poza paroma
      wyjąkami czywiście. Takie wyizolowanie gimnazjum jest właśnie winne temu
      wszystkiemu co sie teraz dzieje bo nie mają z kogo czerpać "wzorców", dzieci w
      podstawówce patrzą na starszych i robią to co oni, w średniej pierwszoklaśiści
      podpatrują maturzystów a gimnazjaliści na kogo mają sie zapatrywać?????????? JA
      POPROSTU DZIĘKUJE BOGU ŻE CHODZIŁEM DO NORMALNEJ SZKOŁY Z PRZED TEJ CAŁEJ
      REFORMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • sekwana2005 Weneckie lustra w przebieralniach i toaletach 10.02.07, 07:26
      Czemu tylko w drzwiach do klas?
      Założenie takich luster w toaletach i przebieralniach ułatwiłoby nadzór, które
      uczennice zaczynają się rozmnażać przed osiągnięciem "wieku poborowego" - zaś
      nagrania z kamer będą dowodami rzeczowymi dla prokuratury...
      By Ziobro z Giertychem nie posłali dyrektora do więzienia za "brak rewolucyjnej
      czujności"...
      Ale w dzisiejszym serwisie są jeszcze lepsze informacje:
      " Rada plemienia Khasi zamieszkującego stan Meghalaya w północno-wschodnich
      Indiach postanowiła wprowadzić becikowe. Będą je dostawać tylko te kobiety,
      które urodzą przynajmniej 12 dzieci. Władze plemienne obawiają się, że z powodu
      napływu imigrantów Khasi staną się mniejszością w ponad dwumilionowym stanie.
      Rada już przyznała 16 tys. rupii (360 dol.) trzem kobietom, które urodziły
      ponad 15 dzieci."
      A co na to nasza rada plemników? przepraszam - plemiennna...
      Gierek budował "drugą Polskę", Wałęsa "drugą Japonię" - a co buduje rada
      plemienna IV RP ???
      Polecam IV RP hasła PRL
      - Pomożecie? Pomożemy...
      to hasło partii Samoobrona
      Rada dla premiera Jarosława K., czyli cytat z Adama Słodowego
      - Zrób to sam...
      te 12 i wiecej dzieci, i to bez pomocy "realnego wicepremiera" Dorna, który już
      podejmuje od dłuższego czasu "czyny przedzjazdowe", choć z różnymi mamusiami
      - Wykonamy i przekroczymy
      to zaś obietnica największego polskiego wicepremiera
      Bo to nieprawda, iż chce ścigać prokuratorami nieletnie matki i
      odpowiedzialnych (za to?) dyrektorów (czemu nie katechetów?)
      Romek z nazwiskiem na gie...szuka w imieniu rady plemiennej LPR kandydatek na
      matki 12 i więcej dzieci
      Dawno, dawno temu, pewien dziennikarz mający wówczas tzw. "cenzorski zapis na
      nazwisko" pod pseudonimem pisywał felietony zaczynające się od "faktów
      realnych" - np nekrologu głównej księgowej podpisany przez dyrekcję, zwiazki
      zawodowe, aktyw partyjny i młodziezowy, cały kolektyw fabryki
      ŻEGNAMY KOLEŻANKĘ WYPRÓBOWANĄ PRZEZ WSZYSTKICH...
      Panie Jurek Urban - pamięta pan ten felieton?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka