cozy 09.02.07, 09:55 Lustra, o których redakcja raczyła napisać to lustra fenickie a nie weneckie. Rozumiem, że szary człek może to mylić ale dziennikarz nie powinien. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_lewizne jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja? 09.02.07, 09:56 Ciekawy jestem jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja w jednym kawalku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja? 09.02.07, 10:03 Zawiercie to nie Sląsk, tylko województwo śląskie, d. katowickie. Powiat zawierciański i będziński czasem traktowane są razem jako Zagłębie (choć po II wojnie to raczej tylko powiat będziński wchodził w skład Zagłebia. KmJ Odpowiedz Link Zgłoś
meandrypolityczne Re: jak dlugo te lustra weneckie wytrwaja? 09.02.07, 10:09 Czy do podglądu nie wystarczyłyby judasze ? Lustra fenickie są drogie, czy nie lepiej kupić za równowartość nowoczesnego wyposażenia dla tych szkół ? Pragmatyk Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Bzdura 09.02.07, 10:12 Niech jeszcze zamontują kamery od szatni po kible, bramki z wykrywaczem metalu, a w całej szkole rozprowadzą instalację gazu obezwładniającego. To szkoła czy więzienie ? Jak się tych ludzi nie NAUCZY pewnych zasad, to i tak będzie się działo źle, np. poza szkołą, po lekcjach. Nauczyciele też na pewno są zadowoleni z permanentnej inwigilacji. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 czy to nie jakies zboczenie podgladanie innych 09.02.07, 10:15 podczas roznych czynnosci???? smierdzi mi to pedofilem/.... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Weneckie lustra pojawią się w śląskim gimnazj 09.02.07, 10:23 cozy napisał: > Rozumiem, że szary człek może to mylić ale dziennikarz nie powinien. facet, który myśli, że zawiercie jest na śląsku, prawdopodobnie własnej twarzy od zadka nie odróżnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
fiksik Rozrywka dla woźnych 09.02.07, 10:27 Panu prezydentowi nieszczęsnego Zawiercia najwyraźniej się nudzi. O ile mi wiadomo (a sam ukończyłem 2 szkoły w Zawierciu - SP4 i II LO), to podczas lekcji, pieczę nad uczniami sprawują nauczyciele. Czy zatem zamontowanie owych luster nie jest przypadkiem jawną demonstracją braku zaufania do ciała pedagogicznego? I cóż takiego szanowny Pan Prezydent chce dojrzeć przez owe weneckie lustra? Może zapomniał jak wygląda lekcja? A może po prostu nigdy w takim "przedsięwzięciu" nie uczestniczył? Jak rozumiem rozwiązanie to ma na celu zwiększenie kontroli. Rodzi się jedynie pytanie nad kim? Czy inwigilacji mają podlegać uczniowie, czy raczej nauczyciele? Poza wszystkim już widzę tych dyrektorów, wędrujących po korytarzach szkół podczas lekcji :-) Myślę, że zadowoleni z tego rozwiązania bedą, co najwyżej, woźni. Przynajmniej będą mieli się czym zająć w przerwie między przerwami. Czy jednak nie wyjdzie taniej kupić im po telewizorze? Panie prezydencie, czy doprawdy nie zauważa pan ważniejszych potrzeb tego zaniedbanego miasta? Nie mieszkam w nim juz od 20 lat. Bywam sporadycznie ale wystarcza to, by zauważyć np. brak ogrodzenia wzdłuż torów kolejowych na wysokości parku od strony ul. 3-go Maja, katastrofalny stan nawierzchni na większości zawierciańskich ulic, zdewastowane "Żabki" - dawną wizytówka Zawiercia. Nie zobaczy pan tego, choćby pan godzinami wpatrywał się w weneckie lustro. A wystarczyłoby na moment wyjść na ulicę! Wszystkie, opisane przeze mnie rzeczy ujrzałem podczas godzinnego spaceru po moim Zawierciu. Zawierciu, które nigdy szczególnie bogate nie było ale kiedyś przynajmniej miało duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Rozrywka dla woźnych 09.02.07, 22:50 Zawiercia nie znam, ale co opinii o tym, że takie lustra to wyłącznie szpiegowanie nauczycieli, to zgoda. Od razu powinni obok cele wybudować, same pokoje do przesłuchań to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
analfabeta3 Weneckie lustra pojawią się w śląskim gimnazjum 09.02.07, 11:20 I co te lustra mają dać?????????? Jak chodziłem do średniej /co było jakieś 6lat temu/ to nasz mądry dyrektor porobił okienka w drzwiach ale nie po to aby sprawdzać uczniów tylko nauczycieli ;) czy czasem papierosów nie palą heh. dla nas to było ilepiej bo można było sie spóźnić na lekcje żeby pytanie ominęło :) .ale po roku jakoś okienka zniknęły ale za to mieliśmy monitoring w szkole i nie tylko bo jedna kamerka była na parkingu wycelowana w samochód wielmożnego pana dyrektora :p. Za te pieniądze to niech lepiej kupią nowe piłki albo ławki i krzesła A NIE LUSTRA!!!!!!!!! A tak na marginesie to jak do naszej szkoły przysły roczniki po gimnazjum to dopiero było ZOO banda podszczelonych oszołomów i cwaniaków biegających po budynku za sobą jak dzieci z podstawówki (ludzie po 16 lat)którzy przejawiali brak jakiegokolwiek szacunku do "autorytetów" jakimi mają być nauczyciele ;)NORMALNIE DZICZ!!!! poza paroma wyjąkami czywiście. Takie wyizolowanie gimnazjum jest właśnie winne temu wszystkiemu co sie teraz dzieje bo nie mają z kogo czerpać "wzorców", dzieci w podstawówce patrzą na starszych i robią to co oni, w średniej pierwszoklaśiści podpatrują maturzystów a gimnazjaliści na kogo mają sie zapatrywać?????????? JA POPROSTU DZIĘKUJE BOGU ŻE CHODZIŁEM DO NORMALNEJ SZKOŁY Z PRZED TEJ CAŁEJ REFORMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Weneckie lustra w przebieralniach i toaletach 10.02.07, 07:26 Czemu tylko w drzwiach do klas? Założenie takich luster w toaletach i przebieralniach ułatwiłoby nadzór, które uczennice zaczynają się rozmnażać przed osiągnięciem "wieku poborowego" - zaś nagrania z kamer będą dowodami rzeczowymi dla prokuratury... By Ziobro z Giertychem nie posłali dyrektora do więzienia za "brak rewolucyjnej czujności"... Ale w dzisiejszym serwisie są jeszcze lepsze informacje: " Rada plemienia Khasi zamieszkującego stan Meghalaya w północno-wschodnich Indiach postanowiła wprowadzić becikowe. Będą je dostawać tylko te kobiety, które urodzą przynajmniej 12 dzieci. Władze plemienne obawiają się, że z powodu napływu imigrantów Khasi staną się mniejszością w ponad dwumilionowym stanie. Rada już przyznała 16 tys. rupii (360 dol.) trzem kobietom, które urodziły ponad 15 dzieci." A co na to nasza rada plemników? przepraszam - plemiennna... Gierek budował "drugą Polskę", Wałęsa "drugą Japonię" - a co buduje rada plemienna IV RP ??? Polecam IV RP hasła PRL - Pomożecie? Pomożemy... to hasło partii Samoobrona Rada dla premiera Jarosława K., czyli cytat z Adama Słodowego - Zrób to sam... te 12 i wiecej dzieci, i to bez pomocy "realnego wicepremiera" Dorna, który już podejmuje od dłuższego czasu "czyny przedzjazdowe", choć z różnymi mamusiami - Wykonamy i przekroczymy to zaś obietnica największego polskiego wicepremiera Bo to nieprawda, iż chce ścigać prokuratorami nieletnie matki i odpowiedzialnych (za to?) dyrektorów (czemu nie katechetów?) Romek z nazwiskiem na gie...szuka w imieniu rady plemiennej LPR kandydatek na matki 12 i więcej dzieci Dawno, dawno temu, pewien dziennikarz mający wówczas tzw. "cenzorski zapis na nazwisko" pod pseudonimem pisywał felietony zaczynające się od "faktów realnych" - np nekrologu głównej księgowej podpisany przez dyrekcję, zwiazki zawodowe, aktyw partyjny i młodziezowy, cały kolektyw fabryki ŻEGNAMY KOLEŻANKĘ WYPRÓBOWANĄ PRZEZ WSZYSTKICH... Panie Jurek Urban - pamięta pan ten felieton? Odpowiedz Link Zgłoś