Dodaj do ulubionych

Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze...

• dyl.sowizdrzal Apel do Adama Wajraka 09.02.07, 11:43
      Wielokrotnie pisał Pan, że w przypadku rozpoczęcia budowy przykuje się Pan do drzewa w Dolinie
      Rospudy. Mam prośbę - niech zorganizuje Pan wyjazd takich "przykuwaczy" z Warszawy. W ciągu
      kilkunastu minut zebrałem kilkoro chętnych znajomych do takiej akcji; bez dwóch zdań, chętnych ludzi
      będzie strasznie dużo. Zróbmy coś, Panie Adamie! Jeśli zatrzymać się tego już nie da, to chociaż pokażmy
      tym bucom, jak bardzo się z nimi nie zgadzamy!
      • busiatxu Re: Apel do Adama Wajraka 09.02.07, 12:06
        Popieram!

Duzo osób chce poprzeć protest, musimy się zorganizować! Niestety przykucie się
        do drzewa może być ostatnią szansą powstrzymania niszczycielskich maszyn.
        Musimy wiedzieć, kiedy jechać (kiedy mają tam wjechać buldożery), co ze sobą
        zabrać?
        Może ktoś już organizuje tego typu protest? Jeśli tak, to prosimy o linka do
        odpowiedniej strony.
        • daniel-greenpeace Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu: 09.02.07, 12:14
          www.greenpeace.org/poland/do-cz-do-nas/grupy-lokalne
    • to_ti Przygłupy i tyle! 09.02.07, 11:43
      po nas choćby potop?

www.foto-tel.pl/
    • golarz.filip popier... 09.02.07, 11:44
      im sie w glowach. niech jeszcze zabetonuja Puszcze Piska i Bory Tucholskie
    • tukot [...] 09.02.07, 11:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • hydrocortizon całe Podlasie zamieńmy w jeden wielki rezerwat 09.02.07, 11:45
      ogolić mi to całe towarzytwo, ubrać w porcięta..., zabronić papy, betonu i
      cementu. Tylko drewniane chaty kryte strzechą, drigi gruntowe i wozy
      drabiniaste.

Niech żyje ptaszek osrajdaszek, niech żyję chlorofile, niech żyje przyjazne
      miasto.

W tej całej retoryce oszołmstwa spod znaku zgniłej zieleni dolara brakuje
      jeszcze tylko stiwerdzenia, że krowy przstaną się cielić, kury nieść, a dymy z
      ruch wydechowych zasłonią słońce i zapadnie wieczna noc... Ciekawe ilu z tych
      usranych ekoćwoków nie posiada samochodu.... hipokryci
    • craqoof Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze.. 09.02.07, 11:45
      Demokracja, cholercia, ludzie swoje, a durny wojewoda swoje...

• alezwodzu demokracja 09.02.07, 13:07
        You hit the nail on the head, jak by powiedział Rabo Karabokian.. to jest właśnie demokracja w pełnej krasie - jedno z większych oszustw historii.
    • madzuma Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze.. 09.02.07, 11:45
      jak dobrze pamiętam to prezydent Kaczyński obiecał, ze nie pozwoli na budowę
      obwodnicy...
      • te_rence Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 13:27
        to co Kaczyński mówi a to co robi to dwie różne sprawy, nie zauważyłeś?
    • titta Unia dala ciala... 09.02.07, 11:48
      ...jakby budowe popierali i dawali dotacje, no nasi kochani decydenci zrobili by wszystko aby do
      realizacji nie doszlo lub chociaz zeby ja w nieskonczanosc opozniac. A tak, pokaza wszystkim, ze
      zadna Lunia, zaden ekolok im, pana, nie podskoczy...
    • lukas834 Co za debile 09.02.07, 11:49
    • awersja Gratulujemy augustowianom...! 09.02.07, 11:50

...głupoty prawie doskonałej. Do tej pory Rospuda była:

- obszarem chronionego krajobrazu...
      - strefą ciszy...
      - częścią Europejskiej Sieci Ekologicznej Natura 2000 z Dyrektywy Ptasiej, jako
      Obszar Specjalnej Ochrony Ptaków...
      - czołową pozycją na tzw. Shadow List – listy obszarów, które wg naukowców i
      organizacji ekologicznych powinny znaleźć się w sieci Natura 2000 z Dyrektywy
      Siedliskowej...
      - węzłem w Krajowej Sieci Ekologicznej ECONET–PL (znaczenie międzynarodowe)...
      - częścią Zielonych Płuc Polski...

A teraz zamiast Augustowsko-Druskiennickiego Transgranicznego Obszaru
      Chronionego dostaniecie, augustowianie,

Honorowy Tytuł Głupoty im. prof. dr. Andrzeja Leppera...

Gratulacje...
      • tukot ...braku obwodnicy przez następne 10 lat ! 09.02.07, 11:53
    • tommen PiSowskie prymitywy - komuna wróciła 09.02.07, 11:51
      nikt się k.... znowu nie liczy z dobrem ogółu
      • ghosti głupota pisu fakt 09.02.07, 11:59
        Zdenerwowal mnie ktoś kto powiedział "hipokryci". Sam jesteś Pan hipokryta zasłaniający się swoim autkiem.
        Denerwuje mnie fakt ,że niszczy się nie tylko nature ale tez atrakcje turystyczną. Bo kto bedzie chciał pojechać w tamte rejony teraz....no pomyślce: idziecie lasem a tu nagle wielgachna droga kilkanascie metrow nad wami. Moloch betonowy i zapach spalin.

Poza tym ja juz do augustowa nie pojade na wypoczynek. Po co, do takich idiotów?
        • fagusp Re: głupota pisu fakt 09.02.07, 12:22
          > Bo kto bedzie chciał pojechać w tamte rejony teraz?
          Ja!
    • aisugaj Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 11:55
      Może zabetonujmy całą Polskę. Producenci cementu się ucieszą!!!!!
    • tirinti Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze.. 09.02.07, 11:56
      Brawa dla wojewody.
      Nie wiem dlaczego UE sięnas czepia. Sami dbali o infrastrukturę i nie
      przejmowali się przyrodą. A z nas chcą sobie skansen zrobić.
      • abstracto To się nazywa: uczenie się na własnych błędach 09.02.07, 11:58
        Ale my jak widać też chcemy się uczyć tylko na swoich.
      • folkatka Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 11:59

Brawo! Przyznaję ci order z kartofla!
        • folkatka Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 12:00
          Oczywiście to było do tirinti
      • durruti Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 13:02
        w Europie Zachodniej poniewczasie się zorientowali że spieprzyli sprawę i teraz
        próbują na siłę przywracać przyrodzie swoje miejsce, ale niestety pewnych rzeczy
        już się nie da odwrócić.
      • ecs1985 Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 13:52
        > Brawa dla wojewody.
        > Nie wiem dlaczego UE sięnas czepia. Sami dbali o infrastrukturę i nie
        > przejmowali się przyrodą. A z nas chcą sobie skansen zrobić.

Ciekaw jestem gdzie będziecie augustowiacy pracować? Przemysłu brak, usługi też
        ledwo stoją, infrastruktura komunikacyjna badziewna słowem prowincja pełną gębą.

Właśnie dzięki temu że byliście prowincją z "jakimś tam kij wartym bagnem z
        ptaszkami i roślinkami" mieliście szansę na bardzo dobry zarobek z turystyki.
        popatrzcie na mazury, jak można żyć z turystów nie ruszając się z domu praktycznie.

Tak będziecie mieli obwodnicę na której nawet grzybów z lasu nie sprzedacie :P
    • ksiecia Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze.. 09.02.07, 12:01
      Ech..
      Nie ma autostrad to źle.
      Jak są to też niedobrze.

Dobrze ze w końcu budują, co do nagonki gazety na temat grożącej kary za
      naruszanie środowiska - nie byłbym wcale taki pewien.
    • qc Jest juz jak w Chinach? 09.02.07, 12:01
      mapa, linijka, CIACH!
      PiS potega jest i basta, zbudujemy towarzysze Drugie Chiny.
      • qc A jak juz bedzie droga 09.02.07, 12:08
        to dobrzy ludzie z Augustowa, zbudujemy wam druga Nowa Hute, Elektrownie
        Atomowa, Kopalnie Odkrywkowa, Poligon Nuklearny, Celwiskoze...
        A letnicy zawsze moga pojechac w zastepstwie do Goldapii.
    • halfliner Brońmy polskiej przyrody przed barbarzyństwem 09.02.07, 12:05
      pozdr
      • halfliner pisowskiego dziadostwa. 09.02.07, 12:06
        pozdr
    • maureen2 Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze.. 09.02.07, 12:11
      no to trzeba zmienić wojewodę i ministra
    • niedzielna pikieta w sobotę o 12.00 09.02.07, 12:15
      Zieloni w obronie Doliny Rospudy!
      Minister Środowiska Jan Szyszko podjął ostateczną decyzję o wybudowaniu
      obwodnicy przez Dolinę Rospudy. Prace mają ruszyć nawet pod koniec lutego - na
      początek planowana jest wycinka 20 tysięcy drzew.

Nie tędy droga! Obwodnicy przez Dolinę Rospudy dziękujemy!

Nie godzimy na wandalizm i niszczenie przyrody.

Nie godzimy się na łamanie prawa.

Nie godzimy się, by nasze podatki wydawano na kary Unii Europejskiej za
      bezmyslność urzędników - sa sensowniejsze wydatki.

Domagamy sie zmiany decyzji ministra albo zmiany ministra!

Zapraszamy do udziału w pikiecie w obronie Doliny Rospudy w sobotę, 10.02, o
      godz. 12, pod Ministerstwem Środowiska przy ul. Wawelskiej 52/54 w Warszawie.

PIKIETA W OBRONIE DOLINY ROSPUDY
      sobota, 10.02, godz.12
      pod Ministerstwem Środowiska
      ul. Wawelska 52/54, Warszawa
      • drzejms-buond Re: pikieta w sobotę o 12.00 09.02.07, 12:42

> PIKIETA W OBRONIE DOLINY ROSPUDY
        > sobota, 10.02, godz.12
        > pod Ministerstwem Środowiska
        > ul. Wawelska 52/54, Warszawa

chętnie.kto organizuje?

• mebcia Re: pikieta w sobotę o 12.00 09.02.07, 13:28
          oryginalnie robia ja zieloni i to jeszcze zanim bylo wiadomo ze wojewoda decyzje
          podpisal; teraz moze stac sie czyms ponad podzialami. obecnosc obowiazkowa.
    • fagusp Rada dla Augustowa 09.02.07, 12:15
      Jeżeli ekooszołomy i UE zatrzymają budowę, należy (wzorem Wrocławia i Warszawy)
      uchwałą rady miasta zakazać wjazdu TIR-ów do Augustowa. Po tygodniu, jak
      Suwałki zrobią to samo, TIR-om z Pribałtyki zostaną tylko tory. Później tydzień
      lub dwa protestów rządów i przewoźników i Unia zrobi buzię w ciup (nie może
      ingerować w suwerenne decyzje samorządów lokalnych). Sadzę, że po takiej drace
      nie tylko zniknie problem ekobagna, ale może znajdą się również środki unijne
      na dofinansowanie inwestycji.
      Na pohybel ekooszołomom.
    • majster_g Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 12:15
      Jakby ktos mial jeszcze watpliwosci jak ten rzad traktuje troske o kraj i
      rozumie patriotyzm. Przyszle pokolenia ocenia te starania. Zwykly bolszewizm.
    • kazik.k Re: Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy pr 09.02.07, 12:16
      a co na to nasz prezydent do ktorego skierowano tyle tysiecy protestacyjnych
      listow byWSTRZYMAL dewastacje tych terenow?facet niczego nie rozumie bo z tej
      kaczej dwojki jes mniej rozgarniety.wiedzialem ze niczego nie zrobi.potrafi sie
      tylko glupawo usmiechac i gdzie mu tam do rozwiazywania takich problemow.gdyby w
      srodku tej doliny mialaby stanac kolejna bzdurna swiatynia to oczywiscie reakcja
      bylaby natychmiastowa.''pomazaniec bozy''.zalosne!pozdrawiam p-iki.
    • mike78 Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze.. 09.02.07, 12:17
      ciekawe ile dostali w łapę.
      Kurna co za patałachy!!!!!!!!!
    • abstracto Beton na wszystko w promieniu 30km od Augustowa 09.02.07, 12:17
      Będą mieli wtedy taki plac, że łatwo dojechadą gdziekolwiek. A w miejsce jednej
      atrakcji turystycznej, będziemy mieli drugą: światowy pomnik Porąbania i
      Samowładztwa.
    • janek344 Wojewoda podlaski zezwolił na budowę trasy prze.. 09.02.07, 12:19
      Przerażająca głupota nawet jak na obecne (pisowskie) decyzje.Czy naprawdę nie
      ma szans by przerwać ten chocholi taniec?
      • wojciula Hurraaaa!!!!! 09.02.07, 12:35
        Wszyscy jestescie zmanipulowani przez GW a konkretnie przez Wajraka. Znacie
        problem z jednej strony. Dlas mnie życie ludzkie jest ważniejsze niż kilku
        żabek, czy storczyków, czy głuszca, którego tam nigdy niebyło.
        • i105n2k Re: Hurraaaa!!!!! 09.02.07, 13:21
          > Wszyscy jestescie zmanipulowani przez GW a konkretnie przez Wajraka. Znacie
          > problem z jednej strony. Dlas mnie życie ludzkie jest ważniejsze niż kilku
          > żabek, czy storczyków, czy głuszca, którego tam nigdy niebyło.

Oczywiście, dodaj do tego jeszcze żydomasonerski spisek mający zniszczyć Polskę
          i polaków, okraś zmową cyklistów i terroryzmem ekologicznym. Pierw zastanów się
          dlaczego Ci ludzie protestują ! Oni nie protestują przeciwko obwodnicy
          Augustowa, oni protestują przeciwko jej bezsensownemu przebiegowi, co więcej
          proponują sensowną (i tańszą !) alternatywę. Cieszcie się mieszkańcy Augustowa
          cieszcie, zobaczycie jak bardzo obwodnica zdegraduje miasto do rangi totalnej
          prowincji, mieliście gigantyczny potencjał turystyczny na który właśnie
          podpisaliście wyrok. Przypominacie mi dziecko w sklepie które chce zabawkę, nie
          ważne ze badziewna i ze wystarczy poczekać tydzień na lepszą i atrakcyjniejszą,
          nei , ono chce teraz zaraz natychmiast...

"Miałeś chamie złoty róg, ostał Ci się jeno szlug..." C by Kazik Staszewski
        • te_rence Re: Hurraaaa!!!!! 09.02.07, 13:26
          nie no jassne, po ch w ogóle coś chronić... przeciez wszędzie chodzi o troche
          jakichś roślin, jakiś ptaków i innych zwierzatek... po co to chronić? zniszczyć
          zniwelować, osuszyć zmeliorować postawić autostradę, fabrykę...
          jak dla mnie to unikalne torfowisko niskie z wielką bioróznorodnością, taka rafa
          koralowa pod względem zróżnicowania życia tam ale co znaczy mój marny głos,
          którym panowie decydenci się nie liczą zupełnie... ja tylko ochronę środowiska
          skończyłem to pewnie się nie znam
          tak w ogóle to powinno się znieść wszelkie formy ochrony przyrody... takie parki
          narodowe są przecież niepotrzebne, niech sobie ludzie chodzą gdzie chcą i budują
          gdzie chcą...
    • toporowa mam nadzieję, że nie ominie go sprawiedliwość 09.02.07, 12:21
      To co zrobił wojewoda jest sygnalem dla innych lokalnych kacyków, że w Polsce
      należy dzialać metodą faktów dokonanych.
      Jest to czytelna zacheta dla lobby przymierzającego sie do budowy wyciągów i
      tras narciarskich
      -w obrębie Babiogórskiego Parku Narodowego,
      -w granicach Popradzkiego Parku Krajobrazowego,
      -w rejonie Turbacza w Gorczanskim Parku Narodowym,
      -kolejki ze Szczawnicy do Piwnicznej w Parkach: Pienińskim i Popradzkim
      -do budowy osiedla w otulinie Ojcowskiego Parku Narodowego
      -do budowy pensjonatów w otulinie Gorczańskiiego Parku Narodowego
      -itd
      Mam nadzieję, że z powodu Rospudy wojewoda stanie przed sądem, bowiem podjął on
      swiadomie decyzję niekorzystną zarówno, jesli oceniac ją w kategoriach
      gospodarczych jak i przyrodniczo-krajobrazowych.
      • edorka1 Re: mam nadzieję, że nie ominie go sprawiedliwość 09.02.07, 15:00
        Dokładnie tak jak piszesz. Wyciąg na Małą Babią, osiedle dla nowobogackich niemal w OPN ( ach jakie będą mieli widoczki), i kilka innych czekających na realizację idiotyzmów będzie miało doskonały przykład, że się da zrobić wszystko, bo przeciez skoro Rospudę można rozjechać, to resztę też można zniszczyć. I zdrowy rozsądek nie ma tu nic do rzeczy. Zawsze będzie jakiś koronny argument za - a to praca dla mieszkańców, a to udręka mieszkańców, a to wygoda mieszkańców. Paranoja.
        I pozostaną nam na pociechę zakupkane osiedlowe alejki w betonowych pustyniach, gdzie miłośnicy zwierząt od siedmiu boleści wykupkują swoje ukochane pieski.To im wystarcza jako kontakt z naturą. No...można jeszcze samochodem wjechać na Równicę, pooglądać panoramy i powiedzieć, że się było w górach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka