Dodaj do ulubionych

Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakietowej?

09.02.07, 21:01
a tego posunięcia to ja nie rozumiem i nie popieram... ta tarcza sprowadzi na
nas wielkie nieszczęscie..
Obserwuj wątek
    • emigrancik Rzad tez nie chce inaczej pojechaliby do Monachium 09.02.07, 21:09
      Na konferencji jednym z wazniejszych tematow bedzie wlasnie budowa tarczy. No
      ale albo nasz rzad ma to gdzies, albo tarcze postawia "za wszelka" albo za
      "pierwsza lepsza" cene. Czyli ze obojetne co mialoby sie nie wydarzyc, decyzja
      juz zapadla, a negocjacje ze stanami beda tylko farsa.
      • plmlp Stajemy sie amerykanskim chlewem.Do entuzjastów ta 09.02.07, 21:15
        rczy i lizania Amerykanom dupy: oni nie traktują nas jak "europejskich Amerykanów". Dla nich jesteśmy afrykańskim szczepem z rządzącymi czarownikami którym imponują szklane paciorki. Kaczory to peerelowskie wypierdki bez wiedzy oswiecie. Jesli tu beda ważne instalacje amerykańskie, nie bedzie taryfy ulgowej: wszystko za pozwoleniem dyrektorów służb specjalnych (no, amerykańskich, oczywiście).
        • strzelec51 Nie ublizaj afrykanskim szczepom. 09.02.07, 22:01
          Zaden z nich nie zgodzil by sie na umieszczanie jakiejkowliek obcej tarczy na
          swoim terenie (ani dzidy).

*
          A bardziej serio - Amerykanie nie traktuja Polski pogardliwie. Traktuja
          natomiast jak najbardziej - instrumentalnie.
          • navaira Elegancja burako-kartofli powala 09.02.07, 23:13
            "Kuźniar powiedział, że dzień wcześniej został odwołany ze stanowiska. Dodał, że
            nie podano mu uzasadnienia tej decyzji." Tak, tak właśnie należy rozstawać się z
            ludźmi. Bez uzasadnienia, z dnia na dzień. To oznaka rewolucji moralnej.
            • sumienie.lk Kaczyńscy na kolanach przed usiasiusiami... 10.02.07, 00:33
              Bliźniaki prowadzą wiernopoddańczą politykę wobec USA... A USA w du.ie mają
              interes Rzeczpospolitej.
    • bloody_rabbit Jaki jest dobry ekspert? 09.02.07, 21:10
      Dobry ekspert to taki ekspert, który mówi władzy to co władza chce słyszeć.
      • lahdaan Re: Ekspert 09.02.07, 21:55
        Wole jednego eksperta niz bande agitatorow:)
    • sympatyk_pis Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakietowej? 09.02.07, 21:13

Wybiórcza jak zwykle cytuje sobie tylko znane "osobistości", które wypowiadają
      kierunek... Wybiórczej! dobre, co?!!!
      ____________________________________________________________________________________

NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!!
      • login.gazeta1 A co PiSdzielce zrobiły dla Polski? 09.02.07, 21:36
        .
      • zorro_i_juz Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 09.02.07, 21:36
        sympatyk_pis napisał:

>
        > Wybiórcza jak zwykle cytuje sobie tylko znane "osobistości", które wypowiadają
        > kierunek... Wybiórczej! dobre, co?!!!
        No to zacytuj te tobie znane autorytety. Ciekaw co on mowia o korzysciach dla
        Polski z takiej tarczy. Kogo masz na mysli? Podaj nazwiska
      • strzelec51 Kogo to cytuje "Wybiorcza"? 09.02.07, 22:08
        sympatyk_pis napisał:

> Wybiórcza jak zwykle cytuje sobie tylko znane "osobistości"

CZYZBY, sympatyku_pisu?

Mowa o odwolaniu prof. Kuzmiara. GW cytuje rzecznika rządu Jana Dziedziczaka
        oraz... samego Kuzniara. Czy Ty aby napewno przeczytales artykulik?
        • koloratura1 Sympatycy PiSu już tak mają... 10.02.07, 12:49
          strzelec51 napisał:

> sympatyk_pis napisał:
          >
          > > Wybiórcza jak zwykle cytuje sobie tylko znane "osobistości"
          >
          > CZYZBY, sympatyku_pisu?
          >
          > Mowa o odwolaniu prof. Kuzmiara. GW cytuje rzecznika rządu Jana Dziedziczaka
          > oraz... samego Kuzniara. Czy Ty aby napewno przeczytales artykulik?

A po co?
          Przecież sympatycy PiSu zawsze wiedzą swoje (a właściwie - "Jarkowe") i nic ich
          nie przekona, że białe jest białe, a czarne - czarne.
      • highalt Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 09.02.07, 23:34
        Ty nie jestes tylko sympatykiem PiS-u...
        Ty jestes sympatykiem tego co nie Polskie..
        nawet podajesz cytaty obcych przywodzow..

Jestes z pokroju ludzi ktorzy chwala cudze,
        a tacy to juz dawno przestali nas podniecac...

Polskie splecznstwo zrobi wszystko zeby ta tarcza smierci w naszym domu nie
        powstala!!! Kaczynskich dni w rzadzie sa policzone...

Zdrajca jest ten kto wprowadza obce wojsko do naszego domu!!!
      • platformiak Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 10.02.07, 00:46
        sympatyk_pis napisał:

>
        > Wybiórcza jak zwykle cytuje sobie tylko znane "osobistości", które wypowiadają
        > kierunek... Wybiórczej! dobre, co?!!!
        > _______________________________________________________________________________
        > _____
        >
        > NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!!

Słuchaj smieciu mam nadzieje ze przynajmniej wiesz kto to ejst Roamn Kuźniar bo
        ja zdawałem uniego mnóstwo egzaminów i wiem że ejst jednym z najmadrzejszych
        ludzi w Polsce. w odróznieniu do pseudo prezydenta, który nie umie sam sobie
        zampiac suwaka u spodni i nie zna zadnego jezyka. Teraz to on by anwet magistra
        nie mial!!!!!!

Pis czuje sie gorsze wiec nsizczy inteligentnych ludzi w Polsce
    • piotrek20074 Mam nadzieję, że dostaniemy rakiety USA 09.02.07, 21:14
      i wreszcie wycelujemy je w Moskwę! Dość plucia nam w twarz.
      • bravor Re: Mam nadzieję, że dostaniemy rakiety USA 09.02.07, 21:16
        Na prawdę w ciebie plują? Inni mają tylko pod górkę do szkoły.
      • manes3 Re: Mam nadzieję, że dostaniemy rakiety USA 09.02.07, 21:17
        jesteś typowym przedstawicielem Polski o którym mówi Europa i świat tak: POLAK -
        GLUPI KATOLIK !
        • adam022 Re: Mam nadzieję, że dostaniemy rakiety USA 10.02.07, 00:41
          No właśnie...
      • pawka55 Dostaniecie rakiety, ale...rosyjskie. Prosto w... 09.02.07, 21:49
        tylek takim durniom jak piotrek20074, ktory nie pojmuje roznicy miedzy tarcza a
        mieczem. Tarcza przyjmuje ciosy przeciwnika, a miecz je mu zadaje.

Pogratulowac glupoty niektorym mym rodakom,

Polak z US
        • strzelec51 No, moze to niezupelnie tak 09.02.07, 22:16
          Natomiast faktem pozostaje, ze - cokolwiek by to nie bylo - nie dostaniemy
          tego, jeno nam zainstaluja na naszym terytorium na czas tej instalacji (czyli
          na powszeczasy) z polskiej jurysdykcji wylaczone. Nie bedziemy mieli ani
          tarczy, ani miecza, ani nawet tego kawalka ziemi na ktorym to to "nam"
          zainstaluja.

Za to otrzymamy obietnice, ze moze w przyszlosci...
        • misza1000 Re: 09.02.07, 23:58
          pawka55 napisał: "Dostaniecie rakiety, ale...rosyjskie. Prosto w tylek takim
          durniom jak piotrek20074, ktory nie pojmuje roznicy miedzy tarcza a mieczem.
          Tarcza przyjmuje ciosy przeciwnika, a miecz je mu zadaje. Pogratulowac glupoty
          niektorym mym rodakom, Polak z US"

Wracaj do zrywania azbestu. Zostaw myslenie swojemu superviser'owi - on wie
          lepiej.

Elementem tarczy ulokowanym w Polsce maja byc rakiety.

1) Jezeli beda nieskuteczne, to sciagna na terytorium Polski napasc nie
          polskiego a AMERYKANSKIEGO wroga. Polska ma dosyc wlasnych klopotow aby jeszcze
          pomagac Wielkiemu Bratu zza wody.

2) Jezeli beda skuteczne, to zestrzela atakujace USA rakiety BLISKO ALBO I NAD
          SAMA POLSKA. NIE ZAS NAD USA. I oczywiscie o to chodzi spaslakom i
          pierdzidupkom z USA. Ja nie mam zamiaru dostawac w leb rozpadajacymi sie
          rakietami nuklearnymi, czy to atakujacymi czy przechwytujacymi.

2) Instalacje tarczy maja byc eksterytorialne. Takie warunki narzucaja USmancy
          zwykle dopiero po najechaniu i po pokonaniu przeciwnika. Nie przypominam sobie
          wojny, w ktorej Polska bylaby napadnieta przez Imperium Dobra, pokonana i
          musiala by zaakceptowac takie warunki kapitulacji. Modlic sie nalezy, aby np.
          ze dwudziestu Rumunow nie wlecialo samolotem w jakis budynek w USA, gdyz jak
          wiadomo zgodnie z przecwiczonym schematem noekonsow zemsta dotknelaby nie
          Rumunie tylko kogos calkiem innego a bardzo mozliwe, iz Polske wlasnie.
      • mat99 Re: Mam nadzieję, że dostaniemy rakiety USA 09.02.07, 23:54
        Mylisz pojęcia. Tarcza antyrakietowa służy do obrony (oczywiście USA), a nie
        ataku. Natomiast do obrony samej tarczy antyrakietowej mogą być użyte rakiety
        Patriot (do ataku też, ale i tak nie są to rakiety dalekiego zasięgu).
      • koloratura1 Re: Mam nadzieję, że dostaniemy rakiety USA 10.02.07, 13:11
        piotrek20074 napisała:

> i wreszcie wycelujemy je w Moskwę! Dość plucia nam w twarz.

Już ja to widzę, jak Amerykanie dadzą nam rakiety, żebyśmy je sobie wycelowali w
        Moskwę i radośnie doprowadzili do wojny nuklearnej.
    • honeyr Wasalna agentura neokonsów forsuje "tarczę" 09.02.07, 21:20
      Tu juz trybnał stanu nie wystarczy - tu będzie musiał wkraczać prokurator.
      • baba60 Dobreeeeeeeeeeeeee! Jestem za a nawet przeciw! 09.02.07, 21:32
        Bulbaaaaaaaaa!
    • gabi_43 Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 09.02.07, 21:32

Ej , Piotrek , nie rżnij głupa - myślenie nie boli !!!!!!!!
      • baby1 Piotrek ironizuje z naiwniaków wierzących w moc 09.02.07, 21:46
        zbawczą tarczy.
      • blue911 Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 10.02.07, 03:14
        A ja jestem za i...przeciw!
        (tylko nie ujawnie szczegolow; wiem i nie powiem!)
    • januszz4 Deklaracja nieufności 09.02.07, 21:34
      Zdaniem Prof. Kuźniara: zgoda na amerykański projekt byłaby deklaracją
      nieufności wobec Sojuszu Północnoatlantyckiego.

To nie tak, w polityce a w szczególności w sojuszach militarnych obowiązuje
      zasada ograniczonego zaufania. Nie jestem przekonany, że w każdej sytuacji
      zagrożenia, wszystkie kraje NATO będą skłonne nastawiać karku za np. Polskę czy
      Czechy. Co najwyżej mogą markować pewne działania tak długo, dopóki nie będą
      zagrożone ich własne interesy. Teoretyzując wydaje mi się, że gdyby w 1939 r.
      na terenie Polski było zlokalizowanych kilka baz wojskowych francuskich lub
      brytyjskich, Hitler nigdy nie odważyłby się na atak. W tamtych realiach to
      oczywiście było niemożliwe. Ale dzisiaj nie wierzę w żadne idealistyczne
      sojusze, chyba że sojusznik będzie miał w tym bezpośredni interes związany z
      własnym bezpieczeństwem. A tak jest właśnie w przypadku tarczy. Patrząc
      perspektywicznie będzie to dla naszego bezpieczeństwa korzystne. Zadaniem służb
      MSW jest tylko przekonać pozostałe kraje UE do tego, żeby same uwierzyły, że
      jest to także korzystne dla nich. Tylko, że do tego potrzeba profesjonalnych
      polityków a nie ciepłe kluski.
      • zorro_i_juz Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 21:42
        Ale my juz mielismy na swoim terenie bazy takiej jednej armii ktora miala nas
        bronic. Wlasnie dopiero co sie ich pozbylismy i juz chcemy sprowadzac kogos
        innego. Taka baza rakietowa na pewno bedzie zarzadzana przez wojskowych
        amerykanskich, a nasi nie beda tam nawet mieli wstepu bo z pewnoscia beda tam
        rozne tajemnice wojskowe i techniczne. Nie za bardzo podoba mi sie to podoba
        • januszz4 Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 21:56
          zorro_i_juz napisał:

> Ale my juz mielismy na swoim terenie bazy takiej jednej armii ktora miala nas
          > bronic. Wlasnie dopiero co sie ich pozbylismy i juz chcemy sprowadzac kogos
          > innego. Taka baza rakietowa na pewno bedzie zarzadzana przez wojskowych
          > amerykanskich, a nasi nie beda tam nawet mieli wstepu bo z pewnoscia beda tam
          > rozne tajemnice wojskowe i techniczne. Nie za bardzo podoba mi sie to podoba

Tak, były już takie bazy, a po 1795 r. mieliśmy całe armie, które nas bronły.
          Mówiąc poważnie stawianie znaku równości między okupacyjnymi wojskami
          sowieckimi z US Army, jest chyba nieporozumieniem. Najlepiej, żeby oczywiście
          żadnych obcych urządzeń militarnych u nas nie było. Bedzie to możliwe, jesli
          przeniesiemy Polskę np. na Madagaskar.
          • highalt Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 23:50
            Dupa jestes...

A na dodatek smierdzisz jak kazdy zdrajca!!!

• shithead Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 21:44
        Czy slyszales co powiedzial Putin. Ich rakiety przebija kazda tarcze. I raczej
        mozna mu wierzyc, gdyz nawet przy 99% skutecznosci antyrakiet amerykanskich nie
        wystarczy ich na te ilosc,ktora zarzuca Polske Rosjanie. Zycze wspanialej
        zabawy i dobrego dnia w cieniu nieskutecznej tarczy antyrakietowej.
        • aron2004 Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 21:55
          no to jak Putina rakiety przebiją każdą tarczę to dlaczego protestuje przeciwko
          jej budowie?
          • highalt Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 23:43

• lahdaan Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 21:52
        januszz4 napisał:

> Co najwyżej mogą markować pewne działania tak długo, dopóki nie będą
        > zagrożone ich własne interesy.

Racja. Dlatego lepiej dla Polski byloby tworzyc sieci powiazan z innymi krajami NATO niz budowac Amerykanska tarcze.
      • rusek11 Re: farmazony 09.02.07, 22:44
        januszz4 napisał:

> Zdaniem Prof. Kuźniara: zgoda na amerykański projekt byłaby deklaracją
        > nieufności wobec Sojuszu Północnoatlantyckiego.
        >
        > To nie tak, w polityce a w szczególności w sojuszach militarnych obowiązuje
        > zasada ograniczonego zaufania. Nie jestem przekonany, że w każdej sytuacji
        > zagrożenia, wszystkie kraje NATO będą skłonne nastawiać karku za np. Polskę
        czy
        >
        > Czechy. Co najwyżej mogą markować pewne działania tak długo, dopóki nie będą
        > zagrożone ich własne interesy. Teoretyzując wydaje mi się, że gdyby w 1939 r.
        > na terenie Polski było zlokalizowanych kilka baz wojskowych francuskich lub
        > brytyjskich, Hitler nigdy nie odważyłby się na atak. W tamtych realiach to
        > oczywiście było niemożliwe. Ale dzisiaj nie wierzę w żadne idealistyczne
        > sojusze, chyba że sojusznik będzie miał w tym bezpośredni interes związany z
        > własnym bezpieczeństwem. A tak jest właśnie w przypadku tarczy. Patrząc
        > perspektywicznie będzie to dla naszego bezpieczeństwa korzystne. Zadaniem
        służb
        >
        > MSW jest tylko przekonać pozostałe kraje UE do tego, żeby same uwierzyły, że
        > jest to także korzystne dla nich. Tylko, że do tego potrzeba profesjonalnych
        > polityków a nie ciepłe kluski.

w 1939r. nikt nie mial bomby atomowej
        dzisiaj polsce bardziej sie oplaca byc okupowanej przez ruskich czy chinczykow,
        niz miec na swoim terytorium pustynia i zima atomowa
        ryzyko wyparowanie wiekszosci polakow jest bardziej prawdopodobne z tarcza niz
        bez tarczy
        • januszz4 Re: farmazony 09.02.07, 23:11
          rusek11 napisał:

> >
          > w 1939r. nikt nie mial bomby atomowej
          > dzisiaj polsce bardziej sie oplaca byc okupowanej przez ruskich czy
          chinczykow,
          > niz miec na swoim terytorium pustynia i zima atomowa
          > ryzyko wyparowanie wiekszosci polakow jest bardziej prawdopodobne z tarcza
          niz bez tarczy

Broń atomowa była na naszym terytorium w 3 bazach radzieckich (tydzień temu w
          TV był na ten temat program). A czy rakiety z tarczy są uzbrojone w głowice
          atomowe - tego nie wiem. Ale wątpię, żeby panstwo mające broń nuklearna
          zdecydowało się jej użyć po to, żeby zniszczyć amerykańską tarczę
          antyrakietową. To byłoby jednoznaczne z amerykanskim odwetem nuklearnym. Co do
          tego nie mam wątpliwości.
          • rs_gazeta_forum Re: farmazony 09.02.07, 23:22
            > To byłoby jednoznaczne z amerykanskim odwetem nuklearnym. Co do
            > tego nie mam wątpliwości.

To zależy, w końcu zaatakowanie amerykańskich instalacji wojskowych to nie to
            samo, co zaatakowanie amerykańskich miast.

Ale przede wszystkim, kiedy te amerykańskie instalacje na terenie Polski miały
            by zostać zaatakowane, i przez kogo.
            Mówiąc o wzmocnieniu bezpieczeństwa Polski w sumie możemy w tej chwili rozważać
            tylko Rosję jako potencjalne zagrożenie. Jeśli Rosja zdecydowała by się z
            jakichś fantastycznych przyczyn na agresję na kraj NATO i UE, to znaczy, że
            amerykański odwet specjalnie by tych rosyjskich decydentów nie wzruszał. A wtedy
            ewidentnie Polska byłaby bardziej narażona na ataki jądrowe Rosjan mając te
            amerykańskie rakiety na pokładzie, niż bez nich - jeśli oczywiście Amerykanie
            nie ogłosili by szybko neutralności. A jeśli by taką ogłosili, to co nam po ich
            obecności?
      • highalt Re: Deklaracja nieufności 09.02.07, 23:38
      • mark.parker Re: Deklaracja nieufności 10.02.07, 04:20
        januszz4 napisał:

> Zdaniem Prof. Kuźniara: zgoda na amerykański projekt byłaby deklaracją
        > nieufności wobec Sojuszu Północnoatlantyckiego.
        >
        > To nie tak, w polityce a w szczególności w sojuszach militarnych obowiązuje
        > zasada ograniczonego zaufania. Nie jestem przekonany, że w każdej sytuacji
        > zagrożenia, wszystkie kraje NATO będą skłonne nastawiać karku za np. Polskę czy
        >
        > Czechy. Co najwyżej mogą markować pewne działania tak długo, dopóki nie będą
        > zagrożone ich własne interesy. Teoretyzując wydaje mi się, że gdyby w 1939 r.
        > na terenie Polski było zlokalizowanych kilka baz wojskowych francuskich lub
        > brytyjskich, Hitler nigdy nie odważyłby się na atak.

Chyba coś nie tak. Wszak odważył się na atak na samą Francję i Anglię. Czy
        krajwe te nadstawilłyby karku za paru żołnierz w bazach na terenie Polski? Smiem
        wątpić.
        • januszz4 Re: Deklaracja nieufności 11.02.07, 14:21
          mark.parker napisał:

> Chyba coś nie tak. Wszak odważył się na atak na samą Francję i Anglię. Czy
          > krajwe te nadstawilłyby karku za paru żołnierz w bazach na terenie Polski?
          Smiem wątpić.

Jednak dzień 3 września 1939 był szokiem dla Hitlera. Nie przypuszczał, że
          Anglia i Francja wypowiedzą mu wojnę. Myślał, że te stare cioty pijące herbatę
          (jak sam nazwał anglików) palcem nie kiwną w obronie Polski. Ostatecznie
          okazało się, że miał rację, ale gdyby przed 1 wrzesnia wiedział, że wojnę
          wypowiedzą, raczej wstrzymałby się z atakiem (mimo porozumienia ze Stalinem).
      • lesew Re: Deklaracja nieufności 10.02.07, 07:02
        januszz4 napisał: ..."Zadaniem służb MSW jest tylko przekonać pozostałe kraje UE
        do tego, żeby same uwierzyły, że
        > jest to także korzystne dla nich...."

Wątpię, czy jest to "zadanie służb MSW"! Z całą pewnością "pozostałym krajom UE"
        przekonywanie ich przez "służby naszego MSW" by się nie spodobało!
        • januszz4 Re: Deklaracja nieufności 10.02.07, 19:56
          lesew napisał:

> januszz4 napisał: ..."Zadaniem służb MSW jest tylko przekonać pozostałe kraje
          U
          > E
          > do tego, żeby same uwierzyły, że
          > > jest to także korzystne dla nich...."
          >
          > Wątpię, czy jest to "zadanie służb MSW"! Z całą pewnością "pozostałym krajom
          UE
          > "
          > przekonywanie ich przez "służby naszego MSW" by się nie spodobało!

Sorry, wyszło to rzeczywiście humorystycznie. Naturalnie chodzi o MSZ

• tomasz.plokarz Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 09.02.07, 22:09
      s-k-i-n napisał:

> a tego posunięcia to ja nie rozumiem i nie popieram... ta tarcza sprowadzi na
      > nas wielkie nieszczęscie..

Najwyraźniej GWno też nie rozumie.
      Typowałbym raczej michalkiewicz.pl/ncz_2007-02-08.php to.
      • s-k-i-n Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 09.02.07, 22:32
        kobita nie panuje nad resortem...
    • ksaw Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakietowej? 09.02.07, 22:22
      Sprawa już dawno została zapewne przesądzona przez amerykańskich i usłużnych
      naszych rządzących, więc nie ma po co strzępić klawiaturę.
      Dowodem może być choćby zwolnienie opozycjonisty.
      Co do terenu tarczy, to Polacy raczej nie będą mieli tam wstępu, ponieważ bazy
      USA wszędzie są niedostępne dla tubylców. W związku z tym Amerykanie będą mogli
      zainstalować tam takie rakiety, jakie tylko zechcą, nawet same ofensywne. Jest
      to prawdopodobne, ponieważ, według głosów z Pentagonu sprzed paru dni, USA
      muszą być gotowe do wojny z Rosją, Chinami itp. Poza bazą w Polsce USA szykują
      się do budowy bazy w Czechach i w Bułgarii. Ostatnio przenieśli największy
      radar na Seszele, bliżej granic Rosji. Tak więc Polska może stać się tarczą dla
      Ameryki, ale sama, w razie konfliktu, może przekształcić się w radioaktywną
      pustynię bez śladów życia na sto lat.
      • zwyczajny.polak Kaczyńscy okazali się zdrajcami 09.02.07, 22:32
        ksaw napisał:

> Tak więc Polska może stać się tarczą dla
        > Ameryki, ale sama, w razie konfliktu, może przekształcić się w radioaktywną
        > pustynię bez śladów życia na sto lat.

To jest tragedia. O ile bracia Kaczyńscy są wielkimi patriotami i
        antykomunistami w polityce wewnętrznej, o tyle w polityce zagranicznej posuwają
        się do zaprzaństwa i zdrady. Wykazują niezdecydowane stanowisko wobec
        przynależności do eurokołchozu, co powoduje utratę resztek suwerenności. Ale ich
        pomysły ze sprowadzeniem obcych wojsk na Świętą Ziemię Polską są jawną zdradą!!!
      • rs_gazeta_forum Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 09.02.07, 23:26
        ksaw napisał:
        > Tak więc Polska może stać się tarczą dla Ameryki, ale sama, w razie konfliktu,
        > może przekształcić się w radioaktywną pustynię bez śladów życia na sto lat.

Nie, jakieś 10% populacji powinno przeżyć ;).
      • highalt Zdrajca jest ten kto wprowadza obce wojsko do nasz 09.02.07, 23:47
        -ego domu...

Wszystko przesadzone??? BZDURA!!!

Dopiero sie zaczyna...

• mark.parker Wątpliwa skuteczność tarczy antyrakietowej 10.02.07, 04:49
        Już w roku 1984 amerykańscy naukowcy (Union of Concerned Scientists) orzekli, że
        mrzonki o tarczy antyrakietowej są nierealne, ale administracja Reagana,
        podobnie jak obecnie Busha, spała w jednym wyrze z przemysłem zbrojeniowym, więc
        nie dawała posłuchu takim opiniom. Jedyne znaczenie SDI miało charakter
        polityczny - osłabiło sowiecką gospodarkę, która zaczęła przeznaczać olbrzymie
        środki na stworzenie własnej tarczy. Dla Ameryki skutkiem mrzonek Reagana był
        kolosalny deficyt budżetowy, zubożenie klasy średniej, która podreperowała się
        dopiero za Clintona, oraz drastyczne obcięcie opieki nad najuboższymi, a więc de
        facto skazanie ich na powolną śmierć głodową. Warto więc zadać sobie pytanie:
        Jakie żniwo zbierze Polska jako punkt stacjonowania SDI? Otóż: fałszywe poczucie
        bezpieczeństwa, narażenie się na pierwszy, wyprzedzający (pre-emptive) atak
        nuklearny, śmierć i zniszczenia. Czy warto podejmować takie ryzyko w zamian za
        zgodę na umieszczenie eksterytorialnego obiektu w granicach Polski?Naprawdę
        chciałbym, żeby odpowiedź była twierdząca, bo bezpieczeństwo Polski leży mi na
        sercu. Pamiętajcie jednak, Moi Mili, że tarcza ma chronić Stany Zjednoczone, a
        nie Polskę, sądzę więc, że gdyby ktokolwiek zechciał zaatakować sam ten obiekt,
        Waszyngton olałby Polaków i zostawił ich własnemu losowi. Obawiam się, że całe
        NATO, mając w perspektywie konflikt jądrowy, dałoby sobie spokój, bo żadna ze
        stron nie mogłaby go wygrać, a zniszczenia i żniwo śmiertelne byłyby
        niewyobrażalne. Przed konfliktem Wschód-Zachód powstrzymywała oba obozy
        świadomość wzajemnego całkowitego zniszczenia (doktryna MAD - Mutual Assured
        Destruction), a nie niemożliwa do zrealizowania obrona przed atakiem nuklearnym.
    • maureen2 Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakietowej? 09.02.07, 22:26
      chroni USA ??? Za wolnośc naszą i waszą.
      • highalt Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 09.02.07, 23:54
        nie nasza... za ich
    • romano33 Pachnie korupcją - skoro tak pragna tej tarczy 09.02.07, 22:43
      Sporo ludzi na tym zarobi
      • maksimum Kto te lewackie cieple kluchy uswiadomi? 09.02.07, 22:47
        januszz4 napisał:

> MSW jest tylko przekonać pozostałe kraje UE do tego, żeby same uwierzyły, że
        > jest to także korzystne dla nich. Tylko, że do tego potrzeba profesjonalnych
        > polityków a nie ciepłe kluski.

januszz4,szkoda twojego czasu na uswiadamianie tych lewackich cieplych kluch,bo
        oni maja wode w mozgu.
        • misza1000 Re: Kto te lewackie cieple kluchy uswiadomi? 10.02.07, 00:23
          maksimum napisał: "januszz4, szkoda twojego czasu na uswiadamianie tych
          lewackich cieplych kluch,bo oni maja wode w mozgu."

Odezwal sie glos z nieba! Cezar Maksimus Jakiztam Ale Dyc Z Pewnosciom Wielgi
          dal glos i pouczyl maluczkich na ziemi.

Ile ty masz dzieci, dzidziusiu maksymalny? Jezeli tylko twoj szanowny lepek
          bedzie ewentualnie dotkniety skutkami twojego myslenia to nic zlego sie nie
          stanie.

Niektorzy jednak po odrobieniu lekcji musza pomyslec co jutro polozyc na stole
          dzieciom do jedzenia i jak zrobic aby rzeczony stol BYL W OGOLE W KUCHNI a nie
          zamienil sie w radioaktywny pyl.

Tacy jak ty "wojownicy" martwia sie tylko czy mamusia i tatus zorientuja sie co
          raczki robia pod kolderka jak swiatelko w pokoju zgaszone.
    • fnoll ilu agentów CIA w Polsce? 09.02.07, 23:00
      no tego się niestety nie dowiemy... ale - po owocach ich poznacie
      • red.ken Pierwsza nieprawomyslna ofiara IV RP 09.02.07, 23:07
        jak mogl narod dopuscic zdrajcow do wladzy? ja nie glosowalem to nie wiem.
    • genyo Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakietowej? 09.02.07, 23:13
      s-k-i-n napisał:

ja podejrzewam, ze za tarcza stoi jakis dziwny wallenrodyzm na rzecz obcego
      panstwa, na pewno nie chodzi tu o Polske i nikt mi nie wmowi, ze decydenci sa
      patriotami, odwrotnie, chodzi o to, zeby wszystkimi silami zmiesc ten kraj z
      powierzchni ziemi, zeby Polska nigdy sie juz nie podzwignela, zeby narobic sobie
      wszedzie naokolo wrogow, a na koniec zniszczyc narod tak, zeby sie juz nigdy nie
      podzwignal. Pani Fotyga skrzetnie wypelnia ten plan rozwalania Polski olewajac
      wazna konferencje na temat bezpieczenstwa, oni w ogole wszystko co istotne
      olewaja, a rozbudowuja do granic absurdu wszelkie bzdety, ciekawe jak dlugo beda
      jeszcze szkodzic. Na pewno zawdzieczamy to wszystko tym, ktorym sie nie chcialo
      pojsc na wybory, oraz tym, ktorzy stanowia alzheimerowa, moherowa armie radyja
      zagrzybionych. W sprawie tarczy musi byc referendum, to nie moze byc sobie tak
      zdecydowane za plecami tych, na ktorych poleca rakiety, a decydenci wezma tylek
      w trok i zwina sie w bezpieczne miejsce.
    • maniek.kulka PIS to organizacja przestepcza 10.02.07, 00:05
      PIS to organizacja przestepcza.Kacze miernoty pracują dla swojego mocodawcy za
      oceanem a nie dla Polski.Takich zdrajcow powinno sie odsunąc od władzy i skazac
      na wygnanie.
    • jerry.uk To są rakiety a nie tarcza 10.02.07, 00:46
      Baza rakiet bedzie pierwszym celem ataku atomowego. Atak nuklearny zostanie
      wymierzony więc w pierwszej kolejności w Polskę.
    • pies_na_lewizne Nie rozumiem o co to halo? 10.02.07, 01:16
    • pies_na_lewizne Nie rozumiem o co to cale halo? 10.02.07, 03:09
      GazWyb podaje:

> [...] prof. Kuźniar został odwołany "w związku z nową koncepcją
      funkcjonowania PISM". Zgodnie z ustawą o PISM, dyrektora PISM powołuje i
      odwołuje premier.

Lewactwo, nie rozumiem o co to cale halo?
      No bo skoro jest "nowa koncepcja funkcjonowania PISM" to chyba jest rzecza
      oczywista ze za tym musi isc nowa concepcja zarzadzania, to chyba oczywiste ;)?

• wojtek2784 Biuro Polityczne wprowadza dyktature kaczolandu ? 10.02.07, 03:49
      To skandal jakich malo, po co byla ta "rewolucja" Solidarnosciowa ?
      Teraz wyjdzie cala prawda o tej lipie na czterech kolach.
    • mark.parker Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 10.02.07, 04:15
      PISM był dotąd jedną z najlepszych instytucji opiniodawczych w Polsce.
      Jej"odzysk" to nie kres oświeconej myśli, lecz pierwszy krok do utrudnienia a
      nawet uniemożliwienia wyrażania tej myśliw warunkach debaty naukowej; co się
      jednak dziwić, skoro kaczkodany gnidowate i ich kolaboranci nie macali się nawet
      z intelektem przez ścianę.
    • mark.parker Re: Odwołano go, bo nie chciał tarczy antyrakieto 10.02.07, 04:15
      s-k-i-n napisał:

Jakże możesz siuę opowiadać po stronie łże-elity? Wstyd!
    • gekon1979 tak dla tarczy, precz z lewactwem i tchorzami! 10.02.07, 05:48

• maksimum Kto te lewackie cieple kluchy uswiadomi? 10.02.07, 06:15
        misza1000 napisał:

> maksimum napisał: "januszz4, szkoda twojego czasu na uswiadamianie tych
        > lewackich cieplych kluch,bo oni maja wode w mozgu."
        >
        > Odezwal sie glos z nieba! Cezar Maksimus Jakiztam Ale Dyc Z Pewnosciom Wielgi
        > dal glos i pouczyl maluczkich na ziemi.

Zgadza sie!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=2448626&a=2448626

> Ile ty masz dzieci, dzidziusiu maksymalny?

Dwoje.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=575&w=37673622&a=57077658
        > Jezeli tylko twoj szanowny lepek
        > bedzie ewentualnie dotkniety skutkami twojego myslenia to nic zlego sie nie
        > stanie.

Gadasz jak ruski przyglup.

> Niektorzy jednak po odrobieniu lekcji musza pomyslec co jutro polozyc na
        stole
        > dzieciom do jedzenia i jak zrobic aby rzeczony stol BYL W OGOLE W KUCHNI a
        >nie zamienil sie w radioaktywny pyl.

Z Czernobyla piszesz?

> Tacy jak ty "wojownicy" martwia sie tylko czy mamusia i tatus zorientuja sie
        >co raczki robia pod kolderka jak swiatelko w pokoju zgaszone.

Poraza mnie twoj poziom inteligencji.
        Sra.... Polacy pod siebie przed bracmi Ruskimi i modlcie sie,zeby im cos
        glupiego do lba nie przyszlo.
        • john_jasny Re: Kto te lewackie cieple kluchy uswiadomi? 10.02.07, 07:22
          maksimum ciebie to szkoda czytac bo z twoich postow to bije skrajna glupota. Sa
          tacy osobnicy co im 8 stopni moze bardzo zaszkodzic na glowe. Chyba ci mozg
          zamarzl. Nie wiem jak by tacy jak ty pracowali zima na Alasce.
          • maksimum Re: Kto te lewackie cieple kluchy uswiadomi? 10.02.07, 15:41
            john_jasny napisał:

> maksimum ciebie to szkoda czytac

Taaak!
            Poczytaj za to profesora Romana Kuzniara,ktory w 100% zgadza sie z tym co mowi
            prezydent Putin.
            A moze by wyslac Kuzniara do Rosji i niech Putin go zatrudni w swoim rzadzie?
            Co ty na to?
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3909900.html
            Ruscy maja doswiadczenie w zaprowadzaniu demokracji na swiecie.
            Oooooooooooooooooooohahahaha
    • rolf5 Re: Odwołano go, bo 10.02.07, 08:59
      nie popierał ochrony mafii syjonistycznej w rządzie USA i prezesów koncernów
      przemysłowo-militarnych. Wywołujacych pod pozorem tzw "Demokracji" czystki
      etniczne, kulturowe, zawłaszczanie dóbr naturalnych innych suwerennych i
      niepodległych państw w imię "Najwyższego Dolara-Lichwy".
      Prowadzącego do Globalizacji innymi słowy "kolonizacji i jednego rządu
      światowego pod kierunkiem syjonistów(radykałow).
      Notabene nie zawsze żydów.
      Bo oprócz świrów-syjonistów są też normalini ludzie wyznający swą religie tak
      jak chrześcijanie,muzułmanie,żydzi, budyści, i wielu wielu innych.
      Chcący swymi prowokacjami iinnymi oszustwami itd.... doprowadzić do kolejnego
      "Holocaustu".
      Ale tym razem do IIIWŚ czyli Armagedonu likwidacji cywilizacji ludzkiej na ziemi
      A w najlepszym wypadku do powrotu człowieka do "Epoki Kamienia".
      Bo w końcu "goy to gorszy zwierzęcia....czyli ścierwo"
      Ludzie proponuje myśleć: i patrzeć na świat realnymi oczyma.....
      Bo inaczej nastąpi koniec "Homo Sapiens".
      cześć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka