Dodaj do ulubionych

Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym świ...

10.02.07, 11:36
Putin ma rację.Prawdziwa demokracja jest w Rosji.To Rosja powinna panować a
nie USA.Pod panowaniem Rosji świat stałby się rajem na ziemi.Należy zniszczyć
wszelką broń wszystkich krajów poza Rosją.Rosja .Rosja jak ja tiebia znać
jakaś ty krasiwa i durna job twoju mać.
Obserwuj wątek
    • enskw Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 11:40
      ja ciebiu popieraju w 100% :)
      • pogromca_mrowek Ten koleś pitoli o demokracji i wolności??? 10.02.07, 11:56
        Po masakrach w Czeczenii? Po "cywilizowanych" akcjach typu Biesłan czy Teatr na Dubrowce? Prezydent kraju gdzie giną w niewyjasniowych okolicznościach dziennikarze? Śmieszne. A co do USA - cóż, każdy Rosja, Chiny też, starają się być maksymalnie ważni w świecie, nie widziałem jeszcze kraju który by starał sie sam osłabić, sr.ć w swoje gniazdo (no może poza Polską pod dowództwem p.Kaczyńskich, ale to chory wyjątek potwiedzający normalną regułę)
        • bogdantadus Pokaz mi nieumoczonego polityka na tym szczeblu? 10.02.07, 11:59
          ... wiem: Kaczynscy - oni moga sobie pokwakac i cierpiec, ze nikt ich nie słucha.

pogromca_mrowek napisał:

> Po masakrach w Czeczenii? Po "cywilizowanych" akcjach typu Biesłan czy Teatr na
          • b467 Re: Pokaz mi nieumoczonego polityka na tym szczeb 10.02.07, 12:04
            bogdantadus napisał:

> ... wiem: Kaczynscy - oni moga sobie pokwakac i cierpiec, ze nikt ich nie słuch
            > a.
            >
            > pogromca_mrowek napisał:
            >
            > > Po masakrach w Czeczenii? Po "cywilizowanych" akcjach typu Biesłan czy Te
            > atr na

Putin popelnil jeden blad w Czeczenii nie powinien wysylac tam zadnego zolnieza
            tylko zrzucic bombe atomowa i zakonczyc egzystencje islamskich terrorystow na
            terytorium ich kraju.
            W sumie Bush wytlukl wiecej cywilow w Iraku niz Putin w Czeczenii i do Busha
            buraku nie masz pretensji.
            • uben_gurion Lecz sie oszolomie. 10.02.07, 12:22
              • pirulo Re: Lecz sie oszolomie. 10.02.07, 13:16
                Putina po prostu boli to, że z USA jego Rosja nie ma najmniejszych szans na
                jakimkolwiek gruncie... Wyścig zbrojeń ?? Z miejsca wszyscy są 30 lat za USA.
                Czy się komuś to podoba czy nie tak jest i będzie - Stany i tak tego potencjału
                i siły nie wykorzystują nawet w 20%...
                • aplus Putin znowu nachlal sie przed konferencja. Ty Puti 10.02.07, 13:18
                  kiedy Kuryle oddasz ?
                  ... i wiele innych spraw
                • decisive Re: Lecz sie oszolomie. 10.02.07, 15:38
                  Wyścig zbrojeń ?? Z miejsca wszyscy są 30 lat za USA.
                  > Czy się komuś to podoba czy nie tak jest i będzie

gorszej głupoty dawno na forum nie słyszałem; co na filmach to nie w realu
                  kolego, poziom technologiczny jesli chodzi o uzbrojenie w Federacji Rosyjskiej
                  zaznaczam ze nie we wszystkich dziedzinach ale w cześci przewyzsza US Army czy
                  kolega pirulo chce tego czy nie
                  • keradk Re: Lecz sie oszolomie. 11.02.07, 12:23
                    zyj sobie dalej w tej paranoi. Rosja przewyzsza USA? hahaahahhahahaa. Akurat
                    polityka wojskowa USA jest mi dobrze znana. obecnie bush dazy do polityki 2+2
                    czyli posiadanie DWUKROTNIE wiekszych sil wojskowych niz nastepne mocarstwo i
                    zdolnosc do prowadzenia 2 wojen swiatowych na raz. i taki stan jest utrzymywany
                    • decisive Re: Lecz sie oszolomie. 11.02.07, 20:05
                      czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? ja nie napisałem że armia rosyjska jest
                      liczniejsza od USA czy coś takiego tylko że przewyższa technologicznie US Army
                      w niektórych dziedzinach
            • chris6101 Re: Pokaz mi nieumoczonego polityka na tym szczeb 10.02.07, 18:16
              " Putin popelnil jeden blad w Czeczenii nie powinien wysylac tam zadnego
              zolnieza
              > tylko zrzucic bombe atomowa i zakonczyc egzystencje islamskich terrorystow na
              > terytorium ich kraju.
              > W sumie Bush wytlukl wiecej cywilow w Iraku niz Putin w Czeczenii i do Busha
              > buraku nie masz pretensji."

Nie no oczywiscie ludzie tacy jak Putin i jego rosja to cos wspanialego. Kto
              jeszcze? Moze Polpot i jego kambodza albo Amin i Uganda!
              Przez 50 lat po 2 wojnie sw. w Polsce panowal doslownie raj na ziemii! Polska
              byla krajem rosyjskiego mleka i miodu plynaca. Szcegolnie wszyscy cieplo
              wspominaja ten slynny ocet na pólkach. To byl dopiero dobrobyt!!! Nie to co to
              amerykanskie goowno!
              Na pewno dzieki rosyjskiej demokracji siedzialbym teraz w Anglii i stac byloby
              mnie na kupienie i utrzymanie mieszkania w Polsce oraz na wsparcie finansowe
              najblizszej rodziny w kraju. Na pewno byloby mnie rowniez stac na wyjazd do
              Dubaiu, Stanow, czy nawet Australii i N.Zelandii.
              A na koniec pytanie:
              - Komu zylo sie i zyje lepiej? Niemcom, ktorzy byli pod dominacja tej chu...ej
              amerykanskiej demokracji, czy Polakom pod ta slynna, rosyjska, wspaniala i
              niosaca wszem i wobec dobrobyt ludowa demokracja?!
    • synaps Z dwojaga złego wolę USA niż Putina 10.02.07, 11:40
      Emigracja do USA to zarobkowa, dla kariery, realizacji zamiarów i celów...

Emigracja do Rosji ??? Wywózka do łagrów, mordy inteligencji, bicie dyplomatów,
      restrycjne i mściwe gesty. Do diabła z Wami.
      • a.k.traper Pamiętasz to hasło: Socjalizm to pokój? 10.02.07, 12:03
        a kapitalizm to cztery pokoje z kuchnią, wybór jest oczywisty. Rosja zazdrosci
        nawet małej Polsce ze potrafiła sie odseparować i czasem posmiac się z nich, to
        boli. Rozmawiałem w Rosji kilka lat temu z jednym dziadkiem, opowiadałem mu jak
        jest w Polsce, nie wierzył że na takiej wsi moze byc dwa sklepiki i świezy
        chleb codzennie. Na koniec zapytał mnie co nam Polakom przeszkadzał komunizm?
        Odpowiedziałem ze nam nie przeszkadza komunizm, dopóki ktos nie chce go
        nam "podarować" Nie zrozumiał, bo to przeciez prezent od serca, tak niektórzy
        myslą
      • b467 Re: Z dwojaga złego wolę USA niż Putina 10.02.07, 12:12
        synaps napisał:

> Emigracja do USA to zarobkowa, dla kariery, realizacji zamiarów i celów...
        >
        > Emigracja do Rosji ??? Wywózka do łagrów, mordy inteligencji, bicie dyplomatów,
        >
        > restrycjne i mściwe gesty. Do diabła z Wami.

USA emigrowac ci nie pozwala a do Rosji wyjezdza coraz wiecej Polakow na zarobek
        i to dobry.
        praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,3878271.html
        • tomcat21 Re: Z dwojaga złego wolę USA niż Putina 10.02.07, 12:24
          > USA emigrowac ci nie pozwala a do Rosji wyjezdza coraz wiecej Polakow na zarobe
          > k
          > i to dobry.
          > praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,3878271.html

Tylko że to nie Rosjanie i nie rosyjskie firmy ich zatrudniają.
          • b467 Re: Z dwojaga złego wolę USA niż Putina 10.02.07, 12:29
            tomcat21 napisał:

> Tylko że to nie Rosjanie i nie rosyjskie firmy ich zatrudniają.

A kto ciebie w Polsce zatrudnia?
            Heheh dobre, nie masz nawet gdzie zaniesc zarobione pieniadze bo wszystkie banki
            sprzedane obcym.
            • a.k.traper Masz na mysli spółki skarbu państwa? 10.02.07, 12:34
              Bo mam wrażenie ze to ci sie podoba, a moze tez nacjonalizacja? Bo jak nazwac
              wstrzymanie prywatyzacji przez rządy Millera a teraz Kaczyńskich, zawłaszczanie
              stanowisk w radach nadzorczych? Myslisz ze lukratywne stanowiska za bajeczne
              pensje dla swoich aparatczyków to wymysł zagranicznych firm? Chyba czegos nie
              wiesz albo nie dostrzegasz?
        • a.k.traper Pracowałeś tam, znasz język i realia? 10.02.07, 12:31
          Poznaj ten kraj z róznych stron, popracuj w rosyjskiej firmie, wtedy
          porozmawiamy, ja pracowałem kilka lat, ale nie w rosyjskiej firmie. Kraj duzych
          mozliwosci, ale jeszcze nie ten czas. Załóz firmę, pracuj tam pogadamy o
          wszystkich "podatkach" i prezentach. Powodzenia, Ja pojade troszke później.
        • blue911 Re: Z dwojaga złego wolę USA niż Putina 10.02.07, 14:00
          Mamy rok 2007. Swiat sie zmienil nie do poznania.
          Widze,ze wiekszosc tu piszacych od lat 1950 do ok. 1990 nie wychodzila z domu
          albo nie kupila zadnej gazety!?
        • elo_man Lepszy biały chleb nad czarnym morzem niż odwrotni 10.02.07, 15:23
          > USA emigrowac ci nie pozwala a do Rosji wyjezdza coraz wiecej Polakow na
          zarobe
          > k
          > i to dobry.
          > praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,3878271.html

jeśli ty wyrabiasz sobie opinie o kraju na podstawie jednego artykułu, to ci
          współczuje
        • chris6101 Re: Z dwojaga złego wolę USA niż Putina 10.02.07, 18:29
          USA emigrowac ci nie pozwala a do Rosji wyjezdza coraz wiecej Polakow na zarobek
          i to dobry.

Czyzby!? A to niby gdzie tak wyjezdzaja? Pracuja jako kto?
          Agent KGB? Donosiciel? A moze jako marynarz na lodzi podwodnej typu Kursk?
    • zigzaur Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym świ.. 10.02.07, 11:40
      Takie ambicje to akurat miała Rosja. Carska ("trietij Rim") i bolszewicka
      ("dyktatura lumpenproletariatu"). Na szczęście, Bóg nie pozwolił (1610, 1805,
      1856, 1904, 1917, 1941, 1989).

Teraz Wsadziowi pozostało zgrzytanie zębami.
    • l.o.r.t.e.a Mimo mojego krytycyzmu wobec obecnej polityki 10.02.07, 11:42
      USA, postokroć wolę Śiat zdominowany przez USA niż Świat z chociaż jednym
      biegunem na Kremlu.
      • blue911 Re: Mimo mojego krytycyzmu wobec obecnej polityki 10.02.07, 14:04
        l.o.r.t.e.a napisał:

> USA, postokroć wolę Śiat zdominowany przez USA niż Świat z chociaż jednym
        > biegunem na Kremlu.

Mniemam,ze ani jednego dnia nie byles w Stanach skoro takie brednie opowiadasz?
        Jesli mi nie wierzysz,to zapytaj kilku (nie jednego) z rodakow ,ktorzy w
        Stanach mieszkaja i zapytaj jak porownuja to,co bylo przed r.2000 i po?
        A ,jak na razie to nie osmieszaj sie.
        • keradk Re: Mimo mojego krytycyzmu wobec obecnej polityki 11.02.07, 12:35
          oj misiu misiu, owszem duzo sie zmienilo przez 911, ale dzordzyk porzadzi
          jeszcze tylko roczek, a pozniej bedzie kto inny i sporo sie zmieni. na tym
          polega sila amerykanskiej demokracji, ze paranoje nie trwaja dlugo- wyborcom
          sie to po prostu nie podoba. i wted wybieraja konkurencje. Ja sam na przyklad
          po pierwszej kadencji krzaka uwazalem ze jest ok i nalezy g wybrac na druga bo
          wtedy moze tylko naprawac - w historii tak to bywalo ze prezydent chcial jak
          najlepsze wrazenie pozostawic i zapisac sie w historii. Niestrty bush nie ma
          takiego zamiaru i druga kadencje poswiecil na zabezpieczenie interesow
          rodzinki... bolesny blad...dlatego teraz rodzina bushow odejdzie w polityczny
          niebyt. porzadza troche demokraci, naprawia sprawy wolnosci obywatelskiej,
          zepsuja sprawy gospodarcze i bedzie po staremu. Potem moze doczekamy sie kogos
          w stylu reagana ktory naprawi gospodarke i nie zepsuje wolnosci, a polozy
          nacisk na indywidualizm (od zawsze najlepsza i najmocniejsza cecha usa) i wtedy
          bedzie sie dalo tam zyc. to taki moj scenariusz optimum.

Totalitaryzm w usa nie ma racji bytu, za to w rosji putinek do tego dazy.
        • warmi2 Re: Mimo mojego krytycyzmu wobec obecnej polityki 11.02.07, 23:56
          Nic praktycznie sie w USA nie zmienilo z wyjatkiem wiekszych kontroli na
          lotniskach i w budynkach.

Reszta jest taka sama jak bylo, kazdy moze warczec na kazdego i wypisywac co mu
          sie podoba z czego zreszta korzystaja miliony - wystarczy wpisac na
          webie "George Bush" i wiekszosc nieprzychylnych stron o nim jest wlasnie w USA.
      • chris6101 Re: Mimo mojego krytycyzmu wobec obecnej polityki 10.02.07, 18:45
        Wole zdecydowanie usa niz jakiegos tam putinowska demokracje!
        Chcesz wiedziec dlaczego? To przestudiuj nie tylko stara historie, ale popatrz
        rowniez na ostatnie wydarzenia i putinowska akcje wymierzona w Polske czy tez
        Bialorus. Zdecydowane tak dla ameryki. Oni moze nam nie pomagaja , ale
        przynajmniej nie przeszkadzaja! A wielkiemu bratu ze wschodu to my juz
        serdecznie dziekujemy!

Zdecydowane TAK dla tarczy antyrakietowej w Polsce i nie tylko! Chcialbym
        widziec w Polsce rowniez cala baze radarowa tutaj a nie w czechach! Po co mamy
        sie tym dzielic z jakimis pepikami!
        To oznacza nietylko wieksze bezpieczenstwo, ale wiecej miejsc pracy dla Polakow.
    • bogdantadus Na kurs czytania ze zrozumieniem moze by sie tak.. 10.02.07, 11:45
      zapisac?
      Nie jestem fanem Putina, ale z pokora musze mu w tej sprawie przyznac racje.
      Cenzura załozona przez USA na wszelkie informacje o ilosci ofiar potwierdza je go teze. Tylko zaslepieni tego nie widza.
      • tomcat21 Re: Na kurs czytania ze zrozumieniem moze by sie 10.02.07, 12:27
        bogdantadus napisał:

> zapisac?
        > Nie jestem fanem Putina, ale z pokora musze mu w tej sprawie przyznac racje.
        > Cenzura załozona przez USA na wszelkie informacje o ilosci ofiar potwierdza je
        > go teze. Tylko zaslepieni tego nie widza.

A znasz liczbę ofiar w Czeczenii?
        • andrzejbj ja znam 10.02.07, 15:33
          swego czasu polskie media informowaly o wybiciu poł miliona czeczenów. Tyle,ze nikt nie zadał sobie kłopotu inie sprawdził ile czeczenia ma mieszkańców. Otoż w spisie ludnosci jeszcze za cccp, mieszkalo tam 1mln 200 tys ludzi,z czego jako ludnosc pochodzenia czeczenskiego deklarowalo sie 700 tys. Czy wiec czeczenów już nie ma?
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=393612
          nei wygląda mi na to.
          • alkmax Re: ja znam 10.02.07, 19:17
            andrzejbj napisał:

> Czy wiec czeczenów już nie ma?

Dokładnie tak! Czeczenów już nie ma. Ten naród został wytępiony, wyrugowany z
            powierzchni Ziemi, a niedobitki w Czeczenii i tak nie będą mogli mieć dzieci, bo
            zadbali już o to rosyjSSkie soldaty. Za lat 30-50 problem Czeczenów się w Rosji
            skończy raz na zawsze i "nikto iz czecznja nie budzit mojewo synowja" (czy jak
            tam to było w tej starej kołysance rosyjskiej).
    • andromed Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 11:45
      W jego ustach słowo demokracja to chyba jakiś żart.
      • bogdantadus Fobie władaja mozgami w Polsce! 10.02.07, 11:50
        Troche dystansu...!!!

andromed napisał:

> W jego ustach słowo demokracja to chyba jakiś żart.

Przeciez wyraznie mowi: " To nie ma nic wspólnego z demokracją "! Czytajcie sens, a nie tylko tytuły i pojedyncze słowa!
        • b467 Rosja to ostatnia szansa na niezaleznosc w swiecie 10.02.07, 12:00
          bogdantadus napisał:

> Troche dystansu...!!!
          >
          > andromed napisał:
          >
          > > W jego ustach słowo demokracja to chyba jakiś żart.
          >
          > Przeciez wyraznie mowi: " To nie ma nic wspólnego z demokracją "! Czytajcie sen
          > s, a nie tylko tytuły i pojedyncze słowa!

Jak jej zabraknie Hitlera bedziemy wspominali z lezkami w oczkach.
          CCCP juz dawno nie istnieje a Polacy ciagle zyja starymi czasami.
          • svetomir Re: Rosja to ostatnia szansa na niezaleznosc w sw 10.02.07, 12:06
            >Rosja to ostatnia szansa na niezaleznosc w sw
            > Jak jej zabraknie Hitlera bedziemy wspominali z lezkami w oczkach.
            > CCCP juz dawno nie istnieje a Polacy ciagle zyja starymi czasami.
            Niestety prawda jest taka, ze rządy Putina sa twórczym rozwinieciem CCCP.
            Komentowana jego wypowiedź to tylko potwierdza.
            Polaków historia dobrze nauczyła. Dopóki istnieje mocarstwowa Rosja, istnienie
            Polski jest zagrożone. W interesie Polski jest Rosja słabiutka - takie Księstwo
            Moskiewskie.

Co daj Panie Boże . Amen
            • b467 Re: Rosja to ostatnia szansa na niezaleznosc w sw 10.02.07, 12:09
              svetomir napisał:

W interesie Polski jest Rosja słabiutka - takie Księstwo
              >
              > Moskiewskie.
              >
              > Co daj Panie Boże . Amen

Niestety to Polska dzisiaj wyglada jak ksiestwo Afrykanskie z durniami przy
              wladzy i przy komputerach.
            • chris6101 Re: Rosja to ostatnia szansa na niezaleznosc w sw 10.02.07, 18:55
              Polaków historia dobrze nauczyła. Dopóki istnieje mocarstwowa Rosja, istnienie
              Polski jest zagrożone. W interesie Polski jest Rosja słabiutka - takie Księstwo
              Moskiewskie.

Svetomir!
              Masz zdecydowanie racje i popieram twoj poglad!
              • keradk Re: Rosja to ostatnia szansa na niezaleznosc w sw 11.02.07, 12:39
                Prawda! czemuz Batory do konca ich nie pojechal...Rosja nas nienawidzi gdyz
                jako JEDYNI bylismy w stanie rosje podbic - wlasnie za stefana batorego.
          • ws21 CCCP nie istnieje. 10.02.07, 12:08
            To czym dziś jest Rosja jest dużo goźniejsze niż CCCP. W tamtym kraju starano
            się wprowadzać internacjonalizm. Nikomu nie przeszkadzało, że sąsiadem jest
            Czeczen, Gruzin...
            A co mamy dziś? Polowanie w Moskwie na "czarnych". To znak czasu.
            Moim zdaniem Rosja to zakała świata XXI wieku i obawiam się że źródło wielu
            przyszłych kłopotów.
            • uben_gurion Dobry kacap to kacap martwy. 10.02.07, 12:23
              • obraza.uczuc.religijnych To tak jak z polaczkiem. 10.02.07, 14:18

• kurus2 Re: CCCP nie istnieje. 10.02.07, 13:20
              ws21 napisał:

> To czym dziś jest Rosja jest dużo goźniejsze niż CCCP. W tamtym kraju starano
              > się wprowadzać internacjonalizm. Nikomu nie przeszkadzało, że sąsiadem jest
              > Czeczen, Gruzin

ws21 do jakich szkół chodziłeś czy nic nie słyszałeś o przesiedleniach w CCCP
              polaków ukraińców i całych narodów azjatyckich o milionach ofiar jesteś w
              najleprzyp przypadku
              kretyn
              • ws21 Oj, chodziłem. 10.02.07, 14:58
                I wiem tyle w własnego doswiadczenia że potrafię wyciągać wnioski. Oczywiście,
                że w historii CCCP były różne okresy. I głodzenie Ukraińców (zdaniem wielu
                celowe) i przesiedlanie całych narodów. Ale była także polityka integracji tego
                kraju, bez naleciałości narodowych. Dziś Rosja bardziej mi przypomina Niemcy z
                połowy lat 30. Ukochany wódz, nienawiść do innych narodów, Rosja, Rosja ponad
                wszystko ....
                Ten kraj był i jest nadal imperium zła i ciemnoty.
    • yxcv Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym świ.. 10.02.07, 11:46
      Putin ty szubrawcu i szantazysto,ty masz czelnosc mowic o demokracji?.
      Mysle ze USA obudzi sie wczas i zajmie sie polityka i ukladami pomiedzy
      Berlinem a Moskwa.To z tond idzie prawdziwe zagrozenie dla
      pokoju i stabilizacji w Europie.
      • domcio71 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 11:55
        POPIERAM,Masz RACJE!
      • b467 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 11:58
        yxcv napisał:

> Putin ty szubrawcu i szantazysto,ty masz czelnosc mowic o demokracji?.
        > Mysle ze USA obudzi sie wczas i zajmie sie polityka i ukladami pomiedzy
        > Berlinem a Moskwa.To z tond idzie prawdziwe zagrozenie dla
        > pokoju i stabilizacji w Europie.

glupis jak 99% Polakow. Zawsze na cos liczysz co du..pe skopie na koniec.
        Tak bedzie i z USA.
        • svetomir Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:08
          > glupis jak 99% Polakow. Zawsze na cos liczysz co du..pe skopie na koniec.
          > Tak bedzie i z USA.
          Od ponad 500 lat to Moskwa ciągle kombinuje jak nam dupe skopać.
          Niestety, co jakis czas jej sie udaje.
          Trzeba sie więc pilnować
          • b467 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:16
            dobrze ze USA nie ma od 500 lat bo bys wiecej mial zlych doswiadczen.
            Wiec przyszlosc pokaze jak USA bedzie dobre dla Polski mam nadzieje ze nie tak
            jak po Jalcie.
            • svetomir Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:18
              > dobrze ze USA nie ma od 500 lat bo bys wiecej mial zlych doswiadczen.
              > Wiec przyszlosc pokaze jak USA bedzie dobre dla Polski mam nadzieje ze nie tak
              > jak po Jalcie.
              W Jałcie dostaliśmy po dupie, bo Roosvelt lizał dupe Rosji.
              Jak Reagan przestał to robić wyzwoliliśmy sie z ruskich łap.
    • b467 USA ustalily definicje demokracji................. 10.02.07, 11:47
      w imie tej definicji zabija kazdego kto uwaza inaczej

STRACH SIE BAC!
      • tomcat21 Re: USA ustalily definicje demokracji............ 10.02.07, 12:26
        b467 napisał:

> w imie tej definicji zabija kazdego kto uwaza inaczej

No to czemu jeszcze żyjesz?

> STRACH SIE BAC!

Popieraj Putina. Jak się mu sprzeciwisz - skończysz jak Politkowska czy
        Litwinienko. Albo jak Czeczeni.
        • blue911 Re: USA ustalily definicje demokracji............ 10.02.07, 14:10
          tomcat21: prosta odpowiedz. Zyje,bo jeszcze nie mieli czasu sie do nas zabrac.
          A poza tym ,znajac nasza naiwnosc,to nie beda nas zabijac: wiekszy pozytek dla
          Wuja Sama beda mieli z takich slugusow slepych jak TY!!!
          Naucza Cie z czasem posluszenstwa i pracy za darmo. Albo prawie.
          Oswiec sie ,poki czas!
          Takim naiwniakom to ani w swiecie zdominowanym przez Ameryke ani Rosje nie
          bedzie dobrze wiec nie bredz.
          • meylec USA zbrojnym ramieniem Izraela??? 10.02.07, 16:35
            No przepraszam bardzo, ale nie rozumiem dlaczego USA daje się wykorzystywać do
            rzeźbienia przy użyciu siły całego Bliskiego Wschodu według potrzeb i upodobań
            Izraela? Przecież to własnie jest główną przyczyną terroryzmu islamskiego,
            który staje się problemem ogólnoświatowym. Czas już z tym skończyć i bardzo
            dobrze że jest ktoś taki jak prez.Putin z którym się trudno w tym wypadku nie
            zgodzić...
    • ws21 Nie dziękujemy. 10.02.07, 11:52
      Mamy pewne doswiadczenia jak wygląda panowanie Rosji nad światem. My sąsiedzi.
      Mogą wiele opowiedzieć Tatarzy, Ukraińcy, Łotysze, Czeczeńcy ... i wiele innych
      nacji.
      Trzeba by być skonczonym idiotą aby oddać się pod opieke tego "pokój
      miłującego" kraju.
      Natomiast kraje nawet kiedyś wrogie USA, pokonane w wojnie mają się całkiem
      dobrze. I co najważniejsze, nikt im nie zakazuje mówić w ojczystym języku.
      • b467 Re: Nie dziękujemy. 10.02.07, 11:55
        ws21 napisał:

> Mamy pewne doswiadczenia jak wygląda panowanie Rosji nad światem. My sąsiedzi.
        > Mogą wiele opowiedzieć Tatarzy, Ukraińcy, Łotysze, Czeczeńcy ... i wiele innych
        >
        > nacji.
        > Trzeba by być skonczonym idiotą aby oddać się pod opieke tego "pokój
        > miłującego" kraju.
        > Natomiast kraje nawet kiedyś wrogie USA, pokonane w wojnie mają się całkiem
        > dobrze. I co najważniejsze, nikt im nie zakazuje mówić w ojczystym języku.

glupi burak jestes bo nie widzisz co sie dzisiaj na swiecie dzieje. Ale to jest
        typowa cecha Polakow bycie malutkim i oddanie sie pod opieke tych co cie beda
        ruch..c na codzien.
        CCCP to robilo a jak przestalo istniec to dajemy du..py USA.
        • ws21 Tak? 10.02.07, 11:57
          Zapytaj Czeczeńców.
          • kacap_z_moskwy Re: Tak? 10.02.07, 17:47
            Kogo zapytac (teroryste w gorach, handlaza w Moskwie czy nauczeczela w
            Astrachaniu?) i o czym? I co maja po mysli zakompleksowanego polskiego
            czlowieka powiedziec?
            • ws21 Terrorysta? 10.02.07, 19:57
              Dla Was terrorysta, tak jak terrorystami byli nasi przodkowie, walczący z
              Moskalami o wolność Polski. Dla mojego narodu to bohaterowie.
              Podobnie myślą pewnie Czeczeńcy.
              A do Was mam proste pytanie? Czy nie za daleko się zapędzacie? Czy Czeczenia to
              Rosja? Bo tak historyczne to od zawsze z Wami walczą.
              Chwała bohaterom gotowym poświęcić Zycie za wolność swojej ojczyzny. Śmierć
              ciemiężycielom. Tak się przykro składa, że kilka setek lat gnębicie wszystkich
              sąsiadów.
        • svetomir Re: Nie dziękujemy. 10.02.07, 12:10

> glupi burak jestes bo nie widzisz co sie dzisiaj na swiecie dzieje. Ale to
          jest
          > typowa cecha Polakow bycie malutkim i oddanie sie pod opieke tych co cie beda
          > ruch..c na codzien.
          > CCCP to robilo a jak przestalo istniec to dajemy du..py USA.

CCCP to robilo a jak przestalo istniec to chciałaby to robić Putinnowska Rosja.
          Niestety dzieki naszemu sojuszowi z USA nie bardzo może
          • blue911 Re: Nie dziękujemy. 10.02.07, 14:14
            Zadziwiajaca ilosc piszacych roni lzy nad Czeczencami? widze,ze terrorysci
            jednak umieja z Was lezki wykrzesac. A moze po prostu propaganda zachodnia jest
            tak sprawna,ze bronicie swoich potencjalnych ciemiezcow?
            W innym ukladzie sil myslisz,ze Czeczeni by tak samo sie troszczyli o
            Was,naiwnych slowianskich ludkow czy wysadzala by co drugiego w powietrze?
            • ws21 Dlaczego się dziwisz? 10.02.07, 15:07
              My, Polacy także walczyliśmy z dużo większymi przeciwnikami o wolność. Jaką
              metodę walki ma przybrać naród wielkości Czeczeni w wojnie z Rosją? Na
              zrównanie z ziemią swojej stolicy, ma to samo zrobić z Moskwą? Jakimi mnetodami
              i środkami? Nie mają samolotów, rakiet taktycznych ....
              Walczą tym czym mają. Płacze nad dziećmi w Biesłanie lub niewiniątkami z teatru
              to bezmyślność. W Groznym też ginęły dzieci w szkołach, przedszkolach, żłobkach
              i jakoś światu to nie przeszkadzało.
              Wielu naszych bohaterów narodowych też posługiwało się terrorem.
              Być może byt określa świadomość, ale sądziłem że doktryna marksowska to już
              przeszłość i potrafimy uczciwie oceniać narody.
        • tomcat21 Re: Nie dziękujemy. 10.02.07, 12:28
          b467 napisał:

Tyle że z wyboru, a obecność wojsk USA na naszym terytorium najpierw się z nami
          negocjuje. Z ZSRR musieliśmy negocjować wycofanie wojsk, o których obecność na
          naszym terytorium nikt nas nie pytał.
          • blue911 Re: Nie dziękujemy. 10.02.07, 14:17
            tomcat21 napisał:

> b467 napisał:
            >
            >
            > > CCCP to robilo a jak przestalo istniec to dajemy du..py USA.
            >
            > Tyle że z wyboru, a obecność wojsk USA na naszym terytorium najpierw się z
            nami
            > negocjuje. Z ZSRR musieliśmy negocjować wycofanie wojsk, o których obecność na
            > naszym terytorium nikt nas nie pytał.

Widze,ze wolisz isc do wiezienia po eleganckich negocjacjach niz kopany butem
            do celi? hahah - Jankesy wiedza o tym.
            Zycze Ci zebys zaznal dobrodziejstw swoich nowych sojusznikow jak najszybciej.
            Albo pojedz do Ameryki Lacinskiej albo na Bliski Wschod: oni juz dzis moga Ci
            powiedziec jak im sie "dobrze" wiedzie.
            • warmi2 Re: Nie dziękujemy. 11.02.07, 23:58
              O czym tym bzdurzysz .. polski rzad wybrany przez Polakow sam zadecydowal o
              sojuszach - slusznie czy nie, ale to byla wlasna decyzja Polakow.
        • andybla Re: Nie dziękujemy. 10.02.07, 13:23
          Odpowiadasz na :
          b467 napisał:

> ws21 napisał:
          > Mamy pewne doswiadczenia jak wygląda panowanie Rosji nad światem. My
          sąsiedzi.
          > Mogą wiele opowiedzieć Tatarzy, Ukraińcy, Łotysze, Czeczeńcy ... i wiele
          > innych nacji.
          > Trzeba by być skonczonym idiotą aby oddać się pod opieke tego "pokój
          > miłującego" kraju.
          > Natomiast kraje nawet kiedyś wrogie USA, pokonane w wojnie mają się całkiem
          dobrze. I co najważniejsze, nikt im nie zakazuje mówić w ojczystym języku.
          >
          >
          > glupi burak jestes bo nie widzisz co sie dzisiaj na swiecie dzieje. Ale to
          jest
          > typowa cecha Polakow bycie malutkim i oddanie sie pod opieke tych co cie beda
          > ruch..c na codzien.

Sprawowanie porządku na świecie zgodnie z wolą każdego i dla dobra wszystkich
          to oczywiście doskonałość która jest realizowana tylko dlatego że musi być
          realizowana przez "organa" władzy wewnątrznarodowej oraz egzekwowana na
          zewnątrz. Poczucie zagrożenia będzie tym większe im biedniejszy i mniej wydolny
          jest naród. A co za tym idzie - by podnieść jego siłę i poczucie
          bezpieczeństwa - trzeba ... przemocy.
    • b467 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 11:52
      szasza7 napisała:

> Putin ma rację.Prawdziwa demokracja jest w Rosji.To Rosja powinna panować a
      > nie USA.Pod panowaniem Rosji świat stałby się rajem na ziemi.Należy zniszczyć
      > wszelką broń wszystkich krajów poza Rosją.Rosja .Rosja jak ja tiebia znać
      > jakaś ty krasiwa i durna job twoju mać.

Oczywiscie ze Rosja nie powinna panowac nad swiatem ale przyjemnie jest
      posluchac niezalezna opinie ktora dzisiaj Rosja reprezentuje a USA juz nie.
      • bogdantadus Otoz to!!! 10.02.07, 11:53
        b467 napisał:

> Oczywiscie ze Rosja nie powinna panowac nad swiatem ale przyjemnie jest
        > posluchac niezalezna opinie ktora dzisiaj Rosja reprezentuje a USA juz nie.
      • warmi2 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 12.02.07, 00:03
        Niezalezna od kogo ?

USA ma swoje interesy i je reprezentuje ? Rosja robi to samo.

Niezalezna opinia nie istnieje , kazdy ma jakies interesy.
        W twojej wizji swiata USA jest zle a EU z Rosja dobre - nie ma sprawy , ale co
        to ma do rzeczy z niezaleznoscia ?

No chyba , ze za wszystkim stoja Zydzi ...
    • witomir Panowie globaliści Rosja to nie Irak... 10.02.07, 11:55
      Zresztą możecie Ją "przetestować"...
      Techniczny nokaut w I rundzie gwarantowany...
      • romano33 _________Jankesi to tchórze - biją tylko słabszych 10.02.07, 16:13
        • warmi2 Re: _________Jankesi to tchórze - biją tylko słab 11.02.07, 23:59
          Np Niemcow .. Japonczykow.

Same cieniaki.
    • jarus16 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 11:58
      szasza7 napisała:

> Putin ma rację.Prawdziwa demokracja jest w Rosji.To Rosja powinna panować a
      > nie USA.Pod panowaniem Rosji świat stałby się rajem na ziemi.Należy zniszczyć
      > wszelką broń wszystkich krajów poza Rosją.Rosja .Rosja jak ja tiebia znać
      > jakaś ty krasiwa i durna job twoju mać.

>>>Rosja już panowała nad częścią świata.Pozotawiła smród, bród i ubóstwo,
      również w umysłach / czli własną kulturę/.
      • b467 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:06
        jarus16 napisał:

> >>>Rosja już panowała nad częścią świata.Pozotawiła smród, bród i u
        > bóstwo,
        > również w umysłach / czli własną kulturę/.

CCCP z Zydami przy wladzy a nie Rosja z Rosjanami.
        • svetomir Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:13
          > CCCP z Zydami przy wladzy a nie Rosja z Rosjanami.
          Dokładna analiza kulturologiczna ukazuje, ze CCCP było pod każdym względem
          kontynuacj a carskiej Rosji. To co wydawało sie być istotnymi róznicami było
          tylko kamuflażem
    • meandrypolityczne Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:05
      Od dawna nie dziwimy się,że mentalność władz Rosji przypomina Kalego.
      Wojny, które prowadziła jeszcze niedawno Rosja (Afganistan,Czeczenia,Karabach)
      były według interpretacji rosyjskiej "wojnami słusznymi i sprawiedliwymi" ,
      albo mającymi na celu "tłumienie buntów" w b.republikach sowieckich usiłujących
      wybić się na niepodległość. Dziwi,że nikt z przywódców europejskich nie ripostuje.
      Pragmatyk
      • b467 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:07
        meandrypolityczne napisał:

> Od dawna nie dziwimy się,że mentalność władz Rosji przypomina Kalego.
        > Wojny, które prowadziła jeszcze niedawno Rosja (Afganistan,Czeczenia,Karabach)
        > były według interpretacji rosyjskiej "wojnami słusznymi i sprawiedliwymi" ,
        > albo mającymi na celu "tłumienie buntów" w b.republikach sowieckich usiłujących
        > wybić się na niepodległość. Dziwi,że nikt z przywódców europejskich nie ripostu
        > je.
        > Pragmatyk

Nastepny palant. CCCP cwoku juz nie istnieje czy zauwazyles to?
        • svetomir Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:14
          Carska Rosja, Zwiazek Sowiecki i obecna Federacja Rosyjska to ciągle to samo
          państwo z tymi samymi celami i metodami
    • naforum Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym świ.. 10.02.07, 12:10
      Znalazl sie swiety obronca psow i kotow. Niedawno zlikwidowali rosjanie
      Litwinienke w czeczeni panuje teror.Wyrzneli tam narodu.Nawet dziennikarzy tam
      nie ma ,bo nikogo nie wpuszczaja
      Ameryka nie jest swieta Ale rosja ! Co za cynizm
      To tak jak Lucyfer by mowil do Michala Archanila- ze ludzie ze duzo grzesza i
      trzeba to ograniczyc....ha ha ..megahihot historii............
    • jasny.piorun tylko wielobiegunowy swiat moze byc bezpieczny 10.02.07, 12:12
      boje sie, ze USA daza do globalnej wojny nuklearnej, w ktorej przegraja,tak jak
      przegrali w Iraku.
      • warmi2 Re: tylko wielobiegunowy swiat moze byc bezpieczn 12.02.07, 00:01
        Hehehe .. naprawde wstajesz z rana i marwisz sie tym , ze USA zacznie wojne
        nuklearna ?

• ojuwkijsjikw To prawda - a co USA nie chcą panować nad światem? 10.02.07, 12:13
      Dziwi mnie, że ktokolwiek chce to negować. USA chce stworzyć jednobiegunowy
      świat. Nie przejmuje się obecnie ani ONZ, ani głosem opinii międzynarodowej.
      Rządzi zasadą dziel i rządź.

Nie licząc na UE, Rosję, ONZ, Amnesty International zabili jeńca wojennego jakim
      był Husajn. Zaatakowali na Irak, w którym miała być broń masowego rażenia. Nie
      znaleźli, stwierdzono, że CIA celowo oszukiwała Amerykanów, ale co z tego.
      Zdecydowana większość ludności USA jak i krajów koalicji jest przeciw wojnie,
      ale ona jest nadal prowadzona i nic nie zmierza ku jej zakończeniu. USA nie
      ratyfikowało konwencji ekologicznych (Kioto), bo i po co. ONZ niech sobie gada.
      Podobnie z protokołem Konwencji Genewskiej.

Ale przecież USA to wzór demokracji i swobody, to lokomotywa naszej Ziemi i
      tylko wierząc we wspólne dobro jakim jest demokracja będziemy mogli dojść do
      lepszej przyszłości. Kto niedemokratyczny, tego zabić albo zaatakować. Byle był
      jakiś powód. Nie ma? Znaleźć.
      • b467 Polacy juz tak maja sprane glowy przez zydowskie 10.02.07, 12:19
        media ze nie wieco po co zyja. Nie oczekuj nic wiecej jak tylko silnego poparcia
        "pokojowego USA".
        Coraz mniej jest ludzi w Polsce co kapuja co jest grane jak ty czy ja.
        Przykre ale i prawdziwe.
      • romano33 Re: To prawda - a co USA nie chcą panować nad świ 10.02.07, 22:38
        ojuwkijsjikw napisał:

> znaleźli, stwierdzono, że CIA celowo oszukiwała Amerykanów, ale co z tego.

Poprawka. CIA własnie była pzeciwna inwazji. To Pentagon i Biały Dom a nie CIA
    • a.ba usa jest liderem ale dziadowskim liderem 10.02.07, 12:19
      rosja zacofana technicznie, (teraz trochę wyszła z długów - ale długo na gazie
      nie pojedzie...)
      usa - ogromny deficyt i zarozumialstwo - błędne kosztowne dla nich i
      sojuszników decyzje - /irak, afganistan, wkrótce iran/
      marginalizowanie znaczenia nato - nie mówiąc już o upadku onz...
      brak w tym usa inteligentnych ludzi do rządzenia? może by zaimportowali?
    • kos1981 można słuchać ludobójcy jak mówi o demokracji ? 10.02.07, 12:19
      ojrogeje i nowihipisi mogą to robić pasjami..
      • b467 Re: można słuchać ludobójcy jak mówi o demokracji 10.02.07, 12:23
        kos1981 napisał:

> ojrogeje i nowihipisi mogą to robić pasjami..

Moiwisz o Buszu? To on caly czas krzyczy freedom, freedom i zabija jak sie da w
        imie wolnosci.
        • kos1981 Putin ludobójcą Czeczenów.. 10.02.07, 13:15
          Busz podjął walkę z przeciwnikami wolnego świata na terytorium wroga .
          To jest bardzo mądre posunięcie. debile samobójcy tam sią wysadzają a nie tu
          gdzie mieszkasz mądralo dla ubogich w rozum.
          • blue911 Re: Putin ludobójcą Czeczenów.. 10.02.07, 14:25
            kos1981 napisał:

> Busz podjął walkę z przeciwnikami wolnego świata na terytorium wroga .
            > To jest bardzo mądre posunięcie. debile samobójcy tam sią wysadzają a nie tu
            > gdzie mieszkasz mądralo dla ubogich w rozum.

Jak by mi Buszek powiedzial o godz.14-tej,ze jest wlasnie 14:00 to bym nie
            uwierzyl! A Ty w takie brednie,ktore on wyglasza z mownicy (nie przez niego
            pisane) wierzysz?? Zycze Ci zebys kiedys wpadl w pulapke jego obietnic.
            On wszystko powie co chcesz uslyszec:
            -kiedys zeby wygrac wybory
            -teraz zeby podtrzymywac swoja (27 %) popularnosc i forsowac posuniecia w
            Kongresie.
            Osiolku. Bij prawo,slepy niewolniku.
            • kos1981 śmieszna jesteś dziecino.. 10.02.07, 15:14
    • ljblues1 Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:23
      ty szasza7 byles , jestes i bedziesz matolem , niektorzy tak maja
      • grba Re: Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym ś 10.02.07, 12:33
        71 procent Rosjan nie czuje się Europejczykami; prawie połowa twierdzi, że
        największym wrogiem Rosji jest Europa i USA...
        Kiedyś rozweselały określenia: "radzieccy parlamentarzyści", "trabant
        limuzyna"... dzisiaj "rosyjska demokracja".
    • ewiak.r Co na to Biblia? 10.02.07, 12:27
      Do rywalizacji pomiędzy obu mocarstwami nawiązuje Księga Daniela. Opis tej
      rywalizacji rozpoczyna się słowami: "Potem obaj ci królowie serca swoje skierują
      ku wyrządzaniu szkody i przy stole jednym kłamstwo mówić będą. Lecz nie osiągną
      powodzenia, ponieważ (pozostało) jeszcze dopełnienie do czasu wyznaczonego
      (11:27). W wyznaczonym czasie wpierw powodzenie osiągnie "król południa",
      poniżając podczas III wojny światowej konkurenta (11:29,30). Później, podczas IV
      wojny światowej triumfować będzie Rosja (11:40).
      • kow3l Re: Co na to Biblia? 10.02.07, 13:02
        Pierwszy raz slysze taka interpretacje.

Adwentysci dnia siodmego krola polnocy uwazaja papieza, poludnia cos ala cos
        osrotnego, oponentow watykanu...

Inni powtarzaja taka:

"Królem Północy" z wersetów jest były blok komunistyczny,26 to obecnie
        Towarzystwo przyznaje, że nie jest w stanie zidentyfikować "Króla Północy"27
        ("Królem Południa" pozostaje nadal mocarstwo anglo-amerykańskie). Książka
        Pilnie zważaj na proroctwa Daniela! podsumowuje:
        W grudniu 1991 roku rozpadł się Związek Radziecki, co oznaczało wielką
        przegraną króla północy. Kto będzie zajmował to miejsce, gdy się spełni
        zapowiedź z Księgi Daniela 11:44–45? Czy jedno z państw należących dawniej do
        ZSSR? A może król północy całkowicie zmieni swą tożsamość, jak to już nieraz
        bywało? (…) Tylko czas może dostarczyć odpowiedzi na takie pytania.28
        Pomimo tego, raz jeszcze nawiązując do byłego Związku Radzieckiego, Towarzystwo
        stwierdza: "Mądrość nakazuje nie spekulować na ten temat". (Nawiasem mowiac
        krol poludnia to mocartstwo anglo - amerykanskie).

Nie ma jednak nigdzie odniesienia w interpretacjach jakichkolwiek do jakich
        mialem dostep jako III czy IV wojna swiatowa

Poza tym jest mase interpretacji, ktore powoluja sie do czasow, ktore juz sie
        zakonczyly i ze wizja prorocza ksiegi daniela juz ma kres.

Tak czy inaczej sa to bajki...
        • kow3l Re: Co na to Biblia? 10.02.07, 13:24
          Nawiasem mowiac przeczytalem pare Twoich innych postow z innych watkow. Za duzo
          wierzysz w moc przepowiedni. Tez moge sobie uzbdurac jakas teze, ktora predzej
          czy pozniej sie sprawdzi. Nie ma to nic wspolnego z religia czy czymkolwiek
          innym. Wynika z rachunku prawdopodobienstwa, ktorym tak nawiasem mowiac kiedys
          sie podparles. To tak jak z Nostradamusem. Takie tezy zawarl,ze mimo iz zapewne
          myslal inaczej, to po latach zaczeli interpretowac tak aby pasowalo
          wykorzystujac cyklicznosc zjawisk i luki w PRECYZOWANIU DOKLADNIEJSZYM
          historyjek,a raczej wymyslonych bajek... Takze moge wysnuc, ze kiedys sie swiat
          skonczy, tak jak sie zaczal i to sie sprawdzi... Juz nawet nie wspomne o tym,ze
          w czasach "niespokojnych" nie raz wielu przypomnialoby sobie owa bajke
          wymyslona przeze mnie... Niby nowoczesny swiat, a ludzie wierza w zabobony
          doszukujac sie dziury w calym....
          • ewiak.r Re: Co na to Biblia? 10.02.07, 15:38
            O przyszłych wydarzeniach Stwórca informuje nas, zanim zaczną kiełkować
            (Iz.42:8,9; por. Am.3:7). Gdy na proroctwa zwraca się uwagę dopiero po ich
            spełnieniu, mało kogo to przekona. W pewnym czasopiśmie protestanckim słusznie
            zwrócono uwagę na to, że "nikt nie przewidział rozpadu Związku Radzieckiego. Gdy
            zmienia się historia, nauczyciele biblijni dostosowują swoje nauczanie do
            zaistniałej sytuacji, przerysowują mapy, publikują poprawione wydania swoich
            książek".

Jeśli po wypełnieniu się proroctw, prawidłowo je zinterpretujemy, krytycy Biblii
            i osoby nieufne stwierdzą, że naciągnięto je do ciągle zmieniającej się sceny
            świata. Jeśli natomiast wcześniej prawidłowo zinterpretuje się te szczegóły, i
            obwieści je, a późniejszy rozwój wydarzeń to potwierdzi - przyniesie to chwałę
            Najwyższemu.

Będzie to też zgodne z poniższą wypowiedzią, pochodzącą z Księgi Izajasza: "Te
            wcześniejsze (zapowiedzi), oto przyszły i nowe Ja oznajmiam. Gdy jeszcze nie
            wykiełkują dam usłyszeć wam".

Jaki stąd wynika wniosek? Słudzy Najwyższego nie obserwują wydarzeń po to, by na
            proroctwa zwracać uwagę po fakcie (Am.3:7,8; Je.28:8,9). Gdy proroctwa
            zinterpretuje się prawidłowo przed ich wypełnieniem i obwieści się to światu,
            obudzi to w przyszłości zaufanie setek milionów ludzi do Słowa Bożego. Ułatwi im
            to stanąć po stronie prawdy (Mich.4:1-7).
        • ewiak.r Re: Co na to Biblia? 10.02.07, 13:36
          Faktycznie ADS króla północy utożsamiają z papiestwem. Jest jednak problem, gdyż
          opis biblijny wyraźnie wskazuje, że "król północy" posłuży się arsenałem
          wojennym (Daniela 11:40). Nie pasuje to zupełnie do Watykanu. Prawdą jest też
          to, że także SJ nie potrafią zidentyfikować, kto dziś występuje w roli tego
          króla. Kto więc nim jest? Zainteresowanych odsyłam do strony:
          ewiak-ryszard.webpark.pl/Da11.pdf Znajdą tu przekład interlinearny 11 i
          12 rozdziału Księgi Daniela z komentarzami.
          Czas niewątpliwie pokaże, czy faktycznie są to bajki. Ja jestem przekonany, że
          wszystko, co tu zapowiedziano, wypełni się, co do joty.
    • garsc_piachu Rosja?? Licza sie tylko Chiny i USA 10.02.07, 12:31
      i niech Putin zbytnio nie podskakuje bo gaz i rope to on moze najwyzej zakrecic
      Europie
      • olex5 chyba nawąchałes sie za duzo kleju 10.02.07, 12:42
        chyba nawąchałes sie za duzo kleju.Jak masz pisac takie bzdury to lepiej wogle
        nie pisz.
      • grzegorz961 Re: Rosja?? Licza sie tylko Chiny i USA 10.02.07, 13:01
        Trochę mnie szokują te komentarze muszę przyznac. Chyba nie rozumiecie Pańswto
        czym jest polityka.

Nie jest to miejsce do oceniania Rosji, wiadomo - temat rzeka i akurat my
        czujemy czym jest ta azjatycka dzicz.

ALE teraz Rosja rozgrywa tradydyjne swoje szachy. Przeciez zawsze w takich
        sytuacjach w polityce trzeba coś ugrać i O TO TYLKO CHODZI. Zrobi sie krzyk i
        histerię a potem ustali się cenę za zgodę na tarczę, tak jak chocby za wycofanie
        wojsk z NRD. Mozna o kacapach mowic wiele złego, ale politycznie są sprytni i
        zawsze byli. Przeciez to nie mysmy podbili pół swiata tylko oni.

Dobra, sprytna zagrywka. Wynegocjują sporo od USA, z pewnoscia. Nie tak jak my w
        Iraku:))

i tyle kochani w temacie...

A co do USA - jedno jest pewne, swiat bez policjanta bedzie straszny. Gorszą
        rzecza dla swiata jest izolowanie sie USA a nie dominowanie. W siecie bedzie od
        metra wojen, jesli policjant pojdzie ne emeryturę. Przykład Bosni byl juz
        pouczajacy, jak sobie Europa z tym radziła.
        • maniek.kulka Re: 10.02.07, 13:16
          Jeśli zapytać dziś kogoś co właściwie było celem wojny NATO przeciwko Jugosławii
          odpowie, że przeciwstawienie się ludobójstwu i umożliwienie powrotu albańskim
          uchodźcom. Ta odpowiedź świadczy o bezapelacyjnym zwycięstwie propagandowym
          NATO. Pierwsza wojna Sojuszu została wygrana wirtualnie. W rok po wszystkim
          można było powiedzieć, że żadnego innego zwycięstwa nie było.

Ukazanie przerwania ludobójstwa jako celu wojny rozpoczęło się według
          hollywoodzkiej zasady ,,najpierw trzęsienie ziemi, a potem napięcie rośnie”, z
          tym, że nie udało się w końcu zapobiec spadkowi napięcia. Już w półtora tygodnia
          po rozpoczęciu bombardowań New York Times z 4 kwietnia 1999 roku donosił, że w
          Kosowie ,,może być” 350 000 (trzysta pięćdziesiąt tysięcy) Albańczyków
          zamordowanych przez Serbów. 18 kwietnia dzienniki telewizyjne sieci ABC mówią o
          kolejnych ,,dziesiątkach tysięcy młodych ludzi”. Następnego dnia Departament
          Stanu ogłasza, że ,,brakuje 500 000 (pół miliona) Albańczyków i zachodzi obawa,
          że zostali zabici przez Serbów”.
          Wszystkie te informacje były podawane mediom przez niższych rangą urzędników
          administracji amerykańskiej, wszystkie obiegły świat i wszystkie – w różnych
          formach – były powtarzane przez przywódców zachodnich. Nikt właściwie nie pytał
          jak takie ludobójstwo było możliwe w tak krótkim czasie bez zastosowania metod
          przemysłowych, ale pomagała pewna konotacja. O istnieniu ,,koncentracyjnych
          obozów śmierci” w Kosowie mówił między innymi niemiecki minister obrony Rudolf
          Scharping. To również on podawał do publicznej wiadomości, że jugosłowiańscy
          żołnierze ,,grają w futbol uciętymi głowami Albańczyków, rozczłonkowują zwłoki,
          wyrywają płody z brzuchów ciężarnych kobiet i smażą je na ogniu”. Czy trzeba
          czegoś więcej by prowadzić sprawiedliwą wojnę i zamknąć usta tym nielicznym,
          którym udało się w tej atmosferze zachować zmysł krytyczny? Kto by jeszcze
          pamiętał co było celem pierwotnym wojny, gdy na ekranie płacze albański
          uchodźca, który opowiada, że słyszał jak mordują?

Na początku maja, po z górą miesiącu wojny, liczba 500 000 zmasakrowanych spadła
          do 100 000 (stu tysięcy) i ta była najczęściej powtarzana, do tego stopnia, że
          nawet dziś, w artykułach rocznicowych bywa wypominana przez dziennikarzy. W
          kilka dni po zakończeniu wojny podaje się ,,ostatecznie” : 10 000 (dziesięć
          tysięcy) ofiar ,,serbskiej soldateski”. Tej kolejnej okrągłej liczby nie zawahał
          się podać osobiście Bill Clinton 25 czerwca. Było wokół niej trochę zamieszania,
          bo 2 sierpnia Bernard Kouchner, specjalny reprezentant Narodów Zjednoczonych
          poinformował, że ekshumowano już 11 000 (jedenaście tysięcy) ciał, ale haski
          trybunał do spraw byłej Jugosławii zdementował tę rewelację już tego samego
          dnia. W świecie mediów zatrzymało się więc na 10 000. Ale i ta liczba jest tylko
          wymysłem.

W Kosowie w ciągu pięciu miesięcy pracowało wiele ekip lekarzy – patologów z
          różnych krajów. Na przykład ekipa hiszpańska, ta sama która przeszła
          doświadczenie Ruandy, była przygotowana na przeprowadzenie 2000 autopsji.
          Odkryto 187 ciał i trzeba było zakończyć misję. Ogółem w Kosowie odkryto –
          według raportu haskiego trybunału – 2108 ciał (ponad dwa tysiące).
          W olbrzymiej większości wypadków ciała były pogrzebane w grobach indywidualnych.
          Trybunał nie podał ani wieku, ani płci ofiar, nie mówiąc o ich narodowości.

Nie da się więc mówić o ludobójstwie, chyba, że chce się iść drogą kompletnej
          banalizacji tego pojęcia. Można mówić o wypadkach zbrodni i arbitralnych
          egzekucji, których bezpośrednią przyczyną była wojna wszczęta przez NATO. Ani
          masowe zabójstwa, ani obozy ,,gwałtów na kobietach”, ani ,,ćwiartowanie zwłok”
          nie zostały potwierdzone, podobnie jak inne tzw. Fakty propagandowe. Są one
          faktami w tym sensie, że ich ogólny obraz pozostał trwale w świadomości
          wystrychniętych na dudka odbiorców.
        • andrzejbj Re: Rosja?? Licza sie tylko Chiny i USA 10.02.07, 15:41
          azjatycka dzicz masz w majtkach:)) Ta azjatycką dzicz bardziej na świecie szanują niż polską szlachtę:) To my jesteśmy dla zachodu złodziejami i pijakami, nie zapominaj o tym. Ich sztukę ikulturę na swiecie cenią nieporównanie wyżej niż naszą. Nie masz z czym do ludzi.
    • drzezi Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym świ.. 10.02.07, 12:34
      Wołodia ma rację.
    • xegar Ameryki nie odkrył 10.02.07, 12:37
      Kiedyś drugim biegunem był ZSRR i choć nie będę tęsknił za tamtymi czasami,
      Ameryka i jej sojusznicy bali się tego bieguna i obie strony nieźle na tym
      korzystały. A teraz, czym jest Rosja? Kapryśnym państwem eksportującym
      nieprzetworzone surowce naturalne, z modelem zarządzania rodem z trzeciego
      świata, w którym skierowanie np. emerytur dla całej republiki do czyjejś
      prywatnej kieszeni nie stanowi żadnego problemu.

Zamiast psioczyć na USA niech da przykład przewidywalnego, świetnie zarządzanego
      państwa. Potencjał do tego ma, tylko brak jakoś głowy i przyzwyczajenia.
      Zardzewiałe głowice atomowe i rakiety budowane za amerykańską kasę to mało.

Xe.
      • krzycza Re: Ameryki nie odkrył 10.02.07, 12:56
        Tu się zgodzę.

Dziwi mnie, że ktokolwiek chce to negować. USA chce stworzyć jednobiegunowy
        świat. Nie przejmuje się obecnie ani ONZ, ani głosem opinii międzynarodowej.
        Rządzi zasadą dziel i rządź.

Nie licząc na UE, Rosję, ONZ, Amnesty International zabili jeńca wojennego jakim
        był Husajn. Zaatakowali na Irak, w którym miała być broń masowego rażenia. Nie
        znaleźli, stwierdzono, że CIA celowo oszukiwała Amerykanów, ale co z tego.
        Zdecydowana większość ludności USA jak i krajów koalicji jest przeciw wojnie,
        ale ona jest nadal prowadzona i nic nie zmierza ku jej zakończeniu. USA nie
        ratyfikowało konwencji ekologicznych (Kioto), bo i po co. ONZ niech sobie gada.
        Podobnie z protokołem Konwencji Genewskiej.

Ale przecież USA to wzór demokracji i swobody, to lokomotywa naszej Ziemi i
        tylko wierząc we wspólne dobro jakim jest demokracja będziemy mogli dojść do
        lepszej przyszłości. Kto niedemokratyczny, tego zabić albo zaatakować. Byle był
        jakiś powód. Nie ma? Znaleźć.
      • blue911 Re: Ameryki nie odkrył 10.02.07, 14:36
        Kto by nie zarzadzal swiatem my i tak bedziemy od nich zebrac: problem jest w
        tym,ze Polacy nie maja zadnej ochoty decydowac o swoim losie.
        Nauczyli sie jesc z cudzej reki ,jak papuzka i wyspecjalizowali sie w szukaniu
        nowego (ich zdaniem lepszego) sponsora.
        Zalosna postawa. Beee !
        • zlotarybka8 Re: Ameryki nie odkrył 10.02.07, 17:11
          czyli nie wszyscy Polacy :)

blue911 napisał:

> Kto by nie zarzadzal swiatem my i tak bedziemy od nich zebrac: problem jest w
          > tym,ze Polacy nie maja zadnej ochoty decydowac o swoim losie.
          > Nauczyli sie jesc z cudzej reki ,jak papuzka i wyspecjalizowali sie w szukaniu
          > nowego (ich zdaniem lepszego) sponsora.
          > Zalosna postawa. Beee !
    • kryvicki Putin: USA chcą panować nad jednobiegunowym świ.. 10.02.07, 12:46
      wyscig zbrojen juz byl i dzieki niemu ZSRR rozwalil sie.
      Putin chce powiedziec, ze i Rosja tez to czeka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka