hanrom 12.02.07, 21:27 nareszcie ktos sie zainteresowal tym problemem;zeby jeszce pomyslano o zakazie promowania niezdrowej zywnosci typu czipsy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efka_2 Idiotyzm..!! 12.02.07, 21:40 Może by tak uświadomić 'naprawiaczom świata' że nie wszystkim bozia równo dała i jedni są grubi a drudzy nie..!! Po prostu..!! W życiu sie nie odchudzałam, ale żeby wejśc teraz na wybieg, musiałabym upaść się o jakieś 5 kg..!! I co..? mam przytyć (ciekawe jak to się robi..? ) bo niedługo zeby grubasów w kompleksy nie wpędzać zakażą szyć ubrań w moim rozmiarze..?? Pogratulować ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tristisanima Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 21:48 No cóż jeśli chciałabyś robić w tym zawodzie musiałabyś się dostosować. Jeśli kazali by Ci schudnąć to schudłabyś, ale przytyć to już za duże poświęcenie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 oczywiście 12.02.07, 21:52 i dlatego pracuję tylko głową ;] a przytycie oznacza utratę kondycji - drastyczną ;] Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Bardzo dobrze - szkieletory do szpitala 12.02.07, 22:00 Te kobiety potrzebują opieki lekarskiej. No i wcale to ładne - wychudzone szkapy z odstającymi koścmi, które kolana maja szersze od ud. Nie ma to jak szerokie biodra Latynosek. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: oczywiście 12.02.07, 22:07 > a przytycie oznacza utratę kondycji - drastyczną ;] Oh, naprawdę? Powiedz to kulturystom... Nikt ci nie każe żreć słodyczy i hodować brzuszyska. Ale ruszyć chudy tyłek na siłownię przecież można, tak samo jak tłusty. Prawda? Ale nie, chudym się należy. Chudzi są tak straszliwie dyskryminowani społecznie i przechodzą takie "gehenny", że problemy spotykające grubasów to przy tym pikuś. Przypominam, że modelki to osoby, które pracują *fizycznie*. Dla takich osób indeks BMI jest obliczany inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 Chyba przesadzasz... 12.02.07, 22:15 Jeżdżę półsportowo na nartach, uprawiam kwalifikowaną turystykę górską i żeglarstwo morskie - jak na mój gust i pełen etat + studia całkiem sporo ruszam swój chudy tyłek.... więc argument co najmniej nie na miejscu.... A co do siłowni i kulturystyki - to pozwolę sobie zauważyć, ze kulturysta rozbudowuje mięsnie a nie ich wytrzymałość ;] wygląda 'slicznie' jak... nadmuchany balonik... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Chyba przesadzasz... 13.02.07, 00:52 > A co do siłowni i kulturystyki - to pozwolę sobie zauważyć, ze kulturysta > rozbudowuje mięsnie a nie ich wytrzymałość ;] wygląda 'slicznie' jak... > nadmuchany balonik... ;] Modelka z zanikiem mięśni też wygląda 'ślicznie' jak ofiara wyniszczającej choroby... Więc argument estetyczny też jest raczej nie na miejscu. Na litość boską, przecież nawet żeby dostać prawo jazdy trzeba przejść badania lekarskie. Jak można dopuścić do pracy fizycznej kobietę, która ma zaawansowaną niedowagę? Odpowiedź: nie można. I bardzo dobrze. Co innego siedzenie przed kompem i klepanie w klawisze - do tego rzeczywiście mięśnie ani wydolny układ sercowo-naczyniowy nie są potrzebne - a co innego wyczerpująca praca na wybiegu. Reasumując, bardzo dobrze, że wprowadzono wymogi zdrowotne także dla tej grupy zawodowej. Anoreksja to ryzyko zawodowe modelek i należy to uwzględnić. Tym bardziej, że mięśnie ważą dużo więcej niż tłuszcz, więc wyrabiając sobie mięśnie ud można zyskać na wadze dużo więcej, niż wyrabiając sobie oponkę na brzuchu. Należy więc przypuszczać, że modelki nie mają tych mięśni nie dlatego, że nie chcą, tylko dlatego, że mięśnie za dużo ważą i jeden z drugim mądry projektant nie wpuściłby na wybieg tłustej krowy o wadze powyżej 40kg... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Chyba przesadzasz... 13.02.07, 01:13 > Anoreksja to ryzyko zawodowe modelek i należy to uwzględnić. Chcialam jeszcze do Twojej wypowiedzi dorzucic, że anoreksja nie jest choroba fizyczna. To choroba psychiczna. Wychudzenie nie jest jej przyczyna, tylko skutkiem. Przyczyna jest proba utrzymania sie w branzy. To cos takiego jak pracoholizm, tylko ze inaczej pracuje sie na zawal serca w mlodym wieku. Sa zdrowe, szczuple dziewczyny, ale one na wybieg sa "za grube". Nikt mi nie wmowi, ze modelki sa takie szczuple, bo im tak bozia dala. One sa szczuple z natury, i dodatkowo zaglodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
tristisanima Re: oczywiście 12.02.07, 22:16 Eeee no nie przesadzaj ... według ONZ jesteś niedożywiona ... myślę że gdybyś przytyła te 5 kilo miałabys lepszą kondycję niż teraz =P Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: oczywiście 12.02.07, 22:23 Skoro jesteś taka mądra to może napisz w jaki sposób efka ma przytyć. Musiałaby pewnie przestać się w ogóle ruszać i wydawać 50zł dziennie na jedzenie. Osoby naturalnie chude nie przytyją nawet gdyby jadły za pięciu, widzę to po koleżankach, które mają dość wyszydzania i chciałyby przytyć chociaż ze 3kg i w żaden sposób nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 ejj, ale ja nie chcę..! ;) 12.02.07, 22:31 ...po pierwsze mi dobrze we własnej skórze ;) ...po drugie od nowa kompletować szafę..?? za nic..!! ;)) A koleżanki niech sie pozbęda kompleksów i założą biodrówki odkrywające płaskie brzuchy i wysokie obcasy..! Wstydzić się tego, że każdy nie za duży ciuch wygląda na człowieku dobrze..? jeszcze czego... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
wwwiola29 Re: ejj, ale ja nie chcę..! ;) 13.02.07, 06:30 Zadziwiają mnie posty nie na temat, dziś zadziwił mnie Twoj. Współczuję krotkowzroczności i skupiania się na czubku własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
ignus Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 23:14 tak prawde mowiac to nie ma czegos takiego jak zdrowa zywnosc/niezdrowa zywnosc. niektore rzeczy szkodza mniej, drugie bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 21:48 Skoro zakazano produkcji obuwia w moim rozmiarze (mam na myśli połówki, np. 37 1/2) to czemu nie mieliby zakazać produkcji ciuchó w Twoim? Odpowiedz Link Zgłoś
bronwild Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 21:52 efka_2 napisała: > jedni są grubi a drudzy nie..!! Po prostu..!! rozumiem ze ta laska co jadla tylko jablka i pomidory to ona tak miala z natury :) znalem tez takiego chlopa co oduczyl konia jesc. kon juz prawie nic nie musial jesc taki byl wytresowany. nie jadl juz 20 dni ale mu sie cos tam pogorszylo i zdechl.. nikt niewie dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 21:58 bronwild napisał: > rozumiem ze ta laska co jadla tylko jablka i pomidory to ona tak miala z > natury :) Tylko że tej anorektyczce pozwolili wyjść na wybieg, a teraz zatrzymali 5 dziewczyn, które były za chude wcale nie badając czy miały anoreksję. Jakbyś nie wiedział, zdarzają się naturalnie chude zdrowe dziewczyny, mam koleżankę, która przy wzrości 172cm waży 46kg i jest absolutnie zdrowa, a je dwa razy tyle co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 22:48 ivulspirit napisał: > pewnie bulimiczka ... no jokes Zapewniam że nie, akurat przy mnie nie miałaby szans żeby to ukryć. Nigdy nie spotkałeś naturalnie chudej dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 23:08 Chude tak... ale czy naturalnie?:) To już polemizowałbym. Tak czy inaczej nie gustuję w szkieletorach Odpowiedz Link Zgłoś
wietrzydlo1 Re: Idiotyzm..!! 13.02.07, 02:22 Ok. tylko w calej sprawie nie chodzi o to czy miały anoreksję czy nie, tylko o to, żeby nie kusić nastolatek takim "idealnym" wyglądem i nie prowokować ich do osiągania tej "słusznej" wagi - wiem co mówię raz w życiu się odchudzałam będąc w ogólniaku pod presją koleżanek - totalna dieta = zawroty głowy, brak koncentracji - bez sensu a to tylko po to żeby wyglądać jak panny z czasopism. Dodam tylko, że nie mam problemu z nadwagą od 10 lat przy wzroście 170cm. ważę 55kg. (mam 30 lat) - dlatego popieram inicjatywę organizatorów Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Idiotyzm..!! 13.02.07, 23:13 To ja się pytam dlaczego nie zabraniają pokazywania osób z nadwagą w telewizji? Przecież to też jest kuszenie nastolatek i próba wmówienia im że nadwaga jest normą. Jakoś tym się nikt nie przejmuje. Taki fanatyzm, tylko w jedną stronę. Otyłych ludzi jest znacznie więcej niż anorektyczek, otyłość zbiera znacznie większe śmiertelne żniwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz I to kompletny... 12.02.07, 21:55 Współczuję, efka_2, mam naturalnie chude koleżanki i wiem jaką gehennę przeżywają. A ludziom tak agresywnie nastawionym do chudych modelek proponuję lobbować za zakazem pokazywania w telewizji osób z nadwagą. Przypominam że w Stanach Zjednoczonych i w Europie mamy prawdziwą epidemię otyłości. Zakazy dla modelek z BMI poniżej 18 - tak, ale jeżeli równocześnie wprowadzone zostaną zakazy pokazywania ludzi z BMI powyżej 25.5! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 22:07 Dobre! 52 kilogramy przy 170 cm wzrosu to "upasienie". Jeśli ważysz 47 przy takim samym wzroście to znaczy, że szkieletor z ciebie i tyle. Nic atrakcyjnego. Umiar dziewczyny, umiar. A wszystkim chudym strachom polecam oglądanie raz dziennie Jennifer Lopez. Figura przepiękna, bynajmniej nie chuda, cera cudowna. Tak wygląda KOBIETA. Większość modelek to wieszaki na ubrania, zagłodzone kupki nieszczęścia o smutnych i głodnych oczach. Należy promować zdrowe odżywianie, zakaz głodzenia się, sport i po prostu szczupłość. Nadmierna chudość jest równie nieestetyczna jak otyłość. Przypominam również, że jedna z najpiękniejszych kobiet, która chodziła po ziemi - Marilyn Monroe nosiła ponoć rozmiar 42. Jak dla mnie za duży, ale myślę, że 38-40 jest w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 22:14 Przypominam, że najpiękniejsza aktorka wszechczasów Audrey Hepburn nie miała wymiarów Marylin Monroe... A Jennifer Lopez ma lekką nadwagę, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Idiotyzm..!! 12.02.07, 23:05 No cóż, są różne kanony piękna. Na pewno jednak nadmierna chudość i otyłość nie mieszczą się w żadnych. A Audrey nie jest najlepszym przykładem. Miała niewiarygodnie drobne kości, stąd wyglądała wspaniale nawet przy bardzo niskiej wadze. Większość chudych pań takich nie ma. Mimo tego zawsze pragnęła trochę przytyć, co uniemożliwiała jej poważna choroba układu pokarmowego, której nabawiła się podczas wojny. Przyznaję jednak, że była prześliczna, choć całkiem inna niz Marilyn i Jennifer. Odpowiedz Link Zgłoś
lola_plonnik Zazdrosna! 13.02.07, 00:31 Oj. Zazdroszczę twojej kobiecie. Ja mierze 167 cm, waże 56 i wciąż wysłuchuję jaka gruba jestem, ile dziewczyn ma wspanile drobne figury itp...CZy faceci powtarzając kobietom takie rzeczy nie myśla o tym, że to oni wpędzją nas w te wszystkie bulimie i anoreksje. Ok. Może nie jestem super zgrabna, zapewne jest wiele dziewczyn zgrabniejszych... ale... Noszę rozmiar 36, czasem 38 a czasem 34 ( różnie), biust mam nienajgorszy 75C, ładna brunetka...mam dosyć masywne budowę i nigdy nie będe mieć 58 cm w pasie czy 86 w biodrach bez bycia strasznie chudą w ramionach i znikającym biuscie( teraz mam 90 63 90) itd...Czy mężczyzni nie rozumieją, że kobiety mają rózną budowę? Że czasem można mieć jakięs niedoskonałości? Przecież gdy wysłuchuje od człowieka , którego uwielbiam, że jestem za gruba, że muszę coś ze sobą zrobić itd ( za dużo ogląda młodych studentek:)) i to niezalęznie czy jestem super ubrana czy mam dres, to odechciewa się robienia ze sobą czegokolwiek... i tak zawsze będzie nie tak? ! Nie widzicie, że wy faceci nas wpędzacie w te depresyjne stany? Ehhhh, 'efka', zazdroszcę ci... w moim mniemaniu chyba lepeij być za chudą niż wysłuchiwac ciągle jak to powinno się wyglądąc! Odpowiedz Link Zgłoś
wietrzydlo1 Re: Zazdrosna! 13.02.07, 02:31 Chrzanisz, po prostu zmień faceta - mój uważa, że jestem idealna pomimo tego, że jego ideałem zawsze byly male czarne a ja jestem wysoką blondynką (naturalną) z dużym biustem (też naturalnym) - trzeba faceta czymć zainspirować, oczarować i wtedy jest cudownie Odpowiedz Link Zgłoś
zabolicha Re: Zazdrosna! 13.02.07, 03:08 no i ładnie wyglądsz.Jak Twój men ma inne potrzeby,to TY go zmień na innego.Ciekawe co z niego za model. Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Idiotyzm..!! 13.02.07, 03:33 A mozna wiedziec ile masz wzrostu i ile wazysz? Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Idiotyzm..!! 13.02.07, 04:00 efka_2 napisała: > W życiu sie nie odchudzałam, ale żeby wejśc teraz na wybieg, musiałabym upaść > się o jakieś 5 kg..!! I co..? mam przytyć (ciekawe jak to się robi..? ) bo Z tymi ubraniami chyba nie bedzie tak zle, ale zawod modelki jest jednym z tych, ktore wymagaja pewnych predyspozycji fizycznych - i nic sie na to nie poradzi. Z indeksu masy ciala i Twojego metabolizmu wynikloby, ze nie mozesz byc modelka, do jestes za chuda. Podobnie, jak na przyklad ja nie moge byc amantem filmowym, bo jestem za brzydki. Zwyczajnie, w zyciu tak juz jest, ze jest cos za cos. Jak ktos chce zostac strazakiem, to musi wiedziec, ze ktoregos dnia trzeba bedzie wejsc w ogien. Podobnie, jesli chcesz zostac modelka, to musisz przytyc - i tak masz nienajgorzej, bo ja sie nie "wyladnie", zeby zostac aktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 UE: najnowsza ustawa dotyczaca modelek hehehe 12.02.07, 22:01 Jeszcze powinni okreslic jaki rozmiar buta moga nosic Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante To efekt zmiany regulaminu sprzed 4 miesięcy. Tak 12.02.07, 22:23 będzie już na stałe: kopalniawiedzy.pl/wiadomosc_674.html Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Dyktatura grubasów. Na Zachodzie po prostu 12.02.07, 23:13 dobrobyt ma też tą brzydką twarza, a jest nią plaga otyłości. Teraz grubasy prubują wmówić innym że waga 150kg jest normą. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dyktatura grubasów. Na Zachodzie po prostu 13.02.07, 00:54 > dobrobyt ma też tą brzydką twarza, a jest nią plaga otyłości. Teraz grubasy > prubują wmówić innym że waga 150kg jest normą. A w jaki sposób próbują (zwróć uwagę na pisownię) to wmówić i co to ma wspólnego z tematem artykułu? Boć chyba walki z anoreksją i niedożywieniem nie uważasz za promowanie otyłości, a BMI 18 za jedynie słuszną wagę? Innymi słowy, dla ciebie dziewczyna o BMI 20 to straszliwie spasiona świnia? Bo przy wzroście 170 waży 55 kg? Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Dyktatura grubasów. Na Zachodzie po prostu 13.02.07, 23:16 Chodzi o to że nikt nie zabrania ludziom z nadwagą pokazywania się w telewizji, a modelki z niedowagą są wyrzucane. W mediach lansuje się nadwagę jako normę. Albo zakazujemy pokazywania za chudych i za grubych, albo pozwalamy prezentować się wszystkim. Co to za wybiórczość? Odpowiedz Link Zgłoś
yrzyk Przecież to kompletne idiotki... 12.02.07, 23:18 ... niech robią co chcą, trup w tym wypadku to raczej odciążenie społeczeństwa. Czym tu się przejmowac, wolne są nawet do robienia idiotyzmów, wolność ma wiele aspektów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Madryt: chude modelki niewpuszczone na wybieg 12.02.07, 23:35 i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Madryt: chude modelki niewpuszczone na wybieg 13.02.07, 00:00 Ta tutaj, co broni szkieletów, niech to robi lepiej. Naturalnie chuda dziewczyna ma inną cerę, inną budowę ciała no i poznasz ją po tym, że idzie sobie i wcina pączka. Albo dwa. Też takie znałam, co mogły jeść dowolnie i nie tyły, szczęściary. My mówimy o zagłodzonych kupkach nieszczęścia, na które naprawdę patrzeć hadko. O akcji w Madrycie każdy normalny człowiek powie: nareszcie. Tak szczerze mówiąc, to myślę, że troll się tu wcina, ludzie nie są takie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
umarlypoeta555 Re: Madryt: chude modelki niewpuszczone na wybieg 12.02.07, 23:59 Decyzja słuszna - czas pomóc anorektyczkom. Odpowiedz Link Zgłoś
gomit Madryt: chude modelki niewpuszczone na wybieg 13.02.07, 00:15 www.commentary.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Jaki problem macie dziewczyny 13.02.07, 00:46 Przeciez osoba o bmi nizszym niz 18 jest zwyczajnie wychudzona a wobec tego nie estetyczna a jako taka lepiej by nie wychodzila na wybieg. Modelka powinna prezentowac przeciez jakas urode. Ciesze sie z tego ze nareszcie skonczono z ta praktyka. Niektore modelku byly przerazajaco chude. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 To skandal gdzie tu równouprawnienie? 13.02.07, 02:55 ja lubię takie np. 165cm 48kg małe zgrabne tyłeczki, grube świnie mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
railman3 Re: Madryt: chude modelki niewpuszczone na wybieg 13.02.07, 03:11 maja straszliwe problemy, zeby schudnac 5 kg... lojezuuu, tabletki, dietki, czary mary, milion sposobow, byle tylko uniknac... RUCHU! Jak to jest drogie panie, ze sumocy (panowie w srednim wieku!) po zakonczeniu kariery bez problemu wracaja do normalnej wagi w przeciagu kilku lat albo kulturysci gubia kilkadziesiat kg po cyklu masowym, a dla Was - mlodych osob dodatkowy tluszczyk to jakas niezasluzona choroba, z ktora sie walczy wszelkimi sposobami, chodzi na jakies durne grupy wsparcie, odprawia modly, rytualy? Odpowiem Wam: jestescie leniwe i nie chce Wam sie ruszyc tylka! Kiedys nie bylo takich problemow, bo kazdy byl zmuszony przejsc codziennie kilkanascie km do miejsca pracy/sklepy, nie bylo siedzenia przed komputerem/tv przez caly dzien - trzeba bylo aktywnie spedzac czas! Przyklad W-Fie obecnych jest zwykle 33%-50% osob plci zenskiej. Mlode dziewczyny: nabywajcie kalectwo dalej i przekazujcie je na swoje dzieci (tego inaczej niestety nie mozna nazwac) mimimum 4 razy dziennie godzina intensywnego, regularnego sportu + zmiana nawykow ruchowych (lazic po schodach, nie jezdzic autem itp.) a waga Wam sie sama ustabilizuje w ciagu kilku lat! Bez trzymania scislej diety i glodzenia sie, poza tym bedzie to dla Was zdrowsze Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Madryt: chude modelki niewpuszczone na wybieg 13.02.07, 04:57 "Rzekł mąż rzucając chudą żonę..kości zostały rzucone"J.Sztaudynger... Szkielet kanonem pękna...dobry żart... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Trzeba dbac o wlasne bydlo. 13.02.07, 11:13 Hiszpania tuczy swoje krowy. Kiedy uboj? Odpowiedz Link Zgłoś
jermaczek Madryt: chude modelki niewpuszczone na wybieg 13.02.07, 13:01 Generalnie zgadzam się z tym zakazem, chociaż może należałoby przemysleć kryteria. BMI nie jest zawsze miarodajne. Ja mam BMI = 16, ale nie dlatego że jestem jakoś strasznie chuda, po prostu mam taką budowę, cienkie, lekkie kości. Jem dużo, ale wg BMI powinnam mieć dawno anorekcję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczqtko słusznie! presja kulturowa zabija czesc kobiet ! 13.02.07, 13:12 mojej koleżance która przy 180 cm wzrostu waży 52 kg lekarz powiedział otwarcie że nie może od lat zajść w ciążę, bo jest po prostu za chuda. hormony żeńskie ma przez to w rozsypce. w rezultacie ona ... zmieniła lekarza (a to bardzo dobry specjalista). Swoja droga ciekawe czy zdecydowałaby sie dla dziecka jesc cokolwiek poza ta sałatą, pomidorami, odtłuszczonym jogurtem i plasterkiem szynki z indyka? Ja może jestem pulchna ale jestem w 8 miesiącu ot tak - zaraz gdy sie zdecydowaliśmy. Odchudzanie potrafi stac sie obsesją, ktora wykancza! Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Obiekt 13.02.07, 18:00 No i chyba dobrze, ze kobieta o wygladzie 16-letniego chlopca - obiekt westchnien gejow i kryptogejow odchodzi do lamusa. Jesli mamy do czynienia z moda dla kobiet powinny ja prezentowac kobiety (dla przypomnienia: istoty posiadajace pupe, uda, talie, biodra, biust). Odpowiedz Link Zgłoś