Dodaj do ulubionych

Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 k...

• kodem_pl Dajcie jeszcze kilku bieglych a bedzie 67km/h! 22.02.07, 14:59
      Pieknie pokazuje to rownosc wobec prawa, niezaleznosc aparatu sadowego i kilka
      innych rzeczy.

Czy szary obywatel moglby liczyc na taka skrupulatnosc bieglych?

Owszem, IMO jest niewinna. Droga na ktorej to robila to rzeczywiscie droga
      pulapka: zaczynasz manewr, bo wydaje sie wszystko czyste. A nagle pojawia sie
      auto z nikad... Dlaczego? Wlasnie przez uksztaltowanie terenu.

Ale pieprzona psiarnia zawsze po wypadku jakiejs osoby mowi, ze brawura, ze
      niedostosowanie predkosci, ze to, ze tamto. Tutaj zamknely psy mordki, biegli
      sprzataja po pierwszych newsach...
      • leo48 Re: Dajcie jeszcze kilku bieglych a bedzie 67km/h 22.02.07, 15:25
        Dziś w TVP1 w wiadomościach o 15-tej padło kuriozalne określenie tego, co
        uczyniła Mistrzyni. Otóz ona nie spowodowała wypadku ze skutkiem śmiertelnym,
        tylko "nieumyślnie przyczyniła się do spowodowania wypadku". Teraz dopiero ten
        kot z podpisu pod pewnymi postami powinien wrzeszczeć wniebogłosy tak samo, jak
        wrzeszczy z powodu tych bzdur, które wypisuje jego "mocodawca".
        • kodem_pl matko boska... 22.02.07, 16:56
          Obecnie znajduje sie za granica, wiec nie moge ogladac PL TV i sie ciesze...

Przeciez to sa jasne kpiny z prawa! Nie chodzi mi o to, ze takie cos dzieje sie
          z nia. Chodzi mi o to, ze takie cos dzieje sie tylko z nia (no i z poslami)!
        • adas313 Re: Dajcie jeszcze kilku bieglych a bedzie 67km/h 22.02.07, 18:48
          > "nieumyślnie przyczyniła się do spowodowania wypadku".

Przecież wypadku nie powoduje się umyślnie...
    • deformator Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:00
      Dziwię się, że nikt nie napisał do tej pory, że za wypadek odpowiada rząd
      koalicyjny i prezydent. Przyzwyczaiłem się, że odpowiadają za wszystko, więc
      nie ma powodu, żeby za wypadek nie odpowiadali. Może jakiś Trybunał Stanu, czy
      coś?
      • theanswerisme Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:04
        matole.. psiarnia.. sam jestes pies, a moze suka.. nie rozumiesz, ze jak sa
        watpliwosci, to sad musi powolac kolejnych bieglych, bo pojdzie apelacja i
        wyrok uchyla!? nie rozumiesz. no coz..
        • deformator Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:37
          Chyba ci się coś popie..ło z odpowiedziami, bo ja nic nie mówiłem o psiarni
          i sukach. Czytaj uważniej inteligenciku.
    • bf109 Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 k.. 22.02.07, 15:02
      Tak, to wszystko wina tych co są wyprzedzani że za wolno zjeżdżaja na pobocze
      aby jakis frajer miał więcej radości z dociskania gazu do dechy. Biedna Otylia,
      brak oznakowania i zła droga zmusiły ja do jazdy na wariata. Musimy zawiadomic
      Ziobrę, może znajdzie jakis ukryty spisek budowlańców z WSI.
    • konrad.ludwik02 Ilekroć wracając z podróży zatrzymuję się przed .. 22.02.07, 15:04
      ... domem, dziękuję Panu Bogu, że nie miałem wypadku i nikogo nie najechałem,
      zwłaszcza już wybiegające pod samochód dziecko.
      A jeżdżę samochodem 32 lata, mam więc jakieś doświadczenie!
    • woojtekg Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:06
      najśmiejsze jest to, ze z większości postów wynika ze wszyscy jeżdzą po 90km/h
      i 50 km/h - ciekawe, bo ja jeżdząc po polskich drogach zaobserwowałem zupełnie
      co innego i bardzo dobrze, bo jakby wszyscy jeżdzili zgodnie z takimi
      przepisami to jeżdzanie po polskich drogach byłoby jeszcze gorsza

inna sprawa ze całkiem spora część ograniczeń prędkosci jest bzdurna
      • theanswerisme Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:07
        taa.. bzdurna.. zawsze jest bzdurna, az ktos nie zginie..
      • bf109 Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:10
        Tak, ale kretni wyprzedzający po kilka tirów na raz w takich warunkach nawet u
        nas zdarzaja sie na szczęście rzadko, a jak sa juz łapani to w przeciwieństwie
        do Otylli J. od razu leca do aresztu,potem co najmniej dwa lata bez zawieszenia
        a na koniec jeszcze klatwe kościelną. Amen
    • poohutch Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 k.. 22.02.07, 15:10
      Jak czytam wypowiedzi na forum to zastanawiam się gdzie szanowni forumowicze
      prowadzą swoje pojazdy. Bo chyba nie w Polsce, gdzie codziennie spotykam
      samochody przekraczające dozwoloną prędkość o 40-50 kmh. To jest norma. Jak
      ktoś jedzie zgodnie z przepisami, to wyprzedzają go niemal wszyscy. Nie
      twierdzę, że należy olewać przepisy drogowe, ale zanim zaczniecie pognębiać
      kogoś zastanówcie się ile szczęścia macie, że Wy nie straciliście kiedyś
      panowania nad pojazdem kiedy jechaliście za szybko. Zamiast wyżywać się na
      dziewczynie (którą i tak zajmuje się sąd) proponuję postanowić sobie, że sami
      nie będziemy strugać kozaków na drodze.
      • bf109 Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:17
        Nie mam zamiaru sie na niej wyzywać, chodzi i tylko o to że wszyscy na siłę
        staraja się robić z niej męczenniczkę za wiarę a ona zwyczajnie powinna być
        ukarana i potępiona przez media jak każdy inny jej podobny wariat drogowy. Amen
        • theanswerisme Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:19
          i bedzie ukarana. a co do potepienia, to nie wiem, co nas czeka po smierci;)
    • old.european Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 k.. 22.02.07, 15:14
      >jechała z prędkością 130-150 km/h. Przyznał, że mogło to być około 110 km/h,

Czyli za szybko, tak czy owak.

>a tuż przed uderzeniem w drzewo - około 70 km/h.

A jaka droga hamowania?

>Według niego, zjechanie przez Jędrzejczak z drogi na pobocze było prawidłową
      >reakcją ratunkową, która mogła doprowadzić do uniknięcia wypadku.

Czyli nie wrabala dodatkowo w samochod jadacy z naprzeciwka.

>W opinii Gryglewskiego, ukształtowanie drogi mogło znacznie ograniczać
      >Jędrzejczak widoczność drogi. "Uważam, że oskarżoną mogło zaskoczyć
      >pojawienie się na drodze samochodu jadącego z przeciwka ze względu
      > na pewną nierówność terenu" -dodał biegły.

Czy nie nalezy jezdzic tak, aby byc przygotowanym na tego typu sytuacje?
      Zwlaszcza, gdy sie jedzie za szybko?

>Potwierdził, że o zmianie ukształtowania drogi w miejscu, gdzie doszło
      > do wypadku, nie informują żadne znaki.

KIedys przed samochodem biegl sluzacy z czerwona choragiewka i glosno krzyczal
      albo trabil. A tu nawet tego nie bylo.
    • maureen2 Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:21
      i niech na przyszłość nauczy się,że nie należy wyprzedzać sznurkiem za kimś,
      tylko zaczynać wyprzedzanie dopiero,gdy samochód,ktory jest na wyprzedzaniu
      przed nami skończy wyprzedzanie i ma się widoczność jezdni z przodu.
    • jolkak11 a gdzie honor, gdzie żal? W końcu zabiła brata! 22.02.07, 15:37
      a zaraz może sie okaze że dobry adwokat udowodni że usnęłą za kierownicą!
      Bzdura! Zawiniła i powinna ponieść karę. Jasne że to tragedia dla niej i dla
      rodziny ale to nie zmienia faktu że takie nieprzyznawanie sie to kpina.
      Straciłam dla niej szacunek, przestała interesować mnie jako pływaczka i
      osobiście nawet nie chcę aby reprezentowała Polskę! Błądzić -kazdemu sie
      zdarzy, ale trzeba sie przyznać odbyć karę i powrócić do dawnego życia! A nie
      wymigiwać sie i udawać niewinną! Ja tego nie moge zrozumieć!Zawiniła i koniec,
      po co ten cały rozdmuchany proces!?
    • kalasanty76 zarzut: nieumyslne spowodowanie smierci; 22.02.07, 15:44
      oskarzona nie przyznaje sie do winy. czyli ZROBILA TO UMYSLNIE?????
      nie rozumiem jej linii obrony
    • deratyzacja41 biegly sadowy wyprzedzanie i widocznosc 22.02.07, 15:49
      Biegly powiedzial:
      "W opinii Gryglewskiego, ukształtowanie drogi mogło znacznie ograniczać
      Jędrzejczak widoczność drogi."

Panie biegly a co kodeks drogowy mowi o wyprzedzaniu przy braku widocznosci?
    • hanka992 Zabronić sprzedaży Chryslerów 300 ??? 22.02.07, 15:50
      Jeśli O.Jędrzejczak rzeczywiście jechałaby tylko 108 km/h, to biorąc pod uwagę
      uszkodzenia samochodu, powinno się zabronić sprzedaży czołgu na kołach jakim
      jest Chrysler 300. Ten proces to FARSA!!!
    • monia19776 Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 15:58
      Zdrowy rozsądek ? Człowieku ... Codziennie na drogach giną ludzie przez takich
      przekonanych o swoich umiejetnościach oszołomów. Ciekawe czy też byś tak gadał
      gdyby jeden z nich zrobił krzywdę komuś z twojej rodziny ? Gdyby miała chociaż
      połowę tego zdrowego rozsądku to całej tej sytuacji w ogóle by nie było albo po
      prostu przyjęłaby z godnością odpowiedzialność za wypadek i dobrowolnie poddając
      się karze oszczędziłaby ludziom tej szopki. Przecież do więzienia i tak by nikt
      jej nie wsadził. Dla mnie to żenada. Zero klasy ...
    • hanka992 Potrąciłam śmiertelnie pieszego po alkoholu... 22.02.07, 16:07
      Ostatecznie całkowitą winę za spowodowanie tego wypadku poniosła jego ofiara.
      Jednak po koszmarze, który przeżyłam, wiem co spotkałoby mnie, gdybym jechała
      tak jak Otylia Jędrzejczak - gniłabym w więzieniu! Dlaczego ona ma być
      potraktowana przez prawo inaczej niż miałoby to miejsce w moim przypadku??? Ja
      w swojej profesji też jestem mistrzynią (choć gazety piszą o mnie rzadziej niż
      o OJ!
      • alterpars Re: Potrąciłam śmiertelnie pieszego po alkoholu.. 22.02.07, 17:01
        to zmien profesje na taka zeby pisaly o Tobie gazety a prawo traktowalo Cie tak
        jak sobie tego zyczysz. Wlasnie dla takich jak Ty Otylie powninno sie uniewinnic
        • hanka992 Re: Potrąciłam śmiertelnie pieszego po alkoholu.. 22.02.07, 17:15
          Alterparsie, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem tekstu. Prasa o mnie
          pisze - choć rzadziej niż o Otylii. Ja żądam równego traktowania obywateli
          wobec prawa, niezależnie od profesji, pochodzenia, statusu materialnego,
          cenzusu wykształcenia, etc. Czy ty to możesz pojąć?
      • fixumdyrdum2 Kłopot z tym, że reprezentant nie może być karany 23.02.07, 01:11
        hanka992 napisała:

Chyba stąd ta odmowa poddania się karze i lansady biegłych, żeby nie
        wyeliminować zawodniczki z występów międzynarodowych

> Ostatecznie całkowitą winę za spowodowanie tego wypadku poniosła jego ofiara.
        > Jednak po koszmarze, który przeżyłam, wiem co spotkałoby mnie, gdybym jechała
        > tak jak Otylia Jędrzejczak - gniłabym w więzieniu! Dlaczego ona ma być
        > potraktowana przez prawo inaczej niż miałoby to miejsce w moim przypadku???
        Ja
        > w swojej profesji też jestem mistrzynią (choć gazety piszą o mnie rzadziej
        niż
        > o OJ!
    • juliusz1929 Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 16:09
      Jezus powiedział: Oddajcie co jest cesarskiego cesarzowi, a co boskiego Bogu
      A ja mówię: oddajcie kierownicę samochodu, w ręce mężczyzny, a baby niech rodzą
      dzieci i pilnują domu
      ,
    • kwako1234 tak to jest jak Temida ma zdjętą opaskę 22.02.07, 16:11
      to wina drzewa - zaszło jej drogę
    • piotrus.zibi Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 k.. 22.02.07, 16:21
      dokladnie obejrzalem przebieg wypadku i musze stwierdzic, iz wina otylii jest
      bezsprzeczna. jedyne co moze ja podwazyc to nasze beznadziejne prawo z ktorego
      nawet jozia stalina zrobiloby biskupa. jakos nikt sie nie zastanawia nad tym,
      ze jej brat mialby dzis 20 lat i byl wspanialym, mlodym czlowiekiem. bo po co.
      dla wiekszosci ten chlopak nyl nikim. co do wypadku to nie wyprzedza sie na
      zakrecie i nie z taka predkoscia. to wie nawet niedouczony adept kursu prawa
      jazdy. tak postepuje samobojca albo kompletny idiota. zaslugi otylli dla
      naszego sportu sa nieocenione i niech tak bedzie jak najdluzej, jednak
      czlowiekiem jest lekkomyslnym i nieodpowiedzialnym, krotko mowiac glupim. po
      jej ostatnich wypowiedziach tylko utwierdzilem sie w tym przekonaniu. wyglada
      na to, ze jazda z predkoscia 110 km/h przy ograniczeniu jest dla niej czyms
      normalnym. to tylko jeden z przykladow glupoty ludzkiej otylii, a jest ich
      wiecej. nie przyznanie sie do ewidentnej winy. pewnie kierowca jadacy z
      przeciwnego kierunku specjalnie wyskoczyl jej i to jego trzeba wsadzic.
      przeciez podniosl reke na nietykalna osobe w panstwie( tak jej sie wydaje).
      znajac zycie rozejdzie sie po kosciach i ze sprawcy zrobi sie po raz kolejny,
      meczennika.pozdrawiam
    • abba15 Biegły rżnie głupa chyba jego tatuś służył w UPA 22.02.07, 16:25

dla tego psubrata
      to nic zabić brata
    • grajow Wyrok w zawiasach! 22.02.07, 16:29
      Zabiła własnego brata z głupoty. O tym, że jest głupia świadczy również fakt że
      nie zdaje sobie sprawy z tego co zrobiła. Jest utalentowaną pływaczką ale to na
      mnie akurat nie robi większego wrażenia. Każdy może się nauczyć nieżle pływać
      ale nikomu jeszcze nie udało się wskrzesić brata. Mogę tylko Jej współczuć.
      Również z powodu Szymona. Bo ja nie wyobrażam sobie jak można w tak krótkim
      czasie zrzucić z barków tak potworne brzemię jak pozbawienie życia kochanej
      osoby. Nie wyobrażam sobie. BTW ciekawe czy zabiorą Jej prawo jazdy i na jak
      długo? Z tego co widzę jednak, to wszystko zmierza do Jej uniewinnienia. Ba! Za
      chwilę się okaże, że to nie ona spowodowała ten wypadek, że Otylki właściwie tam
      wcale nie było bo była na barbados gdzie uratowała małego chłopczyka przed
      rekinem a Szymon zabił się sam prowadząc pod wpływem alkoholu i narkotyków. Oto
      właśnie jest sprawiedliwość IVRP. Gdybyś to Ty spowodował wypadek ze skutkiem
      śmiertelnym, to w dwa dni zostałbyś osądzony i skazany na 10 lat [tak, tak jest
      takie nowe prawo - dwa dni]. Media zlinczowałyby Cię a społeczeństwo wyklęło i
      nigdy nie dostałbyś pracy lepszej niż sprzątanie dworców autobusowych. O ile
      wogole... Ale wystarczy mieć pare złotych medali i juz spowodowanie śmierci
      człowieka nie jest niczym szczegolnym.
      Inna rzecz że wcale nie jestem pewny czy chcę o tym słuchać i widzieć w mediach
      bo czy ten rozgłos to w jakiś sposób nie wpływa na kształt tej sprawy? No?
      • abba15 w UBekistanie są równi i równiejsi 22.02.07, 16:43
        grajow napisał:
        Oto właśnie jest sprawiedliwość IVRP.

a co ma do tego IV RP?
        sądow jeszcze nie odzyskaliśmy niestety
        ze szkodą dla prawa i sprawoedliwości
    • camel_3d nie..ona wogle stala na parkingu 22.02.07, 16:35
      szkoda dziewczyny i jej brata, ale takie kombinowanie jest na prawde lekka
      przesada. Dostalaby 2 lata w zawieszeniu i juz..a tak to cuduja i wymyslaja.
      • abba15 pomroczność jasna to w UBekistanie norma 22.02.07, 16:44
        camel_3d napisał:

> szkoda dziewczyny i jej brata, ale takie kombinowanie jest na prawde lekka
        > przesada. Dostalaby 2 lata w zawieszeniu i juz..a tak to cuduja i wymyslaja.
        >
        • tele_sfor Otylio 22.02.07, 16:52
          wstydziłabyś się walczyć o swe uniewinnienie,
          bo twoja wina jest besprzeczna, ty spowodowałaś wypadek, w ktorym zginął twoj
          brat, ty podjęłaś decyzję o wyprzedzaniu w takich wrunkach, ty zjechałaś do
          rowu, ty kierowałaś samochodem .
          Powinnaś domagać się dla siebie, jak najsurowszej kary, aby móc odpokutowć za
          swe winy i być przykładem dla całego społeczenstwa.

• alterpars polactwo chce krwi!!!!! 22.02.07, 16:55
          taka Otylia. Troche tam plywa i dostala samochod za 200 tys. To sie polactwu nie
          podoba. To raz. Drogi w Polsce to prehistoria ale budowy autostrad tez polactwo
          nie chce bo woli miec przyrode na ktorej z upodobaniem jara pety (widziane
          wczoraj ekolog w TV z petem w dziobie). Wogole to jest fajnie jak jest i nic sie
          nie rusza a zycie pokazuje ze czlowiek sukcesu tez moze miec pecha.
          Brawo Otylia. Wlasnie dla takich ludzi sad powienien zastosowac prawo
          szczegolnej laski. To ona rozslawia Polske (nie tepe polactwo bez szkol jezykow
          obycia i kasy klasy) na Swiecie. Potrafila sie po osobistej tragedii utraty
          brata podniesc. Sama ta swiadomosc utraty brata jest dla niej wystarczajaca kara.
          • abba15 polactwo chce krwi! - a co to za ścierwo żydoskie? 22.02.07, 17:05
          • 1europejczyk Wprost przeciwnie: nie chce wiecej krwi na drogach 22.02.07, 17:42
            Proby deskredytowania tych co chca sprawiedliwego surowego wyroku poprzez
            nedzne, upadlajace sprowadzanie problemu na plaszczyzne glupiej zawisci i
            zazdrosci swiadcza tylko i wylacznie o braku zrozumienia charkteru pokazowego
            calej sprawy wynikajacego z popularnosci naszej mistrzyni swiata. Popularnosc
            oprocz swoich dobrych stron ma rowniez swoje negatywy. I wlasnie w takiej
            sytuacji znalazla sie obecnie Otylla Jedrzjczak nie zgadzajac sie na lagodny wyrok.
            Re: polactwo chce krwi!!!!!
          • elka_g Re: polactwo chce krwi!!!!! 22.02.07, 18:11
            alterpars napisał:

> taka Otylia. Troche tam plywa i dostala samochod za 200 tys. To sie polactwu
            ni
            > e
            > podoba. To raz. Drogi w Polsce to prehistoria ale budowy autostrad tez
            polactwo
            > nie chce bo woli miec przyrode na ktorej z upodobaniem jara pety (widziane
            > wczoraj ekolog w TV z petem w dziobie). Wogole to jest fajnie jak jest i nic
            si
            > e
            > nie rusza a zycie pokazuje ze czlowiek sukcesu tez moze miec pecha.
            > Brawo Otylia. Wlasnie dla takich ludzi sad powienien zastosowac prawo
            > szczegolnej laski. To ona rozslawia Polske (nie tepe polactwo bez szkol
            jezykow
            > obycia i kasy klasy) na Swiecie. Potrafila sie po osobistej tragedii utraty
            > brata podniesc. Sama ta swiadomosc utraty brata jest dla niej wystarczajaca
            kar
            > a.

A nie szkoda Ci upadku autorytetu jakim Otylia była dla młodzieży?
            Poddanie się karze byłoby kolejnym dowodem odwagi i siły etycznej tej
            dziewczyny.
            Unikanie odpowiedzialności poprzez kruczki prawne prędzej czy później wypali ją
            A szkoda.
          • pogoda1251 Re: polactwo chce krwi!!!!! 22.02.07, 20:51
            wiesz co alterpars, wybierz sobie inne obywatelstwo i zmiataj stąd. Gdybyś miał
            trochę wiecej rozumku to zrozumiałbyś że to nie o 200 tys chodzi, tylko o to,
            że jak sie nie umie jeździć na 4 kółkach to się nie wsiada na górala. A jaką to
            ona ma niby klasę i obycie. Przecież to co robi to tez robi dla kasy! To wstyd
            dla Polski, że taka osoba nie przyznaje się ze popełniła błąd to dopiero będzie
            wstyd dla naszej ojczyzny. I jeszcze jedno - wiesz - czasem szkoła nie ma nic
            do rzeczy mnóstwo jest idiotów po studiach, które pozornie już do niczego nie
            obligują
    • krzysztof3 Żenada. Przy 70km/h Trabant by lepiej wyglądał 22.02.07, 16:58
      tych biegłych powinno się oskarżyć o składanie fałszywych opinii
      • alterpars Re: Żenada. Przy 70km/h Trabant by lepiej wygląd 22.02.07, 17:02
        rozumiem ze jestes bieglym, wielbicielem trabantow i nie mogles zniesc ze Otylia
        jezdzi Chryslerem.
        • 1europejczyk rozumiem ze jestes bieglym, wielbicielem trabantow 22.02.07, 17:33
          "rozumiem ze jestes bieglym, wielbicielem trabantow"

Nie potrzeba byc bieglym: wystarczy zapytac przedstawiciela firmy Chrystler
          gdziekolwiek poza Polska, ze zdjeciami w reku. Zaden nie przyzna sie ze tak moze
          wygladac samochod, ktory sprzedaje po wypadku w warunkach zdefiniowanych przez
          polskich "expertow".
          Nie ujmujac nic utrzciwym (bo tacy tez istnieja),sa w duzej czesci oszustami
          ubezpieczeniowymi "ciezko" pracujacymi na nasze "zaszczytne" miejsce w rankingu
          korupcji. Wiem cos o tym!

Re: Żenada. Przy 70km/h Trabant by lepiej wygląd
          • r306 Bhehehehe 22.02.07, 17:56
            No prosze :) Rozumiem, ze przy koziolkowaniu dach w Chrystlerze przy jego masie
            sie nie wgniata :) Super :)
            Swoja droga... ze czego wykonane sa slupki dachowe tego demona, ze wytrzymuja
            nacisk ok 3 ton? :) (masa zwielokrotniona przyspieszeniem).
            • 1europejczyk Moze nie ten samochod widziales bo na zdjeciu 22.02.07, 18:50
              ktore bylo w GW jeszcze kilka dni temu, a ktore nie jest juz prezentowane na
              portalu, przypuszczlnie na prozbe Chrystlera, widac wyraznie, ze slupki dachowe
              zostaly powaznie przygniecione nawet po stronie kierowcy, nie mowiac o tylnej
              czesci ktora ucierpiala jeszcze bardziej.
              Re: Bhehehehe
            • jclark Re: Bhehehehe 22.02.07, 20:41
              r306.. to że się wgniata przy dachowaniu nie ulega wątpliwości...mnie raczej
              zastanawia skad jeśli wierzyć biegłym, przy prędkości 110 km/h po przejechaniu
              100m po poboczu (zakładam, że choć trochę hamowała przez te 100m) wzięła się
              energia kinetyczna potrzebna do kilkakrotnego dachowania??
    • tanhauser Krokodyle łzy i brak honoru... 22.02.07, 17:02
      Mistrzyni świata i olimijska nie ma odwagi cywilnej przyznać się, że zawiniła
      śmierci brata. Wrak auta w strzępach, trup i wyprzedzanie na trzeciego, to dla
      sądu niewystarczające dowody na winę kierowcy? Wolne żarty!
      Otyli tylko na tym straci - mogła poddać się karze w zawiasach, a ludzie nadal
      by ja kochali, bo jej tragedia sprawia, że wydaje się być bliższa przeciętemu
      człowiekowi, tak samo podatna na błędy i złe życiowe decyzje.
      Ale jeśli czuje się niewinna i pragnie doączyć do grona cwaniaków, polityków i
      mącicieli stojących ponad prawemo... jej wola... ludzie tego nie zapomną... i
      wielu się od niej odwróci... ja także.
      A z krokodylich łez i zapewnień, o zdruzgotaniu psychicznym pozostał tylko
      pusty śmiech.
      • elka_g Re: Krokodyle łzy i brak honoru... 22.02.07, 18:07
        tanhauser napisał:

> Mistrzyni świata i olimijska nie ma odwagi cywilnej przyznać się, że zawiniła
        > śmierci brata. Wrak auta w strzępach, trup i wyprzedzanie na trzeciego, to
        dla
        > sądu niewystarczające dowody na winę kierowcy? Wolne żarty!
        > Otyli tylko na tym straci - mogła poddać się karze w zawiasach, a ludzie
        nadal
        > by ja kochali, bo jej tragedia sprawia, że wydaje się być bliższa przeciętemu
        > człowiekowi, tak samo podatna na błędy i złe życiowe decyzje.
        > Ale jeśli czuje się niewinna i pragnie doączyć do grona cwaniaków, polityków
        i
        > mącicieli stojących ponad prawemo... jej wola... ludzie tego nie zapomną... i
        > wielu się od niej odwróci... [...]

No właśnie. To dla mnie istota tej sprawy.
        Wiem, że trudno poddać sie karze, przyjąć wyrok i przez kilka lat mieć w
        papierach stwierdzenie "karana"

Ale tak byłoby chyba sprawiedliwie. Tak by należało.
        Pewnie adwokaci wmówili młodej dziewczynie cos innego.
    • fuchsgs Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 k.. 22.02.07, 17:04
      JESTEM KIEROWCĄ samochodowym i co dziennie widzę te biedne "OTYLIE"na
      drodze,wyprzedzanie na trzeciego itp.z powodowała wypadek z ofiarą smiertelną
      powinna bez względu zostać ukarana jak normalny obywatel!!!
    • fuchsgs Re: Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 22.02.07, 17:07
      minetaur1 napisał:

> Szkoda dziewczyny...Podziwiam ją za to, że potrafiła się podnieść po takiej
      > tragedii i wrócić na sczyt. Historia rodem z Hollywood. Teraz przed nią
      > kolejna cieżka próba. Jasne, że nie może być traktowana inaczej niż zwykły
      > człowiek, ale miejmy nadzieję, że tym razem zwycięży zdrowy rozsądek.
      BIEDACTWO,A JAK BY W SAMOCHODZIE ZAMIAST JEJ BRATA SIEDZIAł TWóJ BRAT!!!!!!
    • 1europejczyk Wiarygodnosc reklam samochodu w swietle 22.02.07, 17:20
      wiarygodnosci ocen expertow pozwala na szereg domyslow.
      Mowilo sie ze jechala duzo szybciej niz 110 km/godz (okolo 150 km/godz) i ze
      zanim uderzyla w drzewo przejechala kilkadziesiat metrow hamujac po zaoranym
      polu i zrobila kilka "dachowan". Ze zdjecia samochodu i smierci pasazera w
      warunkach okreslonych przez rzeczoznawcow samochod, ktorym jechala jest skrajnie
      niebezpieczny (gorzej niz maluch)!
      Nie wiem jaka jest jego klasyfikacja wobec miedzynarodowych samochodowych
      standartow bezpieczenstwa okreslana w testach udarowych ale z popularnosci i
      ceny wnosze, ze nienajgorsza. Polskie expertyzy dotyczace szybkosci
      przedstawione sadowi podwazaja wiec caly system ocen bezpieczenstwa samochodow
      akceptowany na swiatowym rynku motoryzacyjnym.
      Co na to przedstawiciele Chrystlera (bo o ile pamietam i z tego co zostalo z
      samochodu wnosze to byl Chrystler) ?

Biegły sądowy: Otylia Jedrzejczak jechała 110 k..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka