signal a kto zostanie w PiS ? 25.02.07, 12:05 same cieniasy z Lepperem i Giertychem na czele, toż to gwóźdź do trumny Kaczyńskich ! Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 Marcinkiewicz i Sikorski- ogolnie bardzo slabi 25.02.07, 12:18 Nie tylko dlatego, ze PiS z nich zrezygnowalo. W zasadzie media wykreowaly ich na zdolnych politykow. W kategoriach miedzynarodowych ich poziom, jak zreszta wiekszosci polskich politykow, jest mierny. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 pomroczna błazenada paranoidalna 25.02.07, 12:16 "demokracja jest dobra jak my rządzimy i jest niedobra jak nie my rządzimy!" II pokolenie UB tak wnioskuje bo tak myślą typowi UBszuje! Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 pomroczna błazenada paranoidalna, to choroby abby 25.02.07, 12:22 ile klas podstawówki skończyłes? Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: pomroczna błazenada paranoidalna, to choroby 25.02.07, 12:27 popelina2005 napisał: > ile klas podstawówki skończyłes? Jakby nie patrzec – z pary Tusk – Rokita jak z balona z sykiem uchodzi powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 pomroczna błazenada paranoidalna 25.02.07, 13:45 popelina2005 napisał:> ile klas podstawówki skończyłes? skończyłem wszystkie matołku w przeciwieństwie do ciebie kołku Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: pomroczna błazenada paranoidalna 25.02.07, 14:20 abba15 napisał: > popelina2005 napisał:> ile klas podstawówki skończyłes? ________ skończyłem wszystkie matołku w przeciwieństwie do ciebie kołku ________ abbusie15_____ i na tym twoja ewolucja edukacyjna się zakończyła... co widać ,słychać i czasami nawet ....czuć....... www.konikpolski.ox.com.pl/galeriawww/gal55.php Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Przecież Marcinkiewicz i Sikorski nie pójdą 25.02.07, 12:30 do parti komunistycznej Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Przecież Marcinkiewicz i Sikorski nie pójdą 25.02.07, 12:32 poglodzio napisał: > do parti komunistycznej Racja! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Przecież Marcinkiewicz i Sikorski nie pójdą 25.02.07, 12:55 No akurat PO jako tako się podczas kampani maskowała ale teraz wszystko wyszło na jaw, co pokazuj sojusz z komunistami jak i jej program i ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Brawo Donald.....!!!!!!_______ tylko w ten sposób 25.02.07, 12:36 można rozpieprzyć PiSuar, bo "olewanie" ich ciepłym moczem nawet najbardziej żrącym , żadnego efektu nie przyniesie........ A na razie pozostaje lać szczyny w paszcze PiSuarów.........w końcu się zadławią bi.gazeta.pl/im/3/3695/z3695383X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 12:39 "Lider Platformy zapewnia jednak, że żadnych propozycji ani Marcinkiewiczowi, ani Sikorskiemu nie składał." Jak to nie, na łamach gazety. Czeka, aż sami przyjdą. Nikt przynajmniej nie zarzuci, że podbiera ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Każdy bzdet Tuska albo Lecha W. to w GW .... 25.02.07, 12:45 wydarzenie na skalę Drogi Mlecznej.To samo dotyczy Kalisza,Niesiołowskiego ect ect.Wypowiedzi ,,Pisiorów'' są komentowane z marszu na NIE,do którego to GW już blisko coraz bliżej. Urban Michnik dwa bratanki ..podobno obaj lubią wypic? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 12:47 Panie Tusk...co się Panu w tej głowie roi? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Ja bym sie cieszyl z Tuska w Tworkach..... 25.02.07, 12:53 Ja też ......ale widze go w roli ordynatora oddziału na którym leżałyby PiSuarowe stany beznadziejne...... www.dago.pmp.com.pl/monty/anim/sil.gif Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 12:51 a może jeszcze Kurskiego, Cymańskiego, Przemysława Edgara, Putrę, Szczypińską ...? To może tego PiSu nie ruszać? Niech się sam rozp... we własnym składzie i sosie ---- poTworki W O N !!! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 12:59 piskoala napisał: > > a może jeszcze Kurskiego, Cymańskiego, Przemysława Edgara, Putrę, Szczypińską . > ..? > > To może tego PiSu nie ruszać? Niech się sam rozp... we własnym składzie i sosie > > ---- > poTworki W O N !!! __________________________________________ Nie mieszaj szczyn PiSuarowych z wykształciuchami.......... Tusk nie zniżyłby się do poziomu kaczego kupra...... Jest pewna różnica w wizerunku PiSuarów i tych,których wymienia Tusk..... bi.gazeta.pl/im/5/3864/z3864895N.jpg bi.gazeta.pl/im/5/3442/z3442175X.jpg bi.gazeta.pl/im/0/3671/z3671420X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Tuskowi...się śniło,że mu się bygło gziło.Marzy- 25.02.07, 12:58 ciel.Niech sobie pomarzy np.że media Rydzyka przejął abp Zyciński,że moherowe berety przeszły do PO,że Premier jak Prodi podał się do dymisji a prezydent ją przyjął i wyznaczył na to miejsce Rokitę itp itd.Zamiast marzyć,do roboty! Władzy nie zdobywa się marzeniami,lecz walką,ciężką pracą a nie bezczynnością.Do roboty!Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
brillo Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 12:58 czy ma pan w dupie swoich wyborcow? przeciez pis to jest juz inna bajka. niech sie zastanowi osoba zanim cos powie. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Tylko Platforma Obywatelska 25.02.07, 13:04 może ocalić ten naród od ZAGŁADY. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk PO - zawsze przegrywa i przegrywać będzie :-) 25.02.07, 13:19 Chyba, że wyrzucą von Thuske, Schetynescu, Chlebowa, Hajke Bufetową, TW Musta itp. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: PO - zawsze przegrywa i przegrywać będzie :-) 25.02.07, 14:17 Więc kto wygrał wybory samorządowe ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Cenię sobie Marcinkiewicza, Sikorskiego, Rokitę 25.02.07, 13:05 ALE NIE KOMBINATORA TUSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
zygi222 Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 13:06 Takich polityków raczej każdy chciałby mieć,ale to trzeba pracowac w swojej parti zeby miec tej klasy polityków,po prostu należy sie zachwywać tak jak Politycy tej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.kulka Polska scena polityczna to bagno. 25.02.07, 13:34 Polska scena polityczna to bagno.Przewijają sie tylko aferzysci,zdrajcy, cwaniacy,psychopaci i agenci obcych słuzb,najczesciej CIA. Najpierw nalezałoby zdelegalizowac wszystkie partie i ich szefostwu zabronic pracy politycznej na 10 lat.Dopiero wtedy mozna budowa cos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Tusk odejdzie a Gilowska i Płażyński wrócą? 25.02.07, 13:46 A ja będę sie cieszył jeśli Tusk odejdzie,a Gilowska wróci.... NIC TAK NIE WZMOCNI PLATFORMY Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:13 Po tej wypowiedzi mego rówieśnika niejakiego Donalda Tuska, nie mam najmniejszych wątpliwości co do tej Partii. Bycie Politykiem to świadome branie współodpowiedzialności za Ojczyznę - tak myslę ja. Platformie Obywatelskiej natomiast marzy się jedynie władza i koryto. Sama nazwa Platforma Obywatelska - powinna byc skierowana na ludzi i dla ludzi, obywateli naszego Państwa. Jest jednak inaczej. Platforma zamiast być właśnie wśród Ludzi i dla tych ludzi pracować jest wręcz feudałem dla swoich członków, a człowiek, zwykły szary Polak jest dla nich niczym. Chęć pozyskania "nowych autorytetów" w celu zwiększenia "siły partii" świadczy o tym że o nic innego Tuskowi i całej wierszyczce PO nie chodzi jak o WŁADZĘ, a co za tym idzie koryto z którego bez przeszkód będą mogli czerpać, i dalej sprzeniewierzac Polski Majątek Narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:16 O ile mnie pamięć nie myli to PiS sięgnął do DNA Leppera jakiś czas temu. Przecież niżej upaść nie sposób. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:19 Jakoś pamięć cię zawodzi bo zanim PiS "sięgnął" dna jak piszesz PO wypięła się dupą na Polskę na szą Ojczyznę i na Nas nie wchodząc w koalicję. Zobacz film "Przed i PO" tutaj: orlegniazdo.org/modules/mP3/ i zastanów sie nad swoim żałosnym wpisem. Powstaje jednak alternatywa, nowa Partia dla Ludzi i dla dobra Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:28 > Jakoś pamięć cię zawodzi bo zanim PiS "sięgnął" dna jak piszesz PO wypięła się > dupą na Polskę na szą Ojczyznę i na Nas nie wchodząc w koalicję. Pamięć mnie nie zawodzi obywatelu kundliński. Tworzenie koalicji parlamentarnych polega na poszukiwaniu konsensusu, który wiąże się z wzajemnymi ustępstwami. To wzajemna nieufność (dzięki negatywnej kampanii pisu), małostkowość i żądza władzy PiSu doprowadziły do splendid coalition z LPR i SO. Nijakość, brak programu i pomysłów, marazm PO i LiD to inna sprawa. Nie mam czasu na oglądanie propagandowych pierdół. Co do twojej "alternatywy" - życzyłbym sobie partii mającej w programie zdrowy rozsądek zamiast wielkich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:34 zawsze kieruje sie zdrowym rozsądkiem - nie wiekimi słowami, a jeżeli już zawsze je realizuję z nawiązką. ---------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:54 Przejrzałem i muszę powiedzieć, że takie propagandowe agitki można sklecić w jedną noc. Zbyt wiele w tym patosu, zbyt wiele (pisałem o tym wcześniej) wielkich słów i za mało konkretów, aby nie traktować tych całych Klubów Patriotycznych Orle Gniazdo jak dobry dowcip. Sama nazwa niesie za sobą komiczno-negatywne konotacje, nie mówiąc o całej reszcie. Jeżeli chcecie stworzyć jakąkolwiek partię, musicie powiedzieć coś więcej niżeli rozmemłane frazesy o Ojczyźnie, honorze, przodkach oraz krainie mlekiem i miodem płynącej. Innymi słowy - wśród średnio rozgarniętych szóstoklasistów możecie stać się konkurencją dla Kółka Ekologicznego "Bury Miś". Nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 15:00 W takim razie nie masz pojęcia o tym jak powinna funkcjonować prawdziwa Partia. Partia nie jest od mówienia a ma działać - skutecznie działać. I nie w mediach a wśród ludzi i dla nich. A my to robimy. Robiliśmy i będziemy robić. Zrozum jedno póki nie zarejestrujemy - nie możemy nic więcej prócz założeń programowych napisać 0- a te czytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 15:14 Z pewnością mam dużo szerszy zakres wiedzy dotyczącej funkcjonowania partii od Ciebie, skoro nie zdajesz sobie sprawy, że era partii masowych skończyła się w latach 50tych (na świecie, u nas - wiadomo) i że mniej więcej w tym samym czasie media stały się krwiobiegiem demokracji. Innymi słowy - bez znanych twarzy, bez pomysłu na dobry pr, bez jakiegokolwiek kapitału mogącego kogokolwiek zainteresować, będziecie w tej samej pozycji, w jakiej się teraz znajdujecie - nieszkodliwych hobbystów-mitomanów śniących o władzy. Założenia programowe czytałem. Zaskakujące połączenie skrajnego liberalizmu, etatyzmu, nacjonalizmu z populistycznym zacięciem. Sorry - nie kupię tego ani ja, ani nikt, kto ma jakiekolwiek pojęcie o polityce. Radzę też zmienić nazwę na krótszą poważniejszą (Kluby Patriotyczne Orle Gniazdo? Litości!!!) oraz logotyp na prostszy i nowocześniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 16:11 Zazdroszczę ci tej wiedzy o ile jest prawdziwa, odpowiedz mi więc na jedno dlaczego tego kapitału nie wykorzystujesz chociażby aby skutecznie zadziałać dla dobra Polski Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 17:00 > Zazdroszczę ci tej wiedzy o ile jest prawdziwa, odpowiedz mi więc na jedno > dlaczego tego kapitału nie wykorzystujesz chociażby aby skutecznie zadziałać dl > a dobra Polski Odpowiedź jest oczywista : jestem daleko bardziej zainteresowany gromadzeniem kapitału pozwalającego mi na wygodne życie niżeli babraniem się w politycznym błocie. Polityka widziana od kuchni jest naprawdę zniechęcająca. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:26 W jednej z odpowiedzi napisałem dlaczego taka jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 16:35 qdlinski napisał: > W takim razie nie masz pojęcia o tym jak powinna funkcjonować prawdziwa Partia. > Partia nie jest od mówienia a ma działać - skutecznie działać. I nie w mediach > a > wśród ludzi i dla nich. A my to robimy. Robiliśmy i będziemy robić. Zrozum jedn > o > póki nie zarejestrujemy - nie możemy nic więcej prócz założeń programowych > napisać 0- a te czytałeś? No i tutaj bratku idealnie okresliles czym PiS nie jest, a nie jest "prawdziwa partia" poniewaz jedyne co PiS robi to szczeka i psuje...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 16:47 Rząd - ugrupowanie można ocenić na koniec jego kadencji - to tak jak z dzieckiem - zapłodniłeś kobietę ale dziecko zobaczysz dopiero po 9 miesiącach. Ja z ocenami kaczorków powstrzymałbym się nieco, tym bardziej że dzialają w skrajnie nieprzyjaznych warunkach. PO wypięło sie na Polskę i Polaków nie wchodząc w koalicję, a przecież na skrzydłach POPiS-u zdobyli z 30% swoich głosów, POPiS to był sztandarowy numer ich programu wyborczego. PiS po tym incydencie wybrał mniejsze zło wszedł w głupią koalicję ale dzięki niej coś ze swego programu robi, realizuje. Bliżej mi było do PO, dzisiaj myślę jak wielu wyborców i byłych już członków PO że daliśmy się wystrychnąć, omamić. Takie jest życie ale ja nie rezygnuję z pracy dla Polski i Polaków, znalazłem swoje miejsce i sposób na realizację mego wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 17:01 qdlinski napisał: > Rząd - ugrupowanie można ocenić na koniec jego kadencji - to tak jak z dzieckie > m > - zapłodniłeś kobietę ale dziecko zobaczysz dopiero po 9 miesiącach. > Ja z ocenami kaczorków powstrzymałbym się nieco, tym bardziej że dzialają w > skrajnie nieprzyjaznych warunkach. PO wypięło sie na Polskę i Polaków nie > wchodząc w koalicję, a przecież na skrzydłach POPiS-u zdobyli z 30% swoich > głosów, POPiS to był sztandarowy numer ich programu wyborczego. > PiS po tym incydencie wybrał mniejsze zło wszedł w głupią koalicję ale dzięki > niej coś ze swego programu robi, realizuje. Bliżej mi było do PO, dzisiaj myślę > jak wielu wyborców i byłych już członków PO że daliśmy się wystrychnąć, omamić. > Takie jest życie ale ja nie rezygnuję z pracy dla Polski i Polaków, znalazłem > swoje miejsce i sposób na realizację mego wolnego czasu. No popatrz jaki jestes zaklamany bratku, piszesz, ze rzad, ugrupowanie oceniac mozna na koniec kadecji, ale oceniasz jednak PO, mam przez to rozumiec, ze rzad Millera tez oceniales na koniec kadencji? Chlopino to co piszesz to sie kupy nie trzyma, nie klam, ze blizej ci bylo do PO, bo gdyby tak bylo nie pisal bys teraz tych propgandowych bzdur, takie glosy jak twoj bardzo czesto pojawiaja sie na tym forum i sa olewane moczem prostym przez kazdego kto skonczyl chociazby podstawowke...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 17:30 Bo widzisz tylko takich teraz mogą mamić złodzieje z PO którzy rozkradali i rozprzedawali Polskę i robią to nadal. Ja coś na ten temat wiem. Ty natomiast - tobie kazano jeno pluć. A rób sobie tak dalej. Ja robię swoje. Tym się różnimy że ty jeno plujesz a ja coś tam robie dla Polski i dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 17:50 qdlinski napisał: > Bo widzisz tylko takich teraz mogą mamić złodzieje z PO którzy rozkradali i > rozprzedawali Polskę i robią to nadal. Ja coś na ten temat wiem. Ty natomiast - > tobie kazano jeno pluć. A rób sobie tak dalej. Ja robię swoje. Tym się różnimy > że ty jeno plujesz a ja coś tam robie dla Polski i dla ludzi Kto tu pluje glupcze jak nie ty, ktos cos ukradl, ty o tym wiesz a do prokuratury nie zglaszasz, to jestes wspolwinnym popelnionego przestepstwa, zlodzieju...;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:08 A skąd wiesz że nie, a może również do sądów. Zanim coś napiszesz sprawdź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:13 qdlinski napisał: > A skąd wiesz że nie, a może również do sądów. Zanim coś napiszesz sprawdź. Co mam sprawdzic? oPiSdziales juz do reszty ? Gdzie te sady skazaly cale rzesze ludzi PO za kradzieze ktore ty zglosiles do prokuratury ? Oskarzyles cale PO, czyli wszystkich ich czlonkow o kradzieze, wierze, ze masz na to dowody, dlaczego wiec ukrywasz je, to cie czyni wspolwinnym, czyli jests takim samym zlodziejem jak ci ktorych o to pomawiasz manipulatorze...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:27 Co zlodzieju, strach pzred wymiarem sprawiedliwoscia cie dopadl i kulac ogon pod siebia dajesz nura pod stol ? Nie tak predku, naszczekales, obsmarowales sie i innych g..em, to teraz odszczekaj to jak masz odrobine honoru, ty miernoto. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:30 Ja nie tulę ogona przed nikim, od tego jestem daleki. raczej odwrotnie. Ale pisz, pisz te swoje peany, pokaż jak twórczy są sympatycy PO - a może członkowie co ? przyznaj się ... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:41 Zatem powtorze moje pytanie jeszcze raz : Co zlodzieju, strach pzred wymiarem sprawiedliwoscia cie dopadl i kulac ogon pod siebia dajesz nura pod stol ? Nie tak predku, naszczekales, obsmarowales sie i innych g..em, to teraz odszczekaj to jak masz odrobine honoru, ty miernoto. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:46 Miło mi mieć przyjemność poznać elokwencję PO-pleczników Platformy Obywatelskiej, to skłania mnie do zreformowania moich poglądów o tej partii. Myślałem że to jedynie złodzieje a okazuje się że jeszcze złoczyńcy, wykorzystują do swoich niecnych celów ludzi upośledzonych, kaleków. Ale czemu sie dziwić - toć oni służą tylko a ktoś im wydaje polecenia. Pozdrawiam i współczuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 18:52 Nie ublizaj mi zlodzieju od poplecznikow itd. odpowiedz na zadane ci pytanie, tak robia normalni ludzie, ty dajesz dowod, ze normalny nie jestes, bo nie dosc, ze jestes gleboko uwiklany w jedna z najwiekszych afer finansowych w historii ludzkosci, to na dodatek nie masz za grosz honoru...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 16:32 qdlinski napisał: > Jakoś pamięć cię zawodzi bo zanim PiS "sięgnął" dna jak piszesz PO wypięła się > dupą na Polskę na szą Ojczyznę i na Nas nie wchodząc w koalicję. > Zobacz film "Przed i PO" > tutaj: orlegniazdo.org/modules/mP3/ > i zastanów sie nad swoim żałosnym wpisem. Powstaje jednak alternatywa, nowa > Partia dla Ludzi i dla dobra Ojczyzny. Lzesz jak ta bura suka bratku, PiS sie wypielo na Polske oszukujac PO, swoich wyborcow i honorujac leppera marszalkiem sejmu a pozniej giertycha, nie rozmawiasz tutaj ze swoja zona, ktorej mozesz wcisnac kazdy glupawy glodny kawalek, tutaj na forum GW ludzie doskonale pamietaja co bylo kilkanascie miesiecy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 16:52 Bo świadczą kim, czym tak naprawdę jest Platforma i jej elektorat. Sprawia mi to niesamowitą radość że mogłem cię poznać i zapoznać się z twoimi inteligentnymi wypowiedziami. Są one dla mnie nauka i źródłem wiedzy o ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 17:03 qdlinski napisał: > Bo świadczą kim, czym tak naprawdę jest Platforma i jej elektorat. Sprawia mi t > o > niesamowitą radość że mogłem cię poznać i zapoznać się z twoimi inteligentnymi > wypowiedziami. Są one dla mnie nauka i źródłem wiedzy o ... > Pozdrawiam Cieszac ie moje slowa w ktorych udowadniam ci lgarstwo ? To jakis nowy PiSi mosochizm, co bratku...? ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 17:37 Tak udowadniasz że jesteś bardzo inteligentny :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 17:52 qdlinski napisał: > Tak udowadniasz że jesteś bardzo inteligentny :) > Pozdrawiam Osobiscie nie mam takiego zdania o sobie, w rzeczywstosci mysle, ze moja inteligecja jest bardzo przecietna, a co ty masz do powiedzenia o swojej inteligiecjii...;)))))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:10 Nie wiem popytaj moich znajomych, klientów wreszcie ludzi którym pomagam bezinteresownie na co dzień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:16 qdlinski napisał: > Nie wiem popytaj moich znajomych, klientów wreszcie ludzi którym pomagam > bezinteresownie na co dzień. Moja inteligecja choc tuzinkowa, podpowiada mi, ze jestes wyjatkowym schizofremikiem i megalomanem, o czym ty PiSdzisz czlowieczku?Jacy klienci, jacy ludzie ktorym pomagasz? Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:25 no wiesz tobie także mogę pomóc ........ znam wielu dobrych lekarzy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:30 qdlinski napisał: > no wiesz tobie także mogę pomóc ........ Jak ? Robiac ze mnie to czym ty jestes, czyli zlodzieja, manipulatora, klamce, itd. ? Nie, dziki stary, ja pozostane przy swojej moralnosci, przynajmniej moge spokojnie spac w nocy i rano bez urazy popatrzec sie w lustro...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:33 ciekawe to poczytaj co zrobiła ostatnio HGW w Warszawie, jak to dobrze że Tusk nie jest Prezydentem z Polską byłoby podobnie i Niemcy mogliby zrealizować wreszcie marzenie Bismarcka. A my Polacy na kolana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:39 qdlinski napisał: > ciekawe to poczytaj co zrobiła ostatnio HGW w Warszawie, jak to dobrze że Tusk > nie jest Prezydentem z Polską byłoby podobnie i Niemcy mogliby zrealizować > wreszcie marzenie Bismarcka. A my Polacy na kolana. Co zrobila HGW i dlaczego niemcy mieliby zrealizowac marzenia Bismarka? Podaj jakies konkrety, bo burosuczysz jak ten najpospolitszy kundel :))) A moze wytlumaczysz mi jedna rzecz, ktorej w zaden sposob nie moge pojac ? Przez wiele lat bracia Kaczynscy twierdzili, ze maja niezbite dowody na to, ze ojciec Rydzyk jest agentem KGB, nie sadzisz chyba, za Kaczynscy klamali, dlaczego wiec, gdy wygrali wybory i maja pelnie wladzy nie zlikwiduja agenta KGB tylko z nim wspolpracuja, czyz nie mozna tego odczytac jako spelnieniem marzem Stalina ??? Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:49 Nie wiem nie interesują mnie Kaczyńscy na tyle aby się zagłębiać w ich myśli. Wiem jedno że dzięki Ojcu Rydzykowi zdobyli z 8% głosów. Może to ich przekonało że Rydzyk to jednak z lekka oszołom ale patriota. Myślę że gdyby Rydzyk był agentem to nie pozwoliłby Michalkiewiczowi publikować się na antenie.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 18:54 qdlinski napisał: > Nie wiem nie interesują mnie Kaczyńscy na tyle aby się zagłębiać w ich myśli. > Wiem jedno że dzięki Ojcu Rydzykowi zdobyli z 8% głosów. Może to ich przekonało > że Rydzyk to jednak z lekka oszołom ale patriota. Myślę że gdyby Rydzyk był > agentem to nie pozwoliłby Michalkiewiczowi publikować się na antenie.. Widze, ze jestes nie tylko zlodziejem ale rowniez antypolskim anentem KGB ! Rydzyk wedlug slow Kaczynskich amaja na to niezbite dowody, jest agentem KGB, i co ty na to..? Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 19:20 a niech sobie będzie każdy ma prawo do takiej czy innej pracy. Zazdrościsz mu - sam się zatrudnij - pełno ogloszeń w GW Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszą mnie twoje słowa 25.02.07, 19:38 qdlinski napisał: > a niech sobie będzie każdy ma prawo do takiej czy innej pracy. Zazdrościsz mu - > sam się zatrudnij - pełno ogloszeń w GW Tak samo jak kazdy ma prawo do tego zeby byc tak zgnilym moralnie oszustem i zlodziejem jak ty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:28 laaazy_boy napisał: > O ile mnie pamięć nie myli to PiS sięgnął do DNA Leppera jakiś czas temu. > Przecież niżej upaść nie sposób. ;) _____________________________________________ PiSuary nie tylko sięgnęły DNA ale grzęzną i utopią się w bagnach Doliny Rozpudy......... Oby jak najszybciej........czas zapalić im kaganek.......... img95.imageshack.us/img95/1948/wieca5qc.gif Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: TUSK i PO to dno 25.02.07, 14:32 Grzebią się i co z tego. Opozycja cierpi na chroniczną anemię. Nie ma własnych pomysłów na to, aby zaistnieć medialnie. Taktyka PO ogranicza się do negacji PiSu. LiD natomiast boryka się z brakiem przywództwa, problemami organizacyjnymi i kompleksem postkomunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 14:36 Tusk jestes zebrakiem i kompletnym zerem politycznym tego pomyjowa.Partia ci sie rozlazi ty merklowski wschodni wasalu?Kup se lusterko i sie opluj zebraczyno.Zaczynam do ciebie czuc pogarde-w buraki dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 16:48 yxcv napisał: > Tusk jestes zebrakiem i kompletnym zerem politycznym tego pomyjowa.Partia ci si > e > rozlazi ty merklowski wschodni wasalu?Kup se lusterko i sie opluj > zebraczyno.Zaczynam do ciebie czuc pogarde-w buraki dziadu. Zaczynasz czuc pogarde ? :-o Czlowieczku, przeciezty jestes jedna welka pogarda...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
papciu1948 Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 14:48 panie TUSK do parti kobiet!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 14:51 Takie bicie piany nic nie da, nie można także stać z boku i przyglądać sie, każdego komu zależy na tym aby żyć w normalnym kraju zapraszam do współpracy: Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 17:07 qdlinski napisał: > Takie bicie piany nic nie da, nie można także stać z boku i przyglądać sie, > każdego komu zależy na tym aby żyć w normalnym kraju zapraszam do współpracy: Bicie piany powiadasz ? a moze to tylko bicie PiSka, co bratku ? Tusk tutaj nie bije zadnej piany, on tylko powiedzial niezobowiazujaco, ze milo bylo by widziec Marcinkiewicza z Sikorskim w PO, a co w takim razie powiesz o podchodach kaczynskich do Rokity, wedlug twojego toku myslenie to bylo bicie piany, prawda ? Wiec kto tu w Polsce najbardziej bije piane, czlowieczku ??? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 17:13 Polityka polega na biciu piany kralik, od lewa do prawa. Berło dostaje ten, kto bije największą. Innymi słowy - publiczne dawanie wyrazu chrapce PiSu na Rokite i PO na Marcinkiewicza/Sikorskiego nie ma w rzeczywistości żadnego znaczenia. To gra pustych gestów, których celem jest podtrzymanie zainteresowania mediów i godzenie w wizerunek przeciwnika. Tusk stara się zyskać w oczach umiarkowanych wyborców PiSu, którzy popierali Marcinkiewicza i Sikorskiego. Czyli, jak zawsze, mówi PO to taki fajny, sympatyczny PiS bis bez agresji, Leppera i Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 17:21 laaazy_boy napisał: > Polityka polega na biciu piany kralik, od lewa do prawa. Berło dostaje ten, kto > bije największą. Innymi słowy - publiczne dawanie wyrazu chrapce PiSu na Rokite > i PO na Marcinkiewicza/Sikorskiego nie ma w rzeczywistości żadnego znaczenia. T > o > gra pustych gestów, których celem jest podtrzymanie zainteresowania mediów i > godzenie w wizerunek przeciwnika. > > Tusk stara się zyskać w oczach umiarkowanych wyborców PiSu, którzy popierali > Marcinkiewicza i Sikorskiego. Czyli, jak zawsze, mówi PO to taki fajny, > sympatyczny PiS bis bez agresji, Leppera i Giertycha. Zgadzam sie z Toba w 100%, ja tylko chcialem udowodnic PiSkowi, ze bicie piany jest tym co robia wszyscy politycy i oskarzanie innych o bicie piany jest poprostu zenujaco glupie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 17:45 Narzucono wam jeden i to tylko agresywny styl polityki. Co niektóre kręgi miały w tym swój cel. Głównie chodziło o to by zniechęcić do polityki porządnych ludzi. Osiągnęli swój cel. Gro społeczeństwa wypięła się na politykę. Ale wygląda to nieco inaczej - wypięliśmy się na siebie i na ojczyznę. To dzięki nam u żłobu na każdym jego poziomie są obecnie w większości szumowiny, nieudacznicy, złodzieje i wszelkiego rodzaju męty. To nasza wina - a im to nie przeszkadza toż nikt im w kaszę nie dmucha. --------------- Ale istnieje wiele różnych form uprawiania polityki jak wiele różnych jest charakterów i osobowości tych wszystkich którzy mają dane "talenty" przywódcze i nie prawdą jest że polityka musi taka być. Wy uwierzyliście ja nie. Może gdy pożyjecie tyle co ja na tym świecie inaczej będziecie wszystko widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 17:54 qdlinski napisał: > Narzucono wam jeden i to tylko agresywny styl polityki. Co niektóre kręgi miały > w tym swój cel. Głównie chodziło o to by zniechęcić do polityki porządnych > ludzi. Osiągnęli swój cel. Gro społeczeństwa wypięła się na politykę. Ale > wygląda to nieco inaczej - wypięliśmy się na siebie i na ojczyznę. To dzięki na > m > u żłobu na każdym jego poziomie są obecnie w większości szumowiny, nieudacznicy > , > złodzieje i wszelkiego rodzaju męty. To nasza wina - a im to nie przeszkadza to > ż > nikt im w kaszę nie dmucha. > --------------- > Ale istnieje wiele różnych form uprawiania polityki jak wiele różnych jest > charakterów i osobowości tych wszystkich którzy mają dane "talenty" przywódcze > i > nie prawdą jest że polityka musi taka być. Wy uwierzyliście ja nie. Może gdy > pożyjecie tyle co ja na tym świecie inaczej będziecie wszystko widzieć Czlowieczku bez krzty umyslu, przeciez ty oskarzasz innych dokladnie o to co sami robicie i czym sami jestescie, swoje wlasne cechy przypisujecie oponentom, prosze, zamilcz, nie moge zniesc wiecej klamstwa w dzien swiety...;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 17:55 Postrzeganie polityki poprzez pryzmat idei i ideałów jest naiwnością w dobie powszechności używania marketingu politycznego. Politykę ujmuje się bowiem jako grę rynkową, w której rację ma ten, który najlepiej potrafi się sprzedać. Ten smutny zmierzch wyższych wartości jest niestety faktem, którego nie sposób zmienić, choćbyś nawet i założył te kółka patriotyczne w każdej gminie. Agresywny styl prowadzenia polityki i polityków w Polsce związany jest natomiast z tym, że wciąż uczymy się zasad demokracji. Polityka ujmowana w kategoriach rywalizacyjnych, jako gra o sumie zerowej, jest powszechną przypadłością w krajach postkomunistycznych. W skonsolidowanych demokracjach zachodnich, w których polityka jest grą kooperacyjną, sytuacja wygląda oczywiście odmiennie, choć i tu konieczność prowadzenia kampanii permanentnych, spowodowana ciągłą obecnością mediów i ich popytem na gorącą, krwistą informację, utrudnia poszukiwanie konsensusu. Nie mamy wpływu na te zjawiska, ponieważ są one spowodowane rozwojem technologicznym, a nie wolą polityków. Partie polityczne, ich programy i liderzy istnieją bowiem tylko jeżeli są oni widoczni w mediach. Aby być widocznymi konieczna jest wyrazistość, która prowadzi do zaostrzenia tonu wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:06 już Arystoteles wspominał: "Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów bowiem są to rządy hien nad osłami.” ----------------- i to są mądre słowa, bardzo mądre. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:09 qdlinski napisał: > już Arystoteles wspominał: > > "Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów bowiem są to rządy hien nad > osłami.” > ----------------- > i to są mądre słowa, bardzo mądre. Wynikaz tego, ze nazywasz PiS hienami a narod polski oslami, typowo PiSia madrosc...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:11 Miło mi znów poczytać twoje wynurzenia. Całkiem całkiem ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:14 ...a może dla odmiany, zamiast popisywać się podwórkową retoryką z podręcznika małego propagandzisty, wysili się pan i odpowie w sposób choćby przypominający merytoryczną ripostę. Szczerze mówiąc jestem zmęczony wszelkiego rodzaju forumowymi trollami, którzy plują na prawo i lewo. Chyba nawet widziałem jakiś artykuł o tym na stronie tej pańskiej kanapowej partyjki. O dziwo jednak poziom pańskich wypowiedzi nie odbiega zbyt daleko od tych, których raczy pan krytykować. Oczekiwałem po tej dyskusji czegoś więcej :). Cóż... Pozostaje odesłać pana do literatury i życzyć, aby stan pańskiej świadomości politycznej ulegał zmianie na lepsze wraz ze zdobywaną wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Panie Przemysławie... 25.02.07, 18:17 ... zapomniał bym... Sugeruję popracować nad stylistyką artykułów na pańskiej stronie. Te powtórzenia i błędy w deklinacji są momentami naprawdę żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Panie Przemysławie... 25.02.07, 18:19 laaazy_boy napisał: > ... zapomniał bym... Sugeruję popracować nad stylistyką artykułów na pańskiej > stronie. Te powtórzenia i błędy w deklinacji są momentami naprawdę żenujące. Przepraszam bardzo, a ten pan Przemyslaw to kto ? Bylbys tak laskaw i podal link do tej stronki ? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Panie Przemysławie... 25.02.07, 18:22 Rzuć okiem na posty qdlinskiego - w stopce jest link do strony tej partyjki kabaretowej. A Pan Przemysław był chyba wcześniej w UPRze, a teraz wymyślił sobie nową inicjatywę. Jakkolwiek, na stronie zamieszcza swoje słabiuchne artykuliki. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:21 Daleki jestem od wszelkiego rodzaju poprawności, po za tym nie jestem publicystą a mechanikiem. Niech Pan nie wymaga ode mnie więc gładkości słów, piszę z serca o tym co wiem. A że jestem zodiakalnym skorpionem czasami dość ostro to wychodzi. Pozdrawiam ewentualnie zapraszam na www.bana.pl czy na www.iskry.pl tam znajdzie Pan więcej moich wypocin robię to juz jakieś pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:24 qdlinski napisał: > Daleki jestem od wszelkiego rodzaju poprawności, po za tym nie jestem publicyst > ą > a mechanikiem. Niech Pan nie wymaga ode mnie więc gładkości słów, piszę z serca > o tym co wiem. A że jestem zodiakalnym skorpionem czasami dość ostro to wychodz Mechanik nie mechanik, tez musiales skonczyc szkole podstawowa, w ktorej uczyli podstaw j.polskiego...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:28 jakoś poszło z tą szkołą, udało się i to cieszy. a tobie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:33 qdlinski napisał: > jakoś poszło z tą szkołą, udało się i to cieszy. > a tobie? Nie bardzo ci jednak poszlo, no chyba, ze rodzice czekolade przed kazda klasowka nauczycielce kupowali...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:51 zależy o jaki przedmiot pytasz, bo mogło być różnie co niektórzy nauczyciele nie lubili słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:28 Dobra, przyznaję, za mocno i trochę niesprawiedliwie po panu pojechałem. Mimo, że nie zgadzam się z pana stanowiskiem, to cenię ludzi mających jakiekolwiek ideały i wierzących, że można cokolwiek zmienić. Moje spojrzenie na politykę i polityków jest wyprane z emocji - czasami zazdroszczę ludziom takim jak pan tej "naiwności" i wiary, że szczere intencje wystarczą, aby zmienić świat. Mam nadzieję, że nie uraziłem za bardzo :). Polityk musi mieć grubą skórę, proszę więc potraktować naszą wymianę zdań jako swoisty trening. A propozycja sięgnięcia po lekturę politologiczną jest jak najbardzie poważna. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:41 Nie uraziłem się na pewno. Zresztą powinien Pan to wyczuć. Zapewniam jednak że nie jestem jeno głupim teoretykiem. Raczej życie i codzienny kontakt z ludźmi uczy mnie wielu ciekawych rzeczy. A jeżeli chodzi o skuteczność działań - swoje wiem i potrafię wiele co niejednokrotnie w swoim ciekawym życiu udowodniłem. A UPR o którym wspomniałeś - myślałem (tak jak ty myślisz że czytanie jest lepsze od praktyki) że to elity i przy nich się rozwinę i czegoś nauczę - błąd ja musiałem ich uczyć, a gdy poczułem że z nimi nie można nic zdziałać - po prostu pożegnałem się. Mam jednak do nich wielki sentyment. W końcu to było moje pierwsze poważne zetknięcie się z Polityką. Szkoda mi co niektórych z tej Partii pracują naprawdę ciężko i ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:49 qdlinski napisał: > Nie uraziłem się na pewno. Zresztą powinien Pan to wyczuć. > Zapewniam jednak że nie jestem jeno głupim teoretykiem. Raczej życie i codzienn > y > kontakt z ludźmi uczy mnie wielu ciekawych rzeczy. A jeżeli chodzi o skutecznoś > ć > działań - swoje wiem i potrafię wiele co niejednokrotnie w swoim ciekawym życiu > udowodniłem. > A UPR o którym wspomniałeś - myślałem (tak jak ty myślisz że czytanie jest > lepsze od praktyki) że to elity i przy nich się rozwinę i czegoś nauczę - błąd > ja musiałem ich uczyć, a gdy poczułem że z nimi nie można nic zdziałać - po > prostu pożegnałem się. Mam jednak do nich wielki sentyment. W końcu to było moj > e > pierwsze poważne zetknięcie się z Polityką. Szkoda mi co niektórych z tej Parti > i > pracują naprawdę ciężko i ... W literaturze opisane jest zycie, czyli to co ty nazywasz praktyka, wyobras sobie, ze czytajac masz dostep do praktyki milionow ludzi, czym ze twoja praktyka jest lepsza, czy madrzejsza od praktyki milionow ? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 18:59 Myślę że tak, słowo pisane nie zawsze odzwierciedla prawdziwe poglądy autora. Ja wolę porozmawiać, dotknąć zapytać spojrzawszy w oczy - wówczas jestem pewien przekonań, doświadczeń i kompetencji. Ludzie piszą różnie, szczególnie ci którzy z tego żyją. Spotkałem sie z takimi rozbieżnościami w tym co napisał autor a co sobą reprezentuje że szkoda gadać. ------------ A z czasów mojej młodości takim hitem był "Traktat o dobrej robocie" napisany przez gościa który nie skalał sie pracą. Był jednak wzorem, wręcz cytowali go starsi, lepiej wówczas wykształceni ode mnie ludzie. Ja udowadniałem in praktycznie błędy autora. Pierwej mnie ignorowali mnie a później wracali by przeprosić i dalej być mymi kolegami czy przyjaciółmi. Takie jest życie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:09 qdlinski napisał: > Myślę że tak, słowo pisane nie zawsze odzwierciedla prawdziwe poglądy autora. J > a > wolę porozmawiać Nie mow o slowie pisanym ani o pogladach autora, bo nie znasz ani jednego ani drugiego, dlazego jestes taki glupi...:))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:22 jak do mnie piszesz odstaw lustro. Miłego wieczoru Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:24 qdlinski napisał: > jak do mnie piszesz odstaw lustro. ...ze co...? :-0 BUA HA HA HA HA HA Ile ty gowniarzu masz lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:27 Nie ośmieszaj sie to nawet czytac nie potrafisz. A w zaufaniu ci powiem że zwierzchnicy za dzisiejszy dyżur tutaj nic ci nie dadzą :) Szkoda co? Napisz na emila podeślę ci coś tam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:34 qdlinski napisał: > Nie ośmieszaj sie to nawet czytac nie potrafisz. > A w zaufaniu ci powiem że zwierzchnicy za dzisiejszy dyżur tutaj nic ci nie dad > zą :) > Szkoda co? Napisz na emila podeślę ci coś tam Widzisz glupcze, ja jestem materialnie calkowicie samowystarczalny, zatrudniam cale mnustwo ludzi i zebrac o jalmuzne za pisanie na foeum nie mam zamiaru, to nie moja liga, natomiast jest to twoja brozka, sam przeciez w poprzednim poscie napisales, ze wykonujesz pewne uslugi "polityczne" glabie :)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:44 "mnustwo ludzi" i pewnie mnustwo ci płacą Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 20:40 qdlinski napisał: > "mnustwo ludzi" i pewnie mnustwo ci płacą Ja nie okradam swoich pracownikow, ale widze,ze ty tak, w przeciwnym razie skad moglbys wiedziec, ze to pracownik pracodawcy placi, rozumiem, ze znasz to z "praktyki" zlodzieju :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:02 Nie oskarżałem Pana o znajomość teorii, bynajmniej. Wątpliwa zawartość merytoryczna pańskich wypowiedzi, pobieżność ocen i emocjonalność stylu sugeruje raczej nieznajomość zasad, którymi rządzi się polityka. Bycie praktykiem to żadna sztuka. Właśnie tacy politykierzy - mierni, bierni i głupio uparci w mylnym przekonaniu o swej wszechwiedzy, sprawiają, że poziom debaty publicznej stoi na tak żenująco niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:11 laaazy_boy napisał: > Nie oskarżałem Pana o znajomość teorii, bynajmniej. Wątpliwa zawartość > merytoryczna pańskich wypowiedzi, pobieżność ocen i emocjonalność stylu sugeruj > e > raczej nieznajomość zasad, którymi rządzi się polityka. > > Bycie praktykiem to żadna sztuka. Właśnie tacy politykierzy - mierni, bierni i > głupio uparci w mylnym przekonaniu o swej wszechwiedzy, sprawiają, że poziom > debaty publicznej stoi na tak żenująco niskim poziomie. Nie mozemy mowic o poziome debaty publiczne, bo ta poprostu nie istnieje w czasach gdy o tej debacie decyduja ludzie ktorzy nic do powiedzenia oprucz slawetnego "lapac zlodzieja" nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:12 Już wspominałem że mówisz Pan o jednej raptem politycznej drodze. Z racji prowadzonej działalności mam do czynienia z Polityką, tą obecną Polską Polityką. Często wykonuję dla tej Polskiej Polityki rożne zlecenia, a nazwał je Pan ostatnio marketingiem politycznym. Sory wróć - robiłem, od kiedy zaczęliśmy organizować Partię zaprzestałem tego. "No nie jestem takim idiotą na jakiego wyglądam" - to że mam inna moim zdaniem lepszą wizję działania i funkcjonowania Partii nie znaczy że jestem idiotą i nie znam sie na dównie które przypłynęło ze stanów i opanowalo póki co polski "rynek" polityczny. To przypłynęło nie po to by kształtować politykę ale by robić kasę. I tylko po to. Są inne o wiele skuteczniejsze metody "robienia" polityki, takie które po zdobyciu zaufania społeczeństwa, w żaden sposób i żadnemu marketingowi nie dadzą większych szans na sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:22 qdlinski napisał: > Już wspominałem że mówisz Pan o jednej raptem politycznej drodze. Z racji > prowadzonej działalności mam do czynienia z Polityką, tą obecną Polską Polityką > . > Często wykonuję dla tej Polskiej Polityki rożne zlecenia, a nazwał je Pan > ostatnio marketingiem politycznym. Sory wróć - robiłem, od kiedy zaczęliśmy > organizować Partię zaprzestałem tego. "No nie jestem takim idiotą na jakiego > wyglądam" - to że mam inna moim zdaniem lepszą wizję działania i funkcjonowania > Partii nie znaczy że jestem idiotą i nie znam sie na dównie które przypłynęło z > e > stanów i opanowalo póki co polski "rynek" polityczny. > To przypłynęło nie po to by kształtować politykę ale by robić kasę. I tylko po > to. > Są inne o wiele skuteczniejsze metody "robienia" polityki, takie które po > zdobyciu zaufania społeczeństwa, w żaden sposób i żadnemu marketingowi nie dadz > ą > większych szans na sukces. Zapewniam pana, ze jestes pan znacznie wiekszym idiota niz sam pan myslisz, chociazby dlatego, ze piszesz pan o polityce a nawet nie wiesz pan co to takiego jest, widzisz pan, dla Polskiej polityki ani zadnej innej zlecen sie nie wykonuje, co najwyzej mozesz pan wykonywac zlecenia dla jakiejsc partii politycznej, co zreszta pan wlasnie teraz robisz...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:25 wtrącanie sie do rozmowy nieznajomych to normalne dla "inteligentów" z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:26 qdlinski napisał: > wtrącanie sie do rozmowy nieznajomych to normalne dla "inteligentów" z PO? Jestes na tyle glupi, ze nawet nie wiesz co to jest forum dyskusyjne, tutaj nie ma prywatnych rozmow glabie...;))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:31 no jak nie ? to ja z tobą publicznie rozmawiam i tak tolerancyjnie cię traktuję? Ale ze mnie idiota, żebym wiedział to bym ale się pokazał !!! Teraz już nie będe zmienial stylu bo i tak wyszedłem na mięczaka który nie potrafi ripostować. Trudno może innym razem Pozdrawiam serdecznie, lecę. Rano muszę być w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie mów mi o demokracji 25.02.07, 19:36 qdlinski napisał: > no jak nie ? to ja z tobą publicznie rozmawiam i tak tolerancyjnie cię traktuję > ? > > Ale ze mnie idiota, żebym wiedział to bym ale się pokazał !!! > > Teraz już nie będe zmienial stylu bo i tak wyszedłem na mięczaka który nie > potrafi ripostować. Trudno może innym razem > Pozdrawiam serdecznie, lecę. Rano muszę być w Warszawie Spadaj juz idioto i mieczaku, jutro jak kazdy "honorowy" PiSesman pod zmienionym nickiem zaczniesz pluc na nowo, a ja sie swojego nie wstydze...:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr PO znów liże pisiory 25.02.07, 14:53 Hehe, nieodróżnialność PO od PiS bardzo mnie cieszy. Te dwie hydry zabiegać będą o ten sam tłum. Niech się przy okazji zadziobią wzajemnie. Normalni ludzie niczego na prawo od ściany szukać nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto [...] 25.02.07, 15:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Tusk już skończył swoją karierę polityka, to zło 25.02.07, 15:10 jakich mało. Zżerają go nienawiść, emocje i brak tolerancji - nie wróżę temu politykowi nic dobrego, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Tusk jeszcze jej nie zaczal tak na dobre 25.02.07, 15:35 bibbi5 napisała: > jakich mało. Zżerają go nienawiść, emocje i brak tolerancji - nie wróżę temu > politykowi nic dobrego, ok? ******************************************************************************** Obecność Kazimierza Marcinkiewicza i Radka Sikorskiego w PO bardzo by mnie ucieszyła - powiedział lider Platformy Obywatelskiej Donald Tusk w wywiadzie ------ powiedzial ze by go to ucieszylo i co w tym zlego, to to samo co powiedzialabym o tobie szczekaczko PiSdzielcow ze "zżera cie nienawiść, emocje i brak tolerancji" - zycze sobie aby takich krzykaczy w proznie bylo na forach jak najmniej, ok???? > Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Same plusy !!! 25.02.07, 16:14 Miłe memu sercu są tak inteligentne wypowiedzi sympatyków i członków PO. Przynajmniej wiadomo jest teraz wszystkim jaki PO ziom reprezentuje ta Partia i jej elektorat. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Same plusy !!! 25.02.07, 17:19 qdlinski napisał: > Miłe memu sercu są tak inteligentne wypowiedzi sympatyków i członków PO. > Przynajmniej wiadomo jest teraz wszystkim jaki PO ziom reprezentuje ta Partia i > jej elektorat. > Dziękuję i pozdrawiam Podam ci tylko kilka linkow na dowod inteligecji sympatykow i czlonkow PiS :))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57993160 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57993631 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57993791 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57994894 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57994462 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57994693 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57996041 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57987397 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57987372&a=57987400 Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Same plusy !!! 25.02.07, 17:36 A powiedz mi tak szczerze dlaczego podajesz mi jakieś linki do wypowiedzi jak twierdzisz zwolenników PiS, czy tym chcesz udowodnić że twoje rzygowiny są smaczniejsze niż tamtych. Pokazywanie że jest się równie głupim jak inni świadczy jedynie o tym. O niczym innym. Czyli podtrzymuję poprzedni post. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Same plusy !!! 25.02.07, 17:59 qdlinski napisał: > A powiedz mi tak szczerze dlaczego podajesz mi jakieś linki do wypowiedzi jak > twierdzisz zwolenników PiS, czy tym chcesz udowodnić że twoje rzygowiny są > smaczniejsze niż tamtych. Pokazywanie że jest się równie głupim jak inni > świadczy jedynie o tym. O niczym innym. Czyli podtrzymuję poprzedni post. > Pozdrawiam. Zygowiny to klamstwa i manipulacje, ktore to ty bratku tutaj uprawiasz, a twoj post jest tego ewidentnym przykladem, twoj jezyk nie rozni sie niczym od jezyka PiSesmanow do ktorych podalem ci linki, ja w przeciwienstwie do ciebie nie jestem zaklamanym smieciem, ktory przypisuje swoje najpodlejsze cechy swoim oponentom ;))) A i jescze jedno, nie pozdrawiaj mnie, bo to jest juz szczytem falszu i pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Same plusy !!! 25.02.07, 18:03 Jeszcze, jeszcze niech wszyscy widzą kto popiera Platformę i dlaczego ... Z wyrazami szacunku uprzejmie pozdrawiam (PK) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Same plusy !!! 25.02.07, 18:07 qdlinski napisał: > Jeszcze, jeszcze niech wszyscy widzą kto popiera Platformę i dlaczego ... > > > Z wyrazami szacunku uprzejmie pozdrawiam Co chcesz przez to powiedziec zlodzieju ? Moge cie tak nazywac bo jestes wspolwinnym zlodziejstwa jakiego dopuscilo sie PO, a ty to zatailes przed prokuratura...:))))) qdlinski = zlodziejaszek :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Same plusy !!! 25.02.07, 18:13 No widzisz już sam przyznajesz że PO kradnie. Cieszy, może trochę szczególików zajmę się tym obiecuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Same plusy !!! 25.02.07, 18:22 qdlinski napisał: > No widzisz już sam przyznajesz że PO kradnie. Cieszy, może trochę szczególików > zajmę się tym obiecuję. Jestes na tyle glupi, ze nie rozumiesz slow ktore sam napisales ? :-0 To ty pomawiasz cale PO o zlodziejstwo, jezeli masz dowody to do prokuratury, w przeciwnym razie jestes nedznym manipulatorem, ato podchodzi podparagraf glupcze...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Same plusy !!! 25.02.07, 19:01 wyraźnie napisałes: "Co chcesz przez to powiedziec zlodzieju ? Moge cie tak nazywac bo jestes wspolwinnym zlodziejstwa jakiego dopuscilo sie PO, a ty to zatailes przed prokuratura...:)))))" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Same plusy !!! 25.02.07, 19:58 Wracając do Pańskiej odpowiedzi na mój post - nawet mechanik z pustego w próżne nie przeleje. Brak elementarnej wiedzy z zakresu pr, marketingu i polityki w ogóle widać jak na dłoni po tym kabaretowym projekcie partii, która się Panu wymarzyła i poza ramy marzeń nigdy nie wyjdzie. Retoryczne i publicystyczne zacięcie w połączeniu ze średnimi umiejętnościami nie uczyni z Pana bohatera, polityka a nawet starającego się zachować pozory intelektualizmu politykiera. Pisałem wcześniej - o zbyt długiej i wręcz śmiesznej nazwie (kluby kojarzą się z klubami seniora albo knajpami), słabym logo (orła w koronie ma pis czy orlen - tymczasem wedle wszelkich zasad logo powinno być wyjątkowe) czy niespójnym ideologicznie programie. Za taki projekcik średnio rozgarnięty student nauk politycznych dostałby najwyżej 3 z minusem. Cóż, błądzić jest rzeczą ludzką, to fakt. Cnotą jest jednak sokratejskie stwierdzenie "wiem, że nic nie wiem", które doskonale do pana osoby pasuje. Mówiłem, że szanuję ludzi, którzy podejmują jakiekolwiek inicjatywy - to droga do zbudowania społeczeństwa obywatelskiego. Jednak gorzko bawią mnie osoby, które nie chcą dostrzec swych błędów i w przekonaniu o swej wiedzy czy słuszności robią głupstwa. Drogi Panie - proszę pójść choćby do Biblioteki UAM, wszak jest pan z Poznania, poczytać i douczyć się. Zdobywanie wiedzy naprawdę nie hańbi. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Same plusy !!! 25.02.07, 20:28 "projekcie partii" - gdzie pan takowy znalazł bo nie przypuszczam ... czy zna pan grę w pokera. Jeżeli tak to niech Pan pomyśli trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Same plusy !!! 25.02.07, 21:01 Choć znam pokera, to nie przepadam za hazardem. Może dlatego pańska odpowiedź wydaje mi się kompletnie niezrozumiała. Ma pan rację - projekt partii to określenie zdecydowanie na wyrost w odniesieniu do tych Kółek Patriotycznych Gniazda Orła, czy jak tam pan je nazwał. Studenckie projekty partii nie ograniczają się do oględnego bełkotu. UPRowi chyba zbyt dobrze nie idzie. Może to kwestia specjalistów... Jakkolwiek - kończąc tę jałową dyskusję - pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Same plusy !!! 25.02.07, 21:14 Jakoś tak dziwnie wy młodzi ludzie nauczyliście się oceniać rzeczy których tak naprawdę nie znacie - czyli jednak ten marketing ... no tak. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Same plusy !!! 25.02.07, 21:32 Aż chciało by się odpalić: "trzeba iść z duchem czasu dziadku"... Panie Robercie, smutna prawda jest taka, że na samych ideach nie da się już nic zbudować. Wyborcy, którzy decydują o politycznym "być albo nie być" opierają się nie na racjonalnych przesłankach (to oczywista porażka założeń o racjonalności wyborcy w demokracji) lecz na uproszczonym wizerunku politycznego podmiotu. Badania dowodzą tego czarno na białym. Tworząc partię musi pan wiedzieć, czego dokładnie ludzie potrzebują i w jaki sposób będą odbierali pana inicjatywę, pańską osobę i pański przekaz. Ta wiedza pozwoli na dostosowanie sposobu komunikacji i identyfikacji partii do rynkowego zapotrzebowania. Czas kampanii ad hoc z początku 90tych już nie wróci. Proszę przypomnieć sobie proces marginalizacji UPR, sposób w jaki Mikke traktowany jest w mediach. Same idee i pomysły znaczą niewiele bez ładnego opakowania. Choć grzechem byłoby stwierdzenie, że nie są istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Same plusy !!! 26.02.07, 00:25 Pożyjemy zobaczymy. A tak jadąc pociągiem "wysmerfowałem" coś nowego i wrzuciłem na: Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Panie Donaldzie, PO potrzebuje tozsamosci .... 25.02.07, 15:52 ....a nie zbieraniny pospolitego ruszenia od prawa do lewa. Stworzcie najpierw program ktory bedzie zrozumialy dla przecietnego wyborcy tak aby ludzie wiedzieli dlaczego maja glosowac wlasnie na PO. Jechanie tylko na niepopularnosci Kaczynskich moze nie wystarczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikorsk.. 25.02.07, 16:38 - Obecność Kazimierza Marcinkiewicza i Radka Sikorskiego w PO bardzo by mnie ucieszyła - Z pewnością, bo jak dotąd przepływ polityków zachodzi w przeciwnym kierunku. Obecnie nawet Rokita jest na płocie. Jak jeszcze Niesiołowski, Schetyna i Śpiewak oficjalnie przejdą do SLD to Tusk zostanie bez Świty. Ciekawe jednak jak na tę wypowiedź zareagują zwolennicy Tuska, którzy zdążyli już opluć zarówno Marcinkiewicza jak i Sikorskiego. Czy bedą teraz odkręcać swoje wcześniejsze wypowiedzi? A moze będą za nie przepraszać. No przecież chorągiewkę muszą teraz zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Tusk: Cieszyłbym się z Marcinkiewicza i Sikor 25.02.07, 18:10 Wspaniala wypowiedz panie Tusk. Gratuluje. Wlasnie stracil pan moj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
babettle666 Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .... 25.02.07, 18:21 Tusk ma za malo inteligentnych ludzi w PO wiec blaga politykow PiS o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 18:54 A przykladem ineteligentnego polityka ma byc ta miernota Marionetkiewicz? Smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:03 No nauczyciel fizyki - to dużo, bo popatrzcie poczytajcie kto popiera PO. Chociażby na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:08 Mhm, nauczyciele fizyki sa superinteligentni, wprost stworzeni do rzadzenia krajem. Oswiec mnie prosze kto taki popiera PO, ze miernota pokroju M. jest dla tej partii cennym nabytkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:14 wystarczy poczytać mojego oponenta kralika - ot jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:16 Bardzo konkretna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:23 Mam z nim świetną zabawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:32 Jak na superinteligentnego wyborce nie-PO, to ironie niezbyt lapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:30 qdlinski napisał: > wystarczy poczytać mojego oponenta kralika - ot jeden. Zenibyco ? Czy ja oskarzam kogokolwiek o zlodziejstwo ? CZyja w sposob w chamski insynuuje ci cos, ? Nie buraku, ja pierwszy zadalem ci bardzo grzecznie pytaniem ty na to odpowiedziales, oskarzeniami na cala PO o zlodziejstwo, wiec czym ty chamoto myslisz, ze jests ? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk chwyta sie brzytwy , brzytwa go zrani .. 25.02.07, 19:25 qdlinski napisał: > No nauczyciel fizyki - to dużo, bo popatrzcie poczytajcie kto popiera PO. > Chociażby na tym forum Co sugerujesz zlodzieju ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Tusk: Cieszylbym sie ... 25.02.07, 23:30 Nie ma sie co podniecac, Tusiu! Nici z tego! Prawdopodobnie kiedys premier z Krakowa, ktory jest nierychliwy ale cierpliry, przejmie stanowisko lidera POpaprancow. PS Sikorskiego oddaje POpaprancom za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner kralik to super burak do potegi n 26.02.07, 03:44 goscinnie zamieszczam link ktory polubilem: orlegniazdo.org/modules/news/article.php?storyid=18 Odpowiedz Link Zgłoś