Dodaj do ulubionych

Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik

27.02.07, 23:55
Wyszczekana kobitka!
Za złamanie prawa autorskiego powinna mieć proces, a tymczasem w nagrodę
zatrudnia ją "Życie Warszawy" - ciekawe, czy przybędzie tej gazecie
wiarygodnoścxi?
Swoją drogą, jak na lwicę Akcji Katolickiej i Opus Dei - wykazała się zaiste
wartościami katolickimi w stylu w.c.
Obserwuj wątek
    • qweta0 ciekawe, bo w tvn wypowiadała się zawsze całkiem 28.02.07, 02:46
      składnie
      • marcus_crassus swoja droga jak przeczytalem tekst tego 28.02.07, 07:31
        orlinskiego (ksywa : pan wysokie obcasy) to mam wrazenie ze mamy do czynienia z
        malpami ktore pobily sie o banany.

jedni sa warci drugich
        • tepetoja właśnie w tym momencie tworzymy jej popularność 28.02.07, 07:36
          bo z pewnością w naszym koślawym państwie dziennikarce to nie zaszkodzi - a
          będzie zatrudniana przez najlepsze dzienniki.
          • kszynka Re: właśnie w tym momencie tworzymy jej popularno 28.02.07, 07:54
            czego to ludzie nie zrobią żeby "zaistnieć"
            porażka
            • ciumcia Re: właśnie w tym momencie tworzymy jej popularno 28.02.07, 08:22
              Blog pani Michalik skasowano, ale jest jeszcze w cache Google: (klikać linki "Kopia")
              www.google.com/search?num=100&hl=pl&rls=en&hs=pVd&q=site%3Aelizamichalik.salon24.pl&btnG=Szukaj&lr=
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl Gniewomirze, gratulacje! 28.02.07, 09:35
                Dodam, że mój blog robi też ostatnio za piątą władzę, choć w dziedzinie o wiele
                mniej ważkiej, niż prawicowa publicystyka. ;)

Jako naukowcy prowadzimy ranking nierzetelnych dziennikarzy naukowych. Jak dotąd
                najbardziej oberwało się Dziennikowi.
                • hiob102 W ŻW będzie redagować reklamy agencji towarzyskich 28.02.07, 10:25
                  Do tego się nadaje ten (ta) piewca odnowy moralnej.
                  • inzynier_skrzypek Re: W ŻW będzie redagować reklamy agencji towarzy 28.02.07, 10:53
                    Zawsze mówiłem, że ci co podszywają się pod prawicowców są intelektualnymi zerami.
                    • gniewomir.swiechowski Eliza Michalik 28.02.07, 12:00
                      Obawiam się że kwestia jest bardziej skomplikowana, ale to czy będę ujawniał
                      dalsze bardzo ciekawe fakty nt. Elizy Michalik zależy od jej reakcji na całą
                      sprawę. Jeśli zareaguje prawidłowo, zwłaszcza że SDP ma się zająć sprawą, to
                      sprawa zostanie zakończona. Jeśli jednak dalej będzie szła w zaparte...

Jest kilka faktów, które wywołują poważne pytania co do moralności pani Elizy.
                      Ale czekam wciąż na dokumenty, i reakcje pani Elizy.
                      • samoistny Nie kaczyzuj :-) 28.02.07, 12:24
                        > Obawiam się że kwestia jest bardziej skomplikowana, ale to czy będę ujawniał
                        > dalsze bardzo ciekawe fakty nt. Elizy Michalik zależy od jej reakcji na całą
                        > sprawę. Jeśli zareaguje prawidłowo, zwłaszcza że SDP ma się zająć sprawą, to
                        > sprawa zostanie zakończona. Jeśli jednak dalej będzie szła w zaparte...
                        >
                        > Jest kilka faktów, które wywołują poważne pytania co do moralności pani Elizy.
                        > Ale czekam wciąż na dokumenty, i reakcje pani Elizy.

Po pierwsze - brawo za kawał roboty odwalonej przy dokumentacji całej sprawy.
                        Po drugie - nie psuj tego gadkami w stylu "coś wiem ale nie powiem". Jeśli masz
                        udokumentowane zarzuty to je opublikuj, jeśli nie, to przemilcz.
                        • gniewomir.swiechowski Re: Nie kaczyzuj :-) 28.02.07, 12:32
                          W sumie racja, jednak zarzuty nie dotyczą już bezpośrednio jej twórczości, więc
                          zachowuję daleko idącą ostrożność. Nie chcę robić "nagonki" na człowieka.

A poza tym mam szczerą nadzieję że jakiś łaskawca ją poinformuje że może być
                          gorzej, i czas już uciąć to wszystko.

Zasugerowała mi że może się skończyć to wszystko w sądzie, a ja bardzo nie lubię
                          takich sugestii. Mimo to czekam...
                          • ziemowit277 Re: Nie kaczyzuj :-) 28.02.07, 12:40
                            napisałeś: "Zaledwie jednego nie mogłem zweryfikować."

którego?
                            byłem autorem wiekszości wyszukań, to powinienem móc Ci pomóc.
                            • gniewomir.swiechowski jeden 28.02.07, 12:44
                              Do niedawna nie miałem dostępu do Surdykowskiego, ale już mam ten artykuł. ;)
                              • smieciowekonto Nie publikowałam a kopiowałam, nie współpracowałam 28.02.07, 15:06
                                a podkradałam honoraria. Nazywajmy rzeczy po imieniu pani EM.

"Gość Niedzielny", w którym publikowałam teksty, podziękował mi za współpracę Przez te absurdalne zarzuty straciłam jedno ze źródeł utrzymania - skarży się dziennikarka
                                • login.gazeta1 jej kretynizm zwrócił moją uwagę jakieś 2 tygodnie 28.02.07, 15:13
                                  temu. Co śmieszniejsze, zdziwiło mnie jej kretyńskie niezrozumienie realiów PRL (no, gó..arka, wiadomo) ale i chęć rozstrzeliwania za kontakty z peerelowskimi władzami. pomyslałem sobie, że to wyjatkowy debil, ale nie wiedziałem że taki cyniczny zakłamaniec.
                                  • akurach1981 Blog p. Elizy bardzo mi sie podobal 28.02.07, 15:53
                                    a mi sie blog Pani Elizy bardzo podobal,
                                    teraz juz rozumiem czemu

Friedmanna, Balcerowicza i Gilowska
                                    mowi wszystko za siebie

swoja droga zabawne jest jeszcze jedno,
                                    mianowicie, ze Eliza poprzez swoje teksty,
                                    byla uwazana przez wielu za "oszolomke"

ciekawe co ?? a moze sie czepiam
                                    pozdrawiam

www.salon24.pl
                                    • akurach1981 Re: Blog p. Elizy bardzo mi sie podobal 28.02.07, 16:05
                                      a ja mam do niej slabosc i nie przekreslalbym jej
                                      tylko z powodu paru niemadrych wpisow na blogu

ta slabosc do Elizy przypomina inna postac,
                                      a mianowicie prezydenta Kwasniewskiego,
                                      ktorego lista niefortunnych zachowan jest jeszcze dluzsza

moze poczrkajmy z uruchamianiem gilotyny i
                                      nie odcinajmy glowy pani Elizy

pozdrawiam,
                                      akurach
                                      • chrongen Napisałem wiersz o Michalik 01.03.07, 14:32
                                        Michalik miała koralik
                                        w pępku ze szlachetnej stali
                                        lecz tego nie pokazała
                                        bo oskarżeń się bała
                                        i porównań do Maddony
                                  • karagandak Na Forum Prasa i Media pisałem 7 stycznia o E.M. 28.02.07, 20:28
                                    Założyłem wątek o jej tupecie.Jestem zaskoczony,ze komuś się udało coś w tej
                                    sprawie zrobić.
                                • perski_dziadzio Re: Nie publikowałam a kopiowałam, nie współpraco 01.03.07, 10:14
                                  Eliza Michalik: "Można mi zarzucić niedochowanie rzetelności, staranności, ale
                                  nie plagiat. Jednak za ten błąd przyjdzie mi zapłacić jak za zbrodnię."

Pani Elizo. POGARDA nie jest karą "jak za zbrodnię". Jest zwyczajową i
                                  naturalną karą za niemoralność. A dziennikarska przyszłość? Dla mnie oczywisty
                                  jest jej brak. Pomoc Makarenki w osobie redaktora naczelnego "Życia Warszawy"
                                  raczej zaszkodzi gazecie, a Pani już nie pomoże. Będzie gwoździem do trumny
                                  barwnej "kariery" budowanej na kłamstwie.
                          • gniewomir.swiechowski Wpis z blogu Elizy który oburzył internautów 28.02.07, 12:43
                            Pod poniższym adresem macie wpis który wkurzył internautów.

Polecam razem z gogle sprawdzić akapity 2,3,4 z... pięciu.

2. Bartyzel
                            3. Wikpedia
                            4. Surdykowski

tinyurl.com/2ydl3x
                            Pozdrawiam, Gniewomir Świechowski
                            • gniewomir.swiechowski Re: Wpis z blogu Elizy który oburzył internautów 28.02.07, 12:48
                              btw Surdykowski jest w płatnym archiwum Rzeczpospolitej, a to kosztuje coś około
                              10pln
                          • wedhinbra Re: Nie kaczyzuj :-) 28.02.07, 13:59
                            Grożąc publikacją jakiś "faktów" narażasz się na zarzut szantażu EM. Mam
                            nadzieję, że to tylko moje błędne wrażenie!
                      • onufry.zagloba A"Patriotism is like racism" Gomberga i wczorajszy 19.08.07, 10:02
                        tekst twego kolegi po fachu, filozofa i ponoc "etyka" po UJ,
                        pt. "Patriotyzm jest jak rasizm" w GW, w ktorym o Gombergu nawet sie
                        nie zajaknal, podsuwajac "ludowi ciemnemu" dla niepoznaki Singera?
                        Mysle, ze tu takze mialbys sporo do zrobienia. A zadzialac moglbys
                        nawet skuteczniej:)
                        A swoja droga nie ma to jak ETYKA "PO POLSKIEMU": najpierw Kaczki
                        plagiatuja "Kodeks Etyki" Blaira, a potem (zapewne w ramach
                        ogolnopolskiej odnowy moralnej) Wybiorczy "etyk" plagiatuje innego
                        etyka:)))
                        • gniewomir.swiechowski Re: A"Patriotism is like racism" Gomberga i wczor 19.08.07, 15:17
                          Już to sprawdzam, ale to troszkę potrwa zanim dorwę ten tekst i będe mógł
                          zweryfikować temat. :>
                    • eti.gda Re: W ŻW będzie redagować reklamy agencji towarzy 01.03.07, 15:37
                      inzynier_skrzypek napisał:

> Zawsze mówiłem, że ci co podszywają się pod prawicowców są intelektualnymi
                      zera
                      > mi.

"...Mówią o mnie, że jestem zero,
                      A więc widać jestem ceniony,
                      Wszak jednostka to nic, dopiero
                      Zera zmienią ją wam w miliony..."
          • jarus16 Re: właśnie w tym momencie tworzymy jej popularno 28.02.07, 08:36
            tepetoja napisała:

> bo z pewnością w naszym koślawym państwie dziennikarce to nie zaszkodzi - a
            > będzie zatrudniana przez najlepsze dzienniki.

<<< W dzisiejszym świecie czym kto gorszy tym lepszy.Postęp występuje jedynie w
            technice.Reszta to powrót do jaskini.
            • mariuszdd Wyszukiwanie plagiatów:Bierzemy młodą na celownik 28.02.07, 12:41
              Wyszukiwanie plagiatów:Bierzemy młodą..ładną na celownik :) ,która pisze zbyt
              skomplikowane arty i łapiemy he
              Kiedy pisałem pracę dyplomową ,to przejrzałem inne o podobnej tematyce ,a że
              temat znałem ,to wychwyciłem plagiaty ...i okazało się,że dużo jest ewidentnych
              plagiatów ,można od razu z kopyta zabrać magistra :)
              Myślę ,że Polacy mogą być z tego powodu sławni

• gniewomir.swiechowski Re: Wyszukiwanie plagiatów:Bierzemy młodą na celo 28.02.07, 12:50
                Jeżeli ktoś rzeczywiście znajdzie coś nowego, czego nie ma ani na
                amyniechcemy.salon24.pl/index.html ani na elizawatch.blogspot.com/

To wysyłajcie to na : gniewomir85@o2.pl lub do twórców elizawatch
              • onufry.zagloba Sa slawni w UK: od czasu Kaczego plagiatu 19.08.07, 10:05
                "Kodeksu Etyki" niejakiego Blaira - nawet przedmowy roznia sie
                wylacznie PODPISAMI: w oryginale jest "Tony Blair", w
                plagiacie "Lech Kaczynski" :))))
      • badjuk Re: ciekawe, bo w tvn wypowiadała się zawsze całk 28.02.07, 14:30
        qweta0 napisał:

> składnie

no własnie, zawsze mnie to zastanawialo ze tak mloda osoba (w dodatku kobieta ;)
        potrafi poslugiwac sie takimi zwrotami, trafnymi ripostami i stwierdzeniami.
        Nie oznacza to jednak ze zyczylem jej zle, wrecz przeciwnie - mialem nadzieje ze
        ktos z mlodszego pokolenia potrafi cos sensownie i skladnie wyartykulowac.
        • topolowka Re: ciekawe, bo w tvn wypowiadała się zawsze całk 01.03.07, 14:29
          > qweta0 napisał:
          >
          > no własnie, zawsze mnie to zastanawialo ze tak mloda osoba (w dodatku
          >kobieta, potrafi poslugiwac sie takimi zwrotami, trafnymi ripostami i
          >stwierdzeniami.

Coz za obrzydliwy tekst - " w dodatku kobieta". Obrzydliwie mizoginiczny kraj
          ta Polska.
    • fraglesi67 Nieładnie oj nieładnie 28.02.07, 07:29
      Ale powinna mieć szansę odpokutowania
      • pietruszewskih Re: Nieładnie oj nieładnie 28.02.07, 08:09
        Ja też tak sądziłem. Ale to nie jest sprawa typu: "wymsknęło mi się". Pani
        redaktor swoją robotę robiła długo, świadomie i wielokrotnie.
        • tukot rzecz w tym że ona, jak na razie sie nie przyznaje 28.02.07, 08:44
          elementem pokuty jest skrucha i przyznanie do błędu. jeśli ktos nie uznaje swej
          winy to jaka gwarancja że nie będzie sie dopuszczał podobnie haniebnych czynów
          w przyszłości?

jakk dla mnie, ona na razie sama nie daje sobie szansy.
          • magazynio1 Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 09:45
            Dokladnie TO jest najobrzydliwsze. Pani Elizo - niech Pani nie mysli, ze w
            internecie sa sami nienawistni wrogowie - nie! Gdyby Pani powiedziala dawno
            temu - SORKI, STOP - nikt by Pani tekstow nie sprawdzal. A teraz, po tym co
            Pani powiedziala o calej sytuacji - po tym obrzydliwym odwracaniu kota ogonem
            jest dla mnie Pani skonczona jako redaktor.
            • starywyga4 Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 10:14
              A co wy sobie myślicie, że Balcerowicz to całe g...o to sam wymyślił? A
              przecież połowa polaków i cała europa uważa Go za geniusza i nikt jakoś nie
              doszukuje się plagiatów, a zarobił dużo więcej zamieszania, niż ta młoda
              dziennikarka.
              Chcę zadać pytanie ile zakładów splajtowało, albo ile rodzin popadło strefe
              ubóstwa, z tytułu działania p. Elizy, a ile z tytułu nazbyt liberalnej polityki
              tego drugiego. A zatem jeśli chcemy stanowić swoisty trybunał sędziowski
              zważmy, aby kara była współmierna do winy. Pani Elizo, pozdrawiam i do roboty.
              • cornellius Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 10:42
                starywyga4 napisała:

> A co wy sobie myślicie, że Balcerowicz to całe g...o to sam wymyślił? A
                > przecież połowa polaków i cała europa uważa Go za geniusza i nikt jakoś nie
                > doszukuje się plagiatów, a zarobił dużo więcej zamieszania, niż ta młoda
                > dziennikarka.
                > Chcę zadać pytanie ile zakładów splajtowało, albo ile rodzin popadło strefe
                > ubóstwa, z tytułu działania p. Elizy, a ile z tytułu nazbyt liberalnej polityki
                >
                > tego drugiego. A zatem jeśli chcemy stanowić swoisty trybunał sędziowski
                > zważmy, aby kara była współmierna do winy. Pani Elizo, pozdrawiam i do roboty.
                >

no prosze. kazdy zlodziej rozgrzeszony, bo nie byl ministrem finansow.
                • starywyga4 Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 11:00
                  >cornellius napisał:
                  > no prosze. kazdy zlodziej rozgrzeszony, bo nie byl ministrem finansow
                  Coś Ci się po.......ło, to minister finansów rozgrzeszony, dziennikarka ma być
                  skazana.
                • pkoperski Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 11:25
                  Do cornellius:
                  Lepiej sie nie kopac z koniem ;)
                • fnoll bo pierwszy milion trzeba ukraść... 28.02.07, 13:28
                  cornellius napisał:

> starywyga4 napisała:
                  > > Pani Elizo, pozdrawiam i do roboty.
                  >
                  > no prosze. kazdy zlodziej rozgrzeszony, bo nie byl ministrem finansow.

grunt, że się ładnie prezentuje i jest rozpoznawana, a że po drodze musiała się
                  nakraść, to przecież wybaczaaaalne... teraz na pewno się zmieni, hokus-pokus i
                  zacznie pisać naprawdę własne materiały

i może jeszcze jak ten urzędnik, co chciał muszelki lizać, wyspowiada się z
                  tematu i po sprawie - gościu też pracuje, jak pracował

a krytycy "nieprawomyślni"... o tych, to trzeba ciąć, bo destabilizują porządek
                  społeczny!

bueee...
              • bogda35 Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 12:00
                wypowiedż starego wygi jest rewelacyjna!!!! chłopina nie rozumie o czym mowa
                ale jest zaprogramowany na dowalanie Balcerowiczowi -tymczasem pani Eliza
                zrzyna z Balcerowicza teksty ktore podaje za swoje - dalej pani Elizo do roboty!
                wzywa stary wyga - no jaja kompletne!!!
                • mikolaj.plank Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 13:17
                  Stary wyga jest w ogóle rewelacyjny. Jeśli coś można zarzucić L.B. to tylko za mały liberalizm. Gdyby w Polsce rzeczywiście choc przez rok obowiązywała polityka liberalna, nie mielibysmy dziś kopalń, do których wciąż trzeba będzie dopłacać, nieefektywnego rolnictwa i innych reliktów komuny.
              • bogda35 Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 12:15
                pytasz stary wygo czy Balcerowicz sam to g... wymyslił.Oczywiście ze nie -
                wszystko podpowiedziała mu Elizka M.- a on to wszystko zerznął w swoim
                programie.Ona to poprostu teraz wyjawiła!!
              • jhbsk Re: Nie przyznac sie internautom - glupi pomysl 28.02.07, 13:01
                Bankrutowały socjalistyczne badziewia. Dzięki Balcerowiczowi możemy żyć normalnie.
              • karagandak ...pozdrawiam i do roboty ? 01.03.07, 00:28
                starywyga4 - to chyba są żarty !
                Nie trawię :
                1. Tupetu
                2. Beszczelności
                3.Traktowania mnie jak durnia,bo nie mam możliwości zareagowania i tylko mogę
                słuchać.
                4.Nieuzasadnionej ,napuszonej pewności w wygłaszanych sądach.
                No i nie piszemy "zadeklarowany" tylko "ZDEKLAROWANY" droga pani Elizo !
          • eti.gda Re: rzecz w tym że ona, jak na razie sie nie przy 01.03.07, 15:27
            tukot napisał:

> elementem pokuty jest skrucha i przyznanie do błędu. jeśli ktos nie uznaje
            swej
            >
            > winy to jaka gwarancja że nie będzie sie dopuszczał podobnie haniebnych
            czynów
            > w przyszłości?
            >
            > jakk dla mnie, ona na razie sama nie daje sobie szansy.

No cóż, przyznanie się do błędu i pokuta też nie daje gwarancji, że dany
            osobnik nie powtórzy tych samych błędów w przyszłości.
        • antyczub Re: Nieładnie oj nieładnie 28.02.07, 15:39
          moze i nieładnie postępowała, ale wygląda ładnie - chciałbym ją przelecieć.
      • jmurawko Re: Nieładnie oj nieładnie 28.02.07, 09:10
        > Ale powinna mieć szansę odpokutowania

Tiaa. I niech odda honoraria.

slowbear.blox.pl/2007/02/Comic-strip-6.html
      • cornellius Re: Nieładnie oj nieładnie 28.02.07, 10:38
        odpokutowac owszem, ale po przyznaniu się do winy. ta pan tego raczej tego nie uczyniła. w zamian zaatakowała czujnych bloggerów i gra pokrzywdzoną "odebrali mi zrodlo dochodów". przykre
      • haen1950 Re: Nieładnie oj nieładnie 28.02.07, 11:03
        fraglesi67 napisał:

> Ale powinna mieć szansę odpokutowania

Panienka leci na łatwizne. Ale jest przyczyna - dopóki holowała poglądy GP i
        redaktora Sakiewicza nic się nie działo. Od paru tygodni kaczorki przestały się
        jej podobać. No i znalazły się cudze myśli wpisane dokladnie jej dziewczęcą
        główke. Ogólnie to panienka słaba jest - niewiele tam własnych przemyśleń.
      • riince Dlaczego mam wrażenie, że 01.03.07, 08:07
        napisałeś to TYLKO po to, żeby po raz kolejny zareklamować tu swój blog? Nie
        chce ci się pisać dłuższego komentarza, bo tyle artykułów dziennie trzeba
        oblecieć, wkleić pierwsze lepsze zdanie jakie do głowy przyjdzie i OCZYWIŚCIE
        obowiązkowo sygnaturę z adresem bloga?
    • prezydent.magister żondam kary śmierci dla Elizy Michalik 28.02.07, 07:35
      w IV RP to jedyna sprawidliwa kara za takie zbrodnie
      • bogda35 Re: żondam kary śmierci dla Elizy Michalik 28.02.07, 12:06
        drogi magistrze! nie "żondam"lecz " żądam"-cos cienko z tym dyplomem? może
        doktorat za niewielka cenę na Ukrainie?
        • swan_ganz Re: żondam kary śmierci dla Elizy Michalik 28.02.07, 22:19
          > drogi magistrze! nie "żondam"lecz " żądam"-

a znana jest Ci ironia, Bogda? :-)
    • tepetoja właśnie Gazeta zrobiła jej bezpłatną reklame 28.02.07, 07:45
      • weronika8881 Re: właśnie Gazeta zrobiła jej bezpłatną reklame 01.03.07, 12:45
        Nie Gazeta i nie reklamę, bo reklama zawsze jest płatna. Antyreklama jest
        bezpłatna i tworzą ją ludzkie emocje, oburzenie. Ja nie czytałam pisma p.Elizy
        i nic nie straciłam.
    • jocek1 Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 07:45
      Wraz z powstaniem tvn24 i jej zabiegami o zapełnienie czasu antenowego
      "gadającymi głowami" zauważalna jest tendencja samokreacji tzw. publicystów -
      nie ważne są opinie, ważne że pokazuje swoja buzię w tv. A żeby sie uwiarygodnić
      owi "publicyści" robią wszystko, aby ich twierdzenia były słuszne - wymyślają
      tezę i tak manipulują informacjami, aby teza była słuszna. O ile ludzie
      doświadczeni dziennikarze ten lans dozują o tyle młode wilczki nie maja żadnych
      zahamowań. A wtedy nie ma czasu na pisanie bo nikt nie chce z nimi rozmawiać
      przed południem lecz późnym wieczorem - dla najbardziej aktualnego komentarza i
      najwyższej oglądalności. Proces wydawniczy też ma swoje ograniczenia, więc
      trzeba kopiować cudze teksty ...
      I jak widać tak szybko ich gwiazdy gasną, jak sie pojawiają.
      • 4krzych1 masz Jocek 100% racji... tylko w takiej sytuacji.. 28.02.07, 11:16
        ...mogą tworzyć się "kariery" takich bezczelnych typków, jak ta baba, która -
        jak widać - "z niejednego pieca medialnego" już żarła (bo nie chce się nawet
        powiedzieć - jadła)
    • swan_ganz Boicie się gryzipiórki? I dobrze :-) Tak ma być, 28.02.07, 07:47
      że zaczniecie się wreszcie liczyć z opiniami swoich czytelników (a nie tylko
      Naczelnych) bo w końcu żyjecie dzięki nam.
    • gdkj Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 07:51
      A no tak! Dziennikarzom wolno WSZYSTKO! nawet pospolite złodziejstwo uchodzi.

cyt:"odpieprzcie sie od generał"
      ten to dopiero sobie pozwolił...
      jak ktos postrzeli Pana Adama to też pozwolę sobie na coś takiego.
      coś za coś...

pozdrawiam.
    • swan_ganz Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 07:51
      > Najbardziej w całej tej sprawie zdziwiło mnie to, że historia Michalik
      > połączyła internautów wszystkich opcji politycznych. Wśród krytyków
      > dziennikarki znaleźli się ludzie z prawa, lewa, liberałowie, wyznawcy różnych
      > dziwnych poglądów - mówi Gniewomir Świechowski.

Internautów może i w tym przypadku ta sprawa połączyła ale przypominam wpisy
      niejakiej RKK (albo RRK)w S24.
      Kompletnie babie odbiło z tym atakiem "ciemnych sił katoprawicy"...
      No ale ona jest chyba jakąś dziennikarką więc ma prawo do pomyłek :-)
      • rrk1 Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 22:50
        "Internautów może i w tym przypadku ta sprawa połączyła ale przypominam wpisy
        > niejakiej RKK (albo RRK)w S24.
        > Kompletnie babie odbiło z tym atakiem "ciemnych sił katoprawicy"..."

I. Przypisujesz mi słowa, których NIGDY w żadnym moim tekscie nie użyłam
        "ciemnych sił katoprawicy"..."a to dlatego, że po pierwsze uważam je za
        niedopuszczalne jako określenie godzące zarówno w Kościół jak i w ludzi o
        popglądach prawicowych, do których sama się zaliczam; a po drugie słowa te są
        zwyczajnym przejawem chamstwa.
        II. wiesz, ze jestem kobietą, choć mój nick na to nie wskazuje
        Przeto uważam, że jesteś człowiekiem podłym, tchórzliwym, chętnie oczerniajacym
        innych,( no, chyba, ze tylko mnie), kłamiącym w celu.... no, właśnie, W JAKIM
        CELU? I jak ktos taki jak ty, tak niemoralny, śmie wypowiadac się w kkwestii
        moralności innych.

Na temat samej E.M. nie będę się wypowiadać. Wszystko co miałam do powiedzenia
        w tej sprawie powiedziałam w dyskusjach w Salonie24.
        Ni kwestionowałam faktu dokonania przez E.M zapożyczeń. Nie czuję się
        uprawniona do stwierdzania co jest plagiatem, a co nim nie jest w konkretnym
        przypadku. Broniłam jej przed sposobem rozprawiania się z nią przez
        internautów, którzy z różnych powodów, co wynika z ich wpisów, postanowili
        aktywnie w tej nagonce uczestniczyć.
        Natomiast na podstawie dodatkowych informacji jakie uzyskałam interesując się
        tą sprawą, mogę stwierdzić, że ma ona swój podtekst polityczny, którego nie
        zmienia fakt uczestnictwa w całej tej akcji głównie młodych osób z róznych
        opcji politycznych, nieświadomych tego podtekstu i działających w większości ze
        szczerych pobudek, choć także w wielu przypadkach powodowanych ambicją a także
        głebokż politycznż niechęcią do E.M. - co zresztą jest widoczne także w
        komentarzach na tym forum.
        Pewnym potwierdzeniem moich słów, jest fakt, że po likwidacji blogu E.M. sprawa
        w Salonie 24 całkowicie ucichła, a przeniosła się do innych mediów, skrzętnie
        tę sprawę dalej nagłaśniających.
        Dla lepszego zrozumienia sytuacji dodam, ze podobne zarzuty o plagiat dotyczące
        Macieja Rybińskiego, także poruszane przez internautów w Salonie 24 - nie
        przybrały jednak formy tak zorganizowanej i sprawnie przebiegającej nagonki jak
        w przypadku E.M. A przecież Maciej Rybiński jest w publicystyce polskiej
        postacią o znacznie większym formacie niż Eliza Michalik i jego teksty mają
        znacznie większy walor opiniotwórczy.
        Co więc decydowało, że E.M. wzbudziła taką "żywiołową i spontaniczną" reakcję,
        a M.R. nie wzbudził?
        Pozostawiam to Państwa uwadze.
        Pozdrawiam
        RRK
    • nowytor4 Jak "Gazownia" tropiła Elizę Michalik, 28.02.07, 07:53
      czyli polowanie z nagonką.
      Mógłby mi ktoś powiedzieć, czym ta pani Michnikowi na odcisk nadepnęła?
      Moim zdaniem powinno zostać przeprowadzone śledztwo przez internautów jacy
      ludzie w udupieniu uczestniczą i skąd pochodzą "dowody".

Tylko ktoś tak ewidentnie czysty jak Katarzyna Trębacka może pisać takie
      artykuły jak ten.
      Uczcie się uczciwości i dziennikarstwa od Katarzyny Trębackiej.
      Jednym słowem znowu Gazownia chce błysnąć jakąś obrzydliwością.
      • bogda35 Re: Jak "Gazownia" tropiła Elizę Michalik, 28.02.07, 12:11
        nowy torze - widze że tobie wszystko sie kojarzy z GW i Michnikiem -tym
        Lucyferem przebiegłym czyhający na cnotę dziewic typu Anetka K.czy Elizka M.CZy
        internauci kojarza ci sie z Michnikiem ? Jesli tak - to moze przydałby sie
        psychiatra ?
    • wisnia nie szczeka jak psy michnika to ją zniszczą 28.02.07, 07:56
      jw
      • marcus_crassus michnik kazal jej plagiatowac 28.02.07, 08:02
        boze, jacy wy glupi jestescie...
        • nowytor4 Od oceny jest sąd a tu "polowanie z nagonką" 28.02.07, 08:09
          fundnął nam Michnik. Nie rozumiesz pacanie?
          Od tego jest SĄD i dowiedzenie winy przed sądem, a nie lincz w wykonaniu Gazowni.
          Marcusie, sam się w to bawisz i takie durnoctwa wypisujesz.
          Od plagiatów jest sąd - powtarzam jeszcze raz - a nie zadyma
          • marcus_crassus jaki sad przyglupie? 28.02.07, 08:39
            znow bedziedz bawole wyswuwal te swoje paranoiczne osady?

przypomij sobie "piiiiii" jak ostatnio twierdziles ze michnik zrobil
            dodatek "kosciol" w gazecie zeby infliktrowac KK :)

czlowieku. lecz sie na nogi. bo na glowe za pozno
            • nowytor4 No to pokaż mi link ze strony głównej do KK, 28.02.07, 08:56
              dokładnie chodzi o tę stronę
              serwisy.gazeta.pl/kosciol/0,0.html
              Wystarczy, że napiszesz np. u góry z prawej, a ja już na pewno znajdę. Łachachacha
              • bogda35 Re: No to pokaż mi link ze strony głównej do KK, 28.02.07, 12:18
                kochasz Michnika bardziej niz brata swego - nowy torze - a może ty
                niezaspokojony gej jesteś?
          • ffamousffatman Re: Od oceny jest sąd a tu "polowanie z nagonką" 28.02.07, 09:29
            polowanie rozpoczelo sie na blogowisku uchodzacym za generalnie PRAWICOWE
          • cornellius Re: Od oceny jest sąd a tu "polowanie z nagonką" 28.02.07, 12:35
            nowytor4 napisał:

> fundnął nam Michnik. Nie rozumiesz pacanie?
            > Od tego jest SĄD i dowiedzenie winy przed sądem, a nie lincz w wykonaniu Gazown
            > i.
            > Marcusie, sam się w to bawisz i takie durnoctwa wypisujesz.
            > Od plagiatów jest sąd - powtarzam jeszcze raz - a nie zadyma

jaki sad. czarno na białym skopiowany tekst z podpisem "autorki" pod nim. slepy jestes czy tylko zaslepiony zolcia?
          • cybulski.t Dziennikarzy oceniaja czytelnicy :) 01.03.07, 09:04
            Miałem okazję ją raz widzieć w telewizorni. Sprawiała wrażenie bardzo
            ograniczonej. Nie pozwalała na rzadną rzeczową dyskusję. Zagłuszała wszystkich,
            którzy się z nią nie zgadzali. I była bardzo niegrzeczna.
            A wracając do sądów, to chyba nikt nikogo tu nie skazał. Każdy dziennikarz
            powinien się liczyć z tym, że ktoś przeczyta to, co pisze, a potem to skomentuje
            :) Nawet tak marny ;)
      • swan_ganz akurat się mylisz. Trudno ją nazwać "kaczystką" 28.02.07, 08:06
        Wiśnia nie doszukuj się we wszystkim politycznego kontekstu... Pewnie się
        zdziwisz ale w przypadku Elizy M. ludzi wkurzył brak przyzwoitości. Takiej
        zwykłej ludzkiej uczciwości. Tak, tak - ludzie mimo dwóch lat "rewolucji
        moralnej" i relatywizowania rzeczywistości, jeszcze pamiętają co to takiego
        było.

elizawatch.blogspot.com/
        nóż w kieszeni się otwiera jak czyta się o "standardach" postępowania
        korporacyjnego środowiska żurnalistów...
        • nowytor4 głupiś synku. Od karania jest sąd a nie Gazownia 28.02.07, 08:28

• ffamousffatman Re: głupiś synku. Od karania jest sąd a nie Gazow 28.02.07, 08:34
            Gdzie jest przyzwoitosc nie trzeba ze wszystkim do sadu.
            • ffamousffatman Re: głupiś synku. Od karania jest sąd a nie Gazow 28.02.07, 08:37
              Na swiecie kariera dziennikarska nie zawsze konczy sie w sadzie - po prostu sie konczy i jest skonczony.
          • swan_ganz Re: głupiś synku. Od karania jest sąd a nie Gazow 28.02.07, 08:36
            no może tobie nie przeszkadza, że ktoś cię w wała robi. Ale ja jestem
            wymagający; jak za coś płacę to chcę mieć produkt oryginalny a nie chamską
            podróbkę...

Czy ty tym postem chcesz powiedzieć, że internauci nie mają prawa do
            weryfikacji tego co gryzipiórki wyprodukują?
          • cornellius Re: głupiś synku. Od karania jest sąd a nie Gazow 28.02.07, 12:41
            nowytor4 napisał:

>
            to niech sad karze karnie, a ludzie niech swoj osad na podstawie faktow wyciagaja. taka nasza wolnosc i nic ci do tego. jak sie dzieci na twoich oczach pobija to bedziesz na sad czekal, ktore winne? ciezkie twoje zycie jak w takiej legislacyjnej sieci przebiega. chyba ze duzo walkow krecisz i dopoki sad nie wyda werdyktu tos niewinny.
          • peer2 A jak Wyborcza ukarała Michalik? 28.02.07, 13:04
            Napisz coś więcej...
        • pinokkio 6x6=36 28.02.07, 10:35
          Właśnie popełniłem plagiat. Zerżnąłem z tabliczki mnożenia opublikowanej w podreczniku szkolnym. Nie pamietam, co to za podręcznik, ale blogosfora na pewno go wytropi i poda do wiadomości publicznej. Pokornie proszę blogosforę o łagodny wymiar kary.
          • iedsupo kotku, cytowanie tabliczki mnożenia... 28.02.07, 12:25
            ...nie jest plagiatem, tak samo jak używanie słów języka polskiego nie stanowi
            plagiatu, chociaż wszystkie te słowa znajdziesz wydrukowane w niejednym
            słowniku.

O plagiacie można mówić dopiero w przypadku skopiowania co najmniej
            kilkuzdaniowego fragmentu tekstu wyrażającego konkretną myśl lub pogląd. Ważne
            jest też, czy publikacja skopiowanego tekstu wiązała się z jakąś korzyścią
            materialną dla plagiatora.

Dlatego właśnie - w mojej opinii - nie jest takie oczywiste, czy p. Michalik
            popełniła plagiat w sensie prawa autorskiego. Być może "tylko" ułatwiała sobie
            zadanie w sposób naganny etycznie i nie dało by się jej za to pociągnąć do
            odpowiedzialności cywilno-prawnej. Przypadek p. Michalik to dopiero pierwszy
            zwiastun nowych dylematów wynikających z gwałtownego rozwoju blogopisarstwa.
            Skoro publikowanie swoich przemyśleń w Internecie może być sposobem na
            zaistnienie w przestrzeni publicznej, to musi też zostać poddane pewnym
            rygorom, które w tej przestrzeni obowiązują. O ile zwykli blogerzy mogą te
            rygory traktować z pewnym przymróżeniem oka, o tyle dziennikarze muszą być im
            absolutnie posłuszni, bo to jest fundament ich etyki zawodowej.
            • cornellius Re: kotku, cytowanie tabliczki mnożenia... 28.02.07, 12:47
              iedsupo napisał:
              Przypadek p. Michalik to dopiero pierwszy
              > zwiastun nowych dylematów wynikających z gwałtownego rozwoju blogopisarstwa.
              > Skoro publikowanie swoich przemyśleń w Internecie może być sposobem na
              > zaistnienie w przestrzeni publicznej, to musi też zostać poddane pewnym
              > rygorom, które w tej przestrzeni obowiązują. O ile zwykli blogerzy mogą te
              > rygory traktować z pewnym przymróżeniem oka, o tyle dziennikarze muszą być im
              > absolutnie posłuszni, bo to jest fundament ich etyki zawodowej.

wydaje mi sie ze to nie takie proste, zniszczyc przez bloga. gdyby tak bylo to kazda bzdura, czy oszczerstwo byloby w stanie tego dokonac. tu mamy do czynienia z otwarciem pewnej furtki w umyslach innych, przekonujacych sie do przedstawionych tresci i faktow.
              • iedsupo Re: kotku, cytowanie tabliczki mnożenia... 28.02.07, 13:15
                Mówimy chyba o tym samym. Czy dziennikarz piszący na blogu powinien być poddany
                tym samym rygorom, co dziennikarz piszący w tradycyjnej gazecie ? Pamiętaj, że
                niektóre blogi mają frekwencję porównywalną z niektórymi opiniotwórczymi
                tytułami prasowymi. W tradycyjnej gazecie odpowiedzialność za treść publikacji
                rozkłada się na kilka osób, co (zazwyczaj) oznacza większą kontrolę i lepszą
                weryfikację pracy dziennikarzy. Póki co, blogerzy działają na zasadzie wolnych
                strzelców, których strzały nieoczekiwanie zyskały zupełnie nowy ciężar
                gatunkowy. Wydaje się, że w tych warunkach demonstrowana przez to środowisko
                zdolność do samooczyszczenia jest właściwością ze wszech miar pożądaną.
            • pinokkio Dziękuję, piesku... 28.02.07, 15:54
              ... cieszę się, że blogosfora jest dla mnie łaskawa. A możeby tak jeszcze trochę zdrowego rozsądku w napaściach na p. Michalik? Nie twierdzę, że to kryształowa osoba jest - sprawa z artykułem p. Hanny Harasimowicz-Grodeckiej wygląda faktycznie nieświeżo. Ale szereg innych przykładów "plagiatu" podanych przez "ElizaWatch" (ale nazwa!) to moim zdaniem szukanie na siłę kija, by przyłozyć Elizie jeszcze raz. Weźmy rzekomy plagiat fragmentu książki Miltona i Rose Friedmannów "Wolny wybór" (czytaj w elizawatch.blogspot.com ). Mamy tam krótki antypodatkowy wywód, należacy do kanonu propagandy liberalnej. Ja takich wywodów naczytałem się i nasłuchałem do znudzenia - i rzadko kiedy, o ile w ogóle, uświadamiano mnie przy tej okazji, kto danej argumentacji użył jako pierwszy. Czy zresztą na pewno był to w tym przypadku Milton Friedmann i jego żona? Moim zdaniem takie klasyczne a zwięzłe rozumowania są własnością publiczną i ustalanie ich autorstwa należy do historyków danej dziedziny myśli, ale niekoniecznie do każdego, ktoby chciał ich użyć w polemice.

Mam też wątpliwości co do paru innych przykładów "plagiatu" podanych przez "ElizaWatch". Czy aby na pewno plagiatem jest użycie w swym blogu zestawu danych statystycznych, wprawdzie zaczerpniętych bezpośrednio z cudzego artykułu, ale pochodzących ze źródeł trzecich? Jeśli to nie jest obszerna kompilacja, a tylko kilka liczb, i jeśli pomienione źródła trzecie nie są trudno dostępne, to chyba nie?

P.S. Użyty przez "iedsupo" słowo "przymróżenie" [oka] na pewno NIE JEST plagiatem słownika ortograficznego:):)
          • eti.gda Re: 6x6=36 01.03.07, 15:35
            pinokkio napisał:

> Właśnie popełniłem plagiat. Zerżnąłem z tabliczki mnożenia opublikowanej w
            podr
            > eczniku szkolnym. Nie pamietam, co to za podręcznik, ale blogosfora na pewno
            go
            > wytropi i poda do wiadomości publicznej. Pokornie proszę blogosforę o
            łagodny
            > wymiar kary.

Możesz spać spokojnie. Prawa autorskie do tabliczki mnożenia wygasły gdzieś w
            starożytności, najpóźniej w średniowieczu.
    • brzoza36 Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:02
      Teksty tekstami , ale udział w wielu dyskusjach na zywo swiadczą o dojrzałości
      dzienikarskiej pani Elizy . Tak więc nie mamy tu do czynienia z niedorubką
      intelektualną czy diennikarską . To wartosciowa dziennikarka .
      • topolowka Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:11
        Teksty tekstami , ale udział w wielu dyskusjach na zywo swiadczą o dojrzałości
        > dzienikarskiej pani Elizy . Tak więc nie mamy tu do czynienia z niedorubką
        > intelektualną czy diennikarską . To wartosciowa dziennikarka

Wartosciowa?

Na blogu Janiny Paradowskiej internauta Olek51 napisal:

"Olek51 pisze:

2007-02-22 o godz. 10:55
        Dziennikarzy dzielimy na rozgarniętych i nierozgarniętych. Rozgarnięci wiedzą
        gdzie stoją konfitury i czego oczekuje od nich wydawca. Rozgarnięci
        dziennikarze pracują w państwowej TV i radiu, z uznaniem muszę odnotować
        postęp, jaki poczynił program III PR pod kierownictwem Krzysztofa
        Skowrońskiego. Rozgarnięci są także dziennikarze od Springera Axela i z Orkli.
        (...)
        Kończąc mam nadzieję, że obecny stan rzeczy jest tylko przejściowy (przeżyliśmy
        trzy rozbiory, przeżyjemy i kaczory) i polskie media nie zostaną w całości
        opanowane przez rozgarniętych dziennikarzy. Czego sobie i zespołowi “Polityki”
        na 50 urodziny życzę."

Nie wiem, cczy Eliza Michalik jest dziennikarka wartosciowa. Jest za to
        dziennikarka rozgarnieta. Wie, gdzie stoja konfitury.

• pietruszewskih Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:04
      Te tłumaczenia coś mi przypominają. Najpierw głośne "Nie", potem "paliłam, ale
      się nie zaciągałam", w końcu pod ciężarem dowodów przeprosi lub zamilknie. Cóż
      i pani Michalik może zostać poddana swoistej lustracji.

Czytywałem jej artykuły. Trochę były dla mnie za bardzo opryskliwe. Wolę coś
      równie dosadnego ale bardziej eleganckiego. Na przykład Michalkiewicza. Ale
      sądziłem, że się wyrobi. Cóż - nabrałem dużej rezerwy do pani Elizy. Przykro,
      kiedy w "rodzinie" zdarza się coś takiego.
    • nowytor4 Tyle plagiatów i zamiast sądu"polowanie z nagonką" 28.02.07, 08:05
      ktoś tu się z kimś na coś pozamieniał.

Ten artykuł jest i materiały z linków wart jest skopiowania, bo z tego będą
      jeszcze niezłe jaja.
    • biszkot Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:07
      ... i naczelny Playboya postanowił jej dać jeszcze jedną szansę, bo taka młoda
      • pietruszewskih Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:13
        Pikantne ale niezłe.
    • wujaszek_joe podłe babiszcze. internauci wielokrotni mordercy:) 28.02.07, 08:15
    • forresty Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:18
      kiedyś z pracy seminaryjnej zrobiłem coś podobnego. Przypisy były badziewne,
      cytaty wziete bez podania źródeł. Wyleciałem z hukiem z roku na do widzenia
      usłyszałem ze jestem oszustem i nie mam warsztatu. jeden semestr w plecy i kupa
      nerwów. Za to co zrobiła Michalik na swojej uczelni wyleciałbym w ogóle ze
      studiów bo czegos takeigo w ogóle sie nie tolerowało. To jest po prostu
      nieuczciwe i lekceważące wobec odbiorcy tekstu
      • gniewomir.swiechowski Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 12:28

> kiedyś z pracy seminaryjnej zrobiłem coś podobnego. Przypisy były badziewne,
        > cytaty wziete bez podania źródeł. Wyleciałem z hukiem z roku na do widzenia
        > usłyszałem ze jestem oszustem i nie mam warsztatu. jeden semestr w plecy i kupa
        > nerwów. Za to co zrobiła Michalik na swojej uczelni wyleciałbym w ogóle ze
        > studiów bo czegos takeigo w ogóle sie nie tolerowało. To jest po prostu
        > nieuczciwe i lekceważące wobec odbiorcy tekstu

No widzisz, ale pani Michalik nie ukończyła żadnych studiów wdg. mojej wiedzy.
        Stąd też brak doświadczenia w tej kwestii.
    • br00net Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:21
      Jedna rada dla rzeczników brzmi: "... uważnie sprawdź wszystkie błędy
      kilkakrotnie, bo jak dobrze pójdzie to dziennikarze stosujący metodę
      'kopy-pasta' powielą je wielokrotnie.."
    • adam81w Niezły start w dorosłą publicystykę - plagiatem 28.02.07, 08:29
      co jeszcze mozna powiedziec o tej pannie oprocz tego ze plagaitowala?
    • tukot dziewczyno, miej chociaż na koniec trochę klasy 28.02.07, 08:31
      i zmień zawód.

w dziennikarstwie nie masz co szukać.

nie wierzę w twoje "nawrócenie" i "zrozumienie".
      niezbędnym elementem tegoż jest skrucha tj. przyznanie się do winy i obietnica
      poprawy - a tu tego niema.
      są za to bezpodstawne oskarżenia osób które zrobiły dobrą robotę oświetlająć
      pasożyta i żenujące tłumaczenia wbrew oczywistym faktom.

ten artykuł w wyborczej jest i tak delikatny - nie podaje kilku smakowitych
      kąsków - jak np. twoich wielokrotnych prób modyfikacji hasła w wikopedi pod
      nickiem eliza5 aż do momentu kiedy dostałaś bana a artykuł został zablokowany.

doceń to, że ludzie wykazują się taktem i zmykaj!

jest dość innych zawodów w tym kraju które możesz wykonywać.
      życzę, sukcesów (tym razem rzetelnych)
    • jarus16 Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:31
      Pani, która tak lekko feruje sądy o innych osobach została teraz sama osądzona.
      Nosił wilk.............. .
      • ffamousffatman Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:36
        Wladze nad "Zyciem Warszawy" przejely feromony.
    • 123rbr Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 08:37
      Ta pani nie różni się specjalnie od wzorca bylejakości dziennikarskiej za jaki
      uchodzi Anita Gargas.
      • ffamousffatman Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 09:26
        uwazam ze Gargas jest glupsza albo Eliza lepiej sie maskowala w wystepach publicznych
        wroc
        Gargas nigdy nie usilowala sie maskowac
        nie maskowala hunwejbinstwa "warsztatem dziennikarskim"
        a Eliza zgrabnie sie maskowala tak ZGRABNIE (feromony nawet przez internet przenikaly), ze nikt nie usilowal widziec rzeczy oczywistych
        • bogda35 Re: Jak "piąta władza" tropiła Elizę Michalik 28.02.07, 12:25
          może Elizka jest madrzejsza od Gargas - ale nogi ma fajne i o to chodzi!!
    • mcozio proponuje alby 28.02.07, 08:39
      blogosfera zaczeła tropic inne afery i skutecznie usuwac problemy
    • avadoro Usunięty blog EM można nadal czytać 28.02.07, 08:42
      "trzy z pięciu akapitów wpisu na blogu dziennikarki pt. "PP, czyli kuźnia totalitaryzmu", zostały skopiowane z cudzych tekstów. (Obecnie nie można tego sprawdzić, ponieważ blog Elizy Michalik został skasowany - red.)"

Bynajmniej. Jest jeszcze kopia Google:D -209.85.129.104/search?q=cache:pmzoVPaOXKAJ:elizamichalik.salon24.pl/5482,index.html+%22PP,+czyli+ku%C5%BAnia+totalitaryzmu%22&hl=pl&ct=clnk&cd=1&lr=lang_pl&client=opera .
    • kapitalka proszę spojrzeć na rok urodzenia i przestać się 28.02.07, 08:50
      dziwić - czy w tym wieku można być rzeczowym publicystą prawie na każdy temat ?
      Słuchałam kiedyś audycji o lustracji - ta Pani operowała ogólnikami i miałam
      wrażenie, że nie za bardzo wie o co chodzi - była stanowcza, prawie zaperzona i
      chyba nic nie mogła zrozumieć z tego co mówił interlokutor - historyk z IPN.
      Wracając do wieku - ja wiem, że są "młodzi - gniewni", często zdolni ludzie
      zajmujący się publicystyką ale ja uważam, że dobrym publicystą - podobnie jak
      dobrym krytykiem literackim, filmowym zostaje się z wiekiem - dobry publicysta
      powinien mieć jakiś bagaż własnych doświadczeń, powinien orientować się
      przynajmniej w ostatnich kilkunastu latach tego co się działo w kraju - tego
      nie da się przeczytać i wyuczyć. Podobnie z krytykami - trzeba pewną ilość
      książek przeczytać, obejrzeć pewną ilość filmów aby mieć skalę porównawczą.
      Jeżeli bazuje się na tym co wyuczone na studiach + nowinki - to za mało - to
      nie będą recenzje ale najczęściej płytkie - wrażenia i nic więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka