Dodaj do ulubionych

Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków?

01.03.07, 07:35
Nie szkodzi Panie Bush! My panu i tak tą tarczę pozwolimy postawić, za
szklane paciorki i kolejne zdjęcie prezia
Obserwuj wątek
    • servicio Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 07:40
      "(...) może dotyczyć tytlko (...) niższy niz 10% (...) mają podejmować
      urzędnicy departamentów.

Stanu i Bezpieczeństwa Kraju."

Gdzie korekta? Śpi?
      • booboobear Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 07:42
        i ch.. z nimi
        • sumienie.lk Bracia Kaczyńscy na kolanach poproszą o tarczę... 01.03.07, 07:52
          Z całą pewnością tak będzie Panie Busz.
          • navaira Re: Bracia Kaczyńscy na kolanach poproszą o tarcz 01.03.07, 08:38
            Polska zgodzi się wysłać 1000 żołnierzy do Afganistanu, a w nagrodę Bush pozwoli
            nam postawić tarczę antyrakietową. Albo odwrotnie. To już jak sobie wyborcy IV
            RP życzą.
            • konkwista4 a poco wam w Moskwie ta tarcza? 01.03.07, 09:42
              Nam potrzebna bo jak służby będą zmieniały Putinka na nowego to jakis mały
              buncik za Uralem pośle nam jedna rakietę na zdrowie.
          • wrojoz Re: Bracia Kaczyńscy na kolanach poproszą o tarcz 01.03.07, 11:29
            Kaczyńscy wszystko popsują.
        • johnybe i pomyslec że to jedyne państwo z którym... 01.03.07, 10:37
          prowadzimy jakąś 'politykę zagraniczną'- jeżeli taka w ogóle istnieje w IV RP...
      • 1967e Re:My oferujemy gwarantowane 7 letnie wizy z praca 01.03.07, 07:59
        Waiwer pozwoli jedynie na wjazd na 3 mies bez mozliwosci przedluzenia i
        uzyskania pozwolenia na prace
        My oferujemy gwarantowane 7 letnie wizy z mozliwoscia uzyskania pozwolenia na
        prace, posiadamy oferty pracy od zaraz
        email do
        1967e@gazeta.pl
        po wiecej informacji
    • ben.huur A w nagrode 01.03.07, 07:49
      Kaczynscy wysylaja polskie mieso armatnie, zeny umieralo na bushickich wojnach
      i obiecali mu budowqe tarcz zaglady Polakow. Nich zyje" przyjazn" buszmensko-
      polska, czyli przyjazn d'py do bata.
      • booboobear [...] 01.03.07, 07:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • krzych.korab Piłsudski był lepszy, nawet Adi się go bał i przez 01.03.07, 08:08
          i przez całą okupacją trzymał wartę honorową przy jego grobie a tak naprawdę
          pilnowali aby nie wstał.
          • bailey84 Re: Piłsudski był lepszy, nawet Adi się go bał i 01.03.07, 09:20
            Gdyby sie bal, to by Piludskiego i jego Bema nie wystawil i nie wlamal sie do PL
            pare lat pozniej...
    • buhaj_z_rogiem To niech Polakom dają nie więcej niż 10% odmów 01.03.07, 08:00
      Też mi problem.
      Niech administracja Busza uświadomi pracowników konsulatów USA w Polsce, że wicie, rozumiecie, jest taka sprawa, żeby na froncie odmów wyrabiać najwyżej 50% normy.
      I po sprawie.
      • krzych.korab Związki zawodowe też znalazły się tam nieprzypadko 01.03.07, 08:10
      • bailey84 Re: To niech Polakom dają nie więcej niż 10% odmó 01.03.07, 09:15
        No i rzecz w tym, ze Amerykanie tak naprawde nie wiedza, z czym spotykaja sie
        Polacy przy staraniu sie o wize i jak naprawde trudno jest ta pieczatke dostac...
        Jakby wiedzieli to by sie nie dziwili, ze ok. 20% wnioskow jest odrzucanych :-/
      • zbagins Re: To niech Polakom dają nie więcej niż 10% odmó 01.03.07, 09:52
        Ale własnie o to w tym wszystkim chodzi żeby Polaczkom na maxa utrudnić życie.
        Będzie tarcza, a o bezwizowym podróżowaniu za ocean możemy zapomnieć. Jak będę
        zarabiał godziwie tu - nie chcę ich znać!
      • 12345ty Re: To niech Polakom dają nie więcej niż 10% odmó 01.03.07, 10:56
        Ale wtedy wpływy do kasy amerykańskiej ambasady się zmniejszą.
        Oni biorą za każdą aplikację ok 500zł i nie zwracają tych pieniędzy
        gdy odmówią wizy.
        Samonakręcająca się kasa !
        • adas313 Re: To niech Polakom dają nie więcej niż 10% odmó 01.03.07, 22:06
          Ile to jest w skali roku w porównaniu do budżetu USA?
    • buszek3 dac mue jeszcze kilka mld USD na kolanach... 01.03.07, 08:02
      polska glupotav nie ma granic.. Kolejna wladza pozostaje na kolanach.
      Kwasniewski z rancho w Texasie wracal przynajmnie z pelna walizka...
      • konkwista4 logika 01.03.07, 09:48
        Polsce jako krajowi wizy do USA nie są do niczego potrzebne. Chyba do tego by
        tracić najbardziej przedsiębiorczych obywateli. Natomiast tarcza potrzebna jest
        zanim Putinek skończy swoją trzecią kadencję - bo bombę rozbujniczą prędzej niż
        korea czy iran wystrzeli jakiś ruski generał przy okazji zmiany warty.
        • svetomir Re: logika 01.03.07, 10:05
          I tu jest wampir pogrzebany. tarcza jest Polsce naprawde potrzebna
          • chkdsk Podobno tarcza nie jest przeciwko Rosji. 01.03.07, 10:38
            Ale jej zwolennicy potwierdzają, że jest przeciwko Rosji!

svetomir napisał:

> I tu jest wampir pogrzebany. tarcza jest Polsce naprawde potrzebna
            >
            • konkwista4 przeciwko "bandyckiej" bombie 01.03.07, 11:00
              A skąd może taka przylecieć skoro tylko rosja ma rakiety?
          • jack79 Re: logika 01.03.07, 11:11
            tarcza ma chronić usa a nie polske
            jeśli ktoś wystrzeli rakiety w kierunku poslski tarcza nie bedzie jej bronic
            zrozumcie to wreszcie
    • l.o.r.t.e.a Kaczyńscy i tak na kolanach spełnią każde jego 01.03.07, 08:03
      żądanie.

NIE dla tarczy antyrakietowej w Polsce!
      • ben.huur ptotest przeciw tarczom 01.03.07, 08:07
        Przeciw tzw. "tarczy antyrakietowej"
        W związku z ogłoszeniem przez rząd zgody na negocjacje w sprawie instalacji w
        Polsce wyrzutni rakietowych USA w ramach programu tzw. "tarczy antyrakietowej"
        Inicjatywa "Stop Wojnie" organizuje przy w trakcie najbliższego posiedzenia
        Sejmu protest przeciw tej decyzji. Pikieta odbędzie się pod hasłami: "Nie
        chcemy wyrzutni rakiet USA!" oraz "Wyrzutnia dla rządu, nie dla rakiet".
        Zapraszamy!

gdzie: pod Sejmem (Warszawa, ul. Wiejska 4/6/8)
        kiedy: piątek, 2 marca, godz. 16. 00
        • konkwista4 jasne buhahaha 01.03.07, 09:54
          Zbombardujemy antyrakietami całą rosję. Ja rozumiem, że się nudzicie. To może
          staruszkom pomożecie albo kotom. Protestowanie przeciwko budowie defensywnych
          urządzeń militarnych w naszym kraju nie za nasze pieniądze jest dziwne. Może
          poprotestujcie przed sowiecką ambasadą - oni buduja bombowce łodzie podwodne.
          Przy okazji dodam też że to właśnie oni mają broń atomową i rakiety które mogą
          te broń przenosić, która bardzo chętnie by na nas przetestowali gdyby nie obecny
          układ sił.
          • chkdsk Re: jasne buhahaha 01.03.07, 10:20
            Amerykanie umieszczą co będą chcieli w exterytorialnych bazach.
            Znając ich defincję obronności (przykład Irak), mogą tam spokojnie
            umieścić i skierować rakiety z głowicami jądrowymi przeciwko Rosji.
            W razie konfliktu, lub zwykłej pomyłki znajdziemy się na pierwszej
            linii frontu i chociaż zginiemy, ale obronimy Amerykę bo Polska
            to przecież mesjasz narodów (Ameryki).

konkwista4 napisał:

> Zbombardujemy antyrakietami całą rosję. Ja rozumiem, że się nudzicie. To może
            > staruszkom pomożecie albo kotom. Protestowanie przeciwko budowie defensywnych
            > urządzeń militarnych w naszym kraju nie za nasze pieniądze jest dziwne. Może
            > poprotestujcie przed sowiecką ambasadą - oni buduja bombowce łodzie podwodne.
            > Przy okazji dodam też że to właśnie oni mają broń atomową i rakiety które mogą
            > te broń przenosić, która bardzo chętnie by na nas przetestowali gdyby nie
            obecn
            > y
            > układ sił.
            • konkwista4 pierwsza linia frontu 01.03.07, 10:59
              Ostatnie dwie wojny światowe dowodzą, że jesteśmy pierwszą linią frontu czy tego
              chcemy czy nie - to jest kwestia geografii. Jeśli piszesz o trzeciej wojnie
              światowej to zapewniam Cie że wyginiemy razem z cała resztą ludzkości czy
              będziemy na pierwszej lini frontu czy na drugiej czy tez w ogóle na niej nie
              będziemy.
              Tarcza ma sens tylko w wypadku gdyby się jakiemus radzieckiemu generałowi
              wymsknęła jakaś bomba w trakcie zamachy stanu (w Rosji ruchawki są częstsze niż
              dni z ładna pogodą). Po wybuchu naturalnie przeproszą, wskażą winnego może nawet
              obiecaja wypłacić odszkodowanie. Tarcza się przyda (odszkodowania i tak nie wypłacą)
      • wrojoz Beznadziejny PiS 01.03.07, 11:30
        Jak może Bush rozmawiać z takimi miernotami w Polskim rządzie.? Bez szans na
        cokolwiek przy rządach Kaczyńskich.
        • genyo Re: Beznadziejny PiS 01.03.07, 11:44

wrojoz napisał:
          > Jak może Bush rozmawiać z takimi miernotami w Polskim rządzie.? Bez szans na
          > cokolwiek przy rządach Kaczyńskich.

bedzie rozmawial jak miernota z miernota i na mur sie dogadaja, a co on lotny
          jest, uwazasz?
    • krzych.korab Amerykański pic,amerykańskie nic, amerykańskie baj 01.03.07, 08:05
      -u baju. Niech sobie te wizy wsadzą.
      • booboobear Re: Amerykański pic,amerykańskie nic, amerykański 01.03.07, 08:13
        pie..ć te wizy, jak się już wykrawawią sami będą żebrać o emigrantów,
        Ameryce potrzeba więcej meczetów na Manhatanie :)
        • 12345ty Re: Amerykański koszerny pic, amerykańskie nic, 01.03.07, 10:58
          Nic specjalnie zaskakującego.
    • mat25 Bałagan w USA 01.03.07, 08:18
      Czy oni zawsze 50 różnych spraw regulują w tej samej ustawie? Szkoda, że razem
      z wizami nie uregulowali jeszcze kwestii jakości mleka...
      • adas313 Re: Bałagan w USA 01.03.07, 22:08
        Lepiej to niż w Polsce gdzie jedną sprawę reguluje się w 10 ustawach i 20
        rozporządzeniach (wydanych przez 4 różne ministerstwa) ;o)))))
    • piwosz8 co ma związek do wiz dla polaków? -gó.. 01.03.07, 08:28
    • gruby_dolar Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 08:32
      poza tym Buszinio nie zauważył że tak naprawdę to w dupie my mamy te stany, kiedy możemy jechać do UK, ten ruch bezwizowy by się przydał rodzinom które od dawna się nie widziały bo ktoś jest tam nielegalnie, powiedzmy że jako tako urządził sobie tam życie, ale powrót to przekreślenie wszystkiego, i tylko po to, skończyły się czasy żeby jechać tam budować swój świat od nowa, dolar 2,9 PLN, Funt 5,9 PLN, no i do UK tylko 2 godziny drogi, legalnie a i co weekend można wracać do Polski...ehhh głupi ci amerykanie, jeżeli chodzi o nas to zmieniliśmy swoje alderado na takie bliższe. Owszem chciałbym przejść się ulicamy NY, i obejrzeć Manhattan, poleżeć na plaży w LA, ale prędzej niż te 3 miesiące, zwinąłbym swój tyłek w troki i wracałbym do pracy tutaj :)
      • kaczakloaka Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 09:10
        Stasznie sie synu denerwujesz. A tutaj nikomu nie zalezy zebys sie przeszedzl
        plaza w LA. Paru takich widzialem, a jeszcze wiecej (niestety) wachalem.
        Polaczka rozpoznaje na 100 m i natychmiast uciekam. Po prostu wstydze sie byc
        blisko tego fenotypu. Jestem bardzo DUMNYM Polakiem, ale zdaje sobie sprawe z
        genetycznego problemu naszej Ojczyzny, ktory odbija sie strasznie nie tylko na
        exteriorze WIEKSZOSCI naszych Rodakow ale niestety rowniez na ich mozliwosciach
        intelektualnych. Sorry
        • bailey84 Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 09:19
          Az mi do glowy przyszlo zdanie "zeby cie z tej CH-ameryki wyrzucili z hukiem!"

Az mi sie noz w kieszeni otwiera, jak chamidla pisza o rodakach...

Nie jestem z Polakami u siebie tak blisko, ale mi nie przeszkadzaja ci, ktorzy
          jako turysci przyjezdzaja WCALE. Co tobie do nich?
          • 12345ty Re: Z powodu obawy przed terrorystami z Polski ! 01.03.07, 11:05
            Nie mogą przecież znieść wiz dla Polaków, bo mogliby sie przedostać
            do USA polscy terroryści, jak np. Tusk z Platformą Obywatelską i Ekolodzy.
        • gruby_dolar Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 12:36
          > Stasznie sie synu denerwujesz. A tutaj nikomu nie zalezy zebys sie przeszedzl
          > plaza w LA. Paru takich widzialem, a jeszcze wiecej (niestety) wachalem.

Zrozum, nie mam zamiaru ani jechać do UK, ani do US, by układać sobie życie, dobrze radzę sobie w PL, i zapewniam Cię że co do wąchania nie masz się co obawiać. Po prostu dla mnie śmieszną jest obawa co do faktu że US zaleje fala nielegalnych emigrantów z PL, bo z powodów formalnych i ekonomicznych jest to nieuzasadnione ryzyko. A to że chciałbym spędzić wakacje w NY czy LA, a następnie przed ich wymaganymi 3 miesiącami zwinąłbym się z wakacji do PL gdzie mam wszystko czego potrzebuje to chyba dobrze? Zwyczajnie traktuje Amerykę nie jako kraj przeznaczenia gdzie pensja nielegalnego emigranta jest moim marzeniem byle tylko wychodząc o 4 z domu do pracy widzieć żółte taksówki, traktuje to tak samo jak włochy, lazurowe wybrzeże czy chorwacje, ciekawe miejsce na spędzenie tygodnia czy dwóch, a potem dom praca i życie na godziwym poziomie w PL nie pracując za minimum fizycznie w stanach jako emigrant
      • bailey84 Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 09:17
        Dokladnie tak!
        Dla nich ciagle ich kraj jest pepkiem swiata i wydaje im sie, ze ludzie w
        Europie Wschodniej nie marza o niczym innym jak do USA po prace jechac, bo to raj...
        Az sie niedobrze robi :-/

Mnie zalezy na zniesieniu wiz, ale tylko dlatego, ze chetnie bym sie tam na
        zwiedzanie wybrala - jakis miesiac tam i z powrotem do mojej ukochanej Europy!
        • azosiolek Jeśli chcesz jechać turystycznie 01.03.07, 10:50
          to akurat z otrzymaniem wizy nie powinnaś mieć problemu. Wystarczy, że
          wykażesz, że masz w kraju stałą pracę i jakieś związki (majątek, rodzinę), do
          których będziesz chciała wracać. Ostatnio cała nasza rodzina ubiegała się o
          wizę (razem, więc w sumie możnaby podejrzewać, że chcemy wszyscy wyemigrować) i
          nikomu nie odmówiono, tak samo było ze znajomymi.
          A co do zwiedzania - fakt, zawsze ciekawie jest inny świat zobaczyć, ale pod
          względem estetycznym miasta europejskie biją NY na głowę.
          • 12345ty Re: Jeśli chcesz jechać turystycznie 01.03.07, 11:07
            To co napisałeś - to jest gó.. prawda.
            Sprawdzone osobiście.
          • kagatora Re: Jeśli chcesz jechać turystycznie 01.03.07, 11:32
            Chciałem jechać turystycznie,mam pracę,mieszkanie i po odstaniu 5 godzin i zapłaceniu kilku stówek dostałem odmowę.Nawet nie miałem szansy,żeby się dowiedzieć jaki jest powód odmowy!2 tygodnie później prawie od ręki za opłatą 160zł dostałem wizę kanadyjską i mogłem popstrykać w wakacje zdjęcia Gór Skalistych.W zeszłym roku łaziła mi po głowie Alaska,ale na wspomnienie ambasady usa szybko mi przeszło.Wizę kanadyjską dostałem praktycznie w 1 dzień i British Columbia okazała się nie mniej atrakcyjna niż wyśniona Alaska.Mam gdzieś takich juesej sojuszników,którzy normalnym ludziom "w imię wolności i przyjaźni" uniemożliwiają wjazd na swoje terytorium.
          • t.piotrowski Re: Jeśli chcesz jechać turystycznie 04.03.07, 07:39
            Jesli chcesz zwiedzic USA proponuje Philadelphia.
            Nie zapomnij o lekach na serce bo zawal murowany.
            brud smrod i obustwo w niekturych dzielnicach
            slamsy!!!! europa to jest to !!!
            za nic na swiecie bym tam niemieszkal.
            u mnie sie nieliczy miec ale zyc.
          • t.piotrowski do azosiolek 04.03.07, 07:55
            TURYSTA NIE PATRZY NA ESTETYKE !!
            TYLKO NA JAKAS OPIEKE NAD STARSZA OSOBA BO TAM SA DOBRE PIENIADZE
            BO PRZECIETNEGO POLSKIEGO SMIERTELNIKA NIE STAC NA ZWIEDZANIE
            USA.WIEKSZOSC TURYSTOW POZOSTAJE TU NA LATA BO TRZEBA DOM WYBUDOWAC BO W POLSCE
            NIE MA ZA CO,A TO SAMOCHOD KUPIC I SPROWADZIC DO KRAJU.A TO CORCE WESELE
            WYPRAWIC ,A WIESZ CORKA NIE CHCE Z TESCIAMI MUSZE IM POMUDZ WYSTAWIC DOMEK I
            TAK LATA LECA W KOCHANEJ AMERYCE ECT,ECT
            PO LLTTAACCHH WRACA DO KRAJU I CO?? ZONA Z KOCHANKIEM WYBUDOWALA DOM, KOCHANEK
            DAL DZIALKE TO I DOM JEGO BO GO WYBUDOWAL,A ZE DOLARKI ZAPRACOWAL RYWAL
            ((((DLA NIEKYURYCH USA JEST RAJEM,DLA NIEKTURYCH GAJEM))))
            CHLPO PRZYSZEDL EW NOCY POD ZONY MIESZKAJACYM Z KOCHANKIEM I SIE POWIESL.
            PIENIADZE SZCZESCIA NIE DAJA BYC MOZE ,LECZ KUFERECZEK STOWECZEK DAJ BOZE..
        • t.piotrowski Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 04.03.07, 07:22
          do bailey84
          AMERYKA!!!!JEST DLA BYKA!!!
          EUROPA!!!!JEST DLA CHLOPA!!!
    • mielis Autor chyba na kacu ? 01.03.07, 09:01
      Ciężko przebrnąć przez ten bełkot ale zrozumiałem,
      że intencją poprawki jest danie nadziei .
      Warunki nie są do spełnienia. Nawet drugi,
      przecież wiadomo, że emigracja jest wyłącznie
      zarobkowa .
      Wstawmy tarczę będzie Ameryka na miejscu !
    • aqs Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 09:05
      To nic , pisiorko-komuszki i tak się cieszą bo Bush obiecał pozować do zdjęć z
      braciami mniejszymi.
      • road_king Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy 01.03.07, 09:13
        Może wypowiedzmy Ameryce wojnę, jak się szybko poddamy to strat nie będzie, a
        Amerykanie w ramach rekompensaty(dla siebie) zrobią z nas 52 stan i tarcze bez
        pytania o zgodę będą mogli sobie postawić, a my bez problemu będziemy jeździć do
        innych stanów :)
    • bak_on Juz mamy sie cieszyc? 01.03.07, 09:10
      Zenujacy juz temat, ciagnacy sie jak flaki z olejem. Troche groteskowe jest, ze
      przez media (w tym GW) traktowany, jakby sie rozchodzilo o jakis niesamowity
      przelom i laske niebywala i wyroznienie Polski tylko tym faktem, ze rzad USA
      rozpatruje mozliwosc zniesienia wiz. Toz to robi juz od dobrych paru lat, a my
      mamy za kazdym razem padac ze szczescia?
    • palestrina2005 Bush - zobaczymy czy jest naszym przyjacielem 01.03.07, 09:24
      czy też "przyjacielem"...

Wciągnął nas w głupią wojnę w Iraku a teraz nawet wiz nie chce znieść ???
      Żałosne...
      • peryklejtos Re: Bush - zobaczymy czy jest naszym przyjacielem 01.03.07, 10:01
        W polityce nie istnieje słowo "przyjaźń". Jest tylko cyniczna kalkulacja. Jako
        czołowy trol PiS powinieneś o tym wiedzieć.
    • buj_w_chutach A kogo to obchodzi ? 01.03.07, 09:25
      Jak jest się uczciwym, nie ma się zatargów z prawem, ma sie pracę to nie ma
      problemu z 10 letnią wizą. Wnioski rozmaitych kanciarzy i cwaniaczków odrzucają
      • gruby_dolar Re: A kogo to obchodzi ? 01.03.07, 12:41
        buj_w_chutach napisał:

> Jak jest się uczciwym, nie ma się zatargów z prawem, ma sie pracę to nie ma
        > problemu z 10 letnią wizą. Wnioski rozmaitych kanciarzy i cwaniaczków odrzucają.

Bzdura. Ostatnio moja mama emerytka chciała jechać pozwiedzać, i co? podkreślony punkt że stanowi zagrożenie że zostanie tam w podjęciu celów zarobkowych, więc sory, zatargów z prawem <hahaha>, emerytka więc już się napracowała, więc nie mów że to kanciarz i cwaniaczek
    • tom1003 Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 09:39
      Każdy kto jest przeciw atakowi na Irak, jest wrogiem wolności na świecie.
      Tak pisał przed paroma laty Adam Michnik.

Kaczory przynajmniej negocjują
    • ablaszczuk6 Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 09:39
      To było wiadome od dawna, Pan Bush osiągnał swoje, wybudujemy mu tarczę
      antyrakietową w ramach offsetu za F-16 ( do remontu), dołożymy Rosomaki do
      Afganistanu, dodamy nowych żołnierzy do walki z Arabami i cóż więcej trzeba.
      Można wetować szczególnie dla "sojusznika" otrzymanie wiz wjazdowych !My
      jesteśmy posłuszni nie będziemy sie buntować yeds, yes, yes !
      • k0len Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 10:37
        Dwie rzeczy.
        Pierwsza - nie przepadam za Bushem i jego polityka, sadze ze powinni pojsc na
        wieksze ustepstwa i jako sojusznikow powinni nas traktowac na rowni z np.
        Wielka Brytania. A co do elyt u wladzy - panowie, troche wiecej asertywnosci,
        postawcie warunki, w koncu to im zalezy na tarczy wiec niech zniosa wizy i
        zapewnia obrone takiej tarczy przed atakami na nia - wtedy prosze bardzo,
        jestesmy sojusznikami Amerykanow, a nie ich "robolami".
        Sprawa kolejna - kochana redakcjo GW. rozumiem ze tytul/naglowek ma przyciagac
        uwage, ale coraz czesciej pojawiaja sie u was tytuly powiedzmy "mocno
        naginajace" rzeczywistosc i bedace tylko w czesci prawda. Bush wetuje ustawe w
        ktorej JEST MOWA o zniesienu wiz dla polski ze wzgledu na zupelnie co innego -
        wasz tytul sugeruje ze wetuje ja wlasnie z powodu zapisu o wizach. Jeszcze
        chwile i zejdziecie z naglowkami do poziomu brukowych typu "UWIEZIONY W LODOWCE
        JADL WLASNA NOGE!!"... GW, pls o rzetelne fakty, a nie sensacje...
        • andrzej19552 Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 10:49
          k0len napisał:

> Dwie rzeczy.
          > Pierwsza - nie przepadam za Bushem i jego polityka, sadze ze powinni pojsc na
          > wieksze ustepstwa i jako sojusznikow powinni nas traktowac na rowni z np.
          > Wielka Brytania. A co do elyt u wladzy - panowie, troche wiecej asertywnosci,
          > postawcie warunki, w koncu to im zalezy na tarczy wiec niech zniosa wizy i
          > zapewnia obrone takiej tarczy przed atakami na nia - wtedy prosze bardzo,
          > jestesmy sojusznikami Amerykanow, a nie ich "robolami".
          > Sprawa kolejna - kochana redakcjo GW. rozumiem ze tytul/naglowek ma
          przyciagac
          > uwage, ale coraz czesciej pojawiaja sie u was tytuly powiedzmy "mocno
          > naginajace" rzeczywistosc i bedace tylko w czesci prawda. Bush wetuje ustawe
          w
          > ktorej JEST MOWA o zniesienu wiz dla polski ze wzgledu na zupelnie co innego -

> wasz tytul sugeruje ze wetuje ja wlasnie z powodu zapisu o wizach. Jeszcze
          > chwile i zejdziecie z naglowkami do poziomu brukowych typu "UWIEZIONY W
          LODOWCE
          >
          > JADL WLASNA NOGE!!"... GW, pls o rzetelne fakty, a nie sensacje...

Popieram Cie, to ze Gazeta pieknie manipuluje, zauwazylem juz bardzo
          dawno. To tytul przyciaga, GW o tym wie.
          Ale jest to dziennik powazny i stosujac takie chwyty, sami sie znizaja
          do poziomu brukowcow.
          Pozdrawiam.
        • adas313 Re: Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polakó 01.03.07, 22:11
          > wieksze ustepstwa i jako sojusznikow powinni nas traktowac na rowni z np.
          > Wielka Brytania.

Litości, też mi się nie podoba "traktowanie z góry" ale porównywanie Polski do
          UK to nieporozumienie...
    • chkdsk Czy Polska leży w Europie? 01.03.07, 09:59
      Czy we Francji, na Węgrzech czy w innym państwie europejskim
      wszyscy tak potulnie zgadzaliby się na bezczelność władz?
      Jeżeli jesteś przeciwko tarczy, dołącz się do protestu:

>
      > Przeciw tzw. "tarczy antyrakietowej"
      > W związku z ogłoszeniem przez rząd zgody na negocjacje w sprawie instalacji w
      > Polsce wyrzutni rakietowych USA w ramach programu tzw. "tarczy
      antyrakietowej"
      > Inicjatywa "Stop Wojnie" organizuje przy w trakcie najbliższego posiedzenia
      > Sejmu protest przeciw tej decyzji. Pikieta odbędzie się pod hasłami: "Nie
      > chcemy wyrzutni rakiet USA!" oraz "Wyrzutnia dla rządu, nie dla rakiet".
      > Zapraszamy!
      >
      > gdzie: pod Sejmem (Warszawa, ul. Wiejska 4/6/8)
      > kiedy: piątek, 2 marca, godz. 16. 00
      >
      >
      >
    • olex5 a w Irkau nawet US -zołnierze sie buntują.. 01.03.07, 10:17
      Ponad 1600 żołnierzy amerykańskich podpisało się pod apelem do Kongresu, w
      którym potępiają wojnę w Iraku i wzywają do jak najszybszego wycofania wojsk i
      baz wojskowych USA z tego kraju.

W jego uzasadnieniu żołnierze piszą, że "pozostawanie wojsk w Iraku nic nie da i
      nie jest warte płaconej za to ceny". - Czas, żeby oddziały USA powróciły do
      kraju - czytamy w apelu.

Jeden z uczestników protestu, 26-letni specjalista Linsay Burnett, napisał, że
      żołnierze "czują się zdradzeni", gdyż wciąż podaje się nowe powody mające
      uzasadniać operację iracką.

• andrzej19552 Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 10:23
      Bush ma Polakow gleboko w ..... .
      Ale znajac Narod polski, to i tak bedzie Amerykanom lizac .... .
      Zalosne jest to co robia Polacy i jak ukladaja stosunki partnerskie
      z Amerykanami.
    • zuzanka101 Nic to, prezio i tak kocha Busha 01.03.07, 10:26
    • morda11 Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 10:26
      To Polacy są winni takiemu wysokiemu procentowi odmów? Chyba raczej te dupki z
      ambasady.
      • meerkat1 On nie winien, ona winna, bo mu dawac. ..itd." 01.03.07, 15:20
        morda11 napisał:

> To Polacy są winni takiemu wysokiemu procentowi odmów? Chyba raczej te dupki
        z ambasady.

A nie "rufiarze", "azbesciarze" i "szinglarze" nagminnie udajacy turystow?
    • genyo Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 10:29
      trzymam kciuki, zeby zawetowal, bo kaczory msciwe i moze szlag trafi tarcze, OBY!
    • andrzej19552 Bush zawetuje ustawę znoszącą wizy dla Polaków? 01.03.07, 10:30
      Ten podniesiony palec u Busha (na zdjeciu), mowi mi wszystko.
      Polacy, chcecie, to na kolanach, a moze jakis ochlap wam zostanie.
    • nevercome2me Wyślijmy jeszcze 10.000 żołnierzy do Afganistanu.. 01.03.07, 10:51
      No Kaczory! Do roboty: wysłać 10.000 do Afganistanu, 10.000 do Iraku, zgódzmy
      się na tarczę, proponuję takie hasło "Bezpieczna IV RP, rakieta na każdym rogu
      miasta". Mam głęboko gdzieś co sądzą o nas Szwedzi, Niemcy itp, mam gdzieś ich
      żarty na nasz temat, bo najbardziej mi wstyd postawy tego kraju wobec śmiecia
      (pod każdym względem) jakim jest USA ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka