markmig Tyka bomba emerytalna 03.03.07, 12:50 Premier i rządzik zajmują si e wojną z wyimaginowanymi wrogami, zamiast konkretną robotą. Będzie chyba długa ława oskarżonych w Trybunale Stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
mon.dan Tyka bomba emerytalna 03.03.07, 12:55 co za dziady... od Zusu po przez parlamentarzystów po Prokom - dziady, złodzieje, lenie i nieroby. Na świątynię opatrzności można wywalać pieniądze, na luksusowe siedziby dla biurw z zusu i ich kolosalne, niezasłużone premie. Ja to bym chętnie nawet poszła z transparentem pod Sejm by wykrzyczeć, zeby do jasnej cholery zrobili z tym porządek. Niech wreszcie pozbędą się w Zusie niepotrzebnych pracowników, zatrudnianych po znaomości, niech Zusem zarządzają SPECJALIŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Tyka bomba emerytalna 03.03.07, 13:08 Żyjemy w strasznym kraju, w którym od 10-leci na szczyty władzy docierają ludzie, którzy nie potrafią mądrze rządzić!!! Ja za 12 lat powinnam przejść na emeruturę. Teraz żyję skromnie, ale na emeryturze stanę się nędzarką. Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Tyka bomba emerytalna 03.03.07, 13:12 AWS wbrew pozorom wprowadzil dobry pakiet reform za Buzka, zostaly niedokonczone, a SLD po objeciu wladzy wprowadzila swoje ,zamiast nowelizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wazniejsze jest kolejne grzebanie kobietom w c.... 03.03.07, 13:13 wazniejsza jest walka z "ukladem" osłabianie polskiej armii i wywiadu w imie urojen chorego czlowieka, jakim niewatpliwie jest macierewicz a to, ze za pare lat system emerytalny padnie to detal powiedzą, ze to wina PO i Tuska banda skur..nów i tyle Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
kiprawiec Tyka bomba emerytalna 03.03.07, 13:30 ZUS i osoby tam pracujące tylko na Majdanek. Moja żona czeka już 3 miesiące na zasiłek tzw. ciążowy bo albo: pani odpowiedzialna za nalicznie jest na zwolnieniu, albo giną im dokumenty, twierdzą że pracodawca nie odprowadzał składek na ZUS i tak co telefon to inna odpowiedz. A sprawdzić co robi na zwolnieniu to przyjechali po trzech dniach do domu bo nie mogli uwieżyć że jest w ciąży. BEZ KOMENTARZ. POZDRAWIAM ZUS KRAŚNIK. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Tyka bomba emerytalna 04.03.07, 11:33 kiprawiec napisała: > ZUS i osoby tam pracujące tylko na Majdanek. > Moja żona czeka już 3 miesiące na zasiłek tzw. ciążowy bo albo: pani > odpowiedzialna za nalicznie jest na zwolnieniu, albo giną im dokumenty, twierdz > ą > że pracodawca nie odprowadzał składek na ZUS i tak co telefon to inna odpowiedz > . > A sprawdzić co robi na zwolnieniu to przyjechali po trzech dniach do domu bo ni > e > mogli uwieżyć że jest w ciąży. BEZ KOMENTARZ. POZDRAWIAM ZUS KRAŚNIK. > O, "pani na zwolnieniu!" Skąd ja to znam? Tak było w poważnej firmie, w której pracowałem. Zdarzało się, że nie można było ruszyć z robotą, bo "ta pani, która się w sprawie orientuje, poszła na macierzyński wzięła KLUCZE od biurka ze sobą, itd..." Prawdziwie KLUCZOWY problem! Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-cho Tyka bomba emerytalna - też mi odkrycie... 03.03.07, 13:53 Ciekawe kiedy ktoś napisze całą prawdę o emeryturach. Że dzisiejsi 30-40 latkowie mogą zapomnieć o jakichkolwiek pieniądzach z ZUS, który jest zadłużony po same uszy. Kasa która teoretycznie powinna lądować na kontach emerytalnych poszczególnych osób idzie na pensję prezesa PROKOMu i budowę Świątyni Opaczności Bożej, pensje górników lub na nowe marmurowe schodki do sracza w kolejnej siedzibie ZUS. Pieniądze z OFE to też marna nadzieje - albo nie dostają w całości kasy z ZUS (bo ten ma 'ważniejsze' wydatki) albo inwestują otrzymane pieniądze w Obligacje Skarbu Państwa, które za parę lat mogą być warte tyle ile papier na którym je wydrukowana. Jeśli nie odłoży się kasy na starość w angielskim czy irlandzkim banku, można liczyć co najwyżej na to co się użebrze na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 To jakiś idiota ten wicemnister.... 03.03.07, 21:50 Piotr Piętak, wiceminister MSWiA odpowiedzialny za prowadzenie projektów informatycznych w Polsce: - Jeśli Prokom, który informatyzuje ZUS od ośmiu lat, nie przewidziała obecnej sytuacji, to robi sobie kpinę z rządu i obywateli. Powinni wiedzieć, że Sejm może mieć problemy z uchwaleniem ustaw, i przygotować alternatywny scenariusz - twierdzi Piętak. To niby Prokom miał przewidzieć co posłom strzeki do głowy?? ... jaki alternatywny scenariusz bez przepisów prawa?? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To jakiś idiota ten wicemnister.... 04.03.07, 11:23 Po prostu ludzie z Prokomu powinni byli przeanalizować, zaprojektować, zaprogramować i wdrożyć kilka różnych możliwych scenariuszy. Oczywiście kasę dostaliby za jeden - tak byłoby bardziej patriotycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar113 Tyka bomba emerytalna 04.03.07, 11:45 To co dzieje się w Polsce,to na to brak słów,zrobili system który nie działa,pieniędzy nie ma i nie będzie na emerytury,przepracowałem już 35- lat,aż strach pomyśleć co dalej,a może to będzie tak,wielki kocioł postawić koło kościoła ,kilku kleryków do gotowania zupy i zamiast emerytur zupka ze wspulnego kotła,a żeby szybciej emeryci odchodzili z tego świata podsypie się coś do zupki,szpitale pozamykać,leki w aptekach dostępne dla bogatych no i fajnie jest...PRAWDA Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Tyka bomba emerytalna 04.03.07, 16:20 Jak się szuka wroga pod każdym kamieniem, to brakuje czasu na myślenie o przyszłych emerytach idt, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tyka bomba emerytalna 04.03.07, 16:43 Pytanie nie jest czy ZUS padnie tylko kiedy padnie co jest pewne... Ladny gnoj zostawi PIS kolejnym rzadom , oczywiscie 40 i 30 latki lepiej nich odkladaja na swa indywidualna emeryture ... Niestety pieniedzy moze tez zabraknac dla obecnych emerytow . Odpowiedz Link Zgłoś
hmch wasza wina! 04.03.07, 17:52 to wasza wina - wyborców tego zasranego PiS-u ! banda kretynów nie potrafiąca niczego dokonać a wszystko psująca! przez was i waszych zidiociałych kandydatów gospodarkę nam szlak trafi idioci! Odpowiedz Link Zgłoś
danz Re: Tyka bomba emerytalna 04.03.07, 19:24 "Piotr Piętak, wiceminister MSWiA odpowiedzialny za prowadzenie projektów informatycznych w Polsce" czy wyborcza już nic normalnego nie może napisać? gdzie piętak odpowiada za projekty w polsce? wszystkie? czy ktoś w redakcji myśli? piętak ma teraz tylko pesel2. i jeszcze mu nie wychodzi i już są opóźnienia. piętak jest od rejestór państwowych , pesel, paszporty cepik itp, a projekty to tylko drobna część tych działań. Boże, skąd się biorą tacy dziennikarze! Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Tyka bomba emerytalna 06.03.07, 08:32 Moja rada jest uniwersalna:odkładaj pieniądze na konto w banku,w każdej chwili masz pewność ,że złodziejski twór państwowy Ci ich nie ukradnie.A tak na marginesie ,gdzie się podziewają nasze składki ZUS-owskie??? Odpowiedz Link Zgłoś