pies_na_lewizne Bardzo precyzyjna diagnoza. Trzeba pojsc za ciosem 09.03.07, 14:12 GazWyb podaje: > - Anna Fotyga jest dobrym ministrem spraw zagranicznych. Jej jedyny grzech > polega na tym, że nie należy do korporacji, która opanowała polską > dyplomację. Korporacji stworzonej w największym stopniu przez prof. > Bronisława Geremka - mówi w rozmowie z "Wprost" prezydent Lech Kaczyński. > - Wpływy profesora Geremka w dyplomacji są bardzo duże, choć istotnie był on > szefem polskiego MSZ tylko dwa i pół roku, a przedtem był przewodniczącym > komisji spraw zagranicznych. Ci ludzie samowolnie przyznali sobie monopol na > tę sferę życia i bronią swego korporacyjnego interesu - twierdzi prezydent. > Dodaje, że "podziwia dzielność" Anny Fotygi. - Jest obiektem tak wielkiej > agresji, że niejeden mężczyzna by tego nie wytrzymał - mówi Lech Kaczyński. Bardzo celna diagnoza. Teraz trzeba pojsc dalej i wymienic starą kadrę dyplomatyczną (ktora przede wszystkim sluzyla i byc moze dalej sluzy obcym interesom) na nową, ktora będzie zabiegac o polski interes narodowy. Dopiero po wymianie kadr wplyw prof. Gieremka na polskie sluzby dyplomatyczne sie skonczy. A min. Fotyga rzeczywiscie jest dzielna i niezwykle kompententna. Tym bardziej ja stara mafia dyplomatyczna atakuje. To tylko potwierdza koniecznosc dalszych reform w tych sluzbach. Zauwazcie jak brzmi ta nazwa, 'SLUZBY dypromatyczne'. Czyzby niekktorzy ze starych dyplomatow wyciagneli z tego wniosek ze maja byc agentami? I to obcych mocarstw? Rozwiazano juz WSI, teraz trzeba przynajmniej zreformowac sluzby dyplomatyczne. I niech min. Fotyga przedstawi raport z tej reformy. Podobnie jak min. Macierewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kaczyńskich i ich otoczenie opanowała durnota! 09.03.07, 14:14 wszechobecna w PISokomunie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Bardzo precyzyjna diagnoza. Trzeba pojsc za c 09.03.07, 14:22 Brzmi to jak przemowienie tow Wieslawa lub tow. Moczara. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Bardzo precyzyjna diagnoza. Trzeba pojsc za c 09.03.07, 14:36 pies_na_lewizne napisał: > GazWyb podaje: > > > - Anna Fotyga jest dobrym ministrem spraw zagranicznych. Jej jedyny grzec > h Fajny tekst. Sam wymwśliłeś czy faksem przysłali ? Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporac 09.03.07, 14:15 po co to komentowac przeciez to sa ludzie chorzy psychicznie, wy jeszcze ich uwazacie za normlanych bo ja juz dawno przestalem te osobniki maja manie przesladowcza gorzej bo obawiam sie ze maja schizofremie jeden swiat realny a jeden w ich glowach to nic ze pan szanowny prezydent wymienil 90% dyplmatow na swoich widocznie dalej sluchaja geremka przeciez tpo jest komedia kiedys myslalem ze ten czlowiek jest po prostu glupi mylilem sie oj jest chory umyslowo Odpowiedz Link Zgłoś
bespowrotnie Ludzie zabierzcie mu mikrofon... 09.03.07, 14:18 tego słuchać się już nie da... please błagam..... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek1976 Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:19 Pan Kaczyński zdaje się nie widzieć ewidentnych błędów p. Fotygi. Za to z całą jaskrawością dostrzega rozliczne związki z tzw. układem (cokolwiek by to było). W ten sposób paranoja "oblężonej twierdzy" rośnie w postępie geometrycznym. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporac 09.03.07, 14:19 TKM. Szansa dla nieukow z partyjnej nomenklatury. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:21 1. Lech Wałęsa ma rację 2. Lech Kaczyński nie ma racji 3. Żona Lecha Kaczyńskiego ma rację 4. Nijaka Fotyga jest przypadkiem beznadziejnym Odpowiedz Link Zgłoś
mir66 Pogrzani za mlodu 09.03.07, 14:23 A ja wiem o co chodzi. Kaczki chyba maja bed tripa od lat. Stara musiala ich jak tych w Meksyku szprycowac trawka (maciejka). Glowy im nie wytrzymuja i chlopaki wszedzie widza wrogow.. Z tego etapu droga wiedzie juz tylko w dol..Szkoda mi Kaczynskich, ale jeszcze bardziej szkoda mi ich zwolennikow. Geniuszem tych gnojow jest to ze wycelowali w elektorat bezmozgow. Maja za soba motloch glupoli, ktorzy nei zadaje pytan-po prostu wierzy i slepo potakuje. PIS to sekta najpotezniejsza na Ziemi. Sam Amon bylby zazdrosny. Czekam na pomysl Kaczora zeby wszyscy popelnili zbiorowe samobojstwo bo sa otoczeni przez agentow. Czcilbym ten dzien do konca swojego zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
wawawa27 Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:26 Ta ku..a dobrym ministrem!!!! To chyba jakies zarty! Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult korporacja? dlaczego akurat korporacja? 09.03.07, 14:28 niesyszalem zeby Gieremek zakladal firme Odpowiedz Link Zgłoś
m15 oj tak,michnikowszczyzna stawia opór 09.03.07, 14:37 lecz faktem jest,iz kompletnie zbankrutowała,ogłupiali ludzi przez kilkanaście lat ,wmawiali ,że tylko oni potrafią dobrze rządzić,że maja monopol na prawdę i wiedzę,kto dzisiaj jeszcze wierzy żakowskim,urbanom,morozowskim,suboticzom,paradowskim,maleszkom,gugałom czy barańskim Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 m15.. skonczyłes parobasie obrzadek w oborze? 09.03.07, 14:40 to teraz do wideł,chamie! Odpowiedz Link Zgłoś
rudex1 Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:32 Panu Kaczyńskiemu puszczają nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Konkurs: z jakiej korporacji jest pani Fotyga ? 09.03.07, 14:33 a) PiSiorów b) kretynów c) niedorajdów d) niedorozwiniętych e) jedynych prawdziwych Polaków, hosanna ! f) rydzykowych g) przyprawiających mnie o mdłości h) wszystkie odpowiedzi są prawidłowe Odpowiedz Link Zgłoś
m15 geremki,millery,frasyniuki,kwachy ,michniki-adieu 09.03.07, 14:39 wszak wasze miejsce w jednym szyku z postkomuną,a czas jej dobiegł konca Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 m15.. gdzie twoje miejsce, parobasie? 09.03.07, 14:41 w oborze, zapamietaj,świniopasie! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 wszak pamietam o tobie świnko:))) 09.03.07, 14:44 pierot6 napisał: > w oborze, zapamietaj,świniopasie wszak na salonach was nie znajdę Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: geremki,millery,frasyniuki,kwachy ,michniki-a 09.03.07, 14:41 Prawda ? I tak zakwitnie szczęście. I Rzecz - nad wyraz - pospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: geremki,millery,frasyniuki,kwachy ,michniki-a 09.03.07, 15:02 Witaj Lepper, Beger Lyżwiński, Giertych. Co rozumiesz przez :"postkomuna" Partyjny Lepper, piewca stanu wojennego papa Giertych nie? To kto? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Głupota osiąga szczyty..... 09.03.07, 14:38 Głupota stała się w naszym kraju zjawiskiem już nie tylko śmiesznym lecz także zagrażającym wielką epidemią. Co najgorsze, epidemia ta ogarnia najwyższe szczyty polskiej polityki. Śmieszność, niekompetencyjność oraz histeryczne przecenianie swoich umiejętności stawia się ponad jakiekolwiek rozsądne myślenie, a przy tym za swoje nieudolności obwinia się urojony "UKŁAD". Umysł polityków na najwyższych szczeblach osiągnął szczyt tak wielkiej głupoty, aż trudno umiejscowić go ramach nawet szkoły podstawowej..... Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Czy korporacja Geremka stoi na czele układu ? 09.03.07, 14:40 Większość jej członków to zapewne wykładowcy szkół wyższych. Czy wykład i układ są elementami jednej, antypolskiej konstrukcji ? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi63 Niezaradni nieudacznicy. 09.03.07, 14:41 Pan Premier twierdzi, że w Polsce rządzą "układy". Pan Prezydent twierdzi, że dyplomację zawładnęła korporacja Geremka. Wygląda na to, że obydwaj jesteście bezradnymi nieudacznikami i najwyższy czas abyście poddali się do dymisji Odpowiedz Link Zgłoś
czytelniko Prezydent, który nie potrafi zdania sklecić 09.03.07, 14:47 Niezrozumiały, chamowaty (spieprzaj dziadu, małpa w czerwonym) bełkot. I to z ust dr hab. prawa i kontraktowego profesora wyższej uczelni. Kwaśniewski przy nim to euredyta. Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Och wspaniały eurydyta 09.03.07, 15:34 i jak zachować się pięknie zawsze umiał www.youtube.com/watch?v=a92Gh49Proo www.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U www.rzeczpospolita.pl/dodatki/wybory00_000923/wybory00_a_5.html Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Lech Kaczyński mówi to, co wszyscy wiedzą 09.03.07, 14:42 To oczywista prawda . MSZ było zawłaszczone przez klientelę prof. Geremka. Tylko czy to było dobre dla Polski , czy złe , to się okaże za parę lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Prezydent, rzecznikiem głupoty i nieuctwa! 09.03.07, 14:46 To była domena Giertychów!.. zaraza dosiegła szczytów władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Prezydent, rzecznikiem głupoty i nieuctwa! 09.03.07, 15:06 Niestety już dawno temu przyjął tą taktykę. Antyinteligencka propaganda to była rzecz zapomniana, ostatni raz używana przez władzę w czasach Moczara. Ale obóz Kaczyńskich dowiódł jak skuteczna to jeszcze broń. Niestety, Polska to kraj dużych kontrastów.. intelektualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
androsto Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:45 Sto razy wolę"korporację" pana Geremka jak niekompetencję i głupotę pani Fotygi która trafila na ministerialny fotel całkowicie przez pomyłkę...A pan prezydent niech się 10 razy zastanowi zanim coś powie. Odpowiedz Link Zgłoś
hel14 Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:45 Biedny mały człowieczek. Bym mu nawet współczuł gdyby nie szkody jakie wyrządza Polsce i Polakom. Dlatego trzeba jasno powiedzieć: "spieprzaj dziadu". On chyba po nocach nie śpi mając świadomość, że Wałęsa jeszcze jest na wolności a kiedyś wypieprzył go razem z braciszkiem z ciepłej posadki. Tak mściwego małego człowieczka jeszcze nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:48 Nigdy nie byłem admiratorem Wałęsy.Wiem ,że dla Polski zrobił dużo.Dzisiaj w pełni zrozumiałem czemu nazwał obecnego prezia DURNIEM -psuje dupek naszą -to znaczy Twoją i moją OJCZYZNĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq jak bysmy mieli fotyge na miejscu geremka i innych 09.03.07, 14:48 ministrow spraw zagranicznych, to bysmy tak zobaczyli UE jak swinia gwiazdy, wiec troche pokory zaklamany kartoflu. a fotyga jest cienka jak dupa weza, ani to wygadane ani ynteligentne, nie wspominajac kompetencji. na szczescie z unii z powodu kartofli nas nie wyrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporacja.. 09.03.07, 14:49 Brawo Panie Prezydencie, wsadził Pan kij w mrowisko i "gadzina 100głowa" się rozszczekała. Już dawno nie była 250 komentarzy na tym forum. Inwektywy są różne, ale brak konkretnych mądrych wypowiedzi i polemik, jak zawsze w tym miejscu, nie należy się tym przejmować to tylko żołnierze złej sprawy plują na odległość. Tak trzymać i nie dlatego że jesteśmy potęgą,ale dlatego że JESTEŚMY. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporac 09.03.07, 14:51 Piękne słowa. Piękny komentarz do pięknego komentarza. Wszystko piękne. Brak argumentów to najlepsza krytyka. Nawet kiedy nie przedstawiło się własnych. Ale czy żołnierze dobrej sprawy potrzebują argumentów ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Lech Kaczyński: Dyplomację opanowała korporac 09.03.07, 14:53 Prezydent ma 100% racji. Powinno sie odwolac jak najszybciej wszystkich dyplomarow, ktorymi Geremek z pomoca Bartoszewskiego obsadzili polskie placowki dyplomatyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ontos2 09.03.07, 15:21 Nie osmieszaj sie, czerwoncu! ontos2 napisal: > Hotler tez tak mawial. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Boże ! Doktora, gdzie jest doktor !!! 09.03.07, 14:51 Pilnie potrzeba psychiatry i okulisty dla Kaczki ! Biedny Kaczorekpisiorek otoczony przez układy, łże-elity i jeszcze te KORPORACJE ! No i jego awangarda - jednoosobowa 101 dywizja desantowa im. Fotygi - przyczółek w komuszym, różowo-pedalsko-mumijnym bastionie - gmachu MSZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: punter 09.03.07, 14:56 punter napisal: > Boze! Doktora, gdzie doktor!!! Zadzonilem. Juz jedzie do ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
chrislomax Geremki, Michniki i Kuronie 09.03.07, 14:52 Ta sama banda... Brawo Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Geremki, Michniki i Kuronie 09.03.07, 14:55 chrislomax napisał: > Ta sama banda... > Brawo Prezydencie! Następny nawiedzony wielbiciel Durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon Typowa wypowiedź do wykasowania 09.03.07, 14:57 Inwektywy i żadnych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier A prawda o negocjacjach z SB tez do wykasowania? 09.03.07, 15:01 A prawda o negocjacjach z SB tez do wykasowania? Pisalo o tym Zycie Warszawy, a Salon malo nie zachlysnal sie z oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: A prawda o negocjacjach z SB tez do wykasowan 09.03.07, 15:03 To wywal całą kościelną hierarchię i większość kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A prawda o negocjacjach z SB tez do wykasowan 09.03.07, 15:06 Koscielna hierarchia nie negocjowala tego jakby tu "dograc" interesy nomenklatury partyjnej z postKORowskim srodowiskiem 'lewicy laickiej' wykanczajac przy tym zdradziecko prawicowo-patriotyczny odlam opozycji antykomunistycznej z gruntu niechetny 'porozumieniom' z komuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A prawda o negocjacjach z SB tez do wykasowan 09.03.07, 15:25 junkier napisał: > Koscielna hierarchia nie negocjowala tego jakby tu "dograc" interesy > nomenklatury partyjnej z postKORowskim srodowiskiem 'lewicy laickiej' > wykanczajac przy tym zdradziecko prawicowo-patriotyczny odlam opozycji > antykomunistycznej z gruntu niechetny 'porozumieniom' z komuchami. Oczywiście że nie niegocjowała. Koscielna hierarchia bez negocjacji zdradzeicko podpisywała lojalki, wykańczając tym samym partiotyczny odłam społeczeństwa walczącego z komuną. I co krypto-komuszku ? czy ty też sądzisz że IPN ukrzyżował Wielgusa ? Odpowiedz Link Zgłoś
chrislomax Re: A prawda o negocjacjach z SB tez do wykasowan 09.03.07, 15:07 Trzymaj sie od kleru z daleka... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A prawda o negocjacjach z SB tez do wykasowan 09.03.07, 15:29 chrislomax napisał: > Trzymaj sie od kleru z daleka... Pewnie od kleru trzeba trzymać się z daleka, bo to siedlisko wszelakiego zgorszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
chrislomax Re: Typowa wypowiedź do wykasowania 09.03.07, 15:04 Gdzie tu widzisz inwektywy madralo? Jest za to jeden fakt - Michniki, Kuronie i Geremki to jedna i ta sama klika. Och, jaka szkoda ze wiecej takich dobrodziejow nie mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Typowa wypowiedź do wykasowania 09.03.07, 15:34 chrislomax napisał: > Gdzie tu widzisz inwektywy madralo? Jest za to jeden fakt - Michniki, Kuronie i > Geremki to jedna i ta sama klika. Och, jaka szkoda ze wiecej takich dobrodziejo > w > nie mamy... Zgodzę się z tobą jeżeli przyznasz że Rydzyk , Kaczyńscy, i reszta to kryptokomunistyczna mafia szkolana za pieniadze CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Typowa wypowiedź do wykasowania 09.03.07, 22:50 chrislomax napisał: > Gdzie tu widzisz inwektywy madralo? Jest za to jeden fakt - Michniki, Kuronie i > Geremki to jedna i ta sama klika. Och, jaka szkoda ze wiecej takich dobrodziejo > w > nie mamy... Szkoda "katliku" , ze tak jak Jezus nauczal mie potrafisz uszanwac nie dosc, ze bliznniego, ale nawet zmarlego :( Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Geremki, Michniki i Kuronie 09.03.07, 15:12 Nie banda, a środowisko. I tu racja, są (byli) sobie bliscy pod względem intelektualnym. I co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Całe szczescie, ze nie głosowałem na 09.03.07, 14:53 tego układofoba.Wstyd mi za Polskę i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 a mi wstyd tylko za czerwonych 09.03.07, 14:57 ontos2 napisał: > tego układofoba.Wstyd mi za Polskę i basta. z własnego kraju jestem dumny,z wszystkich jego osiągnięć i niedostatków ,z tego co składa sie na cały nasz dorobek Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Jak mozna być dumnym z niedostatków? 09.03.07, 15:12 Wierzysz w to co piszesz? Pewnie masz własciwy genotyp. Ja nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 czemu płaczesz mówił czyżyk młody.......... 09.03.07, 15:20 dla pieniędzy wielu wyjeżdża z kraju,są pomiatani ,godzą się na każde upodlenie byle zarobić pare euro,ja wyżej cenię godność Odpowiedz Link Zgłoś