jeshua 14.03.07, 08:16 Pan Zoll swoją wypowiedzią dowiódł, że również należy do układu sił zła i ciemności, utrudniającego waszym władcom walkę o lepsze jutro ludu bożego miast i wsi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kronopio77 miejsce tego "Napoleona" jest tam, gdzie setki 14.03.07, 08:34 podobnych jemu: w białym pokoju bez układów i klamek Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.frankowski Głowę on ma rzeczywiście napoelońską. Orwell 14.03.07, 09:16 kiedyś go opisał ;) Bliźniaczo podobny Snowball został usunięty z szeregów, czyżby prezydenta Snowballa czekał taki sam los? Odpowiedz Link Zgłoś
tomeeeek Czuję sie jak w PRL-u 14.03.07, 10:13 "Niech umacnia się braterskie współdziałanie PiS z LPR i Samoobroną" "Czynem produkcyjnym i społecznym witamy V Zjazd PiS" "Lud pracujący Stolicy popiera politykę Partii i jej Komitet Centralny z Towarzyszem Jarosławem" "Precz z wichrzycielami politycznymi" "Niech żyje niewzruszona jedność rodziny Radia Maryja" Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Mam nadzieję, że JK poniosły nerwy 14.03.07, 11:27 I że nie szykuje się zamach stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Mam nadzieję, że JK poniosły nerwy 14.03.07, 11:46 srpnov napisał: > I że nie szykuje się zamach stanu. Nie, bo (wiad. z ost.chwili) znów dostał sraczki Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Mam nadzieję, że JK poniosły nerwy 14.03.07, 11:48 m.malone napisał: > srpnov napisał: > > > I że nie szykuje się zamach stanu. > > Nie, bo (wiad. z ost.chwili) znów dostał sraczki No to zamach powinien być szybki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Czołem pisiakowe komuszki! Nerwy nie wytrzymują? 14.03.07, 12:04 Czołem pisiakowe komuszki! Nerwy wam nie wytrzymują? Polacy nie chcą nowego Lenina ani I sekretarza? A jednak Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko czerwone pis zaczyna łechtać ;] 14.03.07, 12:44 tak tak i to juz jest koniec ;] Odpowiedz Link Zgłoś
marco.ubolszczak G_r_u_p_a__Trzymająca__Ł_ż_e_-_s_ o_n_d_a_ż_e_ !!! 14.03.07, 13:03 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Grupa trzymająca sondaże - str.14 Piotr Lisiewicz Sondaże mogą zniszczyć lub wylansować kandydata na prezydenta, zdymisjonować ministra, a nawet skasować niewygodny telewizyjny program. Tymczasem w polskich sondażowniach rządzą ludzie z powołanego przez Wojciecha Jaruzelskiego w stanie wojennym „mundurowego” CBOS, który był orężem generalskiej junty. Dziś zasiadają we władzach OBOP, Pentora, PBS i IPSOS. Stworzyli też od podstaw GfK Polonia. Publikujemy dziś dziennikarski raport, który pokazuje, jak działa patologiczny układ, na który składają się wzajemne powiązania sondażowni, mediów oraz medialnych ekspertów. Mechanizm, który czyni z polskiej demokracji zabawkę w rękach postkomunistycznej oligarchii. ..................... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko komuszy pis znowu szczeka... 14.03.07, 13:06 ludzie nie dajcie sie omamić !! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.olejnocnik Z_O_O_L_L_ = Pryncypialany_Pachołek_Komuny_:(( (((( 14.03.07, 15:17 .......zmiany dotyczące Trybunału Konstytucyjnego, o których mówił wczoraj premier, wprowadził na Białorusi prezydent Łukaszenka. - Nie warto sięgać po takie wzorce - powiedział Zooll...... ............... He he he !!!! ten święto..y demokrata neofita Zoolll spasł się na służeniu czerwonym a teraz opluwa Polskiego Premiera :((( Odpowiedz Link Zgłoś
bi-smark_z.nosa Re: Z_O_O_L_L_ = Pryncypialany_Pachołek_Komuny_:( 14.03.07, 15:25 > .......zmiany dotyczące Trybunału Konstytucyjnego, > o których mówił wczoraj premier, wprowadził na Białorusi > prezydent Łukaszenka. - Nie warto sięgać po takie wzorce > - powiedział Zooll...... > ............... > > He he he !!!! > > ten święto.jeb.liy demokrata neofita Zoolll > spasł się na służeniu czerwonym a teraz opluwa > Polskiego Premiera i przyrównuje > do swoich byłych idoli :((( Gdyby wrócili bolszewicy to ten Zzoll pewnie znowu opluwałby demokrację i kapitalistów w imię dobra ludu :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Z_O_O_L_L_ = Pryncypialany_Pachołek_Komuny_:( 14.03.07, 15:55 Faktycznie smark z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Z_O_O_L_L_ = Pryncypialany_Pachołek_Komuny_:( 14.03.07, 15:54 Ciebie tez olewam Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: G_r_u_p_a__Trzymająca__Ł_ż_e_-_s_ o_n_d_a_ż_ 14.03.07, 13:07 Poszol won ze swoja propaganda Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_na_muniu_m.o C_B_O_S_=Cientralnyj Balszewickij Organ Sabotażnyj 14.03.07, 15:07 . Odpowiedz Link Zgłoś
mieczman Re: G_r_u_p_a__Trzymająca__Ł_ż_e_-_s_ o_n_d_a_ż_ 14.03.07, 22:12 A Wałęsa powiedział, że pokonał komunę, czy też do niej przystąpił, cy cóś?, za to przecież dostał nobela cy cóś?, chyba będzie musiał zwrócić, czy w ogóle zwrócić cóś!, na pewno te nasze trzysta milionów lub cóś ! Odpowiedz Link Zgłoś
camell_ek Brawo! 14.03.07, 13:42 Moj komentarz tu: camell.blox.pl/2007/03/Brawo-dla-prof-Zolla.html Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Mam nadzieję, że JK poniosły nerwy 15.03.07, 08:45 W naszym miasteczku same łajdaki. Jeden tylko prokurator człowiek porządny, ale i ten prawdę mówiąc - świnia... Odpowiedz Link Zgłoś
mut nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ PRAWDĘ 14.03.07, 12:22 Ten komuszy "trybunalik" znany jest z kuroizalnych orzeczeń. Ot choćby "pobieranie opłat za parkowanie w mieście jest nielegalne i niezgodne z konstytucją, ale..... no właśnie, ale można pobierać te opłaty". Teraz jak już nie mieli do czego się przyczepić to wymyślili niewspółmierność kary do przewinienia. To może od razu niech zajmie się niewspółmiernością kary do przewinienia w przypadku zalegania z podatkami, niewpłacenia w terminie kasy na ubezpieczenie zdrowotne, kradzieżą wafelka w sklepie a na koniec pewnie dojdziemy do wniosku że mordercy za długo siedzą w więzieniach i kara jest niewspółmierna do przewinienia. W przypadku HGW ten wyrób trybunałopodobny pokazał, że osoba rządząca wawą może mieć w d... wszelkie przepisy jeśli jest z PO bo i tak koledzy z "trybunału" wyciągną ją z każdego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:28 jestes zywym dowodem na to, ze kaczory maja wyznawcow- a nie wyborcow. Choc Cie nie znam, ale szkoda mi Ciebie. Co zrobisz, kiedy wodz odejdzie w niebyt? Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:32 Typowe podejście lumpen-komucho-liberała. Jak nie można zaprzeczyć oczywistym przekrętom kolesiów z własnej bandy to trzeba się przyczepić do tego kto wyciąga je na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:33 piekny jezyk- jak z politgramoty hehehehe, napisz cos jeszcze pliiiiiz Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko bo pis placi ludziom za robienie propagandy... 14.03.07, 12:37 przeciez to juz od dawna widac... oni maja ludzi oddelegofanych na forum gazeta pl czy forum onetu, ludzi ktorzy bawia sie w glosowania na stronach internetowych... kurski jest dobrym przyklladem ze ta partia jak zadna inna jest podobna do nsdap czy pzpr. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: bo pis placi ludziom za robienie propagandy.. 14.03.07, 12:39 popatrz-na ile trzeba byc pod wplywem guru, zeby wygadywac takie rzeczy? A wydaje sie niemozliwe, ze az tak mozna wylaczyc wlasne myslenie... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: bo pis placi ludziom za robienie propagandy.. 14.03.07, 12:41 oni im za to zwyczajnie placa... a "ciemny lud to i tak kupi" - kurski Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:41 Widzę że na prawdę nie masz nic merytorycznego do powiedzenia, tylko dalej uprawiasz osobiste ataki ;))) Bye bye komuszku - wasze czasy już minęły i musisz się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:43 wiec sam pajacu powinenes stad odejsc, bowiem twoj wielki kaczor jest najwiekszym komochem w tym kraju, a jego polityka zagraniczna prowadzi do rozbicia ue i zjednoczenia z wielkim bratem... myslisz ze po co tych naszych agentow wszystkich wyeliminowal? on z polski robi kolonie... Odpowiedz Link Zgłoś
gordon21 Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 15:55 To jest podejście lumpen-komuno-kaczysty... Przypomnij sobie taśmy prawdy. Coś tym pisakom pamięć szwankuje! Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:28 Zmien sobie nick na mutt i wszystko bedzie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:32 Typowe podejście lumpen-komucho-liberała. Jak nie można zaprzeczyć oczywistym przekrętom kolesiów z własnej bandy to trzeba się przyczepić do tego kto wyciąga je na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko wsadz se w du*e te klamstwa! 14.03.07, 12:40 jeszcze troche a przegniecie pale ale wtedy to juz nie bedzie przebacz, niemcow wyrzucilismy, ruskich wyrzucilismy, komuchow wykopalismy, i was tez na zbity pysk z naszego pieknego kraju wykopiemy!! wy rosyjscy kolaboranci, wy kacze mozdzki! jeszcze troche, jeszcze troche.... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: wsadz se w du*e te klamstwa! 14.03.07, 12:47 buhahahahahahahaha- od razu przenies sie na Kube albo na Bialorus, u nas w Polsce jest i bedzie demokracja i miejsce dla wszystkich. Widze, ze sni Ci sie jakis trybunal ludowy, ktory bedzie decydowal kto ma prawo tu zyc a kto nie. Bylo juz w historii kilku takich facetow, ktorzy poszli w tym kierunku. Kiepsko skonczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: wsadz se w du*e te klamstwa! 14.03.07, 12:50 cos chyba nie skumales ;] ja to adresuje do jednojajowych... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: wsadz se w du*e te klamstwa! 14.03.07, 12:52 sorki, linijki mnie przeskoczyli :-)), post nie byl do Ciebie tylko do.. no tego tam , no wiesz tego od nowomowy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:46 twoje slowotworstwo mnie bardzo bawi prosze napisz cos jeszcze ale najpierw podaj definicje tych twoich wypocin bo nijak nie moge zaczaic tego lumpen komucho liberala Twoja nowomowa jest czystym przejawem Orwellowskich powiesci zwlaszcza roku 1984 Twoja glupota i chec niedostrzegania prawdy o swoich wodzach (choc pewnie sam jestes z partii bo jak inaczej mozna sobie wyobrazic taki belkot) tylko dodaja mi wiary w lepsze jutro poniewaz sami siebie pozarzynacie a teraz wybacz bo musze wskoczyc do ministerstwa milosci ps moj sig bardzo dobrze oddaje rzady Twojej koalicji Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:51 kolejny co nie komentuje kuriozalnych orzeczeń "trybunału" tylko uprawia osobiste ataki.... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 12:53 Misiu, nie pultaj sie, czy wyrok TK dlatego jest kuriozalny, ze wodz powiedzial inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 13:05 czlowieku nie pytaj kaczystow O NIC oni sa niczym szmalcownicy: -brak skrupolow -moralnosc psa -zawistność -nienawiść do zwykłych ludzi to według tego klucza dobierają sobie współpracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 13:09 moje pytania sa zwykle retoryczne, kaczysci to na forum (i w realu tez) zwykle jak mantre powtarzaja kilka gomulkowskich banalow i inwektyw, absolutnie nie sluchjac rozmowcy. Po co sluchac, gdy ma sie racje, nieprawdaz?! Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko stawimy czoło kaczystom mamy prawo żyć jak ludzie! 14.03.07, 13:12 musimy z nimi walczyć bo już koniec koniuntury gospodarczej i mogą nas znowu cofnąć do afryki pzpr = pis pis = pzpr Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: stawimy czoło kaczystom mamy prawo żyć jak lu 14.03.07, 13:31 ja tam walcze na froncie rodzinnym- syna wychowuje tak jak trzeba :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 13:10 mukroko napisał: > > -moralnosc psa ----Nie obrazaj psow Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kacze psy! 14.03.07, 13:13 masz racje sam mam pisaka a nawet dwa i kaczki do piet im nie dorastaja!! Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: kacze psy! 14.03.07, 13:21 Popatrz ja tez mam dwie jamniczki miniaturowe i mimo malych cialek sa madrzejsze od PiSowcow i kilku forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: kacze psy! 14.03.07, 14:18 ja mam sznaucera miniature i boksera ;] i jak sie bawia to najczesciej ten wiekszy piszczy, bo maly go lapie za te wargi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: nie poniosły go nerwy, on powiedział ŚWIĘTĄ P 14.03.07, 13:08 mut napisał: > kolejny co nie komentuje kuriozalnych orzeczeń "trybunału" tylko uprawia > osobiste ataki.... -------- Kuriozalne to sa twoje poglady.No ale czego wymagac od wyznawcy PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Mam nadzieję, że JK poniosły nerwy 15.03.07, 02:16 ...jesli poniosly go nerwy!? a co jak to opary resztek Rozumu? czy cos? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk W czynach i słowach Jarosława Kaczyńskiego widzę 14.03.07, 09:19 początki szaleństwa. Do tej pory mówiłem "tylko" o paranoi, ale teraz uważam, że słowo to przestało odzwierciedlać stan w jakim premier się znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia778 Ludzie idzcie do urn! 14.03.07, 11:55 Dobrze, ze toczy sie ta dyskusja w necie. Szkoda tylko, ze pozniej mohery wygrywaja przy skrzynkach. Chodzcie na wybory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julko Re: Ludzie idzcie do urn! 14.03.07, 11:58 Wygląda na to,że w Trybunale konstytucyjnym zawiązała się koalicja PO,SLD,Demokraci i dołączył do nich pan ZOOL. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Ludzie idzcie do urn! 14.03.07, 12:46 masz racje kaczynski jest psychiczny Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Ludzie idzcie do urn! 14.03.07, 12:47 macki układu siegaja wszedzie!!!!!!!!!!!!!! I jk musi je obcinac, obcinać obcinaać bo juz go oplatają, oplatają, zaraz sie udusi,,,, i oby jak najszybciej jakis psychiatra stwierdził, niezdolność do pełnienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Ludzie idzcie do urn! 14.03.07, 12:49 moj syn jest od niedawna pelnoletni i chce zyc w normalnym kraju. A moherow ubywa...ubywa... Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Jarosław Kaczyński to Napoleon Walki z Układe 14.03.07, 08:38 ostatnio pojawiły się pogłoski, że bratowa też w układzie Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jarosław Kaczyński to Napoleon Walki z Układe 14.03.07, 08:42 kszynka napisał: > ostatnio pojawiły się pogłoski, że bratowa też w układzie *************************************** Nie wiadomo też, co z lojalnością kota. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot jest trzymany w areszcie domowym. nikogo 14.03.07, 08:50 do niego nie dopuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: jest trzymany w areszcie domowym. nikogo 14.03.07, 09:02 tukot napisał: > do niego nie dopuszczają. ****************************************** Potwierdza się więc plotka, że znaleziono w IPN dokumenty na kota. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dlaczego Ziobro nie nakazał wszczęcia śledztwa? 14.03.07, 09:15 Oczywiście w sprawie gróźb karalnych kierowanych przez Jarosława Kaczyńskiego pod adresem Trybunału Konstytucyjnego, a także w zwiaku z kłamliwym oświadczeniem Jarosława Kaczyńskiego o rzekomych "powiązaniach" Trybunału z Hanną Gronkiewicz-Waltz. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrh Re: Jarosław Kaczyński to Napoleon Walki z Układe 14.03.07, 12:28 A jak bratowa to i brat zaczyna byc podejrzany....:-))) Poza wszelkim podejrzeniem jest tylko milosciwie nam panujacy Jaroslaw...i NIKT WIECEJ....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Jarosław Kaczyński to Napoleon Walki z Układe 14.03.07, 12:29 wlaczmy w to jeszcze kilku kapciowych- slepo oddanych wodzowi Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko córka i żona kaczora są w Układzie!!!!!!! 14.03.07, 12:48 bratowa to V kolumna PO !! juz 20 lat temu planowano jakby tu tak prawego i niskiego czlowieka udu*ić wiec wsadzono mu ja do lozka, a teraz dziala przeciwko niemu... zreszta tak samo jak corka... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Napoleon?! 14.03.07, 12:02 Nie obrażaj Cesarza Francuzów i jednego z moich osobistych idoli. Nawet w ramach analogii "jakie cesarstwo taki cesarz". Bo będę gryzł. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Napoleon?! 14.03.07, 16:14 Ależ to bardzo trafne porównanie! JK - tak jak Napoleon - pakuje się w konflikty ze wszystkimi napotkanymi na drodze. I tak jak on skończy swą działalność polityczną - odsunięty na margines jako kompletnie przegrany, skutecznie odgrodzony od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
1965kl Re: Jarosław Kaczyński to Napoleon Walki z Układe 14.03.07, 12:55 i oby skończył jak on Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Re: Jarosław Kaczyński to Napoleon Walki z Układe 14.03.07, 19:18 Pojde dalej Twoim tropem. Uwazam, ze Narod Polski zasluzyl sobie na takiego premiera i wicepremierow, ze o prezydencie juz nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Co za hołota chowała premiera w PRL ?? 14.03.07, 09:24 Wstalem dzisiaj lewa naga, przeczytalem artykul i jeszcze bardziej sie wPiSdzilem, pozniej przeczytalem naglowek twojego postu i nagle wszystko stalo sie kolorowe, dziekuja mangold, dalem ci pioneczke...;))) Pozdrawiam :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Co za hołota chowała premiera w PRL ?? 14.03.07, 10:02 Już odpowiadam na powyższe pytanie: MAMA Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Mama mamie nierówna..... 14.03.07, 10:31 Mnie tez mama...i nie neguję wyborów społeczeństwa mimo, ze uważam ze na PiS głosowała najwieksza hołota w II RP...nie jestem politykiem i dlatego wolno mi mówić ze mam ich w dupie.... bravocharlie napisał: > Już odpowiadam na powyższe pytanie: MAMA Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Apolityczny Trybunał? 14.03.07, 09:28 Ciekawe ze tuz przed orzeczeniem Trybunału (troje sedziów z SLD) PO weszlo w Wa-wie w koalicje z SLD. Szkoda ze nikt nie nagral negocjacji przygotowujacych te wydarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Tak, apolityczny 14.03.07, 09:38 W składzie było dwoje sędziów ostatnio powołanych z rekomendacji PiS. Wyrok zapadł jednomyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 10:52 krwawy.zenek napisał: > W składzie było dwoje sędziów ostatnio powołanych z rekomendacji PiS. Wyrok > zapadł jednomyślnie. czy to oznacza ze jest apolitycvzny bo PiS go powolal? Teresa Liszcz - wybrana w 2006 roku. Doktor nauk prawnych. Związana z ZSL, Solidarnością, Porozumieniem Centrum, AWS. Pracowała w prezydenckiej kancelarii Lecha Wałęsy, jako sekretarz stanu. Ewa Łętowska - wybrana w 2002 roku. Profesor nauk prawnych. Była Rzecznik Praw Obywatelskich. Nie związana z żadną partią, ale znana z lewicowych poglądów. Przez kręgi opozycyjne oskarżana o nadmierną pobłażliwość dla reżimu PRL w czasach kiedy pełniła, bardzo niezależne jak na PRL, stanowisko RPO (od 1987) Jerzy Ciemniewski - wybrany w grudniu 1998. W tym roku kończy mu się 9 letnia kadencja. Związany z UW. Zbigniew Cieślak - wybrany w 2006 roku. Luźno związany z AWS I PiS. Znany z prokatolickiego nastawienia. Bohdan Zdziennicki - wybrany w 2001 roku (SLD). Sędzia NSA. Nie związany z żadną partią polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_z_marsa Z błogosławieństwem prezydenta 14.03.07, 11:21 Dodaję, że Liszcz była przewodniczącą. W grudniu 2006 PAP doniósł: >>Parlament wybierając Teresę Liszcz na sędziego Trybunału Konstytucyjnego dokonał, sądzę, bardzo trafnego wyboru - mówił prezydent Lech Kaczyński, gratulując nowej sędzi i wyrażając radość, że wybór padł na "koleżankę z branży". Prezydent podkreślił, że TK jako organ sądowy o doniosłej roli w systemie prawa daje sędziom "olbrzymią władzę". Należy ją powierzać ludziom sprawdzonym i doświadczonym - powiedział Lech Kaczyński dodając, że nie jest niczym złym, gdy zasiadają w nim osoby prowadzące wcześniej praktykę prawniczą, czy działające w polityce, bo to "nie osłabia ich pozycji jako sędziów Trybunału".<< Odpowiedz Link Zgłoś
kris_s Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 11:37 Szlag mnie zaraz trafi - czytanie takiego steku bzdur męczy bardziej niż kopanie rowów. Zmień pseudo - obrażasz Geralta, łosiu kolorowy. Jakbyś przeczytał, a nie przekartkował sagę, to wiedziałbyś, czym zajmują się wiedźmini. A jakbyś przeczytał pierwsze wydanie opowiadań, dziś już historyczne, to dostrzegłbyś ewolucję od doskonałej maszyny do zabijania do CZŁOWIEKA. Czyli istoty myślącej i biorącej odpowiedzialność za swoje działania, myśli i poglądy oraz ROZUMIEJĄCEJ ich konsekwencje. Taki łoś jak ty, ubliżający podstawowym zasadom logiki i etyki w myśleniu powinien mieć ustawowy zakaz posługiwania się imieniem, które jest symbolem dla wielu ludzi z mojego pokolenia. A żeby nie było, że internet jest anonimowy to podpiszę się swoim imieniem. Krzysztof. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 11:45 kris_s napisał: Nie unos sie bo wypadniesz ze swiata Science fiction do rzeczywistosci i sie poobijasz. Siedz nadal na przedostatniej stronie "historycznego" wydania opowiadan jesli nie rozumiesz wspolczesnosci. > Szlag mnie zaraz trafi - czytanie takiego steku bzdur męczy bardziej niż kopani > e > rowów. Zmień pseudo - obrażasz Geralta, łosiu kolorowy. Jakbyś przeczytał, a ni > e > przekartkował sagę, to wiedziałbyś, czym zajmują się wiedźmini. A jakbyś > przeczytał pierwsze wydanie opowiadań, dziś już historyczne, to dostrzegłbyś > ewolucję od doskonałej maszyny do zabijania do CZŁOWIEKA. Czyli istoty myślącej > i biorącej odpowiedzialność za swoje działania, myśli i poglądy oraz > ROZUMIEJĄCEJ ich konsekwencje. Taki łoś jak ty, ubliżający podstawowym zasadom > logiki i etyki w myśleniu powinien mieć ustawowy zakaz posługiwania się > imieniem, które jest symbolem dla wielu ludzi z mojego pokolenia. A żeby nie > było, że internet jest anonimowy to podpiszę się swoim imieniem. > > Krzysztof. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_s Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 12:01 W przeciwieństwie do Ciebie - staram się zrozumieć. Posługujesz się podpisem nie rozróżniając nawet gatunków literackich. Skąd ty żeś się wziął? Epitetami nie będę Cię obrzucał, chociaż same się nasuwają. Piszesz o wybitnych prawnikach i osobach o wiedzy i doświadczeniu, które mam nadzieję jest Ci jeszcze dane. Podpisujesz się imieniem, które coś za sobą niesie i jest zobowiązaniem. Tak przyjęto i po to właśnie wymyślono pseudonimy, aliasy, etc. Nie masz pojęcia o tym co mówisz i piszesz, a mieszanie pojęć przez Ciebie każe powątpiewać w jakość myślenia reprezentowanego przez Waszmości. I zapewne dlatego nadajesz się fantastycznie na piewcę takich jak ty: nieudaczników i nafaszerowanych nienawiścią, malutkich wzrostem i jakością ludzików. Może nawet dadzą, albo już Ci dali ładne biureczko i ciepłą posadkę. Zapewne już się odznaczyłeś w wycinaniu czerwonych potworów. Ile lat miał Twój ostatni wróg? Przypominacie zarazę, właśnie tę czerwoną, z gwiazdami na spiczastych czapkach. Inność musi być zniszczona, a tylko Wy macie rację. Znasz zdanie "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy"? Tak właśnie funkcjonujecie. Skoro tak szybko potrafisz znaleźć w sieci dane na temat ludzi - znajdziesz i autora. Oto Wasz mentor. Pokłoń mu się nisko. A następnie towarzyszowi Feliksowi: powinien być Twoim guru. Więc może od niego weź imię? Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 12:15 kris_s napisał: Ta, komunizm skonczyl sie wraz ze śmiercia Marksa a Faszyzm z Hitlera. Takie jest twoje rozumowanie. Ciezko ci idzie bez epitetow. > W przeciwieństwie do Ciebie - staram się zrozumieć. Posługujesz się podpisem ni > e > rozróżniając nawet gatunków literackich. Skąd ty żeś się wziął? Epitetami nie > będę Cię obrzucał, chociaż same się nasuwają. Piszesz o wybitnych prawnikach i > osobach o wiedzy i doświadczeniu, które mam nadzieję jest Ci jeszcze dane. > Podpisujesz się imieniem, które coś za sobą niesie i jest zobowiązaniem. Tak > przyjęto i po to właśnie wymyślono pseudonimy, aliasy, etc. Nie masz pojęcia o > tym co mówisz i piszesz, a mieszanie pojęć przez Ciebie każe powątpiewać w > jakość myślenia reprezentowanego przez Waszmości. I zapewne dlatego nadajesz si > ę > fantastycznie na piewcę takich jak ty: nieudaczników i nafaszerowanych > nienawiścią, malutkich wzrostem i jakością ludzików. Może nawet dadzą, albo już > Ci dali ładne biureczko i ciepłą posadkę. Zapewne już się odznaczyłeś w > wycinaniu czerwonych potworów. Ile lat miał Twój ostatni wróg? Przypominacie > zarazę, właśnie tę czerwoną, z gwiazdami na spiczastych czapkach. Inność musi > być zniszczona, a tylko Wy macie rację. Znasz zdanie "władzy raz zdobytej nie > oddamy nigdy"? Tak właśnie funkcjonujecie. Skoro tak szybko potrafisz znaleźć w > sieci dane na temat ludzi - znajdziesz i autora. Oto Wasz mentor. Pokłoń mu się > nisko. A następnie towarzyszowi Feliksowi: powinien być Twoim guru. Więc może o > d > niego weź imię? Odpowiedz Link Zgłoś
johnygazetapl Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 12:41 do GERALT9 jak juz ktoś wcześniej zauważył nicka wyjątkowo bezmyślnie wybrałeś. proponowałbym zapoznanie sie z sagą. światopogląd autora sagi równiez polecam przestudiować - chociaż pobieżnie. po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku, iż najbardziej adekwatną ksywa dla ciebie będzie: PIKACZU. nie dziękuj. drobiazg pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 13:19 johnygazetapl napisał: Nie dziekuje, wiesz, jak skoncze 8 lat to moze sobie trzasne nowego blogaska, PIKACZu bedzie dobry. Ale teraz widzialem u taty na polce Geralta wiec tak zostanie. > do GERALT9 > > jak juz ktoś wcześniej zauważył nicka wyjątkowo bezmyślnie wybrałeś. > proponowałbym zapoznanie sie z sagą. światopogląd autora sagi równiez polecam > przestudiować - chociaż pobieżnie. > > po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku, iż najbardziej adekwatną ksywa dl > a > ciebie będzie: PIKACZU. > > nie dziękuj. drobiazg > > pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kris_s Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 12:50 No nie. Ręce opadają... Nie będę Cię uczył podstaw języka, który powinien być Twoim językiem ojczystym. Zresztą, szkoda czasu: nie jesteś chyba w stanie zrozumieć podstawowych stwierdzeń, czy dokonać podstawowej analizy wypowiedzi. Twoja odpowiedź jest nieadekwatna do tez postawionych przeze mnie: przecież stwierdzając, że jesteś spadkobiercą idei totalitarnej, właśnie potwierdzam, że ani śmierć Hitlera, ani Stalina, ani miliony poniesionych ofiar nie zakończyły ery fascynacji totalitaryzmami. Postępując i myśląc tak jak Ci, których podobno zwalczasz, stajesz się właśnie ich spadkobiercą i kontynuatorem. Naprawdę tego nie widzisz? Zaprzeczacie innym prawa do inności poglądów i postaw, obrażacie się na prawo, gdy ogranicza Wasze działania. Gdzie tu szacunek i demokracja? Nie różnicie się od nich - niszczycie tylko pod innymi hasłami... Dla samej radości niszczenia, dorabiając do tego poronione teorie. Wiesz ilu ludzi straciło pracę w jednej z firm, którą znam? 300. Większość z nich urodzona po 1968 roku. Ich winą było to, że firma nieźle płaci, a koledzy z PiS objęli ja w posiadanie i trzeba było zrobić miejsce dla kolegów. Na ścianie personalnego wisi krzyż - nie zmienia to jego zasad działania. Takich firm są dziesiątki... Skaziliście Polskę nienawiścią w imię zasad, etyki i Boga. Czym różnicie się od tych, którzy mordowali z Bogiem na klamrach, czy równali wszystkich ścinając im głowy w imię równości mas? No i tak - miałem Ci nie tłumaczyć, wyszło inaczej. Podsumuję: totalitaryzm i despotyzm zaczyna się od braku szacunku dla innego człowieka, deptania autorytetów i naginania przyjętego prawa w imię idei. Potem jest już tylko gorzej. Tego uczy nas historia i masz rację: faszyzm nie umarł z Hitlerem, a komunizm ze Stalinem. Zawsze znajdują się ich naśladowcy - w tą stronę idziecie. Przykro mi - tak to wygląda. Także ze świata fantasy, nie science fiction. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 13:20 kris_s napisał: Takich tasiemców to ja czytac nie bede, tym bardziej ze nic nie wnosza do dyskucji. zaluz sobie bloga jak chcesz wypracowania zamieszczac. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_s Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 14:39 Odpowiedź najwyższych lotów. QED. Pozdrawiam - powodzenia w polowaniu nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Re: Do kris s - wez byskawicznie poczworna dawke 14.03.07, 12:43 srodkow uspokajajacych i cala filoke tych na rozwolnienie. Zamknij sie w ubikacji, uspokoj sie i wroc w wyobrazni do czasow szkoly sredniej. "Podstawowe zasady logiki i etyki" - jakiej etyki?Ktos wymienil sklad trybunalu wraz z opisem zasiadajacych w nim ludzi i to bylo naruszeniem zasad logiki (???). Raczej twoj belkot nie ma zadnego celu, sensu, porzadku logicznego. Jego jedynym natretnym motywem jest wyrazenie tagrajacej cie nienawisci do PiS poprzez natretne porownywanie tej partii do bolszewikow, przywolywanie czapek nolszewickich i cytatow PPR bez zadnych argumentow i odniesienia do omawianego problemu. Mam nadzieje, ze srodki juz wzioles, czujesz juz luz w gornych (glowa) i dolnych partiach ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_s Re: Do kris s - wez byskawicznie poczworna dawke 14.03.07, 12:56 Wziąłem - i wyszło mi gó.. na poziomie Twojego postu. Oderwiesz list od dyskusji - udowodnisz co chcesz. I wtedy to faktycznie trzeba wziąć leki. W Twoim przypadku - sole trzeźwiące. Pozdrawiam. p.s. Chętnie powróciłbym do szkoły średniej - fajny czas, nie żałuję go. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszla Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 12:05 geralt9 napisał: > > Nie unos sie bo wypadniesz ze swiata Science fiction do rzeczywistosci i sie > poobijasz. SF to inaczej fikcja naukowa i dotyczy zazwyczaj opowiadań o przyszłości, Wiedźmin jako fantasy stanowi trochę inny gatunek literacki, aczkolwiek z sf może coś tam go łączy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 12:18 geralt9, Prawda jest taka, ze zabraklo ci argumentow (jak premierowi) i uciekasz sie do taniej insynuacji. Nie masz oparcia w faktach, siegasz do wlasnych imaginacji i domyslow, byle kogos opluc i wykazac wszechmoc Szarej Sieci i Ukladu. Siegasz przy tym po sprawdzone wzorce: Kurski i Lepper byliby z ciebie dumni. Takie rozumowanie trafia juz chyba tylko do najzatwardzialszych wyznawcow PiS i Braci Mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 13:25 funia81 napisała: Mi juz rece opadaja a nie brak argumentow. Ci sami ludzie ktorzy w tamtej kadencji uchwalili takie prawo teraz je podważają. Trybunal jako argumnt używa bezwzględność prawa, wiec jak dostane mandat tez powiem ze jest nieadekwatny do przewinienia a bezwzględność prawa mnie przeraża... Wyjatkowo polityczna decyzja Trybunalu! > geralt9, > > Prawda jest taka, ze zabraklo ci argumentow (jak premierowi) i uciekasz sie do > taniej insynuacji. Nie masz oparcia w faktach, siegasz do wlasnych imaginacji i > domyslow, byle kogos opluc i wykazac wszechmoc Szarej Sieci i Ukladu. Siegasz > przy tym po sprawdzone wzorce: Kurski i Lepper byliby z ciebie dumni. Takie > rozumowanie trafia juz chyba tylko do najzatwardzialszych wyznawcow PiS i Braci > Mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 15:44 geralt9 napisał: > Mi juz rece opadaja a nie brak argumentow. Ci sami ludzie ktorzy w tamtej > kadencji uchwalili takie prawo teraz je podważają. Posłowie, którzy to prawo uchwalili dali ciała - to fakt. Dlatego tym spośród nich, którzy do pomyłki się przynali, należą się wyrazy uznania. W przeciwieństwie do politykierów z PiS (też głosowali za tym bublem), potrafili zrozumieć swój błąd. Wstyd i hańba dla zakłamanych PiSdeków, którzy zamiast dbać o praworządność kombinowali, jak z knota zrobić knut. > Trybunal jako argumnt używa bezwzględność prawa, wiec jak dostane mandat tez > powiem ze jest nieadekwatny do przewinienia Przecież masz do tego prawo - możesz mandatu nie przyjąć i starać się wykazać przed sądem, że był nieadekwatny do wykroczenia. Konstytucja ci to gwarantuje. Nie jestem pewien, w jakim celu umieszczasz tutaj ten wyjątkowo nietrafiony przykład. Być może starasz się na swój nieporadny sposób wyrazić opinię, że w państwie "Prawa i Sprawiedliwości" arbitralne rozstrzygnięcia podjęte przez władzę wykonawczą w oparciu o wątpliwą interpretację zagmatwanych przepisów nie podlegają żadnej kontroli ze strony władzy sądowniczej. Spotkałem się z takimi opiniami wśród PiSdeckiego aktywu i przyznam szczerze, że ich czysto bolszewicki charakter dobrze współgra z klimatem "intelektualnym" panującym w tym środowisku. > Wyjatkowo polityczna decyzja Trybunalu! No cóż, wolno ci mieć swoją opinię. Możesz sobie myśleć i uważać różne rzeczy - że Ziemia jest płaska, że Wiedźmin to SF, że Kaczyński to mąż stanu... W tym konkretnym przypadku musisz jednak dokonywać wyjątkowej ekwilibrystyki mentalnej starając się zignorować fakt, że decyzję tę podjęli m.in. sędziowie, których kandydatury zgłaszał PiS. Jeżeli ich decyzja była decyzją polityczą, to dlaczego Kaczyński nie jest zadowolony ??? Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 17:37 iedsupo napisał: Na tak skonstruwany wpis moge odpowiedziec tylko ze albo jestes z PO..ej partii albo Strasznie Liżesz Dupy. Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Tak, apolityczny 14.03.07, 22:14 Dupę ojczulka to wy, pisuary, będziecie zaraz lizać. Inaczej wypadacie z gry. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Był, jest i będzie apolityczny 14.03.07, 13:14 geralt9 napisał: > krwawy.zenek napisał: > > > W składzie było dwoje sędziów ostatnio powołanych z rekomendacji PiS. Wyr > ok > > zapadł jednomyślnie. > > czy to oznacza ze jest apolitycvzny bo PiS go powolal? Nie, to znaczy że tak jak dotąd TK oparł się naciskom (a nawet bezczelnemu szantażowi) i nie ugiął się przed oczekiwaniami polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Był, jest i będzie apolityczny 14.03.07, 13:28 snie ugial sie naciskom politykow statd belkotliwie wytlumaczyl podjeta decyzje. Czym jest argument o bezwzględności prawa i nieadekwatnosci kary do czynu (gdy tak mowi ustawa)? Gdy dostane mandat tez tak mam sie tlumaczyc? Albo czy PIT CITY i SHITY to nie jest bezwzgledne prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re. 14.03.07, 13:44 A gdzie masz "nieadekwatność kary do czynu" w mandacie - wystawiają Ci mandaty na 6 milinów złoty każdy? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Był, jest i będzie apolityczny 14.03.07, 14:04 geralt9 napisał: > snie ugial sie naciskom politykow statd belkotliwie wytlumaczyl podjeta decyzje Uzasadnienie wczorajszego wyroku jest akurat znakomite i niezwykle precyzyjne. > Czym jest argument o bezwzględności prawa i nieadekwatnosci kary do czynu (gdy > tak mowi ustawa)? Powaznym traktowaniem Konstytucji, zwłaszczA wzorca kontroli wskazannego przez skarżących. > Gdy dostane mandat tez tak mam sie tlumaczyc? Mandatu możesz nie przyjąć, więc przykład absurdalny. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Rządy PiS potrwają jeszcze najwyżej 2-3 lata... 14.03.07, 10:59 ...a twarz ma się tylko jedną, po co więc tracić ją dla przegranej sprawy - tak właśnie myślą nowo wybrani sędziowie. System selekcji sędziów w ramach zamkniętej korporacji zawodowej okazuje się być ważnym zabezpieczeniem chroniącym demokrację przed zawłaszaczaniem przez pozbawione skrupułów kliki partyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Najgorszy element i hołota PRLu go wychowała 14.03.07, 09:56 i dlatego jest jaki jest - popaprany do szpiku kości. Ale spoko skończy na wysypisku z "searchersami". Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Zoll nie jest moim rzecznikiem. 14.03.07, 11:23 A TK nie jest nieomylną świetą krową. Cechą wszystkich ludzi jest brak doskonałości i nie ogranicza się on do Premiera, jak próbuje to przedstawić Zoll i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Zoll nie jest moim rzecznikiem. 14.03.07, 12:08 ulubienieclosu napisał: > A TK nie jest nieomylną świetą krową. W myśl konstytucji - owszem, jest. I skoro z łże-premiera taki legalista, to powinien szanować prawo, którego najwyższym przejawem jest Konstytucja Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zoll nie jest moim rzecznikiem. 14.03.07, 12:31 w zasadzie tak- tylko sedziow TK bylo kilku, a milosciwie nam panujacy Jaroslaw- tylko jeden. Komu latwiej sie pomylic? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Niech Zoll lepiej nie podpowiada Jarkowi 14.03.07, 08:24 bo ten gotów jeszcze dzisiaj przepisać lex Łukaszenko Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Niech Zoll lepiej nie podpowiada Jarkowi 14.03.07, 12:32 zdelegalizuje Zolla... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbusio bliźniaki dostaną azyl na Białorusi po zakończonej 14.03.07, 08:24 lub skróconej kadencji. Dla nich byłoby ciekawiej chyba dostać azyl na Kubie, ale Fidel chyba nie doczeka. No i nie ma juz myślę odpowiednich krajów dla kaczorów, by tam dokonali swojego żywota. Tu w Polsce na pewno im obniżą emerytury do średniej 500 - 600 zl za sianie nienawiści i rozwalenie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Profesor Zoll niezależny.... 14.03.07, 08:25 Kpiny czy pytanie o droge bez GPS? Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Jarek ciężko pracuje na Trybunał Stanu... Życzmy m 14.03.07, 08:35 mu powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Porównajmy dwie postacie... 14.03.07, 10:19 Sędzia TK w III RP - profesor prawa na UJ, z rodziny o wielotniej tradycji uniwersyteckiej; Sędzie TK w IV RP - syndyk-krętacz, odwołany przez Sąd za przekręty. Odnowa moralna w pełni! Ave PIS i Radio Maryja! Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:25 tym bardziej że premier "robi to" któtkimi rączkami pana Gosiewskiego... Zresztą wogóle widać /sic!/ , że pusciły nerwy panów PiS-ÓW po orzeczeniu TK, co widać po medialnych wypowiedziach tych " polityków" np pan Brudzińki dziś w rozmowie w poranku TVN24 nie mógł się opanować i zaczął wygadywać takie głupoty o PO i przewinieniach pani H.G-W, że żal było słuchać. Panowie z PiS, więcej klasy.../jeśli wogóle wiecie, co mam na mysli.../ Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Co tu komentować? 14.03.07, 08:26 Niedopuszczalność pogróżek i insynuacji wobec TK takich jak wczorajsze jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rokicki Re: Co tu komentować? 14.03.07, 10:15 powiedz mi czy to mozna podciagnac pod art 226 ust 3 kk ? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Co tu komentować? 14.03.07, 14:05 Raczej nie, bo ten bełkot był za mało konkretny. Ale od strony odp. politycznej sprawa jest raczej jednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Co tu komentować? 14.03.07, 12:20 krwawy.zenek napisał: > Niedopuszczalność pogróżek i insynuacji wobec TK takich jak wczorajsze jest > oczywista. Panowie Kaczyńscy, pokpiliście sprawę. Nie przewidzieliście, że są jeszcze sędziowie, którzy zachowali resztki przyzwoitości i poważnie traktują niezawisłość sądów nawet w sprawach politycznych. Trzeba było zacząć od całkowitego "odzyskania" TK, a nie liczyć na to, że sędziowie wystraszą się waszych pogróżek. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk To udany eksperyment połączenia genów Stalin+Mao. 14.03.07, 10:58 durne durnowate pokurczowate kangurowate zaściankowe matoły na kaczych łapach Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczalna 14.03.07, 08:27 Ciekaw jestem jak się czuła Pani Profesor Teresa LISZCZ ogłaszając wyrok po wcześniejszym wystąpieniu swojego "szefa". A tak naprawdę: Czym różnią się metody działania pisuarów od bojówek PPR'u, NKWD czy UB? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:29 Wyrok był jednomyślny, chociaż w składzie było aż dwoje sędziów ostatnio powołanych z rekomendacji PiS - prof. Liszcz i prof. Cieślak. Choćby to pokazuje, że obawy o upolitycznienie TK okazały się przesadzone - nawet nominaci PiS potrafili okazać niezależność. A ludzie mali formatem będą teraz na nowo "odzyskiwać"... Odpowiedz Link Zgłoś
kabron Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 09:22 Wyjąłeś mi to z ust. A raczej - z klawiatury ;-). Dokładnie tak. Ktoś pomyślał, że decydując o wyborze części składu TK może trzymać sędziów na smyczy. Naiwny. Smycz istnieje w wyobraźni premiera, a sędziowie wydają się być niezawiśli. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 09:40 Nie tyle "wydają się" ile SĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To świadczy o niesłychanej degrengoladzie całego 14.03.07, 10:20 środowiska prawniczego. Niezbędne będzie oddanie sądownictwa w ręce ideowych aktywistów Partii, żarliwych i pryncypialnych budowniczych IV RP. Oczywiście nieskażonych bakcylem prawniczych studiów, które robią z potencjalnie pożytecznych obywateli IV RP ohydnych reakcjonistów i wody na młyn odwetowców. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Trzeba będzie powołać Trybunał Ludowy. 14.03.07, 10:33 Wzorce Rolanda Freislera nie mogą ulec zapomnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski po co byłoby się zeświniać? 14.03.07, 10:01 > Wyrok był jednomyślny, chociaż w składzie było aż dwoje sędziów ostatnio > powołanych z rekomendacji PiS - prof. Liszcz i prof. Cieślak. > Choćby to pokazuje, że obawy o upolitycznienie TK okazały się przesadzone - > nawet nominaci PiS potrafili okazać niezależność. > A ludzie mali formatem będą teraz na nowo "odzyskiwać"... Nominowani boją się układu, który by ich wytykał palcami, gdyby wydawali stronnicze wyroki. Jak zniszczyć taki układ? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: po co byłoby się zeświniać? 14.03.07, 11:08 r.maszkowski napisał: > Nominowani boją się układu, który by ich wytykał palcami, gdyby wydawali > stronnicze wyroki. Jak zniszczyć taki układ? Ten "układ" nazywa się demokracja. Ludzie, którzy próbują zniszczyć demokrację, kończą na państwowym wikcie (w najlepszym razie). Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: po co byłoby się zeświniać? 14.03.07, 12:37 tak czy owak jest to panstwowy wikt i w obydwu rodzajach budynkow sa chyba kraty w oknach, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: po co byłoby się zeświniać? 14.03.07, 12:54 nie wszyscy dyktatorzy umierali śmiercią naturalną... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: po co byłoby się zeświniać? 14.03.07, 12:58 mimo wszystko nikomu az tak zle nie zycze. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 10:23 krwawy.zenek napisał: > A ludzie mali formatem będą teraz na nowo "odzyskiwać"... ludzie mali formatem /jak piszesz /wlasnie o odzyskiwaniu TK po mianowaniu 2 nowych sedziow trabili na caaale Polskie. a jak okazalo sie, ze sedziewoe Ci nie chodza na sznurku u kaczorow, to przeciez niemozliwe, zeby wlasnie z tego powodu kaczory ich powolaly. bo 'altorytety' mowily wszem i wobec, ze kaczofaszysci trybunal odzyskuja i ludzi bez kregoslupa tam wsadzaja. Ciekawe co te 'altorytety' powiedza o odzyskiwaniu RPO. a moze Ty cos skrobniesz? wszak teza o odzyskiwaniu nie jest Ci chyba obca? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:40 Ja bardzo przepraszam! Jako znany miłośnik Pisiu, protestuję!! oni jeszcze nikogo nie zastrzelili, ale idą we właściwa stronę.Metody bolszewickie: kto nie z nami ten przeciw nam, oszczerstwa bez pokrycia (samoobronę toż przecież SB zakładało, pamięta to koś jeszcze? szafa Lesiaka, archiwum WSI i całe mnóstwo innych straszliwych i porażających faktów i dokumentów znanych tylko najbardziej wtajemniczonym, a może tylko jednemu najbardziej wtajemniczonemu??? spiski, agenci i te obrzydliwe, służalcze (układowi oczywiście) media, które nic tylko atakują i atakują bezprzykładnie, za pieniądze układu i OBCYCH (imperialistów liberalnych?,)sukcesów bezsprzecznych nie widzą. O wstrętnym Trybunale Konstytucyjnych nie wspomnę, co tez knuje i sudzi zapał rewolucyjny przez impossibilizm prawny (to chyba znaczy niemożliwy do realizacji). A tu rewoli=ucja moralna czeka, tysiące stanowisk do odzyskania, jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
tukot szafa jakoś do dzisiaj nie może im się otworzyć 14.03.07, 08:55 może ma drzwi rozsuwane a te głąby ciągną do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:29 Tak jest, szczyra prawda. Ja też poproszę o dopisanie mnie do układu, łze-elyty, wykształciuchów, itp. Imć pan premier straszy, grozi, zachowuje sie jak BOLSZEWIK, tylko mu nagana w łapkę i zacznie strzelać. Który pisiorek chętny na rólkę Feliksa Krwawego? Antek? Bo Dorn taki durny chyba nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
darekwu Wstydzę się za moje państwo 14.03.07, 08:30 Niesamowite jest to że doczekałem się pa nstwa rządzonego przez dwóch groteskowych i złośliwych karłów, otaczajacych się miernotami lub potakiewiczami. Utrzymują się przy władzy poprzez cotygodniowe wywoływanie sztucznego stanu zagrożenia a następnie pozorne podejmowanie działań to zagrożenie niwelujących. Rzecz jest poważna, ponieważ około 30% tych co chodzą na wybory jest podatna na taką metodę uprawiania polityki i prędko do nich nie dotrze że 99% afer wywoływanych przez PIS to afery dmuchane. Ci wyborcy zawsze będą głosować na swych "wybawicieli" którzy dają łupnia złym ludziom (łapownikom lekarzom, komuchom, donosicielom, korporacjonistom, pedałom etc.). Wyjsciem z tej sytuacji jest natychmiastowe rozliczanie PIS- z każdej bzdury którą wrzucają na forum debaty publicznej. Tylko wolne dziennikarstwo może uratować Polskę przed długim okresem smuty .... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 to samo czasem tłumaczę niektórym... pisdziakom 14.03.07, 09:14 ale niestety, są jak na mohery przystało "argumentoodporni" nie da się wytłumaczyć ;-( Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam A ja lubię moich przywódców 14.03.07, 09:52 za to mlaskanie, ciamkanie i czyszczenie zębów językiem dla podkreślenia aktywności procesów myślowych. Wyraźnie odróżniają się tym od nacji wyrażających zadowolenie przez publiczne bekanie i puszczanie bąków wskazując, że nie spoczęli jeszcze na laurach i intensywnie pracują dla dobra naszego oraz przyszłych pokoleń Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Wstydzę się za moje państwo 14.03.07, 11:07 Absolutna racja. Nie wszyscy jesteśmy ćpunami moheroiny. Odpowiedz Link Zgłoś
falcjon Re: Wstydzę się za moje państwo 14.03.07, 13:00 premier zakompleksiony karakan, ktoremu sie wydaje, ze jest super, a tak naprawde kompromituje Polske w calym swiecie. zenada ze taka miernota strasz i niszczy nasz kraj. przez takich jak ten kurdupel nikt sie z nami nie liczy na swiecie i traktuja nas jak klaunow. trzeba kupic mu lustro,moze podziala jak na bazyliszka. dobrze by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczalna 14.03.07, 08:31 panie zoll do pasienia krów tak jak kiedyś panu to napisałem. mam poważne wątpliwości co do pana poczytalność, pan prostego przepisu nie potrafisz zrozumieć. no niestety gdyby nie ruskie czołgi to pan siedział byś w rynsztoku gzie pana miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyn4 prof. Liszcz i prof. Cieślak z wyboru PiS 14.03.07, 08:55 Optyk26 jesteś prymitywnym kaczystą. Dwoje nowych sędziów prof. Liszcz i prof. Cieślak głosowali tak jak wszyscy pozostali. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Ktoś wprowadził ich w błąd? :))) 14.03.07, 09:45 konstantyn4 napisał: > Optyk26 jesteś prymitywnym kaczystą. Dwoje nowych sędziów prof. Liszcz i prof. > Cieślak głosowali tak jak wszyscy pozostali. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Ktoś wprowadził ich w błąd? :))) 14.03.07, 10:23 Może dostarczyli im sfałszowane wersje Konstytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:59 Optyk! za takie piprzenie to powinieneś dostać 9 gram-na dociążenie mózgu! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 To Zolla ruskie czołgi umieściły w TK? 14.03.07, 10:23 Łojejku, jakaś nowa wersja historii się pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 10:49 No prosze optyk zna sie na prawie lepiej niz prof.Zoll.Ale to chyba optyk od optykania mchem goralskich chat Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Piekny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 08:31 Nazwijmy rzeczy po imieniu; nie chodzi panu o zadne wyzsze racje, tylko razem z Letowska prowadzicie panstwo walke polityczna. Zwalczacie ugrupowanie polityczne, ktore wytyczylo sobie zadania nieodpowiadajace politycznej filozofii PRL.Brakiem umiaru z panstwa strony nalezy nazwac niedostrzeganie, ze bardzo duza czesc spoleczenstwa takich zmian oczekuje i wiaze z nimi swoje nadzieje.W zwiazku z tym nie mozna sypac piachu i torpedowac totalnie ( totalitaryzm, powinno cos panu Z mowic) rzadu.Tzn mozna ale uzywajac mechanizmow demokracji.Jest nieprzyzwoite, zeby samozwancze autorytety prawne wskazywalo roznym macherom i kretaczom drogi wyjscia z sytuacji lamania prawa.Wczorajsze orzeczenie TK jest tak kuriozalne, ze hipokryta Zoll nie zajmuje sie jego istota, bo ma jeszcze na tyle honoru, ze nie chce robic za blazna, ale na zasadzie powiedzenie, ze w Ameryce bija murzynow, zajmuje sie panem premierem.Spoleczenstwo 17 lat oglupiane przez Gazete Wyborcza zaczyna jednak pomalu dochodzi do rozumu i tego typu autorytety z wolna traca kontakt z ziemia.Zaczynaja unosic sie w powietrzu.Tak trzymac towarzysze stalinisci. Odpowiedz Link Zgłoś
kuwakaztanowa Re: Piekny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 08:44 Ludzie, gdzie Wy macie oczy ? / i rozum/ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Piekny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 08:45 grisza14 napisał: Wczorajsze orzeczenie TK jest tak kuriozalne, ze hipokryta Zoll nie > zajmuje sie jego istota, *********************************** Napisałeś się synku, a nie wymieniłeś: na czym owa kuriozalność orzeczenia polega. Na biciu Murzynów? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 polega na tym, ze TK ustawil sie ponad Konstytucja 14.03.07, 08:52 i trzeba byc hipokryta, zeby tego nie widziec.Ale Peowiacy wreszcie wrocili do swoich stalinowskich korzeni i bezwstydnie korzystaja z poparcia neofaszystow.Ci jednak wystawia im rachunek.Obecnie zaprzata mnie taktyczne rozwiazanie problemu prezydentury Donalda Tuska. Jak robic, zeby chlopina zrozumial, ze prezydentem Polski nigdy nie zostanie ? Ktos mi napisal, ze Peowiacy to przezyja.Peowiacy niekandydujacy tak, ale Tusk. Boje sie , ze nie bo prafrazujac stary kawal to mozna o Tusku powiedziec, ze jezeli krew jest zolta, to chyba jest on ranny w spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: polega na tym, ze TK ustawil sie ponad Konsty 14.03.07, 08:59 grisza14 napisał: > i trzeba byc hipokryta, zeby tego nie widziec. ************************************************* Przestań umieszczać na forum swoje fantasmagorie, tylko napisz w jednym zdaniu: na czym owa kuriozalność polega? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Podejmuje ostatnia probe wyjasnienia Ci 14.03.07, 09:08 Otoz TK ma pilnowac przestrzegania Konstytucji.W Konstytucje wpisane jest przestrzeganie prawa.Jesli wiec TK ni z gruchy ni z pietruchy orzeka , ze jakiegos prawa nie nalezy przestrzegac, bo zapisana jest w nim np. za wysoka kara, to tenze TK przekracza swoje konstutucyjne uprawnienia. I w normalnym panstwie powinien tego samego dnia zostac zawieszony i rozwiazany przez Wojskowa Rade Ocalenia Narodowego dla niepoznaki zwana WRON.Czy udalo mi sie przemowic koledze do rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Podejmuje ostatnia probe wyjasnienia Ci 14.03.07, 09:25 > Otoz TK ma pilnowac przestrzegania Konstytucji.W Konstytucje wpisane jest > przestrzeganie prawa.Jesli wiec TK ni z gruchy ni z pietruchy orzeka , ze > jakiegos prawa nie nalezy przestrzegac, bo zapisana jest w nim np. za wysoka > kara, to tenze TK przekracza swoje konstutucyjne uprawnienia. Dokładnie Trybunał ma pilnowac przestrzegania konstytucji i jesli banda niedouczonych posłów przegłosuje prawo które jest z konstytucja niezgodne to mozna taka ustawe w trybunale zaskarzyc. Miało to własnie miejsce w tym przypadku. Mandat uzyskany w wyniku demokratycznych wyborów (demokratyczne wybory sa fundamentem demokracji) nie moze byc utracony w wyniku takiej błachostki jakim jest spuzniene sie ze złozeniem jakiegos oswiadczenia. Prawo które pozwala/nakazuje odbierac taki mandat za "błachostki" jest prawem nie demokratycznym i nie zgodnym z konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Podejmuje ostatnia probe wyjasnienia Ci 14.03.07, 11:14 W konstytucji nie ma pojecia błachostki. Równie niekonstytucyjne jest niedopuszczenie do wyborów komitetu, który listy wyborcze chciałby dostarczyc 10 min po północy (bo np. były korki). Od pewnego czasu TK wpisuje się w scenariusz nadinterpretacji konstytucji i wyciągania z nich wniosków na polityczne zapotrzebowanie układu. Wybory sa fundamentem ale też wyborca oddaje głos w ramach ordynacji. Ja np. nie chcę głosować na kandydatów, którzy robią wszystko na ostatnią chwilę. Jeden dzień, to nie błachostka. Np. jak jutro idziesz na emeryturę, to od tego kiedy "przyłączysz się do wiekszości" zależy czy rodzina odziedziczy kapitał z OFE (jak zrobisz to dzisiaj) czy też nie (pozyjesz kilka godzin dłuzej). Swoją drogą gdyby te oświadzcenia były wymagane przed wpisanie na liste wyborców, to nie było by problemu ze spóźnianiem. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Przeczytaj najpierw calosc uzasadnienia wyroku. 14.03.07, 11:35 Bazowanie tylko na wycinkach z GW potrafi wkrecic czlowieka w blad, z ktorego pozniej trudno sie wyplatac. > Od pewnego czasu TK wpisuje się w scenariusz nadinterpretacji konstytucji > i wyciągania z nich wniosków na polityczne zapotrzebowanie układu. Juz stwierdzeniem "uklad" sie skompromitowales i nie powinienem z Toba toczyc dalszej dyskusji, bo rozmawiam merytorycznie a nie kraze wokol spiskowych teorii dziejow. Ale mysle, ze jak zadasz sobie trud przeczytania ustawy zasadniczej - Konstutycji i skonfrontujesz to z pelnym uzasadnieniem wyroku TK w tej sprawie, to emocje Ci opadna i zobaczysz, ze to byl bubel prawny. To, ze dziennikarze i komentatorzy uparli sie na wylowienie z uzasadnienia tylko zasady proporcjonalnosci - nie moja wina. Uzasadnienie jest znacznie pelniejsze, i zasada proporcjonalnosci jest tyko jednym z jego elementow. Licznych elementow. Ja sie dziwie nawet TK ze nie wybil gwozdzia do trumny i nie wylowil bardzo istotnej rzeczy - przepis nakladajacy sakncje w postaci utraty mandatu za niezlozenie w terminie oswiadczenia majatkowego wspolmalzonka jest SPZECZNY z konstytucyjnym czynnym prawem wyborczym, bo ogranicza je w sposob bardzo wyrazni i niezalezny od dokonan obywatela, ktorego ta sakncja dotyczy. Sankcja ta bowiem uzaleznia Twoje czynne prawo wyborcze od dzialan osoby trzeciej. To jest bardzo powazne zlamanie konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Re: Przeczytaj najpierw calosc uzasadnienia wyrok 14.03.07, 13:23 r306 napisał: > > Ja sie dziwie nawet TK ze nie wybil gwozdzia do trumny i nie wylowil bardzo > istotnej rzeczy - przepis nakladajacy sakncje w postaci utraty mandatu za > niezlozenie w terminie oswiadczenia majatkowego wspolmalzonka jest SPZECZNY z > konstytucyjnym czynnym prawem wyborczym, bo ogranicza je w sposob bardzo > wyrazni i niezalezny od dokonan obywatela, ktorego ta sakncja dotyczy. > Sankcja ta bowiem uzaleznia Twoje czynne prawo wyborcze od dzialan osoby > trzeciej. To jest bardzo powazne zlamanie konstytucji. To chyba BIERNEGO prawa wyborczego? Czy ja coś źle zrozumiałem? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pomaklaczylem - od dluzego czasu popelniam ten... 14.03.07, 13:54 .... blad. Dzieki za stosowne sprostowanie Oczywiscie bierne prawo wyborcze. Chociaz czynne tez - ludzie glosuja na kogos, a jego wspolmalzonek odwala numer i nie sklada oswiadczenia - podwazajac jednoosobowo ich wybor, chociaz na niego nie glosowali, a nawet nie bral udzialu w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Podejmuje ostatnia probe wyjasnienia Ci 14.03.07, 12:21 > W konstytucji nie ma pojecia błachostki. A czy ja kiedys twierdziałemn ze jest ? > Równie niekonstytucyjne jest niedopuszczenie do wyborów komitetu, który listy w > yborcze chciałby dostarczyc 10 min po północy (bo np. były korki). Nie, co innego niedopuszczenie do startu w wyborach a co innego utrata mandatu. Również niekonstytucyjny był by przepis który karał by utratą mandatu prezydenta który na zaprzysiężenie nie stawił sie "pod krawatem" :) > Od pewnego czasu TK wpisuje się w scenariusz nadinterpretacji konstytucji > i wyciągania z nich wniosków na polityczne zapotrzebowanie układu. Własnie jest na odwrót. TK nie feruje wniosków na zapotrzebowanie polityczne. Rzady sie zmieniaja, Byli czerwoni, teraz są kaczory i przystawki nie wiadomo jakich nastepnych matołków sobie wybierzemy wazne zeby TK stał na strazy prawa i konstytucji. > Wybory sa fundamentem ale też wyborca oddaje głos w ramach ordynacji. Tak. Wybory sie odbyły. Ludzie wybrali jak chcieli i nagle na podstawie pewnych kruczków prawnych chce sie wynik tych wyborów zmienić. Przecież to jest zamach na demokracje (I przy okazji na konstytucje). > Ja np. nie chcę głosować na kandydatów, którzy robią wszystko na ostatnią > chwilę. To nie głosuj. kto ci karze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Masz takie pojecie o roli TK jak kura o ukladzie.. 14.03.07, 09:26 piewiastkow Mendelejewa..... > Otoz TK ma pilnowac przestrzegania Konstytucji. Bzdura! Od tego to jest Trybunal Stanu. I to tez nie jako prokurator, a jedynie sad rozpatrujacy wnioski. TK jest od orzekania ZGODNOSCI z konstytucja ustaw. I wlasnie orzekl - ze ta ustawa, w jej czesci stanowiacej o sankcjach - jest z ta konstytucja niezgodna. Chlopie - cos Ty za obywatel tego panstwa, ze nawet nie znasz roli podstawowych jego instytucji? I jeszcze powiedz, zes genetyczny patriota, to spadne z krzesla ze smiechu...... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 PS - Od pilnowania przestrzegania konstytucji..... 14.03.07, 09:28 i nie tylko, jako cialo 'dochodzeniowo-wnioskujace' jest jedyna stala komisja sejmowa. Zadanie domowe - podaj jej nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Podejmuje ostatnia probe wyjasnienia Ci 14.03.07, 09:29 grisza14 napisał: > Otoz TK ma pilnowac przestrzegania Konstytucji.W Konstytucje wpisane jest > przestrzeganie prawa.Jesli wiec TK ni z gruchy ni z pietruchy orzeka , ze > jakiegos prawa nie nalezy przestrzegac, bo zapisana jest w nim np. za wysoka > kara, to tenze TK przekracza swoje konstutucyjne uprawnienia Cóż za przenikliwość umysłu , znajomość prawa konstytucyjnego. Kolega te mądrości czerpie z szambo radia ? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Podejmuje ostatnia probe wyjasnienia Ci 14.03.07, 09:31 tw_wielgus napisał: > Cóż za przenikliwość umysłu , znajomość prawa konstytucyjnego. > Kolega te mądrości czerpie z szambo radia ? Darujcie mu, on bredzi z bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Gdyby wybory wygral Marcinkiewicz i spoznil sie 14.03.07, 09:36 z oswiadczeniem majatkowym zony, to na mowilibyscie, ze postulat odebrania mu mandatu oparty jest na obowiazujacym prawie. I komucha Letowska et consortes orzekla by, ze w istocie dura lez sed lex.No i co komuszkowie hipokryci? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek grisza, włóż głowę pod kran 14.03.07, 09:41 Kiedy do ciebie dotrze, że w skiładzie było dwoje sędziów powołanych z ramienia PiS i że wyrok był jednomyślny, dokładnei taki, jakiego spodzieqwali sie wszyscy znający sie na rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Gdyby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem 14.03.07, 10:51 grisza14 napisał: > z oswiadczeniem majatkowym zony, to na mowilibyscie, ze postulat odebrania mu > mandatu oparty jest na obowiazujacym prawie. I komucha Letowska et consortes > orzekla by, ze w istocie dura lez sed lex.No i co komuszkowie hipokryci? Po pierwsze wyrok TK dotyczył nie tylko HGW, ale wszystkich innych spóźnialskich, w tym z PiSu. Po drugie nie wygrał Marcinkiewicz więc gdybać to sobie możesz wypełniając kupon od totolotka. Po trzecie poczytaj najpierw biografię łetowskiej, a dopiero później wyzywaj ją od komunistów debilu jeden. Po czwarte nie ona jedna głosowała, ale cały skład, bez zdań odrębnych, również Ci, rekomendowani przez PiS, więc przestań już bredzić. ------------------ Forum przeprasza za Palestrinę, Galbę, Poszeklu, wet3 i innych szczekaczy na żołdzie pisiorków Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ale jaja - w moj watek - z moim tytulem 14.03.07, 11:25 ... ktory tu byl, wkleilo Twoja tresc Y.Y..... Niezbadane sa wyroki kodu i fiksacji ID na bazach danych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Gdyby wybory wygral Marcinkiewicz... 14.03.07, 12:25 Gdyby... Teraz, grisza14, zwyczajnie fantazjujesz. Nie mow, ze mamy ten wpis traktowac jak powazny argument w dyskusji, skoro sa to wylacznie twoje domniemania/fantazje/zludzenia, nie majace ZADNEGO oparcia w faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Gdyby wybory wygral Marcinkiewicz... 14.03.07, 13:21 ale gdyby... no zlozmy pelna fikcje- gdy jednak Kaziu wygral, to pennie pisuary zrobilyby wszystko- wlacznie z abolicja, zeby mu sie udalo.No, zagapil sie chlopina... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Marcinkiewicz by się spóźnił? 14.03.07, 13:26 Jak śmiesz takie insynuacje publicznie wygłaszać, nieprawomyślny układowcu jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Marcinkiewicz by się spóźnił? 14.03.07, 13:29 to to wyksztalciuchostwo ze mnie wylazlo, przepraszam. I brak wiary w El Qrduplo et consortes i ich misje. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Podejmuje ostatnia probe wyjasnienia Ci 14.03.07, 10:25 TK generalnie orzeka, że dane prawo jest niekonstytucyjne i nie należy go przestrzegać. Od tego są oni! Tak na dobrą sprawę prawo niekonstytucyjne powinno być anulowane z chwilą orzeczenia TK - a zdarzało się że dopuszczano takowe do czasowego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
liberty_mike POW?:) 14.03.07, 09:14 No chłopie, nie wycieraj się tą nazwą, bo min. dzięki niej udało się nam odzyskać niepodległość w ub. wieku. Jakie stalinowskie korzenie, jacy neofaszyści, jakie spodnie? A założyłeś kalesony, krochmalone aby? (to tak na wszelki wypadek, by się nie przewrócić jak przyjdzie co do czego) Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 PO oczywiscie nie ma nic wspolnego z POW, 14.03.07, 09:31 ktora byla organizacja PPS, wiec z pewnoscia blizej do niej PiS.POW, Legiony za bardzo szanuje, zeby w jakikolwiek sposob wiazac to z Tuskiem i Platforma.To byla ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 [...] 14.03.07, 10:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: polega na tym, ze TK ustawil sie ponad Konsty 14.03.07, 10:47 Bo to wsyzstko wina PO! Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Piękny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 19:42 Proszę mi wytłumaczyć co jest niewłaściwego i w którym miejscu złamałem regulamin tłumacząc komuś niedouczonemu co znaczy słowo hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek grisza stuka w dno od spodu... 14.03.07, 08:47 grisza, kuriozalna jest twoja skrajna bezmyślność i zacietrzewienie. Wyrok był jednomyślny, dokładnie zgodny z przewidywaniami każdego, kto ma jakieś pojęcie o Konstytucji. Inny wyrok byłby ogromną sensacją. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Wypada Ci tylko współczuć 14.03.07, 08:49 Może kąpiel w sadzawce Siloe?... Jednemu przynajmniej to pomogło otworzyć oczy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Piekny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 09:12 Reasumując: jeśli za spóźnienie się z oświadczeniem majątkowym przez samorządowca karą ma być pozbawienie mandatu, to za sfałszowanie rejestru korzyści przez premiera RP - kula w łeb? Czy tylko dożywocie? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Piekny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 09:15 grisza14 napisał: > Jest nieprzyzwoite, zeby samozwancze autorytety prawne > wskazywalo roznym macherom i kretaczom drogi wyjscia z sytuacji lamania > prawa. W TK zasiadają "samozwańcze autorytety"? Cóż to za potępieńcze jęki dotkliwie zranionych pisiorków od samego rana? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Piekny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 09:25 grisza14 napisał: > Nazwijmy rzeczy po imieniu; nie chodzi panu o zadne wyzsze racje, tylko razem z > > Letowska prowadzicie panstwo walke polityczna. Zwalczacie ugrupowanie > polityczne, ktore wytyczylo sobie zadania nieodpowiadajace politycznej > filozofii PRL. Brawo , brawo wspaniała wypowiedź godna gebelsika IV RP. Wspaniała nowo mowa stanowiące trasformację wielkiej kloasyki komunistycznej nowo mowy. Códowne wręcz mistrzowskie podchwycenie idei wielkiego wodza, ten sam mroczny ton insynuacji, boskie !!!! Jeszcze raz gratuluję niech Lenin będziez Tobą synku. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Piekny z pana hipokryta panie Zoll 14.03.07, 09:57 To dla hipokrytów takich jak ty i twój idol(mały nadęty człowieczek)wyrok Trybunału jest hipokryzją.To co przeciw nam nie ma racji bytu.Typomyliłeś adresata twoich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Nie można już wyrazić negatywnej opinii o TK? 14.03.07, 08:32 Ikona III RP stojąca na straży Konstytucji co to ledwo, ledwo przeszła(może mojego głosu na NIE zabrakło,ale nie miałam wtedy skończonych 18 lat).I Broń Boże ją zmieniać bo ...Świat sie zawali! Ale to (dziad)LID ostwo obrażalskie!POwce też. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie można już wyrazić negatywnej opinii o T 14.03.07, 08:54 amanasunta53 napisała: > Ikona III RP stojąca na straży Konstytucji co to ledwo, ledwo przeszła(może > mojego głosu na NIE zabrakło,ale nie miałam wtedy skończonych 18 lat).I Broń > Boże ją zmieniać bo ...Świat sie zawali! ****************************************** Drogie dziecko, mieliśmy w III RP czas, gdy orzeczenia TK mogły być odrzucane przez sejm. I posłowie byli gotowi na złość babci odmrażać sobie uszy i uchwalać prawo, w którym czarne było białe. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Nie można już wyrazić negatywnej opinii o T 14.03.07, 09:10 maruda.r napisał: > Drogie dziecko, mieliśmy w III RP czas, gdy orzeczenia TK mogły być odrzucane > przez sejm. I posłowie byli gotowi na złość babci odmrażać sobie uszy i > uchwalać prawo, w którym czarne było białe. Orzeczenia TK mogły też być odrzucane przez Sejm w schyłkowych latach PRL, po powołaniu Trybunału, ale wtedy zebranie wymaganej większości 2/3 głosów to była dla rządzących pestka. To se ne vrati, Jarku! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie można już wyrazić negatywnej opinii o T 14.03.07, 10:27 Sąd sądem, a sprawiedliwość i tak musi być po NASZEJ stronie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie można już wyrazić negatywnej opinii o T 14.03.07, 09:29 amanasunta53 napisała: > Ikona III RP stojąca na straży Konstytucji co to ledwo, ledwo przeszła(może > mojego głosu na NIE zabrakło,ale nie miałam wtedy skończonych 18 lat).I Broń > Boże ją zmieniać bo ...Świat sie zawali! > Ale to (dziad)LID ostwo obrażalskie!POwce też. Wyrazic negatywna opinie mozna jak najbardziej, ale nie uwazasz, ze lukaszenko zoliborza posunal sie troszeczke za daleko swoim twierdzeniem "napewno" i grozba opanowania TK w stylu lukaszenki, blondina, jestes slepa, glupia, czy tak pazerna na kase, ze w takim momecie bazkrytycznie szczekasz jak bura suka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie można już wyrazić negatywnej opinii o T 14.03.07, 09:32 amanasunta53 napisała: > Ikona III RP stojąca na straży Konstytucji co to ledwo, ledwo przeszła(może > mojego głosu na NIE zabrakło,ale nie miałam wtedy skończonych 18 lat).I Broń > Boże ją zmieniać bo ...Świat sie zawali! > Ale to (dziad)LID ostwo obrażalskie!POwce też. Oczywiście można, ale to prawo działa w każdą stronę. A stosując poetykę gejo-premiera powiem tak : Był to wściekły atak zaplutego karła na niezależny organ władzy sądowniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 O TK nie mozna - podlega to pod obraze sadu... 14.03.07, 09:34 Mozna krytycznie odniesc sie do uzasadnienia wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Nie można już wyrazić negatywnej opinii o T 14.03.07, 10:33 O TK można jak najbardziej. Za to PIS broń Boże, bo kaczka sraczki dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Nie martw się o kaczki są odporne na inwektywy... 15.03.07, 06:45 Codzienna porcja inwektyw,niechetnych opinii,pomyj z forumów GW( przewaga wpisów + pierot6 ) lub Onet(cenzura i 99% przeciwko ,,kaczorom'')takiego Donalda T.załamała by do kuracji psychiatrycznej włacznie. Kaczki odporne,robią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Nie martw się o kaczki są odporne na inwektyw 15.03.07, 09:32 Jak odporne to było widać podczas "afery kartoflanej". "Robią swoje" tzn. co? Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:33 Tak mi przykro, ale Twoje ironia wcale nie pasuje do powagi sytuacji. Ja wiem, obserwuje zachowania różnych grup, broniących swoich interesów i kpina jest jedną z Waszych broni. Wypowiadający się Zoll za każdym razem dyskredytuje jak nie Prezydenta to Premiera, uważam go za dyżurnego krytykanta każdej decyzji tego Rządu. Niech tak zostanie, nawet nie drażni mnie porównanie Polski do Białorusi, drażni mnie natomiast postawa kiepskiej jakości, kopii Stańczyka /Ciebie tak postrzegam/ Ironizujesz, nie zdając sobie sprawy, że ten Lud Boży jak go określiłeś czeka na to lepsze jutro, Pan Zool jak miał taką możliwość nie pomógł /temu ludu/. Niech więc teraz zamiast postawy krytykanctwa, /przez 17 lat brał kasę też tego Bożego Ludu/, zaproponuje coś sensownego i pokaże że umie a nie tylko pierdzi w stołek i dolewa oliwy do ognia który rozpalili głąby z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
khysiek Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 09:15 Jak widzę nie napisałać nic o tym że orzeczenie TK jest niezgodne z prawem czy konstytucją, czyli dorbze że przynajmniej masz jakisszacunek do prawa. Stwierdzenie Zolla to tylko konsekwencja tego ze prawo ma być przestrzegane wg litery prawa a nie wg tego jak sobie życzy premier z bratem. Oni mają zero szacunku dla prawa. I to właśnie oni wywodzą się (i z dumą kontynuują) tradycje PRL oraz bolszewizmu. A posłowie niech nauczą się uchwalać takie ustawy które sa zgodne z obowiązującym prawem, a nie naginane do potrzeb jakichś prywatnych partyjek przypominających fanatyczne sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 09:44 Chyba Cię całkiem pogieło, nie pisałam o wyroku TK, pisałam o uchwalonej ustawie i o wypowiedziach dyżurnego krytykanta Zolla, gdzie on był jak Tuskoliberały pospołu z SLD uchwalały tego bubla prawnego. Nie znasz historii, to "bufetowa" zaczęła ten chocholi taniec, sprawdzając czy radny PiS złożył oświadczenie w terminie. Myśl co chcesz, ale Warszawa znów będzie poligonem przekrętów jak za czasów Piskorskiego, natomiast zarówno "bufetowa" jak jej zaplecze to szczyt bezczelności i sobiepaństwa. To się będzie odbijać czkawką w Warszawie przez lata. Czekamy na pierwsze decyzje dotyczące zwrotu kamienic, sprawdzaj nazwiska spadkobierców, dużo sie nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 10:50 Za tą ustawą głosowały wszystkie ugrupowania, w tym PiS, a nie tylko PO i SLD jak chcecie to wmówić pisiory. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 11:43 e.gajowa napisała: > Chyba Cię całkiem pogieło, nie pisałam o wyroku TK, pisałam o uchwalonej > ustawie i o wypowiedziach dyżurnego krytykanta Zolla, gdzie on był jak > Tuskoliberały pospołu z SLD uchwalały tego bubla prawnego. PiS też za tym knotem głosował. Nazywanie Zolla "dyżurnym krytykantem" wymownie świadczy o twoim poziomie umysłowym. Więcej pokory, bo sama przynależność do PiSdeckiej klaki nie czyni cię ani ociupinę bardziej rozgarniętą. > Nie znasz historii, to "bufetowa" zaczęła ten chocholi taniec, sprawdzając > czy radny PiS złożył oświadczenie w terminie. Kłamiesz. Było dokładnie na odwrót. > Myśl co chcesz, ale Warszawa znów będzie poligonem przekrętów jak za czasów > Piskorskiego, Ach, czasy Piskorskiego... Budowano stacje metra, mosty, tunele, trasy szybkiego ruchu. Miasto się rozwijało. W Ratuszu pracowali kompetentni urzędnicy, którzy koncentrowali swoją energię na przedsięwzięciach mających poprawić jakość życia mieszkańców. W porównaniu z późniejszym okresem PiSdeckiego nie-rządu, czasy Piskorskiego to był prawdziwy złoty wiek. > natomiast zarówno "bufetowa" jak jej zaplecze to szczyt bezczelności i > sobiepaństwa. Szczyt jest już zajęty przez kogoś innego. Zgadnij przez kogo. > To się będzie odbijać czkawką w Warszawie przez lata. Czekamy na pierwsze > decyzje dotyczące zwrotu kamienic, sprawdzaj nazwiska spadkobierców, dużo sie > nauczysz. Typowe insynuacje chorego na paranoję PiSdeka. Jeżeli masz wiedzę na temat jakichkolwiek nieprawidłowości - donieś do prokuratury. W przeciwnym razie zamilcz, bo ośmieszasz i siebie, i sprawę której rzekomo bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 12:57 Tak, tak samymi inwektywami i obrażniem, przezwiskami i zarzucaniem kłamstwa też można swój cel osiągnąć. Odp.1.Wniosek złożyła koalicja PO i SLD - to byłoby na tyle bo jeszcze bardzo go broniła a PiS zastosował się do tego prawa. Odp.2. Mój poziom umysłowy może twojemu nie dorównuje, ale pomógł mi w osiągnięciu stabilizacji życiowej, bez lizania tyłka ESBekom, do klaki nie należę, ale bronię ludzi którzy zamiast miotać się od ściany do ściany robią dla Polski dobrą robotę. Odp.3 Nie kłamałam, sprawdż chocholi taniec od początkun, najpierw p.GW. sprawdzała oświadczenia radnych PiSu- to fakt, a jej ataki na samorządy w innych miastach? /będzie nawet sprawa w sądzie/, nie wiesz nie zarzucaj kłamstwa innym. Odp.4. Masz rację rozwój był widoczny i te mosty trzykrotnie przepłacane służą społeczeństwu tylko to przepłacanie ustawienie przetargów i kilkukrotne umowy dodatkowe nie były do końca zgodne i prawem /ale co tam dla was prawo/. Odp.5. Szkoda że nie widziałeś wywiadu pana Jaworskiego na którejś stacji TV, to rzeczywiście było godne naśladowania, stąd ten szczyt bezczelności. Odp.6. Nie jestem chora na paranoje i nie jestem od tego, żeby składać doniesienia. Gro spraw toczy sie w Sądzie jeszcze z poprzedniej ekipy PO, rozumiem że jak będą jakieś następne zarzuty to zostanie poddane prawo analizie w TK i Pan Zoll, znów będzie miał pole do popisu. Takich co to kazali mi milczeć mam w "głębokim poważaniu" i nie zamierzam tego bełkotu dalej komentować. O moją śmieszność też nie musisz się martwić bo ten się śmieje kto się śmieje ostatni. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 14:37 e.gajowa napisała: > Tak, tak samymi inwektywami i obrażniem, przezwiskami i zarzucaniem kłamstwa > też można swój cel osiągnąć. Jesteś w błędzie i - chociaż bardzo się starasz - celu w ten sposób nie osiągniesz. Czy posłowie PiS głosowali za bzdurnym prawem ? Tak, głosowali. A zatem przyłożyli ręke do jego uchwalenia. Próby zwalania wszystkiego na PO i SLD są typową infantylną wymówką PiSdeckiej hołoty. Nie obchodzi mnie, komu liżesz tyłek, ani czy rozumiesz różnicę pomiędzy obroną poglądów a bezkrytycznym poparciem dla jedynie słusznej linii partii. Być może jesteś zbyt młodą osobą, aby mieć na tym tle jakiekolwiek refleksje, ale dla mnie te twoje "filipinki" są upiornym echem czasów tow. Szmaciaka, kiedy nie liczyło się, kto ma lepsze argumenty, a tylko - kto głośniej wychwala dokonania wodza. Kiedy z taką niezachwianą pewnością stwierdzasz, że PiS "robi dla Polski dobrą robotę" to staje się jasne, że jesteś zupełnie pozbawiona zdolności krytycznej oceny działań swoich idoli. Innymi słowy - łykasz kaczystowiski kit i jeszcze się tym chwalisz. Sprawdzanie oświadczeń radnych przez HGW nastąpiło w reakcji na podchody ówczesnego wojewódy. Związek przyczynowo-skutkowy jest tutaj jasny, dziwie się, że próbujesz zakłamywać powszechnie znane fakty. Piszesz coś o przepłacaniu, ustawianiu przetargów - czy zdajesz sobie sprawę, że takie zarzuty muszą zostać udowodnione przed sądem ? Póki co, bilans jest taki: 200 spraw skierowanych do prokuratury przez Kaczyńskiego w Warszawie, z tego zakończonych skazującym wyrokiem sądu - ZERO. A przy okazji, tuptuś tak był zajęty tropieniem "układu", że zdołał wybudować tylko 200 (znów ta liczba) metrów nowych dróg w Warszawie. Mieszkańcy Warszawy na temat PiSdeckiej władzy mają zdanie wyrobione. Dali temu wyraz w ostatnich wyborach samorządowych, które PiS w Warszawie sromotnie przerżnął - nie pomógł PiSowi nawet niesiony falą biesiadnej popularności "czarujący" expremier Marcinkiewicz. Pomimo usilnego kolportażu i wklejania na wszystkie możliwe fora, bajki o ustawianych przetargach pozostały dla ogółu Warszawiaków nieprzekonujące. Skoro już piętnujemy nieeleganckie wypowiedzi polityków, to jak skomentujesz enuncjacje osoby pobierającej wynagrodzenie premiera, która wielokrotnie - w złośliwy, chamski i bardzo napastliwy sposób wypowiadała się na temat polityków opozycji, mediów, korporacji zawodowych, czy wreszcie - zwykłych obywateli ? Przypominam, że nasza dzisiejsza dyskusja toczy się wokół kolejnej takiej wycieczki pana premiera, który - zdaniem przytłaczającej większości osób wypowiadających się na forum - nie tylko przekroczył granice dobrego smaku i standardy demokratycznego państwa prawa, ale tym razem dopuścił się też czynu wyczerpującego znamiona przestępstw opisanych w konkretnych paragrafach KK. > Takich co to kazali mi milczeć mam w "głębokim poważaniu" Ja ci tylko radziłem, żebyś nie zabierała więcej głosu, bo strasznie się kompromitujesz. Cieszę się, że w końcu zdecydowałaś się skorzystać z mojej rady :) chociaż trochę szkoda, że zrobiłaś to z dopiero po napisaniu tego niezbornego i wyjątkowo infantylnego posta - ale lepiej późno niż wcale... > i nie zamierzam tego bełkotu dalej komentować. Wcale na twój autokomentarz nie liczyłem, nie jest mi więc ani trochę żal. > O moją śmieszność też nie musisz się martwić bo ten się śmieje kto się śmieje > ostatni. Żegnam. Mam nadzieję, że pójdziesz sobie teraz na dłuuuuugi spacer, na którym weźmiesz kilka głębokich oddechów i może wreszcie ochłoniesz. Pamiętaj - złość urodzie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 15:28 1.Wskaż chć jedną inektywę w mojej notce.2. Głosowali i dostosowali sie do przegłosowanej litery prawa.3. Obroną swoich poglądów zajmowałam sie już wtedy kiedy ciebie nawet w planach nie było więc strzał chybiony.3. Kit może i znajduje się w Twoim jadłospisie, ja tego nie jadam - mimo że Twoi liberalni idole kilkakrotnie doprowadzali mnie do granicy bankructwa przez uchwalanie prawa pozwalającego zgnoić najciężej nawet pracującego Polaka, który nie miał poparcia na górze /czytaj w służbach/.5. Dobra robota PiSu w/m mnie polega na przewietrzeniu tego coście zabagnili przez 17 lat, nie ruszając ubeckich skostniałych struktur z zaniechania, lęku lub wygody. 6. Na temat sromotnego przerżnięcia to grubo przesadziłeś i dziś p.GW. płaci siedząc z boczku przy podpisywaniu umowy o współpracy z LiDem. przy okazji gratulacje.7. O moją reputację, śmieszność i kompromitację nie musisz się martwić, zdjęłam berecik zmieniając na jedwabny kapelusz, sztuczna szczęka też jest na miejscu więc i uroda poprawiona spacer w tumanie spalin, /obwodnica Warszawy miałabyć zbudowana już za Pola/ nie posłuży mi tak jak wyjazd za miasto. 8. Mam zasady i nigdy się nie złoszczę, wypróbowałam przez lata że śmiechem się zabija skuteczniej, a dziś szczególny powód do śmiechu miałam obserwując sondaż GW, pod znamiennym tytułem "Poparcie dla Platformy w górę" czy jakoś tak. Sprawdż to ci mina zrzednie. Przepraszam że nie dotrzymałam słowa, to się już nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w666 Zoll na pal 14.03.07, 15:37 e.gajowa napisała: > 1.Wskaż chć jedną inektywę w mojej notce.2. Głosowali i dostosowali sie do > przegłosowanej litery prawa.3. Obroną swoich poglądów zajmowałam sie już wtedy > kiedy ciebie nawet w planach nie było więc strzał chybiony.3. Kit może i > znajduje się w Twoim jadłospisie, ja tego nie jadam - mimo że Twoi liberalni > idole kilkakrotnie doprowadzali mnie do granicy bankructwa przez uchwalanie > prawa pozwalającego zgnoić najciężej nawet pracującego Polaka, który nie miał > poparcia na górze /czytaj w służbach/.5. Dobra robota PiSu w/m mnie polega na > przewietrzeniu tego coście zabagnili przez 17 lat, nie ruszając ubeckich >i > > ### brawo, są jeszcze ludzie, którzy nie dają się nabrać na hasła quasi-liberalne, liberalizm to może jest, ale dla ich twórców (jak w komuniźmie) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 17:36 Wahałem się, czy ci odpowiadać, by wyraźnie potrzebujesz już odpoczynku. Boję się, że pisząc mój post ponownie uniemożliwę ci regenerację nadwątlonych sił, bo zamiast pójść na długi spacer, zaczniesz - wbrew swoim wcześniejszym obietnicom - gorączkowo klecić odpowiedź. Ostatecznie jednak nie mogłem się oprzeć pokusie zapisania kilku moich spostrzeżeń. Ale zacznijmy od początku: "dyżruny krytykant", "głąby z PO", "Tuskoliberały", "bufetowa" - jeżeli to według ciebie nie są inwektywy / przezwiska to gratuluję dobrego samopoczucia. Co do postawy PiS: głosowali za bublem, a więc odpowiedzialność za jego przyjęcie spada również na nich. Późniejsze ich manipulacje zmierzające do zanegowania wyniku demokratycznych wyborów ty usiłujesz przerobić na "dostosowanie się do litery prawy", co niestety nadal nie oznacza nic dobrego. Zamiast tak "dostosowywać się", powinni byli skierować wadliwą ustawę do TK lub podjąć pracę nad jej nowelizacją - tak właśnie zachowują się ugrupowania, którym zależy na przestrzeganiu zasad PRAWORZĄDNOŚCI (a nie tylko "litery prawa"). To przykre, że w wolnej Polsce (t.j. po 1989 roku) nie żyło ci się tak dobrze, jak tego oczekiwałaś. Rozumiem też, ża za rozczarowania, które cię spotkały musisz kogoś obwinić - to znany mechanizm psychologiczny napędzany subiektywnym poczuciem krzywdy i wykluczenia. Tym niemniej zupełnie nie zgadzam się z twoją diagnozą upatrującą źródła twoich niepowodzeń w istnieniu jakichś "ubeckich skostniałych struktur". To standardowe wytłumaczenie wszystkich nieudaczników, którzy mentalnie tkwią w epoce realnego socjalizmu, kiedy państwo brało na siebie ciężar zapewnienia ludziom wygodnego i dostatniego życia (z jakim skutkiem - wszyscy pamiętamy). Z tych samych względów co powyżej, uzasadnienie rzekomej "dobroci" PiS traktuję jako pozorne. Zwalczając urojone problemy PiS nic dobrego dla Polski nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 12:29 > Warszawa znów będzie poligonem > przekrętów jak za czasów Piskorskiego, natomiast zarówno "bufetowa" jak jej > zaplecze to szczyt bezczelności i sobiepaństwa. To się będzie odbijać czkawką w > Warszawie przez lata. Insynuacje, nic wiecej. To sie nie nadaje do dyskusji. Czekam na argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 09:20 e.gajowa napisała: . Wypowiadający się Zoll za każdym razem dyskredytuje jak > nie Prezydenta to Premiera, uważam go za dyżurnego krytykanta każdej decyzji > tego Rządu. Nie każdej. I nie tylko pan Zoll krytykuje fatalne pocvzynania premiera i prezydenta. Na szczęście jest co nieco ludzi o dużych autorytetach, którzy stawiają publicznie opór złu. W przeciwnym razie szkody wyrządzane przez "UKŁAD" rządzący" byłyby ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 09:56 Mówiłam o tym Panu jako o DYŻURNYM, na doskok jest ich dużo więcej.W walkę ze "złem" wyrządzanym przez PiS zaangażowano rzeczywiście wszelkie dostępne autorytety, machając przed nosem ich teczkami. Może sprawdzisz skąd te autorytety, mają ten autorytet, jak go zdodyły, może blokując dostęp do uczelni potomkom ludzi nie chcących budować PRLu,czy w inny sposób. Autorytet, aurorytetowi nie równy, więc mi nimi przed nosem nie machaj. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 10:41 e.gajowa napisała: <<W walkę ze "złem" wyrządzanym przez PiS zaangażowano rzeczywiście wszelkie dostępne autorytety, machając przed nosem ich teczkami. Może sprawdzisz skąd te autorytety, mają ten autorytet, jak go zdodyły, może blokując dostęp do uczelni>> Jasne, przecież lechujarek to "Samo Dobro", tak przynajmniej o sobie mówi. I daje tego przykład za przykładem, aż bokiem wychodzi. Mogę zrozumieć, że uwierzyłaś w jego dyrdymały, ale "nie trawię" języka insynuacji jakoby ktoś, gdzieś, komuś szkodził, więc "jest to podejrzane i należałoby to sprawdzić". Wpasowujesz się w najgorsze szablony retoryki Kurskiego, Kamińskiego ,Bielana i samych lechujarków. Masz jakieś konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 13:13 Nie zamierzam uczyć cię historii a lata 60 to dla Ciebie odległa historia. Wtedy dzieci kułaków i tych co nie chcieli rozkułaczać /prawda jakie piękne określenie/, nie miały wstępu na Wyższe Uczelnie ze względu na niepewność ideową. To nie żart, takie argumenty były na porządku dziennym. Ty chcesz oczywiście dowodów, musisz się zadowolić lekturą historyczną, która jak sądzę jest ci obca albo rozmową z rodzicami. Nikt mi nie wmówi dyrdymałów, tego słuchałam przez wiele lat i wiem jak łatwo ludzmi manipulować ja obserwuję poczynania i ataki i wyciągam wnioski sama. Usiądz, weż głeboki oddech i pomyśl, to nie boli i zobaczysz jak łatwo policzyć że 2 razy 2 jest cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 13:35 e.gajowa napisała: > Nie zamierzam uczyć cię historii a lata 60 to dla Ciebie odległa historia. > Wtedy dzieci kułaków i tych co nie chcieli rozkułaczać /prawda jakie piękne > określenie/, nie miały wstępu na Wyższe Uczelnie ze względu na niepewność > ideową. Zle przeczytalas, dziecinko, to byly lata piecdziesiate. To z tej szkoly dyplomacji w Toruniu glosisz swoje rewelacje? Podszywasz sie pod osobe starsza, a masz gora 20-25 lat..... Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 13:59 Już włożyłam sztuczną szczękę i masz rację nie wyglądam na swoje lata, teraz jeszcze aksamitny kapelusz - no może być! Beret w kąt i jestem gotowa stawić czoła wszelkim zagrożeniom z Torunia. Odpowiedz na wątpliwości - rozkułaczanie masz rację - lata 50-te trzeba było jeszcze do studiów dorosnąć, tak mniej więcej 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
akasha75 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:34 zaczyna robić się niebezpiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
marwlod A może by tak wyjść na ulice... 14.03.07, 08:35 żeby pokazać PiS jak bardzo ich nie lubimy i nie chcemy żeby rządzili Polską. Kaczyńscy z przydupasami won! Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 08:36 Panie prof.Zoll, Pańska postawa i słowa są niegodne bycia prawnikiem. Prawo to tylko to co kaczy narodek wymyślił ( Uwaga Maj już blisko! a wiecie co było w maju?) Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 13:33 2kotunia1- malenki przewrocik? :-)) (tylko kto i kogo by przewracal?) Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner uwaga, zobaczycie za chwilem.. 15.03.07, 00:24 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner jaki ja jezdem yntelygetny... 15.03.07, 00:24 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner bo ja , fanatyczny wielbiciel SLD i PZPR... 15.03.07, 00:25 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner zara na kurduplow bedem plul... 15.03.07, 00:25 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Kurduple powinny udać się po radę do Łukaszenki. 14.03.07, 08:40 są mu coraz bliżsi. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Tow. Jarosławie jedź na Białoruś zewrzeć szeregi z 14.03.07, 08:41 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Baćką twoim bratem duchowym. Niech ujrzymy 14.03.07, 08:42 waszego niedźwiedzia w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner alem ja jezdem mondry, cie choroba... 15.03.07, 00:26 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
joshua_ha_nocri I tak bedziesz się smażył w piekle durniu 14.03.07, 08:42 za twoje grzechy Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Słusznie adresujesz te słowa do o. Rydzyka. 14.03.07, 08:43 niech żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner ale tez powinienes do szer. Jaruzelskiego .... 15.03.07, 00:32 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczalna 14.03.07, 08:44 Panie Profesorze, juz tylko 2 lata zostalo tym gnomom, potem bedzie wieeelkie sprzatanie - juz teraz nalezy opracowywac akty prawne "odwracajace" szkody wyrzadzone przez pisdzielcow i przystawki, a na samych sprawcow (karlow i ich pomagierow) przygotuje sie pikny akcik oskarzenia, zeby juz nigdy, zadnemu chamowi, ktory na chwile dorwal sie do wladzuni nie przyszlo do glowy, ze Polska "stanowi lup do wziecia" Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek trafna uwaga 14.03.07, 08:50 zibi1010 napisał: > Panie Profesorze, juz tylko 2 lata zostalo tym gnomom, potem bedzie wieeelkie > sprzatanie - juz teraz nalezy opracowywac akty prawne "odwracajace" szkody > wyrzadzone przez pisdzielcow i przystawki Trafna uwaga. Trzeba się skupić na minimalizacji szkód i już zacząć sie przygotowywać do odbudowy systemu konstytucyjnego. W tej kwestii należy zapomniec o róznicach politycznych i zgodnie współpracować, bo nie ma innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
archicon Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczalna 14.03.07, 08:45 Pan Premier zaczyna potykać się o własne nogi. Albo ma sie możliwość realizacji swoich zamierzeń w oparciu o istniejący system prawny albo nie akceptuje się tego systemu i trzeba o tym powiedzieć. Komunę obalono w ramach działającego- nie działającego systemu, ale wszyscy (prawie) którzy to robili mówili do czego dążą i to było uczciwe. Teraz Kaczyński zaczyna naśladować Wałęsę bo niby nie chce, ale niby musi. Ewolucja niby w dobrą strone ale niby nie na pewno..... ktoś zaczyna gubić się w tych "niby". Odpowiedz Link Zgłoś
falcjon Re: Zoll: Postawa premiera wobec TK niedopuszczal 14.03.07, 13:02 o te krotkie nozki, sie raczej nie potknie Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyn4 Czy Kaczyński pojedzie na Białoruś? 14.03.07, 08:51 I w przyjacielskiej rozmowie dowie się od Łukaszenki jak zaprowadzić w XXI wieku komunistyczno-faszystowską dyktaturę w środku Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Niedopuszczalna wypowiedź Kaczyńskiego 14.03.07, 08:51 Premierowi wychodzi bardzo łatwo straszenie Trybunału Konstytucyjnego a jednocześnie brakuje odwagi by zastopować "osiągnięcia" posłanki Hojarskiej w ustawianiu swojej rodziny na publicznych stołkach Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Niedopuszczalna wypowiedź Kaczyńskiego 14.03.07, 10:29 Bo Trybunał Konstytucyjny nie zrobi go w wała w głosowaniu nad wotum nieufności. A SamooBrona... Odpowiedz Link Zgłoś