Dodaj do ulubionych

"Grucha" popełnił samobójstwo

15.03.07, 16:25
to że z przystawienia nie znaczy jeszcze że samobój.
Obserwuj wątek
    • gabriel Re: popełnił samobójstwo? 15.03.07, 16:37
      Pewnie, facet miał pm i magazynek amunicji i dał się obezwładnić i strzelić
      sobie w łeb.
      Ktoś za dużo Dextera się naoglądał.
      • poszczeklu Gietych, teraz twoja kolej. 15.03.07, 16:42
        Zachowaj się jak mężczyzna!
        • johnka7 Rom-cio, Rom-cio ! 15.03.07, 16:47
          Nieważnie jak mężczyzna zaczyna .. WAŻNE JAK KOŃCZY :-D
          • zandalf To sie nie trzyma kupy! 15.03.07, 17:32
            "Osaczony we wtorek przez policjantów w Warszawie zabójca dwóch braci 25-letni
            Gruszczyński, ps. Grucha, sam się zastrzelił - napisał w czwartek "Fakt". Według
            gazety, kiedy jeden z policjantów zawołał: "Rzuć broń, padnij, bo strzelam",
            "Grucha" zrozumiał, że nie ma szans. Przyłożył do skroni automat i pociągnął za
            spust. Bandyta miał broń maszynową i trotyl. Gdy chciał ich użyć, policja
            odpowiedziała ogniem."

LOL, co za tekst
            • takethisjobandshoveit Re: To sie nie trzyma kupy! 15.03.07, 18:01
              i to kompletnie :), albo ja tu coś nie rozumiem
              • marcowroc Re: To sie nie trzyma kupy! - Dokładnie! 15.03.07, 20:46
                Pierw mówią o obławie, a sie okazuje, że dwóch policaji przypadkiem go przyuważyło.
                Potem opowieści o trotylu, co to miał nim wysadzić pobliski Orlen (jak to stopniując napięcie podano na konferencji)
                A teraz sam sie zastrzelił!
                Jaki wielki sukces pana Ziobry! Gruchę przestraszył! LOL!
                • totalizator Tak powinien konczyc kazdy bandyta. 15.03.07, 22:21
                  Brawo Policja.
        • bolek1965 Re: Gietych, teraz twoja kolej. 15.03.07, 22:06
          michnik,teraz twoja kolej
    • toomek72 Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 16:38

sam się zastrzelił? bezedura... gość zabija jednego faceta na oczach świadków w kawiarni za to że mu pysknął. Dugiego rozwala na cmentarzu na oczach żony.
      i co? sumienie go nagle wzięło?
      BUJDA NA RESORACH. policja go trzasnęła żeby pozbyćsię niewygodnego światka. ten trotyl pewnie też mu podrzucili...
      IV RP, urwał ich nać...
      • orinus Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 16:41
        A merytorycznie - jeden strzał z automatu, można tak?
        • grzeniu22 Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 16:46
          Jakbym mial taką gębę to też cyba bym się zastrzelił. Brr...
        • y.y Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 17:34
          Głowy nie dam, ale Skorpion posiada zdaje się tryb ognia ciągłego oraz
          pojedynczego.
      • johnka7 Aha. 15.03.07, 16:43
        A "snajpera" kilka dni temu też "policja trzasnęła" czy sam sobie zapakował
        kulkę ?
        • anula791 Re: Aha. 17.03.07, 16:21
          No właśnie... Oto jest pytanie... Hmmm nigdy nie wiadomo jak to było naprawdę
    • emthommas Re: popełnił samobójstwo? 15.03.07, 16:39
      Rozwala mnie to - nad czym oni się jeszcze zastanawiają?? Czy to istotne kto
      strzelił?? Ważne że drań nie żyje...
      • brabancja A policjantom medale. 15.03.07, 16:41
        Zaoszczędzili podatnikom ze 2 miliony złotych albo i lepiej.
    • omcrew prokuratura sprawdza czy policjanci 15.03.07, 16:39
      nie przekrozcyli uprawnien... smiechu warte
    • khagan Re: popełnił samobójstwo? 15.03.07, 16:41
      te "podbite oczka" ma takie brzydkie od ćpania.
    • bujaro biedny miś.... 15.03.07, 16:49
      taki biedny, niewinny miś na tym zdjęciu... ;)
      muszę powiedzieć, że cieszą mnie sukcesy polskiej policji,
      jako podatnik jestem zadowolony z tych spektakularnych akcji: snajper, zabójcy
      właścicieli kantorów, Grucha
      tak dalej panowie! najlepiej zabijać w czasie akcji, po co później mają mscić
      się zza krat.
    • macarthur swoją drogą nikt się nie interesuje 15.03.07, 16:55
      braćmi "C" ciekawe czy rzeczywiście są tacy kryształowi jak ich malują media ??
      • johnka7 No nie. 15.03.07, 16:58
        Ale też raczej i nie prowadzą tak spektakularnych publicznych egzekucji jak
        ś.p "Grucha".
      • krystin3 Re: swoją drogą nikt się nie interesuje 15.03.07, 17:36
        Też tak uważam. Bracia wiedzieli dobrze, za co mają wyrok śmierci. Ale
        najlepiej odstrzelić faceta jak kaczkę - A POTEM DORABIAĆ RÓŻNE TEORYJKI DLA
        PUBLIKI.
    • pierrecruise Re: popełnił samobójstwo? 15.03.07, 16:56
      Czego dowiemy się jutro?
    • goodwater Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 16:56
      czy musicie mnie katowac ktorys raz z rzedu ta paskudna geba, co mnie obchodzi
      ta wywloka ??
    • lol76 Ciesze sie z jego smierci 15.03.07, 17:03
      Mimo ze nic nie mam wspolnego z ta sprawa i nie znam tego czlowieka, ciesze sie
      ze zostal zastrzelony/zastrzelil sie!!! Oby wiecej takich akcji! Oby wiecej
      trupow w takich srodowskach!
    • arek140 Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 17:04
      He.Ale ściema!Niby że pozwolili mu wyciągnąć broń???!!Równie dobrze mógł ją
      wycelować w policjantów.I chyba byłoby łatwiej, jak sobie w głowę i to ze
      skorpiona?!A jeszcze wczoraj mówili że jak sięgnął "za pazuchę" to zaczeli
      strzelać.A teraz co??Po co gadają takie głupoty??Dobrze że go stukneli ale po
      cholera karmić ludzi takimi banałami?!Co prokurator się czepia??Sięgnął po broń
      którą potem znaleźli więc zaczeli strzelać..jaki problem.
      • and283 Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 17:34
        ..PEWNIE ŻE STRZELIŁ SOBIE SAM W ŁEB...NASI POLICJANCI NIE MAJĄ CELA....
        TERAZ POWAŻNIE: JESTEM ZA TAKIMI AKCJAMI. ZARĄBAĆ GOŚCIA NA MIEJCU. PO CO
        DŁUGOTRWAŁE ŚLEDZTAWA, DOCHODZENIA, PROCESY. TO SĄ OGROMNE KOSZTY. NO A POŹNIEJ
        KOSZT UTRZYMYWANIA W PIERDLU DELIKWENTA, PRZEZ OKRES CO NAJMNIEJ 25 LAT. Z
        PIENIĘDZY PODATNIKA.
        ODNOŚNIE SĄDÓW 24h. W JAKIEJŚ WIOSZE W KUJ.-POM. DUPNĘLI GOŚCIA NA ROWERZE. BYŁ
        TRZEŹWY. ALE PANOWIE W NIEBIESKICH UNIFORMACH SPRAWDZILI GOŚCIA.
        MIAŁ ZAKAZ PROWADZENIA WSZELKICH POJAZDÓW. I CO? SĄD 24h DOJE.BAŁ MU 4
        MIESIĄCZKI PIERDLA DO ODSIADKI. PEWNIE PANOWIE SĘDZIOWIE BYLI WKUR.WIENI, ŻE ICH
        OBUDZONO.. TERAZ BĘDZIE BIEDULA CZEKAŁ NA SWOJĄ KOLEJKĘ PARĘ LATEK.......
        SWEGO CZASU, KOSZT MIESIĘCZNEGO UTRZYMANIA WIĘŹNIA WYNOSIŁ OK.1800zł...... NO
        CÓŻ, JESTEŚMY BOGATYM PAŃSTWEM....... ŻENADA...... AMEN
        • swan_ganz amen... 15.03.07, 18:33
          > TERAZ POWAŻNIE: JESTEM ZA TAKIMI AKCJAMI. ZARĄBAĆ GOŚCIA NA MIEJCU. PO CO
          > DŁUGOTRWAŁE ŚLEDZTAWA, DOCHODZENIA, PROCESY. TO SĄ OGROMNE KOSZTY. NO A
          > POŹNIEJ KOSZT UTRZYMYWANIA W PIERDLU DELIKWENTA, PRZEZ OKRES CO NAJMNIEJ 25
          > LAT. Z PIENIĘDZY PODATNIKA.

1. nie drzyj japy... (albo caps ci się zaciął...)
          2. Śledztwa są po to by sprawiedliwości mogło się stać za dość...
          Polskich policjantów chechuje zbut duża amatorszczyzna w działąniu bym
          akceptował takich ich "akcje". Zbyt wielu wśród nich zwykłych bandytów by mieć
          pewność, że używają swoich możliwości prawnych w celu obrony interesu
          społecznego. Bo może się okazać, że następny przez nich odstrzelony to na
          przykład kochanek żony jednego z nich a nie żaden przestępca. I dlatego właśnie
          potrzebne są te "długotrwałe śedztwa i chochodzenia".
          • rock73 Re: amen... 16.03.07, 18:41
            swan_ganz napisał:

> [...]
            > 2. Śledztwa są po to by sprawiedliwości mogło się stać za dość...

Niestety, "zwykli ludzie" rozumieją sprawieliwość po swojemu. Prawo zresztą też.

Co do całości - nie mam znajomych w kręgach mafijnych, ale mam wrażenie, że oni
            mają czasami jakieś takie dziwne zwyczaje z tymi samobójstwami. Zdarzali się
            tacy, którzy się wieszali w celi. Nie wiem o co chodzi. Jakieś dziwne poczucie
            honoru? Po co? Chyba że to było sfingowane.
    • kos1981 nie chcę być niegrzeczny ale parę osób mówiło coś 15.03.07, 17:11
      innego..
    • shroeder1970 Ciekawy policyjny sposób wnioskowania. 15.03.07, 17:23
      "rana postrzałowa wykazuje cechy postrzału z przystawienia, co oznacza, że
      popełnił on samobójstwo". Policja chyba powinna przerobić podręcznik z podstaw
      logiki. Skoro rana postrzałowa wykazuje cechy postrzału z przystawienia, co
      oznacza, że _strzelono z przystawienia_. Nie odpowiada jednak na pytanie, kto
      strzelił z przystawienia, co zdaje się sugerować oświadczenie. Może więc
      rzecznik powinien poczekać z wnioskami do zakończenia ekspertyzy, bo inaczej
      wystawia policję na pośmiewisko. Bo sposób wnioskowania wskazuje, że może to nie
      było samobójstwo.
    • andy85 Re: "Grucha" popełnił samobójstwo... 15.03.07, 17:50
      ...a w jego ciele znaleziono 60 pocisków. Hahaha. Słusznie. Po co mam płacić
      jako podatnik ewentualne odszkodowanie, bo ktoś poda policję za przekroczenie
      granic działania koniecznego, czy jakoś tam. A tak, walnął sobie w łeb i po
      bólu. Zresztą szkoda kuli było na taki łeb.
      • bakczysaraj Re: "Grucha" popełnił samobójstwo... 15.03.07, 17:57
        siedzą 2 gołębie. Jeden grucha, drugi jabłko.
    • marchewky nie ma kogo żałować! 15.03.07, 18:03
      Co mnie obchodzi czy sie sam zabił, czy nie! jeśli to policjanci go zastrzelili,
      to chwała im za to - był zagrożeniem dla nich i dla całej gromady ludzi w okolicy.
      • swan_ganz Re: nie ma kogo żałować! 15.03.07, 18:41
        > był zagrożeniem dla nich i dla całej gromady ludzi w okolicy.

zagrożeniem to się stał dopiero jak policjanci go próbowali zatrzymać. Ci
        amatorzy nie powinni urządzać takich spontanicznych akcji w zaludnionym
        terenie. Skoro go rozpoznali to mogli poinformować o tym swoich szefów,
        zorganizować profesjonalną akcję i podjąć działanie w bardziej sprzyjających
        warunkach. A tak wyszło, że to są jacyś gwiazdorzy z amerykańskich filmów
        akcji. Coś im się wyraźnie popie..ło.....
        • alterpars Re: nie ma kogo żałować! 15.03.07, 19:56
          nono alez profesjonalista sie odezwal. Jasne pol plutonu na smiecia trzeba bylo
          ruszyc.
    • whippoorwill hmmm... 15.03.07, 18:35
      Mahone...?
    • hanklo "Grucha" popełnił samobójstwo 15.03.07, 19:00
      HA HA HA HA. Hej Matrosy kak ja was ljubliu. Geroje.
      • alterpars a po co sledztwo w sprawie takiego smiecia 15.03.07, 19:54
        wyrzucic z mostu do rzeki w worku z napisem nie ruszac. Marnowanie pieniedzy
        podatnika na sekcje zwlok. A bardzo dobrze ze se palnal w leb. Ja bym wszystkim
        kryminalnym dawal bron do celi z jedna kulka eby mogli rozwazyc taka mozliwosc.
        • luxc Re: a po co sledztwo w sprawie takiego smiecia 15.03.07, 20:15
          Problem w tym, że mógł mieć powiązania z miejscowymi policjantami i... już się
          o nich nie dowiemy. Mogli go zastrzelić z zupełnie innych powodów niż
          oszczędzanie pieniędzy podatnika.
    • stan16 Dobrze mordercy 15.03.07, 20:06
      Nie dobrze policji ze po 24 godzinach nie jest pewna co do przyczyny zejscia
      tego lachudry.To ma byc profesjonalizm.Za kilka godzin okaze sie ze zastrzelila
      go emerytka z okna bo policjanci nie maja cela.
    • wodni.k To jest paranoja 15.03.07, 21:27
      pizza napisał:

> to że z przystawienia nie znaczy jeszcze że samobój.

Ludzie,

to jakaś paranoja.
      Jesteśmy chyba jedynym krajem w którym policja musi się tłumaczyć w jaki sposób
      zginął gangster.
      I mamy taki efekt, że bandyci pakują cały magazynek z kałasza, a w tym czasie
      policjant krzyczy "rzuć broń", strzela w powietrze i zastanawia się ile kwitów
      będzie musiał wypełnić jak zastrzeli bandziora.
      Państwo powierzyło policji broń i akceptuje, że może ona zostać użyta.
      Jeżeli policjant wyciąga broń przeciwko bandycie to powinien tak strzelać aby
      zabić i na to się godzimy uzbrajając policjantów.
      Ale dziennikarze jak w przypadku "snajpera" ze Szczecina muszą dowiedziec się z
      jakiej odległości bandyta strzelil sobie w glowe i czy na pewno to on strzelil.
      Byl poscig, bandzior zginął i należy o nim zapomnieć bo jeżeli rozwalił go
      policjant to dobrze wykonał swój obowiązek, a przede wszystkim zaoszczedził
      pieniędzy podatnikom.
      Panowie pismacy jednak muszą kolejnemu gangsterowi stworzyc legende.
    • dorotahgw ......jednego fiuta ...mniej, jeszcze kilku i będz 15.03.07, 21:51
      ie porzadek

pizza napisał:

> to że z przystawienia nie znaczy jeszcze że samobój.
    • legato11 Wszystkich bandytów wystrzelać 15.03.07, 22:55
      ...albo zagonić w ślepą uliczkę i dać im do wyboru samobójstwo. Niech żyje
      naturalna selekcja.
      • patman Eeee......... Dla pewności rozstrzelać wszystkich 15.03.07, 23:11
        Ostatni obywatel Polski będzie musiał popełnić samobójstwo.
        • babette666 jednego bandziora mniej, szkoda wam?????? 15.03.07, 23:27

• wlodwoz "Grucha" popełnił samobójstwo 16.03.07, 06:15
      Nie ważne jak zginął. Jednego bandziora mniej! Ja, jako podatnik uniknąłem
      kosztów procesu i utrzymania tego wyrzutka w kryminale!
      • consens Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 16.03.07, 07:55
        wlodwoz napisał:

> Nie ważne jak zginął. Jednego bandziora mniej! Ja, jako podatnik uniknąłem
        > kosztów procesu i utrzymania tego wyrzutka w kryminale!

Jak to się stało, że od początku tego nikt nie zauważył? Nie wierzę w
        samobójstwo...Coś za często.Dziwny zbieg okoliczności...
        • consens Re: "Grucha" popełnił samobójstwo 16.03.07, 07:58
          Na samobójstwo przygotował trotyl!!! Dlaczego się zastrzelił?
    • galan12 niech się zastrzelił,ale po co to całe mataczenie? 16.03.07, 06:47
      niech się zastrzelił,ale po co to całe mataczenie?
      • palestina1 Sęk w tym 16.03.07, 06:54
        że w tym kraju obywatelu broń sie sam.Bo spec brygady policji politycznej nie
        potrafią zatrzymać bandziora.
        • anula791 Grucha 17.03.07, 16:15
          Prawda jest taka że nie znamy szczegółów. Bracia C. nie są bez winy - trzeba
          było trzymać język za zębami a przeszłości świetlistej również nie mają.
          Michałowi trzeba było pomóc wtedy, kiedy był na to czas - i być może do tej
          tragedii by nie doszło. Ale w Polsce tak działa system penitencjarny i taka jest
          resocjalizacja że widać właśnie jej efekty... i na przykładzie jego ofiar i jego
          samego. Tragedią jest fakt, że zginęło dwóch braci ale tragedią jest również
          śmierć Michała, bo to nie był jakiś tam gangster tylko zwyczajny młody człowiek
          (choć z przeszłością).Powiedział, że nie odda sie w ręce policji żywy i tak sie
          stało, ale to policjanci go zastrzelili - nie mogę już patrzeć na mataczenie
          prasy i rzeczników komendy. Ludzie!!! Kiedy miał wyjąć karabin i przystawić
          sobie do skroni - jeśli strzelali do niego już w momencie, gdy sięgnął ręką pod
          bluzę!!! Nie piszcie bzdur, że płacimy z utrzymywanie więźniów .... bo płacimy w
          co najmniej 40% za ludzi którzy w więzieniu są na sankcjach i to niewinnie. Temu
          chłopakowi należał się uczciwy proces, jak każdemu, A jego śmierć - chcecie czy
          nie - również jest tragedią ale również niezaprzeczalnie - porażką wymiaru
          sprawiedliwości. Nie czas tu na domysły ale i tak sądzę, że to jeszcze nie
          koniec przekłamań na ten temat, gdyż zapewne śmierć tego chłopaka a nie jego
          schwytanie były komuś na rękę. Ps. nie dajcie się omamić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka