malysiusiak 20.03.07, 07:24 No i nikt nie bedzie pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heidek Wielka tragedia 20.03.07, 07:46 Wielka tragedia wyobrazcie sobie ilu ludzi straciło małżonków, ojców, synów... każda nawet pojedyńcza śmierć pozostawia po sobie ranę wśród jak najbardziej żywych ludzi. Rodziny sraciły swoich mężczyzn, są okaleczone jakby ktoś amputował im kończynę. Rany się goją, powoli ale jednak, a o kikutach można zapomnieć więc nigdy nie należy tracić wiary i dopuścić by śmierć bliskiego była dla nas pretekstem i wymówką do upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Re: Wielka tragedia 20.03.07, 08:08 Poczekaj aż zigzaur i inni znawcy tematyki rosyjskiej się obudzą. Oni dopiero odpowiednio skomentują zaistniałą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Chcieliście komentarza, to macie: 20.03.07, 08:22 Faktycznie, ostatnio dużo katastrof w Rosji. Jak nie samolot to kopalnia a jak nie dom starców to metro. Jak to można zinterpretować? 1. Iraccy czy afgańscy "bojownicy" muszą potrenować w ramach szkolenia. 2. Zaniedbania techniczne będące przejawem i dowodem systemowej pogardy dla człowieka. 3. Konieczność dostarczenia dowodów, że trzeba zaostrzyć kontrolę nad społeczeństwem, stłumić prasę i odizolować kraj od cudzoziemców. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg To jak wykorzysta to putinowska propaganda... 20.03.07, 09:03 ...to jedno. A to, że to ludzkie tragedie to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To jak wykorzysta to putinowska propaganda... 20.03.07, 09:12 Mniej więcej o to mi chodziło. W Rosji nikt nigdy nie użalał się nad losem człowieka. Według rosyjskiej filozofii, człowiek to narzędzie jednorazowego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Chcieliście komentarza, to macie: 20.03.07, 13:01 zigzaur napisał: > Faktycznie, ostatnio dużo katastrof w Rosji. Jak nie samolot to kopalnia a jak > nie dom starców to metro. Jak to można zinterpretować? > 1. Iraccy czy afgańscy "bojownicy" muszą potrenować w ramach szkolenia. > 2. Zaniedbania techniczne będące przejawem i dowodem systemowej pogardy dla > człowieka. > 3. Konieczność dostarczenia dowodów, że trzeba zaostrzyć kontrolę nad > społeczeństwem, stłumić prasę i odizolować kraj od cudzoziemców. Niedawno na Śląsku w kopalni Halemba wydarzyła sią identyczna katastrofa. Ciekawe czy takie argumenty przychodziły ci do głowy po tej katastrofie Pamiętam czasy kiedy w gazetach i w telewizji nigdy nie pisano o katasrofach w Związku Radzieckim (to był kraj ogólnej szczęśliwości), natomiast pisano i mówiono o katastroficznej sytuacji w USA. Dzisiaj mam inny pogląd (tym razem mój pogląd. Rosja to wielki kraj i dlatego więcej jest wydarzeń (złych wydarzeń i niewątpliwie dobrych).Argument nr 2 jest nietrafiony. Ta kopalnie na Syberii wybudowane została przez Brytyjczyków i podobno jest super nowoczesna. Wracając do Halemby, podobno wyjęto jakieś elementy z indywidualnych wskaźników metanu (te co ma przy sobie górnik)i dlatego nie wskazywały poziomu metanu. Tą sprawą zajmuje się prokuratura. To by była pogarda dla człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
color.one ale nasz ksero kurduplo direktore.. 20.03.07, 10:17 oczywiscie nie znizy sie i nie przekaze kondolencji.... Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Wielkie wyrazy wspolczucia... 20.03.07, 08:14 Znam Rosje,mam tam przyjaciol,ale smutno mi zwyczajnie,tak po ludzku... Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Rosjanie to nie Putin. Należy o tym pamiętać. 20.03.07, 09:01 Moje kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosjanie to nie Putin. Należy o tym pamiętać. 20.03.07, 09:13 Oczywiście, że Rosjanie to nie Putin. Ruch moralnego sprzeciwu przeciwko Putinowi istnieje chociaż jest słaby. Ale nikt Rosjan w obalaniu Putina nie wyręczy. Sami muszą rozwiązać ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Rosjanie to nie Putin. Należy o tym pamiętać. 20.03.07, 17:03 A po co nam go obalac? Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Rosja: 63 ofiary pożaru w domu starców, 97 - 20.03.07, 09:22 gw gratuluje wyczucia i taktu wrzucili wszystkie ofiary do jednego worka zeby wcisnac wzmianke o dziecku z nadwaga i pszczolach pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke <a href="http://so.pwn.pl/lista.php?co=kopalnia" target="_blank" 20.03.07, 10:35 to dla pana korektora:) na glownej stronie gazety: "...kopalnII" ___________________________________ "A quoi ca sert d'etre sur la terre Si c'est pour faire nos vies a genoux" Odpowiedz Link Zgłoś
bopin w domu starców 20.03.07, 13:28 Co mnie uderzyło w tej informacji, to to, że w jakiejś osadzie, w Krasnojarskim Kraju, jest dom starców i to całkiem licznie zaludniony. Czy u nas w osadach na pustkowiach są domy starców? Zwożą ich z całej Rosji, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Brytyjczycy i ich technika!!! 20.03.07, 13:31 "w poniedziałek "miało nastąpić uruchomienie najnowszego angielskiego systemu zapewniania bezpieczeństwa przy pracach podziemnych"." NASTĄPIŁO! Ale TĄPNIĘCIE! Ktoś się dziwi, że Rosjanie różnych Anglosasów z Sachalinów przeganiają na cztery wiatry czy już nie? Odpowiedz Link Zgłoś