kornaccy 21.03.07, 15:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kina9 "Belfegor" 21.03.07, 15:28 Czy na tego cynicznego Belfegora nie ma siły?. Przecież ten zboczeniec ośmiewa Polskę na arenie międzynarodowej. Uprawia głupi cyc jawny sabotaż. Prośba do PO. Dajcie PiSowi tą samą ilość głosów którą dysponuje LPR a Giertychów, Orzechowskich wy...cie z Rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Po co wysylac wojska do Afganistanu? 21.03.07, 16:23 Przeciez talibanów nalezy najpierw zniszczyc tu na miejscu, w Polsce. Mamy pomagac instalowac demokracje w Afganistanie, a tymczasem w Polsce wyrasta jeszcze bardziej sfanatyzowana dyktatura religijna. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Po co wysylac wojska do Afganistanu? 21.03.07, 17:44 jankbh napisał: a tymczasem w Polsce wyrasta > jeszcze bardziej sfanatyzowana dyktatura religijna. ************************************** Mamy teraz durniokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Po co wojska do Afganistanu? Wyslac Wyborcza 21.03.07, 19:40 I zrobi im taki smrod jaki w tej chwili robi w Polsce. Wytlumaczy talibom, ze milosc to jak chlop chlopa dyma, a owsik w czerwonych okularach wychowa im dzieci na gejow i cpunow. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Po co wojska do Afganistanu? Wyslac Wyborowa 21.03.07, 19:41 (Omal mnie nie wycieli. Poprawiam sie.) I zrobi im taki smrod jaki w tej chwili robi w Polsce. Wytlumaczy talibom, ze milosc to jak chlop chlopa dyma, a owsik w czerwonych okularach wychowa im dzieci na gejow i cpunow. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarżony" 21.03.07, 15:29 "Dodał, że jeżeli Trybunał, po zaskarżeniu wyroku przez polski rząd, podtrzyma wcześniejszą decyzję, Polska powinna wypowiedzieć umowę nakazującą jej podporządkowanie się wyrokom Trybunału." A potem odzyska się Trybunał Konstytucyjny, i nic już nie będzie stało na przeszkodzie odebraniu Polakom ich praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
vapor1 Re: "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarż 21.03.07, 15:34 Tonący bardzo brzydko sie chwyta. Cyniczny, podły, wyrachowany, nasz cudowny minister edukacji, piekny Roman, wzór cnót wszelakich wzór dla młodzieży. Zycze żonie pana Romana oraz pani uber-doradczyni, aby zaszly w ciaze i bardzo powaznie groziła im ślepota. I niech sobie potem decyduja i robią, co chca. Tylko niech mi nie kaza sluchac belkotu swojego, badz męża Romana. Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia_palej Tobie ślepota już nie grozi, ciebie już dotknęła.. 21.03.07, 15:55 Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Kto zapłaci karę ? Lekarze bo źle wykonali pracę ? 21.03.07, 16:21 Politycy bo stworzyli takie prawo ? Czy my podatnicy bo sami wybraliśmy takich a nie innych ? Założę się o każdą sumę że zapłacimy z budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
kinio101 Re: Zróbmy akcję 22.03.07, 00:11 Zróbmy akcję: 1000 aborcji na 50-lecie Unii! Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Brawo, mowmy prawdę 21.03.07, 16:10 Mowmy całą prawdę, tej kobiecie chodzi o prawo do aborcji na zyczenie, jesli wpadła mimo zabezpieczen jak twierdzi niech pozywa firme produkujaca prezerwartwy albo niech sie podwiąże, tak samo jest to legalne jak aborcja na życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
buchachacha Pani 1000 to kawał cwaniary, a jej adwokatka 21.03.07, 16:12 jeszcze chytrzejsza... Takie liski chytruski, w TV po minach było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Pani 1000 to kawał cwaniary, a jej adwokatka 21.03.07, 16:23 radze Ci isc do spowiedzi, bo to nieladnie tak szczuc na blizniego. Odpowiedz Link Zgłoś
buchachacha Re: Pani 1000 to kawał cwaniary, a jej adwokatka 21.03.07, 16:30 No dobre sobie, ja do spowiedzi.... Narysuj mi mapkę :-P Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Pani "1000" to ksywa, czy taryfa 21.03.07, 19:46 Jesli guma pekla i "1000" zostala zapelona na miejscu, to byl to wypadek przy pracy i z innego paragrafu. Tysiac to ksywa, czy taryfa? Odpowiedz Link Zgłoś
tpepe Re: Brawo, mowmy prawdę 21.03.07, 17:42 Z całego serca, życzę ci byś oślepł, może wtedy ci sie w rozumku poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Brawo, mowmy prawdę 21.03.07, 18:17 tpepe napisał: > Z całego serca, życzę ci byś oślepł, może wtedy ci sie w rozumku poprawi Wal się, nawet gdybym mial stracic zycie nie tylko wzrok nie pozwole zabic mojej corki, a napewno sam tego nie zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowypies Re: Brawo, mowmy prawdę 21.03.07, 19:00 jeżeli tak znasz prawo to powienies wiedzieć że wastektomia w Polsce nie jest dozwolona / legalna .... jezeli w ogóle wiesz co to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Brawo, mowmy prawdę 21.03.07, 19:40 Bo prawo polskie przewiduje możliwość aborcji w wyraźnie oznaczonych przypadkach. I akurat przypadek pani Tysiąc wedle ustawy pozwalał na aborcję. Trybunał Sprawiedliwości nie orzekał czy w Polsce ma być aborcja stosowana jako środek antykoncepcyjny, tylko że ustanowione prawo nie jest przestrzegane przez państwo polskie. I tu jest clou programu. A pan Giertych, skoro jest prawnikiem, to niech się nie wygłupia. Noblesse oblige. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Brawo, mowmy prawdę 21.03.07, 21:57 leszlong napisał: > Bo prawo polskie przewiduje możliwość aborcji w wyraźnie oznaczonych > przypadkach. I akurat przypadek pani Tysiąc wedle ustawy pozwalał na aborcję. > Trybunał Sprawiedliwości nie orzekał czy w Polsce ma być aborcja stosowana jako > środek antykoncepcyjny, tylko że ustanowione prawo nie jest przestrzegane przez > państwo polskie. I tu jest clou programu. A pan Giertych, skoro jest prawnikiem > , > to niech się nie wygłupia. Noblesse oblige. A jednak nie byla zasadna, ta kobieta nie mogla rodzic naturalnie wiec urzodzila przez cesarke, wzrok zaczela tracic 2 miesiace po porodzie, a i przed zajsciem w ciaze go tracila. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Brawo, mowmy prawdę 22.03.07, 12:37 A skąd masz pewność, że nie było związku pomiędzy ciązą a traceniem wzroku nawet 2 miesiące po porodzie. Jesteś okulistą? Znasz ten przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow przed 21.03.07, 15:31 Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow przed kara smierci, promuje dewiacje i rozkladowe dla rodziny tendencje, o masonstwie i agresywnym ateizmie nie wspominajac. Predzej czy pozniej stanie pytanie: jaki jest sens tego aby nasz kraj o wspanialej historii i tradycji uczestniczyl w takim chorym, biurokratycznym i niewydolnym, bezwzglednym woebc slabych istot ludzkich za to wyrozumialym dla przestepcow i mordercow, dekadenckim tworze politycznym jakim jest euroKolchoz? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Ale przecież twój kraj do UE nie należy... 21.03.07, 15:48 junkier napisał: > Predzej czy pozniej stanie pytanie: jaki jest sens tego aby nasz kraj o > wspanialej historii i tradycji uczestniczyl w takim chorym, biurokratycznym i > niewydolnym, bezwzglednym woebc slabych istot ludzkich za to wyrozumialym dla > przestepcow i mordercow, dekadenckim tworze politycznym jakim jest > euroKolchoz? Z tego co wiem, ani Rosja, ani Białoruś nie należą do UE. Te kraje mają swój własny kołchoz, którym zarządzają twoi mocodawcy z Moskwy i Mińska junkierku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow przed 21.03.07, 15:51 Bialorus i Rosja to wasze komusze rewiry. Polacy nigdy wiecej komuchom nie uwierza. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.kurt do Junkiera 21.03.07, 16:59 junkier napisał: > Bialorus i Rosja to wasze komusze rewiry. Polacy nigdy wiecej komuchom nie > uwierza. -- Junkier Ty chyba jesteś nieślubnym synem Radzieckiego żołnierza stacjonującego za komuny w Polsce, który ma żal do tatusia, że wykorzystał matkę i was zostawił. Ja też mam żal do komuny oto, że edukacja była ogólno dostępna i dzięki temu tacy popaprańcy jak Ty umieją pisać. A tak byś siedział w jakimś PGERZE i mył bykom jaja, a nie wypisywał takich głupot. Forum Sympatyków lewicy i nie tylko href="fsl.dl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: do Junkiera 21.03.07, 17:01 Gosciu, piexxl sie, to jest moja najkrotsza odpowiedz. Sam na dole reklamujesz jakies forum lewicowe wiec nie kompromituj sie do reszty. Miejsce lewicowcow jest na Kubie, na Bialorusi i w Vietnamie, tam powinno sie ich deportowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon21 Re: do Junkiera 21.03.07, 18:14 A twoje Junkier na portalu prawy.pl .... Tutaj nikt cię nei chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: do Junkiera 21.03.07, 19:35 junkier napisał: > Miejsce lewicowcow jest na Kubie, na Bialorusi i w Vietnamie, > tam powinno sie ich deportowac. A Madagaskar, kogo tam? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 19:30 Nie?? To kto wybrał komuchów z PISu, LPRu czy Samoobrony?? Junkrze, jeśli PIS i LPR są partiami prawicowymi, to za bardzo mają odchyły komunistyczne albo są partiami niedemokratycznymi, gdyż popierają metody rządzenia co najmniej autorytarne. A skrajna prawica i skrajna lewica mają więcej wspólnego niż rozbieżności. Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 15:49 odezwal sie pozal sie bosze katol, co bedzie decydowal co jest dla kogos lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 15:51 Katolik, komuchu przebrzydly! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu chrześcijaństwo to religia nienawiści? 21.03.07, 15:53 A to ci nowina! Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:32 a wiesz, że KATOLICY to odwieczni hipokryci. Modla się przed figura a maja Diabła za skóra. Katolstwo w ciągu wieków zamordowało wiecej ludzi niz hitler i stalin razem wzieci. Zreszta największe zbrodnie hitlera sa o podłozu religijnym, bo czy był holocaust jak nie zrealizowanie odwiecznego zamiaru chrzescijan aby wyeliminować zydów Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:35 Nie takim szmaciarzom jak ty katolikow rozliczac. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:36 Co za pokaz kultury i opanowania. Brawo! A jak nie posłucha to walniesz go łopatką? Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:02 to jest klasyczne dla ortodoksów, oni nigdy nie będą tolerancyjni, bo im się wydaje, że mają monopol na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 junkier 21.03.07, 16:51 ty durniu pisowski,przypominam ci o inkwizycji która mordowała wszystko co nie było zgodne z komunizmem watykańskim Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Oby tak się stało! 21.03.07, 15:49 Nie ma sensu aby taki wspanialy kraj uczestniczyl w chorym, biurokratycznym, niewydolnym, dekadenckim itd. itd. Eurokolchozie? Nikt Was Polakow tak naprawde nie chce w Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow przed 21.03.07, 15:53 > Nikt Was Polakow tak naprawde nie chce w Unii Europejskiej. Piszac 'nikt' miales siebie zapewne na mysli. Chory twor biurokracji o socjalizmu rozwali sie szybciej niz sie jego wyznawcom wydaje. Pierwsza bedzie waluta euro, sam Milton Friedman przewidzial jej upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Mnie w UE jest bardzo dobrze. 21.03.07, 15:56 Ale do tego trzeba mieć mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Mnie w UE jest bardzo dobrze. 21.03.07, 15:59 Dobra, ale co robic z junkrem? Nie chce z nim dzielic powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
buchachacha Re: Mnie w UE jest bardzo dobrze. 21.03.07, 16:10 Mózg to brzmi dumnie. Za dumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 19:42 a ja przewiduje ze swojej szklanej kuli ze pierwszy to rozpadnie sie kosciol katolicki lelum polelum, a to za sprawa jasnie wielmoznego glupka radioryjarydza :) i jego zastepow do ktorych zapewne nalezysz baraniaglowo, i wtedy wreszcie wroicmy do poganstwa, a kazdego katolika ktory sie nawinie nadziejemy na pal i wtedy lepsze beda plony :) normalnie zygac mi sie chce przestalem chodzic do kosciola a takie scierwo jak roman i tym podobni jeszcze bardziej mnie podkrecaja, ale na wlasne zyczenie o ironio krecicie sobie bacik na wlasna dupke :) i nie chrzan o mordowaniu dzieci i tym podobnym, bo jest to conajmniej nudne, wymysl lepiej co zrobic zeby te kobiety chcialy rodzic bo te gadki o zaostrzeniu ustawy, to reklama darmowa dla prywatnych gabinetow, i jak ktos mi powie ze to powstrzyma proceder, to niech wpierw otworzy sobie ksiazke telefoniczna :) rzygac mi sie chce na dzwiek slowa katolik Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 22.03.07, 00:04 junkier napisał: > > Nikt Was Polakow tak naprawde nie chce w Unii Europejskiej. > > Piszac 'nikt' miales siebie zapewne na mysli. > > Chory twor biurokracji o socjalizmu rozwali sie szybciej niz sie jego wyznawcom > > wydaje. Pierwsza bedzie waluta euro, sam Milton Friedman przewidzial jej upadek > . Ładnie to tak cytować bankiera, którego się nienawidzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tk-w Jak na razie najbardziej rozkładowe dla rodziny... 21.03.07, 15:57 ...są polskie przepisy podatkowe - promują zawieranie małżeństw, ale po urodzeniu dziecka, korzystniej jest wziąć rozwód, niż tkwić z związku. Lepiej promować ateizm, niż narzucać innym chrześcijaństwo. Może ja sobie nie życzę być chrześcijaninem? Może dla mnie nauki Chrystusa nic nie znaczą? Wolność wyboru. Masoństwo? Antysemityzm i rasizm są przejawami największej ciemnoty, prostactwa i żałości. Stuknij się w łeb, zanim napiszesz tu takie brednie, bo uwłaczasz inteligencji innych obecnych na tym forum. Hitler mówił to samo, co Ty. Najlepiej napaść na wszystkich sąsiadów i doprowadzić ten kraj do ruiny. Po co żyć w Zjednoczonej Europie, jak można chodować nienawiść we własnych granicach? Po co uczestniczyć w światowym rozwoju gospodarczym? Gdyby nie reszta świata, to byś zdechł w tym kraju, w którym nie mam nic poza zbożem i burakami. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:09 > ...są polskie przepisy podatkowe - promują zawieranie małżeństw, ale po > urodzeniu dziecka, korzystniej jest wziąć rozwód, niż tkwić z związku. Bzdury. Dotyczy to rodzin o poziomie dochodow ponizej 504 zl na osobe, a wiec mniej niz 10% ogolu. > Lepiej promować ateizm, niż narzucać innym chrześcijaństwo. Skandaliczne stwierdzenie. Nie musisz byc chrzescijaninem ale szacunek dla wiary chrzescijanskiej jest elementarnym obowiazkiem, koniec kropka! > Masoństwo? Antysemityzm i rasizm są przejawami największej ciemnoty, prostactwa i żałości. Wszystko ci sie miesza. I nie zaprzeczaj oczywistym faktom, wplywy masonerii w Eurokolchozie sa olbrzymie. I zle. > Stuknij się w łeb, zanim napiszesz tu takie brednie, bo uwłaczasz > inteligencji innych obecnych na tym forum. Obawiam sie ze nie uwlaczam. > Po co uczestniczyć w światowym rozwoju gospodarczym? Gdyby nie ue bylibysmy odcieci od swiata i klepali biede... dobre sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:35 Dlaczego szacunek dla chrześcijaństwa jest obowiązkowy? Z czego to wynika? Argument "koniec kropka" mogłaby wygłosić moja 3letnia córka, ale ty masz chyba więcej latek? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka443 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:37 Junkier, Kilka faktow. 1. Oficjalna liczba aborcji w Polsce- ok 800-1000 rocznie. Nieoficalna- kilkanascie tysiecy. Nie uwzglednia to aborcji wykonanych poza Polska. Jak pewnie wiesz np. Irlandki masowo jezdza do Angli aby wykonac zabieg. Jak widzisz nawet zadna ustawa nie zmieni powyzszej sytuacji. Nawet jesli bys zakazal aborcji calkowicie to i tak bedzie robiona. 2. Polska jest krjem chrzescianskim. Tu sie zgodzisz.To jak to jest ze liczba aborcji jest tak wysoka (nie mowie o oficajlnej). Lewacka propaganda (twoj ulubiony termin)? czy brak powaznej informacji ze strony kosciolow. 3. Dlaczego tak sie wszyscy (kosciol, czesc politykow, czesc spoleczenstwa) boja oddac decyzji w sprawie aborcji matce i/lub ojcu dziecka? Natomiast sami chca o tym decydowac co ona musi robic. Ja widze to jakas ogromna niekosekwencje. I ten strach przed referendum!!! Sami (poslowie) chca glosowac w tej sprawie (sumienia) and nie chca pozwolic spoloczenstwo. Czyzby strach ze spoloczenstwo by zaglosowalo inaczej? Nieprwomyslnie:-) 4. Kiedy zaczyna sie zycie- jak narazie pytanie bez odpowiedzi. Nie wiem czy wiesz kiedy stwierdza sie smierc czlowieka- kiedy pien mozgu jest martwy. Jesli pojsc tym tokiem rozumowania to istota ludzka musi miec pien mozgu inaczej nie mozna by bylo stwierdzic jej smierci czyli bez pnia mozgu nie byla by istota ludzka. Nie pamietam kiedy tworzy sie pien mozgo w czasie rozwoju zarodka ale relatywnie wczesnie ok 3 miesiaca. Jasli przyjac powyzsze rozumowanie dotyczce smierci pnia mozgo to usuniecie takiego zarodka (bez rozwinietego pnia mozgu) jako morderstwa czlowieka bo na tym etapie zarodek czlowiekiem jescze nie jest (definicja smierci). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:41 Strach przed referendum? Raczej obawa ze kampania klamstw i prymitywnej propagandy jaka zaleja Polske polskojezyczne, w istocie rzeczy wrednei antypolskie media, wywrze wiecej szkody niz to warto. To po pierwsze. Po drugie, poniezwaz przynajmniej w naszym chrzescijanskim systemie wartosci prawo do zycia jest niezbywalne, nie podlega zadnemu decydowaniu. Rownie dobrze mozna byloby sobie wyobrazic referendum ws. wyalczenia ochrony zycia np. dla rocznika 1979. Cacy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:42 Skoro nie podlega "decydowaniu" to po te cyrki w Sejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:43 Zeby lewicowy mordercy w przyszlosci nei probowali majstrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:46 Ale oznacza to, że jednak będzie "decydowanie", czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:48 Slowek sie czepiasz czlowieku. Albo komus zalezy na czynieniu dobra i przeciwstawieniu sie aborcyjnemu permisywizmowi albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:50 Nie czepiam się słówek, ale niekosekwencji. Nie może być referendum, bo będzie "decydowanie", za to może być głosowanie w sejmie choć to też "decydowanie". Dobrze powiedział Tusk: Polacy nie mogą decydować o aborcji, za to mogą o tym decydować posłowie Łyżwiński i Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka443 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:59 Junkier, Dlaczego nic nie napisales o moich przemysleniach dotyczycch liczby aborcji i oraz definicji zycia/smierci? Tylko bez propagandy. Niestety twoje argumenty dotyczace tego, ze sejm moze glosowac w sprawie aborcji a spolecznstwo potwierdzaja to co powiedzialem. Strach ze spoloczenstwo zaglosuje inaczej niz mniejszosc w sejmie. Jak ktos dobrze napisla- ze w sprawie o sprawie aborcji maja decydowac poslowie Lepper i Lyzwinski a nie mogla zwykli ludzie? Co do partii, ktore sa w sejmie to przypominam ci ze one reprezetuja tylko ok 28% calego spolecznstwa. Piszesz o propagandzie- ja napisalem dlaczego koscioly jej nie robia? Co brak pieniedzy (chyba nie:-)? Raczej brak inteligentych pomyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:01 KK robi propagandę. Także TVPIS jest w nią włączona. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:03 To sobie przeczytaj: Powiedzieć życiu TAK Pokutuję za grzech W latach 70. byłam młodą pielęgniarką. Znalazłam pracę na oddziale ginekologii. Jakże wtedy się cieszyłam... Moja radość jednak nie trwała długo, gdyż okazało się, że muszę asystować przy zabiegach tzw. aborcji. Choć minęło tyle lat, obrazy tamtych dni mam wciąż przed oczyma, widzę rozrywane ciała, lecące nóżki, rączki... Nie mogę tego zapomnieć... Wiedziałam, czym jest aborcja, na własne oczy widziałam, jak bardzo cierpiały podczas zabijania dzieci, ich matki. Tu trzeba powiedzieć, że zabieg ten wcale nie jest bezbolesny... Widziałam setki zabijanych dzieci. Chciałam stamtąd uciec, ale... nigdzie nie mogłam znaleźć pracy. Jak bardzo w tamtych dniach zostało złamane moje sumienie, jak bardzo zniszczona została moja psychika... Ile łez wylałam, ile nocy nie przespałam... W końcu udało się. Po kilku latach zostałam oddziałową na oddziale ginekologii. To właśnie tam rodziły się polskie dzieci, ale - to trzeba powiedzieć z całą mocą - były też niszczone istnienia ludzkie. Wtedy już nie musiałam brać udziału w tych zbrodniczych zabiegach... Potem na szczęście prawo się zmieniło i tych zabiegów było coraz mniej. Teraz napiszę kilka słów o sobie, o swoim życiu. Od tamtych dni, kiedy byłam świadkiem aborcji, minęło trzydzieści lat, a ja wciąż cierpię, płaczę, żałuję tego, że wówczas nie powiedziałam stanowczo "nie". Cóż, czasu nie da się cofnąć, więc z całą mocą zaangażowałam się w ratowanie ludzkich istnień. Teraz, kiedy trwa dyskusja nad potrzebą zmiany Konstytucji RP w sprawie ochrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci, dużo rozmawiam z ludźmi, daję swoje świadectwo, tłumaczę, czym jest aborcja, mówię, co można zrobić z nieplanowanym, nieoczekiwanym dzieckiem... Zebrałam już setki podpisów za życiem i wysłałam do marszałka Sejmu RP Marka Jurka. Sama każdego dnia odpokutowuję za tamten grzech - służę ludziom starszym, chorym, niedołężnym, do których nikt już nie przychodzi i którym nikt nie pomaga. To bardzo trudna służba, ale dla mnie piękna. Mam nadzieję, że Pan Bóg przebaczy mi mój grzech asystowania przy aborcji. Staram się o to każdego dnia... Maryla M. (nazwisko do wiadomości redakcji) www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070321&id=my21.txt Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:05 Jezus Maria, co za drętwy i łzawy tekst. Widać, że pochodzi z koncernu OjDyra. Poziom marnego harlekina. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:07 Do takich zatwardzialych proaborterow zwraca sie inne, bardziej zaklamane medium: www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3748412.html Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:09 Tekst na pewny lepszy. Mniej łzawy i pozbawiony natrętnej demagogii. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:17 Zacieranie elementarnej roznicy miedzy dobrem a zlem nazywasz 'brakiem natretnej demagogii'? Nic tylko pogratulowac sukcesu propagandystom III RP, kolejny sformatowany umysl. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:19 "Sformatowany" umysł to może ty masz. Liczba wklejek z ogranu OjDyra świadczy o tym dobitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:25 Pograzasz sie. Wyborcza wmowila Ci ze wszystko co pisze Nasz Dziennik jest bez sensu ty nawet nei sprawdzasz tego tylko powtarzasz bezrefleksyjnie cos uslyszal. Ja porownuje zrodla i wyciagam wnioski, Tobie brak na to odwagi. Albo nie jestes w stanie, nie wiem co gorsze. guma123 napisał: > "Sformatowany" umysł to może ty masz. Liczba wklejek z ogranu OjDyra świadczy o > > tym dobitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:28 Chłopcze drogi! Rozgryzłeś mnie. Tak jest powtarzam za GW wszystko. Nawet jak GW poda, że będzie słońce, a pada, to nie biorę parasola tylko moknę, żeby nie obniżać autorytetu GW. Gratuluje przenikliwości. Każdy, kto ma inne poglądy niż OjDyr jest ogłupiony przez GW i ma "sformatowany" umysł. Oto Słowo Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:30 Każdy, kto ma inne poglądy niż OjDyr jest ogłupiony przez GW i ma "sformatowany" umysł. Kolejna wpada. Np. ja z wieloma opiniami ojdyra jakzes to nazwal sie nie zgadzam a raczej nie mam sformatowanego przez gw umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:32 A z jakimi, jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:35 No sorry, wszystkich jego pogladow nie znam bo rzadko slucham RM, moge jednak jednoznacznie powiedziec ze nie zgadzam sie np. z socjalizmem ekonomicznym jaki niejednokrotnie w NDz gosci, nie zgadzam sie z calkowitym zakazem aborcji zapisanym w prasie bo obecne klauzule sumienia musza pozostac. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:35 w prawie nie w prasie, literowka Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:39 OK. Te "klauzule sumienia" to m.in. możliwość aborcji w przypadku zagrożenia zdrowia matki. A więc to czego odmówiono p. Tysiąc. Skoro to wyjątki są OK. To ta kobieta miała prawo domogać się ich zastosowania. A więc wyrok ETS był słuszny. Co potwierdził nie kto inny, jak minister obecnego rządu prof. Religa. A poglądy OjDyra to kłamczuszku dobrze znasz, bo jak widać powyżej i poniżej NDz namiętnie czytujesz (tak jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:41 Nasz Dzeinnik czytuje natomiast artykulow Dyra tam nie ma! On wypowiad sie glownie na antenie RM a ja slucham RM baaardzo rzadko niestety. NDz jest znakomita odtrutka na wizje Polski promowana przez pseudoliebralna prase. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:43 NDz prezentuje poglądy o. Rydzyka, trudno chyba temu zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:43 Poza tym cieszę się, że przyjąłeś moją argumentację co do wyroku ETS. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:44 Rece opadaja... Przeciez NDz nei me jednolitej linii publicystycznej, przeciez jesli publikowane sa artykuly niejakiego M. Ryby oraz S. Michalkiewicza, to to sa kompletnie rozne wizje i Polski i systemu polit-gosp.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:45 Oczywiście NDz nie reprezentuje jednej ideologii. "Prawda" też tego robiła. Jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
misznaiq Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:54 Pradwa Was wyzwoli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka443 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:20 Junkier gdzie odpowiedzi na moje pytania? Kilka postow powyzej. Jak pewnie zdajesz sobie sprawe mozna zanlezc tysiace podobnych tekstow kobiet zmuszonych do urodzenia dziecka. Tylko co da taka licytacja. To tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:22 Junkier nie odpowie bo nie wie co. Jest tylko od rzucania ogólnków i bluzg. Taki fach! Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:29 junkier napisał: > Do takich zatwardzialych proaborterow zwraca sie inne, bardziej zaklamane > medium: > > www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3748412.html Szmaciarzu mocny w gebie jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
remmarek Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 18:31 przeczytałem te twoje wypowiedzi i zastanawiam się czy takich jak ty sieją? bo czub z ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 25.03.07, 05:49 I dla tych, którzy pamietają lata 70-te na kilometr zajeżdża mistyfikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:22 Na chwile obecna nie podejme sie komentowania. W sprawie zycia i smierci moje poglady sa tozsame z pogladami Kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:44 Fajne wytłumaczenie na brak sensownych argumentów. Napisz coś o walce dobra ze złem. Odpowiedz Link Zgłoś
yuras3 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:38 Skad te informacje o 10% z poziomem dochodow ponizej 504zl na osobe? Gdybys wstal z kleczek i przyjrzal sie bliznim, zauwazylbys, ze jest ich troche wiecej niz 10%. I wez pod uwage fakt, ze bieda nie lubi sie afiszowac. Nie wystarczy glosic, ze sie jest katolikiem, trzeba jeszcze wiedziec co to znaczy! A szacunek nalezy sie kazdej religii ty ,zionacy nienawiscia, bucu! To tacy jak ty powoduja ze sie wstydze czasami swojego katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:39 Ustawa o swaidczeniach rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 17:42 Wiem, że cudze poglądy i wierzenia należy szanować, ale jak widzę i słyszę prominetnych katolików, to tylko się cieszę, że moim dzieciom zaoszczędze katolickiej indoktrynacji. Na początek obie córki nie są ochrzczone. Odpowiedz Link Zgłoś
yuras3 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 18:12 guma123 napisał: > Wiem, że cudze poglądy i wierzenia należy szanować, ale jak widzę i słyszę > prominetnych katolików, to tylko się cieszę, że moim dzieciom zaoszczędze > katolickiej indoktrynacji. Na początek obie córki nie są ochrzczone. Jako katolik nie pochwalam decyzji w sprawie chrztu corek ale rozumiem motywy i to co czujesz ocierajac sie co dnia o tzw katolikow. Widze ich jak po kazdej mszy /nie opuszcza zadnej,gotowi lezec krzyzem/ ze wzgarda patrza na innych, opluwaja, wyszydzaja i gotowi przypalac zelazem kazdego kto wybiega mysla poza granice ich ciasnych umyslow. I zeby choc jeszcze wiedzieli po co do kosciola chodza! Ciezki los czeka w tym kraju twoje corki. Kiedys dopadna je rzesze takich junkrow i nie spoczna dopoki nie zegna im kregoslupa albo nie zmusza do szukania innej ojczyzny. I pomyslec , ze kilka wiekow temu inni u nas szukali schronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 18:19 Mnie jeszcze czepiasz? Jedno powiem: przyznawanie racji osobom atakujacym Kosciol i religie jest haniebne. Ja sie nie domagam przymusowej indoktrynacji ale szacunku dla Kosciola i Tradycji. Twoja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie moj nos. Nie sadze zeby ktos mial w Polsce zdrowszy stosunek do wolnosci religijnej niz UPR. Poza tym nie myl tolerancji z permisywizmem bo to duza roznica. Ten madry niech nie chrzci. I niech nie udaje ze z chrzescijanstwem ma cos wspolnego. Gdyby mial odrobine chrzescijanskiej odpowiedzialnosci wiedzialby ze gdy nieochrzczonej osobie przytrafi sie cos zlego zostanie potepiona na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
geytrych Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 19:09 Czy masz na myśli (sic!) dowolny Kościół i dowolną religię? junkier napisał: > Jedno powiem: przyznawanie racji osobom atakujacym > Kosciol i religie jest haniebne. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 19:45 <potepiona na wieki tzn. ze diably bede ja smazyc w kotle ze smola? Juz sie boje! Jakim prawem domagasz sie ode mnie szacunku dla KK? Szanuje to co zasluguje na szacunek. KK nie zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszla Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 19:32 yuras3 nie przejmuj się córkami gumy123 ;) ja bez chrztu przeżyłam w tym kraju dwadzieścia kilka lat i jakoś bez problemu sobie radzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka443 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 18:27 Ja zdecydowalem sie na bardiej radykalny krok tzn. zmienilem wyzananie na luteranskie. Moim powodem byl brak boga w kosciele katolickim (polski katolicyzm rownie dobrze moglyby sie bez boga obyc bo matka boska by mu w zupelnosci wystarczyla) i brak rozsadnego nauczania biblijnego. Rodzina na poczatku troche zabraniala ale potem zaakceptowala. To co jest wspaniale w kosciolach protestanckich to to ze naprawde czujesz sie jak we wspolnocie. Ty zansz ludzi i ciebie znaja. Nie jak w kosciel katolickim gdzie jestes jednym z milionow. Zabawna historia wydarzyla sie gdy poszedlem do swojego bylgo kosciola katolickiego i chcialem sie 'wypisac'. Nie moglem !!! Siostra zakonna zawolala ksiedza ktory stwierdzil ze to grzech smiertelny co zrobilem ale i tak nie moge si z koscila wypisas. Takze caly czas jestem tam na liscie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
geytrych Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 19:20 I będziesz płacił na budowę Świątymi. zielonka443 napisał: > Ja zdecydowalem sie na bardiej radykalny krok tzn. zmienilem wyzananie na > luteranskie. Moim powodem byl brak boga w kosciele katolickim (polski > katolicyzm rownie dobrze moglyby sie bez boga obyc bo matka boska by mu w > zupelnosci wystarczyla) i brak rozsadnego nauczania biblijnego. Rodzina na > poczatku troche zabraniala ale potem zaakceptowala. > To co jest wspaniale w kosciolach protestanckich to to ze naprawde czujesz sie > jak we wspolnocie. Ty zansz ludzi i ciebie znaja. Nie jak w kosciel katolickim > gdzie jestes jednym z milionow. > Zabawna historia wydarzyla sie gdy poszedlem do swojego bylgo kosciola > katolickiego i chcialem sie 'wypisac'. Nie moglem !!! Siostra zakonna zawolala > ksiedza ktory stwierdzil ze to grzech smiertelny co zrobilem ale i tak nie moge > si z koscila wypisas. Takze caly czas jestem tam na liscie. > Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 19:47 Ja tez. Chwala naszym poslom (z PIS i PO pospolu). Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 21.03.07, 16:04 sp... stąd, faszystowskie ścierwo Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek junkier, co ty masz w głowie? 21.03.07, 16:11 junkier napisał: > Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow Kiedy do ciebie dotrze, pachołku, że regulacje aborcyjne są sprawą poszczególnych krajów i Unii nic do tego? Zresztą właśnie wczoraj po raz kolejny to podkreśłono. A może myślisz, że ETPC to organ Unii?? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Przez junkra 1000 zazdrośc przemawia :-D 21.03.07, 16:13 40 000 euro...Ile to by było cegiełek na Światynie Opaczności Bożej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow przed 21.03.07, 16:14 Tepy dogmatyku, moze bedziesz zaprzeczal ze w wiekszosci krajow ue panuje tendencja do tego aby uczynic z aborcji element tzw. 'praw czlowieka'? Potrafisz wyjsc swoim ciasnym umyslem w srednoiterminowa przynajmniej perspektywe? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold ciasny umysł ?? przyganiał kocioł garnkowi :P 21.03.07, 16:16 junkier napisał: > Potrafisz wyjsc swoim ciasnym umyslem w srednoiterminowa przynajmniej > perspektywe? Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Eurokolchoz morduje dzieci, chroni mordercow 22.03.07, 12:39 Wyemigruj na Białoruś Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_wos "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarżony" 21.03.07, 15:33 Brak słów w słowniku jężyka polskiego wyrazu okreslającego poziom jego tzw "inteligencji" - debilizm, tepota, brak,brak,brak!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robal_pl "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarżony" 21.03.07, 15:34 W sumie to nic madrzejszego nie mozna oczekiwac od Giertycha i jego klakierow... Po prostu wstyd przyznawac sie, ze jest sie Polakiem tak jak Giertych i spolka... Wstyd mi za was panowie politycy... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier My, prawdziwi Polacy, wstydzimy sie za lewicowych 21.03.07, 15:36 > Po prostu wstyd przyznawac sie, ze jest sie Polakiem tak jak Giertych i spolka. Za to my, prawdziwi Polacy, wstydzimy sie za lewicowych dogmatykow, aborterow, mordercow, klamcow i postkomunistow. Te 'podpory' III RP, zwykle talatajstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
tk-w My, prawdziwi Polacy wstydzimy się za takich jak.. 21.03.07, 16:00 ..Ty, którzy budują wizerunek naszego kraju, jako zbiorowość antysemickiej, nacjonalistycznej (faszystowskiej wręcz) zbiorowości motłochu o skrajnoie fundamentalistycznych poglądach na religię. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: My, prawdziwi Polacy wstydzimy się za takich 21.03.07, 16:05 Co ty czlowieku o polskosci mozesz wiedziec... Znajomosc jezyka to zdecydowanie za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: My, prawdziwi Polacy wstydzimy się za takich 21.03.07, 16:52 A co ty wiesz o polskości? Pewno to, że należy kochać Ojca Św. i nienadziwić Żydów, Niemców, Ukraińców, Rosjan itd. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: My, prawdziwi Polacy wstydzimy się za takich 21.03.07, 18:32 > A co ty wiesz o polskości? Pewno to, że należy kochać Ojca Św. i nienadziwić > Żydów, Niemców, Ukraińców, Rosjan itd. to są zwykłe uprzedzenia, na pewno żaden argument Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson My, prawdziwi Polacy, wstydzimy sie bękarta 21.03.07, 18:55 imieniem junker zwącego się! Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: My, prawdziwi Polacy, wstydzimy sie za lewico 22.03.07, 12:53 Za to my, prawdziwi Polacy, wstydzimy sie za lewicowych dogmatykow, aborterow, > mordercow, klamcow i postkomunistow. Te 'podpory' III RP, zwykle talatajstwo! Prawdziwi Polacy? A kto dokonuje selekcji? I ty Junkier piałeś coś wczesniej o toleracji? Odpowiedz Link Zgłoś
czerniakowianka "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarżony" 21.03.07, 15:35 "Dzieci z tym zespołem nie mają szansy na normalne życie, są zawsze odrzucone przez społeczeństwo." Ano nie wątpię że pani Wujowska - kimkolwiek jest ta pani - jako społeczeństwo zwykła odrzucać takie dzieci ;P Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Posluchaj co znany obronca zycia H. Wujkowska 21.03.07, 15:39 Lepiej posluchaj co znany obronca zycia, p. dr Wujkowska mowi, zamiast wypisywac brednie. I nie chrzan zes czerniakowianka, dawniej na Czerniakowie element, ktory odwazylby sie na dziecko podniesc reke, zostalby po prostu wtopiony w ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Re: Posluchaj co znany obronca zycia H. Wujkowska 21.03.07, 16:19 junkier napisał: > Lepiej posluchaj co znany obronca zycia, p. dr Wujkowska mowi, zamiast > wypisywac brednie. > > I nie chrzan zes czerniakowianka, dawniej na Czerniakowie element, ktory > odwazylby sie na dziecko podniesc reke, zostalby po prostu wtopiony w ziemie. Posłuchaj faszystowska świnio, naczytalem sie juz tych Twoich bzdur. Jestes zwyklym nieudacznikiem, nie potrafisz o siebie walczyc, do tego jestes zapewne brzydki i masz mala kuske. Wiec jezeli naprawde masz szacunek dla tego kraju, nie wypowiadaj sie w Jego imieniu. Moj dziadek byl w stalagu, moja rodzina nie miala rozowo w komunie, a Twoi przywodcy Giertychowie i nieudane pismaki z Naszego Dziennika , byly podpora poprzedniego systemu. Nie masz wiec prawa,majac takich przywodcow wypowiadania sie w tym temacie, a najlepiej w ogole kup sobie bilet w jedna strone do Irkucka. Przepraszam inteligentnych uczestnikow tej dyskusji, za uzycie argumentow ad personam, do osobika spod ksywy "Junkier", sami jednak Panstwo widza, ze On pierwszy uzyl takowych a o sztuce erystyki nie ma zadnego pojecia. Mowic wiec trzeba w Jego jezyku. Pozdrawiam naprawde prawdziwych Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Czy ciebie się też pozdrawia wyciągniętą rączką? 21.03.07, 18:11 sprlpripis Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 okolo 50% ciąż to ciąże nieplanowane 21.03.07, 15:41 okolo 50% ciąż to ciąże nieplanowane Czy to znaczy, że "Dzieci z tym zespołem nie mają szansy na normalne życie, są zawsze odrzucone przez społeczeństwo."? A może członkowie i wyborcy PiS & Co należą do tych 50% niechcianych, neurotycznych osobowości? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Posluchaj co znany obronca zycia H. Wujkowska 21.03.07, 15:42 Nizamierzony nie rowna sie niechciany Odpowiedz Link Zgłoś
mangold O Hannie Wujkowskiej...... 21.03.07, 15:44 To bardzo trudny człowiek, ma dziwolągowy pogląd na świat i poglądy nie z tej epoki - mówi skarbniczka miasta Zielonka Bożenna Gruszczyńska. - Jak spotka człowieka, z każdego tematu zbacza w kierunku swojej obsesji, czyli antykoncepcji i in vitro. Kobietom mówi, że same są winne swojej niepłodności, bo brały tabletki antykoncepcyjne. Wiele osób na to w przychodni narzekało, tylko starsze pacjentki były zadowolone. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3998941.html Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: O Hannie Wujkowskiej...... 21.03.07, 15:50 Wstyd! Cytujesz pomowienia z wybiorczej. Znasz poglady p. Wujkowskiej, czytales o nich? Naród czeka na tę zmianę "W łonie matki zostałem ukształtowany jako ciało? ?jedno dla wszystkich wejście w życie i wyjście to samo" (Mdr 7, 1.6) Już kilkanaście miesięcy trwa dyskusja na temat pełnej ochrony życia człowieka w Polsce. Toczy się na gruncie przygotowanym przez nauczanie Prymasa Tysiąclecia Kardynała Stefana Wyszyńskiego i Ojca Świętego Jana Pawła II, wymodlonym przez tysiące rodaków i wypracowanym staraniem wielu osób, które na co dzień ratują życie człowieka na każdym etapie. Obecni parlamentarzyści w zdecydowanej większości są świadomi wagi tematu i przekazują społeczeństwu komunikat o gotowości zwiększenia prawnej ochrony życia w Polsce (według PGB 53 proc. Polaków opowiada się za zmianą Konstytucji w tej kwestii). W takim oto momencie przychodzi porażający dla większości społeczeństwa przekaz, że inne sprawy są istotniejsze i nie należy naruszać status quo. Wiadomość nadciąga z Pałacu Prezydenckiego. Pani prezydentowa chce uczynić zadość "kwiatu kobiet", filozofom domagającym się prawa do eutanazji i powszechnej aborcji, dziennikarkom jedynej słusznej opcji poprawności politycznej. Sęk w tym, że jednocześnie nie czyni zadość matkom setek tysięcy polskich rodzin, które codziennie pokonują wiele trudności, wychowując dzieci przyjęte niekiedy pomimo obiektywnych przeciwności losu. Co pani Maria Kaczyńska ma im do zaproponowania? Może jakiś konkret, jakieś konstruktywne rozwiązanie wspierające politykę prorodzinną? Jak bardzo szybko życie nabiera innego smaku, gdy spożywa się delikatniejsze potrawy. Po raz kolejny sprawdza się powiedzenie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Co to znaczy być prezydentem odpowiedzialnym za wszystkich Polaków i żoną takiego prezydenta? Istnieją wszakże różne zapatrywania na życie człowieka. Jak to zrobić, żeby i Panu Bogu świeczkę, i diabłu ogarek? Co powiedzieć zwolennikom SLD? Faktycznie ciężko w tym się poruszać. Jest taka sentencja: "Mężczyźni ustanawiają prawo, a kobiety obyczaje". Chciałoby się dodać: mądrzy mężczyźni i mądre kobiety. Groźne w swojej beztrosce świadectwo pani Marii Kaczyńskiej, która podpisała się pod apelem o niezmienianie Konstytucji w zakresie ochrony życia człowieka, nie ma jednak znaczenia dla ludzi dojrzałych i uformowanych w prawdzie. Konstytucyjna ochrona prawa do życia od poczęcia do naturalnej śmierci jest dowodem takiej postawy. Różne zabiegi, aby to prawo zminimalizować, rozmydlić - ostatecznie zawsze wychodzą na jaw. Zapis o godności od poczęcia wykracza poza kompetencje ludzkie, wszak godności nie można człowiekowi ani przyznać, ani odebrać, posiada ją zawsze, jest przyrodzona i niezbywalna. Natomiast można człowiekowi zadać śmierć, szczególnie wówczas, gdy nie może się bronić, tj. w łonie matki, w chorobie lub starości. Dlatego trzeba bronić życia w takim zakresie, w jakim jest to możliwe - czyli od poczęcia do naturalnej śmierci. I zawsze można dojrzeć do prawdy. Hanna Wujkowska www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070312&typ=po&id=po32.txt Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Widziałem ją w TV....rzygałem potem cała noc 21.03.07, 15:51 junkier napisał: > Wstyd! Cytujesz pomowienia z wybiorczej. Znasz poglady p. Wujkowskiej, czytales > > o nich? Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Gdyby Wujkowska padła ofiarą gwałtu? 21.03.07, 18:11 Znana z Radia Maryja pseudo znawczyni tematu dr Hanna Wujkowska. Kiedy czytam bzdury, które wygaduje ta pani, mam wrażenie, że cofnęłam się w czasie do wieków średnich (o ile nie obraża to średniowiecza). Wujkowska twierdzi, że środki antykoncepcyjne powodują bezpłodność, jest przeciwniczką metody zapłodnienia in vitro, oraz aborcji, nawet jeśli ciąża jest wynikiem gwałtu, czy zagraża życiu matki. Odrzuca także edukację seksualną młodzieży. Nic dziwnego zatem, że jej kandydatura już od dawna była lansowana przez media związane z ojcem Rydzykiem, jako przeciwwaga dla rzekomo liberalnej wiceminister Kluzik-Rostkowskiej. Doradca Giertycha w MEN chciałaby widzieć Polskę ludzi ogłupionych nieznajdującymi naukowego poparcia teoriami na temat antykoncepcji, z nieszczęśliwymi dziećmi odrzuconymi przez matki – ofiary gwałtu, i z młodzieżą (a potem dorosłymi!), o której seksualne wychowanie dbają tylko głupie gazetki dla nastolatków (na rodziców trudno tu raczej liczyć). Trudno mi się oprzeć wrażeniu, że gdyby te kwestie realnie dotyczyły tzw. „moherowych beretów” nie byłyby one skłonne do uznawania tak skrajnych poglądów i być może nie znajdowały by one wówczas tak poczesnego miejsca w mediach związanych z Radiem Maryja. Biorąc jednak pod uwagę średni wiek słuchaczek, nic nie ujmując osobom starszym, trudno uznać, że trudności z zapłodnieniem, gwałt, niechciana ciąża, czy antykoncepcja w jakikolwiek sposób ich dotyczą. Niepokojące jest to, że zamiast normalnego pełnomocnika do spraw równości kobiet i mężczyzn, znanego we wszystkich krajach europejskich mamy rodem z ciemnogrodu postać , która publicznie twierdzi, że równy status obu płci to: „swoiście rozumiana promocja praw kobiet, za które uznano: prawo do aborcji, dofinansowanie antykoncepcji, niekontrolowaną przez rodzinę edukację seksualną dzieci”. Z tej wypowiedzi od razu widać, że Wujkowska pojęcia nie ma o realnych problemach kobiet (np. na rynku pracy, z przemocą domową) i rozumie je tak jak chce je rozumieć. Nasuwa mi się też przypuszczenie, że pani doktor wszystko kojarzy się dosyć jednoznacznie… a to niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier "trudno uznać, że trudności z zapłodnieniem gwałt" 21.03.07, 18:14 Biorąc pod uwagę średnia "urody", zeby nie powiedziec wprost fizycznej szpetoty wojujacych feministek, nic nie ujmując osobom szpetnym, trudno uznać, że trudności z zapłodnieniem, gwałt, niechciana ciąża, czy antykoncepcja w jakikolwiek sposób ich dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Gdyby Wujkowska padła ofiarą gwałtu? 21.03.07, 19:27 Podobno ona nawet próbowała, ale nikt nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Gdyby Wujkowska padła ofiarą gwałtu? 22.03.07, 13:00 "Niepokojące jest to, że zamiast normalnego pełnomocnika do spraw równości kobiet i mężczyzn, znanego we wszystkich krajach europejskich mamy rodem z ciemnogrodu postać " Nie jest tak żle - jak rozumiem kluczowe stanowisko w tych sprawach piastuje zaskakujaco rozsądna jak na tę ekipę p. Kluzik-Rostkowska. Pani Wujkowska jest doradca min. Giertycha, niestety ministra edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: O Hannie Wujkowskiej...... 22.03.07, 00:01 junkier napisał: > Wstyd! Cytujesz pomowienia z wybiorczej. Znasz poglady p. Wujkowskiej, czytales > > o nich? > > Naród czeka na tę zmianę > > > > "W łonie matki zostałem ukształtowany jako ciało? > ?jedno dla wszystkich wejście w życie i wyjście to samo" > (Mdr 7, 1.6) > > Już kilkanaście miesięcy trwa dyskusja na temat pełnej ochrony życia człowieka > w Polsce. Toczy się na gruncie przygotowanym przez nauczanie Prymasa > Tysiąclecia Kardynała Stefana Wyszyńskiego i Ojca Świętego Jana Pawła II O ile mnie pamięć nie myli, ani jeden, ani drugi nie został wybrany carem Polski w głosowaniu powszechnym. Niechże stosują się do ich nauk katolicy i niech nie narzucają wszystkim Polakom swoich poglądów. Polska już nie jest komunistyczna i na pewno nie dopuści do tego, żeby pogrobowcy Hitlera bawili się w nową okupację. KK to nie KC PZPR, żeby siłą kogokolwiek do czegokolwiek przymuszał, nawet ministrantów, bo to też dzieci Boże. Jaruzelski ze starym Giertychem już w Polsce nie rządzą. Od kaczystów wymagane jest przestrzeganie prawa, ponieważ przysięgali szanować konstytucję, posiłkując się formułką "Tak mi dopomóż Bóg". Są więc krzywoprzysięzcami w oczach narodu i Boga. Naród postawi ich przed Trybunałem Stanu, a Bóg się dopiero zastanawia. Oj, nierychliwy On, nierychliwy, ale sprawiedliwość wymierzy - niekoniecznie zgodnie z fałszywymi zasadami Prawa i Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Posluchaj co znany obronca zycia H. Wujkowska 21.03.07, 15:48 > Nizamierzony nie rowna sie niechciany Każda ciążą nieplanowana jest niechciana. Większość moich znajomych - a i ja sam - zaliczyłą taką wpadkę. Dla mnie z perspektywy czasu ta wpadka była błogoslawieństwem. Ale niech o tym nie decydują urzędnicy, lecz każdy w swoim sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Posluchaj co znany obronca zycia H. Wujkowska 21.03.07, 15:56 Zycie ludzkie jest pod ochrona, koniec kropka. A za wlasne czyny trzeba brac odpowiedzialnosc. > Ale niech o tym nie decydują urzędnicy, lecz każdy w swoim sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
buchachacha Re: zygota to nie człowiek, koniec kropka 21.03.07, 16:17 Chciałbyś, ZYGOTO.... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: zygota to nie człowiek, koniec kropka 21.03.07, 16:24 Sądząc po poziomie twoich wpisów, etap zygoty masz jeszcze przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Mam znakomity pomysl!!! 21.03.07, 16:31 Słuchajcie ultrakatolicy, sluchacze RM, Faszysci, elektoracie rzadowy... To jest forum "Gazety Wyborczej" - wy jej przeciez nie lubicie, po co wiec sie tu wypowiadacie. Och jestem pewien ze jest jakies forum naszego dziennika albo szczerbca... A w ten sposob napedzacie tym mrocznym silom, tym strasznym liberalom pieniedzy... No... Gaski do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Sprawdziłem..nie ma buahahahaha biedaki :P 21.03.07, 16:33 superdzikus napisał: > > Och jestem pewien ze jest jakies forum naszego dziennika albo szczerbca... > Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo ty etap zygoty masz jeszcze przed sobą... 21.03.07, 16:26 ...stąd twoja nerwowa reakcja :P Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia_palej Zygota to jest substancja w twoim mózgu :-))) 21.03.07, 16:20 Koniec, kropka. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Posluchaj co znany idiota >junkier<ma do 21.03.07, 18:00 junkier napisał: > Zycie ludzkie jest pod ochrona, koniec kropka. A za wlasne czyny trzeba brac > odpowiedzialnosc. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx powiedzenia.A gdzie odpowiedż na moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Spełnia się sen Hitlera 21.03.07, 16:32 Gestapowiec i gestapówa nawołują publicznie do łamania prawa, a gestapowiątka, pomiot toruńskiego Belzebuba, składają im hołd na forum gazety, której nienawidzą, bo Belzebub nie udostępnia im własnego. Wszystko to pod patronatem Jarosława "Lojalki" K., który w roli Małgorzaty dosiada pewnego tłustego wieprza i pospołu odprawiają czarną mszę na Sejmowej Górze, zanosząc modły do szatana. Gestapówa posługuje się przy tym kradzioną terminologią, bezczeszcząc miliony ofiar hitleryzmu, a więc i Polaków, a gestapowiątka cieszą się jak poaborcyjne przygłupy, które nie rozumieją słowa PRAWO. Bo prawactwo nie lubi prawa; jeśli stoi ono na przeszkodzie ich nazistowskim zapędom - tym gorzej dla prawa. Gestapowiec może teraz spokojnie kończyć każde czytanie swojej czarnej ewangelii słowami: Oto zdrajcy Polski. Wierne gestapowiątka mogą odpowiadać: Zdrajcom niech będą dzięki. Nie jestem zwolennikiem odcięcia za karę europejskich subwencji dla Polski, bo nawet bez nich rządząca jaczejka zawsze się nażre, a Polacy będą cierpieli. Obawiam się jednak, że gdyby obłąkańcze plany gestapowca weszły w życie, Europejczycy sami mogą dojść do wniosku, że jakieś ciubaryki na zachodniej rubieży Białorusi mogą się odtąd same kisić w beczce kapusty. Razem ze swoimi poaborcyjnymi kretynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Smród kościelnej kruchty... 21.03.07, 16:40 ...snuje się po 4 Rzeszy Katolickiej. Żeby go nie wąchać, ludzie chodzą ze spinaczami na nosach. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Bluzgi prymitywnie agresywnego antyklerykalnego 21.03.07, 16:43 taka szmata nie jest w stanei kosciola obrazic. Co najwyzej pobluzgac moze tepy, prymitywnie entyklerykalny element postkomunistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Dostałeś nowe wytyczne z Łubianki ? 21.03.07, 17:05 Baciuszka ci nakazał bardziej agresywne obszczekiwanie ? Powiedz Putinowi, żeby sypnął grosza na rozbudowę agentury, bo Polacy już się na tobie poznali :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Bluzgi prymitywnie agresywnego antyklerykalnego 21.03.07, 17:10 Nawet smieszny nie jestes. Wytrwaly wyznawca ideologii postkomunizmu oskarza o to innych... Schizofrenia calkowita. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Bluzgi prymitywnie agresywnego antyklerykalne 21.03.07, 17:42 junkier napisał: > Nawet smieszny nie jestes. Wytrwaly wyznawca ideologii postkomunizmu oskarza o > to innych... Schizofrenia calkowita. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Junkier Ty przygłupie nawet na najprostsze pytanie z fizyki nie umiesz odpowiedzieć.Idż do szkoły ,poducz się trochę i dopiero wtedy zabieraj głos na forum.Co teraz piszesz to tylko bełkot półgłówka silącego się na erudytę. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Bluzgi prymitywnie agresywnego antyklerykalne 21.03.07, 17:50 junkier napisał: > taka szmata nie jest w stanei kosciola obrazic. Co najwyzej pobluzgac moze > tepy, prymitywnie entyklerykalny element postkomunistyczny xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jest takie powiedzenie:-=-każdy sądzi podług siebie. Gdzie jest odpowiedż na moje pytanie.Uciekasz jak szczur.Nie znasz odpowiedzi, to ci jej udzielę,tylko grzecznie poproś. Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Re: Bluzgi prymitywnie agresywnego antyklerykalne 21.03.07, 17:53 Nie martw sie mi tez nie odpowiedzial. Ludzie zlewajcie te pomioty NSDAPu... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Bluzgi prymitywnie agresywnego antyklerykalne 21.03.07, 17:58 Obrazasz ludzi i dziwisz sie ze brak odpowiedzi. Dobre sobie. A ten drugi gosc zadnego pytania mi nie zadal. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim.b Życzę Giertychowi, żeby Bozia obdarzyła go macicą 21.03.07, 15:38 Potem życzę mu totalnego gwałtu przez otępiałych,naćpanych dresów z AIDS, następnie życzę mu żeby lekarz stwierdził , że ta gwałtowna ciąża zagraża jego życiu i na koniec życzę mu żeby taki ludek jak on siedział przy jego łóżku szpitalnym i pilnował żeby ciąże donosił do końca.I ciekaw jestem co by po tym wszytstkim powiedziała Romana??? Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Życzę Giertychowi, żeby Bozia obdarzyła go ma 21.03.07, 15:46 hieronim.b napisał: > Potem życzę mu totalnego gwałtu przez otępiałych,naćpanych dresów z AIDS, > następnie życzę mu żeby lekarz stwierdził , że ta gwałtowna ciąża zagraża jego > życiu i na koniec życzę mu żeby taki ludek jak on siedział przy jego łóżku > szpitalnym i pilnował żeby ciąże donosił do końca.I ciekaw jestem co by po tym > wszytstkim powiedziała Romana??? Jego żona też opowiedziała się za zmuszaniem zgwałconych kobiet do rodzenia dzieci i zabijaniem matek w imię "wyższości" zygoty. Ciekawe, czy przyszło jej do głowy, że ona, a w przyszłości jej córki, też się mogą znaleźć w takiej sytuacji. A może jest pewna, że ICH to nigdy nie spotka? Ci ludzie mają jakieś zaburzenia - zdrowy psychicznie i nastawiony pozytywnie do świata człowiek zwykle jest zdolny do tego, żeby postawić się w sytuacji drugiej osoby. A swoją drogą, to los bywa przewrotny i czasem lubi takim "dokopać"... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Żona powiedziała co mąż kazał..to dla niej być 21.03.07, 15:48 albo nie być bo Giertych po nastepnych wyborach nigdzie roboty nie dostanie...Ona dba o swoje dzieci.... agata789 napisała: > > Jego żona też opowiedziała się za zmuszaniem zgwałconych kobiet do rodzenia > dzieci i zabijaniem matek w imię "wyższości" zygoty. Ciekawe, czy przyszło jej > do głowy, że ona, a w przyszłości jej córki, też się mogą znaleźć w takiej > sytuacji. A może jest pewna, że ICH to nigdy nie spotka? > > Ci ludzie mają jakieś zaburzenia - zdrowy psychicznie i nastawiony pozytywnie d > o > świata człowiek zwykle jest zdolny do tego, żeby postawić się w sytuacji drugie > j > osoby. A swoją drogą, to los bywa przewrotny i czasem lubi takim "dokopać"... Odpowiedz Link Zgłoś
v.prl.pisiorow to żałosny manipulant - a głupi dziennikarze 21.03.07, 15:39 pojęcia nie mają o niczym, to nawet nie potrafią jego kłamstw kontrować Strasburg nic nam nie narzuca - nie interesuje ich jakie mamy prawo (zakazujące czy nie), problem w tym, że POLSKA nie przestrzega tego prawa, które sama sobie wymyśliła, problem w tym, że kobiety w podobnych przypadkach nie mają się gzdie odwołać, to jakby sąd był jednoinstancyjny!!! Żaden żałosny pismak nie zaoponował, gdy Giertych twierdził, że brak zakazu eutanazji powoduje to, że były przypadki uśmiercania (ewidentnie wbrew woli - nie wiem, ale pozwolę mu uwierzyć) - a w Polsce przecież byli łowcy skór i co z tego??? ale przesłanie pójdzie w głupawy naród - Unia chce narzucać nam mordowanie - i to dzięki dziennikarzom czy takim przygłupawym stacjom jak TVN24, który każdego debila transmituje na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Oj, prawdę prawisz! 21.03.07, 15:54 Masz rację! > Strasburg nic nam nie narzuca - nie interesuje ich jakie mamy > prawo (zakazujące czy nie), problem w tym, że POLSKA nie przestrzega > tego prawa, które sama wymyśliła O tym aspekcie sprawy pisała GW Jednak to zdumiewające, jak łatwo media ulegają manipulacji polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
grimolek "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarżony" 21.03.07, 15:39 Proponuję panu wicepremierowi Giertychowi, zeby pomieszkał kilka tygodni z panią Tysiąc i zobaczył, jak wygląda jej życie. Znam chłopca, który ma wadę wzroku -15 i -17 i jest prawie kompletnie ślepy. A co dopiero ma powiedzieć ta kobieta? Jeśli chodzi o tę superinteligentną kobietę, to chyba sama cierpi na jakiś syndrom. Ludzie, co ten rząd wyprawia? TK wydaje wyrok nie po myśli premiera, to trzeba zmienić mu uprawnienia, na trybunał europejski też sie porwiecie? Z czym do ludzi? trochę opamiętania, jesteśmy w centrum Europy i na pewno parlament europejski nie pozwoli paru osobom z pseudo rządu na ustawianie całej Europy po ich dziwnej i nie mającej nic wspólnego z prawdziwym katolicyzmem myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia_palej Re: "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarż 21.03.07, 16:22 Ta kobieta oślepła jeszcze przed urodzeniem dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarż 22.03.07, 13:04 A pani może jest okulistką? Zna pani ten przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
gigia.amorosa Re: "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarż 21.03.07, 15:40 Nie zaskoczyło mnie to co się w związku z wczorajszym wyrokiem Trybunału w Strassburgu ulęgło w giertychowym łbie. Szok, że w Ministerstwie Edukacji jest zatrudniony doradca do spraw ochrony życia. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarż 21.03.07, 17:57 gigia.amorosa napisała: > Nie zaskoczyło mnie to co się w związku z wczorajszym wyrokiem Trybunału w > Strassburgu ulęgło w giertychowym łbie. > Szok, że w Ministerstwie Edukacji jest zatrudniony doradca do spraw ochrony > życia. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A co on tam robi?Chyba,że pilnuje życia Wielkiego Debila. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Oczywiście:Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być za 21.03.07, 15:42 Komacki - nowoczesny, niezacofany człowieku, jak bedziesz ciężko chory i będziesz skamlał o lekarza to ze względów ekonomicznych dokona sie na tobie eutanazji. Bo może jako kaleka ne zarobisz potem na swoją drogą operację. Niech zyje nowoczesność. PS. Ja też nie lubię G. ale tu się z nim solidaryzuję. Nie może byc tak w nowoczesnym i zamożnym świecie, że zabije sie dziecko bo mama może pogorszyc sobie zdrowie, np dostać uczulenia, albo rozstepów na skórze brzucha. Pani Tysiąc powinna się leczyć, ale u psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: toksol 21.03.07, 15:48 toksol napisał: > Komacki - nowoczesny, niezacofany człowieku, jak bedziesz ciężko chory i > będziesz skamlał o lekarza to ze względów ekonomicznych dokona sie na tobie > eutanazji. Bo może jako kaleka ne zarobisz potem na swoją drogą operację. Niech > > zyje nowoczesność. > PS. Ja też nie lubię G. ale tu się z nim solidaryzuję. Nie może byc tak w > nowoczesnym i zamożnym świecie, że zabije sie dziecko bo mama może pogorszyc > sobie zdrowie, np dostać uczulenia, albo rozstepów na skórze brzucha. > Pani Tysiąc powinna się leczyć, ale u psychologa. Podzielam Twoje zdanie. Zycie matki nie bylo zagrozone. Poza tym byla poinformowana przez lekarzy, ze ciaza moze pogorszyc wzrok. Nie dosc, ze A.T. zachowala sie w 100% nieodpowiedzialnie, to jeszcze odstawila parodie w Strassburgu! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: toksol 21.03.07, 16:09 wet3 napisał: > Podzielam Twoje zdanie. Zycie matki nie bylo zagrozone. Poza tym byla > poinformowana przez lekarzy, ze ciaza moze pogorszyc wzrok. Nie dosc, ze A.T. > zachowala sie w 100% nieodpowiedzialnie, to jeszcze odstawila parodie w > Strassburgu! Co z tego że życie nie bylo zagrożone skoro zagrożone było zdrowie, a to jest wskazanie za dokonaniem aborcji. Tu chodzi o przestrzeganie obowiązującego prawa, dura lex sed lex, jak mawia pewien prawnik pracy przy innej okazji. Chyba że od razu przyjmiemy wspólnie, że ustawa z 1993 roku, nie wiadomo czemu nazywana kompromisem, jest kolejnym przykładem chrześcijańskiegop zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
gigia.amorosa Re: toksol 21.03.07, 16:43 Zadziwiające, z jaką łatwością mężczyźni wyrażają opinię, że skoro zagrożone było "tylko" zdrowie kobiety, to bezwzględnie powinna urodzic. Zastanawiam się, czy gdyby było tak, że to mężczyźni rodziliby dzieci, i gdyby to któremuś z tych tak stanowczo wypowiadających się powyżej forumowiczów groziła ślepota (lub chociażby wyłysienie), czy wtedy byliby tacy zasadniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Oczywiście:Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien b 21.03.07, 16:28 Słuchaj tłumoku,bo tylko tak mozna nazwac kogoś, kto produkuje takie posty, ty wiesz, co to jest -25 dioptrii? Ja mam -3 i bez soczewek nei widze dalej niż metr, reszta to kompletna mgła. A -25 dioptrii to jest tyle, z e ta kobieta w gigantycznych okularach widzi około pół metra-metr i to jest wszystko co widzi . A nikt nie pyta, kto odprowadza jej dzieci do szkoły , prawda? Nikt nie pyta, z jakiej odległosci widzi samochód? Nikt nie pyta czy moze isc do sklepu i czy ma co dać jesc tym dzieciom - tak wiec nie pisz o rozstepach na brzuchu, bo jak słyszę takie teksty to cała kultura osobista gwałtownie mi zanika i sugeruję stuknać baranka o scianę ! Najlepeij jest dysponować czyimś wzrokiem,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Oczywiście:Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien b 21.03.07, 16:44 Czytaj zdanka ze zrozumieniem. Lekarze stwierdzili że pogorszenie wzroku nie musiało byc zwiazane z urodzeniem. Pewnie i tak by nastapiło, bo ta pani ma taka wadę wzroku. A swoimi oczami nie martw sie. Mam pracownika który ma -5 dioptrii i jest najlepszym operatorem maszyny, a moja ksiegowa ma -8 dioptrii i jest dobra w swoim fachu. Jak sie nie ma co dac jeść dzieciom to nie należy ich zabijać. Są inne sposoby by przeżyły w społeczeństwie. Postaw się na miejscu jej dziecka - tego nie chcianego.Czy ono czuje sie kochanę? A to jest najważniejszy pokarm dla dziecka, Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Można puścić na żebry, sprzedać pedofilom itp 21.03.07, 16:46 toksol napisał: Są inne sposoby > by przeżyły w społeczeństwie. > Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Oczywiście:Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien b 21.03.07, 16:57 Tak sie składa, ze po 2 urodzonych dzieci ta kobieta miała -8, natomiast po trzecim miała ...-25 . Trzeba być wyjątkowo nieuwaznym czytelnikiem , aby przyjąć, ze tak gigantyczne pogorszenie stanu wzroku w ciągu dwóch lat(sic!) nie ma nic wspólnego z ciązą , która miała meijsce w tym czasie. Trzech okulistów zasugerowało, ze tak to sie skończy, ginekolog to zanegował - w tym tkwi problem. Bo teraz np. moze sie okazać, ze kobieta chora na serce, też będzie musiała urodzić i umrzeć, gdyż ginekolog zaneguje opinię kardiologa- to jest problem, a nie cała reszta. Tu nie mozna wyegzekwować nawet tak chorego prawa, które istnieje, wiec jak jeszcze wprowadzą ten zapis o ochronie od poczęcia , to okaze się, ze jesteśmy za Arabami - przecież to automatycznie zmusi kobiete do rodzenei i umierania. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Oczywiście:Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien b 22.03.07, 13:10 najbardziej sensowny komentarz na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Oczywiście:Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien b 22.03.07, 13:06 Jest pewn różnica między ryzykiem utraty wzrosku a ryzykiem rozstępów na brzuchu. Ciekawe co byś zrobił gdybyś sie znalażł w jej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Takich zalosnych giertychow--- 21.03.07, 15:43 ---------nalezy SEPAROWAC od zdrowej czesci spoleczenstwa. Skad bierze se taka swolocz??Orzechowskie, wujkowskie, co to ,desant idiotow z lpru??Co za BREDZENIE o wycofaniu sie Polski spod unijnej jurysdykcji?? WYWALIC na zbity ryj ,tego durnego giertycha!! Jak kocha wszystko co poczete, to jego problem, nie wszyscy preferuja podobnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
rysio Re: Takich zalosnych giertychow--- 21.03.07, 15:48 Najgorsze, że ta ruska agentura każdą okazję wykorzystuje, żeby nas oddzielić od Europy. To, że nie są w stanie żadnego problemu rozwiązać to jeszcze pryszcz. Gorzej, że Zachód nas coraz bardziej postrzega przez pryzmat naszych - pożal się Boże - prawicowych polityków z kremlowskim wsparciem i rodowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Takich zalosnych giertychow--- 21.03.07, 16:37 Są dwa aspekty tej sprawy. Pierwszy - to w żadnym wypadku nie jest kwestia preferencji, jak napisałaś. Zygota może stać się człowiekiem, i w normalnych warunkach się staje. Ty też byłaś zygotą. Aborcja jest złem, i to jest fakt bezsprzeczny, podważać go chcą tylko skończeni idioci. Ale zdarza się, że nie robienie tego zła, jakim jest aborcja, powoduje jeszcze większe zło, jakim będzie ciężka choroba lub śmierć matki. Ja osobiście ostrożnie podchodzę do założenia, że złem będzie też istnienie dziecka ciężko upośledzonego, które to stwierdzenie jest podstawą do dopuszczenia aborcji w przypadku ciężkiego uszkodzenia płodu. Ale zakładam, że ustawę pisali mądrzejsi ode mnie, etycy również. Aborcja jest po prostu mniejszym złem, ale złem jest zawsze. Obecnie obowiązująca ustawa jest moim zdaniem bardzo dobra, należy tylko zadbać o jej przestrzeganie. Wyrok trybunału strasburskiego to dla mnie curiosum - jedyny możliwy w takiej sytuacji, ale z kompletnie idiotycznym uzasadnieniem. Oczywistym było, że będzie wykorzystany przez naszych brunatnych do robienia wrzasku. Wielka szkoda, bo mógł być dużym sukcesem w walce z ciemnogrodem. Aspekt drugi, to właśnie ten ciemnogród, co nami aktualnie rządzi. Wyjaśnienie ich działań jest bardzo proste - są to po prostu typowe zakompleksione miernoty, na dodatek przeważnie mocno ograniczone intelektualnie. Stąd zamiłowanie do tytułowania się (polecam artykuły w Naszym Dzienniku, wystarczy poczytać podpisy - jak stowarzyszenie, oczywiście z długaśną nazwą ociekającą Maryją i Wszystkimi Świętymi, to podpis koniecznie "prof. dr hab. nauk nikomuniepotrzebnych, kpt. żeglugi śródlądowej, itd"), co z prostaczkowatą naiwnością uprawia tutaj junkier, oraz niezłomna wiara, że wykształcenie daje mądrość. Nic nie zmieni faktu, że miernoty z deinicji nie potrafią niczego porządnie zrobić, dlatego zajmują się tym, co potrafią. Czyli bzdurami - wymyślaniem układów, a potem tropieniem ich, aborcją albo eutanazją. Są to tematy medialne, nośne, dzięki nim można nic nie robiąc udawać, że się robi dużo. Można organizować konferencje, powoływać komisje i radośnie w nich mitrężyć czas. Niebezpieczne jest tylko to, że oni na prawdę wierzą, że te bzdury, którymi się zajmują już od ponad roku, są ważnymi i istotnymi sprawami. Efekt - prawie każda uchwalana ustawa, po trafieniu do Trybunału Konstytucyjnego jest uznawana za bubel (wina Trybunału oczywiście). Budowa obwodnicy Augustowa oprotestowana przez wszystkich, którzy się liczą - nie możemy przecież przyznać się do błędu, wystarczy poszczuć miejscowych głupków na protestujących, i po sprawie. Vox populi - prawie jak "słusznie oburzony" aktyw robotniczy w 1968. Sytuacja robi się krytyczna, moim zdaniem - to dobrze, bo przesilenie choroby to pierwszy krok w kierunku wyzdrowienia. Boję się tylko o to, co się z tym krajem stanie w momencie przesilenia. Bo choroba to nie katar, tylko ciężki i złośliwy nowotwór. Odpowiedz Link Zgłoś
stf Re: Takich zalosnych giertychow--- 21.03.07, 16:56 Dobrze napisane. Ja bym jeszcze dorzucił aspekt oficjalny czyli o co oficjalnie walczy kołek Giertych. Otóź chodzi o całkowity zakaz aborcji (w skrócie). W tej chwili całkowitego zakazu nie ma więc można eksterminować dzieci przed urodzeniem. Ile oficjalnie jest takich zabiegów rocznie? Chyba nie więcej niż 200. I o to walczy LPR. Czy to załatwi sprawę? Nie, bo mamy jeszcze podziemie. Czy zaostrzenie przepisów coś tu zmieni? Obawiam się, że nie. To dowodzi, że Giertychom i Wierzejskim chodzi tylko i wyłącznie o elektorat a nie ochronę życia (bo przecież oszczędzenie tych oficjalnych 200 istnień nie pomoże naszej demografii). Trochę mnie smuci, że ich retoryka jest akceptowana przez prostą (prostacką) część społeczeństwa. I nie bardzo wiem jak z tym walczyć (co do Wierzejskiego to wystarczył by pluton krasnoludków i gamoni). Obawiam się, że walka o życie toczy i toczyć się powinna na innym polu. Chodzi mi tu profilaktykę i gospodarkę. Ale tu żeby coś poprawić to raz - trzeba umieć, dwa narazić się prostemu elekoratowi. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 aborcja na życzenie 21.03.07, 15:45 Z wypowiedzi Romka wnoszę, że jego zdaniem *wszystkie* aborcje wykonywane są na życzenie. Stąd już rzeczywiście tylko jeden wniosek - calkowity zakaz aborcji. A co mówią statystyki? W 1992 roku, tuz przed wprowadzeniem dreakońskich ustaw, liczba (oficjalnych) aborcji spadła do ok. 4000 rocznie (wobec blisko 500000 w połowie lat 70-tych). Co więcej, liczba aborcji nie ma żadnego związku z przyrostem naturalnym. Wniosek: cała ta afera z aborcją i ochroną życia napoczętego to dmuchanie w gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Toksol----------------------- 21.03.07, 15:45 Nosisz okularki ze szklami coca-cola??Bo jak nie, to nie pojmesz problemu pani Tysiac.A solidaryzujac sie z giertychem, daj sie jemu poczac! Odpowiedz Link Zgłoś
ewiak.r Prawo nie może chronić morderców 21.03.07, 15:47 Uważam, że Wicepremier ma w tej kwestii zupełną rację. A tak na marginesie, zastanawiam się, dlaczego media nie publikują zdjęcia uratowanego dziecka? Poza tym, trzeba pamiętać, że oprócz przepisów ludzkich istnieje coś, co nazywamy sumieniem. Nie wszyscy chyba jednak je posiadają i nie wszyscy kierują się nim, dlatego rzeczywiście potrzebna jest zmiana konstytucji w tej kwestii. Chodzi tu o ochronę bezbronnych istot ludzkich. Dajmy im szansę. Ciąża zawsze wiąże się z jakimś ryzykiem. Jeśli kobieta nie chce podjąć takiego ryzyka, to niech zapobiega zapłodnieniu, a nie z samolubnych powodów morduje własne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Droga ewiak.r, 21.03.07, 15:59 ewiak.r napisał: > Uważam, że Wicepremier ma w tej kwestii zupełną rację. Droga/i ewiak.r, A solidaryzujesz się Romkiem, gdy ten sprzeciwia się ułatwianiu dostępu do środków antykoncepcyjnych i sprzeciwia się edukacji seksualnej? Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: Droga ewiak.r, 21.03.07, 16:08 co ty porównujesz P. Tysiąc dawno wyrosła z wieku edukacyjnego obecnie tylko praktykuje ba, ma troje dzieci i nadal nie wie skąd się one biorą Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Droga ewiak.r, 21.03.07, 16:31 Zaproponuj prosze antykoncepcje która jest w 100% skuteczna, biorąc pod uwagę, z e kobieta nie moze stosować antykoncepcji hormonalnej, a na spiralę ją nie stać i biorąc pod uwagę wskaźnik Pearla dla kondomów. Takie zadanie domowe:P Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: Droga ewiak.r, 21.03.07, 19:47 Chcesz powiedzieć, że biedna P. Tysiąc była wbrew swej woli gwałcona Odpowiedz Link Zgłoś
zonajoanna "Nie kocham Cię" 21.03.07, 15:47 "- Dzieci z tym zespołem nie mają szansy na normalne życie, są zawsze odrzucone przez społeczeństwo. Cały świat mówi "nie kocham cię", własna matka powiedziała "nie kocham cię"" - argumentowała Wujowska." Co się dziwić przecież została ZMUSZONA do urodzenia dziecka!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 15:55 zonajoanna napisała: > "- Dzieci z tym zespołem nie mają szansy na normalne życie, są zawsze odrzucone > przez społeczeństwo. Cały świat mówi "nie kocham cię", własna matka > powiedziała "nie kocham cię"" - argumentowała Wujowska." > Co się dziwić przecież została ZMUSZONA do urodzenia dziecka!! Przecież ta pani cały czas walczy o to, aby takich dzieci bylo jak najwięcej!!! A swoją drogą ciekawe, czy coś dla nich zrobiła. Czy adoptowała choć jedno. Bo gdybym sama była przeciwniczką aborcji, to nigdy nie zdecydowałabym się na własne potomstwo, dopóki na tym świecie żyłaby chociaż jedna porzucona istotka, której nikt nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 16:02 nie roztkliwiaj się nad ponadnormalną swoją wrażliwością wystarczy trochę empatii żeby zobaczyć tragedię dziecka z wyrokiem wydanym przez właną matkę Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 16:10 pipi46 napisała: > nie roztkliwiaj się nad ponadnormalną swoją wrażliwością > wystarczy trochę empatii żeby zobaczyć tragedię dziecka z wyrokiem wydanym > przez właną matkę Wyrok na to dziecko wydał polski lekarz, który zmusił jego matkę do jego urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 16:21 o proszę, widzę , że masz problemy z logiczną intrpretacją zdarzenia współczję! Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 16:33 To Ty masz problemy - gdyby dziecko się nie urodziło, to nie byłoby dziś niechcianym dzieckiem, bo w ogóle nie byłoby dzieckiem. Jasne jak słońce i proste jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 18:43 7y8u napisał: > To Ty masz problemy - gdyby dziecko się nie urodziło, to nie byłoby dziś > niechcianym dzieckiem, bo w ogóle nie byłoby dzieckiem. Jasne jak słońce i > proste jak drut. ale się urodziło i ma prawo do miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 19:51 widzisz, że tak się dziwnie składa, że Ty też byłeś zygotą i "niewiedzieć" dlaczego się urodziłeś Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 Re: "Nie kocham Cię" 21.03.07, 17:23 ...lekarz wydal wyrok?...lekarz je ocalil. Jak chcesz uzywac slowa wyrok, to wyrok ocalenia zycia dziecku, przez lekarza polskiego, w przeciwienstwie do sedziow z Trybunalu ze Strasburga, ktory naklada sankcje karna za ocalenie zycia dziecku... Alez udala sie tysiecznie temu dziecku mamuska... Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Toksol------------- 21.03.07, 15:48 Nie lzyj, ze wychowywalbys dzieciatko z gwaltu, jak wlasne! Nie badz k...a hipokryta jak zasrancy z lpr-u! Odpowiedz Link Zgłoś
daribal Re: Toksol------------- 21.03.07, 15:54 Strasznie musisz nienawidzieć innych ludzi skoro nie jesteś w stanie uwieżyć w miłość do osoby niespokrewnionej. Czy to oznacza, że według Ciebie rodzice adopcyjni nie potrafią wychowywac dzieci jak rodzeni? Myślę, że w innym miejscu bez wahania napisałbyś, że niektórzy rodzice nie powinni mieć dzieci bo się do tego nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: Toksol------------- 21.03.07, 16:17 daribal napisała: > Strasznie musisz nienawidzieć innych ludzi skoro nie jesteś w stanie uwieżyć w > miłość do osoby niespokrewnionej. Czy to oznacza, że według Ciebie rodzice > adopcyjni nie potrafią wychowywac dzieci jak rodzeni? Jeśli jesteś kobietą, to uważaj, żebyś nie napisała tego w złą godzinę. Bo jak już tu ktoś wspomniał, los lubi czasem płatać figle... > Myślę, że w innym miejscu bez wahania napisałbyś, że niektórzy rodzice nie > powinni mieć dzieci bo się do tego nie nadają. Ależ jak najbardziej - są ludzie, którzy nie nadaja się na rodziców, więc nie powinni nimi być dla dobra i swojego, i dzieci, które nie byłyby z takimi rodzicami szczęśliwe. Czyżby dla Ciebie człowiek niemający dzieci był osobnikiem bezwartościowym? Bo ja znam ludzi bezdzietnych, którzy mogliby stanowić wzór dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Masz na mysli premiera ??????? 21.03.07, 16:19 7y8u napisał: Bo ja znam ludzi bezdzietnych, którzy mogliby stanowić wzór dl > a > innych. Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: Masz na mysli premiera ??????? 21.03.07, 16:39 Co się śmiejesz? Przecież ten człowiek stworzył najlepszy rząd od 17 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Wyczuwam ironię...mam nadzieje ze to ironia :P 21.03.07, 16:41 7y8u napisał: > Co się śmiejesz? Przecież ten człowiek stworzył najlepszy rząd od 17 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
colombina daribal nie manipuluj.. 21.03.07, 17:39 Przedmowca mowil o dziecku z gwaltu, a ty mu imputujesz, ze ma watpliwosci co do rodzicow adopcyjnych. Nieladnie. Na marginesie dodam, ze nie wyobrazam sobie ze moglabym urodzic dziecko poczete w wyniku gwaltu! Niewatpliwie, sa kobiety ktore potrafilyby pokonac opory zwiazane z okolicznosciami poczecia takiego dziecka i je urodzily. I to jest trudna decyzja kazdego kto sie w takiej sytuacji znajdzie i nie powinno podlegac glosowaniu czy ktos ma byc herosem. Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew giertych ma syndrom ocalenca powyborczego 21.03.07, 15:49 a zachowuje sie jakby to LPR wygrala wybory, co to znaczy "wypowiemy umowe" facet z poparciem rownym bledowi statystycznemu chce decydowac za cala polske? giertych jak ci sie nie podoba to spier... na haiti Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Jak się już ośmieszać... 21.03.07, 15:49 ... to na całego i do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: Jak się już ośmieszać... 21.03.07, 15:56 tu nie ma z czego się śmiać tu jest tragedia dziecka z wyrokiem wydanym przez własną matkę ale dla ciebie dziecko to przecież nie człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Giertych, gadaj w swoim imieniu, a nie moim !!! 21.03.07, 15:53 Otworz drzwi, przewietrz mysli zalosny bubku, konski zadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec giertych to "ocaleniec poaborcyjny" ?? 21.03.07, 15:54 faktycznie nikt go nie lubi, co wymyśli, to wszyscy sie z niego śmieją Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: giertych to "ocaleniec poaborcyjny" ?? 21.03.07, 15:57 też go nie lubię ale nie ma to nic do tragedii dziecka z wyrokiem wydanym przez własną matkę Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dziecko jest dumne z matki, że ta walczy 21.03.07, 16:21 o przestrzeganie prawa w tym zapyziałym grajdole. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: Dziecko jest dumne z matki, że ta walczy 21.03.07, 16:24 ty też widzę jesteś z tego dumny wyrazy współczucia Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Oczywiście że jestem dumny z pani Tysiąc. 21.03.07, 16:25 Większość polactwa dałaby sobie spokój, a ona godnie walczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: Oczywiście że jestem dumny z pani Tysiąc. 21.03.07, 19:52 czy godnością można nazwać prymitywizm uczuć tej pani? Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Oczywiście że jestem dumny z pani Tysiąc. 22.03.07, 13:25 Prymitywizm uczuć? Przecież przeciw decyzji tej kobiety zadziałała cała machina oficjalnej służby zdrowia nie pozwalając jej skorzytać z obowiązującego prawa. Nie mówimy tu o osobie, która miała taką zachciankę, ale o osobie która prawie straciła wzrok. Nikogo nie obchodziło, żeby jej pomóc. Sytuacja jak z Kafki. Nie wiem jakie uczucia miała pani Tysiąc - to sprawa jej sumienia, nie wiem czy i jak sie zabezpieczała, czy była odpowiedzialana, czy nie, ale niewątpliwie uniemożliwiono jej skorzystanie z obowiązującego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Po tekstach to raczej "pomazaniec boży:-przynajmni 21.03.07, 15:59 ej on tak chyba uważa :P Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Po tekstach to raczej "pomazaniec boży:-przyn 22.03.07, 00:06 mangold napisał: > ej on tak chyba uważa :P Giertych jest nieźle "pomazany". Kiedyś mówiło się popierdo.ony Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarżony" 21.03.07, 15:57 Dlaczego Polacy - i tylko Polacy - sa skrzywieni psychicznie? Poza Polska ludzie zachowuja sie normalnie. Przez te kreynstwa bedziemy placic za Eureko, za Rospude, za Alicje Tysiac i inne sprawki, i caly swiat juz na nas krzywo patrzy. Wsadzic Giertycha razem z tata do mamra w Brukseli ramach ekstradycji do WE i bedzie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 Re: "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarż 21.03.07, 15:58 co ma się twoja opinia do tragedii dziecka z wyrokiem wydanym przez własną matkę Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Roman spie..* z zycia publicznego z faszystowsk 21.03.07, 16:01 imi przybudowkami! Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala "Wyrok ws. Alicji Tysiąc powinien być zaskarżony" 21.03.07, 16:04 wyrok może być zaskarżony przez stronę, która ewidentnie: 1. stanowi złe prawo, 2. ustanowionego prawa nie przestrzega, 3. a w ogóle to to prawo chce zmienić ale jeszcze nie wie na jakie, 4. nieodmiennie jest niezdecydowana, 5. powinna zniknąć z naszej rzeczywisctości jak zły sen, 6. nie wiadomo kto ich wybrał, bo nikt nie ma odwagi nawet do tego się przyznać, 7. cała władza w ręce o.Smardzyka ten dopiero pokaże, co i jak jeszcze można ... ---- poTworki, PiSekciarze, PRLe do SSB Odpowiedz Link Zgłoś