bogjed 23.03.07, 07:59 Skoro w Polsce jest taki niż demograficzny - to może najwyższy czas by księża pokazali że sami dbają o rodziny i wychowanie dzieci - nich zniosą celibat , bo to najskuteczniejszy środek antykoncepcyjny !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jankbh Ile dzieci splodzil Rydzyk? 23.03.07, 08:03 Kilkanascie czy kilkadziesiat tysiecy kobiet i mezczyzn ze wzgledów ideologicznych odmawia plodzenia - i w dodatku sami maja sprawdzac czy inni sie od tego nie uchylaja. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Ile dzieci splodzil Rydzyk? 23.03.07, 08:05 No w przypadku Ojca Rydzyka, celibat wydaje mi się wskazany. Nie daj Boże założyłby dynastję. Słabo się robi na samą myśl Odpowiedz Link Zgłoś
michust Re: Ile dzieci splodzil Rydzyk? 23.03.07, 08:09 niech pytają o środki anty te wszyskie stare baby a młodzi już nie chodzą taj jak ja ani do spowiedzi ani do kośćioła może ojcic dyrektor powinien zastanowić się nad tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Pani Pelagio, czy pani jeszcze moze? 23.03.07, 09:46 To teraz mohery beda czuc sie dyskryminowane i sie poobrazaja na ksiezy, ze ci ich nie pytaja o pigulki. Odpowiedz Link Zgłoś
bogjed Re: Pani Pelagio, czy pani jeszcze moze? 23.03.07, 11:05 NA ŚWIĘTEGO OJCA „Świętym cię zwać nie mogę, ojcem się nie wstydzę Kiedy, wielki kapłanie, syny twoje widzę”. (Fraszka Jana Kochanowskiego) O KAZNODZIEI „Pytano kaznodzieję: «Czemu to, prałacie, Nie tak sami żywiecie, jako nauczacie»? (A miał doma kucharkę), i rzecze: «Mój panie, Kazaniu się nie dziwuj, bo mam pięć set na nie: A nie wziąłbym tysiąca, mogę to rzecz śmiele, Bymh tak miał czynić, jako nauczam w kościele»”. (Fraszka Jana Kochanowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
potatog Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 08:09 Polska to dziwny kraj: * Jako społeczeństwo, mamy tragicznie słabą znajomość antykoncepcji * Coraz wcześniej zaczynamy współżycie seksualne * Mamy coraz mniej urodzeń * Rocznie wykonuje się około 200 aborcji Może ktoś podpowiedzieć, jak to zsumować? Uważam, że pan Rydzyk źle taktycznie podchodzi do aborcji i antykoncepcji. Zakazem nie da się niczego wyegzekwować (jak na powyższym przykładzie aborcji). Prowadzenie kampanii społecznych jest skuteczniejsze. Czynnikiem decydującym jest moralność przyszłej matki, a nie ustawa. Dalsze zakazy przyczynią się do większej ilości aborcji dokonywanych przy użyciu odkurzacza. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 A dlaczego ludzie chodza do spowiedzi ? 23.03.07, 08:17 Spowiedz to jedynie srodek na podporzdkowanie sobie ludzi, wymyslony przez kosciol. Widac, ze w Polsce to swietnie dziala, ludziska lataja do konfesjonalu i boja sie ksziezy jak ognia. Doprawdy, usmiac sie mozna patrzac, jak dojrzali ludzie poca sie przed jakim ksziedzem i lawiruja opowiadajac swoje grzeszki :o) Zreszta to ich wlasny problem, skoro chca, to niech opowiadaja o swoim zyciu seksualnym i antykoncepcji. Ksieza bardzo lubia sluchac, to lepsze niz sex-telefon, darmowe a i mozna sie pozniej spotkac z taka osoba celem omowienia odpowiedniej pokuty. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 08:25 jak powszechnie wiadomo ojca malwersanta najbardziej interesuje forsa i cipki. Odpowiedz Link Zgłoś