Dodaj do ulubionych

Rokita: W sprawie Kornatowskiego nie ma żadnego...

29.03.07, 11:01
A Gilowska to wyrzucili w trmiga choc nic nie bylo przesadzone.
Kornatowskiego powinno sie wyprowadzic w kajdankach i z oddzialem
antyterrorystow z ministerstwa
Obserwuj wątek
    • slmako Gdzie antyterrorysci. 29.03.07, 11:02
      A Gilowska to wyrzucili w trmiga choc nic nie bylo przesadzone.
      Kornatowskiego powinno sie wyprowadzic w kajdankach i z oddzialem
      antyterrorystow z ministerstwa
      • pirulo Re: Gdzie antyterrorysci. 29.03.07, 11:09
        Rokita w tej sprawie ma racje...

dobra publicystyka o polityce
        • jwojnar Lesiak wróć! 29.03.07, 12:15
          Czas zastąpić PiSowskich kundli ludźmi kompetentnymi i mniej ubrudzonymi. Na
          początek proponuję Lesiaka. Ideał to z niego nie jest, ale i tak byłby lepszy
          od gnojków z jarkowej piskownicy.
          • kapi46 Panie Kalisz 29.03.07, 12:54
            Panie Kalisz, obiecał Pan, że wyjaśni czy Kornatowski został prawnie czy
            bezprawnie zatrudniony jako szef policji, z uwagi na brak stażu w tej
            instytucji. Co z tym dalej? To ważniejsze niż jakieś tam zarzuty sprzed lat,
            mniej czy bardziej prawdziwe.
      • rydzyk_fizyk A gdzie Ziobro ze swoimi zarzutami z art 148 k.k.? 29.03.07, 11:11

• rydzyk_fizyk Zdaniem Kaczyńskiego Pyjas spadł ze schodów? 29.03.07, 11:10
      skoro tak chętnie powołuje się na "ówczesne ustalenia" :>
      • bykk Re: Maryś! 29.03.07, 11:23
        Cosik mi się zdaje, że będziesz głośno szczekał, tak głośno, że Cię na Woli
        usłyszę!
        Kłamiesz w kilku sprawach. Nie znam Kornatowskiego, ale o ile wiadomo, to
        prokuratorem nie był wówczas, ale asesorem, nie był w stanie wojennym, jak to
        twierdzisz Jasiu wraz z Jarosławem Kurskim w szmboTOKU,został asesorem,ale
        dopiero po 3 latach od stanu wojennego, nigdzie nie jest
        stwierdzone "ewidentnie" ,że Kornatowski cosik "preparował, tuszował itp.!
        Już kilka razy oskarżałeś np.sędziego, czy też Wassermanna, po czym się
        kajałeś. Coraz częściej przynosisz naszemu Krakowowi wstyd.
        Zastanów się co robisz.
        hej!
      • chloppolski1 Re: Zdaniem Kaczyńskiego Pyjas spadł ze schodów? 29.03.07, 11:39
        ...no wlasnie, wedle pana premiera to takie smieszne: jeden za kure a drugi ze
        schodow, a trzeci.....to takie wszystko smieszne, panie premierze.

A ty tam w Toruniu z sadu rejonowego sedzino Jolanto Tokarska, wywloko
        komunistyczna, tez ci tam smieszno....?
    • junkier Trzeba poprzec idee 'panstwa prokuratorskiego' min 29.03.07, 11:21
      Kornatowski zostal raczej wrobiony, nie ma sensu torpedowac pracy policji, to
      facet na odpowiednim stanowisku.

Trzeba zreszta poprzec idee 'panstwa prokuratorskiego' min. Ziobry, uczciwy
      czlowiek surowego prawa sie nie boi bo to surowe prawo go chroni.
      • ai14ra Czysta schizofrenia... 29.03.07, 12:55
        Wiesz co, Junkier, PiS utrzymuje (a Ty wielokrotnie popierasz) że walczy z
        "komuną", "starym układem", oskarża inne partie o bycie "czerwonymi" lub "różowymi".

Tymczasem jak wychodzi sprawa, w której jest podejrzenie, zresztą rozsądnie
        udokumentowane, że komuna, stary reżim, zakatował człowieka na śmierć a obecny
        prominentny działacz PiS'u brał udział w tuszowaniu śladów tej zbrodni...to co
        się dzieje? Nic.

Piszesz że to "facet na odpowiednim stanowisku", "państwo prokuratorskie" ma
        być. I tak dalej. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, jakie głupoty piszesz, ale
        dla Twojej informacji, wytłumaczę Ci że za Stalina też było "surowe prawo".

OK, Junkier, to Twoje poglądy, masz do nich prawo, tylko, bardzo Cię proszę, nie
        pieprz więcej bzdur o tym, że jesteś antykomunistą, gospodarczym liberałem (i że
        PiS też taki jest). Jesteś normalnym stalinowcem. Tyle mam w tej sprawie do
        powiedzienia.
        • junkier Re: Czysta schizofrenia... 29.03.07, 13:47
          Akira, mnie stalinowcem nazywasz???? To potwarz! Ja mam 100% antykomunistyczne
          poglady i pochodze z rodziny genetycznych patriotow wiec nikomu tlumaczyc sie
          nie musze. I wiecej powiem, ze liberalno-konserwatywny porzadek zaklada wlasnie
          surowosc prawa a nie jego notoryczne lekcewazenie.

Kornatowski nie jest zadnym 'dzialaczem PiSu' ani nie tuszowal zbrodni bo to
          nie on umarzal sprawe. Jako mlokos otrzymal polecenie stawienia sie w
          okreslonym celu i stawil sie. Jesli ofiara zostala zamordowana metoda 'na
          Pyjasa' to brak bylo sladow wiekszych, a przeciez Kornatowski zlecil sekcje!
          Nie przesadzajmy, ja naprawde jestem za tym zeby wyciagnac wnioski z 'raportu
          Rokity' ale wzgledem tych, ktorzy na to zasluguja i ktorzy komunsityczne
          zbrodnie firmowali.
      • k_r Re: Trzeba poprzec idee 'panstwa prokuratorskiego 29.03.07, 13:00
        mój ty złotousty ideologu
        Kornatowski wrobiony ? Przez kogo? a tak przez Rokitę przecież ten wichrzyciel
        już w latach 89-91 torpedował prace PiS-u prawda? To wstrętny układ to gnida już
        wtedy to wszystko zaplanował.

Jak państwo prokuratorskie ma sie do państwa obywatelskiego? nijak wszystkich za
        ryj o ile nas nie popierają... dziękuje za takie państwo

K_R
        • ai14ra Re: Trzeba poprzec idee 'panstwa prokuratorskiego 29.03.07, 13:05
          Najlepsze jest to, że Junkier, między innymi, "walczy o życie poczęte". Zgaduję,
          że zakładając, że może wyrośnie kolejny zwolennik "państwa prokuratorskiego".
          Gdzieś tam za komuny zatłukli człowieka, a Kornatowski jest podejrzany o
          współudział? Kto by się przejmował...gość naprawdę ma coś nie do końca
          poukładane w głowie.
        • junkier Re: Trzeba poprzec idee 'panstwa prokuratorskiego 29.03.07, 13:42
          Facet mial 29 lat i zostal wezwany zeby 'przyklepac' sprawe bo w czystosc MO to
          ja nie wierze. I dlatego teraz ma odchodzic? Rokita wykonal kawal dobrej roboty
          wraz ze swa komisja ale powinno sie wtracic do wiezien mocodawcow, takich
          jak 'ludzie honoru' a nie owczesnych mlokosow - wykonawcow polecen, ktorym na
          dodatek nic nie udowodniono.

To po pierwsze. Po drugie, ja wole panstwo prokuratorskie zamiast karykatury
          panstwa obywatelskiego, jakie mielismy od 1989 r.

k_r napisał:

> mój ty złotousty ideologu
          > Kornatowski wrobiony ? Przez kogo? a tak przez Rokitę przecież ten wichrzyciel
          > już w latach 89-91 torpedował prace PiS-u prawda? To wstrętny układ to gnida
          ju
          > ż
          > wtedy to wszystko zaplanował.
          >
          > Jak państwo prokuratorskie ma sie do państwa obywatelskiego? nijak wszystkich
          z
          > a
          > ryj o ile nas nie popierają... dziękuje za takie państwo
          >
          > K_R
    • zydzinski2 Szczur w okularach i kapeluszu, cwaniak i ignorant 29.03.07, 11:25
    • haen1950 Re: Rokita: W sprawie Kornatowskiego nie ma żadne 29.03.07, 11:35
      Facet zapisujący się do prokuratury na ochotnika w czasie trwania reżimu
      Jaruzelskiego jest co najmniej szmatą, a prawdopodobnie zwyczajnym ścierwem.
      Było juz po smierci Popiełuszki, wszyscy widzieli jakie to qrestwo.
      Pisiorkom normalnie odwala, kiedy bronią takiego g...a, które na dodatek w tym
      pisowskim szambie po wierzchu pływa.
    • grisza14 Natychmiastowe zawieszenie w sluzbie 29.03.07, 11:36
      do wyjasnienia sprawy.Byc moze sprawa nie byla polityczna ale zbrodniarze z MO
      zakatowali na smierc nie jedna osobe i nie tylko opozycjonistow.A tuszowanie
      takich spraw bylo nagminne.Opinia medyka sadowego " niewydolnosc lewokomorowa"
      jest kuriozalna, bo kazdy czlowiek w chwili umierania ma niewydolnosc
      lewokomorowa.To nic nie znaczy bez podania przyczyny niewydolonosci
      lewokomorowej.Tak jak opinia sadownikow na temat smierci Pyjasa (
      zachlysniecie ) oraz Bartoszcze zapalenie miesnia serca.Ci cwaniaczkowie z
      medycyny sadowej tez powinni odpowiedziec za swoje uczynki.W wielu wypadkach
      dzialali reka w reke z MO/SB i prokuratura.Nie przesadzam, ale wydaje mi sie ,
      ze tym razem Rokita ma racje i premier powinien zajac inne stanowisko.Jesli tak
      jest, to zrobi to natychmiast.Nie bedzie dawal przeciez rabatu ofermom z PO.
      • chloppolski1 Re: Natychmiastowe zawieszenie w sluzbie 29.03.07, 11:49
        ...nic tylko podpisac sie w calosci pod tym co napisales "grisza".
        Ze swej strony uzupelnie, ze zabijanie ludzi przez opryszkow z MO, (nie mozna
        Policji Polskiej nazywac Policja bo sa milicja, nikt ich nie rozliczyl i to
        trzeba wiedziec) trwa do dzisiaj a ewidentnie proceder trwal az do konca dni
        gangstera na stanowisku prezydenta Polski A. Kwasniewskiego.
        Jeszcze jeden problem, ze z tego powodu obecny pan premier Kaczyski ze smiechu
        sie w sejmie zanosi!!!
        • ron5 Re: Natychmiastowe zawieszenie w sluzbie 29.03.07, 11:57
          wystarczy spojrzeć na pijacka mordę tego kornatowskiego.
          hańba pisuaru
    • monster1972 w 86 wspierał komune, teraz walczy z "układem" 29.03.07, 12:26
      cały sposób myslenia PiSdzielców

rzygac sie chce

albo taki pan kryże

wsadzał do wiezienia opozycjonistów (np. Komorowskiego), a teraz kaczuszki
      robią go zastępcą Ziobry

odnowa moralna by PiS... bleeeeeee

i nie mowcie mi, ze kornatowski był w porzadku...
      za komuny nie mozna bylo byc prokuratorem i nie lizac dupy władzy

bez odpowiedniej postawy "moralnej" nie mozna było byc nawet dyrektorem szkoly
      na wsi, a co dopiero prokuratorem

Polak-ateista

zreszta teraz idzie ku temu samemu.. dyrektorzy szkół bedą musieli lizac dupy
      PiSdzielcom

a podobno mamy wciaż zmiany.. zmiany... tylko czemu coraz bardziej mi sie
      wydaje, ze cofamy sie w czasie?
      • refugium1 Re: w 86 wspierał komune, teraz walczy z "układem 29.03.07, 12:41
        Najważniejsze, że w IPN nic na niego nie ma! Gdyby nawet ukrywał morderstwo, to
        koledzy wybronią. Polaska solidarna!
    • wlodzimierz.ilicz Zlodziej kur-kolejna ofiara zbrodni komunistycznej 29.03.07, 12:55
      Najpierw Biuro Polityczne KC PZPR wydalo rozkaz: Wicie, rozumicie - jest taki
      Wądolowski, kradnie kury i chleje. Trzeba by go przykladowo zakatować by już
      nikt więcej na takie przestępstwo się absolutnie nie poważyl.
      Wkrótce sprawa trafila do MSW. Kpt. Piotrowski dostal specjalne zlecenie,
      kryptonim "Menel". Zwolal więc tajną naradę funcjonariuszy z miejscowego
      posterunku, ktorzy przedtem odbyli miesięczne szkolenie na Golędzinowie: Temat
      zajęć: Mordowanie drobnych pijaczków, teoria i praktyka w oparciu o tezy na
      XXIV Zjazd KC KZPR.
      Potem wszystko już bylo proste. Brygada ZOMO zaatakowala podziemną melinę,
      gdzie ukrywal się groźny przestępca, przepijajac wlasnie kolejną skradzioną
      kurę.
      Zbrodniarza zawleczono do skrytego ośrodka MSW, gdzie zwykle w soboty
      przeprowadzano masowe mordy a komunistyczni przywódcy mieli tam okazję jak co
      tydzień unurzać się w krwi.
      Gdy bylo po wszytskim cialo ofiary rozpuszczono w niegaszonym wapnie.

Dla zmylki, rozpuszczono pogloski, że w czasie zatrzymania, pijak na skraju
      śmiertelnej dawki upojenia alkoholowego bil i szarpal się z milicją a gdy
      dostal parę pal zeszedl na skutek wstrząsu, uduszenia rzygowinami bądź zatrucia
      alkoholem.

To rzecz jasna jest zupelnie nieprawdopodobne bo bez wątpienia sprawa odbyla
      się wedlug wersji Jana Marii Wladyslawa Rokity, opisanej powyżej.
      • monster1972 możesz sobie kpic, a mojego wujka MO zakatowało 29.03.07, 14:05
        i to za "zupełną darmochę"...

do dziś nikomu nic sie z tego powodu nie stało...

mnie takie opisy mniej smieszą

a jesli kornatowski to rzeczywiscie krył, to powinien siedziec

i to w pierdlu, a nie w fotelu "pierwszego" policjanta

oczywiscie, jesli Rokita ma rację

bez odbioru
        • wlodzimierz.ilicz Slyszaleś o zastrzelonych przez dzisiejszą policję 29.03.07, 14:17
          przez pomylkę?
          Slyszaleś o tych, którzy wieszają się w policyjnych aresztach?
          To weź na otrzeźwienie.
          To są wypadki albo nadużycia wladzy, które zawsze zdarzają się co jakiś czas.
          A Rokita to znany mitoman.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka