ewa9823 01.04.07, 18:40 coś cicho na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom1003 Re: kiedy dubekizacja?? 01.04.07, 18:43 lepiej się nie pytaj kiedy deubekizacja, bo gazetka wybiórcza istnieć przestanie Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: kiedy dubekizacja?? 01.04.07, 21:34 co brunchilda, boisz sie o tatusia? NIe martw sie, SB-cki volksdeutch napewno jeszcze w pierdlu posiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: kiedy dubekizacja?? 01.04.07, 22:04 Drogie dziecko, UB (Urząd Bezpieczeństwa) zlikwidowano 50 lat temu. Termin "deubekizacja" wymyślono na potrzeby nierozgarniętych gimnazjalistów i motłochu. A różnica między SB a UB była mniej więcej taka jak między Izbą Lordów a izbą wytrzeźwień. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: kiedy dubekizacja?? 01.04.07, 23:50 wykidajło ty mi odpowiedz lepiej kiedy deubekizacja, desbekizacja i dekomunizacja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: kiedy dubekizacja?? 02.04.07, 08:20 ewa9823 napisała: > wykidajło ty mi odpowiedz lepiej kiedy deubekizacja, desbekizacja i > dekomunizacja ??? Jeżeli chodzi o deubekizację, to świetnie radzi sobie z nią biologia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: kiedy dubekizacja?? 02.04.07, 18:15 wiktoriaka napisała: > Jeżeli chodzi o deubekizację, to świetnie radzi sobie z nią biologia. niekoniecznie, dzisiaj ich wnuki są profesorami i nic nie podpisywali Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ewa9823 02.04.07, 18:28 ewa9823 napisała: > wiktoriaka napisała: > > > Jeżeli chodzi o deubekizację, to świetnie radzi sobie z nią biologia. > > niekoniecznie, dzisiaj ich wnuki są profesorami i nic nie podpisywali A oni - sedziowie wraz z synami tworza zamkniete koterie i hamuja dostep do sadownictwa uczciwym ludziom! Podobnie dzieje sie w innych zawodach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: kiedy dubekizacja?? 02.04.07, 18:38 ewa9823 napisała: > niekoniecznie, dzisiaj ich wnuki są profesorami i nic nie podpisywali Wnuki powiadasz? A do którego pokolenia należy karać za wuny przodków? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wykidajlo2 02.04.07, 16:23 wykidajlo2 napisał: > Drogie dziecko, UB (Urząd Bezpieczeństwa) zlikwidowano 50 lat temu. > Termin "deubekizacja" wymyślono na potrzeby nierozgarniętych gimnazjalistów i > motłochu. A różnica między SB a UB była mniej więcej taka jak między Izbą > Lordów a izbą wytrzeźwień. Widac, ze rozum ci sie wykidal jak trzeba! Deubekizacji jeszcze nie bedzie, bo komuna jest zbyt silna. Pod opiekunczymi skrzydlami "Bolka" i Kvasmana miala 16 lat na przegrupowanie sie oraz masowe kradzize polaczone z wyprzedaniem Polski w obce pazury. Dlatego nielatwo bedzie ja teraz rozwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wykidajlo2 - PS 02.04.07, 16:31 Zupelnie zapomnialem o grubej kresce mistrza Mazowieckiego, ktora obok opieki "Bolka" i Kvasmana byla dla komuchow manna z nieba! Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: wykidajlo2 - PS 02.04.07, 16:36 Zapominasz, że była jeszcze wtedy możliwość wariantu chińskiego, przećwiczonego na Placu Niebiańskiego Spokoju. Była to alternatywa dla tzw. grubej kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: wykidajlo2 02.04.07, 16:32 Zacny gimnazjalisto, w odróżnieniu od Ciebie ja żyłem już w czasach UB i SB i wiedzy na ten temat nie zdobywałem na lekcjach historii prowadzonych przez katechetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wykidajlo2 02.04.07, 18:25 wykidajlo2 napisał: > Zacny gimnazjalisto, w odróżnieniu od Ciebie ja żyłem już w czasach UB i SB i > wiedzy na ten temat nie zdobywałem na lekcjach historii prowadzonych przez > katechetkę. Czerwony synalku! - Urodzilem sie w czasach IIRP. Przyhamuj wiec troche! Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: wykidajlo2 02.04.07, 21:55 Co by nie powiedział o ludziach urodzonych w II RP, to jednak ze względu na zaawansowany wiek nie posługują się knajackim słowotokiem, mało kto z nich potrafi też się posługiwać komputerem. Ale mniejsza o to, dla mnie możesz być nawet transmitancją operatorową członu oscylacyjnego II rzędu z opóźnieniem. Polecam fenactil, przywraca uśmiech na twarzy i powoduje, że sen staje się głęboki i pełny. Odradzam zażywanie w stanie delirium tremens. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wykidajlo2 03.04.07, 00:31 wykidajlo2 napisał: > Co by nie powiedział o ludziach urodzonych w II RP, to jednak ze względu na > zaawansowany wiek nie posługują się knajackim słowotokiem, mało kto z nich > potrafi też się posługiwać komputerem. Ale mniejsza o to, dla mnie możesz być > nawet transmitancją operatorową członu oscylacyjnego II rzędu z opóźnieniem. > Polecam fenactil, przywraca uśmiech na twarzy i powoduje, że sen staje się > głęboki i pełny. Odradzam zażywanie w stanie delirium tremens. Pamietaj ciemniaku, ze jak skonczyles to nalezy spuscic wode! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: wykidajlo2 02.04.07, 20:47 wykidajlo2 napisał: żyłem już w czasach UB i SB i > wiedzy na ten temat nie zdobywałem na lekcjach historii prowadzonych przez > katechetkę. I uważasz, że nadal powinniśmy Ubekom i SBekom płacić wysokie emerytury??? Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: wykidajlo2 02.04.07, 22:02 Tak, chyba że zostaną prawomocnie skazani za poważne przestępstwa popełnione w związku ze służbą. Stworzenie precedensu w postaci zmniejszenie czy odebrania świadczeń WSZYSTKIM stworzy sytuację, w której będzie można zrobić to samo za 20 lat tym, którzy dziś są funkcjonariuszami publicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: wykidajlo2 02.04.07, 22:02 A górnikom? Też mieli lepiej niż inni w PRLu.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: wykidajlo2 02.04.07, 23:07 Nie mówisz o katach tylko o pracownikach Urzędu Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: kiedy dubekizacja?? 02.04.07, 23:41 To wszystko pic na wode. UB-ki,Sb-ki, synowie i wnuczeta o roznym stopniu etnicznego uposledzenia sa tylko silni nasza glupota. Ale Polski wyborca sie uczy, jest sceptyczny i juz nie da sie udupic medialnymi hucpami. Wladze nad nasza Ojczyzne przez wiele pokolen sprawowac beda Polacy, Katolicy,Patrioci. Mniejszosci etniczno-dewiancko-zboczone do zboczeniowa. Moga sobie poszczekac na forach. Liczy sie tylko demokratyczna kartka wyborcza. To dotyczy rowniiez ciebie Brunchilda i twojego tatusia UB-eka volksdeutcha. Odpowiedz Link Zgłoś