Dodaj do ulubionych

"Die Welt" kpi z Jana Pawła II

• bopin a fidel? 04.04.07, 14:19
      A jednak Fidel ozdrowiał, co by nie mówić...
    • ws21 Poczucie humoru? 04.04.07, 14:20
      A może raczej jeden z licznych dowodów na trwałość nauk Hitlera?
      Czy to nie ten idol Niemców uczył, że starych, a w szczególności chorych ludzi
      należy utylizować? Najlepiej na mydło.
      Mnie u Niemców nic nie zdziwi. Tylko nie mogę zrozumieć tych, co twierdzą że
      dziś Niemcy nie mają nic wspólnego z tymi bestiami z czasów II WS.
      Czym Oni dziś się różnią od przodków? Niczym. Tylko czasy takie że wygodnie
      przyjąć taką pozę. Demokratyczny, kulturalny naród.
      • leonard3 Re: Poczucie humoru? 04.04.07, 14:25
        ws, oni nie wiedza jak oni malo znacza. Ha,ha,ha,ha,ja,aj.
        Kazdy sie smieje jak Merkel jezdzi w roli lidera demokratycznego swiata.
        Kazdy wariat ma chwile calkowitej utraty kontaktu z rzeczywistoscia.
    • milseog ale karykatury Mahometa byly ok? 04.04.07, 14:23
      karykatury proroka Islamu byly OK, byly przejawem wolnosci slowa w zachodnich
      demokracjach, ale zarty z polskiego prawie swietego papieza juz nie przystoja?
      ludzie! opamietajcie sie!
      • wqb Re: karykatury Mahometa byly ok i te też 04.04.07, 15:31
        szczere mówicac karykatury mahometa były nie tyle zabwane co politycznie celne.
        natomiast żarty z Karola sa prymitywne....takie "niemieckie". i zgadzam sie
        tylko, że ich prawem jest cieszyc sie byle czym. prosze poklikac na
        stroanch "weltu". żart z kanclerz merkel tez jest na poziomie "czemu ten
        polarny misiu jest brązowy? bo to scheisse - misiu".
    • aga1000 "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:24
      Satyra satyrą ale to jest co najmniej niesmaczne. Należę do osób, które nie
      płakały po Papieżu ale dworowanie sobie w tak niewybredny sposób ze zmarłego
      człowieka, który jakby na to nie patrzeć zwykłym "Kowalskim" nie był jest dla
      mnie po prostu rynsztokowym chamstwem. Z poczuciem humoru nie ma to nic wspólnego.
      Rozumiem nabijanie się z tego wyszukiwania cudów, bo to trąca żenadą ale Die
      Welt posunął się za daleko.
      BTW oj chyba nie mamy za wysokich notowań za zachodnią granicą. No to z jednej
      strony mamy serdecznych przyjaciól Niemców, z drugiej jeszcze bardziej
      serdecznych Rosjan a my w srodku z naszą lustracją, aborcją, mundurkami i czym
      kto jeszcze chce.
    • mangold Rozbawiło mnie zdjecie ze stadionu i podpis 04.04.07, 14:25

• soulworm Parasanto subito :D 04.04.07, 14:35

• gibenrath GW ala Kurski, czyli jak brzydko przywalić 04.04.07, 14:27
      Gw to skarżypyta, kabluje na Axela Springera pewnie w imię obrony wolności
      słowa... Bo nosić koszulke "Nie płakałem po papiezu" jest wyrazem solidarności z
      odmiennością, ale śmiać się można tylko z NIEKTÓRYCH osób publicznych, tak?
    • pawel949 powtórzmy - Fakt i Dziennik !!!! 04.04.07, 14:27
      Chyba nacisk na te dwa tytuły byłby najlepszym komentarzem!
    • soulworm Harald we _wszystkim_ byl najlepszy! 04.04.07, 14:27

• tege Widocznie mają kompleksy 04.04.07, 14:30
      i w żałosny sposób chcą je leczyć. Największe poczucie humoru mają ci, którzy
      potrafią patrzeć z dystansem na samych siebie. A na tych idiotów bez poczucia
      humoru brak po prostu słów. Chirac'owi pewnie byliby skłonni tyłek podetrzeć ;]...
    • tadjan "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:38
      Każdy naród ma swojego wielkiego obywatela z którego jest dumny. My mamy JPII,
      który u schyłku życia odbył wg. Die Welt "bieg paraolimpijski" w Hawanie, a
      Niemcy Adolfa Hitlera który również szedł w świat jak JPII - z gott mit uns -
      na ustach. Ja jestem dumny dumny z mojego JPII, a Niemcom pozostawiam ich
      obywatela, ich własnej ocenie.
    • the_rest Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:39
      "Port Parkinson" - no nie - tylko kretyn mógł coś takiego wymyślić. Okazuje
      się, że niemcy to naród który nie tylko wydał największych morderców, ale także
      naród prostackiego, prymitywnego "humoru".
      • soulworm twoja stara humor 04.04.07, 14:40

• gulcia77 Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:42
        Faktem jest, że Niemiecki humor do najbardziej wyrafinowanego nie należy, tylko
        dlaczego takie konkluzje pojawiają nagle z takimi komentarzami kiedy ponabijano
        się z santo subito Wojtyły. Mówiąc szczerze to cały ten cyrk ze "świętością" i
        "cudami" Wojtyły bawi mnie bardziej niż kiepskie w gruncie rzeczy dowcipy z Die Welt
        • the_rest Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:47
          > Faktem jest, że Niemiecki humor do najbardziej wyrafinowanego nie należy
          No kpisz chyba - toż to skończone prymitywy.

>Mówiąc szczerze to cały ten cyrk ze "świętością" i
          > "cudami" Wojtyły bawi mnie bardziej niż kiepskie w gruncie rzeczy dowcipy z
          >Die Welt

Chyba nie za bardzo kumasz. Przeczytaj jeszcze raz ten artykuł, ale tak ze
          zrozumieniem treści. Tu chodzi nie tylko o Papieża, ale także o ludzi którzy są
          niepełnosprawni. Czy wyobrażasz sobie, żeby któras z polskich gazet nabijała
          się z ludzi chorych na parkinsona ?

• gulcia77 Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:53
            Ja wyżej napisała, ze jedyne co jest w tym artykuliku w bardzo złym guście, to
            nabijanie się z faktu, że był chory na Parkinsona. Ale nabijanie się z "cudów"
            popieram
            • kartoflisko Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:14
              gulcia77 napisała:

> Ja wyżej napisała, ze jedyne co jest w tym artykuliku w bardzo złym guście, to
              > nabijanie się z faktu, że był chory na Parkinsona. Ale nabijanie się z "cudów"
              > popieram
              Naucz sie pisac poprawnie, smieciu.
              • gulcia77 Re: Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:18
                NAPISAŁAM!!! Jeśli literówka jest powodem do oburzenia to przepraszam, ale jeśli
                nazywanie mnie śmieciem to jedyny twój argument przeciw to bardzo mi przykro, że
                jesteś taki nieszczęśliwy
                • kartoflisko Re: Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:25
                  gulcia77 napisała:

> NAPISAŁAM!!! Jeśli literówka jest powodem do oburzenia to przepraszam, ale
                  jeśl
                  > i
                  > nazywanie mnie śmieciem to jedyny twój argument przeciw to bardzo mi przykro,
                  ż
                  > e
                  > jesteś taki nieszczęśliwy
                  Moze literowka, moze rusycyzm. Raczej to drugie. Wyszlo szydlo z worka.
                  • gulcia77 Re: Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:26
                    Że co????????????????!!!!!!!!!!!!!!
                    Faktycznie kartoflisko
                    • kartoflisko Twoja gwaltowna reakcja potwierdza, 04.04.07, 15:42
                      ze to nie byla literowka.
                      • gulcia77 Re: Twoja gwaltowna reakcja potwierdza, 04.04.07, 15:44
                        łoż kurcze! To był wybuch śmiechu. Mam w sobie krew polską, ukraińską, francuską
                        i węgierską, ale ruskich korzeni nie stwierdzam :)))
                        • kartoflisko Re: Twoja gwaltowna reakcja potwierdza, 04.04.07, 16:03
                          gulcia77 napisała:

> łoż kurcze! To był wybuch śmiechu. Mam w sobie krew polską, ukraińską,
                          francusk
                          > ą
                          > i węgierską, ale ruskich korzeni nie stwierdzam :)))
                          Twoja mamusia pewnie stwierdzila.
      • piwi77 Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:44
        the_rest napisał:

> Okazuje
        > się, że niemcy to naród który nie tylko wydał największych morderców, ale
        także
        >
        > naród prostackiego, prymitywnego "humoru".

Noblistów mimo wszystko, mają wiecej od nas, gospodarczo też stoją nieco wyżej,
        więc może nie jest całkiem tak jak twierdzisz...
        • www.agnieszka Re: Strasznie prymitywny naród. 05.04.07, 00:14
          dlatego, ze to wlasnie oni wymordowali polska inteligencje w czasie wojny
    • sagi2007 Satyra zdjeta !!!!! 04.04.07, 14:40
      strona zalana negatywnymi komentarzami
      • bogdantadus Strona działa. Nienawidzimy Niemow, bo to... 04.04.07, 16:34
        oni sa teraz papiezem! :)
    • piwi77 Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt by 04.04.07, 14:41
      nawet nie wspomniał. Robią sobie dowcipy z eksprzewodniczącego Watykanu, słyszę
      głosy oburzenia. Cóż to za Monaco, ten Watykan, że tak się nim przejmujemy?
      • sagi2007 Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 04.04.07, 14:43
        i satyra zdjeta zestron Die Welt
      • z2006 Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 04.04.07, 18:30
        Przecież Watykan to siedziba namiestnika Chrystusa.
        • kolter Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 04.04.07, 18:37
          jak pamietam to raczej jerololima , niema zadnego dowodu na to ze Piotr byl
          papiezem i napewno niema na to ze byl w rzymie , chocby z tego powodu ze nic nie
          pisal o tym ktos kto 100 razy wiecej zrobil dla chrzescijanstwa apostol Pawel !!
          on to byl w rzymie w czasie kiedy ponoc byl tam Piotr , napewno wiadomo ze Piotr
          byl w babilonie
          • z2006 Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 05.04.07, 08:35
            kolter napisał:

> jak pamietam to raczej jerololima ,
            Dlaczego?

niema zadnego dowodu na to ze Piotr byl papiezem
            Dowodem jest to, że tak głosi założony przez Chrystusa Kościół.

i napewno niema na to ze byl w rzymie ,
            Skąd ta pewność?

chocby z tego powodu ze nic ni
            > e
            > pisal
            Brak dowodu nie jest dowodem braku.

o tym ktos kto 100 razy wiecej zrobil dla chrzescijanstwa apostol Pawel
            Dlaczego uwazasz, że 100 rayz wiecej?
            !
            > !
            > on to byl w rzymie w czasie kiedy ponoc byl tam Piotr ,
            Jedno nie wyklucza drugiego.

napewno wiadomo ze Piotr byl w babilonie
            Skąd to wiadomo?
    • urbanoid Ciekawe czy by kpili gdyby JPII byl Zydem... 04.04.07, 14:42
      bo byby to jawny antysemityzm
      • sagi2007 Re: Ciekawe czy by kpili gdyby JPII byl Zydem... 04.04.07, 14:44
        i satyra zdjeta ze stron Die Welt
    • mch1983 to wydawca Dziennika i Faktu 04.04.07, 14:44
      gazety która zamieszcza gołe paminienki na ostatniej stornie, a po śmierci
      naszego papieża sprzedawała biblię z "osobistym błogosławieństwem papieża".
      dno...
      tylko debile czytaja FAKT i DZIENNIK - jego wzbogaconą o pseudointelektualny
      teskt.
    • te_rence "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:48
      fakt że ja tam wielkim fanem nie jestem ale średnio smaczne są te żarte...
      kwestia smaku
      Ale to nie powód żeby od razu rząd miał reagowac , jakieś wielkie larum całego
      państwa robić, może wojne wypowiedzieć... różne pisma są, różni ludzie żyją
      nawet w Polsce są ludzie którzy papieża JPII uważali i uważają tylko za
      przywódcę KK i Watykanu
      Jest wolność słowa, jak się to komuś nie podoba to nie czyta albo niech nie
      kupuje Faktu i innych Sprigerowskich wydawnictw w Polsce
      Dla mnie te robienie świętego jak najszybciej tez jest śmieszne i pod publikę...
      ech kościół katolicki to zawsze polityka...

"Niech żyje papież! Przez chwile myślałem że krzyczycie niech żyje łupież..." :)
    • hochen_schlochen "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:49
      żart z cudem ocalenia Fidela naprawde dobry. "port parkinson" niekoniecznie-
      tzn. może i sie nadaje zeby porechotać przy wódce, ale do prasy to chyba nie bardzo.
      Cud przemienienia piłki- taki sobie, DJ Papa- całkiem zabawne.

najbardziej niesmaczne jest że głosem oburzenia przemówił w radiowej trójce
      naczelny miotacz gównem IV RP- niejaki Kurski.

Niemcy to zasadniczo kraj protestancki (poza Bawarią)w którym niekoniecznie
      wszyscy kochają JP II, a już na pewno beatyfikacyjno- kanonizacyjne celebry, jak
      i kult świętych, jak i cała masa zjawisk właściwych kościołowi katolickiemu jest
      egzotycznym dziwactwem.

jezeli nasza władza zareaguje na to, to sie po raz kolejny ośmieszy. niech sie
      raczej mohery zorganizują (jeżeli czują parcie) i pojadą ze zgniłymi jajami do
      Berlina pod redakcje Die Welt. Rydzu może to zorganizować.
    • calcinus Niemcy maja po prostu kompleksy 04.04.07, 14:52
      ... i stad te zarty o Polakach, ANglikach czy Amerykanach, stad ten antysemityzm
      i antyamerykanizm itd... Nie zwracajmy na nich uwagi, niech sobie pogadaja,
      skoro sa tak prymitywni ze im to dobre samopoczucie zapewnia :)
      • piwi77 Re: Niemcy maja po prostu kompleksy 04.04.07, 14:54
        Jeżeli ktoś tu ma kompleksy, to nie Niemcy.
    • piwi77 Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież nie 04.04.07, 14:53
      miał dobrej opinii. Im szybciej ten fakt dotrze do naszych rozgorączkowanych
      głów, tym lepiej. Inaczej będziemy się obrażać na cały świat, czym wywoływać
      będziemy jeszcze większą salwę śmiechu.
      • sagi2007 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 14:56
        chyba nigdy przez ponad 20 lat nie ogladalas w TV wiwatujacych tlumow m.in.
        Wlosi, Hiszpanie
        • gulcia77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 14:58
          I jeszcze Ameryka Łacińska była na jego punkcie stuknięta! Ale na szczęście w
          krajach gdzie oszołomstwo religijne ma dużo mniejszy zasięg potrafili krytycznie
          popatrzeć na Wojtyłę
          • sagi2007 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:03
            wow , to czemu "wybiorcza" nie zamieszcza satyr na Benedykta ??( temat: mlodosc
            w Hitlerjugend) albo Grossa ?? (mlodosc w waffenSS)
            • gulcia77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:06
              Ano pewnie dlatego, ze choć Niemcy mają kiepskie poczucie humoru, to niestety
              Polacy nie mają go prawie wcale. Mnie tam by to nie oburzyło, w gruncie rzeczy
              jest mi to obojętne z czego się ludzie śmieją, pod warunkiem, ze to śmianie się
              nie dotyka niepełnosprawności, czy choroby (i żarty z Parkinsona mi się nie
              podobały). A cała reszta? - Hulaj dusza
              • sagi2007 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:12
                cos mi sie wydaje ze daleko od polski mieszkasz bo polskie kabarety i komedie sa OK
                • gulcia77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:20
                  no, ale Bareja już parę lat nie żyje! Starszych Panów już nie ma, nie
                  wspominając o wielkim Gałczyńskim. to co jest teraz mocno zeszło na psy
              • z2006 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 18:33
                gulcia77 napisała:

> A cała reszta? - Hulaj dusza
                Hulaj dusza to powtarzał mój dziadek, który potem zachorował na raka żołądka.
        • piwi77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:00
          Widziałem wiwatujące tłumy, przy okazji wystąpień największych tyranów. I co z
          tego?
          • lolek0000 piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:01
            • gulcia77 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:02
              zgodnie z tą logiką to i ciebie nie ma
              • lolek0000 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:05
                To było pytanie a nie akceptacja tezy gulcia.
                • piwi77 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:11
                  Rozstrząsaj sobie tę niewątpliwie strategicznie ważną kwestię w samotności. Na
                  bieg faktów, nie masz na szczęście wpływu.
                  • lolek0000 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:18
                    Rozumiem, że ty- piwi masz wpływ.
                    :D
                    Ciekawe, czy masz na to tabletki i czy to wogóle uleczalne.
                    • piwi77 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:21
                      lolek0000 napisał:

> Rozumiem, że ty- piwi masz wpływ.
                      > :D
                      > Ciekawe, czy masz na to tabletki i czy to wogóle uleczalne.

Źle rozumiesz, czy ja twierdzę, że mam?
      • lolek0000 "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 14:58
        częścią świata miał opinię człowieka niezwykłego, jeżeli nie swiętego. Nawet w
        zasyfionych Niemczech i lewackiej Francji.
        • piwi77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:02
          Żyjemy widocznie, w dwóch róznych światach. I nie zmieniajmy tego.
          • lolek0000 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:04
            Racja, bo nie mam zamiaru wchodzic do twojego, pełnego akceptowanej, ba!-
            promowanej niedoskonałości i zapóźnienia umysłowego. Byłem wiele razy i w
            niemczech i we Francji i w W.Bryt.- tak skończy twój świat. Ja w takim nie chcę
            żyć.
            • gulcia77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:08
              A co ci tam tak przeszkadzało??? Że każdy żyje po swojemu??? Ja bym właśnie w
              takiej Polsce chciała żyć, gdzie nikt mi nie będzie mówił, co jest dobre a co
              złe apriori
              • lolek0000 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:16
                a priori to nie można w Polsce publicznie źle mówić o panoszeniu się
                syjonistów, a w Niemczech i G.B. jest karane więzieniem. Taka specyficzna
                wolność słowa. Media faktycznie kontrolują i u nich i u nas to, co robi rząd,
                ale kto rządzi mediami? Zwłaszcza u nas, tymi rzeszami "niezależnych"
                dziennikarzy.
                Normalnie mam tubę z tych rzekomo niezależnych.
                • piwi77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:27
                  lolek0000 napisał:

> a priori to nie można w Polsce publicznie źle mówić o panoszeniu się
                  > syjonistów, a w Niemczech i G.B. jest karane więzieniem.

Nieprawda, krytyka syjonizmu nie jest w żadnym z przytoczonych krajów karana.
              • z2006 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 18:36
                gulcia77 napisała:

> A co ci tam tak przeszkadzało??? Że każdy żyje po swojemu???
                Polecam lekturę psalmu drugiego.
                • kolter Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 18:39
                  a ty zacznij od ksiegi wyjscia tam jest dekalog porownaj go do swojego z
                  katechizmu i zastanow sie czemu sie nie zgadza !!
                  • z2006 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 05.04.07, 08:38
                    Myślę, że "nie zgadza się", bo tak nakazują względy duszpasterskie. To nie kult
                    bożków jest teraz zagrozeniem, ale bałwochwalstwo wobec wartości tego świata
                    (np. pieniądza).
            • piwi77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:09
              Nie ma sprawy, nikt Ci nie każe wyruszać w drogę.
    • galan12 hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 14:55
      hokus-pokus nie ma strony - CUD ??????????
      • gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 14:56
        zdecydowanie cud!!!! santo subito Wojtyła zareagował :))))
        • sagi2007 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 14:58
          pomogli polscy internauci zalewajacy Die WElt komentarzami
          • gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:00
            No bo taka jest natura jego cudów!!! Wierzę w to, ze ludzki umysł ma nieodkryte
            jeszcze właściwości i może sam się zasugerować (raczej tak widzę "cud"
            ozdrowienia zakonnicy), ale Wojtyła raczej mało miał z tym wspólnego
            • sagi2007 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:05
              jestes zasugerowana przez ...."wyborcza"
              • gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:10
                Prawie nie czytam, generalnie rzadko się czymś sugeruję. A "wyborcza"... Ano
                jest jaka jest. Lepsza niż "Nasz Dziennik" czy "Rzeczpospolita", choć pełno w
                niej hipokryzji. Nie ma w tym kraju prawdziwie laickiej, dobrze zrobionej gazety
                codziennej. Niestety :((
                • sagi2007 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:16
                  to niby GW jest ..klerykalna ?
                  • gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:22
                    Mocno śmierci hipokryzją, i trzepie kasę na "wspomnieniach o Papieżu" reedycjach
                    jakichś filmików o nim etc...
                • kartoflisko Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:18
                  Daj se siana, ruski smieciu.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60245202&a=60251291
    • galan12 T-rex Giertych poruszy to w Brukseli -będzie ubaw 04.04.07, 14:57
      T-rex Giertych poruszy to w Brukseli -będzie ubaw
    • galan12 subito blokada gospodarcza Niemiec !!!!!!!!!!!!! 04.04.07, 15:00
      subito blokada gospodarcza Niemiec !!!!!!!!!!!!!
    • amanasunta53 Ciekawe czy D.I.R też będzie taka ,,wolność''? 04.04.07, 15:01
      W Niemieckiej Islamskiej Republice,w która Niemcy zmienią się niebawem,nie
      `wolno będzie kpić z mułłów.Niedobitki spedalonych Germanów szybko
      podporządkują się tureckiej ,,rasie panów''.
    • j_mat "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 15:02
      No i mamy teraz sprawdzian z wolności słowa. Interesujący w kontekście
      niedawnych karykatur Mahometa i reakcji na nie państw islamskich. Ciekawe, że
      islamiści w ONZ, którzy uchwalili tamże niedawno dopuszczalność ograniczenia
      wolności słowa w obronie uczuć religijnych mówią jednym głosem z obrońcami
      rzekomo zagrożonego autorytetu Wojtyły...
    • rrob ech ten niemiecki humor 04.04.07, 15:03
      szkoda, że poza niemcami nikt na świecie go nie rozumie.
      motlc.wiesenthal.com/atf/cf/%7B2C11ED9A-B24E-4C15-BD70-D76A90D2529F%7D/fig1.gif
      • piwi77 Podobnie nikt nie zrozumie polskiego humoru. 04.04.07, 15:07
        Bo świat jako polski dowcip kwalifikuje naszą egzaltację cudami nieżyjących
        ludzi, przy jednoczesnym potępianiu naszych faktycznych sukcesów (vide Wałęsa,
        Balcerowicz).
        • lolek0000 wałęsa to faktycznie był humorystyczny sukces... 04.04.07, 15:13
          A propose dowcipów i poczucia humoru:
          Na dyskotece w Niemczech bawił się Rosjanin, z napisem na koszulce:
          "TURCY MAJĄ TRZY PROBLEMY". Nie trwało długo, stanął przed nim Turek,
          byczysko chłop:
          - Ty, a w ryj chcesz?
          - To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja.Ciągle
          szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu.
          Dyskoteka się skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam na niego tłum Turków czeka.
          - No, teraz się z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie.
          - A to jest drugi z waszych problemów - powiedział Rosjanin - Nie potraficie
          załatwiać spraw po męsku sam na sam, tylko zawsze musicie zwoływać
          wszystkich "swoich".
          - Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy, wyciągając noże.
          - I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin wyciągając
          kałasza - zawsze na strzelaninę przychodzicie z nożami...

• wet3 Re: piwi77 04.04.07, 15:13
          piwi77 napisał:

> Bo świat jako polski dowcip kwalifikuje naszą egzaltację cudami nieżyjących
          > ludzi, przy jednoczesnym potępianiu naszych faktycznych sukcesów (vide
          Wałęsa,
          > Balcerowicz).

O ile twierdzisz, ze naszym faktycznym sukcesem jest Walesa i Balcerowicz, to
          reprezentujesz tylko i wylacznie szwabski humor - i to w 100 procentach. Moje
          kondolencje!
          • piwi77 Re: piwi77 04.04.07, 15:19
            Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe
            sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie.
            • wet3 Re: piwi77 04.04.07, 15:27
              piwi77 napisał:

> Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe
              > sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie.

Pomyliles wyraznie ducha Solidarnosci 1980-81 z okraglostolowa zdrada Walesy
              oraz dobijanie dospodarki polskiej (likwidowanie, celowe doprowadzanie do
              upadku i sprzedaz za grosze bardzo wielu rentownych przedsiebiosstw!!!) przez
              Aarona Bucholza vel L.Balcerowicza ze stajni Sorosa!
              • magazynio1 piwi77 - mysle tak jak Ty, gdzie reszta Polakow.. 04.04.07, 15:29
                wet3 napisał:

> piwi77 napisał:
                >
                > > Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe
                > > sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie
                > .
                >
                > Pomyliles wyraznie ducha Solidarnosci 1980-81 z okraglostolowa zdrada Walesy
                > oraz dobijanie dospodarki polskiej (likwidowanie, celowe doprowadzanie do
                > upadku i sprzedaz za grosze bardzo wielu rentownych przedsiebiosstw!!!) przez
                > Aarona Bucholza vel L.Balcerowicza ze stajni Sorosa!
              • piwi77 Re: piwi77 04.04.07, 15:30
                wet3 napisał:

> piwi77 napisał:
                >
                > .
                >

Nie mam zamiaru dyskutować z tezami powtarzanymi za antysemicką rozgłośnią,
                katolickiego zakonnika, Rydzyka.
                • gulcia77 Re: piwi77 04.04.07, 15:31
                  Masz rację piwi, to poniżej godności Polaka
                  • lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 15:46
                    albo to dwa nicki jednego gościa, albo bliźniaki.
                    • gulcia77 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 15:47
                      nie jestem gość tylko gościówa. Ale fajnie, ze jest parę osób w tym kraju,
                      którzy mają normalne poglądy. Pozdrawiam piwi!
                      • piwi77 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 15:49
                        Pozdrawiam! I głowa do góry. Bój to jest ich już ostatni.
                      • lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:14
                        osób tych, jak widać jest dokładnie parę, a konkretnie: para.
                        Natomiast poglądy tego typu możnaby okeslić cytując autorów pewnej zabawnej
                        stronki:hucpiarstwo, świństwo Orwell'owskie, arcy-bydlackie, kpiarskie i
                        szujowskie.
                        Zbyt mocne? możliwe, ale jakim językiem polemizować z ludźmi Urbana?
                        • magazynio1 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:17
                          lolek0000 napisał:

> osób tych, jak widać jest dokładnie parę, a konkretnie: para.
                          > :D
                          > Natomiast poglądy tego typu możnaby okeslić cytując autorów pewnej zabawnej
                          > stronki:hucpiarstwo, świństwo Orwell'owskie, arcy-bydlackie, kpiarskie i
                          > szujowskie.
                          > Zbyt mocne? możliwe, ale jakim językiem polemizować z ludźmi Urbana?

Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie,
                          polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur.

P.S. IVRP nie istnieje podobnie jak lze-elity i wyksztalciuchy :D
                          • lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:22
                            "Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie,
                            polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur".

Nie retorycznej strony zrozumiałeś pytania. Jak polemizować oczekując, że
                            będzie się zrozumianym przez drugą stronę? I czy wogóle warto?
                            • magazynio1 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:25
                              lolek0000 napisał:

> "Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie,
                              > polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur".
                              >
                              > Nie retorycznej strony zrozumiałeś pytania. Jak polemizować oczekując, że
                              > będzie się zrozumianym przez drugą stronę? I czy wogóle warto?

Zrozumialem doskonale.
                              P.S. Ciekawa skladnia 1 zdania :D bez urazy
                              • lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:32
                                A, bo się zagapiłem na inną stronkę. Nie ma o co się gniewać.
                          • lolek0000 piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:30
                            "Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie,
                            polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur".

Nie retorycznej strony zrozumiałeś pytania. Jak polemizować oczekując, że
                            będzie się zrozumianym przez drugą stronę? I czy wogóle warto?
                • wet3 Re: piwi77 04.04.07, 15:39
                  piwi77 napisał:

> Nie mam zamiaru dyskutować z tezami powtarzanymi za antysemicką rozgłośnią,
                  > katolickiego zakonnika, Rydzyka.

To nie dyskutuj. Pozostan przy swoim czysto niemieckim poczuciu humoru i nie
                  truj ludziom tylkow.
                  • lolek0000 Re: piwi77 zachowuje się jak typowy 04.04.07, 15:43
                    brązowy język Urbanowego "Nie" .
                    Do pełni obrazu brakuje tu tylko plugawego języka
                    • piwi77 Re: piwi77 zachowuje się jak typowy 04.04.07, 15:47
                      Do Urbanowego Nie, jest mi bliżej niż do ND. To chyba jeszcze nie jest zakazane
                      w naszym bogobojnym kraju?
                • www.agnieszka Re: piwi77 05.04.07, 00:34
                  ależ podyskutuj. nie znalazleś ani jednego argumentu na tezy weta3,
                  prawdopodobnie dlatego, ze ich nie ma.
              • mark.parker Re: piwi77 04.04.07, 18:53
                Rozumiem, że jesteś obłąkany, ale czy zaraz musisz się tym chwalić?

wet3 napisał:

> piwi77 napisał:
                >
                > .
                >
          • johnka7 Wałęsa jest symbolem 04.04.07, 15:22
            a jego nazwisko kojarzone z Polską zna cały świat, o takich np. Kaczyńskich za
            dwa - trzy lata nawet w Polsce nikt nie będzie pamiętał.
            • wet3 Re: johnka7 04.04.07, 15:31
              johnka7 napisała: > Walesa jest symbolem

> a jego nazwisko kojarzone z Polską zna cały świat, o takich np. Kaczyńskich
              za
              > dwa - trzy lata nawet w Polsce nikt nie będzie pamiętał.

Walesa jest symbolem zdrady idealow Solidarnosci oraz powolania do zycia PRL-
              bis (ktora doskonale funkcjonowala przez 16 lat!!!) przy pokretnym stole.
              • gulcia77 Re: johnka7 04.04.07, 15:32
                no!!! to co teraz mamy to PRL tertio, najbardziej zgodne z duchem pierwowzoru
                • wet3 Re: gulcia77 04.04.07, 16:06
                  gulcia77 napisała:

> no!!! to co teraz mamy to PRL tertio, najbardziej zgodne z duchem pierwowzoru

PRL to chyba nie! Dlaczego? - Bo stopniowo rozwala sie uklad okraglostolowy
                  bedacy przedluzeniem PTL-u. Szkoda, ze uparlas sie aby tego nie widziec i
                  wolisz na zlosc cioci odmrozic uszy.
                  • magazynio1 Re: gulcia77 04.04.07, 16:07
                    wet3 napisał:

> gulcia77 napisała:
                    >
                    > > no!!! to co teraz mamy to PRL tertio, najbardziej zgodne z duchem pierwow
                    > zoru
                    >
                    > PRL to chyba nie! Dlaczego? - Bo stopniowo rozwala sie uklad okraglostolowy
                    > bedacy przedluzeniem PTL-u. Szkoda, ze uparlas sie aby tego nie widziec i
                    > wolisz na zlosc cioci odmrozic uszy.

szkoda, ze nie doceniasz tego, ze mozesz to napisac. Na Bialorusi nie wolno. A
                    tam bysmy byli gdyby nie geniusz Walesy i Okragly Stol. Pozdrow Ojca Rydzyka.
                    • wet3 Re: magazynio1 04.04.07, 16:17
                      magazynio1 napisał:

> szkoda, ze nie doceniasz tego, ze mozesz to napisac. Na Bialorusi nie wolno. A
                      > tam bysmy byli gdyby nie geniusz Walesy i Okragly Stol. Pozdrow Ojca Rydzyka.

Moge to pisac nie dzieki zaslugom Walesy, tylko dzieki tym silom, ktore
                      postanowily skonczyc z komunizmem - na co Ani Walesa, ani JP2 NIE mieli zadnego
                      wplywu! Nie kaz mi wierzyc w mity!
                      • magazynio1 Re: magazynio1 04.04.07, 16:19
                        wet3 napisał:

> magazynio1 napisał:
                        >
                        > > szkoda, ze nie doceniasz tego, ze mozesz to napisac. Na Bialorusi nie wol
                        > no. A
                        > > tam bysmy byli gdyby nie geniusz Walesy i Okragly Stol. Pozdrow Ojca Rydz
                        > yka.
                        >
                        > Moge to pisac nie dzieki zaslugom Walesy, tylko dzieki tym silom, ktore
                        > postanowily skonczyc z komunizmem - na co Ani Walesa, ani JP2 NIE mieli zadnego
                        >
                        > wplywu! Nie kaz mi wierzyc w mity!

ojej, a jakiez to SILY zadzialaly powiedz. Jakies nieczyste mroczne sily chyba
                        bo nic o nich nie wiem a czytam gazety od dawna.
              • magazynio1 Re: johnka7 04.04.07, 15:34
                wet3 napisał:

>
                > Walesa jest symbolem zdrady idealow Solidarnosci oraz powolania do zycia PRL-
                > bis (ktora doskonale funkcjonowala przez 16 lat!!!) przy pokretnym stole.

TYLKO I WYLACZNIE W POLSCE. Dla myslacych Polakow (niewielu) jest Noblista i
                jedynym Europejczykiem ktory mial "standing ovation" w Kongresie USA. A Rydzyk
                co powie, staje sie prawda i tyle. Swiety na maxa.
                • gulcia77 Re: johnka7 04.04.07, 15:36
                  Hmm Wojtyła santo po śmierci, a ojdyro już teraz?
                  • piwi77 I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 15:57
                    nie chcę trafić tam, gdzie idzie całe to towarzystwo w rodzaju tych, których
                    wymieniłaś.
                    • gulcia77 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 15:58
                      od 10 lat ŚĄÓĘ całkowicie odcięłam się od kościoła! I jest mi duuużo lepiej w życiu
                      • piwi77 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 16:08
                        Mogę Ci tylko pogratulować z lekką dozą zazdrości. Bo ja jestem dopiero 3 lata,
                        tak naprawdę poza. Ale też jest mi duuużo lepiej.
                      • z2006 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 18:41
                        "Biada wam, którzy się dzisiaj radujecie."
                        • kolter Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 18:42
                          a moze zacytuj slowa z dekalogu mowiace o nie tworzeniu sobie wizeronow ani
                          niczego przd czym mozecie padac na pyski !!
                          • z2006 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 05.04.07, 08:39
                            W Nowym Przymierzu nastał czas nowej ekonomii obrazów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka