lewy_kaczor 11.04.07, 07:07 świątyń u nas mało...niech Rydzu buduje...słuchacze superradia mu to sfinansują...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wicker.man73 O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 07:21 I pomyśleć, że ten ..iec naprawdę rozdaje karty w tym durnowatym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Oczywiście, że wierzeje! 11.04.07, 08:53 "Pierzeje" a właściwie pierzeja to rząd fasad budynków. Przypomina mi to raczej nie Sarumana ale cykl "Diuna" i kult Boga-Imperatora Diuny, Leto Atrydy. Jego hala spotkań z wiernymi miała kilometr długości a plac przed nią następny kilometr... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl A cudowny obraz wygląda tak: 11.04.07, 09:11 A tak wygląda cudowny obraz z sanktuarium Rydzyka: images2.fotosik.pl/17/0ker6ssegia7u9yd.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Juz dawno na ojca T. Rydyka nie plulismy 11.04.07, 14:02 Nawet rozne niemoty i obszczajmurki wlaczaja sie do dziela rabego michnika. anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > A tak wygląda cudowny obraz z sanktuarium Rydzyka: Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Juz dawno na ojca T. Rydyka nie plulismy 11.04.07, 14:38 Właśnie masz okazję Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Juz dawno na ojca T. Rydyka nie plulismy 11.04.07, 16:45 charnel napisał: > Właśnie masz okazję > Jak entelegentnie zauwazyles, pisze to w imieniu Gabzdety Wyborowej i jej fanow, jak anuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Rydzyk najlepszym dowodem na istnienie diabła 11.04.07, 16:53 Ciekawe kto za 10 lat będzie jeździł do tego "sanktuarium"? :) Tymczasem Rydzyk i KK skutecznie odwracają uwagę ludzi od jedynej Osoby godnej czci i kultu i budują kult JPII... Przypomnijcie sobie 1 i 2 przykazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 bałwochwalstwo w Polsce kwitnie jak za czasów poga 11.04.07, 16:54 pogan. Przypomnijcie sobie 1 i 2 przykazanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: 11.04.07, 17:13 kronopio77 napisał: > bałwochwalstwo w Polsce kwitnie jak za czasów pogan. > Przypomnijcie sobie 1 i 2 przykazanie :) A Wy jakiego boga wyznajecie towarzyszu konopio? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 11.04.07, 17:22 pewno tego samego co i ty poszleku ale twoi kaplani zapomnieli ci powiedziec ze w 4 wieku naszej ery szfalszowali dekalog !! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ja sobie nie życzę. 11.04.07, 17:29 poszeklu napisał: > > Jak entelegentnie zauwazyles, pisze to w imieniu Gabzdety Wyborowej > i jej fanow, jak anuszka. A pytałeś Anuszkę oraz pozostałych fanów, czy życzą sobie, żebyś pisał w ich imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ja sobie nie życzę. 11.04.07, 19:39 Po pierwsze, nikt mnie nie pytał, czy jestem fanką GW. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Ja sobie nie życzę. 12.04.07, 00:49 i nie zapyta. tow. poszczeklu nie jest tu od zadawania pytan, tylko od pieprzenia kotka przy pomocy mlotka, takie oto zaszczytne zadanie wyznaczyla mu Partia, spocznij. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Oczywiście, że wierzeje! 11.04.07, 17:23 mikrobyznesmen napisał: > > Przypomina mi to raczej nie Sarumana ale cykl "Diuna" i kult Boga-Imperatora > Diuny, Leto Atrydy. Jego hala spotkań z wiernymi miała kilometr długości a plac > przed nią następny kilometr... W sam raz coś dla ojca Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 bez relikwi JPII to lipa będzie......... 11.04.07, 09:09 Czy jak zostane zakonnikiem lub założę jakiś związek wyznaniowy to nikt ode mnie nie zażąda papierków za co postawie se chałupę? tfu tfu, t.j. świątynie chciałem powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Re: bez relikwi JPII to lipa będzie......... 11.04.07, 10:42 Biznes mocno obsadzony, ciezko sie bedzie przebic z produktem :( Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: bez relikwi JPII to lipa będzie......... 11.04.07, 14:05 Bozia nie dala rozumu, nic nie poradzisz, chcbys sie poobkladal obrazkami lenina, stalina, putina, czy stoltzmana. Odpowiedz Link Zgłoś
rombillko Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 08:49 WOJCIO RYDZYK BUDOWAC CHCE A TORUNIU DRUGI WATYKAN A A DYREKTROEM BęDZIE SEKTORYDZYK .NIEMA NA CO WYDAWAC PIENIEDZY SKRADZIONYCH NAM NIECH LEPIEJ WSPOMAGA BIEDNYCH,HOSPICJA ITP!! Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 23:56 No pewno pomyslał, ze gdzies musi swe doczesne szczatki podziac, a wiec, jakis skromny grob.......czas zaczac budowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kosand a niech sobie buduje, tylko za swoja kasę. 11.04.07, 07:29 Ja go odwiedzał nie będę, mam inne z tradycjami i blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r a penie że tak... niech se buduje!! 11.04.07, 09:11 to akurat mi nie przeszkadza dopóki nie będzie wołał o kasę z budżetu tak jak na Świątynię Opatrzności... jak se Rydzu zbuduje sanktuarium za pieniądze z tacy od mocherowych babć to chwała mu za to i zbawienie ;)) ------------------- Pomóżcie w projekcie - Klik TU A TU - wieczorne marudzenia zgreda Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Nie czas na mauzoleum ? 11.04.07, 07:29 Albo choc malutka piramide . Przeciez wiecznie biedak nie bedzie zyl Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl "nie zabierze do grobu" 11.04.07, 07:41 indianski napisał: > Albo choc malutka piramide . Przeciez wiecznie biedak nie bedzie zyl Niby nie - ale grobowca też nie potrzebuje. Prawdopodobnie liczy na to, że pójdzie żywcem do nieba, jak patronka jego radiowego biznesu :-). Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Pycha,chciwosc i zazdrosc (o Lichen)! 11.04.07, 11:18 cynik.pl napisał: > indianski napisał: > > > Albo choc malutka piramide . Przeciez wiecznie biedak nie bedzie zyl > > Niby nie - ale grobowca też nie potrzebuje. Prawdopodobnie liczy na to, że > pójdzie żywcem do nieba, jak patronka jego radiowego biznesu :-). Pewnie pojdzie zywcem, tylko nie wiadomo gdzie! Chyba do diabla (z nim)! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Nie czas na mauzoleum ? 11.04.07, 09:50 Mauzoleum? po co, przecież to tylko 3 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr363 A na czym polega owa "cudownosc" obrazu? 11.04.07, 07:34 Kartoflanke gotuje czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: A na czym polega owa "cudownosc" obrazu? 11.04.07, 07:44 piotr363 napisał: > Kartoflanke gotuje czy co? Kartoflankę - porażające! A może jeszcze kaczkę z sosem z rydzów i potrawkę z kota na przystawkę??? Ty chyba jesteś jakiś Niemiec z układu, co? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Re: A na czym polega owa "cudownosc" obrazu? 11.04.07, 08:11 No właśnie - to że obraz wisiałw kaplicy JP2 to chyba za mało aby ogłosić go cudownym. A tak wogóle to jakby rydzyk budował gdzieś drugie sankturium z "cudowym" obrazem to oferuje swój, wiszący nad moim łózkiem. Piękny porteret Madonny, kupiony na wiejskim odpuście, tylko nie pamiętam gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Gdzie jesteś prymasie Glempie? Jesteś podobno 11.04.07, 07:40 nadal głową kościoła a więc broń dobrej pamięci JPII, nie pozwól aby Kościół Powszechny stał sie Rydzykową kruchtą. Ja, jak i wielu katolików nie życzę sobie aby obraz będący własnością parafii na Krzeptówkach dawano komuś w prezencie.. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Gdzie jesteś prymasie Glempie? Jesteś podobno 11.04.07, 07:52 Problem w tym, że Rydzyk jako redemptorysta może robić co mu się podoba a Glemp może mu naskoczyć :)... z tego co pamiętam zakony są wyłączony spod władzy lokalnych kacyków. Pytanie czy nowy papa będzie miał jaja żeby się zająć sprawą ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Gdzie jesteś prymasie Glempie? Jesteś podobno 11.04.07, 07:54 pana rydzyka stac na to zeby kupowac sobie polskich biskupow , a benek opiera sie na ich opini ,wiec rydz długo nam jeszcze pofuhreruje w toruniu !! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsowa Re: Gdzie jesteś prymasie Glempie? Jesteś podobno 11.04.07, 08:07 jest nie tylko prymasem, ale także kardynałem więc przynajmniej może pogadać z Papą. i raczej nie znajdzie się drugi kapłan tej rangi mogący podważyć prośbę kardynała Glempa Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdzie jesteś prymasie Glempie? Jesteś podobno 11.04.07, 18:07 lambert77 napisał: > Problem w tym, że Rydzyk jako redemptorysta może robić co mu się podoba a Glemp > może mu naskoczyć :)... Dokładnie. > z tego co pamiętam zakony są wyłączony spod władzy > lokalnych kacyków. Dobrze pamiętasz. > Pytanie czy nowy papa będzie miał jaja żeby się zająć sprawą > ojca dyrektora Zanosi się na to, że - jak jego poprzednik - też uważa, że taki Rydzyk się Kościołowi opłaci, w ostatecznym rozrachunku. Był nawet czas, że nuncjusz (abp. Kowalczyk) bardzo ostro się wypowiedział, w końcu - w imieniu papieża i co? I nic. Przyschło. PS.: Lambert, śliczny dzidziuś! Gratuluję Tacie(?). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Nie wiedzialem, ze x.Drozdek podarowal o.Rydzykowi 11.04.07, 07:44 cala kaplice; . "Obraz, który ma być obiektem kultu, od 1982 r. wisiał w głównym ołtarzu prywatnej kaplicy Jana Pawła II w Watykanie. O. Rydzyk dostał ją od ks. Mirosława Drozdka, kustosza sanktuarium na Krzeptówkach w Zakopanem." . Przy nastepnym pobycie w Watykanie musze sprawdzic, czy kaplica jeszcze jest na swoim miejscu. Zreszta, GW nie napisala, w jaki sposob x.Drozdek przekazal kaplice o.Rydzykowi: helikopterem przewiozl??? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Nie wiedzialem, ze x.Drozdek podarowal o.Rydz 11.04.07, 07:53 jak bedziesz u benka to przy okazji zapytaj go ile to janek przed tym obrazem rozwiazał problemow ludzkosci? jakos mocno mnie to ciekawi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Re: Nie wiedzialem, ze x.Drozdek podarowal o.Rydz 11.04.07, 07:56 no nie: ja sie zajme szukaniem tej kaplicy; chce sprawdzic na ile GW jest wiarygodna; przeciez dla takich jak Ty to jedyne "powazne" zrodlo informacji; czyzby napisali nieprawde??? milosnik_watykanu napisał: > jak bedziesz u benka to przy okazji zapytaj go ile to janek przed tym obrazem > rozwiazał problemow ludzkosci? jakos mocno mnie to ciekawi Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Nie wiedzialem, ze x.Drozdek podarowal o.Rydz 11.04.07, 07:59 dlamnie jest to zrodłem prawdy , tak jak dla ciebie faszystowski nasz dzienniczek Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsowa Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 07:50 jeśli ktoś mu to wyświęci to moja noga więcej na terenie należącym do Kościoła Rzymskokatolickiego nie stanie, przejdę na Luteranizm (jeśli wcześniej tego nie zrobię)... Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 07:53 :) sam sobie poświęci Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsowa Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 07:59 bez biskupa się nie obejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 10:28 A se zawoła swojego przydupasa biskupa Dydycza z Drohiczyna, Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 10:53 Sraczynski, Wszyscy biskupi kochaja ojca Tadeusza. Wszyscy Chrzescijanie kochaja ojca Tadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 07:53 No i bardzo dobrze! A cóż to aż tak bardzo martwi GW?... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro No to Giertych bedzie mial nowe miejsce na 11.04.07, 07:56 pielgrzymki ze swoimi moherami.Bedzie cudownie. Moze tam sie tez zaczna rozmnazac jak kroliki. Polska moherowa. Bedzie coraz fajniej! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 07:56 bardzo dobrze bedzie jezeli za normalne pieniadze kupu grunt bez normalnych dla nich upustow , , a jeszcze normalniej kiedy nie wyciagnie łap po publiczne pieniadze !! Odpowiedz Link Zgłoś
volandina O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 07:55 Niech buduje, nieroby beda mialy gdzie pielrzymowac. Co za durny obyczaj. Niech Rydzyk opowie swoim wyznawcom gdziez to np. apostolowie pielgrzymowali? Albo ktore obiekty , obrazy, miejsca, nakazal odwiedzac i holubic nasz Pan, Jezus Chrystus? Zrobili z wiary jakis cyrk. Niech przypomna jak Chrystus pogonil rydzyko-podobnych ze światyni. Szatan w skorze klechy, czy jego wyznawcy zdaza sie upamietac? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Fajnie, przyjadą turyści, cały region zarobi... 11.04.07, 07:56 ... i PKB nam wzrośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Fajnie, przyjadą turyści, cały region zarobi. 11.04.07, 07:58 jednynym ktorym zarobi to rydz i jego pretoroanie Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 07:59 pobudzi do wiekszej produkcji dzieci ku chwale Ojca Palanta! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 08:00 od dawna nikt nie ukrywa ze najwiecej kondomow sprzedaje sie w polsce w czestochowie , szczegulnie w okolicach sierpnia!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 08:02 tego nie wiedzialem! A co na to w takim razie Ojciec Palant??! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 08:04 niewiem czy tadziu uzywa kondomow kiedy obrabia swoich ministrantow Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 08:17 chyba nie bo nie slyszalem ngdy "o cudzie zajscia w ciaze" przez faceta! No ale jak on takie cuda czyni to moze mu sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
nokryd Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 10:04 milosnik_watykanu napisał: > od dawna nikt nie ukrywa ze najwiecej kondomow sprzedaje sie w polsce w > czestochowie , szczegulnie w okolicach sierpnia!! SZCZEGÓLNIE - gamoniu. Zainteresuj się Słownikiem Ortograficznym a nie kondomami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 10:16 sram na ortografie , liczy sie sens wypowiedzi kleszy przydupasie Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 11:27 i bardzo dobrze! Jak go ortografia boli to niech idzie na skarge do Ojca Palanta, ze Polacy pisac nie umieja... Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: A beda tez "moherowe sex kluby"? Moze to ich 11.04.07, 11:39 Zoro, jak dozyjesz Moherowego wieku to bedzie cie interesowala tylko modlitwa i twoja dusza. O ciele zapomnisz zupelnie ( i dobrze bo bedzie takie brzydkie) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Reklama to podstawa!! 11.04.07, 08:03 Będzie piękne, z cudownym obrazem Matki Bożej, przed którym Jan Paweł II rozwiązywał problemy świata - zapowiedział padre Rydzyk A który to konkretnie problem rozwiązał JP II przed tym obrazem?? Odpowiedz Link Zgłoś
marekcp Re: Reklama to podstawa!! 11.04.07, 08:41 > A który to konkretnie problem rozwiązał JP II przed tym obrazem?? No, np. kiedy Serbowie zgwałcili 10000 muzułmanek nasz papa poważnie zmartwił się czy aby te muzułmanki nie przerwą ciąży. Taki ludzki był nasz papa. Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Re: Slowianskie geny ! 11.04.07, 10:10 Aaaa, to nasz rodak, Slowianin. Popieral rozprzestrzenianie sie slowianskich genow wsrod innowiercow. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof-mroziewicz Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 08:07 Nie widze nic niestosownego w tworzeniu duchowego zaplecza dla pracy ewangelizacyjnej podjetej przez Ksiezy Redemptorystów w Toruniu i Warszawie. Radio Maryja i Telewizja Trwam napotykaja w calej Polsce tyle zla i nonsensów, ze trudno normalnemu czlowiekowi to wszystko uniesc i przetrawic. Chca te wszystkie potrzeby Polaków przedkladac na modlitwie Matce Bozej przed jej czestochowskim wizerunkiem. Przeciez sam papiez spedzal kazda wolna chwile przed tymze wizerunkiem i tam regenerowal swe sily duchowe do podejmowania codziennie od nowa swego apostolskiego zadania. I w tej jakze zrozumielej potrzebie duchowej Aaron Szechter dopatrzyl sie czegos niestosownego? A w kampaniach nienawisci prowadzonych przez Imperium Michnika nie ma nic niestosownego? A ilez przewrotnosci kryje sie za organizowaniem pielgrzymek na grób Kuronia? I my to wszystkie kretynstwa mamy kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
resu Chyba jaja sobie robisz? 11.04.07, 08:29 Przeczytaj tylko siebie uważnie, jeśli piszesz poważnie, "normalny człowieku" - kto wypisuje i wierzy w kretyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 09:49 Sto razy wolę Michnika niż Rydzyka ,ktorego super silne nadajniki zlokalizowane sa poza Uralem . A tam jak wiadomo Watykan nie rezyduje ! Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 11:09 Ewangelie? A czyja to ewangelie, jaka? Pokaz w ktorym miejscu Jezus nakazal czcic swoja matke, nie mowiac juz o innych osobach (por. "nie bedziesz nikogo na ziemi nazywal Ojcem) czy obrazach? Pokaz, w ktorym miejscu szerzyl strach, pokazywal wrogosc i brak szacunku dla blizniego? W ktorym miejscu oskarzal? Ewangelia oznacza dobra wiadomosc - o Bozej lasce, Jego milosci i pokoju, ktory On daje. Czy Radio Maryja glosi pokoj? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 11:15 Dla kuronia planujemy pomocnicze sanktuarium za dodatkowa oplata. Mamy jego dzinsy jako relikwie. Nie wiemy czy prac czy wywiesic w stanie naturalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 11:21 Na swietym kuroniu tez mozna zarobic. Staramy sie w urzedzie patentowym o wylaczne prawa na Jego kult Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 11:25 Oferujemy za zaliczeniem pocztowym pamiatki o Sw. Jacku: 1) Kalendarz z aktami strzelistymi SW. Jacka - 25 zlotych 2) Butelka ulubionej wody ognistej Sw. Jacka- 50 zl ( Wino Jankowskiego gratis) Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 11:56 pewnie myslisz o sobie, ze jestes katolikiem. ta... z cala pewnoscia nim jestes, bo chrzescijaninem niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 11.04.07, 11:28 leonard3 napisał: > Na swietym kuroniu tez mozna zarobic. Staramy sie w urzedzie patentowym o > wylaczne prawa na Jego kult Jak musisz żartować z trupów, to weź sobie jakieś truchło z Twojej bajki - trupa św. wojtyły z akwarium, czy św. dzieci od objawień na polu, będzie tak bardziej po katolicku, w swoją pierś... Odpowiedz Link Zgłoś
jam1-szy Re: Pielgrzymki do grobu Kuronia 12.04.07, 01:04 titta napisała: > Ewangelie? A czyja to ewangelie, jaka? Pokaz w ktorym miejscu Jezus nakazal > czcic swoja matke, "Magnificat16 46 Wtedy Maryja rzekła: «Wielbi dusza moja Pana, 47 i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy. 48 Bo wejrzał na uniżenie Służebnicy swojej. Oto bowiem błogosławić mnie będą odtąd wszystkie pokolenia, 49 gdyż wielkie rzeczy uczynił mi Wszechmocny. Święte jest Jego imię" "OTO BOWIEM BLOGOSLAWIC MNIE BEDA ODTAD WSZYSTKIE POKOLENIA,". A Jezus Chrystus wiszac na krzyzu powiedzial do sw. Jana (najbardzej umilowanego swego ucznia)- "OTO MATKA TWOJA" - wiec dlaczego nie chcesz przyjac Ja za swoja Matke i Ja blogostawic jak to czynia juz miliardy ludzi na swiecie? nie mowiac juz o innych osobach (por. "nie bedziesz nikogo > na ziemi nazywal Ojcem) czy obrazach? Pokaz, w ktorym miejscu szerzyl strach, > pokazywal wrogosc i brak szacunku dla blizniego? W ktorym miejscu oskarzal? > Ewangelia oznacza dobra wiadomosc - o Bozej lasce, Jego milosci i pokoju, ktory > > On daje. Czy Radio Maryja glosi pokoj? Odpowiedz Link Zgłoś
jevii Re: epoka nowego klanu 11.04.07, 08:09 Sanktuarium, dla rodzin Radia Maryja, kult obrazu... ...współczesna wersja Ku Klux Klanu nam grozi ;-) Proponuję panu dyrektorowi zamiast sanktuarium wesprzeć finansowo np. domy dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 08:18 po co nam szpitale i szkoly budujmy koscioly buahahahahhaa brawo rydzyk rzad ci to sfinansuje jako nadpremierowi d ci koejne kiladziesiat baniek potem znowu opipeszysz kartofli hahhahahahahaaha trzymaj ich krotko na smyczy Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Znowu kopia? Watykan oryginałów nie rozdaje. 11.04.07, 08:18 Oj, Rydzyk, Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Rydzyk liczy na "błogosławioną winę"?! 11.04.07, 08:50 Pewien magnat (Radziwiłł czy Sapieha? nie pamiętam) w XVII w. wykradł z pałaców papieskich obraz Matki Boskiej "Santa Maria de Guadelupe" i przewiózł do swych podlaskich włości. Uczynił to, bo podobno tak mu Matka Boska nakazała we śnie. Obraz nie wrócił do Rzymu, znajduje się do tej pory w Kodeniu koło Białej Podlaskiej i jest obiektem kultu. Jest to tak zwana "wina błogosławiona" czyli przewinienie, z którego wynikło dobro (a przynajmniej KK tak to interpretuje). Może o. Rydzyk też tak interpretuje swoje wszystkie poczynania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja szkoła ryjdzyka jak hotel Gołębiewskiego wygląda.. 11.04.07, 08:24 (sory panie Gołębiewski) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 08:25 Sekta się rozwija. Ho, ho.. Jeszcze, potajemnie, zatrudni ojdyro prestidigitatora to i cuda będą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
and192 O. Rydzyk buduje sanktuarium 11.04.07, 08:25 W budowie sanktuarium nie ma nic złego! Jeżeli wierni na to łożą, bo czują potrzebę, to niech powstanie. Problemem jest tylko ten obraz! Nie podważam jego świętości ale gdyby Jan Paweł II chciał aby sanktuarium Rydzyk budował, to jemu by ten obraz dał. A dał komuś innemu, kto bardziej na ten dar zasługiwał - proboszczowi z Krzeptówek. Słowo do krzeptowskiego proboszcza - takich prezentów się nie oddaje! Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 każdy może budować co che jak prawo nie zabrania 11.04.07, 08:28 jak ojciec dyrektor ma piebniądze to dlaczego nie ma wybudować kościoła? Wszak to zbozny cel. Niczego złego w kościele nie ucza jeno ewangeli. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: każdy może budować co che jak prawo nie zabra 11.04.07, 09:27 mannaznieba4 napisała: > jak ojciec dyrektor ma piebniądze to dlaczego nie ma wybudować kościoła? > Wszak to zbozny cel. Niczego złego w kościele nie ucza jeno ewangeli. No właśnie, przecież budowa kościołów i ewangelizacja to jedno do czego nie można się czepiać - to przecież obowiązki Kościoła, do tego jest stworzony, a wierni we wspólnocie mają prawo oczekiwać, że z ich datków powstanie ICH wkład we wspólnotę. Aż mnie ten nius tym zaskoczył: jest o ojcu R., jako o jednym ze spadkobierców Pasterza, a nie jako o katolickim biznesmenie. Nie wierzę jednak w to, że ten katolicki biznesmen doznał objawienia i zmieni się. Ale to już jedynie moja "wiara". Alleluja i do przodu! Niech wam się ta nowa stodoła nie zawali. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 cudowny obraz oj głupi ci polacy głupi i naiwni 11.04.07, 08:52 a tadzio dalej kase będzie trzepał.... Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus A ile to będzie kosztowało podatników czyli nas? 11.04.07, 09:00 Bo chyba nie myślicie, że Matka Boska się dorzuci do interesu? Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Po co ta skromność? 11.04.07, 09:02 Czy Rydzyk, guru sekty radiomaryjnej, nie mógłby już wreszcie wybudować świątyni z własnym wizerunkiem w głównym ołtarzu? Odpowiedz Link Zgłoś