euromason 17.04.07, 13:02 nie plakalem po papiezu, po jurku tez nie bede Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbigniew1000 Marek Jurek wystąpił z klubu PiS 17.04.07, 13:04 Nie przepadam za nim. Albo się "zgrzał" faktycznie albo buduje kapitał polityczny robiąc kręcią robotę pisiorkom. Bardziej przekonuje mnie to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 No i dobrze, dajcie mu jeszcze wehikul czasu! 17.04.07, 13:46 Facet powinien kupic sobie wehikul czasu i przeniesc sie w sredniowiecze - tam jest jego miejsce. Im mniej oszolomstwa tym lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Niestety, sku. zdążył się już wielokrotnie 17.04.07, 13:52 ... i dlatego wystąpienie z klubu dziś już mu honoru nie przywróci. Podstawową zaletą polityka jest, aby się nie ześwinić. Na tym polega idea lustracji. Nie tylko tej bezsensownie rozdmuchanej lustracji PiSowskiej, ale lustracji w ogóle, tej w zasadzie normalnej, która istnieje we wszystkich byłych demoludach: chcemy wiedzieć, kto się ześwinił (konkretnie: kto był kapusiem), żeby takich ludzi nie wybierać. Pan Jurek głosował za rządem z Samoobroną - czyli głosował za wzmocnieniem partii gwałcicieli. To nie ma nic wspólnego z wartościami chrześcijańskimi, to ma związek z trzymaniem władzy dla kolesiów, kosztem oddawania części władzy przestępcom, świniom skończonym, a nawet weterynarzowi-aborterowi Popeckiemu. Jurek robił wszystko, żeby opóźnić uchwalenie budżetu, po to, aby dać prezydentowi pretekst (prawnie super wątpliwy zresztą) do skrócenia kadencji. Blokować prace Sejmu specjalnie po to, żeby potem Sejm był rozwiązany, to jest zwykła nieuczciwość. Jurek był mocno zaangażowany w zmianę ordynacji samorządowej. Taka zmiana, robiona na ostatnią chwilę, to nic innego jak nieuczciwe kombinacje przeciw demokracji. Po tym wszystkim Jurek jest zeświniony do końca. To nie jest żaden polityk katolicki, to jest zwyczajny polityk glisdowaty, umoczony po czubek głowy w obrzydliwe kombinacje, opryskany aborcyjnymi hormonami weterynarza. Z myślą o panu Jurku, który z dwuletnim opóźnieniem ma jakiś przypływ poczucia moralnego, wklejam wam mój stary post o Radku Sikorskim: Jak Marcinkiewiczowi kazali wziąć Leppera na wice, to się trochę stawiał, ale w końcu posłuchał. I tym sposobem politycznie się s... no wiecie co. W zamian był premierem, ale w końcu i tak Jarek go wywalił. I teraz nie ma ani honoru (bo to już nie wróci), ani posady. Zupełnie jak pani Aneta z Samoobrony. Sikorskiemu kazali wziąć Macierewicza na wice, po to aby Polska nie miała już wywiadu ani kontrwywiadu, ale za to żeby były fajne precieki prasowe. Sikorski stawiał się jak mógł, ale w końcu też się sku... i Macierewicza wziął. W zamian był ministrem obrony, ale w końcu i tak Jarek go wywalił. I teraz nie ma ani honoru (bo to już nie wróci), ani posady. Zupełnie jak pani Aneta z Samoobrony i jak Kazio Genialny Bankowiec z PiS. Proponuję, żeby Marcinkiewicz z Sikorskim razem założyli nową partię. Może się nazywać Partia Małego Rozumku. Będzie tam też miejsce dla Pani Zyty (jak wyleci z rządu) i dla Pani Anety. Podobno niektórzy ginekolodzy przywracają dziewictwo. Może do takiego doktora ci panowie mogliby pójść, może on im honor zrekonstruruje. Przyda się do uprawiania polityki, a szczególnie do bycia prezydentem. Radek na prezydenta, Kazio na Edukatora, Aneta na ministra rolnictwa, Zyta do finansów. Zobaczycie, będzie raj. O rzeczywistych problemach prawnych związanych z aborcją, czyli o tym, czym Jurek by się zajmował zamiast zmieniać konstytucję, gdyby miał rozum: www.skubi.net/tysiac.html O tym, co warto zrobić z Jackiem i Plackiem: www.skubi.net/macierewicz.html Więcej o Kaziu: www.skubi.net/komisarz.html I jeszcze o Wielkim Kaczym Bankierze: www.skubi.net/bank.html Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Marek Jurek oposcil PiS 17.04.07, 14:02 To wyrazny znak dla Kaczynskich, ze gmeranie w lustracji i w Ustawie Zasadniczej powinni robic zgodnie z wola klubu, a nie na wlasna reke. Z drugiej strony, to okazja na przesianie i pokazanie, kto z poslow PiSu jakie ma wartosci moralne, a kto jest tylko przyklejony do swojego stolka. Marek Jurek udowodnil, ze jest ponad karierowiczami. Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Zaczęło się łowienie planktonu...SLD po 3 latach a 17.04.07, 14:05 ci już teraz. Szybciej to wszystko idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Nich stworzy PCULMR, albo coś takiegi 17.04.07, 14:21 Partia Cnoty Utraconej Ludzi Małego Rozumku ma szansę zebrać sporo głośnych nazwisk: Od Jurka z kolegami, przez Anetę Krawczyk, po Marcinkiewicza. Takiej lewatywy, jaką prawicy funduje Jurek podpuszczony przez Giertycha, nie mogli sobie nawet wymarzyć betoniarze od Millera. A wszysko z imieniem boskim na ustach! Rachunek zapłacą bracia specjalizujący się w populiźmie bez żadnych granic. Czasami miło jednak popatrzeć, jak w praktyce realizuje się powiedzenie o wpadaniu we własnoręcznie wykopane dołki. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:kochajcie prezydenta i cały PiS 17.04.07, 14:45 „Nie mogę powstrzymać się od przeklinania, gdy ja czytam na rząd takie bluzgania. Czy was już całkiem zamuliło ludzie, jakaś zaraza w kraju jak w psiej budzie? Ludzie za brak serca damy wam rózgi, brak wody święconej wyżera wam mózgi! Mimo braku u was logicznego myślenia, życzę przez wiarę waszego ocalenia. Powtarzajcie jak refren sobie na bis, kochajcie prezydenta i cały PiS!!!!!!!!” To się podoba znakowi ryba, co o poczęciu gdyba! Oto kredo "Katotalibanu", co doszedl w "polsce" do męża stanu! Tęsknimy za "polską" sakrsowiecką , chcemy mieć dziecko z Armią Radziecką. Teraz "Rady" mamy przy parafii. Telewizję, radio, druki w poligrafii. Pluralizm dla nas zawsze był marność , więc zawłaszczyliśmy Solidarność . Przyświecały "Kurii" wyższe cele, solidarnie, ale przy "Kościele". Religijność "polaków" to bzdura, z "Klerem" się rodzi nowa kultura. Autorytety są z Pe eR eLu, szukamy nowych, lecz pośród "Kleru". Nie można dać wiary ""narodowi", tylko z biblią po drodze "Klerowi". Dlatego nie będzie referendów, przypadkowi nie wydają sądów. Nie można również ufać "sejmowi", tam są posłowie jeszcze przypadkowi. Do poczęcia stanowisko znane, nasze poglądy nieprzejednane. Dlatego za "polską" sakrsowiecką. Gejolesbijek chce z Armią Radziecką . Nikt nie począł z gwałtu w Europie, jak A. Radziecka ospały chłopie! Muchy mają ludzkie odruchy ssania i srania od poczęcia do skonania! Walcz z muchozolem! Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Jurek - jedyny sprawiedliwy w Sodomie PiS. 17.04.07, 15:44 Takie mam biblijne skojarzenia. Wiem, że przesadzone, bo Jurkowi daleko do tego tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus nie tyle przesadzone co mowiac wprost kretynskie 17.04.07, 16:13 skojarzenia bo Jurkowi tak do Bibli jak piesci do nosa. Ile ten czlowiek zla Polsce wyrzadzil to ja nie rozumiem co za cwoki mogly nan glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Marek Jurek oposcil PiS 17.04.07, 15:44 Marek Jurek to taki klejnot wśród sztucznej biżuterii jak to wczoraj ktoś dobrze w tv okreslil :] nareszcie ktos mial odwage powiedziec NIE takich bedzie wiecej aby do wyborow! Odpowiedz Link Zgłoś
k.czaya Re: No i dobrze, dajcie mu jeszcze wehikul czasu! 17.04.07, 14:02 Dokładnie tak jednej dewotki mniej (a nawet nie jednej) w Pisie wraz z nim odszedł drugi idiota/dewot Kłeczek teraz mogą leżeć pod ołtarzem w kościele i czekać na odpalenie aureolek Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead Re: No i dobrze, dajcie mu jeszcze wehikul czasu! 17.04.07, 14:28 lol76 napisał: > Facet powinien kupic sobie wehikul czasu i przeniesc sie w sredniowiecze - tam jest jego miejsce. Obawiam się, że szybko by go tam spalili na stosie. Nawet w Średniowieczu nie lubili oszołomów (nazywali ich wtedy heretykami). Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent ojoj... bo się rozpłaczemy ;) 17.04.07, 13:05 I tak nie będzie szkodził Kaczyńskiemu. Dogadają się po cichu. Obaj mają zbyt wiele do stracenia... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac zagroz 17.04.07, 13:16 Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze jednak zostac zagrozona, groziloby to niewyobrazalnymi konsekwencjami dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac zagroz 17.04.07, 13:21 Jak moge pokazac cos co nie istnieje? Rozumiem ze dla ciebie fakt ze ktos nie kapowal i SB nie ma na niego zadnych papierow jest niewyobrazalny ale musisz przyjac to do wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
and777rew Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 13:30 Może nie ma teczki bo jeszcze na świecie nie było? A może nie ma teczki pomimo, że kapował? A może jest teczka pomimo, że nie kapował? Z jakąś radosną twórczością SB? I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
euromason teczki uber alles 17.04.07, 13:37 no jak to co wtedy. nic wtedy, kto nie ma teczki ten sie dzis w polsce nie liczy. ja mam dwie na siebie jedna na zone i trzy na psa. tyle ze nie mieszkam w polsce:). Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: teczki uber alles, czyli druga natura SBeka 17.04.07, 14:07 Nawet jak nie potrzebuje, to je zaklada. Jak nie ma komu to sobie i swojej zonie, a nawet psu. Natura eSBeka. euromason napisał: > no jak to co wtedy. nic wtedy, kto nie ma teczki ten sie dzis w polsce nie > liczy. ja mam dwie na siebie jedna na zone i trzy na psa. tyle ze nie mieszkam > w > polsce:). > Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: teczki uber alles, czyli druga natura SBeka 17.04.07, 14:47 no ba! prawdziwy SBek! donosi na swojego psa! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: lesbijka_wroclaw 17.04.07, 15:15 lesbijka_wroclaw napisała: > no ba! prawdziwy SBek! donosi na swojego psa! Chociaz raz nie minelas sie z prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
euromason Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 13:33 Rozumiem ze dla ciebie fakt ze ktos nie > kapowal i SB nie ma na niego zadnych papierow jest niewyobrazalny ale musisz > przyjac to do wiadomosci. oczywiscie ze jest niewyobrazalny. zaloze sie ze gdybys byl dorosly w latach 60. to ze swoja nadgorliwoscia mialbys teczke gruba jak encyklopedia pwn, katolicki towarzyszu junkier. nie chcesz pokazac teczki, ale i tak cie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 14:03 udzielasz sie na internecie piszesz posty masz moze i blog ... zakrawa to na bycie dziennikarzem ... i jako taki podlegasz autolustracji ... przyznaj sie że nie jesteś wielbladem Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 14:12 Toz ponoc PiS mi placi, tak mnie paru cwaniakow usiluje bez przerwy oczerniac ale juz przestalem reagowac Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 14:41 To ty to robisz za darmo?! Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 14:48 tez mnie to zaskakuje. Wrecz nie moge w to uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 14:51 To czyli co? Opinii nie mozna zamieszaczac? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 15:15 a kto ci powiedział iż ustawa autolustracyjan zakłada bycie dziennikarzem tylko wtedy kiedy ci ktos płaci? przyznaj sie ze nie jesteś wielbładem Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 13:18 No. Na przyklad nowymi wyborami ktorymi PiS grozi srednio co drugi miesiac ( i co kryzys w koalicji). Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Junkier .. Ty tu nie trać czasu na komentowanie .. 17.04.07, 13:21 Ty sobie lepiej zawczasu jakiegoś zamszonego kamienia poszukaj pod którym mógłbyś wpełznąć po najbliższych wyborach... Innym słowy; wróć tam skąd przyszedłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac zagroz 17.04.07, 13:22 Tyle ze zadnych wyborow nie bedzie. Marsz. Jurek dziala emocjonalnie i szkodzi sprawie ale juz np. o. Rydzyk nawolywal do jednosci prawicy i watpie zeby mial ochote na wspieranie ruchow rozlamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 13:29 takimi powaznymi jak nowe wybory i mozliwosc wybrania normalnych wladcow, a nie zakompleksionych bigotów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 13:32 Ci Twoi 'normalni' czyli PeDe i SLD jakies 8% moga ugrac, albo i to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiren Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu 17.04.07, 13:54 nie przesadzałbym z tym żalem Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Wielka szkoda. Jednosc PISu nie moze zostac z 17.04.07, 13:54 ojoj Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Bez przesady, Jurek bez PIS-u jest nikim 17.04.07, 14:33 Podobnie z kilkoma innymi posłami, samodzielnie moga istniec, tylko co z finansami? Bez tego długo sie nie da, a nie widzę chętnych na finansowanie tych ugrupowań, noe chyba że rydzyk sypnie che,che,che Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead Junkier, pomyśl trochę: 17.04.07, 14:36 Przecież ta jedność WŁAŚNIE ZOSTAŁA NARUSZONA. I to, obawiam się, nieodwołalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Chodzi o unikniecie eskalacji podzialow i uspokoje 17.04.07, 14:40 Chodzi o unikniecie eskalacji podzialow i uspokojenie nastrojow. Wyjscie Jurka nic mu nie dalo, dzis jest o nim glosno ale jutro wszyscy zapomna i powrot do tematu ochrony zycia poczetego bedzie jeszcze trudniejszy. Bez sensu te posuniecia, nikt na nich nie wygrywa oprocz Komorowskiego i Palikota, jak sie wydaje. Zdelegalizowac SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper ale ty jestes tępy, siwak to przy tobie orzeł 17.04.07, 14:52 Palikot wygrywa na podziałach w PIS? Jak w kazdej partii nastapiła zywa dyskusja, tylko w wiekszosci dojrzałych partii potrafia dyskutowac i się porozumieć albo odejść. Jurek miał 5 minut, czas minał, będzie kto inny, gadasz bez sensu jak Kuchciński. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Jurek to cyniczny, kołtuński polityk 17.04.07, 13:20 Obraził się, bo z obroną życia mu nie poszło- taki mocny policzek wymierzony w posła jurka marka.Posła-katolika-chrześcijanina. Ale wcześniej nie przeszkadzało mu to,że w koalicji są: -przestępcy (Lepper) -pedofile ( Bestry ) -cudzołożnicy ( Filipek ) itd także nie płaczmy po jurku i nie chwaly go. Nie ma po kim. Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: Jurek to cyniczny, kołtuński polityk 17.04.07, 13:45 > przeszkadzało mu to,że w koalicji są: > -przestępcy (Lepper) > -pedofile ( Bestry ) > -cudzołożnicy ( Filipek ) Och, to drobiazg. Nie przeszkadzało mu także że Pinochet jest mordercą: pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Valecha Po prostu, czołowy przedstawiciel "obrońców dzieci nienarodzonych" jest obłudnikiem i hipokrytą. Ewangelię pewnie widział w kościele, ale jej nie czytał albo nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Pinoczet uratowal setki tysiecy Chilijczykow 17.04.07, 13:49 Pinoczet uratowal setki tysiecy Chilijczykow przed smiercia, a w najlepszym przypadku nedza i upodleniem, bo do tego niechybnie doprowadzilyly rzady czerwonych fanatykow bolszewickich od Allende. Komunizm to zlo. Pod rzadami Pinoczeta Chile stalo sie jednym z najbardziej stabilnych i rozwinietych gospdoarczo krajow w Ameryce Poludniozej. Trzeba byc nie wiem jak zindoktrynowanym zeby ni dostrzec roznicy miedzy Chile a np. Hondurasem, Kuba czy innym krajem gdzie morderczy komunizm zebral swoje zniwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Oto oficjalna wersja historii!!! 17.04.07, 13:57 Ale o fakcie, że Pinochet podczas procesów w Europie niemal skonał z powodu chorób starczych na sali sądowej, a po umożeniu sprawy i powrocie do Ameryki zaczął nagle tryskać zdrowiem, to pan Junkier już nie raczy wspomnieć. Czyżby to magiczne uzdrowienie należało podpiąć pod proces beatyfikacyjny Jana Pawła II? Pamiętaj, drogi kolego, że dywagacje typu "co by było gdyby" są domeną filozofów, nie analityków historycznych. Faktem jest, że był on odpowiedzialny za czystki, tortury, egzekucje i inne plugastwa. Nie ważne w imię czego. W taki sam sposób możnaby próbować wybielać zbrodniarzy wojennych konfliktu w byłej Jugosławii, albo i Kaczyńskich (oczywiście w ramach prób usprawiedliwienia zbrodni na demokracji). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Oto oficjalna wersja historii!!! 17.04.07, 14:02 Poczytaj sobie czarna ksiege komunizmu, jesli suponujesz ze w Chile komunizm doprowadzilby nieoczkiwanie do dobrobytu, rozkwitu wolnosci obywatelskich i skoku technologicznego to jest to naiwnosc graniczaca nie wiem czy z naiwnoscia czy ze zla wola. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Oto oficjalna wersja historii!!! 17.04.07, 15:41 junkier napisał: > Poczytaj sobie czarna ksiege komunizmu, jesli suponujesz ze w Chile komunizm > doprowadzilby nieoczkiwanie do dobrobytu, rozkwitu wolnosci obywatelskich i > skoku technologicznego to jest to naiwnosc graniczaca nie wiem czy z naiwnoscia > > czy ze zla wola. Kapitalisci wedlug Stalina tez nie doprowadziliby do " dobrobytu, rozkwitu wolnosci obywatelskich i skoku technologicznego", podobnie zydzi dla Hitlera junkier, Pinochet jest takim samym zbrodniarzem jak Hitler czy Stalin, gloryfikujac Pinocheta gloryfikujesz Stalina i Hitlera, co zreszta nie dziwi, gdyz w kazdej swojej wypowiedzi oddajesz glebokie poklony tym trzem swoim idealom...;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Re: Oto oficjalna wersja historii!!! 17.04.07, 16:05 Nie o to chodzi chłopie... Nie musisz mnie przekonywać z czym je się komunizm. O ile mogę zrozumieć zasługi Pinocheta dla walki z komunizmem, o tyle nie mogę pojąć, dlaczego jednym wybaczasz różnego typu grzechy, innym natomiast nie, chodź grzechy tych drugich są nieporównywalnie mniejsze. Grzmisz na Kwaśniewskiego razem z Galbą i jakąś Palestriną z powodu jakiegoś tam przekrętu odnośnie posiadania lub nie tytułu magistra, lub jego przeszłości PZPRowskiej. Nie przeszkadza ci natomiast ludobójstwo i jawne wprowadzanie wymiaru sprawiedliwości w błąd przez takiego Pinocheta. I jeszcze stawiasz gościa na piedestale. Już widzę co byś wypisywał, gdyby taki Miller na przykład był obarczony chodź jednym procentem tego, co Pinochet namieszał. Musisz mieć ciekawy system wartości. Nie, w sumie nie ciekawy. Żałosny. Wszystko co nie czerwone cacy, wszystko co choćby różowe to beeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 junkier 17.04.07, 14:03 junkier zgadzam sie w calej rozciaglosci. Allende wprowadzilby to samo co Castro i inni czerwoni przywodcy w Ameryce Pld - czyli ruine polityczno- gospdarczo-spoleczna. Z punku widzenia pragmatyczno-gospodarczego masz racje (i ja tez podnosilbym tutaj ten watek ponad jakiekolwiek inne). Z punktu widzenia moralnego i chrzescijanskiego racje ma natomiast twoj przedmowca, wskazujac ze Jurek odwiedzil raczej kontrowersyjna postac, ktora przyczynila sie do smierci setk (moze tysiecy) ludzi. Podejrzewam ze Jurek zgodzilby sie rowniez z pewnymi osobami zwiazanymi np z apardhaidem i przekonujacymi ze lzami w oczach ze Jezus byl bialy (jezeli rozumiesz co chce przez to powiedziec). To stawia tego typa w tym samym oszolomsko-katolickim rzedzie i dlatego ja go tak nie cierpie! Chrzescijanin (nie oszolom) nie pojechalby calowac dupy Pinochetowi (nie wazne o to w jakim istotnym stopniu ten czlowiek przyczynil sie dla dobra swojego kraju). Jurek i jego kumple jadac tam wyslali pewien, istotny, okropny, katolicki sygnal do ludzi - i to ja uwazam to za obrzydliwe. Jeszcze raz chcialbym podkreslic ze jestem calym sercem za Pinochetem i jego przewrotem - ja natomiast nie probuje ukazywac sie ludziom jako zagozaly katolik (czy tez wogole - katolik). Gdybym mial stanowisko, posluch przekonania podobne do Jurka - nie pojechalbym raczej odwiedzac Pinocheta, no chyba ze bylbym niebezpiecznym-katolickim oszolomem. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier 17.04.07, 14:11 Ja uwazam ze Pinoczet dzialal w stanie wyzszej koniecznosci. Usprawiedliwienia dla tortur nie ma, chyba ze byly stosowane wobec terrorystow. Generalnie, komunisci powinni byc w swietle prawa sadzeni za zbrodnie stanu i wieszani, prawo laski powinno byc stosowane jedynie wobec osob ktore sie komunizmu po wsze czasy wyrzekna. Gdyby Pinoczet byl miekki Chile byc moze byloby druga Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: junkier 17.04.07, 15:02 bardzo łatwo zatem przyszło by ci wytłumaczenie Jaruzelskiego. Wystarczy w twoim poscie zamienić Pinochet na jaruzelski i Chile na Polska. niedłgo pis padnie to może jaruzela przyjdzie bronić, co ? junkier napisał: > Ja uwazam ze Pinoczet dzialal w stanie wyzszej koniecznosci. Usprawiedliwienia > dla tortur nie ma, chyba ze byly stosowane wobec terrorystow. Generalnie, > komunisci powinni byc w swietle prawa sadzeni za zbrodnie stanu i wieszani, > prawo laski powinno byc stosowane jedynie wobec osob ktore sie komunizmu po > wsze czasy wyrzekna. Gdyby Pinoczet byl miekki Chile byc moze byloby druga Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Kwestia wartości... 17.04.07, 15:47 ...bo do sprawy można podejść na dwa sposoby. Albo możesz powiedzieć, że komunizm jest złem absolutnym (bo tak), i wtedy można zrobić wszystko żeby do komunizmu nie dopuścić. I powiedzieć "ach, te zakatowane i torturowane kobiety w ciąży, to mała cena za to, że nie ma komunizmu". No cóż, można tak powiedzieć. Drugie podejście jest takie, że komunizm jest zły, bo prowadzi do złych rzeczy, jak rozstrzeliwanie dzieci, cierpienia i śmierć dziesiątek milionów ludzi. Czyli, nie atakujemy komunizmu "bo tak", tylko dlatego, że komunizm prowadzi do zła. Atakujemy komunizm w obronie przed złem. Jeśli teraz ktoś robi zło (a nie ma wątpliwości, że Pinochet się takich dopuszczał) i argumentuje że "robił to aby chronić ludzi przed komunizmem", to po prostu ściemnia. "Zgwałciliśmy wielokrotnie i torturowaliśmy Pana żonę aż umarła, dzięki czemu nie grozi jej już komunizm". Taki to argument. Jeśli ten sam człowiek (Marek Jurek) uderza w moralne wysokie C w obronie życia poczętego (i to nie w ogóle, bo w ogóle to aborcja jest zakazana, z tymi trzema wyjątkami), i jeśli motywuje swoje stanowisko swoją moralnością, religią, przekonaniami i tak dalej. I jeśli z drugiej strony ten sam człowiek opowiedział się po stronie kogoś kto spowodował (jeśli można to w ogóle mierzyć) znacznie większe cierpienia, także śmierć wielu dzieci nienarodzonych, bo mnóstwo kobiet poroniło na skutek tortur w Chile, można przeczytać o tym w raporcie, to ten człowiek po prostu sam sobie przeczy. Przeczy wartościom, które ogłasza za najświętsze i najważniejsze dla siebie. Nie do mnie należy rozstrzyganie czy jest taki obłudny, czy jest taki głupi (nie rozumie własnej religii), czy jest to rozdwojenie jaźni. Ale ja po prostu nie szanuję takiego człowieka. Nie można szanować człowieka który z jednej strony głosi że życie powinno być absolutnie chronione, a z drugiej chwali mordercę. Odpowiedz Link Zgłoś
dial70 nareszcie burdel zaczal sie sypac!! Hurrraaaa!! 17.04.07, 13:23 jak to dobrze ze ten ajatollach katolicki wystapil z PiSu. Moze teraz ta partia zacznie bardziej realnie patrzec na Polske i swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pytenia jest nie "czy" ale "w jakim celu"... 17.04.07, 13:30 Od dluzszego czasu skrzydlo ZCHN bylo marginalizowane w PiS. Bardzo znaczacym "ciosem" bylo odwolanie z funkcji premiera Marcinkiewicza... Teraz skrzydlo ZCHNu powiedzialo "sprawdzam"... no i sie posypalo... Jednak wiekszosc poslow ZCHNu ma swierzo w pamieci jak skonczyl sie ich los najpierw po upadku ZCHNu, a pozniej po rozpadzie AWS stad dosc mocna potrzeba pozostania w PiS, ktory raczej do przyszlego parlamentu tez wejdzie. Wiazanie sie z LPRem przy nielasce o. Rydzkyka jest bardzo ryzykowne.... Przewiduj wiec, ze owszem - klub parlamentarny Jurek stworzy, jednak bedzie cichym satelitom PiS, prawdopodobnie "utrwalaczem" tej wiezi bedzie pozostawienie Jurka na stanowisku marszalka.... Przeszkodzic tu moze LPR i SO... przy radosnym wspoludziale SLD i PO... Jesli zostanie podjeta decyzja o rozwiazaniu sejmu, w co jednak watpie, to nie teraz, ale po tym jak Jurek przestanie byc marszalkiem sejmu i przystawki sprobuja tu cos tez ugrac. To moze byc ten moment, gdy Kaczynski nie wytrzyma.... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Pytenia jest nie "czy" ale "w jakim celu"... 17.04.07, 13:43 To raczej osobista decyzja M. Jurka, mocno nieprzemyslana niestety i szkodzaca sprawie. Czegos takiego jak zinstytucjonalizowane skrzydlo ZChNu w PiS nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 zinstytucjonalizowane oczywiscnie nie :) 17.04.07, 13:51 Jednak mentalne i czujace wspolnote jak najbardziej... Podejrzam jednak Jurka, ze to "ucieczka do przodu"... Przez kilka miesiecy bedzie orbitowal wokol PiS i obserwowal bacznie co sie dzieje z poparciem dla PiS. Jesli zacznie ono oscylowac wokol 7 procent, zalozy partie i przy poparciu o. Rydzyka bedzie juz probowal wejsc do parlamentu kolejnej kadencji samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: zinstytucjonalizowane oczywiscnie nie :) 17.04.07, 13:59 Dla mnie facet zareagowal emocjonalnie, zbyt emocjonalnie, a to raczej wyklucza dlugofalowy scenariusz o jakim piszesz. W kontekscie wyborow szanse takiego ZChN-bis, walczacego o byt z jednej strony z PiS z drugiej LPR, oceniam na promile. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nie odceniasz o Rydzyka... 17.04.07, 14:08 Jego sluchalnosc spada, to fakt - ale nadal przeszlo milion wiernych sluchaczy, zdyscyplinowanych frekwencyjnie i politycznie to znaczacy elektorat, przy polskim tumiwisiznie wyborczym.... Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Nie odceniasz o Rydzyka... 17.04.07, 14:11 r306 napisał: > Jego sluchalnosc spada, to fakt - ale nadal przeszlo milion wiernych sluchaczy, > > zdyscyplinowanych frekwencyjnie i politycznie to znaczacy elektorat, przy > polskim tumiwisiznie wyborczym.... Do wyborów jeszcze 2 lata .Przez ten okres elektorat Rydzyka się wykruszy? dosłownie/w ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pewne liczby... 17.04.07, 14:15 Przy obecnej ordynacji gloswanie na listy wskazanej partii i frekwencji jaka mamy daje nam obrazek, iz 3 miliony ludzi glosujacych, daje grubo przeszlo 20% miejsc w sejmie... Dla Jurka wystarczy 1 milion, aby wszedl z udzialem okolo 8-10%, bo chyba sie nie spodziewasz, ze 2 miliony wymra w ciagu 2 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Nie odceniasz o Rydzyka... 17.04.07, 14:13 Milion milionem, problem w tym ze jesli beda trzy listy partii do popierania, a na wsi samoobrona jeszcze dojdzie, to istnieje ryzyko rozproszenia glosow, co przy obecnej ordynacji byloby dzialaniem samobojczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Nie odceniasz o Rydzyka... 17.04.07, 14:24 > Milion milionem, problem w tym ze jesli beda trzy listy partii do popierania, a > > na wsi samoobrona jeszcze dojdzie, to istnieje ryzyko rozproszenia glosow, co > przy obecnej ordynacji byloby dzialaniem samobojczym. no jaka piękna tragedia jaka piękna tragedia, ech! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Pytenia jest nie "czy" ale "w jakim celu"... 17.04.07, 13:59 junkier napisał: > To raczej osobista decyzja M. Jurka, mocno nieprzemyslana niestety i szkodzaca > sprawie. Czegos takiego jak zinstytucjonalizowane skrzydlo ZChNu w PiS nie bylo > . J. Kaczyński w swoim obłędnym zapamiętaniu bluzgał na lewo i prawo, wszystkich obrażał. Teraz się zapędził. Trafiła kosa na kamień. Uważa się za czyste dobro, reszta społeczeństwa (poza własnymi janczarami, i tylko do czasu jak widać)to łże elity, ci co stoją tam gdzie zomo, wykształciuchy, firma broniąca przestępców (to o TK) bure suki itd. Jurka uważam, za Marszałka PiS a nie Sejmu, ale bardzo dobrze, że utarł nosa temu kacykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Nie są warci nawet jednego publicznego grosza ! 17.04.07, 13:31 Ciągłe awantury, sex-afery, targi o stanowiska, dzielenie społeczeństwa na lepszą i gorszą część, bezwład w polityce zagranicznej, itd. Politycy tzw. koalicji, a przede wszystkim PiSu nie są warci nawet jednego publicznego grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: buntownik_z_powodami 17.04.07, 15:26 buntownik_z_powodami napisał: > Ciągłe awantury, sex-afery, targi o stanowiska, dzielenie społeczeństwa na > lepszą i gorszą część, bezwład w polityce zagranicznej, itd. > > Politycy tzw. koalicji, a przede wszystkim PiSu nie są warci nawet jednego > publicznego grosza. Odwracasz kota ogonem. Caly ten bajzel jest specjalnie produkowany od pierwszego dnia obecnego rzadu przez komuchow oraz wszelkiej masci lewizne. Oni wyraznie do tej pory nie moga pogodzic sie z wynikiem wyborow i ryja ile tylko sie da! Wyrazajace pobozne zyczenia lewicy "sadarze" przedwyborcze przeciez wyraznie glosily, ze prezydentem bedzie niejaki Tusk ze swoja zgraja POpaprancow i pomocnikami spod znaku SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Marek Jurek wystąpił z klubu PiS 17.04.07, 13:41 wstąp do Partii której członkiem jest twój stary kumpel z ZCHN goryszewski Odpowiedz Link Zgłoś
wiren Marek Jurek ------------------------biedactwo 17.04.07, 13:51 no i dobrze, że go wreszcie nie będzie na stanowisku marszałka, taki dewot to obelga dla kraju, myślę że jak był mały to bawił się ciągle z dziewczynkami w lekarza /ginekologa/ i tak mu już zostało na starość Odpowiedz Link Zgłoś
henrykp53 Jałowa dyskusja 17.04.07, 13:52 Czy uważacie obecną dyskusję polityczną w sprawie życia poczętego i naturalnej śmierci za przejaw katolicyzmu i wiary? Toż tacy ludzie jak Giertych,Wierzejski,Orzechowski, Piłka,Jurek, Rydzyk i im podobni nie zasługują na miano katolików. Oni tylko szukają taniego poklasku nieświadomych ludzi. To co wyprawiają nie ma nic wspólnego z wiarą. Dlaczego nie zaczną od przedstawienia społeczeństwu konkretnych osłon socjalnych, zapewnienia na odpowiednim poziomie opieki państwa dla dzieci kalekich, pomocy rodzinom. Niech potencjalna rodzina wie, że nie pozostanie zdana wyłącznie na siebie, jeżeli np. przyjdzie matce urodzić dziecko kalekie lub pochodzące z gwałtu.A ci pseudo katolicy mają w gębie tylko same frazesy, żadnych konkretów. Proponuję, aby do dyskusji dołączyli etykę sztucznego zapłodnienia, naturalnego porodu itp. bzdur. Widocznie w Polsce nie ma ważniejszych spraw do załatwienia. Ludzie, przejrzyjcie wreszcie na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Jurek o co ci chodzi ? Aborcja ma też swoje 17.04.07, 14:01 dobre strony.Niech się lewactwo skrobie na potęgę.Niech się łączy w pedalskie związki.Za kilkanaście lat będzie na wymarciu.Bo kto zasili zastępy SLD? Świat zaleje prawicowy światopogląd i oto chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Marek Jurek wystąpił z klubu PiS 17.04.07, 14:04 Panie Jerzy, po co zmieniać partię??? Wystarczy zmienić Prezesa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Marek Jurek wystąpił z klubu PiS 17.04.07, 14:05 rzeczywiście,wielka mi sensacja Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Jurek, jakby mógł, leżałby krzyżem przez cały 17.04.07, 14:06 czas. Swoją drogą to mu najlepiej wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Marek Jurek wystąpił z klubu PiS 17.04.07, 14:07 swietna wiadomosc.takiego typu politykow polska nie potrzebuje! wszyscy inni nierozumiejacy demokracji powinni opuscic sejm i senat.przy okazji chcialbym pogratulowac czlonkom polskiego sejmu za odwage cywilna i nie poddania sie szantarzystom religijnym.koalicja musi pozbyc sie tego typu politykow jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Marek Jurek wystąpił z klubu PiS 17.04.07, 14:09 neiden napisał: > swietna wiadomosc.takiego typu politykow polska nie potrzebuje! wszyscy inni > nierozumiejacy demokracji powinni opuscic sejm i senat.przy okazji chcialbym > pogratulowac czlonkom polskiego sejmu za odwage cywilna i nie poddania sie > szantarzystom religijnym.koalicja musi pozbyc sie tego typu politykow jak > najszybciej. masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
m15 z jurkiem czy bez-IVrp i tak powstanie 17.04.07, 14:13 dlatego radość cieniaso-komuny była przedwczesna,lustrację też dokończymy! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: z jurkiem czy bez-IVrp i tak powstanie 17.04.07, 14:31 hyhyhy przy tym co prezentuje pseudoprawica pt. PiS możesz być pewien że budowę IVRP dokończą .... kwaśniewski i Miller ;)))) wychodzi na to że skompromitowani komuniści oddali władze w 2005 skrajnej prawicy aby ta zatarła po nich złe wrażenie i wywołała w społeczeństwie przekonianie że rządy prawicy to PRAWDZIWA katastrofa przy których harce SLDowców to tylko niewinne igraszki. Udało sie ;)))) po 1,5 roku karencji komuniści mają wszelkie szanse by mogą wrócić i w glorii naprawiać to co zdążyli zepsuć skompromitowani pismeni. m15 napisał: > dlatego radość cieniaso-komuny była przedwczesna,lustrację też dokończymy! Odpowiedz Link Zgłoś
hektor01 a w rewanżu pedofil Bestry zostanie Ministrem 17.04.07, 14:15 ...ds Dzieci i Wychowania Młodzieży. W ten sposób PiS zrealizuje punkt swojego programu "Odnowa Moralna" Odpowiedz Link Zgłoś
m15 a sowiecki agent alek-prezydentem wszystkich uboli 17.04.07, 14:21 hektor01 napisał: > ...ds Dzieci i Wychowania Młodzieży. W ten sposób PiS zrealizuje punkt swojego > programu "Odnowa Moralna" tak oto zbudujemy niepodległą... Odpowiedz Link Zgłoś
henrykp53 Bezludna wyspa. 17.04.07, 14:15 Proponuję, aby wszyscy ci radykalni katoliccy fundamentaliści zrobili zrzutkę na kupno jakiejś bezludnej wyspy daleko na oceanie i stworzyli sobie takie państwo i pod takimi rządami, jakie sobie tylko wymyślą. Aby jak najdalej od Polski. Może być biegun południowy, tylko szkoda trochę pingwinów. Niech nie zapomną zabrać ze sobą Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ...aborcja , eutanazja - to sa tematy zastępcze 17.04.07, 14:22 Po kilku miesiącach okazało się , że PiS jest podobny jak dwie krople wody do partii które były wczesniej. Same tematy zastępcze - lustracja , aborcja , eutanazja, już czas na zmianę ... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas19651 Misztal do PIS, ale by były jaja 17.04.07, 14:24 he he. Wszytko możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead klub PiS powiększy się o niezrzeszonych? 17.04.07, 14:24 Pewnie o Oleksego :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: Marek Jurek wystąpił z klubu PiS 17.04.07, 14:35 Odszedł Jurek - zostali: Ogórek, Kiełbasa i Sznurek... Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead Strzał w kolano 17.04.07, 14:49 Ciekawe, że prawica w tym kraju zawsze strzela sobie w kolano z tego samego pistoletu. Niezależnie od tego, jak by się mocno spieła i jak wysoki sukces osiągnęła by w wyborach, zawsze pokłuci się o durne sprawy doktrynalne, które nie dość, że nie obchodzą szarego obywatela, to jeszcze wałkowanie ich na forum publicznym jest dla owego obywatela niezwykle irytujące. W ten sposób prawica raz za razem roztrzaskuje się o te same rafy; takie, jak np. aborcja. Wychodzi na to, że zabieganie o poparcie rydzykowych moherów nie wychodzi prawicy na zdrowie, a w ręcz przeciwnie - prowadzi do wewnętrznych sporów i rozłamów. może byście się tak panowie wzięli do kupy i zamiast o poparcie stada nawiedzeńców, spróbowali trochę więcej zrobić dla przeciętnego obywatela? Zyskalibyście w ten sposób jego zaufanie i możliwość w wygraniu kolejnej kadencji? ...A może, w brew pozorom, wcale wam o to nie chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Re: Strzał w kolano 17.04.07, 16:08 Mało że irytują ale do szewskiej pasji doprowadzają maglując doktrynalne pierdoły w oderwaniu od rzeczywistości. Biją pianę za pieniądze podatników, a jednocześnie uchwlają w pośpiechu złe ustawy z kardynalnymi wadami prawnymi. O mały włos konstyucję by też spaprali w obłędzie swoim... A te wiadomości w publiczej telewizji gdzie z taką samą powagą podają inf. o np. trupach w Iraku i ... rzekomych cudach JP2? No to już po prostu ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś