Gość: prowokat IP: *.chello.pl 11.07.01, 21:33 Panie Leszku kto zapłaci za to co da pan ludziom? ZNOWU JA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bob Re: Pytanie do Leszka Millera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 21:45 Leszek sam jeszcze niewie,ale prawdopodobnie nie tylko ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arol Re: Pytanie do Leszka Millera IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.07.01, 21:46 Ile do tej pory Pan(i)zapłacił(a)? Czy tymi pieniędzmi napewno płacił pan Miller? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Pytanie do Leszka Millera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 21:49 Śmniem twierdzić,że nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Pytanie do Leszka Millera IP: 203.202.95.* 12.07.01, 04:37 O ile wiem, to Leszek nie zamierza rozdawac, tylko mniej zabierac, a to, co zabrane lepiej (=sprawiedliwiej) rozporowadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.r.m Re: Pytanie do Leszka Millera 15.07.01, 13:40 Wiec jednak nie bedzie dawal tylko zabieral. Jak juz zabierze to bedzie rozprowadzal. Roz prowadzone, a jesli nie da, to tylko rozprowadzone znow zabierze, ale mniej... i tak dalej. Ale czy to wystarczy na cztery lata ? Nie znam sie na tym ale czytalem, ze rozprowa dzal jakis czas temu w Skierniewicach, mieszkancy wiec pewnie lepiej znaja temat i zapewne chwala ,ze znow idzie czas rozprowadzania. W Chinach wieja poteznej sily wiatry monsunowe i powaznie utrudniaja rozwoj kolarstwa w tym kraju... Ale upal... krm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Pytanie do Leszka Millera IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 13:58 To "okrucieństwo" nazywa się redystrybucja dochodów i istnieje w całym cywilizowanym świecie . Ale zostało jeszcze kilka bezludnych wysepek dla "bojownikow"o wolność podatkową ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quentin Re: Pytanie do Leszka Millera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 22:13 Gość portalu: V.C. napisał(a): > To "okrucieństwo" nazywa się redystrybucja dochodów i istnieje w całym > cywilizowanym świecie . Ale zostało jeszcze kilka bezludnych wysepek > dla "bojownikow"o wolność podatkową ... A na te wyspy całkiem zresztą ludne , zwane rajami podatkowymi walą ludzie drzwiami i oknami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Pytanie do Leszka Millera IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 19:33 Wcale nie walą ,tylko wysyłają tam swoje brudne pieniadze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist _Dziekuję :-)_ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 14:13 Gość portalu: prowokat napisał(a): > Panie Leszku kto zapłaci za to co da pan ludziom? > ZNOWU JA Cześć Prowokacie ! To TY dotąd płaciłeś ? Dzięki :-))) Jak będziesz w potrzebie, napisz. pzdr Vist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: _Dziekuję :-)... bo i jest za co! IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 16.07.01, 23:13 To przecież oczywiste, że za wszystkie obietnice przedwyborcze płacą ostatecznie obywatele, w tej czy innej formie: najwięcej oczywiście płatnicy podatków (ale płacą np. także ci, którzy muszą się leczyć prywatnie, bo za słaba jest powszechna służba zdrowia, gdyż za mało przerznacza się na nią pieniędzy z budżetu lub za mało zapłacono dobrym specjalistom, żeby ją dobrze zreformowali...). Trzeba więc zwracać uwage na tych, którzy najwięcej obiecują wyborcom: bo w końcu to właśnie wyborców samych będzie najwiecej kosztowało! Niestety większość wyborców (przynajmniej obecnie w RP według ostanich sondaży) wydaje się sądzić, że za wszystko bądą płacić jacyś inni, a nie oni sami... Temu wszystkiemu towarzyszy paradoks: zauważyłem,że im wyższe podatki płacę (a od kilku lat jestem w najwyższej grupie podatkowej i zawsze znacznie doplacam w kwietniu) tym mniej - z bardzo wielu wzgledów - korzystam z tego co jest finansowane z podatków: leczę sie od lat tylko prywatnie, dzieci kształcę prywatnie, płacę prywatnej firmie za ochronę domu, prawie nie korzystam z publicznego transportu itp. Do tego coraz mniej mogę odpisywać od podatku, bo ulgi są konsekwentnie likwidowane. Ale ludzie wybieraja tych, co dużo obiecują...;Naiwność, głupota czy amnezja ? Pewnie mieszanka wszyskiego na raz... Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś