Dodaj do ulubionych

Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komunię

17.04.07, 17:43
Kiedys pol ludnosci Czech zostalo wymordowane, bo tamtejsi duchowni podawali
komunie pod dwiema postaciami...
Teraz takie nowosci...
Moze by mi jakis oswiecony fanatyk wyjasnil: jak to jest z wykladnia kosciola
- to co aktualnie wymysla ma racje bytu, czy tez nastawiac sie, ze za iles lat
i tak bedzie inaczej, po co sie wiec przejmowac - problem jest wbrew pozorom
glebszy, bo chodzi o to co aktualnie jest grzechem (i mozna za to pojsc do
tzw. "nieba" albo "piekla"), a moze juz nim kiedys nie bedzie ;)
Obserwuj wątek
    • milosnik_watykanu Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komunię 17.04.07, 17:44
      To bedzie PISkomunia ??
      • mag9 To nic nowego 17.04.07, 17:54
        W mojej parafii kobiety od dawna rozdaja komunie - zazwyczaj trzymaja kielich z
        Krwia Panska, ale tez czesto zdarza sie, ze rozdzielaja Komunie. To zadna
        rewolucja. Parafia to rzymskokatolicka Marychurch w Hatfield w hrabstwie Herts.

pozdr
        • sztuka.latania Re: To nic nowego 17.04.07, 18:00
          Ech, te bezbożnice chcą dopuścić? Skandal! Kobieta to przecież zło wcielone!
          Jabłek się najadła i ma teraz komunię rozdawać? co to za czasy ....

:P
          • gm114 [...] 17.04.07, 18:15
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • karl Szkoda, ze Kobiety nie rozniosą KoŚciOŁa 17.04.07, 23:43
              byłoby właściwiej za te wieki upokorzeń i niewolniczego traktowania kobiet...
              • krzych.korab Tytuł nie ma nic wspólnego z treścią. 18.04.07, 07:00
          • katolik_polski1 To olbrzymi krok w dziejach swiata ! 17.04.07, 20:15
            Przypomne tylko ,ze w synagogach i meczetach kobiety musza siedziec
            w osobnym pomieszczeniu :)
            Natomiast ateistki musza sie wyslugiwac cielesnie swoim przelozonym,
            azeby zrobic kariere .
            • 2560a Re: To olbrzymi krok w dziejach swiata ! 17.04.07, 21:01
              katolik_polski1 napisał:

> Przypomne tylko ,ze w synagogach i meczetach kobiety musza siedziec
              > w osobnym pomieszczeniu :)
              > Natomiast ateistki musza sie wyslugiwac cielesnie swoim przelozonym,
              > azeby zrobic kariere
              Alez ci Rydzyk pod beretem wyrownal.To wg ciebie wszystkie ateistki sa
              posluszne przelozonym? A przelozeni to ateisci czy katolicy. W RP raczej
              katolicy, nie? To jak ci katolicy sie zachowuja. Nie dosc ze cudzoloza to
              jeszcze z ateistkami. Wstyd podwojny! Idz popij wody swieconej!
        • nick3 Czy na księdza też wymagają certyfikatu cnoty?:) 17.04.07, 18:43
          Albo, nie przymierzając - na arcybiskupa?:)

Ale dla prawdziwych katolików kobieta to źródło zgorszenia nawet i ze stoma
          certyfikatami cnoty
          (no, chyba że skiszona starucha w berecie z odpowiedniej materii - taką
          niewiastę można zaakceptować. No i łyso szkaradnym oszczercom, co to mówią, że
          Kościół nie jest postępowy:)
          • p26 Kolejna dyskryminacja. Kobiety jako gorszy gatunek 17.04.07, 20:13
            "Ale teraz na mocy wskazań Konferencji Episkopatu Polski rozdawać komunię
            świętą będą też mogły siostry zakonne, a nawet kobiety świeckie, które złożyły
            specjalne śluby (tzw. niewiasty życia konsekrowanego)"

Pytanie za 100 punktów - czy mężczyźni też muszą złożyć specjalne śluby?? Bo
            jak nie to kolejny przykład dyskryminacji i traktowania kobiet jako gorszego
            gatunku.
            • nick3 "Rola kobiety jest nade wszystko rolą służebną"JP2 17.04.07, 20:14

"Mulieris dignitatem" ("O godności kobiety") :)
              • katolik_polski1 [...] 17.04.07, 20:20
                • nick3 "Niech nikt się nie dziwi..." humanizmowi JPII 17.04.07, 20:43
                  "Lachociąga" też masz (podobno) szanować:)

Tak przynajmniej mówi ci JPII w "Instrukcji o osobach homoseksualnych",
                  powszechnie wychwalanej za przypisywany jej humanitaryzm.

Oczywiście możesz się powołać na rzadziej przytaczany fragment tego samego
                  tekstu, w którym JPII zapowiada homoseksualistom podejmującym walkę o j a k
                  i e k o l w i e k (sic!!!) prawa, że spotka ich manto od "normalnych":)

"Niech nikt się nie dziwi..." (to jest cytat dokładny) ...przemocy, jaka spotka
                  homoseksualistów ("wszędzie tam", gdzie podejmą jakiekolwiek działania
                  emancypacyjne).

Nie jest to wprawdzie reakcja zbyt moralna - zaznacza papież - ale przecież w
                  pełni zrozumiała.

TO WYGLĄDA PRAWIE NA GROŹBĘ!

Przecież to nieprawda, że homoseksualistów walczących o swoje prawa spotykała
                  przemoc "wszędzie"!

Przeczytajcie (kto chce:) ten fragment tekstu papieża i powiedzcie, czy to nie
                  brzmi niemal jak zachęta dla rozmaitych krewkich "normalnych"!

("My wam chcielibyśmy zapewnić bezpieczeństwo, ale nie ręczymy, czy zdołamy
                  powstrzymać gniew ludu":)))

PS. Czy katolickie sumienie pozwala ci się posługiwać wobec mnie bezpodstawną
                  insynuacją, kato?:)
                  • zawisza60 [...] 17.04.07, 21:30
                    • zawisza60 Usuniety post 17.04.07, 22:16
                      O kurcze, co ja takiego brzydkiego napisalam, ze mi post usuneli???? Po raz
                      pierwszy w zyciu! Najgorsze ze nie pamietam co tam bylo!
              • p26 Re: "Rola kobiety jest nade wszystko rolą służebn 17.04.07, 20:22
                Albo to cytat wyjęty z kontekstu albo kolejny przykład nietoleracji i
                szowinizmu. JP2 też w końcu mógł się pomylić, z tego co wiem nie był Bogiem.
                Chyba że ktoś ma jakieś inne dane albo faktycznie wierzy w bajki o nieomylności
                niektórych ludzi (papieży :-))
                • nick3 A przeczytajcie i oceńcie "Mulieris dignitatem"!:) 17.04.07, 20:46
                  Sam jestem ciekaw waszej opinii na temat "papieskiego feminizmu":)

p26 napisał:

> Albo to cytat wyjęty z kontekstu albo kolejny przykład nietoleracji i
                  > szowinizmu.
                  • nick3 Re: Może ktoś miał w rękach?:) 17.04.07, 21:24
        • tomtor U mnie tez 17.04.07, 19:48
          U mnie tez tak to wyglada - u Sw. Joanny d'Arc w Derry Township, hrabstwo
          Dauphin(choc szczerze mowiac hrabstwo brzmi idiotycznie, county brzmi lepiej -
          ostatniego hrabiego stad pogonili ponad 200 lat temu, po zwyciestwie pod
          Yorktown; konia z rzedem temu kto wie jak przetlumaczyc township i boro)
    • seidr Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komunię 17.04.07, 17:45
      Kościół katolicki stara się jak może by wiernych zatrzymać. W końcu takiego
      kryzysu to od dawna nie przechodził. Teraz widać wziął się za "drugą połowę"
      społeczeństwa, coby kobiety pozyskać.
      • gm114 Re: Rewolucja - kobiety rozniosą kościół. 17.04.07, 18:20
        Wszystko robią, żeby kobiety rozniosły kościół. W drobny mak. No to doigrają
        się.

My na szczęście możemy czcić Pana Boga w Duchu i w Prawdzie. Polecam gorąco. A
        na "taki kosciół" trzeba po prostu machnąć ręką. Szkoda nerwów.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Nie wiem czym tu się ekscytować 17.04.07, 18:33
          W krajach cywilizowanych jest to normą.

Ekscytować się tą reformą mogą tylko ludzie, którzy uważają, że wszystko co
          najważniejsze i najbardziej postępowe w Kościele katolickim dzieje się w Polsce
          ;-)))
          • gm114 Re: Nie wiem czym tu się ekscytować 17.04.07, 18:41
            @) lat temu byłem w Amsterdamie (W Holandii) i przez przypadek zajrzałem do
            świątyni w centum miasta. To była kiedyś światynia katolicka (przedsoborowa),
            obecnie wielki dom publiczny. Cywilizowany kraj. To normalne.. W cywilizowanych
            krajach jest to normą.
            Wkrótce budowana świątynia Optrzności Bożej również stanie się "normą w
            cywilizowanym kraju". Jak ta, o której piszę - w Holandii.

Nie ma się czym ekscytować - stary pomysł masonerii..
        • seidr Re: Rewolucja - kobiety rozniosą kościół. 17.04.07, 18:54
          Sorry, nie jestem katoliczką i nie mieszkam w Polsce. Całe szczęście.
          • hardy01 Re: Rewolucja - kobiety rozniosą kościół. 17.04.07, 19:35
            więc dlaczego wypowiadasz się na tematy, które Ciebie nie interesują? rozumiem
            przeczytać artykuł, ale jeszczcze komentować?
            • seidr Re: Rewolucja - kobiety rozniosą kościół. 17.04.07, 19:38
              Nadal mam tak zwane "obywatelstwo" więc mam prawo do wypowiedzi. Oprócz tego 1
              rodzic jest katolikiem, więc interesuje mnie to również.
            • seidr Re: Rewolucja - kobiety rozniosą kościół. 17.04.07, 19:40
              A dodatkowo:

> więc dlaczego wypowiadasz się na tematy, które Ciebie nie interesują?

Skąd wiesz, że mnie nie interesują? Wypowiadam się, więc oznacza to, że mnie
              interesują.
    • krwawy.zenek ale problem 17.04.07, 17:51
      Choćby w Niemczech jest to oczywistością
      • elka1021 Re: ale problem 17.04.07, 17:59

Ale teraz na mocy wskazań Konferencji Episkopatu Polski rozdawać komunię świętą
        będą też mogły siostry zakonne, a nawet kobiety świeckie, które złożyły
        specjalne śluby (tzw. niewiasty życia konsekrowanego
        -------------------------------

w moim regionie w Belgii tak brakuje ksiezy ze nawet "droge krzyzowa"
        prowadzila raz matka 5 dzieci, i zadnych slubow nie skladala, jest poprostu
        katoliczka i to wszystko, a z tymi "kobietami swieckimi ktore zloza specjalne
        sluby" to znow cyrk po polsku i w polskim kosciele, bo nie mysle ze ludzie
        modlacy sie w kosciele bez ksiedza sa mniej warci niz ci co uczestnicza we mszy
        prowadzonej przez ksiedza!!!!!!
    • amanasunta53 Kościól w polsce się cywilizuje...wbrew Rydzykom. 17.04.07, 17:54
      Bardzo dobrze.
      • seidr Re: Kościól w polsce się cywilizuje...wbrew Rydzy 17.04.07, 18:30
        Kościół się "cywilizuje" bo poparcie mu spada i rośnie liczba niepraktykujących,
        a co za tym idzie: KrK dostaje mniej kasy.
        • babaqba Re: Kościól w polsce się cywilizuje...wbrew Rydzy 17.04.07, 18:35
          seidr napisała:

> Kościół się "cywilizuje" bo poparcie mu spada i rośnie liczba niepraktykujących
          > , a co za tym idzie: KrK dostaje mniej kasy.

Eee tam, zaraz "cywilizuje". Zwykła zmyłka. W Polsce taca nie jest taka ważna, od kiedy agenci Watykanu
          są u władzy, te różne Marki Jurki i reszta zdrajców spod znaku Opus Dei.
          • seidr Re: Kościól w polsce się cywilizuje...wbrew Rydzy 17.04.07, 18:44
            To prawda, jednakże taca, daniny itd. także są ważne. Najlepiej się wykorzystuje
            prostego człowieka, bo w Polsce przyjęte jest, że nie dać na tacę to wstyd.
    • kerryman ale mi rewolucja 17.04.07, 17:57
      w Irlandii kobiety udzielaja komunii od dawna.
      • wroxi Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej ... 17.04.07, 18:45
        Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej pojdzie,
        to wkrotce bedziemy mieli Radio Maryjan oraz TV Znikam,
        na czele ktorych stanie siostra dyrektor Purchawka.
        • gm114 Re: Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej . 17.04.07, 18:58
          No właśnie, moderniści nie wiedza już, coby tu wymyśleć. Wszystko przed nimi,
          tym bardziej, że w "cywilizowanych krajach" wszelkie zboczenia od dawna stały
          się normą. Wszedzie, w kulturze, sztuce, nauce, kosciele, polityce, wszedzie
          wprost króluje WIELKA OHYDA.

Ponadto jak widać z tego forum, promowana ptrzeze mnie łagodna przedsoborowa
          postawa konserwatywna nie to, że nie cieszy się tolerancją tych najbardziej na
          świecie zażartych tolerancyjnch bojowników o tolerancję, ale jest powodem
          ogromnej nienawiści do mnie. Za chwilę zechcą mnie zabić. Tacy tolerancyjni..
          • seidr Re: Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej . 17.04.07, 19:01
            "łagodna" postawa konserwatywna?

Człowieku! Atakujesz wszystkich, od zboczeńców wyzywasz ludzi o innej orientacji
            seksualnej. TAKI tolerancyjny...
          • hexabc1 Re: Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej . 17.04.07, 19:14
            gm114 napisał:

> Wszedzie, w kulturze, sztuce, nauce, kosciele, polityce, wszedzie
            > wprost króluje WIELKA OHYDA.
            >

Beauty Is in the Eyes of the Beholder.
            • gm114 Re: 17.04.07, 19:43
              "Beauty Is in the Eyes of the Beholder."

I don't think so, really one is happy. I could do something like that
              someday... You have all your best pals out there being groovy and making it
              interesting, I mean.. If I had aspecial I'd have a few people who mean
              something to me.
              • seidr Re: 17.04.07, 19:50
                I jeszcze: cóż za "nienaganny" angielski *śmiech*
              • hexabc1 Re: 17.04.07, 20:42
                gm114 napisał:

> "Beauty Is in the Eye of the Beholder."
                >
                > I don't think so, really one is happy. I could do something like that
                > someday... You have all your best pals out there being groovy and making it
                > interesting, I mean.. If I had aspecial I'd have a few people who mean
                > something to me.

A teraz przetlumacz to na polski.
                • seidr Re: 17.04.07, 22:04
                  > A teraz przetlumacz to na polski.

Dokładnie! Ów Pan widać chciał "zabłysnąć", ale nie wyszło. Miał wizję, ale nie
                  miał wyobraźni. ;)
                  • antal Re: 17.04.07, 23:32
                    ...ten pan ma chyba niejedną wizję... Powiedzmy, wizja goni wizję...
                    • seidr Re: 18.04.07, 01:45
                      Lepiej bym tego nie ujęła :) Pozdrawiam.
          • antal Re: Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej . 17.04.07, 23:21
            gm114 napisał:

> No właśnie, moderniści nie wiedza już, coby tu wymyśleć. Wszystko przed nimi,
            > tym bardziej, że w "cywilizowanych krajach" wszelkie zboczenia od dawna stały
            > się normą. Wszedzie, w kulturze, sztuce, nauce, kosciele, polityce, wszedzie
            > wprost króluje WIELKA OHYDA.
            >
            > Ponadto jak widać z tego forum, promowana ptrzeze mnie łagodna przedsoborowa
            > postawa konserwatywna nie to, że nie cieszy się tolerancją tych najbardziej na
            > świecie zażartych tolerancyjnch bojowników o tolerancję, ale jest powodem
            > ogromnej nienawiści do mnie. Za chwilę zechcą mnie zabić. Tacy tolerancyjni..

---------------------------------------------------------------------
            ...Jezus Maria.... A tobie co się stało??? 8-0

• seidr Re: Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej . 18.04.07, 01:54
              Beret, drogi Panie, beret mu się zsunął na oczy i teraz widzi świat przez mgłę.
          • ffamousffatman Re: Szalenie radykalna rewolucja. Jak tak dalej . 18.04.07, 04:34
            nie ma modernistow sa normalni
            nie ma lagodnych przedsoborowych kserwatystow tylko pajace w cyrku
    • century211 Proponuje Renatke i Sandre 17.04.07, 17:59
      No i Sandra topless (z mamuska!)
      • gm114 [...] 17.04.07, 18:17
    • gm114 Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 18:05
      Do takiego "kościoła" po prostu nie warto zagladać. W domkach publicznych
      również dominują kobiety. I nic z tego nie wynika.
      Kościół przestał istnieć, niedobitki mogą miłować Pana Boga w Duchu i w
      Prawdzie. Resztą zajmą się agenci - juz się zajęli.

Ten nowy przepis to preludium. POtem uchwalą zniesienie celibatu, następnie
      wskazanie aby dla zdrowia psychicznego księża radośnie korzystali z gabinetów
      masażu i innych domków publicznych. Potem będą oficjalne śluby dla zboczonych -
      tak jak to jest u "protestantów". Potem, jak w Belgii, zaakceptują pedofilię.
      Wreszcie pojawią się ruchy księży i świeckich - zoofilów oraz chrześcijański
      ruch postępu phallusa - onaniści.
      Oczywiście zaraz wielebna konferencja uchwali, że księża też ludzie, itd.,
      również maja prawo onanizowania się. Najlepiej podczas uroczystości w
      świątyniach. A potem Dobry Pan Bóg zrobi małe bum i będzie koniec świata.
      Tymczasem powszechne łajdactwo opanowuje świat.
      • elka1021 Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 18:13
        gm114 napisał:

> Do takiego "kościoła" po prostu nie warto zagladać. W domkach publicznych
        > również dominują kobiety. I nic z tego nie wynika.
        > Kościół przestał istnieć, niedobitki mogą miłować Pana Boga w Duchu i w
        > Prawdzie. Resztą zajmą się agenci - juz się zajęli.
        >
        > Ten nowy przepis to preludium. POtem uchwalą zniesienie celibatu, następnie
        > wskazanie aby dla zdrowia psychicznego księża radośnie korzystali z gabinetów
        > masażu i innych domków publicznych. Potem będą oficjalne śluby dla
        zboczonych -
        >
        > tak jak to jest u "protestantów". Potem, jak w Belgii, zaakceptują pedofilię.
        > Wreszcie pojawią się ruchy księży i świeckich - zoofilów oraz chrześcijański
        > ruch postępu phallusa - onaniści.
        > Oczywiście zaraz wielebna konferencja uchwali, że księża też ludzie, itd.,
        > również maja prawo onanizowania się. Najlepiej podczas uroczystości w
        > świątyniach. A potem Dobry Pan Bóg zrobi małe bum i będzie koniec świata.
        > Tymczasem powszechne łajdactwo opanowuje świat.
        ----------------------------------------------
        powszechne lajdactwo juz dawno opanowalo swiat, onanizowanie dobrze wplywa na
        zdrowie, fizyczne jak i psychiczne, ksieza powinni sie zenic, mniej pedofilow
        by bylo, a w Belgii niestety NIKT NIE ZAAKCEPTOWAL PEDOFILOW ty jestes
        polglowek albo polglupek z sekty torunskiej odrazu widac, a Belgow nie obrazaj
        rydzykowe scierwo
        • necat Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 22:57
          a jeśli chodzi o celibat -
          to zniesienie go nie byłoby wcale aż taką nowością, a raczej powrotem do źródeł.
          wszystkim niezorientowanym - celibat został wprowadzony w 1075 roku przez
          papieża Grzegorza VII (Grzegorza na pewno - nie daję głowy czy VII) i jedynym
          powodem do wprowadzenia był fakt, aby dzieci księży nie dziedziczyły
          kościelnych majątków. Nie przyswiecalo temu rozporządeniu dbanie o czystość
          myśłi czy czegokolweik wsród księży.... cnotliwość - zwał jak zwał.
          • antal Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 23:30
            Otóż to... Całą ideologię dorobiono później.
            • seidr Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 18.04.07, 01:56
              Właśnie. Niektórzy Polacy zbyt kurczowo trzymają się "ideologii" i ustanowień
              poszczególnych papieży, soborów... zapominając tym samym o podwalinach
              chrześcijaństwa. Powiedzmy sobie szczerze: przez tyle wieków ustalano to, co
              aktualnie było wygodne lub służyło tym czy innym celom. Tak było także i z
              dogmatami.
        • antal Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 23:28
          elka, nie nagrzewaj się.... On chyba dość dużo spalił... albo coś naprawdę mocnego :DDDD
      • maruda.r Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 18:14
        gm114 napisał:

> świątyniach.

To o tym myślisz na mszy?

• seidr Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 18:32
          > To o tym myślisz na mszy?

Widocznie myślenie mu tylko zostało ;)
      • seidr Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 18:35
        Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale tobie homofobie to współczucie jest
        potrzebne.

Belgia nie zaakceptowała pedofilii. A o reszcie twoich quasi-intelektualnych
        wywodów się już przez uprzejmość nie wypowiem. KTÓRE gazety ty czytasz? Bo gołym
        okiem (cobyś się niepotrzebnie nie podniecał: czyt. okiem nieuzbrojonym) widać
        którego radia słuchasz.
        • gm114 Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 18:52
          Jak to, przecież działają w krajach Beneluxu partie polityczne (zarejestrowane
          przez tamtejsze sądy) nawołujące do legalizacji pedofilii, zoofilii, praw
          obywatelskich dla goryli, onanizmu, pederastii, lesbijstwa i wszelkich innych
          zboczeń sexualnych, tudzież prawa mordowania dzieci w każdym wieku od poczecia
          do pełnoletności i eutanazji niekontrolowanej.

Jakże może Wielce Łaskawy Pan tego nie zauważać?

Pisze wielce Czcigodny Pan: "Nie wiem czy się śmiać czy płakać".
          Aaa, to już zostawiam Pańskiej refleksji.. To domena uczuć wyższych, Pańskie
          sumienie (jeżeli je Pan posiada), sfera wewnętrznego sacrum.

"Droga do piekła jest wybrukowana dobrymi chęciami". Do piekła.
          • drojb Re: Gm-ku, to twoje sumionko składa się z: 17.04.07, 18:56
            prostytutek, marzeń o onanizowaniu się w trakcie mszy, fantazjowania o
            pedofilii, homoseksualizmie? Gratuluję pobożnośći!
            Dobrze by na ciebie wpłynęło, jakbyś sumienie odebrał z depozytu RadRyja.
            • antal Re: Gm-ku, to twoje sumionko składa się z: 17.04.07, 23:40
              taaak... no coż, zza Biblii najlepiej zagląda się pod spódnice... z miną świętoszka.
              • seidr Re: Gm-ku, to twoje sumionko składa się z: 18.04.07, 01:47
                Słusznie, obłuda do przesady. Wiadomo, "modli się pod figurą, diabła ma za skórą".
          • seidr Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 18:56
            Po pierwsze: żaden "Pan".
            Po drugie: działają partie, ale udało im się coś osiągnąć? Jeśli pan porównuje
            pederastię do zboczenia to nie mamy o czym rozmawiać.

W Polsce na szczęście od dawna nie mieszkam.
            I nie jestem katoliczką. Z czego jestem dumna.
            • hardy01 Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 19:55
              To chyba jakiś kompleks, bo jak można być dumnym z tego, że się nie wierzy w
              jakąś religię.
              • lesbijka_wroclaw Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 19:59
                w religie sie nie wierzy cieciu, religie sie wyznaje. Ja takze jestem dumna z
                bycia ateistka- dzieki temu mam otwarty umysl i nie wylaczam myslenia, w
                przeciwienstwie do katolikow
                • seidr Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 20:07
                  Pozdrawiam Wrocław z Norwegii!
                  • lesbijka_wroclaw Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 22:26
                    Wroclaw pozdrawia Norwegie i po cichutku zazdrosci tolerancji tam panujacej ;)
                    • seidr Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 22:47
                      lesbijka_wroclaw napisała:

> Wroclaw pozdrawia Norwegie i po cichutku zazdrosci tolerancji tam panujacej ;)

Niedługo w Polsce wszyscy sobie skoczą do gardeł, polecam spokojne życie w
                      innych krajach. Bez upokorzeń. Polakiem można być także i za granicą.
                      Pozdrowienia i powodzenia w Macierzy!
                      • zawisza60 Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 22:50
                        Nie, seidr! Madrzy ludzie sa w Polsce, szczegolnie teraz b. potrzebni, wrecz na
                        wage zlota! Nie zachecaj Wroclawia do emigracji, bo jak wszyscy fajni wyjada,
                        to co bedzie z ta POlska? :(
                        • seidr Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 18.04.07, 01:44
                          Nie zachęcam. Nie zachęcam. Szkoda mi tylko tych mądrych ludzi. Mam nadzieję, że
                          wreszcie się coś w tej naszej Polsce zmieni na lepsze, ale wiadomo jak jest.
                          Wielu wyjechało, wyjadą następni - nie da się ukryć. Strach pomyśleć. :(
                          • zawisza60 Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 18.04.07, 12:49
                            Mnie tez szkoda! Rozumiem Twoja intencje, ale Polsce potrzebni sa madrzy
                            ludzie!
                            • seidr Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 18.04.07, 14:55
                              Wiem. Słuchaj większość moich znajomych jednak wyjechała (ludzie po studiach), a
                              ci, co zostali mówią o rychłym wyjeździe. Niestety tam "u góry" nie ma mądrych.
                              "Dzwon głośny, bo w środku pusty." Mądrych przekrzykują oszołomy. W kraju
                              gorszej paranoi nie było od czasu liberum veto. Podziwiam mądrych, którzy
                              zostali. Polsce są potrzebni - to prawda.
              • seidr Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 20:06
                Wiesz, trafiasz kulą w płot. Bo skąd to przypuszczenie, że ja w "żadną" nie
                wierzę? Nie napisałam, że jestem ateistką. Tylko, że nie jestem katoliczką.

I jak można "wierzyć w religię"? W Boga można. Religię się "wyznaje".
          • irenuk1 Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 20:23
            Wiesz co, GM Stoczternasty? Życzyłbym sobie, a przez grzeczność i tobie, oraj patriotycznie nam wszystkim, żeby u nas było tylko tyle procent, co w Belgii, wymienionych przez ciebie odchyłek, zoofilii i"niekontrolowanej" eutanazji nie wyłączając.
          • antal Re: Belgia nie zaakceptowała pedofilii?? 17.04.07, 23:36
            tak tak... a świstak siedzi, siedzi, siedzi.... I już nawet sreberek zabrakło...
        • antal Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 23:34
          eee, to raczej słuchać GOŁYM (tak, tak gm114) uchem....
      • zawisza60 Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 21:40
        gm114 napisał:

Oczywiście zaraz wielebna konferencja uchwali, że księża też ludzie, itd.,
        > również maja prawo onanizowania się.

Watpie, zeby ksiezom potrzebne bylo specjalne na to pozwolenie.
        A poza tym wypisujesz takie wulgarne bzdury i ziejesz nienawiscia... Hmm, czy
        Ty nie jestes czasem jakas bliska krewna Leosia?
      • antal Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 23:25
        gm114 napisał:

> Do takiego "kościoła" po prostu nie warto zagladać. W domkach publicznych
        > również dominują kobiety. I nic z tego nie wynika.
        > Kościół przestał istnieć, niedobitki mogą miłować Pana Boga w Duchu i w
        > Prawdzie. Resztą zajmą się agenci - juz się zajęli.

> świątyniach. A potem Dobry Pan Bóg zrobi małe bum i będzie koniec świata.
        > Tymczasem powszechne łajdactwo opanowuje świat.

--------------------------
        Słuchaj gm... Co ty paliłeś i dlaczego ja jeszcze tego nie mam???
        • zawisza60 Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 17.04.07, 23:28
          Dobry jestes, antal!!! :DDDDD
          • antal Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 18.04.07, 00:04
            Dzięki... Tak prawdę powiedziawszy, on jest z tym męczący. Rozładowuje swoje kompleksy, frustracje, a wystarczyłoby choć trochę się postarać (nie wiem, może próbować być atrakcyjniejszym fizycznie, nie wiem bo osoby nie znam), a wszystko byłoby inaczej. A ten(ta) po prostu - "usiadł(a) na kanapie i ma za złe".

Ja też mam różne głupie kompleksy, różne swoje lęki czy fobie. Każdy je ma, ale...

Jeszcze jedno szydło wylazło z tego artykułu (mówię o artykule, nie o wypocinach gm114). Ktoś, kto popatrzyłby na to wszystko z boku zobaczyłby jak na dłoni, jak bardzo korzenie chrześcijaństwa są BLISKOWSCHODNIE. Cały ten myzogynizm, pomawianie kobiety o wszelkie zło tego świata, żądanie w mniej lub bardziej zawoalowany sposób służebności i podległości, to właśnie cały Bliski Wschód (w końcu chrześcijaństwo wyrosło w kręgu judaizmu - islam dołączył później, zresztą ma on wiele różnych zapożyczeń zarówno z judaizmu jak i chrześcijaństwa).
            • zawisza60 Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 18.04.07, 00:19

Mowisz o Leosiu? Tak, to prwadziwa osobistosc, wszyscy go znaja. Bez Leosia
              jest nudno. Ale czasami przegina pale. W ogole to chyba nieglupi facet z
              poczuciem humoru, ale nie potrzebnie az taki agresywny i moherowy.
              • seidr Re: Rewolucja w kościele ?? Co za problem.. 18.04.07, 01:58
                Na forum krąży określenie "syndrom Leosia" ;)
    • galan12 To ziemia już nie jest płaska - co na to jp2 ????? 17.04.07, 18:16
      To ziemia już nie jest płaska - co na to jp2 ?????
      • gm114 Przewraca się w grobie.. 17.04.07, 18:24
        Przewraca się w grobie, mimo, że był z gruntu modernistą.

Tymczasem ziemia stała się krągła na kształt cudnej pupy damskiej.. Krągłe pupy
        rozpuściły wpatrzoną w nie wielebną konferencję.
        • nick3 Bóg stworzył Świętą Instytucję, Szatan - libido:) 17.04.07, 18:55
          ...i teraz co rusz będzie podczas mszy zerkać z krągłych pośladków szafarek
          prosto na gm114.

(Gdybyż chociaż te pośladki były przyzwoicie płaskie, jak przedsoborowa
          Ziemia!:)))

Och, gm114, pokusy in hac mortali vita chciałoby się uniknąć, co? Do raju za
          darmo pójść!:)

Wspomnij na Słowo Pana:

"Bojowaniem jest żywot człowieka na ziemi.":)
          • drojb [...] 17.04.07, 18:59
        • lesbijka_wroclaw Re: Przewraca się w grobie.. 17.04.07, 19:57
          >mimo, że był z gruntu modernistą.

to zes dowalil. Wojtyla byl najwiekszym konserwatysta wsrod rzadacych watykanem
          w tym polwieczu. nie chcial dopuscic kobiet do kaplanstwa, 'pozwolic' na
          uzywanie prezerwatyw i wiele innych
          • nick3 Re: Przewraca się w grobie.. 17.04.07, 20:07
            Widzisz, lesbijka, jak szerokie jest spektrum poglądów!:)

Pełna demokracja!
            • lesbijka_wroclaw Re: Przewraca się w grobie.. 17.04.07, 22:27
              co innego poglady, a co innego ignorancja ;)
            • gm114 Re: Przewraca się w grobie.. 18.04.07, 04:44
              Z "kochającymi swoją płeć" nie dyskutuję, bo ich czyny "są obrzydliwe w oczach
              Boga" /to cytat z Pisma/. Natomiast Szanownemu Panu chciałbym nieśmiało zwrócić
              uwagę, że pisząc, iż Jan Paweł II był modernistą, miałem na myśli to, co jest
              kwintesencją modernizmu, a zatem stosunek do rytu trydeńskiego. Ponadto
              zdecydowana większość hierarchów modernistycznych, którzy pojawili się w II
              części vaticanum II, była przeciwna (przynajmniej jeszcze przez ćwierć wieku po
              soborze) rozmaitym nowinkom w stylu: kapłaństwa kobiet, legalizacji eutanazji i
              mordowania dzieci, legalizacji środków wczesnoporonnych, zniesieniu celibatu
              księży, et cetera. Ba, większość tuż po soborze była za karą śmierci dla
              morderców. Nowinki typu: msza pupą do ołtarza również nie były zalecone przez
              sobór. To pojawiło się potem z inspiracji pewnych środowisk, które nawiasem
              mówiąć JPII przed śmiercią ostro zaatakował, mówiąc otwarcie o ukrytych siłach
              zła chcących zniszczyć Kościół.
              Zatem d***kracja nie ma tutaj nic do rzeczy.. Natomiast ignorancja tak..
              Pozdrawiam
        • antal Re: Przewraca się w grobie.. 17.04.07, 23:46
          gm114 napisał:

> Tymczasem ziemia stała się krągła na kształt cudnej pupy damskiej.. Krągłe pupy
          >
          > rozpuściły wpatrzoną w nie wielebną konferencję.

----------------------------------------------------------------
          no i wszystko jasne... Dla ciebie łaskawco, to już te cudne, krągłe damskie pupy są chyba niedostępne. Zazdrość cię zżera, bo chciałoby się a tu... kupa... Rozumiem - jakiś lek na frustrację musi się znaleźć. Tylko dlaczego dlaczego tym lekiem jest religia, a raczej religianctwo?
    • szambonurek5 religia szkodzi 17.04.07, 18:36
      Coraz wiecej ludzi zglasza sie do Poradni Zdrowia Psychicznego w pierwszy
      dzien tygodnia ,poniedziałek . Ostatnie proby wyjasnienia tego
      fenomenu ,wiązą, wystepowanie tego fakty ,z dniem poprzednim niedzielą.
      Sponiewierani psychicznie ,na skraju wyczerpania nerwowego ,w rozmowie z
      psychitarą ,psychologiem, opowiadają o mszy swietej ,jako najbardziej
      tragicznym momencie poprzedniego dnia.Najczesciej juz w srode mija, zle
      samopoczucie,gdy coraz dalej za nami truma minionej niedzieli. Naukowscy z
      Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie,mowią o krotkotrwalym zespole
      psychotyczno-nerwicowym o podlozu religii katolickiej . Nowo przyjeci
      pacjenci do wspomnianego instytutu ,za najbardziej stresogenny czynnik
      uwazają niedziele i koniecznosc uczestnictwa w liturgii Mszy Swietej .
      Podobne zespoly zaburzen psychicznych obserwuje sie u stalych sluchaczy Radia
      Maryja . W grupie tych ludzi wytepują niestety dlugo trwale psychozy
      maniaklno -depresyjne ,a rokowania sa znacznie bardziej niepomyslne .Obecna
      polityka rzadu niestety nasila wystepowanie opisanego zjawiska ,gdyz jej
      strategia dązy do przebudowy panstwa ,na panstwo wyznaniowe .
      Aborcja ,homoseksualizm ,podstawowe obecnie, wyzwania polityczne
      rzadzacych ,swiadczą o epidemiologicznym charakterze zab.psychicznych .

• almanzor00 Re: religia szkodzi 17.04.07, 18:55
        w artykule napisano:
        "Z danych Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego wynika, że mimo iż coraz
        mniej Polaków chodzi co niedziela do kościoła, to jednak systematycznie rośnie
        odsetek przystępujących do komunii."
        to jest bardzo odkrywcze stwierdzenie.
        Załóżmy że kiedyś chodziło do kościoła 1000 osób a do komunii przystępowało 100
        osób, tj. - 10% chodzących do kościoła.
        Teraz do kościoła chodzi 100 osób czyli dziesięciokrotnie mniej a do komunii
        przystepuje np. 80 osób (bo ci przystępujący to chodzili, chodzą i będą chdzić -
        te 20% przeniosło się już albo do Irlandii albo do Abrahama) zatem stanowi to
        80% procent chodzących do kościoła.
        Z danych (...) wynika, że mimo iż coraz mniej Polaków chodzi co niedziela do
        kościoła, to jednak systematycznie rośnie odsetek przystępujących do komunii.

c.n.u.
        (dowód indukcyjny)

Pozdro
        • 2560a Re: religia szkodzi 17.04.07, 19:56
          almanzor00 napisał: > "Z danych Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego
          wynika, że mimo iż coraz
          > mniej Polaków chodzi co niedziela do kościoła, to jednak systematycznie
          rośnie
          > odsetek przystępujących do komunii.".........
          To proste ludzie nie zawracaja sobie glowy spowiedzia u ksiedza. Przeciez nie
          kpijmy sobie, by jakis dran w sukience zmuszal mnie do wyznan i zastanawial
          sie pozniej czy zapukac w drewno czy nie.Ludzie uwazaja ze religia jest miedzy
          nimi a Bogiem, bez posrednikow w sukienkach.
    • maureen2 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 18:48
      normalna rzecz
    • zat4ra W ankiecie brakuje jednej opcji. 17.04.07, 19:00
      "Mam w dupie te wyglupy"
    • arkaf Rewolucja w zasciankowo-warcholskim grodzie 17.04.07, 19:23
      Tylko zacofaniu naszego poganstwa zawdzieczamy wprowadzanie dyrektyw Soboru
      Watykanskiego n°2 po 40 latach
      BRAWO

Juz nawet plakac sie nie chce
    • jacek.sygula nie, nie, nie !!! to już koniec Kościoła 17.04.07, 19:28
      • nick3 O, małej wiary!:) 17.04.07, 19:37
        Jakże to?

Przecież "bramy piekielne nie przemogą go"!

(No, ale gdzie diabeł nie może tam babę pośle:)))
    • agatazieba Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 19:35
      W Polsce kobiety też rozdają Ciało Chrystusa (ale to brzmi: "rozdają").
      Chodziłam do katolickiej szkoły w Poznaniu i tam czasami robiła o siostra
      przełożona.
      • irenuk1 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:36
        Co do rozdawania.
        Prosciej byłoby, że podają. Krócej - dają.
        • lesbijka_wroclaw Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 22:29
          "siostry w Poznaniu dają ciało"? eee, nie za dobrze to brzmi... ;)
    • 2560a Rewolucja w kościele - kilka pytan 17.04.07, 19:35
      wiek od 25 do 65 lat, "zaangażowanie w życie Kościoła", "wzorowe życie moralne"
      oraz "poważanie wśród duchowieństwa i wiernych"....
      1.dlaczego wyeliminowano moherowe berety, te przeciez nie mieszcza sie w
      podanym przedziale wiekowym
      2.kto dokona lustracji zycia moralnego kandydatek? czy wzorowa kandydatka sypia
      ze swoim starym czy tez daje tylko w celach prokreacyjnych;a jak kandydatka
      jest w gornej granicy wiekowej i ciaza jej nie grozi, to moze dawac swemu
      chlopu czy juz nie? jak bedzie sprawdzane grzeszenie mysla? wykrywaczem
      klamstwa? jak czesto?
      3.jak sie mierzy powazanie u duchowienstwa i wiernych? no, u duchowienstwa
      mozna mierzyc wartoscia tacowego, a u wiernych?
      4.czy "gosposia" ktora cieszy powazaniem duchownego a wierni nie wiele wiedza
      musi przedstawic zaswiadczenie lustracyjne od "swego" ksiedza czy tez z innej
      parafii
      5.czy jak mloda dziewczyna mowi do ksiedza wuju kiedy inni parafianie nazywaja
      go ojcem moze rozdawc komunie?
    • poglodzio Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 19:38
      dobra reforma, da Bóg a może wielu ludzi wróci do kościoła
      • irenuk1 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:38
        Sam bym wrócił. Ale musiałyby się ubierać nie na czarno i nie tak dokładnie.
        Mogą być koronki.
        • poglodzio Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 18.04.07, 15:55
          chyba tak
      • ermanno Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 18.04.07, 00:51
        Allahu! Allahu spuśc bombę z dachu. Na ten zacofany kraj i rządZOO, bo to
        wszystko to wielkie g*wno!
    • lucy_ferrr Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 19:44
      tylko żeby ręce umyły jak będą miały okres bo inaczej to będzie obrzydliwe jeść
      z ręki takiej z ciotką
      • 2560a Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 19:51
        lucy_ferrr napisała:

> tylko żeby ręce umyły jak będą miały okres bo inaczej to będzie obrzydliwe
        jeść
        >
        > z ręki takiej z ciotką
        Wolisz z reki ksiedza ktory wlasnie posunal ministranta albo wikarego?
        • maly_kretacz_olo Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 19:57
          Aha, rozumiem, ty lubisz jeść wydzieliny pochwowe, ze złuszczonych nabłonkiem
          ścianki pochwy. Pozdrawiam.
          • 2560a Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 19:59
            maly_kretacz_olo napisał:

> Aha, rozumiem, ty lubisz jeść wydzieliny pochwowe, ze złuszczonych nabłonkiem
            > ścianki pochwy. Pozdrawiam.
            Prezentujesz poziom umyslowy jamochlona!
            • nick3 Jacy cudowni kliniczni mizogini!!! :0 17.04.07, 20:13
              Nie wierzyłem, że coś takiego jeszcze istnieje!

(Do tej pory czytałem o tym tylko w książkach feministycznych!)

lucy_ferr, maly_krętacz! Jesteście gejami, księżmi, czy jednym i drugim na
              raz!??:)
      • antal Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 18.04.07, 00:53
        lucy_ferrr napisała:

> tylko żeby ręce umyły jak będą miały okres bo inaczej to będzie obrzydliwe jeść
        >
        > z ręki takiej z ciotką
        ----------------------------------------------------------
        Okres, lucy_ferr, okres... Poza tym mam pytania:

1. czyżbyś uważał(a) że miesiączka to coś nieczystego? Toby Cię zbliżało raczej do starozakonnych niż chrześcijan.
        2. Poza tym miesiączka nie brudzi rąk tylko raczej... no, powiedzmy, antypody, a tymi podawać COKOLWIEK jest po prostu bardzo nieporęcznie, więc czemu się martwisz o czyste ręce? Myślę, że po wyjściu z toalety każdy je myje.
    • adam81w To i tak nic kosciolowi nie pomoze.Religia upadnie 17.04.07, 19:47
      ku szczesciu ludzi
    • smilkyness Tez mi rewolucja phi! 17.04.07, 19:53
      Ale sensacja, wow!
      Cazs przeciez najwyzszy zeby kosciol - w ktorym kobiety tradycyjnie sa
      uposledzone i niedoceniane - przejrzal na oczy.
      I przeslal bredzic o Ewie - zalazku grzechu i wszelkiego zla.
      Hello!?
      Kosciol anglikanski ma juz ten etap za soba.
      • nick3 Powiedziałbyś to Janowi Pawłowi II-emu?:) 17.04.07, 20:24
        O Ewie, jako "tej, przez którą grzech wszedł na świat", znajdziesz powtórzone
        tradycyjne nauczanie Kościoła w encyklice, która się nazywa
        (ironicznie?:) "Mulieris dignitatem" ("O godności kobiety").

Jest tam sporo takich kwiatków.

"Papieski feminizm":)
        • lesbijka_wroclaw Re: Powiedziałbyś to Janowi Pawłowi II-emu?:) 17.04.07, 22:31
          polecam takze wypowiedzi sw. Tomasza z Akwinu. Facet, ktory mozg mial mniejszy
          nawet od obu giertychow, a kompleksy wieksze niz oba kaczory razem wziete.
    • te_rence Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 19:57
      ale przecież kobieta była do tej pory według kościoła katolickiego gorsza wobec
      Boga... i taka radykalna zmiana no no no :)
      Jak to jest... Bóg jest jeden niby a w kościołach protestanckich kobiety mogą
      odprawiać msze i udzielać komunii... to jak to jest ich Bóg nie błogosławi,
      katolicyzm jest lepszy? echhhh kościół katolski to straszna ciemnota... a
      włąsciwie nie... to wyznanie dla prostaków

"Fanatyzm jest jedyną siłą woli, którą mogą osiągnąć także słabi i niepewni."
    • p26 Też mi rewolucja!!!! Żenada 17.04.07, 20:00
      Pełna równość kobiety i mężczyzny w kościelnych funkcjach. To jest cel i to
      byłaby faktycznie rewolucja. Takie zmiany to nieznacząca kosmetyka.
      • syfek17 Re: Też mi rewolucja!!!! Żenada 17.04.07, 20:01
        na pogrzebie tych Księży co sie na to zgodzili rozniosą,
        bo im juz nie będzie potrzebna ,
        za tyakie blużnierstwo kara śmierci i piekło
    • balrog008 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:01
      To najgorsza wiadomość jaką usłyszałem w polskich mediach w tym roku. Nawet w
      kościele feministki triumfują. Co jak co ale myślałem, że polski kościół to
      bastion konserwatyzmu i różni się od tych protestantów. Jak jeszcze powiedzą
      "tak" aborcji to powiem do widzenia kościołowi i wierzę w Boga na własną rękę. A
      kościoły przez to zaczną wyglądać jak kościoły protestantów- pies z kulawą nogą
      tam nie przyjdzie. Mam nadzieję, że konserwatysta Benedykt XVI coś z tym zrobi,
      tak samo jak projekt mszy po łacinie. Nie żebym miał coś przeciw kobietom, ale
      nigdy bym nie pomyślał, że miałbym przyjmować komunię od kobiety. Mam nadzieję,
      że to sie nigdy w moim przypadku nie zdarzy. Teraz to dopiero odejdą ludzie z
      kościoła- bo jak już będą rozdawać komunię to i zaraz mszę zaczną prowadzić.
      • p26 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:15
        Załóż sobie własny kościół pacanie.
      • lesbijka_wroclaw Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 22:37
        och nie, tylko nie kobieta! Toz to nasienie zla, zasiane przez samego szatana!
        Rozni sie od mezczyzny tym, ze ma piersi, pochwe, i nie ma wlosow na tylku*-
        zgroza! Jak ktos taki moze nawet CHCIEC jakichkolwiek praw do rownosci, i to
        jeszcze w kosciele!? To katastrofa, gniew bozy spadnie na was wszystkich,
        lewakow, komunistow, gejów, feministki, cyklistow i cala reszte Ukladu!

* bywaja rozne przypadki, ale zwykle jest to norma.
      • antal Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 18.04.07, 01:07
        Mam pomysł...

1. Zgadaj się z gm114
        2. Wybierzcie sobie miejsce najlepiej w okolicy kościoła
        3. Postawcie dwa wysokie słupy, oczywiście najpierw zróbcie sobie odpowiedniej wielkości platformy, zaopatrzcie się też w koszyk, sznurek i butelkę, no i jakiś przyodziewek (bywa zimno)
        4. Wleźcie każdy na swój słup(nie, nie razem na jeden, co to to nie panowie...)
        5. Siedźcie tam kilka lat, o ile wcześniej nie zdejmą was odpowiednie służby

To załatwi dwie ważne sprawy. Ludzie będą mieli święty spokój od waszych gadek, a wy zostaniecie obaj świętymi mężami...
    • leonard3 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:09
      Atole w Boga nie wierzycie to skad wasze obsesyjne zainteresowanie kosciolem
      • nick3 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:17
        Kiecaki, kobiety w życiu nie zaznaliście (podobno), to skąd wasze obsesyjne
        zainteresowanie seksem?:)
        • katolik_polski1 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:21
          nick3 napisał:

> Kiecaki, kobiety w życiu nie zaznaliście (podobno), to skąd wasze obsesyjne
          > zainteresowanie seksem?:)
          -----------------------------------------------
          Tobie tez by sie jakas przydala,
          najlepiej z batem :)))
          • irenuk1 Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 20:49
            Ja już mam. A bat na mnie dostaje na każdym spotkaniu z kiecakami, jak to zręcznie określił przedmówca, średnio 2 razy w tygodniu.
            W ten sposób jej katolickie wyznawanie - tj. adorowanie księży i bpów - wchodzi do naszego domu w postaci bata na męża i dzieci.
            A uprawnienie do stosowania restrykcji, nazwanych przeze mnie batem, wypływa w jej przekonaniu z jej osobistej świętości, która na nią spływa z ołtarza.
      • lesbijka_wroclaw Re: Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komun 17.04.07, 23:15
        nasze zainteresowanie kosciolem bierze sie stad, ze kosciol na sile wcina sie z
        butami w nasze zycie prywatne.
        > Atole
        pl.wikipedia.org/wiki/Atol
        kogo z tutaj obecnych chciales nazwac wyspa? ;)
      • smilkyness Co ma Bog do kosciola? 18.04.07, 13:11
        leonard3 napisał:

> Atole w Boga nie wierzycie to skad wasze obsesyjne zainteresowanie kosciolem

Kochasiu, obudz sie - kosciol ma czesto z Bogiem naprawde malo wspolnego.

Tzw "Kosciol" to rowniez otyle klechy, glupie pelne nienawisci kazania
        otumaniajace takich jak Ty, marnych robakow o malych mozdzkach, hierarchia i
        wladza, rozpolitykowanie, jad, antysemityzm, antyfeminizm, anytyeuropejskosci i
        tym podobne zacofane bzdety.
        • leonard3 Re: Co ma Bog do kosciola? 18.04.07, 16:31
          smilkynwss, to ty chcesz z Leonardem autentycznym katolikiem o katolicyzmie
          dyskutowac? Przeciez katolik nie ma tu szans ust otworzyc na tym forum.
          Cenzor gazety wyborczej ,jebniety, ateistyczny, faszystowski fanatyk
          wyrzuci kazdego katolika z forum. Tylko syfilityczka_wroclaw cieszy sie tutaj
          pelna wolniscia slowa. Cenzor tu glupi ateistyczny h*ju
    • kruk51 Rewolucja w kościele - kobiety rozniosą komunię 17.04.07, 20:38
      Twierdzę, że małostkowe i śmieszne. Nie takich nowości oczekiwałem i oczekuję.
      To są zabiegi kosmetyczne, że coś nowego się dzieje. Oczekuję przede wszystkim
      odpolitycznienia Kościoła !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka