muszek0 18.04.07, 07:04 Wyrwać z siedliska szatana trochę kasy to nie grzech. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pionier630 Wielcy Bracia MUSZĄ punktować u ojca 18.04.07, 07:13 Toruń dostanie dotację "na bank" Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Nadszedł czas zapłaty za moherowe głosy... 18.04.07, 07:36 A PiS chętnie zapłaci, oj zapłaci. Dotacje UE to najlepsza forma tej zapłaty - niby nie z naszego budżetu a kasa spora. Tyle że to jednak z naszej kieszeni - ta sama kasa z UE mogłaby być przeznaczona na inne cele. Z drugiej strony moher tez Polak i tak samo nalezy mu sie dopłata z UE jak psu kość. A że jakiś milion rodaków kocha Rydzyka więc i oni mają prawo do kasy na swoje (niecne) cele... Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak To ten sam co się tak histerycznie sprzeciwiał UE? 18.04.07, 07:54 A teraz sam z niej korzysta.. Hipokryzja w czystej postaci. Nawet za grosz honoru nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Stary sprawdzony kagiebista. Dać mu!Kaczor miał tu 18.04.07, 08:25 rację gdy go określał mianem agenta KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Niemiecko-francuskie pieniądze na ciemnotę i KGB. 18.04.07, 08:26 . Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Mam nadzieję że Unia nie da się nabrać jak emeryci 18.04.07, 10:48 wpłacający na obronę stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Test, czy masoni, czy demokracja rzadza Unia 18.04.07, 13:19 To dobra okazja aby przekonac sie jakie sily dominuja w UE. A poz tym chodzi o pieniadze, ktore Polska wnosi do kasy Unii, a teraz moze odebrac. Nie tylko Niemcy i Francja sa potrzebujacymi. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Niemiecko-francuskie pieniądze na ciemnotę i 18.04.07, 10:59 Rydzyk powiększy imperium o prywatną plażę, miliony euro przeznaczone na innowacje. W koncu siegnie po Kraj!!!!!!!!!!!!!!! Bez zbédnych wywodów Unia wolnych narodów. Skrzy szabla, skrzá na wojów zbrojach luski. Ty sié nie zrywasz Donaldzie Skrzy Tuski? Ty sié nie zrywasz kiedy Kraj w nieladzie, czekamy na owoce, zgnile jablka w sadzie? Katotaliban hañbi bialoglowy, Ty sie nie zrywasz, jeszcze nie gotowy? Skrzy szabla, skrzá na woja zbroi luski. Ty sié nie zrywasz Donaldzie Skrzy Tuski? Gdy nie ma pracy, nie ma tez zlomu, nie wyleczá, niepotrzebny nikomu? W Twojej kompanii serce swe pokrzepié, choc skromnie przyszlosc swá ulepié? Skrzy szabla, skrzá na woja zbroi luski. Ty sié nie zrywasz Donaldzie Skrzy Tuski? Trwam na zmywaku tutaj na obczyznie, choc duchem mloda, to blizna na bliznie. Piasek Zandvoortu dzis moje poslanie, kiedy sie zerwiesz, na co to czekanie? Skrzá szable, skrzá wojow zbroi luski, wreszcie poprowadz Donaldzie Skrzy Tuski! Ty sié nie zrywasz, gdy dzielá nas szuje, Katotaliban garnie i rujnuje? Ty sié nie zrywasz kiedy przy parafii, Katotaliban zyje wzorem mafii? Skrzy szabla, skrzá na woja zbroi luski. Ty sie nie zrywasz Donaldzie Skrzy Tuski? Dzwoni dzwon larum przy ksiézym palacu. Pédzi z falami Rydz Maybachem na kacu. Katotaliban eksterytorialny? Wykorzystuje Kraj przyparafialny? Skrzy szabla, skrzá na woja zbroi luski. Ty sié nie zrywasz Donaldzie Skrzy Tuski? Gdy z dzieci, z cudu bozych darow chcá dla talibow, porobic janczarow? Ty sié nie zrywasz, gdy giná reformy, poziom techniki nie osiága normy? Tnie szabla, z kopytem dzwoniá luski. Ty sié nie zrywasz Donaldzie Skrzy Tuski? Katotaliban juz na Jasnej Gorze, nazwá woja gejem, zatanczy przy rurze? Jeno religia, koniec filozofii, uzalezni nas urodzaj kartofli? Tnie szabla, z kopytem dzwoniá luski. Ty sié nie zrywasz Donaldzie Skrzy Tuski? Woju doswiadczony waz czy sié oplaca, sposrod oszolomow brac znowu pajaca? Doláczy do nas pospolite ruszenie, z tego fermentu pozytywne wrzenie? Gdy po zgielku szabel, luski po nabojach , dlaczego kradniesz Dochnaldzie Ajatollach? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Rydzyk wzialby kase nawet od NSDAP 18.04.07, 09:20 a co dopiero od Unii zwanej przez niego "nierzadnica europejska". Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Rydzyk wzialby kase nawet od NSDAP 18.04.07, 09:21 Oczywiscie, ze by wzial. W koncu to jego blizniak ideowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rydzyk wzialby kase nawet od NSDAP 18.04.07, 09:23 to raczej apostol Jan juz ponad 1900 lat temu nazwal watykan nierzadnica babilonska Odpowiedz Link Zgłoś
rombillko Re: Stary sprawdzony kagiebista. Dać mu!Kaczor mi 18.04.07, 09:01 MAłO DOSTAJE KOSCIOL NA SWOJE SWIATYNIE .NIECH PODLEGłY RYDZOWI KOSCIOł DA PIENIADZE RYDZYKOWI LUB POLAK? Z BOLIWII LUB MOCHERY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: To ten sam co się tak histerycznie sprzeciwia 18.04.07, 08:59 antyprawak napisał: > A teraz sam z niej korzysta.. Hipokryzja w czystej postaci. Nawet za grosz hono > ru nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Upierdliwość starszych braci jest znamienna 18.04.07, 07:58 Przyczepili się do O.Tadeusza Rydzyka, do Młodzieży Wszechpolskiej, do Giertychów, .... ...i trzymają się jak żyd psiego ogona. ( Moze lepiej było napisać jak dziad psiego ogona, bo dopatrzą się AntkaSemity w autorze postu.) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Upierdliwość starszych braci jest znamienna 18.04.07, 08:07 To nie żyd trzyma się psiego ogona, tylko rzep. Gdybyś to wiedział, nie wyszedłbyś na antysemitę. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Upierdliwość starszych braci jest znamienna 18.04.07, 08:14 W niektórych rejonach Polski mówią na rzepa "żyd", ale zgadzam się z tobą, że najczęściej rezygnują z używania gwary i nazywają toto rzepem. Jak go zwali tak go zwali, dyskusja nie dotyczy tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Czy tobie coś ukradł ? 18.04.07, 08:16 Wpisujesz się w listę ludzi nie gardzących oszczerstwem i pomówieniem. Zresztą, skąd mam wiedzieć czy nie jesteś sługą kłamstwa i ciemności. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Ukradl 18.04.07, 08:17 Gdzie sa pieniadze, ktore zbieral dla stoczni Gdansk? To kilkanascie milionow przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Ukradl 18.04.07, 08:22 loza_szydercza napisał: > Gdzie sa pieniadze, ktore zbieral dla stoczni Gdansk? Doucz się, zamiast wypisywać głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 08:33 Sprawę pieniędzy na stocznie badała komunistyczna prokuratura. Śpij spokojnie, gdyby tam było tylko źdźbło pretekstu to komuchowaty prokurator natychmiast by to wykorzystał. Ale nic nie znalazł z twoich bajek. Radio Maryja regularnie, przez kilka miesięcy ogłaszało, że kto chce odebrać pieniądze wpłacone na stocznie niech się zgłosi z dokumentem wpłaty Owszem, zgłaszali się niektórzy po odbiór rzekomych wpłat. Dowodów wpłat nie mieli tylko świeżo zgolone pejsy. Ja, również ofiarodawca, napisałem list do RM, aby pieniądze te przeznaczyć na inne cele i upoważniłem do tego O.Rydzyka. Olbrzymia większość postąpiła tak samo i popatrz teraz jak rośnie Wyższa Szkoła i mury akademików. Nie zmarnowano tych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 08:36 cos ci sie pomyliło jak powszechnie wiadomo kazda władza po 1989 roku jest spolegliwa wobec kleru , jest to cena za spokoj społeczny , kler olewa walke o aborcje , kler nienawidzi za to jak ktos mu miesza w kasie wiec dlatego komunistyczny prokuror nic nie znalazł w sekcie rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 08:39 No to ty masz szansę "miłośniku_watykanu". Zrób coś konkretnego w tej sprawie, bo pisanie oszczerstw na kłamliwym forum GW nie przybliży cię do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 08:42 masz racje ze nie przybliza , w kraju w ktorym hipokryzja jest podstawa rzadzenia , gdzie najwyzszymi autorytetami sa ludzie oskarzani w Usa pomoc w ukryciu pedofili , a złodzieje zakonnicy sa bezkarni bo gubernator glemp ponoc nie ma władzy zeby ich dyscyplinowac Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 09:31 Rozumiem że skoro piszesz o kłamliwym forum GW, można założyć że to co ty wypisujesz to jest też stek kłamstw ? Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Swiezo zgolone pejsy? 18.04.07, 08:38 Czlowieku, czy w korzystaniu z internetu nie przeszkadza Ci jad, jakim zapluwasz monitor? Wiekszego przekretu do tej pory Rydzyk jeszcze nie palnal, niz ten ze stocznia Gdanska. Zenujace... "Rydzyk chcial oddac, ale przyszli okrasc go Zydzi". Iscie katolicki argumet. JPII w grobie sie przekreca. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Swiezo zgolone pejsy? 18.04.07, 08:41 Dziekuję, że przeczytałeś uważnie mój post. Ten fragment był testem dla sprawdzenia, czy moje posty są czytane. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Swiezo zgolone pejsy? 18.04.07, 08:44 Oczywiscie. Twoj antysemityzm tez jest udawany tylko po to, zeby wywolac przeciwna reakcje- mianowicie Boze milosierdzie i braterska milosc. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Swiezo zgolone pejsy? 18.04.07, 08:59 Kluczową rolę odgrywa tutaj raczej twój antysemityzm. "Stłucz pan termometr, nie będziesz miał antysemickiej gorączki." Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 09:01 vitabravo napisał: > Sprawę pieniędzy na stocznie badała komunistyczna prokuratura. > Śpij spokojnie, gdyby tam było tylko źdźbło pretekstu to komuchowaty > prokurator natychmiast by to wykorzystał. Ale nic nie znalazł > z twoich bajek. Nie znalazł, bo znaleźć nie chciał; tak samo trząsł portkami przed czarną władzą - tylko pozornie niechętną Rydzykowi - jak wszyscy inni. > Radio Maryja regularnie, przez kilka miesięcy ogłaszało, że kto chce > odebrać pieniądze wpłacone na stocznie niech się zgłosi z dokumentem > wpłaty > Owszem, zgłaszali się niektórzy po odbiór rzekomych wpłat. > Dowodów wpłat nie mieli tylko świeżo zgolone pejsy. Widziałeś ich? A nawet jeśli tak, to po czym poznałeś, że "pejsy" były "zgolone świeżo" ? A co do meritum - mało kto latami przechowuje dowód wpłaty, żeby móc zażądać zwrotu pieniędzy, jeśli jego wpłatę przeznaczy się na inny cel, niż ten, na który zbierano. Trudno przewidywać, że zbierający zebrane pieniądze ukradnie. > Ja, również ofiarodawca, napisałem list do RM, aby pieniądze te > przeznaczyć na inne cele i upoważniłem do tego O.Rydzyka. Wolno Ci. > Olbrzymia większość postąpiła tak samo Skąd wiesz? > i popatrz teraz jak rośnie > Wyższa Szkoła i mury akademików. Nie zmarnowano tych pieniędzy. Nie zmarnowano. Tylko ukradziono. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo kase utopil na gieldzie do czego sie przyznal 18.04.07, 09:23 konkretnie na jego polecenie ojciec Krol zainwestowal w trupy gieldowe ktorych kurs spadl i kasa umoczona. Zbiorka byla nielegalna a to ze prokuratura nic mu nie zrobila swiadczy o tym jak sie go boja. Lepperowi tez nic nie zrobili mimo ze cala Polska widziala jak osobiscie wysypal zboze z wagonow. Polska panstwo bezprawia gdzie tacy bonzowie jak Rydzyk i Lepper moga robic co chca bez ogladania sie na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 10:02 Znalazł się kolejny przygłup "vitabravo", chyba kolega "joli z dywit" Odpowiedz Link Zgłoś
krisp_2007 Re: O! Lista oszczerców dłuższa niż myślałem 18.04.07, 11:25 W twoich (celowo małe t) wypowiedziach - a przejrzałem ich kilka - widać starannie wpojony przez tatę Tadzia antysemityzm. Gratulacje, życzę zdobywania dalszych sprawności w szkole nietolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Ukradl 18.04.07, 09:00 loza_szydercza napisał: > Gdzie sa pieniadze, ktore zbieral dla stoczni Gdansk? To kilkanascie milionow > przynajmniej. > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jest dowód 18.04.07, 08:46 vitabravo napisał: > Wpisujesz się w listę ludzi nie gardzących oszczerstwem i pomówieniem. > Zresztą, skąd mam wiedzieć czy nie jesteś sługą kłamstwa i ciemności. Nie jest. Dowiedzione: gdyby był, kochałby ojca Rydzyka, pierwszego w tym kraju "sługę kłamstwa i ciemności". Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Czy tobie coś ukradł ? 18.04.07, 09:16 vitabrawo-popierasz ajatollaha o chorym rozumie!o tym ze ten "ojciec"jest zlodziejem i oszustem wie cala polska i europa a ty udajesz greka?a kto okradl stocznie gdanska pod plaszczykiem jej "ratowania" . az tak jestes zaklamany i glupi?a kto okrada panstwo polskie olewajac kompletnie system podatkowy pod plaszczykiem nikomu niepotrzebnego dyszpasterstwa?"duszpasterstwo" w wykonaniu radya marya to faszystowskie zlo!teraz ten zlodziej chce dotacji z UE przeciwko ktorej tak wsciekle wystepowal!to tez z podatkow tego narodu.otworz w koncu oczy i zacznij myslec jesli jestes do tego zdolny!!!nie jestem jak bredzisz "sluga klamstwa i ciemnosci"-co za jezyk?!chyba jednak rekolekcje tego oszusta kompletnie cie skoltunily!ile masz lat?tracisz moherem na odleglosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andiboz Re: Czy tobie coś ukradł ? 18.04.07, 16:51 Kazik.k ! Dobrze dołożyłeś temu choremu z nienawiści oszołomowi. Przypuszczam, że on występuje również pod ksywą "poszeklu" i "rabi szachter". Skąd tyle jadu u tych ludzi, trudno zrozumieć. To nie "mocherowe berety" siedzą przy komputerach, one są tylko wykorzystywane. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jeszcze malo temu zlodziejowi ? 18.04.07, 09:00 arius5 napisał: > Dosc nakradl. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wielcy Bracia MUSZĄ punktować u ojca 18.04.07, 08:58 pionier630 napisał: > Toruń dostanie dotację "na bank" Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Wielcy Bracia MUSZĄ punktować u ojca 18.04.07, 10:19 Rozwiazac Radio Maryja: ostoja zacofania w Polsce! co za drwina zeby Ojciec Dyrektor byl wspomagany z kasy Unijnej!!! Kto mi da adres do Brukseli: sam napisze sprzeciw - trzeba ratowac ten kraj przed ciemnota!? Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 To jest dopiero obłuda o. Rydzyka 18.04.07, 18:05 pionier630 napisał: > Toruń dostanie dotację "na bank" Odpowiedz Link Zgłoś
braad O.D. Rydzyk zaprzedał duszę diabłu.... 18.04.07, 07:13 Dał się omamic mamonie... Przypomnijcie sobie Państwo co mówił o UE. ...fuj to relatywizm moralny... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: O.D. Rydzyk zaprzedał duszę diabłu.... 18.04.07, 09:01 braad napisał: > Dał się omamic mamonie... Przypomnijcie sobie Państwo co mówił o UE. > ...fuj > to relatywizm moralny... Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Rydzyk europejski 18.04.07, 07:13 Brawo ukochany Ojcze. Tylko tak trzymac. Alelua i do przodu. Pieniadze nawet od wroga nie smierdza. Tylet lat plucia na Unie a teraz dawaj pieniadze. Byles szatanem a teraz jetes zwykla chytra ku... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 09:07 hanklo napisał: > Brawo ukochany Ojcze. Tylko tak trzymac. Alelua i do przodu. Pieniadze nawet od > > wroga nie smierdza. Tylet lat plucia na Unie a teraz dawaj pieniadze. Byles > szatanem a teraz jetes zwykla chytra ku... Nie obrażaj ku...w. One przynajmniej są uczciwe: nie kreują się na święte panienki. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Obłudny klecha 18.04.07, 09:10 ...ale za to jaki skuteczny w biznesie! I za to go KK (= hierarchia nasza i watykańska) kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Biznesie?!Ten pajac wzbogacił się kosztem naiwnych 18.04.07, 13:06 Też mi "skuteczność", jak co dzień wpływają pieniądze z datków i darowizn. Ciekawe, kto w końcu rozkopie to bagienko i prześwietli wszystkie przekręty tego szarlatana w sutannie. Gdzie jest CBA i ten szczurek Kamiński, gdzie jest minister Niszczarka, hę?! Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Rydzyk europejski 18.04.07, 07:24 Byłby to wielki skandal, gdyby przeciwnik wejscia Polski do Unii, antysemita, znany siewca nienawiści do niekatolików dostał choć złotówkę dotacji ze środków unijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Pecunia non olet.... 18.04.07, 07:25 Czy o.Rydzyk ma upodobania takie same jak pierwszy kto to powiedział? Czy Maciek G.,tatuś Romka zny z upodobania do od dinozaurów , już zabiega o poparcie dotacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 08:39 Michnik ze swoimi ziomkami uwłaszczył się na "GW"... Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 08:43 Michnik sprzedaje cos realnie istniejace , pan rydzyk sprzedaje płonne nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 09:12 milosnik_watykanu napisał: > Michnik sprzedaje cos realnie istniejace , pan rydzyk sprzedaje płonne nadzieje > Michnik sprzedaje kłamstwo. O.Rydzyk przełamał monopol kłamstwa, dlatego "synowie kłamstwa" tak go nienawidzą... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 09:16 Tak , masz racje wiec niech ten monopolista prawdy zacznie mowic cala prawde , najpierw nich opowie w jaki sposob policja katolica (inkwizycja ) spalila pol europy na stosie , a niech skonczy na tym czemu to w usa benek jest uwazany za przyjaciela pedofili wtedy uwierze ze ta szmata medialna mowi prawde Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 09:12 mg2005 napisał: > Michnik ze swoimi ziomkami uwłaszczył się na "GW"... A ile wziął z Unii (bo o unijnych dotacjach mowa)? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 09:15 koloratura1 napisała: > A ile wziął z Unii (bo o unijnych dotacjach mowa)? Wziął z naszego wspólnego majątku narodowego. Odmawiasz o.Rydzykowi równych praw ?... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 09:17 jak narazie to pan rydzyk odmawia rownych praw innym obywatelom tego kraju , ale na szczescie tylko poprzez warkot w katomediach Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 14:58 mg2005 napisał: > koloratura1 napisała: > > > A ile wziął z Unii (bo o unijnych dotacjach mowa)? > > Wziął z naszego wspólnego majątku narodowego. Ile? > > Odmawiasz o.Rydzykowi równych praw ?... Ojciec Rydzyk ma w nosie wszelkie prawa i nikt mu niczego odmówić nie może, bo wszyscy -nie tylko PiS z przystawkami, ale i wcześniej SLD, się go boją. Więc nie zadawaj głupich pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Pecunia non olet.... 18.04.07, 09:36 mg2005 napisał: > Michnik ze swoimi ziomkami uwłaszczył się na "GW"... Gdyby nie tacy ludzie jak Michnik, gnoje tobie podobne dalej by nas naPiSdziali palami na manifestacjach antykomunistycznych, wiec chamie miej odrobine szacunku dla Polakow ktorzy wywalczyli nam wolnosc, rydzyk za komuny jako jeden z nielicznych mial paszport i prawo pordozy po calym zachodnim swiecie, jakie mieli tylko agenci SB, gdzie byl rydzyk jak Michnik byl tortutowany przez twoich esbeckich kolegow PiSkaczu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Parchatum defecatum 18.04.07, 10:36 Naturalnym dla zydów wrogiem jest Kosciól Chrzescijanski, powinnismy zatem ze wszystkich sil naszych wszczepiac wen wolnomyslnosc, sceptycyzm, niewiare, schizme a podniecac wszelkie klótnie i swary miedzy rozmaitymi sektami chrzescijanskimi. W logicznym porzadku rzeczy, zacznijmy od ksiezy, oglosmy przeciwko nim otwarta wojne, otaczajac ich podejrzeniami i drwinkami, sledzac pilnie i wyjawiajac skandale prywatnego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Parchatum defecatum 18.04.07, 11:38 Nie indycz się kolego,przeczytaj Bp.Ignacego.... .....I śmiech niekiedy może być nauką, Kiedy się z przywar, nie z osób natrząsa; I żart dowcipną przyprawiony sztuką Zbawienny, kiedy szczypie, a nie kąsa; I krytyk zda się, kiedy nie z przynuką, Bez żółci łaje, przystojnie się dąsa. Szanujmy mądrych, przykładnych, chwalebnych, Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych..... Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Rydzyk europejski- chwalca złotego cielca,mamony 18.04.07, 07:46 Ze "świetlanej" postaci wychodzi zwykła menda,nadaje się na premiera a nie ojca dyrektora. Gościu ma powołanie do mamony a nie życia zakonnego. Ale powiedziano: nie sądźcie ze słów lecz czynów Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Rydzyk europejski- chwalca złotego cielca,mam 18.04.07, 08:11 Czyn ma szansę być następujacy : uczelnia nastawiona na walkę z mediami innymi niż własne wzmocni swoją siłę oddziaływania medialnego , już dziś dużą , na resztę młodzieży dzięki uzyskanym pieniądzom. Uczelnia będzie atrakcyjna (bogato wyposażone ) i tania i powoli zacznie być kuźnią intelektualistów myślących tak jak jej założyciel. To proste. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rydzyk europejski- chwalca złotego cielca,mam 18.04.07, 09:14 sceptyk40 napisała: > Czyn ma szansę być następujacy : uczelnia nastawiona na walkę z mediami innymi > niż własne wzmocni swoją siłę oddziaływania medialnego , już dziś dużą , na > resztę młodzieży dzięki uzyskanym pieniądzom. Uczelnia będzie atrakcyjna > (bogato wyposażone ) i tania i powoli zacznie być kuźnią intelektualistów > myślących tak jak jej założyciel. To proste. I o to chodzi. Nie tylko Rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 07:46 Wot siurpryza. Jak widać petunia nie olej, czy cuś.......... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo PO - Paweł Olszewski słucha Radia Maryja? 18.04.07, 07:52 Czy powtarza tylko plotki zasłyszane? Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 07:52 Bo pieniadze nawet "sztanskie" nie smierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:02 O przepraszam, duchowny Rydzyk (ojcem to on nie jest chyba, że gdzieś na boku strzelił) zamierza wykończyć szatańską UE z jej pomocą tj. wycycka do cna dotacje a potem UE zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Rydzyk nie wyłudził drukarni po Trybunie Ludu .... 18.04.07, 08:05 Rydzyk nie wyłudził jednak nowoczesnej drukarni po Trybunie Ludu za prawie darmo jak zrobił to Michnik od Jaruzelskiego. O.Tadeusz Rydzyk dokonał większego dzieła niż Michnik, Passent i kilku innych Tajnych Współpracowników razem wziętych. Znaczenie tego dzieła pokreśla gorliwe ujadanie michniczej sfory na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Michnik przynajmniej bierze od bogatych 18.04.07, 08:09 Michnik przynajmniej bral od bogatych komuchow- Rydzyk wyludza od najbiedniejszych. Obludny klecha potrzebuje kasy, to niech sprzeda Maybacha i helikopter. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Rydzyk nie wyłudził drukarni po Trybunie Ludu 18.04.07, 08:20 vitabravo napisał: > Rydzyk nie wyłudził jednak nowoczesnej drukarni po Trybunie Ludu > za prawie darmo jak zrobił to Michnik od Jaruzelskiego. > O.Tadeusz Rydzyk dokonał większego dzieła niż Michnik, Passent i kilku > innych Tajnych Współpracowników razem wziętych. > Znaczenie tego dzieła pokreśla gorliwe ujadanie michniczej sfory > na forum GW. Na polski katolodebilizm rady jednak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Gudłaj chce wywołać nienawiść 18.04.07, 11:13 shithead napisał: > Na polski katolodebilizm rady jednak nie ma. Pisz tak dalej, a ludzie zaczną sie zastanawiać dlaczego Adolf stosował Cyklon B. Poza tym takimi stwierdzeniami nawołujesz do nienawiści religijnej i rasowej. A zgadnij parchu kto kogo czapkami (może nawet moherami) nakryje kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jak widać kasa Michnikowi nie śmiedzi 18.04.07, 09:22 A u was to murzynów bijecie (nawetjak nie bijecie)! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: jak widać kasa Michnikowi nie śmiedzi 18.04.07, 10:54 człowieku, litości!!! co ma piernik do wiatraka??? to forum nie jest od tego, żeby wylewać tutaj swoje paranoidalne fobie, od tego jest psychiatra Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Rydzyk europejski 18.04.07, 07:57 Czy ktos wie,jaki trzeba miec wklad wlasny,aby dostac 25mln.euro ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 09:23 maura4 napisała: > Czy ktos wie,jaki trzeba miec wklad wlasny,aby dostac 25mln.euro ? Rydzykowi na pewno wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 11:15 Wystarczy, żeby miał ok 20 do 25 % wartości przedsięwzięcia, w zależności od bezrobocia w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Nienawidzę Europy - ale kocham euro. Dużo euro. 18.04.07, 07:59 Tak w skrócie kształtuje się polityka imama z Torunia. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:10 Od wielu lat Polska wpłacała do kasy UE, jeszcze zanim została do UE przyjęta. Te pieniadze pochodziły między innymi z podatków jakie płacili fundatorzy i słuchacze Radia Maryja. Próba odzyskania części tych pieniędzy przez O.Rektora Rydzyka jest jak najbardziej słuszna. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:12 Sluchacze RM to 3 % ludnosci. Dostali juz na swiatynie opatrznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:21 Z pewnością jesteś menelem, ale czy polskim? Sluchacze RM to kilka milionów ludnosci. Światynia Opatrznosci Bożej to zobowiązanie narodu polskiego obietnicą wobec wielkiego Jana Pawła II. Ciebie to nie dotyczy, ty dzieła tego nie popieraj. To będzie dzieło Polaków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:39 Swiatynia opatrznosci bozej to nie obietnia złozona wojtyle , ale tak postanowił sejm 4 letni ktory miał na mysli wszystkie wyznanie wtedy bedace w polsce a nie jedna katolicka ,po drugie nikt nie ukrywa ze ta swiatynia to piramida dla pana glempa , bo ma on nadzieje byc tam pochowany wiec niech sobie pan faraon buduje na koszt swoich poddanych i niech nie wyciaga kasy ze wspolnych podatkow Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:43 > Z pewnością jesteś menelem, ale czy polskim? > Sluchacze RM to kilka milionów ludnosci. > Światynia Opatrznosci Bożej to zobowiązanie narodu polskiego > obietnicą wobec wielkiego Jana Pawła II. ta sugestia w pierwszym zdaniu oznacza, ze ci ktorzy nie popieraja budowy swiatyni nie sa polakami? poza tym, jakos mnie do tej pory nikt nie pytal, czy interesuje mnie podjecie jakiegokolwiek zobowiazania. czasy, gdy "caly narod buduje X" dawno minely (chyba ze mamy odchyl w druga strone). i na sam koniec, nie za bardzo widze w tym wszystkim miejsce dla JPII. chocby dlatego, ze ci ktorzy tak bardzo krzycza o budowie swiatyni zawsze wspominali, ze to "zobowiazanie" ma przede wszystkim zwiazek z uchwaleniem konstytucji 3 maja. a co do samego rydzyka... branie forsy od unii przy jednoczesnym negowaniu jej na kazdym kroku jest zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:50 "ta sugestia w pierwszym zdaniu oznacza, ze MENELE ktorzy nie popieraja budowy swiatyni nie sa polakami?" - przecież sam się podpisał jako menel. Poza tym, negowane są tylko wady i ułomności UE. Zalet UE nikt nie neguje. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:51 W ktorym miejscu sie tak podpisalem? Pierwszy raz jestes w "globalnej wiosce", czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:53 vitabravo ty widzisz jakies zalety uni ?? szybko do spowiedzi bo bluznisz przeciwko ojcu rydzykowi swojemu !! Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:57 > vitabravo ty widzisz jakies zalety uni ?? szybko do spowiedzi bo bluznisz > przeciwko ojcu rydzykowi swojemu !! laczy sie z rydzykiem w idei dojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 10:28 kiminohikari napisał: > > vitabravo ty widzisz jakies zalety uni ?? szybko do spowiedzi bo bluznisz > > przeciwko ojcu rydzykowi swojemu !! > > laczy sie z rydzykiem w idei dojenia. Tak, to chyba w oczach Rydzyka jedyna zaleta Unii: bycie dojną krową. Odpowiedz Link Zgłoś
grazand Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 13:31 Panie, Panowie, Redaktorze notaki o europejczyku Rydzyku. Przestance pisac "Ojciec Rydzyk", albo "O. Rydzyk" albo "Ojciec Tadeusz Rydzyk". Ten facet to po prostu Rydzyk, w najlepszym przypadku Tadeusz Rydzyk. Przeciez o wszytkich innych nie pisze sie inz. Tadeusz Kowalski, lub mgr Jerzy Ciupcial. Skonczcie prosze z tym ojcowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 08:56 > "ta sugestia w pierwszym zdaniu oznacza, ze MENELE ktorzy nie popieraja > budowy swiatyni nie sa polakami?" - przecież sam się podpisał jako menel. > Poza tym, negowane są tylko wady i ułomności UE. Zalet UE nikt nie neguje. meneli wzialem z twojej wypowiedzi. bardziej mnie interesowala dalsza czesc tego zdania "ale czy polskim?" poza tym, powinienes byc bardziej na temat (przynajmniej odpisujac na konkretny post). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 10:27 vitabravo napisał: > > Poza tym, negowane są tylko wady i ułomności UE. Zalet UE nikt nie neguje. Jak dotąd, Rydzyk, któremu unijna kasa nie śmierdzi, jakoś ŻADNYCH zalet w Unii nie dostregał... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 10:23 vitabravo napisał: > Z pewnością jesteś menelem, ale czy polskim? > Sluchacze RM to kilka milionów ludnosci. > Światynia Opatrznosci Bożej to zobowiązanie narodu polskiego > obietnicą wobec wielkiego Jana Pawła II. > Ciebie to nie dotyczy, ty dzieła tego nie popieraj. Słusznie, nie dotyczy mnie to zobowiązanie, nigdy żadnych obietnic JP II nie składałam i "dzieła" tego nie popieram. Tak się jednak składa, że mimo to, płacić na nie muszę i to więcej niż przeciętny moher, który popiera, bo moje podatki są wyższe od podatków, płaconych przez przeciętnego mohera. > To będzie dzieło Polaków !!! I to mi się właśnie nie podoba: powinno to być "dzieło" WYŁACZNIE TYCH Polaków (a nawet niechby i Niemców, Anglików, Włochów, itd), którzy na to "dzieło" chcą łożyć z własnej - prywatnej, a nie państwowej czy samorządowej - kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 09:38 loza_szydercza napisał: > Sluchacze RM to 3 % ludnosci. Dostali juz na swiatynie opatrznosci. Nawet dwa razy przyznano: z budżetu na rok 2007 i 2008, tyle tylko, że nie mogą tej kasy ugryźć, bo zabronione jest przekazywanie kościołom i związkom wyznaniowym pieniędzy bezpośrednio z budżetu państwa. I te pieniądze na razie sobie leżą zarezerwowane, a wielcy specjaliści od kościelnych przekrętów zastanawiają się namiętnie, jak obrócić dziurę w ziemi, którą - póki co - jest Swiątynia Opatrzności, w "zabytek", "muzeum" czy jakąś "instytucję pożytku publicznego". Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 09:51 Dlatego nie rozumiem jak chca wyludzic kase unijna? Przeciez to pseudoreligijna inwestycja, prowadzona przez patologicznego klecha, majaca na celu wychowywanie i ksztalcenie na ideowych, antyeuropejskich antysemitow. Odpowiedz Link Zgłoś
werner.rauch Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 21:51 "Od wielu lat Polska wpłacała do kasy UE, jeszcze zanim została do UE przyjęta." - Ile (mniej wiecej) wplacila in ile dostala z kasy n. p. w roku 2005 ? Pozdrawiam Werner Rauch Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 21:54 zapewniam cie werner, ze jak bys nie liczyl to UE i tak nas finansowo wyj*bie. Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_10rp Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 21:57 werner.rauch napisał: > "Od wielu lat Polska wpłacała do kasy UE, jeszcze zanim została > do UE przyjęta." > > - Ile (mniej wiecej) wplacila in ile dostala z kasy n. p. w roku 2005 ? > Pozdrawiam > Werner Rauch Sind sie Vorsitzender Ortsverband Moosburg Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 22:15 Prezio, nie wiedzialem , ze ty w jezyku idish mowisz. To ty sie zdecyduj. Jestes Starozakonny czy Jehowita? Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_10rp Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 22:23 leonard3 napisał: > Prezio, nie wiedzialem , ze ty w jezyku idish mowisz. To ty sie zdecyduj. > Jestes Starozakonny czy Jehowita? Miałeś na myśli Abdi idish ? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 22:38 prezio, nie wstydz sie. Jestes Starozakonny czy Jehowita? Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_10rp Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 22:52 leonard3 napisał: > prezio, nie wstydz sie. Jestes Starozakonny czy Jehowita? Po coś ty do szkoły chodził . Jaka szkoda że nie byłeś moim studentem, może byś się czegoś o życiu nauczył analfabeto życiowy. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 23:00 Tak prezio, twoje poglady to beton ZNP ze szkoly podstawowej. Czyli jastes starozakonny-jehowita-komunista uczacy w szkole podstawowej, obecnie na przymusowej rencie a powodu pedofilstwa. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_10rp Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 18.04.07, 23:20 leonard3 napisał: > Tak prezio, twoje poglady to beton ZNP ze szkoly podstawowej. > Czyli jastes starozakonny-jehowita-komunista uczacy w szkole podstawowej, > obecnie na przymusowej rencie a powodu pedofilstwa. Gratulacje. To musisz poddać się lustracji, przecież chwaliłeś się że studiowałeś w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Polska wpłaca do unijnej kasy Euro, czyż nie? 19.04.07, 14:36 Prezio, nie tylko studiowalem w USA ale mam obywatelstwo amerykanskie od 40 lat. W Polsce na poczatku lat 90 pomagalismy "lustrowac" SB-kow mordercow z szwadronow smierci wydzialu IV. To byla przyjemna i skuteczna lustracja. Wszyscy z nich uzyzniaja glebe w polskich lasach z kula z colta w tyle glowy. Ale byl ubaw - najlepszy od czasow Wietnamu. Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Prostactwo i ciasnota umysłowa... 18.04.07, 08:52 Pewnie ideałem to byłoby gdybyśmy składki płacili i z żadnych dotacji nie korzystali. Te 120 PLN netto rocznie "na twarz" to chyba niezbyt imponujący wynik w "pomocy" dla Polski kapitanie? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Prostactwo i ciasnota umysłowa... 18.04.07, 08:55 120 zł to i tak za duzo , bo kazdy ksiadz ma utrzymaniu zone , 8 ke dzieci o kochance nie wspomne , wobec tego tacy ludzie nie powinni płacic panstwu ani grosza Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nienawidzę Europy - ale kocham euro. Dużo eur 18.04.07, 09:02 kapitan_stopczyk napisał: > Tak w skrócie kształtuje się polityka imama z Torunia. > > > > > ------------------------------------------------------- > - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, > demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? > - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:01 to juz szczyt wszystkiego!ten p...talib chce od UE pieniadze by dalej siac nienawisc i judzic przeciwko europie i jej prawom.to bezczelny smiec!nienawidzac europy chce od niej pieniadze.oto przyklad "moralnosci katolickiego kosciola".nie miejmy zludzen to sa pieniadze nasze spoleczne!przeznaczone na rozwoj -przemysl drogi-budownictwo itd a nie jakas faszystowska szczekaczke!ten zlodziej juz pokazal "klase"okradajac stocznie gdanska.cyniczny lobuz ktory nie brdzie mial zadnych skrupolow by okradac ta europe.niedoczekanie!kurduplom zalezy na laskawym oku tego oszusta i napewno jawnie lub pewnie "po cichu" beda za udzieleniem tej darowizny temu oszolomowi.za to musi byc TK i prokurator! Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:07 Tja. W dodatku o ile sam fakt, ze wyciaga smierdzace lapska po europejskie pieniadze jest oburzajacy, to prawdziwie haniebny dla nas bedzie dzien, w ktorym je rzeczywiscie otrzyma. Tu juz zostaje przekroczona granica mojej tolerancji dla cofajacego Polske do sredniowiecza klerykalu. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Rydzyk europejski -Toruń blisko środka Europy! 18.04.07, 08:36 Znajdując się w centrum Europy mozna być tylko europejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:25 Kazik.k napisał "oto przyklad "moralnosci katolickiego kosciola". Nie utożsamiaj RM i o.Rydzyka z kościołem katolickim w ogólności.On nie reprezentuje kościoła, jest zagubioną jego owieczką, która zbyt głośno ryczy na fałszywą nutę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:50 tylko ze kosciol katolicki jakos od kilkunastu lat nie jest w stanie sprowadzic tej owieczki na odpowiednia droge. sam sobie jest wiec winien, ze gdy czlowiek mysli o kosciele katolickim, to przychodzi mu do glowy najpierw ta "zbyt glosno ryczaca" owieczka, a nie kosciol w "ogolnosci". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 10:40 sceptyk40 napisała: > Kazik.k napisał "oto przyklad "moralnosci katolickiego kosciola". > > Nie utożsamiaj RM i o.Rydzyka z kościołem katolickim w ogólności.On nie > reprezentuje kościoła, jest zagubioną jego owieczką, która zbyt głośno ryczy na > > fałszywą nutę. Gdyby Kościół Katolicki w osobach swych hierarchów, zarówno polskich jak i watykańskich, był w istocie odmiennego zdania, dawno by sobie z Rydzykiem poradził. Tym bardziej jest on im na rękę, bo mówi i robi to, co owym hierarchom mówić i robić nie bardzo wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nieuk i przygłup... 18.04.07, 10:17 Może panie nieuku byłoby dobrze zajrzeć czasem do słownika ortograficznego zanim się te genialne myśli przeleje na forum. Bo wstyd i nico smrodu, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Cóż, faryzeusz to synonim narodowego katolika 18.04.07, 08:09 sprlprsaipis i Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 niech się zwróci o pomoc do Watykanu albo Moskwy 18.04.07, 08:25 oni powinni wspomóc swojego agenta Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: niech się zwróci o pomoc do Watykanu albo Mos 18.04.07, 09:03 henio56 napisał: > oni powinni wspomóc swojego agenta Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Cóż, faryzeusz to synonim narodowego katolika 18.04.07, 09:02 halfliner napisał: > sprlprsaipis i Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
emar2 nie będzie mostu !!!!!!!!!!!!!!!! 18.04.07, 08:14 ..ani na Wschodniej, ani na Waryńskiego. Chłopaczki napyskowali, a gajowy wygnał z lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:16 Zmiazdzyc gnide!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boguslavo Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:25 Czy nie jest to obłuda? A może i coś więcej? Przecież w Radiu Maryja ciągle występowano przeciwko wejściu Polski do Uni, a teraz co? Pieniążki nie śmierdzą. Judasz wydał katom Pana Jezusa za srebrniki, a teraz co się dzieje? Euro zasmakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rydzyk europejski 18.04.07, 08:27 Od iv wieku naszej ery kiedy to rzymski cesarz konstantyn załozył watykanski koscioł , temu wiecznie mało kasy i władzy , kler przez 17 wiekow swojego istnienia dopuscił sie kazdej podłosci i zbrodni zeby dostac wiecej władzy i kasy, amen !! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyńscy muszą odejść.!! 18.04.07, 10:45 wrojoz napisał: > Razem z Rydzykiem. Kaczyńscy odejdą po następnych wyborach Rydzyk - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 08:28 sprzeciwial sie wstapieniu do UE znaczy ze do niej nie nalezy?Jezeli ktos glosowal inaczej , jezeli ktos mial inne zdanie swiadczy to o demokracji.Nie bede polemizowal z autorem tekstu bo wypisuje glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 08:33 Dlaczego udajesz naiwnego. Nie chodzi o to, że słuchacze RM na czele z Rydzykiem głosowali czy sprzeciwiali się wejściu do unii, tylko że nadal są przeciwko niej a wyciągają ręce po wsparcie. To niestety moralne nie jest, choć w demokracji dopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 08:37 Mozna byc przeciw a mozna w czyms uczestniczyc.Takie sa wlasnie zasady demokracji.Mi osobiscie nie przeszkadza ze wystapil o dotacje.Jestem niewierzacy.Kazdy ma prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 08:33 Jezeli ktos bierze pieniadze od czegos co nazywa bezboznym tworem szatana , to swiadczy to tylko o jego całkowitym zakłamaniu i pazernosci Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 08:35 Idac tokiem twojego rozumowania wszycy glosujacy na Tuska powinni podac sie do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 10:12 Czyżby kolejny "vitabravo"???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Mam pytania: 18.04.07, 10:54 presentation1 napisał: > Idac tokiem twojego rozumowania wszycy glosujacy na Tuska powinni podac sie do > dymisji. 1. Dlaczego? 2. Jak ma się "podać do dymisji" taki, na przykład, właściciel firmy, albo pracujący na własny rachunek przedstawiciel wolnego zawodu, który głosował na Tuska? 3. Jaki Twój post ma związek z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 10:28 presentation1 napisał: > sprzeciwial sie wstapieniu do UE znaczy ze do niej nie nalezy?Jezeli ktos gloso > wal inaczej , jezeli ktos mial inne zdanie swiadczy to o demokracji.Nie bede po > lemizowal z autorem tekstu bo wypisuje glupoty. Ale jezeli osoba duchowna, ktorej slowa sa odbierane jako przyklad moralny dla wielu osob, jednego dnia twierdzi, ze pieniadze z Unii sa niemornalne a nastepnego dnia wyciaga po te pieniadze lepkie lapki, to chyba jest juz zupelnie inna sparawa, ale nie bede z toba na ten temat polemizowal, bo zbyt glupi jestes zeby to zrozumiec :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ....Jezeli ktos..................... 18.04.07, 10:48 presentation1 napisał: > sprzeciwial sie wstapieniu do UE znaczy ze do niej nie nalezy?Jezeli ktos gloso > wal inaczej , jezeli ktos mial inne zdanie swiadczy to o demokracji.Nie bede po > lemizowal z autorem tekstu bo wypisuje glupoty. Bardzo rozsądne; w myśl zasady: nienawidzę cię z całej duszy, ale każdą kasę od ciebie przyjmę, jeżeli tylko zechcesz dać. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 o.Rydzyk... 18.04.07, 08:36 Czy jeszcze raz zagra na nosie masonom ?... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: o.Rydzyk... 18.04.07, 10:57 mg2005 napisał: > Czy jeszcze raz zagra na nosie masonom ?... :)) Żeby tylko masonom... On stale "gra na nosie" wszystkim porządnym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:41 wszystkich obywateli,dlatego tez do dotacji maja prawo wszyscy obywatele, , ugrupowania, czy organizacje spoleczne,jak np media katolickie Ojca Rydzyka. Co wam sie wydaje,ze grosz z uni ma sie nalezec tylko bylym komunistom i libertynom? Natomiast ze byl i jest przeciw uni i co z tego?,ja tez bylem i jestem. Jak zescie juz wszystkich w to bagno wpakowali to albo zwolnijcie nas (przeciwnikow uni) z tej czesci podatkow ktore ida do Brukseli, albo traktujcie wszystkich rowno.Tak czy owak laski zadnej nam nie robicie , bo po nieswoje reki niewyciagamy. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:45 wiesz tylko żeby hmm ojciec dyrektor "niech zawsze będzie z nami i falą jego amen" robi to wyjątkowo obłudnie. Znając życie nic nie wkłada do wspólnej kasy pluje na wszystko i wszystkich a jeszcze wyciąga łape po nie swoje. A rolą normalnej władzy winno być tę rękę uciąć by żaden już nie wyciągał łapy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:57 lambert77 napisał: > wiesz tylko żeby hmm ojciec dyrektor "niech zawsze będzie z nami i falą jego > amen" robi to wyjątkowo obłudnie. Znając życie nic nie wkłada do wspólnej kasy > pluje na wszystko i wszystkich a jeszcze wyciąga łape po nie swoje. A rolą > normalnej władzy winno być tę rękę uciąć by żaden już nie wyciągał łapy :) T:Nie pomawiaj ,jesli masz(cie) cos do Ojca Rydzyka to prosze zebrac dowody i zaniesc do prokuratury,a nie takie zabawy w kotka i myszke ,ze on powiedzial ona powiedziala.Nie zrobiliscie tego (poza opluwaniem)za poprzednich rzadow ,ani za obecnych i nie zrobicie za przyszlych ,bo nic nie mozecie sie doszukac pomimo wyjatkowo wznioslych intencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 09:16 Przecież doskonale wiesz, że na Ojca Dyrektora nawet Watykan nie był w stanie nic znaleźć. Póki jest potrzebny władzy będzie jak jest. Zakonnik od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 11:06 tychik1 napisał: > > Nie pomawiaj ,jesli masz(cie) cos do Ojca Rydzyka to prosze zebrac dowody > i zaniesc do prokuratury, Pan raczy żartować! Każdy prokurator w tym kraju, trzęsąc portkami przed czarną władzą, odmówi wszczęcia dochodzenia w jakiejkolwiek sprawie przeciwko ojcu Rydzykowi, jeszcze ZANIM przeczyta doniesienie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:46 Bardzo słusznie. Ja to nawet przypuszczam, że referendum byo tak pomyślane i przeprowadzone, aby upozorować większość zwolenników UE. Nie każdy pamięta, że przed referendum zmodyfikowano zasady głosowania, tak aby wystarczała zwykła większość bez względu na niską frekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:49 skoro nie pasi ci unia to moze zwołac bractwo z lpru i jedzie na dziewicze wyspy i tam złozcie unie wtykanską, pewno po 3 iesiacach sami sie po wybijacie jak na dobrych katolikow przystoi Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:54 Można jeszcze inaczej. Tak oddziaływać na UE - w niej będąc - aby nabrała ludzkiego oblicza. Przeciwstawiać się złu, które niewątpliwie w UE istnieje. UE nie jest tworem idealnym. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:56 vitabravo napisał: > UE nie jest tworem idealnym. Bedzie zblizonym idealnemu, kiedy wymrze pokolenie Rydzoterroryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 09:25 loza_szydercza napisał: > vitabravo napisał: > > UE nie jest tworem idealnym. > Bedzie zblizonym idealnemu, kiedy wymrze pokolenie Rydzoterroryzmu. T:mam nadzieje ze Rydzyk wywinie wam niezly numer: Zanim odejdziemy z tego padolu,to zostawi pokolenie wychowane wlasnie , ze na swoich szkolach medialnych ,ale sie bedziecie skrecac ze zlosci : ) Hm cwaniaki sie znalezli ,myszke czekaniem chca przechytrzyc i pod wlos wziasc@ Rodzina RM natomiast odpowie na to praca, nauka ,modlitwa oraz pomyslami . Alleluja Bracia i Siostry w Wierze ,Alleluja i Cala Naprzod ! Ide jeszcze dzisiaj sam cos wyslac na konto RM i na wszelki wypadek zrobie testament : ( Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 08:58 koscioł watykanski wymordował miliony w roznych swoich wojenkach rzymscy papieze dopuscili sie w swojej hitori wielu podłosci , jan paweł ii i benek xvi ukrywali skandale dotyczace pedofili ale jednek przeciwko papiestwu nie protestujesz vitabravo !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 11:14 vitabravo napisał: > Można jeszcze inaczej. > Tak oddziaływać na UE - w niej będąc - aby nabrała ludzkiego oblicza. > Przeciwstawiać się złu, które niewątpliwie w UE istnieje. > UE nie jest tworem idealnym. Masz rację, nie ma przecież na świecie tworów idealnych. Tylko że tak się jakoś śmiesznie składa, że my w Unii przeciwstawiamy się akurat temu "złu", które reszta Unii uważa za swe największe osiągnięcia; vide - dzałalność obu Giertychów. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re:Polska placi skladki do uni z podatkow 18.04.07, 11:08 vitabravo napisał: > referendum byo tak pomyślane > i przeprowadzone, aby upozorować większość zwolenników UE. Możesz to przetłumaczyć na polski? Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Skoro rowno to niech bedzie. 18.04.07, 08:46 Niech kler sie domaga od Uni kasy, ale najpierw niech kosciol placi podatki, tak jak przystalo na panstwo swieckie. Wowczas bedzie mozna mowic o rownosci i moralnym prawie odmagania sie kasy od Uni. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Skoro rowno to niech bedzie. 18.04.07, 08:50 no jak ty to sobie wyobrażasz??? Że w IV Rzeczypospolitej Ludowej dobrodziej pleban będzie płacił podatki ze swoich latyfundiów ;)??? Bój się Boga człowieku toż to herezja ... a heretyków odszczepieńców i łżeelity potraktujemy jednakowo Bogu powierzymy poprzez oczyszczający ogień stosu :) Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Skoro rowno to niech bedzie. 18.04.07, 08:51 loza_szydercza napisał: > Niech kler sie domaga od Uni kasy, ale najpierw niech kosciol placi podatki, ta > k > jak przystalo na panstwo swieckie. Wowczas bedzie mozna mowic o rownosci i > moralnym prawie odmagania sie kasy od Uni. Bluznisz Bracie !! jak to kler nie płaci podatkow?? co prawda milionerzy w sukienkach płaca podatki ale czemu kasjerka z biedronki płaci ich wiecej niz cała plebania złozona z 4 np: katabasow?? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Skoro rowno to niech bedzie. 18.04.07, 20:21 loza_szydercza napisał: > Niech kler sie domaga od Uni kasy, ale najpierw niech kosciol placi podatki, ta > k > jak przystalo na panstwo swieckie. Wowczas bedzie mozna mowic o rownosci i > moralnym prawie odmagania sie kasy od Uni. > T:Kosciol nie jest organizacja dochodowo biznesowa,a dochod idzie na wlasne utrzymanie i potrzeby.Jesli ja daje ixinskiemu jakies pieniadze(tu na tace) z wlasnej woli,to on wcale nie musi placic z tego podatkow nawet jesli sie rozlicza,inna sprawa kiedy pracuje dla mnie lub uslugi czyli sfera gospodarcza. Takim organizacjom jak kosciol powinno sie brac tez pod uwage utrzymanie,cele charytatywne,oswiatowe,zabytki itp itd. No a jak placic to co "najgorsza " inne religie tez by musialy , a zakladam sie ze reke do uni wyciagna jako mniejszosci : ) No i dobrze jest sie przyjzec ile placa hipermarkiety i inne "normalne biznesy" ktore przylecialy do nas na wakacje podatkowe,i pewno po sezonie turystycznym jeszcze szybciej odleca. Na a z tymi dotacjami dla Ojca Rydzyka to tak nie tragizujcie,napewno nic nie dostanie bo nie wpisal w aplikacji ze jest homoliberalista. Nasi rodzimi"patrioci" i "polska " opozycja juz napewno poleca z jezorem na skarge do Brukseli ,zeby najwiecej oddac wlasnie ze niemieckiem wlascicielom polsko jezycznej prasy. A jako nagrode pocieszenia wysla dotacje na kondony(najlepiej te zachodnie) ,tak zeby lepiej nas mogi wyruchac z pieniedzy i wszystkiegoco jeszcze zostalo. I to jest w zasadzie wszystko co wy(lewi libertyni) mozecie tam Polsce zalatwic. I powiemwam jeszcze cos tak zebyscie z wrazenia oczy w slup postawili: Na negocjacje do Brukseli w sprawie dotacji to ja bym wlasnie ze wyslal Ojca Rydzyka,bo on jeden potrafil udowodnic ,ze(jak jest napisane) potrafi zrobic naprawde dobry uzytek z mamony, i jednoczesnie pomimo "dobrej"woli nikt go nie zlapal na jakis przekretach czy zlodziejstwie. Natomiast cala armia "naszych politykow i wyksztalciuchow " jest zniewiesciala ,przekupna i nie umiejaca walczyc o nasze interesu.Malo jest nawet nieraz wprost wrogo nastawiona do propolskich spraw,co zreszto wspominal premier.(te uwagi nie dotycza obecnego rzadu ktory popieram).Jednoczesnie ci ludzi sami sobie przypisuja zaslugi przynajmniej na miare stawiania cokolow. Takich doskonalych menagerow jakim niewatpliwie jest Ojciec Rydzyk,Polska powinna umiec lepiej wykorzystac ! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 niemoto umysłowa, UE nam wiecej daje niz bierze 18.04.07, 10:53 to jest dla nas korzystne... jak nie rozumiesz, na czym to polega to idz polezec krzyzem przed obrazkiem rydza, ale nie zasmiecaj forum Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 RM najbardziej pluło na UE a teraz do kasy pierwsi 18.04.07, 08:55 Czy to nie jest aby grzech wymagający późniejszej spowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Rydzyk europejski 18.04.07, 08:55 "Życie jest takie, jakie jest. Ten pociąg historii pędzi szybko do przodu, my musimy w tym pociągu być" No po prostu bajka.Czysty utylitaryzm zaprawiony dyskretnie garstką cynizmu. Mógłby smiało stwierdzić " Radyjo nie ma przyjaciół, ma tylko interesy". Swoją drogą te barany sejmowe mogłyby się uczyć od Ojdyra jak się robi politykę, bez zacietrzewienia, bez sentymentu bez litości. ZROBIĆ GO PREMIEREM! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Drogi Bronisław też tak uważa, ... 18.04.07, 08:57 ....że Polacy to niewdzięczny naród. Powinni nadstawiać drugi policzek, a nie chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Drogi Bronisław też tak uważa, ... 18.04.07, 09:00 vitabravo napisał: > ....że Polacy to niewdzięczny naród. > Powinni nadstawiać drugi policzek, a nie chcą! to moze ty nadstwa d... skoro statystycznie 30% polskiego kleru to p....y Odpowiedz Link Zgłoś