Dodaj do ulubionych

Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozdan...

• mangold to teraz kazdy inteligentny pisiorek moze mówić 20.04.07, 12:05
      "przyszłem".... Język ojczysty został zlustrowany precz z ortografią!!
    • dyzurny_psychiatra Zapewniamy - Kaczynscy zostana zbadani. 20.04.07, 12:06
      By uspokoic rozgoraczkowana opinie publiczna, przed postawieniem przed Sadem,
      bracie Kaczynscy zostana zbadani.
      • realista1000 A co, ktoś z PO lub z LiD ich pogryzł?No to szybko 20.04.07, 12:27
        -przebadać ich,bo zarażenie ... frustracyjną wścieklizną powyborczą jest
        nieuleczalne
        • dyzurny_psychiatra "przypadek"? 20.04.07, 14:48
          realista1000 napisała:

> -przebadać ich,bo zarażenie ... frustracyjną wścieklizną powyborczą jest
          > nieuleczalne
          No prosze ... i juz sie zdazyles zarazic wscieklizna!
    • naprawdetrzezwy Cholera, ja też złożyłem sprawozdanie. 20.04.07, 12:11
      W 1986.
      O, to mniej więcej jego treść:

KIEDY BYŁ WYJAZD: tu podałem dzień od-do, miesiąc i rok
      KRAJ WYJAZDU: Holandia
      CEL WYJAZDU: szkoleniowy
      Z KIM ROZMAWIAŁEM: z Erykiem van Houvenisem, instruktorem w zakładach Philips Medical Division
      NA JAKIE TEMATY PROWADZONO ROZMOWY: generatorów RTG klasy MEDIO CP, ich roli w socjalistycznych placówkach służby zdrowia i metodach naprawiania potencjalnych usterek.
      WNIOSKI Z ROZMÓW: rolą generatorów RTG jest wytworzenie wysokiego napięcia o danym, możliwym do zmiany natężeniu prądu, w celu uzyskania wiązki elektronów walącej bez pardonu w wirujący talerz, aby uzyskać promieniowanie roentegenowskie. Generatorom jest w zasadzie obojętne w jakim ustroju pracują, choć nie da się ukryć, że ich awaryjność jest mniejsza w krajach zachodniej Europy. Dobre poznanie konstrukcji urządzenia i prawidłowe opisanie przebiego inicjacji expozycji pozwala zdolnemu w stopniu przeciętnym technikowi znaleźć przyczynę usterki i ją usunąć...

Rektor potargał - zdaje się - ten papier, a ja straciłem szansę na awans w Akademii Medycznej, im. Ludwika Waryńskiego, w Katowicach, ulica Poniatowskiego 15 oraz szansę na uzyskanie ponownie paszportu służbowego...

To teraz co?
      Do piachu ze mną?
      ;>>>
      • przemek05 Re: ale Ty rektorowi je zlozyles 20.04.07, 13:16
        chyba ze rektor byl TW, tos wpadl jak prof Gilowska, ktora sie przed TW
        wygadala :-)
        Jesli zas rektor nie byl TW, to mozesz spac spokojnie. Radze Ci, sprawdz tego
        rektora, wyrob sobie chody w IPN, moze jakies informacje o nim stamtad
        wyciagniesz. :-)
    • joannawie Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 12:18
      Wydaje mi się (na granicy pewności), że profesor raczył nas swoim miodkiem w
      najgorszych momentach stanu wojennego. I tym samym uwiarygodniał juntę
      Jaruzelskiego. Jeśli to błąd, proszę mnie poprawić.
      • uu1 Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 12:27
        joannawie napisał:

> Wydaje mi się (na granicy pewności), że profesor raczył nas swoim miodkiem w
        > najgorszych momentach stanu wojennego. I tym samym uwiarygodniał juntę
        > Jaruzelskiego. Jeśli to błąd, proszę mnie poprawić.
        Nie wiem. Ale jeżeli tak, to co ma poprawna polszczyzna do stanu wojennego?
        • ginusia Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 12:35
          uu1 napisała:

> joannawie napisał:
          >
          > > Wydaje mi się (na granicy pewności), że profesor raczył nas swoim miodkie
          > m w
          > > najgorszych momentach stanu wojennego. I tym samym uwiarygodniał juntę
          > > Jaruzelskiego. > Nie wiem. Ale jeżeli tak, to co ma poprawna polszczyzna do
          stanu wojennego?

No jak to co? Nalezalo poprawna polszczyzna wypowiedziec i napisac
          wszystkie "prawa" i obowiazki obywateli kraju bedacego w stanie wojennym ze
          swoimi wlasnymi obywatelami.
          • uu1 Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 12:57
            ginusia napisała:
            > No jak to co? Nalezalo poprawna polszczyzna wypowiedziec i napisac
            > wszystkie "prawa" i obowiazki obywateli kraju bedacego w stanie wojennym ze
            > swoimi wlasnymi obywatelami.
            Szczerze mówiąc nie widzę dobrego powodu nakazującego posługiwanie się
            niepoprawną polszczyzną. Wprawdzie znam ludzi piszących "cukier" przez "rz" ale
            oni to tłumaczą pośpiechem. :-) pozdrawiam
        • joannawie Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 12:40
          Co ma polszczyzna do stanu wojennego?
          Ma, wiele. Bo przed Miodkiem występowali spikerzy w mundurach, albo Urban ze
          stekiem cynicznych kłamstw, a po Miodku - Kiszczak z pogróżkami pod adresem
          społeczeństwa. I w ten sposób wszyscy, których ufność wzbudził Miodek, z takąż
          ufnością (inercja emocjonalna) słuchali (przynajmniej z początku) Kiszczaka,
          czy Urbana. Tak oto pewna ilość osób publicznych (niektórzy aktorzy, czy
          piosenkarze) uwiarygodniała reżim stanu wojennego. I by uniknąć takich rozterek
          środowiska związane z ruchem demokratycznym (i podziemiem politycznym)
          ustanowiły BOJKOT reżimowej telewizji.
          Trzeba jednak mieć elementarne wiadomości z historii najnowszej. Po stronie
          Jaruzelskiego ustawiła się falanga karierowiczów (w tym płatnych sługusów) i
          zaprzysięgłych komunistów w rodzaju Płatka i Piotrowskiego. Wspaniałe
          towarzystwo dla p. profesora.
          • uu1 Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 13:03
            Popełniasz niczym nieusprawiedliwione nadużycie a jednocześnie próbujesz
            sprowadzić społeczeństwo do roli bezmyślnego motłochu, któremu można wszystko
            wmówić na zasadzie prostych skojarzeń i odruchów. Na tym "przewieźli" się władcy
            pierwszej PRL i przewiozą się obecni. Pewne jak amen w pacierzu.
            W czasie Powstania Warszawskiego działały zespoły artystyczne. Pomyśl o tym.
            -----
            • joannawie Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 13:47
              Nie mówimy o Powstaniu Warszawskim, tylko o telewizji Urbana i Jaruzelskiego,
              toczącej wojnę z polskim społeczeństwem.
              Proklamacje polityczne są kompletnie nie na miejscu. Czy mam się zadeklarować,
              na kogo głosowałam? Na pewno nie na obecnie rządzących - to dla jasności.
              Ale jeśli Polska ma mieć jakąś przyszłość, to fundamentem tej przyszłości musi
              być prawda, ale nie ,,prawda", jaką propaguje GW, bo to prawda taka więcej jak
              komsomolska.
              Jeśli się człowiek złamał i współpracował, to ma szansę to naprawić, wyjawiając
              prawdę. To wielki ból, ale i wielkie oczyszczenie. I za każdym razem
              wzmocnienie społeczeństwa.
              • uu1 Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 14:15
                > Nie mówimy o Powstaniu Warszawskim, tylko o telewizji Urbana i Jaruzelskiego,
                > toczącej wojnę z polskim społeczeństwem.
                Nie. Mówimy o zachowaniach ludzi.
                > Proklamacje polityczne są kompletnie nie na miejscu. Czy mam się zadeklarować,
                > na kogo głosowałam? Na pewno nie na obecnie rządzących - to dla jasności.
                Nie rozumiem. Twoje wybory polityczne są Twoimi wyborami i mnie nic do nich.
                > Ale jeśli Polska ma mieć jakąś przyszłość, to fundamentem tej przyszłości musi
                > być prawda, ale nie ,,prawda", jaką propaguje GW, bo to prawda taka więcej jak
                > komsomolska.
                Przyszłość jest dana z natury rzeczy. Natomiast ten, kto usiłuje oceniać
                przeszłość wg kryteriów terażniejszości, popełnia niewybaczalny błąd.
                > Jeśli się człowiek złamał i współpracował, to ma szansę to naprawić, wyjawiając
                > prawdę. To wielki ból, ale i wielkie oczyszczenie. I za każdym razem
                > wzmocnienie społeczeństwa.
                O czym Ty piszesz? Jakie złamanie? Wrzucono wszystko do jednego worka. Wywiad,
                kontrwywiad i zwłykłe donosicielstwo, takie jak dzisiaj.
      • por1 Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 12:27
        Wolę miodek Miodka niż wazeline Pisuarowych koalicjantow i takich klakierow jak
        Ty.Uważaj,żeby z tej nienawiści i szczucia nie powstal słój goryczy i
        dziegciu,którego rowniez Ty będziesz musial skosztowac.
        Panie Profesorze Trzymaj sie!
      • wos9 Re: Czy Miodek emitował w stanie wojennym? 20.04.07, 14:44
        joannawie napisał:

> Wydaje mi się (na granicy pewności), że profesor raczył nas swoim miodkiem w
        > najgorszych momentach stanu wojennego. I tym samym uwiarygodniał juntę
        > Jaruzelskiego. Jeśli to błąd, proszę mnie poprawić.

Ty jednak jesteś niespełna rozumu. Każdy, kto wtedy cokolwiek robił
        uwiarygodniał juntę? A Ty co? Nie było Cię na świecie, czy siedziałeś na
        barykadzie? Jakiej?
    • bosman_plama Re: Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozd 20.04.07, 12:26
      "Zaczyna się moje piekło". Po tym zdaniu mój szacunek do pana profesora lekko
      się zachwiał. Nie dlatego, że coś tam kiedyś podpisał - ech, zdarzyło się,
      trudno. Skoro nie donosił, nie psuł nikomu kariery - trudno, chwila słabości.
      Ale tymi komentarzami: "spodziewałem się tego, bo jestem przeciwnikiem
      lustracji", "zaczyna się moje piekło" wstępuje ochoczo pan profesor w
      szeregi "męczenników" niemal szczycących się wstydliwą przeszłością i
      machających ochoczo swoimi deklaracjami współpracy jakby były znakiem chwały.
      A nie są, panie profesorze.
    • tomiczek7 Re: Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozd 20.04.07, 12:27
      Panie Braun, komu by jeszcze kupę na głowe zrobić! Może aktyualenmu Prezydentowi
    • edgar92 Mam prośbę! 20.04.07, 12:32
      W następnych wyborach dajemy kopa niedomytym kmiotom Kaczyńskim. Dość już tej paranoi! Nie pozwólmy, by naszym krajem rządziły kartofle wybrane de facto przez Rydzyka i jego poddanych. Wybierzmy normalnych ludzi, którzy zajmą się istotnymi sprawami: gospodarką i rozwojem Polski.

Ci mali, brzydcy i źli ludzie nie są w stanie niczego zbudować. To zakompleksione karły, rozgrywające swoje gierki kosztem naszego państwa.

A propos rzekomej współpracy prof. Miodka: nie dajmy się zwariować! Moi znajomi, wyjeżdżający do zachodnich Niemiec, też musieli się stawić na MO przed wydaniem paszportu i po powrocie. Coś tam podpisywali - taka była procedura - i do głowy nie przyszłoby mi posądzać ich o współpracę ze służbami PRL-u.
      Nie ulegajmy tej paranoi!

Panie profesorze, nie ma żadnego piekła - normalni ludzie umieją rozróżnić agenta od naukowca podpisującego dokument poświadczający wyjazd za granicę.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich normalnych Polaków.

• eses2 Re: Mam prośbę! 20.04.07, 12:40
        Normalnych??? Co innego podpisac "dokument" umozliwiajacy wyjazd (choc
        wiekszosc jak wyjezdzala to nic nie podpisywala)a co innego slac raporty.
        Czy my juz naprawde zatracilismy poczucie zwyklej logiki i przyzwoitosci??
        przeciez mozna Kaczorow nie lubic ale istnieja chyba jeszcze sprawy honorowe -
        profesor dopiero teraz podaje ten fakt gdy dziennikarz napomknal o tym w
        radiu?? Zawsze jesttak samo - nikt wczesnie nie powie slowa. Profesor moze byc
        i jest autorytetem w dziedzinie j. polskiego - ale to wszystko. Jest kolejnym
        slabym, malym czlowieczkiem.
        • gamon0 Re: Mam prośbę! 20.04.07, 12:45
          A kto chętnie przyznaje się do błędów? Kto oskarża sam siebie?
          Prof. Miodek wykazał inteligencję. Dalsze zaprzeczanie nie miało
          sensu, ośmieszałby tylko siebie...
        • uu1 Re: Mam prośbę! 20.04.07, 13:05
          eses2 napisał:

> Profesor moze byc
          > i jest autorytetem w dziedzinie j. polskiego - ale to wszystko. Jest kolejnym
          > slabym, malym czlowieczkiem.
          Za to Ty, w świetle swojej wypowiedzi wyrastasz na herosa. Jakobina.
        • o_n_a_10 Re: Mam prośbę! 20.04.07, 13:13
          Odzywają się wielcy bohaterowie...;)Co za zarozumialstwo... Człowiek jest
          wielki tym, co robi!,nie wzrostem, jak myślą niektorzy (mmmmmmeeeennnn)
        • seniorita15 do eses2 20.04.07, 21:07
          Wiekszosc podpisywala jedynie odbior paszportu.
    • diefanta4 Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozdan.. 20.04.07, 13:12
      Rzygać się chce tą całą lustracją. Niestety przy rządowym żłobie siedzą tumany,
      którzy nie potrafią zajmować się poważnymi sprawami- np. podniesieniem zarobków,
      tak byśmy nie uchodzili w świecie za krewnych ubogich, a przede wszystkim, by
      powstrzymać masową emigrację młodych, zdolnych i wykształconych ludzi. Nikt
      jakoś nie myśli perspektywistycznie i nie przejmuje się, że przez to upada
      chociażby cały system emerytalny..
      Naprawdę rzygać się chce.
      Ola, 30l.
      • vitabravo Re: Ks.Boniecki przyznał że, też coś tam podpisał. 20.04.07, 18:48
        Lustracja jest konieczna !
        Szkoda, że tak późno się za lustrację wzięto.
        Agentura jest przeciwna, to naturalne.
        Przeciwną lustracji agenture należy zlustrować w pierwszym rzędzie.
    • petrucchio Łapaj czarownicę! Zgroza! Zgroza! 20.04.07, 13:27
      Napisał sprawozdanie dla MO z pobytu na stypendium? Za to powinna być dożywotnia
      infamia! Co ja mówię
    • s-k-i-n kolejny autorytet padł... aj waj! 20.04.07, 14:52
      • wet3 Re: Miodek przyznal ... 20.04.07, 17:49
        Od nitki do klebka... Powoli dowiemy sie dlaczego ci "biedni" naukowcy tak
        zazarcie protestuja ... Jak raz jest sie umoczonym, to zawsze bedzie sie
        protestowac!
    • kijwoko Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozdan.. 20.04.07, 17:46
      "Prof. Suleja: We wrocławskim IPN nie ma dokumentów ws. Miodka

Według szefa wrocławskiego IPN Włodzimierza Sulei, w tej placówce nie ma żadnych
      dokumentów potwierdzających, że prof. Miodek współpracował z tajnymi służbami
      PRL, ale mogą być w zbiorze zastrzeżonym w Warszawie. Językoznawca przyznaje, że
      złożył sprawozdanie z pobytu na stypendium zagranicznym i podpisał je, ale "w
      swoim sumieniu jest czysty"."

Niestety - Pan Profesor przyznal sie, a dokumentow nie ma - wychodzi wiec na to,
      ze zlozyl falszywe oswiadczenie lustracyjne - co za paranoicy wymyslaja prawo w
      tym biednym kraju?!?
      • wet3 Re: kijwoko 20.04.07, 17:51
        kijwoko napisał:

> "Prof. Suleja: We wrocławskim IPN nie ma dokumentów ws. Miodka
        >
        > Według szefa wrocławskiego IPN Włodzimierza Sulei, w tej placówce nie ma
        żadnyc
        > h
        > dokumentów potwierdzających, że prof. Miodek współpracował z tajnymi służbami
        > PRL, ale mogą być w zbiorze zastrzeżonym w Warszawie. Językoznawca przyznaje,
        ż
        > e
        > złożył sprawozdanie z pobytu na stypendium zagranicznym i podpisał je, ale "w
        > swoim sumieniu jest czysty"."
        >
        > Niestety - Pan Profesor przyznal sie, a dokumentow nie ma - wychodzi wiec na
        to
        > ,
        > ze zlozyl falszywe oswiadczenie lustracyjne - co za paranoicy wymyslaja prawo
        w
        > tym biednym kraju?!?

Pozwol, ze to miedzy bajki wloze!
        • kijwoko Re: kijwoko 20.04.07, 18:17
          Dziwne te twoje bajki...
          • vitabravo Re: Prof. Miodek w roli parasola dla agentów. 20.04.07, 18:55
            Agenci bedą się zasłaniać przyzwoitym człowiekiem, który musiał złożyć
            sprawozdanie po powrocie z zachodu.
            Jednak świadomym współpracownikiem SB nie był.
          • wet3 Re: kijwoko 20.04.07, 18:57
            kijwoko napisał:

> Dziwne te twoje bajki...

Nie moje, a twoje - prawdziwie zaklamane!!!
    • synaps Panie Profesorze, jestem z Panem 20.04.07, 18:31
      Jakiś świstek papieru stanowi żer dla ludzi małych, nikczemnych, miernych,
      głupich (jak choćby niejaki Braun...). Mają o czym mówić , bo niczym innym nie
      potrafią. Nic nie znaczą. Niczym nie służą. Jestem z Panem po 1000 kroć. Jako
      człowiek, nauczyciel, jest Pan wzorem do naśladowania i na nic nie zdadzą się
      się poszczekiwania durnych piesków Kaczyńskich.
      • vitabravo Re: Nie przyklejaj się agencie do Pana Profesora 20.04.07, 18:50
        Wszyscy wiedzą, że sprawozdanie prof.Miodka żądane przez SB to co innego.
        A twoja świadoma współpraca agenta to co innego.
        • synaps Powiedział "członek" z IPN 21.04.07, 09:49
          co nie wiedział
    • everplaya Re: Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozd 20.04.07, 19:10
      Przenieśmy spór na inną arenę.
      Polecam dobre tekstowe MMORPG

jerzol.playeverwars.com
    • bronimir Panie Profesorze, wybacz Pan durniom. 20.04.07, 19:35
      Atakując autorytety, chcą ukryć własną miałkość.
    • kazik.k Re: Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozd 20.04.07, 20:20
      no i dobrze ze zlozyl.panie profesorze niech pan szczekaniem wszarzy sie nie
      przejmuje niech pan to po stydencku "oleje".zamiast pana opluwac powinni wszarze
      sluchac pana z zapartm oddeche i stolcem jak mowic po polsku tak pieknie jak
      pan!plowa tych katonarodowych glabow nie potrafi sklecic zdania w ojczystym
      jezyku!!!obrzucanie blotem to specjalnosc tych bigotow. niczego innego przeciez
      nie umieja!
    • zorro_i_juz Tylko Ci o ktorych nikt nie slyszal 20.04.07, 20:23
      Wyglada ze nie podpisywali tylko Ci o ktorych nikt wczesniej nie slyszal.
      Nawet SB o nich nie slyszalo dltego nie podsunelo im nic do podpisania. A moze
      po prostu ich znaczenie jako opozycjonistow bylo zedne i pies z kulawa noga o
      nich nie dbal. Dlatego teraz moga byc bohaterami. Jak to sie dziwic ze ludzie
      nie chca podpisywac lojalek dla Kaczorow. A wiadomo jakie swiry beda u wladzy
      za iles tam lat i za co beda scigac?
      • wet3 Re: Tylko Ci o ktorych nikt nie slyszal 20.04.07, 20:38
        zorro_i_juz napisał:

> Wyglada ze nie podpisywali tylko Ci o ktorych nikt wczesniej nie slyszal.
        > Nawet SB o nich nie slyszalo dltego nie podsunelo im nic do podpisania. A
        moze
        >
        > po prostu ich znaczenie jako opozycjonistow bylo zedne i pies z kulawa noga o
        > nich nie dbal. Dlatego teraz moga byc bohaterami. Jak to sie dziwic ze
        ludzie
        >
        > nie chca podpisywac lojalek dla Kaczorow. A wiadomo jakie swiry beda u
        wladzy
        > za iles tam lat i za co beda scigac?

Bp Wielgus tez podpisal. Nikomu nie zaszkodzil. Zrobil jednak niesamowita
        glupote! Chociaz zostal zlustrowany negatywnie, wiele to mu nie pomoglo. Pomoc
        podpisu nie powinno sie skladac, nie mowiac juz o donosach Miodka!
        • zorro_i_juz Re: Tylko Ci o ktorych nikt nie slyszal 20.04.07, 20:46
          wet3 napisał:
          >nie mowiac juz o donosach Miodka

Przepraszam ale artykul mowil o podpisaniu jakiegos formularza a nie zadnych
          donosach. Masz jakies extra informacje na ten temat? Jakie donosy? na jaki
          temat? jak obszerne? jak czeste?
          • wet3 Re: zorro_i_juz 21.04.07, 01:01
            zorro_i_juz napisał:

> wet3 napisał:
            > >nie mowiac juz o donosach Miodka
            >
            > Przepraszam ale artykul mowil o podpisaniu jakiegos formularza a nie zadnych
            > donosach. Masz jakies extra informacje na ten temat? Jakie donosy? na jaki
            > temat? jak obszerne? jak czeste?

Potrafisz czytac? Przeciez wyraznie pisze, ze zlozyl sprawozdania. Trzeba ci
            jeszcze wiecej???!
            • irka.w O matko! 21.04.07, 02:49
              Gdybyś był taki duży jaki jesteś niemądry, to byś Księżyc na kolanach w pupę
              pocałował
              • wet3 Re: irka.w 21.04.07, 14:33
                irka.w napisała: > O matko!

> Gdybyś był taki duży jaki jesteś niemądry, to byś Księżyc na kolanach w pupę
                > pocałował

Niew obrazaj swojej matki i nie przynos jej wstydu! Powinnas wiedziec co w
                komuchowej kminie znaczy "sprawozdanie".
            • 1410_tenrok zawsze byłes matołem i tak już pozostanie 22.04.07, 17:10
              guzik wiesz i guzik widziałes, guzik słyszales.
              Każdy, kto wracał w latach 60-70-80 ze stażów, konferencji lub podobnych imprez
              na Zachodzie musiał pisać sprawozdania. Wyjątków nie było od tej reguły.
              Pisanie sprawozdań to żadna współpraca. Jeżeli nie napiszesz - nie dadzą ci
              paszportu, odsuną od wszystkiego. Bedziesz nikim. Takie były zasady. Pytanie,
              co było w tych sprawozdaniach. A o tym nie wiesz nic kolo, ale obrzucasz Miodka
              błotem. Jakie masz podstawy ku temu? ZADNYCH!!!! A wżc zachowujesz się jak
              ponure zetempowskie bydle z lat 50. I tyle na ten temat.
        • 1410_tenrok O, widze jeden z głównych opluwaczy znowu pluje 21.04.07, 00:27
          weciu, może byś tak skoczył z mostu???
    • marek802 Zawsze tak czułem, że ten cały miodek to niezły 20.04.07, 20:40
      numerator jest.... i potwierdziło się.
      • pies_na_prawizne Prof.MIODEK to bardzo porzadny facet 20.04.07, 20:59
        nie osadzaj innych wg siebie, esbeskie scierwo
        • marek802 Re: Prof.MIODEK to bardzo porzadny facet 20.04.07, 21:05
          a co ty psie -jak sam siebie nazywasz- taki nadaktywny w tym temacie jesteś?
          tato był w PZPR czy w milicji ?
    • pilsko1 Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozdan.. 20.04.07, 22:11
      Co to za jakiś gó..any "reżyser" ten cały Braun?
      • przemek05 Re: Herr Braun aus Breslau? 21.04.07, 00:35
        Nazywaja go rezyserem, bo on ciagle cos kreci... w przenosnym znaczeniu tego
        slowa :-)
    • slavik222 Jan Miodek to pierdoła,który pięknie mówi,ale..... 20.04.07, 22:45
      bywa, że za dużo........
    • poglodzio Re: Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozd 21.04.07, 11:00
      ja mu wybaczam bo fajny z niego facet
    • iron_giant Prof. Jan Miodek przyznał, że złożył sprawozdan.. 21.04.07, 11:22
      Nie widzę nic nagannego w oświadczeniu prof. Miodka dla byłych służb PRL.
      Ktoś, kto żył w tamtych czasach i wyjeżdżał zagranicę, podlegał na ogół
      standardowym procedurom tego typu i nie miał na to żadnego wpływu.
      Mnie akurat to obeszło z racji wieku (wówczas kilkanaście lat), ale słyszałem o
      takich praktykach służb PRL w stosunku do innych starszych osób, które
      wyjeżdżały zagranicę (jeden przypadek znany mi z autopsji i bynajmniej nie
      chodziło o podpisanie lojalki ani o podpisanie sprawozdania tylko o rozmowę
      ostrzegawczą ze służbami przed wyjazdem).
      Wiadomo mi również mi o tym, że nie inwigilowano w żaden sposób jednego Polaka
      wyjeżdżającego zagranicę ani stamtąd przyjeżdżającego (z autopsji), tylko
      życzono mu miłego, udaniego pobytu i szczęśliwej podróży (skońzył się wyjazd
      wyłącznie zdaniem paszportu).
      Widać podejście ówczesnych służb PRL było różne i może podchodziły wówczas
      selektywnie i w sposób świadomy, zależnie od tego, kto wyjeżdżał. Takie były
      wówczas czasy, a na nie można się obrażać, ale nie na ludzi, którym w tych
      warunkach przyszło żyć.
      Idąc tym tropem każdy milicjant, górnik, stoczniowiec, żołnierz, lekarz,
      nauczyciel, piekarz, fryzjer, pracownik naukowy, kominiarz, przedszkolanka,
      strażak zapewniał trwanie ustoju Polski socjalistycznej, ponieważ wykonywał
      swoją pracę, czyli umożliwiał trwanie państwa polskiego w tamtych czasach.
      Idąc tym tropem dojedziemy do absurdu a to, co nam się serwuje obecnie "jedna z
      przewodnich sił narodu" od ponad roku, żywo przypomina czasy polowania na
      czarownice. Warto poczytać sobie, czym i najważniejsze jak, zajmował się tym
      problemem Joseph Raymond McCarthy w USA w latach 50-tych XX w. Coraz częściej
      spotyka się w Internecie pojęcie M C K A C Z Y Z M zamiast mccarthyzm. W rzeczy
      samej zastanawiające!!!
      Polecam ten link na temat: pl.wikipedia.org/wiki/Maccartyzm
      • 1410_tenrok masz racje, ale ta dyskusja i tak jest smieszna 21.04.07, 12:29
        tu występuje zawowdowe stado paranoicznych opluwaczy, ktorych głównym
        sadomasochistycznym zajęiem jest opluwanie dla samego opluwania.
        Ranking:
        drogi bronisław
        wet 3
        presentation1
        gekon09
        rabi cos tam
        kohammichnika
        lortea
        skin
        to łąkowe bydło i nic wiecej. Zawsze będą jak wszy lub pluskwy, albo kleszcze,
        wbijac sie z jadem. Taka ich natura. Występują wszedzie - jak maccarthy,
        wyszynski albo himmler. To nie ich wina, to wina DNA, że się tak miesza.
        Aktualnie przysiedli na Janie Miodku, jutro znajdują nową ofiarę i tak do konca
        swiata.
        • poglodzio Re: masz racje, ale ta dyskusja i tak jest smiesz 22.04.07, 12:14
          co się stało że mnie nie ma na tej liście??? cud
          • 1410_tenrok cienias jestes, z reguły piszesz głupoty, często 22.04.07, 16:57
            z zasadniczymi błędami gramatycznymi. Widac po tobie wyraźne braki w edukacji.
            Oni są nawiedzeni. Ty jestes jedynie smieszny. Capischi???
            • poglodzio Re: cienias jestes, z reguły piszesz głupoty, czę 23.04.07, 14:35
              co do błedów się zgodze bo moja klawiatura nieraz odmawia posłuszeństwa, co do
              głupot to powiedz gdzie, zaś do list wpisać należy jeszcze takich ludzi jak:
              kogel1
              frytz.frytz
              tornson
              • poglodzio Re: cienias jestes, z reguły piszesz głupoty, czę 23.04.07, 14:39
                wracjąc do głupot w gospodarce wszyscy się ze mną zgadzają, na forach
                regionalnych także ( no oprócz ślązaków) na forach historycznych nieraz pisze
                wielkimi skrotami
      • szerszen039 Dwa marsze 21.04.07, 12:41
        tak w zeszłym r.
        Miał być marsz spokojny młodzieży wszechpolskiej
        to był cyrk poranny
        dobrze że skończyło się bez ciężko rannych
        ta gonitwa po ulicach Krakowa
        policja by rwała włosy, gdyby nie kaski na głowach
        była gonitwa za gejami
        skinów w szalikach, związkowców,z hartami
        w Polsce tolerancja wysoko ceniona
        puste słowa, od wieków nie zmieniona,
        poszły w ruch jajka ,kamienie,
        Smok Wawelski wyraził zdziwienie,
        nie na co dzień takie widowisko,
        wyszła policja,burdziarze narobili w portki,
        zrobiło się ślisko.
        Zamek na Wawelu Stał Dostojny Smutny
        patrzy od setek lat, na los Polaków okrutny,
        niektórzy z Narodu
        nawet mając Wolność
        nie potrafią zachować Godność
        można pęknąć ze śmiechu
        bo nie by zabójstwa grzechu
        krzyczeli geje, Faszyści nie tolerancja,
        zrobimy strajk głodowy,
        wszechpolacy w tę burdę, włączyli Hymn Narodowy
        Widocznie taki los pisany
        Polacy lubią nagany,
        może za lata będzie zmiana ,
        doczekam napiszę sama.

tak było w zeszłym roku, a w tym?

szerszen.
    • szerszen039 przepraszam 21.04.07, 12:47
      przepraszam za pomyłkę
      miało być za logowane nie na tym forum.

szerszen.
    • romano33 Wiecie dlaczego tacy znani ludzie są na swieczniku 21.04.07, 13:08
      Bo to oni mieli chronić wysoko postawionych komunistów, donosicieli w wyniku
      Porozumienia Magdalenki. To oni są przeciwni jakiejkolwiek lustracji. Wiadomo w
      zamian za co. Oni bronią zaciekle w mediach a w zamian za to sbecy nie ujawniaja
      za to brudnych spraw.
    • szerszen039 skończyć z lustracją 21.04.07, 14:13
      nie boję się pisać bo ani ja ani moja rodzina nie podlega lustracji
      i od początku byłam temu przeciwna,
      bo takie sprawy należy zostawić do oceny historii
      a zaraz po przewrocie to w ogóle nie było możliwe
      rząd był zajęty jak najbardziej możliwą, stabilizację w kraju,
      bardzo wielki problem jak na tamte czasy.

a jednak Krew w rynsztokach się nie polała,
      chociaż dużo do tego nie brakowało
      czekały tanki ruskie i czechosłowackie,
      byłam w tedy za granicą, widziałam w telewizji
      podały media zachodnie to było okropne.

Skończcie z tą nieszczęsną listą
      każdy na swój sposób, partacka robota,
      bez głupich wyroków
      oddaj sprawę specjalistom.
      Sąsiad do sąsiada nie mówi
      patrzy i stoi
      podejrzani wszyscy i każdy się boi,
      żeby wyszydzić bliźnich i podpalić pięty
      Hipokryta wznosi oczy do góry
      wprawie w niebo wzięty.Lista, lista, lista,
      to farsa, szaleństwo, obłęd, paranoja czysta,
      ktoś celowo podsyca, podnieca,
      zaczyna to wyglądać jak zadarta kieca.
      Komu zależy na tym bałaganie do jasnej h.....
      żeby nie mówili o biedzie,głodnych dzieciach,
      i zakryć afery.
      Krawat dobrze znany
      do wszystkich należy,
      Orzeł też sztandar na wieży
      Czerwono Biały kolor do wszystkich należy
      gdy ktoś się tak wystawia w celach osobistych
      nie wiadomo czy z pobudek czystych
      na siłę , może krzykiem
      bo się ważą głosy,
      przeciwników lustracji, bardzo liczne głosy.

a P. Profesor Miodek ma mój szacunek i wielu, wielu, inteligentów.

szerszen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka