Dodaj do ulubionych

Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz...

22.04.07, 01:06
A taki był pewny,że nikt i nic Go nie ruszy.
Obserwuj wątek
    • gregor100 klasyk 22.04.07, 01:07
      jakiż miły miś ,klasyk gatunku z Tworek
      • mamsyfka Michnikowszczyzna- swietna ksiazka !!! 22.04.07, 01:47
        warto przeczytac.
        • levitas1 Michnikowszczyzna- ksiazka dla idiotow! Wylacznie. 22.04.07, 01:52
          • mamsyfka [...] 22.04.07, 02:49
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • maaac Re: dales sie osiolku omamic- jak miliony innych 22.04.07, 07:45
              > zyjacych w swiecia wykreowanym przez wyborcza. A wydaje ci sie ze jestes
              > inteligentny bo ja czytasz.
              > Blad.. nie myslisz, nie prztwarzasz- jeses oslem.

Potrafisz dać przekonywujący dowód na to, że świat przedstawiony
              w "michnikowszczyźnie" jest bardziej prawdziwy niż to co wypływa między innymi
              z lektury Gazety Wyborczej?
              • pantanal Re: dales sie osiolku omamic- jak miliony innych 22.04.07, 08:18
                Przedwczoraj kolega dał mi do przeczytania komunikat IPN, w którym ta instytucja
                oburza się na GW, porównując ja do sowieckiej prasy z lat stalinowskich,
                opluwającej komisję Mc Carthy'ego. Kolega, choć zwolennik PiS, uznał ten
                komunikat za curiosum. Ale czy naprawdę? Pan Kurtyka (którego znam osobiście) i
                jego środowisko nie widzą nic zdrożnego w porównywaniu siebie do amerykańskiego
                paranoika - antykomunisty sprzed 50 lat z górą.
                W końcu to tacy ludzie jeździli do Londynu, by wyrazić poparcie Pinochetowi.
                Powiedziałem to koledze, na co wysunął argument, że Pinochet dźwignął gospodarkę
                chilijską, a przecież lewica chilijska wcześniej czy później wprowadziłaby
                terror, tak jak on to zrobił.
                Otóż, nie ma zgody! I mówię to jako człowiek już niemłody, który niejedno
                widział i przeżył, w tym 3-miesięczne uwięzienie za przekonania w 1968 r. Nie
                godzę się z Michnikiem, kiedy autorów stanu wojennego nazywa ludźmi honoru, nie
                godzę się z Wałęsą, kiedy chciałby Jaruzelskiego uchronić przed procesem
                sądowym. Takie czyny, jak nielegalne wywołanie stanu wojennego trzeba osądzać.
                ALE BEZSTRONNIE, UCZCIWIE, BEZ NAGONKI!!! TYMCZASEM W NASZYM ŻYCIU SPOŁECZNYM
                JEST TERAZ ODWROTNIE.
                • kargulopawlak Obecna władza jest przesiąknięta komunizmem 22.04.07, 09:18
                  i po prosu nie potrafią inaczej jak komuniści,gdyby zalegalizować zabijanie to
                  mordowaliby z zimną krwią.
                  Kurtyka czy Kamiński ich osiągnięcia to całowanie w tyłek Pinocheta i obrzucenie
                  Kwaśniewskiego jajkami.Za taką działalność dostali swoje pięć minut.

Uczciwy minister pyta,co rekomenduje człowieka, skorumpowany,kto.
                  • c.lina Ubekistan atakuje pomówieniami i oszczerstwami 22.04.07, 10:31
                    To smutne, że w wyniku propagandowej akcji GW i nagłośnieniu pomówień komuna
                    wygrywa to starcie. Mimo wszystko jestem spokojna o wynik całej batalii.
                    Targalski wygra sprawę w sądzie.
                    • yeellow Re: Ubekistan atakuje pomówieniami i oszczerstwam 22.04.07, 10:39
                      LOL, czemu komuna nazywasz GW, a nie Targalskiego, ochotniczego czlonka PZPR z
                      lat 70-tych?
                      • filut69 Jak to czemu targalski jest nasz Michnik jest obcy 22.04.07, 11:19
                        Balcerowicz do końca życia pisuarów(daj Boże szybkim) pozostanie członkiem pzpr,
                        jasiński gminny sekretorz i wpółpracownik sb jako szef wydziału straw
                        wewnętrznych w peerelowskiej administracji zawsze będzie swoim komunistą.
                        Peerelowski prokurator wasserscheiss jest ok kryże jest ok kaczyńscy synkowie
                        pezetperowca są OK dornbaum syn żydowskiego lektora pezetpeeru jest antysemitą i
                        antkomunistą
                        A głupi moher i hunwejbini wierzą
                        • starypiernik1 Jak wyrzucimy takich jak targalski to kto w PiSie 22.04.07, 13:31
                          No właśnie - to kto zostanie w PiSie, jak usuniemy targalskopodobnych,
                          jurkopodobnych, dąbrowskopodobnych, kurskopodobnych, doornopodobnych? To nie ma
                          w IV RP tak małych wind, aby ta kanapa wypełniła całą windę. Ja wam radzę nie
                          pytajcie kto skąd przychodzi, nie sprawdzajcie w rejestrze skazanych, nie
                          podejrzewajcie, że to może psychicznie niezrównoważony - każdy jest teraz
                          dobry. IV RP jest tuż tuż - nie traćcie ducha!
                          • twprezydent Wyrzucić to sobie możecie Oleksego z SLD 22.04.07, 14:20
                            starypiernik1 napisał:

> No właśnie - to kto zostanie w PiSie, jak usuniemy

Guzik usuniecie.
                            Usuńcie najpierw swojego Józia z waszego SLD za mówienie prawdy o was!
                            • pompeius_magnus Targal nawet ma wygląd zawieszonego członka 22.04.07, 15:49
                    • a.k.traper O jakie pomówienia i oszczerstwa chodzi? 22.04.07, 12:59
                      z wypowiedzi pracowników wynika ze cechuje go brak kultury osobistej i
                      arogancja władzy. Za takie działania w wiekszosci firm zgodnie z kodeksem
                      etycznym podpada pod molestowanie, co jest bardzo naganne. Wydaje mi sięze
                      zawieszenie w obowiazkach i wyjasnienie sprawy jest naturalna sciezką. Kazdy
                      człowiek moze mieć zły dzień, wtedy mówi magiczne słowo przepraszam i stara sie
                      wiecej tego nie robić. Jezeli jest inaczej jego kwalifikacje na szefa
                      jakiejkolwiek grupy ludzi sa niewystarczajace i dyskwalifikujace. Tym bardziej
                      urzędnika jakby nie było spółki publicznej. Taki poziom jest zauwazalny
                      u "biznesmenów" w białych skarpetkach i mokasynach, w umysle nic się nie
                      zmieniło.
                      • twprezydent o pomówienia ze strony zwalnianych z Radia 22.04.07, 14:18
                        a.k.traper napisał:

> z wypowiedzi pracowników wynika ze cechuje go brak kultury osobistej i
                        > arogancja władzy.

Zwalniani z Radia plują na zwalniających. GW cytuje to jak prawdę objawioną. Ty
                        wierzysz GW :-)

> Za takie działania w wiekszosci firm zgodnie z kodeksem
                        > etycznym podpada pod molestowanie, co jest bardzo naganne.

Nie. Takie zarzuty trzeba udowodnić. Od tego są sądy. Ale oczywiście GW i ty
                        wiecie lepiej...

Radio zatrudnia setki ludzi siedzących tam od czasu panowania Sokorskiego. To
                        mistrzowie nicnierobienia, nie przystający do dzisiejszych czasów, nie znający
                        współczesnych mediów.
                        Czemu po tych zwalnianych nie ustawia się kolejka pracodawców: RMF, Radio Zet,
                        WaWa, Kolor i dziesiątki innych prywatnych rozgłośni?
                        Bo oni nikomu nie są potrzebni we współczesnym radiu. To dinozaury!
                        Nie chcę, żeby radio publiczne było parkiem jurajskim. Na szczęście nowe władze
                        radia czyszczą tę instytucję z tych złogów :-)
                        • a.k.traper Ano własnie, są sądy, normalnym krokiem zawieszeni 22.04.07, 18:14
                          Nie uwazam GW za prawde objawiona ani innych takze łącznie z ND. To ze
                          przerosty sa wiadomo nie od dziś, a te złogi tworza kolejne rzady wkładajac tam
                          swoich znajomków, skasujmy abonament, wprowadźmy jeden kanał publiczny i zero
                          reklam. Od siebie mam nadzieje ze kiedys posmakujesz arogancji władzy i
                          czyszczenia złogów z dinozaurów, życze ci tego w imieniu tych ludzi których
                          obrazono
                    • wos9 Re: Ubekistan atakuje pomówieniami i oszczerstwam 22.04.07, 17:24
                      c.lina napisała:

> To smutne, że w wyniku propagandowej akcji GW i nagłośnieniu pomówień komuna
                      > wygrywa to starcie. Mimo wszystko jestem spokojna o wynik całej batalii.
                      > Targalski wygra sprawę w sądzie.

Czyżby sądy przestały być niezawisłe?
                • desunia Re: dales sie osiolku omamic- jak miliony innych 22.04.07, 11:32
                  Michnik już dawno odwołał te słowa o Jaruzelskim i Kiszczaku jako ludziach
                  honoru. Przeprosił też za to niezręczne sformułowanie. To już dawno
                  nieaktualne, więc po co się powoływać. Michnik już nawet nie jest w praktyce
                  naczelnym Wyborczej.
                  • c.lina kłamiesz! podaj źródło! 22.04.07, 12:15
                    desunia napisała:

> Michnik już dawno odwołał te słowa o Jaruzelskim i Kiszczaku jako ludziach
                    > honoru. Przeprosił też za to niezręczne sformułowanie.

Kiedy? Gdzie? Podaj źródło.
                    Przeprosił też za przyjaźń z Urbanem? Za picie z nim wódy?
                    Przeprosił za kumplowanie się z Jaruzelskim i Kiszczakiem?
                    Fscynujące! Gdzie to wyczytałaś desuniu? Może ci siętylko wydawało? Źródło!

> To już dawno nieaktualne, więc po co się powoływać.

Ha, ha, ha... Jak jest tryb "dezaktualizowania się" przyjaźni pana Michnika?
            • hitsaja Re: dales sie osiolku omamic- jak miliony innych 22.04.07, 09:06
              może być powinno "przepoczwarzasz".........ale to dla myślących
            • bardu Re: dales sie osiolku omamic- jak miliony innych 22.04.07, 09:38
              mamsyfka napisała:
              > zyjacych w swiecia wykreowanym przez wyborcza. A wydaje ci sie ze jestes
              > inteligentny bo ja czytasz.
              > Blad.. nie myslisz, nie prztwarzasz- jeses oslem.
              A z Tobą wszystko w porządku? Bo normalny człowiek na ogół nie czyta prasy,
              którą gardzi.
              • yeellow Re: dales sie osiolku omamic- jak miliony innych 22.04.07, 10:40
                > A z Tobą wszystko w porządku? Bo normalny człowiek na ogół nie czyta prasy,
                > którą gardzi.

to jakies uzaleznienie. Dlatego tak pluja. Nie moga sie powstrzymac, musza
                czytac, czuja do siebie obrzydzenie i musza odreagowac. Biedactwa.
                • ned_pap Re: dales sie osiolku omamic- jak miliony innych 22.04.07, 12:22
                  To nie do końca tak. Ja na przykład pasjami czytuję "Nasz Dziennik" Rydzyka,
                  bo, ponieważ się nie zgadzam zupełnie z jego linią polityczną, chcę mieć
                  argumenty w dyskusji.
        • remeq Ale co ma ta książka do chamstwa Targalskiego? 22.04.07, 02:10
          Czy to ma być jego obrona? Przeczytał te wypociny nieudacznika i nagle schamiał,
          tak z dnia na dzień?
          • c.lina To, że to chamstwo zmyślone dla tej nagonki. 22.04.07, 12:17
            remeq napisał:

> Czy to ma być jego obrona? Przeczytał te wypociny nieudacznika i nagle schamiał
            > tak z dnia na dzień?

Jakie chamstwo? To chamska propaganda GW a nie chamstwo Targalskiego.
            • jerzy30 widzisz clina - wyPiSdzili go na zbity ryj 22.04.07, 22:57
              nawet twoje wazeliniarskie posty mu nie pomogly - teraz jeszcze calkiem go
              wy........
        • a.k.traper Ksiązka napisana przez impotenta politycznego 22.04.07, 12:50
          Zazdroszczącego Michnikowi znajomosci faktów które sprawdził na własnej skórze,
          zdrowiu i wolnosci. Michnik opisuje swe przemyslenia ale nikomu nie narzuca
          swej opinii, Ziemkiewicz jest przekonany o własnej nieomylnosci i racji, a że
          jest odrzucany przez ludzi myslacych i znajacych życie, boli podwójnie. Nie
          wystarczy byc ambitnym, trzeba jeszcze przekonac do swych racji uczciwymi
          argumentami a nie pobożnymi życzeniami swojej wyobraźni.
    • kaugustynowicz Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 01:28
      Pan Tragalski to hipokryta, jego wiek też nie różni się od średniej na cmentarzu.
      • pies_na_prawizne Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 01:35
        kaugustynowicz napisał:

> Pan Tragalski to hipokryta, jego wiek też nie różni się od średniej na
        cmentarz
        > u.
        -------------------------------

no wlasnie!!!!raz przyszedl do biura i jakas dziennikarka siedziala przy jego
        biurku, powiedzial do niej " pani zajela moje miejsce" ona odpowiedziala: "pana
        miejsce to jest tylko pewne na cmentarzu"
        • majster_g Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 06:54
          pies_na_prawizne napisał:

> kaugustynowicz napisał:
          >
          > > Pan Tragalski to hipokryta, jego wiek też nie różni się od średniej na
          > cmentarz
          > > u.

A poza tym jest wyjatkowo szpetna osoba.
    • ergo12 Kanalia czul się bezkarny!! 22.04.07, 01:41
      Następny bedzie Czabański!
      • niewir Targalski wróci 22.04.07, 11:39
        Targalski jest zbyt cenionym "fachowcem" obecnie panujących Kaczyńskich żeby
        przejść na śmietnik. Niedawno naiwni sądzili, że nastąpił kres Urbańskiego...
        Historia zatoczy małe koło i pokaże Targalskiego na wyższym stanowisku.
        Ten kretyn ideologicznie i intelektualnie odpowiada Kaczyńskim, Macierewiczowi,
        Kurskiemu, Giertychowi, Lepperowi i setkom im podobnych. Czy taki fenomen może
        zniknąć z horyzontu rządów IV Rzesz.. Rzeczypospolitej?
      • antoniw2 Re: Kanalia czul się bezkarny!! 22.04.07, 13:48
        "Kanalia czul się bezkarny!!" Tak moze tylko pisac Moskwicin. Polecam ksiazke
        Litwinienki (jest do kupienia w Ksiegarni "Gazety Polskiej" na ul. Hożej i
        www.abcnet.com.pl - gdzie wiele tekstow Targalskiego.
      • stedo Re: Kanalia czul się bezkarny!! 22.04.07, 16:26
        ergo12 napisał:

> Następny bedzie Czabański!
        Czytałam właśnie jak Targalski przegonił kogoś od swego biurka.Więc a propos
        teraz o tym panu co wyżej.Godz.9.00, wpadam do radia, pędzę do windy.Przy
        windzie wisi tablica ogłoszeń, przy której, tyłem do mnie, stoi facet i czyta.
        Naciskam guzik, drzwi windy otwierają się, wchodzę. Za mną ten facet, którego
        widzę po raz pierwszy.Facet ma do mnie pretensje, że on ściągnął windę a ja
        weszłam - autentyczne, naprawdę.Zaniemówiłam, coś bąknęłam,że o co mu chodzi.On
        powtórzył, że to on ściągnął windę i że czuje się zignorowany.Kompletnie
        zdumiona taką reakcją wykrztusiłam, że ludzie teraz mają dziwne pomysły, winda
        dojechała i wysiadłam a ten pan ciągle coś nadawał ale pojechał
        wyżej.Zachodziłam w głowę skąd takie dziwadło tu się pojawiło i kto to
        jest.Doszłam do wniosku,sądząc po dotychczasowych zachowaniach,że to
        Targalski/nigdy go wcześniej nie miałam na szczęściej okazji zobaczyć/ale
        koledzy pokazali mi go na zdjęciu w jakiejś gazecie.To nie był on!!!.Obok na
        zdjęciu był Czabański razem z Wolskim, w związku z dymisją tego ostatniego.I TO
        BYL ON!!!.Może napiszę komentarz póżniej bo tu się nie zmieści.Pozdrawiam
        czytelników.
    • jan3211 Czy arogancja Kaczorów jest zaraźliwa ? 22.04.07, 03:42
      To ignorowanie koalicjantów i nie pytanie narodu o opinię w ważnych sprawach
      udziela się innym ? To przysłowiowe "spieprzaj dziadu" ?
      • dzialkowiec27 Re: Czy arogancja Kaczorów jest zaraźliwa ? 22.04.07, 06:38
        Szkoda byłoby teraz Targalskiego wyrzucać. Powinien jak już jest tym członkiem
        tkwić na swoim stanowisku na pamiątkę tych, co go tam postawili, aż do momentu
        ich niechlubnego zejścia.
        JEŚLI PIS TO TARGALSKI !!! NIECH NAS ZOBACZĄ Z TARGALSKIM NA EKSPONOWANYM
        STANOWISKU CZŁONKA zarządu !!!
        • jrjrjr Re: Czy arogancja Kaczorów jest zaraźliwa ? 22.04.07, 06:52
          Targalskiemu zamarzyło się, żeby zostać Feliksem Dzierżyńskim Polskiego Radia,
          a tu jakieś wykształciuchy osmieliły się go krytykować. Ale spoko, Zioberko i
          inne kaczory nie dadzą go skrzywdzić, najwyżej przesuną na cichą, ciepłą
          posadkę.
    • mariette20 Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 07:01
      zastanawiam się czy ogólnie kwitnące chamstwo , więcej , pochwała chamstwa
      jaką obserwuje się na każdym kroku płynie z góry czyli od władzy ?
      Czy też totalne chamstwo tkwi w tym narodzie ,chwilowo do niedawna
      uśpione rozkwita jak wiosna .Innymi słowy nastała epoka prymitywnych . To
      gorzej niż komunizm to ewolucja czy jak kto woli odmiana komunizmu .
      • o_n_a_10 Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 07:18
        Zgadzam się w całej rozciągłości... chamstwo i bezwzględność panoszy się
        wszędzie. Jesteśmy bezsilni w zwalczaniu go. Mam wrażenie, że ludzie stracili
        wiarę w skuteczność wychowania, doraźnych uwag i dobrych rad. Chamstwo,
        niestety, pleni się szybciej niż kultura :(((
    • o_n_a_10 Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 07:11
      Na razie zawieszenie...Poczekamy na wyniki...;)
    • bogdan331 Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 07:20
      cham francowaty-spieprzaj dziadu
    • bibbi5 Zawieszony a nie wywalony?dlaczego jeszcze jest? 22.04.07, 07:46
      • 123rbr Re: Zawieszony a nie wywalony?dlaczego jeszcze je 22.04.07, 08:00
        Bo taką inteligencje popiera pan prezydent i jego brat.
    • rok3 Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 08:08
      taka jest polityka kaczorow...i ich pupilkow
    • pekolcja Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 08:11

• gklej Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 08:26
        no Radio to kultura, należy zachowywać się nie nagannie.
        Ale Panu życzę na dłuższe bezrobotne, nie wygląda Pan na młodzieniaszka.
    • venus99 Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 08:33
      Targalski - wzorzec odnowy moralnej i pomnik nowych zasad IV RP.
    • prawieemeryt Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 08:56
      A czy ktoś go ruszył? Przecież został tylko zawieszony. Kurski też kiedyś był
      zawieszony. Nawet chyba usunięty. I co? Nie znasz poziomu natężenia "kalizmu" w
      tym ugrupowaniu. Kalizm od Kali: co Kali robić jest dobre, jeżeli inni robić
      tak i to samo to jest skandal. Więc należy go lustrować, deubekizować,
      dekomunizować. Po prostu unicestwić, zabić, zutylizować.
      • emeryt21 Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 09:10
        Oj,jaka szkoda.Male pieski zagryzly takiego dobrego pispolaka.Nie wiadomo
        jednak czy bedzie taki niezatapialny jak Kurski.
    • edek_2007 Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 09:29
      Targalaski to oszołom - cała Polska wie. Nareszcie Rada Nadzorcza zachowała sie
      jak należy. Mam nadzieję , że tego oszoloma wyrzucicie na zbity pysk.
    • uu1 Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 09:34
      Przecież ten osobnik nie wymyślił niczego obraźliwego. Jedynie przyjął wzorce
      propagowane przez prezesopremiera i gościa czasowo zatrudnionego na etacie
      prezydenta.
      -------------------
      • jrjrjr Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 10:40
        Spoko! Kaczory nie pozwolą skrzywdzic wiernego su....syna. Schowają go na
        cichej, lukratywnej posadce dopóki sprawa nie przycichnie, a potem...
        zobaczymy, cos się znajdzie! Taki wierny sługa nie moze się zmarnować!
      • stedo Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 18:19
        No właśnie.przecież nepot musi być podobny.A jacy są aktualni nepotyści to widać
        na każdym kroku.
    • milo_1 Targalski ..... jesteś swój chłop __fotka super... 22.04.07, 10:46
      bi.gazeta.pl/im/5/4001/z4001645X.jpg
      SPOKO......my z "Centralnego" jesteśmy z tobą........
      bi.gazeta.pl/o/a/forum/268/6/268607.jpg
      • uu1 Re: Targalski ..... jesteś swój chłop __fotka sup 22.04.07, 10:50
        milo_1 napisał:
        > SPOKO......my z "Centralnego" jesteśmy z tobą........
        A nawet za Tobą.
    • ilijona Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 11:14
      to burak---co on robi w Polskim Radiu? Nawet na portiera się nie nadaje ,tak
      tak Wasza Wysokość
    • fervex.adult m.in. Andrzej Gwiazda i Joanna Duda-Gwiazda 22.04.07, 11:19
      szok, symbole IV RP bronia chama.
      • filut69 targalski zawieszony za członka??? należy mu się 22.04.07, 11:22
        gwiazda a może nawet gwiazda z dudą
      • jrjrjr Re: m.in. Andrzej Gwiazda i Joanna Duda-Gwiazda 22.04.07, 12:29
        Przecież grupki frustratów wokół Anny Walentynoiwicz nikt nie bierze na serio.
        • kryput2 Re: m.in. Andrzej Gwiazda i Joanna Duda-Gwiazda 22.04.07, 12:52
          Do kompletu idiotów brakuje mi tylko niejakiej Walentynowicz.
          • stedo Re: m.in. Andrzej Gwiazda i Joanna Duda-Gwiazda 22.04.07, 17:43
            Tacy frustraci z wielkimi ambicjami to bardzo niebezpieczne osobniki.Dobór osób,
            które stanęły w obronie Targalskiego i nazywanie ich wybitnymi artystami,
            twórcami, publicystami/o których większość nie słyszała/ to propaganda dla
            szaraczków nie zorientowanych kto jest kto.Choćby niejaki Włodarski autor nie
            dawno wydanego gdzieś z trudem paszkwilu o A.Wajdzie,którego nikt nie chciał
            dystrybuować,a o którym niedawno deliberował z autorem red.Zalewski w wieczornym
            programie TVPuls, tej samej, w której bryluje Sobala-następca Wolskiego w
            Jedynce Polskim Radiu.Możemy się spodziewać, że teraz tak jak w Pulsie głównymi
            komentatorami i gośćmi dyr.Sobali i pr1 Polskiego Radia już nie tylko w
            Sygnałach Dnia i w aud.pt Tajna Historia Polski będą osobnicy pokroju
            T.Sakiewicza z O.Braniecką oraz inni rozmówcy red.Zalewskiego ziejący
            nienawiścią do wszystkich,którym coś się udało - pokręceni,wyalienowani,chorzy z
            nienawiści.
    • trzeci_blizniak czy zasłużone bydle podlega ochronie IV RP? 22.04.07, 11:42
      oto jest dylemat
      • zeno50 Re: czy zasłużone bydle podlega ochronie IV RP? 22.04.07, 14:06
        Podlega,podlega. Wczoraj pisałem żeby tego dziwoląga zamknąć w klatce
        ZOO/jeszcze raz przepraszam wszystkie osadzone tam zwierzaki/.Skoro taki
        zasłużony,wzorzec IV R.P.,machnąć gościa w ambasady do Watykanu.Toż tam/nie
        wiem jakim cudem/panoszy się stara Suchocka.
    • niemiec.niemiec Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 13:27
      Ten Targalski - drobne trofeum Wyborczej ale jednak trofeum.

Nieprawdaz Panie Stasinski, ze wreszcie udalo Wam sie ubic jednego z tych co
      pisywali do tej szmaty Gazety Polskiej?
      • ot.byt Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 13:54
        W ostatnich dniach „Salon” zagiął parol na Jerzego Targalskiego – członka
        Zarządu Polskiego Radia. Rok temu Adam Michnik – wytoczył mu proces za
        stwierdzenie, że to właśnie Michnik usprawiedliwiał korupcję jeśli korzystali na
        niej komuniści. Michnik twierdzi, że korupcja to jedynie łapówkarstwo, a
        Targalski że to demoralizacja, oparcie życia społecznego na zepsutych zasadach,
        zamiana przywilejów nomenklatury PZPR na akty własności. Kilka dni temu sąd
        przekazał A. Michnikowi prawie 200 stronnicową odpowiedź procesową tzw. Wnioski
        dowodowe udowadniające racje J. Targalskiego.

Reakcja „Salonu” była natychmiastowa. Na łamach „Gazety Wyborczej” pojawił się
        artykuł zarzucający Targalskiemu chamstwo i złe traktowanie pracowników.
        Nikt oczywiście nie badał dogłębnie sprawy bo i po co! Wszak „Gazeta Wyborcza”
        ma zawsze rację, a jeśli fakty temu przeczą, tym gorzej dla faktów. Red.
        Agnieszka Kublik przytacza zarzuty pani Marii Szabłowskiej. Z artykułu wynika,
        że rozmowa odbyła się w cztery oczy. Targalski z kolei twierdzi, że już w
        listopadzie 2006 roku wezwał red. Marię Szabłowską celem wyjaśnienia czy
        przechodzi na emeryturę w związku z osiągnięciem wieku emerytalnego. E.
        Szabłowska odpowiedziała, że nie myśli o emeryturze i „fakt, że pracuje w PR już
        33 lata jest powodem, że powinna pracować nadal”. Stwierdziła, że nigdy nie
        mieszała się do żadnej polityki, prowadzi audycje muzyczne i z pewnością chcę
        się na niej odegrać za jej męża Marka Lipińskiego [w związku z jego rolą w
        Polskim Radio w czasach Stanu Wojennego]. Targalski z kolei wyjaśnił, że w ogóle
        o żadnej polityce nie rozmawiają i w grę nie wchodzą żadne przyczyny polityczne,
        ale spółka musi przejść bardzo poważną reorganizację, także w zakresie kadrowym.
        „Nie mówiłem, że wokół widzę same stare kobiety, natomiast prawdą jest, że
        mówiłem, że jeśli nie zmienimy struktury wiekowej, Radio wymrze razem z naszym
        pokoleniem. Teraz ponosimy konsekwencje polityki niedopuszczania ludzi młodych
        do pracy w Radio, chyba że byli oni członkami rodzin kadry kierowniczej. Ta
        polityka ostatecznie się skończyła, podkreśliłem. Jednocześnie sam fakt
        przepracowania w Radio 33 lat, sam w sobie nie był powodem by nadal w nim
        pracować Powołałem się przy tym na układ i strukturę wieku pracowników w Polskim
        Radio, gdzie przeważają w wielu redakcjach ludzie w wieku emerytalnym i
        przedemerytalnym. Dodałem, że jest to nieuczciwe, żeby bezrobotni młodzi ludzie
        wyjeżdżali zmywać garnki do Londynu, kiedy inni mają zapewnione świadczenia
        emerytalne i stabilną sytuację życiową” – twierdzi Targalski. Poradził jej też,
        że jeśli nie chce odejść na emeryturę, to niech odejdzie z pracy za
        porozumieniem stron i podejmie prace w innym miejscu. Podsunął jej tez inne
        rozwiązanie - sąd pracy.

Według J.Targalskiego „red. Ewa Szabłowska wygłosiła orację na temat podłości
        jego charakteru i zapowiedziała, że mu jeszcze pokaże i będzie walczyła. Sądził,
        że chodzi o sąd pracy, więc stwierdził, że jest gotów podjąć wyzwanie”.
        • mayday100 Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 14:36
          Tak o sobie mówił Targalski, kiedy był młodszy i odważniejszy:

"P" - autor artykułu,
          "O" - Targalski.

P.: Czy uważasz się za polityka?
          O.: Chciałbym zajmować się polityką, bo to lubię, ale chyba zostanę już tylko
          aferzystą, malkontentem i prześmiewcą.

P.: Czy w ramach działań politycznych, które chciałbyś podejmować, mieści się
          awanturnictwo z wszystkimi dookoła?
          O.: Najpierw należałoby się przekonać, czy owi "wszyscy ludzie dookoła" nie
          reprezentują przypadkiem jednego człowieka - kasjera.

P.: Wielu ludzi Cię nie lubi, jesteś uważany za awanturnika i rozrabiakę.
          O.: Nie jest moim celem, by mnie wszyscy lubili. Wiem doskonale, że jestem zły,
          że wiele osób uważa, iż psuję im układy, stosunki, jak to trafnie ktoś ujął -
          nie pozwalam spokojnie pracować albo wręcz stanowię zagrożenie dla "kaski".

Tyle Targalski o swoim charakterze i postępowaniu z ludźmi. Jakie uczucia budzi
          takie wyznanie? A różne... :(
    • michalparadowski Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 22.04.07, 14:32
      Zawieszony?
      A ja myślałem, że solidnie kopnięty w chamską dupę, czyli wyrzucony na zbitą
      mordę!
      No, chyba, że zawieszony dosłownie!
    • stedo Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 15:37
      pos3gacz napisał:

> A taki był pewny,że nikt i nic Go nie ruszy.
      To jakiś chory człowiek, dewiant psychiczny,podobno ma rentę 1-szej grupy, nie
      wolno mu więc pracować!!!.Jak napisało Zycie Warszawy wszędzie gdzie się pojawił
      siał ferment, nienawiść, skłócał i poniżał ludzi.Nawet we Francji gdzie
      wyemigrował w latach 80-tych w środowisku tamtejszej Polonii, w otoczeniu
      Giedrojcia dał się poznać jako postać z którą nie dało się współpracować.Został
      z tego kręgu w końcu wykluczony.Osoby ,które powołały go na tak odpowiedzialne
      stanowisko powinny za to odpowiadać,bo to przejaw skrajnej niefrasobliwości i
      działań szkodzących społecznie.
      • wos9 Re: Targalski zawieszony w obowiązkach członka za 22.04.07, 17:42
        Ale zawieszony - to ważne!
    • danuta49 On już w sowieckiej szkole na placówce rodziców 22.04.07, 19:12
      raził karierowiczowską aktywnością i głupotą!I tak mu zostało...
      • okka Re: On już w sowieckiej szkole na placówce rodzic 22.04.07, 19:22
        Targalski wygląda jak Wieńczysław Nieszczególny z powieści Niziurskiego ;)
        • eptesicus na grzbietach takich Targalskich nasi ojcowie... 22.04.07, 20:41
          ...na koń siadali, albo ich batożyli jak mieli zły humor. Do chama tylko batem
          można, bo ludzkim słowem nie dotrzesz.
    • jerzy30 no to go wyPiSdzili z ukladu 22.04.07, 22:56
      a taki byl pewny siebie
    • lessnow Targalski zawieszony w obowiązkach członka zarz.. 26.10.07, 20:28
      Czy taki czubek nie powinien byc leczony przymusowo.Za fijonomie
      oddzial zamkniety a nie Polskie Radio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka