Dodaj do ulubionych

Premier: Dla PiS i rządu nie ma żadnej alternatywy

• koloratura1 A mnie właśnie olśniło! 23.04.07, 07:42
      "Dla PiS i rządu nie ma żadnej alternatywy" oznacza ni mniej ni więcej tyle, że
      PiS MUSI rządzić, bo jak nie - to co najmniej śmietnik historii, albo i Trybunał
      Stanu. A to przecież ŻADNA alternatywa.
      • jankos71 Re: A mnie właśnie olśniło! 23.04.07, 07:46
        To niech cię jeszcze olśni na tyle byś tą wypowiedź umotywował - zgodnie z
        Twoim własnym wezwaniem o podawanie argumentów...
        --
        Common sense is not so common
        • jankos71 Re: A mnie właśnie olśniło! 23.04.07, 07:48
          Ja to przeczytam kiedy indziej, bo na razie muszę kończyć.

Pozdrawiam
        • koloratura1 Nie żartuj! 23.04.07, 07:54
          jankos71 napisał:

> To niech cię jeszcze olśni na tyle byś tą wypowiedź umotywował - zgodnie z
          > Twoim własnym wezwaniem o podawanie argumentów...

Mam Ci zacytować wynik wyborczy PiSu i przystawek oraz rezultaty późniejszych
          sondaży aż do dziś?
          A może mam się pofatygować i podać Ci linki do dziesiątków artykułów,
          opisujących - co najmniej - wątpliwą konstytucyjnie działalność Kaczorów?
          A sprawdź se sam (choćby - w archiwum Gazety Wyborczej), jeśli faktycznie nie
          pamiętasz...!
          • jankos71 Re: Nie żartuj! 24.04.07, 03:53
            koloratura1 napisała:

> Mam Ci zacytować wynik wyborczy PiSu i przystawek oraz rezultaty późniejszych
            > sondaży aż do dziś?
            Bardzo proszę, zacytuj wynik wyborczy, najlepiej w zestawieniu z pozostałymi
            ugrupowaniami - tak dla rzetelniości.
            A co do sondaży, to w ostatnich wyborach "sondaże" potrafiły się "mylić" nawet
            o 32%. To nie są sondaże, to zwykła socjotechniczna manipulacja mająca wpływać
            na opinie wyborców. A dzieje się tak dlatego, bo w OBOPie, CBOSie GfK Polonia i
            innych rządzą ludzie, którzy w PRLu głosili wyższość gospodarki ZSRR nad
            amerykańską i dowodzili, że 90% społeczeństwa popierało wprowadzenie stanu
            wojennego.

> A może mam się pofatygować i podać Ci linki do dziesiątków artykułów,
            > opisujących - co najmniej - wątpliwą konstytucyjnie działalność Kaczorów?
            > A sprawdź se sam (choćby - w archiwum Gazety Wyborczej), jeśli faktycznie nie
            > pamiętasz...!

Pofatyguj się, jeśli warte są tyle samo co linki które mi wcześniej polecałeś
            to będziemy tu mieli niezły ubaw. Stek demagogii.
            • koloratura1 Do it yourself! 24.04.07, 09:24
              jankos71 napisał:

>
              > Bardzo proszę, zacytuj wynik wyborczy...

> Pofatyguj się...

Jak w Temacie.
              • jankos71 Re: Do it yourself! 25.04.07, 04:10
                Przecież PiS wygrał, więc jeśli nawet udowodnisz mi, że PiS otrzymał tylko
                powiedzmy 11 % poparcia wszystkich uprawnionych, to pozostali i tak dostali
                mniej.
                --
                • koloratura1 Re: Do it yourself! 25.04.07, 08:50
                  jankos71 napisał:

> Przecież PiS wygrał, więc jeśli nawet udowodnisz mi, że PiS otrzymał tylko
                  > powiedzmy 11 % poparcia wszystkich uprawnionych, to pozostali i tak dostali
                  > mniej.

Fakt.

Ale czy to uprawnia, Boże się pożal, zwycięzców, do wywracania wszystkiego do
                  góry nogami, choćby nawet udało się dobrać do "popierania" swych chorych wizji
                  dwóch takich, dla których poparcie w wyborach było śladowe (a obecnie jest
                  jeszcze mniejsze, co wynika ze wszystkich sondaży), którzy zgodzą się na
                  wszystko, wystraszeni ewentualnością wcześniejszych wyborów?

Bo przecież nie tylko o lustrację tu idzie, na której to ustawie Trybunał
                  Konstytucyjny na pewno nie zostawi suchej nitki, ale o sprawy ważniejsze, które
                  można określić jednym zdaniem: przerabianie państwa obywatelskiego, które się w
                  bólach rodziło od 1989 roku, w narodową katobolszewię 21-go wieku.

PiS, owszem, ma legitymację do ADMINISTROWANIA krajem; do
                  > --
                  > Common sense is not so common
                  • jankos71 Re: Do it yourself! 26.04.07, 03:07
                    Argument z wynikami wyborów Ci nie wyszedł to próbujesz z innej strony...

Otóż uprawnia. PiS szło do wyborów z określonym programem, dzięki temu
                    programowi wygrał wybory, więc teraz ma nie tylko prawo ale i obowiązek ten
                    program realizować. A o sondażach pisałem już, że to zwykła manipulacja.
                    • koloratura1 Re: Do it yourself! 26.04.07, 12:33
                      jankos71 napisał:

> Argument z wynikami wyborów Ci nie wyszedł to próbujesz z innej strony...

Raczysz żartować!

Napisałam Ci przecież jasno, gdzie znaleźć dowody, a wogóle - to sam powinieneś
                      to wiedzieć, skoro czytujesz prasę.

>
                      > Otóż uprawnia. PiS szło do wyborów z określonym programem, dzięki temu
                      > programowi wygrał wybory, więc teraz ma nie tylko prawo ale i obowiązek ten
                      > program realizować.

NIE uprawnia.
                      Też już to wyjaśniłam w poprzednim poście.

Uprawniałoby, gdyby z tym programem PiS wygrał wybory ZNACZĄCO, a nie - nędznymi
                      27ma procentami (zgoda, inni byli jeszcze gorsi), co oznacza, ni mniej ni
                      wieęcej, że takiego programu nie poparło 73% wyborców.

W tej sytuacji PiS ma prawo i obowiązek wyłącznie ADMINISWTROWAĆ (sprawnie!)
                      krajem, skoro sobie znalazł spolegliwe, bo wystraszone przystawki, nic więcej.

> A o sondażach pisałem już, że to zwykła manipulacja.

Niech Ci będzie.
                      Zatem, jak widzisz, ograniczyłam się do wyników wyborów.

• jankos71 Re: Do it yourself! 27.04.07, 03:15
                        Wynikami wyborów też manipulujesz. A te 27% to procent przewagi nad
                        konkurencją? Jeśli tak, to nazwałbym to znaczącą przewagą...
                        --
                      • jankos71 Re: Do it yourself! 27.04.07, 07:24
                        A tak na poważnie to dopuszczasz się sporej manipulacji interpretując w ten
                        sposób wynik wyborów. Może przyłóżmy tę samą miarkę do wyników innych
                        ugrupowań. Co Ty na to?

Np SLD - 11.31%. Podążając Twoim trybem rozumowania wynika stąd, że przeciwko
                        SLD jest 88,69% wyborców!
                        Z czego to wynika? Czy wyborcom nie podobała się ich komunistyczna przeszłość?
                        Trzeba więc KONIECZNIE (i sprawnie!) przeprowadzić DEKOMUNIZACJĘ! A może nie
                        podobały im się SLD-owskie afery gospodarcze? Należy więc (jak najszybciej)
                        ująć i rozliczyć przestępców gospodarczych. Może nie podobała im się
                        gigantyczna korupcja? Należy więc walczyc z korupcją. A może sprzeciw wyborców
                        budził sposób, w jaki przeprowadzono prywatyzację? Trzeba więc zbadać te
                        nieprawidłowości i pociągnąć do odpowiedzialności ludzi, którzy się ich
                        dopuścili. Może z kolei wyborcom nie podobał się fakt, że SLD dotąd chroni
                        sędziów i prokuratorów, którzy niegdyś fabrykowali oskarżenia i wydawali
                        niesprawiedliwe wyroki, a także nepotyzm i 'klika' w tym środowisku. Należy
                        więc dokonać gruntownych zmian w sądownictwie! Może powodem jest fakt, że dotąd
                        nie pociągnięto do odpowiedzialności katów ofiar stanu wojennego? Że przez
                        ponad 15 lat od zmiany systemu nie odkłamano naszej powojennej historii? - itp,
                        itd. Wszystko to zawiera się w programie PiS - wynika więc stąd, że prawie 89%
                        wyborców popiera program PiS! I ta teza wydaje mi się bardziej prawdopodobna
                        niż Twoja. Weź pod uwagę fakt, że 24.14% głosów oddanych na PO to nie
                        koniecznie były głosy przeciwko PiS, a raczej głosy na koalicję PO-PiS, bądź
                        PiS-PO. Łącznie mamy więc 51,13% - to przyznasz znaczący wynik. Dorzuć jeszcze
                        wynik LPR, SO i innych drobnych partii jak Korwina-Mikke czy Ruchu
                        Patriotycznego i okaże się, że 73% wyborców głosowało na tzw centro-prawicę.
                        To, że niektóre partie nie przeszły, a PO nie weszło do koalicji nie oznacza
                        wcale, że ich wyborcy nie popierają programu PiS. Moim zdaniem wręcz
                        przeciwnie. Z pewnością natomiast nie pałają miłością do SLD.

Widzisz więc - każdy kij ma dwa końce. Możesz ludziom wciskać ciemnotę, ale
                        przekonasz tylko głupszych od siebie. Czy naprawdę na tym Ci zależy?
                  • jankos71 Re: Do it yourself! 28.04.07, 15:46
                    koloratura1 napisała:
                    > Bo przecież nie tylko o lustrację tu idzie, na której to ustawie Trybunał
                    > Konstytucyjny na pewno nie zostawi suchej nitki, ale o sprawy ważniejsze,
                    > które można określić jednym zdaniem: przerabianie państwa obywatelskiego,
                    > które się w bólach rodziło od 1989 roku, w narodową katobolszewię 21-go wieku.

Raczysz żartować! Państwo obywatelskie?, pod rządami SLD? Brednie.
                    To co w państwie było obywatelskiego, co w 'bólach rodziło się od 1989 roku',
                    było właśnie przez SLD niszczone, często nielegalnymi metodami. Lustracja to
                    jedyny sposób żeby tych zbrodniarzy pozbawić w końcu ich wpływów.
                    Mam nadzieję, że sędziowie Trybunału Konstytucyjnego zachowają się przyzwoicie
                    i będą się kierować swoim sumieniem, a nie interesem określonych środowisk.
    • tetradrachma co za cynizm frymarczy "trudem i znojem" 23.04.07, 10:55
      ludzi podlasia, po to aby wygrac wybory do sejmiku. Ale polityczne dni tej
      pisowskiej bandy są policzone. Zgubiła ich pycha pana przewodniczacego !
    • piskoala guano veritas 23.04.07, 17:12

zawsze jest jakieś wyjście, chyba że tym PRLem to najprowdziwsa veritas.

Wtedy też znajdzie się wyjście: nieokreślonego koloru CZERWOWNEGO POGONIMY

----
      Obszczymurki RP V sojediniajties'
    • kacza_aberracja rzeczywiscie - nie ma wyjscia holota - spieprzac 24.04.07, 14:04
      dziady!
    • dolnyslask24 Jak będzie? Tak samo, tylko, że bardziej... 24.04.07, 14:11
      Jak to sie skonczy: stys.dolnyslask24.info/49,marks_wiecznie_zywy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka