allspice TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 18:01 I dobrze. A grożby pod adresem TK ze strony premiera IVRP nie sa na miejscu! Mozna sie zapytac,jakim prawem i takim tonem krytykuje działanie TK ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 18:53 allspice napisała: > I dobrze. A grożby pod adresem TK ze strony premiera IVRP nie sa na miejscu! > Mozna sie zapytac,jakim prawem i takim tonem krytykuje działanie TK ? Można odpowiedzieć: prawem kaduka, jak przystało na konuska co usiłuje wciągnąć postaw czerwonego sukna pod stół. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 22:17 allspice napisała: > I dobrze. A grożby pod adresem TK ze strony premiera IVRP nie sa na miejscu! > Mozna sie zapytac,jakim prawem i takim tonem krytykuje działanie TK ? Niektórym wszystko można, jeśli u władzy jest polski podgatunek kaczek Anatinae cretini. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Koniecznie -------------. zanim wytną.... ;-) 09.05.07, 18:05 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8853767&rfbawp=1178726654.257 Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 18:06 Nie ja byłem tego inicjatorem (otwarcia archiwów), ale to, żeby sprawa lustracji była zamknięta i żeby do dziś ludzie, którzy współpracowali niejednokrotnie wiele lat z tymi służbami, uchodzili za autorytety moralne, to jest sytuacja moralnie nie do zniesienia - podkreślił Lech Kaczyński na konferencji prasowej w Pałacu Prezydenckim. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8853767&rfbawp=1178726654.257 Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 BRAWO! Koniec z tym teatrem michnikowszczyzny! 09.05.07, 18:08 Nie ja byłem tego inicjatorem (otwarcia archiwów), ale to, żeby sprawa lustracji była zamknięta i żeby do dziś ludzie, którzy współpracowali niejednokrotnie wiele lat z tymi służbami, uchodzili za autorytety moralne, to jest sytuacja moralnie nie do zniesienia - podkreślił Lech Kaczyński na konferencji prasowej w Pałacu Prezydenckim. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8853767&rfbawp=1178726654.257 Odpowiedz Link Zgłoś
kwachu-wylegitimizuj-majuntek O_s_t_a_t_n_i__B_a_s_t_i_o_n__U_B _e_k_i_s_t_a_n_u_ 09.05.07, 18:18 .....wyjątkowy pośpiech Trybunału w tej sprawie jest pewnym symptomem ...... ....................................... Przestępczej organizacji SLD i Aferzystom z Pokemonii ziemia się pali pod stopami więc odstawiają teatr w 3-ch aktach przed swoją sitwą, która zdominowałą Trybunał ale ich dni są już i tak policzone niezależnie od tego co wypocą ci agenci ubekistanu. Ubekistan zdycha ale nie potrafi zdechnąć z godnością i zdycha tak samo jak żył - zasr...nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: O_s_t_a_t_n_i__B_a_s_t_i_o_n__U_B _e_k_i_s_t_ 09.05.07, 19:51 kwachu-wylegitimizuj-majuntek napisał: > > Ubekistan zdycha ale nie potrafi > zdechnąć z godnością i zdycha tak samo > jak żył - zasr...nie :( Czy coś Ci się, aby nie przewidziało? Dzisiaj to tak jakoś wygląda, jakby "zdychał" PiS... A już szczytem wszystkiego jest pan prezydent, "straszący" (w przysłowiu mówi się: babę kożuchem) otwarciem archiwów (którego to orwarcia zdecydowana większość się właśnie domaga), jeżeli TK uzna ustawę lustracyjną za niekonstytucyjną. Ciekawość... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander.wachowski Re: O_s_t_a_t_n_i__B_a_s_t_i_o_n__U_B _e_k_i_s_tanu 09.05.07, 21:40 kwachu-wylegitimizuj-majuntek napisał: > Ubekistan zdycha ale nie potrafi > zdechnąć z godnością i zdycha tak samo > jak żył - zasr...nie :( Taki już jest zas..ny los zdrajców, kolaborantów, sługusów okupantów i przestępców z bezpieki :( Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: O_s_t_a_t_n_i__B_a_s_t_i_o_n__U_B _e_k_i_s_t_ 09.05.07, 20:55 heh, im ktoś chyba seryjnie pisze te badziewia le mam obawy, że to ktoś po szkole specjalnej (nie urażając absolwentów szkół specjalnych) - albo nie wiem kto, bo poziom jest chyb już poniżej zera Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: O_s_t_a_t_n_i__B_a_s_t_i_o_n__U_B _e_k_i_s_t 10.05.07, 01:05 ja najbardziej lubie te ich nicki z przydzialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: BRAWO! Koniec z tym teatrem michnikowszczyzny 09.05.07, 23:29 Dla doktora prawa sytuacją moralnie nie do zniesienia winna być możliwość skrzywdzenia choćby jednego niewinnego obywatela w skutek niedobrej ustawy. Jeśli taką sytuację znosi to albo z poczuciem moralności albo z prawem jest coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek_aniela Wlasciwe miejsce dla obecnej zydo-komuny to GW 09.05.07, 18:15 a nie instytucje panstwowe Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Wlasciwe miejsce dla obecnej zydo-komuny to 09.05.07, 23:19 zenek_aniela napisał: > a nie instytucje panstwowe A co z Dornem? Pochodzenie jak w tytule, Tatuś członek Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy i KPP, w PRL członek PZPR. Z Wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Tusk rera, Rokita rera, HG-W rera - cała PO rera 09.05.07, 21:34 Olejniczak - wrzeszczy, Napieralski - krzyczy - co tu jeszcze więcej można powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Tusk rera, Rokita rera, HG-W rera - cała PO r 09.05.07, 23:32 rera? A to po jakiemu? Wasc z dalekiej prowincji? Czy po prostu z zagranicy? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Kalisz wygląda na błagającego niebiosa o wsparcie 09.05.07, 18:23 Ale niestety nadchodzi godzina prawdy i archiwa się otworzą. Wszyscy się cieszymy, że nie tylko Michnik z kolesiami mógł po nich pobuszować... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasonta53 maderic.. Ublizasz Kaczyńskim i koalicjantom.. 09.05.07, 18:32 Wiekszośc sędziów{9} zostało wybranych z nadania PISkomuny i bandy Lepera.... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 [...] 09.05.07, 20:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasonta53 jama314..Wyjdzie na jaw agentura Rydzyka... 09.05.07, 18:30 i bolszewickiej hołoty z PIS i koalicji... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzykotek Konstytucja, najwyższe prawo....uciska PISkomune.. 09.05.07, 18:36 Hołota z PIS-esbeckiej koalicji prawo ma za nic, chcieliby dyktatu swojej bolszewickiej polityki... A wała psy komunistyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Jak ja miałbym taką teczkę to bym na niej siedział 09.05.07, 19:12 Inaczej wszyscy dowiedzą się o Twej porażającej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_10rp Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 18:47 szewolek napisał: > O rany! > To skandal! > Trybunał nie przestraszył się gróźb prezia Kaczyńskiego. > Do więzienia z nimi > ;;-))))))) > > Ludwik pewnie płacze,... Pisowi brakuje takich prawników jak Kalisz Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo Większość TK, to wybrani przez PIS i koalicjantów 09.05.07, 18:50 Już nie pasują?..W składzie sedziowskim jest 9 sędziów z prawicową poręka! Więc jak? Mają być posłuszni i lamać konstytucje, bo tak sobie życzą bliżniaki i ich przydupasy? PIS to prawdziwa, wczesna komuna! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: vitkabravo 09.05.07, 19:53 vitkabravo napisał: > Już nie pasują?..W składzie sedziowskim jest 9 sędziów z prawicową poręka! > Więc jak? Mają być posłuszni i lamać konstytucje, bo tak sobie życzą bliżniaki > i > ich przydupasy? PIS to prawdziwa, wczesna komuna! Widac od razu, ze czerwony klon przemawia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: vitkabravo 09.05.07, 19:58 wet3 napisał: > vitkabravo napisał: > > > Już nie pasują?..W składzie sedziowskim jest 9 sędziów z prawicową porę > ka! > > Więc jak? Mają być posłuszni i lamać konstytucje, bo tak sobie życzą > bliżniaki > > i > > ich przydupasy? PIS to prawdziwa, wczesna komuna! > > Widac od razu, ze czerwony klon przemawia!!! A może byś się - dla odmiany - zdobył na jakiś kontrargument? Bo nawet "najdowcipniejsze" inwektywy nie zastąpią argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Czytanie nie boli a jakze pozyteczne! 09.05.07, 21:16 Wstarczy umiec czytac i zajrzec na strone o TK, zobaczyc i policzyc. Ale do tego trzeba miec potencjal intelektualny (w tym przypadku ograniczmy sie tylko do umiejetnosci czytania ze zrozumieniem i liczenia do 15). Polecam - czytanie nie boli. P.S. Poniewaz wiekszosc forumowiczow GW nie potrafi czytac ze zrozumieniem, przypomne tylko, ze 9 na 15 czlonkow TK zostalo wybranych przez poprzednie Sejmy, Senaty i JCz. Prezydenta Aleksandra juz pewnie niedlugo K. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czytanie nie boli a jakze pozyteczne! 09.05.07, 22:25 garnek11 napisał: > Wstarczy umiec czytac i zajrzec na strone o TK, zobaczyc i policzyc. Ale do teg > o > trzeba miec potencjal intelektualny (w tym przypadku ograniczmy sie tylko do > umiejetnosci czytania ze zrozumieniem i liczenia do 15). > > Polecam - czytanie nie boli. > > P.S. Poniewaz wiekszosc forumowiczow GW nie potrafi czytac ze zrozumieniem, > przypomne tylko, ze 9 na 15 czlonkow TK zostalo wybranych przez poprzednie > Sejmy, Senaty i JCz. Prezydenta Aleksandra juz pewnie niedlugo K. ******************************************** Byłem, liczyłem. Jest czternastu (14). Nie ma sędziego Granata. W biografiach sędziów nie ma również wzmianki o tym, kto wysuwał ich kandydatury. Rzepa nie oficjalną stroną TK. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: Czytanie nie boli a jakze pozyteczne! 09.05.07, 22:51 No to albo mozesz sie zdac na Rz, GW albo mozesz wejsc na liste glosowan w Sejmie, Senacie... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czytanie nie boli a jakze pozyteczne! 10.05.07, 00:30 garnek11 napisał: > No to albo mozesz sie zdac na Rz, GW albo mozesz wejsc na liste glosowan w > Sejmie, Senacie... ******************************************** Na razie masz problem z liczeniem do 15. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Czytanie nie boli a jakze pozyteczne! 10.05.07, 02:05 pl.wikipedia.org/wiki/Trybuna%C5%82_Konstytucyjny Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 19:00 "Posilcie mnie plackami z rodzynek, wzmocnijcie mnie jabłkami, bo chora jestem z miłości". (Pieśń nad Pieśniami 2,5). Kaczyńscy są chorzy z nienawiści. Ciekaw jestem co przeważy. Zabawa trwa. Ale teatr. Jeszcze takiego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: antonioni1 09.05.07, 19:55 antonioni1 napisał: > "Posilcie mnie plackami z rodzynek, wzmocnijcie mnie jabłkami, bo chora jestem > z > miłości". (Pieśń nad Pieśniami 2,5). Kaczyńscy są chorzy z nienawiści. Ciekaw > jestem co przeważy. Zabawa trwa. Ale teatr. Jeszcze takiego nie było. Przewazy tylko sprawiedliwosc, nie trzes portkami! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: antonioni1 09.05.07, 20:00 wet3 napisał: > > > jestem co przeważy. Zabawa trwa. Ale teatr. Jeszcze takiego nie było. > > Przewazy tylko sprawiedliwosc, nie trzes portkami! Też w to wierzę. Trybunał już o to zadba. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: antonioni1 09.05.07, 20:37 koloratura1 napisała: > wet3 napisał: > > Przewazy tylko sprawiedliwosc, nie trzes portkami! > > Też w to wierzę. Trybunał już o to zadba. Wet zdaje się nie taką sprawiedliwość miał na myśli... Raczej tę z "Samych Swoich", tj., "sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie!", skoro wpisaliśmy ją w nazwę naszej bolszewickiej partii! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 21:01 kilka rzeczy mnie interesuj - skoro PIS jest tak pewny, że to dobra ustawa, to skąd ta nagonka na sędziów i trybunał? czyżby wiedzieli, że napisali niezgodnego z prawem bubla i bli się o jego uchylenie? czy też do tego stopnia nie szanują prawa, że ich to nie obhodzi, a obrażanie TK jest ich stałą zasadą? - ile kasy za godzinę dostają te wszystkie oszołomy jak Langston i reszta, te tk plujące na TK? bo jeśli więcej niż 10 złotych za godzinę, to niech im mocodawcy każą pisać coś więcej, niż non stop to samo. Bo ani nie są ciekai, ani te argumenty nie mają sensu Żenua jednym słowem Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 21:29 Po pierwsze: zakladasz na podstawie wypowiedzi politykow PiS, ze oni uwazaja ja za dobra ustawe. A jezeli wcale jej tak nie postrzegaja i do tego wiedza, ze ustawa zostanie zakwestionowana przez TK, to co dalej? Kto na tym zyska? Co sie dalej wydarzy? (krotka podpowiedz wykorzystujaca baaardzo tajemniczy i nieosiagalny dla wiekszosci forumowiczow GW ciag przyczynowo-skutkowy: Prezydent juz sie dzis na ten temat wypowiedzial). Po drugie: skad zalozenie, ze wszyscy wypowiadajacy sie przeciwko TK (a zwlaszcza "Langston i reszta") sa platni? Podaj dowody - jesli ich nie masz to moge stwierdzic z calkowicie czystym sumieniem i zgodnie z prawda, ze jestes lgarzem i klamca. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 He he he 09.05.07, 21:34 Jasne - prezydent napisal celowo gniota aby odwracajac kota ogonem ujawnic cale archiwa.... Cos piszesz jeszcze o poziomie nieosiagalnym dla wiekszosci forumowiczow GW... Hmmm fakt - takich farmazonow przecietnie nawet inteligentni ludzie, nie tylko forumowicze GW nie wygaduja.... > Po drugie: skad zalozenie, ze wszyscy wypowiadajacy sie przeciwko TK (a > zwlaszcza "Langston i reszta") sa platni? Poniewaz trudno przypuszczac aby takie pierdoly wygadywac albo dla czystej rozrywki, albo z przekonaniem.... Chociaz... Mnie w zasadzie juz nic nie zdziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: He he he 09.05.07, 21:41 > Jasne - prezydent napisal celowo gniota aby odwracajac kota ogonem ujawnic cale > > archiwa.... > Cos piszesz jeszcze o poziomie nieosiagalnym dla wiekszosci forumowiczow GW... > Hmmm fakt - takich farmazonow przecietnie nawet inteligentni ludzie, nie tylko > forumowicze GW nie wygaduja.... Jestem zniesmaczony Twoim zarzutem, jakobym plotl farmazony. Wskaz, w ktorym momencie sie pomylilem. Ty i ja mozemy zalozyc tylko i wylacznie z pewnym PRAWDOPODOBIENSTWEM, ze jest tak, jak kazdy z nas uwaza, bo nie wiemy jaka jest prawda. Jednym slowem mozemy sie przerzucac dialektyka. > Poniewaz trudno przypuszczac aby takie pierdoly wygadywac albo dla czystej > rozrywki, albo z przekonaniem.... Chociaz... Mnie w zasadzie juz nic nie > zdziwi... Ty nie przypuszczasz, ktos inny przypuszcza - na przyklad ja. Poza tym, powiedz gdzie tu sa pierdoly. P.S. Czy Kaczynscy byli od dawna za lustracja? Czy niekorzystny wyrok TK sprawi, ze bedzie lustracja powszechna? Wiec kto wygra? Ci, co jej nie chca, czy ci co jej chca? Odpowiedz Link Zgłoś
lechujar Re: He he he 09.05.07, 21:58 > P.S. Czy Kaczynscy byli od dawna za lustracja? Czy niekorzystny wyrok TK sprawi > , > ze bedzie lustracja powszechna? Wiec kto wygra? Ci, co jej nie chca, czy ci co > jej chca? Ale wlasnie SLD chce powszechnego ujawnienia wszelkich teczek z IPNu ! I daje glowe, ze sie pisowcy na to nie zgodza, bo kogo wtedy beda szczuc i czym ? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: He he he 09.05.07, 22:14 No wlasnie, na naszych oczach SLD popelnia zbiorowe seppuku... Ciekawe. Glowy bym za to nie dawal, moze ta ewolucyjna droga Kaczynscy dochodza do pierwotnej wersji ustawy lustracyjnej, ktora chcieli wprowadzic? Jesli tak, to przy projekcie otwarcia archiwow spodziewalbym sie wycofania poparcia ze strony SLD jak rowniez kolejnego histerycznego ataku GW. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Bhehehe poslowie SLD maja najczystsze teczki... 09.05.07, 22:17 takie byly zasady - PZPRowcy nie mogli miec zakladaych teczek. To byly scisle instrukcje SB.... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: He he he 09.05.07, 22:20 bredzisz, człowieku nawet teorie spiskowe nie zakładją az takiego machiavellimu (jeśli wiesz, co to jest - jak nie wiesz, to się dowiedz) to by raczej dowodziło, że Kaczyńscy to paranoicy - no bo nawet nie spróbowali drogą prostą, a lecą dokoła? idiotyzm i wydawanie pieniędzy podatników przez propagatorów podobno taniego państwa. poza tym, gdyby od razu zażądali pełnej dostępności, a SLD by zaczął protestowac, to by wszystko było jsne - a tymczasem SLD chce (i ja nawet rozumiem, czemu chcą) dostępu do akt, ale coś się PIS nie kwapi... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: He he he 09.05.07, 22:44 O widzisz, taka jest z Wami rozmowa: "bredzisz czlowieku", "nawet teorie spiskowe nie zakładją az takiego machiavellimu (jeśli wiesz, co to jest - jak nie wiesz, to się dowiedz)". Wszystko ad personam. A uwaza sie cos takiego za "argument". Przepraszam z takimi ludzmi nie dyskutuje i "z krzykiem uciekam przez okno", jak to mawial S.P. Z. Herbert. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujar Re: He he he 09.05.07, 22:26 > No wlasnie, na naszych oczach SLD popelnia zbiorowe seppuku... Ciekawe. Dla mnie gadanie pisowcow ze ujawnia wszystko, to taki straszak, nununu, zobaczycie co wam zrobimy. I co sie okazuje? SLD mowi prosze bardzo. I jednak dam glowe, ze sie teraz pisowcy przeraza, bo dla nich brak takiego oreza do walki, jak teczki to samobojstwo polityczne. > Jesli tak, to > przy projekcie otwarcia archiwow spodziewalbym sie wycofania poparcia ze strony > SLD jak rowniez kolejnego histerycznego ataku GW. A zalozmy teoretycznie, ze sie pis wycofa z pomyslu, najprawdopodobniej dla jakiegos pretekstu, co wtedy powiesz? Zmienisz orientacje polityczna, czy wlasne zdanie dotyczace tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: He he he 09.05.07, 22:48 Nie zakladam, ze mam racje, bo nikt z nas nie moze byc pewien, ze ma racje. Jak juz napisalem, mozemy tylko zalozyc z pewnym PRAWDOPODOBIENSTWEM, ze to my mamy racje. Jesli sie okaze, ze PiS wycofa sie z projektu, to zmienie wlasne zdanie dotyczace tej sprawy. Ergo: PiS chcial lustracja tylko straszyc SLD-uchow i postkomune. A orientacji politycznej nie zmienie, bo nie jestem wyborca PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: He he he 09.05.07, 22:18 lechujar napisała: > > P.S. Czy Kaczynscy byli od dawna za lustracja? Czy niekorzystny wyrok TK > sprawi > > , > > ze bedzie lustracja powszechna? Wiec kto wygra? Ci, co jej nie chca, czy > ci co > > jej chca? > > Ale wlasnie SLD chce powszechnego ujawnienia wszelkich teczek z IPNu ! > I daje glowe, ze sie pisowcy na to nie zgodza, bo kogo wtedy beda szczuc i czym > ? --Zastanawiam sie od dłuższego czasu dlaczego w bliżniakach jest tyle nienawiści,mściwości i arogancji . Zastanawia mnie jeszcze fakt,że nigdzie nie mogę się dowiedzieć o ich ojcu.Może tu tkwi przyczyna ich niedowartościowania.Może ktoś mi odpowie? Irena Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: He he he 09.05.07, 22:22 bo ojiec był aktywnym budowniczym PRL, dzięki któemu ynkowie nie mieli problemów w yciu codziennym oraz na studiach, ale ten ojciec teraz nie pasuje do wizerunku, więc się o nim nie mówi ot, wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: He he he 09.05.07, 22:28 no to jak prezydent obiecał ujawnić teczki,to niedługo się dowiemy Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 21:59 po pierwsze: skoro politykom PIS chodziło o ciąg przyczynowo - skutkowy, to w takim razie po CO pisali to badziewie, zamiast napisać porządną niebubluowatą ustawę o całkowitym otwarciu archiwów?? przecież mogliby to zrobić i nie byłoby żadnych przepychanek z konstytucją?? NO TO CZEMU TAK OD RAZU NIE NAPISALI?? po drugie - moje zalożenie to jest pytanie, ile dostają - to znaczy, jest to moja hipoteza. a skąd się wzięła? a własnie stąd, że w wypowiedziach tych osób powatzrają się te same zwroty, podobne twierdzenia, te same linki (:D) i tka sama zaciekłość ataku. ponadto osoba fktycznie interesująca się tematem zwykle się w taki temat wgłebia - a tutaj jest atak, taki brdziej propagandowy, który nagle znikl, jak zażądałam merytorycznej odpoiedzi. skoro Longston jest tak przejęty utawą i tak go rozzlościł TK, to niech mi powie CZYM dokładnie go TK rozzłościł? bo inaczej uznam, że istnieje jakieś ministerstwo propgndy, które mu tylko podrzyuca teksty jakie m pisac, żeby szefom pasowało Odpowiedz Link Zgłoś
lechujar Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 22:05 > po drugie - moje zalożenie to jest pytanie, ile dostają - to znaczy, jest to mo > ja hipoteza. a skąd się wzięła? A moze studenci pewnej "wspanialej" uczelni z Torunia zdobywaja zaliczenie z laborki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 22:40 > po pierwsze: skoro politykom PIS chodziło o ciąg przyczynowo - skutkowy, to w t > akim razie po CO pisali to badziewie, zamiast napisać porządną niebubluowatą us > tawę o całkowitym otwarciu archiwów?? przecież mogliby to zrobić i nie byłoby ż > adnych przepychanek z konstytucją?? > NO TO CZEMU TAK OD RAZU NIE NAPISALI?? Po pierwsze: zakladam jako prawdziwa teorie, ze kilka pierwszych prob wprowadzenia lustracji, nieuzgodnionych ze "swiatla elita" tego kraju, zostanie zakwestionowane przez TK. Patrzac co do tej pory sie dzialo, czyli biorac pod uwage zbiorowa histerie srodowisk "gazetowych" odnosnie pierwszego projektu ustawy lustracyjnej, ktora przewidywala publikowanie przez IPN bez procesu lustracyjnego spisu TW i agentow, oraz wypowiedzi - nawet dzis cytowanego czlonka TK - o tym, ze nie mozna dopuscic do calkowitego otwarcia archiwow IPN, pierwszy projekt lustracyjny zostanie uwalony. Wiekszosc spoleczenstwa ten fakt - bez wzgledu na to czy takie "uwalenie" jest prawnie zasadne czy nie - zaakceptuje jako zakwestionowanie przez TK bubla prawnego i ochrone prawa przed zlym ustawodawstwem. Dzis mamy wlasnie taka sytuacje. Z kolei nastpnej wersji ustawy lustracyjnej - czyli totalnego otwarcia archiwow - TK juz nie zakwetionuje, ale nie dlatego, ze by tego nie chcial, tylko dlatego, ze wtedy wiekszosc spoleczenstwa powie, ze TK to agenci. A teraz "pogdybajmy". Czy uwazasz, ze gdyby Kaczynscy przedstawiliby jako pierwszy projekt ustawy przewidujacy "totalne" otwarcie archiwow, TK zaakceptowalby to? Ja w to watpie, zwlaszcza - co jest w rzeczy samej piekne, ze tak ladnie sie wypowiedzial - uwzgledniajac wypowiedz WCz. Sedziego Stepnia. Teraz WCz. Sedzia Stepien, nie bedzie mial innego wyjscia, niz przelknac te zabe - odrzuci pierwszy projekt lustracji, za to Kaczynscy poczestuja go drugim, "totalnym". > skoro Longston jest tak przejęty utawą i tak go rozzlościł TK, to niech mi powi > e CZYM dokładnie go TK rozzłościł? > bo inaczej uznam, że istnieje jakieś ministerstwo propgndy, które mu tylko podr > zyuca teksty jakie m pisac, żeby szefom pasowało Odwracajac Twoje rozumowanie: jesli Langstom powie Tobie czym go TK rozzlosci, to wtedy nie istnieje ministerstwo propagandy, co samo w sobie nie musi byc prawda, prawda? Gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 10.05.07, 08:08 Trybunał Konstytucyjny nic nie będzie musiał przełykać. Dalej nie rozumiesz zasady działania TK, co? jeśliby Kaczyńscy napisali w pierwszym rzędzie ustawę, która daje pełny dostęp do teczek i ta ustawa była od początku zgodna z konstytucją, to Trybunał ani żaden jego członek, by jej nie powstrzymał, bo konstytucja jest wiążąca. natomiast, jeśli teraz TK orzecze niezgodność obecnej ystawy z konstytucją, Kaczyński wysmaży nową z pełnym dostępem. I jeżeli ta nowa z pełnym dostępem będzie niezgodna z konstytucją, to nie będzie żadnego "przełykania", TK znowu orzeknie jej niezgodność. I znowu nie będzie gadania. A czy ty wiesz w ogóle w jakim celu jest w tym kraju powołany Trybunał Konstytucyjny? Znasz przyczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 10.05.07, 09:04 i jeszcze jedno - nie odwracaj punktu widzenia. skoro Langston nie ma odwagi albo wiedzy, żeby odpowiedzieć, a ty go tak bronisz, to bardzo proszę, podaj dokładnie numery artykułów, które zostały naruszone przez TK po to, aby zaszkodzić ustawie. Czekam na te artykuły!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 22:29 garnek11 napisał: > Po pierwsze: zakladasz na podstawie wypowiedzi politykow PiS, ze oni uwazaja ja > za dobra ustawe. A jezeli wcale jej tak nie postrzegaja i do tego wiedza, ze > ustawa zostanie zakwestionowana przez TK, to co dalej? Kto na tym zyska? Co sie > dalej wydarzy? (krotka podpowiedz wykorzystujaca baaardzo tajemniczy i > nieosiagalny dla wiekszosci forumowiczow GW ciag przyczynowo-skutkowy: Prezyden > t > juz sie dzis na ten temat wypowiedzial). ********************************************** Wartość wypowiedzi prezia Kaczyńskiego jest mało co warta. Uwolnienie archiwum musiałoby przeprowadzone ustawowo i to z uwzględnieniem ochrony danych osobowych. Spróbuj myśleć samodzielnie, a nie powtarzać farmazony przeczytane w Rzepie i Naszym Dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 10.05.07, 01:09 garnek11 napisał: > Po pierwsze: zakladasz na podstawie wypowiedzi politykow PiS, ze oni uwazaja ja > za dobra ustawe. A jezeli wcale jej tak nie postrzegaja i do tego wiedza, ze > ustawa zostanie zakwestionowana przez TK, to co dalej? Kto na tym zyska? Co sie > dalej wydarzy? (krotka podpowiedz wykorzystujaca baaardzo tajemniczy i > nieosiagalny dla wiekszosci forumowiczow GW ciag przyczynowo-skutkowy: Prezyden > t > juz sie dzis na ten temat wypowiedzial). > > Po drugie: skad zalozenie, ze wszyscy wypowiadajacy sie przeciwko TK (a > zwlaszcza "Langston i reszta") sa platni? Podaj dowody - jesli ich nie masz to > moge stwierdzic z calkowicie czystym sumieniem i zgodnie z prawda, ze jestes > lgarzem i klamca. Nie wystarcza wam już podejrzenie jako dowód? Im mniej dowodów, tym bardziej oczywiste, że podejrzenie jest słuszne. Przecież to wasza dewiza. Zapytaj swoich ministrantów religę i zero - mistrzów oszczerstw i pomówień, że już nie wspomnę o naczelnym schizofreniku paranoidalnym Ziemi Wolskiej Jarosławie "Lojalce" K. Odpowiedz Link Zgłoś
istvan73 a jarek czemu nie był internowany? 09.05.07, 21:10 co z tą lojalką braciszka? a pieniążki z telegrafu? kiedy to wyjaśnimy, towarzysze z Pisu ? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander.wachowski U_b_e_k_i_s_t_a_n__O_d_s_t_a_w_i_ a__T_e_a_t_r_ 09.05.07, 21:34 Ich dni są już i tak policzone niezależnie od tego co wypocą ci Tajni Kooperanci Lustracja i tak będzie przeprowadzona :) Ubekistan zdycha ale nie potrafi zdechnąć z godnością i zdycha tak samo jak żył - zasr...nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Jaki to TK? 09.05.07, 21:59 przestancie sie osmieszac,oni juz sie dosyc osmieszyli.Ostatnie slowo nalezy do Sejmu a nie do tej upolitycznionej grupy.Oni nie maja nic wspolnego z zadnym TK poza swistkiem papieru ze oni nim sa. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: Jaki to TK? 09.05.07, 22:04 a co PIS ma wspolnego z Sejmem? tylko papierek, że są Sejmem - bo dla mnie PIS i jak inaczej, a nie papierkiem udowodnisz, że Jarek jest premierem?? też ma tylko papierek Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Jaki to TK? 10.05.07, 01:15 yxcv napisał: > przestancie sie osmieszac,oni juz sie dosyc osmieszyli.Ostatnie slowo nalezy do > Sejmu a nie do tej upolitycznionej grupy.Oni nie maja nic wspolnego z zadnym TK > poza swistkiem papieru ze oni nim sa. O! Kolejny praworządny inaczej! Za to z pewnością prawomyślny. Kwintesencja giertysiów, kryże i innych wassewanien. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 [...] 09.05.07, 22:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Panie Mularczyk - Nie lękajcie się - cytat JP II 09.05.07, 22:34 Brak zaufania do TK - to objaw histerii , panie Mularczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Panie Mularczyk - Nie lękajcie się - cytat JP 09.05.07, 22:35 jan3211 napisał: > Brak zaufania do TK - to objaw histerii , panie Mularczyk. -Zgadzam się z Tobą.- Irena Odpowiedz Link Zgłoś
for83 TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 09.05.07, 22:37 Wreszcie ktoś utrze nosa Kaczyńskiemu. Beblał dzisiaj strasznie. Straszył trybunał a przeciez wiadomo, że nawet dzieci w przedszkolach się z niego śmieją. Niech siedzi w tym pałacu do końca kadencji i sie juz nie odzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...A w Niemczech?................... 09.05.07, 22:54 Agenci wschodnioniemieckiej Stasi, którzy nie zostali jeszcze ujawnieni, powinni się już bać. Dzięki specjalnemu programowi komputerowemu zostaną zrekonstruowane akta wschodnioniemieckiej policji politycznej Stasi, zniszczone tuż przed rozpadem NRD. Kiedy opozycjonisci zajmowali budynek wschodnioniemieckiej bezpieki, natrafili na sterty podartych papierów z archiwum, w tym kartoteki współpracowników. W ten sposób funkcjonariusze niszczyli tajne dokumenty, aby utrudnić dotarcie do agentów. W środę rozpoczęła się akcja odzyskiwania tych dokumentów. Dzięki temu, że Bundestag przeznaczył na dwuletni program 6,3 milionów euro, będzie można odtworzyć dokumenty z kawałków przechowywanych w ponad 16 tysiącach worków. Deputowany CDU Klaus-Peter Willisch wyraził nadzieję, że dzięki rekonstrukcji akt możliwe będzie zdemaskowanie kolejnych agentów wschodnioniemieckiej służby bezpieczeństwa. Ale szefowa urzędu Marianne Birthler zastrzegła, że czas "wielkich odkryć" w archiwach już minął. "Chodzi nam raczej o to, by zapewnić dostęp do teczek ofiarom komunistycznych prześladowań" - powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...A w Niemczech?................... 09.05.07, 22:59 Co do polskich akt.Mase zniszczono.Jednak wszystkie akta mialy swoje mikrofilmy.Nawet akta Bolka(w calosci).Zycze innym Bolkom dobrego samopoczucia do dnia w ktorym TK zechce odrzucic ustawe lustracyjna.Otworzy sie po prostu wszystkie teczki a takze.....mikrofilmy.Przyjemnych snow Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re:o Niemcy niech cie glowa nie boli 09.05.07, 23:33 TK - ostatnia deska ratunku dla ludzi Niesprawiedliwie krzywdzonych przez "Prawych" z PiSdowa. Dobrze ze ten Kalisz kuty na 4 kopyta bo ilu ludzi wiecej by cierpialo??? Kaczory wyzej sraja niz kupry maja, w imie jakiego prawa???gdzie jest takie prawo, ktore tak pozwala im bezkarnie upadlac ludzi??? NIECH ZYJE DLUGO I SZCZESLIWIE TRYBUNAL KONSTYTUCYJNY JEDYNY ORGAN PRAWY I SPRAWIEDLIWY W III RP Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pies_na _prawizne 10.05.07, 02:22 pies_na_prawizne napisał: > NIECH ZYJE DLUGO I SZCZESLIWIE TRYBUNAL KONSTYTUCYJNY JEDYNY ORGAN PRAWY I > SPRAWIEDLIWY W III RP Jedyny organ prawy i sprawiedliwy w IIIRP. Oczywiscie, ze organ ten powolany zostal w IIIRP przez jedynie sluszne i sprawiedliwe komuchowo - rozowe SLD i UW!!! Stuknij sie porzadnie w dekiel! Czy sadzisz, ze ktos w twoja tyrade uwierzy???! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio III RP i TK 10.05.07, 02:41 wet3 napisał: > Jedyny organ prawy i sprawiedliwy w IIIRP. Oczywiscie, ze organ ten powolany > zostal w IIIRP przez jedynie sluszne i sprawiedliwe komuchowo - rozowe SLD i > UW!!! Stuknij sie porzadnie w dekiel! Czy sadzisz, ze ktos w twoja tyrade > uwierzy???! Wet3, w TK jest 4 sędziów z rekomendacji PiS, 2 z rekomendacji LPR, 1 z rekomendacji AWS (powołany na prezesa TK przez L. Kaczyńskiego), 5 z rekomendacji SLD, 1 z rekomendacji SLD/UP/PSL i 2 z rekomendacji UW. Z całą pewnością dobrze, że TK nie jest jeszcze jednym kółeczkiem w PiS-owskiej maszynce-samograjce do przepychania legislacyjnych bubli. Sędziowie nie są funkcjonariuszami partyjnymi, a rekomendacja to nie legitymacja członkowska. TK jest niezawisły. Tak właśnie ma być i na tym polega mechanizm kontrolny procesu legislacyjnego. Co do III RP, informuję cię, jeśli nie wiesz, że jest to oficjalnie używane i konstytucyjnie potwierdzone określenie kraju, którego jesteśmy obywatelami. Nazwa "IV RP" dotyczy mitycznej Ziemi Obiecanej, do której odwoływały się obietnice wyborcze braci Kaczyńskich. Nie należy jej mylić z jakimkolwiek bytem rzeczywistym. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: ...A w Niemczech?................... 10.05.07, 07:33 jak slusznie zauwazyles akta stazi interesuja budesrepublike o tyle o ile sa tam nazwiska agentow wschodnioniemieckich szpiegujacych bundesrepublike a reszte zlewa Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Mularczyk do terminu 09.05.07, 23:43 Mularczyk powinien najpierw długo terminować - najlepiej u mularza,bo prawo jest dla niego za trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Ideologia i prawo partyjnego betonu 10.05.07, 00:32 Oto prawie 20 lat po usunięciu komunistów od władzy mamy kontynuację starego potwornego autorytarnego myślenia, skierowanego przeciw pojmowaniu obywateli jako ludzi wolnych i zdolnych do samodzielnego myślenia. Pan Mularczyk: "Jeśli do tej pory oświadczenia mogli składać sędziowie, prokuratorzy, adwokaci, urzędnicy i parlamentarzyści, to dlaczego teraz nie mogą też tego robić profesorowie i dziennikarze, którzy mają olbrzymi wpływ na kształtowanie postaw, poglądów i charakterów młodych ludzi. Środowiska naukowe i dziennikarskie powinny być autorytetami dla społeczeństwa, powinny szanować prawo. W końcu od kogo tego wymagać, jak nie od nich?" I tu chyba tkwi spora część problemu. Mianowicie ludzie o mentalności i kulturze Pana Mularczyka widzą jakieś bardzo mocno państwowe sacrum w wypowiedziach dziennikarskich, czy w wiedzy przekazywanej na uczelniach. Słowem kluczowym jest tutaj ”państwowe”. Ci, więc, którzy przekazują tę wiedzę muszą być ponad wszelkie podejrzenia, bez względu na jakość prawa, które te podejrzenia definiuje i ocenia. Prawo jest tu mniej istotne od politycznej definicji wymogów wysuniętych przez aparat władzy. Tu zapewne tkwi przyczyna, dla której Pan Poseł Mularczyk nie chce pojąć że jest autorem potwornego prawnego bubla. Ważniejsze dla niego wydają się być kryteria polityczne, wobec których prawo pełni tylko rolę instrumentu podrzędnego partyjnej ideologii. Ten prymat ideologii nad potrzebą dobrego ustawodawstwa rozłożył obecne prawo lustracyjne na łopatki i w jego duchu i, zwłaszcza tam gdzie mamy do czynienia z protestem ludzi objętych przepisami tego prawa, w samej jego praktyce. Pan Mularczyk proponuje system mocno ograniczający swobodne i obiektywne użycie intelektu, nie idzie mu przecież o zdrowe i świadome życie intelektualne. A idzie tutaj o... , no właśnie, idzie o autorytety "kształtujące postawy, poglądy i charaktery młodych ludzi". Gdzie więc usytuowani są ci młodzi ludzie? W hierarchii społecznej PiS-owskiego partyjnego betonu nie są oni w pełni zdolni do wyrabiania sobie postaw własnych. Potrzebują młodzi ludzie przewodników zatwierdzonych prawem o lustracji. Potrzebują przewodników zatwierdzonych przez państwo, których słowa są hierarchicznie wyższe od słów wypowiedzianych bez takiej państwowej licencji. Tak to było za rządów PZPR-u. Myślący młodzi ludzie nigdy nie przyjęli tego. Słowo z oficjalnym państwowym nihil obstat, jest mało warte w kontekście weryfikacji naukowej, czy dziennikarskiej, w dobrym wydaniu rządzą się one innymi metodologiami, dużo bardziej ambitnymi od metod propagandy partyjnej czy państwowej. Taki model społeczny preferujący ignorancję i totalną indolencję intelektualną, jest i będzie zawsze dobry dla różnego rodzaju ORMO-wców, ZOMO-wców, członków Związku Młodzieży Socjalistycznej, członków Młodzieży Wszechpolskiej, czy członków Ligi Polskich Rodzin. Tradycyjnie, a inaczej być z definicji nie może, jest on odrzucany przez ludzi świadomych swojej wartości indywidualnej, przez ludzi myślących samodzielnie, przez ludzi ceniących wartości państwa wolnego i demokratycznego, przez ludzi świadomych swojej historii z jej wzlotami i upadkami. Pan Poseł Mularczyk nie rozumie demokracji. "Argument, że profesor Geremek już się lustrował, to żaden argument. PIT też się składa co roku..." Nic do Pana Posła nie wydaje się docierać, że nie można kilka razy składać tego samego oświadczenia o działaniach, które już nie mogą zaistnieć. Ta fałszywa analogia pomiędzy wymogiem kolejnego oświadczenia lustracyjnego a złożeniem oświadczenia PIT-u, godzi w podstawowe prawa demokratyczne. Ale to nic, w porównaniu z zagrożeniem jakie dla demokracji niesie pogarda dla wyborców wyrażona implicite przez Pana Posła Mularczyka. Pan Mularczyk jest członkiem-kolesiem partyjnego PiS-owskiego betonu. Tak jak jego koleś wprowadzający, Pan Prokurator Generalny i Minister Sprawiedliwości Zbigniew Ziobro, nie rozumie on reguł i ducha państwa demokratycznego. Nie należą oni do Zachodniej kultury demokratycznej. Pewno dlatego, że zauroczeni modelem władzy sankcjonującej i stopniującej podstawowe przywileje społeczne związane z wyrażaniem opinii i prawem do samodzielnego oglądu rzeczywistości, po prostu nie chcą się do kultury demokracji przyłączyć. (A przecież nie jest to takie trudne. Potrzeba tylko chęci i umiejętności spojrzenia ponad interesy partyjne.) Dzięki tym dwu betonom za kilka dni nastąpi potrzeba uchwalenia nowej ustawy lustracyjnej. Lustracja jest potrzebna, ale po to by Polska poszła do przodu, a nie po to by tkwiła w marazmie prymitywnego partyjniactwa, od którego stara się nieudolnie odejść już prawie 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Zaden z sedziow nie zostanie ... 10.05.07, 01:20 Tlusty Kalisz. W mozgu tez tylko tluszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Zaden z sedziow nie zostanie ... 10.05.07, 03:34 wet3 napisał: > Tlusty Kalisz. W mozgu tez tylko tluszcz! XXXXXXXXXXXXXXXX Panie wet3, albo napisz Pan coś na temat, albo jeżeli nie potrafisz, nie marnuj mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Zaden z sedziow nie zostanie ... 10.05.07, 07:14 mozg sklada sie poza woda prawie wylacznie ze smalcu wiec nie odkryles ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tomekjeden 10.05.07, 15:23 tomekjeden napisał: > wet3 napisał: > > > Tlusty Kalisz. W mozgu tez tylko tluszcz! > > XXXXXXXXXXXXXXXX > > Panie wet3, albo napisz Pan coś na temat, albo jeżeli nie potrafisz, nie marnuj > mi czasu. Przeczytaj artykul! Tez masz tluszcz w mozgu. Przeciez wypowiedz Kalisza jest umieszczona! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomekjeden 11.05.07, 03:13 wet3 napisał: > tomekjeden napisał: > > > wet3 napisał: > > > > > Tlusty Kalisz. W mozgu tez tylko tluszcz! > > > > XXXXXXXXXXXXXXXX > > > > Panie wet3, albo napisz Pan coś na temat, albo jeżeli nie potrafisz, nie > marnuj > > mi czasu. > > Przeczytaj artykul! Tez masz tluszcz w mozgu. Przeciez wypowiedz Kalisza jest > umieszczona! xxxxxxxxxxxxxxxxx Wypowiedź Pana Kalisza jest całkiem sensowna. Czy Pan zawsze dyskutuje po chamsku? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 10.05.07, 02:17 Jawność to wartość. Niewola to wolność. Kłamstwo to prawda. Białe to czarne etc. Kaczkodany i ich kundle przechodzą same siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 dlaczego nie powinnismy wierzyc Kaliszowi... 10.05.07, 02:27 oto jak podsumowuje SLD i tzw lewice ( a wiec i Kalisza ) Oleksy, ktory zna tych ludzi od kilkudziesieciu lat. Żadnemu nie wierzę z lewicy. Wszyscy są upaprani w różne kombinacje, interesy. Przekręty szły. Moja sitwa miała Polskę w dupie. Józef O., wrzesień 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 10.05.07, 05:08 Otwórzcie wreszcie te archiwa IPN. A nuż się dowiem, że sam na siebie donosiłem tylko o tym nie wiedziałem. A może pankowie kaczyńscy na mnie donosili, ale o tym nie wiedzieli. Wystarczyło, by podkreślili jaki kolor oczu dzisiaj noszę, a da się to zmieniać za pomocą odpowiednich soczewek i już wiadomość poszła w świat. Do tego jeszcze niech dojdzie wiadomość, którą ręką dzisiaj zaraz po wstaniu trzymałem mojego maciupeńkiego. Lewicą czy prawicą? Wszystko zależy jaka mi się przyśniła. Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Nic nie rozumiesz 10.05.07, 06:22 na stanowiskach panstwowych nie moga byc ludzie, ktorzy dali sie przekupic, zastraszyc, itp. Lustracja to w sumie bardzo prosta sprawa, kwestia napisania jednego zdania, ze nie wspolpracowalo sie ze sluzbami PRLu. jesli nie bedzie lustracji, to da to sygnal, ze mozna bezkarnie robic swinstwa, sygnal dla obu stron - tych szubrawcow, co wspolpracowali, ale tez sygnal dla uczciwych ludzi, ze uczciwosc i wiernosc zasadom nie oplaca sie. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Nic nie rozumiesz 10.05.07, 09:50 No no - już ten przymulony Mularczyk dostanie od prezia za niewykonanie zadania. - Odstawka się szykuje chłopie i brak twojego dzioba w TV, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
non_nocere Wieloznaczne rozumienie pana marszałka Dorna 10.05.07, 15:15 Pan Dorn,zapytany dzisiaj przez dziennikarkę o swój stosunek do TK, stwierdził, że w języku polskim możliwe są różne znaczenia słowa "rozumienie". Według tej wypowiedzi, on i dziennikarka używają różnych znaczeń tego słowa. To ciekawe, bo w treści druku oświadczenia lustracyjnego, które musiałem nieoczekiwanie złożyć parę dni temu, użyto zwrotu "w rozumieniu ustawy". Chodziło o rozumienie mojego hipotetycznego zamiaru naruszenia wolności i praw w związku ze współpracą z ogniwem organu i służbą, która w rozumieniu ustawy nie jest służbą. Jeśli główny przedstawiciel autora tekstu (czyli Sejmu) dopuszcza różne rozumienia słowa "rozumienie", to te nie do końca dla mnie zrozumiałe zwroty zaczynają się jakby wyjaśniać... Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 TK: Żaden z sędziów nie zostanie wykluczony 10.05.07, 15:11 ipn to prywatna instytucja pisu, dziekuje za taka demokracje... Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.zuravik www.demokrata.blox.pl 10.05.07, 15:16 Skoro oni wszyscy, ci lustratorzy, tacy legaliści propaństwowi, to dlaczego się awanturują z tym TK? Dura lex, sed lex, tak? Tak przynajmniej twierdzili, kiedy wybuchły ataki na prof. Geremka... htpp://www.demokrata.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś