bogdantadus 14.05.07, 06:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
torelek Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:36 Kaczor sięga znowu po starą i wielokrotnie już stosowaną metodę: ja wiem, że ten i drugi to agent ale nie mogę udowodnić... Wkrótce możemy pewnie oczekiwać "przecieków" co do nazwisk (oficjalnie oczywiście nie powie, bo by przegrał o pomówienie w sądzie). Czyli rzuć błotem, zawsze trochę się przyklei. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:38 w 1990 to na tego premiera nikt nie zwracal uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Dlaczego ukrywałeś ten układ przez 17 lat.Kaczyńsk 14.05.07, 12:31 i? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov to jeszcze dziecięca konfabulacja? 14.05.07, 13:52 Czy już Paranoja i Schizofrenia? __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
aster5 Re: to jeszcze dziecięca konfabulacja? 14.05.07, 14:43 krasnov napisał: > Czy już Paranoja i Schizofrenia? > __________ > Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. > iKatalog.org - katalog stron. To już ciężki przypadek schizofrenii paranoidalnej, definitywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk131 TAK, premier kontaktowala sie ze sluzbami ! Lustr 14.05.07, 18:36 lustracyjne oswiadaczenie powinno to uwzglednic Odpowiedz Link Zgłoś
henryk131 ale tepe *g*e*b *y* w tym pisie, ciemnota az isk 14.05.07, 23:17 iskrzy Odpowiedz Link Zgłoś
facio60 Byli SB-cy to jedyni wiarygodni ludzie w PL 14.05.07, 13:14 skoro na podstawie ich teczek ocenia się,kto był a kto nie agentem. Przyjmuje się ze 100% pewnością prawdziwość ich zawartości,a co kto mówi się nie liczy. Czyli SB-cy = wzór obywatela i prawdomówności,a reszta społeczeństwa to hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:39 Kaczyński robi nam wodę z mozgu, on wtedy był dzialaczem z drugiego szeregu, więc ewentualne takie układy byłyby nie z nim, on za cienki Bolek na to. Myslę że takiej propozycji nie było, to jest tylko dowartościowanie prezesa- premiera, bo przeciez widomo że on wtedy byl nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Obrazasz tych z drugiego szeregu. 14.05.07, 06:43 Kaczynscy cale zycie byli nieudacznikami jadacymi na osiagnieciach innych. Zupelnie jak w filmie "O dwoch takich co ukradli ksiezyc" Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Obrazasz tych z drugiego szeregu. 14.05.07, 12:16 Przypadkiem premierzyna powiedzial bardzo istotna rzecz, tylko chyba sam tego nie zauwazyl. Najbardziej aktywni agenci sa zawsze tak gleboko zakonspirowani ze sie do nich nie da dotrzec po papierach. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Obrazasz tych z drugiego szeregu. 14.05.07, 12:19 gem58 napisał: > Przypadkiem premierzyna powiedzial bardzo istotna rzecz, tylko chyba sam tego > nie zauwazyl. Najbardziej aktywni agenci sa zawsze tak gleboko zakonspirowani z > e > sie do nich nie da dotrzec po papierach. wlasnie dlatego trzeba utworzyc "IV RP" i to "kaczyści" będą decydowali o tym kto jest agentem. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Obrazasz tych z drugiego szeregu. 14.05.07, 13:20 Przypadkiem premierzyna powiedzial bardzo istotna rzecz, tylko chyba sam tego > nie zauwazyl. Najbardziej aktywni agenci sa zawsze tak gleboko zakonspirowani z > e > sie do nich nie da dotrzec po papierach No jasne dlaczego nie ma teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:28 W 1990 roku Jarosław Kaczyński był szefem Kancelarii Prezydenta. Nie jest to funkcja z drugiego szeregu, chociaż może nie najważniejsza. Za prezydenta Kwaśniewskiego funkcje te pełniły panie Waniek, Huebner i Szymanek-Deresz oraz pan Kalisz. W 1990 była to funkcja ważniejsza niż obecnie ze względu na okres intensywnej przebudowy ustroju Polski i duże wpływy komunistów w rządzie. Mówienie, że pan Jarosław Kaczyński był wtedy nikim jest albo oznaką ignorancji, albo daleko posuniętej złej woli. Albo i jednym i drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:43 elephant_tusk napisała: > W 1990 roku Jarosław Kaczyński był szefem Kancelarii Prezydenta. Już wtedy widział dookoła agentów. Długo musiał czekać, aby zamiast nakazanych przez niezawisły sąd przeprosin po największego z nich posłać ABW. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyyl Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 08:38 elephant_tusk napisała: > W 1990 roku Jarosław Kaczyński był szefem Kancelarii Prezydenta. wałęsa został wybrany w II turze w listopadzie a urzędować zaczął w grudniu. propozycja była złożona latem 1990 - wtedy Kaczyski był nikim (ważnym). Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 13:18 To zwykłe odwrócenie uwagi od porażki w TK. Trzeba jakoś podreperować nadszrpnięty wizerunek, tylko, że premier nie zdaje sobie sprawy, iż ludzie zaczynają powoli mieć dość teczek, lustracji, agentów itp. I mam nadzieję, że PiS się w końcu przejedzie na temacie, z którego zrobił swój główny atut w poprzednich wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek11 +++ ++++ Jak widac uklad zostal przyjety... 14.05.07, 06:40 Ostatnie poltora roku tego dowodzi. Kim byl Kaczynski w roku 1990? Jakie byly jego realne mozliwosci? Przeciez obaj byli wtedy nikim a bezpieka szukala karierowicza ktory dla wlasnej kariery gotowy bylby zaprzedac idealy Solidarnosci. Jak bardzo trafny byl ten wybor!!! Taka sama propozycje dostali prawdopodobnie inni, macierewicz np. do takiego ukladu pasowalby idealnie... Czyzby bezpieka juz wtedy wyczuwala wielkich inkwizytorow? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: +++ ++++ Jak widac uklad zostal przyjety... 14.05.07, 08:15 Dokładnie tak kolego. A alians z Samoobrobna dowodzi ze układ wszedł w życie. Sam Kaczyński kiedyś nieopacznie powiedział że to partia byłych agentów SB i WSI. Zatem wywiązał się z obietnicy jaką dał Kiszczakowi. Bardzo sprytnie to wymyślili - pod przykrywką partii ludowo - chłopskiej, weszli do koalicji byli oficerowie SB, WSI, LWP - to dlatego Kaczyńscy nie chcą bezwarunkowego otwarcia archiwum IPN !!!!!!!!!!!!!!! Okazałoby się że cała PRL-owska agntura tworzy w tej chwili rząd IV RP - restauracja PRL-uu , jak nic - tylko zmienili niby sposób myslenia, ale jak widać czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci. zamek11 napisał: > Ostatnie poltora roku tego dowodzi. Kim byl Kaczynski w roku 1990? Jakie byly > jego realne mozliwosci? Przeciez obaj byli wtedy nikim a bezpieka szukala > karierowicza ktory dla wlasnej kariery gotowy bylby zaprzedac idealy > Solidarnosci. Jak bardzo trafny byl ten wybor!!! > Taka sama propozycje dostali prawdopodobnie inni, macierewicz np. do takiego > ukladu pasowalby idealnie... > Czyzby bezpieka juz wtedy wyczuwala wielkich inkwizytorow? Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Latem 2001 roku dowiedzialem sie prawdy o Lechu K. 14.05.07, 06:41 Zaproponowano mi wtedy tajne spotkanie z Jednorozcem, Baba Jaga i Czerwonym Kapturkiem. W czasie tego spotkania ktore odbylo sie za siedmioma lasami i za siedmioma gorami pokazano mi ksiege spisana przez siedmu krasnali. W tej ksiedze bylo napisane czerwono na zielonym, Lech Kaczynski utrzymywal tajne kontakty ze Zwirkiem i Muchomorkiem. Co prawda nie pada tam jego nazwisko ale z opisu jasno mozna wywnioskowac o kim mowa. Wiadomo przeciez od dawna ze brak dowodow jest najlepszym dowodem. Zadam spotkania z prokuratorem. Donosze ze Kaczynski bral lapowki od Ruchu Wyzwolenia Granatowych Powidel. A teraz na powaznie juz mowiac to moja opowiesc jest tak samo wiarygodna jak opowiesci snute przez Braci Kaczynskich Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam A ile było tej łapówki? 14.05.07, 07:47 augustus_germanicus_caligula napisał: > Kaczynski bral lapowki od Ruchu Wyzwolenia Granatowych Powidel. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Wiem ale nie powiem. 14.05.07, 07:49 Duzo bardzo duzo. Nie mam dowodow ale moge zaprezentowac jak dziala niszczarka do domumentow. Logiczne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Żeby wejść do historii jako twórca IV RP musi 14.05.07, 09:20 jakies mity tworzyć, a one sa obalane poprzez nieudolne działania jego niedouczonych pretorianów. W życiu prywatnym i działalnosci gospodarczej przy takich działaniach byłby juz bankrutem ściganym przez komornika. Zero umiejętnosci negocjacyjnych, zero doswiadczenia w procedurach i dokumentach, zero umiejętnosci zarzadzania.Majątek i to bardzo nietrwały to kilka teczek, nikt powazny z takimi ludźmi nie rozmawia o sprawach istotnych, raczej traktuja ich jako folklor. Mieli wielu dobrych nauczycieli, podobnie jak L. Wałęsa, odtrącili ich, a talentu brak, wiec groźna mina i do przodu z róznymi wyzwiskami. Hamuj pan pietą, bo w normalnym zyciu mozna poznać smak własnego usmiechu za takie słowa rzucone publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aster5 Re: Żeby wejść do historii jako twórca IV RP musi 14.05.07, 14:41 Do-kład-nie! Ponieważ "wyjąłeś" mi ten tekst z klawiatury, to już nic więcej nie dodam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Latem 2001 roku dowiedzialem sie prawdy o Lec 14.05.07, 09:50 augustus_germanicus_caligula napisał: > Zaproponowano mi wtedy tajne spotkanie z Jednorozcem, Baba Jaga i Czerwonym > Kapturkiem. W czasie tego spotkania ktore odbylo sie za siedmioma lasami i za > siedmioma gorami pokazano mi ksiege spisana przez siedmu krasnali. W tej > ksiedze bylo napisane czerwono na zielonym, Lech Kaczynski utrzymywal tajne > kontakty ze Zwirkiem i Muchomorkiem. Co prawda nie pada tam jego nazwisko ale z > > opisu jasno mozna wywnioskowac o kim mowa. Wiadomo przeciez od dawna ze brak > dowodow jest najlepszym dowodem. Zadam spotkania z prokuratorem. Donosze ze > Kaczynski bral lapowki od Ruchu Wyzwolenia Granatowych Powidel. > > A teraz na powaznie juz mowiac to moja opowiesc jest tak samo wiarygodna jak > opowiesci snute przez Braci Kaczynskich Daleko od prawdy nie odeszłeś Waćpan.Mam pytanie lub zagadkę,gdzie byli internowani bracia Kaczyńscy i kto podał SB adresy kryjówek działaczy Solidarności?Lech -prokurator prawdopodobnie ma teczki w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
jww20 Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:43 czegoś tak głupiego jeszcze nie czytałem, "premier" dostał misję dziejową od Kiszczaka i ujawnia swoje posłannictwo po 18 latach? chyba jest od tego czasu w "układzie"??? Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Kiszczak to zbyt inteligentny czlowiek. Kaczynski 14.05.07, 06:44 przy nim jest nikim Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Durny jak caligula... 14.05.07, 07:15 Kaczyński,jest polskim szlachcicem,Kiszczak potomkiem ukraińskich chłopów przesiedlonych w akcji Wisła.Nie widać różnicy,naprawdę?...Noblesse oblige,dla takich jak ty,to pustosłowie,dla Niego i dla mnie to wytyczna całej drogi życiowej!...Uczciwość ponad wszystko!. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula To tylko zle o polskiej szlachcie swiadczy. 14.05.07, 07:18 Zawsze mowiono mi ze szlachcic odzanczal sie nie tylko godlem rodowym ale tez prawdomownoscia, honorem, odpowiedzialnoscia, poczuciem odpowiedzialnosci za slowa. Te cechy wykluczaja Kaczynsskiego z tego grona. Kaczynski na kazdym kroku udowadnia ze jest malym zakompleksionym klamczuszkiem z brakami w wyksztalceniu i kompleksem nizszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To tylko zle o polskiej szlachcie swiadczy. 14.05.07, 08:19 > Zawsze mowiono mi ze szlachcic odzanczal sie nie tylko godlem rodowym ale tez > prawdomownoscia, honorem, odpowiedzialnoscia, poczuciem odpowiedzialnosci za > slowa. Za dużo "Trylogii" ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: To tylko zle o polskiej szlachcie swiadczy. 14.05.07, 09:27 Kuklinowski też szlachta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To tylko zle o polskiej szlachcie swiadczy. 14.05.07, 09:47 A Bogusław Radziwiłł, to ho ho! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Jaruzelski też jest szlachcicem, i co z tego... 14.05.07, 07:28 wlodeusz napisał: > Kaczyński,jest polskim szlachcicem,Kiszczak potomkiem ukraińskich chłopów > przesiedlonych w akcji Wisła.Nie widać różnicy,naprawdę?...Noblesse oblige,dla > takich jak ty,to pustosłowie,dla Niego i dla mnie to wytyczna całej drogi > życiowej!...Uczciwość ponad wszystko!. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Euro 2012 - wot takaja prabliema 14.05.07, 08:06 Józef Piłsudski w 1920 : "nadepnąć na tak bolesne miejsce, żeby nie mogli się uchylać i uciekać. Moskwa takim miejscem nie jest. Kijów, Ukraina, to jest ich czuły punkt." OO !! Euro 2012 nie jest JK w ogole potrzebne ! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Durny jak caligula... 14.05.07, 08:19 > Noblesse oblige Widać było choćby w nagraniu z pokoju posłanki Beger. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek11 ++++ Kiszczak szukal sprzedawczyka... 14.05.07, 06:45 ... ktory poslugujac sie podsunietymi kwitami zniszczylby Solidarnosc od srodka... Czy pomylil sie wybierajac kaczynskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula [...] 14.05.07, 06:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 to ci dopiero rewelacje! 14.05.07, 06:48 Ciekawe co jeszcze usłyszymy w najbliższym czasie Kiedyś stosowano na takie rzeczy okładanie lodem albo prądy Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Jak smiesz obrazac Kaczynskiego! 14.05.07, 06:55 Wszystko co mowi to prawda najczystsza jak krysztal! Wielki Brat by nigdy nas nie oklamal! Niegdy nie obiecywalby nam rzeczy ktorych sie nie da wypelnic. Papatrz tylko na program PiSu: - Oddano wlasnie do uzytku mieszkanie numer 2 890 875. - Lepper gnije w wiezieniu. Odnowa moralna pelna para. - Ministerstwami dowodza profesjonalisci. - Jestesmy mocarstwem gospodarczym - Przed polska ambasada w Londynie tlumy brytyjczykow walcza o pozwolenia na prace w Polsce. - Polacy wracaja z obczyzny i pedza do swych domkow z ogrodkami po tysiacach kilometrow autostrad No powiedzcie sami czy to nie wspaniale. Dziekujemy Ci SC Johnsons sorry.... Panie Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Układ! układ! układ! Wszędzie widzę układ! 14.05.07, 07:03 Panie premierze czy nie czas już się zbadać? Te urojenia naprwadę mogą być groźne dla otoczenia a przecież pan rządzi 40 mln krajem! Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Kogo więc lustrować 14.05.07, 07:31 skoro najważniejsi agenci nie byli rejestrowani. Ich ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Kogo więc lustrować 14.05.07, 07:34 Agenci, agenci i ciągle agenci. Czy według PiS'u tylko na tym polega rządzenie? Na ciągłym mszczeniu się? --- Tak nasz Jarosław obiera banana Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Kogo więc lustrować 14.05.07, 08:09 tetlian napisał: > Agenci, agenci i ciągle agenci. Czy według PiS'u tylko na tym polega rządzenie? > Na ciągłym mszczeniu się? ============== Nie - tak na prawdę nie mają żadnej koncepcji rządzenia Polską. Nawet gdyby TK nie zakwestionował ustawy zaraz wymyśliliby coś innego na ten temat - pomijając fakt, że (jak pokazali) mając kolesiów w IPN mogliby szatntażować innych wiedzą na temat zawartości teczek, zwłaszcza gdyby ktoś złożył oświadczenie minimalnie niezgodne z prawdą. Kaczyński ze swojego idola, marszałka Piłsudskiego, przerobił tylko fragmenty jego życiorysu. Poza tym prezentuje zachowania typowe dla ukłądów totalitarnych - ciągłe podtrzymywanie psychozy strachu poprzez wmawianie społeczeństwu zagrożenia ( w tym wypadku wewnętrznego, chociaż na Niemców też już próbował się obrazić w imieniu polski...) A poza tym, to jeszcze jakiś psychiatra powinien się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Kiszczak ustawił Kaczyńskiego. 14.05.07, 08:27 "Będziesz agentów tropił." Kaczor to kupił i już ma zajęcie na wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Proponuję posłać Kaczyńskiego do psychiatry 14.05.07, 08:30 Już SLD miało projekt ustawy, żeby Macierewicza zbadał psychiatra (szkoda, że projekt nie przeszedł). Ale pilniejsze by było zbadanie Kaczyńskiego ! www.skubi.net/ustawa.html www.skubi.net/lustracja.html www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
berkowaty jesli juz Ty to proponujesz, 14.05.07, 08:34 to jest rzeczywiscie niedobrze. Jak to sie Kaczynskiemu przypomnialo po latach... pozdr. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 ++NO I CO z tego? ktoś mi może wytłumaczyć?+++ 14.05.07, 08:37 co z tego, że 17 lat temu ktos proponował jakiś tam dil. i tak przecież są ujawniani ci agenci, a ipn zaraz otworzy teczki. dlaczego taka informacja jest tak ważna? nie pytam ironicznie, po prostu pytam bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ++NO I CO z tego? ktoś mi może wytłumaczyć?++ 14.05.07, 08:48 jakubowska100 napisała: > co z tego, że 17 lat temu ktos proponował jakiś tam dil. i tak przecież są > ujawniani ci agenci, a ipn zaraz otworzy teczki. dlaczego taka informacja jest > tak ważna? nie pytam ironicznie, po prostu pytam bo nie wiem. Co z tego? A dużo, co z tego że Kaczor otworzy teczki, skoro już przygotowuje plan (kiedy tak piękne narzędzie utraci) do szantażowania swoich przeciwników politycznych. Znowu to jest niby tylko 100 nazwisk, ale pod tą setkę, w zależności od okoliczności będzie mógł znowu zasugerować każdą niewygodną listę nazwisk. I machina pomówień będzie się toczyć dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Kiszczak chciał układu z lojal-nym obywatelem PRL 14.05.07, 08:51 Znał teczkę, a właściwie teczuszkę, Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 I co, Kaczynski, tez masz teczke ? 14.05.07, 10:43 No to trzeba bedzie sie zlustrowac, panie Kaczynski. Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 A mam, z popękanej skóry, taką zapinaną na pasek 14.05.07, 10:57 tylko, że pasek się zerwał lat temu naście to ją sznurkiem obwiązuję, jak buty... I szwy puściły tu i tam, aleśmy ją plastrem pokleili...A ta papierowa z IPN-u była taaaaaaka wielka i gruba, że została zniszczona bo się nigdzie nie chciała zmieścić - tak byłem przez esbecję i układ inwigilowany... I została tylko taka malutka i coś tam psychiatra ze szpitala MSW nabazgrolił, ale niewyraźnie to wam nie pokażę... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek11 +++ Czyli premier dostal propozycje wspolpracy.. 14.05.07, 11:29 Czy jest to zanotowane w jego 'sfalszowanej' teczce? Czy odnotowane jest ze odmowil wspolpracy? Przeciez UB nie wybieralo do wspolpracy przypadkowych ludzi - gdzie sa dane kaczynskiego na podstawie ktorych zostal wytypowany do wspolpracy? Czy tez to byla propozycja kolezenska - koles do kolesia? Jak tu ocenic sedziego Jamroza ktory - jak odnotowuja UBecy w jego teczce - odmowil wspolpracy ze wzgledow moralnych? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ++NO I CO z tego? ktoś mi może wytłumaczyć?++ 14.05.07, 08:57 jakubowska100 napisała: > co z tego, że 17 lat temu ktos proponował jakiś tam dil. i tak przecież są > ujawniani ci agenci, a ipn zaraz otworzy teczki. dlaczego taka informacja jest > tak ważna? nie pytam ironicznie, po prostu pytam bo nie wiem. **************************************** To tylko żałosna próba podtrzymania mitu, że Kaczyńscy byli kimś ważnym. Ta informacja może co najwyżej wywołać uśmiech politowania wobec różnego rodzaju kaczych awanturników uzurpujących sobie wyłączne prawa do ruchu Solidarności. Solidarność była, jak lawina. Napędzała się sama. Ten ruch sam zaakceptował Wałęsę, bo to Wałęsa miał realny plan. Solidarność nie zaakceptowała nikogo innego. Histeryczne próby tworzenia bohaterów - jedynych sprawców odzyskania suwerenności z papieża, Kuklińskiego, Wyszyńskiego, Reagana są tylko próbami odebrania nam tego, co sami zrobiliśmy. Twierdzenie, że ktoś w szczególny sposób powodował owym ruchem jest równie poważne, jak twierdzenie, że to kawałek pnia na wodzie ciągnie rzekę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: ++NO I CO z tego? ktoś mi może wytłumaczyć?++ 14.05.07, 09:01 maruda.r napisał: > To tylko żałosna próba podtrzymania mitu, że Kaczyńscy byli kimś ważnym. Ta > informacja może co najwyżej wywołać uśmiech politowania wobec różnego rodzaju > kaczych awanturników uzurpujących sobie wyłączne prawa do ruchu Solidarności. > > Solidarność była, jak lawina. Napędzała się sama. Ten ruch sam zaakceptował > Wałęsę, bo to Wałęsa miał realny plan. Solidarność nie zaakceptowała nikogo > innego. Histeryczne próby tworzenia bohaterów - jedynych sprawców odzyskania > suwerenności z papieża, Kuklińskiego, Wyszyńskiego, Reagana są tylko próbami > odebrania nam tego, co sami zrobiliśmy. Twierdzenie, że ktoś w szczególny ale tu dokladnie chodzi o zniszczenie tego mitu - nowa teoria bedzie glosila ze SB za posrednictwem swoich agentow ( tutaj przeciwnicy polityczni ) "sterowala" Solidarnoscia, ze "Solidarnośc" byla "wytworem" SB. To dlugoterminowa taktyka, ktorej celem jest rozbicie Polski jako niezaleznego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
czort51 Re: ++NO I CO z tego? ktoś mi może wytłumaczyć?++ 14.05.07, 10:03 Masz całkowitą rację. Dupków się po prostu ignorowało. Szczekali ale na własnym podwórku, co najwyżej któryś lękliwie wysunął łeb poza próg, ale natychmiast się chował. I na poważnie. Czy durnie z pisu zrozumieją, że najważniejsza jest zgoda. Kurduple z natury kłótliwe kreują się na bohaterów narodowych. Myślę, że już niedługo trzeba będzie przeprowdzać procesy dekaczyzacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk To już wtedy Kaczyński był taka figura, że ho, ho! 14.05.07, 08:52 Jaki wtedy Kaczynski był ważny! Nawet sam Kiszczak proponował mu układy! Ciekawe dlaczego? Może juz wówczas miał wygląd i zachowywał się w sposób wskazujący na "układowe myślenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Sowieci najbardziej sie Kaczynskich obawiali. 14.05.07, 08:57 Nawet Wehrmacht przewidywal w 1943 roku ze Kaczynscy sprawia najwieksze problemy. Od roku 1952 do 1986 Kaczynscy trzymali w szachu Armie Ukladu Warszawskiego. Co jakis czas dzwonil do nich Papiez z prosba o rade i modlitwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Sowieci najbardziej sie Kaczynskich obawiali. 14.05.07, 10:28 augustus_germanicus_caligula napisał: > Nawet Wehrmacht przewidywal w 1943 roku ze Kaczynscy sprawia najwieksze > problemy. Od roku 1952 do 1986 Kaczynscy trzymali w szachu Armie Ukladu > Warszawskiego. Co jakis czas dzwonil do nich Papiez z prosba o rade i modlitwe. Dajcie tego małego człowieka do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Sowieci najbardziej sie Kaczynskich obawiali. 14.05.07, 11:00 wrojoz napisał: > Dajcie tego małego człowieka do psychiatry. ============ Jest już zapisany, ale na kasę chorych. Termin sierpień/wrzesień 2038 roku. Tak około... Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Antycypowali 14.05.07, 10:56 To dlatego rozwijali technologie kosmiczne. Chcieli uciec na księżyc, ale nie zdążyli, bo ktoś go ukradł. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dlaczego ten "odważny" człowieczek teraz to mówi? 14.05.07, 09:04 Przeciez ciągle powtarza, ze trzeba było zrobic czystke juz w '89? Z takimi informacjami napewno by zyskał poklask i władzę, czemu tak długo bał sie tego powiedzieć, inni, aktualnie przez niego obsikiwani mówili o takich rzeczach duzo,duzo wcześniej.Zgrywa sie na kombatanta i figurę, oczywiście cały pionek.I to strachliwy.Ciekawe co jeszcze, moze na sznurku do okragłego stołu zaprowadzili, tylko skad te uśmiechnięte gęby na fotografiach? Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Dlaczego ten "odważny" człowieczek teraz to m 14.05.07, 09:44 a.k.traper napisał: > Przeciez ciągle powtarza, ze trzeba było zrobic czystke juz w '89? Z takimi > informacjami napewno by zyskał poklask i władzę, czemu tak długo bał sie tego > powiedzieć, inni, aktualnie przez niego obsikiwani mówili o takich rzeczach > duzo,duzo wcześniej.Zgrywa sie na kombatanta i figurę, oczywiście cały pionek.I > > to strachliwy.Ciekawe co jeszcze, moze na sznurku do okragłego stołu > zaprowadzili, tylko skad te uśmiechnięte gęby na fotografiach?A co jeszcze Kaczor ukrywa?I jaką ksywę miał i nr teczki w SB?Przecież to on i jego brat całą Solidarnośc wydali SB do internowania/adresy kryjówek/ Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Kiszczak wyśmiał rewelacje Kaczyńskiego 14.05.07, 10:00 W RMF FM dziś rano były wypowiedzi Kiszczaka na ten temat. Ani on, ani Dankowski (lojalny podwładny Kiszczaka, jak zaznaczył) nie rozmawiali w ogóle na ten temat z Kaczyńskim. Kaczyński był dla nich nikim, czemu mieliby mu dawać takie atuty? Oto pytanie. Jednocześnie Kiszczak potwierdził, że w ogóle była taka lista niezarejestrowanych agentów, ale nikomu jej nie przekazywał. Być może stąd wzięły się słowa Jaruzelskiego, że w razie ich (jego i Kiszczaka) ponownego procesu mogą ujawnić fakty bardzo nieprzyjemne dla wielu osób. Może być jeszcze niezły gnój z tego wszystkiego.... Mnie niedobrze już robi się z tego wszystkiego, wygląda na to że całe życie polityczne kręci się wokół agentów i tego, co kto powiedział 17-20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kiszczak wyśmiał rewelacje Kaczyńskiego 14.05.07, 10:29 Cały Kaczyński jest tylko do wyśmiania. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Kiszczak wyśmiał rewelacje Kaczyńskiego 14.05.07, 10:31 wrojoz napisał: > Cały Kaczyński jest tylko do wyśmiania. najlepsze bylo to ze Kiszczak przekazal mu te "propozycje" przez posrednikow :) Trzeba byc naprawde debilem zeby uwierzyc w taka informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Proponuję posłać Kaczyńskiego do psychiatry 14.05.07, 08:35 skubi6 napisał: > Już SLD miało projekt ustawy, żeby Macierewicza zbadał psychiatra (szkoda, że > projekt nie przeszedł). Ale pilniejsze by było zbadanie Kaczyńskiego ! > > www.skubi.net/ustawa.html > www.skubi.net/lustracja.html > www.skubi.net/macierewicz.html Ale trzeba pamiętać, że PiS ma ciągle ponad 20% poparcie. W tej sytuacji psychiatrzy powninni stać się najbardziej zapracowaną grupą zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Proponuję posłać Kaczyńskiego do psychiatry 14.05.07, 09:39 Rodacy! najstraszniejsze jest to że ten kaczy pomiot ma 20%. Prawdę ktoś kiedyś powiedział, że to społeczeństwo jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
magde2 Re: Proponuję posłać Kaczyńskiego do psychiatry 14.05.07, 10:03 Prawda!Znam kilka osob,ktore na pewno glosowaly na PiS i to nie sa ludzie zdrowi.Z zawiscia patrza na to ze sasiad ma wiekszy dom,ogrod,ladniejsza zone,a wszystko co ma to pewnie sprawa brudnych interesow.To z gatunku tych co wszedzie widza spiski i uklady,dokladnie jak nasz premier:( Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: Proponuję posłać Kaczyńskiego do psychiatry 14.05.07, 09:26 Szkoda, że nikt nie pomyślał o tym wcześniej. Nawet prywatnie nie komentuję już jego błyskotliwych bredni. Po prostu szkoda na to czasu. Im prędzej odejdzie z życia publicznego - tym lepiej. Człowiek owładnięty obsesją, że wszyscy na niego czyhają, nie powinien zarządzać nawet trzyosobowym zespołem - co dopiero mówić o trzydziestomilionowym państwie Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Proponuję posłać Kaczyńskiego do psychiatry 14.05.07, 10:24 Ale niezwłocznie.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarolug Re: Kogo więc lustrować 14.05.07, 10:15 Jakie to szczescie, ze urodziłem się w odpowiednim moemencie i nie podlegam lustracyjnemu cyrkowi ... Naraze w kazdym ... bo jak widać wszsytko jest względne i wszystko może się zmienić. Jestem za udostępnieniem teczek. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Kazdy jest podejrzany ! 14.05.07, 07:42 cicho_tam napisał: > skoro najważniejsi agenci nie byli rejestrowani. Ich ofiary? to jest bardzo dobre pytanie, w takiej sytuacji kazdy jest podejrzany i moze byc zatrzymany przez ABW "do wyjasnienia" zatrzymajmy tego PSYCHOPATE !!! wczoraj - sympatyczny Premier K.Marcinkiewicz dzisiaj - JK - kazdy moze byc agentem jutro - mozemy miec nowe totalitarne panstwo a pojutrze wojne domowa ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika stu WaZnYcH agentow poza rejestrem, to da 14.05.07, 08:47 pole do dzialania na dluuuuga mete. Kaczory nie spoczna do czasu, az wszystkich tych agentow zdemaskuja. Zanosi sie na dlugie i gorace lato. cicho_tam napisał: > skoro najważniejsi agenci nie byli rejestrowani. Ich ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Jarek chce zdyskontować sukces 300-stu 14.05.07, 09:56 Tamte kolory były jakieś takie światłociemne, tu tonacja będzie bardziej kloaczna. Owych stu zostanie teraz podzielone na 20 przydatnych i zasłużonych dla PC i PiS, 40 nieżywych, których można spotwarzać bez przeszkód i dyżurnych 40 do demaskowania, po dwóch tygodniowo. Prawdziwych stu nigdy nie poznamy, ale to przecież nieważne. Stawiam, że pierwszych "ujawnień" kogoś ze "stu" dokona "wprost" opierając się na enuncjacjach tej samej mendy, która próbowała szkalować prof. Miodka. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kogo więc lustrować 14.05.07, 08:54 cicho_tam napisał: > skoro najważniejsi agenci nie byli rejestrowani. Ich ofiary? Nie koniecznie. Lustrować trzeba przeciwników politycznych, niezależnie od tego kim tak naprawdę byli. Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Kogo więc lustrować 14.05.07, 12:00 Najwazniejsi agenci nie byli rejestrowani dla tego nie ma teczek kaczynskich,za cos ta profesura byla,bo nie za inteligencje Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Re: Układ! układ! układ! Wszędzie widzę układ! 14.05.07, 09:43 Kraśniewscy,Guzowaty,Baksik,Kulczyk,Solorz,Niemczycki i inni.Mało ci? Majątki zdobyli oczywiście dzięki pracy za 2400zł miesięcznie.Przed laty psy wieszano na komunistach,a teraz gdy Kaczory dochodzą prawdy robi sie wielki raban. Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: Układ! układ! układ! Wszędzie widzę układ! 14.05.07, 10:36 Kaczory nie dochodzą żadnej prawdy, jedynie totalne zamieszanie w każdej dziedzinie, na którą uzyskują wpływ. Lustracja to temat spóźniony, do tego te karły nie mają pojęcia jak się do tego zabrać ! Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak_z_grojca Re: Jak smiesz obrazac Kaczynskiego! 14.05.07, 07:35 i więliśmy sie w te pędy do budowy autostrad, hoteli, stadionów by mieć ten rok no może dwa lata na sprawdzenie jak to to wyszło i działa przed 2012 by nie mieć przed europą wpadki. zajmijmy sie w końcu gospodarką i obietnicami wyborczymi a nie ścigactwem i grzebaniem polityczno-historycznym, bo więcej na was nie zagłosuję Odpowiedz Link Zgłoś
wyj.am Re: Jak smiesz obrazac Kaczynskiego! 14.05.07, 08:03 Tylko nie to! Gospodarka to ostatnia rzecz, ktora jeszcze funkcjonuje - chcesz, zeby i to popsuli? Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 To samo chciałem napisać :))) 14.05.07, 08:11 wyj.am napisała: > Tylko nie to! Gospodarka to ostatnia rzecz, ktora jeszcze funkcjonuje - chcesz, > > zeby i to popsuli? Odpowiedz Link Zgłoś
johoho Re: Jak smiesz obrazac Kaczynskiego! 14.05.07, 08:48 Niewywiązywanie się z obietnic wyborczych towarzyszyło tyż wcześniejszym rządom. Miliony od Wałęsy, miejsca pracy od Tuska, mieszkania od Kwaśniewskiego. I w pewnym sensie obietnice te zrealizowali.Wałęsa ma miliony,Tusk awansował, Piskorski ma mieszkania, a ulubieniec polskiej inteligencji - Kwaśniewski kolekcję zegarków i parę innych drobiazgów jak to był łaskaw przedstawić eks premier Oleksy.A na spekulacji gruntami pod autostrady niejeden oligarcha nabił kabzę. Więc ogólny bilans kaczyńskich nie jest taki zły na tle ich czcigodnych poprzedników. po co więc te bicie piany A lustracja musi zostać przeprowadzona. Nie żeby wieszać czy prześladować ale pro publiko bono. pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jak smiesz obrazac Kaczynskiego! 14.05.07, 10:23 augustus_germanicus_caligula napisał: > Wszystko co mowi to prawda najczystsza jak krysztal! Wielki Brat by nigdy nas > nie oklamal! Niegdy nie obiecywalby nam rzeczy ktorych sie nie da wypelnic. > Papatrz tylko na program PiSu: > > - Oddano wlasnie do uzytku mieszkanie numer 2 890 875. > - Lepper gnije w wiezieniu. Odnowa moralna pelna para. > - Ministerstwami dowodza profesjonalisci. > - Jestesmy mocarstwem gospodarczym > - Przed polska ambasada w Londynie tlumy brytyjczykow walcza o pozwolenia na > prace w Polsce. > - Polacy wracaja z obczyzny i pedza do swych domkow z ogrodkami po tysiacach > kilometrow autostrad > > No powiedzcie sami czy to nie wspaniale. > > Dziekujemy Ci SC Johnsons sorry.... Panie Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek144 Re: to ci dopiero rewelacje! 14.05.07, 09:27 Ja bym "toto" wsadził do piekarnika na trzy zdrowaśki:) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Swietny wybor. 14.05.07, 08:44 > Kaczynscy nie ustaja w obsrywaniu innych. Oni jedynie sa prawi i sprawiedliwi. im sie lajno przez uszy wylewa, dla nich gnoj to wlasnie prawo i sprawiedliwosc. Kal zalewajacy oczy zmienil postrzegana rzeczywistosc, a wszechobecny smrod czyni umyslowe wyjscie poza wlasny krag niemozliwym. Samo dobro pragnie innych tym samym goovnem uszczesliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
czort51 Re: Swietny wybor. 14.05.07, 09:54 Gdyby kaczory były tak wysokie jak są głupie, to by na klęcząco księżyc w dupe całowali. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Swietny wybor. 14.05.07, 10:23 augustus_germanicus_caligula napisał: > Kaczynscy nie ustaja w obsrywaniu innych. Oni jedynie sa prawi i sprawiedliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: ++++ Kiszczak szukal sprzedawczyka... 14.05.07, 08:23 zamek11 napisał: > ... ktory poslugujac sie podsunietymi kwitami zniszczylby Solidarnosc od > srodka... Czy pomylil sie wybierajac kaczynskiego??? ...wywiad Kiszczaka to nie wywiad Macierewicza wiedział wszystko bo to był jeden ze sposobów walki z opozycją. Psychologiczny obraz Kaczyńskiego predysponował go do przedstawienia takiej propozycji aby wysadzić solidarność. Proste. Na miejscu gamonia nigdy do tego bym się nie przyznał bo by to świadczyło jak wyżej. " Po pierwsze gospodarka gamoniu " Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika a moze Kiszczak dal mu 50 zlotych zeby skoczyl 14.05.07, 08:56 po pol litra, mielie jakies sprawy dogadac. A Klonowi sie cos pomerdalo pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ++++ Kiszczak szukal sprzedawczyka... 14.05.07, 10:22 I znalazł sprzedawczyka. To Kaczyński. Sprzedaje do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: ++++ Kiszczak szukal sprzedawczyka... 14.05.07, 11:55 zamek11 napisał: > ... ktory poslugujac sie podsunietymi kwitami zniszczylby Solidarnosc od > srodka... Czy pomylil sie wybierajac kaczynskiego??? Nie cenie Kiszczaka ale w tym wypadku to mial wyjatkowego nosa i wiedzial do kogo sie zwrocic Odpowiedz Link Zgłoś
slmako To dopiero teraz otym mowisz kartoflu 14.05.07, 06:46 przrciez juz procesy sie odbyly a ty nic nie mowiles. I od tego casu juz mineloprawie 20 lat.Ciekaw jestem co ci sie przypomni po nastepnych 20 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: To dopiero teraz otym mowisz kartoflu 14.05.07, 10:34 A skąd kartofle mają mieć rozum ?. Odpowiedz Link Zgłoś
gp2005 Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:47 Panie Prezesie, czy słyszał Pan bajke o tymi tumie? (dla przypomnienia: ty mi tu nie pierdo...l) Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult w kaczyźmie i teczki niepotrzebne - domysł starczy 14.05.07, 06:47 ! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Wystarczy, nie starczy! :-) 14.05.07, 07:03 iurisconsult napisał: Re: w kaczyźmie i teczki niepotrzebne - domysł starczy > ! Merytorycznie masz rację, ale chyba chodziło Ci o słowo "wystarczy", a nie starczy. Starczy może być na przykład uwiąd kaczego rozumku... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Wystarczy, nie starczy! :-) 14.05.07, 08:07 sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2523844 sjp.pwn.pl/lista.php?co=wystarcza%E6 Odpowiedz Link Zgłoś
mario320 Kacze jaja... 14.05.07, 10:43 ... przekraczaja granice absurdu. Bo co maja robic teraz ci nierejestrowani...Przyznac sie samemu, ale nie ma teczek, wiec nikt nie uwierzy,ze ktos byl agentem, a swiadkowie sa niewiarygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:51 Sen geniusza? A może ......ech. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:51 To z tym kmiotem ktokolwiek chciał rozmawiać? Chyba Kiszczak się 'letko' znieczulił. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:02 sai_mon napisał: > To z tym kmiotem ktokolwiek chciał rozmawiać? Chyba Kiszczak się 'letko' zniecz > ulił. jak zwykle u tego gniota: cos bylo, ale nie ma na to dowodow... gniot Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:07 jankowski1960 napisał: > sai_mon napisał: > > > To z tym kmiotem ktokolwiek chciał rozmawiać? Chyba Kiszczak się 'letko' > zniecz > > ulił. > > jak zwykle u tego gniota: cos bylo, ale nie ma na to dowodow... gniot A o mieszkaniach gdzie dziadek? Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:04 Wracając do rzeczy: wiem, że to nie ta skala, lecz przypomina mi to inny maj, na samym jego początku. Wszyscy wyżsi dowódcy niemieccy wiedzieli od dawna, że przegrali wojnę, lecz większość z nich nie składała broni, bo nie było formalnej decyzji o jej zakończeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 06:52 A czy pan Jarosław Kaczyński złożył w 1990r. doniesienie do prokuratury do próbie przekupstwa?. Jeżeli jednak prawnik Kaczyński zataił wówczas ten fakt to powinien dzisiaj odpowiadać za to prawnie . Ja wiem,że moja opinia brzmi głupio ale takie są "kacze metody".Chyba szybko się uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 09:33 jurekpy napisał: > A czy pan Jarosław Kaczyński złożył w 1990r. doniesienie do prokuratury do > próbie przekupstwa?. > Jeżeli jednak prawnik Kaczyński zataił wówczas ten fakt to powinien dzisiaj > odpowiadać za to prawnie . > Ja wiem,że moja opinia brzmi głupio ale takie są "kacze metody".Chyba szybko > się uczę. Zdolny jesteś, fakt. Zresztą, jeszcze dwa lata kaczych rządów, a wszyscy się nauczymy prawa po kaczemu... A - jak narazie - to chyba przestępstwo, o którym wspominasz, jest przedawnione? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 11:35 Hola, hola. Jeśli Kaczyński zataił, to dlatego bo mu układ kneblował usta ;-)). A tak prawdę pisząc, z niego to taki prawnik jak z Lecha K. Miss World. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj1 Oj,kłamczuszku,kłamczuszku... 14.05.07, 07:03 Jarosławie Kaczyński,premierze RP,p.Kiszczak nie mógł Ci zaproponować listy najważniejszych agentów,bo w 1990 roku byłeś nikim,zaledwie fragmentem nic nie znaczącego trybiku. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Oj,kłamczuszku,kłamczuszku... 14.05.07, 08:43 jwoj1 napisał: > Jarosławie Kaczyński,premierze RP,p.Kiszczak nie mógł Ci zaproponować listy > najważniejszych agentów,bo w 1990 roku byłeś nikim,zaledwie fragmentem nic nie > znaczącego trybiku. **************************************** W rzeczy samej. Kaczyńscy byli jedynie posłańcami i nikim więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Oj,kłamczuszku,kłamczuszku... 14.05.07, 10:34 jwoj1 napisał: > Jarosławie Kaczyński,premierze RP,p.Kiszczak nie mógł Ci zaproponować listy > najważniejszych agentów,bo w 1990 roku byłeś nikim,zaledwie fragmentem nic nie > znaczącego trybiku. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Czyli nowa wersja "wiem, ale nie powiem" 14.05.07, 07:05 Dureń bez wroga nie może żyć. Nawet tajemniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Raczej nie wiem a powiem.Czy Kiszczaka się ktoś 14.05.07, 07:21 pytał ? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Raczej Uczeń Andrzeja Goloty, napier... na slepo 14.05.07, 09:02 i ucieka z ringu przy pierwszym trafieniu w kinol. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: Raczej Uczeń Andrzeja Goloty, napier... na sl 14.05.07, 10:27 Nie ucieka - mdleje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:06 Z zamieszczonego zdjęcia bije yntelygencja.jakk tak pokrętnej osobie można wierzyć?Czy aby znów kompleks,co on znaczył w 1990 roku przy Wałęsie,Mazowieckim,Michniku ,Kuroniu,Geremku? Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: mozliwe, ze Kaczynski to wspolpracownik SB 14.05.07, 07:08 dlaczego Kiszczak jemu ten uklad proponowal ? Mial do kaczora zaufanie ? dlaczego do niego ? a moze to nie byl pierwszy kontakt kaczora z ludzmi bezpieki .. jemu cos sie tak to wszystko selektywnie przypomina ..prosze, po 20 lat cos sobie przypomnil .. a co bylo przed 89 rokiem kaczorku ? tez sie z kims spotykales ? cos ci ktos proponowal ? przypomnij sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Ten czlowiek naprawde ma schizofrenie... Z drugiej 14.05.07, 07:11 strony wie tez to go mowi, niestety narod nasz kupuje takie bajki. Dlaczego Kiszczak rozmawialby z kims takim jak Jarek? Moze koledzy po fachu? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:14 Jakies dowody czy znowu pieprzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:55 ffamousffatman napisał: Polscy katolicy gleboko wierza, ze jezeli odstapia na krok, to swiat pochlonie pieklo. Nie wiedza tylko na krok od czego? Dlatego potrzebuja ksiezy. Boga juz mniej. Sam wymyśliłeś? Jak mawiał pewien profesor: gdybym miał taką głowę, to bym portki na niej nosił. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz albo wymyślił 14.05.07, 09:58 a wtedy trzeba zwołać konsylium lekarskie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: zataił ważne informacje 14.05.07, 10:35 jagaml napisała: > trzeba zwołać komisję śledczą Odpowiedz Link Zgłoś
o90 ciekawe ilu 14.05.07, 07:23 agentow polskiego gestapo siedzi na forum wybiorczej? forum wybiorczej przypomina zlot emerytowanych esbekow az sie milo robi czlowkiekowi na sersu kiedy tak robicie w pory a juz nie dlugo pelna jawnosc ale bedzie larum placz i zgrzytanie zebow Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Urodzilem sie w 1975 14.05.07, 07:25 Gdy tylko mialem szesc miesiecy rozpoczalem wspolprace z SB i donosilem nqa kolegow z przedszkola a MSW odplacalo mi sie w mleku Bebiko. Przyznaje sie ze jestem STARYM UBEKIEM :D Odpowiedz Link Zgłoś
gp2005 Re: ciekawe ilu 14.05.07, 07:29 Ja tam jestem za pełnym otwarciem akt ale to co wyprawia tych dwóch to pojęcie ludzkie przechodzi. I z cytatu jedego z nich.. I NIKT MI NIE POWIE ŻE CZARNE JEST CZARNE A BIAŁE JEST BIAŁE.. i tyle w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ja 14.05.07, 07:30 W 1968 r. SB mnie zamknęło za rozlepianie ulotek antyrządowych. Jestem agentem? JESTEM, BO KRYTYKUJE KACZYNSKICH! Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Niczego się nie boimy. 14.05.07, 08:00 o90 napisał: > forum wybiorczej przypomina zlot emerytowanych esbekow > az sie milo robi czlowkiekowi na sersu kiedy tak robicie w pory Nikt nam nie zrobi nic. My z tajnej listy Kiszczaka przekazanej Braciom. Nie robimy w pory jeno w marchew. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 To bardzo prawdopodobne 14.05.07, 07:30 w końcu Kiszczak mógł przypuszczać, że kartofel razem z tatuskiem starym aparatczykiem mogą namieszać. I pewnie udałoby sie, ale ten pan ma jedna cechę charakterystyczną - to tchórz. Tak samo stchórzył w latach przed 90 rokiem, siedział na uniwerku i za mamina spódnicą i tak samo stchórzył po tej propozycji Kiszczaka. A swoją drogą co na to Kiszcak i lekarz specjalista? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:30 Dobrze idzie. Ciekawe, co przypomni sobie za rok. A swoją drogą, jaki Kiszczak był przewidujący. Przewidział, że za 16 lat Kaczyński będzie dysponował policją polityczną i będzie mu mógł zapewnić jej ochronę! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:33 "Jak dodał, Kiszczak na spotkaniu nie przekazał żadnych nazwisk, ale podał szczegółowe charakterystyki kilku agentów, tak, że "bez trudu można było ustalić, kogo ma na myśli"." A teraz bez trudu tamte ustalenia Kaczyńskiego przenikną do prasy... Odpowiedz Link Zgłoś
zimok Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:30 Tak więc niejaki premier był wtyczką komunistycznych władz - lustracja i w cholerę na 10 lat z życia naszego narodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 07:32 KACZYŃSKI NEGOCJOWAŁ Z KISZCZAKIEM I WSZEDŁ Z NIM W UKŁAD!!!!! Przypominam, że niedawno dwóch młodych posłów z LPR chciało odebrania orderu Orła Białego Kuroniowi za to, że został wysłany do negocjacji z SB. ----------------------------- Dlaczego to wciąż jest aktualne? Dlaczego w Polsce? www.youtube.com/watch?v=xT84h4H0xwQ Odpowiedz Link Zgłoś