Dodaj do ulubionych

Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka...

23.05.07, 16:28
a miałby być niezadowolony?
nie spodziewałbym się on już wszak lekarzem zwykłym nie jest...
Obserwuj wątek
    • rozbojnik_rumcajs Zarobki lekarzy w USA i nie tylko 23.05.07, 17:12

Zarobki lekarzy w USA
      www.memag.com/memag/article/articleDetail.jsp?id=123063
      zarobki Mgr. pielegniarstwa
      healthguideusa.org/careers/registered_nurse_earnings.htm
      registered nurses - to magister pielegniarstw

www.careerprospects.org/briefs/K-O/MedicalAssistants.shtml#earnings
      Medical Assistants - to odpowiednik polskiej pielegniarki po 2 letniej szkole pielegniarskiej albo liceum
      pielgniarskim

a tu srednia krajowa w USA
      www.census.gov/hhes/www/income/medincsizeandstate.html
      prosze zauwazyc ze to jest household incom czyli na gospodarstwo domowe !!

Chdzi o to zeby podobne PROPORCJE byly zachowane w Polsce.

• meg303 Czesi płacą lekarzom po 5000 netto!!!! 23.05.07, 17:18
        Nawet na Białorusi była 100% podwyżka...Jesteśmy trzecim światem.
        • tetlian Re: Czesi płacą lekarzom po 5000 netto!!!! 23.05.07, 18:32
          15% to bardzo mało, no ale lepsze to niż nic.
          • fantastisk Bo nie mieli Balcerowicza! 23.05.07, 23:01
            • kolargolo Re: Bo nie mieli Balcerowicza! 23.05.07, 23:08
              Balcerowicz ustala pensje lekarzy? Myslalem ze on byl w rzadzie 10 lat temu...
      • lentulo Re: Zarobki lekarzy w USA i nie tylko 23.05.07, 17:19
        Panie Religa smieszny Pan jest,15% prima aprillis????Lekarz powinien zarabiac
        5000zl,a nie 1500zl,bo tyle bedzie po podwyzce.Moja decyzja o wyjezdzie i
        decyzja wielu moich znajomych-lekarzy jest zalezna od tego strajku,no
        coz,nadzieja matka glupich.Trzeba bedzie wyjechac..juz w padzierniku.
        • wrojoz Beznadziejny PiS 23.05.07, 17:21
          To sekta, ktora nic porzadnego nie zrobi.
          • mariuszdd Pozostawić szpitale miejskie,opłacane 23.05.07, 18:52
            z podatków miejskich,
            a resztę lekarzy ...zwolnić ;)
            • kolargolo Re: Pozostawić szpitale miejskie,opłacane 23.05.07, 23:00
              fajny zart. ubawilem sie setnie. ciekawe w jakim kraju taki genialny patent
              zastosowano i co na to pacjenci.
            • mindflayer Re: Pozostawić szpitale miejskie,opłacane 24.05.07, 01:01
              Nie ma czegoś takiego. Nie rozumiem, o co Ci chodzi.
        • olias Re: Zarobki lekarzy w USA i nie tylko 23.05.07, 18:33
          dlaczego w październiku dopiero? jedź, nie zawracja mi głowy
        • karol_7 [...] 23.05.07, 20:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • junk92508 Sporo lekarzy zarabia wyraznie ponad 5000zł... 23.05.07, 23:49

Wiele domów i apartamentów kupowanych w dosc drogich miejscach w Warszawie
          okazuje sie byc kupowanych przez lekarzy ktorzy .. pracuja za grosze w szpitalach

Tyle ze po przyjrzeniu okazuje sie sie ze na boku maja prywatna praktyke gdzie
          trzepia spora kasiore a koszty diagnostyki i najciezszych operacji przerzucaja
          na szpitale w ktorych pracuja.

Znajoma w ciazy spedzila ladnych kilka dni w szpitalu i nikt nie mial czasu sie
          nia zajac. Przypadkiem jej maz zawedrowal nie tam gdzie trzeba i okazalo sie
          ze lekarz nie mial na nia czasu bo badal na panstwowym sprzecie swoje
          prywatne klientki ...
          • t324911 Re: Sporo lekarzy zarabia wyraznie ponad 5000zł.. 24.05.07, 00:00
            Nic nie rozumiesz . To nie wazne ile oni zarabiaja . Wazne to ile zarabiaja na
            panstwowym . :)))
      • wrojoz Kaczoland 23.05.07, 17:22
        Lekarze nie dajcie się.
      • kowja Re: Zarobki lekarzy w USA i nie tylko 23.05.07, 18:44
        O czymś rumcajs zapomniałeś. Jesli proporcje mają być zachowane, to przypomnij,
        jak są kształceni lekarze. Bogaci płacą sami, a biedni zaciągają cholerne
        kredyty, które potem latami spłacają. Mają z czego, ale kredyt też jest nie
        mały. Może podasz ile?
        • kaska10001 Re: Zarobki lekarzy w USA i nie tylko 23.05.07, 19:04
          No do Stanow to nie ma co sie porownywac, ale do Czechow jest nam blizej. Moze
          byc jak w Czechach jak dla mnie.
        • kolargolo zarobki w UK 23.05.07, 23:05
          konsultant zarabia co najmniej 70 tys funtow rocznie. Studia kosztuja 3 tys
          funtow rocznie. Teraz kumasz proporcje?
    • stworek52 Religa odejdź z honorem 23.05.07, 17:16
      najlepiej na odwyk
      • wrojoz Re: Religa odejdź z honorem 23.05.07, 17:20
        stworek52 napisała:

> najlepiej na odwyk
    • lentulo Moja decyzja o wyjezdzie jest zalezna od tego stra 23.05.07, 17:24
      strajku,podobnie jak decyzja wielu moich mlodych znajomych-lekarzy,niestety
      Panie Religa smieszne sa te podwyzki,lekarz powinien zarabiac 5000zl,a nie
      1500zl,bo tyle bedzie po podwyzce.Trzeba bedzie wyjechac...juz w
      pazdzierniku.Nie wiem kto bedzie leczyl Polakow,slyszalam,ze lekarze ze Wschodu
      nie chca przyjechac do Polski,bo im sie to po prostu nie oplaca.
    • kolargolo SUKCES - 1380 zl zamiast 1200 zl ! 23.05.07, 17:28
      teraz to lekarze beda musieli udowodnic ze zasluzyli na taka kase.
      • parad0x Re: SUKCES - 1380 zl zamiast 1200 zl ! 23.05.07, 17:39
        Co Ty zrobisz z taką kasą? ;)
      • mar018 Re: SUKCES - 1380 zl zamiast 1200 zl ! 23.05.07, 17:44
        po prostu trzeba będzie być co roku 15% bardziej miłym, 15% ciężej pracować i
        15% więcej się uśmiechać :-) albo 15% szybciej stąd sp....ć
        • kaska10001 Re: SUKCES - 1380 zl zamiast 1200 zl ! 23.05.07, 18:18
          Ale ja juz jestem calkiem mila i sie uśmiecham, to chyba jeszcze kawe kazdemu
          pacjentowi zaparze przed zabiegiem ;-)). Chociaz u mnie to bylaby złosliwosć,
          bo znieczulam...
          • mar018 Re: SUKCES - 1380 zl zamiast 1200 zl ! 23.05.07, 19:21
            uważaj! w Polsce jak się ktoś uśmiecha (a szczególnie lekarz) to znaczy, że albo
            jest nienormalny, albo coś knuje! i kto nie pije, ten kabluje! ;-)
            • kaska10001 Re: SUKCES - 1380 zl zamiast 1200 zl ! 23.05.07, 20:36
              Dzieks za rade ;-))
    • maureen2 Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 23.05.07, 17:37
      czy nie prościej pozamykać lekarzy,to nie trzeba będzie im płacić podwyżek.Min.
      Ziobro robi co może, aby wykazać się,bo nie wiedział,że tak to się skończy.
    • klinicysta Religa po prostu zdradzil srodowisko lekarskie. 23.05.07, 17:58
      Profesorze Religa, Pan nas po prostu zdradzil w imie swoich osobistych ambicji
      politycznych.
      • kaska10001 Re: Religa po prostu zdradzil srodowisko lekarski 23.05.07, 18:14
        No, 250 zl brutto - to normalnie po takiej podwyżce poczuje sie doceniona ;-)).
        A potem znow jak w zeszlorocznej ustawie podzieli lekarzy na tych lepszych
        (etatowcy) i gorszych (rezydenci). Ja w zeszlym roku dostalam ok 2% podwyzki.
        • zbigniew1000 Inni mini-strowie szykować się! 23.05.07, 18:18
          W kolejce po podwyżki czekają i szykują się do strajku:

- górnicy (tradycyjnie)
          - hutnicy
          - kolejarze
          - policjanci
          - itd.

.........................................
          CSN wycieraczki z klasą
          wycieraczki i maty sklep internetowy
          • gadery Re: Inni mini-strowie szykować się! 23.05.07, 21:42
            Ewentualny strajk hutników to już nie nasz problem tylko hindusów. Trzeba by
            resztę z twojej listy rozsądnie sprywatyzować (poza policją oczywiście) i
            problem strajków zniknie.
        • jednorazowy3 Re: Religa po prostu zdradzil srodowisko lekarski 23.05.07, 21:29
          przejdz do prywatnej firmy i trzep se ile chcesz kasiory
    • prazek70 Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 23.05.07, 18:22
      HAHAHAHA .. obiecanki cacanki. Religa mami nas gruszkami na wierzbie i to
      wątpliwej wartości. Nadszedł czas WOJNY, pora wyciągnąć działa, bo rząd pozoruje
      reformy i nieustannie udaje że nic nie rozumie. Czas zaostrzyć prostest -
      WYPOWIEDZENIA!!!!!
    • olias [...] 23.05.07, 18:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • vomitorium1 Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 23.05.07, 18:33
      EMERYCIE
      (lecz się sam)
      "BURSZTYN W SPIRYTUSIE"
      środek na ból głowy
      i odciski
      czyści klamki
      przyprawa do zup
      ............................
    • travel_wawa Obawiam się, że perspektywa czekania na 15%... 23.05.07, 18:35
      ...7 miesięcy tylko zdeterminuje środowisko do zaostrzenia form protestu, lub
      do jego zakończenia poprzez...SKŁADANIE MASOWYCH WYPOWIEDZEŃ Z PRACY.

I tej lawiny nikt już nie zatrzyma.
      • mar018 Re: Obawiam się, że perspektywa czekania na 15%.. 23.05.07, 19:21
        do tego trzeba mieć jaja... niestety, to ostatnia rzecz, o którą lekarzy w
        Polsce można posądzać...
        • travel_wawa Re: Obawiam się, że perspektywa czekania na 15%.. 23.05.07, 20:00
          Fakt, jest to zawód w dużym stopniu sfeminizowany ;)
        • kaska10001 Re: Obawiam się, że perspektywa czekania na 15%.. 23.05.07, 20:41
          Ja mam jaja i zobaczycie ze nawet te feministyczne srodowisko je ma. Dość
          harówy za marne grosze!!!
          • jednorazowy3 Re: Obawiam się, że perspektywa czekania na 15%.. 23.05.07, 21:31
            widac jak harujesz ... cale dnie na forum gazety siedzisz czy dzien czy noc ... idz do prywatnej firmy, niech zrobia tak wszyscy lekarze i w ten sposob nastapi samoprywatyzacja
            • kolargolo Re: Obawiam się, że perspektywa czekania na 15%.. 23.05.07, 23:07
              SLD i PiS zablokowaly reformy i nie ma prywatnych firm bo nie ma prywatnych
              ubezpieczen. nie mozna wiec isc do prywatnego szpitala do pracy bo go nie ma.
    • kguz Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 19:01
      odpowiedż jest prosta
      1800 zł brutto
      15 procent to daje 270 zł
      minus podatek ok. 220 zł?
      gdzie 5000 zł
      nie mamy o czy dyskutować
      • jednorazowy3 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 21:32
        skoro nie mamy to sie chyba pozegnamy

ewentualnie spotkamy w prywatnym gabinecie - tam sami mozecie ustalic ceny i trzepac kasiory ile wlezie
        • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:18
          jednorazowy3 napisała:

> skoro nie mamy to sie chyba pozegnamy
          >
          > ewentualnie spotkamy w prywatnym gabinecie - tam sami mozecie ustalic ceny i tr
          > zepac kasiory ile wlezie
          tak... chyba nie wiesz ile prywatnie kosztuja zabiegi.... dowiedz sie ile
          zazyczy sobie kardiochirurg za operacje na sercu....albo kardiolog za
          wszczepienie rozrusznika, dowiedz sie ile sam rozrusznik kosztuje, ile porod
          itd....spuscisz z tonu cwaniaczku, bo pol zycia usialbys poswiecic, zeby sie
          "spotkac w gabinecie", o ile wczesniej nie wzbogacilbys grabaza i nie uzyznil
          soba ziemi.
          • jednorazowy3 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:44
            nie mowimy o mnie tylko o lekarzach, ale jesli juz chcesz o tym pogadac to mnie nie stac w tej chwili na prywatnego dentyste a co mowic o reszcie
            po prostu bym nie chodzil tylko szybciej wykitowal

potwierdziles natomiast to co napisalem, prywatnie lekarze moga w Polsce trzepac kasiory ile tylko chca - wiec nie sie nie mecza dodatkowo na panstwowym bo po co.

• renta0 Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 23.05.07, 19:46
      bez przesady malo im pieniedzy jak sie idzie do nich po skierowani to
      niechetnie daja wola leczyc w ciemno nie znajac sie na ty i chca jeszcze
      podwyzki? jak dostana oni podwyzki to zaraz zacznie sie strajk nauczycieli
      kolejarzy policjantow i w karju zapanuje chaos. nasz kraj zbliza sie do upadku.
      jak juz maja dostac podwyzki to niech zrzekaja sie przyjmowania prywatnie bo
      mlodzi lekarze ktorzy skonczyli studia nie maja takiej szansy aby zarabiac
      prywatnie i czemu maja byc z tego powodu gorsi
    • aron2004 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 20:10
      tego BUkiela w kamasze pierwszego.
      • karol_7 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 20:15
        pomysł bardzo dobry :-)
    • renta0 Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 23.05.07, 20:39
      i za co lekarza dac podwyzke ze czlowieka do grobu wprowadzaja:P
      • kaska10001 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 20:47
        Kazdy lekarzyk ma swoj cmentarzyk. Bo tak juz jest i nie jest to dla lekarza
        sukcesem. Sukcesem jest wyleczenie, przyniesienie ulgi (bo nie wszystko da sie
        wyleczyc), itd.
        Chce normalnie zarabiac.
        • jednorazowy3 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 21:37
          podsune Ci pewien genialny pomysl, zacznij leczyc prywatnie, zrezygnuj z panstwowej posady - bedziesz trzepac kasiory ile wlezie

moze mi ktos wyjasnic po co lekarze pracuja na panstwowym skoro prywatnie zarabiaja doskonale? narzekaja przy tym ze pracuja po 16 godzin na dobe. Niech robia tylko prywatnie np 9 godzin dziennie i wyjdzie im na jedno i to samo
        • myszwkropki Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 21:39
          Ano prawdę mówisz, a ten cmentarzyk w przypadku anestezjologa jest większy niż
          u innych - taka specjalizacja. Ale wytłumacz to takim, co mówią: do szpitala go
          wzięli i umarł, no przecież przez tych lekarzy (gdyby nie ci lekarze, to
          wszyscy żyliby wiecznie).Trzymaj się i powodzenia!
          Ja też chcę normalnie zarabiać!
        • gadery Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 21:46
          A kto nie chce?
    • t324911 Kwitujcie prace i zaczynajcie sie pakowac 23.05.07, 21:51
      Domagaliscie sie 11 miliardow , opusciliscie do jednego . Banda zebrakow bez
      honoru . Strach brac lapowki to trzeba uzupelnic dziure 150 % podwyzka ??.
      Co myslicie ze u nas zycie jest takie latwe ??. Nawet polonia woli leczyc sie u
      miejscowych lekarzy ale jak chcecie przyjechac to prosze bardzo .
      • maretina Re: Kwitujcie prace i zaczynajcie sie pakowac 23.05.07, 22:00
        a ty ksiaze czy doradztwo personalne?
        na ksiecia zbyt niska kultura, na doradztwo jestes zbyt malo przekonujacy.
        • t324911 Re: Kwitujcie prace i zaczynajcie sie pakowac 23.05.07, 22:03
          maretina napisała:

> a ty ksiaze czy doradztwo personalne?
          > na ksiecia zbyt niska kultura, na doradztwo jestes zbyt malo przekonujacy.

???????????????????????????
    • psychatra Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 23.05.07, 22:03
      Obecnie zarabiam 1960 brutto. Po pierwszej podwyżce dostanę o 15 % więcej czyli
      2254 . Po roku już 2592 a po trzech latach 2981 zł. 2981 jest bliżej jednej
      średniej krajowej a nie trzem. Dodam tylko ,że mam specjalizajcę drugiego
      stopnia a gdy rok temu przedstawiciel szpitala,w którym pracuje pokazał
      ministrowi Relidze pasek - ten stwiedził ,że nie wierzy by lekarz mógł tak mało
      zarabiać. Kończ Waść wstydu sobie oszczędź!
      • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:07
        psychatra napisał:

> Obecnie zarabiam 1960 brutto. Po pierwszej podwyżce dostanę o 15 % więcej
        czyli
        >
        > 2254 . Po roku już 2592 a po trzech latach 2981 zł. 2981 jest bliżej jednej
        > średniej krajowej a nie trzem. Dodam tylko ,że mam specjalizajcę drugiego
        > stopnia a gdy rok temu przedstawiciel szpitala,w którym pracuje pokazał
        > ministrowi Relidze pasek - ten stwiedził ,że nie wierzy by lekarz mógł tak
        mało
        >
        > zarabiać. Kończ Waść wstydu sobie oszczędź!

No coz trzeba bylo zostac stolarzem czy mechanikiem . Oni tez zarabiaja wiecej
        gdzies w Europie . Moze nawet duzo wiecej.
        • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:11
          ty jestes etatowym chamem.
          • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:19
            maretina napisała:

> ty jestes etatowym chamem.

Doprawdy ?? . Moze jakies konkretne argumenty ???. Czasy ze panstwo da i
            dodrukuje pieniedzy juz dawno minely . Dzis liczy sie ekonomia ale oczywiscie
            tej lekcji lekarze nie przerabiali . Te 11 miliardow to trzeba by zabrac
            ciekawe komu ???. Jakas sugestia ??
            • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:25
              kokrety? slownictwo,brak szacunku do rozmowcow. dno, mul.
              nie wiem komu trzeba zabrac i czy trzeba... moze politykom? to nie moja
              kwestia. nie pchalam sie do rzadzenia krajem, nie obiecywalam gruszek na
              wierzbie podczas kampanii wyborczej.
              tk naprawde nalezy zreformowac sytstem, poza tym nie zycze sobie finansowac
              darmozjadow rolnikow. niech plac skladki na siebie. nikt sie nie pyta mnie ani
              mojej rodziny czy mamy na zus!
              rzad oszczedza na lekarzach, to moralne? dlatego, ze tej grupie zawodowej malo
              placi to dal wiecej innym. to nie jest zabieranie?
              w ogole co to za dyskusja? normalnym ludziom nie trzeba w kolko powtarzac, ze
              lekarz powinien zarabiac wiecej niz robotnik. amen!
              • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:38
                maretina napisała:

> kokrety? slownictwo,brak szacunku do rozmowcow. dno, mul.
                > nie wiem komu trzeba zabrac i czy trzeba... moze politykom? to nie moja
                > kwestia. nie pchalam sie do rzadzenia krajem, nie obiecywalam gruszek na
                > wierzbie podczas kampanii wyborczej.
                > tk naprawde nalezy zreformowac sytstem, poza tym nie zycze sobie finansowac
                > darmozjadow rolnikow. niech plac skladki na siebie. nikt sie nie pyta mnie ani
                > mojej rodziny czy mamy na zus!
                > rzad oszczedza na lekarzach, to moralne? dlatego, ze tej grupie zawodowej malo
                > placi to dal wiecej innym. to nie jest zabieranie?
                > w ogole co to za dyskusja? normalnym ludziom nie trzeba w kolko powtarzac, ze
                > lekarz powinien zarabiac wiecej niz robotnik. amen!

I to wszystko stalo sie w ciagu ostatnich dwoch lat zgaduje ???. Straszne .
                Jakos nie bylo strajkow lekarzy za komuny , nie bylo kiedy prezio uprzejmie wam
                panowal a wszystko stalo sie tak oczywiste kiedy nadeszly kaczory ze swoja
                walka z korupcja i lustracja . Straszne . Dziwne ze wybraliscie studia medyczne
                zamiast jakiegos bardziej poplatnego zawodu . Za komuny tez robotnik zarabial
                wiecej niz lekarz tylko zyl biedniej .
                • lentulo Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:45
                  Co ty porownujesz komune do teraz?I robotnika do lekarza?Jak to jest,ze
                  wszedzie(no chyba oprocz Afryki)lekarz zarabia duzo i nie podlega to
                  dyskusji,wiecej zarabia nawet wydawalo by sie w krajach rownie rozwinietych jak
                  nasz,badz biedniejszych,takich Łotwa,Estonia,ale tylko w Polsce ludzie maja
                  jakies "ale",dlaczego?Bo Polacy to wredny,zawistny narod,ktory nie moze i nie
                  przyjmie sobie do serca,ze lekarz powinien zarabiac duzo,i porownanie do
                  robotnika,budowlanca,spawacza(bez obrazy dla nikogo)nie ma w ogole miejsca i
                  koniec!!!Czy wy w ogole tego nie rozumiecie???!!!
                  • gasior1st rozmowa z przedstawicielem twardego elektoratu pis 23.05.07, 22:50
                    prowadzi do nikad. wielokrotnie przerabialem, juz mi sie z nimi nie chce gadac
                  • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:51
                    lentulo napisała:

> Co ty porownujesz komune do teraz?I robotnika do lekarza?Jak to jest,ze
                    > wszedzie(no chyba oprocz Afryki)lekarz zarabia duzo i nie podlega to
                    > dyskusji,wiecej zarabia nawet wydawalo by sie w krajach rownie rozwinietych
                    jak
                    > nasz,badz biedniejszych,takich Łotwa,Estonia,ale tylko w Polsce ludzie maja
                    > jakies "ale",dlaczego?Bo Polacy to wredny,zawistny narod,ktory nie moze i nie
                    > przyjmie sobie do serca,ze lekarz powinien zarabiac duzo,i porownanie do
                    > robotnika,budowlanca,spawacza(bez obrazy dla nikogo)nie ma w ogole miejsca i
                    > koniec!!!Czy wy w ogole tego nie rozumiecie???!!!

Ja sie tylko zastanawiam co robiliscie od upadku komuny do dzis aby to
                    zmienic ?? . Wyglada na to ze jedyne co pchnelo was do dzialania to mozliwosc
                    utraty "dowodow wdziecznosci" . Etyczne to to nie jest .
                    • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:53
                      powiedz lepiej co zrobili z tym rzadzacy! to oni zarzadzaja krajem. maja wszelka
                      moc! i co?i NIC.
                      • pies_na_prawizne Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:55
                        maretina napisała:

> powiedz lepiej co zrobili z tym rzadzacy! to oni zarzadzaja krajem. maja
                        wszelk
                        > a
                        > moc! i co?i NIC.
                        ------------------------------------

a od kiedy to rzadzacy robia cokolwiek dla swoich rodakow??gdzie to widzialas??
                        chyba na bilbordach przed kolejnymi wyborami, bo w praktyce to ZERO!!!!
                    • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:55
                      :dowody wdziecznosci" taaak, nie wiem kto normalny moze pomyslec, ze ktos woli
                      lapowki od uczciwej i godziwej zaplaty. nie sadz po sobie.
                      do lapowki potrzeba dwoch stron: DAJACEJ rowniez, a moze nawet przede wszystkim!
                      • pies_na_prawizne Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:59
                        maretina napisała:

> :dowody wdziecznosci" taaak, nie wiem kto normalny moze pomyslec, ze ktos woli
                        > lapowki od uczciwej i godziwej zaplaty. nie sadz po sobie.
                        > do lapowki potrzeba dwoch stron: DAJACEJ rowniez, a moze nawet przede
                        wszystkim
                        ---------------------------

zadne "koperty" kwiaty czy czekoladki nie mozna nazwac lapowka, po usludze, to
                        dowod wdziecznosci, lapowka -to kupowanie czyichs wplywow na zalatwienie
                        przywileju np.i to jeszcze nie zawsze uczciwych, a w przypadku lekarzy
                        nazywanie lapowka bukietu kwiatow czy koniaku po skomplikowanym zabiegu to
                        zadna lapowka
                        > !
                        • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:01
                          nazywaj to jak chcesz. mi sie to nie podoba. normalny czlowiek woli uczciwa
                          pensje na koncie. kwiatki czasami moga byc, ale nie warto ich kupowac za swoje
                          ostatnie pieniadze. lekarz bez nich przezyje.... i bardziej sie ucieszy z
                          usmiechu i ze zwyklego, serdecznego"dziekuje".
                          • pies_na_prawizne Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:04
                            maretina napisała:

> nazywaj to jak chcesz. mi sie to nie podoba. normalny czlowiek woli uczciwa
                            > pensje na koncie. kwiatki czasami moga byc, ale nie warto ich kupowac za swoje
                            > ostatnie pieniadze. lekarz bez nich przezyje.... i bardziej sie ucieszy z
                            > usmiechu i ze zwyklego, serdecznego"dziekuje".
                            -------------------------------

tez tak uwazam i na place ze wschodu a ceny z zachodu, to te 5000tys ktorych
                            zadaja lekarze nie jest kwota wygorowana, zwlaszcza ze lekarz uczy sie nie 8
                            lat ale cale zycie, przeciez wchodza nowe leki, nowe metody leczenia itp, ja
                            nic nie daje ale bukiet kwiatow zawsze przyjemnosc sprawia i nie ma w tym nic
                            zdroznego
                            • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:08
                              niedawno maz mial 3 tygodniowy kurs testacyjny. wyklady byly za darmo, ale
                              wynajcie pokoju, utrzymanie (1500 zl).... to przekroczylo jego pensje. czesto
                              dokladamy do kursow, szkolen itd.... z zenujacych poborow.
                              • pies_na_prawizne Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:14
                                maretina napisała:

> niedawno maz mial 3 tygodniowy kurs testacyjny. wyklady byly za darmo, ale
                                > wynajcie pokoju, utrzymanie (1500 zl).... to przekroczylo jego pensje. czesto
                                > dokladamy do kursow, szkolen itd.... z zenujacych poborow.

-----------------------------

no wlasnie, a w Unii szkolenia, wyklady itp placa kasy chorych, albo kasy izb
                                lekarskich, dlatego ludzie w Polsce powinni poprzec ten strajk, bo skoro
                                wlasnie rzad dal podwyzki dla BORu- 33%, zwiekszyl zatrudnienie pracownikow w
                                NFZ dla oddzialu warszawskiego, da podwyzki 11% dla NFZ, to niech nie pieprzy
                                ze nie ma podwyzki dla lekarzy czy nauczycieli, jeszcze jeden zawod
                                niewdzieczny, bo najgorsza rzecz dzisiaj "czyje dzieci uczyc", w czasach kiedy
                                nie ma zadnej kooperacji ze strony rodzicow
                                • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:20
                                  pies_na_prawizne napisał:

> no wlasnie, a w Unii szkolenia, wyklady itp placa kasy chorych, albo kasy izb
                                  > lekarskich, dlatego ludzie w Polsce powinni poprzec ten strajk, bo skoro
                                  > wlasnie rzad dal podwyzki dla BORu- 33%, zwiekszyl zatrudnienie pracownikow w
                                  > NFZ dla oddzialu warszawskiego, da podwyzki 11% dla NFZ, to niech nie pieprzy
                                  > ze nie ma podwyzki dla lekarzy czy nauczycieli, jeszcze jeden zawod
                                  > niewdzieczny, bo najgorsza rzecz dzisiaj "czyje dzieci uczyc", w czasach
                                  kiedy
                                  > nie ma zadnej kooperacji ze strony rodzicow

A skad tak dokladnie ten rzad ma brac te pieniadze ??. Moze powinniscie
                                  pozegnac sie z zawodem lekarza i zajac sie ekonomia . Sukces murowany a do tego
                                  czasu zamiast pieprzyc jak rzad , wymyslcie cos z sensem .
                                  • pies_na_prawizne Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:25
                                    niech zrobia jak obiecali - tanie panstwo i pieniadze sie znajda, na przyklad 1
                                    dyrektor nie potrzebuje 10 zastepcow i 20 doradcow, bo w takim kontekscie to
                                    gowno nie dyrektor, inni za niego mysla, pieniadze wyrzucaja w bloto
                                    itp......eeeeetam co tu duzo gadac, wielkie gadanie na wiatr i tak "zrobiom co
                                    zechcom" a gawiedz mordy w kubel i niech okruchami sie cieszy, nic sie nie
                                    zmieni
                                    • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:31
                                      pies_na_prawizne napisał:

> niech zrobia jak obiecali - tanie panstwo i pieniadze sie znajda, na przyklad
                                      1
                                      >
                                      > dyrektor nie potrzebuje 10 zastepcow i 20 doradcow, bo w takim kontekscie to
                                      > gowno nie dyrektor, inni za niego mysla, pieniadze wyrzucaja w bloto
                                      > itp......eeeeetam co tu duzo gadac, wielkie gadanie na wiatr i tak "zrobiom
                                      co
                                      > zechcom" a gawiedz mordy w kubel i niech okruchami sie cieszy, nic sie nie
                                      > zmieni

Moze tak przyklad chocby jednego dyrektora z 10 zastepcami . Chetnie bym o tym
                                      poczytal a do tego czasu moze cos bardziej konkretnego .
                                      • bruno_ja Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 24.05.07, 00:33
                                        Nawet ministra podam:Rafał Sylwester Wiechecki + plus jego zastępcy + gabinet polityczny ministra + zbędne departamenty utworzone tylko po to by Romuś miał odpowiednią liczbę ministerstw.
                                        • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 24.05.07, 00:48
                                          bruno_ja napisał:

> Nawet ministra podam:Rafał Sylwester Wiechecki + plus jego zastępcy + gabinet
                                          p
                                          > olityczny ministra + zbędne departamenty utworzone tylko po to by Romuś miał
                                          od
                                          > powiednią liczbę ministerstw.

Sugeruje lekture :www.mgm.gov.pl/?sr=lista&dz=ministerstwo

Do wymienionej liczby wicedyrektorow bardzo mu daleko . Niechec do jakiejs
                                          marginalnej partyjki politycznej nie jest argumentem . Szukaj dalej a w miedzy
                                          czasie lekarze poczekaja na te ciecia w budzecie bo nie ma gdzi ciac . :((
                                          • beatrix16 Re: dziecko ty jestes szalony 24.05.07, 00:50
                                            to mialo byc oszczedne panstwo ,a jest burdel!
                                            • t324911 Re: dziecko ty jestes szalony 24.05.07, 00:56
                                              beatrix16 napisała:

> to mialo byc oszczedne panstwo ,a jest burdel!

To zawsze byl burdel jedyne co nowe to dziwki (nie obrazajac profesji).Nie
                                              wiedzialem tylko ze oszczednosci panstwa mialy byc na podwyzki dla lekarzy .
                                              Przepraszam .
                                              • beatrix16 Re: jak na razie to w tym burdelu 24.05.07, 01:02
                                                przewazaja chlopy.Myslales jak Ciern ,zeby podwyzszyc diety poslom bo maja za
                                                male?
                    • lentulo Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:57
                      Wiesz na forum rozmawiasz z mlodymi lekarzami,wyksztalconymi na zupelnie innych
                      zasadach,ale co ja bede pisac i tak tego nie zrozumiesz.Jezeli chodzi o
                      komune,to jej nie pamietam,ale slyszalam,ze tak bylo,wiedza to wszyscy.My mowimy
                      o przyszlosci mlodych lekarzy,ktorych zabraknie juz za 10lat,tak,ze odczuje to
                      kazdy.Ci o ktorych mowisz,juz beda na emeryturach.
                      • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:59
                        porawka. mowimy o przyszlosci wszystkich lekarzy. zapewne wiesz, ze zycie po
                        30-stce sie nie konczy.
                        • lentulo Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:01
                          Tak chodzilo mi o wszystkich,tylko nawiazalam do lekarzy z czasow "komuny",ze
                          oni za 10 lat beda juz na emeryturach
                          • pies_na_prawizne Re: przestancie juz pisac te glupoty 23.05.07, 23:08
                            lentulo napisała:

> Tak chodzilo mi o wszystkich,tylko nawiazalam do lekarzy z czasow "komuny",ze
                            > oni za 10 lat beda juz na emeryturach
                            -------------------------------------

co to znaczy "lekarze z czasow komuny"???
                            twoi rodzice sa z komuny?twoi kuzyni sa z komuny??? kazdy jest z Polski, zyl w
                            czasach jakie byly i koniec z tymi epitetami a la Kaczynscy
                • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:48
                  pisalam cos o dwoch latach? NIE. masz jakies dziwne projekcje odnosnie tego co
                  chce przekazac. zamiast wkldac w moje posty to czego nie ma, czytaj je wyraznie.
                  to nie istotne kwestia dwoch lat czy piecdziesieciu. dosc wyzysku. to chce
                  przekazac.
                  daruj sobie teksty o tym dlaczgo ktos wybral studia medyczne, to frsa. twoim
                  zdaniem nie byloby problemu, gdyby nie bylo lekarzy?
                  buhahahhah!
                  moj synek, jak mial 3 miesiace, sadzil, ze przykryta grzechotka nie istnieje.
                  teraz juz w to nie wierzy..... jak czytam Twoj post to mam wrazenie, ze moje
                  dziecko jest bardziej rozgarniete.majac niecale dwa lata wie, ze problem sam nie
                  znika.
                  jakim zawodom nalezy powiedziec" bylo wybrac inne studi"?nauczycielom?
                  bibliotekarzom? pielegniarkom? polonistom? historykom? pedgogom? maja zostac
                  hydraulicy, murarze, kafelkarze? bo tym grupom relatywnie rosna pensje.
                  rozumiem, ze masz wewnetrzne przekonanie graniczace z pewnoscia, ze polakom
                  lekrze saniepotrzebni? do znachorow beda biegac?
                  • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:07
                    maretina napisała:

> pisalam cos o dwoch latach? NIE. masz jakies dziwne projekcje odnosnie tego co
                    > chce przekazac. zamiast wkldac w moje posty to czego nie ma, czytaj je
                    wyraznie
                    > .
                    > to nie istotne kwestia dwoch lat czy piecdziesieciu. dosc wyzysku. to chce
                    > przekazac.
                    > daruj sobie teksty o tym dlaczgo ktos wybral studia medyczne, to frsa. twoim
                    > zdaniem nie byloby problemu, gdyby nie bylo lekarzy?
                    > buhahahhah!
                    > moj synek, jak mial 3 miesiace, sadzil, ze przykryta grzechotka nie istnieje.
                    > teraz juz w to nie wierzy..... jak czytam Twoj post to mam wrazenie, ze moje
                    > dziecko jest bardziej rozgarniete.majac niecale dwa lata wie, ze problem sam
                    ni
                    > e
                    > znika.
                    > jakim zawodom nalezy powiedziec" bylo wybrac inne studi"?nauczycielom?
                    > bibliotekarzom? pielegniarkom? polonistom? historykom? pedgogom? maja zostac
                    > hydraulicy, murarze, kafelkarze? bo tym grupom relatywnie rosna pensje.
                    > rozumiem, ze masz wewnetrzne przekonanie graniczace z pewnoscia, ze polakom
                    > lekrze saniepotrzebni? do znachorow beda biegac?

Nie musialas pisac o dwoch latach . Wczesniej lekarzom bylo widac lepiej bo nie
                    strajkowali ale cos sie ostatnio zmienilo . Ciekawe co ???. Kazdy robi to co
                    chce ze wszystkimi tej decyzji konsekwencjami . Swiatem rzadzi niestety
                    ekonomia i Polska nie ma dzis pieniedzy na podwyzki dla lekarzy . Dla
                    nauczycieli , bibliotekarzy , pielegniarek i innych zawodow tez nie ma . Jezeli
                    myslicie ze strajk te pieniadze pomoze znalezc to prosze bardzo . Strajkujcie ,
                    wyjezdzajcie kwitujcie prace . Wasz wybor . Zawsze byl , tylko z niego nigdy
                    nie skorzystaliscie i dzis szukacie winnych .
                    • maretina Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:09
                      ktos tu pisal, ze po wojnie polskim lekarzom bylo dobrze? nie widzilam!
                      zmyslasz. trudno dyskutowac z kims, kto nie opiera sie na faktach albo je
                      bezczelnie i krzywdzaco nagina.
                  • dummysound Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 24.05.07, 02:26
                    > jakim zawodom nalezy powiedziec" bylo wybrac inne studi"?nauczycielom?
                    > bibliotekarzom? pielegniarkom? polonistom? historykom? pedgogom?

wszystkim

> daruj sobie teksty o tym dlaczgo ktos wybral studia medyczne, to frsa. twoim
                    > zdaniem nie byloby problemu, gdyby nie bylo lekarzy?
                    > buhahahhah!

tak.. nie trzeba bylo spac na zajeciach z ekonomii..

zacietrzewiona socjalistka!
            • kolargolo ja ci powiem komu zabrac 23.05.07, 23:02
              PKP, KRUS, dotacje dla pozostalych panstwowych firm, niech rolnicy tez placa
              podatki tak jak reszta spoleczenstwa. Z tych oszczednosci wystarczy na pensje
              dla lekarzy, pielegniarek, policji i wojska.
              • gasior1st a co z 49% zdolnych do pracy, ktorzy nie 23.05.07, 23:06
                pracuja, co z rencistami, ktorych ci u nas dostatek ( 2 razy wiecej niz
                przecietna w krajach ocde ) ?
                • kolargolo Re: a co z 49% zdolnych do pracy, ktorzy nie 23.05.07, 23:09
                  malo mnie to obchodzi - teraz panstwo ma byc solidarne wiec niech sie lewi
                  rencisci solidaryzuja z reszta spoleczenstwa i wezma sie do roboty.
                  • gasior1st to mam wlasnie na mysli 23.05.07, 23:15
                    to "solidarne" panstwo skierowalo swa tube na te srodowiska, to jego elektorat
                    kosztem wszystkich innych, stad nalezy dzielic....
                • t324911 Re: a co z 49% zdolnych do pracy, ktorzy nie 23.05.07, 23:11
                  gasior1st napisał:

> pracuja, co z rencistami, ktorych ci u nas dostatek ( 2 razy wiecej niz
                  > przecietna w krajach ocde ) ?

Ci rencisci dostali renty bo jakis doktor dostl kopertke . Dlatego dzis w
                  Polsce jet 3 razy wiecej rencistow niz gdzie indziej . Moze ci "lekarze od
                  rent" powinni sie zrzucic dla tej uzciwej reszty na podwyzki ???.
                  Mozeci "rencisci" zamiast chodzic na rybki i dorabiac na czarno zaczeli by
                  splacac to co ukradli od resty spoleczenstwa ??.
                • bruno_ja Re: a co z 49% zdolnych do pracy, ktorzy nie 24.05.07, 00:43
                  Ci już płacą. Z tego co pamiętam od każdej renty i emerytury odliczany jest podatek dochodowy.
                  • t324911 Re: a co z 49% zdolnych do pracy, ktorzy nie 24.05.07, 00:51
                    bruno_ja napisał:

> Ci już płacą. Z tego co pamiętam od każdej renty i emerytury odliczany jest
                    pod
                    > atek dochodowy.

Podatek dochodowy od nienaleznej renty (bo mialo sie znajomego lekarza ) . To
                    rzeczywiscie dobre zrodlo na podwyzki dla lekarzy . Chcialoby sie powiedziec im
                    wiecej rencistow tym wiecej pieniedy na podwyzki .
              • t324911 Re: ja ci powiem komu zabrac 23.05.07, 23:28
                kolargolo napisał:

> PKP, KRUS, dotacje dla pozostalych panstwowych firm, niech rolnicy tez placa
                > podatki tak jak reszta spoleczenstwa. Z tych oszczednosci wystarczy na pensje
                > dla lekarzy, pielegniarek, policji i wojska.

A proponowaliscie to rzadowi czy tylko tak na forum GW ??? . Na ile dobrze
                pamietam to w czasie negocjacji nie bylo mowy o tym komu zabrac a tylko komu
                dac i ile . Co do rolnikow to trzeba bylo przekonac PO do wejscia w koalicje z
                PiS-em . Do dzis rolnicy by placili a tak poczekacie nawet na to dwa lata
                jezeli nie wiecej . Za bledy tez sie placi i to drogo .
            • anders76 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 24.05.07, 00:32
              Nie trzeba nikomu niczego zabierac, wystarczy , ze wszystcy placa rowno, KRUS
              sie klania w tym momencie.
    • m.misiu Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:19
      Za trzy lata według tego pokrętnego liczenia, jka dla mnie - 38800 brutto,
      czyli połowa poziomu oczekiwanego Panie Ministrze.
      Specjalista z 15 - letnim stażem.
      • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 22:25
        m.misiu napisał:

> Za trzy lata według tego pokrętnego liczenia, jka dla mnie - 38800 brutto,
        > czyli połowa poziomu oczekiwanego Panie
        Ministrze.
        >
        > Specjalista z 15 - letnim stażem.

Te 38800 to miesiecznie czy rocznie ??.
        • kolargolo Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:11
          chyba nie sadzisz ze chca co miesiac podnosic place lekarzy :))))
          • t324911 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:13
            kolargolo napisał:

> chyba nie sadzisz ze chca co miesiac podnosic place lekarzy :))))

Lekarze by chcieli :)))
        • m.misiu Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 24.05.07, 17:21
          miesięcznie oczywiści, ale bez ostatniego zera, przepraszam za pomyłkę, ale o
          22 wróciełm z pracy
    • bogdan331 .stary,żałosny dupek-zżera okruszki kaczego gówna 23.05.07, 22:32
      • pies_na_prawizne jak widac dzis mozna zadowolic sie i gownem 23.05.07, 22:47

• ajkii Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 23.05.07, 23:26
      Nie dla nowych podatkow!!!

Ludzie zróbmy coś bo znowu z naszej kieszeni zabiorą nam pieniądze nie wazne
      czy dla lekarzy czy nauczycieli
    • beatrix16 Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 24.05.07, 00:03
    • beatrix16 Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 00:04
      • t324911 Re: Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 00:07
        Powiedz to Relidze prosto w twarz czy moze sie boisz ???.
        • beatrix16 Re: Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 00:14
          gdybym miala tego sprzedawczyka przed soba to bym mu to powiedziala!
          bardzo go cenilam .Od czsu kiedy stal sie poplecznikiem pisu mniej,a juz
          zupelnie sie skundlil kiedy na pewnej konferencji bral w obrone
          Ziobre ,mowiac ,ze jedno wystapienie medialne ministra sprawiedliwosci a
          propo,s lekarza G.nie moze byc przyczyna spadku przeszczepow w kraju.Kto jak
          kto ale on o tym dorze wie.Lekarze opuscili konferencje.Tak konczy
          niegdysiejszy autorytet a teraz sprzedawczyk za grosiki,zupelne nic!
          • t324911 Re: Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 00:22
            beatrix16 napisała:

> gdybym miala tego sprzedawczyka przed soba to bym mu to powiedziala!
            > bardzo go cenilam .Od czsu kiedy stal sie poplecznikiem pisu mniej,a juz
            > zupelnie sie skundlil kiedy na pewnej konferencji bral w obrone
            > Ziobre ,mowiac ,ze jedno wystapienie medialne ministra sprawiedliwosci a
            > propo,s lekarza G.nie moze byc przyczyna spadku przeszczepow w kraju.Kto jak
            > kto ale on o tym dorze wie.Lekarze opuscili konferencje.Tak konczy
            > niegdysiejszy autorytet a teraz sprzedawczyk za grosiki,zupelne nic!

Nie slyszalem ze Religa sie ukrywa . Ze nie mozna go spotkac . Co do liczby
            przeszczepow to ciekawostka przyrodnicza bo wyglada na to ze lekarz G byl
            jedynym ktory je wykonywal . Lekarza zamkneli i nikt nie wykonuje przeszczepow
            logiczne ale niestety nieprawdziwe .
            • beatrix16 Re: Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 00:31
              przepraszam ,to ja mam jego szukac ,zeby mu to powiedziec .chlopcze z toba jest
              cos nie tak.Ja nie bede szuakc ministra tylko dlatego ,ze pieprzy glupoty,on
              reprezentuje wladze ,wiec on powiniwn mi odpowiedziec na moje zarzuty,a nie ja
              jego scigac.Masz zle informacje na temat doktora G.Poczytaj jeszcze
              troszeczke ,a potem mozemy porozmawiac:Pozdro!
            • ginger123 Re: Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 00:58
              ty chyba nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi,liczba przeszczepow zmalala
              primo,bo Ziobro oskarzyl lekarza ,secondo lekarze boja sie robic przeszczepy
              majac nad soba noz Ziobry,kata!
              • t324911 Re: Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 01:09
                ginger123 napisała:

> ty chyba nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi,liczba przeszczepow zmalala
                > primo,bo Ziobro oskarzyl lekarza ,secondo lekarze boja sie robic przeszczepy
                > majac nad soba noz Ziobry,kata!

O co on go oskarzyl ?? . O doprowadzenie do smierci pacjenta i 49 zarzutow
                przyjecia kopertki ???. No coz jak jest niewinny to sie wybroni a inni lekarze
                jak sa czysci to nie maja sie czego bac albo niech wykupia stosowne
                ubezpieczenia . Co do samego oskarzenia to sugerujesz ze lekarza nie mozna o
                nic oskarzyc bo jest uczciwy z urzedu ???. Moze jest ponad prawem ???. A moze
                po prostu czas na to aby oczyscic wlasne szeregi z elementow nie przynoszacych
                powodow do dumy i nie miec takich spektakularnych aresztowan .
                • ginger123 Re: Religa ,zeby sie tak skundlic 24.05.07, 01:45
                  wlasnie o to chodzi ,ze minister nie moze wydawac wyrokow przed sadem.Minister
                  zero ma wyimaginowane pretensje do lekarzy na podlozu prywatnym.Taki czlowiek
                  jak Ziobro nigdy ,ale to nigdy nie powinien zostac ministrm sprawiedliwosci i
                  jednoczesnie prokuratorem generalnym ,takze dlatego ,ze nie ma odpowiedniej
                  wiedzy na ten temat i takze doswiadczenia,jednym slowem pumpers ,ktory sie rwie
                  do wladzy,a przy tym ta wladze kompromituje!Jezeli doktor G JEST WINNY
                  KORUPCJI TO POWINIEN ZA TO ODPOWIEDZIEC PRZED SADEM,ale nikt ,ale to nik nie ma
                  prawa nazywac go morderca!
    • gburiaifuria Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem Ka.. 24.05.07, 02:00
      ten rzad jest tak skomuszaly, ze dla niego lekarze to niewolnicza holota, ktora
      nalezy przymusic do pracy za darmo. Lekarze, nie dajcie sie!
      • ginger123 Re: Religa zadowolony ze spotkania z prezydentem 24.05.07, 02:07
        masz racje i od razu w kamasze, tego chcialby ten rzad!
    • odyseja10 No to będę miała jakieś 1260 na rękę... Super!!!!! 24.05.07, 07:54
      Biorąc pod uwagę, że po podwyżce jesiennej na rękę zarabiam obecnie 1100 zł
      (wcześniej 900 zł), to brak mi słów... Niech pan Religa nie pokazuje fałszywego
      obrazu podwyżek podając Centrum Onkologii w Warszawie, gdzie pensje są dużo
      wyższe, ale np Szpital Praski, szpital przy ul. Lindleya, przy ul. Banacha,
      przy ul. Solec, szpital w Międzylesiu - tam pensja młodego lekarza to 900-1100
      zł na rękę...
    • normalny_facet1 On zawsze jest zadowolony... tylko efektów brak 24.05.07, 12:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka