Dodaj do ulubionych

ZUS ściga emerytów

28.05.07, 07:13
Dziwny kraj... ta Polska...
Obserwuj wątek
    • sonda.kosmiczna Gdyby Polakom chciało sie głosowac 28.05.07, 07:14
      to dziadostwo by nie rządziło tym krajem
      • wal.do Re: Gdyby Polakom chciało sie głosowac 28.05.07, 08:23
        sonda.kosmiczna napisała:

> to dziadostwo by nie rządziło tym krajem

Ty chyba faktycznie gdzieś z kosmosu jesteś.
        A na kogo niby mieliby Polacy głosować? Byli już u koryta wszyscy od lewa do prawa i co ekipa, to gorsza. Gdyby komuchy były takie super to by nikt na kaczorów nie głosował, nikt na rząd Buzka nie pluł itd itd itd.
        Nikt sobie nie potrafi (boi się) poradzić z molochami głupoty rządzących i skostnienia jak ZUS czy NFZ. Na co Ty liczysz na PO? Kolejne kombinacje i afery się zaczną. Leć sondo dalej, omijaj Słońce.

A co do tematu artykułu to nie będę się dzielił z Wami opinią bo mi się same ordynarne słowa na usta cisną. Jeszcze bym rządzących obraził i by mnie ścigali ;)
        • trewas A miało byc prawo. I sprawiedliwość. 28.05.07, 08:45
          • arcyfioletowy Re: A miało byc prawo. I sprawiedliwość. 28.05.07, 09:36
            zaorać tą kartoflandię razem z dwoma kurduplami i całą resztą tych pisuarowych przygłupów
            • pawciu2 zlikwidować ZUS? 28.05.07, 09:57
              Skandalem jest, ze Panstwo robi ludziom takie rzeczy. Za bledy panstwa - placic
              powinni obywatele - czyli my, a nie jednostki na ktore wypadlo.
              Bedzie interesowalo nas wtedy, zeby Panstwo nie popelnialo bledow.
              Co to znaczy: nie bedziemy wysylac wiecej, ale to co wyslalismy to juz
              przepadlo. Pomylilismy sie, a kto ucierpial - ten ucierpial. Jesli prawnik
              bierze 60 zl za przeczytanie kazdego z kilkudziesieciu tysiecy swistkow, bo
              moze jeden z nich byc inny - to ja chcetnie za kilkanascie tysiecy ten inny
              znajde.

Oto utopijna propozycja:
              Dlaczego ja - musze placic na emerytory moich rodzicow rozumiem. Panstwo
              zlozylo obietnice - ja ponosze konsekwencje.
              Ale dlaczego moje dzieci beda oplacac emeryture dla mnie? Tego pojac nie moge.
              A jeszcze do tego utrzymuje ZUS - instytucje glupia (w dodatku sam ZUS
              twierdzi, ze za kilka/kilkanascie lat nie bedzie pieniedzy na emerytury i
              zbankrutuje).

Moim zdaniem ZUS nalezy zlikwidowac - na tyle na ile to mozliwe.
              Ubezpieczenie zdrowotne moze przejac NFZ i to co z ZUS zostanie (z tego co wiem
              jest problem, bo ZUS i NFZ maja swoje wlasne listy uprawnionych do leczenia -
              pobierajacych skladki no i wielu chce NFZ zlikwidowac - pewnie dlatego, ze ZUS
              pelni podobne funkcje),

nowych zobowiazan emerytalnych nie tworzyc (kazdy obecnie w wieku 26-ciu lat
              jest w stanie sam sobie uzbierac na emerytue - najwyzej wprowadzic obowiazek
              ubezpieczenia),

a zalegle emerytury wyplacic z podatkow (ewentualnie zwiekszonych).

Ale dlaczego do tego nie dojdzie?
              No bo np problem VAT. Duze koncerny, produkujace w polsce Telewizory,
              Samochody - cala sprzedaz kieruja na zachod. Sprzedaz nie jest wiec obieta
              podatkiem VAT, ktory te koncerny wplacaja na konto Urzedu Skarbowego i po 9-ciu
              miesiacach przetrzymywania - otrzymuja z powrotem. Na zwrocenie uwagi przez
              koncerny, ze nie ma w ogole sensu (po wypelnieniu oswiadczenia) wplacach tych
              pieniedzy na konto US - uprosci to procedure - US odpowiada: nie mozemy,
              poniewaz odsetki od przetrzymywanej kwoty sa na tyle wysokie, ze stanaowia
              powazne zrodlo przychodu (dla Panstwa, czy moze US? Nie jest to jasne).
              Jakkolwiek - pieniadze takie juz przetrzymywane sa bezprawnie - bo sam US
              twierdzi, ze przetrzymuje je tylko i wylacznie dlatego - ze czerpie zysk z
              odsetek. Zysk nalezacy sie wlacicielom pieniedzy (od ktorego tez zaplaciliby
              podatek)

Rozumiem, ze na podobnej zasadzie dziala ZUS.
              • hegemon72 zajebiście!!! mohery same się nacieły 28.05.07, 16:11
                to najpiekniejszy dzien w tej kadencji
            • smieciowekonto Zwykla procedura 28.05.07, 10:01
              Jak ktoś mnie pozwie do sadu o kasę bo coś mu sie przyśniło w Radiu Maryja, a ja mu tej kasy winien nie jestem to chyba mam prawo żeby mi chociaż oddał za prawnika który mnie przed oszołomem bronił, prawda?
              Współczuje emerytom ale takie jest prawo - jak idziesz do sądu musisz sie 2x zastanowić czy wygrasz, czy nie, a jak nie albo sprawa jest niepewna musisz sie liczyc z kosztami sądowymi i procesowymi (swoimi i drugiej strony) ot co.
              bzdurna dyskusja a GW robi widły z igieł. Jeszcze to: proces niejawny, emeryt nie wiedział. Tak jest, takie jest typowe postepowanie (by nie zablokowac totalnie sądu).
              W procesach gosp sąd rozpatruje tylko czy jest np Ywoje zamowienie plus faktura która miałes opłacic. Pozywający (tu ZUS) składa to do sądu, sąd looka i wydaje tzw nakaz płatniczy. i WTEDY dostajesz to do domu i MOŻESZ SIE ODWOLAC, dopiero jak tego nie zrobisz nakaz staje sie prawomocny. No jeszcze raz napisze z igieł widły.
              A może to i nauczy ludzi że mniej pieniactwa a wiecej umiaru a jak chcą już koniecznie sie ganiać po sądach to niech troche poczytają jakie jest prawo (skoro tym orężem chca o coś walczyć). Kropka.
              • man35 Tak na marginesie: czy chleb na Pradze kosztuje 28.05.07, 10:21
                2 złote? Nawet w niezbyt tanim Trójmieście kupuję wciąż za złotówkę w osiedlowej
                piekarni..
                • daniel.jed Re: Tak na marginesie: czy chleb na Pradze kosztu 28.05.07, 10:28
                  Jeżeli prawnik jest na etacie w zusie to jego zasranym obowiązkiem jest
                  czytanie tych pism. Aż się boję składac deklaracje do ZUS żeby nie płacić za
                  przyjęcie. Ale ZUS to same qrwy i złodzieje.
                • lemkos000 Re: Tak na marginesie: czy chleb na Pradze kosztu 28.05.07, 11:24
                  Owszem, chleb w Warszawie kosztuje ok.2zł. No chyba, że gnioty z hipermarketu do
                  niczego nie podobne, to może i złotówkę kosztują.
                • nerhaa Re: Tak na marginesie: czy chleb na Pradze kosztu 28.05.07, 16:20
                  man35 napisał:

> 2 złote? Nawet w niezbyt tanim Trójmieście kupuję wciąż za złotówkę w osiedlowe
                  > j
                  > piekarni..

W mojej zadupiastej wiosce chleb 1,90... więc i tak mało jak 2 złote w Wawie i
                  okolicach..
          • prawdziwek1 Re: A miało byc prawo. I sprawiedliwość. 28.05.07, 11:22
            Widzicie emeryci jaka to sprawiedliwość,odbudowywaliście Polskę ze zgliszcz
            wojennych,Pobudowaliście od podstaw tysiące zakładów przemysłowych które obecni
            medrcy (styropianowcy i solidaruchy) sprzedali za grosze lub pozwolili rozkraść
            i teraz macie zapłatę,rządzący plują na Was,nic się Wam nie należy.A każdy rząd
            z lewa czy z prawa patrzy jak Was oskubać.W tym roku macie waloryzację -MINUS 3
            % (uwzględniając inflacje)-to jest Prawo i Sprawiedliwość.
        • saniba Re: Gdyby Polakom chciało sie głosowac 28.05.07, 11:21
          Mnie także cisną się ordynarne słowa, jak czytam takie artykuły.
          Czy w tym kraju nie ma, do jasnej cholery, ludzi odpowiedzialnych i twardych,
          którzy byliby zdolni do zlikwidowania m.in. ZUS-u, NFZ-u i innych sztucznie
          rozrośniętych, aczkolwiek nie do końca potrzebnych instytucji; ludzi, którzy
          potrafiliby spojrzeć na kraj nie z perspektywy stołka, ale z perspektywy
          faktycznego stanu jakości życia? Niech w końcu dojdą do władzy tacy, którzy
          będą naprawdę potrafili zrobić coś dobrego dla Polski i mam gdzieś czy będą
          prawi, czy lewi czy ze środka - byleby w tym kraju był wreszcie szanowany
          człowiek (obywatel) i jego praca. W końcu miarą bogactwa kraju powinna być
          zamożność jego obywateli!!! Szlag mnie trafia, gdy patrzę na tych matołów
          będących u władzy, którzy pod płaszczykiem "państwa solidarnego" gryzą się o
          władzę i stołki jak wściekłe psy o kość. Mam gdzieś lustracje, agentów,
          szpiegów itp. - ja chcę żyć w normalnym kraju, mieć godziwe zarobki i dobrą
          pracę. W szczęśliwym i bogatym kraju, szczęśliwi są ludzie, a to daje pozytywne
          efekty.
        • nuntaro Re: Gdyby Polakom chciało sie głosowac 28.05.07, 18:09
          "A na kogo niby mieliby Polacy głosować?
          (...)
          Na co Ty liczysz na PO?"
          --
          Fakty PO się swego czasu zająknęło o likwidacji ZUS (w znanej nam formie). Ale
          już na początku lat 90-tych domagała się tego UPR (i stworzenia Funduszu
          Emerytalnego zasilanego ze środków uzyskanych z prywatyzacji, obsługującego
          zobowiązania nie mające dotąd związków ze składkami ZUS). Kłania się więc
          nieznajomość polskiej sceny politycznej przedpiscy...

Co do tematu artykułu: Czy to możliwe aby prawnik ZUS czytający pisma nie był
          jego etatowym pracownikiem? Ma prowizję od pisma?
      • stasi1 Tu kto by rządził w kraju nie ma nic do znaczenia 28.05.07, 08:31
        ZUS ma swoje procedury . Jeśli odejdą od nich to zawsze ktoś może za to beknąć
        • nerhaa Re: Tu kto by rządził w kraju nie ma nic do znacz 28.05.07, 16:23
          stasi1 napisał:

> ZUS ma swoje procedury . Jeśli odejdą od nich to zawsze ktoś może za to beknąć

no pewnie.. ZUS...
          • stasi1 Re: Tu kto by rządził w kraju nie ma nic do znacz 29.05.07, 09:36
            No nie nawet w słusznej sprawie trzeba się trzymać przepisów. Gorzej jak są
            głupie przepisy , to wtedy trzeba je zmienić.

> stasi1 napisał:
            >
            > > ZUS ma swoje procedury . Jeśli odejdą od nich to zawsze ktoś może za to b
            > eknąć
            >
            >
            > no pewnie.. ZUS...
      • nipoch Re: Gdyby Polakom chciało sie głosowac 28.05.07, 16:03
        sonda.kosmiczna napisała:

> to dziadostwo by nie rządziło tym krajem

Prawie wszystkie lajzy juz rzadzily, tylko jeszcze PO dopcha sie do koryta,
        naryje w nim jak kazde poprzednie...wiece, te z Orwella.

Jednak drobiowe rzady zafundowaly nam glownie sciana wschodnia i mochery, wiec
        teraz nie powinny plakac.
        Smutne jest to, ze po tylu latach ciezkiej nie raz pracy, ci ludzie dostaja
        niezle popalic.

I bylo wygrywac wojne?! Mysle, ze nie bylo warto.
        • nerhaa Re: Gdyby Polakom chciało sie głosowac 28.05.07, 16:25
          nipoch napisał:

> sonda.kosmiczna napisała:
          >
          > > to dziadostwo by nie rządziło tym krajem
          >
          > Prawie wszystkie lajzy juz rzadzily, tylko jeszcze PO dopcha sie do koryta,
          > naryje w nim jak kazde poprzednie...wiece, te z Orwella.
          >
          > Jednak drobiowe rzady zafundowaly nam glownie sciana wschodnia i mochery, wiec
          > teraz nie powinny plakac.
          > Smutne jest to, ze po tylu latach ciezkiej nie raz pracy, ci ludzie dostaja
          > niezle popalic.
          >
          > I bylo wygrywac wojne?! Mysle, ze nie bylo warto.

Na dobrą sprawę coś w tym jest :P Byłbym teraz niemcem i miałbym mimo wszystko
          lepiej... A na PO czekam, bo widzę w nich szansę chociaż dla siebie -
          przedsiębiorców - niech chociaż tutaj coś poprawią - niech wezmą ile się da z
          systemu UK - prooooszęęęę....
    • krzych.korab Co na to Tusk,Kaczyńscy i cała prawica.To oni wte- 28.05.07, 07:15
      dy głosowali w parlamęcie.
      • irenuk1 Re: Co na to Tusk,Kaczyńscy i cała prawica.To oni 28.05.07, 07:45
        a emeryci ufundowali konkordat
        "W 1993 r. za rządu Hanny Suchockiej, gdy w państwowej kasie brakowało pieniędzy, parlament obniżył tzw. kwotę bazową, od której naliczano emerytury. Dla 5,3 mln emerytów i rencistów oznaczało to stratę kilkudziesięciu złotych miesięcznie."
        Komentarz: ale za to starczyło na "prezenty" dla kościoła: odszkodowania za przejęte niegdyś przez państwo dobra, na pensje dla katechetów itd.
      • wal.do Re: Co na to Tusk,Kaczyńscy i cała prawica.To oni 28.05.07, 08:24
        krzych.korab napisał:

> dy głosowali w parlamęcie.

A ja miałem wrażenie, że głosowali w parlamENcie...
    • piotr88 Zakład Utylizacji Szmalu 28.05.07, 07:17
      komu urwać łeb gdy przestanie wypłacać świadczenia?
      • wal.do Re: Zakład Utylizacji Szmalu 28.05.07, 08:26
        piotr88 napisał:

> komu urwać łeb gdy przestanie wypłacać świadczenia?

Odpowiedź na to pytanie jest podburzaniem do obalenia siłą istniejącego Państwa :)
    • krzych.korab Nie zapominając o Rokicie.Ważnej postaci rządu 28.05.07, 07:18
      Suchockiej.
    • krzych.korab Czy to nie koalicja rządzi ZUS-em ?. 28.05.07, 07:19
      • krzych.korab Czy Ci prawnicy nie są przypadkiem zatrudniani 28.05.07, 07:21
        z pieniędzy między innymi emeretów ?
    • presentation1 ..Tak to dziala w Europie czy USA......... 28.05.07, 07:25
      Sciga sie do splaty ostatniego Euro czy Dolara.
      • fedorczyk4 Re: ..Tak to dziala w Europie czy USA......... 28.05.07, 07:40
        presentation1 napisał:

> Sciga sie do splaty ostatniego Euro czy Dolara.

Piszesz bzdury. W USA lub Europie urzad ktory nie poinformowalby o
        konsekwencjach finansowych zlozenia pisma, sam ponosil by odpowiedzialnosc.
        • presentation1 Re: ..Tak to dziala w Europie czy USA......... 28.05.07, 07:55
          Zyjesz wiec w innym swiecie a ja wiem jak to dziala.Piszesz glupoty.
          • fedorczyk4 Re: ..Tak to dziala w Europie czy USA......... 28.05.07, 08:04
            presentation1 napisał:

> Zyjesz wiec w innym swiecie a ja wiem jak to dziala.Piszesz glupoty.

Zyje we Francji i w Polsce pol na polod 22 lat, wiec raczej wiem o czym pisze.
            Chyba ze Ty zyjesz w swiecie rownoleglym wirtualnie w ktorym jakis tajemny
            uklad zawlaszczyl wszystkie instytucje.
            • bambooko Re: ..Tak to dziala w Europie czy USA......... 28.05.07, 08:43
              mieszkalem w USA i w Kanadzie i raczej te polskie metody sa z z zycia wziete ale
              za oceanem gdzie ci 1$ urzad nie podaruje.
      • pierot6 presentation1..co ty pieprzysz,śmieciu! 28.05.07, 07:53
        przeczytaj i zrozum kontekst, baranie!
      • wal.do Re: ..Tak to dziala w Europie czy USA......... 28.05.07, 08:27
        presentation1 napisał:

> Sciga sie do splaty ostatniego Euro czy Dolara.

Dokładnie. Niestety. Za każdy nieuzasadniony pozew płaci pozywający.
    • patisson1 Re: ZUS ściga emerytów 28.05.07, 07:28
      Niedługo przestaniemy się domagać swoich praw, pisać pisma do różnych
      instytucji z obawy przed konsekwencjami finansowymi. Gdy ktoś pisze list,
      oczekuje odpowiedzi, a kosztów tej odpowiedzi nie powinno się przerzucać na
      nadawcę, bo to nieelegancko, zwłaszcza,że właśnie tenże nadawca jest
      pokrzywdzony i usiłuje dochodzić swoich praw.Koszty powinien ponieść ZUS.
      • naturelovers Re: ZUS ściga emerytów 28.05.07, 12:52
        Przeczytaj uwzazniej artykul i dopiero komentuj. Emeryci nie pisali LISTOW tylko
        pisali POZWY. Nieznajomosc prawa szkodzi.
    • mal49 Pan Gwiazdowski 28.05.07, 07:39
      mówi sensownie do kamer, ale tutaj wyszło na to, że jest li tylko i wyłącznie
      tubą instytucji, od której pobiera miesięcznie sporą gażę, stając w obronie
      głupoty urzędniczej.
    • chyba_normalny Re: ZUS ściga emerytów 28.05.07, 07:42
      a podobno to my najpierw dawaliśmy im pieniądze na nasze emerytury
    • zibi63 ZUS ściga emerytów 28.05.07, 07:48
      Prawnicy zatrudnieni w ZUS muszą niźle sylabizować jeżeli za przeczytanie kilku
      linijek pisma życzą sobie 60 złotych. Proponuję ZUS-owi zatrudnić tańszych
      prawników to może nasze emerytury byłyby wyższe bo byłoby z czego płacić.
      • ciagciulaciag Emeryci hulaszczym trybem zycia niszcza kraj! 28.05.07, 07:52
      • stasi1 Te koszty to chyba nie tylko są kosztami prawników 28.05.07, 08:39
        ktoś to musiał odebrać, segregować, przesłać do sądu wypisać wniosek o zapłatę.

> Prawnicy zatrudnieni w ZUS muszą niźle sylabizować jeżeli za przeczytanie
        kilku
        >
        > linijek pisma życzą sobie 60 złotych. Proponuję ZUS-owi zatrudnić tańszych
        > prawników to może nasze emerytury byłyby wyższe bo byłoby z czego płacić.
        • zibi63 Re: Te koszty to chyba nie tylko są kosztami praw 28.05.07, 11:27
          Myślę, że te koszta (odbiór, segregowanie czy wypisywanie wniosków)zawarte są w
          ramach normalnych płac pracowników ZUS. Jeżeli nie to jaka jest norma ilości
          pism do ZUS po przekroczeniu której traktowane są one jako źródło dodatkowych
          kosztów. Uważam, że jeżeli prawnicy są zatrudnieni na etatach to również nie są
          to dodatkowe koszta. Oceniam to raczej jako złośliwe, zastraszające emerytów
          działanie władz ZUS aby emeryci wybili sobie z głowy organizowanie takich akcji
          w przyszłości
          • stasi1 Re: Te koszty to chyba nie tylko są kosztami praw 29.05.07, 09:34
            Ale skoro taka akcja i tak nie miała szans przejść to po co robić następna
            taką? Czy nie lepiej wykorzystać czas tych ludzi co się zajmowali tymi
            wnioskami do innej pożytecznej pracy?

> Myślę, że te koszta (odbiór, segregowanie czy wypisywanie wniosków)zawarte są
            w
            >
            > ramach normalnych płac pracowników ZUS. Jeżeli nie to jaka jest norma ilości
            > pism do ZUS po przekroczeniu której traktowane są one jako źródło dodatkowych
            > kosztów. Uważam, że jeżeli prawnicy są zatrudnieni na etatach to również nie

>
            > to dodatkowe koszta. Oceniam to raczej jako złośliwe, zastraszające emerytów
            > działanie władz ZUS aby emeryci wybili sobie z głowy organizowanie takich
            akcji
            >
            > w przyszłości
    • sluchacz3ki ZUS łamie KPA i zastrasza petentów 28.05.07, 07:49
      bap-student.lex.pl/serwis/kodeksy/akty/00.98.1071.htm
      Art. 225. § 1. Nikt nie może być narażony na jakikolwiek uszczerbek lub zarzut z
      powodu złożenia skargi lub wniosku albo z powodu dostarczenia materiału do
      publikacji o znamionach skargi lub wniosku, jeżeli działał w granicach prawem
      dozwolonych.
      § 2. Organy państwowe, organy jednostek samorządu terytorialnego i inne organy
      samorządowe oraz organy organizacji społecznych są obowiązane przeciwdziałać
      hamowaniu krytyki i innym działaniom ograniczającym prawo do składania skarg i
      wniosków lub dostarczania informacji - do publikacji - o znamionach skargi lub
      wniosku.
      • gg92 Re: ZUS łamie KPA i zastrasza petentów 28.05.07, 08:27
        wszystko byłoby ok gdyby nie wyraz "pozew" w tytule.
        • kileryk jeżeli mamy takich studentów 28.05.07, 09:28
          to Panie Boże miej nas w swojej opiece
    • brylant1 Gwiazdowski - chłopie wstyd.... 28.05.07, 07:51
      Miałem ogrom szacunku dla tego gościa słuchają i czytając jego komentarze nt
      gospodarki i rozwiązań ekonomicznych ale to co odwala w ZUS'ie przechodzi
      ludzkie pojęcie!!! Chłop się sprzedał jak tania k... sustemowi który tak usilnie
      krytykował - No cóż panie Gwiazdowski pieniądze nie śmierdzą jak mawiali
      rzymianie...
    • mielis Powinni domagać się opłaty przed przeczytaniem ! 28.05.07, 07:56
      W każdej instytucji wnioski są rozpatrywane po uiszcvzeniu
      opłaty !
      • 1zorro Byla Mafia z Wolomina,Pruszkowa a teraz jest z ZUS 28.05.07, 08:03
        haracze sciagaja lepiej od poprzednikow. Kiedy ten cyrk p.t IV RP sie skonczy?
    • patman ==========Prawo musi być przestrzegane============ 28.05.07, 08:16
      Skoro istnieje taka możliwość, państwo musi dowalić obywatelowi - zgodnie z filozofią J. Kaczyńskiego. Obywatel - twój wróg.
    • mirgrab ZUS ściga emerytów 28.05.07, 08:18
      Złodziejska banda.
    • arahat1 kur.... ten kraj jest chory psychicznie !!!!!!!!!! 28.05.07, 08:19
      jak slucha sie tych przy korycie to nasuwa sie tylko jedno stwierdzeni: czy
      szpitale psychiatryczne urlopuja swoich pacjentow z braku kasy????
      • unijny Re: kur.... ten kraj jest chory psychicznie !!!!! 28.05.07, 10:14
        pieprzony kraj.
    • stasi1 w czasie kiedy była hossa na te zażalenia było 28.05.07, 08:27
      mówione że jest to i tak nie przejdzie, tylko tyle że będą z tego powodu
      dodatkowe koszty. Czy państwa ma za wszystkich płacić tylko dlatego że ktoś
      miał głupia sąsiadkę i dowiedział się że może dodakowe pieniądze dostać?
      • gg92 Re: w czasie kiedy była hossa na te zażalenia był 28.05.07, 08:30
        ludzie nie myślą co wysyłają do urzędu a potem mają pretensje.
        • stasi1 Inna sprawa że na decyzji o przyznaniu wysokości 28.05.07, 08:36
          świadczenia jest napisane że można się odwołać od niej tam gdzieś. Ale chyba
          nie ma nic napisane że nie uzasadniode odwołanie będzie skutkowało poniesieniem
          dodatkowych kosztów.
    • bambooko Czyste metody kanadyjsko-amerykanskie.......... ... 28.05.07, 08:36
      w Europie zachodniej urzedy panstwowe tak nie robia. Ale my zrzynamy wszystko
      zza oceanu.
      • 1zorro ZUSowska Mafia... 28.05.07, 08:41
        a niech ktos jeszcze powie, ze w Polsce nie dziala mafia... Ztrudnili chyba
        najlepszych fachowcow od sciagania haraczy! Chlopaki z Wolomina i Pruszkowa w
        porownaniu z nimi to byly naprawde "cienkie Bolki"!!!
      • smerfula Re: Czyste metody kanadyjsko-amerykanskie........ 28.05.07, 18:12
        bambooko napisał:

> w Europie zachodniej urzedy panstwowe tak nie robia. Ale my zrzynamy wszystko
        > zza oceanu.

Nie przesadzaj.. nie wszystko zrzynamy. jakby zrzynali np system emerytalny to
        by takiego burdelu nie bylo. ludzie by mieli z czego zyc i nie rzucali sie na
        kazda mozliwosc dostania paru groszy jak wyglodniale psy na kosc.

A tak abstrachujac od zagadniej turstycznych. Polacy to dziwny narod. dzielnie
        walcza o niepodleglosc ale jak juz ja maja to nie wiedza co z nia zrobic. i
        odwalaja numery jakich malo.

a blizniacy co zwineli ksiezyc z jednej strony walcza z komunizmem (haha
        smiechu warte..) metoda polowania na czarownice ktore zostalo opatentowane w
        latach 50-tych w Stanach a z drugiej serwuja nam druga Kube ewentualnie
        Bialorus. wszystkie ustawy jakie ostatnio rzad chce przeforsowac tak tracaja
        komunizmem, ze az przyjemnie.
    • adamowski1 ZUS ściga emerytów 28.05.07, 08:41
      Jasne,najprościej pojeżdzić po głowach emerytów,zawsze gdy brakuje kasy po dupie dostają właśnie emeryci i renciści.Nasz "tani rząd" wydaje kupe kasy na nowe samochody,dodatkowe etaty w administracji rządowej dla swoich kolesi,ale na podwyżki dla emerytów jak zwykle forsy brakuje,ciekawe czy któryś z tych baranów wyżyłby za 900 zł miesięcznie.
    • amirez emeryci i złodzieje 28.05.07, 09:14
      Urzędasy w Zus-ie chyba id rana chodzą naćpani. Ich psim obowiązkiem jest
      odpowiadać na każde, nawet najbardziej bzdurne pismo. Za to biorą NASZE!!!
      pieniądze.
      Informacja,i iż brak dobrowolnej opłaty....... jest zastraszaniem i za to idzie
      się do pierdla!
      Jeżeli do mnie wyslecie coś takiego to zgłoszę prokuraturze popełnienie
      przestępstwa.
    • sejlor4 ZłodziejstwoUkladySzantaż 28.05.07, 09:20
      okradają ludzi z ich własnych pieniędzy, wykorzystując do tego sąd. kto wreszcie
      zlikwiduje zus???
    • zoarna ZUS ściga emerytów 28.05.07, 09:23
      Wielka Granda, inaczej tego nie można nazwać!!!!!!!
    • oligatorek1 ZUS ściga emerytów 28.05.07, 09:26
      Ha, ha, ha.!!! Ale jaja. ZUS przeszedł do kontrataku. Skutecznie, jak widać! Z
      drugiej zaś strony nie ma co się śmiać. Znowóż daje znać o sobie totalna
      znieczulica urzędnicza. Ja rozumiem prawo prawem, ale od pewnych kwestii można
      odejść nie omijając prawa. Tylko odrobina dobrej woli i zrozumienia drugiego
      człowieka. No cóż, ZUS już wielokrotnie pokazał kto tu rządzi. Wstyd!!!!!!!
    • uu1 Państwo przyjazne obywatelowi. 28.05.07, 09:30

• albacor Re: Państwo przyjazne obywatelowi. 28.05.07, 09:33
        Brawo, bardzo łatwo temu debilnemu państwu urzędasów scigać emerytów, brawo, o
        taką Polskę walczyli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka