Dodaj do ulubionych

Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont...

29.05.07, 07:58
Biedni ci politycy SLD, sieroty - nie mogą korzystać z konta matek.
Obserwuj wątek
    • cozano Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:03
      Wypowiedzi politykow pisowskich niczym dowcipy "radia erewan". Sa nawet tacy,
      ktorzy traktuja je doslownie.
      • empirio Topniejące konta 29.05.07, 08:08
        Liczne konta lewicy w Szwajcarii po kilku dniach stopniały do jednego konta. Ale
        to pewnie dlatego, że wstrętni komuniści szybko je zlikwidowali.
        • pawciu2 p 29.05.07, 08:38
          wlasciwie jest to konto, nie tyle polityka SLD, co sympatyzujacego z SLD
          Szwajcara Polskiego pochodzenia. Moze nie tyle sypatyzujacego, co takiego co
          uciekl z Polski w latach 80-tych no i wlasciwie to on twierdzil, ze polityka
          socjalna nie jest rzecza zla, ale w socjalistycznym panstwie zyc nie bedzie. No
          wlasciwie to prawie na pewno z SLD by sympatyzowal. Przynajmniej mama tak mowi,
          a jak mama mowi, to lepiej wierzyc bo siup i nie bedzie kieszonkowego.

p
          • navaira :D 29.05.07, 08:54
            Albo mają wspólne, żeby zaoszczędzić :)
            • jaroslaw.kacz "To jest <mlask>, <mlask>, moje konto." 29.05.07, 09:04
              "To jest, <mlask>, <mlask>, moje konto. Bo ja, <mlask>, <mlask>, tak na prawdę
              jestem, <mlask>, <mlask>, komunistą. Chciałbym <mlask>, <mlask>, wsadzać
              przeciwników do więzienia. Dlatego, <mlask>, <mlask>, jestem jak oni i,
              <mlask>, <mlask>, można powiedzieć, że, <mlask>, <mlask>, znaleźliśmy konto
              komucha."
              • seroo1 ABW, CBA, CBŚ - w sumie parę tysięcy chłopa 29.05.07, 09:22
                i może z parę kobitek i znaleeeeeźli... I jeszcze się okaże, że rzeczywiście
                jest to konto, no może nie mamusi Jarusia, ale może starego Giertycha... Wszak
                to komuch całą gębą...i pewnie sam o nim poinformował w ramach szeroko
                rozumianego wazeliniarstwa i poplecznictwa dla synusia-niedojdy.
                • smith_and_wesson A to pewnie konto Urbana... 29.05.07, 09:57
                  :)
                  • piglowacki To o te konto chodzi? 29.05.07, 10:02

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040621/publicystyka/publicystyka_a_9.html

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
                    przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
                    konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
                    hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
                    zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
                    - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)
                    • krasnov Jakie to żałosne… 29.05.07, 10:22
                      Najpierw było mnóstwo kont z nielegelnymi pieniędzmi, teraz już tylko jedno tajne konto, za chwilę okaże się, że to konto jawne, nie polityka z lewicy i nie w Szwajcarii, tylko w Szwajcarii Kaszubskiej.
                      • miranda333 Re: Jakie to żałosne… 29.05.07, 21:25
                        Nie ma kont jawnych,chyba,,ze fundacji.Wszystkie konta w bankach szwajcarskich
                        sa tajne.,wiem bo mam tam swoje konto.Co za brednie opowiadaja ministrowie
                        Kaczorka.
                    • sumienie.lk premier to kłamca i matacz 29.05.07, 10:59
                      nie wie o żadnym takim koncie, ale kto mu udowodni, że nie wie. To po prostu
                      mały kretacz, który robi wszystko, aby zakryć swoją nieudolność w rozwiązywaniu
                      narastających problemów społecznych i gospodarczych.
                      • lefigaro.fr Re: premier to kłamca i matacz 29.05.07, 11:51
                        Zgadzam sie - jak zwykle jego gadka jest w stylu "wiem ale nie powiem".
                        Kaczynscy byli z tego znani, i najwyrazniej ani jemu nic sie nie zmienilo, ani
                        ludzie nie przejrzeli na oczy, zeby go kopnac w ten kaczy zad
                  • koloratura1 Re: A to pewnie konto Urbana... 29.05.07, 10:48
                    Też komuch. Może nie?
            • kijwoko Re: :D 29.05.07, 09:10
              Pamietajcie: brak kont jest najlepszym dowodem, ze takie konta istnieja. A skoro
              jest dowod, to nie jest to najlepsza przeslanka, ze takich dowodow nie ma.
              A co w przypadku gdy istnieje jedno konto? Pewnie nie jest to dowodem, ze takie
              konta nie istnieja. Jak to sie ma do samych dowodow? Ja sie pogubilem...

Jacek Kurski w programie TVN pt "Teraz My": "Brak dowodów jest najlepszą
              przesłanką, ze takie dowody istnieją".
              • konread Re: :D 29.05.07, 10:08
                Czyli jeżeli pan premier nie posiada konta, to też jest najlepszy dowód że takie
                posiada albo nawet i kilka;)
                • ready4freddy Re: :D 29.05.07, 10:54
                  a propos tow. premiera i jego konta - na miejscu kazdego, komu zarzuconoby
                  posiadanie na koncie sum, z ktorych nie moze sie wytlumaczyc, odpowiadalbym "to
                  prowokacja! ktos mi przelal pieniadze, zeby mnie skompromitowac! racje ma tow.
                  Lech..arek, co konta nie posiada!" :)
                  kogo nastepnego wypuszcza na zajaca z kolejna kacza brednia?
        • sumienie.lk Jarosław Kaczyński pozazdrościł zerowemu... 29.05.07, 08:48
          Wszak zerowy znalazł się na czele rankingu polskich cyrkowców, a paranoicznemu
          Jarosławowi Kaczyńskiemu kudy mu do niego. Z punktu widzenia panapremierowych
          omamów taka sytuacja jest nie do przyjęcia i albo zerowego trzeba będzie na
          mordę wywalić (bo jest za dobry na belejakie stanowisko prokuratora nad
          prokuratory) albo samemu postarać się o zmianę wizerunku. A ponieważ zerowego
          nie ma kim zastąpić (na ławce rezerwowych siedzi już tylko Szczypińska, a dalej
          już tylko Hojarska, Begerowa i reszta koalicjantów) to Kaczyński postanowił
          najwidoczniej rozpocząć osry_anie wszystkiego i wszystkich. Wszak, skoro ta
          metoda dała tak dobre rezultaty zerowemu, to i Jarosław Kaczyński cuś z jej
          zastosowania mieć będzie. No i ma: rzucane gów_o w największym stopniu lepi się
          do niego samego. A po Rzeczpospolitej smród się niesie taki, że aż do Hameryki
          dochodzi. Ludziska mają tam radochę z papapremierowych wyczynów, ale i nosami z
          powodu nieznośnego smrodu zaczynają kręcić.
          • krzych.korab Ciekawe że nikt nie szukał kont ludzi z prawicy , 29.05.07, 09:05
            oni też prywatyzowali i dorobili się majątków.
            • krzych.korab Na miejscu ludzi z PO nie byłbym taki spokojny. 29.05.07, 09:06
            • eti.gda Re: Ciekawe że nikt nie szukał kont ludzi z prawi 29.05.07, 10:57
              krzych.korab napisał:

> oni też prywatyzowali i dorobili się majątków.

Ale oni robili to ze słusznych pozycji!
            • a.k.traper Wieksze zagrozenie czują z lewa, musza osłabić 29.05.07, 12:37
              Popularność nowych ruchów kreowanych przez lewice wzrasta, PO załatwia tuz
              przed wyborami, powiedza ze kartki musieli wprowadzic bo nieodpowiedzialna PO
              nie chciała koalicji i dlatego są. Osobiscie na miejscu Tuska za taka reklamę
              wziąłbym Kaczyńskiego za krawat i strzelił w pysk.
          • kolargolo bedzie jak z papierami na Samoobrone 29.05.07, 09:36
            czyli slynna partie zalozona przez SB, ktorej szef zostal mianowany marszalkiem
            sejmu i wicepremierem przez Kaczynskiego. A moze bedzie jak z afera
            billboardowa? Tylko ze Kaczynski boi sie procesu wie nie powie glosno o kogo
            chodzi, bedzie dlugo mowil ze chodzi o "kogos waznego". Potem sprawa sie
            rozmyje i szwajcarskie wyksztalciuchy zablokuja budowe IVRP.
        • takajednaania Re: Topniejące konta 29.05.07, 10:46
          Liczne konta lewicy w Szwajcarii po kilku dniach stopniały do jednego konta. Al
          > e
          > to pewnie dlatego, że wstrętni komuniści szybko je zlikwidowali.
          ====================
          I na dodatek Kaczmarek je widział (?).
          Które konta są jawne a które tajne? I kto o tym decyduje? Kaczmarek? Ziobro?
          Jednym słowem koncert łobuzo - nieudaczników trwa.
        • koham.mihnika to sie nawet za bilet nie zwroci!!! 29.05.07, 14:21
          empirio napisał:

> Liczne konta lewicy w Szwajcarii po kilku dniach stopniały do jednego konta. Al
          > e
          > to pewnie dlatego, że wstrętni komuniści szybko je zlikwidowali.
          >
          • kolter Re: to sie nawet za bilet nie zwroci!!! 29.05.07, 15:19
            koham.mihnika napisał:

> empirio napisał:
            >
            > > Liczne konta lewicy w Szwajcarii po kilku dniach stopniały do jednego kon
            > ta. Al
            > > e
            > > to pewnie dlatego, że wstrętni komuniści szybko je zlikwidowali.
            > >
            Ziobro harcerzyk pojechal do ludzi ktorzy zarobili miliardy na dyskrecji ,
            zeby cos od nich wycyganic , durny onanista
      • jurekpy Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:28
        Dokładnie jak w radiu Erewań : nie jest prawdą,że na placu Czerwonym rozdają
        złote zegarki.Prawdą jest natomiast,że na placu Czerwonym kradną rowery.
        I tak oto w ciągu kilku dni tajne konta,przynajmniej 5,polityków lewicy
        stopniały do jednego .
        Co za szopka !!!
        • a.k.traper "kazda fura gnoju, wywieziona na pole, to powazny 29.05.07, 09:07
          cios dla imperializmu" - to powiedzenie z czasów Gomułki bardzo pasuje do
          strategii PiS. Jak moze byc tajne konto skoro tyle ludzi o nich wie? I kto
          podał numer tego konta, czyzby podsłuch albo podglad, mam wrazenie ze maja
          hopla na punkcie tajemnych wiadomosci.
          • seroo1 Tajne / Poufne / Specjalnego znaczenia 29.05.07, 09:25
            Tak na prawdę to przeżywają "męki młodości". Tamten ustrój na prawdę był dla
            nich, tylko się nie załapali...
            ==========
            a.k.traper napisał:

> cios dla imperializmu" - to powiedzenie z czasów Gomułki bardzo pasuje do
            > strategii PiS. Jak moze byc tajne konto skoro tyle ludzi o nich wie? I kto
            > podał numer tego konta, czyzby podsłuch albo podglad, mam wrazenie ze maja
            > hopla na punkcie tajemnych wiadomosci.
            • fixumdyrdum2 Re: Tajne / Poufne / Specjalnego znaczenia 29.05.07, 10:07
              Oni się PODWÓJNIE nie załapali:
              - po pierwsze jeśli chodzi o styl rządzenia, który by im odpowiadal (to chyba,
              seroo1, miałeś na myśli)
              - po drugie jeśli chodzi o prywatyzację, która była z założenia ROZDAWNICTWEM
              na rzecz tych , którzy potrafią najsprawniej WYRWAĆ swoją część (to miało być
              gwarancją, że kapitał polski nie da się ograbić zagranicznemu)
              Teraz niedojdy grają na nutę: MASZ coś, za co nie zapłaciłeś? To znaczy
              ukradłeś!
              Ale ciekawe, co niedojdy zrobią, jak już odwrócą część decyzji
              rywatyzacyjnych
              : będą musieli jakoś dobrać się do tego majątku, bo przecież prywatyzacja
              jest nadal w założeniach...

Ale na opozycję w PO nie liczmy! Ich algorytm dziłania: na złoś PISowi odmrozić
              uszy sobie i nam wszystkim! Może po wygranych wyborach "gabinet cieni" , czyli
              stronnictwo "pilśniowych kapeluzy" się rozpanoszy, i "premier z Krakowa"
              zacznie odbierać PISowcom ten majątek , co zdążyli przytulić do piersi

seroo1 napisał:

> Tak na prawdę to przeżywają "męki młodości". Tamten ustrój na prawdę był dla
              > nich, tylko się nie załapali...
              > ==========
              > a.k.traper napisał:
              >
              > > cios dla imperializmu" - to powiedzenie z czasów Gomułki bardzo pasuje do
              >
              > > strategii PiS. Jak moze byc tajne konto skoro tyle ludzi o nich wie? I kt
              > o
              > > podał numer tego konta, czyzby podsłuch albo podglad, mam wrazenie ze maj
              > a
              > > hopla na punkcie tajemnych wiadomosci.
          • eti.gda Re: "kazda fura gnoju, wywieziona na pole, to pow 29.05.07, 10:59
            a.k.traper napisał:

> cios dla imperializmu" - to powiedzenie z czasów Gomułki bardzo pasuje do
            > strategii PiS. Jak moze byc tajne konto skoro tyle ludzi o nich wie? I kto
            > podał numer tego konta, czyzby podsłuch albo podglad, mam wrazenie ze maja
            > hopla na punkcie tajemnych wiadomosci.

"- A pan kto?
            - Tajniak!
            - Teraz to już pan jesteś jawniak!"
        • madort Radio Erewań 29.05.07, 12:08
          Z ty radiem to było trochę inaczej. - Czy to prawda, że w Moskwie na Placu
          Czerwonym rozdają rowery? - Tak, to prawda, ale nie rowery tylko mercedesy, i
          nie rozdają tylko kradną.
      • arius5 Aha, dobre. Teraz czekaja, kto sie przyzna. 29.05.07, 08:40
      • magdusr99 jedno kont - problem wagi panstwowej? 29.05.07, 08:43
        jedno konto polityka SLD w Szwajcarii jest problemem godnym premiera i
        prezydenta. Ale strajk lekarzy, nauczycieli, kolejarzy, masowa emigracja,
        zapasc sluzby zdrowia, ceny mieszkan nieosiagalne dla zwyklego obywatela (vide:
        PISowskie obietnice mieszkaniowe), brak autostrad, brak szybkiej kolei to juz
        tematy niegodne naszej wladzy wykonawczej.
        • seroo1 Prowokator się znalazł !!!! 29.05.07, 09:27
          magdusr99 napisał:

> jedno konto polityka SLD w Szwajcarii jest problemem godnym premiera i
          > prezydenta. Ale strajk lekarzy, nauczycieli, kolejarzy, masowa emigracja,
          > zapasc sluzby zdrowia, ceny mieszkan nieosiagalne dla zwyklego obywatela
          (vide:
          >
          > PISowskie obietnice mieszkaniowe), brak autostrad, brak szybkiej kolei to juz
          > tematy niegodne naszej wladzy wykonawczej.
      • kotbusio Od dawna wiadomo o jednym koncie Naumana 29.05.07, 09:08
        Jak mnie pamięć nie myli, to parę lat temu dziennikarze wytropili konto
        Naumanna przy jakiejś firmie w Szwajcarii dostarczającej sprzęt medyczny. Ale
        od tego czasu nic się nie dzieje, Naumanowi nie wytoczono procesu, ani nie
        zdjęto z niego oskarżeń prasowych. Po prostu łatwiej gonić króliczka, aby tylko
        był czerwony lub conajmniej różowy. A potem - jak zabraknie czerwonych -oskarżą
        polityków Platformy Obywatelskiej, no chyba że zmienią barwy polityczne
        na "czarne jest czarne a białe jest białe" czyli przejdą PiS, to wtedy
        będą "cacy". Takie jest prawo i sprawiedliwość w rozumieniu i wykonaniu
        bliźniaków kaczorów.
        • seroo1 No baaa.... 29.05.07, 10:10
          Ty to wiesz, ja to wiem, ale te 16 procent niedorozwiniętego elektoratu, który
          głosował na ten pisdowaty rząd łyknie to jak głodny zieloną kiełbasę i jeszcze
          będzie mlaskać na wzór swego idola...
    • fraglesi67 Co to znaczy ? 29.05.07, 08:03
      Co to znaczy tajne numeryczne konto ?
      Tajne to jakie? Nie wolno sobie założyc konta w szwajcarii?
      • pawciu2 tajne? 29.05.07, 08:46
        Podejrzewam, ze to takie, ktorego wlasciwie to nie ma.

p
        • empirio Ale chyba wszystkie konta są tajne 29.05.07, 08:52
          Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale wydaje mi się, że żaden bank bez nakazu
          prokuratorskiego nie udostępnia danych swoich klientów - numerów konta, stanu
          konta, danych osobowych klienta.
          • kaczynonsens Tajne konta numeryczne zasadniczo bez nazwisk!!! 29.05.07, 09:51
            Tajne numeryczne konta nie sa powiazane zasadniczo z zadnymi danymi osobowymi!
            Ot... numerek i haslo! I dlatego sa tajne! A skoro sa tajne to skad te
            przemadrzale kaczory chca wiedziec do kogo naleza? O pardon... do kogo nalezy
            to konto! Szwajcaria tylko wyrokiem swojego wlasnego sadu moze dac nakaz
            ujawnienia danych. A do tego sa potrzebne powazne przesalanki i dowody (na
            przestepstwo, morderstwo, w wyniku ktorego owe pieniadze trafily na konto), a
            nie "widzimisie" Towarzystwa Wzajemnej Kaczyzacji, ktore chce wmowic, ze czarne
            jest biale...! Ale co bank ma ujawniac skoro konto jest tajne? Numerek poda i
            co dalej...?
          • koloratura1 Re: Ale chyba wszystkie konta są tajne 29.05.07, 12:34
            empirio napisał:

> Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale wydaje mi się, że żaden bank bez nakazu
            > prokuratorskiego nie udostępnia danych swoich klientów - numerów konta, stanu
            > konta, danych osobowych klienta.

A szwajcarski szczególnie.

Przecoeż Ziobro z wycieczki wrócił jak zbity pies z podkulonym ogonem i nawet
            wypierał się, że pojechał do Szwajcarii w sprawie kont.
            >
      • eti.gda Re: Co to znaczy ? 29.05.07, 10:23
        fraglesi67 napisał:

> Co to znaczy tajne numeryczne konto ?
        > Tajne to jakie? Nie wolno sobie założyc konta w szwajcarii?

Każde konto jest "tajne", dopóki sam właściciel go nie ujawni. A czasem musi to
        robić, chociażby dlatego, że umożliwić komuś przelew. A co to
        znaczy "numeryczne"? Każde konto ma numer.
        • lucjan_s Re: Co to znaczy ? 29.05.07, 13:12
          to znaczy, że jak wchodzisz do normalnego banku np. BZWBK i mówisz, "w państwa
          banku konto ma pani Brzęczyszczykiewicz, chciałbym wpłacić na nie pieniądze" to
          wpłacisz je bez problemu, a na potwierdzeniu transakcji będzie nr konta i
          nazwisko pani Brzęczyszczykiewicz. A konto numeryczne to tylko nr konta i
          choćbyś wpłacił tam milion, to na potwierdzeniu będzie tylko nr konta.
    • albrecht_kalb Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:05
      Straśna źaba, jedno konto, olaboga.
      A jesli nawet istnieje, to co? Od kiedy jest to karalne. Boze, jakie te kurduple
      sa zalosne. Jedno konto, wielkie mi mecyje.
      A swoja droga skad Jareczek wie, co to jest konto ?:D:D:D:D
      Mam na to wszystko rzyg estetyczny :(
      • athaualpa Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:15
        Żeby założyć konto trzeba coś na nie wpłacić, a te nieudaczniki, któe nic nie
        potrafią zrobic i zarobić mają tylko własne odchody.
        • pawciu2 tak wiemy.... 29.05.07, 08:48
          jest gorąco.
      • eti.gda Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 10:27
        albrecht_kalb napisał:

> Straśna źaba, jedno konto, olaboga.
        > A jesli nawet istnieje, to co? Od kiedy jest to karalne. Boze, jakie te
        kurdupl
        > e
        > sa zalosne. Jedno konto, wielkie mi mecyje.
        > A swoja droga skad Jareczek wie, co to jest konto ?:D:D:D:D
        > Mam na to wszystko rzyg estetyczny :(

W powszechnym mniemaniu, konto w Szwajcarii mogą mieć tylko przestępcy, zatem
        sam fakt posiadania takiego konta jest już podejrzany. Władza zręcznie
        wykorzystuje powszechną ignorancję naszego narodu w sprawach prawnych i
        finansowych. A ciemny naród wszystko kupuje.

"W co motłoch bez dowodu uwierzył, jakżesz moglibyśmy przy pomocy dowodów
        obalić?" (F. Nietzsche)
    • lernakow Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont.. 29.05.07, 08:08
      Jedno tajne konto polityka lewicy, a konkretnie Jarosława K.
    • delju Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont.. 29.05.07, 08:09
      Tak się państwo kaczorostwo starało i gó.. z tego wyszło.Podobnie będzie z
      pomowieniami gangstera.KICHA JEDNYM SŁOWEM!!!!Dobra rada-weżcie się państwo
      kaczorostwo za zlodziei z Samoobrony.
    • petrucchio Sam fakt posiadania konta w banku... 29.05.07, 08:09
      ... jest już mocno podejrzany. No, chyba, że chodzi o Mamę. Mama ma zawsze rację.
      • jankowski1960 Re: Sam fakt posiadania konta w banku... 29.05.07, 08:10
        kiedy zakonczy sie ten koszmar z pisdowcami?
        • empirio Re: Sam fakt posiadania konta w banku... 29.05.07, 08:13
          jankowski1960 napisał:

> kiedy zakonczy sie ten koszmar z pisdowcami?

Niestety, nieprędko. Elektorat bez dostępu do Internetu kocha ich do szaleństwa.
        • miranda333 Re: Sam fakt posiadania konta w banku... 29.05.07, 21:29
          Koszmar potrwa niedługo,cierpliwości.Jak skończy sie? trudno przewidzieć,ale
          napewno tych ludzi nie bedzie w kolejnym sejmie.
      • finky Re: Sam fakt posiadania konta w banku... 29.05.07, 08:13
        OJEJKU ! Ktoś po siada konto w szwajcarii, ojej ola boga, Matko Opiekunko !
        Ależ oni są beznadziejni...
        • fixumdyrdum2 Prezydent Mościcki... 29.05.07, 09:55
          Podobno przed Wojną opozycja (konkretnie środowiska żydowskie) zarzucała prez.
          Mościckiemu ma konto w Szwajcarii, a PODOBNO polskiemu dygnitarzowi (a może w
          ogóle obywatelowi) nie wolno było.
          Mościcki miał kupę pieniędzy z tytułu wdrażania wynalazku, również i we
          frankach szw., co też mu wytykano (była mowa o niezbyt przejrzystych finansach
          budowy MOŚCIC, co się odbywało za prezydentury Mościckiego).
          O ile mi wiadomo, protesty nic nie dały, nic się nie zmieniło...
    • marian391 Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont.. 29.05.07, 08:10
      Panie doktorze nauk prawnych jeśli ma się dowody to się mówi o nich konkretnie,
      a w przeciwnym przypadku milczy. Ciągły bełkot rządzących, ze coś jest ale bez
      ujawniania konkretów jest karalną próbą szantażu i pomówieniem. O tym wie nawet
      początkujący prawnik. To jest "Dramat w 3 aktach" w wykonaniu PIS z
      zaangażowaniem prokuratury i MSW.
    • kpt.klops A w Polsce istnieje kochanek polityka prawicy 29.05.07, 08:11
      oficjalnie zwalczającego gejów.
    • piwosz8 było wiele jest jedno,człowiek"zwiazany" z lewicą 29.05.07, 08:12
    • palestrina2005 trzeba też prześwietlić "Magistera" Kwacha 29.05.07, 08:12
      i jego rodzinkę - szczególnie po tym co powiedział Oleksy....

Skala korupcji w postkomuchów w III RP jest porażająca...
      • mikolaj.plank Re: trzeba też prześwietlić "Magistera" Kwacha 29.05.07, 08:14
        Plastelino! A czy ty masz konto? czy też trzymasz kasę u mamy ? Gdzie ci pis
        wpłaca honoraria za twe wypociny?
        • empirio Trzeba też prześwietlić palestrinę2005 29.05.07, 09:01
          Jak wszystkich, to wszystkich. Zwłaszcza, że palestrina2005 nie udowodnił do tej
          pory, że niczego nie ukradł (to pisowski model sprawiedliwości).
      • marian391 Re: trzeba też prześwietlić "Magistera" Kwacha 29.05.07, 08:14
        Współczuje.. skala twojego ograniczenia umysłowego jest wprost nie pojęta
      • pierot6 palestrina1.. a twoje powiązania z łajdakami z PIS 29.05.07, 08:17
        Sprawdż, kto napisał "Krzyżacy" ...Podobno było ich dwóch, bliżniaki!
        Prawdopodobnie jeden z nich dyktował,a drugi pisał !!!
      • cozano Re: trzeba też prześwietlić "Magistera" Kwacha 29.05.07, 08:22
        Sam "guru" juz tylko o jednym koncie gledzi, ale jak widac komsomolska gorliwosc
        pisowskich gwardzistow wirtualno-rewolucyjnych zawsze w awangardzie.
      • leszlong Re: trzeba też prześwietlić "Magistera" Kwacha 29.05.07, 08:24
        Porażająca to jest głupota ludzka. Korupcja wśród koalicji jest podobnie duża i
        co? I nic. Ja rozumiem, że dla człowieka który nie posiada konta bankowego,
        każdy kto posiada takowe jest wielce podejrzanym i na pewno jest skorumpowanym
        człowiekiem. Wkrótce premier powie, że posiadanie współmałżonka jest podejrzane
        i świadczy o zboczeniu.
      • purcman1 [...] 29.05.07, 08:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • eti.gda Re: trzeba też prześwietlić "Magistera" Kwacha 29.05.07, 10:29
        palestrina2005 napisał:

> i jego rodzinkę - szczególnie po tym co powiedział Oleksy....
        >
        > Skala korupcji w postkomuchów w III RP jest porażająca...
        >

Ale przecież Oleksy to komuch, a więc genetyczny kłamca. Jakżesz więc mu
        wierzyć?
        • palestrina2005 Alkohol może rozwiązać człowiekowi język... 29.05.07, 11:08
          ... cóż - stara sztuczka - upić kogoś a potem wypytać - dużo ważnych i
          ciekawych rzeczy można się dowiedzieć... Nigdy nie próbowałeś tej metody?
          Polecam....
          • iedsupo to widać po twoich wypocinach... 29.05.07, 11:41
            ...od samego rana pitolisz jak człowiek ciężko zamroczony, niestety, w tym co
            piszesz próżno szukać śladów prawdy czy sensu, więc twoja teoria się nie
            potwierdza.
          • kralik111 Re: Alkohol może rozwiązać człowiekowi język... 29.05.07, 12:34
            palestrina2005 napisał:

> ... cóż - stara sztuczka - upić kogoś a potem wypytać - dużo ważnych i
            > ciekawych rzeczy można się dowiedzieć... Nigdy nie próbowałeś tej metody?
            > Polecam....

O prosze, kolejny esbek na uslugach zlodzieji kaczynskich :)))

co esbeku, ujawniasz smieciu, ze dobrze znane ci sa metody przesluchan SB, w
            1987 roku mialem to nieszczescie byc przesluchiwany przez SB w sprawie mojego
            ojaca, bili mnie po palami po stopach, nerkach, a no koniec przez lejek wlewali
            mi spirytus do gardla.

Widze smieciu esbecki, ze sam wielokrotnie to stosowales, bo znane ci sia te
            metody az nadto dobrze.
            • kolter Re: Alkohol może rozwiązać człowiekowi język... 29.05.07, 12:37
              > palestrina2005 napisał:
              >
              > > ... cóż - stara sztuczka - upić kogoś a potem wypytać - dużo ważnych i
              > > ciekawych rzeczy można się dowiedzieć... Nigdy nie próbowałeś tej metody?
              >
              > > Polecam....
              ty raczej robiles to zeby swoje gejowskie zachcianki spelnic
          • eti.gda Re: Alkohol może rozwiązać człowiekowi język... 30.05.07, 08:47
            palestrina2005 napisał:

> ... cóż - stara sztuczka - upić kogoś a potem wypytać - dużo ważnych i
            > ciekawych rzeczy można się dowiedzieć... Nigdy nie próbowałeś tej metody?
            > Polecam....

To już starożytni Rzymianie mawiali: "In vino veritas".
      • kralik111 Re: trzeba też prześwietlić "Magistera" Kwacha 29.05.07, 12:22
        palestrina2005 napisał:

> i jego rodzinkę - szczególnie po tym co powiedział Oleksy....
        >
        > Skala korupcji w postkomuchów w III RP jest porażająca...

Co ty glupcze PiSdzisz o skali korupcji, popatrz co sie dzieje teraz,
        Samoobrona okrada budzet na potege stosuja mafijny system pobierania haraczu za
        prace, te pieniadze ida z naszych, Polakow podatkow( nie myl PiSdzielcow z
        Polakami), korupcji na taka skale nawet SLD nie wprowadzilo, jestescie
        smierdzacymi zlodziejami i to wszystko na temat PiS i reszty bandy
        kryminalistow.
    • corradocatani czy posiadanie konta to przestępstwo? 29.05.07, 08:14
      Miliony ludzi na całym świeci zakłada konta w bankach szwajcarskich, czy to
      znaczy że są przestępcami?
    • vanilla.dream Zdaje się, że konto wolno mieć 29.05.07, 08:16
      Kaczyzm winien chełpić się sukcesem, udowodniwszy pranie kasy lub lewe
      transakcje na takim rachunku. Jak na razie mamy wielkie aj-waj, bo jakiś polityk
      miał konto...
      • pierot6 Kaczyński, jak Ziobro..kłamstwa, pomówienia... 29.05.07, 08:19
        żadnych faktów, dowodów....

taka gmina....
    • 52b1 Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont.. 29.05.07, 08:22
      Kazdy mowi co innego- premier 1 konto, ziobro teraz udaje greka, ze nic nie
      wie, kaczmarek mowil o wielu politykach SLD- jak zwykle niesprawdzone
      informacje i zwykle klamstwa.
    • honkers Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont.. 29.05.07, 08:23
      Przyznam sie iż jestem rozczarowany. Liczyłem na to iż połowa działaczy SLD
      pójdzie siedzieć a tu taka bryndza... Mam nadzieję iż pan premier za tak słabe
      wniki w śledztwie, osoby odpowiedzialne odpowiednio podsumuje.
    • hummer Wszystko jasne - to konto Kaczyńskiego 29.05.07, 08:23
      Stąd wie on o tym TAJNYM koncie numerycznym. :)
    • petrucchio Sprechen Sie Schwyzerdütsch? 29.05.07, 08:25
      rydzyk_fizyk napisał:

"W ubiegłym tygodniu w Szwajcarii przebywał minister sprawiedliwości Zbigniew
      Ziobro, który rozmawiał z przedstawicielami tamtejszych władz o szwajcarskich
      kontach polskich polityków."

Łatwo się domyślić, co usłyszał. Jak jest w dialekcie szwajcarskim "Spieprzaj,
      dziadu"?
      • igraszka Re: Sprechen Sie Schwyzerdütsch? 29.05.07, 08:35
        Zapewne coś w stylu "fak ju madafaka" ;)
      • eti.gda Re: Sprechen Sie Schwyzerdütsch? 29.05.07, 10:34
        petrucchio napisał:

> rydzyk_fizyk napisał:
        >
        > "W ubiegłym tygodniu w Szwajcarii przebywał minister sprawiedliwości Zbigniew
        > Ziobro, który rozmawiał z przedstawicielami tamtejszych władz o szwajcarskich
        > kontach polskich polityków."
        >
        > Łatwo się domyślić, co usłyszał. Jak jest w dialekcie szwajcarskim "Spieprzaj,
        > dziadu"?

jak jest w Schwyzerduetch, to nie wiem, ale w ogólnym języku niemieckim chyba
        "Raus, du verfluchte Bettel!?"
    • szatan33 Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont.. 29.05.07, 08:26
      A kaczmarek widział to konto. W IVRP wszystko jest porypane. Wśród teletubisiów
      jest gej, kaczmarek widział konto, wszędzie są spiski, strajki napewno są
      kierowane przez opozycję choć nie ma na to dowodów. I nikt nas nie przekona, że
      białe jest białe, a czarne jest czarne.
      I na poważnie. Pokażcie mi bank szwajcarski, który takiemu dupkowi pokaże konto.
      • oblesnik Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 09:23
        Putanie za 100 punktow: jak wyglada konto?
        • miroslawa_potrzeba Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 13:11
          ach ta fatalna dykcja i wymowa "bezzebna", to jasne ze widzial kąt
          ;-D
      • eti.gda Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 10:36
        szatan33 napisała:

> A kaczmarek widział to konto. W IVRP wszystko jest porypane. Wśród
        teletubisiów
        >
        > jest gej, kaczmarek widział konto, wszędzie są spiski, strajki napewno są
        > kierowane przez opozycję choć nie ma na to dowodów. I nikt nas nie przekona,
        że
        >
        > białe jest białe, a czarne jest czarne.
        > I na poważnie. Pokażcie mi bank szwajcarski, który takiemu dupkowi pokaże
        konto
        > .
        Takiemu dupkowi to nie pokaże konta nawet bank włoski ani ruski.

"A więc to jest ta nowa epoka? I takie kreatury płodzi?" (cesarz Franciszek
        Józef)
        • mark.parker Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 18:56
          eti.gda napisał:

> szatan33 napisała:
          >
          > > I na poważnie. Pokażcie mi bank szwajcarski, który takiemu dupkowi pokaże
          >
          > konto
          > > .
          > Takiemu dupkowi to nie pokaże konta nawet bank włoski ani ruski.

Szwajcarzy postawili zero do kąta, a że nie mógł stać we wszystkich czterech na
          raz, zamajaczył o jednym koncie, analfabeta. Odwrócony nosem do ściany nie
          widział, jak Szwajcarzy, ludzie skądinąd poważni, pokładają się ze śmiechu.
          Odtąd będzie się mówiło: Cztery kąty, zero piąty.
    • hagaw2 Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne kont.. 29.05.07, 08:27
      on wie boi odsetki wpływają na konto mamusi. A to podobnierz ja jestem świr
      • albacor Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:30
        I zgodnie z pisdzielskim rozumieniem świata - brak kont będzie świadczył o ich
        istnieniu w przeszlości i suoerszybkiej likwidacji. Teraz minister Zero zapewne
        zacznie jeździć na Bahamy w ich poszukiwaniu..
    • jotelbe Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:29
      panie premierze o kontach słyszymy już od
      pana i pańskich podwładnych już od dwóch,
      bodajże, lat.I nic.
      Jest takie chińskie powiedzenie: jeżeli coś mi
      powiesz raz - uwierzę, jeżeli powiesz to drugi
      raz - zacznę wątpić, a jeżeli powiesz to trzeci
      raz - powiem ci w oczy, że kłamiesz.
      • pierot6 A ten mały,gruby..tylko kłamstwa i pomówienia ! 29.05.07, 08:31
        ten typ tak ma!
        • jama314 A "co ma" taki nienawistnik wieloksywkowy jak Ty 29.05.07, 12:14
          Pomyśl czasem o sobie trochę tadziu ja za Ciebie tego nie zrobię. Jak by nie
          zakrywać, to te diabelskie różki zawsze wystają...
    • venus99 Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:31
      Polską rządzą durnie.ale dlaczego aż tacy??
    • igraszka Re: Premier: W Szwajcarii istnieje jedno tajne ko 29.05.07, 08:32
      Kiedy wymiar sprawiedliwości prześwietli majątki Rydzyka i Jankowskiego?? Bo to
      mnie o wiele bardziej akurat interesuje...
    • kazik_b4 debil Kaczynski wybelkotal ... 29.05.07, 08:35
      Powiedzial "istnieje jedno tajne konto polityka zwiazanego z lewica" - nie
      powiedzial czyje, bo jakie to ma znaczenie? Zreszta to co powiedzial, wcale nie
      musi odpowiadac jakimkolwiek realiom, ale w ten "sposob" rzucil podejrzenie na
      kazdego polityka lewicy ... czyli cala lewice! I o to mu chodzilo!!
      Jaka wartosc informacyjna ma oswiadczenie debila Kaczynskiego? ... Zadna!!
      Chodzilo tylko o pomowienie lewicy i wsparcie wczesniejszych oswiadczen
      Kaczmarka i Ziobry!
      To sa "metody" rzadzenia i utrzymania sie przy wladzy PiS ... i ten rzad
      miernot, dyletantow, amatorow, ignorantow, bez skrupupow i konsekwentnie je
      stosuje!
      Przerazajaca farsa trwa, a holota rzadzaca "bawi sie" w najlepsze...
      Jak dlugo jeszcze?!
      Spieprzac dziady!!!
    • omcrew ooo teraz to juz tylko jeden 29.05.07, 08:38
      w jakis cudowny sposob z "politykow" zrobil sie "jeden polityk"
      niedlugo bedzie to tylko "osoba zwiazana z politykiem"
      a potem bedzie jak z bilboardami
      okaze sie ze to mamusia kaczynskich ma konto w szwajcari
      wkoncu pan prezydent tez jest powiazany z SLD dzieki swojej coreczce:)
      • albacor Re: ooo teraz to juz tylko jeden 29.05.07, 08:40
        I zgodnie z pisdzielskim rozumieniem świata - brak kont będzie świadczył o ich
        istnieniu w przeszlości i suoerszybkiej likwidacji. Teraz minister Zero zapewne
        zacznie jeździć na Bahamy w ich poszukiwaniu..
        • omcrew Re: ooo teraz to juz tylko jeden 29.05.07, 08:45
          nie nie, najpierw oglosi ze sa konta na kajmanach i bahamach
          a moze tez na bali, a dopiero potem pojedzie na wycieczke:)
    • grafpit Już tylko jeden? 29.05.07, 08:42
      Już tylko jeden polityk i to do tego tylko powiązany. Jutro się okaże, że
      powiązany znaczy widziano go w teatrze na tym samym przedstawieniu co Siwca,
      wprawdzie przedstawienie to same ale aie Siwiec był w Poniedziałek a ten w
      Piątek - no ale jest. Co za zakłamane mędy. Czasem na to patrzę i sobie myślę
      że naprawdę trzeba mieć twardą skorupę by być politykiem, siada taki Kaczyński
      przed kamerami i robi sobie z gęby szmatę. I tak jeden miesiąc, drugi, dwa lata
      i ciągle może patrzeć na swoją gębę w lustrze. Podziwiam - z lekką nutką
      obrzydzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka