Dodaj do ulubionych

Lekarze blokują drogi

01.06.07, 09:50
lekarze jestśmy z wami :)
Obserwuj wątek
    • heraldek Chirurdzy skalpelami beda tnac opony.... 01.06.07, 09:55
      ...bez znieczulenia.......
      • ergo12 Re: Chirurdzy skalpelami beda tnac opony.... 01.06.07, 10:01
        Nie ma czego sie śmiać sprawa jest bardzo poważna!
        • t_o_l_a lekarskie rządania to komunizm w czystym wydaniu 01.06.07, 10:10
          Dać podwyzki lekarzom pracującym w szpitalach, ale pod warunkiem ze jest to
          jedyne miejsce pracy i TYLKO w szpitalach w których nie ma długów.

Za łapówke i manipulacje w listach oczekujących na operację wysokie i
          dotkliwe kary podobnie jak za spieprzenie zabiegu. Lekarz płaci sam
          odszkodowania a nie podatnik.

Ządania lekarzy po 5 000 dla stazysty po 7000 dla specjalisty to czysty
          komunizm, wszystkim po równo micha zupy to już przerabialiśmy. Nowoczesny
          system wynagrodzień powinien uwzgledniać wiele czynników fachowość, opinie
          pacjentów, doswiadczenie, zaangażowanie w pracę szpitala itd. Dobry lekarz
          zarabia godziwie zły nie.

Prywatne lekarskie praktyki opodatkowac bo teraz płacą śmieszne pieniądze
          nie więcej niz biedny szewc. A co niech będą solidarni i dorzucą na podwyzki
          dla swoich kolegów.

Prywatyzaja jest najlepszym rozwiazaniem, ale nie prywatyzacja taka, zeby za
          symboliczna zlotówkę oddawac szpitale z aparatura konowałom.

zresztą szpitale i aparatura są już i tak ich własnością prywatyzacja
          dokonala się sama. To oni dysponują sprzetem itd dla znajomych i rodzinki
          zawsze są wolne miejsca i terminy.
          • ergo12 Re: lekarskie rządania to komunizm w czystym wyda 01.06.07, 10:11
            Przecież lekarze chcą reform!
            • t_o_l_a Re: lekarskie rządania to komunizm w czystym wyda 01.06.07, 10:15
              Czy reformą nazywasz 7 000 zł dla kazdego po równo to jest komuna w czystym
              wydaniu a nie reformy to jest analfabetyzm ekonomiczny
              Religa tez chce reform :o))))))))))))
              • ergo12 Re: lekarskie rządania to komunizm w czystym wyda 01.06.07, 10:17
                Tak, 7000tys jest do zaakceptowania, pod warunkiem że nastąpią glębokie
                strukturalne reformy slużby zdrowia!
                • t_o_l_a reformy tak 01.06.07, 10:20
                  a czy w zakresie tej twojej reformy mieszcza się moje pomysły które
                  przedstawiłam powyzej

Czy tylko urawniłowka wszystkim po równo, czyli po 7 000 zł i nadal łapówki i
                  korupcja i handel terminami
                  • koham.mihnika to znaczy 7000 minimum!! 01.06.07, 10:21

• ergo12 Re: reformy tak/ urawnilowka nie! 01.06.07, 10:22
                    Też tak myślę!
                    • t_o_l_a [...] 01.06.07, 10:25
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • alejajaniemaco To co lekarze wyprawiaja pzehodzi wszelkie pojecie 01.06.07, 11:11
                        A teraz w dodatku poniza sie do poziomu rolnika i zaczna blokowac drogi. Mysle
                        ze premier Lepper powinien oskarzyc ich o naruszenie praw do wlasnosci
                        intelektualnej jaka jest ten pomysl.
                    • almagus Re: reformy tak/ Teletubisię widzi misię! 01.06.07, 15:21
                      Teletubisię widzi misię!

Z czerwoną torebką wyjdę na ulicę,
                      jak będzie trzeba za giwerę chwycę.
                      Nad mym zdrowiem łopocą anioła skrzydła.
                      Przyparafialna Polska tak mnie obrzydła.
                      Rząd się spasł, ma wszystko i darmo się leczy,
                      na mnie oszczędza, poleca klechy pieczy!
                      Weźmie on składki, da na zdrowia intencję,
                      wyda na maryjnych przekazów potencję.
                      Księżulo chętny brać dużo za pogrzeby,
                      wiadomo pasibrzuch ma boskie potrzeby.
                      KRUSu nie ruszy z woli seksdoktora,
                      niech robi z biurew wszędzie dyrektora.
                      Pacjent uzupełni lekarza dochody,
                      w szpitalu podadzą mu święconej wody.
                      Zróbmy blokadę, że żaden dziany lepper,
                      Wszechpolak, polityczny rydzolucyfer
                      i prawie sprawiedliwy się nie prześliźnie,
                      raczej jak Kossakowski za to zawiśnie.
                      Sqrwysynom dość demolki demokracji,
                      tej politycznej Maryjnej adoracji.
                      Najpierw z Mazowieckiego zrobili Żyda,
                      wojna na górze, bo teczka ich się wyda.
                      Fałszywe teczki mają tylko „kaczory”,
                      klechy, naziści, głoszą to na nieszpory.
                      Swoje teczki dla władzy popalili,
                      eSBe haki czy nas mają za debili?
                      Dlatego sqrwysynom wystawiam rachunek,
                      na blokadę debili - głoszę werbunek!
                      Niech nazikatolicjant się nie prześliźnie,
                      choćbym miał, mieć potem bliznę na bliźnie.
                      Szukają nawet haków w teletubisiach,
                      jak chcesz wyjaśnień, oczka mają w niebiesiach.
                      Czy Pinokio to jest dla nich wibrator,
                      a zajac zasuwa wilka jak traktor?
                      Jeszcze do tego Żwirek Muchomorek,
                      a jako alibi z Balbiną kaczorek?
                      Wam qrwa pieniądze dają zbyt leciutko,
                      ludzie zrzutkę, baba wam da udko.
                      Mącicie w tym mym kraju jak bolszewiki,
                      że Polak zasuwa jakby nieuk dziki,
                      na plantacjach Leppa wiecznie obszarpany,
                      mówicie mnie, że naród my wybrany!
                      Wy Wszechbolszewiki, zdrajcy watykańskie,
                      przejrzałem wasze ohydne chucie drańskie,
                      upcham tyle haków w torebkę czerwoną,
                      że Kuśki zobaczę minę zieloną,
                      tego co weźmie, to zawsze popsuje,
                      parakartofla co asymiluje,
                      moje podatki oraz Unijne dotacje
                      na etaty, grzyba i seksaberacje.
                      Więc Tusku, Kaliszu, Palikocie,
                      za jaja ich, na sztachety w płocie.
                      Dopóki oni nie spalą nas na stosie,
                      nie synatomowym, lecz głupim donosie.
              • anka5515 Re: lekarskie rządania to komunizm w czystym wyda 01.06.07, 12:36
                Ależ nikt nie mówi, że musi być równo. To jest minimum 5000.
                • t_o_l_a alez ankaa 01.06.07, 12:38
                  zlemu lekarzowi inaczej opie..czowi nie zaplacilabym nawet 1 zł. Co tzn to
                  jest minimum to od dzis mamy nowy kapitalizm płacimy za ukończenie studiów
                  lekarskich czy za leczenie dobre leczenie.
          • koham.mihnika nie bede cytowac twoich wypocin, ale zadania 01.06.07, 10:19
            lekarzy nie sa czystym komunizmem. Lekarze domagaja sie wlasciwych to znaczy
            wyzszych wynagrodzen, ktore sa odpowiednie do ich wyksztalcenia,
            odpowiedzialnosci. To niskie zarobki zmuszaja do brania lapowek. Na Zachodzie,
            gdzie lekarze sa odpowiednio wynagradzani, takie zjawisko nie istnieje. Polscy
            lekarze w Sydney lapowek nie biora. Rzadowa stawka za krotka porade lekarska to
            30 dolarow, dluzsza - wiecej. I wtedy rozliczaja sie bezposrednio z Medicare.
            jesli chca, to moga liczyc dowolna stawke, ktora zaplaci pacjent, ktoremu rzad
            zwroci stawke zryczaltowana. jakos to funkcjonuje.

Mlodziez dorabiajaca sobie w sklepach czy kawiarniach dostaje 10 dolarow na
            godzine, dobry technik moze miec nawet 30-40, a inzynierowie 50 wzwyz. O ile sa
            na etacie, pracujacy prywatnie licza po 150-200. Podobnie lekarze specjalisci.
            • fixumdyrdum2 Wykształceie, dostojnośc ? Skuteczność pracy!! 01.06.07, 11:32
              Niech nasze cudowne dzieci medycyny najpierw zaczną pracować, jak się pracuje w
              Anglii, czy Danii, a potem wyciągają łapę!
              Chcą, żeby im płacić za to, że łaskawie wezmą udział w obchodzie, a potem
              godzinka i spieprzyć do domu, albo na drugą posadkę . Czas potrójnie płacony
              to norma. Z łaski zapisuja na zabiegi. Kolejki jak cholera, a sprzęt
              niewykorzystany.

Teraz powinni się wdrapywać na drzewa, i tam nocowaś przykuci do głęzi
              koham.mihnika napisał:

> lekarzy nie sa czystym komunizmem. Lekarze domagaja sie wlasciwych to znaczy
              > wyzszych wynagrodzen, ktore sa odpowiednie do ich wyksztalcenia,
              > odpowiedzialnosci. To niskie zarobki zmuszaja do brania lapowek. Na Zachodzie,
              > gdzie lekarze sa odpowiednio wynagradzani, takie zjawisko nie istnieje. Polscy
              > lekarze w Sydney lapowek nie biora. Rzadowa stawka za krotka porade lekarska
              to
              > 30 dolarow, dluzsza - wiecej. I wtedy rozliczaja sie bezposrednio z Medicare.
              > jesli chca, to moga liczyc dowolna stawke, ktora zaplaci pacjent, ktoremu rzad
              > zwroci stawke zryczaltowana. jakos to funkcjonuje.
              >
              > Mlodziez dorabiajaca sobie w sklepach czy kawiarniach dostaje 10 dolarow na
              > godzine, dobry technik moze miec nawet 30-40, a inzynierowie 50 wzwyz. O ile
              sa
              > na etacie, pracujacy prywatnie licza po 150-200. Podobnie lekarze specjalisci.

• anka5515 Re: Wykształceie, dostojnośc ? Skuteczność pracy! 01.06.07, 12:38
                Kolejki i niewykorzystany sprzęt nie są z powodu niechęci lekarzy do pracy. To
                NFZ nie pozwala przyjąć więcej osób.
                • t_o_l_a sa szpitale radzace sobie z tym 01.06.07, 12:40
                  czas skończyc ze stereotypem czy się lezy czy się siedzi 5000 sie nalezy
    • jona12 warszawiacy i nie tylko wyjdzmy wszyscy -wspierajm 01.06.07, 09:55
      to chodzi o nasze zycie ,kaczory i ich przydupasy zyja i lecza sie godnie za
      nasze pieniadze.zablokujmy dostep leperowi do lekarzy niech rolnicy tez
      milionerzy placa .emeryt za tych burlakow PLACI.Dosc tego wszyscy wyjdzmy na
      ulice dosc klamst wyzysku narodu oszustw kaczynskich.Przyjrzyjcie sie gebom
      kaczynskich gosiewskich jak wygladaja peka im skora na twarzy za nasze
      pieniadze Z L O D Z I E J E POD SAD NARODOWY
      • ergo12 Re: warszawiacy i nie tylko wyjdzmy wszyscy -wspi 01.06.07, 10:00
        Chętnie!!!Kiedy i gdzie? Mieszkam w Wawie!
        • t_o_l_a Na barykady durny polski narodku 01.06.07, 10:13
          a jak przyjdzie się leczyć to połozą Was na korytarzu

A swoją drogą skąd my znamy te hasełka BARYKADY juz były. Podziwiam upór z
          jakim przeciwnicy kaczek działają 2 lata i jeszcze jacy pełni werwy i pomysłów
          • ergo12 Re: Na barykady durny polski narodku 01.06.07, 10:14
            Tak na barykady, aż zmieciemy ten kaczy rząd!
            • t_o_l_a a moze prosciej bedzie płacić lekarzom z własnej 01.06.07, 10:29
              kieszeni
    • ergo12 Lekarze jesteśmy z Wami!!!!!! 01.06.07, 09:59
      Niech Kaczyzm zdechnie!!!
    • pekolcja Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:06
      Lekarze niczym pieniacz Lepper, teraz pokazaliście swoje najprawdziwsze
      zachłanne oblicze.
      • raveness1 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:44
        Dokladnie. Leperowskie metody nacisku, w calym swoim prymitywizmie, odslaniaja
        teraz wasza kulture osobista.
        Co tez te nigdy nie nasycone chciejstwo potrafi zrobic z ludzka godnoscia i
        charakterem...?
    • alz777 popieram 01.06.07, 10:06
      walczcie, aż do zwyciestwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • koham.mihnika popieram - a mieszkancy miasta powinni poprzez swo 01.06.07, 10:11
        ja obecnosc w poblizu miejsc protestu dac wyraz poparcia dla lekarzy. Mozei
        pielegniarki zrozumieja, z e tylko solidarne postepowanie zmusi ten barani rzad
        do spelnienia swoich podstawowych obowiazkow.

Zrobic porzadek z KRUSem i wyrownac lekarzom oraz pielegniarkom.
    • mangold Na melodię Mazurka Dąbrowskiego..1,2,3 01.06.07, 10:11
      Dał nam przykład Andrzej Lepper jak blokować mamy...lalala
    • kornaccy A ja mam takie zdanie 01.06.07, 10:17
      Popieracie takie żądania grupy zawodowej, która trzepie kasę na gabinetach
      prywatnych? Popieracie, a się nie zastanowicie. Aby dostać się do lekarza trzeba
      być w kolejce, bo są limity. NFZ czyszczony ich podwyżkami bez przerwy. Chcesz
      zrobić badania w ramach ubezpieczenia? W kolejkę na pół roku!!! Chcesz
      szybciej? Idź do tych oferm prywatnie. O 15 zamykają przychodnie i idą do
      gabinetów prywatnych. A tam kolejka 20 osób, gdzie każdy zostawi za wizytę
      MINIMUM 50 zł w zależności od miasta. Nieźle się im powodzi, prawda? Ale mimo to
      krzyczą, że mają 1600 brutto. Pięknym pomysłem jest wprowadzenie kas fiskalnych
      w gabinetach!!!!!!A pacjentom możliwość odliczania od podatku kosztów
      poniesionych na leczenie. Wtedy żaden lekarzyna nie będzie zaniżał liczby
      pacjentów. Bo każdy mając możliwość odliczenia poprosi lekarzynę o fakturę.
      Oni naprawdę podchodzą do pacjenta automatycznie i ogólnie. Policjant lub inna
      grupa zawodowa coś spieprzy to ma dyscyplinarkę i bezrobocie, a oni jak coś
      spieprzą to biorą się za kolejnego pacjenta. Badanie - osłuchanie stetoskopem i
      zajrzenie do gardła - za to chcą dostawać 5000. A jak już człowiek ma problem ze
      zdrowiem - sam szuka info o chorobie w internecie i potem wiedząc o niej
      sugeruje lekarzowi leczenie. Tak miałem za każdym razem z dzieckiem. Gdybym sam
      nie wymusił na tych debilach endoskopii u dziecka to dziecko udusiłoby mi się w
      nocy podczas snu. Dosłowni9e krzykiem wymusiłem, bo grono oferm medycznych
      mówiło, że nie trzeba endoskopii. Po zabiegu łby zwiesili i przeprosili.
      Cwaniaki. Innym razem dziecko miało czerwone gardło, bo wymiotowało. Te pajace
      nakazali szpikowanie dziecka antybiotykiem, bo według nich miało zapalenie
      gardła. Tydzień szpikowali mojego syna antybiotykiem 2 razy dziennie
      (zastrzyki). Dziecko miało wtedy pół roku. Jednym słowem - OFERMY. Lekarzy,
      którzy naprawdę mają wiedzę medyczną z prawdziwego zdarzenia jest 10%. Reszta to
      "przypadki". Strażak zarabia jeszcze mniej od policjanta. Słyszeliście aby
      strajkowali? Albo sami policjanci? Bo im nie wolno. W ustawie o policji jest
      zapisany zakaz strajku. Nie mogą sobie pozwolić na zaprzestanie pracy w służbie
      społeczeństwu. A lekarzyny? W dupie to mają. Idziesz do nich podczas strajku to
      słyszysz, że pomagają tylko zagrożonym... A przysięga, którą składali??? Cienka
      ta wasza wiedza medyczna. Książki nie wystarczą...
      • ergo12 Re: A ja mam takie zdanie 01.06.07, 10:18
        Ale to jest także walka o glebokie reformy strukturalne slużby zdrowia!
      • rtg Re: A ja mam takie zdanie 01.06.07, 10:26
        durnoty piszesz. Otworz w tym chorym kraiku rzadzonym przez gamoni prywtny
        interes i trzep kasę jak inni i wystarczy Ci na prywatny gabinet lekarski w
        razie utraty zdrowia. Nie pisz farmazonów o których tylko słyszałeś i to od
        opowiadaczy snów.
      • przedsesja Re: A ja mam takie zdanie 01.06.07, 11:20
        lekarz nie pójdzie na wcześniejszą emeryturę po 15 latach pracy, tak jak
        policjant czy inny mundurowy, nie ma także innych przywilejów ...
      • anka5515 Re: A ja mam takie zdanie 01.06.07, 12:42
        To po co chodzisz do takich lekarzy? A niech sobie strajkują!
    • patman Racja racją, ale bez przesady 01.06.07, 10:18
      To, że ktoś ma rację, nie uprawnia go do sabotowania innych. Rolnik (Lepper), górnik, lekarz czy ktokolwiek inny nie ma prawa blokować drogi. Są metody przewidziane prawem, aby wyrazić swoje niezadowolenie na ulicach, i tego należy się trzymać.
      • jerzy_w11 Re: Racja racją, ale bez przesady 01.06.07, 10:30
        patman napisał:

> To, że ktoś ma rację, nie uprawnia go do sabotowania innych. Rolnik (Lepper),
        > órnik, lekarz czy ktokolwiek inny nie ma prawa blokować drogi. Są metody
        > dziane prawem, aby wyrazić swoje niezadowolenie na ulicach, i tego należy się
        > rzymać.

Człowieku! Toż to najlepszy sposób, żeby zostać premierem (Lepper) i wywalczyć
        emeryturę (górnik).
    • w_u_j_e_k Lekarze jestem z Wami 01.06.07, 10:18
      Wasz strajk jest dla mnie zrozumiały i oczywisty. Popieram Was, nie dajcie się.
      • pigwalion Re: Lekarze jestem z Wami 01.06.07, 10:21
        Trzymam za was mocno kciuki. NIE dajcie sie zastraszyc. NIech ten kaczy
        rzad wreszcie zacznie dzilac i wprowadzi realne reformy i godziwe zarobki
        dla was. !!!!!!!!! Jestem z wami.

• trv Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:20
      A może lekarze skoro chcą podwyżek to niech najpierw zwiększą jakość pracy?
      Jakieś dwa miesiące temu miałem nieprzyjemność być hospitalizowany w związku z
      drobnym zabiegiem chirurgicznym - to co wyrabiał personel to istna kpina - od
      niemiłych pielęgniarek nie potrafiących odpowiedzieć na najprostsze pytanie, po
      lekarzy notorycznie się spóźniających i przeciągających wszystko, byleby tylko
      jedną czynność robić jak najdłużej. No przepraszam, ale jak ja bym tak pracował,
      to bym już dawno wyleciał, a oni jeszcze podwyżek chcą. Paranoja jakaś.

PS. Najlepsze było to, że gdy z roztargnienia zapomniałem legitymacji
      ubezpieczeniowej to... musiałem się wracać po nią do domu, bo oczywiście
      przefaksować jej nie można (bo to chyba zbyt skomplikowane), donieść w innym
      terminie też nie (bo pewnie oszust, jakby ewentualne wystawienie rachunku, który
      byłby anulowany po doniesieniu legitymacji to był taki problem). Ale i tak
      wygrały dla mnie słowa lekarza: "szpital to nie instytucja charytatywna tylko
      komercyjna i za darmo leczyć nie będzie". No cóż, skoro to instytucja
      komercyjna, czyli zarabiająca dzięki mnie, to ja chcę być traktowany jak KLIENT
      a nie jak zbędny balast który przeszkadza w wypiciu kolejnej kawy.
      • ergo12 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:24
        To o czym piszesz, jest konsekwencją braku reform!
        • trv Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:37
          Lenistwo jest spowodowane brakiem reform?
          Notoryczne spóźnianie się do miejsca pracy jest brakiem reform?

Fakt - gdyby groziły im konsekwencje jak u prywaciarza to może pracowali by
          wydajniej.
          • anka5515 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 12:48
            Blisko blisko. Gdyby mi naprawdę zależało na tej pracy to bym ją szanowała. A za
            takie pieniądze... To niech mnie zwolnią. Gorzej być nie może.
            • trv Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 13:24
              Nie podobają Ci sie warunki pracy? Albo płaca? To sama się zwolnij i znajdź
              sobie inną. Ostatnio markety mają problemy ze znalezieniem pracowników, to może
              jakiś Cię przyjmie. Mniejsza odpowiedzialność i mniejszy stres a niby płaca
              prawie taka sama.

Mi też publiczna uczelnia mało płaci, do tego warunki i wyposażenie są takie, że
              prowadząc zajęcia muszę korzystać z prywatnego rzutnika multimedialnego i
              notebooka bo uczelnianych nie ma. Ale jakoś nie narzekam i szanuję swoją pracę
              bo szanując i dobrze wykonując swoją prace szanuje swoich studentów - którzy
              wobec mnie jako wykładowcy mają prawo posiadać jakieś wymagania ponieważ ja
              posiadam adekwatne wymagania wobec nich i jeśli mam wymagać na egzaminach od
              nich konkretnej wiedzy to sam muszę im ją rzetelnie przekazać - no ale myśląc
              twoim sposobem, to mogę rzucić to w cholerę bo po co mam harować za taką kasę i
              na takich warunkach? Tylko kto mnie zastąpi?

A to, że na prywatnych uczelniach, gdzie mam super warunki i sprzęt muszę sobie
              dorabiać - cóż w mitycznym eldorado nie żyjemy - ale na pewno nie będę gonił za
              kasą jeśli tracić mają na tym studenci z publicznej. Jasne, że chciałbym
              zarabiać więcej, mieć samodzielny gabinet, sekretarkę inne bzdury jak moi
              koledzy na zachodzie - ale nas jako społeczeństwa jeszcze na to nie stać
        • janptak Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 14:33
          ergo12 napisał:

> To o czym piszesz, jest konsekwencją braku reform!

Cos mi sie wydaje ze ty jestes konsekwencja braku reform.

A cala ta "sluzbe" "zdrowia" nalezy sprywatyzowac i poddac regulom rynkowym. Z
          wyjatkiem dobrze dofinansowanych klinik uniwersyteckich, gdzie za panstwowe
          pieniadze w ramach ubezpieczenia powszechnego nalezy leczyc najbardziej
          skomplikowane przypadki i ksztalcic lekarzy.
      • t_o_l_a trv masz racje 01.06.07, 12:36
        dlatego podwyzki tak, ale tylko w szpitalach bez długów. Na miejscu kaczek tak
        bym zrobila dałabym w dobrych szpitalach po 20 000zł specjaliscie. a W
        ZADŁUZONYCH FIGA

Za dobrą parace godziwa zaplata, a nie komunistyczna urawnilowka kazdemu 7000
        jak leci.
    • e.sobol1 Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:22
      Z tego co znam owych lekarzy gest ten świadczy o ich desperacji i poczuciu
      beznadziejności. Są bardzo dobrymi specjalistami. Przyjeżdżają tu ludzie z
      wielu obszarów Polski,obłożenie szpilatala jest duże a przecież pieniądze miały
      iść za pacjentem, więc gdyby tak było to oni za swoją prace dostaliby wyższą
      płacę...Tak nie jest !!! Ponadto często nie wystarcza na leki, gaziki a nawet
      rękawiczki.Wymagamy coraz lepszej opieki medycznej,coraz bardziej
      skomplikowanych procedur a same maszyny i urządzenia nie zrobią tego-wszystko
      musi zinterpretować lekarz, dopasować do danej sytuacji, bo każdy pacjent jest
      inny. Popieram ich i wstyd mi za rządzących że dopuszczaja do takich sytuacji.
      Dla przykładu stolarz, który ma zrobić mi zwykły płot z moich materiałów na
      długości około 80-90m zarządał ok. 5 tyś zł. Czy to nie kpina. Jemu zajmie to
      najwyżej tydzień.Chyba sposób przykręcania sztachet nie wymagał 6 lat ciężkich
      studiów?
      • t_o_l_a Zacznijmy płacić za leczenie - to proste 01.06.07, 10:28
        zacznij leczyc się prywatnie
        ja od dawna tak robię

Z
        • trv Re: Zacznijmy płacić za leczenie - to proste 01.06.07, 10:44
          Przecież ja płace za leczenie - składki ubezpieczeniowe które płacę to niby małe są?

Rozwiązanie jest proste - nie leczenie prywatne ale prywatyzacja szpitali, gdzie
          o zarobkach lekarzy będzie decydował rynek a nie państwo. Do tego likwidacja
          NFZ i zamiast tego prywatne firmy ubezpieczeniowe - ja jako klient miał bym
          możliwość wyboru ubezpieczyciela, kwotę składki a w związku z tym możliwość
          wyboru jakości opieki medycznej.
          • t_o_l_a Re: Zacznijmy płacić za leczenie - to proste 01.06.07, 11:01
            tez jestesm za prywatną słuzba zdrowia, choć nie jestesm az taką naiwniaczka
            zeby uważać ze wówczas będzie super i cacy. Od lat lecze się pywtnie i nie
            zawsze było dobrze.

Ale zdajesz sobie sprawe, ze zmiana systemu wymaga czasu. A i oddawanie
            szpitali i aparatury kupionej z naszych podatków lekarzom za frajer tez nie
            jest dobrym rozwiązaniem. Mało kto w tej dyskusji mówi merytorycznie o ty co
            zrobic a przede wszystkim jak. Raczej słychać tych których chodzi o zrobienie
            zametu a nie rzeczywistym rozwiązniu problemu. Religa mówi, ze potzrebuje 7 lat
            na przeprowadzienie reform i ja osobiscie daję mu te 7 lat.

Bądzmy realistami nie da się spełnić rządan lekarzy 11 mld zł nrocznie na same
            podwyzki tylko dla nich a gdzie personel medyczny a gzdie środkli na inwestycje
            i procedury medyczne . Nasze panstwo jest za biedne
            • zbooycerz sprywatyzowac sprywatyzowac i obnizyc podatki 01.06.07, 11:18
              t_o_l_a napisała:

> tez jestesm za prywatną słuzba zdrowia, choć nie jestesm az taką naiwniaczka
              > zeby uważać ze wówczas będzie super i cacy. Od lat lecze się pywtnie i nie
              > zawsze było dobrze.

a czy u prywatnego piekarza nie jest cacy?
              i tak bedzie lepiej niz jest, gorzej juz byc nie moze
              wiec co szkodzi sprywatyzowac w publicznym otwartym przetargu czyli na licytyacji

> Ale zdajesz sobie sprawe, ze zmiana systemu wymaga czasu.

a na co ten czas jest potrzebny?
              licytacja, przetarg przybite kupione
              od nastepnego miesiaca obniza podatkow

> A i oddawanie
              > szpitali i aparatury kupionej z naszych podatków lekarzom za frajer tez nie
              > jest dobrym rozwiązaniem.

dlaczego lekarzom? damy temu kto kupi najdrozej i juz
              to jest mit, ze prywatyzacja to oddawanie za frajer
              tak pseudoliberalowie z PO nas nauczyli i ten mit pokutuje
              licytacja - kupia jacys menadzerowie a lekarzy zatrudnia takich jacy beda potrzebni

szpital i restauracja czy stacja benzynowa to taki sam biznes, obudzcie sie
              wreszcie z socjalistycznych mrzonek

> Mało kto w tej dyskusji mówi merytorycznie o ty co
              > zrobic a przede wszystkim jak. Raczej słychać tych których chodzi o zrobienie
              > zametu a nie rzeczywistym rozwiązniu problemu. Religa mówi, ze potzrebuje 7
              lat na przeprowadzienie reform i ja osobiscie daję mu te 7 lat.

a na co te 7 lat? na co? na dalsze grabienie i kontrolowane strajki?

> Bądzmy realistami nie da się spełnić rządan lekarzy 11 mld zł nrocznie na same
              > podwyzki tylko dla nich a gdzie personel medyczny a gzdie środkli na
              inwestycje> i procedury medyczne.

to mydlenie oczu, zadania sa PRYWATYZACJI PRYWATYZACJI I OBNIZKI PODATKOW
              tylko mafia zwiazkowa mydli Wam lekarze oczy i probuje utrzymac status quo
              jestescie w koncu wyksztalconymi ludzmi i od Was oczekuje sie myslenia a nie
              postaw roszczeniowych i wychodzenia na ulice, toz to normalny terroryzm
              czyli gnebienie Bogu winnych kierowcow za brak prywatyzacji lecznictwa i
              likwidacji tzw ministerstwa tzw zdrowia

> Nasze panstwo jest za biedne

bo 70% kasy jest zabierane nam w podatkach
              na prywatnych weterynarzy i prywatnych stomatologow jakos nie jest za biedne juz
              nie mowiac o innych specjalnosciach
              • t_o_l_a Re: sprywatyzowac sprywatyzowac i obnizyc podatki 01.06.07, 11:36
                dlaczego lekarzom? damy temu kto kupi najdrozej i juz
                > to jest mit, ze prywatyzacja to oddawanie za frajer
                > tak pseudoliberalowie z PO nas nauczyli i ten mit pokutuje
                > licytacja - kupia jacys menadzerowie a lekarzy zatrudnia takich jacy beda
                potrz
                > ebni
                >
                > szpital i restauracja czy stacja benzynowa to taki sam biznes, obudzcie sie
                > wreszcie z socjalistycznych mrzonek

no bez ciebie nigdy bym na to nie wpadla, ze szpital to tez moze byc biznes.
                Walisz stereotypami traktujesz mnie jak idiotke. Nie tlumacz mi co to jest
                prywatyzacja i jak ją przeprowadzic bo w tym temacie wiedzy mi nie brak.

A co do licytacji
                bredzisz koles licytacja i po sprawie ha ha jakie to proste. zeby było to takie
                proste już dawno mielibysmy raj w s/z a na swiecie nie było by biedy
                • zbooycerz Re: sprywatyzowac sprywatyzowac i obnizyc podatki 01.06.07, 12:37
                  gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4193816.html
                  Rząd obiecuje ulgę podatkową na prywatne leczenie od przyszłego roku
                  2007-06-01, ostatnia aktualizacja 2007-06-01 09:00
                  PRACA
                  Rząd obiecuje ulgę podatkową na prywatne leczenie od przyszłego roku
                  Od przyszłego roku pacjenci leczący się w prywatnych gabinetach będą mogli
                  odliczyć wydatki poniesione na ten cel od dochodu - powiedział wczoraj
                  wicepremier Przemysław Gosiewski. Oznacza to, że odpowiednie zmiany dotyczące
                  tej kwestii będą musiały zostać uwzględnione w projekcie nowelizacji ustawy o
                  PIT. Natomiast już w tym miesiącu do publicznych placówek ochrony zdrowia mają
                  trafić dodatkowe 853 mln zł na świadczenia zdrowotne.
                  --------
                  jest nadzieja

szukanie trudnosci w licytacji to typowy chwyt stosowany przez przeciwnikow
                  prywatyzacji...

bieda na swiecie i tak bedzie
                  to ze ludzie zagladaja do smietnikow, znaczy tylko, ze inni sie tak wzbogaciili,
                  ze wyrzucaja niepotrzebne im rzeczy, ktore innym moga sie przydac
                  bieda i bogactwo to normalne stany

tu rozmawiamy o prywatyzacji i obnizce podatkow
                  to i tak sie dokona wczesniej czy pozniej
                  lepiej wczesniej
          • t_o_l_a trv płacisz za mało 01.06.07, 11:04
            ile płacisz miesięcznie 200 zł 300 zł co to jest jedna wizyta u specjalisty to
            ok. 100 zł

zabieg idzie w tysiące i Ty płącisz skałdki naiwny człowieku musiałby kazdy
            płacic min 1000 zł miesięcznie wówczas mozna by mówic o wzglednej normalnosci
            • murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 11:16
              t_o_l_a napisała:
              > ...jedna wizyta u specjalisty to ok. 100 zł

!!!!
              cieszę się, że myślimy podobnie...
              ...i że zdajesz sobie sprawę, że wizyta u specjalisty kosztuje 100 PLN!

teraz napisz mi proszę, dlaczego ta sama wizyta u tego samego specjalisty jest
              przez NFZ wyceniona na 16 PLN??? To jest powód wszelkich patologii w służbie
              zdrowia!!!

Taka ciekawostka - w służbie zdrowia jest b. żle i biednie (przyznaje to min.
              zdrowia i szef NFZtu), ale podwyżki dla pracowników biurowych w NFZcie są
              możliwe!!!
              Skoro to jest jedna machina (NFZ+szpitale+poradnie) to dlaczego jedni ponoszą
              koszty 'biedy' (personel medyczny) a inni tych kosztów nie ponoszą
              (administracja NFZ)?
              Albo wszyscy zarabiamy mało bo nas nie stać, albo dużo bo nas stać! Tak
              działają przedsiębiorstwa...
              • t_o_l_a Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 11:28
                cieszę się, że myślimy podobnie...
                > ...i że zdajesz sobie sprawę, że wizyta u specjalisty kosztuje 100 PLN!
                >
                > teraz napisz mi proszę, dlaczego ta sama wizyta u tego samego specjalisty
                jest
                > przez NFZ wyceniona na 16 PLN??? To jest powód wszelkich patologii w służbie
                > zdrowia!!!

dlatego 16 zł bo polska to biedny kraj. i budzetu nie stac na finansowanie s/z
                na poziomie najbogatszych państw czyli na poziomie USA czy Niemców... ale to są
                oczywistosci i o tym nie powinnam tu pisac bo kazdy to wie.

Patologii w s/z jest wiele i to nie tylko w NFZ. W szpitalach tez jest złe
                zarządzanie, marnotrawstwo, nieefektywność. W tym systemie są jednak szpitale w
                których nie robi się zadłuzeń więc chyba mozna/
                • murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 11:37
                  > dlatego 16 zł bo polska to biedny kraj. i budzetu nie stac na finansowanie

Jezuuuu....

jak osoba, która pisze o prywatyzacji s.z. może napisać coś takiego???

to tak, jakby ktoś biedny mógł kupić chleb za 10 groszy, bo nie stać go na
                  zakup za 2 złote!!!

PS> 100 złotych (30$)to nie jest finansowanie specjalisty na pozionie USA - tak
                  wizyta kosztuje 150$.
                  • t_o_l_a Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 11:52
                    ratuuunku
                    o czym ta gadka

dodrukujmy kasy i kupmy świadczenia zdrowotne na poziomie USA.

Ja chce gwiazdke z nieba

Nawet w calkowicie sprywatyzowanej s/z lekarze nie będą zarabiac 150USD zrozum
                    to wreszcie.
                    • murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:04
                      ???

nasze państwo jest biedne, a musi kupić samoloty dla rządu (żeby były dobre i
                      bezpieczne)! niech powie chętnym, którzy staną do przetargu, że "Nasze państwo
                      jest biedne i może zapłacić za samoloty tylko 16% ich wartości, bo jest biedne
                      i więcej nie ma! Koniec i kropka!"

czy ktoś sprzeda nam te samoloty?

Co mówi o tym Twoja wiedza na temat prywatyzacji??? Odpowiedz na to pytanie!

Jak kogoś na coś nie stać, to tego nie ma - takie są proste i brutalne prawidła
                      wolnego rynku!!!

> Nawet w calkowicie sprywatyzowanej s/z lekarze nie będą zarabiac 150USD
                      > zrozum to wreszcie.

jestem pewny, że całkowicie prywatnej służbie zdrowia będą lekarz, którzy będą
                      zaeabiać 1500$ za wizytę i nic mi na tym nie zależy. skoro będzie ktoś chętny
                      tyle zapłacić to będzie płacił. mnie nie będzie stać to nie będę korzystał z
                      jego usług...

...i nie będę stał pod jego gabienetem i tłumaczył mu, że mam tylko 25$ i może
                      by mnie przyjął, bo nie mam więcej a chciałbym iść do niego na wizytę...

zrozum to wreszcie!
                      • t_o_l_a Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:10
                        a czy ktos broni lekarzom otwierac prywtne praktyki. Czy pracowac w prywtnych
                        szpitalach. Przeciez mamy wolny rynek nie ma przymusu pracy w publicznym
                        szpitalu. Niech wszyscy przeniosa się na prywtkę i wtedy rynek ich wyceni.
                        • murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:16
                          > Niech wszyscy przeniosa się na prywtkę i wtedy rynek ich wyceni

... OK

ale co z ustawowym obowiązkiem państwa do zapewnienia opieki zdrowotnej
                          obywateli
                          jak tę opiekę zapewni?
                        • murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:21
                          > Niech wszyscy przeniosa się na prywtkę i wtedy rynek ich wyceni

... i jeszcze jedno

Rynek ich już wycenił - sama piszesz, że wizyta u specjalisty to 100 PLN!
                          • t_o_l_a Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:29
                            murek
                            a cos ty taki zmartwiony państwem i jego obowiazkami

W Polsce nie ma miejsca na 100% prywtna s/z z tej prostej przyczyny ze ludzie
                            są biedni. Nawet jesli nie będą płacic składek zdrowotnych.

No więc skoro rynek wycenił juz pracę lekarzy to niech pracuja za te stawki i o
                            co chodzijest OK. Jeśli lekarz nie będzie miał poza prywatnym gabinetem
                            zaplecza szpitalnego i mozliwości wsadzenia tam pacjenta z prywatnego gabinetu
                            to 100 zl skurczy

czy lekarze dostli nakaz pracy w publicznym szpitalu.

Lekarze chcą podwyzek, ale niechca rezygnowac z przywilejów jakie daje im praca
                            w publicznym szpitalu i tyle.

• murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:37
                              > murek
                              > a cos ty taki zmartwiony państwem i jego obowiazkami

nie jestem zmartwiony państwem, tylko sobą, co się stanie jak państwo
                              przestanie wypełniać swoje obowiązki - nie zapewni mi opieki zdrowotnej, nie
                              wybuduje drogi i nie będzie utrzymywało policji, która obroni mnie przed
                              złodziejem... z moich podatków i innych składek, które płacę
                              • t_o_l_a Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:46
                                no teraz to klepnąłeś jak mały Jasio z przedszkola

a może jestes anarchistą

• murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:54
                                  ...ale o co chodzi???

do momentu, aż państwo przestanie zabierać 40gr z każdej zarobionej przeze mnie
                                  złotówki powinienem wymagać to co mi się należy, nie??? drogi, ochrona policji,
                                  opieka zdrowotna, bezpłatne szkolnictwo itd...

jak płacę za paliwo na stacji to chcę, żeby to było paliwo a nie woda, jak
                                  płacę składkę zdrowotną, to chcę, żeby zapeniwono mi opiekę!

wcale nie zmuszam państwa do bycia pośrednikiem w przekazywaniu moich pieniędzy
                                  lekarzom. z wielką chęcią przekazałbym ten obowiązek prywatnej firmie.

Nie chcę płacić składek do NFZtu, ale nie mam możliwości rezygnacji, więc nie
                                  pozostaje mi nic innego jak wymagać...
                                  • t_o_l_a Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 13:03
                                    no i popatrz tyle płacisz i wciaz za malo. Skarbiec pełen a kaczki stoja na
                                    strazy i nie dają

a lekarze jak im zle niech się pozwalniaja wreszcie i won do prywtnych szpitali
                                    czy kurna ktos ich przywiazal do tej publicznej słuzby zdrowia.
                                    • murek11 Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 13:14
                                      t_o_l_a napisała:

> a lekarze jak im zle niech się pozwalniaja wreszcie i won do prywtnych
                                      szpitali
                                      >
                                      > czy kurna ktos ich przywiazal do tej publicznej słuzby zdrowia.

... no chyba zaczyna Ci brakować argumentów :(

> no i popatrz tyle płacisz i wciaz za malo. Skarbiec pełen a kaczki stoja na
                                      > strazy i nie dają

mam proste rozwiązanie!

z tej zarobionej przeze mnie złotówki oddam państwu 10 groszy - żeby było na
                                      rząd i na policje. resztę wezmę dla siebie i:
                                      - zapłacę za budowe dróg poprzez kupowanie paliwa (dużo kilometrów przejadę to
                                      bardziej wyekspoaltuje drogi, ale też więcej zapłacę)
                                      - zapłacę za szkołę moich dzieci - wybiorę jaką chcę, będzie mnie stać bo będę
                                      zarabiał kilkadziesiąt % więcej
                                      - zapłacę za swoją i rodziny opiekę zdrowotną - taka na jaką będzie mnie stać.
                                      - itd...

proste? tak, ale nie do zrealizowania!
                                      trzebaby zmniejszyć administrację o 80%, a na to nigdy nie będzie zgody
                                      rządzących - niezależnie, czy kaczek, czy kwasów, czy innych donaldów...

oni muszą mieć stołki, żeby dzielić między swoich!

• t_o_l_a Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 13:35
                                        w teorii wszystko wygląda pieknie tylko zapomniales o emerytach, którzy płacili
                                        ZUS i teraz państwo musi wypłacac im emerytury itd itp więc te 10 gr obawiam
                                        sie nie wystarczy.

niestety pozostalosci komunizmu będą ciągnać sie za nimi jeszcze długie lata.

A co do argumentów to nie skończyły ale dyskusja już mnie zmeczyła
            • trv Re: trv płacisz za mało 01.06.07, 12:58
              No przepraszam, ale składki na OC czy inne tego typu ubezpieczenia też są
              mniejsze od kwot odszkodowań. Czary? Magia? Cudowne rozmnożenie kapitału?
              Może koleżanka zamiast traktować dyskutantów na forum jak idiotów ruszy główką
              samodzielnie albo nabędzie trochę wiedzy z zakresu ekonomi - otóż kapitałem
              można obracać, a ten obrót generuje zysk. Zasada działania jest taka, że kasa
              wypłacana na wszelkiego rodzaju świadczenia są procentem od kwoty którą firma
              ubezpieczeniowa (w tym przypadku byłby to prywatny fundusz zdrowia) zarabia
              dzięki mojemu wkładowi.
      • wladek1957 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:33
        www.poloniawchicago.com/ jak wyglądają płace w cywilizowanym swiecie link
        w połowie strony //zarobki w Chicago i okolicy//
        • t_o_l_a Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:43
          a jakimbudzetem dysponuje ten cywilizowany swiat nie dodasz

nasz jest znacznie miniejszy to i zarobki sa mniejsze

Zacznij leczyc się prywatnie i daj zarobić godnie lekarzowi
    • gatmar Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:28
      Trzymajcie się!
    • murek11 do t_o_l_a_ 01.06.07, 10:30
      ciekawe koncepcje!!!

jak piszesz:
      - "Prywatyzaja jest najlepszym rozwiazaniem"
      - " ...lekarzom pracującym w szpitalach, ale pod warunkiem ze jest to jedyne
      miejsce pracy i TYLKO w szpitalach w których nie ma długów"

Czy nie zastanowiłaś się trochę, że albo prywatyzacja (i każdy robi co, gdzie i
      w ilu miejscach chce), albo 'nieprywatyzacja' i wtedy NAKAZUJEMY pracować
      lekarzom w jednym jedynym miejscu????

- "Prywatne lekarskie praktyki opodatkowac bo teraz płacą śmieszne pieniądze
      nie więcej niz biedny szewc"
      płacą podatki zgodnie z obowiązującymi przepisami, skoro jest możliwość
      ryczałtu, to korzystają z tego. A dlaczego szewc ma płacić mniejsze podatki niż
      lekarze???

... i jeszcze o tym słynnym VATcie, którego to lekarze nie płacą - przecież jak
      opodatkuje się usługi ochrony zdrowia, to wzrośnie cena dla klienta/pacjenta!!!
      chyba nie sądzicie, że lekarz będzie za usługę/wizytę brał tyle co dotychczas i
      22% z tej kwoty odprowadzał do US???

warto by było zastanowić się zanim się coś napisze... :(
      • t_o_l_a Re: do t_o_l_a_ 01.06.07, 10:41
        koles prywatyzacja to osobny akapit i nie łącz go z propozycją 7000 łz dla
        lekarza pracującego w publicznym szpitalu.

Bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie zgadzam się na przekazanie szpitali i
        sprzetu lekarzom z dnia na dzien z a złotówkę ale o ty już pisałam.

Koles prywatna służba zdroiw i publiczna istnieją obok siebie - to tak dla
        informacji bo chyba nie zauważyłes tego
        • murek11 Re: do t_o_l_a_ 01.06.07, 10:50
          t_o_l_a napisała:

> koles

nie jestem Twoim 'kolesiem'

> prywatyzacja to osobny akapit i nie łącz go z propozycją 7000 łz dla
          > lekarza pracującego w publicznym szpitalu.

Ty piszesz, że trzeba sprywatyzować i nakazać pracę w jednym miejscu...
          piszesz te postulaty jeden za drugim - jak mam ich nie łączyć?
          znaczy że każdy z Twoich postulatów trzeba traktować oddzielnie???

> Bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie zgadzam się na przekazanie szpitali i
          > sprzetu lekarzom z dnia na dzien z a złotówkę ale o ty już pisałam.

A gdzie o tym była mowa???
          ja też nie jestem za przekazaniem czegokolwiek lekarzom - lekarz ma leczyć, był
          w tym kierunku kształcony i nie powinien zajmować się zarządzaniem sprzętem
          (nawet jak się na tym zna) - to nie jego rola! lekarzowi powinno się płacić za
          wiedzę o tym jak z tego sprzętu korzystać, a czyj jest ten sprzęt to nie ma
          znaczenia! Niech będzie polski, zagraniczny, albo amerykański... publiczny,
          albo prywatny...

Pomijając, że ja nic o przekazaniu nie pisałem, to czy strajkujący lekrze mają
          takie postulaty??? czy oni chcą, żeby państwo przekazało im za złotówkę jakiś
          sprzęt??
          nie wydaje mi się, to propaganda tych, którzy chcę aby społeczeństwo miało
          lekarzy za morderców, łapowkarzy i złodzie...

> Koles prywatna służba zdroiw i publiczna istnieją obok siebie - to tak dla
          > informacji bo chyba nie zauważyłes tego

to już zupełna abstrakcja - nie wiem co to ma do dyskusji...
          • t_o_l_a murek niewiele rozumiesz z tego co się wokól dziej 01.06.07, 11:13
            koles a jak ty wyobrazasz sobie reforme s/z i jej prywatyzację co? Naiwny
            jestes jesli myslisz, ze tak z dnia na dzien mozna zrobić z publicznej s/z
            calkowicie prywatna.

Jesli lekarz będzie pracował w publicznym, szpitalu i dostawał 7 000 to zakaz
            pracy gdzie indziej, czy powazna kara za wykorzystywanie stanowiska do
            kppczenia terminami nie jest niczym wygórowanym. Podatnik płaci podatnik
            wymaga. Nie zapominaj ze taki lekarz nie ponosił kosztów zakupu aparatury czy
            budowy szpitala.

A jesli lekarz chce ponosic te koszt to niech wezmie kredyt i wybuduje szpital
            zakupi aparture. Zreszta o czy tu gadac takie szpitale juz istnieja

• zbooycerz prywatyzacja za wszelka cene 01.06.07, 11:29
              kto powiedzial, ze to lekarze maja kupowac szpitale?

czy kelnerzy sa wlascicielami restauracji?
              czy ekspedientka w sklepie jest jego wlascicielem?
              czy listonosz jest wspolwlascicielem poczty?
              czy pilot samolotu itd itp...

nikt nie wie ile powinien dostawac lekarz, tylko wolny rynek to powie
              oddac ludziom kase z podatkow i sprywatyzowac w publicznym otwartym przetargu
              szpitale

podatnik wymaga kiedy ma pieniadze przy sobie i idzie do lekarza
              a placac poprzez Ministerstwo traci kontrole nad swoimi pieniedzmi

za to te kontrole zyskuja bossowie mafi zwiazkowej i ordynatorskiej, ktora za
              nic nie chce prywatyzacji
              tak sie dac zmanipulowac... litosci
              • t_o_l_a Re: prywatyzacja za wszelka cene 01.06.07, 11:48
                poczytaj sobie wszystkie moje wypowiedzi od poczatku bo nie chce mi się
                powtarzac.

Niestety w obecnej sytuacji sprzedaz zadłuzonych szpitali nie jest dobrym
                wyjsciem. Natomiast te szpitale ktore nie maja długow i są dobrze zarzadzane
                trzeba prywatyzować i to jak najszybciej.

ktos tu pisal o reformie emerytalnej rozpoczeto ją wiele lat temu i do jej
                konca jeszcze daleko. Przypominam, ze wprowadzenie NFZ-etów to był poczatek
                s/z.

• jerzy_w11 Re: prywatyzacja za wszelka cene 01.06.07, 11:50
                  A co ze składkami?
                • zbooycerz Re: prywatyzacja za wszelka cene 01.06.07, 12:40
                  t_o_l_a napisała:

> Niestety w obecnej sytuacji sprzedaz zadłuzonych szpitali nie jest dobrym
                  > wyjsciem.

jak zwykle mit, wyciagniemy z dlugow i sprzedamy drozej

na licytacji dowiemy sie jaka bylaby cena takiego szpitala z dlugiem
                  a co mieszkaniami z wpisana hipoteka sie nie handluje?

dlug ma to do siebie, ze bedzie dalej rosl a jego splata i tak bedzie szla z
                  podatkow a my chcemy obnizki podatkow i natychmiastowej prywatyzacji

> Przypominam, ze wprowadzenie NFZ-etów to był poczatek
                  > s/z.

to bylo opoznianie prywatyzacji czyli antyreforma
                  • t_o_l_a Re: prywatyzacja za wszelka cene 01.06.07, 12:51
                    czasy kiedy trafiały do mnie argumenty typu ze sprzedac można za tyle ile ktos
                    chce dac już się skończyły.
                    Dzis jestesmy w zupełnie innym miejscu czasie i szprzedaz zadłużonego szpitala
                    za 1 zł jest głupotą a obawiam się ze tak skończyłaby się ta Twoja
                    prywatyzacja.

Obawiam sie tez ze sa szpitale specjalnie zadłuzane po to aby przej ąc je za
                    grosze a potem sprzedać chocby samą działkę. I nie pisz mi ze to zadluzenie
                    szpitali to wina systemu. Bo są niezadłuzone, znaczy mozna jak się chce. A wina
                    jak to zwykle bywa lezy gdzies po srodku.
                    • murek11 Re: prywatyzacja za wszelka cene 01.06.07, 13:44
                      > Obawiam sie tez ze sa szpitale specjalnie zadłuzane po to aby przej ąc je za
                      > grosze a potem sprzedać chocby samą działkę.

a kto sprzeda za groszę szpital, skoro działka na którym stoi jest warta
                      milion???

może tym powinien zająć się min. ziobro i jego koledzy z CBA???
                    • zbooycerz Re: prywatyzacja za wszelka cene 04.06.07, 15:42
                      rozroznijmy sprzedaz od 1PLN od sprzedazy za 1PLN
                      otwarta licytacja powie ile jest wart szpital

ale nawet jesli - lepsze uwlaszczenie nomenklatury i przejscie w prywatne rece
                      bo w drugim obrocie juz pojdzie w prywatne rece

ale podatki bylyby obnizone juz i zaczelaby sie konkurencja

argument - ze jestesmy w jakims innym miejscu i czasie to po prostu tani chwyt
                      przeciwnikow prywatyzacji, a przeciwnikami sa Ci ktorzy boja sie przejsc na
                      wolny rynek, boja sie weryfikacji swoich umiejetnosci

nie wnikajmy czyja wina tylko prywatyzujmy
                      mozna elektrownie, mozna sklepy to i mozna kazdy jeden szpital
                      osobno w publicznym otwartym przetargu

oczywiscie, ktos kto jest zwolennikiem zamknietych przetargow ten jest
                      zwolennikiem korupcji i zanizania ceny

zauwaz, ze w otwartym przetargu moglabys i Ty przystapic? kupilabys za 1PLN
                      zadluzony szpital?
            • murek11 Re: murek niewiele rozumiesz z tego co się wokól 01.06.07, 11:30
              > koles

już raz pisałem, nie jestem "koleś" - weź to proszę pod uwagę przy ewentualnej
              odpowiedzi...

> a jak ty wyobrazasz sobie reforme s/z i jej prywatyzację co? Naiwny
              > jestes jesli myslisz, ze tak z dnia na dzien mozna zrobić z publicznej s/z
              > calkowicie prywatna

wcale nie jestem naiwny i wcale nie myśle, że da się zrobić prywatną opiekę
              zdrowotną z dnia na dzień...

można to zrobić, tak jak reformę emerytalną...

- są tacy (starsi) którzy płacili składki zdrowotne prze 40 lat i oni do końca
              życia mają opiekę 'darmo'
              - są tacy, którzy jeszcze pracują - część ich składki idzie do NFZ, a reszta
              trafia na konto wybranego ubezpieczyciela niezależnego - może to też być NFZ
              jeżeli da dobrą ofertę.
              - są tacy, ktorzy zaczynają pracę i oni są już w całości ubezpieczani przez
              sektor niezależny

i to jest początek reformy ubezpieczeń
              jak to się uda zrobić, to rynek zrobi porządek z opieką zdrowotną. słabe
              placówki i lekarze nie będą mieli pacjentów i będą musieli się poprawić albo
              upaść.

proste???

> Jesli lekarz będzie pracował w publicznym, szpitalu i dostawał 7 000 to zakaz
              > pracy gdzie indziej...

jak się to ma do wolnego rynku i prywatyzacji???
              znaczy chcesz, żeby w umowie o prace była zawarta klauzla, że nie może pracować
              dla konkurencji? PROSZĘ BARDZO! jak będzie wolny rynek to można wszystko!
              można nawet szukać takich lekarzy, którzy będą dopłacać do możliwośći pracy -
              można wszystko :)
            • kolargolo tola to komuna 01.06.07, 13:32
              chyba ze mi pokaze jeden cywilizowany kraj w ktorym lekarze maja zakaz pracy w
              innym szpitalu niz panstwowy.
              • t_o_l_a Re: tola to komuna 01.06.07, 13:57
                a czy u nas jest taki zakaz

Lekarze moga pracowac gdzie chcą, ktos ich przywiazal do publicznych szpitali.
                Czy jesli zaplacimy im 20 000 zl za prace w publicznym nie zadluzonym szpitalu
                to on musi tam pracowac.

Moze odejsc do prywatnego ktory da mu 50 000 zł za 2 godz. pracy dwa rzy w
                tygodniu. Jesli znajdzie sie ktos kto zechce z uslug takiego prywatnego
                szpitala korzestac
    • kornaccy Pani Panie RTG... 01.06.07, 10:36
      Nie czepiaj się mnie człowieczku, bo farmazonów nie opowiadam. Boli Cię
      Lekarzyku, że ktoś słusznie zwraca Wam uwagę??? BOLI ??? Kasy fiskalne tuż tuż.
      Wtedy nagle skoczy Wam liczba pacjentów. He he... Powinniście być wysyłani na
      obowiązkowe doszkalania medyczne, aby pogłębiać tę Waszą mizerną wiedzę...
      • dorotahgw ...Kasy...kasy... kasy fiskalne, załatwią temat 01.06.07, 10:46
        Kilka wizyt kontrolowanych i po problemie
        • t_o_l_a masz racje byloby na podwyzki dla kolegow 01.06.07, 12:32
          zaprowadzmy normalnosc
          niech lekarze płacą podatki jak inni zainstalowali kasy w Taxi mogą tez i u
          stomatologów ...
        • kolargolo jaki temat? 01.06.07, 13:33
          temat niskich plac w panstwowych szpitalach? niby jak?
      • jastokrotka kornaccy 01.06.07, 11:00
        miałam zwracać się do pana - "pan", ale ponieważ dawno takich chamskich
        wypowiedzi i tylu wyzwisk umieszczonych w jednym miejscu ( jak w twoim
        poście)nie czytałam ,więc napisze tak jak do ciebie powinno się pisać -
        prostaku. Nie wypowiadaj się na temat medycyny, bo się na niej nie znasz, nie
        znasz nawet uwarunkowań, dzięki którym w tym kraju jes tak źle. To NFZ limituje
        twój dostęp do lekarza, operacji i badań , to rząd ZWALNIA ,ciągle ZWALNIA grupę
        9mln twoich rodaków rolników od płacenia składek zdrowotnych. Jeśli chcesz to
        pluj i wyzywaj te instytucje, a nie kiepsko opłacanych pracowników etatowych.
        A teraz coś na temat obowiązkowych szkoleń, sa połatne po 50zł/dzień wykładów,
        dolicz do tego dojazd do ośródka akademickiego ,hotelowe noclegi i wyżywieie
        poza domem. Jak chcesz to podam ci moje konto, mozes to wszystko za mnie
        zapłacić. Będę się szkolić w Krakowie, Katowicach, Szczecinie i Warszawie do
        końca roku 2007. Będę, albo nie będę, może ty troskliwy ojciec zrozumiesz,że
        musz kupić ubrania i jedzenie dla moich dzieci. To tyle prostaku, właśnie
        wróciłam z dyzuru, na którym troskliwie zajmowłam się cudzymi dziećmi.
    • kornaccy A propos zdrowia... 01.06.07, 10:38
      Jest jedna święta racja. Jesteś chory w 50% to po przekroczeniu progu szpitala
      będziesz chory w 100%...
    • dorotahgw gumofilcokarate-kryptonim strajku 01.06.07, 10:41
      I czym ci mali lekarze róznia się od samoobrony? Fartuchami?
    • kornaccy I spanie na dyżurach. Policjantowi nie wolno spać. 01.06.07, 10:41
      Trzeba wynieść im łóżka z gabinetów lekarskich. Oszołom śpi w nocy na dyżurze a
      całą robotę odwala za niego piguła. Potem nagły przypadek i lekarzyna
      oszołomiony snem biegnie do pacjenta. To piguły powinny dostać podwyżki a nie
      lekarze.
      • dorotahgw _ _ _ spanie na dyżurach, to się w głowie nie mieś 01.06.07, 10:44
        ...nie mieś. Moze oni te 400godzin przesypiaja? Ja tez chce kase za godziny snu.
        Dyzur w szpitalu jest po to aby wypoczety konował mógł uprawiac prywate?
    • kornaccy Nie zestawiajcie ze sobą zarobków z Zachodu 01.06.07, 10:45
      Tam faktycznie zarabiają więcej, ale życie więcej kosztuje... Bezsensem byłoby
      dać lekarzom tyle, co na Zachodzie, skoro życie u nas jest tańsze. Wtedy lekarz
      z Zachodu wolałby pracować w Polsce...
      • jerzy_w11 Re: Nie zestawiajcie ze sobą zarobków z Zachodu 01.06.07, 10:56
        kornaccy napisał:
        > Tam faktycznie zarabiają więcej, ale życie więcej kosztuje... Bezsensem byłoby
        > dać lekarzom tyle, co na Zachodzie, skoro życie u nas jest tańsze. Wtedy
        lekarz
        > z Zachodu wolałby pracować w Polsce...

Życie na Zachodzie więcej kosztuje? Względem zarobków jest tańsze (np.
        początkujący lekarz płaci za wynajem kawalerki 30% pensji w Niemczech a w
        Polsce 100%), a wielokrotnie również bezwględnie jest tańsze (np. tańsze ciuchy
        kupuję w UK, tańsze multimedia we Francji). Tutaj chodzi o proporcje zarobków
        względem innych zawodów w Polsce-> lekarz<hydraulik. Zresztą mówienie, że zycie
        w Polsce jest tańsze jest smieszne kiedy ktos placi 50% podatki i jezdzi
        Seicento.

• kolargolo wystarczy zestawic zarobki z Czech i Polski 01.06.07, 11:18
        w Polske lekarz zarabia mniej od kolejarza i hydraulika a w Czechach i w kazdym
        innym kraju jest odwrotnie.
        • relisys1 Re: wystarczy zestawic zarobki z Czech i Polski 01.06.07, 12:10
          Dory hydraulik wcale nie musi zarabiac mniej od marnego lekarzyny

kolargolo napisał:

> w Polske lekarz zarabia mniej od kolejarza i hydraulika a w Czechach i w kazdym
          >
          > innym kraju jest odwrotnie.
          • kolargolo Re: wystarczy zestawic zarobki z Czech i Polski 01.06.07, 13:29
            w Polsce sredni hydraulik zarabia wiecej od 90% lekarzy na panstwowych etatach.
    • kornaccy Primum non nocere babole. Bierzcie się za robotę.. 01.06.07, 10:47
      .
    • kornaccy kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 01.06.07, 10:50
      kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne. Jedna kasa chyba około 2000 zł więc
      babol przyjmie 40 pacjentów (minimum za 50 zł) i na kasę ma !!!!!!!!!!! A tylu
      pacjentów na w 3 dni.
      • ania2013.10 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 14.10.13, 10:52
        WITAM
        czy ktoś może mi polecić kasę fiskalną? jaką i gdzie mogę kupić?
        • wiktorrybak Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 30.04.14, 11:13
          Tu mas spis firm Kasy Fiskalne wrocław
        • wojtekwojtas Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 13.05.14, 13:05
          Zalezy do czego konkretnie. Novitusy , Elzaby, Innovy
        • skubi22 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 01.07.14, 09:20
          Zapraszam do AMB kasy fiskalne GDAŃSK - bogata oferta oraz niskie ceny, a także profesjonalna obsługa.
          • marynka.s Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 15.10.15, 23:31
            kasa fiskalna czy drukarka fiskalna? Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, to konieczne przeczytaj to:www.firmainfo.pl/co-wybrac-drukarke-czy-kase-fiskalna/
        • jamar1 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 22.04.15, 15:21
          Aniu żeby dobrać właściwą kasę fiskalną do twojej działalności trzeba coś więcej o niej wiedzieć.
          Oprócz ceny należy kierować się również jej funkcjonalnościami. Nie każda kasa fiskalna będzie nadawała się do każdej działalności.
          Kasy pokrótce można by podzielić na mobilne i stacjonarne, z kopią papierową i elektroniczną.
          Temat kas jest dosyć szeroki a przy zakupie należy pamiętać że kupujemy kasę na kilka lub nawet kilkanaście lat. Jeśli ktoś wystawia zaledwie kilka paragonów miesięcznie to kasa fiskalna będzie mu służyła przez dziesiątki lat.
          Wobec powyższego nie kierujmy się głównie ceną ale jakością i funkcjonalnościami.
          Udajmy się do dobrego autoryzowanego serwisu kas fiskalnych i poprośmy o fachowe doradztwo a z pewnością nie będziecie zawiedzeni.
          Jeśli otrzymam więcej konkretów to chętnie pomogę w doborze właściwego urządzenia fiskalnego.
          Na pewno doradzałbym zakup rodzimych, polskich produktów ze względu na ich bardzo dobrą jakość i niespotykanie rzadką awaryjność.
          Polecałbym sprawdzone marki takie jak Elzab, Posnet i Novitus - są to liderzy Polskiego rynku fiskalnego
          Zapraszam do kontaktu tel. 533 999 454 stacjonarny 41 312 44 75
          Różne kasy i drukarki fiskalne można pooglądać na naszej stronie internetowej do odwiedzenia której zapraszam www.kasy-kielce.pl
        • marynka.s Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 15.10.15, 23:28
          Witam, polecam przeczytać ten artykuł przed zakupem kasy fiskalnej: mbrokers.pl/finanse/informacje/urzadzenie-mobilne-czy-stacjonarne-kasa-czy-drukarka-fiskalna
        • more6642 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 03.11.15, 14:52
          Drukarka fiskalna NOVITUS BONO E. Polecam !!!
          www.partner.poznan.pl/produkty/drukarki_fiskalne,22
          Nowością zastosowaną w drukarce BONO E jest elektroniczna kopia wydruku. Zapis kopii paragonu odbywa się na elektronicznym nośniku danych, którym to w tym przypadku jest niewielka karta SD, znana częściej z wykorzystania a aparatach fotograficznych.
        • jakub8484 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 06.04.16, 12:30
          Witam serdecznie,
          Mogę polecić kasy fiskalne w Siedlcach
          www.kasy-drukarki.pl

Dobry serwis, towar wysyłają na całą Polskę.
      • wojtekwojtas Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 13.05.14, 13:02
        Teraz urząd oddaje do 700 zł za każdą kupioną kasę pod warunkiem, że jest to pierwsza kasa.
        dodatkowo odliczenie VAT.
        • jamar1 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 22.04.15, 15:26
          Zwracają 700 zł pod warunkiem spełnienia wszystkich formalności.
          Jeśli w odpowiednim czasie nie złożymy dokumentu informującego o ilości oraz miejscu instalacji kas rejestrujących to z ulga możemy się pożegnać.

Dobry serwis przygotuje dla was wszystkie dokumenty zarówno te które należy złożyć przed fiskalizacją jak i po jej przeprowadzeniu.

Zapraszam do kontaktu tel. 533 999 454 stacjonarny 41 312 44 75
          Różne kasy i drukarki fiskalne można pooglądać na naszej stronie internetowej do odwiedzenia której zapraszam www.kasy-kielce.pl

JSCKOMP Kasy Fiskalne Kielce
      • skubi22 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 01.07.14, 09:19
        Kasy fiskalne są teraz wymagane w większości firmach, o czym stanowi prawo. Kasy fiskalne Gdańsk mają bogatą ofertę. Należy jednak pamiętać o raportach dobowych, co jest sprawdzane przy zamykaniu kas.
        • marynka.s Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 27.10.15, 22:45
          Zastanawiałeś się kiedyś jak działa kasa fiskalna? Polecam przeczytać ten artykuł, żeby być świadomy co i jak działa: www4.rp.pl/Co-w-kasie-piszczy-czyli-o-bogatym-wnetrzu-urzadzen-fiskalnych
      • seik.o12 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 25.01.16, 11:22
        Zapraszam zainteresowanych do oglądania kas fiskalnych w Gdańsku. Telefon na stronie. Proszę powołać się na forum gazeta.pl, to możliwy rabacik ;)

Kasy Fiskalne Gdańsk
        • 2bogusia111 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 31.01.16, 18:52
          Zapraszam zainteresowanych nabyciem kasy fiskalnej i tp. www.cartax.turio.pl
    • maria-anna Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 10:51
      gabapentine napisał:

> lekarze jestśmy z wami :)

Dzięki temu,niejaki Lepper i Samoobrona są w koalicji i mają wpływ na mizerię
      polityczną...
    • gekon1979 czytali takiego gombrowicza czy innych 01.06.07, 10:52
      wykolejencow, i teraz szaleja
    • kornaccy Jastokrotka 01.06.07, 11:12
      Masz rację, szanuję każdą grupę zawodową. KAŻDĄ z wyjątkiem lekarzy!!!!! Wiesz
      dlaczego? Bo każda inna grupa zawodowa kieruje się logiką i zdrowym rozsądkiem.
      Wam tego brakuje. I uwierz mi, nie zależy mi na tym, abyś pisała per PAN do
      mnie. Nie boli mnie, jeśli nazwiesz mnie prostakiem. Bardziej przejmuję się tym,
      czy dziś będzie ładna pogoda i czy nie trafie w Wasze ręce - niedouczonych
      baboli. Babci klozetowej mogę ucałować rączki, bo nawet ona ma równo pod sufitem
      i bierze pieniądze proporcjonalne do wykonywanej pracy. A Wy? Głowa do góry, bo
      niby życie od Was zależy... Jeśli pacjent nie dostanie recepty na witaminę to
      nie umrze. Widzisz ile od WAs zależy jeśli chodzi o zdrowie? Fachowcy wśród
      lekarzy - ratujący życie to odsetek. I im się należy KUUUpa kasy. Ale to tylko
      1% z Was. A propos prostaka. Żrecie cukierki łapskami a potem tą samą łapą
      bierzecie patyczek i zaglądacie do gardeł... A jeden z "Twoich" laryngolog kazał
      mi kupić mały ssak i podłączyć go do odkurzacza i tym odsysać wydzielinę z nosa
      memy rocznemu synowi... Nadal uważasz, że w innych grupach zawodowych jest tylu
      idiotów, co u Was?
      • jerzy_w11 Re: Jastokrotka 01.06.07, 11:38
        Proponuję Ci, abyś swoją wypowiedz zapisał lub wydrukował i przeczytał za 5, 10
        lat.
      • anka5515 Re: Jastokrotka 01.06.07, 12:57
        To ty nadal chodzisz do tych lekarzy? I to jeszcze z małym dzieckiem? Przecież
        są tak głupi i niedouczeni. Nie chodź do nich i nie przejmuj się strajkami.
      • aron2004 Re: Jastokrotka 01.06.07, 13:34
        konowały do wojska, zabrać im wille i limuzyny!
        • jerzy_w11 Re: Jastokrotka 01.06.07, 13:37
          aron2004 napisał:

> konowały do wojska, zabrać im wille i limuzyny!

Słyszałeś o Leninie, rewolucji październikowej, dekrecie Bieruta, łagrach?
          • aron2004 Re: Jastokrotka 01.06.07, 13:42
            jerzy_w11 napisał:

> Słyszałeś o Leninie, rewolucji październikowej, dekrecie Bieruta, łagrach?

To byli zbrodniarze, a ja nie chcę brać lekarzy do łagru tylko do wojska.
            Przydała też by się lekarzom reedukacja moralna np. w formie zbioru truskawek u
            rolnika raz w tygodniu. Może nauczyliby się szacunku dla rolników, którymi tak
            gardzą.
            • jerzy_w11 Re: Jastokrotka 01.06.07, 13:54
              > To byli zbrodniarze, a ja nie chcę brać lekarzy do łagru tylko do wojska.
              > Przydała też by się lekarzom reedukacja moralna np. w formie zbioru truskawek
              > rolnika raz w tygodniu. Może nauczyliby się szacunku dla rolników, którymi
              tak > gardzą.

Lekarze za darmo leczą rolników. Czy rolnicy rozdają lekarzom truskawki?
              Proponowane przez Ciebie rozwiązania sugerowali już na Wschodzie i Zachodzie w
              pierwszej połowie XX wieku.
              • aron2004 Re: Jastokrotka 01.06.07, 15:32
                jeżeli lekarze przyjdą zbierać truskawki to rolnik słowa nie powie jeżeli sobie
                łubiankę dziennie sami zjedzą
        • jastokrotka aronie - awykonalne 01.06.07, 14:37
          jeśli dla ciebie lekarz to konował, to niestety mnie lekarce .........nie możesz
          mi zabrać willi i limuzyny( ww brak ), chociaż jak mi kupisz to możesz sobie
          zabierać.
          • aron2004 Re: aronie - awykonalne 01.06.07, 15:33
            a gdzie pracujesz skoro nie masz willi i limuzyny?

bo w woj. lubelskim lekarz bez willi i limuzyny to zjawisko równie rzadkie jak
            Kaczyński bez Gosiewskiego.
      • jastokrotka kornaccy 01.06.07, 14:46
        ja ratuję życie, pracuję w szpitalu.
        Nie piszę w zleceniach witamin ( poza vit K), bo u nas tylko leki ratujące
        życie,pewnie nie zrozumiesz, ale tyś nie doktor - prostaku.
        Na izbie przyjęć tez ie pisze recept poza witaminą K, ale znowu nie pojmiesz
        dlaczego.
        Moje ręce to nie łapska, nie żrę cukierków( skąd to ci przyszło do głowy?),
        myślisz,że inni ludzie poza lekarzami mają jakieś odrębne kończyny do
        wykonywania różnych czynności.
        AS ty kochanie tą samą ręką jesz, głaszczesz swoje dziecko i wycierasz sobie
        tyłek, pupę, okolice odbytu( określenie wybierz sam )
        Co to jest babol ??????????????
    • kornaccy Przedsesja 01.06.07, 11:44
      policjant ma prawo do emerytury po 15 latach. To wiesz. Ale wiesz również ile
      wtedy tej emerytury dostanie? Hmm??? 40%.
      • jerzy_w11 Re: Przedsesja 01.06.07, 11:48
        kornaccy napisał:

> policjant ma prawo do emerytury po 15 latach. To wiesz. Ale wiesz również ile
        > wtedy tej emerytury dostanie? Hmm??? 40%.

40% emerytury mundurowej to 100% pensji lekarza? 1200 brutto to pensja
        początkującego lekarza za pracę za cały miesiąc. Powiedz orientacyjnie ile
        wynoszą emerytury mundurowe kiedy juz się przeciez nie pracuje, albo
        pracuje ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka