Dodaj do ulubionych

Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk...

02.06.07, 07:59
MEN- Giertychowy Ciemnogrod
Obserwuj wątek
    • venus99 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk... 02.06.07, 08:03
      i w ten sposób wiemy co jest haniebne dla ciemniaków MENu.ich głupota nie
      hańbi.
      • tetlian Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 09:06
        Już mnie szlag trafia. Indoktrynowanie zabronione? A co Giertych i spółka ciągle
        robi?! Indoktrynuje swoimi patriotyczno-katolickimi poglądami (np. zmieniając
        spis lektur). A dlaczego on nie chce dostępu do środków antykoncepcyjnych na
        koloniach? Proste. On chce by ludzie w Polsce jak najszybciej się rozmnażali, a
        środki antykoncepcyjne by to utrudniały.
        • onufry.zagloba Jest maly problem: pigulki ala Postinor panienkom 02.06.07, 09:12
          szkodza - i tak niestabilne hormony calkiem sie rozreguluja. O ile widze sens
          podania ich po gwalcie, to na koloniach panienki moze by wziely...na
          wstrzymanie?
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Jestem przeciw 02.06.07, 09:37
            Takie nieodpowiedzialne pomysły tylko ośmieszają te potrzebne skądinąd
            organizacje. Oni to chyba robią tylko po to żeby się wybić przed kamery. Czyli
            taki Giertych, ale w drugą stronę.

Tabletki postkoitalne mają końską dawkę hormonów i jako takie nie są obojętne
            dla zdrowia nawet dorosłych osób. Dorosłe kobiety używać ich powinny w
            sytuacjach awaryjnych, wyjątkowych. Żaden rozsądny lekarz na pewno nie
            przepisałby takich tabletek jak dyżurnej (!!!) metody antykoncepcji dla
            dziewczyn w okresie pokwitania.

Niech te organizacje, jeśli już coś chcą promować, promują prezerwatywy. Przy
            okazji będzie to nauka odpowiedzialności dla chłopców.
            • onufry.zagloba Czyzby kobieta mnie wsparla? Wiem ze szkodza, 02.06.07, 09:40
              bo u nas (UK) pigulki typu "po" podaje sie rutynowo wylacznie po gwalcie; zadna
              normalna kobieta ich na codzien nie uzywa...
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Czyzby kobieta mnie wsparla? Wiem ze szkodza, 02.06.07, 09:44
                A w Polsce, owszem, potrafią łykać postinor nawet kilka razy na miesiąc.
                Widziałam takie przypadki na forum gazeta.pl - panienki się tym chwaliły.

Przede wszystkim należy dzieciakom zapewnić rzetelną edukację seksualną od
                najmłodszych lat.
                • vitabravo Komu zależy na indoktrynacji dzieci i młodzieży? 02.06.07, 12:06
                  Kto popycha naszą młodzież na złe drogi?
                  Przecież nachalne wciskanie tekstów o seksie dzieciom,
                  czesto do takich wiadomości niedojrzałch, jest oczywistym
                  szkodnictwem.
                  Tylko rodzice są w stanie ocenić właściwy moment do omawiania
                  tego rodzaju tematów.
                  Wara postępowcom i pedofilom od naszych dzieci !
                  • onufry.zagloba A podobno jestes Cyganem. Jak tam u was z 02.06.07, 12:20
                    malzenstwami nastolatkow w prawie zwyczajowym?
                  • nameja do vitabravo: 02.06.07, 13:20
                    Rodzice wiedzą tylko o 10% tego, co robią ich dzieci poza oczami. Tak było,
                    jest i będzie. Żebyś się kiedys nie zdziwił(a)!
                    • lejbakogelmogel Re: do nameji: 02.06.07, 15:58
                      Moi rodzice wiedzieli conajmniej 50% tego, co robiłem, a dalsze 40%
                      domyślali się trafnie.
                  • arius5 Boze, skad tylu glupcow w Polsce ? 02.06.07, 13:31
                    Jak to mozliwe, ze z Polakow zrobil sie tak ograniczony narod glupcow.
                    Zapobieganie ciazy i wychowanie seksualne to teraz indoktrynacja i czynnosci
                    haniebne i kryminalne ?
                    Zreszta sami sobie wybraliscie bydlo do rzadu to teraz macie.

Hahaha, tak, racja, precz z postepem, niech zyje kosciol i pedofile.
                    • lejbakogelmogel Re: Boze, skad tylu glupcow w Polsce? Z GazetyWybo 02.06.07, 15:36
                      arius5 napisał:

> Jak to mozliwe, ze z Polakow zrobil sie tak ograniczony narod glupcow...
                      > Zreszta sami sobie wybraliscie bydlo do rzadu to teraz macie.
                      >
                      Pozew sądowy:
                      Szykujemy przeciw Tobie pozew sądowy za szerzenie ksenofobii i
                      nienawiści rasowej.Znajdziemy Cię nawet gdybyś mieszkal nawet na
                      Arktyce.Staniesz przed prokuratorem ! Juz niedlugo!
                      - - -
                      „Coitum ergo12 sus”

• shithead Re: Boze, skad tylu glupcow w Polsce? Z GazetyWyb 03.06.07, 06:03
                        lejbakogelmogel napisał:

> arius5 napisał:
                        >
                        > > Jak to mozliwe, ze z Polakow zrobil sie tak ograniczony narod glupcow...
                        > > Zreszta sami sobie wybraliscie bydlo do rzadu to teraz macie.
                        > >
                        > Pozew sądowy:
                        > Szykujemy przeciw Tobie pozew sądowy za szerzenie ksenofobii i
                        > nienawiści rasowej.Znajdziemy Cię nawet gdybyś mieszkal nawet na
                        > Arktyce.Staniesz przed prokuratorem ! Juz niedlugo!
                        > - - -
                        > „Coitum ergo12 sus”
                        >
                        Kiss his ass, ciemniaku.
                    • pos3gacz Re: Boze, skad tylu glupcow w Polsce ? 03.06.07, 09:51
                      arius5 napisał:

> Jak to mozliwe, ze z Polakow zrobil sie tak ograniczony narod glupcow.
                      > Zapobieganie ciazy i wychowanie seksualne to teraz indoktrynacja i czynnosci
                      > haniebne i kryminalne ?
                      >
                      > Hahaha, tak, racja, precz z postepem, niech zyje kosciol i pedofile.
                      xxxxxxxxxxxxxxxxx
                      A co chcesz aby ksiądz głodny chodził i prawdę głosił.Jest powiedzenie-=-
                      dlaczegoś biedny,bo głupi,a dlaczego głupi,bo biedny.
                      Naród należy w ciemnocie[przynajmniej jego część]trzymać,aby samemu dobrze żyć.
                      I jeszcze jedno-to bydło też niedługo trafi do rzeżni.Wybory pokażą,a może
                      coś się zmieni?
                    • xax Re: Boze, skad tylu glupcow w Polsce ? 03.06.07, 10:58
                      I tu masz racje.
                      • lis222 Re: Boze, skad tylu glupcow w Polsce ? 03.06.07, 12:31
                        Dziwnie pojmowana nowoczesność i postępowaość. Zamiast wpajać młodzieży wartości
                        i odpowiedzialność karmi się ją tabletkami antykoncepcyjnymi
                • jankowski1960 Re: Czyzby kobieta mnie wsparla? Wiem ze szkodza, 03.06.07, 20:46
                  a ciemnogrod nie chce edukacji seksualnej
              • kalina.tt Re: Czyzby kobieta mnie wsparla? Wiem ze szkodza, 02.06.07, 09:56
                Przeciez nikt nie chce ich tam używać na codzień. Podaję się tę bombę hormonalną
                w nagłych wypadkach typu pęknięta prezerwatywa, o czym wspomiano w artykule. Nie
                rozumiem po co ta dyskusja o braku odpowiedzialności.
                • onufry.zagloba A KTO prezerwatywy ma refundowac? n/t 02.06.07, 10:08
                  • playa_vista Re: A KTO prezerwatywy ma refundowac? n/t 02.06.07, 10:09
                    Kościół katolicki
                  • marzencic Re: A KTO prezerwatywy ma refundowac? n/t 03.06.07, 05:59
                    W Norwegii 12 latki przed wyjazdem na "oboz" ida do lekarzy aby im przepisali
                    takie pigulki. Maja do dyspozycji wszelskie srodki antykoncepcyjne, wychowanie
                    seksualne itd. Po co sie meczyc z prezerwatywami kiedy jest dobra piguleczka na
                    wszystko .
                    • onufry.zagloba Po co? Zeby sie ustrzec jesli nie HIVa, to chocby 03.06.07, 17:04
                      jakiejs grzybicy. Nie wiesz, norweski 12-latku?
              • jaco1234 Re: Czyzby kobieta mnie wsparla? Wiem ze szkodza, 02.06.07, 11:55
                Rodzić aaaa RODZIĆ RODZĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ bo kto na ZUS będzie płacił :>:>
                • onufry.zagloba Synom kondomy do portfela wkladac, tatusku! 02.06.07, 11:57
                  I uczyc, ze to nie sa baloniki:)
              • relx Re: Czyzby kobieta mnie wsparla? Wiem ze szkodza, 02.06.07, 12:57
                W UK pigulka po (morning-after pill) jest dostepna wszedzie! Wszyscy to kupuja
                ;-) Wydaje mi sie, ze mylisz to z RU486 - poronne, ktore tez jest dostepne...
                • onufry.zagloba Jezu! Ja tu o UZYCIU, nie zas o dostepnosci:) 03.06.07, 17:06
                  A RU sam do Polski przemycam dla kumpelek zony.
            • ryssio Jasne, lepsza ciąża 13-latki niż pigułka 02.06.07, 10:52
              Notabene, wiadomo że większość z tych "kolonijnych" ciąż i tak będzie usunięte -
              ale wychowawcy kolonijni zachowują czystość moralną. Co z oczu, to z serca,
              prawda?
              • agaroba5 Re: Jasne, lepsza ciąża 13-latki niż pigułka 02.06.07, 11:08
                Wychowawcy kolonijni ryssiu, to wykupią ubezpieczenie od "wpadek wychowanków".
                Wychowawca to nie lekarz, żeby przepisywał takie tabletki, jak proponowane
                przez federację - lekarz przed wypisaniem takiego medykamentu najpierw bada
                pacjentkę i przeprowadza z nią wywiad - a jak twoja córa dostanie końską dawkę
                hormonów od wychowawcy na koloniach i będą powikłania to podasz go do sądu?
                Od wychowania faktycznie są rodzice, a wychowawca kolonijny może tylko DZIECIOM
                zwrócić uwagę na właściwe zachowanie. Ja 10 lat temu byłam nauczycielem -
                wychowawcą na obozie językowym dla dzieci w wieku lat 6 - 18 i chyba młodzież
                była wtedy jakaś inna, bo nie wskakiwała sobie do łóżek 5 minut po przyjeździe
                na miejsce, a nieprzespane noce zawdzięczała jedynie namiętnej grze w RPG.
                • ladne_sny Re: Jasne, lepsza ciąża 13-latki niż pigułka 02.06.07, 11:26
                  droga wychowaczynio kolonijna, mysle, ze Ci sie tylko wydawalo, ze nikt na Twoich koloniach z nikim nie
                  poszedl do lozka, a te podkrazone oczy to od nocnej gry w szachy ;) jestes naiwna, zapewniam Cie ;)
                • ryssio Bo szkoła w ogóle ucieka od odpowiedzialności 02.06.07, 12:38
                  za dzieci. Nie tak dawno zadzwonili do mnie ze szkoły mojej córki, żebym
                  podjechal i odebrał ją wcześniej bo ją głowa boli. Na moje pytanie czy nie
                  mogliby zacząć od podania dziecku pół tabletki od bólu głowy usłyszałem
                  odpowiedź, że nie, bo w razie jakichkolwiek powikłań pielęgniarce i samej
                  szkole jako instytucji groziłaby odpowiedzialność sądowa.
                  • nameja ryssiu, jeśli szkoła dostała taki prikaz 02.06.07, 13:22
                    to sie musi wywiązac, a gdyby jakiś uczeń rzeczywiście był na coś uczulony, to
                    bys inaczej mówił.
            • bloodysunday99 Brednie 02.06.07, 12:06
              anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> Żaden rozsądny lekarz na pewno nie
              > przepisałby takich tabletek jak dyżurnej (!!!) metody antykoncepcji dla
              > dziewczyn w okresie pokwitania.

Za to kazdy rozsadny lekarz by odmowil pokwitajacej nastolatce niechcianej
              ciazy? Zgadzam sie z tym ze pigulki nie sa najlepszym rozwiazaniem, lecz czy
              skrobanka jest lepszym? Jakas dziwna polska logika. Jesli schowamy sex, to go
              nie bedzie...
              • bloodysunday99 Re: Brednie 02.06.07, 12:09

> Za to kazdy rozsadny lekarz by odmowil pokwitajacej nastolatce niechcianej
                > ciazy? Zgadzam sie z tym ze pigulki nie sa najlepszym rozwiazaniem, lecz czy
                > skrobanka jest lepszym? Jakas dziwna polska logika. Jesli schowamy sex, to go
                > nie bedzie...

Mialo byc "usuniecia niechcianej ciazy"...
                • bajgla Re: Brednie 02.06.07, 21:08
                  > Mialo byc "usuniecia niechcianej ciazy"...

jakiej ciąży? postinor zapobiega ciąży (zagnieżdżeniu się zapłodnionego jajeczka)...
              • domektomek Pani myli dwie sprawy 02.06.07, 13:05
                Proszę przeczytać moją opinię nieco niżej.Należy oddzielić postępowanie
                lekarskie legalne od nielegalnych aborcji.Bo w świetle istniejącego prawa nie
                ma możliwości przepisywania dziewczynom przez lekarzy tych pigułek i rozdawania
                ich za pośrednictwem wychowawczyń.To nie cukierki, proszę Pani.
            • iluminacja256 Re: Jestem przeciw 02.06.07, 12:13
              Tabletki postkoitalne mają końską dawkę hormonów i jako takie nie są obojętne
              > dla zdrowia nawet dorosłych osób.

nie przesadzajmy - maja odpowiednik hormonów zawarty w czterech tabletkach
              antykoncepcyjnych. Niemniej jednak uwazam, ze wszystko w zyciu moze się
              zdarzyć i to rodzice wysylajac syna czy córke na kolonie/obóz powinni
              powiedzieć co tzreba kazdemu z nich , a dodatkowo z corką isc do ginekologa, bo
              lepeij dmuchać na zimne, niż spotkać miesiąc pózniej córkę, ktora ryczy, ze
              chce zeby tego dzieciaka nie było, a ty stary szyuj 2 patyki
              • daria_nowak Jestem za 02.06.07, 15:37
                Teoretycznie tak. Ale spora grupa rodziców nie potrafi rozmawiać z dziećmi o
                sexie - bo to dla nich temat krępujący. Posiadanie kilku awaryjnych tabletek
                pzrez wychowawcę to nic złego.
            • domektomek Jestem przeciw--Nieodpowiedzialny pomysł 02.06.07, 12:15
              Ciekawe który lekarz przepisze te tabletki bez badania pacjentki.Na czyje
              nazwisko będzie owa recepta.Pani wychowawczyni? Czy wychowawca ma uprawnienia
              do podawania leku hormonalnego mogącego wywołać liczne efekty uboczne? I
              wreszcie czy wychowawca może podać taki lek bez zgody rodziców i bez zbadania
              dziecka?
              Pomysł Federacji na Rzecz Kobiet jest tak nieodpowiedzialny że bardziej
              przypomina jakąś kaczkę dziennikarską. Chyba,że w owej federacji siedzą same
              idiotki.
              Kiedyś w sanatoriach studenckich i w wojsku podawano Brom bez wiedzy
              zainteresowanych.Ale z tych pomysłów chyba już się wycofano,groziły bowiem
              licznymi procesami.
              Wobec dzieci zacznijmy od edukacji w szkołach i w domu ,a nie od strzelania z
              armat.
              Ironizując , przypominam iż w Chinach wobec rodzin wielodzietnych obowiązuje
              przepis o przymusowej kastracji.
              • lis222 Re: Jestem przeciw--Nieodpowiedzialny pomysł 03.06.07, 12:38
                domektomek napisał:

> Ciekawe który lekarz przepisze te tabletki bez badania pacjentki.Na czyje
                > nazwisko będzie owa recepta.Pani wychowawczyni? Czy wychowawca ma uprawnienia
                > do podawania leku hormonalnego mogącego wywołać liczne efekty uboczne? I
                > wreszcie czy wychowawca może podać taki lek bez zgody rodziców i bez zbadania
                > dziecka?
                > Pomysł Federacji na Rzecz Kobiet jest tak nieodpowiedzialny że bardziej
                > przypomina jakąś kaczkę dziennikarską. Chyba,że w owej federacji siedzą same
                > idiotki.
                > Kiedyś w sanatoriach studenckich i w wojsku podawano Brom bez wiedzy
                > zainteresowanych.Ale z tych pomysłów chyba już się wycofano,groziły bowiem
                > licznymi procesami.
                > Wobec dzieci zacznijmy od edukacji w szkołach i w domu ,a nie od strzelania z
                > armat.
                > Ironizując , przypominam iż w Chinach wobec rodzin wielodzietnych obowiązuje
                > przepis o przymusowej kastracji.
                Popieram !!!
            • dr_bloger Re: Jestem przeciw 02.06.07, 18:58

> Tabletki postkoitalne mają końską dawkę hormonów i jako takie nie są obojętne
              > dla zdrowia nawet dorosłych osób. Dorosłe kobiety używać ich powinny w
              > sytuacjach awaryjnych, wyjątkowych. Żaden rozsądny lekarz na pewno nie
              > przepisałby takich tabletek jak dyżurnej (!!!) metody antykoncepcji dla
              > dziewczyn w okresie pokwitania.

Widocznie jestem nierozsądnym lekarzem. Autorka cytowanej wypowiedzi nie umie albo czytać, albo myśleć logicznie - chodzi przecież o doraźne interwencje, jeśli już do czegoś dojdzie.
            • jjr44 Re: Jestem przeciw 03.06.07, 00:12
              Może ja źle rozumiem pania nowicką? na kolonie jada dzieci góra z gimnazjum.
              jak wysyłam dziecko to raczej nie planuję zeby czternastolatka przeżyła tam
              swój pierwszy raz. Ja rozumiem że zdarzają sie incydenty - zawsze mogą się
              zdarzyć. wtedy jest lekarz, policja i prokuratura.
              to może wprowadzimy jeszcze na koloniach obowiazkowy zestaw na kaca? Albo
              wychowawcy będą uprawiali seks z dziećmi?

I chciałem zauważyć że:
              1. jestem zwolennikiem wprowadzenia do szkół wychowania seksualnego
              2. Nie jestem jakimś pruderyjnym moherem któremu się wydaje że dzieci nie mają
              płci.
              3. kodeks karny jednoznacznie wypowiada sie w sprawach uprawiania seksu z osobą
              poniżej 15 roku życia.
              i jeszcze:
              4. dzieci należy wychowywać a nie zachęcać do pieprzenia sie byle gdzie, z byle
              kim i byle jak zanim osiągnęły biologiczną i psychiczną dojrzałość.

> Takie nieodpowiedzialne pomysły tylko ośmieszają te potrzebne skądinąd
              > organizacje.
            • 2brat3 Re: Jestem przeciw 03.06.07, 07:36
              > Takie nieodpowiedzialne pomysły tylko ośmieszają te potrzebne skądinąd
              > organizacje. Oni to chyba robią tylko po to żeby się wybić przed kamery.
              **************************************************************************
              To jeszcze nic takiego, można było przecież domagać się dodatkowo pomieszczeń
              na jaranie trawki i "bara, bara", rozdawania prezerwatyw itp.
              Oczywiście trucie o moralności i zwyczajnym przyzwoitym zachowaniu powinno
              być pod karą zakazane, żeby nie stresować młodzieży...
            • rgard Re: Jestem przeciw 03.06.07, 17:32
              niech dziewczyny pozakładają sprężyny (te, które jeszcze tego nie zrobiły) i
              zlewają pana g.
            • pozytywista Re: Jestem przeciw 03.06.07, 22:43
              okropne bzdury. Lepsza końska dawka hormonów niż niechciana ciąża.
          • daria_nowak Re: Jest maly problem: pigulki ala Postinor panie 02.06.07, 15:35
            Lepiej niech urodzi? Przecież nikt na siłe postinoru wypychał nie będzie...
            Trochę rozsądku! To chyba oczywiste, ze lepiej, zeby dziewczyna miała lekkie
            zachwianie hormonalne niż dzidziusa w wieku lat 15
            • onufry.zagloba Nie wiem i watpie - moze by dorosla do...seksu:) 02.06.07, 16:24
              Z tym dzidziusiem (ale i tatusia z odpowiedzialnosci za dzidziusia zwalniac nie
              mozna, choc tez smarkaty).
              • daria_nowak Re: Nie wiem i watpie - moze by dorosla do...seks 04.06.07, 22:22
                Ba:) Świat byłby idealny, gdyby wszyscy zaczynali uprawiać sex, gdy do tego
                dorosną:)
                Niektórzy musieliby całe życie spędzić w celibacie;)
          • pozytywista Re: Jest maly problem: pigulki ala Postinor panie 03.06.07, 22:42
            Takie bzdury może pleść tylko ten/ta, co za długo brali na wstrzymanie
        • watashi79 im więcej pękniętych gum... 03.06.07, 15:47
          ... tym więcej członków MW i LPR, prosty rachunek.
    • mrrek A na czyj koszt? 02.06.07, 08:24
      Czy towarzyszka Nowicka im to zafunduje? Czy też może ze srodków UE? A może ma
      dać NFZ, z naszej składki zdrowotnej, bo to przecież lekarstwo! Bo jedyny
      sensowny, w tym zakresie, pomysł, to aby koszt tego "lekarstwa" zwracali
      rodzice, w 100%. Oni za dzieci odpowiadają, a nie towarzysze z kólka kołchozowego.
      • ddb2 Re: A na czyj koszt? 02.06.07, 08:28
        A jak urodza sie niechciane dzieci i wyladuja w przytulku, to na czyj koszt
        beda zyly?
        Pomysl troche, zanim glupio zapytasz.
        • visenna2 Re: A na czyj koszt? 02.06.07, 08:30
          Sam pomyśl, bo piszesz bez sensu.
          • playa_vista Re: A na czyj koszt? 02.06.07, 09:48
            Skoro się na Kościół znajduje 2 miliardy złotych rocznie, to czemu na
            antykoncepcję nie miałoby się znaleźć?
            • braad to chyba tańsze niż becikowe 02.06.07, 10:58
              nie znam się, ale taka tabletka kosztuje zapewne mniej niż 1000 pln.
              A pieniądze na becikowe idą z naszej kieszeni.
              I to byłoby tyle na temat kosztów....
              • playa_vista Re: to chyba tańsze niż becikowe 02.06.07, 11:02
                Odkrywczy jesteś. Chyba nie zrozumiałeś, co jest problemem.
                • braad możliwe 02.06.07, 11:12
                  Ale chyba nie powiesz mi, że polityką państwa ma byc zwiększanie przyrostu
                  naturalnego poprzez pośrednie promowanie macieżyństwa wśród nastolatek??
                  Może to zabrzmi cynicznie, ale dzięki becikowemu nie wiele się zmieni w tym
                  wzlgędzie, a na pewno nie będzie to impuls dla obywaletli, którzy mogli by
                  wychowac i wykszatłcic nowych obywateli. Raczej impuls ku dziedziczeniu biedy i
                  rodzeniu nowych bezrobotnych....
                  A poza tym ta inicjatywa, plus edukacja oznacza mniej aborcji...
                  Chyba, że wolisz podwórkowe wychowanie...
                  • playa_vista Re: możliwe 02.06.07, 11:17
                    Edukacja seksualna jest potrzebna, środki antykoncepcyjne są jej częścią.
                    Poszerzanie wolności kobiety może dać przyrost naturalny - ograniczając je,
                    kobieta czuje się ubezwłasnowolniona i zależna od jakiegoś nędznego polityka.
                    Aborcja jest sprawą prywatną każdej kobiety, należy dać jej wybór, edukując ją
                    wcześniej.
              • ladne_sny Re: to chyba tańsze niż becikowe 02.06.07, 11:29
                taka tabletka kosztuje jakies 20 zlotych i nie licytowalabym sie finansowo, co drozej kosztuje: becikowe
                czy antykoncepcja, bo zlamanego losu durnego dzieciaka nikt nie oszacuje. jestem za antykoncepcja i za
                wychowaniem seksualnym w szkolach, bo rodzice czesto nawet nie potrafia porozmawiacz corka o jej
                pierwszym okresie,a co dopiero o seksie.
      • kaffeebohne Na Twój koszt 02.06.07, 08:48
        A może taniej wyjdzie utrzymywać później dzieci?
        • visenna2 Re: Na Twój koszt 02.06.07, 08:52
          Najtaniej wyjdzie uczyć młodzież odpowiedzialności za swoje czyny. Jeśli chcą
          uprawiać seks, niech najpierw pomyślą i sie zabezpieczą a nie zdają się na
          opiekuńcze państwo.
          • tzymische Re: Na Twój koszt 02.06.07, 09:01
            Idiotko, MEN jest przeciwny edukacji seksualnej...
      • beatrix13 Re: A na czyj koszt? 02.06.07, 09:24
        na ten sam na czyj becikowe jest
      • martishia7 Re: A na czyj koszt? 02.06.07, 09:33
        Na koszt tych samych którzy będą utrzymywali zrodzone przez małolaty bękarty. I
        same 'matki' które nie pokończą szkoły.
    • visenna2 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 08:27
      Jak nastolatki chcą się bzykać po rowach to niech sobie antykoncepcję sami
      kupują. Są na tyle dorośli żeby uprawiać seks a nie dadzą rady sami się
      zabezpieczyć?
      Absurd jakiś.
      Ale światłe umysły wykute w kuźni Michnika łykają takie idiotyczne postulaty,
      nabluzgają rządzącym a o to wszak chodzi:)
      • frant3 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 08:44
        Do seksu nie potrzeba być aż tak dorosłym, jak do zabezpieczania.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
        • visenna2 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 08:50
          Tak, niestety:) A zupełnie nie wiem czemu:)
          Seks bez zabezpieczenia to - łagodnie mówiąc - brak odpowiedzialności.
          To główni zainteresowani powinni byc odpowiedzialni, idiotyzmem jest żeby
          państwo za nich myślało.
          • bloodysunday99 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 12:15
            visenna2 napisała:

> Tak, niestety:) A zupełnie nie wiem czemu:)
            > Seks bez zabezpieczenia to - łagodnie mówiąc - brak odpowiedzialności.
            > To główni zainteresowani powinni byc odpowiedzialni, idiotyzmem jest żeby
            > państwo za nich myślało.

Jestes chora, visenna2. Jak mlodzi maja sie dowiedziec o podstawowej
            antykoncepcji jesli na czele MENu stoi idiota Giertych i jego banda moralistow?
            Maja sobie wynalezdz od poczatku? Pomysl! Jak sie nauczylas ty? Oczywiscie
            pigulki nie sa optymalne, ale dzieciakow trzeba nauczyc uzywac antykoncepcji bo
            bzykac sie beda, taka jest juz natura czlowieka.

Oszukujesz sie, i belkoczesz jak pijana.
            • vitabravo Re: Chcą popychać nastolatków do pochopnych aktów 02.06.07, 12:24
              Niejedna nastolatka nawet nie pomyslałaby o przedwczesnych figlach,
              gdyby nie nachalna propaganda sex-edukacji feministek z móżdżkami
              jak u pani Nowickiej.
              • nameja do vitabravo: 02.06.07, 13:25
                ale to nie do tych nastolatek ten szum.Te grzeczne na pewno o tym nie myślą.
                Tylko te niegrzeczne, a tych jest więcej. Na kolonie jeździłam wiele lat i
                zapeniam Cię, nie upilnuje się wszystkich jesli sie śpi w nocy!
                • lejbakogelmogel Re: Więc nie śpij, albo nie podejmuj się opieki... 02.06.07, 15:54
                  ...jesli nie potrafisz dopilnować zachowania dzieci.
                  • geordi ... 03.06.07, 21:46
                    Jasne, najlepiej dzieciakom 40kg kule ołowiane z łancuchem u nogi, jak sie
                    poloza do lozka (same). Wtedy napewno sie nei rusza do lozka kolegi/kolezanki. A
                    wyjscie do toalety rano.

Pomysl dwa razy przed wejsciem nato forum, zamiast pieprzyc farmazony ad
                    personam. Chyba, ze masz za to wierszowke z KC PIS, to wtedy zrozumiale.
        • imie_jaszczomp Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 08:57
          Masz calkowita racje!Ja mam kolezanke, ktora po zajsciu w czwarta ciaze
          powiedziala, ze nie wie jak to sie stalo...
          • iluminacja256 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 12:19
            A miała 12 lat?
      • daria_nowak Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 15:40
        Twoje poglądy nie zmienią faktów - czyli coraz wcześniejszego wieku inicjacji
        seksualnej. Warto może nie tylko się puszyć i wymądrzać, ale poszukać
        rozwiązania. edukacji sexsualnej niet, antykoncerpcja be? Coś jeszcze? Trochę
        pokory - w życiu różnie bywa. Warto pomysleć za wczasu, ale jeśli sie nei
        pomyśli, to co? Niech taka nastolatka urodzi... Katolicka rodzina wyrzuci ją
        najwyzej na bruk z jej bękartem...
    • weather2 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 08:28
      Czy w Polsce musimy wybierać tylko pomiędzy Giertychem i Wujkowską , a Nowicką?
      Nie ma rozsądnego centrum?
    • menuet1 ciemnota ministerialna. 02.06.07, 08:54
      Jesli tylko 'naturalnie' to po co madralom i fundamentalistom ubrania? Niech
      chodza nago.
    • vincent02 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 08:54
      Bedzie wesolo jak corki Konia zajda w ciaze na pierwszym obozie!!!!!!!!!
      • billy.the.kid Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 08:58
        centrum to też KArTOfLE.
    • helguera Jak czytam co chcą Nowicka,Biedroń,Kutz,Środa 02.06.07, 09:00
      czy inna Szczuka to myślę że trzeba namawiać swoje dzieci by wstąpiły do
      Mlodzieży Wszechpolskiej.
      • onufry.zagloba Bo jak sie nieslubne urodzi to wzorem dziadka 02.06.07, 09:16
        Hitlera? Malo ze bekart, to do tego jeszcze z Zydem?
      • playa_vista Re: Jak czytam co chcą Nowicka,Biedroń,Kutz,Środa 02.06.07, 09:51
        No cóż, nikt nie nakazuje w tym państwie posługiwać się rozumem. Tak to jest w
        IV RP.
      • nameja Re: Jak czytam co chcą Nowicka,Biedroń,Kutz,Środa 02.06.07, 13:28
        Pracuję z młodzieżą 17 lat i zapewniam Cię: w większości rodzice nie znają do
        końca swoich dzieci. O czym innym te dzieci rozmawiają z kolegami a o czym
        innym z rodzicami. Czasem zgrywaja niewiniątka a rodzice sa potem zaskoczeni.
        Ogromnie! I to właśnie ci bardzo katoliccy i rygorystyczni potem częściej każą
        dziewczynie usunąć ciążę lub ją wyganiają z domu, niż ci bardziej wyrozumiali.
      • daria_nowak Re: Jak czytam co chcą Nowicka,Biedroń,Kutz,Środa 02.06.07, 15:42
        Nie kochasz swoich dzieci?
    • czerwony_bandyta Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 09:15
      Pomysłodawcę czegoś takiego powinno wtrącać się do więzień!!!To jest nic innego
      jak przyzwolenie na totalne rżnięcie się na koloniach!Jeżeli jej córka to robiła
      bo naoglądała się jak matka to robi (nie koniecznie z ojcem) a później chce to
      praktykować na koloniach to jej (ich) sprawa!Ja wychowuję córkę tak, żeby seks
      nie był dla niej jakąś zabawką, kolejnym modnym gadżetem.
      • onufry.zagloba A jak to robisz...dziadku? n/t 02.06.07, 09:16
      • nameja Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 13:30
        Daj jej Boże... Nie zawsze dzieci spełniają oczekiwania rodziców, czasem tylko
        potakują. Nie bądź niczego pewna do końca.
      • daria_nowak Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 15:43
        Pewnie, niech się "rżną" bez przyzwolenia... Bo jakoś nie pytają... Choć podobno
        w tym kraju czeka się aż do slubu;)
        Metoda chowania głowy w piasek nie zmienia faktów!
      • mateusz.zuravik Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 03.06.07, 01:42
        Czy w takim razie do seksu dochodzi tylko, "gdy się człowiek naogląda"? A ja zawsze myślałem, że w grę wchodzi tu choś takiego jak popęd...
      • jankowski1960 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 03.06.07, 20:50
        zamknij sie pruderyjny osle, nie obrazajac oslow:-
    • steku Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 09:18
      jasne. lepiej byc oderwanym od rzeczywistosci i udawac ze na koloniach nic sie
      nie dzieje tylko ze potem jak jest dziecko to trzeba sie o nie zatroszczyc. ile
      jeszcze beda nami rzadzic ci idioci...
      • onufry.zagloba Czy to kolonie dla sierotek? Jesli nie, to MATKA 02.06.07, 09:26
        ma sie o uswiadomienie corek zatroszczyc. Oferta moze i nieglupia, ale powinna
        byc zaadresowana do matek, nie zas MEN:)
      • polar21 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 09:41
        steku napisał:

> jasne. lepiej byc oderwanym od rzeczywistosci i udawac ze na koloniach nic sie
        > nie dzieje tylko ze potem jak jest dziecko to trzeba sie o nie zatroszczyc. ile
        >
        a co ja mam placic za to zeby gowniarze mogli sie r ż n ą ć na koloniach jak
        kroliki? nie za moje pieniadze. Niech te lewicowe oszoomy sami soje debilen
        pomysly finansuja
        • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 09:53
          A ja nie mam zamiaru płacić ze swoich podatków na Kościół! Rocznie 2 miliardy!
          • polar21 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:06
            playa_vista napisał:

> A ja nie mam zamiaru płacić ze swoich podatków na Kościół! Rocznie 2 miliardy!

i nie płacisz.....co ma poza tym Kościól do ru..ia sie w krzakach na koloniach
            • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:09
              Czyżby?
              pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_pa%C5%84stwa_dla_Ko%C5%9Bcio%C5%82%C3%B3w_w_Polsce

Ty chyba nie wiesz, gdzie żyjesz.
              • polar21 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:15
                playa_vista napisał:

> Czyżby?
                > <a
                href="pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_pa%C5%84stwa_dla_Ko%C5%9Bcio%C5%82%C3%B3w_w_Polsce"
                target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_pa%C5%84stwa_dla_Ko%C5%9Bcio%C5%82%C3%B3w_w_Polsce</a>
                >
                > Ty chyba nie wiesz, gdzie żyjesz.

LOL..wikidepia.....poczekaj....trez sam moeg napisac tam artykul
                • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:26
                  Przecież ten artykuł ma źródła. Ślepy jesteś?
                  • vitabravo Re: Chcą pobudzić nastolatków do czynności seksual 02.06.07, 12:27
                    Nastolatkowie może nawet nie pomyśleliby o tych sprawach, gdyby
                    nie deprawacja szerzona przez postępowe feministki pod pozorem
                    troski o postepowe wychowanie młodzieży.
                    • irenuk1 Re: Chcą pobudzić nastolatków do czynności seksua 03.06.07, 08:49
                      "Nastolatkowie może nawet nie pomyśleliby o tych sprawach, gdyby nie deprawacja szerzona przez postępowe feministki pod pozorem troski o postępowe wychowanie młodzieży."
                      Kpisz, czy o drogę pytasz?
                      W Polsce się nie śniło nikomu - w takich czy innych snach - o postępowych feministkach, a niektóre dzieci robiły od czasu do czasu i takie psikusy jak te, o których tutaj mowa.
                      Istotne pytanie brzmi: które dzieci oraz kiedy to robiły względnie robią?
                      Odpowiedź (prawdopodobna, doświadczenie własne i obserwacji życia przez ponad 50 lat):
                      za niebezpieczne - dla zdrowia i rodziny - zabawki bierze się najczęściej młodzież nadpobudliwa, względnie całkiem normalna w sytuacjach sprzyjających erotycznemu pobudzeniu.
                      Jeździłem z młodzieżą na wycieczki i pilnowałem jak mogłem. O wiele mniej miałem tej troski na plażach, gdzie młodzież - jak prawie wszyscy tam - była skąpo ubrana, niż podczas powrotu z niedzielnego nabożeństwa; zwłaszcza wtedy, gdy był zakaz pojawiania się w kościele w sukienkach czy bluzkach bez rękawów ("na ramiączkach").
                      Ale nie twierdzę, że ta "deprawacja", o której mowa (czy słusznie - inna sprawa), jest wynikiem wychowania katolickiego czy judejsko chrzescijańskiej obyczajowości. Bo nie wiem.
        • nameja Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 13:32
          a może ja mam nie spać wszystkie noce, sprawdzać co minute pokoje itp. żeby
          potem nie płacić za takich alimentów? Znasz Ty przepisy? To wychowawca płaci!
          Chyba, że się ubezpieczy.
        • daria_nowak Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 15:45
          Lepiej płacić w ramach becikowego i innej pomocy dla ubogich, niewykształconych
          matek - tak?
    • forresty Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 09:25
      "Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny" - jak można nazwać federację
      która nawołuje do antykoncepcji nazwą .."planowania Rodziny"???? Chyba chodzi o
      nieplanowania? ;-)
      • onufry.zagloba Nazwa OK - 15-latki rzadko maja dzidziusia w 02.06.07, 09:27
        planie:)
      • nameja forresty: 02.06.07, 13:26
        Jak planujesz, tak masz, jeśli nie planujesz, też masz...Może chodzi o to, by
        planowac rodzinę na potem a nie w wieku nastu lat.
    • elve Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 09:26
      MEN wydaje się uważać, że jak zamknie oczy i nic nie będzie robić, nastolatki
      nie będą uprawiać seksu i zachodzić w ciążę. To sie nazywa wishful thinking, a
      inaczej ujmując: głupota.
      • onufry.zagloba Znow pytam: czemu MEN, nie zas MATKI? 02.06.07, 09:29
        To one o niechciane ciaze corek powinny sie martwic, jak sadzisz? A moze chcesz
        upanstwowic dzieci? Juz byli tacy, co probowali...
        • playa_vista Re: Znow pytam: czemu MEN, nie zas MATKI? 02.06.07, 09:54
          No faktycznie, gdyby chciałby poddać je aborcji to państwo zabrania. Sam sobie
          przeczysz.
          • onufry.zagloba Skoro corek antykoncepcji nie nauczyly, to niech 02.06.07, 09:57
            je na aborcje wywoza na Litwe:)
            • playa_vista Re: Skoro corek antykoncepcji nie nauczyly, to ni 02.06.07, 10:10
              Uciekasz od problemu, mówimy o Polsce, nie Litwie.
              • onufry.zagloba A ja o krajach z legalna i tania aborcja:) n/t 02.06.07, 11:31
                • playa_vista Re: A ja o krajach z legalna i tania aborcja:) 02.06.07, 11:32
                  Powodzenia.
                  • onufry.zagloba hehe! A ja na stale mieszkam w kraju z legalna 02.06.07, 11:36
                    aborcja, choc i tu kosciol miejscowy nawoluje, przekonuje, poucza etc, niemniej
                    PRAWA ani mysli zmieniac. I to wlasnie przyczyna dla ktorej napewno nie przejde
                    na katolicyzm;)
                    • playa_vista Re: hehe! A ja na stale mieszkam w kraju z legaln 02.06.07, 11:41
                      I słusznie.
        • bajgla Re: Znow pytam: czemu MEN, nie zas MATKI? 02.06.07, 21:13
          o ile się nie mylę, to kobiety nie są wiatropylne...
      • herr_wolf Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:34
        Jak jesteś taka mądra to przekaz na ten szczytny cel 500zł ze swojej pensji - na konto fundacji.
        • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:35
          Nic nie wspominasz o datkach na Kościół.
    • panikazia z obu stron ciemnogrod 02.06.07, 09:31
      ciekawe ze pani wanda nowicka chcialaby za mnie zdecydowac czy zgodzilabym sie
      podac mojej corce srodek po
      srodek po budzi moje watpliowsci moralne
      wczesne ciaze nie
      nie mowie ze bym chciala, nie chcialabym
      ale nie chcialabym zeby jakas baba, ktora ja ma jakis poglad i jej brzuch jej
      decyzje etc, swoj poglad narzucala mojemu dziecku!!

i az strach sie bac, z jednej strony specjalista od hihitler (a swoja droga
      bardzo mi sie podobal komentarz z jednego z dyrektorow szkol, ktory powiedzial
      ze przekazanie informacji ministra edukacji uraziloby jego uczniow:)

z drugiej pancia ktora wie co jest dobre dla wszystkich

to smutne, dla siebie nie widze miejsca w grupie, ale chyba jakos to przezyje:))
    • poglodzio Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 09:32
      powinno się młodzież edukować
      • gulcia77 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:30
        jak do tej pory jedyny słuszny komentarz do artykułu, ale w naszym pięknym
        kraiku do porządnej edukacji seksualnej daleko jak na Marsa.
    • tom1003 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 09:49
      Co to znaczy "nastolatki"?
      Jedenastolatki czy dziewiętnastolatki?

Jeżeli rodzic chce posłać dziecko na kolonię w celu uprawiania seksu, niech
      lepiej oszczędzi na wychowawcach i pośle pociechę z kolegami pod namiot.
      Skoro ogłaszamy dzieciom moralny luz, to po co w ogóle jakakolwiek opieka?
    • kalina.tt Z innej beczki...doradca 02.06.07, 09:53
      Fajne stanowisko ma 'Hanna Wujkowska, doradca Ministerstwa Edukacji ds. ochrony
      życia w szkole'. Ciekawe co ta Pani robi tam na codzień i ile bierze za to
      kasy. Oj namnożyli tych bytów stanowisk dla siebie, znajomych, cioć... :((
      • playa_vista Re: Z innej beczki...doradca 02.06.07, 09:55
        Czyta "Mein Kampf"
    • tom1003 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 09:56
      "Federacja chce również, by na każdym obozie była odpowiednio przeszkolona osoba
      odpowiedzialna za edukację seksualną nastolatków."

Wolę nie myśleć, co będzie, gdy tego rodzaju "postępowe" matołectwo wygra wybory.
      Kolejne postulaty ogłoszone zostaną w imię równości:
      Instruktor pan gej i instruktorka pani lesbijka na każdym obozie oraz zajęcia
      praktyczne dla każdego w ramach obydwu orientacji.
      • kalina.tt Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 09:58
        A co ma wspólnego edukacja seksualna z homoseksualizmem?
        • presentation1 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 11:18
          Czy to maja byc wakacje seksualne czy normalne wakacje?
          • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 11:22
            Co to jest norma? Mówiąc twoim językiem homoseksualizm jest normą.
        • irenuk1 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 03.06.07, 08:55
          Głodnemu chleb na myśli...
          • irenuk1 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 03.06.07, 08:56
            To o chlebie było do wypowiedzi Toma.
      • onufry.zagloba Jesli ksiadz-gej ciebie uwiodl, to swiadczy to 02.06.07, 09:59
        wylacznie o tym, ze TEZ jestes gejem:) Tego sie nie da wyuczyc i niepotrzebnie
        sam siebie oszukujesz...
        • polar21 Re: Jesli ksiadz-gej ciebie uwiodl, to swiadczy t 02.06.07, 10:08
          onufry.zagloba napisał:

> wylacznie o tym, ze TEZ jestes gejem:) Tego sie nie da wyuczyc i niepotrzebnie
          > sam siebie oszukujesz...
          ja nie wiem czemu wy geje tak nie nawidzicie swoich rzekomo braci spod czarnej
          sutanny. w kazdym watku, zaraz zanjdzie sie jakis pedal ktory na ksiezy najezdza
          • playa_vista Re: Jesli ksiadz-gej ciebie uwiodl, to swiadczy t 02.06.07, 10:13
            >zanjdzie sie jakis pedal<

Takie teksty to puszczają ludzie upośledzeni intelektualnie, którzy nie mając
            argumentów do rzeczowej dyskusji odwołują się do języka nienawiści i wulgaryzmów.
            • polar21 Re: Jesli ksiadz-gej ciebie uwiodl, to swiadczy t 02.06.07, 10:16
              to samo gadania o ksiezach gejach w kazdym watku
              • playa_vista Re: Jesli ksiadz-gej ciebie uwiodl, to swiadczy t 02.06.07, 10:27
                Gratuluję toku myślenia, a raczej jego braku.
              • onufry.zagloba Bo to prawda. Poczytaj sobie teksty w Wiezi czy 02.06.07, 11:38
                Znaku - jest to problem przy naborze do seminariow, procent homoseksualistow
                wsrod ksiezy jest duzo wyzszy nizli w reszcie populacji.
            • tom1003 Re: Jesli ksiadz-gej ciebie uwiodl, to swiadczy t 02.06.07, 10:17
              nienawiść i wulgaryzm to uprawia michnikowy szmatławiec

Jakiś propagandzista wyciągnął nie wiadomo skąd proponowaną przez nauczycieli
              listę lektur, drugi koleś narysował Giertycha który pali książki na stosie.

Kłamcie towarzysze, kłamcie, zawsze ktoś się znajdzie, kto uwierzy.
              • playa_vista Re: Jesli ksiadz-gej ciebie uwiodl, to swiadczy t 02.06.07, 10:30
                A to ciekawe, możesz mi podać chociaż jedną nienawiść i wulgaryzm w stosunku do
                którejkolwiek grupy społecznej? Czy to tylko puste słowa? Wiesz, ważna jest też
                umiejętność odróżniania poglądów liberalnych od skrajnie lewicowych, której Ty
                nie posiadasz.
                • onufry.zagloba Dla tego wariata to i M.Thatcher "lewaczka". Bo do 02.06.07, 11:41
                  kosciola nie chodzila i na aborcje zezwolila;)
              • onufry.zagloba A i tow.Kaczynski wraz z Matka sie na Romcia 02.06.07, 11:39
                zdenerwowal. TO chciales tu powiedziec?
                • lejbakogelmogel Re: A i tow.Kaczynski wraz z Matka sie na Romcia 02.06.07, 15:39
                  Pozew sądowy:
                  Szykujemy przeciw Tobie pozew sądowy za szerzenie ksenofobii i
                  nienawiści rasowej.Znajdziemy Cię nawet gdybyś mieszkal nawet na
                  Arktyce.Staniesz przed prokuratorem ! Juz niedlugo!
                  - - -
                  „Coitum ergo12 sus”
                  • onufry.zagloba Bujaj sie spamerski TROLU :) n/t 02.06.07, 16:25
          • onufry.zagloba Napewno nie jestem gejem - liczba porzuconych pan 02.06.07, 11:34
            o tym swiadczy. Tudziez malzonka i progenitura. Ale powiem ci w zaufaniu, ze
            nawet i chcialem wyuczyc sie na geja, bo mialem takiego przyjaciela w czasach
            mlodosci, takiego od serca...Ale, cholera, nie wyszlo!
      • presentation1 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 11:20
        W ramach wakacji .Pies z baba,chlop z kotem.Ot i wynalazek lewicy.Wszyscy ze wszystkimi w ramach tolerancji.Kochamy zwierzeta.
        • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 11:23
          Ty chyba nie wiesz co to jest orientacja seksualna, a dewiacja.
          • vitabravo Re: Chcą skierować zainteresować nastolatków sekse 02.06.07, 12:31
            Celem nachalnej indoktrynacji młodzieży jest przedwczesne
            rozbudzenie zainteresowania seksem.
            Niech pani Nowicka ze swoją zgrają feministek, ograniczy swoje
            działania do własnego potomstwa.
    • polibuder Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:24
      dziwi mnie pseudo-oświecenie po niektórych mądrych i odpowiedzialnych, bo się
      zabezpieczają

myślicie że jak założycie latex, łykniecie pigułkę etc. to już jesteście ok i w
      porządku? sumienie.... wiara... Bóg... może by wasze poglądy odnieść do wartośi
      niezmiennych, bo to jedyny punkt odniesienia, niezmienny. przez ten pryzmat
      mozna oceniac obiektywnie sprawy.
      każdy widzi inaczej sprawy, z innego punktu widzenia. nikt nie jest bez winy,
      bynajmniej nie ja. z fizyczną częścią życia też się borykam(y), ale
      najważniejsza dla nas jest miłość, a nie pieniądze bo do tego sie sprowadza
      większość wypowiedzi tych za tym by dzieciom w podstawówcxe rozdawać
      prezerwatywy, a do lektór dopisać tantry/kamasuter czy co tam innego.

nie jesteście wszechwiedzący.nikt nie jest, a ten kto jest ustanowił pewne
      zasady by było ludziom dobrze.

nie hcecie dziecie, ale sex tak, najlepiej 5x /dzień...
      to smieszne. mam popęd, mam śliczną Dziewczyny, mam 21lat i problemy tez z tym
      mam, ale irytują mnie wyzwoleni, którzy uważają że wszystko można, bo jest się
      wolnym. a kryterium oceny jest to czy sie zabezpiecza czy nie.
      nigdy sexu nie uprawiałem, ja sie kocham a to wielka róznaca. wszystkim którzy
      uważają że benkarci sa gorsi niech sie w głowę uderzą! co oni sa winni?
      patologii jest wiele, ale to że ktos sie zabezpiecz nie czyni go lepszym od innych.
      kochając sie trzeba byc swiadomemu konsekwencji. a to ze kazdy hce miec dziecko,
      ale kiedy go bedzie stac to jest chore, bo nie kariera jest najwaziejsza a
      milosc rodzinna i miedzyludzka.
      kazdy goni do kariery, niszczac siebie i innych
      RODZINA i Pan Bóg to wartości które zawsze będą dla mnie ważne, myślę że to
      lepiej niż tłuc kasę na szybkie samochody, kobiety (równei szybkie) i wczasy w
      tunezji, bo Polska śmierdzi....
      poszły zmiany na gorsze, zbyt dużo kasy wszędzie, a ludzie zamiast sie szanować
      zarabianą kase czesto przeginając i wykorzystując.

pozdrawiam rozsądnych uniwersalnie, a nie tak jak im wygodnie
      • mbmm Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:30
        Uczestnikami wyjazdów kolonijnych mogą być osoby poniżej 18 roku życia. A seks z
        osoba poniżej 18 roku życia jest w Polsce otoczony sankcjami prawnymi. Zdaje
        się, że odpowiedzialnośc prawna spoczywa również na opiekunach. Może dlatego
        pani z fundacji chciałaby uczynić "normalnymi" pigłuki "po"?
        • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:34
          Coś Ci się pomyliło z 15 rokiem życia.
      • gulcia77 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:42
        Jeśli jesteś wierzący to tak właśnie żyj. Ale daj też innym prawo do życia po
        swojemu. Nie ma Uniwersalizmu Biblii, Koranu czy jakiejkolwiek innej książczyny,
        jeśli decydujesz się wyznawać jakieś poglądy to jest TWÓJ wybór!!! Ale nie masz
        prawa narzucać go innym.
        A co do tematu dyskusji - jeśli życie seksualne człowieka zacznie być traktowane
        normalnie to i podobne problemy się rozwiążą. Nie mogę zrozumieć oporu Kościoła
        i ludzi wierzących przed edukacją seksualną. Wiedza jest wiedzą, nie jest dobra
        ani zła. A prawa moralne wpojone dziecku spowodują, ze jeśli się dowie, że
        członek pasuje do pochwy, to nie zacznie się rżnąć bez opamiętania po krzakach.
        Niestety, mam kontakt z dzieciakami (14-16 lat) i większość z nich używa bez
        opamiętania, ale brak rzetelnej wiedzy powoduje, ze nie używają zabezpieczenia,
        zachodzą w niechciane ciąże, a grzybica i opryszka szerzą się aż miło. Większość
        kilkunastoletnich dziewczynek uprawiających seks nie chodzi do ginekologa!!!!
        Jeśli to nie jest zgroza, to ja nie wiem co to jest
        • janma46 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 12:20
          gulcia77 napisała:

> Jeśli jesteś wierzący to tak właśnie żyj. Ale daj też innym prawo do życia po
          > swojemu. Nie ma Uniwersalizmu Biblii, Koranu czy jakiejkolwiek innej
          książczyny
          > ,
          > jeśli decydujesz się wyznawać jakieś poglądy to jest TWÓJ wybór!!! Ale nie
          masz
          > prawa narzucać go innym.
          > A co do tematu dyskusji - jeśli życie seksualne człowieka zacznie być
          traktowan
          > e
          > normalnie to i podobne problemy się rozwiążą. Nie mogę zrozumieć oporu
          Kościoła
          > i ludzi wierzących przed edukacją seksualną. Wiedza jest wiedzą, nie jest
          dobra
          > ani zła. A prawa moralne wpojone dziecku spowodują, ze jeśli się dowie, że
          > członek pasuje do pochwy, to nie zacznie się rżnąć bez opamiętania po
          krzakach.
          > Niestety, mam kontakt z dzieciakami (14-16 lat) i większość z nich używa bez
          > opamiętania, ale brak rzetelnej wiedzy powoduje, ze nie używają
          zabezpieczenia,
          > zachodzą w niechciane ciąże, a grzybica i opryszka szerzą się aż miło.
          Większoś
          > ć
          > kilkunastoletnich dziewczynek uprawiających seks nie chodzi do ginekologa!!!!
          > Jeśli to nie jest zgroza, to ja nie wiem co to jest.
          ...............................................................................
          Nareszcie jakieś prztomne i rozsądne podejście do sprawy.Ja też uważam że
          ciemnota i niewiedza jest najgorszym co może spotkać człowieka.
          • mg2005 Feministkom już całkiem odbiło ?!?... 02.06.07, 12:25
            Pigułka poronna to zabicie zarodka !
            • iluminacja256 Re: Feministkom już całkiem odbiło ?!?... 02.06.07, 12:28
              Zastanawiam się , co cię tak podnieca - wystarczy, ze w GW pojawia się hasło
              aborcja, antykoncepcja,płód , tabletki, spirala - cokolweik - już tam jesteś.
              Zacznij wreszcie uprawiać seks, to przestanie ci tak odbijać.
        • mg2005 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 12:29
          gulcia77 napisała:

> Niestety, mam kontakt z dzieciakami (14-16 lat) i większość z nich używa bez
          > opamiętania, ale brak rzetelnej wiedzy powoduje, ze nie używają
          zabezpieczenia,
          > zachodzą w niechciane ciąże, a grzybica i opryszka szerzą się aż miło.
          Większoś
          > ć
          > kilkunastoletnich dziewczynek uprawiających seks nie chodzi do ginekologa!!!!
          > Jeśli to nie jest zgroza, to ja nie wiem co to jest

Zgrozą jest to, że mają głupie podejście do seksu...
      • bajgla Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 21:18
        polibuder napisał:

>a do lektór dopisać tantry/kamasuter czy co tam innego.

Tobie by się przydał słownik ortograficzny
      • irenuk1 Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 03.06.07, 09:04
        "Rozsądnemu uniwersalnie" (Polibuder): wszystko - w twojej postawie - tłumaczy krótkie wyznanie (niezamierzone, przyznaję się do manipulacji, by się nie rozwodzić w dłuższej analizie): "ja się kocham". Amen.
    • rolf5 Re: Jak chcą uprawiać seks... 02.06.07, 10:33
      To najpierw niech pomyślą o zabezpieczeniu się przed "Wpadką".jest kilka
      sposobów np.prezerwatywa itd....
      Niech popytają rodziców lub zadzwonią na tel zaufania.
      Trzeba trochę pomyśleć pokręcić głową, a nie od razu tyłkiem.
      cześć.
    • herr_wolf Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 10:40
      Wszystkim wyzywającym od "ciemnogrodów" proponuje żeby wpłacili po 500-800zł na ten szczytny cel na konto tej fundacji.Łatwo się rozdaje nie swoją kasę, co za gniazdo hipokryzji.

Pozatym dzieci nie powinny uprawiać seksu.Jak dziecko uprawia seks z dorosłym to jest to pedofilia a jak z rówieśnikiem to jest nowoczesne ?
      • playa_vista Re: Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 11:01
        "Wszystkim wyzywającym od "ciemnogrodów" proponuje żeby wpłacili po 500-800zł na
        ten szczytny cel na konto tej fundacji.Łatwo się rozdaje nie swoją kasę, co za
        gniazdo hipokryzji."

Kościół katolicki zagarnia 2 mld złotych rocznie. Z pieniędzy podatników.

"Pozatym"

Wyrażenie "poza tym" pisze się oddzielnie.

"dzieci nie powinny uprawiać seksu"

Bardzo interesujące, wręcz niezwykle ciekawe.

"Jak dziecko uprawia seks z dorosłym to jest to pedofilia"

Gratuluję (braku) rozumowania. Seks osoby dorosłej z osobą powyżej 15 orku życia
        jest legalny. Pedofilia natomiast to zmuszanie osoby niedojrzałej płciowo do
        seksu z osobą dorosłą.

"a jak z rówieśnikiem to jest nowoczesne ?"

??? O co Ci chodzi w tym zdaniu? Czy Ty jesteś jakiś upośledzony?
        • ethebor Re: Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 11:37
          playa_vista napisał:
          > Kościół katolicki zagarnia 2 mld złotych rocznie. Z pieniędzy podatników.
          Ale (wbrew pozorom) kosciol tez placi podatki, zeby bylo smieszniej to za ciebie
          rowniez, bo to zaleza od ilosci mieszkancow parafii an nie wiernych.

> "dzieci nie powinny uprawiać seksu"
          >
          > Bardzo interesujące, wręcz niezwykle ciekawe.
          A powinny? Jesli tak to znaczy ze sa dosc dojrzale by przyjac rowniez
          konsetwencje, np. zdobycie pracy i prowadzenie wlasnego domu.

> Gratuluję (braku) rozumowania. Seks osoby dorosłej z osobą powyżej 15 orku życi
          > a
          > jest legalny. Pedofilia natomiast to zmuszanie osoby niedojrzałej płciowo do
          > seksu z osobą dorosłą.
          Popatrz popatrz, a mnie sie wydawalo ze takie zmuszanie (niezaleznie od wieku)
          to gwalt.
      • storm12 Re: Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 11:05
        herr_wolf napisał:
        Pozatym dzieci nie powinny uprawiać seksu.Jak dziecko uprawia seks z dorosłym t
        o jest to pedofilia a jak z rówieśnikiem to jest nowoczesne ?

dokładnie - a zamiast tabletek antykoncepcyjnych moze wiecej edukacji i bromu w kolacyjkach - i wogóle co to znaczy ze sie przyzwala niejako na seks dzieciom? jestem dwudziestokilkulatkiem i "jeszcze za moich czasów":) cos takiego było traktowane jako margines - zły margines - a obecnie staje sie niby normą - i raczej powinnismy zastanowic sie jak skłonic młodziez aby nie czyniła z miłosci fizycznej li tylko łatwo dostepnej rozrywki
        • playa_vista Re: Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 11:07
          Jak wyżej.
        • ethebor Re: Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 11:41
          Swiat zglupial i patologia robi sie norma. Moze na koloniach powinno sie
          dofinansowac jakies bardziej intrygujace i rozwijajace rozrywki?
          Poza tym o ile sie nie myle to podobne tabletki sa po prostu nielegalne (de
          facto to srodek wczesnoporonny). W pamietnym casus'ie statku holenderskiego
          dawali je przynajmniej poza wodami tertorialnymi Polski...
          • bajgla Re: Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 21:20
            > Poza tym o ile sie nie myle to podobne tabletki sa po prostu nielegalne (de
            > facto to srodek wczesnoporonny)

Mylisz się
      • lemkos000 Re: Dajmy po 500zł na ten cel na konto fundacji 02.06.07, 12:20
        To ja poproszę, żeby państwo zabrało mój udział z moich podatków przekazany na
        świątynię Opatrzności Bożej (nawiasem mówiąc powalającą architektonicznie), a
        przekazało na ten szczytny cel. Howk!
    • blq lepiej by te pieniądze przeznaczyć na RoDzIcÓw 02.06.07, 10:44
      ... by nie wychowywały swoich dzieci na ku.. płci obojga.

• tom1003 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 10:46
      Michnikowszczyzna o bzykaniu na kolonii, a inne gazety o faktach i wydarzeniach
      na świecie

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=98&ShowArticleId=30478
      Izraelski wywiad morduje irańskich naukowców

Ardashir Hosseinpour, jeden z czołowych irańskich naukowców pracujących przy
      irańskim programie atomowym, zginął zabity przez agentów izraelskiego wywiadu,
      Mossadu. Według dziennika "Haarec", Mossad chce, mordując naukowców, powstrzymać
      Iran przed budową bomby atomowej.

Hosseinpoura otruto zabójczym gazem.
      • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 10:52
        Bardzo interesujące, tu masz odpowiedzi na swoje pytania:

www.psycholog.ok.bia.pl/index.php?str=2
        • vitabravo Czy panna Nowicka ma własne dzieci? 02.06.07, 12:11
          Nie? Niech się od naszych dzieci odczepi razem ze swoją federacją.
          • ryssio Akurat ma troje w odróżnieniu np. od prezia 02.06.07, 12:52
            (jedno), premiera (zero) czy Wojtyły (też zero).
            No a przede wszystkim w tej sprawie (bo nie we wszystkich) ma po prostu rację.
            • lejbakogelmogel Re: Akurat ma troje..niech więc karmi własne piguł 02.06.07, 15:40
    • reij0 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 11:01
      Aha czyli doszło już do tego że nastolatki na koloniach (i nie tylko) mogą
      uprawiać seks bo to jest przyjemne i super zabawa... ZGROZA!!! Co to za pomysły?
      Zamiast tego powinno się w mediach mniej seksu pokazywać. Człowiek zamiast do
      przodu ewoluuje do tyłu dając władze popędom. Chore
      • playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 11:06
        "Zamiast tego powinno się w mediach mniej seksu pokazywać."

Bzdura. Tłumienie naturalnej sfery człowieka, jaką jest seksualność, jest chore.

"Człowiek zamiast do przodu ewoluuje do tyłu"

Ewoluuje się zawsze do przodu.

"dając władze popędom"

Na przykład popęd na kupienie kurczaka w sklepie.
    • tom1003 Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach antyk.. 02.06.07, 11:07
      Myślenie tych pań z tej całej Fundacji, Federacji czy ja im tam, jest dość
      oryginalne.
      Ale zastanawiając się, po jaką cholerę jakiekolwiek kolonie, obozy i opieka nad
      dzieciakami???
      Nie lepiej wysłać dwunastoletnią córkę po prostu pod namiot z chłopakiem,
      wyposażając pociechy w zestaw środków antykoncepcyjnych oraz "edukację seksualną"?

• playa_vista Re: Chcą zapewnienia nastolatkom na koloniach ant 02.06.07, 11:12
        "Myślenie tych pań z tej całej Fundacji, Federacji czy ja im tam, jest dość
        oryginalne."

W przeciwieństwie do twojego.

"Ale zastanawiając się, po jaką cholerę jakiekolwiek kolonie, obozy i opieka nad
        dzieciakami???"

Do zastanawiania się potrzebny jest rozum. Opieka nad dziećmi jest potrzebna,
        gdyż większość z nich nie jest na tyle rozumna, aby zadbać o swoje bezpieczeństwo.

"Nie lepiej wysłać dwunastoletnią córkę po prostu pod namiot z chłopakiem,
        wyposażając pociechy w zestaw środków antykoncepcyjnych oraz "edukację seksualną"? "

Gratuluję odpowiedzialności i edukacji pięciominutowej.
    • presentation1 ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:09
      w wieku 3 lat stracila cnote wiec wymaga tego od dzieci.Czy Pani wie ze w Afryce dziala sie podobnie?Rozprawicza sie dziewczynki
      • playa_vista Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:13
        No widzisz, a Ty się urodziłeś bez rozumu.
        • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:14
          Stwierdzilem fakt.Udowodnij Ty lub ta pseudo kobieta ze pisze nieprawde?
          • playa_vista Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:21
            Twoje słowa są zwykłym chamstwem i próbą obrażenia czyjejś osoby za jej poglądy
            polityczno-obyczajowe. My, żyjemy (teoretycznie) na kontynencie ucywilizowanym,
            gdzie słowa jakiegoś nędznego wyznania w większości nie mają wpływu na myślenie
            polityków. Afryka nie jest żadnym argumentem, gdyż jest to kontynent
            niedorozwinięty.
            • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:26
              Akurat mieszkam na kontynencie europejskim.Co do rozprawiczania?Nawet wielu(mam duzo znajomych) z tego kontynentu jest przeciw.Uwazaja ze to tradycja i ....komunizm.Zasugeruj szkole czy nie wiem komu we Francji gdzie mieszkam takie teksty jak ta Pani to po prostu jutro nie bedzie pracowac.To sa indywxidualne sprawy czlowieka a kondona nie bedziesz nakladac na mojego pisiaka pomimo ze bardzo tego pragniesz.Wole bez.To tez moja prywatna sprawa.Nie dzieci.
              • playa_vista Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:31
                "Nawet wielu(mam duzo znajomych) z tego kontynentu jest przeciw."

Czy to dziwne? Żyjemy w wielomilionowej Europie.

"Uwazaja ze to tradycja i ....komunizm"

Chyba Tożsamość, Tradycja i Suwerenność.

"kondona"

Mówi się "kondoma".

"pisiaka"

Dobrze powiedziane.

"nie bedziesz nakladac na mojego pisiaka pomimo ze bardzo tego pragniesz"

Fuj. Ależ nie śmiem. To Ty tego pragniesz puszczając takie teksty.

"To tez moja prywatna sprawa"

Oczywiście, że to Twoja prywatna sprawa, i do tego nawołują psychologowie.

• presentation1 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:37
                  Psychologowie nawoluja do dzieci?Chyba ci z teorii Darwina.Juz nie zwierzeta a jeszcze nie ludzie.Pozdrawiam malpopodobnych(Lewice)
                  • playa_vista Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:38
                    No tak, zapomniałem, że Ty wierzysz w jakieś bóstewko.
                    • vitabravo Re: .Wanda Nowicka......deprawatorka młodych 02.06.07, 12:19
                      Zastanawiam się, dlaczego szerzenie szkodliwych dla młodzieży projektów
                      nie jst jeszcze w Polsce karalne.
                      • wdakra Re: .Wanda Nowicka......deprawatorka młodych 03.06.07, 03:03
                        vitabravo napisał:

> Zastanawiam się, dlaczego szerzenie szkodliwych dla młodzieży projektów
                        > nie jst jeszcze w Polsce karalne.

Bo takie projekty inicjuje i realizuje głównie miłościwie nam panujacy KRK
                    • irenuk1 Re: ...Wanda Nowicka............. 03.06.07, 09:25
                      Presentation jest tak mądry, że pewnie wkrótce go wydalą z Francji.
                      Najlepiej do Polski, bo tu zaczynają się panoszyć feministki.
                      Przykład:
                      "Wole bez. To tez moja prywatna sprawa. Nie dzieci" - chodziło o prezerwatywę.
                      Hipoteza moja brzmi: a może jednak dzieci ta sprawa, nienarodzonych mianowicie?
                      Napłodzi mianowicie taki bęcwał, bo woli bez. Każdy by wolał, ale ponieważ nie każdy potrafi zapewnić godziwe warunki życia i rozwoju setkom (tyle potrafimy spłodzić rocznie, naturalnie - tzn. bez prezerwatywy), dlatego odpowiedzialni mężczyźni (m. in. dlatego) ubierają te "mundurki". A jedynie wyjątkowo, kiedy podejmą taką decyzję wspólnie z przyszłą rodzicielką, wprawiają ją w stan błogosławiony.
              • janma46 Re: ...Wanda Nowicka......-do presentation1 02.06.07, 11:42
                Na tym kontynencie to ty możesz mieć znajomych wśród gminu którzy prezentują
                tak ograniczony rozum jak ty.Ty nawet nie posiadasz krzty odruchu
                odpowiedzialności za drugą osobę a dałeś tego przykład z tym nie zakładaniem
                kondoma na twojego pisiaka.Druga sprawa to to że nie dbasz nawet o własne
                zdrowie,bo nie zakładając przy przygodnym stosunku możesz nabawić się
                choroby.Jesteś po prostu niemyślącym egoistą,ale to też twoja sprawa.A może
                wyjasnisz co wspólnego z rozprawiczaniem ma komunizm.To to samo mógłbym napisać
                że katolicyzm to propagowanie Lamania ślubów czystości wśród kleru,a na to w
                ostatnich czasach przykładów aż nadto.A z tą Francją to też przesadziłeś.
                • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka......-do presentation1 02.06.07, 11:45
                  Z Francja nie przesadzam bo zyje tu tyle lat co ty masz (moze)latek.Nie chodze na boki bo nie musze.Gdybys mial zone kilkanascie lat mlodsza,ladna i bogata o czym bys myslal?Ja mysle o zonie dla ktorej jestem atrakcyjny.Gumy nie uzywam bo nie chce.
                  • janma46 Re: ...Wanda Nowicka......-do presentation1 02.06.07, 11:56
                    presentation1 napisał:

> Z Francja nie przesadzam bo zyje tu tyle lat co ty masz (moze)latek.Nie
                    chodze
                    > na boki bo nie musze.Gdybys mial zone kilkanascie lat mlodsza,ladna i bogata
                    o
                    > czym bys myslal?Ja mysle o zonie dla ktorej jestem atrakcyjny.Gumy nie uzywam
                    b
                    > o nie chce.
                    Chwalić to ty się potrafisz ale poza tym nic więcej,a co do wieku to nie wiem
                    czy nie jesteś w wieku mojego syna,tak że też prózne przechwałki.
                    • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka......-do presentation1 02.06.07, 11:58
                      Spojrz na wizytowke.Kliknij na moj nik.To nie Arnold,ale tez silny.
                      • vitabravo Re: ...Wanda Nowicka....3 lata aresztu pomoże 02.06.07, 12:20
                        3 lata w odosobnieniu pomoże pani Nowickiej na przemyślenie
                        swojej szkodliwej działalności.
            • tom1003 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:31
              Afryka to kontynent niedorozwinięty?
              Czekaj czekaj, zaraz dopłynie do Ameryki i zaraz będzie rozwinięta Atlantyda
              • presentation1 ...Polska lewica................... 02.06.07, 11:34
                bardzo rozwinieta.Marzy im sie jak murzynom-seks od urodzenia.
              • playa_vista Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:34
                Kontynent, w którym rządzą ludzie niedorozwinięci, nie może być rozwinięty.
                Wszędzie na świecie są ludzie niedorozwinięci. Nie tylko w Ameryce. Weźmy na
                przykład taką Polskę.
                • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:35
                  Lewica rzadzila i zdeprawowala spoleczenstwo.Masz racje.
                  • playa_vista Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:36
                    Mówię o Kościele katolickim i jego pierwszemu sekretarzu - JPII.
                    • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:38
                      Jestem niewierzacy.Tekst nie do mnie.
                      • playa_vista Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:40
                        Ale o Tobie.
                      • janma46 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:45
                        presentation1 napisał:

> Jestem niewierzacy.Tekst nie do mnie.
                        Ja mam jedno krótkie pytanie-A czy ty wiesz wogóle kim ty jesteś?
                        • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:47
                          Mowia na mnie Lesz(skrocili po francusku)
                          • janma46 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 11:58
                            presentation1 napisał:

> Mowia na mnie Lesz(skrocili po francusku)
                            ..............................................................................
                            To dobrze że chociaż tyle wiesz.
                            • vitabravo Re: ...Wanda Nowicka....zamknąć babę w kryminale 02.06.07, 12:16
                              I skończy się jej szkodzenie innym.
        • sigryda Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 12:00
          playa_vista napisał:

> No widzisz, a Ty się urodziłeś bez rozumu.

Co miał oznaczać ten komentarz?Bo jakoś nie pasuje ani do tematu,ani do
          poprzedniego komenta, więc powstrzymaj się od osobistych wycieczek jeśli nie
          masz nic do powiedzenia bo spamujesz nic nie wnoszącymi tekstami.

A wracając do tematu tych pigułek
          Jak już ktoś napisał są to pigułki hormonalne,które moim zdaniem powinny być
          wypisywane przez lekarza jedynie w przypadku naprawdę koniecznym i nagłym (jak
          na przykład gwałt,albo po prostu nie działanie innych środków anty lub w razie
          zagrożenia zdrowia pacjentki. Te tabletki niewiele się różnią w swym działaniu z
          wczesnoporonnymi,które jakby na to nie patrzeć są swoistą aborcją.Moim zdaniem
          nastolatki nie powinny mieć możliwości otrzymania takich tabletek w
          ogóle(ostatecznie w razie gwałtu) gdyż to mogłoby mieć zły wpływ na ich rozwój.
          Co do seksobozów.Nie wiem jak Nowicka sobie to wyobraża. Gdyby dzieciaki
          wiedziały,że na obozie jest osoba, do której mogą się zwrócić o taką pomoc to im
          w to graj.Podobno LPR głosi kanon katolickiej rodziny.Z tym,że katolicka rodzina
          to taka,w której ludzie zaczynają życie płciowe po ślubie.Co się stało?Giertych
          zauważył,że jego światłe ideały większość społeczeństwa olewa to i postanowił
          teraz wprowadzić modne nowostki,żeby się więcej ludzi nim zainteresowało?Poza
          tym przecież wszelka antykoncepcja i aborcja zabroniona jest przez Kościół
          Katolicki,a czymże innym są środki oferowane przez Nowicką?
          Jak to niby ma wyglądać?Przychodzi taki 13-latek z 12-letnią dziewczyną do
          opiekunki obozu i sepleni" Pse pani, bo nam guma pękła" ??
          Ludzie zastanówcie się troche! Nasz kraj przeżywa jakąś (homo)seksualną
          rewolucję.Najpierw gwałty w gimnazjum, homo-teletubiś, teraz to. Co będzie
          dalej?Refundacja środków antykoncepcyjnych i składki emerytalne dla
          prostytutek?A może od razu zrobią domy publiczne dla małolatów?

Najgorsze w tym wszystkim,że jak to w pewnym kawale, obecnie w Polsce dąży się
          do tego by pod definicją dziewicy widniał napis "niemowlę płci żeńskiej"
          • presentation1 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 12:03
            Edukacja swoja droga ale popieranie stosunkow seksualnych w nie tym momencie co trzeba to po prostu kanibalizm.
          • iluminacja256 Re: ...Wanda Nowicka............. 02.06.07, 12:25
            Te tabletki niewiele się różnią w swym działaniu
            > z
            > wczesnoporonnymi,które jakby na to nie patrzeć są swoistą aborcją

Róznią się i to znacznie . A ja się o tym nie wie, to się czyta.

Jak już ktoś napisał są to pigułki hormonalne,które moim zdaniem powinny być
            > wypisywane przez lekarza jedynie w przypadku naprawdę koniecznym i nagłym (jak
            > na przykład gwałt,albo

No to sugeruję po gwłaci szukac sobie lakarza, który ci coś takiego wypisze
            (zapłacic mu za wypisanie) Własnie dlatego ten kraj jest taką ch..ówa - w
            normalnym ktraju mozna to kupic u farmaceutyy, albo podają na policji - u nas
            zgwałcona musi sobie isc prywatnie do ginekologa, który wypisze to za kasę ;/
            Syf , odór , brud i kiła - tak to jest w sferze seksu w Polsce, zwłaszcza wokól
            tak delikatnych spraw jak wspomniany gwałt. Dwa lata temu babka siedziala na
            komendzie 5 godzinm, zanim złozyła zeznanie - na korytarzyu, w tych samych
            ciuchach , zespermą jakiegoś fiuta w srodku!
          • lolyta Re: ...Wanda Nowicka............. 03.06.07, 22:35
            > Jak to niby ma wyglądać?Przychodzi taki 13-latek z 12-letnią dziewczyną do
            > opiekunki obozu i sepleni" Pse pani, bo nam guma pękła" ??

primo, to nie musi byc dwunastolatka, to moze byc pietnasto-szesnastolatka.
            Secundo, no, zalozmy, ze tak, jestes wychowawczynia na obozie, podchodzi do
            ciebie taka parka i tak wlasnei mowi (a chyba z 80% moich rowiesnikow mialo za
            soba ten pierwszy raz na obozach wlasnie) i - co wlasciwie mialabys do
            zaproponowania? zeby se dziewczyna poskakala na jednej nodze, to moze samo wypadnie?
            dzieciaki beda to robic niezaleznie od tego czy taka pigulka na obozie jest czy
            jej nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka