yola13 To moze w ogóle zakazać sprzedazy papierosów 05.06.07, 12:42 tylko czym zamierzacie drodzy rządzący zatkać dziure po braku wpływów z akcyzy od papierosów? Ja nie pale więc mi to wisi, ale jak macie dowalic nam nowych podatkow to juz tak srednio, czego jeszcze zakażecie obywatelom? Uprawiac seksu, pic wódki, ogladac filmów dla dorosłych, moze rozwodów? I wy się dziwicie drodzy rzadzacy ze ludziom się marzy aby spuścic na was bombę? W kraju w którym nie ma wolności i swobód obywatelskich trudno taki kraj nazwac demokratycznym, o ile wy w ogóle wiecie co to jest demokracja, banda kretynów i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 zakazac pisania bzdur 05.06.07, 12:50 to Anglia Irlandię tez możesz nazwac krajem nie demokratycznym:)))))) jakoś nikt nie mówisz o nich w tym tonie...te miliony kamer w Angli czy to nie ograniczenie swobód obywatelskich na które sie powołujesz? a może tu juz dla bezpieczeństwa..zalezy jak lezy nie:) Ja nie pale więc mi to wisi, ale jak macie dowalic nam nowych > podatkow to juz tak srednio, czego jeszcze zakażecie obywatelom? Uprawiac > seksu, pic wódki, ogladac filmów dla dorosłych, moze rozwodów? tak gada ktoś nawiedzony...sorry ale brzesadzasz trochę...gdyby gdyby narazie mozesz to wszystko robic zgodnie ze swoim sumieniem jeśli to banda kretynów to ty tez jesteś kretynką:) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: zakazac pisania bzdur 05.06.07, 12:58 > to Anglia Irlandię tez możesz nazwac krajem nie demokratycznym:)))))) Zgodnie z definicja demokracji nie sa krajami demokratycznymi. A wolnosci osobistej jest juz mniej niz w PRL-u. Jeszcze pozostaje wolnosc gospodarcza, ale to za Browna pewnie tez sie zmieni. > te miliony kamer w Angli czy to nie > ograniczenie swobód obywatelskich na które sie powołujesz? Tak. > a może tu juz dla > bezpieczeństwa..zalezy jak lezy nie:) Nie pamietam czy to Franklin, czy Jefferson powiedzial ze narod, ktory ograniczy swoja wolnosc w imie bezpieczenstwa nie zasluguje na jedno ani na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: To moze w ogóle zakazać sprzedazy papierosów 05.06.07, 13:07 yola13 napisała: > ...o ile wy w ogóle wiecie co to jest demokracja, banda kretynów i > tyle To chyba Ty nie kumasz co to demokracja. Jeśli w wyborach banda nierobów i gamoni wybierze do sejmu bandę kretynów, to ta banda kretynów rządzi przez 4 lata. I to jest właśnie demokracja i jednocześnie dowód, że demokracja jest do doopy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_nieomylny PISSowcy po wyborach beda albo w wiezieniu albo 05.06.07, 12:43 w psychiatryku a potem tylko w domu... wiec znow te oszolomy pod siebie robia ustawe! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Idea słuszna,wykonanie idiotyczne-jak to PiS. 05.06.07, 12:53 O ile zakaz palenia w publicnzych pomieszczeniach, na przystankach i w środkach komunikacji miejskiej jest jak najbardziej sensowny, o tyle zakaz palenia we włąsnym aucie to już bzdura. Doświadczenia państw, które podobne regulacje już wprowadziły dowodzą, że zakaz nie wpłynął negatywnie na przychody pubów i restauracji. Z opowieści znajomych w Irlandii, palących, wynika, że zakaz jest korzystny i sami go popierają! Niestety PiS nie byłby PiS-em, gdyby czegoś nie spie..ł. Zakaz palenia w samochodzie jest trudny do wyegzekwowania i bezsensowny - palacz szkodzi sobie, jak chce to niech się truje. Nic państwu i innym do tego. Zagrożenie w ruchu drogowym też jest marginalne. A jeśli tym chcą tłumaczyć zakaz, to niech zakażą jedzenia (bo wsuwając batonika można kogoś zabić), popijania, regulowania radia, oglądania się za dziewczynami itp. itd. Idioci! Poozą nawet najbardizej celową i rozsadną inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Idea słuszna, 05.06.07, 13:36 Póki co rozmawianie przez komórkę podczas jazdy nie jest zakazane :) Moje wzburzenie ma uzasadnienie - zamiast poddać pod dyskusję rozsądny projekt ograniczenia palenia w miejscach publicznych, PiS w typowy dla siebie sposób wypuszcza bąką. Idiotyczne i zbyt restrykcyjne propozycje, przez które temat przepadnie i zapewne długo nie zostanie ponownie podjęty. Gdybym był posłem i miał głosować nad taką ustawą to mimo iż życzę sobie zakazów, zagłosowałbym przeciw - właśnie z uwagi na zakaz palenia we własnym aucie (i ch.g.w co jeszcze tam się czai). Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Idea słuszna, 05.06.07, 13:38 zwróć uwagę że czytasz tekst przetworzony przez jakigoś dziennikarza...chyba że czytałes org projekt..na razie jest dyskusja a wygląda na to że już podjęto jakieś decyzje... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Pytanie do (p)osła Cymańskiego. 05.06.07, 12:58 "Wie pani, ile jest wypadków drogowych przez żar z papierosa, który spadł w przeciągu podczas jazdy samochodem?!" Pytanie brzmi: ILE??? Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Pytanie do (p)osła Cymańskiego. 05.06.07, 13:28 powiem Ci że dużo:) szczególnie przy gaszeniu ..ale ja jestem przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Pytanie do (p)osła Cymańskiego. 05.06.07, 13:38 ratm1978 napisał: > powiem Ci że dużo:) szczególnie przy gaszeniu To nie jest odpowiedź. Ile i na podstawie jakich danych? Więcej niż przy "obcianiu" panienek? Właściwie to mi to lata, bo nie palę, w mojej rodzinie i pracy też nikt nie pali. Jak w knajpie jest najarane, to do niej nie wchodzę. Człowiek palący na ulicy mi nie przeszkadza, żeby tylko kiepował w popielniczce. Ale jestem przeciw, żeby za moje pieniądze banda darmozjadów w sejmie debatowała o tym ze dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Pytanie do (p)osła Cymańskiego. 05.06.07, 13:48 > > To nie jest odpowiedź. Ile i na podstawie jakich danych? Więcej niż przy > "obcianiu" panienek? myśle że jednak znacznie mniej:)) aż dwa dni debatowali, nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Pytanie do (p)osła Cymańskiego. 05.06.07, 13:53 ratm1978 napisał: > myśle że jednak znacznie mniej:)) "myślenie", to trochę mało, żeby jedno zakazywać, a drugiego nie. Jeśli liczba wypadków przy kiepowaniu, czy wypadnięciu "żara" ma być argumentem w dyskusji, to trzeba tą liczbę znać. > aż dwa dni debatowali, nie wierzę Będą debatowali dłużej - zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Pytanie do (p)osła Cymańskiego. 05.06.07, 14:07 zakład!:) że nie w mediach zaś bedzie glądzenie o rezimie i tyle z tego bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
lidziab PiS idzie na wojnę z palaczami 05.06.07, 13:07 Proponuję by PiS zakazał nam w ogóle żyć.Najlepiej niech wystrzelają wszystkich obywateli spoza ich partii.Przecież krok po kroczku stajemy się państwem policyjnym. Same zakazy.Zero zainteresowania zwykłym obywatelem.Mam 50-lat i na stare lata zamierzam emigrować stąd.Na szczęście mam już wypracowany staż by po osiągnięciu wieku emerytalnego ZUS przysyłał mi należną emeryturkę. A PiS niech się dalej kotłuje z LPR-em i Samoobroną.Ja już nie mogę na to wszystko patrzeć.Wyjezdżam. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: PiS idzie na wojnę z palaczami 05.06.07, 13:32 to spadaj najlepiej jeszce dziś wieczorem..najlepiej do Angli tam juz miliony kamer na ciebie czekają i jeszcze mniej swobód obywatelskich niz w Polsce,...wstyd mi za takich jak Ty, chociaż jestem młodszy. Piękny przykład dajesz, nie ma co...powiedz mi jakie masz ograniczenia obywatelskie których nie ma w innych krajach europejskich? przynajmniej kilka ale sensownych Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala PiS idzie na wojnę z palaczami 05.06.07, 13:11 A ja nie chcę zostać zbawiony za wstawienictwm PiS-SO-PSLu i zanim instytucjonalnie zabezpieczą mi zbawienie (przed kradzieżą?) dam si kavu a pivo i przepalę. A przy okazji spróbuję zadziałać www.referendum2007.org/ ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 jak chcesz się truć to u siebie w domu doopku !!!! 05.06.07, 13:12 jak chcesz się truć to u siebie w domu doopku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Nie palcie -- umrzecie zdrowsi!!! 05.06.07, 13:17 i umrzecie za PiS!!! www.referendum2007.org/ ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
aniia1 PiS idzie na wojnę z palaczami 05.06.07, 13:22 Po raz pierwszy popieram inicjatywę podjętą przez PiS. Zawsze można użyć argumentów o ograniczaniu wolności, wchodzeniu w sferę prywatną i całej masy innych używanych przez palaczy. Ale to moja wolność była ograniczana kiedy będąc w ciąży musiałąm uciekać przed dymem tytoniowym, od którego było mi niedobrze, to ja i moje dziecko jesteśmy teraz terroryzowani, gdy chcemy usiąść w ogródku kawiarnianym, bo wszędzie jest wszechobecny smród dymu nikotynowego, to mi ostatnio na maskę samochodu spadł pet, którego nonszalancko pozbył się pan jadący przede mną. Nie będzie palacz nas terroryzował!! Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: PiS idzie na wojnę z palaczami 05.06.07, 13:35 to dobrze że chciaz to...Polaka interesuje jedynie to co na jego podwórku reszta jest bez znaczenia ..ale czy przypadkiem twoje dziecko nie terroryzuje swoim płaczem innych kawiarnianych gości? (chyba że nie płacze) Odpowiedz Link Zgłoś
zeno50 PiS idzie na wojnę z palaczami 05.06.07, 13:32 Nie jestem fanem PiS-u,wręcz przeciwnie,ale pomysł popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Zakazać montowania radia w samochodzie! 05.06.07, 13:38 Też rozprasza! I nie można wozić cukierków, a nie daj Boże już spożywać ich w czasie jazdy. Zakazane powinny być wszelkie butelki z płynami, bo a nóż jeszcze ktoś się napije. Nie wiem jak rozwiązać problem patrzenia przez okna samochodu na przechodzące kobiety (czy mężczyzn), szczególnie latem; ale na pewno poseł Cymański jakoś to rozwiąże - on się przecież zna na wszystkim! Boski nasz poseł!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Zakazać montowania radia w samochodzie! 05.06.07, 13:45 spoko..no ale powiedz szczerze..rozprasza czy nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Re: Zakazać montowania radia w samochodzie! 05.06.07, 14:00 Od trzech lat nie palę, ale za to jem "Kopiko" kawowe na orzeźwienie. Kiedyś załatwiał to - skuteczniej! - papieros. Nie bez powodu podają nikotynę chorym na alzheimera, bo ułatwia łączność pomiędzy końcówkami nerwowymi (gdzieś to kiedyś wyczytałem). O absurdzie ograniczania prawem przestrzeni prywatnej już ponownie nie wspomnę... Ciao! A piękne panie na ulicach, te dopiero rozpraszają! To trzeba jakoś zakazać!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 co 3 dziecko jest głodne a oni pierdołami się 05.06.07, 13:40 zajmują i tylko się ośmieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Dzieci nie mają praw wyborczych, ... 05.06.07, 13:45 ... to kogo to obchodzi. jakby "prawicowy" rząd obniżył podatki, to by tych dzieci było mniej, ale wtedy (p)osłowie mieliby mniej w korytach, a do tego dopuścić nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Dzieci nie mają praw wyborczych, ... 05.06.07, 13:51 proszę www.mps.gov.pl/pliki_do_pobrania/posilek.pdf i to jest obligatoryjne wiec w rzeczywistości realizowane == medium is the message == Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Dzieci nie mają praw wyborczych, ... 05.06.07, 14:00 ratm1978 napisał: > proszę ja też proszę o odrobinę litości. tam stoi data 7 września 2004. Jeżeli Ty 05 czerwca 2007 piszesz "co 3 dziecko jest głodne", to albo nie wiesz co piszesz, albo ten dokument jest tyle warty ile makulatura na której jest napisany. Obstawiam to drugie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Dzieci nie mają praw wyborczych, ... 05.06.07, 14:15 wkleiłem złą strone ..ten program jest zmodyfikowany i rozszerzony o rodziny i ludzi bezdomnych..i obstawiaj to pierwsze bo on juz wszedł w życie..nie che mi sie pisac, więc jeśli checsz to poszukaj sobie "wieloletni program...." pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Dzieci nie mają praw wyborczych, ... 05.06.07, 14:27 ratm1978 napisał: > wkleiłem złą strone ..ten program jest zmodyfikowany i rozszerzony o rodziny i > ludzi bezdomnych..i obstawiaj to pierwsze bo on juz wszedł w życie..nie che mi > sie pisac, więc jeśli checsz to poszukaj sobie "wieloletni program...." > pozdr! Nadal obstawiam to drugie. To, że jakiś urzędniczy projekt wszedł w życie, jest modyfikowany i wieloletni, to mnie nie dziwi, tyle tylko,że żyje z niego paru urzędasów, a dzieci głodne jak były tak są. Wieloletni program pomocy głodnym zakłada z góry zgode na to, żeby przez wiele lat głodni istnieli. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Dzieci nie mają praw wyborczych, ... 05.06.07, 14:37 ratm1978 napisał: > > > wkleiłem złą strone ..ten program jest zmodyfikowany i rozszerzony o rodz > iny i > > ludzi bezdomnych..i obstawiaj to pierwsze bo on juz wszedł w życie..nie c > he mi > > sie pisac, więc jeśli checsz to poszukaj sobie "wieloletni program...." > > pozdr! > > Nadal obstawiam to drugie. To, że jakiś urzędniczy projekt wszedł w życie, jest > modyfikowany i wieloletni, to mnie nie dziwi, tyle tylko,że żyje z niego paru > urzędasów, a dzieci głodne jak były tak są. Wieloletni program pomocy głodnym > zakłada z góry zgode na to, żeby przez wiele lat głodni istnieli. to jest element całości "systemu pomocy społecznej" wiem conieco o tym :) i jesli taki głodne dzieci sie kwalifikują do takiej pomocy gorący posiłek maja zapewniony...reszta to wina rodziców. I jesli jesteś mimo to dalej sceptycznie nastwiony do tego projektu..to lepiej jak tych dzici jest np. w szkole 10 a nie 200 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Dlaczego zaraz 05.06.07, 13:50 niebezpieczne!To sie nazywa odstresowywanie kierowcy.A jesli jest odwrotnie tzn kolezanka trzyma w ustach cos od kierowcy to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Jaka znowu wojne do cholery???Redaktorki z GW 05.06.07, 14:03 kochaja sie w jakiejs chorej retoryce.Wszedzie w Europie wprowadza sie takie ograniczenia, ale jakos nigdzie nie pisza o wojnie.Moze malozgarniete redaktorki z GW by poszly do muzeum i sobie przypomnialy co to wojna.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Jaka znowu wojne do cholery???Redaktorki z GW 05.06.07, 14:03 kochaja sie w jakiejs chorej retoryce.Wszedzie w Europie wprowadza sie takie ograniczenia, ale jakos nigdzie nie pisza o wojnie.Moze malozgarniete redaktorki z GW by poszly do muzeum i sobie przypomnialy co to wojna.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv piszesz kompletne bzdury i siejesz ferment 05.06.07, 19:13 sejm moze ale wcale nie musi uchwalic tych przepisow,jak narazie sa to luzne rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline A ja jestem jak najbardziej za 12.06.07, 11:26 Mam dosyć ciągłego zmieniania pozycji na przystanku bo komuś zachciało się papierosa (szczególnie uciążliwe jest to zimą i w czasie deszczu) i prowizorek restauracyjnych (kilka stolików dla niepalących w kącie sali oddzielonych od reszty jedynie prowizorycznym murkiem - że o stolikach na zewnątrz lokalu nie wspomnę). Ten zakaz może idzie ciut za daleko ale niektórzy mają dość biernego palenia (palacze mają chociaż filtr). Jak ktoś chce się truć to proszę bardzo. Ale dlaczego ma przy okazji truć także mnie skoro ja sobie tego nie życzę? Odpowiedz Link Zgłoś
no_smoking Całkowity zakaz palenia 31.08.08, 16:24 Jestem gorąco za jak najszybszym wprowadzeniem ustawy, dotyczącej zakazu palenia w miejscach publicznych, nawet uważam, że warto wprowadzić całkowity zakaz palenia oraz przyrównać uzależnienie od tytoniu do uzależnienia od narkotyków. Palenie wywołuje szybkie uzależnienie i powoduje szereg poważnych chorób u palących, jak również u pasywnych palaczy, a wszyscy niepalący, niechcący, stają zakładnikami dymu tytoniowego!!! Ja nie palę, prowadzę zdrowy tryb życia i nie chcę być zakładnikiem egoistycznych przyzwyczajeń osób, dla których nie istnieje ograniczenie palenia na przystankach, w pociągach, na klatkach schodowych, w pracy i w innych miejscach publicznych. Uważam że w demokratycznym państwie prawo powinno bronić życie i zdrowie swoich obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś
no_smoking Całkowity zakaz palenia 31.08.08, 16:27 Jestem gorąco za jak najszybszym wprowadzeniem ustawy, dotyczącej zakazu palenia w miejscach publicznych, nawet uważam, że warto wprowadzić całkowity zakaz palenia oraz przyrównać uzależnienie od tytoniu do uzależnienia od narkotyków. Palenie wywołuje szybkie uzależnienie i powoduje szereg poważnych chorób u palących, jak również u pasywnych palaczy, a wszyscy niepalący, niechcący, stają zakładnikami dymu tytoniowego!!! Ja nie palę, prowadzę zdrowy tryb życia i nie chcę być zakładnikiem egoistycznych przyzwyczajeń osób, dla których nie istnieje ograniczenie palenia na przystankach, w pociągach, na klatkach schodowych, w pracy i w innych miejscach publicznych. Uważam że w demokratycznym państwie prawo powinno bronić życie i zdrowie swoich obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś