Dodaj do ulubionych

Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .......

11.06.07, 13:05
Tak ośmielił się napisac w wychodzącym w Australii polonijnym
pismie "Tygodnik polski" w reakcji na liczne tego typu "oskarżenia" ze strony
groSSopodobnych kłamców .
Skutek : zniszczenie tego tygodnika przez żydowska loże B,nai B,rith oraz ADL.
Tego typu purnonsensowne zagrania frontu oszczerców opisuje Łysiak w książce
"Salon 2" ALFABET SZULERÓW .
"Antyk" zamkniety , radyjo zastraszone - ostatni sparwiedliwy to mistrz WŁ .
Warto kupic póki jeszcze wogóle drukują tak straszne "fasziiizzzmmmyyy" ... .
Obserwuj wątek
    • zydzior Ale modlili się o to intensywnie w latach 33-39... 11.06.07, 19:50
      Opisał to Ronald Modras w książce pt.: "Kościół katolicki i antysemityzm w
      Polsce w latach 1933-1939". Polacy w sporej części marzyli o tym, by Żydzi po
      prostu zniknęli z Polski, nieważne jak. Pan Bóg wysłuchał i zesłał im Hitlera.
      To co piszę to nie są poglądy popularne w Polsce, ale to są poglądy na temat
      Polski w świecie.
      Polacy nie kolaborowali z Niemcami z wyjątkiem podejścia do Żydów. Całe zastępy
      szmalcowników pomagały Niemcom pilnować, by Żyd przypadkiem nie wydostał się z
      getta. Nikt tak dobrze nie odróżniał Żyda po aryjskiej stronie jak Polak
      szmalcownik.
      Do dziś można usłyszeć powiedzonka w stylu "Hitler złoty nauczył Żydów roboty",
      albo twierdzenia, że Hitlerowi należy w Polsce postawić pomnik za to, że pomógł
      Polakom pozbyć się Żydów z Polski.
      • hsawicka Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 11.06.07, 21:55
        zydzior napisał:

> Opisał to Ronald Modras w książce pt.: "Kościół katolicki i antysemityzm w
        > Polsce w latach 1933-1939". Polacy w sporej części marzyli o tym, by Żydzi po
        > prostu zniknęli z Polski, nieważne jak. Pan Bóg wysłuchał i zesłał im Hitlera.
        > To co piszę to nie są poglądy popularne w Polsce, ale to są poglądy na temat
        > Polski w świecie.
        > Polacy nie kolaborowali z Niemcami z wyjątkiem podejścia do Żydów. Całe
        zastępy
        > szmalcowników pomagały Niemcom pilnować, by Żyd przypadkiem nie wydostał się
        z getta. Nikt tak dobrze nie odróżniał Żyda po aryjskiej stronie jak Polak
        > szmalcownik.
        > Do dziś można usłyszeć powiedzonka w stylu "Hitler złoty nauczył Żydów
        roboty",
        > albo twierdzenia, że Hitlerowi należy w Polsce postawić pomnik za to, że
        pomógł Polakom pozbyć się Żydów z Polski.

Mało który naród wycierpiał tak wiele od Hitlera, co polski. Prawie każda
        polska rodzina straciła kogoś za okupacji. Insynuacje o wdzięczności Polaków
        dla Hitlera, to dowód debilizmu najwyższego stopnia. Podobnie jak prowokacja z
        rzekomymi marzeniami i modlitwami "sporej części" Polaków.

A na forum od dziś można przeczytać powiedzonko:

Żydzior - ten głupi złamas kutany
        Na cześć Hitlera pisze peany.

• mirmat1 Zydzi Schindlera produkowali amunicje na Polskich 15.06.07, 01:09
          ...."antysemitow".
          hsawicka napisała:

> Mało który naród wycierpiał tak wiele od Hitlera, co polski. Prawie każda
          > polska rodzina straciła kogoś za okupacji. Insynuacje o wdzięczności Polaków
          > dla Hitlera, to dowód debilizmu najwyższego stopnia. Podobnie jak prowokacja
          z rzekomymi marzeniami i modlitwami "sporej części" Polaków.
          > A na forum od dziś można przeczytać powiedzonko:
          >
          > Żydzior - ten głupi złamas kutany
          > Na cześć Hitlera pisze peany.
          >
          M: Film Spielberga - Lista Swindlera pokazuje szczyty hipokryzji
          polakozercow. "Bohaterscy" zydzi zasuwali w stachanowskim tepie by wyprodukowac
          jak najwiecej amunicji w fabryce Schindlera. Z duza doza prawdopodobienstwa
          czesc tej amunicji uzywali "bohaterscy" zolnierze Wehrmachtu przeciw zonierzom
          Andersa pod Monte Cassino. NO A ZGODNIE Z TEZA T. Grossa, zolnierze Andersa
          to...ANTYSEMICI.
      • klara551 Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 11.06.07, 22:07
        Od kiedy marzenia są podstawą do skazania?Cytujesz powiedzenie- Hitler złoty
        itd.,a ja zacytuję inne,żydowskie-Nasze kamienice a wasze ulice-kierowane do
        polaków.Co do marzeń o zniknięciu żydów,to nie tylko polacy takie
        mieli/Hiszpania poradziła sobie sama,Rosja wysłała sporą część do Galicji
        itd.Poczytaj inne opracowania historyczne,byle z obu stron konfliktu. Pokaż mi
        kraj którego żydzi nie próbowali zaanektować.Nazwiesz mnie pewnie antysemitą,a
        ja tylko próbuję logicznie wytłumaczyć sobie i tobie dlaczego w każdym kraju w
        ktorym znależli się żydzi dochodziło do konfliktow/czy zawsze winna byla strona
        nieżydowska ?/.Masz pewnie pretensje,że polacy jak jeden mąż nie bronili
        żydow,to przypomnij sobie stwierdzenie francuzów,że nie będą umierać za
        Gdańsk.Czy my Polacy na całe świat ryczymy o tym fakcie?
        • hsawicka Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 11.06.07, 22:27
          Fakt, że Żydzi nie dawali specjalnie powodów, by ich kochać - tak Polakom, jak
          innym nacjom europejskim, nie oznacza, że Polacy ich nienawidzili i brali
          udział w holokauście. Przeciwnie, w kraju, gdzie za ratowanie Żyda groziła
          śmierć ratującemu i jego rodzinie, uratowanych zostało najwięcej Żydów
          (wystarczy zobaczyć statystyki - Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata).

Dziwnym zbiegiem okoliczności współcześni Żydzi wolą promować w kulturze
          masowej na szlachetnego wybawcę swoich rodaków Niemca Schindlera, czy
          niemieckiego oficera w Pianiście, a parszywy niewdzięcznik Lewinkopf - Kosiński
          uratowany przez polskich wieśniaków, "podziękował" wybawcom zniesławiajac ich.

Swoją drogą warto byłoby zastanowić się, co takiego charakterystycznego jest w
          owej nacji, że gdzie się nie pojawią, tam problem. I tak od setek lat.
          • onufry.zagloba To Kosinski jakies memuary pisal, skoro mowisz o 11.06.07, 23:50
            "znieslawieniu"? Moj ty nie-wyksztalciuchu: istnieje cos takiego jak literacka
            FIKCJA, a ta wszystko zniesie:) Zreszta slow szkoda na tlumaczenie prawd
            oczywistych ludziom, dla ktorych Trylogia jest ... podrecznikiem historii i
            wychowania obywatelskiego.
            A jesli chodzi o Goldberga (to jego prawdziwe nazwisko) i jego Schindler's
            List, to juz mu sie wystarczajaco oberwalo od SHINDLEROWSKICH ZYDOW za
            zaklamywanie historii. Jest anglojezyczna praca na ten temat, w ktorej na
            Goldbergu suchej nitki nie pozostawiono, choc - Bogiem a prawda - powinien
            dostac po uszach irlandzki Australijczyk Thomas Keneally, ktory w swej POWIESCI
            wlasnie takiego Schindlera i takich jego Zydow sobie WYMYSLIL, ale jak karac
            ludzi za FIKCJE?
            I tu sama sobie przeczysz: twierdzisz, ze nie nalezy karac ludzi za marzenia
            ale do AUTOROW FIKCJI LITERACKIEJ masz powazne pretensje. Na drzewo, moja
            dwulicowa pani:)
            • onufry.zagloba PS. T.Keneally jest pewnie ateuszem, ale pochodzi 11.06.07, 23:53
              ze 100% katolickiej rodziny - poczytaj z nim wywiady w necie.
            • beatrix17 Re: To Kosinski jakies memuary pisal, skoro mowis 11.06.07, 23:58
              onufry.zagloba napisał:

> "znieslawieniu"? Moj ty nie-wyksztalciuchu: istnieje cos takiego jak
              literacka
              > FIKCJA, a ta wszystko zniesie:) Zreszta slow szkoda na tlumaczenie prawd
              > oczywistych ludziom, dla ktorych Trylogia jest ... podrecznikiem historii i
              > wychowania obywatelskiego.

I Ty to mowisz Onufry? Wybacz ton zartobliwy, ale jakos zmeczylo mnie juz
              rozmawianie o rzeczach powaznych z osobami, ktore niepowaznie podchodza do
              tematu i przywoluja argumenty z dziedziny science-fiction. Brak wiedzy poraza,
              a zapal w gloszeniu prawd jedynie slusznych oslabia. I obezwladnia. Eh, co za
              czasy...

Pozdrawiam Cie,
              Beatrix.

> A jesli chodzi o Goldberga (to jego prawdziwe nazwisko) i jego Schindler's
              > List, to juz mu sie wystarczajaco oberwalo od SHINDLEROWSKICH ZYDOW za
              > zaklamywanie historii. Jest anglojezyczna praca na ten temat, w ktorej na
              > Goldbergu suchej nitki nie pozostawiono, choc - Bogiem a prawda - powinien
              > dostac po uszach irlandzki Australijczyk Thomas Keneally, ktory w swej
              POWIESCI
              >
              > wlasnie takiego Schindlera i takich jego Zydow sobie WYMYSLIL, ale jak karac
              > ludzi za FIKCJE?
              > I tu sama sobie przeczysz: twierdzisz, ze nie nalezy karac ludzi za marzenia
              > ale do AUTOROW FIKCJI LITERACKIEJ masz powazne pretensje. Na drzewo, moja
              > dwulicowa pani:)
              • onufry.zagloba Beatrix, ja kocham Sienkiewicza za te jego barwne, 12.06.07, 00:02
                pelnokrwiste chraktery. I mysle, ze tu mam racje;)
                • beatrix17 Re: Beatrix, ja kocham Sienkiewicza za te jego ba 12.06.07, 00:04
                  Nie tylko tu ;-)))Ja mysle.
        • onufry.zagloba Klaro-Madralo, opowiedz mi o aneksji Wlk.Brytanii 11.06.07, 23:23
          przez Zydow - chetnie poslucham:) Irlandie tez mozesz dorzucic.
          Tylko nie pitol mi tu o Deklaracji Belfoura, bo po pierwsze: Wlk.Brytania
          obiecala Zydom swe terytoria w Transjordanii w rewanzu (dokladniej jako splate
          dlugu) za wysoka pozyczke wojenna w czasie I WW, po drugie - do pelnego
          wywiazania sie Brytow z owych zobowiazan po II WW potrzeba bylo bomby w
          hotelu 'King David'i paru innych dramatycznych wydarzen. A wiec...nie bardzo
          wiadomo, kto tu kogo tak naprawde staral sie wyrolowac.
      • rudy102_t_34_85 Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 11.06.07, 22:21
        Zofia Kosak-Szczucka też chciała "Polski bez Żydów".
        Podczas okupacjii działała w kierownictwie organizacjii "Żegota" która
        uratowała ok.100 000 osób pochodzenia żydowskiego od śmierci z rąk nazistów.
        www.dobreksiazki.webpark.pl/kossak.htm
        Tylko w Polsce za ukrywanie jednego Żyda roztrzeliwano CAŁĄ RODZINĘ z tego domu.
        We Francjii czy Holandii groziło co najwyżej areszt i grzywna.Mimo to 1/3
        odznaczeń "Sprawiedliwy wśród narodów..." przypadła właśnie Polakom.
        Relacje polsko-żydowskie były w okresie wojny ogromnie skomplikowane a casus
        Zofii-Kossak jest (jak się wydaje) reprezentatywny dla większości
        Polaków.Niestety na Zachodzie widzą te sprawy w sposób
        powierzchowny,uproszczony i bardzo dla nas krzywdzący...To smutne.
        • hsawicka Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 11.06.07, 22:33
          rudy102_t_34_85 napisał:

> Zofia Kosak-Szczucka też chciała "Polski bez Żydów".
          > Podczas okupacjii działała w kierownictwie organizacjii "Żegota" która
          > uratowała ok.100 000 osób pochodzenia żydowskiego od śmierci z rąk nazistów.
          > www.dobreksiazki.webpark.pl/kossak.htm
          > Tylko w Polsce za ukrywanie jednego Żyda roztrzeliwano CAŁĄ RODZINĘ z tego
          domu
          > .
          > We Francjii czy Holandii groziło co najwyżej areszt i grzywna.Mimo to 1/3
          > odznaczeń "Sprawiedliwy wśród narodów..." przypadła właśnie Polakom.
          > Relacje polsko-żydowskie były w okresie wojny ogromnie skomplikowane a casus
          > Zofii-Kossak jest (jak się wydaje) reprezentatywny dla większości
          > Polaków.Niestety na Zachodzie widzą te sprawy w sposób
          > powierzchowny,uproszczony i bardzo dla nas krzywdzący...To smutne.

Nie czytając Twego posta pomyślałam i napisałam bardzo podobnie.
        • ratm1978 Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 11.06.07, 22:34
          to my Polacy mamy za zadanie tac temu świadectwo
          prawda zawsze zwycięża i w tym mam nadzieję, że takie durne teksty bede
          dementowane, nawet przez Żydów...niestety są też lobby żydowskie które nam
          robią złą markę..
        • beatrix17 Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 11.06.07, 23:37
          Zofia Kossak-Szczucka jest doskonalym przykladem. Kto czytal Pozoge wie, ze jej
          osobiste doswiadczenie bylo trudne i tym bardziej na szacunek i podziw
          zasluguje fakt, ze potrafila sie ponad nie wzniesc wobec tak niewyobrazalnego
          cierpienia jakie zobaczyla w czasie Zaglady. Niestety nie jest prawda, ze jej
          przyklad jest reprezentatywny. I nie mozna oczekiwac, ze przez pryzmat postawy
          Zofii Kossak - Szczuckiej zostaniemy ocenieni. Ona byla chlubnym wyjatkiem.
          jednym z wielu, ale trzeba pochylic glowe w pokorze i przyznac, ze postaw
          odmiennych od jej postawy bylo znacznie wiecej.
        • onufry.zagloba A CZEGO chcesz, skoro dzisiejsi Polacy-katolicy 11.06.07, 23:59
          opluwaja radosnie W.Bartoszewskiego, prawa reke Pani Zofii w owej "Zegocie"?
          CZEGO ty wymagasz od obcych, skoro swoi nie chca tych zaslug ocenic?
          Nb. Nie przypominam sobie, By Kossak-Szczucka kiedykolwiek glosila "Polske bez
          Zydow", choc - istotnie - szczegolna sympatia do nich nie palala, byla bardzo i
          moze i przesadnie krytyczna.
          • beatrix17 Re: A CZEGO chcesz, skoro dzisiejsi Polacy-katoli 12.06.07, 00:03
            oh, Onufry, ja chce tego wszystkiego o czym Ty mowisz, ze jest niemozliwe. A
            Kossak - Szczucka, no nie byla Zydom przyjazna, ale rzeczywiscie racej
            werbalnie. Bez znaczenia. Znaczenie ma toc, co zrobila w Zegocie, reszta sie
            nie liczy. Dlatego tak jakos ciagle mam nadzieje, ze to nie jest czlowiekowi
            obce- zapomniec o uprzedzeniach, o niecheci i po prostu wyciagnac reke do
            drugiego czlowieka, nie zagladajac czy ma jarmulke z tylu glowy. Tym bardziej,
            ze to teraz nie zagraza zyciu.
            • onufry.zagloba Wlasnie, Beatrix. Tym antysemityzmem werbalnym 12.06.07, 00:20
              to ja bym sie nie martwil, bo ludzie lubia sobie pogadac, powyrzekac. Jak
              wyrzekaja na rzad, co zreszta nie znaczy, ze Kaczory powiesiliby na latarniach;)

W jednej z nadwislanskich wiosek poznalem kiedys chlopa, ktory opowiadal mi,
              jakie to grube zarty "za kawalerki" Chasydom z Gory Kalwarii platal, niektore
              naprawde bardzo chamskie i jakby antysemickie. Niemniej ten sam chlop przez
              cala okupacje ukrywal w kominie (tam mieli takie 2x2 metra u podstawy) znana mu
              sprzed wojny Zydowke-bulczarke z jej dzieciakami: wychodzili z tego ukrycia
              tylko w nocy, by - niestety - ktos z sasiadow nie zauwazyl i nie doniosl.

Nb. Dla przekonanych o istnieniu tylko bogatych Zydow-krwiopijcow mam tu male
              wyjasnienie: Zydowka-bulczarka byla wdowa, ktora musiala wykarmic swoje dzieci
              wypiekajac bulki i roznoszac je per pedes po wsiach. Chlopi kupowali dla swoich
              dzieci, jesli nie za zywy grosz, to za jajka czy inne produkty i tak sie krecil
              ten zydowski mini business. Do "mojego" chlopa przychodzila tez i inna Zydowka,
              dziewiarka, sprzedajaca babom i dziewuchom podobno pieknie wydziergane bluzki i
              sweterki, a przy tym bardzo tanie. Skupowala ona po miastach starzyzne
              dziewiarska, prula, wloczke prala i z tego recyklingu produkowala te damskie
              fatalaszki, dlatego i jej ow interes jakos sie oplacal.A takiego zydowskiego
              proletariatu byly w Polsce tysiace, jesli nie setki tysiecy.
              • moon5 Re: Wlasnie, Beatrix. Tym antysemityzmem werbalny 12.06.07, 00:29
                Owszem, było dużo żydowskiego proletariatu, jednak bogaci Żydzi nawet się ich
                wstydzili, a to najbogatsi z nich zamieszali w historii Europy i Świata.
              • beatrix17 Re: Wlasnie, Beatrix. Tym antysemityzmem werbalny 12.06.07, 00:33
                Ona jest niepokojaca, jednak. Tzn "werbalna" niechec. Dzis czasy inne. Pamietaj
                jednak, ze przed II ws tez nikt nie mowil o komorach gazowych, jednak pozniej
                je czlowiek wymyslil. Oczywiscie nie chce powiedziec, ze mamy to w
                perspektywie. Wydaje mi sie jednak,ze trzeba dyskutowac z takim mysleniem i ja
                jakos nie umiem obok niego przejsc obojetnie. Ale oczywiscie, wierze w dobre,
                ludzkie odruchy jak ten w Twojej historii.
                • onufry.zagloba Trzeba, Beatrix, ale nie poprzez political 12.06.07, 01:28
                  correctness - ta dziala jak pokrywka na garze z gotujacym sie mlekiem: gdy ja
                  zdejmiesz, to mleko kipiec zaczyna i z garnka ucieka.
                  Mowiac o antysemityzmie werbalnym nie mam na mysli jawnego neo-nazizmu remekka
                  i jemu podobnych: oni glosza Mein Kampf "po polskiemu" i powinno sie i ich. i
                  ich teksty otwarcie i zdecydowanie potepiac.
                  Mysle tu o potrzebie zgody na nazywanie Zyda Zydem (a mnie cenzura GW wczoraj
                  post wywalila, bo Zyda mialem w tytule - sama wiesz, jaki ze mnie antysemita),
                  szczegolnie, gdy ma sie do czynienia z osoba wierna judejskiej tradycji
                  religijnej i slabo zasymilowana. Oraz - przykladowo - z wydziwiania na ich
                  tradycyjny stroj i zwyczaje z punktu widzenia osobnika mono-kulturowego
                  etc.etc, gdyz choc jest to ksenofobia, to wcale jeszcze nie musi byc
                  antysemityzm.
                  A jesli chodzi o zarty "za kawalerki" mojego chlopa, to nalezalo do nich min.
                  ukradkowe zwiazywanie na lokalnym targowisku pejsow dwoch zajetych handlem
                  Zydow itp. psikusy. Jasne, Zydzi byli tu ofiara, ale - dalbym glowe uciac - ze
                  ze wzgledu na ich "dziwnosc" nasuwajaca chlopakom takie pomysly jak ww, nie zas
                  z winy rzeczywistego antysemityzmu. Mimo pewnego dystansu ci chlopi lubili
                  swoich Zydow, mieli don bardzo ludzki stosunek, wspolodczuwanie, wczuwanie sie
                  w ich polozenie - baby mi jeszcze dzis plakaly, gdy mowily jak widzialy Zydowke
                  zatluczona wraz z niemowleciem przez hitlerowca i ze one nie mogly nic zrobic.
              • hsawicka Re: Wlasnie, Beatrix. Tym antysemityzmem werbalny 12.06.07, 00:43
                onufry.zagloba napisał:

> W jednej z nadwislanskich wiosek poznalem kiedys chlopa, ktory opowiadal mi,
                > jakie to grube zarty "za kawalerki" Chasydom z Gory Kalwarii platal, niektore
                > naprawde bardzo chamskie i jakby antysemickie. Niemniej ten sam chlop przez
                > cala okupacje ukrywal w kominie (tam mieli takie 2x2 metra u podstawy) znana
                mu
                > sprzed wojny Zydowke-bulczarke z jej dzieciakami: wychodzili z tego ukrycia
                > tylko w nocy, by - niestety - ktos z sasiadow nie zauwazyl i nie doniosl.
                > Nb. Dla przekonanych o istnieniu tylko bogatych Zydow-krwiopijcow mam tu male
                > wyjasnienie: Zydowka-bulczarka byla wdowa, ktora musiala wykarmic swoje
                dzieci
                > wypiekajac bulki i roznoszac je per pedes po wsiach. Chlopi kupowali dla
                swoich dzieci, jesli nie za zywy grosz, to za jajka czy inne produkty i tak sie
                krecil
                > ten zydowski mini business. Do "mojego" chlopa przychodzila tez i inna
                Zydowka, dziewiarka, sprzedajaca babom i dziewuchom podobno pieknie wydziergane
                bluzki i
                > sweterki, a przy tym bardzo tanie. Skupowala ona po miastach starzyzne
                > dziewiarska, prula, wloczke prala i z tego recyklingu produkowala te damskie
                > fatalaszki, dlatego i jej ow interes jakos sie oplacal.A takiego zydowskiego
                > proletariatu byly w Polsce tysiace, jesli nie setki tysiecy.

I właśnie dlatego bogaci Żydzi z Ameryki nie zrobili nic, żeby ratować swoich
                współbraci z Europy wschodniej. Przecież są dowody na to, ze Hitler chciał ubić
                interes żądając wykupu za europejską biedotę. Dla bogatych amerykańskich Żydów
                to był żaden interes, a Hitler podjął decyzję o "ostatecznym rozwiązaniu
                kwestii żydowskiej".

Co ciekawe, potomkowie owych bogatych Żydów chcą dzisiaj horrendalnych
                odszkodowań. Business must go on!
                • onufry.zagloba JAKIE dowody, Hanko? Jestem historykiem II WW 12.06.07, 01:07
                  a z tymi dowodami jakos sie dotad nie spotkalem, choc znana jest niechec
                  roznych panstw w polowie lat 30-tych do przyjmowania uciekajacych przed Hilerem
                  Zydow. Przykladowo Chiny (sic!) przyjely tych uchodzcow WIECEJ nizli Kanada.
                  Mysle tez, ze ow "wykup" jest neo-nazistowskim mitem, bo istnial, ale - jak w
                  Liscie Schindlera - w skali, ze tak powiem, prywatnej.
                  Jesli zas chodzi o autorstwo "ostatecznego rozwiazania" to zastanawialbym sie
                  powaznie, czy Hitler, czy Himmler.
                  A jesli chodzi o odszkodowania, to chciec sobie moga - wazne, czy sie im
                  naleza!
                  Nb. Z tego co wiem, to amerykanscy Zydzi z korzeniami w Polsce i polscy
                  ziemianie w Ameryce zadaja jednym glosem odszkodowan nie za zaden "holocaust",
                  ale za DOBRA POZOSTAWIONE W POLSCE czy przejete przez Polakow na mocy badz to
                  hitlerowskich, badz komunistycznych dekretow. I maja racje, ze sie o swoje
                  upominaja. Oczywiscie wiem, ze znajda sie tu i cwaniacy-wyludzacze, ale
                  wystarczy tylko papiery potomkow dobrze sprawdzac. A to juz wasze zadanie,
                  Polacy.
                  • remekk Polacy was oceniaja za wasz hieni geszefcik 14.06.07, 10:15
                    > . A to juz wasze zadanie,
                    > Polacy.
                    Naszym zadaniem jest nagłosnienie waszych ohydych sprawek- często nas
                    dotykających na całym świecie
                    > ziemianie w Ameryce zadaja jednym glosem odszkodowan nie za
                    zaden "holocaust",
                    > ale za DOBRA POZOSTAWIONE W POLSCE
                    Wy dostaliscie odszkodowania - zagranęliście przy okazji również te nalezne
                    Polsce . Ale tacy jak ty - oslepieni chęcią zysku za wszelką cene mie widzą
                    róznicy pomiędzy tymi , którzy juz kilkurkotnie zrobili geszeft na tagedii II
                    wojny a tymi co za swe krzywdy nie dostali choćby najmniejszego
                    zadośćuczynienia ... .
                    • onufry.zagloba Jakich "waszych"? Odturlaj sie TRASH od Anglikow:) 17.06.07, 20:47
                      • remekk znowu chowasz się za plecami Angoli ... 17.06.07, 21:13
                        ...aby twoje ob zydliswta nie obciążały twoich rodaków ?
          • rudy102_t_34_85 Re: A CZEGO chcesz, skoro dzisiejsi Polacy-katoli 12.06.07, 01:25
            Zofia Kossak popierała tę ideę:
            pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBydzi_na_Madagaskar
            O ile wiem to nawet podczas wojny nie zmieniła zdania n/t.
            Ten chłop z nadwiślańskiego sioła to właśnie "prostiejszy wariant" p.Zofii i
            takich było całe mnóstwo.Szmalcowników i kolaborantów też (i wbrew pozorom nie
            było tak że szkodzili oni tylko Żydom).W II R.P. Żydzi byli (inaczej niż np.we
            Francjii czy Holandii) słabo zasymilowani.Ta właśnie biedota której była
            znakomita większość często nie umiejąca poprawnie mówić po polsku żyjąca "obok"
            Polaków a nie "z nimi" była dla hitlerowców łatwym łupem jak kuropatwy na
            śniegu.Dlatego wielu im nie pomagało-nie z nienawiści ale zwyczajnie ze strachu
            o życie swoje,dzieci,żony,rodziców itp.(tylko w Polsce karano taką pomoc
            śmiercią).Tym którzy się odważyli należą się chyba 2-3 medale i drzewka pamięci
            w porównaniu ze "sprawiedliwymi" z krajów Europy Zachodniej bo ich odwaga i
            poświęcenie były znacznie większe.Ilu Polakom pomogliby Żydzi w analogicznej
            sytuacjii czy naprawdę byłaby to większa liczba..?
            A co do prof.Bartoszewskiego to pamiętajmy o polskim piekiełku gdzie wszyscy
            wpychają sąsiadów do kotła.Tacy niestety jesteśmy ale mamy też ową duszę
            anielską pod czerepem rubasznym-szkoda że tak rzadko z pod niego wyłazi.
            ps.
            Co do Kosińskiego,napisał co napisał.Jego książka jest znana na świecie i
            promuje wizerunek wsi polskiej jako gniazda wyuzdanych dzikusów i
            prymitywów.Mało kto uważa to za jakąś fantazję-dla ludzi którym zawdzięcza się
            życie to osobliwa odpłata...Stansław Lem (też "mający pochodzenie") nazwał
            dzieło Kosińskiego OBRZYDLIWĄ KSIĄŻKĄ i WYUZDANYM PASOŻYTNICTWEM NA EPOCE
            ZAGŁADY-to dosłowne cytaty.
            • onufry.zagloba Skad ty wiesz, rudy, jak Zachod Kosinskiego 12.06.07, 01:42
              odbiera? Urodzilem sie w Anglii, jestem od urodzenia "tytularnym"
              Brytyjczykiem, obracam sie praktycznie tylko wsrod Anglikow (jednak w Anglii to
              oni dominuja na uczelniach) i jeszcze nie slyszalem, by ktokolwiek potraktowal
              Malowanego Ptaka jako opis Polski i Polakow - tu ludzie, przynajmniej w klasie
              sredniej i wyzszej, nie zwykli traktowac FIKCJI literackiej jak DOKUMENTU, a
              opisy - nazwijmy to - niekonwencjonalnego seksu zalatwiaja w fabule cos
              zupelnie innego, nizli "plucie na Polakow": gdy mi sie zachce, to poszukam ci w
              necie anglojezyczne analizy krytyczne Malowanego Ptaka. Wowczas poznasz, CO
              Zachod tak naprawde o tych pieprznych scenkach mysli, zamiast wyrzekac
              za...nieslawnej pamieci prezesem Moskalem i s-ka na "opluwanie Polski".
              I nie mow mi, ze te oceny i wnioski nie sa typowe, ze to glosy brytyjskiej czy
              amerykanskiej elity, bo angielski czy amerykanski prymityw (ktory moze by i tak
              Kosinskiego pojal, jak to sugerujesz) po prostu NICZEGO nie czyta:)
            • remekk ówcześni Zydzi-syjoniści tę ideę popierali 14.06.07, 11:43
              wikipiedia "zapomniała" dodac iż przed wojna nawet udali sie tam i pozytywnie
              zaopiniowali ten pomysł .
              Zofia Kossak -Szczucka aczkowliek zdawała sobie sprawę z ich szkodliwości -
              podczas wojny wykazała sie tak jak miliony Polaków - slzachetnością zapewne
              niezrozumiała dla tych co na Kresach w 39 nie uratowali ani jednego Polaka (nie
              ma ani jedengo takowego w pełni udokumentowanego przypadku)
              Biedota Zydowska psuła zapiekłym szowinistom obraz taki jkai smai chcilei
              widzieć - nadludzkich wybrańców . Warto o tym pamietac w kontekscie tego iz nie
              zrobili NIC dla ratowania swych rodaków pomimo polskich dramatycznych apeli .
              Warto o tym pamietac kiedy dzis "oskarżają" bohaterskich Polaków ... .
      • onufry.zagloba Kto sie modlil ten sie modlil - stryjeczny dziadek 11.06.07, 23:12
        "Falangista", ktory Zydow jakos nie lubil, byl bardzo zlym katolikiem i - gdyby
        sie matki nie bal - to nawet na Pasterce w kosciele by sie nie zjawial. A poza
        tym ow dziadek "Falangista" (wowczas student)byl czarna owca w przyzwoitej
        polskiej katolickiej rodzinie i - o ile mama pamieta - mowiono o nim przy
        dzieciach wylacznie szeptem;)
        Zreszta Bozia dziadka "Falangiste" pokarala - byl Warszawiakiem i zwinieto go w
        jakiejs lapance, zadnych dojsc by go wyciagnac ze Skaryszewskiej nie bylo,
        wywieziono go w nieznanym kierunku i...juz nigdy nie wrocil. Moze i dobrze:
        dzis sie nie musimy za niego wstydzic:)
      • kiczkis Żyd: - "Za myslenie.. kula w łeb!!" 14.06.07, 12:58
        zydzior napisał:

> prostu zniknęli z Polski, nieważne jak. Pan Bóg wysłuchał i zesłał im Hitlera.
        > Polski w świecie.
        zastępy
        >
        > z getta. Nikt tak dobrze nie odróżniał Żyda po aryjskiej stronie jak Polak
        > szmalcownik.
        > roboty", albo twierdzenia, że Hitlerowi należy w Polsce postawić pomnik za
        > to, że pomógł Polakom pozbyć się Żydów z Polski.
        =============================================

Faktem jest ze tylko Zydzi i komunisci (co czesto i gesto było wymienne..)
        karali.. - chcieli karac.. i znowu karaja ZA MYSLENIE..

Za to CO sie mysli.. O CZYM sie mysli.. i JAK sie mysli..

Ja sobie MYSLE ( i marze na przykład..) iz fajnie byłoby gdyby tobie pejsy
        obcieli i fiuta przy obrzezywaniu "ciachneli" do korzenia..

I CO Z TEGO WYNIKA??
        - Ukarzesz mnie Zydzie za to ze MYSLE?? - JAKA bedzie to kara?? - Sybir??
        - "psychuszka"?? - Kulka w tyl glowy, lub poprostu "w leb"? - jak Janek
        Krasicki - Zyd.. "bohater narodowy" Polakow za ten "wyczyn" - strzelajacy w
        łeb Polakowi Mołojcowi(a jego brat.. drugi z Mołojcow??), gdyz tenze Mołojec
        zlikwidował agenta Gestapo, ktorym - na jego Mołojca nieszczescie - okazał sie
        byc.. Zyd! - i jeszcze na dodatek szef komunistow w Polsce, niejaki Marceli
        Nowotko??

Jeszcze jedno Zydzie.. - My.. Polacy.. Nie obłazimy jak stonka
        hebrajsko jezycznych stron(czy stron "jiydysz") i nie lzymy tam Zydow i nie
        plugawimy Izraela..

- Mylec i modlic sie, mozna tylko tak jak Zyd Polakowi dozwoli??

"Nagrabicie" znowu na swiecie tak, ze chyba tylko glupia Polska was przyjmie i
        ochroni - i NIKT WIECEJ.. - Tyle ze na mnie juz nie liczcie..

Dzisiaj juz nie ma najmniejszych watpliwosci ze idiotami byli ci, ktorzy
        ratowali Zydow.. i to strasznymi idiotami..
        - Efekt jest taki sam.. - Ci sami, uratowani Zydzi twierdza teraz iz oni
        (Polacy) nie ratowali a WYDAWALI Zydow Niemcom.. - Ty tez to twierdzisz! - Nie
        MYSLISZ.. - tylko TWIERDZISZ!! - I jako Zyd.. - B E Z K A R N I E !!!!
        • remekk Re: Żyd: - "Za myslenie.. kula w łeb!!" 14.06.07, 13:13
          > Dzisiaj juz nie ma najmniejszych watpliwosci ze idiotami byli ci, ktorzy
          > ratowali Zydow.. i to strasznymi idiotami..
          W ten sposób udowodniliśmy przynaleznośc do cywilizacji łacińskiej - warto było
          pomimo straszliwej daniny krwi .
          Ich "wdzięczność" jest przyczynkiem do tego aby wyciągnąć jednoznaczne wnioski
          i juz nigdy więcej nie przyjmowac ich chocby nie wiem jak skamlali ... .
      • ddyzma5 Re: Ale modlili się o to intensywnie w latach 33- 14.06.07, 22:36
        zydzior napisał:

> Polski w świecie.
        zastępy
        >
        z
        > getta. Nikt tak dobrze nie odróżniał Żyda po aryjskiej stronie jak Polak
        > szmalcownik.
        roboty",
        >
        > albo twierdzenia, że Hitlerowi należy w Polsce postawić pomnik za to, że
        > Polakom pozbyć się Żydów z Polski.
        >

Coś bardziej chorego jeszcze nigdy nie czytałem.
        Ten człowiek co to napisał zamienił chyba zawartość
        czaszki z zawartością jelita grubego.
    • ratm1978 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 11.06.07, 22:18
      ale tez u nas jesli chodzi o europe, żydzi "nie mieli tak dobrze jak u nas"
      pomijam niechlubne wydarzenia, akcje PRL-go rzadu, ataki, wydawanie itp. suma
      tych wszystkich zdażeń daje nam pozytywne rezultaty
      a łysiaka sobie czytam aktualnie "alfabet szulerów" jestem pod wrażeniem:)
      == medium is the message ==
    • ratm1978 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 11.06.07, 22:21
      wyobraźcie sobie takiego żyda ortodoxa przechadzającego sie ulicami Berlina,
      Drezna czy Rostocku ...nie ma o tym mowy bo zaraz dostał by w czape od jakiegos
      zakamuflowanego naziola a w krakowie...to norma:) i to czyms swiadczy
      • moon5 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 11.06.07, 22:44
        W Krakowie to nic nadzwyczajnego, bo zawsze ich tam dużo mieszkało.
        Ludzie przyzwyczajeni, i nic im się nie dzieje. Gorzej mogłoby być w jakimś
        mieście, gdzie nie było Żydów.
        • ratm1978 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 11.06.07, 22:46
          np w kielcach;)
          • moon5 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 11.06.07, 22:57
            "Pogrom kielecki" zorganizowali Sowieci.
            Poza tym wszystko, co najgorsze zawsze musi dziać się w Kielcach, jakiś pechowy
            region albo ludzie jacyś inni.
            • onufry.zagloba A Polak,bo glupi,zatanczyl pod sowiecka harmoszke? 12.06.07, 01:11
              Niemadre usprawiedliwienie, moon, bo mozna by sie zapytac, ILE RAZY Polacy TEZ
              tak tanczyli, gdy im hitlerowcy zagrali? I czy tylko w Jedwabnem, czy moze i w
              obozach smierci...
              • moon5 Re: A Polak,bo glupi,zatanczyl pod sowiecka harmo 12.06.07, 01:24
                To nie moje usprawiedliwienie, lecz osób znających historię, więc o brak
                mądrości mnie tu nie oskarżaj. Kto wie, czy nie sami nkwd-iści mordowali tych Żydów?
                Nie wiem nic o tym, aby Polacy zabijali w obozach śmierci.
                • onufry.zagloba Nie krec: w Kielcach mordowal polski tlum, z 12.06.07, 01:31
                  rodzina rzekomej ofiary "na mace" na czele. Sa znane nazwiska, podobnie jak
                  nazwiska polskich milicjantow, ktorzy - zamiast Zydow bronic - do bestialstwa
                  sie dolaczyli. I tyle a propos twoich "specow od historii".
                  • moon5 Re: Nie krec: w Kielcach mordowal polski tlum, z 12.06.07, 01:38
                    Ja również mogłabym napisać bardzo dużo przeciw "polskiemu tłumowi" ze względów
                    osobistych,
                    jednak przeraza mnie antypolska kampania "Gazety" !
                    • onufry.zagloba Podaj mi tylko 10 przykladow owej antypolskiej 12.06.07, 01:44
                      kampanii GW, a wowczas ci uwierze. Poki co twierdze, ze histeryzujesz, ze
                      ulegasz zbiorowej histerii rodem z PiSuaru, choc sama moze jeszcze o tym nie
                      wiesz.
                      • moon5 Re: Podaj mi tylko 10 przykladow owej antypolskie 12.06.07, 01:56
                        Przez kilkanaście lat działania gazety było więcej niż 10 przykładów. Nie
                        pamiętam wszystkiego.
                        Choćby sama opinia Michnika o Polakach, niejako "podludziach", którzy nie będą
                        potrafili normalnie i spokojnie przeprowadzić lustracji, wiec lepiej nie robić
                        jej wcale, aby nie budzić demonów nienawiści, itp.
                        • onufry.zagloba Buhahaha! Przeciez Michnik mial racje, co na tym 12.06.07, 02:26
                          forum takze golym okiem widac:)
                          Widzisz, moon, mnie polska lustracja powiewa i wisi, ale mam oczy i widze co
                          sie dzieje - jak za Stalina narzedzia lustracji uzywa sie do prywatnych
                          porachunkow i ambicjonalnych przepychanek, do leczenia wlasnych kompleksow,
                          nizskiego dokopania lepszym, szukania stolkow dla kolesiow etc.etc. I to nie
                          Geremek swiat na was wypuszcza, bo ten swiat jak ja ma oczy i sam widzi.
                          • moon5 Re: Buhahaha! Przeciez Michnik mial racje, co na 12.06.07, 03:22
                            A Ty nie czujesz się Polakiem skoro ciągle używasz tego "was"?
                            • onufry.zagloba A CO ma samoidentyfikacja narodowa do lustracji? 12.06.07, 03:32
                              • moon5 Re: A CO ma samoidentyfikacja narodowa do lustrac 12.06.07, 03:48
                                Byłam Tylko ciekawa, bo nie tylko o Polakach, ale i Polkach nie masz dobrego zdania.
                                • onufry.zagloba CO ty mi tu imputujesz, dziewczyno? Ja nie biore 12.06.07, 03:55
                                  NIGDY pod uwage nacji ocenianej osoby, ale nie kryje swego zdania na temat
                                  glupoty, braku wyksztalcenia, nagannych ideologii, oportunizmu, fanatyzmu,
                                  niechlujstwa, ksenofobii, deklaratywnego "patriotyzmu" etc.etc. A jesli jakis
                                  Polak czy Polka czuja sie tymi mymi ocenami dotknieci, bo odkrywaja w sobie
                                  niemal wszystkie z tych wyszydzanych czy potepianych przeze mnie cech, to sami
                                  sobie sa winni, ze sa...az takimi potworami:)
                                  • moon5 Re: CO ty mi tu imputujesz, dziewczyno? Ja nie bi 12.06.07, 04:03
                                    Będę Ci musiała wkrótce wybić z głowy zwracanie się do mnie per "dziewczyno".
                                    Pewnie nie jesteś wiele starszy ode mnie.
                                    Ja się nie czuje dotknięta, możesz dalej sypać tymi negatywnymi ocenami, ale
                                    jaki to ma sens skoro mnie nie znasz?
                                    • onufry.zagloba Wcale sie juz do ciebie nie odezwe, skoro zwrot 12.06.07, 04:08
                                      "dziewczyno" jest dla ciebie "negatywny" nawet gdy masz juz po 40-tce:)
                                      • moon5 Re: Wcale sie juz do ciebie nie odezwe, skoro zwr 12.06.07, 04:18
                                        Nie mam po 40-tce, odzywać się nie musisz, zwrot jest negatywny, bo
                                        deprecjonujący kobietę, dziewczyna ma zazwyczaj pusto w głowie.
                  • michnischerbeobachter Re: Nie krec: w Kielcach mordowal polski tlum, z 15.06.07, 23:13
                    Polski tłum...taaaa i to mówi rzekomy historyk. A co z dziwnym faktem ze
                    wiekszosć żydów zgineła od ran postrzałowych? A co z faktem ze pierwsze strzały
                    padły ze strony żydowskiej? A co z faktem ze dom na ul Planty otoczony był
                    szczelnym kordownem milicji i wojska oddzielajacym tłum od domu? Co z faktem że
                    zginęło kilku żołnierzy polskich w wymianie ognia z uzbrojonymi żydami? Co z
                    wszystkimi innymi faktami opisywanymi szczegółowo w "Umarłym cmetarzu"
                    Kąkolewskiego?
                    PS.
                    Osobiscie znam kobietę której żydzi zastrzelili narzeczonego w Kielcach 46
                    roku. Był milicjantem. Ależ biedactwa byli bezbronni
                    • remekk oni załozyli sobie"polskie zbrodnie" i jesli fakty 17.06.07, 18:46
                      ..;przeczą to tym gorzej dla faktów ... .
                    • onufry.zagloba A te rewelacje to od "historyka" Nowaka? 17.06.07, 20:44
                      Byla komisja miedzynarodowa. Trupy mialy glownie potrzaskana glowy i polamane
                      konczyny - wiekszosc zatluczono na smierc lub wywalono z okna. Pocieszaj sie,
                      ze to nie Polacy - ja sie nie boje prawdzie sspojrzec w oczy, bo BYDLO jest
                      wszedzie. I Polska nie jest tu zadnym wyjatkiem, zasiedlonym przez anioly
                      • michnischerbeobachter Re: A te rewelacje to od "historyka" Nowaka? 17.06.07, 21:03
                        Bydło jest wszedzie, ale problem w tym by nie skupiać sie na piętnowaniu
                        miecza a wskazaniu ręki która go trzyma i głowy która nim kieruje. Polecem
                        jednak wiecej siemienia lnianego miosci Zagłobo. Problemy zczytaniem, bielmo
                        slepka przymgliło? "Rewelacje" zawarł w swojej książce "Umarły cmętarz"
                        Krzesztof Kąkolewski, najbardziej dociekliwy badacz tej sprawy. A konkluzje
                        wywodzi chociażby z dogłębnego badania akt sprawy sądowej, zeznan świadków i
                        morza innych dokumentów.
                        Nie wystarczą rewelacji K.Kersten która swoją ksiażkę o "pogromie Kieleckim"
                        ilustrowała zdjęciem z WWII na którym litewscy szaulisi pacyfikują żydów w
                        Wilnie. Jeśli opierasz sie na takich "fachowcach" to pogratulować
                      • remekk warto porównać argumentacje prof Nowaka i twoją 17.06.07, 22:19
                        www.jerzyrobertnowak.com/
                        • onufry.zagloba Buhahaha! P-r-o-f-e-s-o-r-a???? JAKIEJ uczelni? 18.06.07, 00:59
                          No, nie wstydz sie, powiedz...
                          • remekk a Wyższa Szkoła Kultury Medialnej ... 20.06.07, 18:56
                            ...czy przypadkeim tej uczelni nie jest profesorem ?
                    • onufry.zagloba PS: "Dzieki" Sowietom wojsko polskie przybylo zbyt 17.06.07, 20:45
                      pozno, by zapobiec rzezi. I to tez jest fakt.
      • onufry.zagloba O CZYM swiadczy? W Londynie masz cale 12.06.07, 00:28
        dzielnice zapchane tak wlasnie przyodzianymi Zydami:)
        • remekk Re: O CZYM swiadczy? W Londynie masz cale 14.06.07, 20:06
          onufry.zagloba napisał:

> dzielnice zapchane tak wlasnie przyodzianymi Zydami:)
          To twoim sąsiedztwie ?
          • onufry.zagloba Nie, nie mieszkam w Londynie:) Ale wiem, ze 15.06.07, 08:15
            wielu Polakow wlasnie u tych Zydow robi.
    • onufry.zagloba Jestes tzw. polonia, remekk? Nie, a wiec nie pitol 11.06.07, 23:02
      1) Lysiak ma racje - Polacy nie odpowiadaja za holocaust i nikt normalny im
      tego nie zarzuca. Niemniej ponosza moralna odpowiedzialnosc za brak kary dla
      szmalcownikow (ludzie wiedza i wiedzieli kto, ale zwykle milcza), a wiekszosc
      Polakow powinna sie wstydzic za polski antysemityzm, choc jest i byl on glownie
      WERBALNY. Niemniej i slowo moze innych ranic i o tym Polacy - a zwlaszcza
      katolicy - powinni pamietac.
      2) "Tygodnik" spotkalo dokladnie to, co spotyka podobne anachroniczne
      wydawnictwa polonijne w Wlk Brytanii - umieraja smiercia naturalna, bo sa
      zorientowane na...wymierajacego w sposob naturalny czytelnika, a wiec stara
      polenie, jeszcze wojenna czy swiezo powojenna. Za to czytelnika zyskuja
      wydawnictwa nowe, zorientowane na nowa i mloda emigracje, coraz silniejsza jest
      tez pozycja polskojezycznych wydan czy polskich dodatkow anglojezycznych
      czasopism miejscowych.
      3)Skad ta histeria z loza B - nie wiem(Nb. a co to, bo ja Zydem nie jestem i
      i "loza B" kojarzy mi sie raczej z masoneria, ktora u nas, tj. na Wyspach, jest
      jednak nie zydowska, tylko anglikanska i prezbiterianska, choc nielicznych
      katolikow tez nikt z niej nie wygania), ale zapewne to - jak kazda teoria
      spiskowa - samoobrona nieudacznikow przed ich wlasnym nieudacznictwem. Innymi
      slowy: nawet ciete pioro Lysiaka padajacego wydawniczego "dinozaura" nie
      zdolalo uratowac. I tyle.
      • beatrix17 Re: Jestes tzw. polonia, remekk? Nie, a wiec nie 11.06.07, 23:42
        onufry.zagloba napisał:

> 1) Lysiak ma racje - Polacy nie odpowiadaja za holocaust i nikt normalny im
        > tego nie zarzuca. Niemniej ponosza moralna odpowiedzialnosc za brak kary dla
        > szmalcownikow (ludzie wiedza i wiedzieli kto, ale zwykle milcza), a wiekszosc
        > Polakow powinna sie wstydzic za polski antysemityzm, choc jest i byl on
        glownie WERBALNY

pewnie, to prawda. Ale polski antysemityzm w czasie Shoah nie byl li i jedynie
        werbalny, niestety. Byl okrutny, a skutkiem jego byla niejedna smierc. Dzis
        inaczej, rzecz jasna. Dzis slowo rani. Ale zycie trwa.

• remekk jestes kolejnym udawaczem "Polaka" -tak pitolisz 12.06.07, 06:16
        więc tak jak cię nakręcili ... .
        Nikt noramlny nam odpowiedzialności za zbrodnię II wojny nie zarzuca -
        natoamiast twoi rodacy tkwiący w dusznych oparach patologicznej cywilizacji - i
        owszem - oto czubek góry lodowej - przykładziki takowych "zarzutów" :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=45518103&a=45521151
        Co do tego konkretnie przykłądu to spróbuje jeszcze raz .
        Otóż Łysiak opisął jak to ów tygodnik ciagany był po sądach za to tylko iz
        Łysiak osmielił sie zanegowac "dogmat" plugawych oszczerców jakoby to Polacy
        byli odpowiedzilani za zbrodnie II wojny .
        Nie wiem - byc może w/g was wydawanie góry pieniędzy na obronę przezd sądową
        agresją perfidnych gremiów jest taka forma waszej pomocy , waszego wkładu -
        - no cóż my to znamy . Za to ,ze was nieopatzrnie przyjeliśmy także
        odwdzięzcal;iście sie ( i odwidzięczacie)w sposób typowy dla wychowanków
        patologicznej cywilizacji ... .
        • onufry.zagloba Dementowanie twych lgarstw doprowadza cie do szalu 12.06.07, 13:25
          I wlasnie tak ma byc - nazioli najlepiej zwalczac rzetelna informacja. A
          osobiscie mam w tylku to, co uwazasz mnie za Zyda, Araba czy Cygana - ja
          pozostane i tak soba, a ty NEO-NAZISTA.
          • remekk twoje kłamstewka raczej rozsmieszają prymitywny 14.06.07, 07:31
            -udawaczu "Polaka" .
            Podobnie jak mianowanie przez takich jak ty - "antysemitą" , "faszystą" czy
            tez "nazistą" .
            Wy juz tak macie - sami palicie zywcem dzieci libańskie a "nazistami" nazywacie
            tych co głosza niewygodne prawdy o was oraz zmuszaja was do pokazania waszego
            prawdziwego oblicza .
            Szkoda tylko , ze tak antypolska "idea" jak nazizm tym samym nieco się
            dewaluuje - ale cóz wasz wkłąd raczej zwykle nie bywał pozytywny - i wasze
            szkodnictwo bywąło wiekszego kalibru ... .
    • remekk bezczelnośc kłopotliwych gości nie zna granic 12.06.07, 07:04
      Polacy uratowli - w/g róznuch szacunków od kilkudziesięcu do kilkuset tys Zydów
      pomimo karyśmierci grożącej cąłej rodzinie ratującego . Oni na Kresach w 39
      masowo uczestniczyli w eksterminacji Pokaków - nie znany jest nai jeden w pełni
      udokumentowany przykład ratowania Polaka (nie groziły im tak drastyczne kary
      jak w przypadku ratujacych Polaków) .
      Polacy rozliczali swój margines kolaborujacy z okupantem począwszy juz od
      czasów owjny - oni nie uczynili tego po dzis dzien a kiedy Polacy chcą aby
      wydali np Morela , Brus -Wolińską , Szechtera itp to wrzeszczą , ze nie moga
      ich wydac bo to "antysemityzm" .
      W tym kontekście ich ohydne potwarze -świadcza o całej patologii ich cywilizacji
      Ich odzew w tym wątku siwadzcy o tym iz patologia wynikająca z gromadnosci ich
      cywilizacji zmusza ich do tego aby przyłączać sie do ohydnych nagonek
      rozpetywanych przez ich rodaków - bardzo często tych co mordowali Poalkó bądx
      ich potomków .
      To taka ich forma "wdzięzcnosci" za to że Polacy nieopatrznie przyjeli ich gdy
      groziło im radykalne zniszczenie ich cywilizacji ... .
      • onufry.zagloba Remekk! Myslisz, ze plk.ORDON by ci reke podal? 12.06.07, 13:37
        >>Właśnie wrócił z za Wisły major D. i przynosi potworne szczegóły z
        bombardowania Nalewek. Otóż dziś przy sobocie masy żydów ortodoksów zebrały się
        jak zwykle w synagogach na modlitwy poranne. Czekali tylko na to Niemcy i wnet
        nadleciały ich eskadry i zaczęły krążyć nad żydowską dzielnicą Nalewek oraz nad
        przylegającymi ulicami zarzucając bóżnice setkami bomb. Gdy przerażeni chasydzi
        z nich wypadli, nie zdążywszy zrzucić z siebie śmiertelnych białych koszul ani
        cycełesów, lotnicy karabinami maszynowymi kosili po plecach uciekających,
        wreszcie zbombardowali w wyjątkowo okrutny sposób całą żydowską dzielnicę.

Można sobie wyobrazić, jak nowocześni rycerze powietrzni dumni byli z
        dokonanego czynu i na jakie pochwały zasłużyli w dowództwie niemieckim. A w tym
        czasie z tej bodaj najbiedniejszej dzielnicy Warszawy, tak gęsto zaludnionej
        przez robotników i chałupników żydowskich, że nieraz w jednym pokoju mieszka po
        12 i 14 osób, wynoszono do szpitali całą noc Bogu ducha winne kobiety, dzieci,
        starców, młodzież ze strasznymi ranami szarpanymi od czerepów bombowych,
        odgrzebywano przywalonych, ratowano poparzonych od ognia. I znów przypomniało
        mi się to małe, nikomu nie szkodliwe miasteczko Piątek między Łęczycą a
        Łowiczem, które w pierwszych dniach wojny doznało w moich oczach podobnego
        nalotu. W bestialstwie Niemców nic nie jest przypadkowym, jest ono przemyślane
        starannie i programowo. Zbliża się dla wyznawców religii mojżeszowej dzień
        wielkiego święta sądu ostatecznego. A więc trzeba z tego skorzystać, trzeba
        uprzedzić tę datę i zrobić sąd nad żywymi. I to jest powód okrutnego
        bombardowania. Bodajby Żydzi całego świata dowiedzieli się o nim i niech je
        zapiszą na koncie swoich porachunków.<<
        homepages.ihug.co.nz/~antora/WYDAW/LUNA-WARSZ/teksty/Luna-13-17.HTM
        Jestes zwykla szmata, Remek, niska, plebejska, zakompleksiona, nazistowska
        szmata. A wiec przestan podpisywac sie BEZCZELNIE pod POLSKOSCIA. Bo takiej
        wszy jak ty Polska nie potrzebuje.

• remekk takiemu jak ty nikt porządny ręki by nie podał 14.06.07, 15:14
          Odwet skomunizowanych Żydów

Wojskom polskim, jak to już wcześniej podałem, udało się rozbić komunistyczna
          zbrojna rebelie w Grodnie. Schwytanych z bronią w ręku antypolskich dywersantów
          rozstrzelano zgodnie z regułami wojennymi. Spowodowało to później
          zwielokrotniony zmasowany odwet sowiecki, w oparciu o donosy żydowskich
          informatorów, na wszystkich, których uznano za uczestników polskiej obrony
          Grodna. Jak pisał profesor Tomasz Strzembosz: Po zajęciu Grodna rozpoczęły się
          represje wymierzone głownie przeciwko młodzieży, przy pomocy zresztą tych
          samych dywersantów. Kim oni byli? Według jednogłośnej opinii, zarówno
          mieszkańców Grodna, jak jego obrońców (w tym także policjantów i żołnierzy
          ścierających się z dywersantami), byli to Żydzi, zapewne w większości
          mieszkańcy tego miasta. Uzbrojeni byli w karabiny (a nawet bron maszynowa), w
          części uzyskane z magazynów wojskowych, które otwarto dla cywilów - obrońców
          (por. T. Strzembosz: Rewolucja na postronku (2), "Tygodnik Solidarność", 1998,
          nr 9).

W toku sowieckich represji w Grodnie doszło do rozlicznych przypadków
          rozstrzeliwania wziętych do niewoli żołnierzy i oficerów polskich, a także
          aresztowanych przez Sowietów cywili, zwłaszcza harcerzy i gimnazjalistów. Jak
          pisał profesor Ryszard Szawłowski: Najgorsze były pierwsze dni po opanowaniu
          miasta przez Sowietów. Ludzie, w szczególności młodzież, byli rewidowani, i
          jeśli na przykład znaleziono nawet mały nożyk u chłopaka - rozstrzeliwano go na
          miejscu. Podobno na placu przed Fara leżał cały wal z ciął ludzi w ten sposób
          pomordowanych (por. R. Szawłowski, op.cit., t. 1, s. 363-364).

Brutalne represje sowieckie objęły w pierwszych tygodniach po zdobyciu Grodna
          nie tylko polskich mieszkańców tego miasta, ale Polaków z całego powiatu
          regionu grodzieńskiego. Profesor Ryszard Szawłowski pisał o licznych zbrodniach
          popełnionych w tych dniach i tygodniach w powiatach regionu grodzieńskiego.
          Dokonywane one były przez samych Sowietów oraz - z błogosławieństwem sowieckim -
          przez komunistów białoruskich i żydowskich. Podobno bolszewicy dali wówczas
          miejscowym komunistom dwa tygodnie dla swobodnego mordowania tzw. wrogów
          klasowych w każdym razie w regionach wiejskich. W bogato udokumentowanej
          książce Juliana Siedleckiego o losach Polaków w ZSRR czytamy, iż: Terror objął
          cały powiat grodzieński i dalsze okolice: uczestniczyli komuniści białoruscy i
          żydowscy (por. J. Siedlecki: Losy Polaków w ZSRR w latach 1939-1986, Londyn
          1988, s. 33).
          Obok wypluwanego ob zydlistwa polskojęzyczny "ocenia" kto może "podpisywać się
          pod polskością" ... .
          Nie zanają umiaru - z tego zawsze byli znani .
          > Jestes zwykla szmata, Remek, niska, plebejska, zakompleksiona, nazistowska
          > szmata. A wiec przestan podpisywac sie BEZCZELNIE pod POLSKOSCIA. Bo takiej
          > wszy jak ty Polska nie potrzebuje.
          • onufry.zagloba I dobrze: dotyk nazisty mnie brzydzi:) 15.06.07, 08:16
            A ty tylko nazioli za porzadnych uwazasz
            • remekk dla takich jak ty - "nazistą" jest każdy kto ... 16.06.07, 18:57
              ...nire zachwyca się ohydami takich jak ty ... .
              • onufry.zagloba Solyn, chora umyslowo polska BIEDO:) n/t 17.06.07, 20:48
                • remekk nie podniecaj sie schizolu bo ci sie znówpogorszy 18.06.07, 07:21
    • 123i321 Polacy byli ofiarami holokaustu w II wojnie św. 12.06.07, 07:11
      podobnie jak żydzi. Dziś Izraelczycy dokonuja holokaustu Palestyńczyków i
      Libańczyków, a Amerykanie - Irakijczyków i Afgańczyków.
      • remekk pomimo tego próbuja wymusic odszkodowanie 12.06.07, 07:20
        na Polsce .
        Nie znają umiaru ... .
    • marian.kaluski Wszyscy nie-Zydzi to antysemici!!! 12.06.07, 08:56
      W ubiegłym roku na tutejszym Forum prawie codziennie wylewał swoje polakożercze
      pomyje factet podpisujący się „łże-elity”. Pisał, że jest z Wysp Brytyjskich,
      pochodzenia niemieckiego (jego rodzice uciekli z Niemiec hitlerowskich do
      Anglii), a polskiego nauczył się handlując z Polakami.
      Jednem słowem „mama ja wariat, kup mi parasol”.
      Raptownie ten forumowicz „zniknął”.
      Ale ja myślę, że wcale nie zniknął, że przepoczważył się w „onufrego.zagłobę”!
      I myślę również, że to po prostu jakiś Zyd-polakożerca.
      Najlepiej by było nie polemizować z tym polakożercą. Po prostu szkoda czasu.
      Powiem tylko jedno, aby pokazać jak to Zyd „onufry.zagłoba” udaje Greka, aby z
      mózgu ludzi mniej inteligentnych robić siedczkę. Otóż pisze, że masonami w
      Wielkiej Brytanii są Anglicy i protestanci, a i ci katolicy, którzy chcą być
      masonami. Ani słowa o Zydach. Tymczasem w masonerii brytyjskiej, amerykańskiej
      i australijskiej roi się od nich, a B’nai B’rith to nic innego jak właśnie
      żydowska i bardzo wpływowa masoneria działająca poza Izraelem.

Mieszkam w Australii od bardzo dawna. Dlatego bardzo dobrze znam sprawę
      naszego „Tygodnika Polskiego”. Pismo nadal istnieje. A jego problemy z prawem
      wynikały nie tyle z wrogości Zydów do tego pisma, co z tego faktu, że jego
      redaktor, cham nad chamami, po prostu łamał prawo. I to nie wobec Zydów, a
      POLAKOW! Chociaż jestem pełen uznania dla pisarstwa Waldemara Łysiaka, w tym
      wypadku zrobił z igły widły.

Jest kłamstwem twierdzenie, że czytelnicy książki Kosińskiego na Zachodzie
      pt. „Malowany ptak” nie odbierają jej jako „objawionej prawdy” o polskim
      antysemityzmie. Jeśli Australijczycy odbierają ją jako ewangelię o polskim
      antysemityzmie, to tak na pewno jest (a czytałem o tym) i w USA i w Wielkiej
      Brytanii.

Antysemityzm jak każdy rasizm powinien być potępiany i karany. Pisząc to mam na
      myśli PRAWDZIWY antysemityzm, a nie ten, o którym do znudzenia mówią dziś
      Zydzi. To co oni robią jest niczym innym jak objawem poważnej choroby
      umysłowej, albo wyjątkowej podłości. Bowiem jak do 1945 roku antysemitą była
      osoba, która z przyczyn rasowych nie lubiła Zydów, tak dzisiaj antysemitą jest
      ten, kogo Zydzi nie lubią. A że nie lubią WSZYSTKICH nie-Zydów więc wszyscy nie-
      Zydzi są antysemitami. Tak powiedział w Australii rabin Pinchas Hayman, a tę
      opinię wydrukował wydawany w Australii tygodnik żydowski w języku
      angielskim „The Australian Jewish News” z 26 lipca 1996 roku w tekście
      zatytułowanym „Christians and Jews”.

Odnośnie ratowania Zydów przez Polaków podczas II wojny światowej, to Polacy
      nie mieli obowiązku ratowania Zydów przed siepaczami hitlerowskimi i ich
      ukraińskimi i litewskimi pomocnikami. Tym bardziej, że za ratowanie Zydów
      groziła Polakom – całej rodzinie, włącznie z dziećmi!!! – kara śmierci. Nikt
      nie ma prawa spodziewać się od drugiej osoby narażania swego życia dla
      ratowania innej osoby. Jeśli tak ktoś czyni to jest po prostu bohaterem. I za
      sam fakt, że podczas holocaustu to właśnie Polacy najwięcej uratowali Zydów,
      naród polski zasłużył sobie na podziękowanie ze strony Zydów. Jeśli tego nie
      czynią, to świadczy to o tym jakimi są niewdzięcznikami i podłymi ludźmi.
      Świadczy właśnie i o tym, że nawet tych, którzy ich ratowali uważają za
      antysemitów. I właśnie takie podejście do drugiego człowieka – porządnego
      człowieka!!! – jest najlepszym dowodem na chorobę umysłową większości Zydów.

Marian Kałuski, Australia
      • onufry.zagloba CZYM ty sie roznisz od tych "rycerzy" Luftwaffe? 12.06.07, 13:39
        Tfuu...Rzygac sie chce na scierwa, udajace Polakow i katolikow...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63980220&a=64045257
        • wet3 Re: onufry.zagloba 12.06.07, 15:25
          onufry.zagloba napisał:

> Tfuu...Rzygac sie chce na scierwa, udajace Polakow i katolikow...
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63980220&a=64045257

Chory jestes, synalku, i to bardzo ciezko. Brednie, oszczerstwa i paszkwile
          przepelnione ninawiscia do Polski i Polakow wypisujesz. Nie pamietam juz zbyt
          dobrze stylu "lze-elity", jednak od strony merytorycznej wypowiadal sie
          doslownie tak samo jak ty.
          • onufry.zagloba A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 12.06.07, 16:23
            Polakow nie tykam. Ba, gdy spotykam takiego jak plk.Ordon to staje na bacznosc,
            ale ten byl z dobrej polskiej szlacheckiej rodziny, nie zas z wywindowanego w
            gore przez komune beznarodowego plebsu. Tfu, na psa urok, bo nie zdzierze i w
            nazistowka morde trzasne, choc takim gawnem rak sobie brudzic szkoda:)
            • remekk polskojęzyczny pokazuje czym jest ich "wyjatkowa" 14.06.07, 09:15
              ..."kultura" ... .
              > Tfu, na psa urok, bo nie zdzierze i w
              > nazistowka morde trzasne, choc
              A kiedy Polak mu odda to gromko zawrzaśnie :
              "nazizzzmmm" , "poggrrrooooommmmmmmmmmm" ... .
            • jjr44 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 14.06.07, 20:55
              wczoraj spotkałem prawdziwego antysemitę znaczy człowieka kóry twierdził że żyd
              z racji posiadanych genów nikczemny musi być i podły. Dzisiaj wyjaśniono mi tez
              że że w polsce antysemityzmu nie ma, no może tyle że ludzie nie lubią tu
              żydów... i widzisz onufry to nie jest tak że ja chodzę i szukam ludzi celu
              podyskutowania o kwestii żydowskiej - tak jakoś przypadkowo spotykam np. takich
              którzy brali udział w pogromie albo wspominających szczytne rodzinne tradycje
              (w czasie drugiej wojny obiecywali żydom przerzucenie na rosyjską stonę a potem
              wspólnie z kolegami tychże żydów mordowali i rabowali.)
              Brzydzi mnie taka szumowina, ale skądinąd nie uwzam żeby ci ludzie
              reprezentowali polskę. Dla mnie jest jasne że należy odciąc sie od takich
              kanalii. tymczasem co się dzieje? Informacje że tacy ludzie byli i ze
              popełniali zbrodnie z pobudek niskich i rasistowskich tzw. prawdziwi polacy
              uwazają za obrazę Polski. ja nie wiem czemu. ja się nie identyfikuję z
              mordercami z jedwabnego więc bronić tych pospolitych przestępców nie zamierzam.
              Nie zamierzam też chowac głowy w piasek i twierdzić że Polacy to taki
              szlachetny (z genów) naród który tylko dobre uczynki mógł popełniać. Ludzie są
              różni, jedni żydów mordowali inni ich ratowali. Nie ma sensu eliminowania z
              historii niewygodnych faktów. simon morel którego nam izrael nie wyda robił
              takie rzeczy że nawet ub zdecydowało sie go postawic przed sądem (to chyba o
              czymś świadczy) a jego kolegą był rodowity polak który spokojnie na śląsku
              doczekał starości (no niepokojony przez pikietę miejscowego pis - to prawda i
              to była jedyna przykrośc jaka go spotkałą)
              Ale tacy ludzie jak remekk albo romek g. chcieliby widziec historię Polski tak
              jak ją sienkiewicz w swoich książkach przedstawiał. poziom mniej wiecej taki
              jak wizja polski jako kraju żydożerców. W sumie ten remekk prezentuje podobny
              poziom jak jakaś żydowska ekstrema...
              • remekk \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 14.06.07, 21:26
                , ze i owszem wśród Polaków bywali kolaboranci ale Polacy rozliczali ich
                począwszy juz od czasów wojny - oni nawet tych co swoich poganiali do gazu nie
                rozliczyli po dzis dzień (tylko tych co za duzo wiedzieli - np Eichamnna)
                a dzis oslmielaja sie "oskarżać" a nawet "pouczać" często rozwijajac swoje
                wizje jak to na kazdym niemal kroku spotykają morderców Zydów (przypadkowo- a a
                jakże)
                Polacy uratowli - w/g rożnych szacunkó od kilkudziesięciu do kilkuset tys Zydów
                - nie znany jest ani jeden w pełni udokumentowany przypadek aby to oni ratowali
                Poalkó na Kresach pomimo tego iz im nie groziła za to kara smierci dla całej
                rodziny ratującego
                A to juz talmudyczne mistrzostwo:
                > Ale tacy ludzie jak remekk albo romek g. chcieliby widziec historię Polski
                tak
                > jak ją sienkiewicz w swoich książkach przedstawiał. poziom mniej wiecej taki
                > jak wizja polski jako kraju żydożerców.
                Warto porównac ksiązki Sienkiewicza i np lansowanego przez nich -aboka
                Lewinkopfa-Kosińkiego ... .
                • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 14.06.07, 21:46
                  ech nie wiem co ci napisać. to jest problem komunikacyjny, czysto na poziomie
                  języka. Ty jak czytasz malowanego ptaka to myli ci sie to z partyjną gazetką w
                  związku z czym widzisz tylko antypolski paszkwil. Sienkiewicza lubisz bo tam za
                  grosz subtelności żadnej nie ma. Nie ma bo nie może być bo to jest ku
                  pokrzepieniu serc napisany czarno biały obraz. I ty uważasz że tylko taki
                  uładzony obraz należy ludziom przedstawiać. NO dobra 4-8 latkom tak, 12 latkom -
                  może ale powyżej to już należy dzieciom tłumaczyć że świat jest złożony. Polak
                  nie jest z definicji antysemitą ale polak nie jest z definicji świetym albo
                  ofiarą. żyd nie jest zawsze podły tak jak i nie jest zawsze idealny.
                  A co do antysemityzmu: jest. Mam do czynienia z Żydami to wiem, spotykam sie.
                  Nawet przyzwoici i zdawało by się normalni ludzie patrzą na mnie podejrzliwie
                  jak sie okazuję że coś tam z tymi żydami mam wspólnego...
                  • remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 14.06.07, 22:04
                    Tak jak juz wczesniej napisałem - trzeba by napisac podobny paszkwil o waszych
                    ofiarach abyscie zrozumieli CZYM jest wywlekanie swych chorych wizji na swiatło
                    dzienne z jednoczesnym "przeniesieniem" na tych ,kórym do piet nawet sie nie
                    dorasta .
                    Sienkiwicz rzeczywiscie pisał ku pokrzepieniu serc , jego ksiązki maja walor
                    edukacyjny ale nie brak im równiez walorów literackich . Naprawde nie trzeba
                    zboczonych wziji aby ksiązka była po prostu dobra .
                    Niewiele do Ciebie dociera - a jak juz nie zrozumiesz to sma przypisujesz
                    kontekst jaki Ci akurat pasuje do z góry założonych tez (aprioryzm)
                    Nigdzie nie napisałem i nie trzeba mi tłumaczyc iz Polak jest z załozenia taki
                    czy innya a Zyd taki czy owaki .
                    Spróbuje jeszcze raz - po prostu nieustannie zadziwia mnie fakt iz bohaterska
                    postawa naszych przodków jest dla was przyczynkiem do "oskarżeń" ,
                    "pouczeń" etc - nie bede juz opisywał postawy waszych przodków oraz co z tym
                    zrobili po wojnie ... .
                    • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 14.06.07, 22:25
                      no na literaturze to ty się remek nie znasz, przykro ale to fakt. malowany ptak
                      jest straszny ale jego wartośc nie wynika z wywlekania jakichśtam "chorych
                      wizji". Nie jest to tez reportaż z pobytu kosińskiego na wsi, między nami
                      mówiąc nie wiadomo na ile poza fabuła ta ksiażka jest autorstwa kosińskiego bo
                      facet słabo w tym czasie władał angielskim i wynajmował tzw. murzynów oraz
                      tłumaczy. co więcej Żydzi (myślę że w twoim typie osobowości) mieli mu za złe
                      że nie określił jednoznacznie etnicznego pochodzenia bohatera. Chłopiec jest
                      obcy, jego wędrówka nie jest reportażem z podróży młodego kosińskiego po
                      okupowanej polsce. Wojna jest straszna ludzie są straszni. To nie jest tak
                      dokońca dosłowne i realne - to może też być wewnętrzne i subiektywne. No ale ty
                      tego nie rozumiesz, ty cholera tylko czytasz sienkiewicza a gdybyś przeczytał
                      transatlantyk to tak jak romana ogarnęło by cię przerażone oburzenie. Ty remekk
                      będziesz parobkiem w UE chyba że sie nauczysz czytać...

popatrz sobie na polityczną elitę: Samoobronę. Łyżwiński, Hojarscy,
                      Begerowa.... kanalie złodzieje oszuści, prawda? Jak to mówię głośno to gwałcę
                      narodowe świętości czy po prostu mówię prawdę?

• remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 15.06.07, 07:19
                        Najgorszy rodzaj chederowego głupka to taki co z trudnoscia "odcyfruje" to
                        co "stoi w wyborczej" a potem bezmyslnie powtarza . W tym "segmencie"
                        ćwierć"entelgentów" z kolei najbardziej godni pogardy sa ci , którym wydaje sie
                        iz bezmyslne powtarzanie tego co ich narodowy "rebe" zapoda daje im manadat do
                        oceniania innych . Ciekawe co tez "naszego" chederowego głupka skłoniło do tak
                        jednoznacznej oceny mojego gustu literackiego . Czy wystarczy mu sam fakt iz
                        cenie Sienkiewicza czy tez może to iz osmielam się nie podziwiać grafomana ,
                        który owaszem - wynajmował "murzynów" poniewaz miał kasę z bardzo wyjatkowego
                        źródła . Chyba nawet taki głupek z zatęchłej jesziwy wie iż owi "murzyni" to
                        zwykle nie sa geniusze stylu literackiego i zwykle piszą czyatadła .
                        Może teraz do durnia dotrze jak bardzo wygłupił się wymagając padania na kolana
                        przed "dziełem" zboka. Niech chore wizje Lewinkopfa spisane przez
                        chałturzących
                        wyrobników pozostana częścia wasze wyjatkowej "kultury" . Ja nie wymagam od
                        takich jak ty aby fascynowli się Sienkiewiczem , którego nie jesteście w stanie
                        zrozumieć .
                        Natomiast to , że twoi rodacy paszkwil Lewinkopfa lansowali jako "wspomninia"
                        (zreszta podobnie było z Wiłkomirskim - kiedy okazało się iz to zwykła w waszym
                        przypadku blaga - Wiesel stwierdził iz to nie wazne bo - uwaga - "ból był
                        autentyczny) - za to ohydne przypisywanie Polakom waszych cech - prędzej czy
                        później będziecie musieli przepraszac i odszczekiwać ... .
                        • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 15.06.07, 07:54
                          remekk, ja gazety nie kupuję, bywam tylko na forum, dyskusja z tobą mija sie z
                          celem bo ty naprawde żyjesz jakimiś uprzedzeniami i sterotypami. Moja opinia o
                          Malowanym ptaku wynika z tego że to czytałem, mój brak przesądów rasistowskich
                          wnika z tego że miałem do czynienia z róznymi ludźmi, pracowalem z nimi, znałem
                          ich prywatnie. Obawiam sie że to ty z trudnościa odcyfrowujesz łysiaka i
                          michałkiewicza albo protokoły mędrców syjonu. to cię do nikąd nie doprowadzi,
                          tylko się utwierdzasz w swojej chorej nienawiści do mitycznych żydów kórych w
                          polsce w zasadzie nie ma.
                          • remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 15.06.07, 08:04
                            Gazeta była w moim poście przywołana symbolicznie - ale ty pewnie i tak nie
                            zrozumiesz . Swoją nadętą głupotę pokazałeś juz w całej krasie w poprzednich
                            postach . Twój "brak przesądów" zaowocował bezmyslnym lansowanie paszkwilu , w
                            którym twój rodak przy ogłuszającym aplauzie znakomitej reszty twoich próbował
                            przenosić swe "wyjątkowe" plugastwa na tych którzy ryzyzkując zycie go uratowali
                            Opinię na temat kogokolwiek wyrabiam sobie poznając go . Sam kontakt osobisty
                            nie wytsraczy gdyz często - szczególnie w waszym przypadku udajecie innych niz
                            jestescie w rzeczywistosci . Dzieki internetowemu dystansowi dopiero puszczaja
                            wam wszelkie hamulce . Bywali na forach tacy co jeszcze dobitniej akcentowlai
                            waszą mentalnosć ale i ty takze co nieco przyczyniłes się do dzieła poznawania
                            was przez Poalków ... .
                            • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 15.06.07, 22:42
                              wiesz, remekk ja nawet nie czuję sie dotknięty. Tak piszesz jak byś mnie
                              uznawał za Żyda, śmieszne to. powiedz mi tak szczerze czy ty czytałeś
                              jakąkolwiek książkę Kosińskiego czy też czerpiesz o nich informację z bryku
                              Łysiaka? Pewnie to drugie, trafia do ciebie tylko sztuka zaangażowana :-) w
                              jakiś sposób mi ciebie żal, zyjesz w tej frustracji i urojeniach i nienawiści
                              do żydów kórych jak już pisałem w polsce prawie nie ma.
                              jest trochę osób żydowskiego pochodzenia ale pomysł że same geny wymuszają w
                              nich lojalność wobec państwa Izrael jest śmieszny.
                              • remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 16.06.07, 18:50
                                Jak zwykle twój poziom "zrozumienia" powala ... .
                                Geny ? Gdzie wyczytałeś w moich postach , ze geny cokolwiek determinują .
                                Znowu tresura podobnych mediów jak wybiórcza (tym razem powinien zrozumieć)
                                Przynaleznośc do tej cywilizacji determinuje pewne zachowania - np zachwyt nad
                                ohydnym paszkwilem . Nawet kiedy chore wizje zboczeńca zostały przelane na
                                papier przez chałturników ... .
                                Lewinkopfa czytałem - poznanie takiej ohydy wymusza na Polakach ofensywa
                                plugawego antypolonizmu .
                                A co do twojego pochodzenia to oczywiście nie mozna wykluczyc iz jestes tylko
                                Zydem cybernetycznym - jeszcze ostatnie niedobitki wytresowanych nie przyjmuja
                                do świadomości rzezcywistosci ,która w spektakularny sposób zaprzecza założonym
                                tezom ... .
                                • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 17.06.07, 00:33
                                  Wiesz remekk nie wiem czemu ty sie tak nadymasz. Nie wiem też czemu tak uparcie
                                  i konsekwentnie nazywasz Kosińskiego Lewinkopf. Poza tym że jest Żydem jest też
                                  Polakiem. Co w malowanym ptaku jest tak ohydne dla ciebie? To jest drastyczna
                                  książka ale dobra. Ty ją odczytujesz jako kłamliwą biografię Kosińskiego,
                                  antypolski paszkwil. Wynika to wyłacznie z twojej ignorancji i braku
                                  wrażliwości na słowo. Może miałeś słabą polonistkę w szkole. ja myślę że ty nie
                                  jesteś w stanie sie oderwać od żydowskości autora, to jest dla ciebie
                                  najważniejsze.
                                  Wracając do Żydów: Tuwim, Leśmian, Schultz też są dla ciebie ohydni? Nie są
                                  Polakami? To co pisali nie należy do polskiej kultury?
                                  Co do genów: piszesz o żydach per "żydki" i takie tam jeszcze inne rzeczy. ja
                                  tłumaczę ci że prawdziwych żydów jest w polsce parę tysiecy a ci kórych ty
                                  nazywasz żydami to są co najwyżej ludzie wychowani w polskiej tradycji i
                                  kulturze często nie mający pojęcia że są wg ciebie żydami (jeden z polskich
                                  rabinów dowiedział się o tym bodajże w wieku 15 czy 17 lat). No ale wg ciebei
                                  to podli żydzi czytający wyborczą, piszacy w wyborczej i w innych wrednych
                                  mediach. No to skąd sie bierze ta ich podłość jak nie z genów? nie ma innego
                                  wytłumaczenia.
                                  ja miewam kontakt z ludźmi pochodzenia żydowskiego i tak sie skłąda że wszystko
                                  to przyzwoici i inteligentni ludzie. Ty pewnie nie znasz żadnego żyda ale masz
                                  na ich temat zdanie wyrobione :-)
                                  Generalnie obawiam sie że dyskutowanie z tobą nie ma sensu. Masz pewne obsesje,
                                  twoja argumentacja jest emocjonalna i niezbyt logiczna, złę rzeczy przypisujesz
                                  wszystkim żydom, dobre rzeczy przypisujesz wszystkim polakom. jakoś nie mieści
                                  ci sie w głowie że w obrębie narodu masz całą masę róznych ludzi.

• remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 17.06.07, 07:49
                                    Juz myslałem iz nie zadziwisz mnie swoja "bystrością" - a jednak ... .
                                    Nazywam Kosińskiego - Lewinkopf -jego nazwiskiem rodowym bo jego ohydny paszkwil
                                    bynajmniej nie jest częscia kultury polskiej . Czy tak trudno to zrozumiec .
                                    Wszytsko musisz miec wytłumaczone jak dziecko w przedszkolu ?
                                    I jeszcze do tego to typowe dla tamtej cywilizacji przeniesienie czy tez
                                    poszukiwanie drzazgi w czyims oku kiedy sammeu ma sie belkę .
                                    To przeciez ty zacząłes od "arbitralnych" -
                                    ..."ocen" .
                                    Przypominam to iz ktos nie zachwyca się ohydnymi wizjami zboczeńca spisanymi
                                    przez chałturzących "rzemiślników" to miął byc w/g ciebie odpowiednia podstawa
                                    do przypisywania komus ( w tym wypadku mojej skromnej ososbie )- "prymitywizmu"
                                    To jest niewatpliwie efekt tresury , której to najwyraxniej poddajesz sie
                                    zupełnie bezkrytycznie . Moja ocena twojego poziomu wynika z twoich kilku
                                    postów - moje podstawy sa jakby bardziej solidne niz tak jak w przypadku
                                    twoich "ocen" - zanim jeszcze wymieniłeś choc kilka postów z interlokutorem .
                                    Typowe dla tamtej cywilizacji jest równeiz przekonanie , ze jesli kogoś
                                    tak "oceniaja" jak ty mnie - to ta druga osoba nie prawa zrewanzowac sie swoja
                                    z kolei oceną . Przed wojna Polacy wielokrotnie obserwowali jak to byli dumni
                                    ze swych bojówke czy tez terrorystyczbnych organizacji komunistycznych a akiedy
                                    zostali powstrzyamni to krzyczeli "pogroommm" . Dzis podobnie jest w okupowanej
                                    Palestynie . Kiedy oni pala żywcem dzieci libańskie to w/g nich jest to ok .
                                    Kiedy sami padna ofiara odwetu to znwou to samo "...kiedy wreszcie skończy się
                                    przesladownaie Zydów... " (a moze pora wreszcie zastanowic sie jakby tu nie
                                    prowokowac podobnych zachowań?)
                                    Wytłumaczyłem ci juz sprawe genów - ale co ciebie znowu nie trafiło .
                                    Powtarzam więc może tym razem dotrze w kontekscie nauki porównawczej o
                                    cywilizacjach - biologizm jest obcy cywilizacji łacińskiej natomiast traktowany
                                    jest obsesyjnie pzrze cywilizacje , w kórej ty tkwisz beznadziejnie .
                                    W wypadku Kosińskeigo tak wązne jest podkreślanie jego przynaleznosci
                                    cywilizacyjnej poniważ przez to własnie srodowisko jego paszkwili
                                    wykorzystywany był po raz kolejny do nagonki na Polskę . Wielokrotnie np w
                                    przypadku groSSa sugerowano polskie pochodzenie autora aby tym
                                    samym "uwiarygodnic" jego kalumnie . Zreszta zjawisko chowania się za plecami
                                    innych tylko po to aby dowalic obiektowi perfidnego ataku jest zjawiskem
                                    powszechnym w tym środowisku .
                                    Wielokrotnie na tym forum przywoływałem przykłady Zydó stającyh w prawdzie
                                    - np Finkelsteina przywołuje chyba najczęściej spśró forumowiczów , poodbnie
                                    tez przywoływałem przykałdy Polakó zydowskiego pochodzenia szczerze
                                    zasymilowanych ale podejrzewam , zę do ciebie i tak by nie dotarło -
                                    - taki szablon wtłoczyli do głowki - i wszystkich ,kórzy nie padaja na kolana
                                    przed ohydnymi paszkwilami i tak będziesz "oceniał" w taki a anie inny sposób
                                    nawet jesli tak jak w tym watku podstwai ci się lustro i "wyłożysz się"
                                    beznadziejnie jak w przypadku bałwochwalczego uwielbienia czytadła- "dzieła"
                                    Lewinkopfa ... .
                                    • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 17.06.07, 12:20
                                      wwiesz, remekk rozmawianie z toba o literaturze, histroii i żydach to jak
                                      gadanie ze ślepym o kolorach. Jak chcesz krytykowac złą żydowską książkę to weź
                                      sobei wcale popularną wydaną w polsce "wszyscy kórych kochałem". Martin Grey
                                      (Grajewski) twierdzi że jest to jego biografia czemu nawet żydzi zaprzeczają a
                                      Edelman stwierdził wprost że grajewski łże jak pies w trakcie wizyty tegoż
                                      grajewskiego w polsce. Łzawe to jest, polacy to szmalcownicy i antysemici a
                                      niemcy to mordercy, tylko żydzi mszczący sie za swoje krzywdy służbą w nkwd w
                                      porzo.
                                      to tak pisze żebyś zrozumiał że chwalenie malowanego ptaka to nie jest z mojej
                                      strony żydofilstwo. Może też dobrze byłoby żebyś zrozumiał że delikatnie
                                      mówiąc "wady charakteru" Kośińskeigo to nie jest zarzut do jego ksiażki. (to
                                      samo można powiedzieć np. o Herbercie albo Gałczyńskim).
                                      Nie odpowiedziałes mi na pytanie: Tuwim Leśmian, Schultz należa do kultury
                                      polskiej czy nie? A Mickiewicz? Co poniektórzy tropia mu żydów w rodzinie a
                                      litwini twierdzą że w zaasadzie nigdy nie był w Polsce więc nie jest polakiem a
                                      litwinem.
                                      widzisz remekk świat nie jest czarno biały jak go spostrzegasz w wyniku
                                      wieloletniej przebytej tresury żeby cię zacytować. :-)
                                      • remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 17.06.07, 14:26
                                        Nic kompletnie do ciebie nie dociera . Nawet to jak jak beznadziejnie wyłozyłes
                                        sie z chwaleniem paszkiwilu Lewinkopfa nie dało ci do myślenia ani odrobinę .
                                        Zamiast tego powtarzasz się po mnie i przypisujesz mojej skromnej osobie
                                        tresure czy tez jej efekty (tylko na złosliwe "cytownie" cie stać)
                                        Zaprgramowali cie tak iz każdy kto nie godzi sie na plugawy natypolonizm i nie
                                        pada na kolana przed "dziełem" chałturników to prostak . I tego się
                                        rozpaczliwie trzymasz nawet po tym jak to beznadziejnie wyłozyłeśs ię juz
                                        kilkukrotnie . Zreszta apriryzm polegający na trzymaniu się z góry założonej
                                        tezy wbrew faktom to takze wyróznik cywilizacyjny wiadomej cywilizacji .
                                        Co do "wad" Lewinkopfa to przekładaja się one w prostej linii na to na jego
                                        zlecenie napisli wyrobnicy - związek z paszkwilem jest oczywisty ... .
                                        Co do twórców pochodzenia zydowksiego wzbogacających kulture polska to
                                        większośc z nich jest niewatpliwie w kręgu naszej kultury .
                                        Największy z nich to w/g mnie Hemar . Jego utwory mają nie tylko walor
                                        lietracki ale równiez patriotyczno-wychowawczy .Ty oczywiscie ich nie
                                        zrozumiesz bo dla ciebie umiłownaie ojczyzny to cos o wiele gorszego - wręcz
                                        prostackiego w prównaiu z fascynacja wynurzeniami zboczeńca . Nawet przebywając
                                        poza granicami Hemar kultywowałpolski patriotyzm . przy okajzi nie ukrywałwego
                                        pochodzenia (pocałowałamnie Polskaustami żydowskiej matkinie jest to dokałdny
                                        cytat "lecę z apmięci" - ale taki był sens)
                                        • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 17.06.07, 15:08
                                          akurat wyjeżdżam więc to jest ostatni liścik. Nie mam pojęcia czemu niby się
                                          wyłożyłem. Mam wrażenie ze jestem dosyć konsekwentny w tym co piszę. ty nic
                                          nowego nie mówisz tylko wyzywasz Kośińskeigo od zboczeńców. I to jest
                                          decydujący argument :-) hemar to jest fajny facet ale chyba lżejszego kalibru
                                          niż przeze mnie wymienieni.
                                          Niestety walor patriotyczno wychowawczy to nie jest moim zdaniem najważniejsza
                                          cecha dobrego utworu literackiego.
                                          • remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 17.06.07, 16:29
                                            Jestes "konsekwentny" powielając podsunięte ci przez treserów szabloniki ,kóre
                                            próbujsz "przykładać" do mojej skromnej osoby . Wyłozyłes się haniebnie nie
                                            potrafiąc zrozumiec tego iz lansując zamówione przez Lewinkopfa chałturki
                                            (poszczególne rozdziały pisane w róznym - choc w sumie typowym dla
                                            czytadeł "stylu""dzieło") jako cos o wiwle lepszego od Sienkieiwcza pokazałeś iż
                                            wySTAraczy wylnsowac cokolwiek jako "wielka literature" tylko dlatego iż
                                            wspomaga ANtypolska kampanie a znajda się ludzie zachwycający się takowymi
                                            paszkwilami .
                                            i JESCZE te twoje "oceny" . Nie zdążyłes jeszcze zorientwac się ajki tak
                                            naprawdę poziom prezentuje interlokutor a już uruchamias z prymitywne
                                            szabloniki (które aby było smieszniej pasuja jak ulał do tego co ty
                                            prezentujesz)
                                            Co do samego Lewinkopfa to po prostu opisuję rzeczywistość . Nie tylko jego
                                            chore wizje ale równeiz jego "wyjątkowa" śmierć (zmarł - delikatnie rzecz
                                            ujmując podczas "nieudanego ekspsrymantu seksualnego") są podstawami dla
                                            okreslania go tak a anie inaczej . Gdyby tak jescze starał sie ograniczac swe
                                            skłonnosci . ale nie . Dzieki temu iz lansowany był ponad miare przez innych
                                            przedstawicieli wiadomej cywilizacji , którzy wykorzystywali te ohydy do
                                            opluwania Polaków w wtypowy niestety dla nich - plugawy sposób - rozwlekał to
                                            po świecie .
                                            Oczywiscie , zę wlaor patrityczno-wychowawczy nie jest najwaznijeszy ale
                                            niewatpliwie ważny dla kompleksowej oceny cłąosci dzieła a przezde wszystkim
                                            nie stojący w sprzecznosci z innymi wlaorami - jakw przyapdku Mickiewicza czy
                                            Hemara ... .
                                            • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 21.06.07, 00:47
                                              a ty cały czas swoje, remekk: antypolonizm, żli żydzi. Lewinkopf zamiast
                                              kosiński, polskojęzyczny. Takie brednie frustrata mającego obsesję na punkcie
                                              żydów. Nie ma z tobą o czym rozmawiać.
                                              > i JESCZE te twoje "oceny" . Nie zdążyłes jeszcze zorientwac się ajki tak
                                              > naprawdę poziom prezentuje interlokutor a już uruchamias z prymitywne
                                              > szabloniki (które aby było smieszniej pasuja jak ulał do tego co ty
                                              > prezentujesz)
                                              No zdążyłenm sie przekonać....
                                              • remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 21.06.07, 07:14
                                                > > i JESCZE te twoje "oceny" . Nie zdążyłes jeszcze zorientwac się ajki tak
                                                > > naprawdę poziom prezentuje interlokutor a już uruchamias z prymitywne
                                                > > szabloniki (które aby było smieszniej pasuja jak ulał do tego co ty
                                                > > prezentujesz)
                                                > No zdążyłenm sie przekonać....
                                                Znowu nie zrozumiałeś biedaku ?
                                                Chodziło o to iz "oceniłeś" ZANIM wymieniłeś argumenty .
                                                No ale cóz - ty to dopiero możesz "oceniać" - nie tylko nie potrafisz zrozumiec
                                                najprostszego kontekstu , nie tylko podniecasz się zboczonymi wizjami
                                                przelanymi na papier przez chałturników ale jeszcze "argumentujesz" w
                                                tak "wyjatkowy" sposób :
                                                jjr44 napisał:

> a ty cały czas swoje, remekk: antypolonizm, żli żydzi. Lewinkopf zamiast
                                                > kosiński, polskojęzyczny. Takie brednie frustrata mającego obsesję na punkcie
                                                > żydów. Nie ma z tobą o czym rozmawiać.
                                                • jjr44 Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 21.06.07, 21:30
                                                  Mógłbym też potraktowac cię protekcjonalnie ale po co? Ja o innych ludziach nie
                                                  piszę "żydek" ani "polaczek". Ja z ciekawości sie do ciebi odezwałem bo
                                                  chciałem poznać jakieś uzasadnienie tych groteskowych poglądów. Nie doczekałem
                                                  sie. Piszesz śmieszne rzeczy o literaturze. Piszesz śmieszne rzeczy o żydach.
                                                  Ogólniej piszesz dużo o rzeczach o kórych nie masz pojęcia. I masz manię
                                                  wielkości. Pozdrawiam serdecznei i to już jest naprawdę mój ostatni list do
                                                  ciebie - kopanie sie z koniem nie jest moim ulubionym zajęciem .
                                                  • remekk Re: \nastepny udawacz "Polaka" nie rozumie 23.06.07, 07:37
                                                    jjr44 napisał:

> Mógłbym też potraktowac cię protekcjonalnie ale po co?
                                                    No pewnei skoro haniebnie się wyłozyłeś - może w ten sposób spróubujesz
                                                    podratowac troche swoje ego . Aczkolwiek nie jest to do końca wykluczone iz
                                                    jescze od ciebie nie dotarło pomimo tego iz łopatoloicznie ci to wyłumaczyłem.
                                                    Byc może iż jests polskoejęzycznym ,który będzie trzymał sie ząłożonej tezy
                                                    wbrew faktom (aprioryzm) z zapiekłym uporem - próbując odwracac uwage poprzez
                                                    zenujące próby "oceniania" innych , byc moze jestes wyjatkoow przykrym
                                                    przykładzikiem skutku tresury . Wychodzi w sumie na to samo .
                                                    Pozdrawiam i ja iżyczę aby jednak uczestnictwo w tej dysuksji miało jakis
                                                    skutek (choć jak na razie go nie widać ) ... .
              • ddyzma5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 00:25
                jjr44 napisał:

> wczoraj spotkałem prawdziwego antysemitę znaczy człowieka kóry twierdził że
                żyd
                >
                > z racji posiadanych genów nikczemny musi być i podły. Dzisiaj wyjaśniono mi
                tez
                >
                > że że w polsce antysemityzmu nie ma, no może tyle że ludzie nie lubią tu
                > żydów...
                >
                Może mi pokażesz kraj gdzie żydów lubią ?
                A te nielubienie nie jest bez przyczyn.
                >
                >
                > i widzisz onufry to nie jest tak że ja chodzę i szukam ludzi celu
                > podyskutowania o kwestii żydowskiej - tak jakoś przypadkowo spotykam np.
                takich
                >
                > którzy brali udział w pogromie albo wspominających szczytne rodzinne tradycje
                > (w czasie drugiej wojny obiecywali żydom przerzucenie na rosyjską stonę a
                potem
                >
                > wspólnie z kolegami tychże żydów mordowali i rabowali.)
                > Brzydzi mnie taka szumowina, ale skądinąd nie uwzam żeby ci ludzie
                > reprezentowali polskę. Dla mnie jest jasne że należy odciąc sie od takich
                > kanalii. tymczasem co się dzieje? Informacje że tacy ludzie byli i ze
                > popełniali zbrodnie z pobudek niskich i rasistowskich tzw. prawdziwi polacy
                > uwazają za obrazę Polski. ja nie wiem czemu. ja się nie identyfikuję z
                > mordercami z jedwabnego więc bronić tych pospolitych przestępców nie
                zamierzam.
                >
                Może dlatego nie identyfikujesz się z mordercami z jedwabnego, bo nie jesteś
                pewny iż byli to Polacy?
                Końcu te śledztwo jedno z pewnością pokazało.
                Iż ludzie zajmujący się tą sprawą, byli niekompetentni. To była groteska
                śledztwa.
                Dla Ciebie prawdziwy Polak to taki, który trzyma zwieszoną głowę przy żydzie.
                Również taki , który nie ma swojego zdania , i jest uległy propagandzie
                żydowskiej.
                >
                > Nie zamierzam też chowac głowy w piasek i twierdzić że Polacy to taki
                > szlachetny (z genów) naród który tylko dobre uczynki mógł popełniać. Ludzie

> różni, jedni żydów mordowali inni ich ratowali. Nie ma sensu eliminowania z
                > historii niewygodnych faktów.
                >
                Nie ma sensu eliminować z historii niewygodnych faktów, powiadasz ?
                A dlaczego żydzi to robią ?
                niedosyt że kłamią to jeszcze chcą fałszować historie .
                Coraz bardziej mnie przekonałeś iż Rabbi Friedman ma rację.

„ żydzi syjoniści celowo przesadzają z Holocaustem , bo spodziewają się z tego
                profitu”
                >
                >
                > simon morel którego nam izrael nie wyda robił
                > takie rzeczy że nawet ub zdecydowało sie go postawic przed sądem (to chyba o
                > czymś świadczy) a jego kolegą był rodowity polak który spokojnie na śląsku
                > doczekał starości.
                >
                Zakładam iż Morel miał więcej kolegów.
                Jednak on był zbrodniarzem przeciwko narodowi polskiemu.
                A Izrael pokazał iż tacy zbrodniarze są chronieni, tym samym zdefiniował swój
                stosunek do prawa międzynarodowego. A szczególnie do Polski.
                >
                > (no niepokojony przez pikietę miejscowego pis - to prawda i
                > to była jedyna przykrośc jaka go spotkałą)
                > Ale tacy ludzie jak remekk albo romek g. chcieliby widziec historię Polski
                tak
                > jak ją sienkiewicz w swoich książkach przedstawiał. poziom mniej wiecej taki
                > jak wizja polski jako kraju żydożerców. W sumie ten remekk prezentuje podobny
                > poziom jak jakaś żydowska ekstrema...
                >
                Żydów którzy nie chcą dopuścić do nienawiści do żydów nazywasz ekstremą ?
                Żydów którzy nie chcą się dać wciągnąć w spiralę nienawiści , nazywasz
                ekstremą ?
                Żydów, którzy martwią się o pokój na świecie, twierdząc:

„żydzi syjoniści mają bardzo szkodliwy wpływ na politykę USA,
                co przekłada się na pokój na świecie.”

nazywasz ekstremą .

Żydzi którzy ostrzegają innych żydów że twierdzenie typu:

„ że tylko żydzi są ludźmi wysokiej jakości, dlatego mają oni
                rządzić gospodarką światową.”

nazywasz ekstremą .

To muszę Tobie powiedzieć, iż Ty musisz być sam ekstremistą.

Nie dasz bowiem spokojnie żyć ludziom na tym świecie, ludziom którzy pragną
                spokoju.
                Musisz w takim razie należeć do ludzi , którzy stracą sens życia , gdy nie będą
                mieli kogo gnębić i poniżać.
                • ddyzma5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 00:35
                  Świat cierpi od dawna na istnieniu takich chorobliwych nacji , które mają o
                  sobie wysokie mniemanie.
                  Byli nimi Niemcy , a teraz jest żydostwo międzynarodowe.
                  Jaki świat byłby piękny , gdyby był pozbawiony tego destruktywnego chorego
                  elementu .
                  Nie mielibyśmy wtedy rasistów, antysemitów i innych dewiantów psychicznych.

• jjr44 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 01:00
                    ddyzma ty masz naprawdę obsesję :-) co do jedwabnego, to popatrz na to z tej
                    strony: czy wstydzisz sie tego że w polsce trafiali sie seryjni mordercy,
                    gwałciciele albo rabusie? z istnienia takiego dajmy na to marchwickiego wynika
                    że wszyscy polacy to seryjni mordercy? Co ci szkodzi wyjąć głowę z piasku i
                    stwierdzić że pogromu w jedwabnem dokonała gromada prymitywnej tłuszczy
                    zachęcona przez niemców? bo tak wynika z badań ipn.
                    • ddyzma5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 08:54
                      jjr44 napisał:

> ddyzma ty masz naprawdę obsesję :-) co do jedwabnego, to popatrz na to z tej
                      > strony: czy wstydzisz sie tego że w polsce trafiali sie seryjni mordercy,
                      > gwałciciele albo rabusie?
                      >
                      Jeśli dla Ciebie obsesją jest żądanie prawdy i porządnego śledztwa.
                      To mam obsesje.
                      A seryjni mordercy , gwałciciele i rabusie występują w każdej nacji.
                      Czego miał bym więc się wstydzić ?
                      >
                      > z istnienia takiego dajmy na to marchwickiego wynika
                      > że wszyscy polacy to seryjni mordercy? Co ci szkodzi wyjąć głowę z piasku i
                      > stwierdzić że pogromu w jedwabnem dokonała gromada prymitywnej tłuszczy
                      > zachęcona przez niemców? bo tak wynika z badań ipn.
                      >
                      Cóż Ci szkodzi wyjąć głowę z piasku i spojrzeć obiektywnie na kwestie śledztwa
                      w jedwabnym ?
                      Cóż warte jest śledztwo w którym dowody mogące świadczyć o prawdzie nie były
                      honorowane. Cóż warte jest śledztwo w którym kontrolną rolę odrywała strona
                      zainteresowana przyznać winę za tą zbrodnie Polakom ?
                      Wiesz dlaczego kłamca Kwaśniewski pojechał przepraszać żydków za tą zbrodnie ?
                      Czy to nie rzuca złego światła na całe śledztwo, kiedy podczas trwania śledztwa
                      podejmowane są takie kroki, jak zrobił kłamca Kwaśniewski?
                      To była groteska śledztwa, poparta działaniem grup interesów , zainteresowanych
                      ściśle określonym wynikiem tego śledztwa. A nie prawdą.
                      Nie wykluczam współudziału Polaków w tej zbrodni, ale sądzę iż to byli raczej
                      Niemcy.
                      www.naszawitryna.pl/jedwabne_842.html
                      • jjr44 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 17.06.07, 12:53
                        sprawą zajmował się IPN. Też Żydzi?
                        • ddyzma5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 17.06.07, 14:14
                          jjr44 napisał:

> sprawą zajmował się IPN. Też Żydzi?
                          >
                          To ja wiem.
                          Znam również inne zbrodnie i sprawy kontrowersyjne z II WS.
                          W takich przypadkach śledztwa były prowadzone przez komisje historyków .
                          Komisje składające się z ludzi nie należące do żadnej ze stron.
                          Tylko tak można osiągnąć obiektywny wynik.
                          A jak było ?
                          Grooss kontrolował i dyktował co ma być uznane , a co nie uznane za dowód.
                          Co ma być robione, a co nie.
                          A Polacy żydowskiego pochodzenia tańczyli jak on zagrał.
                          Ta cała historia pachnie mi na kolejny geszeft na IIWS.
                          Narzucić winę tym , którym jeszcze nie przyssaliśmy się do kasy.
                          W efekcie końcowym to i tak żydzi będą z tych odszkodowań profitować.
                          Z Niemców nie da się już więcej wydoić, a żydowska diaspora w Polsce potrzebuje
                          pieniędzy na rozwój.
                          Skąd się wzioły ślady postrzałowe na kościach ?
                          Skąd się wzioły łuski z broni palnej, w które były wyposażone specjalne
                          oddziały Niemców , które stacjonowały w okolicy Jedwabnego? To są przecież
                          dowody zbrodni.
                          Na niemieckiej stronie czytałem iż te oddziały były wyposażone w broń starszą,
                          zalegającą w niemieckich arsenałach. Broń ta była używana jeszcze w I WS , i
                          nie wyposażano w nią oddziały frontowe. Ale oddziały do specjalnych zadań.
                          A jeśli znasz dokumenty z konferencji Wannsee , to właśnie w tych dokumentach
                          jest opisane , jaką funkcją miały spełniać takie oddziały specjalne.
                          Głównym ich zadaniem była eksterminacja żydów.
                          Podrzędnym zadaniem było , takie działanie które miały usprawiedliwiać te
                          zbrodnie przed ludnością cywilną..
                          Oczywiście priorytetem było możliwie jak największe odciążenie psychiczne
                          żołnierzy niemieckich , biorących udział w tej takich zbrodniach.
                          Do tego należała strategia wyszukiwania elementów ludzkich, które żyły na
                          terenach okupowanych . Elementów które by były pomocne dla Niemców.
                          A więc nie można wykluczyć iż Niemcy dokonali mordu z broni palnej , a
                          grzebaniem zwłok zajął się ktoś inny., np. Polscy. Nie sądzę aby Niemcy dali
                          broń palną polską.
                          Tak długo jak długo ta sprawa nie będzie zbadana, pozostają nam tylko
                          spekulacje.
                  • zydzior Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 21:01
                    Na szczęście są na świecie nacje, które nie mają o sobie zbyt wysokiego
                    mniemania, np. Polacy w osobie p. ddyzmy5. Dzięki panu ddyźmie5 świat jest
                    piękny, bo jest pozbawiony destruktywnego i chorego elementu. Pan ddyzma5 przez
                    dotyk leczy wszelkich rasitów, antysemitów i innych dewiantów psychicznych. On
                    leczy nawet przez lekturę swoich postów. Niech będzie błogosławiony! :))))
                    • ddyzma5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 22:32
                      zydzior napisał:

> Na szczęście są na świecie nacje, które nie mają o sobie zbyt wysokiego
                      > mniemania, np. Polacy w osobie p. ddyzmy5.
                      >
                      Nie trafiłeś żydzior.
                      Ja o ponad 28 lat nie mam wpływu na kształtowanie polskich realiów.
                      Ponieważ nie mieszkam w Polsce.
                      A więc mój pogląd i moje sądy , są raczej produktem świata wolno myślącego.
                      Powstały one poza Polską.
                      >
                      > Dzięki panu ddyźmie5 świat jest
                      > piękny, bo jest pozbawiony destruktywnego i chorego elementu. Pan ddyzma5
                      przez
                      >
                      > dotyk leczy wszelkich rasitów, antysemitów i innych dewiantów psychicznych.
                      On
                      > leczy nawet przez lekturę swoich postów. Niech będzie błogosławiony! :))))
                      >
                      Do nacji, które mają o sobie szkodliwie wysokie mniemanie, zaliczają się
                      również amerykanie.
                      I jak Rabbi Friedman powiedział iż żydzi mają w tym swój wkład:

„żydzi syjoniści mają bardzo szkodliwy wpływ na politykę USA,
                      co przekłada się na pokój na świecie.”

A z europejskich statystyk wynika jednoznacznie to co Rabbi Friedman
                      powiedział .
                      Największym zagrożeniem pokoju na świecie jest Izrael, to tyle co do statystyk.
                      To jakoś dziwnie się wszystko zazębia .
                      Zastanów się , myślenie wolnymi kategoriami ma przyszłość.
                      Prawdy się nie ukryje, a nawet propaganda w stylu Gebelsa nic tu nie pomoże.
                      A jak chcecie kogoś wychować, to kupcie sobie świnkę morską.
                • moon5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 00:54
                  Żydzi są ludźmi wysokiej jakości, a problem polega na tym, aby ich uspołecznić.
                  • jjr44 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 01:02
                    moon czy ty znasz jakichś żydów ? no pewnie nie ... ja znam - tacy ludzie jak
                    my.
                    • moon5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 01:21
                      Znam Żydów, byli w mojej rodzinie.
                      • jjr44 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 01:38
                        no to skąd te sterotypy?
                        • moon5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 15.06.07, 02:13
                          Ja nie prezentuję żadnych stereotypów. Patrzę i wyciągam wnioski.
                • onufry.zagloba Np. Anglicy i Irlandczycy: albo lubia, albo sa im 15.06.07, 08:19
                  zupelnie obojetni.
                  Rzecz jasna nie mowie tu dzierganych prolach, z kolkiem w nosie i flaga
                  sw.Jerzego w tylku, z tych co na ochlaj i tanie dziwki latos do Polski
                  przyjezdzaja:)
                  • remekk Re: Np. Anglicy i Irlandczycy: albo lubia, albo s 17.06.07, 10:18
                    Co ?
                    Nie dajesz rady ich "osbłużyć" ?
                    • onufry.zagloba Dziwki w Polsce tansze, bo tylko trzeci sort 18.06.07, 00:14
                      pozostal. A najtansze sa te cichodajki, ktore najlatwiej wyhaczyc po
                      niedzielnej mszy przed kosciolem - taka da Anglikowi tylka nawet za trzy piwa:)
                      • remekk ob zydliwe wizje trnaswescyty forumowego - wkład 18.06.07, 05:01
                        ...polskojezycznych do tego forum .
                        Z widocznym upodobaniem "nasz" perfidny kolezka tapla siew błocie ,którego
                        narobi ... .
                        • onufry.zagloba Masz racje, obrzydliwe to qrestwo polskich katolek 18.06.07, 05:15
                          Najlepiej za granica, bo znajomi nie widza:)
                          • remekk nic to - za twoje rodaczki-prostytutki nigdy nie 18.06.07, 06:10
                            ...traca cnoty .
            • ddyzma5 Re: A od KIEDY to nazisci sa godni miana Polaka? 14.06.07, 23:40
              onufry.zagloba napisał:

> Polakow nie tykam. Ba, gdy spotykam takiego jak plk.Ordon to staje na
              bacznosc,
              >
              > ale ten byl z dobrej polskiej szlacheckiej rodziny, nie zas z wywindowanego w
              > gore przez komune beznarodowego plebsu. Tfu, na psa urok, bo nie zdzierze i w
              > nazistowka morde trzasne, choc takim gawnem rak sobie brudzic szkoda:)
              >
              Ty biedaku onufry, opętała Ciebie nienawiść.
              Jesteś bardzo ciężko dotknięty tym schorzeniem.
              Dla Ciebie każdy kto myśli rozsądnie jest antysemitą, a kto udokumentuje
              dowodami swój tok myślenia , jest neo-nazi .
              A już z takim imbecylem jak Ty, nie da się dyskutować.
              Każdy kto udowodni swoją rację , od razu jest przez Ciebie obrzucanym mięsem.
              Jesteś beznadziejnym przypadkiem chamstwa powiązanego z impotencją umysłową.
              • onufry.zagloba Wybacz, ale chamow nie lubie, a plebs mnie brzydzi 15.06.07, 08:21
                Obojetnie jakiej rasy i nancji, a remekki etc. wlasnie zaliczaja sie do
                typowego plebsu - gdybys mu w CV zajrzal...
                • remekk "zagłoba" z Nalewek - dobre sobie 15.06.07, 08:25
                  twoje CV to "dzieła" kropka oraz gabrychy ,kóre walnie przyczyniły sie swego
                  czasu do poznania prawdziwego oblicza polskojęzycznych na forum kraj .
                  Ale cóż sa nowi forumowicze ,którzy jeszcze nie wiedzą jak daleko możecie sie
                  posunąć - pokaż czym "chata bogata" ... .
                • ddyzma5 Re: Wybacz, ale chamow nie lubie, a plebs mnie br 15.06.07, 09:08
                  onufry.zagloba napisał:

> Obojetnie jakiej rasy i nancji, a remekki etc. wlasnie zaliczaja sie do
                  > typowego plebsu - gdybys mu w CV zajrzal...
                  >
                  Jeśli uważasz się za człowieka z poziomem, czemu więc musisz używać języka
                  plebsu.
                  Używasz go zawsze jak brak Ci argumentów, czyżbyś tracił kontrolę nad sobą?
                  Skoro tak , to wybacz, ale sam się kwalifikujesz do plebsu.
                  Ja nie mam zamiaru stosować ubowskich metod , i zaglądać komuś cokolwiek.
                  Każdy człowiek wydaje sam o sobie opinię. Tak samo Ty , jak ja.
                  Wiedz nie dziw się iż niektórzy mają do Ciebie taki stosunek.

• remekk Re: Wybacz, ale chamow nie lubie, a plebs mnie br 15.06.07, 14:32
                    To jest facet na "poziomie" kolesi z Nalewek ... .
                • moon5 Re: Wybacz, ale chamow nie lubie, a plebs mnie br 15.06.07, 23:28
                  A jakimi kryteriami kierujesz się, Onufry, zaliczając ludzi do plebsu?
                  • onufry.zagloba Ich pogladami. A antysemityzm wszedzie jest 17.06.07, 20:51
                    jesli nie chamski, to plebejski - jak kazdy rasizm jest pochodna ksenofobi, a
                    ta wynika z ciasnych horyzontow umyslowych i braku wiedzy. Proste, moon.
                    • remekk "poglądy" takich jak ty - plugawy antypolonizm 17.06.07, 21:41
                      Siwadczy dosyc dobitnie o was w taki własnie sposób :
                      onufry.zagloba napisał:

> jesli nie chamski, to plebejski - jak kazdy rasizm jest pochodna ksenofobi, a
                      > ta wynika z ciasnych horyzontow umyslowych i braku wiedzy. Proste, moon.
                      • onufry.zagloba To PRAWDA o skundleniu prawdziwych polaczkow 18.06.07, 05:17
                        cie najbardziej boli
                        • remekk te wasze "prawdy" o Polakach sa tematem tego wątku 18.06.07, 07:08
                          ...kiedys psoro odszczekiwania was czeka ... .
            • wet3 Re: onufry.zagloba 15.06.07, 01:20
              onufry.zagloba napisał:

> Polakow nie tykam. Ba, gdy spotykam takiego jak plk.Ordon to staje na
              bacznosc,
              >
              > ale ten byl z dobrej polskiej szlacheckiej rodziny, nie zas z wywindowanego w
              > gore przez komune beznarodowego plebsu. Tfu, na psa urok, bo nie zdzierze i w
              > nazistowka morde trzasne, choc takim gawnem rak sobie brudzic szkoda:)

Powiedziales wszystko. Mozesz teraz wylaczyc mikrofon. Dzieki!!!
              • onufry.zagloba To dla ciebie prawdziwy Polak to tylko NAZIOL? 15.06.07, 08:22
                Pogratulowac oceny:)
                • remekk dzięki tobie wiemy kim jest polskojezyczny 15.06.07, 08:28
                • wet3 Re: onufry.zagloba 16.06.07, 19:10
                  onufry.zagloba napisał: > Dla ciebie prawdziwy Polak to tylko naziol.

> Pogratulowac oceny:)

Przezylem okupacje, wiec dobrze wiem kim sa nazisci, chlopaczku. Wyraznie nie
                  masz pojecia na czym polega nazizm a na czym prawdziwy patriotyzm. Rozmowa z
                  toba jest rozmowa ze slepym o kolorach!
                  • onufry.zagloba Jesli remekk jest prawdziwym patriota, to chetnie 17.06.07, 20:52
                    zapisze sie do wrogow takich "Polakow" i ich Polski:)
                    • remekk na pewno ty jesteś prawdziwym polskojezycznym 17.06.07, 21:03
                      ...i dzieki tobie wileu forumowiczów wyrabia sobie zdanie o was ... .
                      • onufry.zagloba Jak mnie odnajdziesz, to przekonasz sie, ze jestem 18.06.07, 00:18
                        piekna kobieta, katoliczka z dziada pradziada i ze starej polskiej szlachty,
                        plebejuszu. A wiec mnie szukaj, TRASH - chce zobaczyc twoja glupia mine
                        wloscianinie spode Lomzy:)))
                        • moon5 Re: Jak mnie odnajdziesz, to przekonasz sie, ze j 18.06.07, 00:56
                          :) Kobietą to Ty na pewno nie jesteś. Może transwestytą.
                          • onufry.zagloba Jestem. I to majaca ciagle szalone powodzenie. 18.06.07, 01:00
                            A do tego jak zadbana i ubrana... Nie badz zazdrosna, rada dopomoge:)
                            • moon5 Re: Jestem. I to majaca ciagle szalone powodzenie 18.06.07, 01:06
                              Onufry okazał się kobietą :)

Skąd pomysł, że mogłabym być zazdrosna.
                              • remekk swego czasu na forum kraj - był zarówno gabrychą 18.06.07, 03:17
                                ...jak i również kropkiem
                                • onufry.zagloba A ty naziolu podajesz tu swoje dane? Nie. Ale sie 18.06.07, 05:19
                                  nie martw - gdy Kaczki z komuna sie rozprawia, to i za was NAZISCI sie zabiora:)
                                  A policja cie wowczas i tak znajdzie, ciulu...
                                  • remekk martw sie lepiej perfdny tym , ze za was ... 18.06.07, 05:56
                                    ...się prędzej czy później "wezmą" . A my tym razem was nie przygarniemy ... .
    • euro.pa Polacy byli ofiarami holokaustu 14.06.07, 21:48
      dlatego musza placic, biznesowi holokaust i tym, ktorzy sie ubogacili na
      holokauscie.
      • remekk Re: Polacy byli ofiarami holokaustu 15.06.07, 09:00
        na uwagę zasługuje fakt iż ten ohydny geszeft ma tak wielkie poparcie wsród
        reszty tej społecznosći ... .
        • wet3 Re: Polacy byli ofiarami holokaustu 15.06.07, 15:19
          remekk napisał:

> na uwagę zasługuje fakt iż ten ohydny geszeft ma tak wielkie poparcie wsród
          > reszty tej społecznosći ... .

Przeciez nie moze byc inaczej, gdyz oni nigdy nie maja dosc!
          • ddyzma5 Re: Polacy byli ofiarami holokaustu 15.06.07, 15:56
            wet3 napisał:

> remekk napisał:
            >
            > > na uwagę zasługuje fakt iż ten ohydny geszeft ma tak wielkie poparcie wsr
            > ód
            > > reszty tej społecznosći ... .
            >
            > Przeciez nie moze byc inaczej, gdyz oni nigdy nie maja dosc!
            >
            Nie mogą mieć dość.
            Wtedy bowiem utracili by cel i sens życia.
    • ivrp jakie n\loże czy łoże. co łysiak bredzi? 15.06.07, 22:47
      i o co chodzi?

• remekk loża b,nai-b,rith znana z antypolskich akcji 20.06.07, 07:35
        ...to tylko jedenz wielu podmiotów ,kóre rozliczymy z natypolonizmu i perfidii
    • amschel_leberstein Skandall !!!! Cały szwiat zadziwion tym skandall ! 15.06.07, 23:13
      to jakisz antysemit jest !!!!
    • moon5 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:00
      Wyrzucili tamten Twój wątek. Niewiele się dowiedziałam w sprawie działań AK i
      NSZ wobec Żydów, Żydów-komunistów, powstańców z getta.
      • michnischerbeobachter Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:08
        włąśnie kiedy go czytałem został przez GWnoidów ocenzurowany, pewnie w ramach
        krzewienia wolności słowa. Ale zdażyłem skopiować, voila:

Film "Lista Schindlera" zostaje obsypany licznymi nagrodami filmowymi. W
        jednym z antypolskich wątków tego filmu przedstawiony jest obóz w Płaszowie,
        gdzie strażnik w esesmańskim mundurze mówi płynną polszczyzną.

* * *

A. M. Dershowitz w swym "bestsellerze" pt. "Chutzpah", opublikowanym w 1991
        roku stwierdza:

Czego nie dokonała armia nazistowska - uczynienia Polski wolnej od Żydów -
        udało się dokończyć Polakom. O polskim współudziale nie dowiesz się
        zwiedzając muzeum."

* * *

Fohman - dyrektor B-nai-B-rith, w 1993 roku wydał broszurę poświęconą
        ratowaniu Żydów duńskich, gdzie świat dowiedział się:

"Tam gdzie się urodziłem, w Polsce, Żydzi nie mieli tyle szczęścia.
        Pięćdziesiąt lat temu polski rząd nie powstrzymał metodycznej likwidacji
        żydowskiej społeczności w Polsce."

* * *

"The Christian News" (14.XI.1994 r.) w związku z opublikowaną w USA książką
        amerykańskiego dziennikarza Johna Sacka: "The Wrath of Solomon" - o
        powojennym obozie zagłady Niemców, Ślązaków, folksdojczów w Świętochłowicach
        na Śląsku - pisze o polskim holokauście na Niemcach. Jak wiadowmo,
        zwyrodniałym sadystą i mordercą uwięzionych był komendant obozu Żyd Salomon
        Morel. John Sack w innej książce: "Oko za oko" dokumentuje zemstę Żydów na
        Niemcach w kilku innych obozach w latach 1945-1949.

* * *

"Prentice Hall" - wydawnictwo amerykańskie, w opublikowanym w 1993
        roku "Przewodniku po Polsce" tak oto bilansuje postawy Polaków:

"W pierwszych latach rządów Solidarności, antysemityzm zbierał absolutnie
        identyczne ofiary, co podczas kampanii reżimowej w 1948 r."

* * *

"Times" (Londyn), z 7 czerwca 1994 roku zamieścił recenzję książki
        angielskiego historyka o polskim rządzie emigracyjnym czasu wojny. Autor
        książki i jej recenzent zgodnie podkreślali, że nasz rząd był przesiąknięty
        antysemityzmem i starał się ukryć przed światem to, co hitlerowcy czynią z
        Żydami w okupowanej Polsce! Nadesłane przez dr Józefa Garlińskiego
        sprostowanie, redakcja odrzuciła jako "rasistowskie"!

Znamienne było przy tym milczenie Jana Karskiego, który z narażeniem życia
        przewiózł na Zachód obszerny raport podziemia o zagładzie Żydów.

* * *

Jan Karski wraz z Janem Nowakiem Jeziorańskim - od dziesięcioleci będącym
        służalczą tubą żydowskiego lobby z USA, w listopadzie 1990 roku wystosowali
        wspólną tzw. "Odezwę dwóch emisariuszy" w sprawie odradzającego się
        antysemityzmu w Polsce. Czytamy tam:

"Cóż możemy powiedzieć działaczowi żydowskiemu, który do Polaków odnosił się
        życzliwie, a który teraz postanowił odwiedzić swoje rodzinne miasto (...)
        odczytuje na murach napisy po polsku "Żydzi do gazu" i po niemiecku "Jude
        raus". Czy można się dziwić, że ten człowiek przecierając oczy ze zdumienia
        pyta samego siebie, czy znalazł się w wyzwolonej Polsce, czy w hitlerowskiej
        Rzeszy."

* * *

Film "Lista Schindlera" zostaje obsypany licznymi nagrodami filmowymi. W
        jednym z antypolskich wątków tego filmu przedstawiony jest obóz w Płaszowie,
        gdzie strażnik w esesmańskim mundurze mówi płynną polszczyzną.

* * *

"Wprost" (11.XII.1994) piórem Aliny Natanson-Grabowskiej zaatakowało książkę
        Petera Rainy: "Kulisy zabójstwa Bohdana Piaseckiego...", w której autor na
        podstawie tajnych dokumentów wykazał, że była to żydowska zemsta na nieletnim
        synku Bolesława Piaseckiego, założyciela PAX. A. Grabowska pouczyła autora
        książki, że "propagowanie antysemityzmu jest w oczach Kościoła ciężkim
        grzechem".

Tak więc pisanie prawdy jest antysemityzmem, a ten - grzechem.

* * *

W lipcu 1994 roku, z okazji półwiecza wybuchu Powstania Warszawskiego,
        zachodnie media nagminnie utożsamiały to powstanie z powstaniem w żydowskim
        getcie. Takie "pomyłki" zdarzyły się agencji Reutera, kanadyjskiemu "The
        Guardian" (kilka razy!), stacji telewizyjnej NBC, sieci "Euronews". Ta
        ostatnia poinformowała ludzkość, iż trwające 63 dni powstanie w getcie
        zakończyło się śmiercią ponad 200 000 Żydów polskich.

* * *

N. F. Cantor - profesor historii, socjologii, literatury porównawczej i czego
        tam jeszcze na New York University, w książce: "The History of the Jews",
        wydanej w 1994 roku, odkrywał:

"Polscy katolicy tysiącami uczestniczyli w obsłudze obozów koncentracyjnych i
        plutonów egzekucyjnych (...) Wojująca katolicka nienawiść wobec Żydów
        ukształtowała się wcześniej, w XIX wieku, była inspiracją austriackiego i
        polskiego uczestnictwa w ludobójstwie."

* * *

"Time Life" - wydawca (w 1994 roku) "Atlasu II Wojny Światowej", Armię
        Krajową nazywa organizacja komunistyczną.

* * *

"Il Tempo" - włoski dziennik, z 8.V.1995 roku:

"Polacy zrobili niewiele, aby przeciwstawić się Hitlerowi, a kiedy Żydzi w
        Getcie Warszawskim rozpoczęli powstanie, Polacy zostawili ich samych."

* * *

"The Montreal Gazette" oraz "The Edmonton Journal", z okazji wyzwolenia obozu
        Auschwitz, zamieściły (28.I.1995 roku), przedwojenną mapkę Polski z
        lokalizacją obozów zagłady i podpisem: "Główne polskie obozy smierci".

* * *

"The Canberra Times" (Australia), zapewnia czytelników, że to Polacy
        wymordowali trzy miliony Żydów. Z okazji wizyty prezydenta L. Wałęsy w
        Izraelu w 1991 roku, radio, telewizja i prasa australijska zgodnym chórem
        zarzucały Polakom wymordowanie Żydów w "polskich obozach śmierci", za co
        rzekomo właśnie miał przepraszać Żydów polski prezydent. Podczas całej wizyty
        Wałęsy w Izraelu, nigdy i nigdzie w prasie, radio i telewizji australijskiej
        nie wspomniano o Niemcach, tak jakby Polacy zgładzili ich razem z Żydami i
        sami pozostali na placu rzezi. Syn jednego z polskich dziennikarzy wrócił ze
        szkoły skarżąc się w domu, że koledzy wypominali mu, iż Polacy "wymordowali
        trzy miliony Żydow".

* * *

"Los Angeles Times" w kolumnie listów od czytelników, z 9.X.1994 roku:

"W jaki sposób Polacy potrafili wyszukać 3,1 mln Żydów, by przekazać ich
        nazistom i współdziałać w ich systematycznym mordowaniu?" - pisze pierwszy
        czytelnik, a drugi zapytuje:

"Czy Polacy nie mają dość problemów z zarządzaniem swoim krajem, by poświęcać
        tyle energii dla demonstrowania antysemityzmu?"

* * *

"The Pilot" - oficjalny biuletyn katolickiej archidiecezji w Bostonie, w dniu
        16.IX.1994 roku zamieścił zdjęcie z imprezy poświęconej holokaustowi. Podpis
        pod jednym ze zdjęć:

"Irena Weiss z Waszyngtonu opowiada historię lat przeżytych w polskim obozie
        koncentracyjnym w Buchenwaldzie."

* * *

"Museum of Tolerance" w Los Angeles (6.IV.1994 r.) - przewodniczka mowiła do
        zwiedzających dzieci i dorosłych, że "Polacy i Węgrzy byli gorsi od Niemców".

[ na podstawie czego? Oświadczenie pisemne zwiedzających?? ]

* * *

"News World Report" w maju 1994 r. donosił, iż plaży Omaha podczas wojny
        broniła 716 dywizja sformowana z Polaków i innych najemników.

* * *

"Sturges Publishing" - to wydana w Kanadzie katolicka publikacja o Europie
        Wschodniej (1993 rok), gdzie czytamy:

"Armia Krajowa (Home Army), była polską antykomunistyczną armią, która
        walczyła u boku Niemców przeciw Rosjanom po II wojnie światowej."

* *

cytat z tytułu - Mesasager - pismno syjonistycznej lozy B,nai-B,rith
        T. Klein - przedstawiciel tzw. "strony żydowskiej", który wraz z kardynałem
        Lustigerem wymusił na Episkopacie Polski zgode na eksmisję klasztoru
        karmelitanek z obrzeży obozu koncentracyjnego Auschwitz:

"Polacy i Kosciół polski ponoszą główną winę za wszystkie nieszczęścia, jakie
        kiedykolwiek a szczególnie podczas wojny 1939-1945 spadły na Żydów" (w: T.
        Klein: "L'affaire du Carmel d'Auschwitz").

* * *

"The Jewish Press", w ramach międzynarodowego rejwachu wokół wokół klasztoru
        Karmelitanek w Auschwitz:

"Wszyscy wiemy, że Auschwitz, to nie był ani początek ani koniec polskiego
        antysemityzmu. Polacy zawsze nienawidzili
        • moon5 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:17
          Dziękuję.

Zastanawiam się, czy jest możliwe ustalenie ponad wszelka wątpliwość tego, czy
          AK i NSZ były organizacjami zbrodniczymi. A jeśli w ogóle mordowali Żydów, to
          czy tylko Żydów-komunistów czy jakichkolwiek?
          • remekk Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:32
            W NSZcie jak i róenizw AK słuzyli Zydzi i nie były to przypadki odosobnione .
            Zaróno w trakcie wojny jka i po wojnie walczono z terrorystami komunistycznymi -
            - wtedu rzeczywiscie zgineli Zydzi . Kiedy AK dokonało "wjazdu" do wioski
            ukraińskiej - rozstrzelali kilku zbrodniarzy po doraxnym sądzie . Zaraz po nich
            wkroczył do tej samej wioski oddział i wymorodował po kolei jak leci -
            kilkadziesziąt osób . przez lata obie te "akcje" powiązane w jedną przypisywano
            AK . Dopiero kiedy komuś przyszło do głowy ekshumowac ofiary i kiedy okazłąo
            sie iż w tym drugim "rzucie" zostały zamordowane przy pomocy broni jakiej
            tamtej oddział AK nie posiadał natomiast posuiadała takową NKWD .
            Poodbnie było z Burym - równiez zabijał nawet luxno związanych z komunistami
            Ale jednoczesnie gineli takze zwykli wiesnacy . Szczególnie zamorodwanie 50
            woxniców - tylko dlatego , zę byli Białorusinami nie bardzo pasuje do Burego ,
            który kryteriów rasowych nei stosował .
            Zreszta była instrukcja UB , która zalecała tego typu akcje . Dokmunety NKWD
            wtym zakresie nie zostały ujawnione do dziś .
            Niewykluczone iz w podobny sposób gineli niewinni Zydzi .
            PS Jeszcze apropos sparwy ognia - równeiz przypisuje mu się zbrodnie przeciw
            Zydom . Jednoczesnie Izaak Gutmann - d-ca oddziału AL twierdzi iż z Kurasiem
            współparac układała mu sie jka najlepiej i pomimo naciskow złego słowa
            przeciw "Ogniowi" powiedizec nie chciał ... .
            • moon5 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:41
              A więc wiele nie do końca jasnych przypadków i motywów działań, co może służyć
              obu stronom do wzajemnych oskarżeń.
              Czy oddziały AL miały często żydowskich przywódców?
              • remekk Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:54
                W wypadku AK oarz NSZu najlepiej w Europie zorganizowanych podziemnych armii -
                - ich udział w typowych morderstwach był raczej niemożliwy . Natomiast
                likwidowanie band mordujacych i terroryzujacych polską ludnoś ci owszem było co
                nieco Poodbie z likwidowaniem oprawcó z UB po wojnie - tak sie skałda iż wśród
                najbardzie zwyrodniałych sporo było Zydów. Jest jak dla tych nałogowych
                oszczerców wystarczajacy powó bay bandyci zlikwiodwani podczas akcji poslkiego
                podziemia byli uznawani za ofiary pogromów , antysemityzmu etc
                Co do składu narodowosciowego AL to przyznam niewiele wiem - natomiast po
                wojnie dąło sie zauwazyć nastepujące zjawisko -z wykłe bandy
                rabunkowe "podczepaiły się" pod AL , kóra to ochoczo ich przyjmowąła bay w ten
                sposób choć odrobine zmniejszyc dysproporcję pomiędzy nimi a AK czy NSZ ... .
          • michnischerbeobachter Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:40
            Jest możliwe ustalenie ponad wszelką watpliwość ze rozpowszechnianie tego typu
            bredni czemuś i komuś służy. I nie trzeba wielkiej przenikliwości żeby ustalić
            komu. Problem jest tego rodzaju że rytualne oskarżenia o antysemityzm do dość
            wygodny oręż służacy deprecjonowaniu przeciwników politycnzych, szerzej, opcji,
            lub orientacji do której sie odwołuja. Na tej zasadzie wystarczy przeprowadzić
            prosty wywód sugerujacy rodowód, sympatie politycznego wroga sięgający
            powiedzmy NSZ, AK i oskarżyć je o antysemityzm. Wystarczy niczym nie poparte
            pomówienie, powtórzone po kilkakroć, a tego rodzaju pomówienia udowadnienia nie
            wymagają. Kolejny raz można sie już tylko powołać na pomówienie które obrasta w
            czasową patyne, ustatecznia i nabiera waloru "ugruntowanej, powszechnej wiedzy".
            Bzdety propagandysty Cichego zostały już podważone i ośmieszone, tyle tylko że
            nakład GW znaczaco przewyzsza nakłady gazet czy publikacji gdzie zostały
            obnażone. Tym sposobem łgarstwo ugruntowuje sie w świadomości potocznej jako
            fakt. Metoda prosta i skuteczna.
            Fakty natomiast są takie ze NSZ i podziemie niepodległościowe po WWII
            likwidowało w znakomitej wiekszosci przeciwników politycznych. Głownie chodziło
            tu o funkcjonariuszy UB. Nie miało przy tym znaczenia jakiej są nacji,
            likwidowano po prostu kreatury kolaborujace z sowieckim okupantem. Tak sie
            składa ze w duzej cześci UBecy byli pochodzenia żydowskiego. I tu jest wygodny
            pretekst do wpisania tych praktyk w tzw "pogrom antysemicki". Przeciż UBek był
            żydem a wiec nic prostszego jak oskarżenie wykonawców wyroku o antysemityzm.
            Tyle że nie likwidowano go ze względów etnicznych a politycznych. Jest jeszcze
            jedna, dość zabawna praktyka uprawiana powszechnie przez stronę żydowska i
            filosemickich koniunkturalistów. Mianowicie utrzymują że UBecy pochodzenia
            żydowskiego nie dokonywali swych zbrodni jako żydzi a jako komuniści, więc
            przypisywanie nacji odpowiedzialności za komunistyczne zbrodni jest niesłuszne.
            Nie sposówb odmówić swoistej logiki temu rozumowaniu. Bądźmy jednak
            konsekwentni. Zyd który jako UBek żydem nie był nie może nagle jako ofiara
            podziemia odzyskać swojej zydowskości tylko dlatego ze został zliokwidowany ze
            względu na swoją stricte polityczną, przestępcza działalność. Trochę
            konsekwencji!
            • moon5 Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 20:53
              No, tak. Moje pytanie było trochę naiwne, ale czasem słyszy sie to i owo w
              mediach i potem przychodzi do głowy pytanie, czy AK i NSZ dokonywały zbrodni na
              Żydach, co mogłoby być kontynuacją przedwojennych nastrojów antysemickich.
              • remekk Re: Łysiak:"to nie Polacy dokonali holokaustu" .. 17.06.07, 21:01
                Przed wojną stosunki narodowosciowe nie były czarno-białe . owszem bywąły
                typowo antysemickie akcje - jednak często były one prowokowane przez
                antypolskie bojówki . Czy sądzisz , ze gdyby dzisiaj ich bojówki rozbijały sie
                po ulicach - Polacy pozostali by obojetni ?
                "Pogrom" w Przytyku był odpowiedzią na długie terroryzowanie Polaków przez
                przestępcze organizacje wymuszające niekorzystne "transakcje" oraz haracze .
                Dopiero zabicie jednego z Polakó było kropla , która przepełniła czarę .
                Niestety jak to bywa w tkiach przypadkach - ucierpieli równeiż niewinni - nad
                czym ubolewam . Jednak ogłaszanie owych wydarzeń jako wyłączna wina Poalkó -
                perfidne łączenie z niemiecką zbrodniami z okresu II wojny uważam za rzecz
                godna najwyzszej pogrady .
                Poodbnie było z zajściami w Wilnie , które rozpoczęły się po zabiciu przez
                Zydów polskiego studenta rozdającego ulotki nawołujące do solidarnosci
                gospodarczej Poalków oraz bojkotu handlowców zydowskich .
                Przedwojenni aktywni wrogowie antypolskich mniejszosci narodowych - podczas
                wojny zdali egzaminz człoweczeństwa . Kiedy Zydzi nie mogli liczyc na chocby
                odrobine solidarniosci wsród "swoich" - często Polacy - w tym narodowcy (nawet
                radykałowie jak Mosdorf z ONRu) ryzykowlai zycie swoje i swoich rodzin dla
                ratowania i tak jak Mosdorf płacili za to cenę najwyszą ... .
        • onufry.zagloba A wszystko to zgodne z powiescia Irlandczyka z 17.06.07, 21:00
          Australii, niejakiego Thomas Keneally'ego. jesli chcesz mu powiedziec pare slow
          do sluchu, to podam ci adres:)
          www.amazon.com/Schindlers-List-Thomas-Keneally/dp/0671880314/ref=pd_bbs_2/002-1216362-3672044?
          ie=UTF8&s=books&qid=1182106509&sr=1-2

Gosc ktory nigdy w Polsce nie byl zrobil na polskich Zydach majatek (to dzis
          multimilioner), a Polacy sa w stanie jedynie na Zydow wyrzekac i winic
          rezystera Goldberga za to, co Keneally napisal. I tym, jak sadze, rozni sie
          Polak od Irlandczyka - ze ciezki frajer:)
          A macie wy "prawdziwi Polacy" we lbach po kolei? Bo ja watpie.
          Nb. Keneally'mu i Goldbergowi sie dobrze oberwalo od prawdziwych Zydow
          Schindlera, za historyczne brednie. Jest po angielsku ksiazka z relacjami
          swiadkow.
          • moon5 Re: A wszystko to zgodne z powiescia Irlandczyka 17.06.07, 21:15
            Ciągle sie wyżywasz na nas, "prawdziwych Polakach". Dlaczego tak nie lubisz Polaków?
            Nie jesteśmy mętami, wszczynającymi awantury na ulicach w Anglii i Irlandii.
            • remekk Re: A wszystko to zgodne z powiescia Irlandczyka 17.06.07, 21:30
              To jest jeden z nałogowych opluwaczy . Kiedyś udawał "anglika" na forum kraj -
              - zadziwiał tam wizjami tak bombastycznymi iż raczej mało jest to prawdopodobne
              aby narodziły sie w głowie zdrowego psychicznie człowieka . Przy okazji
              uderzało jego widoczne zamiłownie do wszelkiej ohydy . Oczywisćie nikt z jego
              rodaków nie odciął sie ani nie potępił - raczej wola od nas abyśmy to własnie
              robili z tymi ,kórzy nie zasłuzyli sobie tak bardzojak "nasz" zagłoba na
              potepienie oraz odcięcie ... .
            • onufry.zagloba Nie na Polakach:) Na "prawdziwych Polakach" czyli 18.06.07, 00:12
              trashu pokroju remekka:)
              • remekk Polacy na tym forum prezentują nieco inny poziom 18.06.07, 08:04
                ...niz ty kolezko polskojęzyczny ... .
              • moon5 Re: Nie na Polakach:) Na "prawdziwych Polakach" c 18.06.07, 14:23
                onufry.zagloba napisał:

> trashu pokroju remekka:)

Nie tylko Remekka, ale i mnie już zacząłeś/zaczęłaś wyzywać od "trash'ów".

Jeśli naprawdę jesteś kobietą, to zmień ustawienia w swoim formularzu
                rejestracyjnym i nie używaj męskich końcówek deklinacyjnych i przymiotnikowych.
                • moon5 Re: Nie na Polakach:) Na "prawdziwych Polakach" c 18.06.07, 14:27
                  Przepraszam. Źle Cię zrozumiałam.
                  Mnie jeszcze nie wyzywasz, ale nie musisz również wyzywać Remekka.

Poza tym, kim w końcu jesteś? Mężczyzną czy kobietą?
                  • remekk Re: Nie na Polakach:) Na "prawdziwych Polakach" c 19.06.07, 16:07
                    > Poza tym, kim w końcu jesteś? Mężczyzną czy kobietą?
                    Dawniej kropgabrycha - obecnie "katoliczka" - onufry zagłoba to po prostu
                    przykry przykałd perfidnego szowinisty żydowskiego produkujacego się na
                    polskojęzycznych forach ... .
    • remekk przykłady antypolonizmu skasowane przez cenzora... 18.06.07, 00:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=45518103

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka