Dodaj do ulubionych

Niemcy odkręcają rejestracje Polakom

• joushua Polskie malpy trzeba dobrze tresowac. Najlepiej po 14.06.07, 13:16
      kieszeni - wtedy dobrze dociera do malpiego katolickiego rozumku.
      • zigzaur Re: Polskie malpy trzeba dobrze tresowac. Najlepi 14.06.07, 13:18
        Paszoł won!
        • joushua Speprzaj dziadu albo czerwona malpo! 14.06.07, 13:24
          ...
      • gelimer Kolejny sra we wlasne gniazdo. 14.06.07, 13:26
        Dziwi mnie to, że gorliwi przeciwnicy PiS-u w ten sposób mówią o Polakach.
        • joushua Coz, mozna laczyc dwie przyjemne rzeczy na raz :-) 14.06.07, 13:47
          ...
          • caesar_pl Prawie 400 wypowiedzi i z tego wiekszosci zlodziej 15.06.07, 23:00
            ktorzy wykozystuja Niemcy w tym przypadku..I jeszcze na Niemcow pyskuja,jacy oni niedobrzy!!Prawdopodobnie najbardziej pyskuja ci,co w Niemczech na polskich blachach i juz maja ze strachu nasra...e w gaciach..ha,ha..
        • 1zorro Re: Kolejny sra we wlasne gniazdo. 14.06.07, 13:49
          wiesz, w tym "gniezdzie" jest juz tyle gowna z obory, ze juz wiecej nasrac sie
          nie da!
          • joushua Jakbym slyszal slowa Ojca Dyrektora... 14.06.07, 13:52
            :-)
        • kiminohikari Re: Kolejny sra we wlasne gniazdo. 14.06.07, 13:51
          > Dziwi mnie to, że gorliwi przeciwnicy PiS-u w ten sposób mówią o Polakach.

jak cie to tak bardzo dziwi, to popros o przeniesienie z departamentu
          propagandy pis...
          bo gdybys dobrze znal mysli premiera i prezydenta, to bys wiedzial,
          ze polacy sa tam gdzie oni, a reszta to uklady, masony itd itp

poza tym nie mieszaj w to pisu... no chyba ze dali ci link do nie tego
          artykulu, ktory masz komentowac.
          • gelimer Jeszcze mi powiedz, że należę do "układu" 14.06.07, 14:04
            stworzonego przez PiS by ich propagować na forach. Zuważyłem jedynie, że
            najgorliwsi przeciwnicy PiS-u chętnie również opluwają wszystkich Polaków. Nie
            mam zamiaru narzucać innym swoich wniosków, ale wydaje mi się to co najmniej
            zastanwaiające.
    • freelancer_1 Polaczki zawsze kombinują 14.06.07, 13:17
      Wszystko po to aby podatków nie płacić i tam i tu! No i jeżdżą nieubezpieczeni. O ile w kraju stówka
      łapówy na ogół wystarcza, to w Niemczech policja działa właściwie. Chciałbym aby nasza też kiedyś tak
      działała. Drogówka generalnie dorabia braniem w łapę a nie zajmuje się tym, czym powinna!
    • cover_wielki Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:19
      wiekszośc z tych Polaków ma drugi niemiecki paszport i tak sobie kombinują ...
      • 1zorro Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:58
        no i w tym jest wlasnie problem. Jak sie jedzie na dwoch koniach to mozna latwo
        spasc. A dupa potem boli, oj boli!
    • hanklo Dubki moje kochane 14.06.07, 13:20
      Zastanowcie sie z waszym patriotyzmem. Przepisy mowia wyraznie ze aoto musi byc
      przerejestrowna na adres stalego zamieszkania jezteli nie myle sie w ciagu 6
      tygodniu. I w Polsce i w Niemczech. Duzo naszych rodakow i polkisch Niemcow ze
      wzgledow np. nie placenia za mandaty, lub placenia tanszych ubezpieczen, lub ..
      itd. Rejestruje samochod w Polsce i na polskich numerach hulaj dusza po
      autostradach. Stalo sie to juz nagminne i nalezalo uregulowac. Jezeli Polacy sa
      tacy patrioci ze umra z a tablice rejestracyjn to niech wracaja do domu.Czy
      slyszeliscie zeba tak ro bili polacy z Wielkiej Brytanii??? Oczywiscie nie bo
      mu tu nikt nie zarejestruje samochodu ze wzgledu na kierownice po prawej
      stronie. Dlaczego polscy patrioci nienawidzacy Niemiec ciagle mysla ze sa oni
      frajerami i o niczym innym nie maza tylko o placeniu na autostrady i robieniu
      miliardowych darowizn. Ja jako Polski patriota siedze w Polsce i z umilowaniem
      patrze jak dzieki naszej zaradnosci i inteligencji rosniemy w sile. Cieszy mnie
      olbrzymia ilosc wyksztalconych ludzi ktorzy bez przerwy zdobywaja nagroy Nobla.
      Cieszy mnie polski przemysl i polscy inzynierowie ktorych konstrúkcje podbijaja
      caly swiat. Cieszy mnie ze jestesmy tak genialni dlageo siedze sobie na
      kuroniowce. I nie musze sie bac ze jakis podczlowiek bedzie na nas plul. Piec
      Piw Prosze
    • joushua Polska powinna zniknac z mapy Europy. Tak bedzie 14.06.07, 13:24
      najlepiej dla wszystkich. Polak musi czuc nad soba knut - inaczej nie poradzi
      sobie z nadmiarem wolnosci i doprowadzi swoj wlasny kraj do upadku. Tak bylo
      zawsze w dziejach Polski, bez wzgledu na numer porzadkowy tego dziwnego kraju.
      • gelimer Jeśli ktoś szkodzi Polsce to tacy Volksdetsche jak 14.06.07, 13:32
        ty wygadujący niestworzone bzdury na własny naród. Tak, wiem że zaraz będziesz
        mówił że nie jesteś Polakiem. Przedstawicieli takiego polactwa liżącego tyłki
        swoim panom Niemcom i nie przyznającego się do własnych korzeni jest tutaj
        wielu.
        • koegel1 Korzenie rosly w Oberschlesien und Ostpreussen !! 14.06.07, 15:17
          I ty tu gorolku nam tych korzeni nie obetniesz.
          Pokaz mi Slazoka z korzeniami polaczkow.
          To chyba tacy jak ty przyjezdni z Lwowa i naraz czujacy sie Slazakami.
          Wy najemniki Czerwonoarmistow i ubekow zasrywajacy obecnie nasz Slask predzej
          czy pozniej z tymi co u nas jezdza na polaczkowych rejestracjach bedziecie sie
          pakowac i spie..c z naszych domow miast wsi .

I bec i juz mi stat polaczkowstrety.!!
          • 1zorro Re: Korzenie rosly w Oberschlesien und Ostpreusse 14.06.07, 17:23
            ty, a tobie cos przy tej pogodzie odbilo czy ty to tak na powaznie?
    • tralalumpek Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:29
      no bo tak wlasnie polanskie widza swiat....
      a powaznie mowiac, jestem za akcja niemcow, to nie tylko chodzi o podatki,
      chodzi rowniez o ubezüieczenia samochodow i mozliwosc sciagania odszkodowan w
      razie wypadkow,
      przerabialam to dwa razy z polskim ubezpieczeniem i nie zycze nikomu stluczki,
      ze nie wspomne o wypadkach z ofiarami w ludziach, auta na obcych blachach z
      autem z polskim tablicami
    • delju Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:30
      BRAWO NIEMIECKA POLICJA,GONIĆ TO POLSKIE TOWARZYCHO.NIE WSZĘDZIE MUSI BYĆ BAJZEL
      JAK W POLSCE.KUPIŁEM SAMOCHÓD.ZAREJESTROWANY ZOSTAŁ NA ŻONĘ.OPŁATY 700
      FUNCIAKÓW.ABYM JA MÓGŁ JEŻDZIĆ ZAPŁACIŁEM DODATKOWO 500 UBEZPIECZENIA.MOŻNA?MOŻNA!
      Magic-Belfast
    • tetsujin Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:33
      Podejrzewam, że sympatie, tudzież antypatie narodowe nie maja tu zbyt wiele do
      czynienia.
      Polacy ewidentnie łamią tamtejsze prawo. Z drugiej strony reakcja i działanie
      Niemieckiej Policji są też na krawędzi prawa.
      Zamiast zabierać tablice i dowód, niech nakładają decyzją sądu grzywnę równą dwu
      krotności zaległego podatku i obowiązkową rejestrację auta na terenie Niemiec
      pod karą zajęcia pojazdu.
      Tak to jest gdy przepisy nie przewidują w pełni ludzkiego cwaniactwa.
    • poglodzio Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:48
      to jest dopiero złośliwość i głupota niemców
      • radmen3082 Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:50
        ja znam kilku niemcow na emeryturze zyjacych w Polsce niestety placa oni
        podatki w paliwie :/ ale moze nie tankuja u nas i moze to wystarczajacy powod
        zeby im tez odkrecac rejestracje ??

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
        pozycjonowanie w google
        • 1zorro Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 13:53
          ales wymyslil! Beda specjalnie jezdzic po paliwo gdzie jest najdrozej? I
          jeszcze moze przez Austrie, zeby winietke zaplacic?
          • 12345ja Re: Powiało przyjacielskim gestem z Niemiec. 14.06.07, 14:12
            Najnowszym "przyjacielem Polski jest H.G.Potering, który spieszy
            własnie, aby uhonorować zjazd ziomkostwa niemieckiego.
    • postri Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 14:49
      Witam, mam pytanko, czy jak jestem zameldowany w Niemczech i w Polsce na stale-
      to gdzie jestem zameldowany na stałe? Jedno wyklucza drugie, czyż nie?

Druga sprawa: a co jak przerejstruje auto na Babcie, mieszkajaca na stale w
      Polsce i tam przebywajaca, albo zarejestruja ja jako wspolwlasciciela?

Czy to bedzie wyjscie z tej sytuacji?

Dodam, ze mieszkam w Niemczech, ale nie pracuje- tzn robie praktyki w szpitalu
      (bezplatne)
    • postri Zarejstrowac auto na inna osobe. 14.06.07, 14:51
      Witam, mam pytanko, czy jak jestem zameldowany w Niemczech i w Polsce na stale-
      to gdzie jestem zameldowany na stałe? Jedno wyklucza drugie, czyż nie?

Druga sprawa: a co jak przerejstruje auto na Babcie, mieszkajaca na stale w
      Polsce i tam przebywajaca, albo zarejestruja ja jako wspolwlasciciela?

Czy to bedzie wyjscie z tej sytuacji?

Dodam, ze mieszkam w Niemczech, ale nie pracuje- tzn robie praktyki w szpitalu
      (bezplatne)
      • alterpars Coz chcecie podrozowac i korzystac to placcie 14.06.07, 14:57
        ale Polacy maja gloweczki do interesikow i sposobikow i na pewno jakis
        sposobiczek zalatwicie na niemiecka policje. Co sie ma nie dac nie.
        Szanowni Polacy. Niemcy to Panstwo Prawa i niestety policja nie bierze.
        Widzieliscie Panstwo co za nieludzki kraj.
        • koegel1 A dziwia sie potem ze ich w Europie nienawidza !! 14.06.07, 15:07
          Po 1945 kradli,mordowali,wypedzali potem katowali i szczuli pozostalosc
          niemiecka w polaczkolandzieokupujacym nasz kraj.
          a teraz w nowej demokratycznej Europie znowu meca,kradna,oszukuja,zabijaja.
          Czy juz nic niezmieni tej gorolskiej macacej nacji.

A tych co tu u nas zyja i tak kombinuja z tymi rejestracjami to odrazu odebrac
          Niemieckie obywatelstwo i do domu ale boso i na pieszo z literka "P"
          jak pomazaniec...!!!
          • alterpars moze nie nienawidza bo ta nacja to nic znow takieg 14.06.07, 15:13
            znaczacego. Obywatele UE maja inne zajecia niz przejmowanie sie obywatelami
            jakiegos kraju ktory aspiruje do bycia europejskim w pelnym tego slowa znaczeniu.
          • camel_3d Re: A dziwia sie potem ze ich w Europie nienawidz 14.06.07, 15:57
            taaa..niedlugo do krola cwieczka dojdziemy.
          • 1zorro Re: A dziwia sie potem ze ich w Europie nienawidz 14.06.07, 17:25
            jerunie chopie, ale ty dupcys! Felka ci jakos nie dala, abo co? A na szezlongu
            zes sie probowol?
        • wujo_prezio Re: Coz chcecie podrozowac i korzystac to placcie 16.06.07, 18:08
          Ha ha policja nie bierze, chyba w bajce zyjesz. Chcieli mi dac 300€mandatu, 200zl lykneli jak diabel dobra dusze i do zgorzelca na zakupy pognali...
          Niemiecki Ordnung, dawno i nieprawda. Deutschland ist vorbei!
      • camel_3d Re: Zarejstrowac auto na inna osobe. 14.06.07, 15:57
        > Witam, mam pytanko, czy jak jestem zameldowany w Niemczech i w Polsce na
        stale-
        > to gdzie jestem zameldowany na stałe? Jedno wyklucza drugie, czyż nie?

Niestety tak, jezeli mieszkasz w Niemczech dluzej niz 6 miesiecy to masz
        obowiazek przerejestrownaia samochodu. Chyba ze udowodnisz, ze jestes co prawda
        zameldowany, ale wiekszosc czasu mieszkasz w Polsce. - ciezko to udowodnic
        jezeli pracujesz.

> Druga sprawa: a co jak przerejstruje auto na Babcie, mieszkajaca na stale w
        > Polsce i tam przebywajaca, albo zarejestruja ja jako wspolwlasciciela?

ciekawe jaka firma ci zarejestruje auto na 70 letnia bacie.

to jest wlasnie polskie kombinatorstwo. i to jest najwieksze chamstwo....

> Dodam, ze mieszkam w Niemczech, ale nie pracuje- tzn robie praktyki w
        szpitalu
        > (bezplatne)

mysle, ze w przypadku praktyk jest to cos innego..ale nie wiem na 100%
    • gupek222 Polacy też odkręcają niemcom rejestracje tylko tyl 14.06.07, 15:12
      Polacy też odkręcają niemcom rejestracje tylko tyle że w Polsce.
      • koegel1 Tylko ze w stodole z kradzionych aut....!!! 14.06.07, 15:19
        Jasiu dlaczego przezywasz mnie gorolem ja juz od 3 lat mieszkam na Slasku..!!!
        • alterpars no bo to taki sprytny narod Ci Polacy 14.06.07, 15:27
          interesik...change many euro dollars.
    • xapur Jak świat światem, Niemiec Polakowi nie będzie bra 14.06.07, 15:32
      Dla fryców zawsze będziemy gorszym gatunkiem dopóki jakiś cud nie zmieni
      sytuacji, że oni ciągle są na wozie, a my pod wozem.
      Najprościej unikać tałatajstwa. Po cholerę tam jedziecie? Mało to krajów w
      Europie, że trzeba się pchać tam gdzie nami pogardzają?
      • kiminohikari Re: Jak świat światem, Niemiec Polakowi nie będzi 14.06.07, 15:50
        a moze wystarczy przepisow przestrzegac?
        • camel_3d Re: Jak świat światem, Niemiec Polakowi nie będzi 14.06.07, 15:58
          czego ty wymagasz od przecietnego kowalskiego..przepisow przestrzegac???
          oszalales..to wstyd.. dumny polak, to polak, ktory wykiwa prawo.
          • kiminohikari Re: Jak świat światem, Niemiec Polakowi nie będzi 14.06.07, 16:03
            > czego ty wymagasz od przecietnego kowalskiego..przepisow przestrzegac???
            > oszalales..to wstyd..

ja wiem... ale szlag czlowieka trafia, jak takie komentarze czyta...

> dumny polak, to polak, ktory wykiwa prawo.

ta... szczegolnie te niemieckie... tfu... hitlerowskie -_o
            • camel_3d Re: Jak świat światem, Niemiec Polakowi nie będzi 14.06.07, 17:04
              > > dumny polak, to polak, ktory wykiwa prawo.
              >
              > ta... szczegolnie te niemieckie... tfu... hitlerowskie -_o

no ale zarabiac tu to juz inna rzecz:)))
      • oda15 Re: Jak świat światem, Niemiec Polakowi nie będzi 14.06.07, 16:04
        A ja mam poczucie, ze Niemcy dla Polakow sa gorszym gatunkiem, skoro uwazaja, ze
        nie trzeba przesrzegac ich prawo we wlasnym kraju.

O.

xapur napisał:

> Dla fryców zawsze będziemy gorszym gatunkiem dopóki jakiś cud nie zmieni
        > sytuacji, że oni ciągle są na wozie, a my pod wozem.
        > Najprościej unikać tałatajstwa. Po cholerę tam jedziecie? Mało to krajów w
        > Europie, że trzeba się pchać tam gdzie nami pogardzają?
    • frank57 Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 15:43
      Gdzie milosc wzajemna idobroc tam
      znajdziesz Boga zywego!
      I tego zycze wszystkim ,itym Polakom
      z Niemiec i tym zPolski.Bo zaden
      rodowity niemiec w tej durnej dyskusji
      nie bral udzialu.
      • oda15 Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 16:11
        Ale bral(a). Ja jestem Niemka, ktora uczyla sie polskiego dopiero w szkole
        sredniej jako trzeci jezyk obcy:) W mojej krewnej rodzinie nikt - oprocz mnie -
        mowi po polsku

O.

frank57 napisał:

> Gdzie milosc wzajemna idobroc tam
        > znajdziesz Boga zywego!
        > I tego zycze wszystkim ,itym Polakom
        > z Niemiec i tym zPolski.Bo zaden
        > rodowity niemiec w tej durnej dyskusji
        > nie bral udzialu.
    • icc217 "Polak potrafi" nie wszedzie wychodzi na zdrowie 14.06.07, 16:00
      Trudno sie dziwic dlaczego Niemiec ma za to, czy owo placic, a Polak na "krzywy
      ryj" ...
    • jarb Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 16:06
      Jest jednak na to sposob: tzw. doppelte Haushaltsführung. To oznacza ze
      pracujemy na jednym miejscu (tzn. w Niemczech), a mieszkamy na stale w Polsce
      (o ile mieszka tam rodzina, zona, dzieci, rodzice a nawet konkubina lub -ent).
      W takiej sytuacji prawo uznaje podwojne zameldowanie, lub tez mozemy latwo
      wykazac ze "glowny osrodek zycia znajduje sie w Polsce" bez drugiego
      zameldowania. Trzeba tylko nie dac sie zagadac policjantowi. POWODZENIA
      • oda15 Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 16:18
        Nie jest prawda. Doppelte Haushaltsführung jest pojeciem z Einkommensteuerrecht.
        Do zameldowania jest niewazne. Jesli przebywasz wiecej niz pol roku w danym
        miejscu, masz tam swoj glowne miejsce zamieszkania - nawet jesli nie masz
        wlasnego Haushalt (bo mieszkasz u Babci, kolega ect..)

O.

jarb napisał:

> Jest jednak na to sposob: tzw. doppelte Haushaltsführung. To oznacza ze
        > pracujemy na jednym miejscu (tzn. w Niemczech), a mieszkamy na stale w Polsce
        > (o ile mieszka tam rodzina, zona, dzieci, rodzice a nawet konkubina lub -ent).
        > W takiej sytuacji prawo uznaje podwojne zameldowanie, lub tez mozemy latwo
        > wykazac ze "glowny osrodek zycia znajduje sie w Polsce" bez drugiego
        > zameldowania. Trzeba tylko nie dac sie zagadac policjantowi. POWODZENIA
        • camel_3d Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 17:08
          no i poza tynm w niemczech musisz si eza kazdym razem zameldowac, jezeli
          pracujesz.
          tu nie ma jak w Polsce, ze masz zameldowanie w pcimiu, a mieszkasz w Poznaniu u
          kolegi. Tu sie musisz rowniez u kolegi zameldowac..

> Nie jest prawda. Doppelte Haushaltsführung jest pojeciem z
          Einkommensteuerrecht
          > .
          > Do zameldowania jest niewazne. Jesli przebywasz wiecej niz pol roku w danym
          > miejscu, masz tam swoj glowne miejsce zamieszkania - nawet jesli nie masz
          > wlasnego Haushalt (bo mieszkasz u Babci, kolega ect..)
          >
          >
          > O.
          >
          > jarb napisał:
          >
          > > Jest jednak na to sposob: tzw. doppelte Haushaltsführung. To oznacza ze
          > > pracujemy na jednym miejscu (tzn. w Niemczech), a mieszkamy na stale w Po
          > lsce
          > > (o ile mieszka tam rodzina, zona, dzieci, rodzice a nawet konkubina lub -
          > ent).
          > > W takiej sytuacji prawo uznaje podwojne zameldowanie, lub tez mozemy latw
          > o
          > > wykazac ze "glowny osrodek zycia znajduje sie w Polsce" bez drugiego
          > > zameldowania. Trzeba tylko nie dac sie zagadac policjantowi. POWODZENIA
      • camel_3d Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 17:06
        jarb napisał:

> Jest jednak na to sposob: tzw. doppelte Haushaltsführung. To oznacza ze
        > pracujemy na jednym miejscu (tzn. w Niemczech), a mieszkamy na stale w Polsce
        > (o ile mieszka tam rodzina, zona, dzieci, rodzice a nawet konkubina lub -
        ent).
        > W takiej sytuacji prawo uznaje podwojne zameldowanie, lub tez mozemy latwo
        > wykazac ze "glowny osrodek zycia znajduje sie w Polsce" bez drugiego
        > zameldowania. Trzeba tylko nie dac sie zagadac policjantowi. POWODZENIA

no ..i to jest wlasnie to polskie kombinatorstwo...
        zawsze sie szuka sposobu zeby oszukac, ominac, wykiwac..ale jak sie nie uda..to
        wszcy winni, resizm i dyskrminacja i koszmarne prawo..ale nie ten buraczany
        palant, co chcial sie wycwanic..

e..szkoda gadac.
    • jurwal Niemcy odkręcają rejestracje Polakom ?!!! 14.06.07, 16:31
      Jeśli jest prawo, które zezwala na rejestrowanie aut w dowolnym kraju unijnym to
      działalność policji niemieckiej jest przestępstwem.
      Niemcy to nadal niestety dziki naród trzymany w ryzach przez władzę.
      • frank57 Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom ?!!! 14.06.07, 16:41
        Ty to jestes jednak kretyn,ale nie unijny
        tylko polski!!!
        • freud1 A teraz drodzy rodacy... 14.06.07, 16:49
          ... w imie Ojca i Syna i Ducha Sw, skoczmy sobie wszyscy do gardel . Bo Niemce
          odkrecaja naszym rejestracje...
          Pzdr
          • camel_3d Re: A teraz drodzy rodacy... 14.06.07, 17:03
            no wiesz, to ze odkrecaja to jedno.. ale to ze te kuzwa matoly nie widze, ze
            sami sa sobi ete przyglupi winne to juz inna rzecz.

jak juz tu masa ludzi napisala...polak za granica stara sie oszukac prawo tak
            jakby byl u siebie. jak mu si enie uda to jest rozzalony.#
    • marijuan3 Oryginalna koncepcja 14.06.07, 16:48
      Tylko czemu oni się nas tak ciągle czepiają????
      • 1zorro W czym problem? Polacy odkrecaja samochody od 14.06.07, 17:19
        niemieckich tablic. W Polsce. I jest po krzyku! A potem sasiedzi wracaja zza
        Labe nakoszt swoich ubezpieczen. Pociagiem.
        • karbat Re: W czym problem? Polacy odkrecaja samochody od 14.06.07, 17:34
          niemiec goni polaczka cwaniaczka , a ten sie skarzy i placze ,ze mu utrudniaja
          zycie hehehe.
          Najbardziej mnie ubawila skaraga ,ze niemiecki policjant ... nie spisal
          protokolu !
          Tam nie ma czegos takiego jak formularze ,protokoly, pieczatki !
          Tam sie nie marnuje papieru i nie wydurnia z pieczatkami - trudno to pojac
          rodakom znad Wisly .
          • zigzaur "tam nie ma formularzy i pieczątek" ????? 14.06.07, 17:59
            Oj, nie znasz życia.
            Niemiecka biurokracja jest jeszcze bardziej upierdliwa od polskiej.
    • princealbert polskie sknerusy skapia 100 euro 14.06.07, 18:05
      Niech sie ciesza, ze Niemcy nie sa jak Grecy, ktorzy potrafia zarekwirowac samochod.
      • pies_na_prawizne Re: polskie sknerusy skapia 100 euro 14.06.07, 18:39
        masz racje, a skoro pracuje i mieszka w Niemczech to dlaczego ma nie placic
        podatku w Niemczech???potrafia tylko kombinowac, kombinowac, kombinowac.......
        • hipek_ewci Nie ma sie o co oburzac... 14.06.07, 19:36
          Niemieccy urzednicy nie moga sobie dac rady z polakami ktorzy kombinuja,to fakt.
          Polcjanci chca zmusisc do zaplaty za uzywanie drog ludzi ktorzy latami siedza
          tam w ich panstwie i zarabiaja pieniadze.Podejrzewam ze latami ogladaja tez
          telewizje i sluchaja radia za darmo,jak pajeczarze.
          Wstyd rodacy ze nie umiecie zyc w innych spoleczenstwach.
          • pacanek_ten_prawdziwy Re:Nie rozumiem tego !!!! 14.06.07, 19:45
            • pacanek_ten_prawdziwy Re:Nie rozumiem tego !!!! 14.06.07, 19:53

Hallo !!!!

Musze przyznac ze nie rozumie tej calej dyskusji !!!!
              Przecierz to ci Polacy mieszkajacy w Niemczech z zameldowaniem powyzej 6 miesiecy
              jezdzac na " polskich " tablicach popelniaja przestepstwo !!!!
              A wielu tutaj na tym forum ich popiera , czy naprawde tylko dlatego ze to Polacy
              uprawnia ich to do popelniania przestepst gospodarczych i nasi rpdacy w tej
              dyskusji to jeszcze popieraja - CZY MY POLACY NIE MOZEMY NIC ZROBIC ZA GRANICA
              CO BYLO BY LEGALNE !!!!!
              • camel_3d a co tu rozumiec.... 14.06.07, 22:53
                wielu polakow ma prawdziwa mentalnosc kalego: ja okrasc czy wykiwac - dobrze.
                Mnie okrasc czy wykiwac - niedobrze.

no wiec co tu rozumiec.
    • freud1 Fajno... 14.06.07, 18:50
      Kolega cytuje Adolfa Hitlera... Nie jest to dobry pomysl na "ugruntowanie"
      swojej wypowiedzi (rzeczywiscie dodaje powagi jak cholera). Jest taka piosenka
      Die Ärzte "Schrei nach Liebe"... Kto zna, ten wie o co chodzi (slowa te kieruje
      do promotora cytatu).
      Wiele rzeczy zdarza sie na lamach niniejszego forum, ale chcialbym przypomniec,
      ze cytowanie pana Schicklgrubera jest przestepstwem karanym na terenie calej
      Unii. Swoja droga nie przystoi to, a tym mniej sluzy "Slaskosci".

• a2g2a2 Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 20:48
      Niemcy to porządny naród. Więdzą, że prośby na nic się zdadzą a na uczciwość
      wielu Polaków nie ma co liczyć. Doprowadziliście ich do ostateczności. Jeśli to
      czegokolwiek nauczy Polaków to popieram te działania w 100%.
    • zigzaur A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że 14.06.07, 20:59
      właśnie Niemcy napierają na większe zintegrowanie Unii i likwidację barier
      administracyjnych dzielących kraje członkowskie.
    • antepavelic1 A ja odkręciłem napis po szwabsku na Węgrzech 14.06.07, 21:28
      Na Słowacji również rzuciłem tym słowackim szwabolizom workiem białej farby.
      • camel_3d lot i gieroj sie znalazl... 14.06.07, 22:54
        ale wiesniak
    • login9615 Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 14.06.07, 21:50
      A jak inaczej zrobic z polaczkami , cwaniaczkami. Chcecie kożystać , wykożystać
      oszukać i jeszcze o miłość sie upominasz, skurcze byku , skubaniec śmierdzący.
      Won stąd! do twej polski i tam nawzajem sie oszukujcie. Tu ludzie
      pracują ,płaca podatki ,a taki cwaniaczek -polaczek chce miec za darmo i
      jeszcze aby go za to kochali i szanowali. POJe..
      • caesar_pl To jest Polska Kaczek.. 14.06.07, 22:15
        nawet polskie zlodziejstwo to wina Niemcow..
        • polonski Czy ty cesarskim cieciu... 15.06.07, 11:41
          dalej nie pojmujesz tego prostego logicznego niemieckiego bledu.

Folksdojcz poslugujacy sie ciagle jezykiem polskim nie jest Polakiem.

Filozofia wspolczesnego szweinehund_czlowieka - "Cztery nogi polskiego
          folksdojcza dobre a dwie nogi Polaka zle"
      • simpson0107 Re: Niemcy odkręcają rejestracje Polakom 15.06.07, 14:29
        Och, och, alez sie oburzyles! Nie wiem co robiles zanim wyjechales z Polski; ja
        cale zycie ciezko pracowalem i pracuje nadal. Jezeli ty sie obijales, to mow za
        siebie, bardzo prosze. Ciekawe, jakie to jest zycie takiego kundla, co to po
        Niemiecku 'Kali miec, kali zrobic' tak, ze kazdy Niemiec od razu wie skad
        przyjechal, a swojej Polskosci sie wstydzi. Niezle musi krzywic psyche! Wyluzuj,
        stary, gdyby co do czego przyszlo i tak by cie do gazu wyslali.
    • bergman1 powinni zabierać auta,bo w konia to się mogą 14.06.07, 22:37
      cwaniactwo to nie Tam.
      • snn2 Problem dotyczy calej Europy !!! 14.06.07, 23:18
        Tysiące Anglików mieszkajacych w Hiszpanii, Portugalii, Francji, Grecji, itp,
        jezdzi wozami na angielskich numerach wiele lat, bez przegladu i ubezpieczenia !
        Policje tych krajow sa wrecz bezradne, jest to walka z wiatrakami.

Setki Dunczykow jezdzi wozami zarejestrowanymi w Niemczech, bo w Danii podatek
        za auto to 100% wartosci plus rozne inne opłaty. W przypadku luksusowych limuzyn
        roznica siega 3-krotnosci ceny, na korzyść Niemiec.

Dziesiątki bogatych młodych ludzi z EU rejestruje drogie zabawki w Księstwie
        Andorra, bo tam sa niskie oplaty za posiadanie wozu. W swoich krajach musieliby
        zaplacic dodatkowo kilka do kilkunastu tys euro rocznie. Dostaja rejestracje
        "MT" i jezdza po Europie.

Podobne historie dzieją sie w USA, ludzie szukaja "tanich" stanow i hrabstw i
        tam rejesteruja swoje autka, ale aby sie oplacalo, to musza to byc drogie autka...

Np po Moskwie jezdza setki wozow na angielskich numerach, bo za posiadanie
        drogiego wozu w Rosji placi sie znacznie wiecej niz w Anglii....

Wiec, problem dotyczy calego świata :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka